פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחפשת עצה
    נטע
    23/03/2009

התחלתי לצאת עם בחור לפני כשבועיים, שנינו סטודנטים וגרים בשכנות, הקשר הוא מאוד מהיר ואינטנסיבי, אנחנו מתרעים כל יום וכמעט שלא נפרדים, נורא כיף לנו ביחד אבל מצד שני, למרות שזה ישמע כמו צרות של עשירים, אני מפחדת האם זה לא אנטנסיבי ומהיר מידי ושהענין ידאך באותה המהירות שבה הוא התחיל. אודה לדעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת עצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הינה זה באה

אליס
    24/03/2009

אולי זה יישמע לא רציני במיוחד, אך בכל זאת, לא כל דבר שמתחיל טוב ומהר נגמר רע גם מהר, בינתיים אין מה להפסיד אלא רק להנות, אם כל כך טוב לכם וכיף משותף אין ממה לפחד, לפי דעתי, אני אישית התחלתי קשר ללא שום מחשבה לעתיד , קשר מהיר ושונה מהרגיל, והנה אנו משפחה כבר יותר משנתיים. תמשיכו קדימה, תיהנו ותאהבו, אתם צעירים ומאושרים, הכי טוב שיש:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיה בסרט...
    אליס
    23/03/2009

ערב טוב, ערב פשוט מצויין. מי היה מאמין שמצופה תוך זמן כה קצר אני אופכת לאחת ממשתתפים..אינני יודעת ממה להתחיל ועל איזו נקודה בדיוק לכתוב על מנת להקל.. "את פשוט דפוקה". אלו המילים ש"זכיתי" לשמוע לפני שעתיים. עד עכשיו חיים משותפים היו מאוד מובנים, מלאים הבנה וערכה הדדית, אהבה ותשוקה, השנה שקלנו להתחתן. ולא שאף פעם לא היו אי הבנות או בעיות קטנות, היו, לא הרבה ולא ששוות, לא רציניות וללא בסיס, אך היו. אינני יודעת מה להרגיש, איך להתנהג, מנגנוני ההגנה עובדים בינתיים, מן שוק, לא חשבתי אף פעם לשמוע מבן זוג, שטוען שאוהב אותך הכי הרבה בעולם ולתמיד מילים כאלו. הרגשה מוזרה. תודה על ההכשבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיה בסרט...

הוספת תגובה

• היי אליס

shir.
    24/03/2009

אני מאוד מבינה את העלבון שלך. אבל הייתי שמחה אם תפרטי על שאר ההתנהגויות של בן זוגך. ז"א, אם את מזהה עוד דברים "בסגנון", זלזול, השפלה, "מקטין" אותך,, וכו'.. לפעמים מתוך ריבים יוצאות לנו מילים נוראיות, וכן, זה יכול להגיע ל"את פשוט דפוקה" ולא תמיד זה יעיד שאת חיה עם בן זוג מתעלל.. אבל זו נורה. בשורה התחתונה, את לא צריכה לסבול משפט כזה, הרי ברור שלא מתאים לך, מהודעתך, לספוג כאלה מילים. כשתרגעו מעט, שבי ודברי איתו ברצינות.. והסבירי לו מה מפריע לך ולמה. חשוב שתצייני מה את מרגישה כשזה קורה. בהחלט יהיו מקרים שבן הזוג כלל לא התכוון ועם מודעות ורצון ואהבה- הוא יכול לעבוד על עצמו. משום מה קיבלתי תחוש בהודעה שלך שאת לא סתם נעלבת, יש מעבר לדעתך? אם כן.. פרטי סיפור אישי קטן- פעם התווכחנו בצחוק, אני ובעלי (אז היינו חברים חודש), והוא אמר "יא זבל איזה רעה". הוא צחק.. אני לא. באותו רגע הכל נעצר מבחינתי והבהרתי לו חד וחלק, לי לא קוראים זבל. לא, גם לא בצחוק. כי אותי זה לא מצחיק. וזהו. הוא פשוט מכבד את זה, ומאז, כשיש ריב רציני או לא, וגם כשהוא מתרגז- זה לא מגיע לניבולי פה. היתה לו מעין שפה כזאת, ולימים שמתי לב שזה גם עם חברים שלו וידידות וכו', שככה הוא מדבר. הבהרתי לו שזה מעליב אותי, והעלתי לו למודעות את העיניין. הוא בהחלט עשה עבודה טובה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אליס, שוב תגובה

shir.
    24/03/2009

היי, אני מגיבה לך כאן כי הבנתי שבטעות שירשרת את התגובה שלך להודעה אחרת. קודם כל, אני יוצאת מנקודת הנחה שאת אותה אליס שבקשר עם גבר גרוש פלוס שניים בן 45.. נכון? בכל אופן, אל תשכחי שאתם מגיעים מדור שונה ומעולמות שונים, מדפוסי התנהגות שונים שעכשיו מתחדדים לך יותר ויותר, לטוב ולרע, עם השנים ועם הזמן שאתם יחד. יש הבדלים בתפיסת האשה בבית, בגבולות וכו'. וכשההתאהבות שוכחת לאט מתבהרת התמונה ואז אנחנו רואים מי באמת נמצא מולנו. במצבים של ריב ומשבר, דווקא אז, יוצאים כל החלקים הפחות פוטוגניים של בן הזוג, זה ה-זמן לבחון אחד את השני והאם הכבוד והמסגרת המאוזנת של הקשר הטוב והיפה נשמרת גם במצבים של אימפולסיביות כמו ויכוחים או ריבים. ממה שאת מתארת, יוצא צד שמאוד לא מוצא חן בעינייך בעת משבר. את דפוקה לדעתו, עם פיגור שכלי והוא אף מוסיף ואומר שהתכוון לדברים. הוא לא מרבה להתנצל או להראות נכונות לחזור בו (ולכאן גם קשור הגיל שלו ומה שעבר- הוא מבוגר, מכיר מה שמכיר, יודע מה שיודע, ולא צעיר ודינמי שיכול להשתנות במהלך הקשר, אלא כבר חווה מערכת יחסים וככה הוא), כתבת "בפנים אני תופסת את עצמי במחשבה "מה אני עושה פה.." באו נגיד שלא נראה לי שאני רוצה שאבא של ילדים שלי יהיה איש שתופס אותי כדפוקה, אפילו אם זה בהקשר מסויים. אני לא מרשה לעצמי דברים כאלו. " .. ז"א, בפנים את כבר מודה שאת לא מבינה מה את עושה איתו, ושאת לא מוכנה לספוג יחס כזה. כמובן שגם ילדייך יתפסו את אבא כמזלזל באמא וזה כבר סיפור אחר. לא הייתי חושבת ע ל"ילדים" כמו שהייתי רוצה שתחשבי רק על עצמך- האם את מוכנה להמשיך ולספוג קשר כזה, אדם כזה, שכמה שהוא אוהב, הוא גם יודע להשפיל כשהוא במצב של ריב וקונפליקט, שזו הדרך שלו להתמודד במצבים כאלה. עכשיו, אם הוא היה צעיר (את בת 25?), הייתי אומרת לך שאפשר לשנות ולשפר, ללמד אותו את התקשורת וכו', כי זה קשר חדש של שניכם ואף אחד לא מגיע עם ניסיון עבר. אבל להרגשתי, משמדובר פה באדם די מבוגר שחווה מערכת יחסים, יש לו ילדים, התגרש מאשתו- ז"א, הוא את שלו עשה בחיים, הוא מעוניין בפרק ב', ואולי לפי הכללים שלו בלבד. ממה שאת כותבת לא נשמע שיש פה אדם מודע להתנהגותו או להשלכות שלה או ל-למה לא בסדר מה שהוא אמר, הרי יגיד זאת שוב ויתכוון לזה. את צריכה לחשוב טוב טוב עם עצמך האם את מסוגלת להכיל את זה, או לא. עכשיו, כשאת עוד לא אמא, כשאת עדיין צעירה, עכשיו, כשהכל (באמת הכל) לפנייך ויש לך הזדמנויות נוספות ורבות לפגוש מישהו שיעריך אותך, יראה בך כאדם חכם ואינטליגנטי ולא "מפגר" , או "דפוק" ושאר מחמאות.. אדם שבאמת יאהב אותך גם כשאתם רבים. זה אפשרי. לא חייבים להפוך את העור כשרבים, האהבה עדיין צריכה להישאר שם במצבי ריב. נשמע שאין לך מה להפסיד.. אבל זוהי החלטה שלך.. אמנם לא פשוט לזנוח קשר, אבל לצערי זה לא נשמע לי מצב שאפשרי לשנות אותו ב-180 מעלות. האפשרות השניה היא להישאר עם השאלה "מה אני עושה פה"..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואין מאוסים
    אלון
    23/03/2009

