פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מקיימים יחסי מין
    מתוסכלת
    25/09/2010

שלום רב,

בטח יהיה מי שיחשוב שאני מטומטמת...
    אני ובעלי נשואים 12 שנה עם שלושה ילדים.
    לא קיימנו יחסי מין המון המון (!) זמן, בתחילה גם לי לא היה חשק, היום חסרה לי מאוד האינטימיות והאהבה...כשיצא לי לשאול אותו מדוע אנחנו לא שוכבים הוא אמר שהוא עובד מאוד קשה ואנחנו מאוד עייפים, וקשה עם הילדים ואין זמן וכו...
    לאחרונה גיליתי שהוא צופה בלילות בסרטי פורנו ומאונן.
    היחסים שלנו בסה"כ בסדר, הרבה מריבות, עליות וירידות.די מנסים לשמור על המשפחתיות בשביל הילדים.
    פעם אמרתי שלא טוב לי ואני רוצה להתגרש, הוא מיד התעלם והתייחס לזה לא ברצינות.
    הוא לא רוצה ללכת לטיפול זוגי.
    מה אני אמורה לעשות??! מצד אחד אני פגועה מאוד מכך שאינו שוכב איתי אך כן מוצא פורקן עם עצמו, מצד שני אני רוצה לשמור על המשפחה בשביל הילדים.
    גם אני רוצה להרגיש נאהבת ונחשקת. אולי אני צריכה למצוא אהבה מחוץ למסגרת הנישואים?? ואז זאת גם תהיה נקמה מבחינתי.

מתוסכלת ועצובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מקיימים יחסי מין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייך להיות נחושה

דורית כהן
    25/09/2010

מתוסכלת יקרה, צר לי על מה שאת עוברת, ובעצם גם עליו, כי הוא בטוח לא מאושר מן המצב.
    שניכם הסתגלתם זמן רב לסטטוס קוו שתיארת, והוא מצא את הפתרון שלו לסיפוק מיני. לפעמים יותר קל לאונן מאשר להסתכן בחיזור וביוזמה לסקס הנתקלת בדחייה מצד בת הזוג. יש להניח שבעבר הרחוק הוא כן ניסה ליזום סקס, לא כן?
    יש גברים שחוויית הדחייה כל כך קשה להם שהם מעדיפים להפסיק לנסות.
    ויש גברים ונשים שלא מסוגלים להתקרב גופנית לבן או בת הזוג לאחר שהיה ריב. ואת כותבת שהיו הרבה ריבים ביניכם. אז אולי הוא כזה שאינו מסוגל להתקרב רגשית וגופנית לאחר ריב.
    לי זה ברור שעליכם להגיע לייעוץ ותוכלו להפיק מכך הרבה תועלת. יתכן והסרוב שלו הוא זמני, ואם יראה שאת רצינית הוא ישתף עם זה פעולה. עלייך להיות נחושה ולהבהיר לו שאינך מוכנה לנישואים ללא אינטימיות. זה יהיה תהליך לא קל של עימותים, אבל עלייך להתמיד בכך. לא בצעקות אלא בנחישות וברצינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר בזוגיות
    ענבל
    25/09/2010

אני ובן זוגי נשואים כ11 שנים יש לנו שני ילדים והשלישי בדרך. לאורך חיינו היו לנו בזוגיות עליות ומורדות אבל בסה"כ שרדנו. הפעם זו תקופה של כמה חודשים שאנחנו חיים יחד ממריבה למריבה. הילד מרגיש ומתלונן על כך. אני מרגישה שהכבוד הבסיסי שצריך להיות בין בני אדם לא קיים בנינו. יש לי טענות מאז ומתמיד לעצלנות בה נוהג בן זוגי, וכן להתנהלות האגואיסטית שלו. הוא רואה קום את צרכיו ורק אח"כ את הילדים ואותי. זו דרכו לאורך השנים. נמאס לי! לא יכולה להמשיך כך. מרגישה בודדה , לא נחשקת צמאה לחום מגע ופרגון ולא זוכה לו בבית. כמובן גם לא מעניקה אותו לבן הזוג. תמיד חשבתי שלהתגרש זה לא פתרון, היום אני לא יודעת ומתלבטת על כך. אם כן או לא ומה עושים, איך מתמודדים בכלל עם כל התהליך הזה? נראה לי לא פשוט לחוות דיעה על סמך מכתב קצר שמתאר בתמציתיות אבל בכל זאת אולי אבל כיוון.

לקביעת תור
    סגירה
    משבר בזוגיות

הוספת תגובה

• מצב משברי שכיח, הדורש ייעוץ זוגי

דורית כהן
    25/09/2010

ענבל היקרה, תתפלאי כמה זוגות נמצאים בדיוק במצב אותו את מתארת.
    הבעייה היא שלא עשיתם את השינויים הנדרשים כדי לבנות ביניכם מערכת יחסים שמספקת לכל אחד מכם את הצרכים הבסיסיים שלו. במקום לעצור ולהתמודד עם הבעיות - המשכתם הלאה ועכשו כאשר את עוצרת ומסתכלת על מה יש לכם - את ממש מאוכזבת. זה לא מפתיע, כי עברו כמה וכמה שנים של אכזבות - ואני בטוחה שגם אצלו יש אכזבות מן היחס שלך אליו - וקרה בינתיים משהו לאהבה ולחום ולתשוקה, אני מניחה.
    לצערי זוגות לא יודעים לזהות שהם נמצאים במצב הדורש ייעוץ, היערכות חדשה, בנייה מחדש, וכאשר ממשיכים יותר מדי זמן ככה -האהבה עלולה להינזק ללא אפשרות חזרה.
    אז, ענבל, חשוב להכיר במשבר ולראות האם ניתן עדיין להציל את המצב. יש דברים שניתן לעשות עם כל מה שאת מתארת, ורק אחרי שתתנסו ותלמדו עקרונות חדשים בתקשורת ובניהול היחסים - רק אז אם זה לא יצליח - תוכלי להתחיל לשקול פרידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה זוגית/פרטית
    ריקי
    24/09/2010

שלום,
    יש לי דילמה מסובכת מעט אך חשובה מאוד:
    אחת הסיבות שנישאתי לבעלי(והוא יודע וידע על כך)היא שהוא פרטנר לחיים ולעסק ואנו עובדים יחד מהיום שהכרנו ועצמאים בהובלה שלי(פרט חשוב מאוד-כי העצמאות היא יותר רצון שלי).
    פעמיים שלפתי את בעלי מעבודות שכירות אליהן השתכנע(בעידוד משפחה ולחצים אחרים)להכנס במהלך הדרך.
    כיום הוא שכיר(באותו עידוד) ועעל אף שכל הסובבים מעריכים את החריצות שלו(הוא מתעורר כל בוקר בשש ויוצא מבלי להפריע ועובד קשה בלי להתלונן) זה נראה כמו חלומה של כל אישה(בעל רציני ואחראי)אך לא שלי(ראש קטן).
    בעיני להיות שכיר בתפקיד ובשכר מינימלי כשלו זה חוסר אחריות, אוטוטו אנחנו נכנסים למינוסים כי השכר שלו לא ממש תורם למשפחה, הוא לא הכי אוהב את העבודה בעסק(שכאשר הוא עושה אותה הוא מכניס כמעט פי 3 ממה /מכניס כיום)וטוען שאם אפתח עסק אחר הוא יעבור(מה שנראה בעיני שטותי כי בכל עסק עובדים קשה וגם שם יהיה לו קשה)יש לציין שגם אני לא מתה על העבודה אך אוהבת את ההכנסה שמגיעה איתה. לאחר שיחה ארוכה ולא הכי נעימה הוא החליט שהוא יעזוב.
    אני מכירה אותו מסיק טוב ויודעת שהוא עושה זאת בשביל לרצות אותי וחושש לזה יפגע לנו בנישואים(דבר נכון כי קשה לי עם השינוי הזה). אני חוששת שהוא יעבור רק מחש ולחץ ומתלבטת מה עושים במצב שבן הזוג כ"כ משתנה ומושפע מהסביבה.
    קשה לי לחיות עם בן זוג שונה משבחרתי בעיקר כשהשינוי עשוי להשפיע על עתידי עתיד ילדיי. לתשובתך אודה מאוד.
    שנה טובה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה זוגית/פרטית

הוספת תגובה

• לעבוד יחד זה מסוכן מאוד לזוגיות

דורית כהן
    25/09/2010

שולי היקרה, אני מתרשמת שאת אישה עצמאית, מובילה, מנהיגה ורגילה שעושים את מה שאת אומרת.
    תני לי להזהיר אותך - מנסיוני זה ממש לא טוב לזוגיות כאשר בני הזוג עובדים באותו עסק! מספיק יש להם את "העסק של המשפחה והבית המשותף ומטלות הבית" - שלרוב פוגע ברומנטיקה ובתשוקה המינית אצל כל זוג - ואת רוצה להוסיף גם עסק כלכלי משותף - בטווח הארוך יש כאן פוטנציאל ממש הרסני לקשר הזוגי שלכם! ויכוחים מרים שנולדים בתוך היום יום של העסק זולגים כמובן הביתה ופוגעים קשות באהבה. אתם עלולים למצאו את עצמכם שותפים לעסק אבל שונאים זה את זו בבית, ומצש שני תלויים מאוד זה בזו כלכלית כי אתם בתוך אותו עסק...בזוגיות מאוד חשוב לשמור על "נפרדות", על עצמאות, על תחומים שאינם משיקים ומשותפים לבן הזוג, ואילו את לוחצת עליו לעזוב את הדרך העצמאית שלו - שהוא מצא בלעדייך - ולחזור לעסק שאת מובילה אותו. מערכת היחסים שלכם תהיה עד מהרה - אם היא לא שם זה מכבר - של בוסית וכפוף, וזה ממש לא תומך בזוגיות שלכם!

