מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך נפרדים ? (למה זה עד כדי כך קשהמונק02/06/2009
שלום
יש לי חברה כבר 8 חודשים תמיד היה כיף והייתה אהבה גדולה עד לפני חודש בערך התחלתי להרגיש שזה כבר לא זה , התחיל לרדת לי ממנה ונראה לי שגם היא הרגישה זאת והתחילה לעשות מאמץ גדול יותר כן להתקשר להיפגש יותר. אנחנו גרים רחוק אחד מהשני ( עומר - תל אביב ) וגם המרחק מקשה זה כאילו יחסים בשלט רחוק . את הקשר התחלנו בחול בזמן "הטיול הגדול של שנינו שם היה קשר מטורף וגם כשחזרנו לארץ הכל היה עדיין כיפי וטרי ולאט לאט דעך עם הזמן
היא אוהבת אותי אבל אני מרגיש שזה לא זה ואם נמשיך את החסים אנימשלה אוה ואותי ומבזבז לשנינו את הזמן אני בן 23 והיא החברה הרצינית הראשונה שלי בגלל זה אני כנראה מרגיש ככה כי לא כל כך חוויתי קשר רציני נוסף (ועד שאתה לא עוזב אתה לא יודע מה הפסדת . ככה זה לא ? )
הכברתי במילים אבל הייתי חייב את זה !
שאלתי היא איך אני נפרד בלי לפגוע יותר מדי (בכל זאת 8 חודשים )פשוט להסביר לה את המצב כמות שהוא ?
אמרו לעשות את זה מהר כמו פלסטר שמורידים , לא הבנתי אם מישהו מוכן להסביר !
מקווה למצוא פתרון
שיהיה יום אוהב לכולם
מונק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנמשל..
shir.02/06/2009לעשות את זה מהר כמו פלסטר שמורידים- כמה שיותר מהר פחות יכאב, נכון? לא לאט לאט ואז זה כואב זמן רב יותר.
אתה אכן משלה אותה ואכן מודה שלא אוהב אותה באופן כזה שזה יכול להימשך. אתה פשוט צריך לאזור כוחות ולהיפגש איתה ולהסביר לה שאתה לא רואה את זה ממשיך.
סביר להניח שהחוויה בחו"ל היא שהחזיקה את הקשר. ומשאתם פה, זה פחות תופס כי יש אולי פחות רגיוש ויותר מדי "רגיל ולא מיוחד". לא יודעת. בכל אופן- תעשה את זה, ויפה שעה אחת קודם. כפי שאמרת- אתה משלה אותה. לא נעים, אבל זה צעד שאתה חייב לעשות. לאחריו לבטח תרגיש הקלה משמעותית.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתור אחת שנעזבה
שירית02/06/2009לא פעם בחיי ואפילו לאחרונה, אני יכולה לומר לך שאין דרך לעשות זאת מבלי לגרום לכאב. כאב פרידה תמיד יגרם לצד הנעזב. מה שיכול להקל הוא כנות והגינות. אם תמרח אותה ותתחמק מלומר את האמת תקשה עליה ותכאיב לה יותר. אמור את אשר על ליבך ואת האמת שלך. עשה זאת ברגישות ושחרר אותה לדרך צלחה.
בהצלחה גם לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- על האקסקרן01/06/2009
שלום
אני נפרדתי מהאקס לפני 5 שנים בגלל שטס לחו"ל לעבוד שם ונשאר שם עד היום הינו ביחד 6 שנים זו היתה אהבה ראשונה וחזקה מאוד משני הצדדים כיום אני נשואה שנה וסהכ' ביחד 3 שנים אני לא מצליחה להתנתק מהמשבר הזה אני אוהבת את בעלי אבל אני חולמת וחושבת הרבה על האקס ואפילו בזמן קיום יחסי מין הוא עולה לי בראש וגם כשאני רואה תמונות שלו עם חברתו עוברת בי קנאה אני לא מצליחה לצאת מזה זה מין כאב שרודף אותי וכנראה שנשארו עוד רגשות מהעבר
מה עלי לעשות?
לעזרתכם אודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
shir.02/06/2009שתי אפשרויות- זה לא מאוד נדיר מה שאת מתארת, ואם סה"כ את מרגישה שזה מעכב אותך, ואת אוהבת את הנוכחי ורק צריכה לטאטא מעלייך כמה רגשות מטרידים, שללא ספק שייכים לעבר (ז"א שאין בכוונתך להיפרד מהנוכחי ולנסות לחזור לאקס).. גשי לייעוץ כי זה מאוד יכול לעזור לך. בייעוץ את פשוט נותנת לגיטימציה לדברים להיות כפי שהם, הם מקבלים מסגרת ופרופורציה ואת לא נכנסת למעגל ענקי של אשמה ומטרידה את עצמך בכך וע"י כך לא מאפשרת לעצמך להיות בזוגיות הנוכחית כפי שהיית רוצה.
אז כדי להיפטר מזה סופית, אני חושבת שאת צריכה לפתור את הסוגיה- האם את שלמה עם הפרידה, האם נשארו בך רגשי אשמה עליה, ומה עושים הלאה כדי להרגיש שהצעד הזה בכל זאת היה נכון ואין מקום לחפור בו יותר, כי הוא שייך להיסטוריה. נסי לחשוב על בעלך- מה היית מרגישה אם היית יודעת שיש לו אי אילו רגשות לאקסית שמעכבים אותו היום מלהיות שלם עם הפרידה.
אפשרות נוספת שאני מרגישה מחויבות לכתוב לך אותה- שאכן הסיבה לפרידה לא היתה נכונה, לא נפרדתם מתוך חוסר באהבה אלא מתוך איזה אילוץ , ולאחריו הסתבר שיש איזו חרטה, לפחות אצלך. אין לי ספק שאת לא שלמה עם הפרידה, זה מה שעלה לי מהודעתך פה. במצב כזה את צריכה לחשוב טוב עם עצמך- מה את בוחרת- את החיים החדשים שלך והאהבה הנוכחית, או את הקודמת, הראשונה והחזקה ההיא, שאגב לא בטוח שזה כבר אותה אהבה ואותו בנאדם וכו' וכו'.
כך או כך תזכרי- מה שאת עוברת הוא מאוד מאוד טבעי, שכיח. זאת אהבה ראשונה, לבטח חשבת לא פעם שזאת אהבת חייך, ויהיו תקופות שהיא תחזור אלינו, בעיקר תקופות "יובש" במערכת הנוכחית וידוע גם שהשנה הראשונה לנישואין היא הכי קשה, בכלל להתרגל למוסד הזה. אנחנו נוטים אוטומטית להתגעגע למשהו הישן והטוב, בעצם שוכחים שגם שם לא הכל היה דבש. מקווה שהארתי לך כמה פינות חשוכות.. בכל אופן המון בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילו כותרת אין לתאר את המצב.......אורי01/06/2009
שלום רב
אני כבן 43 נשוי ואב לשני ילדים (13 ו-11.5),אשתי בת 40.שנינו עובדים,אישתי חצי יום ואני משרה מלאה.
מבחינה כלכלית אנחנו בממוצע.
אנו נשואים כ-15 שנים.
עד להולדת הבן הגדול היחסים היו טובים,היתה אינטימיות,היו שיחות,היינו יוצאים.
כשונלד הבכור(וזה טבעי) הכל פחת,בזמן קצר לאחר מכן(לא מתוכנן) נכנסנו שוב להריון והחלטנו להשאיר(ואני שמח על כך).
שוב זה טבעי שכשיש תינוקות חלוקן הזמן והעומס שונים ואני מקבל את זה.
אך המצב רק הלך ונעשה גרוע יותר ויותר.
כבר לאחר הולדתו של ילדינו השני בעצם נגמרה ביננו האינטימיות,אין שיחות אין בילוי,אין כלום.
