מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמהדנה2803/04/2009
אני נשוי כ10 חודשים.בבית משפחת הורי בעיות כלכליות שבשל בעיות בריאותיות אימי אינה עובדת.לפני מספר ימים אימי פנתה אליי בבקשה שאתן לה ציק פיקדון לטובת הלוואה שהיא לוקחת.סכום ההלוואה הינו 2500 ש"ח.כמובן שספרתי זאת לאשתי ותשובתה הייתה שאיננה מוכנה לתת את הציק.אני באמצע מצד אחד אשתי מצד שני אמא שלי.אמרתי לאמא שלי שזה לא יסתדר והיא כמובן נבהלה.מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי מנסה
shir.05/04/2009לשבת ולהסביר לה שוב מה החשיבות של זה בעיניך, עליך להבהיר לה שזהו רק צ'ק פיקדון, ולא יפרע בקרוב (?) . כמובן שזהו גם הכסף שלה וזוהי גם החלטה שלה, אבל חשוב שתסביר לה מה אתה מרגיש וכמה זה לא נעים לך.
כמה דברים חשובים:
אולי היא חוששת שלא יהיה לזה סוף כיוון שיודעת מה המצב הכלכלי..?
אולי כדאי שגם אתה עצמך תקבע לאמא שלך את הגבול- כמה אתה מסוגל לתת.
אולי אם תציבו את הגבול, אתה ואשתך, ייתכן ואז יהיה לה יותר קל.
כך או כך- אתם זוג צעיר, לא בטוח שגם לכם יש יותר מדי להציע, אולי כדאי שתציע כתחליף לכסף- עזרה מסוג אחר, כמו הכנת אוכל, ניקיון, סכום סמלי בחודש או עזרה חשובה אחרת לאמך . מאוד יכול להיות שאשתך כן תיתן יד לזה. ומצד שני- אמא שלך תבין ותעריך אתכם על הנתינה המקסימלית שמתאפשרת לכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהלייני03/04/2009
דורית שלום,
אני בת 24 ובתקופה האחרונה אני מרגישה פשוט חסרת אונים ,אני נמצאת בזוגיות הפכפכה כבר 4 שנים אני לא יודעת עם זה אני,הוא או שככה זה אצל כולם.
אני לא משתפת אחרים במה שעובר עלי בזוגיות שלנו,קשה אפילו לדבר על זה כאן,בכל אופן אני רק רוצה לדעת אם זה אמור להיות כל כך קשה? ואם יש טעם בכלל להמשיך ו"לעבוד" על הקשר ?כי גם ככה כל הזמן צץ משהו אחר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לייני.. דעתי:
shir.05/04/2009ממה שאת כותבת עולה תמונה שאת די מיואשת ומתוסכלת מהקשר. לא בטוחה שזאת התאהבות ולא בטוחה שכך צריך להראות קשר בריא. את בת 24, אזיי, איתו מגיל 20. כנראה שאז נורא התאים לך, והיום, משהתבגרת וגדלת קצת, אולי זה לא. אולי בא לך לחוות עוד.
הייתי מציעה לך שתי אפשרויות- לחשוב טוב ובמידה ונראה לך שמשהו פשוט נעלם אבל אפשר להשיגו מחדש (תיזכרי בהתחלה שלכם- האם היתה מרגשת, למה את רצית אותו)- לכי את או שניכם לייעוץ ובררו מה יש לעבוד. בהרבה פעמים אפשר להיות מודעים יותר למה שקורה בקשר ולנסות לעבוד. זה תלוי ברצון של שניכם.
אם חשבת טוב, והגעת למסקנה שמאז ומעולם לא היית בטוחה, ותמיד זה היה "לא לפה ולא לשם"- לדעתי אין לך מה למרוח את הקשר, ולא את הבחור, ולמצוא אהבה מרעננת שתחזיק זמן ותרגישי טוב בה ולא הפכפכה. את ממש צעירה, ויש עוד מלא מלא מגוון ומבחר בחוץ. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה עם החברמירית02/04/2009
היי...רציתי שתעזרי לי בנושא הבא..
קוראים לי מירית אני נערה בת 18 גרה בפ"ת ויש לי חבר רציני..אנחנו בוגרי כיתה יב'..הוא הפסיק ללמוד ואני משקיעה בלימודים, אנחנו כבר שנתיים ביחד והוא לא עובד כבר הרבה זמן..אנחנו לא יוצאים, לא מבלים, הוא לא קונה לי מתנות כי כל הזמן אין לו כסף...הוא לא קונה לעצמו בגדים ולא יוצא למקומות בגלל בעיית הכסף..בקשר לעבודה הוא לא מוצא בשום מקום...הוא חיפש בכל מקום .
והבעייה של הכסף הורסת לנו את הקשר, אני כועסת עליו הרבה והוא מנסה להתאמץ ולא מוצא עבודה..הוא קצת אדיש בעניין הזה , אין לו מצפון על כך שהוא לא עובד...אני לא יודעת מה לעשות, זה מטריד אותי שבגיל הזה אני הכי צריכה להנות איתו ואין לנו את האפשרות כי הוא לא עובד ואין לו כסף אף פעם..אשמח לקבל תשובה ממך...תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פשוט
דורית כהן05/04/2009היי מירית, המצב בו הוא לא מוצא עבודה הינו מלחיץ ובעייתי עבורו, יותר מאשר עבורך. הכרתי פעם בחור מקסים שבגלל הבעיות הכלכליות שלו לא יצא עם בחורות כי הרגיש נורא עם זה שהוא לא יכול לשלם עבור הבילויים. זו דילמה לא קלה, כי את מוסיפה ואומרת שהוא קצת אדיש בקשר למציאת עבודה. אם הוא ממש אדיש - זו באמת בעייה, כי במצב הכלכלי היום אתה צריך להיות מאוד נלהב ומלא מוטיבציה למצוא ולהשקיע בעבודה כי יש תחרות על כל משרה. אבל אולי זו מסכה שהוא מרגיש צורך לשים על עצמו כדי לא להיראות נואש? אולי זה כן מלחיץ אותו אבל הוא רוצה להיראות לא לחוץ?
לגבי בילויים משותפים - אם לך יש כסף עכשו - אולי תציעי שבינתיים את תשלמי. השאלה הגדולה היא עד כמה את אוהבת אותו. כי אם את ממש אוהבת אותו - אני מניחה שתרצי להישאר איתו גם כאשר המצב אינו מזהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב שתקראי ותפנימי מניסיון אישי
חיה12/04/2009את צעירה וכל החיים לפניך. כבחורה שמשקיעה בלימודים וקריירה מן הסתם תהיה לך חשובה בעתיד רצוי שתצרי קשרים עם גברים ברמה שלך ולא פחות ממך.
חלק מזוגיות טובה הוא כבוד הדדי והערכה . לעולם לא תוכלי להעריך בן זוג ברמה נמוכה ממך שכלית ורגשית וגם הישגית. נכון שכולם אומרים שהכי חשוב הרגש אבל זה לא כך. הכסף הוא אמצעי חשוב ביותר ומשפיע על הזוגיות ועל המשפחה. בנוסף בגילך הייתי ממליצה לך להינות מן החיים לבלות להכיר אנשים לפתוח עיניים. ישנם דברים שלא תוכלי לעשות אחרי חתונה אלא רק עכשיו בתקופת רווקות. חוויות שלא יחזרו על עצמן. הגבר של חייך אותו תבחרי בגיל בוגר יותר לעולם לא יהיה אותו גבר שבחרת בגיל הזה ולכן עדיף לחכות עם זה עד לבשלות גם אם נדמה לך שאת בשלה.
דברים מתבהרים יותר אחרי חוויות שאת חווה וניסיון חיים. הרצונות שלך השאיפות שלך הראייה לך תשתנה מקצה לקצה. זה טבעי וזה חלק מההתפתחות שלנו כבני אדם.
קחי הכל באיזי ולעולם אל תתפשרי על איכות הגבר שלצידך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבר קרוב-רחוקמירי02/04/2009
דורית שלום,
שמי יעל, יש לי חבר כבר 3 חודשים.
נעשיתי חולה לאחרונה, חום, שיעול וכו. ובימים האלה אני מרגישה שאני לא מקבלת מספיק יחס מבן הזוג.
התחושה היא שהוא מרוחק -מסור לעבודתו, נהנה לפגוש אותי בדרך כלל, אבל כשאני חולה הוא רק אומר - תגידי לי אם תצטרכי משהו. אבל לא מציע מעצמו (קשה לי ללכת והיה עוזר לי אם הוא היה קונה לי את התרופה שרשמו לי. לא ביקשתי כי חששתי שיעשה לי פרצוף).
הוא גם מתלונן שהתקפי השיעול שלי מפריעים לו. בפעם הראשונה שאמר את זה , אמרתי לו - גם לי זה מפריע. הייתי רוצה שיציע משהו, לאו דוקא את מה שאני זקוקה לו, אבל שיפגין יותר סימפטיה ורצון להקל עליי. אני הייתי עושה הרבה יותר למענו אם היה חולה.
בדרך כלל אני יודעת לדרוש כשאני מרגישה שאני לא מקבלת את מה שאני זקוקה לו.
עדיין לא דרשתי בעניין הזה. אני מתלבטת איך לנסח את הדרישה שלי שתהיה באופן חיובי ולא תגרור תגובה שלילית. (אני מאד נזהרת בדברים האלה)
אני רק תוהה אם ההתנהגות הזאת תהיה דפוס חוזר בעתיד.
מי ידאג לי כשנגור יחד ואהיה חולה? מי ידפוק על שולחנות חדר המיון במידה ולא יתיחסו אליי כשאגיע לשם (טפו טפו טפו)?
האם אפשר לראות בכך תכונת אופי לא ניתנת לשינוי, או שבעצם אני סתם עושה עניין מכלום?
אם כן, איך אוכל לגרום להיות יותר רגיש לצרכים שלי?
תודה רבה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשות ספציפיות במקום דרישות
דורית כהן02/04/2009יעל היקרה, תודה על מכתבך המאלף, אני בטוחה שרבות מזדהות (ואולי גם רבים, שיסלחו לי...) עם מה שאת מתארת. ראשית אאחל לך החלמה מהירה וקלה. שנית, אכן יש טיפוסים שזה לא התחום החזק שלהם - טיפול ותמיכה - פיזית ו/או רגשית. יתכן שיש להם תכונות אחרות מצויינות, ועלייך לעשות את השיקלול.
לגבי המושג דרישות: אין לך מושג כמה אני מתנגדת לדרישות בין בני זוג!!!
דרישה ישר מקפיצה פיוז של התנגדות ומרדנות, וכאשר בכל זאת מבצעים אותה אז למי שמקבל יש את ההרגשה שעשו בשבילו מתוך כניעה, ריצוי, ולא מאהבה.