אילו ניתן היה שיפתח עסק משלו, עצמאי, ושניכם תוכלו נניח להתייעץ זה עם זו אבל לא לעבוד ממש יחד - זה היה עדיף בהרבה. אבל האם זה מה שמתאים לו? אולי מה שמתאים לו זה דווקא להיות שכיר? לא כל אחד מתאים להיות עצמאי! לא טוב שהוא יעשה דברים המנוגדים לאופיו ולצרכיו רק על מנת לרצות אותך - עלייך להכיר אותו באמת כמו שהוא, במקום לנסות כל המזן לעצב אותו בדמותך ובצלמך...ואם הוא כל כך שונה מן החלום שלך - עלייך לבדוק את עצמך היטב לפני שאת ממשיכה איתו.

נדמה לי שלקחת מישהו שקל להשפיע עליו ולעצב אותו, אבל טיפוס כזה לא ממש מאתגר אותך מבחינה זוגית.

בנית לעצמך חלום מסודר וברור איך את רוצה לחיות את חייך, אבל לדעתי עלייך לבחון אותו מול מציאות ומול ההיתכנות לאור מה שכתבתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קצר :-)

ריקי
    25/09/2010

היי דורית,
    אני מסיימת כעת את התואר הראשון שלי בפסיכולוגיה ומאוד מאמינה בייעוץ ועל כן פניתי אלייך.
    מצד אחד, התשובות שנתת לי נראו לי כתשובות ממשהי שמכירה אותי כי תארת אותי מדוייק מה שגרם לי לבטוח בעצות שלך.
    אך מצד שני היית נחרצת בנושא הנזק של עבודה משותפת- האם זוהי אינה אלא הכללה גסה?(זוהי חלילה לא ביקורת אלא נסיון להחליט)
    האם כאשר את פוגשת בבחורה שאוהבת את בן זוגה ואת התא המשפחתי שבנתה אך אכן מוצאת עצמה הרחק מהחלום שבנתה(אכן אני מתוכננת כמה שניתן ומציק לי שהוא זז מהתוכניות שעשינו יחד)
    אני נורא מבולבלת נסי לתת לי עוד קצת כיוון בבקשה.
    אודה לך מראש על תחושת המקצועיות והבטחון שהעברת לי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזקת את אזהרתי

דורית כהן
    26/09/2010

שולי יקרה, תודה על הכנות!
    אני יכולה לכתוב לך כאן רק על פי נסיוני והאינטואיציות שלי. את נמצאת עכשו בתחילת הקשר שלך עם בן זוגך - יחסית, כמובן למשך חיים שלמים של זוגיות. כאשר נמצאים בנקודה זו מאוד קשה לדמיין קשיים ומשברים והתרחקות, אבל לדעתי, ככל שיש יותר "אזורי חיכוך" בין שני אנשים, יש סיכוי גדול יותר שתהיה "זליגה" של כעסים וטענות בין תחומי החיכוך השונים. להתאהבות עצמה יש משך חיים יחסית קצר - בין מספר חודשים לארבע שנים, כך אומרים המחקרים. וכאשר שלב זה נגמר, מתחילים לראות את המציאות כמו שהיא, ללא הסינוור וההטייה של הרגשות החזקים כלפיו שצובעים באור מאוד וורוד את בן הזוג בתחילת הקשר.
    אני חוזרת על אזהרתי, ומחזקת אותה אפילו, משום שבמקרה שלכם את מעידה על עצמך שאת היא המובילה. מערך יחסים כזה יחליש אותו עוד יותר. לבסוף הוא יהיה תלוי בך, ושניכם עלולים לאבד את האהבה ואת המשיכה. הוא בגלל שיראה בך דמות הורית, ואת משום שתראי אותו כמו ילד התלוי בך וזקוק לך.
    אני מעריכה שקשה לך לקרוא את תשובתי, כי היא מנפצת לך את החלום ה"מתוקתק" והמובנה שרקמת לך במשך שנים. עלייך לעמוד מול הקושי הזה ולחשוב היטב על דברי ולבחון האם יש בהם אמת לגבייך.
    אני מקווה שתוכלי לעכל זאת ולהתחיל תהליך של חשיבה מחדש על מטרותייך בחיים, ואולי תשתפי גם את בן זוגך ברקימת המטרות הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילות תודה

ריקי
    26/09/2010

הצעה מעולה הייתי צריכה שמישהו יזכיר לי שמותר לשכתב חלומות:-) ולא לדבוק בכל מחיר
    תודה רבה ושנה מקסימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה, בנושא "קשר רציני עם בחורה"
    יוני
    24/09/2010

שלום רב, אני הייתי בשיחה עם בחורה, ולאחר זמן היא אומרת לי אני לא מעוניינת בקשר עם אף אחד, לאחר כ-חודש היא הפכה להיות בקשר אם איזה אחד שנראה "חנון" (סליחה על המילה).

חשבתי על זה אולי אני משעמם אותה, אבל לפני שקיבלתי את התשובה ממנה היא הייתי באה אליי בעצמה, מדברת, מתקרבת..

אשמח לקבל תשובה,
    יום טוב.

הוספת תגובה

• לא נדלקים על כל אחד או על כל אחת...

דורית כהן
    25/09/2010

יוני היקר, תצטרך לקבל את עובדות החיים: כנראה שהבחורה לא נדלקה מספיק כאשר היתה איתך. כדי שמישהי תידלק עליך ותרצה להיות איתך - צריך שיקרה משהו, איזו כימייה, איזו התלהבות, איזה פרפרים...עליך לקבל שיהיו נשים שיימשכו אליך, ויהיו כאלה שלא יימשכו. בדוק את עצמך: האם אתה מסוגל להיות עם כל אחת? האם כל אישה מושכת אותך באותה מידה? בדיוק כך הן הנשים, גם הן בררניות ומחפשות את מי שמדליק אותן, וכנראה יהה משהו בבחור ה"חנון" שמצא חן בעיניה, התאים לטעם ולצרכים שלה.
    נקודה נוספת: אל "תקנה" כל מילה שאומרים לך. אם היא אומרת לך שהיא לא מעוניינת בקשר עם אף אחד - לפעמים זו דרך של אישה לרמוז לך - תוך נסיון לא לפגוע בך אישית - שהיא לא מעוניינת בזוגיות איתך. האם עדיף היה שהיא תגיד לך: "תראה, אני מחפשת קשר, אבל לא נראה לי שאתה מתאים לי"
    יש נשים שלא רוצות לפגוע, או לא רוצות להבריח אותך לגמרי, אז הן שומרות אותך על "אש קטנה" - וזה מסביר את הגעתה לשיחות איתך ביוזמתה, עד שהיא מצאה מישהו שבאמת הדליק אותה...אל תיקח זאת קשה, אלו הם החיים בשלב ההכרויות בו אתה נמצא.
    מאחלת לך שתמצא קשר הדדי במהרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מפתיע...מה לעשות?
    אורנה
    24/09/2010

דורית ועדי שלום רב!
    בת 22 יוצאת עם מישהו בן 31 כבר שלושה חודשים .. הוא רוב הזמן עייף , חסר חשק מיני ואני רואה שהוא קצת מוטרד לפעמים ללא סיבה ...בתחילת הקשר הוא סיפר לי שאבא שלו נפטר ושהוא לקח כדורים נגד דיכאון שנה ... עם כל זה הוא מחזיק עסק משגשג שכרוך בהמון אינטראקציה עם אנשים ... שבת שעברה הוא נרדם אצלי בצהריים וחיטטתי לו בתיק מתוך סקרנות... מצאתי שם כדורים לבנים שנקראים סרוקסט ... כדורים נגד דיכאון שאלתי אותו למה הם שם.. והוא ענה שהוא עדיים לוקח אותם ועוד 3 פעמים ביום ... לא יודעת מה לעשות.. הוא מתעצבן מכל דבר... מפריע לו שמשהו בבית לא סימטרי .. ממש כל דבר קטן... האם להמשיך את הקשר עם אדם כל כך מורכב?? הבנתי ממנו שהוא לוקח את זה כבר מגיל 19 ... הוא סיפר שעברה עליו ילדות מאד קשה .. גירושים של הורים .. מוות של אב... מה לעשות עם זה ??