שלום אני נשוי טרי, כמה חודשים, יצאנו וגרנו יחד לפני החתונה כשנה. היו מריבות לפני החתונה לפעמים על שטויות ולפעמים משהו יותר משמעותי. מאז החתונה אני מרגיש שסף המריבות הרקיע שחקים. זה מתבטא בחוסר כבוד, הרמת קול וניבולי פה נוראיים כגון: חבל שהתחנתי איתך, זבל, לך חפש תחברים שלך, אתה מגעיל אותי, איכס וכו'. אחרי כל מריבה, כאשר הדברים נרגעים, היא מתחננת שאסלח לה ושהיא לא התכוונה לפגוע ואין לה חיים בלעדי וכו' חשוב לציין ששנינו צעירים ונראים מעולה.(אני 30 והיא 5 שנים פחות) זה קרה הרבה פעמים וכל פעם היא מבטיחה לי שזה לא יחזור וזה חוזר על עצמו, אני מרגיש שאני פשוט משלה את עצמי שיהיה בסדר. קחו למשל מקרה מאתמול: חזרתי מריצה בערב, נכנסתי הביתה ואז היא אמרה, יש לי שאלה: "יפריע לך אם בן דוד שלי שהוא סטודנט באונברסיטת ת"א יבוא בחודש הקרוב לישון בימי חמישי כי זה יקל עליו" אמרתי לה שאני רוצה פרטיות והוא יכול לבוא כאורח אבל לא לישון ולא על בסיס קבוע. היא כעסה שתקה והתחילה עם פרצופי ברוגז. אז כשאני שאלתי מה אסור לי להביע את דעתי בבית שהוא גם שלי, היא אמרה אם זה היה הפוך ומישהו מהמשפחה שלך היה רוצה, אני לא הייתי מתנגדת אבל עכשיו אני גם לא מוכנה שמישהו יבוא מאצלך ואם הוא יבוא אני אגרש אותו (וזה לא חדש הדווקא הזה אצלה) הדבר הזה הפך לריב לא נורמאלי ושוב חזרו המילים הפוגעות: זבל, מסריח, מגעיל, אני מעדיפה להיות גרושה וכו' מבחינתי הגיעו מים עד נפש. מה שעשיתי פשוט התחלתי לפנות את המחשב שלי (שהוא כלי העבודה העיקרי שלי) לאוטו, אמרתי לה, והייתי מאוד רציני, שאני לא חוזר וביום ראשון אני פותח תיק גירושין ולא מעניין אותי שאנחנו נשואים רק כמה חודשים. בקיצור היא פרצה בבכי והתחננה שלא אלך ואמרה שאני הדבר הכי יקר שיש לה בחיים ובלה בלה בלה. לא הלכתי בסוף אבל אני לא ממש מתייחס אליה מאז וגם לא מרגיש אליה אותו דבר. היא, כמו כל אישה עם חושים חדים, מרגישה את זה ובוכה לי בטלפון כל פעם (כששנינו בעבודה) שהאהבה שלי אליה נגמרה וכו'. אני אמרתי לה שאני לא מוכן יותר. אני רוצה אישה שתכבד אותי ומצידי אני משאיר לה את כל הריהוט בבית (שהשקענו יחד) ועוזב כי אין לי כוח לחיות ככה יותר. חשוב לציין, אני לא טלית שכולה תכלת תמים. גם לי לא חסר ואני מודע לזה אבל אני יכול לומר שאני מכבד אותה ובחיים לא מנבל את הפה או מרים את הקול. אני כן עושה את זה, בטיפשותי, כאשר היא פוגעת בי אבל זה תמיד בה כתגובה למילים שלה ואני לא מתחיל בזה. זה תמיד מתחיל אצלה. מה לעשות אני ממש מבולבל. מצד אחד עדיין אוהב מצד שני חושב על גרושין ממנה. קחו את המקרה האחרון, עם הבן דוד, אני ממש רוצה לדעת את דעתכם, במה לא הייתי בסדר? מה אסור לי להחליט שלא מתאים לי שהבן דוד שלה יהיה אצלי בבית? מבקש דחוף את דעתכם, מה אתם חושבים שאני צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    נישואין מאוסים

הוספת תגובה

• תקשורת

shir.
    24/03/2009

היי, קודם כל לשאלתך הקונקרטית- לגבי הבן דוד. היא שאלה אם זה מפריע לך, ענית לה. והתשובה לא מצאה חן בעיניה. זה אכן החלטה של שניכם כי הבית והמערכת כולה של שניכם, ואם הדבר מפריע לך היא תאלץ לבלוע רוק או במקרה אחר לנסות לשכנע אותך, ולפעמים אפילו מתרככים עם גישה נכונה. אין ספק שלהשתלח ולהאשים זו לא הדרך, בטח שא לאיים ב'עונשים' (אם מישהו מהצד שלך יגיע וכו'). אבל, לדעתי, כל העיניין הזה הוא איזה סימפטום למשהו גדול שנקרא תקשורת. וזה באמת משהו ענק בתוך מערכת יחסים.. הייתי מציעה שתלכו להתייעץ מקצועית ולעבוד על דרך נכונה לתקשר ביניכם במהלך ריב או קונפליקט.. זה יכול לשנות את הכל. בשורה התחתונה- לא מתאים לך שידברו אליך בחוסר כבוד ובכזה זלזול, ואני בהחלט מבינה את הצעד של לקום וללכת. אבל, בכל זאת, אני מניחה שהתחתנתם מתוך רגש ואהבה, בכל זאת אתם יחד כרגע, ולפעמים כשחושבים כמה ימים אפשר להגיע אליה בהצעה של "בואי ננסה לשנות את המצב הזה שבכל פעם שיש ריב כזה אני נפגע, את נפגעת ויש נתק." אם היא בוכה כ"כ וכ"כ מצטערת, תן לה את הצ'אנס לנסות וללכת (איתך) לייעוץ זוגי קצר מועד, כמה פגישות, כדי לעבוד על התקשורת. תן לה הזדמנות להוכיח שהיא אכן רוצה לחזור בה ולהשנות- ותגיד לה את זה.. אני לא רוצה להיכנס לזה שכולנו לומדים דפוסי תקשורת מהבית בו אנו חיים, אבל אולי זה יתן לך חומר למחשבה- למה היא מתנהגת ככה, ושהמקור הוא הדבר המוכר והידוע שאנחנו מכירים מהבית. אתה כנראה גדלת על צורת תקשורת אחרת ולא על איומים כמו "אני מעדיף להיות גרוש".. זה באמת מעליב ופוגע לדבר ככה, אז נכון שההתנהגות פוגעת, אבל לפעמים קל לנו יותר ל"אכול" את ההתנהגות כשאנחנו יודעים מאיפה מגיעה, ואז הפיתרון מגיע עם יותר סבלנות כלפי הצד שצריך להשתנות. כמובן שגם אתה צריך לעבוד על עצמך לא לרדת לרמה הזאת אפילו אם היא התחילה. ז"א, אם אתה לא תומך בזה- אל תתמוך בזה עד הסוף. לדעתי עדיף להפסיק ריב באמצע וללכת לחדר אחר מאשר להמשיך ולגלגל כדור שלג של העלבות.. זה מעין "חינוך" שאיתי לא מדברים בצורה כזאת ואני לא אשתףפעולה עד שתרגעי. הבהר לה שההתנצלויות שלה הן מילים שלא יכולות להשפיע לאורך זמן. שאתה מעוניין במעשים, בקשר יציב ולא בקשר כזה שכשמגיע ריב אתה מוצא את עצמך מתוך תסכול אורז את עצמך ויוצא מבית. שאם היא רוצה באמת (אבל באמת) לשנות משהו ולגרום לקשר להיות חזק וטוב עבור שניכם, עליה ללמוד יחד איתך מול מישהו מקצועי איך מתקשרים באופן כזה שאפשר באמת לבנות משם משהו. לגדל משפחה על בסיס של השפלות וזלזול.. זה לבטח לא יביא לטוב. עבדו עכשיו על זה, כי באמת חבל לפרק משהו לפני שמנסים. בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אליס
    24/03/2009