לכן אני בעד לעבור ל"מוד" של ב ק ש ו ת ול א ד ר י ש ו ת. בקשה משמעותה לאפשר את החופש
(האמיתי - דיר באלאק!!!) לבן הזוג להגיד כן או לא לפי בחירתו. כי אז ה"כן" הוא מתוק מדבש...הוא בא ממקום של בחירה לעשולת משהו למעני מתוך אהבה ורצון לעשות אותי מאושרת. ואם אמרו לי "לא" - זה בגלל שממש לא התאים לו עכשו או בכלל. הגישה הזאת מאפשרת גם לדעת טוב יותר עם מי יש לך עסק. יחד עם זה - נא להרבות בבקשות ברורות, ספציפיות, כדי שהוא לא יצטרך לנחש. הביאי בחשבון שכמו שאת מצפה שיעשו בשבילך מה שאת נוהגת לעשות בשביל אחרים - אולי עבורו כאשר הוא חולה הוא הכי מעדיף שיעזבו אותו בשקט??? ומתוך התחשבות הוא עושה זאת למענך כי אין לו מושג שאת הפוכה???
הבריאי מהר, וכתבי לנו מה דעתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
מירי02/04/2009אני אבדוק את העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהשיר31/03/2009
הייתי עם מישהו במשך שנתיים זוגיות יפה וטובה הוא היה ממש בן בית לאורך התקופה, הוא החבר הראשון שלי ובאמת שהרגשתי שהוא אהב אותי ואני הייתי מטורפת עליו. עם הזמן הוא התחיל לקחת אותי כמובן מאליו ואני לא אשקר באיזה שהוא מקום גם אני אותו. אני חייבת לציין שהיינו רבים לפחות פעמיים שלוש בשבוע על כל מיני דברים קטנים וטיפשיים ותמיד מיד לאחר מכן משלימים. יש לו אופי מדהים לדעתי אבל פתאום לפני כחודש היה לנו שוב ריב מטופש, אני ביקשתי ממנו הפסקה לשבוע בערך כי הוא התנהג אליי בצורה לא מכבדת ומשפילה מול אנשים אחרים. יום למחרת שאלתי אותו לשלומו כשפגשתי אותו מתוך נימוס הוא אמר לי שמבחינתו נפרדנו ושאין לו כוח לשטויות שלי שאני כל הזמן מבקשת ממנו הפסקות (למרות שבמשך כל הקשר אולי ביקשתי 3 פעמים וזה גם היה בגלל ההתנהגות שלו כלפי)הוא אמר שאין לו כח למשחקים שלי ושזה לא זה ושהוא מיצה את הקשר ושאין לו כוח לדאגות ולחברה. יום למחרת התקשרתי אליו בוכה כי לא דיברנו בכלל ואמרתי לו שאני לא מבינה למה הוא פתאום אחרי שנתיים אומר לי שזה לא זה? בכיתי ממש והוא התייחס אליי ממש מגעיל בטלפון וניתק לי בפנים. כמה ימים אחרי זה הוא החזיר לי את כל הבגדים והדברים ששייכים לי שהיו אצלו בבית והתנשקנו גם, הוא אמר לי שאין לו בעיה שנמשיך להנות אחד מהשני ונהיה ב"קטע"! שאלתי אותו אם הוא עדין אוהב הוא אמר שיש לו רגשות אליי אבל לא בשביל קשר ושהוא לא רוצה חברה. כמובן ש"קטע" לא מתאים לי , אבל למרות זאת שאלתי אותו מה ייצא לי מקטע איתך? אז הוא אמר לי שאני לא יגע באף אחת אחרת ואת לא תיגעי באף אחד אחר. השאלה שלי היא מה אני צריכה לעשות ואם זה נראה שנחזור למרות הכל? ויש לי תחושה שעובר עליו משהו הוא לא ממש מתנהג אליי יפה ולא מכבד אותי, יש מצב שאולי זה קורה כי עוד 3 חודשים הוא מתגייס והוא קצת בלחץ מזה? אני חייבת שתייעצו לי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב.
שיר31/03/2009כששאלתי אותו אם יש מצב שנחזור ושיחשוב על זה הוא אמר שלא אמרתי לו למה אז הוא אמר כי זה לא זה וגם כי החברים שלי לא יאמינו אם אני אחזור אליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לדעת להיפרד
דורית כהן02/04/2009שיר היקרה, אני מציעה לך להרפות מן הקשר הזה, ולהיות קצת עצמאית. שניכם מאוד צעירים, וחשוב ללמוד לסיים יחסים. רק ממרחק אמיתי - תוכלי לדעת אחרי הפסקה רצינית יותר - האם הוא חשוב לך ואת אוהבת אותו - וגם הוא יוכל לבחון זאת ממרחק. יש זוגות שנפרדים וחוזרים לאחר זמן - כי החיבור שלהם חזק, והאהבה מתגברת. לא תוכלי לדעת זאת אלא אם תיפרדו באמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה הנוספת שלי
שיר02/04/2009האם זה הגיוני שהוא נפרד ומתנהג בחוזק נפשי ולא מדבר איתי בכלל?רק שלום שלום.. ממש לא מתייחס? מניין הכוחות האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה ביחסיםזיו30/03/2009
היי,
אני בת 22 ויש לי חבר כבר 4 חודשים. אני בחורה נורא קנאית וזה שהוא לא קנאי ו"חפיפיניק" רק מגביר את תחושת הקנאה שלי. אני מקנאה על כל דבר שקשור לבחורות. אם הוא יסתכל על מישהי, ידבר עם מישהי וכו'. עכשיו הוא טס לתאילנד עם עוד 2 חברים (שלא בוגרים כ"כ אני חייבת לציין) ואני מפחדת שהוא יעשה דברים(לא בגידה) שיפריעו לי כמו אפילו סתם להצתלם עם בחורה. למה שיעשה את זה? למה שירצה בכלל? זה מעצבן אותי נורא. הוא הבטיח לי שלא יהיה לו שום קשר עם בחורה והוא לא מעוניין בזה וגם אם כן מבטיח לספר לי (גם אם זה להצתלם עם בחורה) ורק בתנאי שאני לא יעשה לו "סרטים" מזה ויגיב בצורה שקטה. אני יודעת שהקנאה הזו הורסת ולא בריאה אבל אני לא מצליחה להתגבר על זה. יש לי תחושה כזו כאילו אני רוצה להיות הבחורה היחידה אצלו בחיים בין אם זה ידידה.. כמו אנשים מבוגרים נשואים.. כמו שאבא שלי אין לו ידידות ובחורות לא מעניינות אותו זה אפילו מצחיק לחשוב שכן. אולי אני צריכה פשוט להיות עם בחור בוגר יותר? או שלא משנה עם מי אני יהיה אני תמיד ישאר קנאית...
מעצבן אותי שהוא חושב שכל עוד זה לא בגידה אז זה מותר. מה הוא אולי צריך לעשות כדי להרגיע אותי? איך גבר אמור להתנהג עם בחורה קנאית?
יכול להיות שחלק מזה שאני מקנאה זה בגלל שאני יודעת שיש דברים למשל בגוף שלי שהוא לא אוהב ואני מקנאה באחרות שכן יש להן את זה.
אני רק יודעת שאני נורא סובלת מזה ולא יודעת איך להתגבר על זה!
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיכנס לתהליך של קבלת הגוף שלך
דורית כהן02/04/2009זיו היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. מאוד ברור שהבעייה טמונה בחוסר הבטחון שלך מול עצמך. הקנאה הזאת היא הורסת וכובלת עבורו והיחסים שלכם לא יאריכו ימים, לעניות דעתי. חשוב מאוד שכמו שאת כבר די מודעת לבעייתיות שהיא אצלך ולא אצלו - שאת תעשי את הצעד ותתחילי טיפול אישי מסוג כלשהו. אולי כדאי שזה יהיה משהו המחבר גוף ונפש, כי אחד המקומות עליהם את צריכה לעבוד לגביהם הוא הגוף שלך - להיות שלמה איתו ולקבל את מה שיש ואת מה שאין. אפשרו אחרת היא להירשם לריקודי בטן או סלסה, כדי להתחבר יותר עם הנשיות שלך. ככל שתרגישי יותר טוב עם הגוף שלך - יש סיכוי שהקנאה תקטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את בתהליך כלשהו
רונן29/09/2009שלום זיו!
קראתי את מה שכתבת ואני מרגיש בצורה זהה כלפי חברה שלי,
אני מתעניין איך התקדם התהליך והאם את בטיפול כלשהו שעזר לך שכן גם אני מחפש
טיפול כזה שיוכל לעזור לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן
במבי02/10/2009אכן התחלתי טיפול אצל פסיכולוגית. במטרה להבין מה קורה לי ולנסות למצוא דרכים להתמודד.
אני מתכוונת גם לגשת לטיפול בדמיון מודרך במידה ולא אקבל מענה בטיפול הפסיכולוגי.
ברור שלא אשקוט עד שאמצא את הדרך המתאימה.
שיהיה לנו בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בזוגיותיוסי29/03/2009
שלום לך
אני נשוי כ8 חודשים,אני ואישתי מכירים כשנתיים,לאישתי יש משפחה שכל היום מתערבת לנו בחיים ההורים שלה לוחצים עליה בעיקר וזה משהו שמפריע לי ובנוסף יש לה דודה שהיא גרושה וכל היום מתקשרת ומפריעה לנו בחיים,אישתי לא מוכנה לנסות להבין אותי בזה שהמשפחה שלה מנהלת לנו את החיים,אישתי ביום של החתונה הבטיחה שלי שהחא תמזהר את הקשר שלה עם הדודה הגרושה אבל בפועל זה לא קרה,
בנוסף אישתי לא אוהבת לנקות או לבשל או לסדר את הבית מה שבראש מעיינה זה ללכת לקניות להסתובב לטייל העיקר לא להיות בבית,כאשר אני בא מהעבודה אני בא לבית ריק וכבר שוחחתי איתה על זה מספר פעמים והיא מבטיחה אבל תמיד זה ארחי יום או יומיים חוזר שוב ,ההורים שלה כל הזמן לוחצים וזה משהו שאני לא סובל והדבר הזה גורם לי לא ללכת אליהםכי אני לא מסוגל עם כל הלחץ
הגענו כבר למצב שדיברנו על גירושין(אישתי בהריון בחודש 7)אני לא מסוגל להמשיך לחיות ככה את החיים
אישתי לא מוכנה כמעט לעזור בניהול הכלכלי של הבית ומה שמעניין אותה זה בגדים וכל מיני הוצאות מיותרות
צריך דחוף עזרה ,יש לציין שהיא לא מוכנה ללכת לטיפול זוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או ייעוץ או גירושין
דורית כהן02/04/2009יוסי היקר, הבעיות שאתם נתקלים בהן מאוד אופייניות לשנה הראשונה של הנישואין, כאשר אתם מגלים בעצם את הפרצוף האמיתי של בן / בת הזוג. אם היא ממש לא מוכנה ללכת לייעוץ זוגי - ואינכם מצליחים לפתור את הבעיות בעצמכם כמו שזה נראה - אז אולי באמת עדיף להתגרש...אינני רואה מוצא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה עזרה..נורית29/03/2009
אני וחבר שלי מקיימים יחסים יותר מ8 חודשים ועד עכשיו לא גמרתי מחדירה...
ואת האמת יש לי שתי שאלות..אחת היא מה אננחנו צריכים לעשות בשביל להגדיל את הסיכויים שאני יגמור??
והשאלה השניייה היא איך לעשות שהוא לא יגמור מהר?...כי את האמת הוא גומר דיי מהר!!..
אני אשמח לקבל תשובה רצינית..תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא הפני את שאלתך לפורום סקס ויחסים
דורית כהן02/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצה דחופהאמא מודאגת29/03/2009
אני ובעלי נשואים כ-25 שנים הוא בעל טוב ואבא טוב לילדים, יש לי ילדה נכה שזקוקה להמון עזרה ולהמון טיפול ים רפואיים והנטל רובו נופל עליי כי החלטנו שאני התפנה לטיפול בילדה והוא ידאג לפרנסה, הבעיה היא שבעלי לא רגיש לצורך שלנו ביום שבת לצאת להתאוורר מן הבית והוא מסוגל לצאת עם חברים ולחזור בצהריים המאוחרות וזה נראה לו בסדר, אם אני כועסת ומדברת איתו על כך שהוא צריך גם להתחשב בנו שקשה לנו להיות בבית ומשעמם לנו ואנחנו גם זקוקים לחברתו (קשה לי פיזית לצאת עם הילדה לבד) הוא כועס על כך שלדעתו הוא לא יכול לחיות כך יותר שאני מגבילה אותו והוא צריך לחזור הביתה מתי שמתחשק לו. הוא מאיים כבר בגירושין. חבל לי מאד לסיים נישואין של 25 שנים וכן שהוא חוץ מהבעיה הזאת אבא טוב ובעל טוב אך קשה לי גם להישאר בבית ולחכות לו שיחזור הביתה (הוא הולך למשפחה או לחברים).
לא נראה לי שהוא ירצה להגיע לייעוץ זוגי, כבר הצעתי לו בעבר בשל אותה בעיה.
אשמח על עצה להציל את הנישואין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי סגנון הפנייה אליו
דורית כהן02/04/2009אמא מודאגת, צר לי על מה שאת עוברת. הוא כנראה התרגל לכך שאת נושאת בכל הנטל עם הילדה, וארגן לעצמו את החיים לפי הנוחיות שלו, ואולי הוא חושש מפני הדרישות שלך - שמא זה יקלקל לו את ההרגלים שלו. נראה לי מן המשפט "אם אני כועסת" - שאולי הסגנון בו את פונה אליו מקפיץ אותו והוא מרגיש תלונה וביקורת מצידך ואז הוא מייד מתנגד.
קראי נא את תשובתי ליעל לגבי בקשות לעומת דרישות, וחשבי על כך אולי ניתן ליישם זאת גם איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות? מבולבלתלילכי28/03/2009
שלום
אני ובעלי 9 שנים ביחד מתוחם נשואים 4 שנים עם ילד מקסים .
נמאס לי מהמצב שבינינו שלא משתנה וגם עם משתנה זה ליום יומיים ושוב חוזר חלילה :
בעלי אוהב ניקיון ועם אני לא עושה כלים או שותפת אז ישר הוא מתחיל להסיק לי רק אני עושה הכל בבית את לו עושה כלום איזה אמא את איזו אישה רעה וכו'.
האמת שאני כבר במצב שאני לא עושה כי נמאס לי הוא כל הזמן פוגע בי והוא לא יכול לחכות שאני יעשה כי הוא לא מסוגל לראות כלים או לכלוך.
דבר שני זה הכסף הוא יותר מידי שולט בי בזה מביא כסף כהוא מחליט אין לי כרטיס אשראי כלום.
דבר שלישי זה ההורים שלי שהוא לו מדבר איתם וזה מאוד כואב לי וזה גורם לי ולבעלי מריבות רבות .
אני מוצאת את עצמי בוכה המון וזה לא מגיע לי וגם לא לבן המקסים שלי אני אישה שעושה מנקה מבשלת הכל אבל לא אוהבת שפוגעים בי ואומרים מה לעשות.
בעלי לא רוצה ללכת ליעוץ זוגי הוא לא מוכן לעשות כלום
לצערי אני חושבת על גירושין ולא יודעת למי פונים ומה עושים?
ואולי יש דרך לשכנע אותו ולגרום לו ללכת ליעוץ זוגי כי אני לא הצלחתי וכואב לי חשבתי שאני יותר חשובה לו כנראה שלא .
אשמח עם תעזרו לי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים ייעוץ
דורית כהן28/03/2009לילכי היקרה, סיפרת על סדרת בעיות שמקיפה מספר תחומים - תקשורת ביניכם ויחס שלו כלפייך, כלפי ההורים שלך וחוסר עצמאות בנושא הכסף. אני מנחשת שיש עוד בעיות שלא סיפרת עליהן כמו סקס, אני צודקת? כל הדברים שאת מתארת ניתן בדרך כלל לעזור רק בייעוץ זוגי בנוכחות שניכם כמובן.
עלייך להיות כאן מאוד אסרטיבית וברורה - הרי אם לא יקרה שינוי את עלולה למצוא עצמך בעוד כמה שנים באותו מצב רק יותר מבוגרת ויותר מדוכאת. קחי עצמך עכשו בידיים והציבי לו אולטימטום - או שהוא מצטרף אליך לייעוץ או שאת מתחילה בהליכי גירושין - מה הוא מעדיף. עשי זאת לאחר שתתייעצי עם הורייך ועם חברה טובה או מישהו שאת סומכת עליו, כדי שיהיה לך עם מי להתייעץ. כאשר את מדברת איתו עשי זאת בטון מאוד החלטי אבל ללא צעקות או היסטריה, כדי שהוא ייקח אותך ברצינות ולא יראה בכך רגשנות שתחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס לאחר לידהרועי27/03/2009
לאחר ההריון ומהלכו אישתי נמנעת מיחסי מין עימי
יצא שכבר שנתיים איננו מקיימים יחסים, על אף שזוגיתנו םורחת,
אישתי טוענת שפשוט הלבידו שלה נעלם, והיא רואה ביחסי אישות מין חוסר טוהר, אך טוענת שיש לה חלומות אירוטיים עלי.
היא נמנעת ללכת לטיפול, או מפחדת ללכת, כל פעם שאני מעלה את הנושא היא נכנסת למגננה
אשמח לעצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדרש טיפול
דורית כהן28/03/2009רועי היקר, ראשית תודה לך על שאתה מעלה נושא שהרבה זוגות נתקלים בו ומוטרדים ממנו, והוא מאוד שכיח.
המיניות של אישתך עדיין קיימת, (ויפה שהיא מודה שיש לה חלומות ארוטיים עליך) אלא שהיא דחקה אותה לפינה נידחת ומתרכזת עכשו באימהות. כאשר דבר כזה קורה, זה בדרך כלל מתלווה להיסטוריה מוקדמת של יחסי מין לא כל כך מוצלחים, מבחינת האיכות ומבחינת הכמות ביניכם. (אנא, תקן אותי אם אני מפספסת כאן)
כתבת שלא היו יחסי מין גם בהריון וגם אחרי הלידה. יתכן שלאשתך יש רגשות מעורבים לגבי סקס ואולי היא מרגישה "זולה", או קצת "מופקרת" ולא טהורה כאשר היא מקיימת יחסים וקשה לה להטמיע את המיניות שלה בדימוי החדש שלה בתור אמא חדשה.
נקודה נוספת מאוד שכיחה היא הימנעות מכניסה נוספת להריון בכל מחיר - היא שומרת על עצמה שזה לא יקרה שוב בזמן הקרוב ועל כן נמנעת מכל הסיטואציה שהובילה לכך.
מכיוון שהבעייה הלכה והצטברה, אתה בוודאי אספת תיסכול וכעס רבים סביב נושא זה, והיא מרגישה זאת ועל כן מסרבת להיכנס לכך או לנגוע בנושא כי היא מרגישה אשמה ואי נוחות ונכנסת להתגוננות כל פעם שאתה מעלה אותו.
אין ספק שאתם זקוקים לייעוץ - (לא סקסולוגי אלא זוגי) כדי להיכנס יותר לעומק במקרה הספציפי הזה, ולעזור לכם להתגבר על הבעייה.
אני מציעה שתראה לה את תשובתי, ותשאל אותה מה היא מעדיפה - טיפול לבדה או ביחד איתך.
העניין הוא שאם לא מטפלים בבעייה הזוגיות שלכם בסיכון - או שתחפש סקס אצל מישהי אחרת מרוב תיסכול, או שיצטבר אצלך יותר מדי כעס שיתפשט לתחומים אחרים ביניכם עם הזמן והזוגיות הפורחת שלכם תתקלקל. בטיפול חשוב לבחון גם מה היה בהיסטוריה המינית שלכם כי אולי היא לא היתה מרוצה מכמה דברים ולא ביטאה אותם או לא היתה מודעת לבעיות, ויש מקום לבחון לעומק את תחושותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דבר ראשון
רועי29/03/2009לציין שלפני הנריון הסקס היה למעלה מנהדר(תדירות גבוהה ווכיוצ"ב),
הבעיה היא שאני לא מצליח ל"דחוף" אותה - בכל דרך שהיא, מהעדינה לקשוחה לקחת טיפול זוגי או פרטני,
שאלתי היא אם ישנו משהו שאני יכול לבצע בבית,
כגון אקטים מסויימים שיביאו אותה להתקרב אלי שוב ולא לחוש "מזוהמת" או "מופקרת"(שדיי דייקת בתשובתך,.)
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדימוי שלה בתור אישה לעומת אמא
דורית כהן02/04/2009רועי היקר, אם היא לא מוכנה לשמוע על ייעוץ אישי או זוגי, אז אולי ב"הפוך על הפוך" - קח נשימה ארוכה, וותר על סקס איתה - קח אחריות על עצמך בנושא זה (כמו למשל אוננות), ותוריד ממנה כל לחץ. לא יהיה נכון לקיים יחסי מין מתוך רגש חובה או אשמה שלה. זה מאוד לא בריא בטווח הרחוק!
אל תכעס עליה ואל תלחץ. אני מאמינה שזה יסתדר עם הזמן, אבל עליך לחזר אחריה בצורה רומנטית ולהחמיא לה כאישה יפה וסקסית, כדי שהדימוי האישי שלה כאשה לא יידחק לפינה בגלל האימהות.
האם יש לכם בילויים משותפים בתור זוג? ללא התינוקת? חשוב מאוד שתמצא ותפנה לעצמכם זמן שבו תיזכרו בתקופה בה הייתם רק זוג אוהבים, ותצאו לבילוי רומנטי כמו ארוחה, טיול על שפת הים, סרט, מה ששניכם אוהבים - ולא בשביל סקס אלא על מנת להחזיר לאישתך את התחושה שהיא אישה ולא רק אימא. כך, בדרך עקיפה ללא לחץ וללא האשמה - אני מקווה שהיא תתארגן מחדש להטמיע את התפיסה העצמית שלה בתור אימא חדשה - שהשתלטה עליה לגמרי - עם התפיסה שלה כאישה. רק עם הזמן, ללא כל לחץ - זה יחזור מעצמו. עליך להאמין בכך, ואני אומרת זאת על סמך מה שכתבת כי הסקס ביניכם היה מאוד מוצלח לפני ההריון, ועל סמך החלומות הארוטיים שלה, שיש בה יצור מיני בריא, שנדחק עכשו הצידה בגלל הלחץ של האימהות החדשה. כאשר היא תרגיש בטחון באימהות שלה, זה יחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהwill do,thx
רועי02/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בזוגיותלימור25/03/2009
אני יוצאת עם בחור מקסים כשנה ,אנחנו רוצים להתחתן ,אך יש לי בעיה קטנה גדולה -אני חוששת שאין בנינו התאמה מינית ,אני רוצה סקס מינימום 3 פעמים בשבוע ואילו בן זוגי מעדיף פחות, כל הזמן אני צריכה ליזום ולהדליק אותו, הוא גם גומר מהר, מה אני יכולה לעשות כדי להיות מסופקת ומרוצה מהזוגיות ,אני רוצה לציין שזה ממש מפריע לי בסדר היום...
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקי אם הוא מוכן לטפל בבעייה
דורית כהן26/03/2009לימור היקרה, בעייה מסוג זה כמו שכתבת - קטנה גדולה - הופכת להיות יותר ויותר גדולה עם הזמן, כאשר נכנסים לשיגרה וההתאהבות נגמרת, ואז כל מיני דברים שלא נתנו להם להפריע קודם - מרימים את הראש, ועל אחת כמה וכמה - דברים שכבר ראינו שמפריעים לנו בתחילת הקשר. חישבי היטב אם זה נכון עבורך להיכנס לנישואין איתו, כל עוד העניין לא מתברר עד הסוף.
הביאי בחשבון שיש אפשרות שההימנעות שלו מיחסי מין היא בגלל שהוא גומר מהר ומרגיש לא נוח עם כך ומעדיף להימנע מן המצב הזה, או להמעיט להיתקל במצב הזה.
אם הוא מוכן לטפל בגמירה המהירה - ויש טכניקות שניתן מאוד לשפר וממש לשלוט בכך - האם הוא מוכן ללכת לייעוץ סקסולוגי בעניין זה, כי זו תופעה שממש עלולה לגרום לו לא לרצות יחסי מין כדי לא להיתקל בכושר הירוד שלו ולהתעמת עם כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- for Shirאליס24/03/2009
היי שיר, שוב מודה על העצה ושיתוף פעולה. הרבה ממה שאת אומרת עבר לי בראש, ויחדעם זאת שנתיים + לאנו גרי כמשפחה מוצלחת - זה לא נותן אפשרות לקום וללכת, הרי אני מרצוני הלכתי והסכמתי לבניית הקשר הזה, וגם הצלחנו בגדול אפשר לומר, כפי שאמרתי לא תמיד היה קל ולא הכל היה ורוד וגם לא ציפיתי לקל ולורוד, אני די עומדת עם הרגליים על הקרקע. אני לא ניסיתי וגם לא אנסה לשנות אותו אפילו לקצת, זה מובן לי וגם מקובל עלי. מצד שנני אני כל כך מבולבלת ומופתעת, במיוחד עכשיו (לא יודעת מדוע דווקא עכשיו) מתבובתו, עקב המצב בחוץ מצבינו גם ירד, הוא מאוד לחוץ ועצבני, ואני מאוד תומכת בו, לא מתעצבנת, דואגת פי עשר מהרגיל, רק כדי להקל עליו את הלחצים. הוא מבין את זה, ואפילו מעריך (כך נראה לי או שכך אני רוצה לראות את זה) ושוב, כפי שאמרתי, שאלתי את עמצי איך בן אדם שאוהב יכול לומר דברים כאלו. אני רציתי את המשפחה הזו, וגם הוא רצה, לכן עברנו יחד די הרבה והכרנו אחד את השני, מובן לי שגם במשפחות הכי טובות יש אי הבנות ונעלבים, אני בסופו של דבר אוהבת אותו ומאמינה שהוא גם אומר אמת, שאוהב. עצוב לי, מרגישה עבודה, פשוט עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אליס
shir.24/03/2009הי אליס,
תראי, נראה שאת החלטת לקבל אותו עם הכל. מצד שני מופתעת מאוד ומאוכזבת. אז כן, במצבים ובתקופות לחץ וכשיש ריבים הרבה צדדים יוצאים, ביניהם כאלה שגם לא תמיד נעימים. אז אם זה בסדר בשבילך להכיל את זה, זאת החלטה שלך ואני מקווה ששם זה ייגמר. בכל אופן זה נתון בידייך איך יתייחסו אלייך- רק את מחליטה מה את מקבלת ומה לא.. ולפעמים יש צורך לשים את הגבול כדי שהוא לא ילך ויטשטש..
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטאיציק24/03/2009
שלום שמי איציק אני בן 28 לפני שנתיים הייתי עם מישהי ונפרדנו אבל שמרנו על קשר טלפוני של פעם בשבוע במשך שנתיים בלי להיפגש אף פעם לפני יומיים היא שאלה אותי אם יש לי מישהי אמרתי שלא " וזו אמת " אז שאלתי אם לה יש מישהו היא אמרה שלא אבל היא יוצאת עם מישהו אבל עדין אין כלום ומאוד בא לה לפגוש אותי והתעקשה על זה כיום היא בת 23 ..... את האמת מאוד בא לי להחזיר את הקשר הרומנטי מה עושים ...סיכמנו להיפגש ביום ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק האם היא עדיין מרגשת אותך?
דורית כהן26/03/2009איציק יקר, אני מציעה שתהיה כמה שיותר טבעי ולא מתוכנן, ותזרום עם מה שקורה. אנשים משתנים ומתפתחים עם השנים. חלפו שנתיים. תתעניין בה, תראה מה עבר עליה, איך היא צמחה והתפתחה, ושתף אותה מה עבר גם עלי. כל אחד מכם ירגיש כבר באינטואיציה שלו עד כמה נעים ו/או מרגש לכם להיפגש ולהיות יחד. בהחלט קורה שאנשים נפרדים וחוזרים להיות יחד כי הם מרגישים חיבור חזק. מצד שני אני מוכרחה לומר שלא התרשמתי ממילותיך שהיית מאוד מאוהב בבחורה, אבל יתכן שכן היית מאוהב ורק לא הדגשת זאת במכתבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכתבות וירטואלית=בגידה?א.24/03/2009
היי דורית, בעלי הצטרף לפייסבוק ועדכן אותי בזה,
חמדתי לצון ופניתי אליו בזהות שאולה/בדוייה. מהר מאוד עברנו לשיחות 'מעמיקות' יותר "סייבר" כאשר הוא בוודאות מבקש לממש את הפנטזיות ולא להשאירן בגבולות הוירטואליות,
ייתרה מכך הוא התוודע התרברב בפני הוירטואלית על סקס מחוץ לנישואים שחווה בעבר ואיך הצליח להפריך את החשדות של אשתו שלי. העובדות שציין פשוט הזכירו לי את המקרה לאשורו..
באחת ההתכתבויות שיתף את הוירטואלית שהוא איננו נמשך לגופי..
.השיחות היום עומדות בשלב של כמעט על סף מפגש למימוש הפנטזיה כביכול.
שאלתי ובקשתי היא: מכיוון שאין בכוונתי להתגרש חשוב לציין שאני באמצע שנות ה-40 לחיינו והורים ל-3 ילדים נהדרים בשנות העשרה, לא אעשה דבר שעלול חלילה לפגוע בילדיי. איך היית מייעצת לי לפעול? מה לעשות עם המידע הזה? את ההתכתבות אני שומרת.. האם לחשוף זהותי? החשש כמובן אם זו לא אני ,בפעם האחרת כמובן תהיה אחרת לו כגורם לפתיון
היו פעמים שהעליתי את נושא השיגרה והמונוטוניות שחשתי בחיי בפניו על מנת למצא לזה פתרון משותף, הוא ידע לאמר לי שלו לא חסר דבר והוא לא מבין על מה אני מדברת..
עוד דבר חשוב, יחסי הזוגיות שלנו הם נהדרים כעת אני יודעת שעל פניו הם כך, 'פתיחות' קיימת , סקס זמין ובמינון גבוהה, כך שלא חסר לו בבית.
אשמח לתגובתך ולעצתך..
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי של פרטיות
דורית כהן24/03/2009א. שלום! מכיוון שאת מספרת על חיי נישואין נהדרים, לרבות תחום הסקס, לא הייתי ממהרת לעשות עם המידע הזה משהו. לפעמים אדם זקוק ל"אי של פרטיות" שיהיה נסתר מבן הזוג שלו, ובו ירגיש חופשי לממש פנטזיות שאינו מעז לממש עם בת זוגו, או לפחות לחוש את הריגוש המתלווה לאפשרות לממש פנטזיות כי לא בטוח שכאשר זה מגיע לאפשרות של מימוש - הוא אכן פועל ובוגד ממש. יתכן שהוא רק מתקרב אל הסף וזה מה שמרגש אותו אבל אינו עובר את הגבול. יחד עם זאת יתכן שהוא כן עובר את הגבול ובוגד בפועל, וסטטיסטית אי אפשר להתעלם מן הנתון הזה שמאוד רווח אצל גברים בגילאים שלכם. את צריכה להחליט האם את מסוגלת לחיות בשלום עם הידיעה שהוא בוגד בך ויש לו סטוצים או פרשיות עם נשים אחרות לצד הנישואים הטובים שלכם. אם את יכולה להכיל זאת - אולי לא כדאי "לטלטל את הסירה". יחד עם זאת אם את תהפכי לחשדנית וחוקרת - זה עלול לפגוע בשניכם ולהתפוצץ מתישהו.
אפשרות אחרת היא לבחון יחד איתו הרחבה של החוויות הזוגיות שלכם בתחום המיני כמו סדנת טנטרה שמאפשרת ריגושים והיכרויות עם זוגות אחרים בצורה פתוחה, ולהתנסות קצת ברמה מסויימת של קנאה, שאולי כדאי קצת לעבוד עליה, לרווח אותה.
אפשרות נוספת - אם תרגישי שהמידע הזה אוכל אותך ומאוד מפריע לך - לפנות יחד איתו לייעוץ, כדי לפתוח את הקלפים בסביבה מוגנת יחסית.
הצעה נוספת - לקרוא בעיון את הספר הנהדר "אינטליגנציה ארוטית" של אסתר פרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)