לקביעת תור
    סגירה
    גילוי מפתיע...מה לעשות?

הוספת תגובה

• תיק כבד מדי

דורית כהן
    25/09/2010

אורנה היקרה, נשמע לי - גם בלי קשר לכדורים - שאתם בשלבים שונים של החיים, ואם את מתלוננת על עייפות וחוסר חשק מיני - והוא מוטרד - יש כאן איזה כובד ואיזה שק של בעיות שנראה לי קצת גדול עלייך.
    הכדורים הללו יכולים לפגוע בחשק המיני. העובדה שהוא לוקח אותם בגיל 19, ועוד 3 פעמים ביום - נשמע לי מוגזם. יהיה לך מאוד קשה לחיות עם אדם כזה שזקוק לסימטריה, וכל דבר קטן מעצבן אותו.
    מציעה לך אם עוד לא התאהבת קשות - להניח לו ולמצאו מישהו מתאים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכסה, איזה תגובה מגעילה ועוד מפסיכ

מישהי
    26/04/2012

מה זה תעזבי אותו?!
    למה שלא תנסה לקבלו איך שהוא?
    מה,כל בני האדם מושלמים??
    אני בטוחה שגם את לא מושלמת...
    איכסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני בחורים.
    אלין
    24/09/2010

יש לי חבר כבר שנה ושלושה חדשים ולפני בערך שלושה חדשים הכרתי עוד מישהו ואנחנו בקשר מאז, כשהייתי רק עם החבר הקודם הייתי בחורה עצובה שבוכה הרבה ולא נהנית מהחיים ועם הבחור החדש חזרה בי שמחת חיים אפשר להגיד.
    הבחור הראשון הוא נשמה טובה והוא מדהים ואוהב אותי הכי בעולם. הוא דואג לי יותר מאשר לעצמו, לא ראיתי דברים כאלה.
    הבחור השני הוא גם מקסים ואכפתי ואני לא יודעת אם הוא אוהב אותי, הוא עדיין לא אמר לי, אבל יש בייננו עדיין אי ודאיות, אני לא יודעת מה לעשות, עם מי להיות, לא מצליחה לחשוב טוב עם הראש הרגש מפריע, ולא מסוגלת לחתוך עם אף אחד מהם. מה עליי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    שני בחורים.

הוספת תגובה

• לקיחת סיכונים

דורית כהן
    25/09/2010

אלין היקרה, אני יוצאת מתוך ההנחה שאת צעירה, כנראה מתחת לגיל 25. האם אני טועה?
    אם כתבת על עצמך שעם הבחור הקודם היית עצובה, בכית הרבה ולא נהנית מן החיים - אז מה שווה שהוא כל כך אוהב אותך אם את אינך אוהבת מספיק אותו? זה נשמע לי כאילו איתו את כיבית את עצמך והבחור החדש הדליק אותך מחדש, ואת מרגישה שוב "בחיים".
    ברור שחלק מן ההידלקות שלך הוא כל המיסתורין, אי הוודאות, ההסתרה, השקרים מן הסתם לחבר הוותיק - כל הדברים הללו גורמים לריגוש רב ועלולים לבלבל אותך ולגרום לך לחשוב שהתאהבת בבחור החדש. אבל עלייך לבחון היטב את החדש - את תכונותיו כבן אדם, האם את חושבת שיש בו את התכונות שחשובות לך? שאת יכולה להעריך ולאהוב לאורך זמן רב? לסמוך עליו? אם כן - אולי בשבילו שווה לקחת את הסיכון ולהשקיע ביחסים החדשים ולהפסיק עם הקודם. עד כמה את זקוקה שיעריצו אותך? שישאו אותך על כפיים? לפעמים מאוד קשה לנו להתאהב דווקא בזה שמעריץ אותנו ולאורך זמן נחפש דווקא את זה שקשה יותר להשיג אותו...

השאלה היא אם את מוכנה לקחת סיכונים מסויימים בחיים. נכון, כלל לא בטוח שהחדש אוהב אותך, ואולי זה מוקדם לצפות לוודאות. ובכלל כל מערכת יחסים מאוד שונה מקודמתה, ושווה להתנסות קצת לפי שמתמסדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    ט.
    24/09/2010

שלום,
    אחרי 4 שנים של זוגיות, שנתיים ראשונות מפגשים בסופשי שבוע ואחר כך, מגורים יחד, בן זוגי הודיע לי בפתאומיות שהוא זקוק להפסקה.
    כל זאת בטענה כי הוא אוהב אותי ורק אותי ושהוא רוצה לחיות איתי את חייו אך בגלל שהכרבו בגיל צעיר ואני הייתי חברתו ואהבתו הראשונה הוא רוצה הפסקה וזמן לעצמו לעשות דברים שלא הספיק, להתבגר, להכיר בנות אחרות ובכלל להיות בטוח במעבר איתי לשלב הבא.
    לא ציפיתי לזה, וזה הרס אותי לגמרי..
    שאלתי היא, מה אני עושה< זה מצב שבו אני צריכה שוב לקחת את כל הדברים שלי ולחזור לצפון להוריי, לחפש עבודה חדשה, כיוון שהוא לא יודע כמה זמן יצטרך.
    אני מצידי מבינה אותו חלקית אך גם פגועה, שבורה וכועסת..
    האם זה מצב נורמאלי? מה עליי לעשות?

בבקשה אשמח לכל עזרה ועצה וחוות דעת בנושא..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• אלין

אלין
    24/09/2010

שלום.
    זה נשמע מצב ממש גרוע, ואני מצטערת מאוד בשבילך שזה קרה לך, כבר התרגלת אליו ו4 שנים זה המון. מה שאני חושבת שאת צריכה לעשות בכוח כי זה יהיה ממש קשה, זה להמשיך בחיים שלך, להכיר מישהו חדש במיידי לאו דווקא למשהו רומנטי אבל לבילויים וליציאות ולמצוא עבודה חדשה והכל. את חייבת!!! מי יודע אם בסוף תחזרו או לא, את לא צריכה לשים את חייך על hold עד שהוא יחליט. שיהיה המון בהצלחה.

בברכה אלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואולי בסוף תהיה פניית פרסה

עדי בדיחי
    25/09/2010

הי ט., מתנצלת על האיחור..

קודם כל לשאלה הפשוטה יותר שהעלת- כן, זה נורמלי לחלוטין! הבחור שהכיר רק אותך ורק מולך היו לו התנסויות, מרגיש לא בשל מספיק להיות בנוי לקשר רציני וארוך טווח ומרגיש שפיספס משהו בחוץ. זה נורמלי ותקין. ארבע שנים (ואני מניחה שאתם צעירים) הן תקופה מאוד ארוכה לקשר ראשון.

כרגע הפגיעה היא קודם כל באמון, באגו, בהדדיות שחשבת שנוצרה, ואני משוכנעת שנוצרה למרות הכל. הוא החליט להיות ישר, כן וחד ולומר לך בבירור שהוא אוהב אותך, אבל כל העת מנקר בו "מה פיספסתי". לך יש את יכולת הבחירה- או לבלוע את רוק הפגיעה, ולהגיד- אוקיי, נפגעתי ואני "מפרגנת" לו את את הזמן שהוא צריך (אבל לשדר שאת ממשיכה הלאה), ובמקביל לבדוק עם עצמך מה את מרגישה, ואם ינסה לחזור- לבדוק האם את מסוגלת רגשית לחזור לקשר איתו.

או- להיפגע ממש, ולא לשכוח- ז"א, זהו. זה נגמר.

בגדול, אני חושבת שהכי "דיפלומטי" ושלם גם מול עצמך יהיה להגיד לו שיקח את הזמן שלו, שאת כמובן לא תרצי לחיות לצד מי שלא בטוח כי חווה מספיק (זה גרוע ביותר לדעתי- לחיות לצד מישהו שלא לגמרי בטוח שנמצא במקום הנכון), ושאת מפרגנת לו את היציאה לעולם הגדול. אבל- את במקביל ממשיכה בחייך. אם ירצה בעתיד לדון על חזרה לקשר רציני- את תבדקי האם גם לך המהלך הזה יתאים, בזמן ובמקום שתהיי בו. אני יכולה (כמעט כמעט) לחתום לך שיש סיברות גבוהה שהוא , אחרי תקופה קצרה, עושה פניית פרסה וחוזר אלייך עם זנב בין הרגליים (יש לזה המון תשובות בפסיכולוגיה, אבל הברורה היא שכשנותנים חופש- לא ממש זקוקים לו פתאום, רק ה"אישור" עושה את שלו).