שלום רב לך שיר, מודה מכל הלב על התגובה. מפרטת קצת לגבי "ירידות" שלו עלי. כן, זה קורה, כאשר יש אי הבנה או ריב ללא סיבה מוצדקת (כרגיל, משום שעד עכשיו לא רבנו פעם אחת בגלל סיבה "נורמלית", ששווה לריב), יצאו לו מילים פה ושם מעליבים ביותר, במיוחד משום שזה שקר, ובסופו של דבר זה מאוד מבלבל אותי, הרי בעוזן אחד הוא טוען שאוהב הכי הרבה בעולם ורוצה לפחות שלושה ילדים ובלה בלה בלה, ובעוזן שני "את פשוט דפוקה" "את עם פיגור שיכלי" וכד', לאחר שדברים נרגעיים אני מנסה לשבת ולדבר באופן מבוגר ורציני, ללא רגשות מיותרות (מבחינתו - בכי זה מיותר, מותר לבכות אך לא מסיבה כזאת) אז לשאלה האם הוא התכוון למילים שאמר הוא עונה שכן, בהקשר מסויים הוא התכוון ויכול לחזור על זה שוב. מיותר לציין שבמשך כל זמן שאנו מכירים והתנצל פעם אחת בלבד על כך, ממש בתחילת הקשר. בשורה התחתונה בפנים אני תופסת את עצמי במחשבה "מה אני עושה פה.." באו נגיד שלא נראה לי שאני רוצה שאבא של ילדים שלי יהיה איש שתופס אותי כדפוקה, אפילו אם זה בהקשר מסויים. אני לא מרשה לעצמי דברים כאלו. מה שהכי מדאיג אותי זה עובדה שכל פעם גבולות הולכים ומתרחבים. לא יודעת מה אני מרגישה. רייקות כזאת וחוסר עניין במשהוא. אני רגוע, אך מן סוג של אכזבה, אולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה דחוף
    אריאל
    23/03/2009

אני נשוי והתאהבתי במישהי מהעבודה שגם היא נשואה, אנו כבר חודשיים מתראים ואוהבים מאוד. הבחורה בשלבי גירושין מבעלה ואני לא ביחסים כל כך טובים עם אשתי אבל לא חשבתי על גירושין, אני מרגיש שהבחורה מתאימה לי יותר מאשתי מבינה אותי יותר וכיף לי לדבר איתה, מה שלא קורה לי עם אשתי. רציתי לדעת מה ניתן לעשות לטוב או לרע. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה דחוף

הוספת תגובה

• פרשיית אהבה כגורם שמנער את הזוגיות

דורית כהן
    24/03/2009

אריאל היקר, לא כתבת כמה זמן אתה נשוי והאם יש לכם ילדים. אלה פרטים חשובים מאוד. הרבה פעמים קורה שישנה התרחקות מבת הזוג ותחושה שאי אפשר לשוחח איתה על הכל, ושאתה כבר יודע מה תהיה התגובה שלה בכל מיני נושאים ואינך רוצה לשמוע את התגובה הזאת. זו תופעה מאוד אופיינית לזוגות נשואים. ואז פוגשים מישהי אחרת, שאין כלפיה מחוייבויות הדדיות, ופתאום הכל זורם חופשי ופתוח, ללא מעצורים, ונדמה שהיא מבינה אותך יותר טוב, ויחד עם זה מגיע ריגוש ומשיכה מינית ותחושת התאהבות. זה קורה כמעט לכל גבר ואישה נשואים! אבל לרוב זוהי אשלייה, כי ההתאהבות חולפת עם הזמן, וככל שרמת המחוייבות לאישה השנייה תעלה (אם למשל תחליט להתגרש ולהתחתן איתה) - כך זה יקרה גם איתה, יש להניח.
    אני חושבת שהדבר הנכון לעשות הוא לעשות בדק בית לגבי הזוגיות שלך ולראות מה לא עובד בתקשורת שלכם, וניתן לשפר אותה ע"י ייעוץ זוגי קצר מועד, שילמד אתכם להתקרב מחדש ולבנות את האינטימיות מחדש. אם תהליך כזה לא יעשה הבדל, ותראה שרגשותיך כלפי הבחורה האחרת נשארים חזקים - זה כבר מצב אחר. נתקלתי בהמון זוגות צעירים (אתה נשמע לי צעיר, משום מה), שקרה להם דבר דומה והפנייה לייעוץ ממש עשתה תפנית באיכות של חיי הנישואין שלהם, כי היה צריך משהו חיצוני שינער אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ..
    יעלי
    22/03/2009

שלום, בת 28, בן זוגי בן 36. אנחנו בזוגיות 3+ שנים, כאשר נפרדנו במהלך התקופה פעמיים (ל3 חודשים וחצי שנה). לפני כחודשיים, אמר לי כי אני האהבה הכי גדולה שלו וכי הוא רוצה להתחתן איתי. חזרתי אליו. לגבי הקשר, אין לי אמון בבן הזוג שלי. אין לי מושג מהיכן זה נובע, אני יודעת שהוא לא בגד אך עדיין אין לי אמון בו. העניין יצר קנאה מהצד שלי, אלימות מילולית מהצד שלו ולבסוף פרידה כל פעם. חשוב לי לציין כי היו לי מספר מערכות יחסים ובכולן הרגשתי ביטחון, אמון ושקט נפשי. כפי שציינתי, לפני כחודשיים, הציע לי לחזור ולהתחתן. הסכמתי לחזור אך הדגשתי בפניו כי אני מבולבלת. הוא לחץ עלי לעבור לגור איתו עד כדי כך שחתמתי על חוזה שכירות איתו, הוא לוחץ עלי לפגוש שוב את המשפחה שלו למרות שאני לא מסוגלת. כל הזמן מדבר איתי על חתונה וילדים ואני כ"כ עצובה בתוכי כי אין לי מושג מה עוצר אותי. למה דווקא עליו אני לא סומכת. בכל אופן,החלטתי לבחון אותו. לפני מספר ימים שלחתי לו מייל מבחורה שכביכול ראתה אותו לפני מספר חודשים בג'יידייט והיא "מאוד מעוניינת לשלוח תמונה ואף להיפגש לקפה או משהו". הוא שמר את המייל ואף החזיר לה תשובה כי ישמח לקבל תמונה וטלפון. ככה אמור להתנהג גבר שנמצא בזוגיות מאוד רצינית וכ"כ רוצה להתחתן איתי? תודה :(

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לייעוץ..

הוספת תגובה

• התשובה היא חד משמעית- לא!

שירית
    22/03/2009

יש לך סיבות טובות מאוד לא לסמוך ולא לבטוח בבבן זוגך. אני מציעה לך לבטוח בעצמך ובתחושותייך לגביו ולצאת משם לפני שיהיה מאוחר מידי... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעלי

עדי
    23/03/2009

היי יעלי, תחשבי אם מתאים לך להיתקל בסרטים כאלו שתהיי בחודש תשיעי... לא מכירה אותך, אבל הערכה עצמית זה דבר חשוב. בהצלחה, ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשואה בעצב
    תמר
    22/03/2009

שלום.לי ולבעלי בעיות ביחסים והזוגיות שלנו מתפוררת לצערי. בעלי גבר צעיר אבל מאוד עייף.קם בבוקר ב5:30 ועובד עד שעות הצהריים ולמרות זאת נוהג להרדם בסביבות 22:00 בלילה ולא ממש מתייחס אליי או משקיע.גם יחסי המין לא תכופים ואנחנו שוכבים כפעמיים בחודש והוא לא יוזם אף פעם. הוא טוען שאין לו חשק מיני ושהוא אטום כנראה ובעייתי וזה כואב לו. אנחנו נשואים שנתיים וחצי והורים לילד. מה עליי לעשות?אני ממש מרגישה שעדיף שאעזוב אותו כי אינני מאושרת. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נשואה בעצב

הוספת תגובה

• לבחון מה קורה בתקשורת שלכם

דורית כהן
    23/03/2009

תמר היקרה, לפני שמרימים ידיים ניתן לבחון בתהליך של ייעוץ זוגי מה הביא אתכם למצב הנוכחי. לפעמים מתברר שמשהו בתקשורת שלכם לא עובד. לפעמים מתברר שהוא נמנע מחברתך כי הוא חווה מצידך ביקורתיות על כל מיני דברים ומאוד קשה לו עם זה, אז במקום להתמודד עם כך הוא בורח לשינה. האם יש משהו בדברים שכתבתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    דורין
    22/03/2009

שלום אני בחורה בת 30 ויש לי חבר בן 28 אנחנו כמעט חודש ביחד, ואנחנו חולים אחד על השני, כל הזדמנות שיש לו הוא תמיד מנשק ומחבק, מחזר ומפרגן, הבעיה שלי היא שהוא תמיד שאנחנו עושים סקס הוא רוצה מאחורה (לא דרך פי הטבעת) אבל הוא מתמקד אך ורק בעצמו בלי צורך הרצונות שלי וצרכים שלי, ולא תמיד הוא מצליח לגמור, כשהוא מנסה לחדור אלי בתנוחה הרגילה אז הזיקפה שלו יורדת ואני לא יודעת איך להסביר את זה, והוא מתבאס ומתבייש אני מתביישת להגיד לו שיש לי גם צרכים אבל שאני רואה אותו ככה מבואס ושלא הצליח לגמור אני לא רוצה להוסיף לו עוד... מה יכולה להיות הסיבה שלו... ואיך אפשר לטפל בזה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• חרדת ביצוע