גם כשהיה סקס זה אף פעם לא מתוך יוזמה שלה או מתוך שיתוף פעולה מלא שלה,היתה לי את ההרגשה שהיא ממש "עושה טובה" מה שנקרא-צריך כדי שיהיה שקט בבית.לא פעם ניסיתי לדבר איתה על כך אך היא טענה שאין זה נכון בכלל.
במשך אותם שנים (שלוש-ארבע שנים) פשוט ניסיתי אותה(לצערי) במשך שבועות ארוכים לא הייתי מנסה ליצור אינטימיות וסקס והיא לא הזיזה גבה אפילו,ושוב חזר התסריט.
ושוב ניסית לדבר,יש לציין שאף פעם אשתי לא מעלה נושאי שיחה הקשורים אלי ואליה,רק דברים שהם "אדמיניסטרציה" או שקשורים לילדים.עלינו? זה רק אני,אם אשתוק היא לא תדבר.
לפני 8 שנים ביקשתי שנלך לייעוץ\טיפול זוגי,אחרי שיכנועים היא הסכימה,היינו במספר פגישות שגם שם היא ממש לא שיתפה פעולה,אפילו המטפלת העירה על כך.
לאחר מספר פגישות הופסק הטיפול בעצם מפני שהיא תמיד היתה מוצאת סיבה לא לבוא,היא עייפה,לא מרגישה טוב וכו'.
כמובן שדבר לא השתנה.לפני 5 שנים החלטתי לעשות מעשה(הייתי נואש ומדוכא)והחלטתי לעזוב את הבית.
עזבתי,שכרתי דירה קטנה והייתי נפגש עם ילדי פעמיים בשבוע ובכל סופשבוע שני.
לאחר 6 חודשים היא ביקשה שאחזור,שקשה לה כך,לילדים קשה ושהיא מתגעגעת וכו'.
שוחחנו ארוכות על הנושא וחזרתי.
אלה היו 3 חודשים מופלאים ביותר,פשוט אישה אחרת לגמרי.
בנקודה הזו שוב החלה היתדרדרות מהירה כך שאחרי פחות מחצי שנה מצאתי את עצמי באותו מצב.
והמצב רק הלך והיתדרדר.....כיום אנחנו ישנים כל אחד בחדרו,כמו שותפים לדירה,מדברים רק על עינייני "מנהלה" ומה שקשור לילדים.נכון הוא שאין מריבות,אין מתחים כי גם אין שום דבר אחר פרט למנהלה....
כמובן שאין יום שעובר בראשי הנושא שצריך לעשות לזה סוף,זה לא חיים,אין לי מילים לתאר בכלל את חוסר החשק שלי לכל דבר,פשוט סתם חי.
מצד שני אני יודע שאני עמוד התווך הכלכלי בבית,זה לא שאני מרוויח מיליונים אבל ללא ההכנסה שלי בעצם אין הרבה....מהכנסתה ניתן לשלם את חשבונות החשמל הארנונה והטלפון.......
שזו דילמה קשה עבורי,מצד אחד זה בסופו של דבר יפגע בילדי,מצד שני גם אם נפרק את החבילה הרי אצטרך להמשיך ולתמוך ואז כלכלית לא אהיה מסוגל לקיים את עצמי בצורה מינימלית אפילו,אלה אם כן אחיה באוהל.
אני יודע שאין עצות פלא,אך אולי בכל זאת ניתן לקבל כאן עצה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פשוט כלל וכלל
דורית כהן02/06/2009אורי היקר, כל הכבוד לך על המחוייבות שנתת עד כה למשפחה, לילדים, לרעיון של הצלת הזוגיות. לצערי, מכיוון שכבר פעם אחת עשית את הצעד של פרידה ועזיבה, ובטווח הארוך דברים לא השתנו, אני חושבת שאין ברירה. אם אינך רוצה שחייך יתבזבזו לגמרי - עליך לעשות את הצעד ולהתנתק. אתה מתאר איך אתה מתהלך כמו מת - חי בגלל המצב, ואני לא חושבת שזה משהו שתורם לילדים, אם זה השיקול שלך - לא לפרק. היא לא אוהבת אותך, או שאינה מסוגלת לאהוב, ומכיוון שאתה לא מסוגל לחיות ללא אהבה וללא אינטימיות - עליך לבנות את עצמך מחדש. שנים כה רבות של התלבטות מבזבזות המון אנרגיות, וזה מצב מסוכן גם לבריאות הגופנית. אני חושבת שנתת לה מספיק צ'אנסים והיא לא מתאימה לך.
לגבי המצב הכלכלי - אין עצות פלא, אבל בסופו של דבר מוצאים פתרונות. יתכן שהיא תוכל לעבוד בהיקף גדול יותר ולתרום קצת יותר.
עלי להוסיף משהו, ליתר בטחון: בדרך כלל כאשר מדובר בזוגות - תמיד יש את הצד השני, את התלונות שלה כלפיך. מעניין היה לשמוע את הצד שלה. ואני שואלת עכשו אותך - האם יש משהו שאתה יודע שמפריע לה להיות אוהבת כלפיך - איזו תלונה שלה עליך, משהו שאתה יכול לשנות? משהו שנמצא בידיים שלך?
אפשרות נוספת - לבחון מה רמת התפקוד שלה בשאר התחומים. אם התחום היחידי בו היא אינה מתפקדת הוא האינטימיות הזוגית - זה מראה על קושי בזוגיות, כמו שאתה ציינת. אבל אם מבחינים שיש לה קשיים גם בתחומים אחרים - מערכות יחסים בעבודה, חוסר בחברות, קשיים מול המשפחה המקורית שלה, חוסר רצון לצאת לבילויים, בעיות עם הילדים - אז מדובר בבעיות פסיכולוגיות שלה ואלוי היא זקוקה לטיפול יחידני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי שחרורשירית31/05/2009
אני ממש לא ילדה (44) , רווקה ויש לי ילד בן 5.
לפני כחודש חברה הכירה לי גבר גרוש. התאהבנו , סערנו ממש. הוא הכיר לי את משפחתו, דיבר על המשך , הציע לי לבוא איתו לחו"ל (על חשבונו) . היה כל כולו בתוך הסיפור הזה. ולכן נתתי דרור לרגשותיי והרשיתי לעצמי להתאהב כמו שלא קרה לי כבר הרבה שנים. אלא שפתאום התחלתי להרגיש שהוא נסוג. זה לקח שבוע עד שקיבלתי ס.מ.ס ממנו בו הוא כותב שהוא מבואס. שאני מדהימה.שבתקופה אחרת היינו יכולים להתחבר וגם הלב לוקח אותו לשם באופן מפתיע ומאוד חזק.אבל הוא חייב להיות הגון איתי ,הוא צריך להיות קצת לבד אחרי תקופה ממושכת של זוגיות (אחרת). האמת היא שלא הופתעתי, כי הרחתי את זה מגיע... השבתי לו,בס.מ.ס , שמה שצריך לקרות קורה ומה שלא,כנראה שלא. ותודה על הכייף שחוויתי איתו ואיחלתי לו בהצלחה. כל זה קרה לפני שבוע.
מכיוון שהוא זה שחתך את הקשר ושחרר אותי קודם, אני היא זו שמתמודדת עם הפרידה. אני בדאון לא נורמאלי.
כמה זמן יקח לי לשחרר אותו? להפסיק לחשוב עליו? להפסיק לפנטז שהוא חוזר אלי? להפסיק לצפות לטלפון ממנו?
תודה מראש. אשמח לתגובות שונות. זקוקה לתמיכה בטירוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
shir.01/06/2009זה הזמן לצאת ולהתערבב עם כל מי שנראה לך מתאים. אפילו לערב אחד. פשוט תרגייש את עצמך שוב, תחווי חיזור שוב, תרגישי שזה לאט לאט עובר, והכי חשוב- תאהבי אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא
שירית01/06/2009להתערבב עם כל אחד שנראה לי ,לא יעשה לי טוב. זה פשוט לא אני. מה גם שקשה לי להאמין שמישהו יראה לי עכשיו. לאהוב את עצמי? ברור. אני מדהימה ולא שוכחת את זה...(-:
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרך הבודהיסטית
דורית כהן02/06/2009שירית היקרה, מאוד אהבתי את התגובה שלך לסמס שלו, שמה שצריך לקרות יקרה וכו'. מה שקרה הוא בנאלי ואנחנו נופלים למקום הרגשי הזה הרבה, נותנים לעצמנו להתאהב ולוקחים בכך את הסיכון שניפצע רגשית.
אני חושבת שאין מנוס מן התגובה שאת עוברת עכשו. מנסיוני, הדרך הכי טובה זה לקבל את התגובה הזאת בעצמך, לא להילחם בה, להתבונן בה בסקרנות, בסגנון סלחני, אימהי: נו חמודה שלי, בואי נראה כמה התאהבת כאן, עד מתי יכאב לך הלב. פשוט להיות נוכחת לכאב הלב, יום אחר יום, עד שזה ייקטן וייעלם. זו הגישה הבודהיסטית - להתבונן במה שקורה לנו, לא להיות שיפוטי ולנסות לברוח מן המקום הקשה אלא להסתכל לכאב הלב בעיניים ולנסות להכיר אותו היטב, ולקבל אותו כחלק ממך, המעיד על כך שיש לך רגשות חזקים - שאינך עשוייה פלדה, שניתן לחדור אליך, שאת מסוגלת להתאהב, ושזה יכול לקרות לך שוב.
לא יכולה לנבא כמה זמן זה ייקח, אבל אם לא תברחי מזה ותרשי לכאב להיות שם - זה ייגמר יותר מהר...מקווה שאת מבינה למה. חזקי ואימצי, והרשי לעצמך להתאהב שוב. זה שווה את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית !
שירית02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקרים ובגידה במערכת יחסיםטל31/05/2009
שלום,
עד לפני יומיים הייתי בזוגיות של 3 שנים.
אני מאוד אוהבת את בן זוגי לשעבר, אך לצערי הרב גיליתי לפני יומיים שהוא בגד בי עם בחורה אחרת- שכב איתה פעם אחת לפני שלושה שבועות.
כל המערכת יחסים שלנו היתה מערכת יחסים קשה, של חוסר אמון, הוא שיקר במצבים שבהם לא ידע כיצד להתמודד עימם, לא רק איתי, גם עם חבריו. יש לו בעיה.
לצערי הרב אני מאוד אוהבת אותו ולא יודעת מה לעשות, החלטתי שאני לא מסוגלת יותר לעמוד בזה ועזבתי. הוא צריך טיפול.
הוא טוען שהוא אוהב אותי ושהוא רואה את העתיד שלו איתי, שהוא נלחץ מהכיוון שהמערכת יחסים שלנו הולכת, עברנו לגור ביחד לפני חודש. וזאת הסיבה שהוא עשה את זה, הבלבול והפחד.
אני לא מצדיקה אותו לרגע ואני מפחדת להמשיך לחיות את החיים שלי בפחד.
השאלה האם טיפול יעזור לו, האם יש טיפול למקרים כאלו ובמידה ויעזור לו, האם לתת לו שוב צ'אנס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל קסמים של חשדנות והסתרות
דורית כהן02/06/2009טל היקרה, צר לי על מה שאת עוברת...
כואב לי לכתוב זאת, אבל ממה שאת מתארת נראה לי שיש אצלו הדפוס הזה של הסתרות ושקרים, ומאוד קשה לשנות זאת. כדי שזה ישתנה בטווח הרחוק - את צריכה להיות מאוד לא שיפוטית כלפיו, להיות מאוד מקבלת, כך שהוא ירגיש לאורך זמן שאם הוא משתף אותך במחשבות שלו וברגשות שלו - לטוב ולרע - את אינך נבהלת, נפגעת, כועסת עליו. רק אם הוא ירגיש מצידך בטחון - הוא יפסיק להסתיר ולשקר.
הבעייה היא שמאוד קשה לא להיות שיפוטיים במצב של בגידה!
כלומר, עם כל האהבה הזו עלייך להכין את עצמך לחיות לצד אדם שיש סיכוי גבוה שתמיד תחשדי בו ברמה זו או אחרת, וכל עוד את תהיי חשדנית - הוא ירגיש את הצורך להסתיר מפנייך דברים! מעגל קסמים של ממש...
עליך לבחון האם את רוצה לחיות ככה, כי מול הבעייה הזו ישנה אצלך המון אהבה כלפיו.
אם תחשבי על כך - אף אחד אינו מושלם. בכל אחד אחר שתתאהבי בו יימצא משהו שיפריע. כאן את כבר יודעת מה מפריע, ועלייך לבחון בינך לבי ןעצמך האם את מסוגלת לשלם את המחיר הספציפי הזה לאורך זמן, תמורת החיים במחיצת מישהו כל כך אהוב.
אני מאמינה שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור, ואני ממליצה לחפש בכיוון התנהגותי קוגניטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אל תאמיני לו
אלינור02/06/2009את צריכה לעזוב אותו ולהתרגל לחיות בלעדיו אם תעשי את הטעות ותישארי איתו הוא ישקר לך כל החיים מי שבוגד פעם אחת יבגוד תמיד מגיע לך מישהו יותר טוב ואת תימצאי נכון שעכשיו זה קשה אבל תיראי שעוד תכירי מישהו שיאהב אותך באמת לי היה חבר שנתיים שבגד ושיקר והסתיר וכשגיליתי לא ידעתי מה לעשות ניסיתי להמשיך את הקשר אך בסוף ניגעלתי ממנו ועזבתי אותו כעבור חודשיים הכרתי את אהבת חיי אהבה אמיתית אהבה עצומה שאי אפשר לתאר אחרי שנה התחתנו וכיום יש לנו שני ילדים אל תתפשרי על פחות מהטוב ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצה למטפל/ת זוגי/תמיכל31/05/2009
שלום,
אני אמא טרייה שזקוקה בדחיפות לעיצה מקצועית בנוגע לזוגיות. ניסיתי לתמצט את הסיפור שלי לכאן אך לא מצליחה.. הסיבה שלא הלכתי לייעוץ עד עכשיו היא כלכלית בלבד, אבל אני כבר ממש נואשת.. רציתי לדעת האם ישנם מטפלים זוגיים טובים שיכולים לתת עיצה טובה גם לאחר פגישה אחת ארוכה? אשמח מאוד לשמוע על המלצות למטפל שכזה (באזור המרכז / השרון).
תודה מראש,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את חברה בקופ"ח
shir.01/06/2009הכללית, וגם לדעתי בשאר- נסי דרך הקופה. בכללית זה 160 ש"ח למפגש עבור טיפול פרטני. זוגי אני מניחה- 180 או 190 שזה עדיין זול משמעותית.. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאה לעזרהמירי30/05/2009
שלום רב,
אשמח לקבל תשובה לשאלתי גם מאנשי המקצוע המכובדים המלווים אתר זה וגם מן האנשים הנחמדים הנמצאים בפורום זה.
ועכשיו לעניין: אני ובן זוגי נמצאים ביחד כ-3 שנים, במשך זמן של כשנה האחרונה ישנה מתיחות בלתי נסבלת, חוסר סבלנותת, חוסר איכפתיות ותשוקה מצדו של בן זוגי (בן ה-30) ואני שכבר ראיתי את חיינו הבוגרים ביחד, כולל חתונה פתאום מרגישה שאני עומדת מעל צוק, תהום וצריכה לקבל החלטות לגבי המשך הקשר. נראה לי אומנם מוזר ללכת לייעוץ זוגי (אפילו לבד) לפני שאנשים בכלל מתחתנים ובגיל כה צעיר שכן ניתן להקדם תרופה למכה ואולי הכתובת נמצאת על הקיר ואני לא מסכימה לקרוא אותה... אך אני רוצה להרגיש שעשיתי כל מה שאני יכלה בשביל שהקשר הזה יצליח... כיצד אוכל לשחרר אותו (את הקשר) או לחילופין לדעת שאני "בסביבה טובה" והסוגיה קורת גם אצל אחרים ולכן אני לא צריכה להתרגש... מיותר מלציין שאני לא מעוניינת להעביר את חיי ככה ולהתחתן כפי שהמצב נראה עכשיו... בנוסף, אני בחורה צעירה, מושכת ואני לא מעוניינת לבזבז את זמני אם אני צריכה לצאת לדרך חדשה... אודה לעזרת כולכם ותגובותכם הכנה והמהירה , אני באמת במצב לא משהו...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובות....:)
מירי30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו אהבה?
דורית כהן30/05/2009מירי היקרה, לי היה חסר משהו מאוד מרכזי במכתב שלך: כלל לא השתמע לי שאת אוהבת אותו. או שאת מצרה על כך אם לא תהיו יחד. נשמע לי שאת חוששת מכשלון -את אומרת "שאת רוצה לעשות הכל כדי שהקשר הזה יצליח" -- למה זה כל כך חשוב לך? האם בגלל שאת מאוד אוהבת אותו ולא רוצה להפסיד אותו או בגלל שאינך רוצה שיופיע "כשלון" בחיים שלך???
את שואלת האם יחס כזה מופיע אצל זוגות אחרים - אולי לרגעים או לימים אבל לא לאורך תקופה ארוכה, כמו השנה האחרונה. לי זה נראה כאילו בן זוגך כבר לא שם, אלא שאינו מעז לעשות בעצמו את הצעד ולהיפרד ממך, אז הוא מתנהג בצורה "מגעילה", כי עדיף לו לא לקחת אחריות על עשיית הצעד הראשון לניתוק.
בשורה התחתונה, גם מתוך מה שכתבת וגם ממה שחסר באופן ספונטני - צר לי...אני חושבת שהכתובת על הקיר כבר נמצאת שם מצידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירי31/05/2009דורית שלום,
ראשית אני מודה לך על ההתיחסות ומאוד מעריכה את דעתך.
אכן אני אוהבת את בן זוגי אבל כנראה שמשהו הלך לאיבוד בדרך... אולי הדבר שהכי מלחיץ אותי זה הסובבים אותי שמדברים איתי על כמה זה ברור שנהיה ביחד ונתחתן... ואני לא רואה זאת- מזה התחיל כל הלחץ. באותה נשימה אציין כי אני יכולה לראות את החיים שלנו ביחד...
אציין כי אני ובן זוגי עברנו הרבה ביחד ולכן חשוב לי לא לקום וללכת לפני שאדע בלב שלם שעשיתי הכל כדי להחזיר את הקשר למסלול..אני מבינה מן הכתוב שלדעתך אין כבר אפשרות לעשות כן... האם בכל זאת ידו ךף מנסיונך הרב מה ניתן לעשות? חשוב גם להבין מדוע את חושבת שהוא מסה להיפרד ממנ וכביכול "דוחף" אותי לעשות כן...
שוב המון תודה...
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה :)
מירי31/05/2009אני מצטערת שאני כותבת בחלקים.. אבל היה חשוב לי להוסיף דורית, שבן זוגי כל הזמן אומר לי שהוא לא מעוניין הפרד שהוא אוהב אותי ורואה את העתיד שלנו ביחד... כמובן שכשאומרים לך דבר כזה הרבה יותר קשה לקום וללכת... בקיצר אני בברוך מאוד רציני... זקוקה לעזרתך..
שוב המון תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות שונות
דורית כהן02/06/2009מירי היקרה, נדמה לי שישנן שתי אפשרויות להסביר את המצב:
האחת - הוא כן אוהב אותך אבל אינו יודע להעניק אהבה, אינו יודע לחיות בשניים, ועליו ללמוד ולשפר את התקשורת הבין אישית שלו. יתכן שלא היה לו מודל מוצלח של זוגיות בבית ההורים.
השנייה - שהקשר אינו טוב עבורו - וזו הסיבה להתנהגויות ה"מגעילות" שלו, אבל הוא אינו מספיק מודע לכך שזה עושה לו לא טוב, ומכחיש זאת מפני עצמו. יתכן גם שיותר נוח לו להישאר במערכת המוכרת מאשר לעשות את הצעד - לקחת סיכון ואחריות ולהיפרד. האם את מכירה אותו בתור בן אדם שלוקח סיכונים? משנה באופן פעיל את מצבו בתחומים אחרים?
את שואלת האם ניתן לעשות משהו? תמיד ניתן לגשת לייעוץ חד פעמי ולקבל חוות דעת מקצועית שתאפשר לכם לבחון האם זה נכון להמשיך יחד ואם כן - מה חסר, מה ניתן ללמוד.
ועם כל זאת. עדיין יש לי הרגשה, אינטואיציה, שאת לא שלמה עם האהבה הזו מצידך כלפיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה
מירי02/06/2009דורית שלום,
ראשית אני חייבת לציין שהחלטתי לכתוב בפורום הנ"ל לא העלתי על דעתי שההתיחסיות היו כ"כ מחבקות, מקצועיות וכנות, דבר שחשוב מלי מאוד ואני מודה לך על כך...
לגופו של עניין, יש בינינו אהבה גדולה. בן זוגי הוא אדם מאוד מצליחן שלא מוכן להתפשר על רמת חיו, הסובבים אותו והוא אדם שבוחן את האנשם שעימו בקפידה, לכן אינני מאמינה שהוא נשאר עימי בשל הנוחות.. אני מאמינה שהוא אוהב אותי אך כנראה כפי שציינת קשה לו עם החיים בזוגיות.. אציין שבטרם נהיינו בני זוג היינו חברים טובים מאוד, דבר שתרם מאוד להצלחת הזוגיות שלנו בשנים הראשונות. כיום, לעניות דעתי הקשר נשחק מאירעי החיים והוא אינו אקטיבי מספיק בכדי להחיות את הקשר הזה, למען הגילוי הנאות אציין שגם לי כרגע אין כ"כ כוחות לעשות כן. עצם העובדה שאין לנו כוחות להרים את הקשר קצת מעציב אותי שכן זה נורא מוקדם בחיינו לא לרצות להשקיע..
מקווה שהדברים ישתנו, ישתפרו השאלה היא איך הדבר יקרה. האם את ממליצה י לדבר איתו? או לתת לדברים לזרום ולקרות מעצמם ולפי זה לפעול?
אודה להתייחסותך ושוב תודה על היחס החם...
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאהבות במבוגררום30/05/2009
שלום רב,
אני בת 33 ומאוהבת מזה כשנה בגבר בן 59. עד היום, כל ניסיון להפסיק את הקשר (בגלל שרציונאלית הוא אינו לגיטימי) נכשל ולא הצלחתי להתאהב בגבר אחר, למרות שהכרתי מס' גברים. אני יודעת בכל ליבי שאני אוהבת אותו וזו לא גחמה או התאהבות בשל חסך בדמות אב או כל הערכה פסיכולוגית אחרת.
העניין הוא, שהוריי אינם מוכנים לקבל את הקשר ומאיימים לנתק איתי את הקשר, היה ואתחתן איתו.
כרגע איני יודעת מה לעשות והייתי רוצה לשמוע את דעתכן.
תודה רבה וחג שמח,
רום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה את שלמה עם עצמך?
דורית כהן30/05/2009רום היקרה, כבר היו דברים מעולם והיו אהבות חזקות ששרדו את הפער הגילאי הזה. אני מאמינה שאם את תהיי באמת שלמה עם עצמך, הורייך יישרו קו איתך במשך הזמן כאשר יראו שאת מאושרת. כל עוד הם מרגישים את ההתלבטות שלך - הם ימשיכו לנגן לך על המיתר של הספקות העצמיים. לדעתי הם עושים טעות חמורה בצעדים שהם נוקטים - איומים ולחצים, כי יתכן שזה גורם לך לעשות דווקא ולהוכיח להם שזוהי אהבה חזקה. אבל ברור שזה מגיע ממקום של דאגה לשלומך ולעתידך.
נקודה אחרת - האם הוא מסכים להביא איתך ילדים לעולם? כי זו, יותר משאר השאלות המתעוררות - היא שאלה חשובה, כמובן - במידה ולך זה חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבואסתמוניק28/05/2009
שלום,
אני בת 22, אני ובן זוגי קצת יותר מ-3 וחצי שנים ביחד.
כבר כמה זמן ששנינו מרגישים שמשהו התשנה, שזה כבר לא כמו בהתחלה...כמובן שהתשוקה וההתרגשות של תחילת קשר לא ממש נשארת, כמובן ש3 וחצי שנים זה זמן לא מבוטל כלל. אבל התחושה הזאת מבאסת כ"כ את שנינו, אנחנו מרגישים שאין לנו כוח אחד לשני, אנחנו מתווכחים, לא תמיד כיף ביחד.
שאלנו את עצמנו האם אנחנו ביחד מהסיבות הנכונות עדיין-אם אנחנו עדיין אוהבים או שאנחנו פשוט ביחד מהרגל, קשר שקשה לעזוב...
אני צריכה לציין בנוסף שני דברים:
1. הוא הבן זוג הרציני הראשון שלי ואני שלו. מעולם לא היינו עם אף אחד אחר...
2. אנחנו חברים ממש טובים.אנחנו סומכים אחד על השני ומספרים הכל, לא מתביישים.
השאלה היא-מה עכשיו? האם יש טע ללכת לייעוץ? (הרי אנחנו לא נשואים, וכרגע גם לא מתכוונים להתחתן בקרוב...)
איך יודעים אם זאת עדיין אהבה או שההרגל/שגרה מכתיב לנו?
שווה לעבוד על הקשר? איך?
בהתחלה לא האמנו שנפרד אי פעם, זה היה ברור לנו שהקשר שלו נס ושאין הרבה זוגות כאלה שנשארים ביחד עם הבן זוג הראשון....ההבדל עכשיו שאנחנו יכולים לדמיין איך אולי בעתיד ניפרד. זה ממש קשה לי עם המחשבה הזאת, אני רוצה שיהיה טוב כמו פעם, שלא ישעמם, שיהיה כיף,
שלא נריב...אבל האם לא כדאי לי לנסות להיות לבד או בן זוג אחר-לראות איך זה עם "בחורים אחרים"? הרי אני מכירה רק דבר אחד...
אבל אני לא יכולה לדמיין את עצמי לבד עכשיו, בלעדיו. לא מתקשרת, לא ראה את המשפחה שלו....זה מוזר לי לחלוטין לחשוב על זה.
אשמח מאוד לעצה...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נורית28/05/2009הי, האמת היא שאין לי עצה טובה, מהסיבה הפשוטה שאני בדיוק באותו מצב (קצת יותר זמן ביחד עם החבר). למען האמת, אני פחות או יותר החלטתי כבר שלא יהיה מנוס מלנסות להיות תקופה מסוימת בנפרד, אבל מכאן ועד באמת לעשות את זה הדרך ארוכה... אין ספק שזה יהיה קשה מאוד
גם אצלכם הסקס נהיה מאכזב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן...
מוניק04/06/2009איזה מצב מחורבן הא?
הסקס מאכזב, אבל האמת שתמיד הוא לא היה כזה טוב-לי. לעומת זאת הסקס בשביל חבר שלי זה גן עדן. אני מרגישה שני יכולה גם לא לשכב איתו חודשים וזה לא יזיז לי, כאילו כבר לא אכפת לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מירי30/05/2009יעלי ונטלי היקרות,
גם אני נמצאת בסירה שלכם, רק שבניגוד לנטלי אני לא בת 22 ובן זוגי הוא לא היחיד שהה לי, לכן לדעתי המצב שלך יותר טוב... הייתי לוקחת הפוגה קלה לנסות לנשום ולראות מה לעולם יש להציע לך...
יעלי, מבינה אותך לגמרי שהסקס נהיה מאכזב... לא שחלילה אני שמחה שגם את בצב זה אבל תמיד נחמד לדעת שאתה לא חריג...
למה לעזזאל לא מגיעה לנו זוגיות טובה ויפה?? מה עשינו רע... מתי נפסיק להגיד שהכול יהיה כמו פעם ואולי נקרא את הכתובת שעל הקיר?
מה אתן אומרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנסויות אחרות זה חשוב
דורית כהן30/05/2009נטלי היקרה, מכיוון שאת כה צעיה, ומכיוון שזו מערכת היחסים הראשונה שלך, ומכיוון שחולפות בך המחשבות הללו של סיום והתנסויות נוספות - אני מאמינה שעלייך לקחת פסק זמן מן היחסים שלכם ולהתנתק. התנסויות אחרות הן מואד חשובות, מכל הבחינות. לאחר זמן מה, יתכן ותרגישו רצון לחזור זה לזו - וזאת תהיה ההוכחה לחוזק האהבה. כבר קרה הרבה פעמים שזוגות נפרדים וחוזרים לאחר תקופה מסויימת, ואין רע בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו...
מוניק04/06/2009אני קצת בהלם...
קשה לי להקל מה שכתבת לי. הייתי בטוחה שמישהו יכתוב לי שיש על מה לעבוד, שחבל לוותר על קשר כזה שכ"כ חזק בבסיסו (אין ספק שהוא החבר הכי טוב שלי) ושצריך לעזור "להדליק את המדורה מחדש", הנחתי שזאת תיהיה התשובה הבנאלית, אבל טעיתי.
עכשיו שאת כותבת לי שכנראה אנחנו צריכים להיפרד, זה פשוט שובר אותי. בלי שאני שולטת על זה מתחילות לי דמעות בעיניים. אני לא מבינה למה. אני לא מסוגלת לראות אותי באמת נפרדת ממנו, הוא חלק מהחיים שלי. למי אני אתקשר ראשון? הוא יודע עליי הכל, עכשיו להתחיל מחדש, מאפס, להכיר מישה חדש....זה כ"כ מפחיד.
רק בגלל שהוא הבן זוג הראשון הרציני שלי אני צריכה לנסות משהו אחר? או כי זה פשוט לא זה?
אני כבר מתוסכלת, אנחנו רבים די הרבה, אני כבר לא נמשכת אליו, אני מרגישה שאני יכולה לא לשכב איתו בכל, זה פשוט עצוב....אבל הוא כ"כ חשוב לי, הוא מכיר אותי הכי טוב מכולם, פעם היה לנו כ"כ טוב ביחד....למה זה נעלם....וואי וואי אני בהלם, אני לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דורית
מוניק06/06/2009כתבתי לך תגובה למה שכתבת לי, אשמח אם תתייחסי
אני בעיקר רוצה לדעת האם באמת כדאי לוותר ולעבור הלאה או לנסות ולשקם את היחסים. אמנם אני צעירה ואין לי הרבה התנסויות אבל הבסיס של הקשר כן חזק, חברות מאוד טובה. השאלה אם שווה להשקיע בקשר הזה או לא...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה זהה אצל הרבה זוגות
יוליאנה30/05/2009אתם כרגע בתחילת הדרך, אך התחושה שאת חשה אופינית להרבה זוגות. חבל בגלל חוסר תשוקה וחוסר פרפרים בבטן לנסות מישהו אחר. על תשכחי שתכונות שיש לחבר שלך לא בהכרח תמצאי בגבר אחר, ותדעי לך שעם כל אחד תגיעי לשלב הזה בחייך לעיתים לפני הנשואין לעיתים אחרי.
אך הנקודה החשובה ששתיכם צריכים לחפש ריגושים זוגיים.יש כל מיני דרכים. ולא לחכות שהוא ייזום או מישהו ינחה אותך, אלא את זאת שצריכה ליזום מאחר ולך הכי זה מפריע, ועל תוותרי על התכונות של חברך בגלל התחושה זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצה טובהנורית28/05/2009
הי, רציתי לשמוע את דעתו של גורם חיצוני ונייטרלי בשאלה שאני מתחבטת בה כבר זמן רב- יש לי מעין התאהבות קטנה באחד המרצים בפקולטה שלי. אני מקבלת ממנו פידבקים דומים, אבל לא נאמר או נעשה שום דבר מפורש. ברורים לי החסרונות בקשר כזה, ובכ"ז אשמח לשמוע דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים חשובים
דורית כהן30/05/2009יעלי, מכיוון שלא נתת פרטים נוספים - קשה לי להתייחס לשאלתך: בת כמה את, בן כמה הוא? האם מישהו מכם נשוי? אם תרצי לפרט קצת יותר - אולי נוכל להתייחס לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעות לחו"ל מטעם העבודהחגית27/05/2009
שלום אני ובעלי ואני נשואים כבר 4 שנים, יש לנו ילד בן שנתיים וחודשיים ואני בהריון שני בחודש חמישי. בעלי עבד כחמש שנים בחברת הייטק ובמסגרת התפקיד היה אמור גם לטוס לחו"ל, יצא כך שהוא טס פעמים ספורות לזמנים קצרים וזה לא פגע במידה ניכרת באורח החיים. חייבת להודות שאני לא אוהבת את נושא הנסיעות בכל מצב ומקרה. לפני כמספר חודשים פיטרו אותו והוא חיפש עבודה חדשה. אני ציינתי בפניו שאם הוא כבר מחפש אשמח אם ישים דגש על חיפוש עבודה ללא נסיעות או לחילופין עם מעט מאוד נסיעות. לאחר כשלושה חודשים הוא התקבל לחברת הייטק שמלכתחילה היה ברור שמדובר על המון נסיעות תכופות וליעדים מרוחקים, מה שאומר שהנסיעות גם לתקופות ארוכות. אני הבעתי התנגדותי לנושא אך הוא בחר ללכת על זה בכל מקרה - התירוץ היה שאנחנו חייבים כסף... לאחר כחודשיים מיום תחילת העבודה בחברה הזו נסע לחו"ל ליעד מרוחק לתקופה של כשבועיים - בדיוק בתקופה זו טסו גם הורי לחו"ל והיה מצב שאני אצטרך לעשות מי שפיר... ביקשתי ממנו שינסה לבקש שמישהו אחר יחליף אותו אך הוא אמר שאין ברירה. עכשיו בזמן נסיעתו מאוד קשה לי להתמודד עם הכל, גם הקושי של ההריון, גם כל מטלות הבית והילד. נכון שאפשר לקבל עזרה מההורים שלו/חברים וכו' אבל אני לא רואה בזה פתרון מאחר וזה מה שהולך להיות בשגרה. לא יודעת מה לעשות אבל מרגישה שלא אוכל לחיות ככה... אומנם מפרגנת לו אבל למה אני צריכה להתמודד עם הכל כשהוא נוסע ובסוף מבלה יותר מאשר עובד. הגעתי למצב שבו אני ממש שוקלת את המשך הזוגיות בצורה הזו. אשמח לקבל תגובה והתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה זקוקה לתשובה!!!!!!!!!!!!!!!
חגית29/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבה חיובית
דורית כהן30/05/2009שרון היקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי.
המצב אותו את מתארת אינו פשוט. אני מבינה ממך שמה שמופיע לך כקושי הוא השארתך לשאת בעול לבד, ללא התמיכה שלו. אני מניחה שהרבה נשים היו מגיבות כמוך, כי נוצר פער בציפיות לעומת מה שחשבת איך תיראה הזוגיות שלך.
השאלה היא עד כמה את אוהבת אותו ורואה בו את בן הזוג שלך = נסי לבודד את השאלה הזו מן המצב בשנים האחרונות. כי המון דברים משתנים לאורך שנות חיינו המשותפות, חלק מן השינויים קורים בגלל צעדים שבן הזוג שלנו עושה, חלק בגלל צעדים שאנו עושות, וחלק בגלל שינויים שקורים מסביב, שאין לנו שליטה עליהם, כמו פיטורין, מצב במשק, או חס וחלילה מחלה קשה.
כל מה שאני יכולה להציע הוא להביא חשיבה חיובית.
מה זאת אומרת? חפשי את החיובי במה שקרה. בשבילך זאת הזדמנות להפוך לעצמאית יותר בעיני עצמך. הרי אם תתגרשו - תיאלצי לעבוד עוד יותר קשה ללא עזרתו עם הילדים ועם קשיי פרנסה. זוהי הזדמנות להתגעגע זה לזו ולשמוח בעת החזרה שלו מחו"ל כל פעם מחדש (לעומת זוגות שאהבתם נשחקת בגלל החיכוך היומיומי התמידי...) עבורו אולי זאת התקדמות בקריירה שלו.
אפשר לקחת את מה שקרה ולראות זאת באופן שלילי או חיובי. חשבי על כך. לא הייתי ממהרת לפרק על רקע כזה. כנסי לפרופורציות של טווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגועה מידידיםענת26/05/2009
ידידו הטוב של בעלי הזמין אותנו לביתו למסיבת אירוסין של ביתו. כשהגענו, אחלנו לידידים מזל טוב ומעבר לזה הידידים בניגוד לאחרים, לא התייחסו אלינו, לא החליפו מילה אחת, אפילו תשומת לב לשני שניות. היו כ-50 זוגות לכל אורח הם קיבלו בחמימות יתירה, כרכרו סביבם ואיתנו זה הסתכם רק בשני מילים: מזל טוב. גם כך לא הרגשנו הכי נעים כי אלו זוגות שלא מוכרים לנו. לדעתי, בשביל להרגיש נעים , רצוי ולא דחוי, היו צריכים להחליף איתנו מילה, התעלמו מאיתנו לחלוטין והשקיעו את כל תשומת הלב לאחרים. קיצרתי את השעות, כעבור רבע שעה, נשברתי, וביקשתי מבעלי שנעוף משם, בדיוק הידיד היה בפתח הדלת, נפרדנו בלחיצת יד ואמר ששמח שבאנו (סתם מתוך נימוס....), אפילו לא טרח לשאול מדוע כבר אנו בורחים ומדוע לא נשארים. אגב, זה לא פעם ראשונה שהזוג הזה נותן לי הרגשה שלא רצוייה בחברתם. כל התקשורת שלי ושל ידיד בעלי מסתכמת בשלום, והיי. הוא מתוקשר מאד עם בעלי. אני מאד פגועה. אני לא אוהבת שמתייחסים אלי כאל עב"מ. אין יותר גרוע מהרגשה של לא רצוייה. החלטתי סופית, לא לבוא לחתונת ביתם ובכלל להימנע מלהשתתף באירועים שלהם ואם בעלי ירצה לכבדו- שילך לבד. מה דעתך על הנ"ל ותודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא קיבלתי מענה??
ענת27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי קבלת מענה
יוליאנה27/05/2009אני חושבת שאת לא קיבלת מענה מסיבה אחת פשוטה, את לא יודעת להבדיל מי חבר ומי אינטרסנט.
תחפשי לך אנשים שיסכימו להשקיע ביחסים איתכם, ולא אנשים אינטרסנטיים. רוב החברים ה" צבועים" הם אינטרסנטיים תעיפי אותם מחייך, כאשר תגיעי לרמת ההבנה של עדיפות בחיים קל יהיה לך להתמודד עם מצבים יותר כבדים מזה.על תחפשי תשומת לב בכוח. מי שלא מעוניין לתת מעצמו לא ראוי ליחס ממך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוליאנה
ענת28/05/2009בינגו!!!!!! את חכמה. הגיע הזמן להתנהג עם כל אחד בהתאם. קיבלתי חיזוק אדיר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, שלום! כנסי...
שני27/05/2009אם תרשי לי להביע את דעתי עד שתקבלי תגובה ממנהלת הפורום:
את צודקת בהרגשה הזו שלך - זה לא נעים בכלל היחס הזה ואת יודעת מה? את מזכירה לי את עצמי. יש לי דודים שמתייחסים למשפחה שלנו כאל אויר באירועים ואל האחים והאחיות ומשפחתם האחרים - כאילו היו מלכים. זה בהחלט מעיד על זלזול - כי כנראה לא ממש משנה להם אם אתם נוכחים או לא. ואם את חסה על כבודך העצמי - א-ל תלכי לארועים שלהם.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל שני
ענת28/05/2009ודאי שלא אלך יותר, זה צעד שלא עשיתי בחיים שלי, תמיד אני מכבדת את האנשים שמזמינים אותי. הפעם השתנו הכללים. מי שמכבד אותי אני אכבד, מי שלא- שילך לכל הרוחות. ממש חיזקת את דעתי . אני בטוחה שבכל זאת לא ירגישו נעים שלא אבוא, כולם יתחילו לשאול: "איפה אשתך"???, אשלח את בעלי לבד בלית ברירה כי אני לא סמרטוט של אף אחד, כל אדם צריך שטיפונת יכבדו אותו. מה עוד שהלכתי אחרי זמן קצר והשאר נשארו, בעל השמחה לא טרח לשאול: "מה קרה, מדוע אתם כבר הולכים" שום דבר. כל כלב יבוא היום שלו. אני אכניס לכל מי שפוגע בי, בבוא הזמן. והרבה תודה על הגיבוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה למה שכבר נכתב לך...
shir.30/05/2009אני לא חושבת שאת צריכה לעסוק בנקמנות, אני חושבת שאת צריכה לעסוק בלחייך לעצמך ופשוט להגיד כמה טוב שאת מכבדת את עצמך ודואגת לעצמך ולכבוד שלך, ופשוט להעריך את שיקול דעתך הנכון וההגיוני לא ללכת לשם. הם לבטח יבינו שכנראה היה לך משהו עדיף יותר לעשות, גם אם זה לבהות בטלויזיה.
אני שומעת ממך המון חוסר בהערכה עצמית. אל תעשי זאת לעצמך. תביני שאם החלטת החלטה לא להגיע, לא עשית זאת מתוך מה שהם גרמו לך להרגיש, אלא מתוך כך שהחלטת לשמוע לליבך ולתחושות שלך, ולא לתת לזה יד. הרי לא אלו האנשים שיש להתחכך בהם. ודי במחשבה הזאת כדי לחייך ולהמשיך הלאה, לחוגים חברתיים מעודדים, מעצימים ומפרגנים יותר. קורה לנו הרבה שיש מצבים בהם אנחנו לא מעוניינים להיות, אף פעם אין טעם להשקיע בזה מחשבה, למה ואיך ומה יגידו. אני גם לא הולכת לאירועים עם אנשים ספציפיים כי פשוט רע לי בסביבה שלהם, ובעלי, אם רוצה, הולך לבד, ואם שואלים, הוא מבחינתי יכול להגיד שזה לא היה מספיק חשוב לי :] הרי בתוך תוכם כולם יודעים שלמקומות החשובים אני באה. :] אין שום רע בזה, וכל אחד פועל ככה יום יום שעה שעה - מחליט איפה אני כן ואיפה לא. אם לא טוב לך, לא משנה איפה- אל תהיי שם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל- שיר - הרבה תודה.
ענת30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל - דורית כהן
אנונימית01/06/2009הייתי סקרנית לקרוא תגובתך, משום מה לא ענית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית כהן נעלמה...
שירית01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תמיד יש לי משהו חכם להוסיף
דורית כהן02/06/2009זה נעים לי שמבקשים את תגובתי, אבל אם תשימו לב, קורה שמישהו כותב וזוכה להרבה תגובות - אני מרגישה שאם אכתוב זו תהיה חזרה על רעיונות שהושמעו כבר. במקרה הזה אני מאוד מסכימה עם מה ששיר כתבה לך, ענת, וחושבת שככל שתרגישי יותר טוב עם עצמך ועם מי שאת - פחות תקחי ללב דברים שאחרים יאמרו לך, ולא תתני לכך להוריד לך את תחושת הערך העצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוליןפרידה בעבר25/05/2009
שלום,
אני נשואה קרוב לשנה ועם בעלי 3 שנים
בחצי השנה הראשונה שיצאנו היינו שנינו מבולבלים ולא סגורים בקשר, הרגשתי שהוא קצת התקרר והבנתי שמשהו לא בסדר, גיליתי שהאקסית שלו שולחת לו הודעות בפל' וזה מה שגרם לו להיות מבולבל, הוא לא היה ישיר איתי ואמר לי שהוא לא יודע מה עובר עליו ולא מוכן לקשר (הבנתי כבר שבגללה) אחרי מס' ימים הוא התקשר ואודה שהוא היה מבולבל ולא נקי רגשית ממנה ושאין לו כלום אליה וזה היה מבחן בשביל עצמו והוא הגיע למסקנה שאותי הוא אוהב ועלי חושב ולא עליה
חזרנו והקשר המשיך עד היום (ברוך ה') הבעיה שאני כל הזמן מזכירה לו את זה ולא יוצאת מזה יש לי טראומה שאיזה יום יעזוב אותי שוב בשביל מישהי אחרת
איך מתגברים על פחד שכזה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שלא נסגר היטב
דורית כהן27/05/2009קרולין היקרה, את כנראה בחורה סופר רגישה. מה שקרה לכם קורה די הרבה בשלב של תחילת הזוגיות: בן הזוג היה קשור רגשית לאקסית שלו, יתכן והיא זאת שיזמה את הניתוק ביניהם וליבו נשבר, וכאשר היא הופיעה שוב - זה עשה לו משהו, בזמן שאתם עדיין לא הייתם סגורים לגמרי, אז הוא בחן את תגובותיו הרגשיות ואת העדפותיו תקופה מסויימת ובחר בך!!! הרי באותה תקופה לא הייתם נשואים והוא יכול היה לעזוב אותך ולחזור אליה. ברור שכבר קרו מקרים בהם בן הזוג העדיף לחזור לאהובתו הקודמת, וזה קורה כאשר הרגש כלפיה הוא חזק מאוד. אבל אצלו זה לא היה המצב והוא ב ח ר א ו ת ך.
מה שקרה הוא שאצלך נוצרה טראומה, מן התקופה ההיא, כאשר התעוררו אצלך פחדים וחששות שמא הוא יעזוב אותך ויבחר בה, והפחדים האלו לא נסגרו בצורה חלקה. כמו צלקת שנשארה רגישה למגע ולא התאחתה היטב.
את יכולה או לגשת לפסיכולוג שיעזור לך לרפא את הפצע הרגשי הזה, או לתת להגיון ולזמן לעשות את שלהם ולהרגיע אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר גורלינינה25/05/2009
אני ובעלי נשואים 4 שנים ויש לנו ילדה בת שנה
אני מרגישה שבעלי לא מספיק תומך בי ע"י אי הקשבה לצרכים שלי .
אני עזבתי את המשפחה שלי ועברתי לגור באיזור מגוריו הרחק ממשפחתי וכבר
בהתחלה ביצעתי הקרבה .
היום שיש ילדה יותר מתמיד יש צורך בעזרה ולי כשאין את אמא לידי ואין בן זוג שמושיט יד
אני מוצאת את עצמי הולכת לאיבוד ללא דקה לעצמי .
אני מנקה אני מבשלת אני לוקחת ומוציאה את הילדה מהגן
אני עושה הכל בבית .
היום הגעתי למצב שנשברתי למרות שאני מסבירה לו שרע לי עם המצב הזה
אין שום שינוי והוא משנה נושא.
גם מבחינה מינית כמעט שאין יחסים .
אני מאוד הייתי רוצה להמשיך בזוגיות אך אני מרגישה שיש משבר
וללא ייעוץ זוגי אין לי את היכולת הנפשית להתמודד עם הדברים
אני מרגישה שהבן זוג שלי כבר לא איתי ...לא מראה לי במעשים שאיכפת לו ממני
גם כשהוא חוזר מהעבודה או שהוא רוצה ללכת לחדר כושר או יושב במחשב ושומע מוזיקה.
לא מפנק אותי בדברים קטנים וקונה רק לעצמו ....
אני לא מסוגלת יותר!!!
מה לעשות?
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה במהרה
נינה26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לטפל בבעייה, לפני שהאהבה תיעלם
דורית כהן27/05/2009נינה יקרה, מה שאת מתארת עלול לקרות בשלב בו אתם נמצאים, ואת צודקת שרק אם תקחו עצמכם ממש בידיים ותתחילו להשקיע בזוגיות - אפשר אולי לעזור. להשקיע בזוגיות זה אומר או ללכת לייעוץ זוגי בצורה רצינית, וללמוד כלים של תקשורת ושל תמיכה והקשבה הדדית האחד לצרכים של השני, או שתצליחו לעשות זאת לבד, ע"י הקצאת זמן לשיחות לא כועסות ולא פוגעות אלא שיחות בהן כל אחד אומר מה כואב לו ללא האשמות, ומקשיב היטב לדברי השני. אם אינכם יכולים לעשות זאת בעצמכם - עליכם ללכת לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צריכה ליזום
יוליאנה27/05/2009במקרה שלך על תחכי שמישהו ייזם את בעצמך צריך ליזום ולא לחפש מי יהיה הראשון שיבצע צעד קדימה.
תהיה חזקה רוב הגברים לא תומכים, כחי גידול הילדה בסבבה ואהבה. אלוקים נתן לך מתנה, תגדלי אותה בלי התחשבנות. את תתמודדי ותעברי את הכל לבדך. גם אני עברתי את אותה תקופה. וכיום אני מצטערת שציפיתי כל הזמן לעזרה מבעל או משפחתו.
אך היום אני מאושרת ילדים גדלו אני ובעלי נהנים .המון זוגות במצבך מרגישים את אותה תחושה .
אך בסוף כולם מתגברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מידי...דיקלה25/05/2009
נשואים חודשיים חברים 5 שנים, אני בת 26 הוא 28 ...
כל תקופת החברות ידעתי שכל מה שחשוב לו בחיים האלו זה סקס רק סקס...
ברגע שיש סקס הי
חס משתנה במיליון מעלות... הוא אוהב יותר, מדבר יותר, מפנק יותר.
אם אין - אז אין כלום , אין אהבה, אין שימחה....
מתרגלים למצב, אני יודעת גם איך להתנהג במידה ואני רוצה משהו וכאלה...
הבעיה הרצינית יותר היא... שגיליתי איך מסתכלים במחשב על אתרים שצפינו בהם... ומאז אני לא מפסיקה לחטט ולראות לאיזה אתרים הוא נכנס. שמתי לב שבמידה ואני חוזרת מאוחר הביתה הוא פשוט רואה לו סרטים כחולים וזה גם יכול להגיע למצב ששבוע הוא כל יום רואה...
דיברנו הסברתי לו שאני יודעת שהוא רואה לא הסברת לו איך בדיוק פשוט אמרתי לו שאני "מרגישה", ואם הוא רואה הוא פחות ירצה ממני את סקס, אני מרגישה שזה פשוט הרס לנו את הקשר. נראה לי הוא מכור לזה.......... הא הבטיח שהוא פחות יראה, והוא עדיין רואה באותה תדירות, מה לעשות????
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים בסקס
דורית כהן27/05/2009דקלה היקרה, נגעת בנקודה מאוד בעייתי ועמוקה ביחסים בין בני זוג. הבעייה שלכם משותפת לאחוז גבוה מן הזוגות. יש פער בצרכים שלכם, שמתחיל מהבדלים טבעיים בעוררות, בליבידו, בחשיבות שכל אחד מייחס לנושא הסקס. אבל על הפער הראשוני הטבעי, מתחילים להיערם שכבות של תסכול, האשמות, ציפיות, כך שהנושא כולו הופך להיות רגיש, כמו פצע דלקתי.
אינני חושבת שניתן לגשת לגבר (או לאישה, לצורך העניין), ולבוא אליו בטענות על העניין הרב שהוא מגלה בסקס. מי שצרכיו אינם מסופקים והוא מסתובב מתוסכל רוב הימים - אי אפשר להגיד לו להפסיק לחפש אתרי פורנו, כמו שאי אפשר להגיד לו - תפסיק לחשוב על סקס כל היום. באותה מידה הוא לא יכול לצפות ממך להסכים להעמיד את גופך לרשותו בכל פעם שמתחשק לו.
דיקלה, לפני שהנושא מתפתח עוד יותר, לפני שיישבר לך כליל מסקס איתו והוא יהיה עוד יותר מתוסכל ומריר ועצבני - עליכם לגשת לייעוץ זוגי כדי להבין האחד את צרכיו של השני ולהגיע לפתרונות ששניכם תחיו איתם בשלום. כתבתי על כך [a href='http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3358' id='link']מאמר[/a] שהתפרסם כאן, המורכב משני חלקים, ובאתר שלי ישנם מאמרים נוספים בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם דורית
יוליאנה27/05/2009ברצוני להסכים עם דורית, במידה ובעלך רואה אתרי פורנו -אך סרטים בלבד, אין בזה שום דבר שלילי.
אני אישה נשואה אוהבת לצפות בסרטי פורנטו באינטרנטר מתחממת ואוהבת את בעלי.במידה ובעלך פונה לקשר באמצעות האינטרנט כאן נמצאת סכנה.מאחר והדבר עלול להפוך לבגידה.
גם ביננו קיימים פערים ברצון לקיים יחסי מין,אני שמחה שיכולה לפנות לאתר פורנו ולספק את הצרכים גם בליעדיו .אני לא חושבת שיש לך זכות להחליט לבעלך באיזה אופן לבטא את אהבתו למין.
כל אדם חייב להתחשב בצריו של אחר, במידה ואת אינך מסוגלת לתת את כל כולך לפנטזיות של בעלך יש לבעלך זכות מלאה לספק את צריו בדרכים עד גבול הבגידה.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דורית
דיקלה28/05/2009העניין הוא שאני מרגישה שלאחר שהוא צופה היחס שלו אליי פשוט משתנה... הוא לא מתייחס לא אכפת לו וכאלה.... אני כן מוכנה לתת לו מה שהוא רוצה עד גבול מסויים, אבל אני מרגישה שהוא לא נותן לי עקב כך שהוא מחליט לצפות בסרטים הללו כל הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)