אז כך או כך-כמובן שלעזוב להורים, כמובן לא להישאר בכוח, כמובן לשחרר. מה שיהיה בעתיד- לא תלוי בך. גם את זה את צריכה להבהיר: מפרגנת לך, אבל גם לעצמי. :)

יהיה בסדר... מצב די שכיח אצל זוגות שהקשר הראשון שלהם הוא ארוך, ובאמת שיש סיכוי שהוא יתפוס את הראש ויכה על חטא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה קשה
    שיר
    24/09/2010

אני וחבר שלי 4 שנים יחד גרים באותה הדירה ומאורסים. אני לא מסתדרת עם המשפחה שלו בכלל וזה גורם לנו לפעמים לריבים. אתמול היה לנו ריב וממש התעצבנתי אז התחלתי לתקוף אותו וחבטתי בו הוא תפס לי את היד מאחורי הגב ואני אמרתי לו שהוא יהיה גבר מכה כי אם הוא נגע בי פעם הבאה זה יהיה הפרצוף שלי הוא טען שהוא לא שק חבטות וזה היה דרך לעצור אותי. אני לא האמנתי אנחנו יחד כבר 4 שנים ואני לא יודעת אם להישאר או לעזוב ואני אוכלת את עצמי....
    מקווה שתוכלי לעזור לי כמה שיותר מהר, אשמח מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה קשה

הוספת תגובה

• לנסות לפתור

אלין
    24/09/2010

האם לא קרה לך פעם שהיית עצבנית עד כדי הרצון להוציא את זה בדרך פיסית????
    חס וחלילה אני לא אומרת שאם אי פעם גבר ירים יד על אשתו זה יהיה מוצדק אבל אל תסיקי מסקנות על גבי המקרה הזה. אני מציעה שלא תעזבי ישר., קשה לך לדבר בצורה אובייקטיבית אתו על הנושאים הבעייתיים ביניכם, אבל אם היית יכולה זה היה מצוין, אם היית מדברת אתו אילו היית מתבוננת מהצד אני בטוחה שזה היה מביא לתוצאות, כלומר למתן את התגובות שלך ולדבר בלי טון מרמז, אני בטוחה שזה יהיה לך קשה, אבל זה לא יהיה הפתרון הנכון לעזוב.
    בגלל משפחה?? לא נראה לי. כשיהיו לכם חלדים המשפחה שלך תקבל אותך כי יש להם נכדים שהם הילדים שלך (אלא אם כן הם ממש מפלצות), בכל אופן תחשבי בזהירות מה את צריכה לעשות, כי זה קשה להימצא במצב ולחשוב בצורה הגיונית הכל פועל פה לפי רגש וזה מוביל רק לצרות במקרים האלה.....

שיהיה בהצלחה אלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום

אלין
    24/09/2010

בבקשה שיר.
    שגם לך יהיה שבת שלום חג שמח.

בברכה אלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שיר
    24/09/2010

תודה רבה לך אלין אנסה לדבר איתו יותר ברוגע ולנסות לפתור דברים ממש עזרת לי שתהיה לך שבת שלום וחג שמח ואתם עושים עבודת קודש.
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקה בזוגיות
    ט.
    24/09/2010

שלום,
    אחרי 4 שנים של זוגיות, שנתיים ראשונות מפגשים בסופשי שבוע ואחר כך, מגורים יחד, בן זוגי הודיע לי בפתאומיות שהוא זקוק להפסקה.
    כל זאת בטענה כי הוא אוהב אותי ורק אותי ושהוא רוצה לחיות איתי את חייו אך בגלל שהכרבו בגיל צעיר ואני הייתי חברתו ואהבתו הראשונה הוא רוצה הפסקה וזמן לעצמו לעשות דברים שלא הספיק, להתבגר, להכיר בנות אחרות ובכלל להיות בטוח במעבר איתי לשלב הבא.
    לא ציפיתי לזה, וזה הרס אותי לגמרי..
    שאלתי היא, מה אני עושה< זה מצב שבו אני צריכה שוב לקחת את כל הדברים שלי ולחזור לצפון להוריי, לחפש עבודה חדשה, כיוון שהוא לא יודע כמה זמן יצטרך.
    אני מצידי מבינה אותו חלקית אך גם פגועה, שבורה וכועסת..
    האם זה מצב נורמאלי? מה עליי לעשות?

בבקשה אשמח לכל עזרה ועצה וחוות דעת בנושא..

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקה בזוגיות

הוספת תגובה

• להיות נאמן לעצמך

דורית כהן
    25/09/2010

ט יקרה, עם כל הכאב ואי הוודאות והבלגן שזה דורש ממך, אני חושבת שמה שהוא עושה הוא צעד חשוב, אמיץ. הוא מקשיב עכשו לעצמו, לצרכים שלו, למאוויים שלו, וטוב שהוא לא שם אותם בצד ומדחיק אותם, כי מאוויים כאלה טיבם שהם צצים במועד מאוחר יותר וגורמים להמון תיסכול וכעס על בת הזוג, ועלולים להוביל גם לחיפוש חוויות מחוץ לזוגיות ולבגידות.

אתם צעירים, וזה בדיוק השלב בחיים שבו יש להתנסות במערכות יחסים נוספות, להכיר עוד פרטנרים פוטנציאליים, להשוות, לבחון מה הכי נכון עבור כל אחד מכם. הרי מדובר בבחירה הכי חשובה בחיים!

עד עכשו נסמכת עליו. נדמה לי שלא עמדת על שתי רגלייך שלך, אלא היית חלק מזוג. יש לך עכשו הזדמנות להיעשות בלתי תלוייה, עצמאית, בעצמך להתנסות בעוד חוויות עם אחרים, לבחון בעצמך את עומק רגשותייך אליו.
    אם אהבתכם חזקה ונכונה - אתם תמצאו את הדרך לחזור לאחר זמן מסויים. ואם זה לא יקרה - אולי זה מלכתחילה לא היה צריך ליהפך ליחסים קבועים וסופיים
    את כרגע בעיצומה של ההפתעה, ואת מרגישה פגועה שבורה וכועסת, כפי שכתבת לנו. תני לרגשות הללו להיות, זה הכי טבעי שכך תרגישי. לצידם - ברגע שתוכלי - הפעילי גם את החשיבה ותראי מה עולה לך מבחינת המחשבות, ההגיון. לפעמים הרגש אומר לנו משהו אחד וההגיון משהו אחר, ולא תמיד ניתן ליישב ולאחד את שני ההיבטים הללו. עם הזמן יש להם נטייה להסתדר ולהשתלב.

אני מאחלת לך ט שתעברי את המשבר הזה ותצאי מחוזקת ועצמאית יותר ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים שלה ואני
    חיים
    24/09/2010

שלום רב,
    ובכן, בפעם השנייה 'דפקתי ברז' ולא הגעתי לטיול שארגנו הוריי חברתי (מזה כ-3 שנים)-טיול למספר ימים. ולא רק זה, אלא שהביטול מצידי קרה בדיוק יום אחד לפני שהטיול יצא אל הפועל. הפעם הקודמת-לפני כשנה והפעם האחרונה-לפני כשבועיים.ניתן לומר כי הביטול נבע מסיבות אישיות וכן מסיבות הזוגיות.
    חלפו מספר ימים והוזמנו, חברתי ואני, לבית הוריה לערב ראש השנה. שוחחתי קצת עם אמה של חברתי והיה די בסדר. עד שהגיע האבא. הוא ראה אותי ומילותיו הראשונות היו: "אני, עם שקרנים, לא מדבר" (חזר ואמר /שקרן' מספר פעמים). הוא הוסיף והעיר בנוגע למוצאי העדתי:"יש לי חברים מעדתך, אבל אתה לא מגיע לרמה שלהם"(משהו בסגנון) ולבסוף אמר:"אתה רוצה שאתן לך את מקל המטאטא הזה בראש?" תוך שהוא מחייך (כלומר, רצה לעורר תחושה כי אין הוא מתכוון ברצינות). ברור שהייתי המום. הגבתי חזרה ואמרתי:"אתה לא תקרא לי שקרן", "לא תדבר על עדתי" ועוד מספר מילים. נכון להיום, האבא, לא מדבר איתי.
    חברתי אמרה מספר מילים אך לא יצאה בעוצמה כנגד דברים אלה. אמנם היא אמרה לאביה שלא יפה לדבר ככה ושיפסיק אבל לדעתי לא עשתה מספיק. אני יודע שלא הייתי בסדר אבל ציפיתי שהוריה ישאלו מדוע לא הגעתי וינסו לקבל תשובה אמיתית ממני ושלא יתקפו אותי באופן הזה. בכלל, הוריה של חברתי הינם אנשי כבוד וככאלה דורשים אותו ורואים עצמם כזכאים לקבלו.
    כמובן שהערתי לחברתי כי עליה לתקוף מילולית את הוריה למען הזוגיות ולא לאפשר להוריה לומר לי מילים כאלה. אני יודע שחברתי גם כועסת ובצדק על שלא הגעתי משום שגם אותה הפתעתי בהחלטתי שלא להגיע כך שנאלצה לבלות מספר ימים לבד בטיול, בפעם השנייה כאמור לעיל (עם הוריה ובלעדיי).
    אשמח לשמוע דעותיכם בעניין מקרה זה.

לקביעת תור
    סגירה
    ההורים שלה ואני

הוספת תגובה

• ליזום שיחה ולהיות הצד המוביל-שינוי

עדי בדיחי
    24/09/2010

שלום חיים,

אין ספק שאתה מבין שגם לך יש חלק במה שקורה כרגע בקשר בינך לבין ההורים שלה ובינך לבין החברה, שהתאכזבה לא פעם אחת.

כתבת שיש גם סיבות "זוגיות" לאי הגעתך לטיול, ואולי שוה להתמקד בזה. אולי אי הגעתך ובהמשך מה שקורה כרגע הם משקפים משהו בנוגע למערכת היחסים שלכם, לחוסר הוודאות שלך או לספקות שיש בך לגבי הקשר? ביטול הגעה לטיול יום קודם בהחלט יכול להאיר נקודה מסוימת- מה יש בקשר שאתה הססני לגביו. זה דבר ראשון.

דבר שני, אם אתה מעוניין בהמשך הקשר ורואה אותך ואת חברתך יחד גם בהמשך, כדאי רצוי ומומלץ לפתור את היחסים עם ההורים. במשך השנים אתה תצטרך לפגוש אותם לא רק בטיולים אלא גם בחגים, וכשיהיו ילדים- עוד יותר יעלה הצורך הזה. לכן חשוב למען הסדר הטוב, ואם כבוד מדבר אליהם, כדאי שתשתמש בזה ותיזום שיחה משותפת, שלך, של החברה ואיתם יחד. נסה להסביר את הסיבות לאי הגעתך בשתי הפעמים (אגב אולי בעיניהם אתה זה שצריך לתת הסבר ולא הפוך, הרי הם כבר תכננו, שילמו וכו'). חשוב שתסביר גם איך אתה רואה את הקשר בינך לבין הבת שלהם ולפתוח דף חדש- כל זה בתנאי שאתה רואה את המשך הקשר עם החברה שלך. אם לא- זה מיותר.

לגבי החברה והתגובות שלה- לא הייתי שופטת אותה הפעם. היא בכל זאת אמרה משהו להגנתך, אמנם לא יצאה למלחמה, אבל תחשוב כמה זה קשה לצאת נגד האבא, שמחפש כבוד, ליד בן הזוג, ליד האמא, ואם יש עוד בני משפחה קל וחומר. לבן הזוג קשה לא פעם להיקרע בין שני מקומות- בעבר שלו- ההורים, לבין ההווה והעתיד- בן הזוג. כן כדאי לשתף אותה כפי שעשית, ולספר כמה היה לך לא פשוט, אבל לא להתעכב שם, אלא לנסות ליזום שיחה משותפת ובכך תשיג שני דברים שאין כרגע:

1. הערכה ותשומת לב מיוחדת מבת הזוג.
    2. דף חדש עם ההורים שלה, והערכה גם מצידם.

אם השיחה הזאת לא תעזור, זאת כבר בעיה אחרת אבל די לצרה בשעתה, ואני די משוכנעת שזה יוכל לעזור. היה אתה זה שמוביל את השינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    מעין
    22/09/2010

שלום
    אני מרגישה שאיני שלמה בחיי
    אני לא מרגישה שאני לא אוהבת את בעלי ולא נמשכת אליו
    ממש עד כדי עניין בגירושים
    היה לי נוח עד כה שבחירות נעשו בשבילי ולא אני בחרתי
    עכשיו כשיש לנו בעיות פוריות, אני עוצרת
    האם זה טיבעי או מצריך פרידה?

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• להילחם או לברוח

עדי בדיחי
    24/09/2010

הי שרית,

זה טבעי שבעייה כמו בעיית פריון תאיר נקודות חשוכות (עד כה) בזוגיות.. פתאום הקשיים מתגלים, פתאום מה שהודחק עד עכשיו יוצא החוצה.

השאלה שלי היא האם כדי לברוח מהבעיה העכשווית- התירוץ הוא פרידה? או שמאז ומעולם חשבת על פרידה ולא ראית סיבה להישאר בקשר הזה?

בעיית הפיריון נועדה לעשות משהו נוסף- לגרום לכם אחד משני דברים: להיפרד, או להילחם חזק על הזוגיות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה?
    שירה
    22/09/2010

שלום, אני בת 26, יצאתי עכשיו תקופה של כ-5 חודשים עם בחור חמוד בן 32.
    היו הרבה קשיים בדרך אך הרגשתי שהוא בחור שניתן לדבר איתו על הדברים , מאוד מודע לעצמו ומאוד רגשי, וגם הרגשתי שניתן לעבוד איתו על הדברים שמפריעים לי.
    לאחר 4 חודשים הרגשתי שזה לא עובד וניפרדתי ממנו כאשר הוא ביקש שננסה שוב, הוא לא הבין איך אני ניפרדת ממנו כשכל כך כיף ביחד וכאלה אבל אני כבר הייתי מותשת מהקשיים. החלטתי שאתן את הצאנס כי וכי הוא באמת עבד על עצמו והשתדל מאוד אך עדיין עם כל הדברים הטובים הרגשתי מועקה מסויימת בפנים.

חשוב לי לציין שכל הקשים שלי נמשכים בערך 5 חודשים ואז יש מועקה ואני רוצה להעיף.

כשנפרדתי ממנו בפעם השניה הרגשתי שאני לא רוצה את הקשר הזה ואין לי מושג כ"כ למה .. אבל הוא הרגיש שרימיתי שאותו ואיך התנהגתי ואמרתי שכיף לי שבפנים כונן בי ספק שבסוף התחלף בוודאות

אני מרגישה חרא
    גם כי הוא ממש נפגע וגם שזה לא הלך
    האם יש עוד מה לעשות בעניין? האם שווה לנסות גם שלא מרגישים שרוצים? ואיך אני לא רוצה עם הוא כזה מתוק?

שירה

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה?

הוספת תגובה

• מה קשה לנו ולמה

עדי בדיחי
    24/09/2010

הי שירה,

אני חושבת שהמכנה המשותף למה שאת מעלה הוא בפירוש- עבודה עצמית עם עצמך. כשכתבת שראית שיש מקום לעבוד איתו על מה שקשה לך- ואני מדגישה "איתו", על מה שקשה "לך"- כשקשה לנו כדאי קודם כל לבדוק מה יש בנו שקשה לנו- ז"א- איפה זה קשה לנו, למה זה קשה לנו, ולמה זה פוגש אותנו בעוד ועוד קשרים. כי זיהית נכון- יש אצלך דפוס שאחרי מס' חודשים של חוסר התמודדות יעילה עם הקשיים- את לא יכולה יותר, מאבדת עיניין ואילו הצד השני משתומם ולא מבין למה- הרי היה כ"כ כיף. אנחנו יכולות לזהות פה איזשהו פער בתפיסה של הדברים, שלו ושלך. וגם את נשארת עם סימני שאלה- אם הוא כזה מתוק איך אני עוזבת כל פעם?

אלו דברים שכדאי להעלות מול עצמך, לבדוק מה בדיוק קשה לך במערכות יחסים, האם זה הריבים, הקונלפיקטים, הגבולות, הלבד והביחד, הקנאות, החופשיות, המחויבות? יכולים להיות הרבה דברים. חשוב שתזכרי שזה מאוד טבעי לחוות את אותו קושי בכמה מערכות יחסים, וזה שם את הפוקוס עלייך- וזה מצוין, כי זה אומר שיש משהו שאת יכוהל לעשות כדי שהמערכת הבאה תהיה טובה יותר. אם אנחנו יודעים שזה משהו בנו- אז אנחנו יכולים גם לשלוט בו ולנהל אותו. אם לא תזהי לבד, את בהחלט יכולה ורצוי שתיוועצי עם גורם מקצועי, זה יכול להאיץ את הפתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

שירה
    24/09/2010

תודה על התגובה זה בהחלט נגע בי..
    האמת שאני כבר שנה בטיפול שהתחיל בקשר הקודם שלי שניגמר גם עם סימני שאלה.
    אך כמו שאת יודעת טיפול זה תהליך ארוך וקשה לעבוד על הכל
    עכשיו אני לא יודעת מה לעשות עם הקשר הזה, הבחור ממש לא מקבל את ה-לא שלי ולי גם ממש קשה לדחות אנשים וקשה לי עם ההרגשה שאני לא רוצה משהוא ועד שהצלחתי להגיד לו הוא מנסה כל פעם לשכנע אותי שאני יתן לזה צ'אנס ושאני ממש חשובה לו ואיך אני מוותרת על כך והיה לנו טוב ביחד וגם עם אני לא מרגישה עכשיו אז אולי בהמשך ארגיש..
    ובעיקר הוא אומר שהוא בשוק והוא מרגיש אידיוט ושהוא שיחק איתי פוקר כל הקשר הזה ושלא בא לו להיכנס לקשרים אחרי זה.

מה את מציעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משוואה

עדי בדיחי
    25/09/2010

שלום שוב,

אני שמחה שאת בטיפול, את מספיק מודעת לעצמך כנראה ויודעת שזה יכול להועיל, נכון שתהליך טיפולי הוא ארוך ולא פשוט להתעמת עם הדברים פנים מול פנים- אבל לטווח ארוך זה מציל אותנו ממהמורות רבות שהיו יכולות להפיל אותנו. אז חזקי ואמצי.