דורית כהן
    23/03/2009

מן התיאור שלך מתקבל הרושם שלחבר שלך יש מעצורים בתחום המיני ויתכן שהם תוצאה של בעיות בהן הוא נתקל בעבר עם בנות זוג אחרות. כנראה הוא נלחץ ונכנס לרמה מסויימת של חרדת ביצוע ומחפש את התנוחה שהכי פחות מעלה בו חרדה מנסיונו בעבר. כלומר החשש שלו שיפסיק לעמוד לו מכתיב את ההתנהגויות שלו. את יכולה לשאול אותו מה את יכולה לעשות בעניין. אם הוא היה יודע שאת למשל יכולה לעזור לו בזיקפה - לפעמים מין אורלי מייצר זיקפה מיידית. אם הוא לא יהיה טרוד בשאלה האם ועד כמה תהיה לו זיקפה - הדברים יכולים להסתדר. בנוסף חשוב שתלמדי אותו איזה עוד דברים את אוהבת לעשות חוץ מחדירה - כדי להגדיל את הרפרטואר שלכם ואת ההרגשה שלו שהוא יכול לענג אותך גם ללא הזיקפה "הקריטית".
    לדעתי, כדאי לשוחח על הרצונות שלך איתו באווירה מאוד לא לוחצת, לשאול אותו מה הוא מרגיש, והכל ללא ביקורת ולחץ. אם זה לא הולך - רצוי לגשת לייעוץ סקסולוגי שמאוד יכול לעזור לפתור את הבעיות שאת מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה תעזרו לי אנכנו בני עשרים בערך
    מיואשש
    20/03/2009

שלום לכולם בבקשה תעזרו לי אני כבר מיואש אני פונה אליכם למי שמבין כי פעם שעברה עזרתם לי מאוד לפני 4 חודשים כתבתי פה שאני לא יודע מה לעשות כי חברה שלי לא משתפת אותי ובוקשי מדברת איתי ועזרתם לי ופתרנו את זה אבל עכשיו יש בעיה אחרת אני וחברה שלי כבר 4 חודשים ביחד ולפני בערך 2 שבועות התחיל לרדת לי ממנה אני לא רוצה לעזוב אותה או להפרד או לכחת הפסקה אני לא רוצה כי אני מעריך אותה היא עושה בשבילי הרבה והיא טובה מאודד חמודה והכול ואני כועס על עצמי שהבתחיל לרדת לי ממנה ובאמת אני כועס על עצמי כי גלתי כמה אני בנאדם לא פייר וכמה אני מגעילל אני לא יודע מה עושים כבר שהיא יוצאת בערב לא אכת לי וכול מיני דברים כאלה שהיו מפריעים לי כבר לא כי יורד לי ממנה וכול פעם עוד יותר ואני לא יודע מה עושים בבקשה תעזרוו כי אני לא רוצה להפרד ממנה אני רוצה לפתור את זה אולי יש עוד סיכויי בבקשה תעזרו לי ותודה רבה לעוזרים

הוספת תגובה

• לדעת לסיים יפה

דורית כהן
    23/03/2009

שלום לך מיואש, ממה שאתה מתאר - נראה לי שהאהבה נגמרה, ורק קשה לך לסיים את היחסים. מכיוון שאתם כל כך צעירים, לא צריכה להיות בעייה גדולה בכך שהיחסים שלכם לא נמשכים לעד, ומאוד חשוב לחוות עוד בני זוג, ודאי וודאי כאשר אינך מרגיש כבר אהבה כלפיה. מצא פשוט את הדרך הכי יפה לסיים את הקשר, ונכון, זה יהיה קצת מכאיב, במיוחד לצד שלא מעוניין לסיים, אבל, זה חלק מן החיים. ואם תסיים את הקשר בצורה יפה, היכולת לסיים מערכות יחסים כאשר זה לא מתאים להמשיך - תלווה אותך בהמשך החיים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתגעגע
    עינת
    20/03/2009

שלום, שמי עינת ואני נמצאת במערכת יחסים רצינית עם גבר בן 27 מזה שנה וחצי. אציין שנפרדנו לתקופה של 4 חודשים וחזרנו אחד לשני לפני כחודש וחצי. הסיבה לפרידה הייתה עקב ריבים ממושכים שרובן היו חסרי תוכן ונבעו מתקופה מלחיצה של לימודים ולא מחוסר אהבה. כאשר חזרנו להיות בקשר, סיכמנו שדברים שלא היו טובים בעבר ישתנו, ושנפיק לקחים מהפרידה הקודמת ונאמץ גישה בריאה יותר. הבעיות שמבחינתו הפריעו לו מהקשר היו: הריבים המרובים, וחוסר המרחב ( היינו מתראים כל יום וזה הותיר לו פחות זמן עם עצמו, שנינו רצינו לראות אחד את השני ורק בתום הקשר הוא ציין שזה הפריע לו). החודש וחצי הנ"ל שאנחנו יחד היה מדהים, הוא התאהב בי מחדש, נתן לי את כולו, והרגשתי מאושרת מתמיד. גם אין כ"כ ריבים, ואני כן משתדלת לתת לו מרחב וכשהוא עייף אני אומרת לו שלא נתראה. אתמול הוא פנה אליי כשהוא מבולבל מאוד ושיתף אותי בבעיה שמאוד מטרידה אותו - ביומיים האחרונים שלא ראה אותי הוא לא חש געגוע אלא רצה פשוט להיות לבד עם עצמו, כמו כן ציין כי קרו מספר פעמים בהם ראה אותי והרגיש שמעדיף להיות לבד. הוא כן הדגיש שהוא אוהב אותי מאוד ושהחששות שלו נובעות מכך שבעבר כשהתחלנו את הקשר הרגיש שרוצה אותי איתו כל הזמן וכעת פתאום יש ימים שלא מרגיש ככה. הוא אומר שזה לא אופר לגביי כי אני לא מרגישה את התחושות האלו. אני אישית אמרתי לו שאני חושבת שזה נורמלי ושכל אחד צריך זמן לבד. אבל הוא פוחד שזה משקף משהו, כי בעבר לא הרגיש ככה, ומרגיש רע עם זה. האם התחושות שלו הן נורמליות או שמע זה אכן משקף שהוא לא כ"כ רוצה להיות איתי בקשר? מה הדרך הנכונה להתמודד עם מצב שכזה? מחכה לתשובתך, תודה, עינת

לקביעת תור
    סגירה
    לא מתגעגע

הוספת תגובה

• התאהבות לעומת אהבה

דורית כהן
    23/03/2009

שלום עינת, נראה לי שחברך אכן מחפש את הריגוש המיוחד, הסוחף, את הפרפרים, את הרצון החזק להיות כל הזמן יחד - וכאשר זה לא קורה לו איתך הוא מסיק שהאהבה לא מספיק חזקה. מכיוון שהוא עדיין צעיר ולא הכי מנוסה, כך נדמה לי, אולי זה נכון מצידו לא להתפשר, וכן לחפש מערכת יחסים בה הוא מרגיש אהבה חזקה ויציבה.
    אני קולטת שהוא טיפוס שמאוד מסתמך על רגשותיו ונענה להם. כדאי שיידע מה קורה להתאהבות לאחר פרק זמן (שמשתנה אצל כל אחד ומשתנה מול בני זוג אחרים) - יש התרגלות, וכל הריגוש והגעגוע הזה הולך ויורד עם הזמן, וההתאהבות משתנה לאהבה יציבה במקרה הטוב או, במקרה הגרוע - אין אהבה כלל כאשר מתחילים להכיר היטב את בן הזוג, לאחר שהסינוור נעלם. האם הוא יודע זאת? את יכולה אולי לבדוק איתו. אנשים גם מאוד משווים מה שהיה להם בעבר עם מה שיש להם כיום, וגם זאת שאלה - מה הוא חווה בעבר.
    בסך הכל התחושה שלי היא לא כל כך אופטימית על פי מה שאת מתארת. הוא נראה לי פחות סגור על היחסים מאשר את, ואת יודעת, לא תמיד יש הדדיות כאשר מדובר באהבה, לצערנו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפתעה- אני לא רוצה בך יותר
    אבי
    19/03/2009

אשתי ואני נשואים מזה 15 שנים , יש לנו 4 ילדים מקסימים וזה עתה חזרנו משליחות של 4 שנים במזרח הרחוק, במהלך חיינו תמיד היינו חברים טובים והיה ביננו המון שיתוף פעולה , רעות, חברות וכמו שהיא מצהירה גם כיום אהבה של אחים, לאחרונה החליטה אשתי כי אינה מאושרת והתחילה לחפש ריגושים במקום אחר כלומר יצרה קשרים עם גברים אחרים , יחסים שלא הגיעו לידי מימוש, לאחר שעליתי על כך ומאחר והדבר היה תופעה ידועה עוד מלפני צאתנו לשליחות הבהרתי לה כי זה לא מקובל עליי, לאחרונה לאחר מחשבות רבות היא פנתה אליי והציעה כי נלך לטיפול זוגי ואני הסכמתי כדי שנוכל לשפר את יחסינו ,לדבריה אין לה יותר תשוקה אליי אולם היא רוצה לאהוב אותי יותר ומכאן הרצון לללכת לטיפול. במהלך הטיפול עלה כי אשתי זקוקה קודם כל לטיפול אישי כדי לטפל בביטחון העצמי שלה ורק לאחר מכן נוכל לחזור לטיפול הזוגי, הסתבר כי בהיותה ילדה היא הייתה דחויה לעומת אחיותיה שנחשבו ליפות ממנה וכאשר הלכה לצבא פתאם נפתח עולמה והיא הבינה כי יש לה מיניות רבה והיא יכולה לקבל בזכותה המון תשומת לב וזה מה שהיא מחפשת כיום לאחר תקופה לא קלה , הצעתי לה שתחליט האם היא רוצה אותי ובאם כן אהיה מוכן לתמוך בה במשך כל הטיפול האישי בתנאי שחיינו הזוגיים למרות המשבר יחזרו לקדמותם קרי - יחסי -מין (כמבון בהסכמה) וזאת כדי לא לפגוע בילדים הייתי שמח לשמוע את עצותיכם כדי לנסות ולשמור על התא המשפחתי המקסים שלי דרך אגב נכון לעכשיו שתי המשפחות שלנו לא יודעות על כך וליל הסדר אמור להתקיים בביתנו תודה להתיחסותכם

לקביעת תור
    סגירה
    הפתעה- אני לא רוצה בך יותר

הוספת תגובה

• הפתעה - אני לא רוצה בך יותר

עדי
    20/03/2009

היי אבי, סיפור דומה יש לנו... בנישואי הראשונים הגרוש שלי החליט משהו דומה אחרי 3 שנים. אני הצעתי טיפול והפסכולוגית המדהימה קלטה שיש ביננו פערי אמוציות,אינטיליגנציה אדירים. אין לי מושג אם אצלך זה כך, אך היא פיצלה את הטיפול לפרטני ואח"כ לזוגי שכבר לא יצא, כי הבנתי שהוא לא ראוי לי. מה שאני רוצה לומר, ראשית, כל הכבוד לך על הצעת התמיכה! שנית, אל תלחץ, אתה צרי ךשהיא תרצה לחזור אליך מעצמה ולא כתוצאה מלחץ. ייתכן שהיא תגיע לתובנות חיוביות בעקבות הטיפול, ותבין כמה אתה יקר לה. סמוך על אנשי המקצוע שיאירו את דרכה וישפרו את האני עצמי שלה. שלישית, וזה מה שאני הכי מאמינה, הכל קורה לטובה. מכל משבר צומחים וזה מנסיון, קמתי כמו טייקון מהסיפור הזה... מה שלא יהיה, שיהיה בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אבי
    22/03/2009

ורד שלום, קדום כל המון תודה על התמיכה , אני מקבל בהחלט את הצעתך וגם אני אמרתי זאת לאשתי שארצה שהיא תחזור אליי רק במידה והיא רוצה אותי באמת ולא כברירת מחדל אחנו נשואים כבר 15 שנה ועברנו כל כך הרבה חוויות טובות במהלך השנים הבסיס לקשר הוא חזק אני מקווה שהבעיה היא גיל המעבר ובטוח שאשתי עושה את החשבון טוב טוב ,כי מי שיפגע מכל העניין זה קודם כל היא, אחר כך הילדים ואני כנראה אתגבר על העניין למרות שאצא עם צלקות . אני מאד רוצה לחשוב חיובי והייתי מעוניין לשמוע לאור נסיונך מתי הרגשת שזה לא זה ומה את מציעה לי לעשות כדי שהמקרה שלי יסתיים בצורה שונה משלך כלומר שלא אפרד. אני יודע שנהגתי בצורה מאד נדיבה עם אשתי אבל אני עדיין אוהב אותה ורוצה בה וכמובן שטובת ילדיי עומדת מול עיניי. ידוע לי גם שעכשיו ההחלטה בידיה ואני לא מתכוון להתערב ברגשותיה מלבד זאת שהתחלתי לחזר אחריה כמו בהתחלה ואני חייב לומר היא נהנת מזה סליחה באם לקחתי יותר מידי זמן ממך והמון תודה באם תגיבי מצפה לתשובה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי

עדי
    23/03/2009

היי אבי, קודם כל בשמחה, למרות שהייתי שמחה שהשיחה תהיה בנסיבות משמחות יותר אבל... אלה החיים. מתי הרגשתי שזה לא זה... ניסיתי הכל. לדוגמא, לדבר, לריב, לבכות, לשפר, להציע, להתרפק על העבר וכלום לא עזר. פנינו לייעוץ ועדיין לא חשבתי שהסוף קרב. לאחר מספר חודשים, הבנתי (ההארה פשוט הגיעה) שאני לא מעוניינת להיות עם אדם מדופרס, שהיום מטורף עליי ומחר מכונס בעצמו, כי מגיע לי הכי טוב. זה לא היה פשוט אבל משם נסקתי מעלה. דבר נוסף, לא מכירה את אישתך, אך ברגעי הגסיסה של הקשר שהגרוש שלי ניסה לחזר אחרי, זה דחה אותי והרחיק אותי עשרת מונים. תגשש, תקרא את התגובות שלה, שלא תמאיס את עצמך. ייתכן שהיא שונה ממני ומקבלת את זה באהבה, אני לא סבלתי את זה עד כדי גועל. ולסיכום, מאוד מאמינה באנשי מקצוע, כמובן הטובים שביניהם. שיהיה בהצלחה ולא להתייאש :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורה אדומה

דורית כהן
    23/03/2009

אבי שלום לך, אני חושבת שכל הכבוד לך על ההתגייסות שלך לאפשר לה לעבור את התהליך שהיא זקוקה לו. יחד עם זה נדלקה לי נורה אדומה מן המשפט שלך: בתנאי שחיינו הזוגיים למרות המשבר יחזרו לקדמותם קרי - יחסי -מין (כמובן בהסכמה). אני חושבת שלא נכון להעמיד את התנאי הזה, כי הוא דווקא מנציח את התחושות שלה שאין לה תשוקה אליך, ומאלץ אותה לבוא לקראתך - כי זה התנאי שלך - בניגוד לתחושות הבטן שלה. הרי זה הוא הנושא שהדליק את כל המשבר הנוכחי - שאין לה תשוקה אליך והיא ממחפשת ריגושים אצל גברים אחרים. לדעתי -למרות שיהיה לך אולי קשה לשמוע זאת - חשוב לעשות הפסקה בתחום הזה, ולהסתדר בינתיים בעצמך, ולא להפעיל זאת כתנאי. לאחר התהליך שהיא עוברת, חשוב להתחיל לבחון את המיניות שלכם כזוג ואת התקשורת הרגשית שלכם בתחום זה ובתחומים אחרים, כדי לטפל בבעייה המינית ביניכם.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העתה ומה עכשיו? כמה זמן?

אבי
    06/04/2009

דורית שלום,

תודה רבה על עצתך המועילה ואכן מזה כחודשיים אינני מקים יחסי מין עם אשתי , אלא רק מעניק ליטופים וחיבוקים בהמשך לרצונה ללא מימוש רצונותיי.
    אני שלם עם ההחלטה שלי וממתין ליום בו היא תחליט באמת האם היא רוצה בהמשך הקשר איתי באמת אבל מתחושת הבטן ולא הראש.
    שאלתי אלייך היא כמה זמן עליי להתנהג בצורה כזו שמאד קשה לי אני בחור מאד מיני ורק בשל אהבתי לילדיי ולאשתי מוכן כרגע להתאפק.
    מעבר לזה האם יש לך עצה נוספת מלבד המנטרה הידועה שהזמן יעשה את שלו.
    אציין רק שאשתי נמצאת עכשיו בטיפול אישי ואני מרגיש שינוי ביחסה אליי , גם היא מבינה שאני לא הבעיה אלא משהו מעברה ומהילדות שלה.
    סליחה באם ערבבתי דברים אבל אשמח לשמוע את תגובתך
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לך בדרך הנפרדת שלך

דורית כהן
    13/04/2009

אבי שוב שלום לך, וסליחה על העיכוב בתשובתי.
    אינני מרגישה נוח לכתוב לך עצות נוספות בלי להכיר יותר טוב את הנפשות הפועלות. כל מה שאני יכולה לכוון אותך הוא להרפות ממנה, די בדומה למה שכתבה לך כאן מישהי. כי ככל שאתה מנסה להיאחז בה יותר - כך היא תשקיע אנרגיות של בריחה ממך והפניית עורף. דאג עכשו לעצמך ככל שאתה יכול. מצא דברים שגורמים לך עונג והנאה שאינם קשורים אליה. הרפה ממנה ותן לה ללכת בדרך שהיא זקוקה לה עכשו, וחפש גם לעצמך דרך משלך שתהיה לך טובה, בנפרד ממנה. היא עוברת עכשו תהליך שחשוב לה לעבור אותו, אפשר זאת גם לעצמך, ואולי בהמשך יהיה לכם "מפגש דרכים", "הצטלבות" - שתתאים לכם, ואולי לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לך הביתה

בצלאל
    16/04/2009

מה לא ברור לך שזה ניגמר שמור על מעט הכבוד העצמי שנישאר לך ולך הביתה אגב לדעתי היא מימשה את כל מערכות היחסים שהיו לא אתה פשוט לא מפנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים שלו...
    עדי
    18/03/2009

שלום רב, אני בת 31 ובעלי לעתיד בן 37. אצלי זה נישואים שניים (ללא ילדים) והוא רווק. יש לי 2 בעיות עיקריות, ואתחיל בקלה יותר. הוריו מאוד חונקים ודי נודניקים. הוא בקשר מאוד אינטנסיבי איתם ומאוד מכבד אותם (שזה מאוד יפה בעיני), אך זה גובל בחדירה לנשמה. אני כרגע בדילמה מקצועית, לא כ"כ מוצאת את עצמי, אני מאוד ממוקדת מטרה ולא מתפשרת. הם אנשי עבודה, מהדור הקודם שלא כ"כ מבינים את זה וזה בסדר, אבל הם כמו מכבש... אני על סף איבוד עשתונות מרוב שאלות והצקות, למותר לציין שאני בהריון (מתוכנן, לא בהפתעה) וחוסר סבלנותי מרקיע שחקים.... אמי אומרת לי לאטום אוזניים , לא לשים לב וכו', אבל תאוריה זה נפלא ומעשי קצת קשה... הבעיה הנוספת, בן זוגי בליין תל אביבי לשעבר, פועל יוצא מכך זה הסמים. אני בעלת עקרונות וקשה לי מאוד לקבל את הברנז'ה התל אביבית והקריסטל, אני יודעת שזה נפוץ ברחבי מועדונים, מעולם לא התקרבתי לעולם הזה ורחוק ממני שנות אור. בעבר, קיימנו שיחה בנושא והוא הבטיח שיירד בכמות, אכן חלה הטבה ושוב זה חזר לתדירות של פעמיים בחודש. השבוע, העמדתי מראה בפניו, שלדעתי זה חזק ממנו , וציינתי שאני לא שופטת/ מבקרת ואצלי בבית לא יהיו סמים, על אחת כמה וכמה שעומד להיוולד ילד ב"ה. הסברתי שהכדור אצלו ואני עם סמים לא חיה, הבין שזה שחור או לבן ורוצה שנפנה לייעוץ. אני די סקפטית לגבי הייעוץ, כיון שמבחינתי יש אופציה אחת והיא די לסמים. אני טועה? תודה רבה ומתנצלת מראש על המגילה...

לקביעת תור
    סגירה
    ההורים שלו...

הוספת תגובה

• לורד

מרינה
    18/03/2009

ודד הי. אני מאוד מכירה את הבעיה הקשורה לסיגנון החיים תל אביבים.כתבתי בפורום לפניך-"בעלי חוצה קווים אדומים". בעלי תל אביבי-בוהמי...בעבר היו הרבה מסיבות,סמים קלים.אני אמנם גם תל אביבית,אבל רחוקה מכל זה.אנחנו 6שנים חיים יחד ולפני, 5שנים של מפגשים של כמה פעמים בשבוע (היתי גרושה +2).רק לאחרונה התחלתי להבין שציפיה לשינוי ,היא אשליה .בעלי לא מסתובב במסיבות,אבל צורך בחיים של "תל אביבי -בוהמי" קיים כל הזמן.איך זה מתפרץ אצלו? תביני ממה שכתבתי לדורית.לא רוצה להגיד שאין מקום לשינוי,אבל לדעתי אורך החיים לא משתנים ל180מעלות אחרי החתונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

עדי
    18/03/2009

האמיני לי שאני יודעת... גם אני התגרשתי בעבר. מצד שני, אני לא יכולה להתעלם מהעובדה שאני מאוד חשובה לו, שומעת מכולם ורואה, ולא, לא מדובר בתסמונת האישה המוכה. האמת שקבענו תור לייעוץ, אצל מטפלת שלי וגם אצל מטפלת שלו, שלי מאוד חד משמעית בעניין, אני מאוד מרובעת בנושאים האלה. המטפלת שלו אמרה לו בעבר שלא יבטיח דברים שיהיה לו קשה לעמוד בהם. אגב, מה שעוד אמרתי לו, לא מתאים לי הפתעות אחרי החתונה, פתאום לחזור לאורח החיים המסיבתי, הרי אני רועדת מחתונה בשנית...עברו 3 שנים מאז הגירושים שלי וקיבלתי 4 הצעות... אמיתי, לא מסלפת. בכל אופן, שדיברתי על הפלה וביטול חתונה, הוא הזדעזע, אצלי אין חוכמות בנושאים האלה. נראה מה יגידו הפרופסיות, גם כאן וגם באופן פרטי. אני חייבת לציין שמדובר בבחור מדהים, משופע חברים, מצחיק, שנון, כריזמטי, "גבר גבר", ג'נטלמן ובאמת, היריעה קצרה מלהכיל. הוא בדיוק מה שרציתי פרט לשני הדברים האלה. לגבי ההורים שלו, מה דעתך? זה מציק לא פחות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורד

מרינה
    18/03/2009

"אני חייבת לציין שמדובר בבחור מדהים, משופע חברים, מצחיק, שנון, כריזמטי, "גבר גבר", ג'נטלמן ובאמת, היריעה קצרה מלהכיל. הוא בדיוק מה שרציתי פרט לשני הדברים האלה." את יודעת אותם מילים בדיוק אמרתי לחברה שלי לפני החתונה.עוד הוספתי שסקס איתו לא מהאולם הזה.בגבהים כמו איתו ,לא היתי עם אף אחד אחר.אני אקשנית לא מבטרת על עקרנות...גם הוא לא... לגבי הורים שלו..תמיד ידעתי לעמיד אותם במקום שאין להם "בעלות " אלי.לא נתתי להם להיכנס יותר מדי לחיים שלי,גם לא ללחוץ אלי.דרך הגב,הורים שלי גם לא לוחצים אלי ולא מתערבים יותר מדי.ככה אני. מאכלת לך הצלחה מכל הלב!!! [סליחה על שגיות כתיב- המון שנים בארץ,למדתי,אבל בכל זאות,כניראה סוג של דיסלקציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרינה

עדי
    18/03/2009

אולי לא שמת לב, אלו נישואים שניים שלי. 3 שנים אף אחד לא עבר את המסננת שלי פרט לנוכחי וגם הוא מבין ויודע שאני לא מובן מאליו. לכן פעמיים כמעט פירקתי הכל - כולל דיון איתו על הפלה - כי אני לא רואה שום דבר מלבד עצמי, במובן הטוב של הביטוי. כמו כן, הוא זה שהציע ייעוץ, אני אמרתי בוא נפרק הכל... הוא לא מוכן לוותר ופה אני גאה בו, בניגוד לאמוציות שלי. אין מה לעשות, במיוחד עכשיו עם ההריון, אני חושבת מהבטן : )) אם הבנתי נכון, את חושבת שאני משלה את עצמי וכו'... אז לא, כלום לא נסתר מעיני ולכן הוא היחידי (!) שהגיע איתי עד הלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ ההורים והתמודדות עם משברים

דורית כהן
    23/03/2009

ורד יקרה, סליחה על העיכוב. את מציינת שני דברים - הלחץ של ההורים שלו ובעיית הסמים. מצד שני את מתארת אותו כגבר מיוחד ומקסים. את נשמעת לי כאדם שמאוד יודע מה הוא רוצה וסומך על עצמו, וזה נהדר בעיני! לאור עובדה זו - את בהחלט מסוגלת לתפוס מרחק מן הלחץ שהם לוחצים, ולפרש את הלחץ בכיוון החיובי שלו וזה בכיוון של דאגה לעתידך ולעתיד המשפחה (במקום לראות זאת כביקורת עליך). ככה זה הורים - הם רוצים את הטוב ביותר לצאצאיהם ורואים זאת כתפקידם להראות אתהדרך ולהתריע. הורים יהיו הורים, כל אחד והסגנון שלו. כבדי זאת כי את יכולה לעמוד בכך, כי את טיפוס חזק.
    לגבי הסמים, אינני מכירה טוב את התחום הזה. השאלה הגדולה לדעתי היא עד כמה הוא שולט בכך, מה התדירות האמיתית, ומה גודל הנזק (אם בכלל). כי פעמיים בחודש זה לא כל כך הרבה. נכון שכאשר נכנסים להריון זאת הזדמנות לעשות בדק בית ולהתחיל בהרגלים יותר אחראים ובריאים ויש כאן מבחן לבגרות ולרצינות שלו. לו רק בגלל שהוא כזה מקסים - כן הייתי נותנת לו צ'אנס אבל מסתכלת עד כמה השינוי מגיע ממנו. זאת נקודה מאוד חשובה - שלא יעשה זאת רק בשבילך - אלא מתוך רצון לעשות שינוי באורח בחיים שלו עצמו לרגל השינויים הצפויים בחיים. תראי, רוב השינויים שאנחנו עושים בחיים הם תוצאה של משברים. זכרי שמשבר הוא הזדמנות לצמיחה. אם את רואה שהמשבר הנוכחי נפתר בדרך לא בריאה, כמו להתחמק, לטאטא בעיות מתחת לשטיח, להסתיר, להתרחק - אלה מדדים המראים לך שלא עברתם טוב את המשבר ונחוצה התערבות חיצונית כמו ייעוץ. אבל ישנם זוגות שממשבר למשבר מתחזקים ומגלים מה חשוב וחיוני לכל אחד ועושים את ההתאמות הנדרשות. אני מאחלת לכם שזה יהיה המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי חוצה קוים אדומים
    מרינה
    17/03/2009

כבר כתבתי כאן בפורום לגבי יחסים הלא תקנים עם בן זוגי.הוא כל כמה זמן חוצה קוים אדומים,עוסה דברים שפוגעים בי נופשית,לא פיזי.לתענתו יש לו דחף לעסות משהו שעסור ולא מעניין אותו תוצאות.הכל מותר לו ורק לו.למרות מצב הכלכלי הקשה,יכול לבזבז כסף,לחסיר בעבודה הרבה,לקחת כסף של ילדים ללא רשות,לנסוע לבד לקרוב משפחה ליומיים ולהשאר 4-5ימים בלי להודיע ועם ניתוק קשר[ טלפון לא עובד..] .היו שתי שיחות במהלך חושיים.לאחר המיקרה מסויים הודעתי שאני עוזבת,היתה שיחה רצנית מאוד.הוא ניפתח לפני לגבי תסבוחת פסיכולוגית שלו.ביקש הזדמנות נוספת,אבטיח להישתנות.לאחר חודש חצה שוב קו אדום.הודעתי לו ולילדים[ גדולים] שאנחנו נפרדים.פעם ראשון ילדים היו בתמונה. התקבנתי לכל מילה .שוב אבטחות מצידו והבנה שהוא לו בסדר וזקוק לעזרה.נתתי צ'נס והתגשתי שזה אחרון. עבר חודש .עתמול הוא יצא למפגש השבועי שלו עם חבר.הם מנגנים מוזיקה יחד.בדרך כלל בן זוגי חוזר בלילה.התקשר אלי והודיע שחוזר מחר וגם הסבר אקבל מחר.סגר טלפון ולא אונה לטלפונים שלי.לי זה נירא כמו נסעיות שלו לקרוב משפחה עם נתוקי קשר.. אני עיפה מכל זה,אין לי כוחות יותר.כסף לטיפול אין.לבד כניראה הוא לא השתנה.בשיחה קודמת היתי חד משמעית לגבי פרידה,אבל הוא בכל זות עוסה צחוק,עוסה מה שבא לו ללא אחריות. מה לעסות? הפעם אני חייבת לעזוב, אחרת זה הופך למסחק כחות?חוץ מדברים שלילים יש הרבא דברים יפים וטובים בזוגיות שלנו.

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי חוצה קוים אדומים

הוספת תגובה

• זוגיות עם כללי משחק אחרים

דורית כהן
    17/03/2009

מרינה היקרה, נראה לי שבן זוגך הוא טיפוס של אמן, שזקוק לפרטיות שלו ובעיקר לתחושה שהוא חופשי בעולם הגדול, ללא התחייבויות. הוא באמת קצת יוצא דופן לעומת גברים אחרים. השאלה היא האם את יכולה לחיות עם היציאות האלו. אם את בעצמך אישה חזקה, עצמאית, מה יקרה אם תאפשרי לו את החופש שהוא זקוק לו? אני מציעה לך להשאיר בצד את הנורמות המקובלות ולראות מה את אוהבת בו. יש אנשים מקסימים שמאוד כיף להיות איתם, דווקא בגלל שהם מרשים לעצמם לעשות מה שבא להם מידי פעם. חשבי על כך: אולי את לא היית נפגעת כל כך מהתנהגותו, אילו היית אומרת לעצמך שהוא לא עושה את כל זה נגדך או בגלל שהוא לא אוהב אותך, אלא בגלל שהוא מאוד זקוק לכך מידי פעם - בשביל הנפש שלו. הרי הכעס שלך והתסכול שלך נובעים בגלל שאת נפגעת מהתנהגותו. אבל אפשר לשנות את כללי המשחק ולהחליט לעצמך שהזוגיות שלכם היא לא זוגיות רגילה, ובשביל לקבל את הדברים הטובים ממנו, את הכיף, אין ברירה וצריך לשלם מחיר מסויים כל כמה זמן. אם תרפי ממנו ותפסיקי לנדנד לו ותתני לו את החופש שהוא זקוק לו - מאוד יתכן שהוא יצטרך פחות חופש. כרגע הוא נאבק עם עצמו ואיתך בכל פעם שעולה לו הדחף הזה. אבל אם הוא לא יצטרך להיאבק כל כך - אולי ההתנהגויות שלו יהיו יותר מתחשבות במקצת, ברגע שהוא לא יצטרך ללחום בך.
    זוגיות נורמלית, מקובלת - לא מתאימה לכם ואתם צריכים למצוא את הכללים שמתאימים לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית

מרינה
    17/03/2009

דורית הי.תודה על התגובה.לדעתי בעיה לא בחופש.בעיה בצורך לחצות קווים,ולא משנה מה רוכב שלהם.אמרתי לו שאין לי בעיה אם צרורך שלו בניתוק,אבל בצורה אנושית ומאורגנת-להודיע מראש,לסיים משהו שהיה צריך לסיים דחוף[תשלום לבנק,אחרת יגבילו את החשבון],לידעוג שיהיה לי כסף זמין לאוכל [חשבון שלי מפוצץ בתשלומים וכסף נזיל רק מחשבון שלו],לא לסגור טלפון-אני לא היתקשר,רק צריכה לדעת שבמידת הצורך הוא זמין.ומה לגבי הכסף של ילדי שהוא לקח,ואין אפשרות להחזיר?או לדוגמה הוא רצה להיתחבר לסקס צ'ט,אין לי בעיה,זה מדליק אותי.אבל איך זה נעשה?פירסם תמונה שלי ,התכתב בשמי ללא ידעתי ורק הודיע שבשעה מסויימת מכקים לי בצ'ט.מה לגבי חוסר אחראיות בהקשר לעבודתו,בהקשר למצב כלכלי החמור,שנוצר בגלל בזבוזים שלו ,בגלל שלא עובד אפילו משרה מלאה?שקרים ,הסתרות בהקשר להרבה דברים,אני גם אדם שזקוק לחופש,אבל זה לא פוגע באף אחד- מצייר,לומדת כל מיני דברים שמסקרנים אותי,הם רק שלי ולא משותפים.הבעיה היא שבעלי מרגיש את אצמו די "קטן " לידי,הוא הודע בזה לא מזמן .הערכה עצמית שלו מאוד נמוכה, אמנם הוא מתחיש את זה.ובמקום ללמוד איך "ליגדול" ולעלות את הערכה עצמית הוא מינסה לידחוף אותי לפינה החשוכה שלו [זה מילים שלו].אני יודעת שהוא זקוק לתמיכה,אבל לפמים אני לא רואה במה ליתמוך.גם לאחרונה [קראו יותר מדי דברים ]יש לי ירדה משמועתית בחשק מיני.מה אלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה לדורית

מרינה
    18/03/2009

דורית הי שוב. השאלה שלי בהקשר לצורך של בעלי להיות חופשי ללא התחייבויות. האם זה אפשרי? אם יש בתמונה ילדים,בנק שלא עושה הנחות וצריך לשלם בזמן.בעלי בא ממשפחה עמידה,הורו תמיד דעגו לו בבחינה כלכלית.אבל היום הכל אחרת.הם מזמן הלכו לאלמם וזרם של כספים ניפסק .הוא צריך לידעוג לעצמו,אחרת יהיה ברחוב.איך אפשר לתת תחושת חופש ללא התחייבויות ולא לידרוש שיעבוד,שיפרנס.אני עובדת ומרוויחה לא רע אבל לא מספיק כדי לפרנס גם אותו.[גם פרזיטיות לא מקובלת אלי] תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגיע לך יותר

אליס
    20/03/2009

מרינה יקרה, לפי דעתי משעמם, חוסר מחוייבות, בדיקת דבולות, מה זה הדבר זהז, מה אתם לא בגן ילדים כבר. לפי דעתי משהו מפריע לו מאוד ומשהוא מפחיד אותו מאוד. אני מכירה סיפור מאוד דומה מהמשפחתי, אימא הנהדרת שלי הייתה מצב כמו לך במשך כ 18 שנה, וכלפעם נתנה סיכוי ,צ'נס, שייסתדר, שהוא ייקח את החופש שלו ובסוף הכל יהיה בסדר. תנחשי מה קרה פעם אחר פעם...הקווים האדומים ניהיו קווים בורדו...מכל הלב, אם את מסוגלת לפרנס את עצמך וילדים שלך אינם קטינים, תעזבי, תסגרי את הדף, ותתחילי סיפור חדש בחייך, סיפור בו יהיה מקום גם בשבילך, בו את גם תהיהי מאורשרת. אנשים לא משתנים, במיוחד בגיל המעמד. את חזקה, את יחולה, את שולטת בחיים שלך, את עשית הרבה על מנת ליישר חיי הזוגיות שלכם, אך שום דבר לא הולך בכוח. ואי אשר כל הזמן להשתדל בגדול רק מצדך. הוא, טוב, הוא בעלך, אולי קשה לו, בבקשה, תני לו חופש, אך גם אל תסבלי. מגיע לך יותר. זה רק דעתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה
    סיגל
    15/03/2009

שלום ! אני ממש בבעיה! אני נשואה שנה וחצי - אני בחורה מאוד חרמנית שאוהבת מאוד סקס בעלי לא אותו דבר - הוא לא אוהב להתנשק איתי ( נשיקה צרפתית) אני רואה את זה הוא כמעט לא מנשק אותי נשיקות ארוכות- ץ יחסי מין שלנו רק פעמיים בשבוע לעומת שאנחנו רק בני 26 .וגם הוא לא אוהב להחליף תמוחה. כשאני אומרת לו שאני רוצה אחרת הוא לא רוצה לנסות אפילו אני מאוד פתוחה ואוהבת סקס אבל הוא לא רוצה הרבה דברים- הוא לא מבקש ממני מין אוראלי - כאילו הכל אפור אניחנו שוכבים רק במיטה כשהולכים לישון כי ככה לפי ההסדר כאילו ולא לפי החשקץ הוא בעל מאוד טוב אוהב אותי דואג לי אבל משהו לא מובן לי למה זה קורה האם זה נורמלי??

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• ממתי ההבדל הזה?

דורית כהן
    17/03/2009

סיגל היקרה, אכן יש כאן בעייה. יש לי שאלה: האם תמיד זה היה כך ביניכם? כלומר שאת יותר יוזמת ורוצה ומעוניינת בשינויים ובתנוחות ובגיוון והוא לא? ועניין הנשיקות הצרפתיות - היה כך מן ההתחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת כי ארוסי נידלק על מישהו
    בת 25
    14/03/2009

שלום אני חדשה פה, רציתי רק ייעוץ קטן, לא מזמן עשינו סדר בדירה, (אני וארוסי גרים ביחד 3 שנים) ומצאתי כי באחת המבחרות מהקורסים שלי היה רשום שם של חבר שלו איזה 8 פעם בעברית רוסית ואנגלית...בד"כ אנשים מאוהבים רושמים שם של מי שאוהבים לא?????? האם עליי לחשוד במשהו? או שזה לאו דווקא מעיד על התאהבות?

הוספת תגובה

• התשובה היא לא מוחלט!

shir
    15/03/2009

זה רק אומר שרשום שם של חבר שלו איזה 8 פעם בעברית רוסית ואנגלית... זה מה שזה אומר. בא לך לדעת מה הפשר? ספרי לו שמקרה בפריקת הארזים מצאת את זה. זה לא מעיד על שום דבר פרט אולי לזה שהחבר היה משועמם, תפס את המחברת של ארוסך והתלהב מהשם שלו. לדעתי המחברת מסמלת לך משהו גדול יותר- חשבי עם עצמך האם את בטוחה בנטיותיו (וזה כולל את השאלה האם לדעתך נמשך אלייך בפרט), סומכת עליו ומאמינה בקשר. מדאיג אותי שאתם עומדים להתחתן ואחרי 3 שנים את לא ממש נשמעת בטוחה לגביו. דברי איתו, לפני החתונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מחזירים אהבה שנקטעה בגלל ניסיון
    אורון
    14/03/2009

שלום, אני וחברתי לשעבר היינו ביחד כשנה וחודשיים. מבחינתה זו הייתה אהבה ממבט ראשון, ומבחינתי היא כבשה אותי בימים הראשונים. שנינו כיום בני 19, והיא הייתה החברה הראשונה שלי. אני הייתי החבר הרביעי שלה. היא אמרה לי שתמיד חשבה שלעולם לא תרצה להיות עם מישהו שלא היה לו נסיון, אבל כשהיא פגשה אותי היא הלכה על זה כי היא האמינה שאני "האחד". יש בינינו הבדל ניכר מבחינת הנסיון (למרות שבמבחינה מינית אין הבדל) וגם מבחינת היחס ל"להראות אהבה".... אני בחור שמאוד אוהב להחצין אהבה, לא באופן מוגזם אלא פשוט בלי להתבייש בציבור (כמובן לא בחוסר התחשבות בציבור, שלא מעוניין להכנס לחדרי חדרים..) והיא לעומת זאת כמעט קרה בציבור. היא גם לא הייתה נוטה להראות לי כמה היא מעריכה אותי אבל היו לנו המון שיחות אינטימיות ופתוחות מלאות בכי והתרגשות ושנינו ידענו שוב ושוב שאנחנו מרגישים אהבה עצומה ורוצים להלחם על זה... אני לעומתה הייתי מעט אובססיבי כי, שוב, זו הייתה אהבתי האמיתית הראשונה ולא נכוויתי מהאהבה, לעומתה.. כמה וכמה פעמים היו לנו "פרידות" אבל לאחר כמה ימים ההתרגשות שלנו אחד מהשניה התגברה על זה ולא יכולנו להיות אחד בלי השניה... לפני 4 חודשים היא החליטה סופית שנגמרה לה האנרגיה לנסות שוב ושוב, הפרש הניסיון בינינו קטן לאט מדי ו"האנרגיות" שלה אזלו.. היא הייתה אומרת זאת כמה וכמה פעמים.. וכמה שהייתי מנסה לשנות את זה, היינו רבים.. לשנינו היו מועקות כל הזמן... היא הייתה מרגישה ממש רע במשך המון זמן. נשארנו בקשר לא רומנטי עוד 4 חודשים (עד היום) והיא טוענת שהיא השלימה עם פרידתנו, למרות שאנחנו מתחבקים ומתנשקים בלחי באופן "רומנטי"... אתמול דיברנו על זה שאני עדיין מתרגש בבטן כשאני פוגש אותה והיא כבר לא.. התנשקנו, והיא התחילה לבכות כי היא הייתה בהלם עד כמה היא לא מרגישה כלום.. היא אומרת שהיא עדיין נמשכת אלי מאוד אבל שאין לה כוח לנסות יותר, שאנחנו חייבים לנסות לצאת עם אחרים, והיא עדיין אומרת שהיא מקווה שעוד כמה שנים ניפגש ונחזור... היא אומרת שהיא יודעת שלעולם לא תקבל אהבה כמו שלי, ושהיא חושבת שהיא תתחרט על הפרידה עמוק בלב תמיד.. היא מאוד רוצה לשמור איתי על קשר והיא אומרת שהיא אוהבת אותי מאוד כבן אדם ושאני אחד האנשים הכי חשובים בחייה. ההחלטה לנתק קשר לגמרי הייתה מצידי מפני שאני עדיין אוהב אותה מבחינה רומנטית ולא אוכל לעמוד בזה. אני מאמין שעדיין אפשר להחיות את מה שיש בינינו, ושאפשר ללמוד להיות ביחד גם אם לא אנסה זוגיות אחרת. לאורך יחסינו היא טענה שהיא לא רוצה לנסות יחסים אחרים אבל שוב, הפערים בינינו הרחיקו אותנו.. האם ניתן להחזיר אותה? האם ניתן להצית בה את האהבה והאמון בנו? האם החופש שאתן לה יגרום לה להתגעגע או להשכיח אותי? כמה חופש לתת לה? אני עקשן מבחינת האופי ואני יודע שאני יכול להשיג אותה, כי היא התעקשה עלי במשך שנה עד שאזלו כוחותיה, אבל לא יודע איך לעשות את זה היום...

הוספת תגובה

• חוכמה סינית עתיקה:

שירית
    14/03/2009

אם אתה אוהב מישהו - תן לו חופש. אם יחזור אליך - יהיה שלך לעד. אם לא יחזור - אזי מעולם לא היה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה