מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מצליחה להמשיך הלאהרונית13/05/2009
שלום רב,
הייתי בזוגיות עם בחור במשך שנתיים וקצת, היינו מאורסים ותכננו חתונה. אהבתי אותו כל כך...עד כמה שזה נשמע קיטשי וטיפשי באמת ובתמים האמנתי שהוא אהבת חיי ושנהיה ביחד לנצח.
היחסים שלנו נגמרו בערך לפני כחצי שנה לאחר שהוא נפרד ממני.
לקחתי את הפרידה קשה מאוד.
לא האמנתי שזה קרה לי ולא הצלחתי לדמיין את החיים שלי בלעדיו, בכיתי ימים שלמים כמעט בלי הפסקה, בקושי יצאתי מהבית...
לאחר זמן מה הצלחתי איכשהו לעכל את העניין וחזרתי לתפקד ולחיות את החיים שלי, אבל גם אז וגם היום לא עובר יום בלי שאני חושבת עליו...במקום מסויים אני עדין מקווה שנחזור להיות ביחד למרות שאני יודעת שזה לא יקרה.
ניסיתי להמשיך הלאה, הכרתי בחור מקסים, מצחיק, מתחשב, רגיש, חכם....בקיצור כל מה שרק אפשר לבקש, הוא מעוניין בי ורוצה קשר רציני.
כאן מתחילה הבעיה...
בכל פעם שאנחנו מגיעים למצב אינטימי אני מרגישה ממש לא נוח, לחוצה ותמונות שלי ושל האקס רצות לי מול העיניים.
הגעתי למצב שאני מרגישה כאילו אני בוגדת באקס או עושה משהו לא בסדר. אני לא מצליחה להרגע.
בנוסף, אני מפחדת נורא ומרגישה חרדה ממש לנוכח העובדה שאני צריכה להפתח שוב בפני מישהו ולהסתכן בפגיעה. אני מרגישה שאני נסגרת בפני הבחור החדש ולא נותנת לו להכיר את מי שאני באמת.
במצב כזה אין סיכוי שיתפתח קשר ביני לבין הבחור....חוץ מזה שזה לא הוגן כלפיו או כלפיי.
השאלה שלי היא איך אני יכולה להתמודד עם זה, אם בכלל?
האם יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל להצליח באמת להמשיך הלאה או שאין בעצם מה לעשות ושזה רק עניין של זמן ואני צריכה לחכות עוד עד לפיתוח קשר חדש?
תודה ענקית ענקית,
שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תובנות יפות
דורית כהן21/05/2009רונית היקרה, את מתארת מאוד יפה ועם המון תובנות את מה שעובר עלייך. את נפגעת כל כך מעזיבת אהובך ועכשו את נשמרת לא להיקשר שוב כדי לא לכאוב שוב. מנגנון ההגנה שפיתחת עובד בצורה כזאת שאת נאחזת בזכרונות על האהוב הקודם ואלה חוצצים בפני אינטימיות רגשית וגופנית עם החדש. התובנות האלו הן חצי הדרך...
אני מציעה לך עכשו לחפש טיפול פסיכולוגי קצר מועד, ממוקד, רצוי בכיוון קוגניטיבי, על מנת לשנות את "המעגלים שתוכנתו" אצלך לצורך ההגנה הזאת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת לגבי גירושיןחגית12/05/2009
שלום רב אני נשואה 10 שנים עם 2 ילדים הנישואין שלי פחות או יותר שיגרתיים אנחנו רבים מדי פעם
בשנים האחרונות בעלי מאוד עתבני וממורמר חסר סבלנות סה"כ הוא בסדר אנחנו פחות או יותר 2 אנשים שחיים תחת קורת גג אחד הבעיה היא שכל פעם במצבי רוח שלו הייתי מתנתקת מהמצב ולאט לאט התרחקתי ממנו אני מרגישה היום שאני כבר לא אוהבת אותו בכלל חוץ מאשר שהוא אבא של הילדים שלי אני מעדיפה לחיות בלעדיו מאשר איתו אני גם מרגישה הרבה יותר כיף ונחת ורגועה כשהוא לא בבית מאשר שהוא בבית ואני חושבת שאני די בטוחה לגבי זה שאני לא אוהבת אותו .
בשבועיים האחרונים דיברתי איתו שלא טוב לי ואני מרגישה מאוד ריחוק ממנו אבל לא הייתי מסוגלת להגיד לו שאני לא אוהבת אותו . הוא מאוד נפגע ולקח את זה קשה כי הוא לא רוצה לאבד אותי והא אוהב אותי וסיפרתי לו שההתנהגות שלו הרחיקה אותי מאוד וקצת קשה לי להיות קרובה אליו ,
אני גם לא נמשכת אליו וזה בעיה של הרבה זמן אנחנו שוכבים מעט פעם בחודשיים בגללי ואני יודעת שה לא בסדר אבל אני פשוט לא מסוגלת . אני לא יודעת מה לעשות אני ממש שבר כלי מצד אחד אני לא רוצה לפוע בו מצד שני אני דואגת לילדים שלי בת 5 ובן שנה והצד שלי הוא שאני חושבת למרות שאולי זה אגואיסטי שאני לא צריכה לחיות במועקה ועם מישהו שאני לא אוהבת אני בת 32 ונראית טוב אבל מאוד מפחדת מלהתגרש ומה יגדיו ולהתמודד עם כולם במיוחד עם הפגיעה בו אני פשוט לא מסוגלת להגיד לו שאני כבר לא אוהבת אותו . מה אני צריכה לעשות רע לי קשה לי ואני לא יודעת אם אני עושה את הבחירה הנכונה , למרות שאנילא מאושרת . תעזרי לי בבקשה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים ייעוץ זוגי
דורית כהן21/05/2009חגית היקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי. כל מה שאת כותבת מאוד מאפיין זוגות שחוקים, שלא למדו להיות קשובים האחד לצרכים של השני וזה הרחיק אותם זה מזו. האהבה (שהיתה פעם) קבורה עכשו ע"י המון שכבות של אכזבה, תסכול, כעס. מה שצריך לעשות הוא להסיר את השכבות הללו ולבחון האם האהבה תחזור ותבצבץ לה, או שהיא כבר איננה. ואת זה ניתן לעשות אך ורק בייעוץ זוגי רציני. תתפלאי כמה מהר ניתן לחזור לזוגיות נעימה ונרגשת ולטפל אפילו בחוסר המשיכה המינית.
אינני מבטיחה לך שזה יצליח, אבל שווה ניסוי, ולו רק כדי שתהיי יותר שלמה עם עצמך - אם זה לא יוכיח את עצמו -ומול הילדים שלך כאשר יגדלו וישאלו מה קרה להורים שלהם שהתגרשו שאכן אין ברירה.
מאחלת לך ולבעלך המון הצלחה באשר תבחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוץ וניתוקתמי12/05/2009
אני וחבר שלי שנה ביחד, גרים ביחד 9 חודשים. אנחנו רבים הרבה, זה כבר חצי שנה, לאחרונה הריבים החריפו (רוב הריבים הם הצפרצויות שלי עליו), רציתי שנלך לטיפול זוגי והוא התעקש שרק אני אלך לטיפול.
בסופ"ש היו ריבים נוראיים והוא החליט שהוא רוצה שנתנתק לזמן מה ואולי אפילו לתמיד.
אני בדיו קהתחלתי טיפול השבוע (טיפול בכעסים שלי, אני מודה שהם אכן נוראיים).
הוא לא מוכן לשמוע על לתת לי עוד הזדמנות כרגע, הוא רוצה שאני אצא מהבית וכמה שיותר מהר, הוא מרגיש שהוא חייב את זה אחרת זה לא ילך.
אני ממש לא רוצה לעזוב את הבית, בטח לא אם זה רק לתקופה של חודש-חודשיים.
לא יודעת מה לעשות, התחלתי להסתכל על מודעות וזה עשה לי כ"כ רע. מצד שני לא רוצה למנוע ממנו את מה שהוא אומר שצריך. בינתיים אנחנו ישנים בחדרים נפרדים ומנסים להמנע אחד מהשני כמה שיותר (מגיעים מאוחר הביתה וכו').
מה עושים?
את חושבת שעזיבתי את הבית היא הצעד הנכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאזור אומץ ולעזוב
דורית כהן12/05/2009תמי היקרה,
אני מציעה לך לקחת עצמך בידיים, לאזור אומץ ולעזוב כמה שיותר מהר, ואז באמת לעבוד על עצמך בנוגע להתפרצויות הזעם האלו, כי מעטים יהיו בני הזוג שיוכלו להחזיק מעמד מול סגנון כזה, ובכלל כדאי לעבוד על כך בשביל עצמך. המשיכי בטיפול שלך, נסי קצת ללמוד מאיפה "ירשת" את הסגנון הזה. בדרך כלל אני מוצאת שזה משהו שראית בבית, שכך התנהג אחד ההורים שלך, ועלייך לפתח יכולות תגובה חדשים, אחרים למצבים בהם את מוצאת עצמך מאוד מתוסכלת.
יתכן שאחרי שתעברי שינוי - אם יש ביניכם אהבה חזקה - יהיה סיבוב שני לאהבה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידה במחשבגלי11/05/2009
שלום אנחנו זוג החיים ביחד כ-8 שנים ועומדים להתחתן, אולם גם לפני כן אנו חיים בחיי זוגיות מחייבים מאוד
לפני מספר ימים מצאתי במחשב של בן זוגי כי הוא פרסם הודעה באתר הכרויות כי הוא מחפש בחורה לסטוצים לא מחייבים כמו כן הוא הבהיר במודעתו כי הוא תפוס
מלבד פרסום ההודעה ראיתי כי הוא לא יזם קשר עם אף אחת וגם לא ענה למודעות שפנו אליו
אותי זה מאוד הכעיס העליב וכו' וכו' ואני מרגישה נבגדת ואני לא רואה טעם להמשיך
מצד שני באמת לכאורה אין לי הוכחה ממשית לבגידה אך בפרסום מודעה שכזו אני מוצאת נכונות לבגידה
כמובן כמו שרבים לפני אומרים אני מאוד רוצה לשכוח ולהמשיך במיוחד לאור מציאות החיים הכלכלית והקושי בכל המובנים של פרידה מצד שני אני לא סומכת עליו
כשאני מנסה לדבר איתו הוא מסרב לדבר על כך וכועס כי פגעתי בפרטיותו
זה לא הפעם הראשונה שאני מוצאת אותו מפתח יחסים מיניים באינטרנט אך בפעם הקודמת הוא פטר אותי בכך שזה סיקרן אותו ולא קרא שום דבר וזה זניח
גם הפעם הוא מנסה לפטור אותי באותו תירוץ אך הבעיה היא שהוא גם מתעלם מהדברים לא מוכן לדבר עליהם ואנו מתכתבים בהודעת טקסט נוראיות
אשמח לקבל את תגובתכם
כמובן שחשבתי על יעוץ זוגי אבל בשביל זה הרצון שלי הוא לא מספיק
תודה גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושוב ...על "אי" של פרטיות
דורית כהן12/05/2009גלי היקרה, מה בסך הכל קרה? במידה מסויימת קשרים וירטואליים הם כמו הרחבה מסויימת של המוח שלנו. הרי כולנו מרשים לעצמנו בפרטיות של מחשבותינו - "להתחיל" עם מישהו שנראה טוב, שמושך אותנו, ולדמיין איך זה יכול היה להיות איתו. עלינו להסתגל בימים אלו לכך שהמחשב והאינטרנט מאפשר לכל אחד מאיתנו הרחבה מסויימת של האופציות המחשבתיות הללו, לרמה של אינטראקציה אמיתית עם מישהו בעבר השני. כלומר - הסיכון גדל לעומת המצב הקדום יותר בו זה היה נשאר רק בתוך מוחנו הקודח... המשחק הוירטואלי הזה מזין צורך חזק שיש כמעט לכל אחד בריגוש, בהרפתקנות, בחידוש...
לפעמים אדם זקוק ל"אי של פרטיות" שיהיה נסתר מבן הזוג שלו, ובו ירגיש חופשי לממש פנטזיות שאינו מעז לממש עם בת זוגו, או לפחות לחוש את הריגוש המתלווה לאפשרות לממש פנטזיות כי לא בטוח שכאשר זה מגיע לאפשרות של מימוש - הוא אכן פועל ובוגד ממש. יתכן שהוא רק מתקרב אל הסף וזה מה שמרגש אותו אבל אינו עובר את הגבול. אם את תהפכי לחשדנית וחוקרת, ומאשימה - זה עלול לפגוע בשניכם ולהתפוצץ מתישהו.
אפשרות מסויימת להתמודד עם המצב החדש, המעיד על צרכים בלתי ממומשים או צורך ביציאה מן השיגרה היא לבחון יחד איתו הרחבה של החוויות הזוגיות שלכם בתחום המיני כמו סדנת טנטרה שמאפשרת ריגושים והיכרויות עם זוגות אחרים בצורה פתוחה, ולהתנסות קצת ברמה מסויימת של קנאה, שאולי כדאי קצת לעבוד עליה, לרווח אותה.
הצעה נוספת - לקרוא בעיון את הספר הנהדר "אינטליגנציה ארוטית" של אסתר פרל, המדבר מאוד בפתיחות ובחדשנות על המיניות אצל זוגות נשואים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכגבר אני אומר לך,
אדון ליאון13/05/2009לא הייתי פותח כרטיס באתר היכרויות מבלי לנסות לממש אותו,
בן זוגך לא הולך לשמור לך אמונים ואת צריכה לבחור אם איתו
את היית רוצה להמשיך איתו את חייך, אישית אני חושב שבגידה
בהכרה/הסכמה של בן הזוג לא צריכה להעיב על הזוגיות.
גם אם הוא יעמוד בפיתוי באופן זמני עכשיו, בעתיד הוא לא יהסס לבגוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכאישה אני עונה לך
מירי14/05/2009זאת בגידה !!! תפנימי, זאת בגידה והעובדה שהעניין לא התממש אינה מעידה על נאמנותו של בן זוגך אלא כנראה פשוט טרם אזר אומץ/לא מצא מישהי מספיק מושכת לטעמו וכו'...זהו עניין של זמן עד שהוא יבלה בין הסדינים עם אחרת.
"בוגד" זה אופי....וזהו בדיוק הסממן של בוגדני. אני לא הייתי מהססת לברוח .
אגב, הוא ממש אבל ממש חצוף שמעיז בכלל להתעצבן עלייך שחדרת לפרטיות שלו....את הקלישאות העלובות האלו שישמור לעצמו ושלא יזלזל באינטליגנציה שלך (ידוע שההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה).
ברחי כל עוד נפשך בך! זוהי אינה פרטיות שמתבססת על וירטואליות...לא צריך להיות טיפשים ועיוורים, זוהי הבגידה בהתגלמותה גם אם טרם מומשה.
עוד לא התחתנתם ואתם זוג צעיר לכן אני חושבת שהמקום של הריגושים ומימוש פנטזיות צריך להיות ביניכם ....לפחות, לעת עתה !
בהצלחה יקירתי...מקווה שתשכילי לחיות עם גבר שראוי לאמונך ולא לאחד שמוצא זמן ואנרגיות לשוטט בכאלה מקומות ....ושלא ימרח אותך עם השטויות של "ביזבוז זמן" והנאה וירטואלית בלבד...זה או נאמן או שלא !!! ובן זוגך, לא !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצהדפנה07/05/2009
שלום.
אני ובן זוגי ביחד 3.5 שנים מתוכן גרים יחד שנתיים, אני ת 26 ואילו בן זוגי בן32, בשנה וחצי האחרונה אני ובן זוגי מרבים להיתווכח ולריב בעיקר סביב עבודתי ובעקבות המריבות וההעצבים גם על הרבה נושאים שוליים, אני עובדת כמלצרית מחצית מהשבוע אך מרוויחה אודות לטיפים כמו בן זוגי שעובד קצת יותר ממני (גם בעבודה זמנית), שנינו לא אקדמאים אך אני עתידה להתחיל את לימודי באוניברסיטה בשנה הקרבה. לקח לי זמן עד שהחלטתי ללמוד היות והיו לי הרבה לבטים במה אני אעסוק "כשהיה גדולה" והוא כל הזמן אמר שלא יכול להינשא למישהי שאין לה עדיין כיוון בחיים... כרגע בן זוגי עובד בעבודה שהיא זמנית מבחנתו עד אשר יחליט לאן פניו מועדות מבחינת עבודה (הוא עדיין לא החליט). כפי שציינתי רב הוויכוחים הם סביב זה שאני לא מספיק פעילה/ עובדת וכי אני משלמת פחות ממנו על הוצאות הבית אפילו שאני מרוויחה כמותו (אני משתתפת בכל הוצאות הבית אך בפועל בן זוגי משלם יותר בכ1000 ש"ח היות ולי יש הלוואה מהבנק שיורדת כל חודש) הוא כל הזמן דורש שאצא לעבוד בעוד משרה ואכסוך כסף ללימודים ולהוצאות הבית, ושהוא לא מתכוון לעזור לי בזמן הלימודים (אפילו שיש לו כסף אומנם לא עשיר אך מסודר כלכלית) כי יש לי עוד 3 ימים בשבוע שאני"לא עושה כלום". בימים שאני בבית אני מטפלת בבית מבחינת ניקיון, כביסות וכו', גם בן זוגי נוטל חלק בכך אך הרבה פחות ממני היות ולי יש יותר זמן. הסיבה שאינני לוקחת עוד משרה כי בעבר עבדתי המון כולל ספ"ש+ משמרות לילה והמריבות סבבו סביב זה שהתרחקנו מפאת קוצר זמן ושבספ"ש הוא לבד... כשאני אומרת לו למה את הסיבה הוא אומר קודם תעבדי ואז נראה.. הרבה דברים לקחתי לתשומת ליבי ושיפרתי נרשמתי ללימודים, אני מטפלת בבית (מה שבעבר לא עשיתי כמעט) פחות מתלהמת ובכלל יותר סבלנית ומשתדלת לפתור כל ויכוח בהיגיון ובנועם, עברו חודשיים מאז השיפור אך עכשיו עלה שוב הנושא שהזכרתי בתחילת המכתב (לעבוד יותר, ולשלם על הוצאות הבית חצי חצי)אמרתי לו שאני רוצה לדעת לאן פנינו מועדות היות ואנחנו כבר יוצאים הרבה זמן ואני רוצה למסד את הקשר אך תשובתו היא שחודשיים שיפור זה לא מספיק וצריך עוד זמן לבדוק אם אנחנו מתאימים וכרגע זה לא מרגיש לו נכון להיתחתן (תזכורת: אנחנו3.5 שנים יחד) היות ויש בנינו עדיין חילוקי דעות והוא מפחד להתחייב לי לאור הבעיות מהעבר.
חשוב לציין שמלבד זאת הוא אדם מקסים, חכם ורגיש שמחמיא ומפנק מאוד ושאני אוהבת אותו מאוד והוא אותי.
אני לא יודעת כיצד לנהוג היות והשנים עוברות אך חתונה באופק אין..
מצד אחד אני לא רוצה להלחיץ מצד שני כבר לא הגיע הזמן שיחליט יחסינו לאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף ...
דפנה07/05/2009שאני מקבלת את בן זוגי ולא באה אליו בטענות ומענות למרות שעתידו לוט בערפל מבחינה מקצועית היות ואני סומכת עליו ועל חריצותו שימצא תחום שיסב לו עניין וסיפוק מקצועי ומפריע לי שהוא לא מקבל את מצבי ורב איתי למרות שהוא נמצא בדיוק באותו המצב ואף גרוע יותר אני הולכת ללמוד והוא עדיין לא יודע מה הוא עושה עם עצמו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסובך למדי
דורית כהן12/05/2009חסויה יקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי.
יש לי הרגשה שלבן זוגך קשה לקבל אצלך דווקא את הדברים שקשה לו לקבל אצל ע צ מ ו , וכאשר הוא רואה אותם אצל מישהו אחר - כלומר אצלך - זה מדאיג אותו כי זה "יושב" על הספקות העצמיים שיש לו, בנוגע לכיוון המקצועי שלו, ליציבות הכלכלית שלו, לתחושת הערך העצמי שלו שנראה לי שבזמן האחרון, בגלל שהוא עובד בעבודה זמנית, הוא לא מספיק מרגיש שהוא "שווה".
אני חושבת שאילו הוא היה יציב ודרכו המקצועית היתה ברורה לו, סביר מאוד שהיתה לו יותר סבלנות למצב שלך, ואולי בעתיד, אם זה יקרה, זה אכן ישתנה מן הכיוון שלו.
אבל מה שכרגע כתבתי לך זה לא משהו שאת יכולה לבוא ולהגיד לו כי אינני חושבת שהוא יכול להבין זאת. זה משהו שאולי יכול לעזור לך להירגע ולקבל את המצב כמו שהוא.
כי את כותבת כמה את אוהבת אותו, וכמה הוא יודע להעניק אהבה. אני מציעה לך להרפות מן הלחץ לגבי העתיד וההתמסדות והחתונה.
אני חושבת שבסתר ליבו הוא היה רוצה למצוא מישהי חזקה, קרייריסטית, שתתן לו בטחון בסיסי שיאפשר לו את חיפוש הדרך שהוא עצמו זקוק לו, ואת אינך כזאת. זה לא אומר שהרצון החבוי הזה הוא נכון עבורו, או שזה יעשה אותו מאושר. יכול להיות שאם ימצא מישהי כזאת זה דווקא ידכא אותו ברמה האישית, והוא ירגיש חסר ערך לידה.
אז הדברים שאת מתארת לא פשוטים...אין פתרון קסמים...מקווה שהועלתי לך לראות את המצב קצת יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה / ייעוץ דחוף!!!מודאגת06/05/2009
שלום רב.,
לקח לי המון זמן לאזור את האומץ ולהעלות את הבעיה / סוד שלי על הכתב....
אשמח לקבל תגובות ממי שמבין ו/או בעל מקרה דומה.
אנחנו נשואים כבר 8 שנים עם ילדים.
ניתן להגדיר את היחסים ביננו כטובים מאוד, ואנחנו אפילו נתפסים כזוג אידיאלי.
שנינו בעלי משרות מכובדות והכנסה יפה.
במהלך ההיכרות והנישואים שלנו בדר"כ מריבות על נושאים פעוטים ולא על כסף, חינוך וכו'...
כבר זמן רב אני חושדת שבעלי נמשך לגברים, גיליתי שהוא גולש באתרי גברים, התעמתי איתו פעם אחת והוא כמובן הכחיש. אני מאוד אוהבת אותו אבל מתהלכת עם תחושה מאוד כבדה ולא מסוגלת להסתכל לו בעיניים. אין צורך לציין שאני מאוד פגועה מהעובדה שאני חיה בשקר.
לפני יומיים התעמתי איתו שוב לאחר שמצאתי את אחד הפורומים של הגברים פתוח, כמובן שחיכיתי להזדמנות הזו לתפוס אותו על חם, ראיתי שם התכתבויות שלו עם גברים ואפילו רמזים שהוא נפגש עם חלקם. נרשמתי לאתר הזה בזהות גברית כמובן והתחלתי להתכתב איתו. אין צורך להביע את הזעזוע והעלבון והפגיעה העצומה שחשתי כאשר קראתי את תשובותיו.
איך אפשר לחיות עם אדם שיש לו נטיות לבני מינו? מאוד מבולבלת ומפחדת לאבד אותו.
אני מתמודדת עם הסוד הזה לבדי, לא מסוגלת לספר לאף אחד ולו מפאת כבודו....
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בזהות המינית
דורית כהן06/05/2009מודאגת יקרה, צר לי על מה שאת עוברת, וצר לי גם עליו. סביר לחשוב שחשדותיך מוצדקים וכי יש לו משיכה לגברים. אחת השאלות היא אם הוא הומוסכסואל חבוי, הנלחם בנטיותיו או שהוא ביסקסואל. אם אתם מקיימים יחסי מין סדירים ומהנים, אז יש להניח שהוא ביסקסואל. אגב, מחקרים אחרונים מגלים שבכל אדם יש קצת נטייה הומוסכסואלית, ויש היום טענה שזה משתנה כמותי. שיש אנשים שיש בהם נטייה חזקה ודומיננטית להומוסכסואליות, והם לא יכולים כלל לקיים יחסי מין עם נשים, ויש גברים שאין בהם כלל נטייה כזאת והם לא מוסגלים כלל להימשך לגברים, ויש כאלה שהם איפשהו באמצע, ויכולים גם וגם.
את אומרת שאת מאוד אוהבת אותו. לדעתי כל עוד הנטייה הזאת מוסתרת - מושקעת בכך המון אנרגיה מיותרת, פחד - תארי לך כמה את מסתירה זאת, והכפילי זאת פי כמה כאשר מדובר בו עצמו! זה לא מצב בריא, ההסתרה הזאת. אני מציעה שתחפשי על כך חומר, ואולי תלכי לייעוץ למומחה בתחום הזהות המינית, לפני שאת פותחת איתו את הנושא הזה.
ישנו פורום שאני מתרשמת ממנו טוב, הנקרא
פורום "שרינק פרנדלי" - ייעוץ פסיכולוגי להומוסקסואלים, ביסקסואלים ומתלבטים, ומנוהל ע"י ד"ר גידי רובינשטיין, נסי לגלוש לשם ולראות אם זה עוזר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבינה איך פירשתי אותו לא נכון..מירי05/05/2009
היה מישהו בלימודים שמאוד רציתי, הייתי בטוחה שהוא בעניין שלי גם, נוגע בי, מסתכל עליי כל הזמן, במבט אני רואה שהוא מתרגש. אפילו הייתה מסיבה והוא חיפש אותי ושאל אותי עם אני רוצה לשבת וישבנו לדברו ואף לפני שהלכתי הוא בא להגיד שלום... יש לנו חברים משותפים והוא הציע לי לנלך לאחד מהם והוא בא לאסוף אותי מהבית שלי , לא משהו שקורה בכלל! הייתי בטוחה שהוא בכיס שלי ואז שכל הקלפים היו על השולחן הוא לא רצה והעדיף אותי כידידה, זה הטריף אותי איך יכלתי להיות כל כך עיוורת? הכל היה שם? איך טעיתי ככה, איך אני אדע שפעם באה אני שוב לא אטעה? מה הוא באמת ראה אותי כידידה רק והשקיע ככה? השאלות האלה מטרפות אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה הרגשית הפנימית לא נגישה לנו
דורית כהן06/05/2009מירי יקרה, זה חלק מתהליך ההתבגרות, להתנסות בהתחלות כאלו ולדעת שלא תמיד גברים מתנהגים אותו דבר, או מרגישים בפנים אותו דבר. סביר מאוד שמצאת חן בעיניו והוא שקל את האופציה של יחסים איתך, אבל כאשר התקרבתם קצת הוא ראה שלא מתאים לו. יתכן שהוא עדיין מאוהב במישהי אחרת, ואת היווית עבורו נסיון יציאה מן הקשר הקודם. הדברים מאוד מורכבים, ועליך תמיד להביא בחשבון שאינך מודעת לכל התמונה הרגשית הפנימית של האדם האחר, וההתנהגות החיצונית אינה תמיד מנבאת ומייצגת את מה שקורה בפנים. אפשרות אחרת להסביר את המצב היא שהוא לא מספיק נמשך אלייך פיזית - אולי את לא הטיפוס שלו, וגם זה חלק מן הלמידה שלנו לגבי כניסה לזוגיות - שלא כל העולם נמשך דווקא אלינו. וטוב שכך, שאנשים נמשכים לטיפוסים שונים, אחרת היו הרבה חסרי מזל שאף אחד לא היה נמשך אליהם.
נקודה נוספת, יש בחורים שהם סופר-נחמדים, ואם מישהי משדרת להם שהיא רוצה אותם הם ייענו לה מתוך נחמדותם.
ועוד אפשרות - כאשר אנחנו מאוהבים - היכולת שלנו לנתח מצבים יורדת, כי אנחנו מסנוורים, ועלולים לפרש התנהגויות מסויימות שהן בעצם נייטרליות אצלו - לטובת העניין, ולא לשים לב להתנהגויות הסותרות את רצוננו החזק שיקרה משהו חיובי בינינו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת יחסים מורכבת...03/05/2009
שלום,
רציתי להתייעץ על מערכת יחסים שמאוד חשובה לי אך גם פוגעת בי.
זה התחיל לפני חצי שנה הכנו בבית ספר והתחברנו מאוד טוב גילינו שאנחנו מאוד דומים,לפעמים הרגשנו ממש כמו מראה אחד לשניה. הייתי אצלה בבית המון כמו בן בית המשפחה קיבלה אותי מאוד יפה ממש כמו בן ונקשרתי גם אליהם. היית ישן שם בחדר נפרד ככה במשך חודשיים
הפסקה של שבועיים ואז שוב
ואז התחלתי להרגיש אלייה משהו הייתי דומה אותנו מתנשקים
אני מסתכל אליה ואני נמס אני כל כך אוהב את הבן אדם הזה.
היא גם מאוד אוהבת אותי אני לא יודע בתור מה כי היינו כל כך ידידם טובים אני לא יודע אם היא נמשכת אלי היא אומרת שהיא לא רוצה לפגוע בי (היא בחורה שיוצאת מהון ומתחילים איתה המון והיא נפגשת וקשה לה להיות במחויבות)
והיא אחת שמאוד אוהבת את הלבד שלה למרות היציאות בלילות והשינה ביום
לא דיברנו כמעט שבועיים והתרחקנו בחודשיים האחרונות מאוד היא מתקשרת מדי פעם אבל אני יכול לשלוח לה הודוע תוהיא לא תענה היא כבר לא אומרת לי לבוא אלייה אנחנו רבים המון אני מקנא שהיא יוצאת עם בנים. שוחחנו לפני כמה מים והיא אמרה שהיא מרגישה חנוקה איתי כשיהא רוצה קצת את הלבד שלה בגלל זה היא התרחקה לפעמים נפגעתי מאוד כמובן אבל לא הראיתי את זה
אני מאדו אוהב אותה אך אנחנו רבים המון אני לא יודע מה לעשות אני רוצה להיות איתה ואני חלא יודע מה לעשו היא רוצה חופש קצת איך לתת לה חופש? שנתתי חופש היא התנתקה לגמרי ואז חזרנו לדבר כשראינו אחד את השניה בלימודים
היא בדאוןנים כאלה של דיכאון ואני לא יודע מה להגיד לה שהיא נמצאת במצב כזה מה עושים מה אומרים? היא אוהבת להיות לבד ולא לדבר עם אף אחד ומסתגרת בבית
אני כתבתי המון מקווה שתוכלו לעזור לי
תודה רבה,
אגב אנחנו בי'ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להציע לה חברות
דורית כהן06/05/2009תלמיד יקר, נראה לי שאתה מהסס להציע לה לעבור לשלב של חברות אמיתית. אולי אתה חושש מדחיה ומתשובה שלילית. יחד עם זה אתה מאוהב בה לגמרי, וכל האנרגיות שלך מושקעות בה. אולי הגיע הזמן לעשות מעשה ולהציע לה חברות ולקחת את הסיכון שהיא תגיד לך שלא מתאים לה, אבל לפחות אתה תדע איפה אתה עומד. אולי היא מחכה לצעד כזה מכיוונך? אינני בטוחה בכך, אבל קיימת האפשרות הזאת, שכל עוד אתה לא החלטי ולא מציע לה - היא לא יודעת איך אתה מרגיש כלפיה.
במקרה והיא תגיד לך לא - לפחות תדע איפה אתה עומד ותבין שהיא לא מאוהבת בך כמו שאתה מאוהב בה, ותוכל להתחיל להתנתק רגשית.
אפשרות נוספת היא שבתחילה היא לא תראה בך חבר אפשרי, אבל אם תמשיך לחזר ולגלות התלהבות - זה יכול לכבוש אותה. אתה אומר שהיא נערה מחוזרת - אם אתה רוצה אותה עליך להיכנס למשחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדורית בהמשך לפניה שלי על הבגידהמבולבלת03/05/2009
אני מאוד רוצה לשמוע את דעתך בנושא מסויים.
בשבוע האחרון כאשר אני מעלה את נושא האמון (שעדין לא לגמרי נמצא, אך בהחלט עובדת על זה) , בן זוגי התפרץ עלי בצורה מאוד קשה. עם הרבה כעס שנמאס לו שאני כל הזמן בודקת אותו ושואלת שאלות על מה שקרה. לי השאלות מאפשרות נשימה למקום אבל הבנתי שדחקתי לפינה ומאז אני ממש לו מעלה את זה ושומרת לי את הדברים לעשות איתם עבודה ומאז גם יש שקט בינינו.
לפני שנה הוא העלה בקשה שהוא היה רוצה שנפגש עם עוד זוג למשהו אירוטי/אינטימי. אני מאוד התנגדתי ולאט לאט אמרתי בסדר אבל רק בכוונה לכך ולא עשינו שום דבר. לטענתו אחת מהסיבות שבעת נסיעתו הוא היה עם הבחורה היהא זה כי הוא הדחיק את הרצונות והפטנטזיות שלו בשבילי, לגבולות שלנו ולא יכל יותר כי לא האמין לי שבאמת אעשה זאת.
מאז דברים השתנו. כשהוא נסע אני באמת חיפשתי מקומות ואפשרויות לממש משהו קליל ואירטוי שכזה כי הבנתי שגם בי זה קיים, אך כעת מאז שחזר עם הבגידה שברקע, אני לא מסוגלת להביא את עצמי למחשבה לעשות אירוע שכזה עבורנו כעת. בתחושה שלי, הוא כעת שוב לא מאמין לי.אבל כרגע אני באמת לא מסוגלת להביא את עצמי למקום שכזה עד שלא ארפא את הכאב שלי לגמרי.מעבר לכך שאני מתמודדת כעת אם הרבה דברים, גם עם המקום שלו שהוא פלרטטן וכשאנחנו הולכים למסיבה עם חברים ומכרים, אז הוא כל כולו ברידוק והפלרטוט עם הנשים ובכלל. כל מה שהוא רוצה זה לרקוד איתה ועם אחרת, וגם איתי אבל גם איתן..ואני, לא מאושרת מזה.זה גורם לי להרגיש קצת בצד.ואני צריכהלקבל את המקום הזה שהוא תמיד היה כזה גם כשהכרנו ותמיד יהיה.
איך אפשר להתגבר על כך? איך לאפשר לו להבין שהכאב שלי כרגע גדול מדי.ואין לכך כל קשר לאהבה שלי אליו כי אני מאוד אוהבת והעובדה גם שבחרתי להשאר בקשר הזוגי שלנו כי אני חושבת שאנחנו באמת חזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבל אותו כמו שהוא ולבטא גם את עצמך
דורית כהן05/05/2009מבולבלת יקרה, היחסים ביניכם עוברים "כור היתוך" לא קל עבור שניכם. רק מול דילמות כמו אלו שיש לכם - ניתן להוציא לאור כל אחד את הערכים שלו, את הצרכים הרגשיים שלו.
את יותר ויותר מבינה שבן זוגך הוא אדם עצמאי, שמפריע לו כאשר מצרים את צעדיו וחוקרים אותו ובולשים אחריו, וחשוב לו שתסמכי עליו.
אני חושבת שכדי לחיות לצד בן זוג בעל אישיות כה עצמאית, מישהו שאוהב להתנסות בריגושים חדשים, הדרך הנכונה היא לא להחזיק אותו קצר, אלא "לשחרר לו את הרצועה". אם הוא ירגיש שאת מעיקה עליו וחונקת אותו הוא במהרה יברח למקומות אחרים.
הוא יישאר איתך אם תתני לו את ההרגשה שיש לו חופש מכיוונך.
ולא יעזור לך, את תצטרכי להתמודד עם קנאה מידי פעם. נסי ליצור לעצמך מצבים "מזעריים" של קינאה ותראי איך את עומדת בהם, כמו ההתנהגות הפלרטטנית שלו במסיבות (שזה ודאי חלק מן הקסם שלו שמשך אותך אליו מלכתחילה, לא כן?) זה חלק ממנו מן הביטוי העצמי שלו - אפשרי לו להיות חופשי בהתנהגותו לידך, בלי לחשוש מתגובתך. ככל שתצליחי בכך יותר - כך הוא יראה בך את האחת והמיוחדת שמקבלת אותו כמו שהוא. לאדם שמקבל אותנו כמו שאנחנו - אנו כל הזמן רוצים להיות בקרבתו, כי זה כל כך נעים לנו שמקבלים אותנו. נסי גם את לבטא את עצמך בכיוונים שחשובים לך וראי איך הוא מגיב לכך. ראי אם את יכולה קצת לעורר את קנאתו הוא, שלא ירגיש שאת שלו בכל מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבולבלת היקר
מירי05/05/2009שתי פניותייך מאוד נגעו לליבי אך בשל העובדה שאינני אשת מקצוע בחרתי לא להגיב לפנייתך הראשונה אולם פנייתך השנייה לא הותירה מנוס מפנייה בחזרה אלייך בניסיון ולו זעום להקל על ליבך הכואב.
אני בחורה בת 30 - הייתה לי אהבה מטורפת במשך 3 וחצי שנים שרומאו ויוליה היו מקנאים בה- החל ממכתבי אהבה, פתקי ממו עם גינוני אהבה , זרי פרחים ללא סיבה וכלה במתנות וכסף בשפע.
אך הוא ב ג ד - מעל באמוני. אך הוא ניסה לעשות הכל אבל הכל בניסיון להשיב את האמון...בכה כמו ילד, ירד על ארבע, נישק את כפות רגליי (ואני לא מגזימה) ואני ביקשתי תקופה לחשוב ויום אחד במסגרת "השאלות וההבהרות" הוא התעצבן עליי וטען שאני חונקת אותו מרוב שאלות ואז עם כל האהבה והכאב, סובבתי את הגב והא לא שמע ממני במשך שנתיים תמימות -ברחתי לכמה חודשים מהעיר ושכבתי חודש שלם במיטה אך לא עניתי לטלפונים שלו , להודעות טקסט ולא למיילים ובכל פעם שניסה ליצור קשר, ניתקתי לו את הטלפון בפנים ולא נתתי לו הזדמנות לשמוע את קולי .
אני לא אלאה אותך- אני מנסה להסביר ו/או להבהיר כאשר מישהו בוגד אז הוא אמור לעשות הכל אבל הכל בניסיון להשיב את אמונך שלא לדבר על להתרפס כי זה בדיוק מה שאת היית עושה אם חלילה היית בוגדת . אני לא חושבת שהיית מעיזה להעלות את האפשרות של חוויה ארוטית שכוללת אנשים נוספים במיטה ועל זה יש לי רק לומר שהוא ח צ ו ף ברמות שלא ניתן לתאר . הוא עוד מפלרטט ?? מעיז לבקש ממך כאלה דברים ועוד להטיח בך האשמות כגון "לא מאמין לך יותר" ?? ואת בסופו של יום החוטאת והרעה ??? והכי אירוני ועצוב שאת באמת מתחילה להאמין שאת לא בסדר ואולי אפילו קצת "מאכזבת" את המסכן שמשתוקק לחוויות מיניות נוספות . הגיע הזמן יקירתי שתעמדי על רגליים אחוריות ולהגיד מספיק !!! מספיק להתייחס אלייך ברוע הזה !!! לא מגיע לך !! אני לא מצליחה לדמיין איזה סוג של טיפוס הוא עם כל אהבתך אליו- כיצד הוא יכול להכאיב לך ככה ?? הוא אמור לנשק את כפות רגלייך שבכלל היית מוכנה לשקול לחשוב לחזור לזרועותיו אך במקום זאת הוא מקבל אותך כמובנת מאליה ואת ברוב "תמימותך" מאפשרת לו זאת . אז תפסיקי ! אהבה זה לא הכל בחיים. אנו צריכים שיכבדו אותנו ויעריכו אותנו ובטח לא לקבל אותנו כדבר מובן מאליו . בן זוגך חי בסרט רציני שבו הוא הכוכב העיקרי וכל השאר ניצבים זוטרים. סלחי לי על הבוטות אך אני לא חושבת שהוא מספיק אוהב/מעריך /מוקיר וכאן המקום לציין שישנה אפשרות שהעובדה שאינך עומדת על רגליים אחוריות ומגיבה בחומרה למעשיו "ומעיפה אותו לעזאזל מהבית" עד שתשקלי להחזירו אולי זו שגורמת לו להתנהג באכזריות הזו. לצערנו, לעיתים גברים צריכים לראות שאת לא "פריארית" ולא "מתעסקים" איתך והדבר עשוי לגרום לרתיעה מסוימת לאבד אותך ואת יקירתי חביבתי זמינה ונגישה ואף שוקלת לממש לו פנטזיות ויתרה מכך, חוששת ממה שהוא עלול לחשוב עלייך אם לא תעשי זאת .קחי את עצמך בידיים ותבקשי פסק זמן לשקול לחזור אליו אם בכלל. קבלי חיבוק גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהערן02/05/2009
שלום אני ובעלי בני29-35 8 שנים ביחד ו3 שנים נשואים כמעט כל החברים שלנו נשואים יש לו חבר אחד רווק שגר לבד ואין לו זוגיות יציבה היום חפשתי בטלפון של בעלי בהודעות נכנסות וראיתי שהחבר שלו שלח לו הודעה ש 2הבחורות לא מגיעות היום ושאחת מהן חולנית (בשפה זולה) כל יום שישי בעלי אצלו שאלתי כמה פעמים את בעלי מה הם עושים והוא אמר לי סתם יושבים רק גברים ולא מתאים שאני יהיה בחברת גברים . יש לנו יחסי מין טובים מאוד הוא אוהב אותי אבל זה מפריע לי מאוד ויש לבעלי חופש חופשי אני לא מגבילה אותו הוא הולך ואני לא יודעת לאן הוא גם עצמאי כך שהוא יכול לומר לי הייתי בפגישה . יש לנו גם משבר שאין לנו ילדים ואנחנו בטיפולים אני מאוד פגועה . וחשבתי לדבר עם החבר של בעלי הוא חבר משפחה מאוד קרוב מבלי שבעלי ידע על זה ולהסביר לו שזה מפריע לנו בזוגיות וגם בעלי בא מאוחר לארוחת ערב שישי ובכלל שירגיע . או לדבר עם בעלי שהוא לא הולך יותר מבלי שאני באה איתו אבל ניראה לי שאנחנו נריב כי בעלי אדם קשה . ואם הוא לא מבין אותי אני לא אעשה טיפולים כי אני פגועה וזה לא יצליח אם אני לא רגועה. אני החודש עושה הפריה ראשונה חשוב לי להיות רגועה ולא בעוד משבר שבעלי אולי בוגד בתודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר
ערן02/05/2009אני יודעת מי הבחורות אחת מהם היא מהמשפחה שרוצה לשדך לרווק את החברה שלה תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדישות מצד בעלי-עזרה דחופהההההה:(שני02/05/2009
שלום רב,
אני נשואה מיזה חודשיים ומאז ומתמיד בעלי,לא היה מעניק לי חום ואהבה במקומות ציבוריים...לפני הנישואים תמיד אחרי כל אירוע היינו רבים על זה....כרגע זה מפריע לי ברמות שאני כבר מרגישה רע,אנחנו יוצאים למקומות בילוי,ורואים מסביבנו המון זוגות צעירים כמונו ..אך בניגוד אלינו ,הם מפגינים חיבה אחד כלפי השני ותשוקה.....
כשאני רומזת לו על כך ,אז הוא יותר מתקרב אליי ומחבק...אך עוד לפני שהספקתי להנות מיזה הוא בורח....
מה עושים במקרה כזה???האם זו אני שלא בסדר??קשה לי להתמודד עם זה ואני מרגישה ממש אנטי כלפיו כל פעם שאנחנו יוצאים עם חברים וזה קורה....
נ.ב:חשוב לי לציין שמלבד הבעיה הספציפית הזאת הוא בעל נפלא והיחסים ביננו טובים.
אך כשמגיעים לבעיה הנ"ל,יש ביננו חוסר תקשורת מוחלט
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני היקרה תשובה לשאלתך
מיטל03/05/2009שני היקרה,
לפי דבריך נשמע כי הנושא הנ"ל מטריד ומקשה עליך בהתנהלות הזוגית. לא ציינת איך הוא היה לפני החתונה? האם לפני כן הוא כן הראה חיבה ליד אנשים? איך זה שאתם לבד , האם הוא כן מחבק מנשק ....? וכמובן שציינת שחוץ מזה יש בינכם קשר טוב . האם יצא לך לנהל איתו שיחה ולהסביר לו איך את מרגישה? מה זה נותן לך להרגיש? מהם הצרכים שלך או שאת נותנת לו רק רמזים ומעדיפה שיקרא אותם לבד?
לפעמים אנחנו מאבדים אתל הזרימה הטבעית בחיינו וזה גורם לנו להרגיש תסכול או פספוס, ומשום מה אנחנו לא מצליחים לתקן את המעוות. מרבית בני האדם מנספים כל פעם מחדש את אותה הדרך כדי להגיע לתוצאה ההפוכה. האם ניסת לשנות דרך לפתור את הבעיה? או שבכל פעם מחדש מנסה שוב ושוב את אותה הדרך? לפעמים מפגש עם השונה (התנהגות שונה משלנו או איך שרצינו) גורם לבעיות בינזוגיות לכן חשוב לעשות התאמת צרכים שתעזור לשמור על הזוגיות. העניין המרכזי הוא להבין ולהיות מודע לנושא הצרכים. כל אחד מאיתנו בנוי ממערכת של צרכים שמניעים את ההתנהגות שלו, והם נובעים מתכונות האופי שלנו ומהרגשות שלנו כפי שאנחנו מגדירים אותם לעצמינו. וכאשר אדם מגדיר לעצמו מיהו ,כלומר מהם מכלול התכונות שהוא מאמין וחושב שמרכיבים אותו, הוא פועל מהמקום הזה, אך ייתכן כי בפועל אחרים קולטים אותו בצורה אחרת. כי הם מפרשים את ההתנהגות שלו מתוך עולם התוכן הפרטי האישי שלהם ולא מתוך עולם התוכן שלו ובעקבות כך המסר שמועבר לא נקלט באותו תדר ומכאן נובעים שיבושים בתקשורת, וכאשר התקשורת לא ברורה אז נכנסת מערכת שלמה של ספקולציות ופירושים לא מדויקים לגבי הצרכים של האחר, ולכן הצורך לא מסופק. בזוגיות הצרכים מהווים חלק חשוב בשפה הזוגית ואם המסרים לא מוגדרים וברורים התקשורת בין בני הזוג הופכת לשיח חירשים אילמים, ואף אחד מבני הזוג לא יוכל לענות על הצורך של העומד מולו. בני הזוג משקיעים המון אנרגיות בפירושים הלא נכונים של ההתנהגות , רגשות וצרכים של האחר, אבל בפועל שני בני הזוג מתוסכלים ולא מקבלים מענה לצרכים שלהם ומרגישים שלא מבינים אותם. מקור הבעיה לא נעוץ רק בקצר בתקשורת , אלא בעובדה שאדם לא מברר ומגדיר לעצמו בצורה ברורה מה הם צרכיו, מה שמוסיף לבילבול במסרים, וכשהדברים מוגדרים וברורים כל צד מבין את השני.
בהצלחה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!!!!
שני03/05/2009תודה רבה!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה לחלוטין
ליאת04/05/2009אני נשואה שנה וחצי עוד מעט...
ואני גם מרגישה בדיוק כמוך זה חור אונים מוחלט לחיות עם גבר קר
שלא יודע להעניק חום ואהבה..... זה כל כך חסר המילה החיבוק היחס החם ואהוב
במיוחד כשאני מעניקה ומרעיפה אהבה בלי סוף...
אז את לא לבד מאמי.... לצערי הגדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסחסויה01/05/2009
אני בת 15 והתחלתי לקיים יחסי מין בגיל 13
עכשיו אני נמצאת עם מישהו בקשר כבר יותר מחצי שנה ואנחנו לא מתקדמים לשום מקום בעניין של להיות חבר שלי....
כאשר אני באה אליו אנחנו שוכבים דיי הרבה פעמים וזה קורה כל יום!
העם הוא מנצל אותי ליחסי מין!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בררי קודם עם עצמך אם את אוהבת אותו
דורית כהן05/05/2009לפי תיאורך זה בהחלט נראה שהוא "מנצל" אותך ליחסי מין. את בעצמך אומרת שזה לא מתקדם לשום מקום ועיקר היחסים הם יחסי מין, ואין ביניכם משהו אחר. אני מציעה לך לברר איתו בהקדם מה כוונותיו כלפייך. לפני כן בררי בינך לבין עצמך האם את מאוהבת בו ורוצה שהוא יהיה החבר שלך. אם התשובה אל עצמך היא שלילית - מהרי לנתק את הקשר הזה כי הוא מזיק לך, לדעתי, לראות בעצמך מישהי שראוייה רק להיבט של יחסי מין מבחור. אם התשובה היא חיובית ואת מאוהבת בו - עליך לעשות איתו את השיחה הזאת כדי לדעת איפה הוא עומד. אם אינו מעוניין ביחסי חברות אזרי אומץ ונתקי את הקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החייאת הזוגיותמאיה30/04/2009
שלום שמי מאיה ואני בת 33 נשואה +3. אני בזוגיות כ-10 שנים והגענו למשבר. אנו בטיפול זוגי, שעובד די לאט(ברור לי שזה תהליך) אבל בכל זאת הייתי רוצה לקבל עצות אם אפשר , איך ניתן להחיות שוב את הזוגיות? איך אפשר לגרום לבעלי להסתכל עליי באהבה? לגרום לו לרצות לומר לי מילים אוהבות? לרצות לחבק אותי ולהתקרב אליי ולא להיות שקוע בטלוויזיה או עסוק בעבודתו?
אני מנסה לחפש פעילויות שיחברו בינינו ויקשרו בינינו כי כרגע הקשר מבוסס ברובו על הבית והילדים. הזוגיות "יושבת" על קרקע רעועה כיוון שבינינו חסר בסיס מוצק.
עד כמה שידוע לי צריך בעצם חוויות משותפות של בילויים רק של שנינו, איזה בילוי או פעילות יכולים לעזור לנו לצבור חוויות שהן רק שלנו (חוץ מסרט, מסעדה ובאולינג)?
אשמח לשמוע רעיונות שלא דורשות הוצאה גרנדיוזית.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי..
shir.30/04/2009סדנה, סדרת הרצאות (אפילו הומוריסטיות, ויש הרבה) על זוגיות ומשפחה, כל דבר שיכול לקדם אתכם ולפתח את הקשר.
פיקניק, טיול של יום שלם מבוקר עד רב עם מסלולים ואתגרים, ליסוע לכמה שעות לאיזה חדר בבית מלון או לצימר שמיועד לתת פרטיות לזוגות.. שם את יכולה לדאוג שתחכה לו ארוחה, נרות וכד'.
לצלם אתכם בוידאו במהלך בילוי משותף ולתעד אתכם יחד, אח"כ לצפות ולצחוק..
קומזיץ? :) קצת בצלים ובטטות על האש באיזה מקום נטוש, רק אתם והמנגל.. אוטוטו קיץ, גם תוכלו לישון באוהל שתקחו איתכם ותקומו עם זריחה. והילדים? אצל סבתא וסבתא או דודה מתנדבת.. :)
תהיי יצירתית ותהיי פתוחה לכל דבר, מופרע או תמים.. :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם שיר ובנוסף....
מירי11/05/2009היי,
הייתי ממליצה לך בחום לנסות בנוסף ללכת לאיזה בר אפלולי או אפילו דאנס בר ופשוט תשתו הרבה אלכוהול...אלכוהול משחרר ומעצים את המשיכה המינית (מחרמן) ומצחיק בלי סיבה מיוחדת ויגרום לכם לרקוד כאילו אין מחר ....וזו תחושה כיפית ומשחררת.(חזרו במונית ולא ברכבכם :-)
דבר נוסף, סטנד אפ....זה ה מ ק ו ם להשתחרר ולצחוק כאילו אין מחר ובסוף הבילוי ללכת לשתות איזה משהו בבר אפלולי ורומנטי ושבו על ספה בכדי שתוכלו לשבת אחד ליד השנייה ותימרחי לך בכיף בזרועותיו.
וכפי ששיר אמרה, לכו לחדרים הדיסקרטיים האלה של 3-5 שעות אך קחי עימך פריט לבוש מינימלי וסקסי בטרוף ואל תתביישי לעשות לו מופעים ארוטיים ואפילו קחי איתך טלפון עם מצלמה או לחילופין מצלמה ותתפרעי ותבקשי שיצלם אותך בערום בתנוחות מגרות בשביל ה-FUN וזה יגרה אותו בטרוף.
הנכונות שלך תביא אותך למטרה והנכונות של שניכם (אני מבינה שגם הוא נכון נוכח הטיפול הזוגי) תביא אותכם להצלחה מסחררת.
המון המון בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להתגבר על חוסר משיכה?roni30/04/2009
אנחנו נשואים 15 שנה. אני לא יכולה לשים את האצבע על מתי זה התחיל, אבל בערך לפני 8 שנים החלה ההתרחקות המינית, יחסי מין פעם בחודש בערך.
אני זוכרת את הפעם האחרונה, לפני 3 שנים שקיימנו יחסים בכלל מרצונו.
אחר כך היו לו בעיות בזקפה. היה לי נח להאמין שזה בגלל בעיות לחץ הדם הקשות שלו, וחיכיתי בסבלנות. ידעתי על אוסף הפורנו שלו ואמרתי לו כמה פעמים דברים על חוסר המיניות ביננו אבל בגדול- הזנחתי ודחיתי ופשעתי.
לפני שבוע גיליתי, בעקבות תחושה שלי שהוא התרחק , שהוא בוגד בי , מצאתי מייל מלא דברי אהבה עם מישהי מעברו הרחוק שפגש בפייסבוק, ולפי המייל היא רק מחכה לו שיעזוב את הבית .
הייתה לנו שיחה קשה, וכנה לשם שינוי,
אנחנו באמת אוהבים, אני יודעת שהוא אוהב אותי, אפילו מאוד, אנחנו מתחבקים המון וחברים טובים ותמידהרגשתי במקום הכי טוב איתו.
הוא טוען, שיש לו בעיה במשיכה אלי. שהוא מאוד אוהב אותי, אבל הוא רואה אותי יותר מידי כמשפחה ולא כאישה. אני מבינה מאיפה זה מגיע, נראה לי, האישה הנודניקית עם הילדים שמעסיקים אותה בבית, ושיהיו בריאים, יש לנו שני ילדים adhd ששואבים המון כח. למרות שכמובן אני לא מאשימה רק את זה.
השאלה הגדולה שלי, בשיחה הגענו להבנה שאנחנו אוהבים מאוד ולא רוצים לוותר עלינו עדיין, אבל גם לא נמשיך ללא עתיד מיני כי זה לא הוגן לאף אחד משנינו.(אני בהחלט נמשכת אליו)
בעלי מוכן ללכת לייעוץ מיני או זוגי ולנסות להפתח למשחקי תפקידים או כל מה שיציעו לנו וכמובן שהוא חתך את הקשר עם הבחורה ההיא.
האם יש לנו סיכוי?
האם אפשר להחזיר את המשיכה? (הילדים שלנו כבר גדלו קצת ואני כבר לא עסוקה סביבם כל היום, אנחנו גם פנויים ליציאות, בילויים ונסיעות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני היקרה תשובה לשאלתך
מיטל04/05/2009רוני היקרה,
לכל פעולה שמישהו עושה יש סיבה גם אם היא נראית לא הגיונית ולא ברורה לסובבים. בבסיס כל פעולה יש צורך לא מסופק שמהווה את הבסיס לעשייה הלא הגיונית.
הבגידה באה לבטא כאב ותסכול על צורך לא מסופק ומאפשרת לאלו שלא רוצים לפרק את נישואיהם גם למלא את החסר בחייהם וגם לשמור על הקשר. הרומן מחזיר את החיוניות שאבדה בנישואין, את הריגוש וההתרגשות, תחושת הערך, הסיפוק הרגשי והמיני והעניין המיוחדות.
הבגידה היא תוצאה של הימנעות בני הזוג מפתרון הסכסוכים והקונפליקטים שביניהם, הנובעת מקושי רב להתמודד עם המצב האמיתי במציאות, השלכותיו ותוצאות הקונפליטקט והעימות הישיר עם הבעיה.
הבגידה באה לצעוק במעשים את מה שלא יכול היה להיאמר בגלוי ובאופן ישיר במרחב היחסים ביניכם. עליך להבין ששניכם האחראים במשותף על מערכת היחסים שלכם.
את צריכה לשאול את עצמך: האם אני לוקחת אחריות על הזוגיות שטוב בזוגיות?
והאם אני יכולה לקחת אחריות על הזוגיות שלי גם כשמגיעים אתגרים ודברים פחות נעימים ?
לפי דבריך במכתב ניתן לשמוע את כאבך ואת הרצון שלך להחיות את הקשר.
חשוב שתדעי שגם אם יש הדרדרות במערכת הזוגית , הנתק הזוגי לא מחויב להיות במציאות ואפשרי בהחלט להחזיר את הגלגל לאחור, לחזק מחדש את הקשר הזוגי וגם להשביח אותו, הכל תלוי בבחירה של מה שאת מעוניינת שיקרה.
חשוב לדעת איך לקחת את המקרה ולראות איך ניתן שהוא ימנף אותנו למקום חזק יותר וטוב יותר.
בהצלחה מיטל
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט יש סיכוי לטיפול זוגי
דורית כהן05/05/2009רוני היקרה, אני מאמינה שיש מה לעשות במצב אותו את מתארת. דרך ייעוץ זוגי ואינטימי, שיתחיל מהבנה וניתוח מעמיקים של השתלשלות העניינים שהביאה לחוסר המשיכה ולהתקבעות המצב, על מנת להצליח לגרום לשינוי בהתנהגות הרגשית והמינית אצל שניכם. אני חושבת שהכתובת היא לא סקסולוג אלא יועץ זוגי, כי במערכת יחסים זוגית מתמשכת, כמו שהוא עצמו הסביר לך, אל תוך המשיכה המינית נכנסים גורמים מתערבים רבים הקשורים בתקשורת שלכם, בחלוקת התפקידים בבית, בדימוי העצמי של כל אחד מכם ובעוד גורמים עמוקים שיש לאתר אותם ולהעלותם על פני השטח ואז לראות איך משנים את מערך הכוחות ואת התקשורת. מאחלת לכם הצלחה, אל נא תרימו ידיים ללא התנסות רצינית בטיפול זוגי.
עם כל זאת אני גם מאוד ממליצה לשניכם לקרא את הספר של אסתר פרל - אינטליגנציה ארוטית - על התשוקה בחיי נישואין מתמשכים. ספר מדהים, קריא וחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת יחסים שלט רחוק- עצה בבקשהמישהי29/04/2009
אני במערכת יחסים שלט רחוק כבר שלוש שנים עם חברי שאינו יהודי וגר בארץ אחרת. אני מתגוררת בחו"ל גם כן. אני, בחורה רגישה בשנות העשרים לחיי שצריכה מגע פיזי וחיזוק ביטחון עצמי, מוצאת את עצמי במערכת יחסים שבה אני רואה את בן זוגי פעם בשבוע-שבועיים וגם כשמתראים, אני מרגישה בריחוק. יש בינינו דווקא תקשורת טובה ואנו מנהלים שיחות ארוכות מאוד, אבל כשזה מגיע לרגשות, בן זוגי לא אוהב להיפתח ולהיחשף יותר מדי. יש לנו מספר בעיות בקשר שהוא טוען שמקורן באשמתי. אחת היא העובדה שאני סטודנטית והוא שכיר והסיבה שאנו גרים הרחק אחד מהשני היא שאני עדיין סטודנטית ולא יכולה לבוא לעבוד לצידו. שנית, הוא טוען שאני לא יציבה ושזה מרתיע אותו כשהוא חושב על העתיד. הוא טוען גם כן שאני יותר מדי אמוציונאלית ושאני צריכה יותר ליזום במיטה (דבר שהתחלתי לאחרונה).
קרה לי כבר יותר מפעם אחת שנישקתי גבר אחר במהלך המערכת היחסים הקיימת. זה קרה בתקופות שהרגשתי חוסר ביטחון ועצבות וזה קרה עם אנשים ששותפים יותר לרקע שלי (ישראלים.יהודים). לא סיפרתי לבן זוגי על שקרה, דבר שמפריע לי מאוד באופן יומיומי, אך אני כמעט בטוחה, שלמרות שבן זוגי אינו קנאי, הוא יאבד לחלוטין את אמונו בי אם יגלה.
מאז שהתקריות האלה התחילו, קנאות עצומה התפשטה בי, מאחר והבנתי שאם אני מסוגלת לזאת, גם הוא מסוגל לזאת, ויתרה מזאת, שיש לו את האפשרות להחביא זאת בקלות, כמוני.
יש לנו מערכת יחסים לא רגילה. אנחנו אוהבים לריב להתווכח ולהשלים. הוא בחור חכם ושאפתן. אנחנו צוחקים ביחד, מבשלים ומנקים ביחד, הוא תומך בי מאוד כשזה נוגע ללימודים או עבודה, ומאוד דוחק בי להצליח ולקבל עצמאות (אני עדיין נעזרת בהורים).
אני מתגוררת בחו"ל כבר מספר שנים ומרגישה די בודדה. למרות היותי טיפוס חברותי, קשה לי מאוד למצוא חברים קרובים באמת, ואיכשהו יצא שבסופו של דבר התרחקתי מכולם. מהחברים בבית ומהמשפחה. אני במצב שאני תלויה רק בבן זוגי בעצם.
דיברנו הרבה מאוד על חתונה וילדים ועתיד ביחד, אך העובדה שאף פעם לא גרנו ביחד נשארת ברקע, מאחר ואנו מודעים לעובדה שהיום יום יכול לגרום לקונפליקטים רבים שאנו לא מודעים להם כעת.
אני בחורה שחיה בין העבר להווה והוא חי בין ההווה לעתיד. זה מורגש מאוד כאשר אנו מדברים על הקשר- הוא מדבר על כמה שיהיה לנו טוב ביחד, כשנגור ביחד סוף סוף, ואני מודאגת מכל הזמנים הקשים שעברנו עד עכשיו.
אני מרגישה אבודה מסיבות שונות ואין לי את ההרגשה שהקשר הזה מייצב אותי או מחזק אותי.
אני אוהבת אותו ואפילו שניסיתי כבר פעם, אני לא מצליחה לסיים את הקשר ומשהו מושך אותי אליו בחזרה כל פעם מחדש.
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפיות לא ריאליות
דורית כהן01/05/2009מישהי היקרה, אני חושבת שלא נכון לצפות שבן הזוג בו התאהבנו יהיה מסוגל לספק לנו את כל הצרכים הייחודיים שלנו. הציפייה הזאת היא המקור להמון אכזבות בתחילת הזוגיות. ממכתבך עולה דווקא שיש ביניכם חיבור חזק בכמה היבטים, למרות תחושת הריחוק שצריך מן הסתם להתגבר עליה כל פעם מחדש. הביאי בחשבון שזו תחושה שלך ולא בהכרח גם אצלו זה כך. יש לנו נטייה אנושית "להשליך" כלומר להניח שאם אנחנו מרגישים דבר מה - גם בן הזוג מרגיש אותו דבר, וזה בדרך כלל לא כך.
את מעידה על עצמך שאת זקוקה להרבה מגע פיזי ולחיזוק הבטחון העצמי, ואני מנחשת שהצורך שלך במגע ובתשומת לב מוביל אותך להתחיל עם גברים בשביל ההקלה הזמנית שאת יכולה לחוש מתשומת הלב שלהם.
אני מציעה לך -
אחזי את חייך בידיים שלך ככל שאת יכולה. אם את מרגישה בודדה - התחילי לפעול בקשר לכך כבר בהווה, במקום לחכות ל"מחר-כך", ולקטר בהווה. את יכולה לקשור קשרים בהווה ולא לוותר מראש על היכרויות עם ידידים/ידידות פוטנציאליים רק בגלל שאינך רואה עצמך שם בטווח הרחוק. אני חושבת שיותר נכון לחיות את ההווה מתוך מה שחשוב לך בעתיד, ולא לתת לעבר המגביל להכתיב לך. זה מאוד חוסם חוויות חדשות והכרויות חדשות.
את לא מרגישה שהקשר הזה מחזק אותך ומייצב אותך - אלו הן ציפיות לא בריאות מקשר! עלייך לצפות לדברים הללו מתוך עצמך! אני מציעה לך לחפש בו מה בתכונות שלו קוסם לך כאדם, כחבר, כמאהב, כי כאשר מצפים ממישהו שיתן לך בטחון ויציבות - את מפתחת בו תלות בהיבט הזה במקום להיות עצמאית ובלתי תלוייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)