לגבי שאלתך- מה לעשות- לי נדמה שאת סגורה עם עצמך גם על הפרידה הזאת וקצת נסחפת או כלואה ברגשות מעורבים מולו- לא להיות הרעה שנוטשת, לא לאכזב, לא לפגוע. השאלה שלי היא האם את יכולה לשים על כפות המאזניים מצד אחד את השלווה הנפשית שלך- ע"י פרידה, והפסקה מקשרים לגמרי- תקופה בה את רק בשביל עצמך ולא מעניקה לאחר, מתוך המקום של "תאהב וקבל עצמך ואז תוכל לאהוב ולקבל אחרים".. אל מול הישארות איתו, בזה את "מרוויחה" את הסיפוק שלו ולא מרגישה רע עם עצמך, השאלה היא עד כמה את במקביל תוכלי לתחזק את עצמך בטיפול.. והאם לא חזרנו לאותה נקודה- ז"א- ממש כמו היום- להישאר איתו למרות ההרגשה שזה לא מה שאני צריכה.. ולמה שוב זה חוזר על עצמו בכל קשר רציני.

במילים אחרות- כשאת בקשר, במקביל לתהליך טיפולי- את מחלקת את תשומת הלב שלך לכמה מקומות בו זמנית ולא בטוח שתישארי (מחוייבת רגשית) באף אחד מהם.. כי הם מעט מנוגדים (העבודה העצמית מול הזוגית) הכל תלוי בך. את באמת צריכה לבנות איזוהי משוואה, האם המשך הטיפול יכול להוביל אות לזוגיות טובה יותר עם הנוכחי, בעתיד הקרוב? או האם זה תהליך ארוך ולא יהיה הוגן (כלפי עצמך וכלפיו) להישאר בזוגיות ולהפסיד בסופו של דבר. מקווה שלא סיבכתי אותך יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ,, מקווה שזה בסדר

שירה
    26/09/2010

לעדי,
    תודה על התגובות ועל המענה , את לא מבינה כמה זה עוזר.
    עוד לפני שקראתי את מה שענית סיימתי איתו וזה היה כ"כ קשה שהוא עדיין הרגשתי לא משחרר ואני צריכה להיות מאוד תקיפה ולהגיד לו - לא בא לי עליך! כי הוא לא הבין זאת בדרך אחרת. העניין הוא שככל שהוא הראה לי יותר שהוא רוצה אותי זה גרם לי לסגת אחורה ולפחד שמא לא אוכל לצאת מהקשר הזה לעולם. ואז בעצם חששתי מה הסיבות שאני ניפרדת ממנו? בגלל הפחד שלא אוכל להעיף אותו או בגלל שאני לא רוצה אותו.
    אני לא הבנתי אותך עד הסוף אבל בטיפול היא מדברת איתי על החלקים השונים וכי קשה לי להיות במגע עם כל החלקים שיש בי ואז זה יוצר בלבול ושאלה של מה אני מרגישה.
    בשיחתי האחרונה איתו הוא ממש ביקש שאחזור אליו עם תשובה של למה אני לא רוצה אותו. ואמרתי לו שאשתדל לחזור עם תשובות יותר מפורטות אבל ממש אין לי תשובות כרגע.
    אני האמת שואלת את עצמי גם למה הרגשתי שאני לא רוצה, והאם בטוח אני לא רוצה? ואני די כועסת על עצמי. כי אני יודעת כמה כאב גרמתי לו וגם כי היה כיף ביחד אז אני לא מבינה מה נידפק איתי.
    סליחה על המגילה. מקווה שיהיה לך מה להוסיף לי
    עם יש לך איזה הצעה בשבילי או משהוא שיכול לעזור לי כי אני מרגישה חרא !
    סליחה ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירה
    26/09/2010

שכחתי לציין שגם קלטתי שכאשר הוא הביע כ"כ הרבה רצון לקשר הרגשתי סוג של מחנק ופחד ויש לי פחד שהרצון שלי לא ישמע וייבלע מול הבן אדם השני בקשר.
    האם זה אומר שאני לא רוצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבדוק עם עצמך את הצורך בקשר

עדי בדיחי
    26/09/2010

הי שירה,

אני גם רואה את הקשר בין מה שאת כותבת- אדם ממולך לוחץ ורוצה לסחוף אותך לרצונות שלו, ואילו את דוקא חוששת מהצעד הזה (הרי שלהחלטה שלך יש פחות מקום) ומנסה להימלט.

בטיפול אנחנו באמת מתעמתים עם כמה חלקים שלנו, ולא עם כולם זה אפשרי בו זמנית. לפעמים זה כ"כ מפחיד עד כדי התעלמות, וזה טבעי מאוד.

אני לא חושבת שאינך רוצה בקשר, אלא אני חושבת שאת מאוד רוצה- אבל לא לגמרי מוכנה לדעת מה את רוצה ואיזה סוג של אדם את רוצה שיחיה לצידך. אני די קוראת כאן שאת לא מוכנה שילחצו עלייך, ולא מוכנה להיות ללא אמירה מול סיטואציה של אובר אסרטיביות מהצד השני. זה אך טבעי שתרגישי שאין לך מילה כאשר אדם ממול בעצם חושב על הרצון שלו ורואה אותו בתוך הקשר: אני רוצה שתחזרי אליי ואני רוצה תשובות" ופחות "אני רואה את המצוקה שלך ואתן לך את הזמן להתרחק". זה בהחלט לא נעים.

בטיפול הייתי גם מתמקדת בבחירות שלך, הזכרת שזהו דפוס וכאן בהחלט התחדד לי שיש לך בחירה להיות דווקא עם אנשים כאלו- אולי מלחיצים מדי, בהולים מדי לקשר, תלותיים במידת מה (הכל השערות- רק את יודעת), ואילו את מרגיש שם קצת נבלעת- הייתי בודקת את זה גם בטיפול- זה יכול להוביל למחוזות חדשים.

קבלי את הרצון שלך כפי שהוא, אני שמחה שעשית לזה סוף כי נשמע שבאמת לא בא לך עליו, ולא בא לך על קשר כרגע- וזה יאפשר לך זמינות עם עצמך ומרחב לבדוק מול עצמך מה הסיבות להתחבר לאנשים מסוימים, מה הסיבות להתרחק מהם אח"כ, מה בעצם הרווח שלך מלהיות עם X כמה חודשים ואח"כ להימלט- יש שם משהו באמצע שבכל זאת גורם לך להרגיש טוב, זה משרת איזשהו צורך, ועל זה הייתי רוצה שתתמקדי, אם את יכולה, ואני משוכנעת שכן- יש בך את האומץ והמודעות העצמית לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירה
    27/09/2010

תודה על התגובה, בהחלט נתת לי חומר למחשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לעדי

שירה
    28/09/2010

אני חושבת שתוך כדי שאני יוצאת אז אני יבין יותר מה אני מחפשת, אוהבת ,צריכה ומתאים לי ואילו עם אשב בבית ואחשוב לא אתקדם.
    לגבי הדפוס שכתבת שאני בוחרת בגברים מסוימים אז לא עולה לי משהוא ממש ספציפי אבל כן יש את הפחד להיבלע וזה בכלל גם מול חברים לא רק בני זוג, הפחד שהרצון שלך לא יתקבל או לא ישמע.
    אותי מטרידים מספר דברים:
    1. האם אני יכולה לדעת בוודדאות שזה לא הבן אדם או האם זאת אני.
    לא ברור לי עם במקרה הזה שאני יודעת שלי יש דברים לעבוד עם עצמי אבל כניראה שזה גם לא הבן אדם המתאים לא? כי בסוף לא רציתי אותו.
    2. עם כל אחד יהיו לי מיליון דברים שיפריעו לי ואני יודעת שזה יעלה לי גם בקשרים הבאים ומתישהוא פשוט צריך לוותר לא?
    3. איך ודעים אם זה הבעיה שלך או שלא פגשת את האחד?

יש רגעים בהם אני מפחדת כי עשיתי טעות ואולי לא בדקתי מספיק אבל שהייתי בתוך הקשר הרגשתי מועקה ואני לא יודעת האם זה כי משהוא ספציפי הפריע לי או כי לא רציתי אותו והמשכתי כי רציתי שילך.
    וואי איך אני לא מצליחה לענות לעצמי?

תודה עדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפוסים שאנחנו יכולים לשפר

עדי בדיחי
    29/09/2010

הי שירה,

תמיד יש את המשקל בבחינת שני הצדדים של הקשר- אותך ואותו.. הרבה פעמים יש המון סיבות וצירופי נסיבות למה זה לא התאים דווקא עכשיו ודווקא איתו. אצלך כן זיהיתי דפוס שגם את זיהית- הרצון לברוח מהקשר אחרי שאולי הרגשת שאין לך שם מספיק מקום או הובלה. הוא גם רדף אחרייך מה שגרם ללחץ נוסף.

בד"כ, כשמשהו קשה לנו בקשר אנחנו צריכים להפריד בין המניעים שלנו- ז"א למה קשה לי ואיזו תכונה אצלו קשה לי ולמה, האם אני מזהה את זה בעוד מקומות- וזיהית- למשל מול חברים . ז"א שהפוקוס הוא יותר עלייך ועל משהו שאת צריכה לנסות לבדוק ולעבוד עליו. אולי המקום שבו את יותר משמיעה את עצמך, נחושה ועומדת על שלך. אולי כל הקשר את מעניקה ומאפשרת הרבה מקום לבן הזוג או מקריבה למענו קשרים אחרים ואז את במצב שאת חייבת להחזיר אותם, וזה או הכל או כלום- ואת נפרדת. עוד השערה.

אני מאמינה שבמקרה הזה את מנהלת את המהלכים האלה, וכמו שאמרת שזה יקרה עם עוד הרבה שתצאי איתם- לכן אני מאמינה שהדפוס שקיים בך הוא רק בשליטתך ועם עבודה טובה תוכלי בהחלט להגיע למקום שלם יותר.

לגבי האם הוא האדם הנכון או לא- קשה לנו לענות על זה מכיוון שכל עוד יש משהו אצלך שמעכב את המשך הקשר ומאוד מפריע לך וזה חוזר על עצמו בכל קשר- יהיה קשה להפריד "מה שלו" - ומה הסיבות האישיות שלך לפרידה. כמובן שיש משקל גם להתנהגות שלו- הרי זה מה שמציף אצלך את הדילמה, אבל המקום של עיבוד הדילמה ולעבוד על הקושי- זה המקום שיש לדעתי לשים עליו דגש, ללא הצורך בלסיים את הקשר. לעבוד תוך כדי הקושי. על זה ניתן בהחלט לעבוד בטיפול- איך אנחנו מביאים את עצמנו לידי עיבוד בזמן הנכון וכמה שיותר מוקדם לפני שלא נוכל יותר, נרגיש מוצפים ונסיים את הקשר. לטפל תוך כדי על הקשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה

שירה
    30/09/2010

ממש תודה שענית לי ממש עזרת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

שירה
    11/10/2010

לעדי,

לאחר פרידה של שבוע חזרנו שוב להיות בקשר אני ובן זוגי ביוזמתו ועל ידי שכנועיו כאשר אמרתי לו שאני לא יודעת אם אני יכולה לתת לזה צ'אנס כי לא הרגשתי שאני רוצה אבל משהוא סחף אותי שוב לתוך הקשר.

העניין הוא שיש הרבה דברים שמפריעים לי ולא יודעת עם מתאים לי לחיות איתם ויש גם דברים מאוד מיוחדים בו שאני לא יודעת עם אמצא במשהוא אחר- אולי כן אולי לא?
    ואולי אמצא משהוא עם דברים אחרים שאוהב,

אני ממש נמשכת לדברים מסוימים בו ולכן ממש קשה לי לסיים את זה אבל מצד שני משהוא יושב עלי.
    וגם אינני רוצה לבזבז לא את זמני ולא את זמנו

השאלה היא איך אני מחליטה מה חשוב לי יותר מה פחות על מה אני יכולה לוותר ועל מה לא?
    אני לא מצליחה להחליט ואין לי תשובות כרגע.

האם שווה להחבט בתוך הקשר בשאלות אלו? שכן גם המטרה היא חתונה ולא סתם להעביר את הזמן וצד שני אני אומרת שאולי שווה כן לשחרר את עניין החתונה מהראש ולצאת לכיף ולראות מה המתפתח ואם בכלל

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהוא קטן

שירה
    11/10/2010

אני גם יודעת שכל בחור יהיו לי דברים שיעצבנו אותי ויחרפנו אותי ויהיו דברים שאהב
    מתי מוותרים ומתי עוצרים עם החיפוש הזה?
    אני בן אדם מאוד מתלבט עם קשיים בקבלת החלטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנהל את הבעיה בכוחות עצמך עם סיוע

עדי בדיחי
    11/10/2010

אני חושבת שהמשפט האחרון שלך הוא זה שאומר הכל- אני בן אדם מאוד מתלבט עם קשיים בקבלת החלטות.

כל העיניין של ההססנות, לחזור או לא, להישאר או לא,טוב לי או לא- כל אלו נובעים משורש הבעיה שהגעת אליה לבד.

במצב כזה, את מאפשרת לבעיה לנהל אותך, כשאת הססנית היא פועלת ומחזירה אותך חזרה למקום שכבר היית בו ועזבת. התחושה הזאת יכולה ליצור הרבה בלבול ובעיקר חוסר ביטחון בהחלטות אחרות או גורליות יותר בחיים. כדי לעצור את הגלגל הזה (הוא לא יעצור לבד) אני חושבת שכדאי לפנות לסיוע, כמו למשל קואוצ'ר, או מטפל קוגניטיבי- אלו יכולים לסייע בדרכים כיצד לקבל את ההחלטות הטובות ביותר עבורנו, תוך דגש על העלאת ביטחון עצמי ודבקות במטרה. ההתפזרות הזאת מקצה לקצה מוציאה הרבה אנרגיות מאיתנו, ואם תודרכי נכון על ידי איש מקצוע את תרגישי בטוחה יותר.. בהמשך- את תוכלי להשתמש ולנצל את הידע שרכשת בטיפול הזה גם הלאה, בהחלטות אחרות על חתונה למשל, מעבר דירה, באיזה גן לשים את הילד, באיזו קריירה לבחור וכו'- החלטות שיש להן משמעות.

את הרוב את יודעת טוב ועשית לבד- את מודעת לדפוס הזה (כל קשר נמשך מספר חודשים ואת משנה כיוון) ומודעת לקשיים. עכשיו רק נותר לאסוף את החוויות ולמצוא פיתרון שימנע ממך לחזור שוב ושוב על הדילמות שלא מקדמות אותך בעצם לשומקום- רק משחזרות את ההססנות שוב ושוב וכביכול (בלבד) אין מוצא. הכל תלוי בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר זוגי בעייתי
    אחת בדילמה
    22/09/2010

אני די בתקופה לא פשוטה..
    אני בחורה בת 24 וממש כרגע יצאתי מקשר של שנה וחצי עם בחור בגילי כרגע אנחנו בנתק אך לא נראה לי שנחזור.
    השכרנו דירות ביחד, ובחצי שנה ראשונה הכל היה מעולה אך לאחר מכן הכל התדרדר כאשר חברי חקר אותי לגבי העבר שלי גברים וגילה שלא ספרתי לו את כל האמת וחקר אותי לפרטי פרטים מה עשיתי איך התנהגתי מה עשיתי ומה חשבתי, חקר באינטרנט ומנע ממני להכנס לאתרים חברתיים כלשהם. הוא אדם מאוד עצבני שעבר ילדות קשה שמצריך לשתות ולעשן על מנת להירגע ולשכוח מדברים גם ממה שספרתי לו.
    במהלך שנה היינו במריבות רבות ופרידות בגלל העבר שלי ולא הצלחנו להמשיך הלאה כי לקח את מאוד קשה ולא רצה להיות איתי בגלל זה, אך לא יכל לוותר עלי ותמיד חזרנו בגלל האהבה. תמיד הראתי לו שאני אוהבת ואכפת לי ותמיד נסיתי להבין לותר ולהתפשר אבל זה לא הספיק. יש לציין שהעצבנות הורסת לו מקומות עבודה והוא לא בקשר טוב עם משפחתו ודי חי לבד. המריבה האחרונה נבעה מכך שחזרתי להיות בקשר עם אבי שרצה לעזור לנו בכסף אך הוא לא רצה לקבל עזרה מאף אחד ואני כן כי מצבנו על הפנים..והוא הציב אותי בפני אולטימטום לבחור בינו לבין אבי ולאחר שעזבתי את הבית הוא כבר ירד מזה וחזרנו לקשר והוא טען שהוא רק רצה לשמוע שאני בוחרת בו וברור שלא היה מונע ממני את הקשר איתו.
    וגם עם אחי הוא לא מעוניין שאני אהיה בקשר מאחר ופעם הוא שמע שאחי זרק עליו מילה לא במקום ואפילו שעברה כמעט הוא שנה הוא מונע ממני ומבקש שאני אכבד אותו ולא אדבר איתו אפילו עוד שנה שנתיים. פעמים רבות שרבנו הוא היה צועק וצורח ושובר דברים בבית אך לא הרים עלי יד, מגדף ואומר מילים לא במקום שלא התכוון אליהם.
    אני אציין שבכל מיני מצבים הוא זה שאמר לי מה לעשות ומה להגיד והיה מתעצבן אם לא היה קורה מאחר ואני לא כמוהו ולא יכלתי להגיב כפי שרצה
    אני אציין שאני אדם חברותי וזה נפגם לי בקשר איתו מאחר ופחדתי לפתח קשר נורמלי עם אנשים או שיזרקו לי מילה ברחוב או שידברו איתי בטעות על העבר ,כי תמיד הייתי צריכה לספר לו הכל וגם אם לא ספרתי זה היה מטריד אותי כאילו אני מסתירה ממנו משהו אפילו שהדבר היה שטותי או קשור בעבר שלי כל פעם שנזכרתי במשהו.
    מאוד היה חשוב לי בקשר שלנו שהוא היה קנאי לי כי גם אני ככה אבל באופן יותר נורמלי ולא היו לו ידידות והוא לא היה מסתכל על בנות אחרות ותמיד היה לי נאמן ותמיד בילה איתי לעומת הגברים של היום.זה מאוד החזיק אותי וקשה לי לוותר על זה כי אני מפחדת שלא אמצא כזה גבר מיוחד כמו שהוא.
    לאחרונה טען שהתשתנתי שלא מתאים לו שאני עושה מה שאני רוצה ושנהייתי עצמאית ומחליטה בלעדיו ואני אמורה לשתף אף אחד וזה רק בינינו ואם אני מחליטה בדרך הזו אז הוא לא יטריד אותי ואין לנו מה לעשות ביחד ..אפילו שנסיתי להסביר שאין קשר לזוגיות שלנו ולהחלטות שלי עם המשפחה שלי ..
    בא לי לבכות ומאוד רע לי המצב הזה..אני לא יודעת האם כדאי לוותר או להמשיך להלחם??? אשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשר זוגי בעייתי

הוספת תגובה

• אין דילמה- לברוח

עדי בדיחי
    24/09/2010

שלום,

אני לא חושבת שיש פה דילמה יקירתי. אני אחזור על עיקרי הדברים שכתבת:

1. בידוד מהמשפחה
    2. בידוד מהחברים
    3. בידוד חברתי מאתרי אינטרנט
    4. גידוף, קללות, עצבים
    5. עישון ואלכוהול
    6. לא מסוגל להחזיק במקום עבודה
    7. לפיכך מצב כלכלי גרוע
    8. לא מוכן לשמוע על סיוע
    9. לא מוכן שתשתפי אף אחד במצוקותייך
    10. רוצה אותך כתלויה -רק- בו

ה"מיוחד" שבו הוא שהוא לא מסתכל על אחרות- את צודקת שיש גברים אחרים שכן, אבל זאת לא סיבה להישאר איתו, את מכירה ורגילה להיות איתו ולכן את חושבת שהוא היחיד שיתנהג כך (ז"א "מכבד" את האשה שאתו), אבל צר לי- כשתצאי מהמעגל הזה את תביני כמה הסיבה הזאת פשוט לא סיבה טובה מספיק.

את חייבת להתנתק ממנו, לתמיד. אין פה מה לחשוב. אם את רוצה את חייך חזרה, את החברה, המשפחה, העצמאות (לא מתאים לו שאת עצמאית) - מהר לברוח. לא לחשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    לימ
    21/09/2010

אני נשואה 10 שנים אני בת 29 בעלי בן 35 ובזמן האחרון בעלי מדבר אלי לא יפה הוא משתממש בביטויים ממש פוגעים {כל הזמן שהוא מתעצבן הוא מקלל} אני לא יודעת מה לעשות נמאס לי שהוא מדבר בצורה כזו אני מנסה לדבר איתו אבל שום דבר לא עוזר תעזרי לי בבקשה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• לברר מה שורש העיניין

עדי בדיחי
    24/09/2010

שלום,

חסרים קצת פרטים. בכל זאת- אם מדובר במשהו של הזמן האחרון כדאי לבדוק האם יש גורמים מסביב שמלחיצים אותו- פרנסה, אירוע שקרה לאחרונה, משהו בבית. כמובן את לא אמורה לסבול ביטויים פוגעים, אבל לפני שנטרקת הדלת חשוב להבין מה קורה ומה יש בתקשורת שלכם שיכול היה להשפיע.

(בכל אופן את יכולה להחליט שאת לא נשארת בסיטואציה כשהוא מקלל- להודיע לו את זה- וכשיירגע- תדברו. זה דורש אומץ, אבל אם פעם אחר פעם כשהוא מקלל- את יוצאת מהחדר, או יוצאת מהבית, ייתכן וזה ישפיע.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    שיר
    21/09/2010

קצת רקע,
    אני מבוגרת מבן זוגי 5 שנים.
    אנחנו ביחד משהו כמו 4/5 שנים (תלוי ממתי סופרים)...ויש לנו ילד מתוק בן שנתיים,יותם.
    היחסים ביננו מאוד הדרדרו מאז שהוא נולד...ואני מייחסת את זה ל-2 דברים עיקריים.
    1.עברנו לגור צמוד להורים שלו
    2.התמודדות עם הדבר החדש הזה,הורות,השרדות הורית, וכולי.
    היחסים שלנו היום לאחר שנתיים מאז הוא נולד מאוד שטחית...אנו לא מדברים כמעט -רק דברים טכניים (מה נכין לו לאכול,מי יקח אותו לגן,צריך להביא חיתולים וכאלה),אין ביננו כמעט בכלל כל סוג של אינטימיות....ובנוסף המשפחה שלו מאוד מקשה על היחסים ביננו(לפני הלידה ולפני שהינו גרים צמודים היו "מתים "עלי פתאום הפכתי להיות המכשפה ששולטת לרעה בילד שלהם-משהו מפחיד).
    קיצר,ניסיתי טיפול זוגי...ניסיתי לדבר(היום כבר נגמרו לי המילים)...אני לא מרגישה בכלל ערוץ תקשורת פנוי ביננו,כאילו כל מה שנשאר זה כעסים,עלבונות.
    אני מאוד מתלבטת אם להיפרד...יש בי רגשות אשם בעניין בעיקר בגלל הקטן,לא דמיינתי שאגדל ילד בנפרד לאבא שלו...זה מאוד מקשה עלי כל המצב הזה כי אני כבר חנוקה ואומללה ורק לא מוותרת בגללו (הילד המקסים הזה).
    גם בקשר ליותם ( בננו)יש לי לפעמים (לא כל הזמן) רגשות מעורבים כי הוא הבן של הבן אדם הזה ....ולולא היה קיים היתי כבר מזמן הולכת....
    ולא תביני שאני לא אוהבת אותו ומתחרטת שהוא בא לעולם...אני אוהבת אותו הכי בעולם,ולא יכולה לדמיין את חיי בלעדיו..הרגשה זאת חרא ,אני מרגישה נורא כאשר זה קורה...ואין לי שליטה על זה.
    קיצר...יש גם לומר ,שמאז הוא מתמיד בן זוגי דיבר על חתונה....ותמיד אבל תמיד היה לו תירוץ אחר לדחות את זה..פעם ההריון ,אז כסף...אז ההורים לא כך כך הסכימו...אז לא התנהגתי יפה בעיניו אז הוא לא בטוח...אני שולאת את עצמי מה אני עושה פה....אם הוא בכלל לא בטוח בי...העניין הזה מאוד מציק לי.פוגע בי.
    קיצר יש לי מועקה רצינית...אני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ....מרגישה לבד (ואין לי בעיה עם לבד...אני כזאת...אבל מרגישה לבד בקשר אליו,איתו)
    עזרו...

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• לקבל החלטה

עדי בדיחי
    24/09/2010

הי שיר,

שנתיים היא תקופה ארוכה מאוד.

הרגשות המעורבים לגבי הולדת הילד הם מאוד מאוד טבעיים- מה היה קורה אילו, אין לזה קשר לאהבתך אל הילד- וזה חשוב שתביני. במצבים של מצוקה אנחנו בורחים באופן טבעי לכל מיני פתרונות, אפילו לא ריאליים, על מנת להביא איזו רגיעה, ולו רגעית.

לגבי מה שתארת- אני רואה קשר הדוק בין מגורים ליד ההורים לבין מה שאתם חווים כרגע- אני מציעה לעשות מעשה ולהתרחק, לא נשמע שזאת סביבה בריאה עבורכם.. אולי תמצאי גם קשר בסמיכות הזמנים- המעבר להורים וההדרדרות ביחסים.

הורות, אף היא, לא פשוטה ולא תמיד מובן מאליו איך מתנהגים. במצב כזה אני מציעה כן ל]נות לייעוץ לטיפול זוגי בתחילה ואח"כ לטיפול בהורות- יש קבוצות, ייעוץ פרטני ועוד. כתבת שניסית טיפול זוגי- אם את רואה עוד סיכוי לקשר ביניכם ורצון מצד שניכם- שווה לנסות אצל מטפל אחר.

ואם את עדיין משוכנעת שזה לא זה, אז לא נשארים יחד בשביל הילד, הילד גם הוא סובל מהזוגיות שהוא חי עליה, וילד יאהב יותר לראות אבא שמח לחוד ואמא שמחה לחוד מאשר שניים ביחד ולא מתקשרים. חשבי עם עצמך, קבלי החלטה, לפני זה תני לזה עוד ניסיון- זאת דעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה