מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעוץ זוגי - משפט צדקחנן25/02/2009
היי. אני וזוגתי עברנו מספר יועצים ובכל אחד מהם אשתי מצאה פגם או לא הסכימה ליעוץ או לא קיבלה את דרכו או את המהלך שהוחלט ביעוץ וכך כל פעם היעוץ התפוצץ . לצערי אנחנו תקועים במערכת יחסים מבחינת התקשורת בגישות שונות שעד היום לא הצלחנו לגשר עליהם . אני עד היום יזמתי ללכת ליעוץ ואשתי מאוד פסיבית בנושא ולמרות השיחות בינינו היא פועלת בחלק גדול מהדברים לפי קו המחשבה שלה מבלי להתיעץ איתי או להגיע להסכמה בתקשורת פתוחה וקובעת עובדות . האם ניתן במהלך יעוץ זוגי לדרוש מהמיעץ להגיע למצב שבו יקבע חד משמעית מי אשם כמו בבית משפט . ואז יתכן שאחד הצדדים יבין (אני ו/ או אשתי ) שעליו לשנות את דרכו . מה דעתכם ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יועץ לא אמור לשפוט. זה מחבל בייעוץ.
דורית כהן27/02/2009"בעל" יקר (קשה לי לקרוא לך "מאירה" כמו הכינווי שבחרת...). אינני מתפלאת שיועצים אחרים נמנעו לשפוט ביניכם, כי ברגע שהם יגידו משהו לטובתך - אישתך תרגיש שהם לא איתה ותרצה לעזוב את הייעוץ, ואז ברור שכל מה שהושג, אם הושג בטיפול - מפסיק להיות רלבנטי, כי היא לא סומכת על היועץ... ואולי זה מה שהיה בעבר שגרם לה לעזוב את הטיפולים. אני מניחה שלשניכם לא קל עם בעיית התקשורת עליה אתה מספר, ומאחלת לך שתצליחו למצוא דווקא יועץ שיצליח קודם להתחבר עם אישתך במיוחד, כי היא היותר סגורה - אך גם איתך, כמובן, ואולי בהמשך, לאחר ששניכם כבר באמת סומכים עליו, אפשר יהיה לשאול אותו לדעתו בנושאים מסויימים. אני חושבת שגם אז - לאחר שנוצר אמון - רוב היועצים ימצאו לנכון לא לשפוט ביניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעיכה בנישואיןדודו24/02/2009
שלום אני בן 38 ואשתי 34 ,נשוי שנתיים ואבא לילד מקסים בן שנתיים. מאז ההריון ירדה תדירות יחסי המין עם אשתי לפעם בשבוע עד פעם בשבועיים. אני מאד מתוסכל וכתוצאה מכך מתיחס לאשתי בריחוק וכועס כל הזמן.אשתי לא גמרה מעולם ביחסי מין,(אולם היא אומרת שהיא לא חייבת לגמור ונהנית בסקס)לא אוהבת מין אורלי אף על פי שבעבר היתה מוכנה לכך, כיום היא טוענת שהיא מרגישה יותר בטוחה לומר לי מה היא רוצה. היא לא אוהבת להתעלס ביחסי המין ואני די נעלב מכך. היא אומרת לי שהיא מרגישה חנוקה שמתנשקים בסקס.(בהתחלה זה לא היה) אני מרגיש שהיא השתנתה, היא יותר עייפה ומעדיפה באמצע השבוע להירדם מול הטלויזיה. למרות ששיננו עובדים קשה לי בא לפחות פעמים בשבוע על סקס. אני לא יודע מה לעשות? אני מרגיש כאילו רימו אותי . התחתנתי עם אשה נורמלית וקיבלתי אחרי הלידה אישה חסרת חשק מיני. זה כבר כמעט 3 שנים כך. אני לא רוצה בסוף להתגרש. עוד חשוב לציין שאשתי מטופלת בציפרלקס ובבלוטת התריס. אבל אני לא יודע עד כמה זה קשור כי תמיד היא לקחה כדורים ופעם היה לה יותר חשק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שולחת אותך לקרוא מאמר
דורית כהן27/02/2009דודו היקר, במקום לענות לך אני שולחת אותך למאמר שלי העוסק בדיוק בנושא אותו תיארת.
מי משניכם יוזם סקס? האם יתכן שאשתך לא באמת "קרירה...א-מינית"???
הוא ממש מתחיל בתיאור דומה לתחושותיך:
נפגשתי ושוחחתי עם הרבה מאוד גברים שתלונתם דומה:
"למה אני הוא זה שתמיד צריך ליזום סקס?! לאישתי אף פעם לא מתחשק, וגם אם מתחשק לה היא לא תיזום, ונוסף על הכל, גם כאשר אנחנו כבר מקיימים יחסים, היא פאסיבית, שוכבת קפואה, לא מתעניינת בי ורק מחכה שזה ייגמר והיא תוכל להגיד ש"מילאה את חובתה האזרחית" עד הפעם הבאה שהיא תחשוב שכבר עבר מספיק זמן ומגיע לי עוד קצת סקס... בעצם גיליתי שאני נשוי לאישה קרה, א-מינית, ואילו אני מאוד ייצרי ובעל צרכים מיניים נורמליים, ואולי אפילו יותר מן הממוצע!"
אני מציעה לך לקרוא אותו עד הסוף על מנת לקבל תשובה או לפחות להבין יותר לעומק את התופעה הזאת, וכמו כן ישנם שם עוד שני מאמרים על נושאים דומים.
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כתבת היכן המאמר נמצא
דודו27/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלינק למאמר
דורית כהן02/03/2009[a href='http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=2114' id='link']המאמר מופיע גם בין מאמרי הפורטל beok "מי משניכם יוזם סקס?"[/a]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עולה פגישת יעוץ זוגי?דודו24/02/2009
והאם כל אדם מן השורה יכול לעמוד בטיפול או שזה לעשירים בלבד דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
shir25/02/2009אפשרי לברר דרך קופ"ח, יש הנחות. בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור ארוך, בקצרהקרן24/02/2009
אני אקצר כי הפרטים רבים ומרובים: אני וחברי יחד 7 שנים, במהלכן היו 3 פרידות שונות, לראשונה אחרי שנתיים (הייתי בת 18 כשהכרנו), וחזרנו אחרי חודשיים במהלכם היינו בקשר, כעבור שנה ומשהו שוב נפרדנו לקצת יותר זמן, ושוב חזרנו. הפעם האחרונה הייתה לפני 3 שנים, ואז הייתי בטוחה שזה סופי, ואף לא רציתי לחזור או להיות בקשר. בפרידה הזו, שנמשכה 8 חודשים, הייתי בחו"ל (טיול שתוכנן מראש לפרק זמן של 3 חודשים עם חברה), נהנתי מאד מאווירת הלבד, יצאתי המון ונהנתי מכל רגע. כשהייתי בחול היינו בקשר במייל, בסופו של דבר כשחזרתי היה איכשהו ברור לשנינו שחוזרים להיות יחד (טעות??) ואחרי 10 חודשים עברנו לגור יחד. אנחנו כרגע גרים יחד שנתיים בערך. את כל הפרידות אני יזמתי מרצון, מתוך תחושה של משעמם ונמאס וצורך לשנות. אציין כי הוא החבר הראשון שלי, מעולם לפניו לא יצאתי עם מישהו (הייתי דיי ביישנית) למרות שתמיד המון התחילו איתי ואף פעם לא נענתי. גם כשלא היינו ביחד לא יצאתי עם אף אחד (לא יודעת למה). לאורך כל התקופה הארוכה הזו, חברי היה ונשאר אדם מדהים, שמעניק המון, קשוב ואכפתי, ואין לי מילה רעה נגדו כלל. בתקופה האחרונה אני שוב מרגישה את הצורך בשינוי , אולי לנסות משהו אחר, לחוות קצת יותר. חשבתי שזה יקרה כבר לפני שנתיים, כשעברנו לגור יחד. והדחקתי את זה. ואז שוב חשבתי על זה ושוב הדחקתי. אני כבר לא חמה כמו פעם, חיי המין דעכו (אין לי כח ואני כבר לא מרגישה משיכה), חברי מאד משתדל ולא מבין מה הבעיה. לפעמים הוא אומר מה את כבר לא אוהבת אותי...? (איך הוא בכלל נשאר איתי?.? ואומר כי זה לנצח??) אני בבעיה ומתלבטת ופוחדת מאד. אני בת 25 כמעט, ולא נהנת מהחיים. אם אפרד ממנו שוב ארגיש שאני טועה כי הוא אחד ומיוחד במינו, ואני יודעת שלא אמצא ימיהו כמוהו. כולי ברגשות מעורבים ולא יודעת מה לעשות. אני מרגישה חזק מאד את הצורך בניסיון, שמאז ומעולם התחמקתי ממנו כי ראיתי את עצמי כמי ששייכת למישהו אחד. אשמח לקבל איזו עצה טובה, אני בבלבלות רציניות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט חשוב..
קרן24/02/2009בעבר, אם זה לפני שהכרנו, או בתקופות שלא היינו ביחד, היו הרבה גברים שהתחילו איתי, כמו שכתבתי, אך אף פעם לא נענתי. אציין כי היו 2-3 שכן מצאו חן בעיניי, ועוררו את סקרנותי, אך לא עשיתי עם זה כלום, ונותרתי,אז, עם הפרפרים בבטן לגביהם, כל אחד בתקופתו. פתאום החלק הזה של הסקרנות, לאו דווקא לגביהם, מתעורר. זהו, רק רציתי לחדד את מה שכתבתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהישאר באמבטיה הפושרת...
דורית כהן27/02/2009קרן היקרה, הבעייה שאת מעלה היא מאוד חשובה, ונדמה לי שהרבה אנשים צעירים יכולים למצוא את עצמם מזדהים עם מה שכתבת.
התשובה כבר רשומה בגוף השאלה...כל מי שקורא את דברייך יכול מייד לראות שאין זו אהבה, אלא סוג של נוחיות מוכרת וידועה, כמו אמבטיה שהיתה פעם חמה ונעימה, אבל הלכה והתקררה, ועכשו מתאים לך כבר לצאת ממנה, את מוציאה את הראש, רואה מה יש מסביב אבל לא מעיזה לצאת החוצה מן המים הפושרים, כי רגע היציאה יהיה קר ולא מוכר לך.
אני מציעה לך שתיזכרי איך הרגשת כאשר נקטת בצעדים שהיו חשובים לך, ועשית זאת באופן עצמאי. כמו הנסיעה לחו"ל לבד, לכמה חודשים, שם הרגשת כל כך טוב בלהיות לבדך ונהנית מכל רגע. אני מניחה שאת גם חוששת מכך שהוא ייפגע ממך שוב ואינך אוהבת לעשות זאת.
מה שיכול לעזור עוד הוא שתדמייני לעצמך בצורה מאוד מוחשית איך ייראו החיים שלך כאשר תיפרדו, בדקי בהרבה בחינות - מגורים, בילויים, היכרויות חדשות, לגלות את עצמך מחדש עם גברים אחרים ועוד ועוד, וכאשר האפשרות הזאת תמשוך אותך, את תראי שיהיה לך הרבה יותר קל לקבל את ההחלטה.
נשמח לשמוע ממך תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי לקשר?ענת24/02/2009
אני נמצאת בקשר כבריותר משנתיים בת 33 ובן זוגי בן 35 .עברנו עליות ומורדות לאורך כל הקשר. עברנו לגור ביחד סוף סוף רק לפני 4 חודשים. לא הגענו להסכמה על כל בית וכך ה"סחבת" נמשכה. כל הזמן יש ביננו מתיחות, אין הרמוניה. אני לא מרגישה יציבות ובטחון.כל אחד מתגונן בעמדתו, יש מאבקי כוחות על כל דבר. אני מאד נמשכת אליו והסקס טוב רק שזה קורה פעם ב.. לא נראה לי שהוא רוצה אותימספיק, כאילו יש לו מעצורים. שום מילה טובה, אין פרגון ועידוד. אני זקוקה להרבה חום ואהבה ותשומת לב יומיומית, ומבחינתו זה שאני יורדת לו לחיים כל הזמן ואני צריכה להרפות. אני רוצה שהוא ישתף אותי בדברים שהוא עושה. אני מוצאת את עצמי מתוסכלת, רוצה להתחתן ולא יודעת אם כך צריכים להראות חיי. (נפגעתי בעבר בקשר זוגי בגיל 27 והיה לי מאד קשה להמשיך בחיי) נסינו לדבר, אבל זה חוזר על עצמו שוב. אני מבקשת ממנו משהו בסיסי שאולי הוא לא יכול לתת לי. אני מרגישה שהוא מתעתע בי מתקרב ומתרחק. לפני שנה היתה לי הפלה נכנסתי להריון בטעות וגם אז הרגשתי שהוא לא ממש איתי הוא היה בסיטואציה, אך כעבור יום יומיים הוא לא דיבר איתי על הנושא.הוא לא התקרב וחיזק אותי כמו שציפתי. היום אנחנו באותו בית, אך כל אחד בענייניו שוכבים אולי פעמיים, שלושה בחודש רק בסופ"ש. אני נראית ממש טוב ואני יודעת שכייף לו כשהוא איתי. הייתי לבד פעמיים ביעוץ זוגי, אך הוא לא רצה להגיע איתי. מה עליי לעשות, אני מפחדת להפרד אני לא מתאהבת בקלות,ומצד שני אני מנסה לסדר ביננו את הענינים. ניסיתי להתרחק אז ככה היה המצב, ניסיתי להיות מקסימה לנסות לא להעיר ולבקר. טיילנו וישבנו במסעדה וכשהגענו הביתה במקום להיות ביחד הוא פשוט הלך לישון. נשארתי עם עצמי ממורמרת על זה שאני בקשר ואני מרגישה לבד -ללכת עם ולהרגיש בלי. כל מה שאני רוצה זה אוטומטית "לא" במקום להגיד אני אחשוב על זה, נראה. מעין תשובות חוסמות שסוגרות עניין. הקשר הזה "תקוע" במקום. אני לא צעירה וזה מתחיל להלחיץ אותי. אני במצב לא ברור אומרת שיש לי חבר, אבל אני מרגישה בדידות. נא התייחסותך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה של אינטימיות רגשית
דורית כהן26/02/2009ענת היקרה, התיאור שאת מתארת את יחסיכם מוביל אותי לחשוב שהבעייה ביניכם היא חוסר באינטימיות רגשית. למה הכוונה? אין ביניכם מספיק חופש לבקש זה מזו את הדברים החיוניים לכם, וכאשר אינכם מקבלים (את מה שלא ממש ביקשתם) - אתם מתאכזבים וצוברים גם כעס, וזה יוצר מרחק, מתח, קפאון. את זקוקה לתחושת ביחד, לעשות איתו דברים, לשוחח, לשמוע ממנו דברים נעימים, מילות אהבה, ואילו הוא מרגיש כנראה חנוק ולא חופשי והוא נאבק מולך על החופש שלו ועל הפרטיות שלו.
אני מאמינה שניתן לעזור לכם ע"י הדרכה וייעוץ אפילו חד פעמיים, אבל אם הוא לא מוכן ללכת איתך -ואת כבר הלכת בעצמך לייעוצים - אז הוא כנראה תקוע ב"צדק" שלו, ב"ידיעה" שלו איך הדברים אמורים להיות...הוא כזה שלימד את עצמו איך לפתור בעיות ומעדיף לא להתייעץ עם אחרים ולא לחשוף בעיות אישיות. אם אני צודקת, עליך לעשות את חשבון הנפש שלך, האם את רוצה לשנות בכוחות עצמך את מערכת היחסים, בסבלנות, אולי ע"י עזרה מקצועית חד צדדית, או להחליט לא להישאר איתו אם הוא ממש נעול שלא להטות שכם ולהכיר שקיימת בעייה, ושהבעייה היא משותפת. יחד עם זה, מאוד חשוב, במיוחד במקרה שלו, לא להפעיל עליו לחץ ללכת איתך לייעוץ. את יכולה להגיד לו כמה זה חשוב לך שהוא כן יבוא איתך, אבל לכבד את האופציה שהוא יגיד לך לא. זוהי זכותו לפרטיות ולניהול העצמאי של חייו הוא. יחד עם זה - מכיוון שאין לכם ילדים - את הרבה יותר חופשייה להחליט על עצמך במקרה כזה. אולי עם הזמן ועם שינויים מסויימים מן הכיוון שלך - האינטימיות שלכם תשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כוונתך אם יהיה מצדך שינוי?
ענת01/03/2009חשוב לי לציין שאני אומרתלבן זוגי כל מה שמפריע לי כולל העדר האינטימיות והקרבה היומיומית. אני מבקשת שיגע בי, שיעשה לי ועוד..אבל לא תמיד אני נענית. הוא טוען שאני מייללת ומקטרת וסתם מפונקת. אני חושבת שאין לי דרישות מוגזמות. זה נכון יש הצטברות של כעסים, ומתח אין הרמוניה. כל אחד מתבצר בעמדתו. כל ויכוח שיש ביננו הוא "בורח" ונעלם עם הכלב לשעה שעתיים. זה נורא מרגיז שאני רוצה לדבר על הדברים, והוא לא. הוא חוזר ולא רוצה לדבר על מה שהיה, כך אני נשארת טעונה וכעוסה. אני מרגישה שאני מוותרת לו המון וסולחת. הוא טוען שאני מרוכזת בעצמי. הוא מאד חשדן, לוקח לו הרבה זמן לתת בי אמון. גם אני כבר כמוהו. בימים האחרונים הוא מדבר על זה ששנינו עקשנים ו"אוכלים" אחד את השני. אני לא מבינה למה אני רוצה את הדרמות האלה.. לריב להשלים, לחיות בפחד שאולי הוא עוזב אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת פילוסופיה
דורית כהן01/03/2009ענת יקרה, עם כל ההבנה שלי לצורך שלך ולאמונה שלך באינטימיות, רמת האינטימיות אליה את שואפת ואולי מצפה ואולי אפילו התנסית בה בעבר - אינה רמת האינטימיות שהוא היה רוצה בה בשלב הזה של חייו. לכן הוא הודף את נסיונות ההתקרבות שלך כי הוא מפרש זאת כאיום על תחושת החופש שלו. את רוצה להיות איתו על פי הכללים שלך, ואילו הוא רוצה להיות איתך על פי הכללים שלו. בעיקר הוא תופש את התלונות שלך בתור רצון שלך לשנות אותו ולהתאים אותו אלייך, והוא אינו מוכן לכך. יתרה מזו, הוא כנראה חווה את תלונותייך עליו בתור ביקורת וחוסר הערכה אליו, וזה מאוד קשה לו לשאת. אז הוא מעדיף לנתק מגע ולצאת לסיבוב עם הכלב רק לא לשוחח איתך כי את חוזרת ודורשת ממנו את הדבר המרכזי אותו הוא עדיין אינו מסוגל להעניק לך. לדעתי הדרך לאינטימיות רגשית ביניכם היא להבין ולקבל שאתם שניכם אינכם באותו מקום ולכבד ולקבל את השונות שלו.
האם את יכולה לקבל, לפחות ברמה העקרונית, התיאורטית, כרגע, ללא ההצטברות של אכזבה וכעס כלפיו, ששני בני אדם, אפילו אם הם מאוד אוהבים - אין להם אותה היכולת או אותו הרצון לאינטימיות, לשיתוף בכל, וכל זאת באותו רגע נתון? אם את יכולה לקבל זאת (וזה יהיה נכון כמעט לגבי כל בן זוג אחר שיהיה לך: או שהוא יהיה קצת יותר מחפש אינטימיות ממך, או שאת תהיי יותר ממנו).
ותמיד זה שפחות - ירצה לנוס מפני הרעפת האינטימיות של בן זוגו.
רק הבנה וקבלה של עובדת החיים הזו, שהינה כה שכיחה אצל בני זוג - יכולה לגרום לשינוי מבפנים, באיך שאת חווה את האכזבה שלך. האכזבה צריכה להיות לא ממנו, אלא מן המצב, שבו יש פער בתחום זה. ככה זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בנישואיםקרן23/02/2009
הכרתי את בן זוגי בגיל 19 התחתנתי איתו בגיל 20,והבאנו אחרי שנה וחצי ילדה מקסימה. ביני ובין בעלי יש אהבה גדולה פרגון ועל רוב הדברים אנחנו מתפשרים ומסתדרים. אני היום בת 21 וחצי בעלי בן 28 ויש לנו ילדה בת חודש וחצי. לפני הלידה היו לנו ויכוחים פה ושם , אבל אחרי הלידה זה יתגבר בצורה נוראית.. רוב הריבים שלנו הם על הכסף! בעלי הוא בן אדם שלא חסר לו כסף אבל יש לו שאיפה לקנות בית ללא משכנתא.. כרגע אנחנו גרים בשכירות, (שנה ראשונה גרנו אצל הההורים שלו)עקב החסכנות שלו. בזמן שהייתי בצבא התחתנו וישר נכנסתי להריון ובגלל זה גם עדיין לא יצא לי לעבוד. מצד אחד הוא מבין שאני לא יכולתי לעבוד ומצד שני תמיד שאנחנו רבים על דברים שאני רוצה לקנות הוא תמיד מזכיר לי שאני לא עובדת ואני תמיד מתווכחת איתו על זה שאני לא יכולה לעבוד בגלל ההריון ועכשיו יש לי תינוקת בבית וזה מוקדם מידי לעבוד,ושהוא בחר להתחתן עם ילדה צעירה שעדיין לא התבססה בחיים מבחינה כלכלית. הבעיה היא שאין לו שליטה על העצבים שלו וברגע שהוא מתווכח איתי על הדבר הכי קטן שיש הוא מתפרץ כמו משוגע ומתחיל לקלל בצורה זוועתית. הוא פוחד על הכסף כמו אני לא יודעת מה.. בזמן האחרון הריבים שלנו מתבטאים באיומים כמו אני לא יכול לסבול אותך ואני רוצה להתגרש ואז גם אני אומרת לו אותו דבר. ומשהו ששכחתי בריבים שלנו בזמן האחרון קרה כבר פעמיים שמרוב עצבים הוא הרביץ לעצמו. והריב האחרון שהיה ביננו היה ריב חריף במיוחד מה שגרם לי לעבור עם הילדה לאמא שלי..והוא אמר שהוא רוצה להתגרש ואני אמרתי לו שאני רוצה ומאז שהלכתי לאמא שלי כבר כמה ימים ..שנינו לא דיברנו אחד עם השני. אני אוהבת אותו נורא והוא גם אותי אבל אני לא יודעת איך נסתדר כל הזמן עם על כל שקל הוא רב איתי כמו משוגע,והוא פשוט לא יודע איך לשלוט על העצבים שלו.ואני לא רוצה לסבול כל החיים בגלל זה ושהילדה תסבול מזה . אני רוצה שהוא יילך לטפל בעצמו..עוד לא אמרתי לו את זה כי אנחנו לא מדברים. מה עליי לעשות עם המצב הזה? איך נתגבר על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ זוגי
דורית כהן26/02/2009קרן היקרה, צר לי על מה ששניכם עוברים. המציאות של חיים בשניים היא הרבה יותר מסובכת ממה שאנחנו מדמיינים בשלב הרומנטי. אני מציעה שתראי את תשובתי ל yb111 כי גם אתם צריכים להיעזר בייעוץ זוגי לאור חוסר היכולת שלכם לפתור את בעיות התקשורת בעצמכם, וכמה שיותר מוקדם. הזוג להם עניתי קודם נמצאים כבר בשלב הבאל לאחר תקופת הריבים הנוראיים, ואילו אתם עדיין באמצע תקופת הריבים, זה ההבדל. בכל מקרה ניתן להיעזר בייעוץ בכל שלב, וגם לפני שהריבים מתחילים, מה שנקרא - ייעוץ טרום נישואין, שיכול למנוע את עוצמת הבעיות הללו, ולתת לזוגות מתחילים כלים חדשים, שלא קיבלו בבית ההורים - ליצור תקשורת טובה, מקרבת, אפקטיבית ולנהל ריבים באופן אפקטיבי ולא הרסני, כי תמיד יהיו ריבים, וזה בסדר, אי אפשר אחרת, אלא שחשוב לדעת לריב בצורה שלא הורסת את הזוגיות. וזה ניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ססטוס קווyb11123/02/2009
שלום רב, נשואים ארבע שנים והורים לילדה בת שנה. לאחר תקופת ריבים קשה מאוד, ישבנו ביחד והחלטנו לנקוט מספר צעדים כדי לשפר את האווירה. אחד הצעדים המשמעותיים יותר היה ארוחת ערב משותפת לי ולו ולבתנו הקטנה. מאז אני מרגישה שאנו פחות רבים, יותר מדברים האחד עם השני, כי יש זמן ביחד במהלך היום, לפני שנוחתים מול הטלויזיה. אבל - א. עדיין אין בינינו מגע, חוץ מנשיקת שלום וחיבוק, וכל המגע מוקדש לילדה בת השנה. על הספה בטלויזיה אנו יושבים כל אחד בקצה שני, במקום בו הספה נפתחת לריקליינר, כך שכשנותנים יד מדי פעם, המגע מרגיש ממש זר. על סקס אין מה לדבר- לא היה כבר למעלה מחודש, לא שקודם התפרענו. בגלל הלידה, תדירות הסקס ירדה מפעם בשבועים לפעם במתי שכבר אי אפשר עם ההורמונים, שזה חודש-חודש וחצי. ואז הסקס משעמם, חדגוני וברור עוד לפני הנשיקה הראשונה. ב. בתקופת הריבים היו לי המון מחשבות על פרידה. עכשיו הם קצת שכחו, אבל עדיין, למרות ה"רגיעה" אני לא יכולה לשכוח את כל הכעסים, ומרגישה כאילו יושבת על הר געש של הכעסים שלו, שעתיד להתפרץ בכל רגע ושוב להעכיר את האווירה. כך שגם בתקופת רגיעה קשה לי להתקרב אליו ומרגישה שצריכה הרבה יותר זמן מהשבוע הרגוע. מה עושים? אנו נרצה בעתיד עוד ילדים, ואני לא רוצה להיות מהזוגות שבגיל 50 מוצאים עצמם מרוחקים ומדברים רק על הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקים לייעוץ זוגי, אין מה לעשות...
דורית כהן26/02/2009שלום לך, את מתארת זוגיות משמימה ומאכזבת שמאוד רחוקה מן המודל הרומנטי שעליו חלמת. מה שהביא לכך הוא סדרת הריבים הקשים שתיארת, שהותירו "שדה מלחמה חרוך" שבו כל אחד מכם עדיין "מלקק את הפצעים" ונזהר לא להיכנס לעוד ריב ממנו יהיה קשה לצאת.
לכן תחושת הזרות, חוסר הקירבה, וכך גם הסקס מבטא את חוסר הקירבה - סיפוק צרכים טכני, שאינו יוצר קירבה אלא ממחיש את הזרות... אני חושבת שבמצב כזה חשוב מאוד להתחיל תהליך של ייעוץ זוגי, כי ככל שתקופת "סטטוס קוו" כזאת תימשך זמן רב יותר, כך הצורך של כל אחד מכם בקירבה ובחום ובאהבה יגבר ותתחילו לחפש זאת בחוץ במוקדם או במאוחר, או לא לחפש אבל להיענות להזמנה חמה של מישהו שלישי שייזום זאת עבורכם...
אפשרות האהבה ביניכם תלך ותיעלם וקשה יהיה להשיב אותה ככל שתישארו במצב הזה יותר זמן. החדשות הטובות הן שהרבה זוגות מוצאים עצמם במצב זה - אתם לא יוצאי דופן. פשוט הגעתם למבוי סתום - את כל השיטות שאתם שניכם מכירים מן הבית שלכם וממקורות אחרים כבר ניסיתם להפעיל אבל זה לא ממש עזר, ועכשו אתם בסוג של זהירות, כל אחד כולא את תחושותיו ואת דעותיו כי הריב שעלול להתפתח, מנסיונכם, מפחיד אתכם. בייעוץ תוכלו ללמוד דרכי תקשורת אחרות להביע את רגשותיכם ואת צרכיכם, בסביבה מוגנת. תוכלו להתרווח ולהתקרב ללא פחד להיות אתם עצמכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל עזרהדנה22/02/2009
שלום רב! אני בחורה בת 26 לפני כחודש הכרתי בחור בן 25 התפתח בינינו רומן שבמהלכו פיתחנו רגשות חזקים אחד כלפי השני. ביום חמישי האחרון יצאתי עם חברה לבלות והשארתי את הפלאפון באוטו הבחור התקשר מספר פעמים וכאשר ראה שהטלפון לא זמין התקשר לפלאפון של העבודה שאותו הבוס שלי לקח איתו הביתה. מכיוון שהשעה היתה מאוחרת הוא העיר את הבוס שלי וזה מתוך עצבים אמר לו שהוא יוכל לדבר איתי רק בבוקר וניתק לו בלי להסביר לו מי הוא. מאותו מיום הבחור מסרב לדבר איתי הוא חושב שבגדתי בו ,הוא מסנן אותי ובפעם היחידה שהצלחתי לדבר איתו וניסיתי להסביר לו שהוא טועה הוא הקשיב אך סירב להאמין. יש לי רגשות חזקים כלפי הבחור ואני פשוט מאוד לא יודעת מה לעשות אשמח לשמוע דעה על הנושא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש רק דבר אחד לעשות
חן22/02/2009אולי תבקשי מהבוס שלך להסביר לבחור את הטעות? פשוט תסבירי לו מה קרה ומה חבר שלך חושב.אני בטוחה שהבוס שלך ישמח לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה.
shir23/02/2009הסיברי לבוס שלך מה התגובה שלו עשתה, גם ללא כוונתו, ובקשי ממנו את הטובה הזאת כפי שיעל ציינה. חכי מס' ימים כדי לאפשר לשקט ולמרווח זמן לחשוב על הדברים רציונאלית. נסי שוב להסביר ואם זה לא יעבוד- הוא צריך לבחור האם הוא ממשיך את הקשר או לא (וגם את כמובן). סה"כ גם הוא מפסיד פה, וסה"כ זוהי טעות אנוש. אני תקוה כי בעוד יומיים שלושה הוא יבין שהגיב מתוך סערת רגשות ויעביר את הנושא ואולי תעיזו לצחוק עליו אפילו. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם משיכה יכולה להגיע עם הזמןמיטל ד22/02/2009
שלום דורית, אני רווקה בת 38, הכרתי בחור רווק בן גילי, ממש בחור מקסים, אני כבר מעוניינת להקים משפחה ולהתחתן, אך לא מוכנה להתפשר על רגש. מאוד כייף לי איתו, ונראה לי שיכול להתפתח קשר טוב. אך לצערי, (סך הכל אחרי 4 פגישות) אני לא מרגישה שאני נמשכת אליו. האם משיכה יכולה להגיע עם הזמן? או שפשוט כדאי לוותר כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבר שאת לא נמשכת אליו?
מלי23/02/2009משיכה שמתפתחת לאורך הזמן מחזיקה יותר זמן בדרך כלל כי היא לא מבוססת על פנטזיה שיש לך על הצד השני. כמו כן, את יכולה לקדם את המשיכה ביניכם (תוכלי לקרוא על זה יותר באתר פרינסס) ע"י הבנה/גילוי של הצרכים היחודיים לגבר שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיכה פיזית היא לא הדבר הכי חשוב
yb11123/02/2009מניסיוני, כאחת שהיה מאוד חשוב לה משיכה פיזית, ובסוף התחתנתי עם בחור מקסים שאינו מושך אותי כלל, אבל מתאים מכל שאר הכיוונים ומשמש כפרטנר נפלא - לי לקח שנה שלמה עד שהתחלתי להמשך אליו, אבל במהלכה נהניתי מכל רגע,למרות המאבק עם עצמי בנושא. כךשאני מציעה לך- אם את מרגישה עם הבחור טוב, תני לזה צ'אנס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעת הציפייה המגשימה את עצמה
דורית כהן26/02/2009מיטל היקרה, אין לי תשובה מובהקת על כך. יש מקרים שהופיעה משיכה מינית עם הזמן ויש מקרים שלא. מכיוון שהוא כה מתאים לך, קחי את הזמן, ונסי לראות האם יש שינויים בתחושות שלך. חקרי את הנושא כמו חוקרת סקרנית שמגיעה ללא דעה מוקדמת, כי אני באמת חושבת שאין דרך לדעת זאת מראש, וכל מקרה לגופו.
יש להניח שאם את מגיעה עם הנחת היסוד שאינך נמשכת - זה עלול להתפתח לציפייה המגשימה את עצמה, כלומר אם אנחנו די בטוחים שעתיד לקרות דבר מסויים, אנחנו באופן לא מודע עושים פעולות שיתמכו בתוצאה המצופה, ונמנעים מפעולות הסותרות את ציפייתנו, וכך משפיעים מבלי שנרצה בכך על התצואה כך שתהיה בכיוון של הציפייה.
אני מאחלת לך שתתחילי למצוא בעצמך תחושות של הימשכות אליו. מה שיכול לעשור לכך הוא בקשות ספציפיות ממנו בתחומים שחשובים לך, כמו אסטטיקה, נקיון, ריח, וכן להגיד לו מה את אוהבת ומה לא, ללמד אותו איך לענג אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיקות של בן זוגי, בבקשה עזרהשירי22/02/2009
אני ובן זוגי יחד 4 חודשים, לפני כשבועיים עברנו להתגורר ביחד, לציין כי אני גרושה עם ילד והוא גרוש + 2, בני מתגורר איתנו וילדיו מגיעים אחת לשבועיים בסופ"ש. לאחרונה אני חווה שתיקות רבות מצידו על רקע אי הבנות בינינו, לדוגמא בסופ"ש האחרון ביום שישי בצהריים הייתי עם הבן שלי אצל חברה ובן זוגי התקשר אלי בצהריים והיה המון רעש מסביב אז הוא אמר לי שיתקשר עוד מעט, הוא כמובן לא חזר אלי וכשהגענו הבייתה מצאתי אותו ישן. באתי למיטה וחיבקתי ונישקתי אותו אך הוא לא הגיב, נרדמתי גם אני והתעוררנו מאוחר, התארגנו מהר ויצאנו להוריו לארוחת ערב. בדרך ברכב שאלתי אותו מדוע הוא מתנהג כך בכזו קרירות ושתיקה אך הוא לא ממש נתן לי תשובה. הרגשתי ממש לא נעים אצל הוריו כי הייתי ללא מצב רוח וכולם שאלו אותי מה קרה לי שאני ככה ואמרתי שאני סתם עייפה. ביום שבת הוא היה במיטה כל היום וישן, ניגשתי אליו וניסיתי שוב לדבר איתו, הוא אמר שאין לו מצב רוח וסרב לדבר איתי למרות שניסיתי להבין ממנו מה קרה אך לשווא. אמרתי לו שהעובדה שהוא כל היום במיטה לא הוגנת כלפי ילדיו שרוצים להיות עימו אז הוא קם והיה עם הילדים אך עד כה הוא אינו מדבר איתי והאמת אין לי מושג למה ואיך להתנהג עם השתיקות שלו. אני מאוד אוהבת אותו אך לא יכולה להמשיך כך עם התנהגות מסוג זה, אודה על קבלת עזרה. תודה, שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שירי
חן22/02/2009אני מבינה מה שאת אומרת יש גברים שההתמודדות שלהם עם מצבים היא שתיקות. לדעתי את צריכה לנסות ולדבר איתו כשהוא פחות נסער וסגור ולברר איתו מה בדיוק מפריע לו. יכול להיות משהו שקשור לגרושתו או לילדים שלו או בכלל למצב שעברתם לגור יחד והוא לא הסתגל עדיין לרעיון. כמה זמן הוא גרוש?האם הגירושים טריים? כי אם כן אולי זה קשור...או אולי בעבודה שלו אם הוא עצמאי עם לחצים. בכל מקרה אם זה מעודד אותך השתיקות האלה נמצאות גם אצל נשואים בלי עבר של נישואים קודמים.זה תלוי באישיות שלו אבל לדעתי אם את אוהבת אותו את צריכה להיות סבלנית איתו ולתת לו את הזמן שלו. אשמח לדעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו דפוס התנהגות
יעלה22/02/2009המעיד על בעיה . ועכשיו את יכולה להבין למה נישואיו כשלו... (בין היתר) . אין לבן זוגך מיומנות של תקשורת, ליבון בעיות, הבעת רגשות ועוד ועוד. לדעתי כדאי לטפל עכשיו לפני שגם יחסיכם יעלו על שירטון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
shir23/02/2009היי, אני חושבת שזה קצת מרחיק לכת, אמנם אני בטוחה שיש גם מקרים שאת צודת לגביהם, אבל ממה ששירי כתבה ועד למה שאת הסקת- הדרך מאוד ארוכה. סה"כ לאנשים שונים יש דרכים שונות להתמודד עם מצבי לחץ ומשבר. בהחלט ובהחלט יש אנשים שכך הם מתגברים על בעיות, סערות פנימיות, התלבטויות וכעסים. יש גם נשים כאלו. אנשים כאלה רואים בשתיקה כ'תקופת מעבר' עד לרוגע והצטננות. כשבן הזוג יירגע מעט, אולי עוד כמה ימים, שירי תוכל לשבת איתו בבית קפה, ללא ילדים מסביבם ולנסות שוב להעלות את הבעיות ולהיות פתוחה לביקורת וגםלשדר זאת ע"י רוגע והעלאת רגשות חיוביים מולו (הייתי אפילו מראה לו את ההודעה שלה פה כדי להמחיש). ייתכן וזה מצביע על בעיה גדולה יתר מסתם שתיקה לצורך הירגעות ויתכן ולא. אבל לא הייתי מרחיקה לכת אלא מטפלת בבעיה כפי שהיא מוצגת עכשיו- חוסר תקשורת על רקע, כנראה, משהו שקרה, והוא עדיין לא מוכן לחשוף את זה. סה"כ הקשר טרי עם מורכבות של ילדים משני הצדדים, זה לא כ"כ פשוט. צריך סבלנות ונראה שלשירי בהחלט יש אותה. ולשירי, את בדרך הנכונה לדעתי. קחי עוד יום יומיים, נסי לצאת איתו לאיזה בית קפה ולנסות להבין מה פשר העיניין. את יכולה לכתוב לו מכתב קצר בו תתארי מה את מרגישה, מתוך נקודת מבטך ולא מתוך נקודה מאשימה או שיפוטית. מכתב בו את מביעה את ההבנה והקבלה שלך אותו גם במצבים קשים ובקשה אמיתית לשיתוף פעולה מלא מצידו כדי לשמר את הקשר. אני בטוחה שהזמנה מסוג זה תביא עמה פתיחות (חשוב לדבר במקום נייטרלי ללא הילדים), ואוליי גם פתרונות ותובנות בהמשך. אם זה ממשיך, אזיי יעלה צדקה באומרה שיש פה בעיה גדולה יותר ואולי כדאי לשקול ייעוץ (אפילו רק לך אם הוא יסרב) כדי לראות איך מתמודדים עם זה לפחות במערכה שלך מולו. אולי לאט לאט תעלי על דפוסים חוזרים ותוכלי יחד עם המטפל לנסות להגיע לדרכים שיפתחו אותו, ושיגרמו לתקשורת טובה יותר. אולי בהמשך הוא אפילו יסכים להצטרף. בהצלחה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת של שתיקות
דורית כהן24/02/2009היי שירי, את מתארת את השתיקה שלו, מול נסיונותייך להבין מה קורה אצלו, מה לא בסדר. מכיוון שהזוגיות שלכם היא מאוד קצרה ואילו התגובה שלו היא יחסית קיצונית - שתיקה רועמת - אני מניחה שאת סגנון השתיקה שלו הוא הספיק "לפתח" עוד לפני הזוגיות איתך. מכיוון שזו טכניקת תקשורת מאוד לא יעילה, אני משערת שעובר עליו בימים אלו משהו קשה, עד כדי כך שהוא לא מסוגל להיכנס לשיחה אודות העניין. יש להניח שבעבר זה כבר קרה לו וכי זהו דפוס אצלו בשעת משבר. אם את מסוגלת להיות חזקה, להאמין בו, להיות סבלנית ולא לנדנד, יתכן שזה יעבור אם תגידי לו - אני מבינה שעכשו אינך מסוגל לנהל איתי שיחה. אני לא יודעת למה זה ככה, אבל אני רואה שזה מה שקורה. בסדר. קשה לי עם זה, זה נכון, וחשוב לי להיות מסוגלת לשוחח איתך על הכל, אבל אני אחכה לך - מתי שתהיה מוכן לשיחה - תודיע לי, ונתיישב לדבר. האם את מסוגלת לתעצומות הנפש הללו? לקבל בעצם את העובדה הוא נסער עכשו ושאין לך דרך לחדור אליו, וכי כל מה שאת עושה בנסותך ללחוץ עליו לשוחח עלול להגביר את ההתכנסות שלו.
אני חושבת שמול השתיקות שלו בנות הזוג הקודמות היו מאבדות את העשתונות (זה די טבעי...) והיה קורה סחרור והחמרה מעבר לבעייה המקורית שיצרה מלכתחילה את ההתכנסות שלו.
אולי (לא בטוח...) אם תצליחי לשמור על שלוות הנפש שלך נוכח השתיקות ובאמת לתת לו את הזמן שלו לצאת מכך - זמני היציאות יתקצרו, ללא סיבוכים נוספים.
עלי לציין שיש גם אפשרות בעייתית יותר, שזו לא רק בעיית תקשורת אצלו אלא עובר עליו משהו קשה שאינו קשור אלייך, ויש לשים לב ולבחון האם קרה משהו בעולם שלו, או שקרה משהו רגשי מולך שהוא אינו מסוגל להגיד לך עדיין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו :(liora19/02/2009
אני (בת 25) ובן זוגי(30) יחד שלוש וחצי שנים מתוכן גרים שנה ביחד. מאז שנפגשנו בפעם הראשונה יש בינינו ניצוץ ותשוקה הבעיה היא שאנחנו כל כך שונים ורבים המון... כל דבר כמעט יוצר ריב. אני רואה בעצמי כיותר מתפשרת למרות ששנינו אש, וכל ניצוץ יכול להדליק ריב אני לפעמים מעדיפה לקחת צעד אחורה להתנצל אם דיברתי לא יפה או כעסתי ולסיים את זה, הוא מבחינתו טוען בכל ריב כי אני האשמה העיקרית ויוצרת ריבים, מזלזלת בו. במהלך השנים עשיתי עם עצמי הרבה חושבים וראיתי מצבים שבאמת אולי זלזלתי זו וגרמתי לו להרגיש רע ואני עובדת על זה. מבחינתי הוא מאוד עקשן וכמו ילד תמיד ימצא מה לענות וזה כמובן לפעמים מטריף. הריב האחרון והמאוד רציני התרחש היום ואני חושבת שאנחנו על סף פירוד. יש לו חבר טוב מהלימודים שעובד באיזור המגורים שלנו פעם בשבוע (גר רחוב מאוד) וחברתו גרה במעונות גם באיזורינו. מדי חודש החבר היה מגיע אלינו לישון וחברתו הייתה מצטרפת, הם היו אוכלים ומתקלחים אצלינו ואפילו פעם אחת הבחורה הביאה כביסה אלינו הביתה. הדבר מאוד הפריע לי אבל הרגשתי שאין לי זכות להגיד משהו כי זה חבר שלו והוא סידר לו עבודה והוא עוזר לו וכו'. אבל אחרי שהבחורה הגיעה עם כביסה אלינו מבחינתי זה שבר את גב הגמל, הרגשתי שהבית שלי הוא בית מלון. הם מזמן רצו לשכור דירה אך בסוף החליטו שלא... ולי נדמה כי הם באים אלינו רק כדי להיות ביחד ולי זה מפריע, אמרתי את זה לבן זוגי , הוא מצידו אמר שאני בן אדם רע ולא מתחשב. היום נסעתי להורים ובגלל שאני לא בבית הוא החליט שוב לאשר לחברים שלו לבוא לישון אצלינו ואמרתי לו "לא" התחיל ויכוח של "Tת לא בבית מה איכפת לך, מה את עושה לי פרנציפ?" ניסיתי להסביר לו שזה הבית שלי ואני לא מוכנה לשמש בית מלון למפגש אהבים... בקיצור הוא אמר לי שאם זה ככה הוא לא יכול לחיות בבית שלי. בעבר ניסיתי כמה פעמים לבקש ממנו ללכת ביחד לטיפול זוגי כי אני רואה אותנו יחד לכל החיים, אני מאוד אוהבת אותו ומאוד רוצה שמישהו יעזור לנו להגיע לעמק השווה אך הוא מסרב. אני צריכה עזרה.... :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ליאורה
יעלה20/02/2009לפעמים גם טיפול יחידני יכול לעזור לבעיות זוגיות. אם בן זוגך אינו מעוניין בטיפול זוגי ,לכי לטיפול את בעצמך. התובנות שיהיו לך לגבי עצמך יושלכו על מערכת היחסים וגם בן זוגך יעבור שינוי כתוצאה מכך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להתווכח ולהישאר אוהבים וקרובים
דורית כהן25/02/2009ליאורה היקרה, ראשית, סליחה על העיכוב בתשובתי. אני מבחינה כאן בשני נושאים. האחד - סגנון התקשורת שלכם, והשני - הריב הספציפי עליו סיפרת. העניין המהותי הוא סגנון התקשורת שלכם, אשר מעביר מצבים יומיומיים, שיתכן וחלק מן הזוגות צולחים אותם ללא פגע - לרמה סוערת של ויכוח ההופך לריב. לשניכם, ולפי תיאורך לו במיוחד, מאוד חשוב לצאת צודק, וכאשר אינכם מסכימים, וזה קורה לכם הרבה, כי כנראה כל אחד מכם הוא טיפוס אינדיבידואליסטי, בעל עקרונות, אינכם מוצאים דרך לחיות עם אי ההסכמה בשלום. מדברי את כבר מבינה שיש גם דרך אחרת...לקבל מראש את הנחת היסוד שיהיו ביניכם חילוקי דעות, וכי אפשר לחיות עם המון אהבה גם כאשר לא מסכימים. אולי אפילו יהיה לכם יותר מעניין בחיים בדרך זו, לעומת זוגות דומים, כמעט זהים, אשר במהרה משעממים איש את רעהו...אני חושבת שכאשר ישנו ויכוח, אתם מרגישים באותו רגע שמאוד קשה להישאר אוהבים תוך כדי הויכוח, וכי מישהו צריך להיכנע, להתפשר, כדי שההרמוניה תחזור. לכן את מרגישה צורך להתנצל.
אני מאמינה שאפשר גם להישאר באי הסכמות, אבל לפתח יכולת "דיסקוס", כלומר לשוחח עליהן בצורה יסודית ועם המון הקשבה. כי תתפלאי, אבל כאשר מצליחים באמת להקשיב לנקודת המבט של בן הזוג בלי להתפרץ תוך כדי ובלי לנסות לשכנע אותו שהוא טועה, מתחילה להיווצר הבנה עמוקה יותר. אחת הבעיות בויכוח היא שההקשבה נחסמת בו, וכל אחד בעיקר רוצה להשמיע ולשכנע! מה דעתך שבויכוח ביניכם המטרה תהיה קודם כל להבין את נקודת המבט של הצד השני לעומק? הבנה עמוקה מאפשרת למצוא גם נקודות הסכמה מעטות ביניכם בסופה של ההתבוננות הזאת, אך בעיקר להרגיע רגשית את סערת הנפש, כי מה שמתלווה לריב שכזה היא ההרגשה שבן הזוג שלי לא באמת הבין אותי ולא היה קשוב אלי, וזאת הבעייה המרכזית הגורמת להתרחקות רגשית ולהצטברות של כעסים.
אשמח לשמוע מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשותמיטל19/02/2009
הסיפור שלי הוא די ארוך ואשתדל לתמצת. אנחנו נשואים כמעט 3.5 שנים עם שני ילדים (בני שלוש, ועשרה חודשים). בגדול תקופת החברות והשנה הראשונה לנישואין היו מדהימות בעלי חיזר אחרי העריץ אותי ואני אותו הכל זרם והיה נפלא (יש לציין שהוא גרוש בלי ילדים ואני הייתי אחרי מערכת יחסים ארוכה שבסופה בוטלה החתונה). שביתי היתה בת שנה כמעט מצאתי שבעלי שיקר לי, הוא סיפר לי שיוצא בערב עם מישהו מהצבא ויצא עם ידידה מהעבודה, לקח לי זמן לגלות את זה במהלכו הייתי ממש בלשית והסתכלתי בטלפנוים מילים וכו' עד שהוא הודה שעזר לאותה ידידה במשבר עם בעלה אבל טען שלא היה כלום ביניהם. מאותו הרגע ועד היום עברו שנתיים וחצי ומאז אני יכולה לומר כי האמון בו לא חזר. אני מיסודי אדם תלותי יחסית וחשדן והרגשתי איך הקרקע היציבה נשמטת מתחת לרגלי. אין לי ספק שהגבתי באופן לא ראוי ולא התעקשתי על טיפול זוגי במקום זה הייתי מתפרצת מידי פעם, עוקבת אחריו בדרכים שונות מתעמתת איתו ומבקשת סליחה כי נבהלת מהתגובה שלו. והוא מאשים אותי בכך שאני לא סומכת עליו וחודרת לו לפרטיות זה הדפוס שסיגלנו לעצמינו. אתמול הסתכלתי במקרה במיל שלו וראיתי שכתב לחברה לשעבר שפנתה אליו בכלל שאמא שלו אומרת בנוכחות אישתו שלא היתה ולא תהיה כמו אותה החברה לשעבר, אני נפגעתי עד עמקי נשמתי והתעמתתי איתו על כך. הוא התנצל ואמר שזו בדיחה פרטית ביניהם וממש מתביש שכתב כך ופגע בי אבל יחד עם זאת לא מוכן לדבר איתי כי חדרתי לו שוב לפרטיות. מאז יש בנינו שתיקה רועמת שמבחינתו יכולה להמשך ימים שלמים ואני לא מסוגלת לכך. מבחינתי או שנלך לטיפול או שנפרק את החבילה. השאלה היא האם טיפול יכול לעזור בדפוס קשר כזה הרסני שאני חושדת ובודקת והוא כועס ולא מבין שאין לי תחושת ביטחון איתו (הוא טיפוס ידידותי ופלרטטן באופיו) ובגדול האם נראה שיש סיכוי לשקם קשר כזב שבבסיסו היתה אהבה וחברות, ואם כן איך לשכנע אותו ללכת לטיפול שכזה. תודה מראש ומתנצלת על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוסים וצלקות
דורית כהן19/02/2009מיטל היקרה, ראשית ברצוני להחמיא לך על הניתוח המדוייק והכנה של דפוסי ההתנהגות של שניכם, ומה הוליד אותם. לדעתי השורשים נעוצים אצלך לפחות עוד בביטול החתונה הקודמת שאולי פגע בך והשאיר צלקת. ואילו אצל בעלך, שהתגרש, מן הסתם נהיו צלקות ממערכת היחסים הקודמת שלו, וכך שניכם הגעתם מצולקים במידה מסויימת, ורגישים לנקודות מסויימות בהתנהגות של בן הזוג. ממה שאת מתארת - הנסיבות שהוא כביכול פגע באמון שלך - לא בהכרח היו חמורות. הוא בסך הכל הרשה לעצמו להיות בקשר מסויים עם ידידות שיש לו קשר עימן. אבל את לקחת זאת קשה ותגובתך הקשה גרמה לו להתחיל לסנן במה הוא משתף אותך ומה לא. ונוצר כאן מעגל קסמים: ככל שהוא משתף אותך פחות - לך יש יותר הרגשה שהוא מסתיר מפנייך ואת מרגישה צורך לחקור אותו ולבלוש אחריו. ככל שאת בולשת יותר -כך הוא מרגיש שהפרטיות שלו נפגעת והוא משתף עוד פחות על מנת לשמור על המעט שיש לו...וחוזר חלילה.
יש דרך לפרוץ את מעגל הקסמים הזה, ויפה שעה אחת קודם, לפני שהכעס, החשדנות מכסים כל חלקה טובה של אהבה. מהרו ולכו לייעוץ זוגי, שישחרר אתכם וילמד אתכם דפוסים אחרים של שיתוף, השמעה והקשבה, כלומר - תקשורת. שיהיה לכם כיף לשוחח זה עם זו במקום חששות מכל שיחה שמא תהפוך לשיחת בירור וחשדנות והאשמות, כפי שזה עכשו, או השתיקות האלו שמטרתן להימנע מן השיחות הלא נעימות הללו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות לאחר לידהסיוון18/02/2009
אם מישהו יכול לעזור לי לשפר את הרגשתי זה יהיה הכי טוב ..
אז ככה אתאר בקצרה (כמה שאוכל) :
אני נשואה כשלוש שנים, יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים, התחתנתי עם בעלי כשנה וחצי לאחר שהכרנו.
הוא אדם טוב, בעל טוב ואבא נהדר. את המשפחה שלו הכרתי גם לפני ויקבלתי את כל מה שקשה לי לקבל עכשיו.
בעצם העניינים הם שלפני הלידה הייתי אדם יותר סובלני ואדיש יותר לסביבה.
המצב לאחר הלידה שכמובן האדם שנאי הכי דואגת לו הוא בני, בשלבים הראשונים אחרי הלידה היו חילוקי דעות עם בעלי, שנאי מבינה שזה דבר טבעי.
אל מה שקיבל דגש הוא שאת אופייו של בעלי שהכרתי גם טוב מאוד אחרי, פתאם עכשיו קשה לי : פתאם זה שהוא אדם קשה, וחסר סובלנות – עכשיו ממש קשה לי ואני מגיבה בחוסר בלנות להתנהגות הזו.
ועוד דבר ההורים שלו שהם אנשים פשוט מעצבנים וגם גובל קצת ברוע, כן הכרתי גם לפני אבל זה לא עניין אותי, עכשיו נוצר מצב שהם פשוט מעצבנים.
לא לקבל את הרושם הלא נכון, נאי לא מאלה שרבות או אומרות משהו, פשוט הכל מצטבר אצלי ואני אוכלת את הלב.
אני כל הזמן אומרת לעצמי, תהיי אדישה, את רואה אותם פעם בשבוע, אבל זה לא כך
מתחיל שבוע חדש ונהדר, ורק שאני מבינה שצריך ללכת אליהם אני הופכת להיות חסרת בלנות ועצבנית מזה. לא ברמות קשות אבל זה מציק לי ולא הולכת בכיף.
לפעמים אני אומרת זה כנראה מספיק סיבות לפרק את החבילה, אבל בפועל זה לא נכון וכנראה זה משהוא שאצטער עליו. המחשבה הזו כנראה הגיעה מהאופי שלי ששונא חילוקי דעות ולהתמודד.
גם טיפול זוגי לא בא בחשבון : בקיצור בעלי הוא ההפך ממני הוא חריף מאוד , חסר טקט חסר סבלנות ואני בדיוק ההפך
יש איזה שהוא רעיון איך לשנות את ההרגשה ?
אשמח לתשובה סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיוון
חן18/02/2009אם הבעיה היחידה היא ההורים שלו אז אולי תנסי לא לבוא אליהם פעם בשבוע אלא פחות. את לא חייבת לבוא איתו אליהם כל פעם לפעמים את יכולה לקחת לך חופש מהם.אם בעלך מבין ומתחשב לא תהיה לו בעיה עם זה. לא יקרה כלום אם תשלחי אותו עם הילד לבד לפעמים. אני חושבת שהריחוק מהם יעשה לך טוב. יש משפט שאומר "התחתנת איתו התחתנת עם כל המשפחה" וזה נכון באמת אבל את יכולה למצוא לך דרכים להקל על עצמך אם הנוכחות שלהם גורמת לך אי נוחות ועצבנות. לדעתי הכיוון של לעזוב אותו כי המשפחה שלו היא ככה וככה הוא שגוי כי הרי התחתנת איתו לא עם המשפחה שלו אין טעם שתהרסי את הקן שבניתם ביחד בגלל ההורים שלו . אז תוציאי לך את זה מהראש וחוץ מזה גם עם הבא בתור יכול להיות שתהיה לך בעיה עם משפחתו ואז מה?אין מה לעשות החיים לא מושלמים אבל צריך לדעת להסתדר עם מה שיש .אני מאמינה שאם את טיפוס כזה רגוע לא תהיה לך בעיה . תנסי להמנע מקשר איתם כל פעם שאת יכולה אפילו טלפוני ותראי שזה יעזור. מניסיון רב שנים...... בהצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך סיוון. קרה גם לי
מירב22/02/2009הבעל שלי דווקא עדין איתי לגבי העניינים האלו וחילוקי הדעות. אני הרגשתי שהוריו מעורבים מדי בחיינו. זה המחיר כיון שהוריו (גם הורי) -עזרים לנו עם הילד (בן 8 חודשים) במהלך השבוע ולכן אני מערבת אותם בטיפולו - ויש לזה מחיר. הרגשתי שכל פעם שאני עם משפחתו והתינוק איתנו, הם רוצים טיפול בלעדי עליו. אני באיזור ולפעמים אומרים לי אנחנו מטפלים בו עכשיו והילד בוכה ומסתכל עלי ואני נקרעת מבפנים. אחרי ימים של ברוגז ותחושה לא נעימה, אני מניחה שכל צד עשה חושבים ורוצה להימנע מעימות חריף וקרע. כך צריך להיות. אני מבינה שזה מרצון לעזור לנו, שיהיה לנו קצת שקט ממנו. הם גם מתגעגעים אליו ורוצים בקרבתו. כשהוא בוכה, לא קרה כלום, הוא בידיים טובות שאוהבות ומטפלות בו. הוא לא ימות מבכי. וצמצמתי את עזרתו של אמא שלו מפעמיים בשבוע לפעם אחת. מספיק וטוב. חייבים שני הצדדים להתגבר ולגלות הבנה. מקווה שבעלך פתוח וקשוב ומבין את זה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סיוון26/02/2009הי האם יש תשובה בשבילי ? ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלב קריטי בזוגיות
דורית כהן26/02/2009סיוון היקרה, ראשית, אני מצטערת על העיכוב, הצטברו הרבה פניות ולא ראיתי שלא עניתי לך.
המצב אותו את מתארת הוא מאוד אופייני לשלב הזוגיות בו אתם נמצאים, ולא צריך עד כדי כך להפחיד אותך. השנה הראשונה היא שנה של לחצים מצטברים, עייפות כרונית, חילוקי דעות, חרדה לשלומו של התינוק, חוסר נסיון וחוסר בטחון - המון תחושות שבכמות הזאת אף אחד מכם עדיין לא הרגיש מעולם. במצב הלחץ הזה יוצאים מכל אחד מכם תגובות לחוצות, וזוהי הזדמנות להכיר יותר טוב את בן הזוג ולהבין מה מקפיץ אותו, ולמה הוא זקוק. זה לא אומר שאת חייבת לתת לו בדיוק את מה שהוא זקוק לו, אבל זה יכול לעזור אם תעשי זאת. כמובן הדבר נכון גם בכיוון ההפוך - עד כמה הוא קשוב לצרכים שלך, למשאלות שלך. הדרך בה אתם תצליחו לעבור את תקופת המשבר הזאת היא מאוד קובעת וקריטית לגבי המשך הזוגיות. זוגות שמצליחים לפתח כלי תקשורת טובים, להגביר את ההקשבה זה לזו, להבין את נקודת המבט של השני ולכבד את רצונותיו, להתחשב - נעשים קרובים יותר ואהבתם מתעצמת דווקא כתוצאה ממשבר. כמה שזה נשמע מוזר, משברים יכולים לחזק ולקרב. אבל גם הרבה זוגות שורדים ממשבר למשבר, לא מטפלים בבעיית התקשורת המסתמנת, ומדלגים על הקשיים ומחליקים אותם, בלי להיכנס לעומק ולהבין את שורשי המשבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לפני חתונהדני17/02/2009
שלום, אני בן 33 ובזוגיות כשנה. לפני חודש הצעתי נישואין לבת זוגתי (בת 32) בעיקר בגלל לחץ ממנה. אמנם הצעתי נישואין אך איני שלם עם ההחלטה. היא בחורה עם אופי מקסים, מלאת שמחת חיים, תומכת, אחראית, בעלת ערכים דומים לשלי, אוהבת, חברה טובה, נאה מאוד, תקשורתית ובנוסף מצליחה ועצמאית מבחינה מקצועית וכלכלית. אני ללא ספק מעריץ אותה, חושב שהיא ראויה ונדמה לי שאני אוהב אותה. חיי היום יום עם בת זוגתי נעימים ונוחים (יותר מאשר עם כל בחורה אחרת שהכרתי). למרות כל זאת איני מאוהב בה, חסרה לי התשוקה הן המינית והן האינטלקטואלית (שלי כלפיה). השכל אומר שאני עושה החלטה נכונה אך הלב מזהיר אותי. התייעצתי עם אימי והיא אמרה לי ללכת עם השכל אבל למרות זאת משהו מפריע לי וגורם לי לתעוקה. הפחד להתחתן איתה שקול לפחד לעזוב אותה. אני כבר בן 33 ומרגיש שזה הזמן הנכון לחתונה ומרגיש שבת זוגתי ראויה אבל איני יכול להתעלם מהמועקה שיש לי כנראה בגלל הליכה נגד הלב ו\או בגלל לחץ מחתונה. האם אני שיטחי (מסתבר שחשוב לי מאוד גוף חטוב ותשוקה מינית) ? האם אני חריג? האם זה חריג להרגיש לא מאושר אחרי הצעת נישואין? והשאלה הגדולה היא האם התעוקה היא תוצאה של התלבטות בלתי פוסקת ולחץ והאם היא תעבור אחרי החתונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויתור על התאהבות
יעלה18/02/2009אתה נמצא במקום שבו אתה מאוד מעריך את בת זוגתך . ער ליתרונותיה כבת זוג אבל, לא מאוהב בה. על מנת להיות שלם עם המצב עליך לעשות ויתור. במקרה שלך זהו ויתור על תחושת המאוהבות, על הריגושים והתשוקה. זהו צעד קשה שיש בו מחיר כבד לאורך זמן אך עם זאת אתה מרויח בת זוג טובה ושותפה לטווח ארוך. השאלה אם אתה מסוגל ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידודים
דני19/02/2009יעלה תודה על התשובה הכל כך מדוייקת. זו הפעם הראשונה שאני מפרסם שאלה באינטרנט ועונה לי יעלה, בהחלט הרגשה מיוחדת שיש שותפות גורל עם אנשים זרים לחלוטין עצם היותם בני אדם שלכל אחד בעיות אנושיות משלו. השאלה אם אחרי החתונה אכנס לתהליך של התקרבות וקבלה או שמא הספקות והמועקה יעלו שוב. אתמול חשבתי על זה, ואמרתי לעצמי שאם היתי בן 25 עם ההבנות שיש לי היום לא היתי נכנס לזה... בעצם אני מרגיש בשל למחויבות ולא רוצה לותר על החמימות שיש לי ומצד שני עמוק בפנים משהו לא מדויק. לפעמים אני אומר לעצמי שאני פשוט לא יודע להעריך את מה שיש לי עד שהוא איננו ולפעמים אני אומר לעצמי שאני לא מספיק כן עם עצמי, ובתור בחור בן 33 'מצליח שנראה טוב' אין סיבה שאתפשר בכל מקרה אם היתי צריך לבחור משפחה ללא ספק שהיתי בוחר בבת זוגתי, אך אם היתי צריך לבחור מאהבת אז בת זוגתי לא היתה הבחירה המושלמת המצוקה שלי נובעת מכך שאני לא בטוח שאני אוביקטבי ורואה את המציאות בצורה ברורה וכל החלטה שאעשה תצריך הרבה מאוד אומץ ותגבה מחיר יקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאהבת מול רעיה ואם.
יעלה19/02/2009נראה לי שאילו שתי ישויות שאינן באות בכפיפה אחת. ויותר מזה, כשאני חושבת על זה, הן אפילו מנוגדות. כך שיש פה איזשהוא פרדוקס לנסות למצוא את שתיהן באישה אחת. (גם אני כאישה נתקלת בסוגיה כשמדובר בבחירת בן זוג. מאהב לעומת בן זוג ואב לילדיי. ) ומשום שלעולם לא נמצא את המושלם עלינו , כפי שאמרתי, לוותר על משהו. אבל ,הוויתור צריך להיות ממקום שלם . אם הוא לא נעשה כך ,נחווה כאב כל הזמן. אתה ,כנראה, צריך עוד זמן כדי להשלים עם הויתור הזה (או לא ...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה?
בעייתית28/01/2011למה אי אפשר שבן/בת הזוג יהיה גם אב/אם ומאהב/ת?
כשאתחתן ארצה לחשוב שבן זוגי רואה אותי כאם ילדיו אבל גם כאישה סקסית ונחשקת
קשר של סקס ויצרים יכול להמשיך תקופה קצרה,אבל אם קשר של אהבה ותמיכה של חיים משותפים או בלי יצר ותשוקה או גם תקוע.
אני רוצה להאמין שכשמתחתנים רואים באדם את שני הדברים
ומה שבעייתי מטפלים בו ומשפרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני היקר
ליאל19/02/2009כמה שאני מזדהה איתך ראיתי את התגובה שלך כלפי ולדעתי אנחנו באותה סירה.... ההבדל הוא שאני התחתנתי ואתה עוד לא .. והינה אחרי החתונה אני עדיין באותו המקום עם אותם חששות, ועם עצב גדול..... כי אני רואה זוגות אחרים מאוהבים .... וכולי קנאה שאני לא במקום הזה ואם אתה בחור של אהבה (כמוני) זה יפריע לך גם אחרי החתונה כמו שלי זה מפריע ... למה להתפשר? למה לוותר? לדעתי תיקח שנה מהיום תהנו מהאירוסים תגיד לה שתתחתנו בקיץ הבא ולא זה שיבוא ... ככה יהיה לך יותר זמן לבדוק איך אתה מרגיש.... כי אני בהחלט יכולה להגיד לך שהמחשבות מתרוצצות גם אחרי החתונה.. וזה ממש נורא !!! גם בעלי בחור מקסים, ומדהים, אבל משהו חסר..... וזה נקרא אהבה שזה הדבר הכי חשוב בעולם אז על זה לוותר? אני וויתרתי ואל תעשה את אותה הטעות .... למרות שאני בעצמי מבולבלת מכאן איך להמשיך (ילדים כרגע זה לא אופציה בכלל)..... אבל איך להמשיך לחיות ככה עם תחושת החמצה בלב שאולי יכולתי למצוא מישהו שאני יוכל יותר לאהוב? תכתוב לי מה דעתך ליאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה שכלל לא פשוט...
דורית כהן19/02/2009לדני היקר, כפי שכתבתי בזמנו לליאל, אני חושבת לפני כשנה, בתחילת ההתכתבות שלנו, זיהיתי אותה בתור מישהי שתחושת האהבה והריגוש שבהתאהבות מאוד חיוניים לה, ותמיד יהיו חיונים לה, והמלצתי לה בכל מאודי לא להינשא לבן זוגה אותו היא הודתה כבר אז שהיא לא מאוהבת בו ואפילו לא אוהבת אותו. והנה אחרי 3 חודשים, לאחר התלבטויות אין ספור - היא הגיעה למסקנה שהיא טעתה בהחלטה להתחתן איתו.
אני חושבת שעליך להמתין עם ההחלטה. אולי שווה אפילו לברר עם איש מקצוע - מה אתה מרגיש פנימה ומה המקורות לכך ואיך זה מעצב ומשפיע על עולמך, לפני שאתה מחליט החלטה כה גורלית לבת זוגך ולך, ומן הסתם לילדים שתולידו יחד. קיימת אפשרות שהתהייה הזאת תמשיך לנקר לך כל השנים, ואולי תגרום לך לחפש אהבה בחוץ, לפגוע בזוגתך. אמנם יש לציין שישנם רבים שעושים זאת לאחר כמה שנות נישואין גם כאשר הם בטוחים שבת זוגם היא אהבת חייהם, ודברים מאוד משתנים לאחר הנישואים...
אני בכלל הוגה ברעיון מהפכני: להמציא מודל נישואים שבו זה לגיטימי להתחתן עם אישה מאוד מתאימה ומוערכת, שיכולה להקים איתך משפחה נהדרת ולהיות שותפה נהדרת לחיים, אבל מידי פעם שכל אחד מבני הזוג יקח מאהב/ת, בשביל לספק צרכים ריגושיים ומיניים שמסגרת הנישואין אינה יכולה לספק. שזה יהיה סוג של מוסכמה והבנה, שיש את הצרכים הללו ולגיטימי לספקם בחוץ. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ליאל19/02/2009אל תעשה את הטעות שאני עשיתי . אני מבקשת ממך, אתה נשמע בחור כל כך טוב אל תתפשר,תחכה עם זה תגיד לה שאתה מעוניין שתהיו מאורסים ושתהנו קודם כל מזה. את תקפוץ מתחת לחופה,אחרי שמתחתנים האהבה לא קופצת לך פתאום ללב האהבה פתאום לא מתחזקת אלא ההפך הלב שלך כבר כואב, החשק שלך יורד, המצב רוח שלך דועך, החיים שלך נראים רייקנים בלי אהבה... אל תעשה את זה אתה עדיין צעיר עדיין יכול למצוא אהבה מכל הלב שבאה לך ממעמקי נשמתך עדיף להתפשר בדברים אחרים אבל לא באהבה והיום אני מבינה את זה היום אני מבינה את זה על בשרי וכואב לי ואני לא רוצה שתעשה את אותה הטעות .... תתפשר על דברים אחרים לא על אהבה.... ליאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדורית
חן19/02/2009אני חושבת שזה היה מן הסתם מודל מושלם אבל לא ריאלי כי 90% מהנישואין היו נגמרים בגירושין...כי זה לא רק רק ריגושים וסיפוק צרכים זה יכול לגלוש גם להתאהבות והיקשרות ...ורצון תמידי להיות עם המאהב. חוץ מזה שאם בעלי היה שומע על דבר כזה הוא היה מכחיל חחחח לא מתאים לו לאופי דברים כאלה "מוקצנים" למרות שלי דווקא אולי כן ...:) דרך אגב אני מאוד אוהבת את הדעות שלך אני חושבת שאת לא שופטת אלא באה מנקודה של הבנה ואמפתיה אני מאוד אוהבת את הדרך שלך . ערב טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לפידבק של יעל
shir19/02/2009בהחלט, תשובותייך מגיעות ממקום של הרבה קבלה ורצון טוב לעזור בכנות, ללא מסחריות אלא נטו טוב לב ומקצועיות. את מאוד מוערכת בעיניי ואני קוראת 'אותך' הרבה. לגבי המודל שהצעת .. אני נוטה להסכים עם יעל פה, למרות שאני משוכנעת שעצם קיום המודל הזה היה מביא הרבה גברים ונשים להקלה גדולה ולאנחת רווחה. אבל- אלו מבחינתי נישואים פתוחים, ואינני רואה בינם לבין מה שהצעת הבדל. אלא אם תאירי עיניי.. האם יש הבדל? ובנישואים פתוחים כידוע, יש פרצות לתחרויות, לחשדנות ולחוסר חשק לחיות עם "פרפר" שאמנם עושה הכל מתוקף החוק שהוגדר מראש. אלו לא באמת נישואים שמתאימים לכל המצדדים בהם, אנשים הרבה פעמים חושבים שזה לכאורה מותאם להם, וזה לא תמיד כך. ולכן מאוד מומלץ לכאלה לחשוב טוב טוב אם זה יפַתח ויהפוך את הזוגיות ליצירתית ורבת שנים.. או להרסנית וקצרת טווח בעליל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל יחסים
דני22/02/2009את צודקת בהחלט שדפוס מסויים לא מתאים למיליוני זוגות שונים,אך לדעתי יחסים פתוחים בין בני זוג ברמה כזאת או אחרת יהיו מוצלחים לזוגות יחודיים בלבד עצם העובדה שקשה להעריך מראש מה תיהיה התוצאה של יחסים כאלו מערערת את הביטחון בקשר ואת הרצון לנתינה בלתי מותנית ולשיתוף מלא אני גם יודע מתוך היכרות שעם בת זוגתי זה בהחלט לא אופציה לא רק בגלל ההשקפות השמרניות שלה אלא גם מכיוון שאין לה צורך חזק לריגושים מהסוג הזה מבחינתי היתי רוצה למצוא קשר רגיל ולהתמודד איתו, השאלה היא כמה צריך לקבל את הצד השני וכמה צריך לקבל את רחשי הלב ההפכפכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית, לחן ולשירי
דפנה25/10/2010שלום דורית.
קראתי קצת את תשובותיך לכותבי הפורום ונהנתי מן התשובות המקצועיות (אגב, של שתיכן- גם של עדי). בשל כך הופתעתי לקרוא את תשובתך לדני, בעיקר את המשפט האחרון. היה מוזר בעיני ולא הבנתי מהיכן הוא בא? מאיזו תיאוריה? או מהי יעלותו?
את בעצם אומרת שנישואין הוא דבר שנשחק עם השנים ולכן בואו נפתח ביחסים פתוחים- כל אחד יעשה כל העולה על רוחו - יהיה עם מי שבא לו, ללא התחייבות כלפי הצד השני...(תקני אותי עם לא הבנתי אותך נכון)
אם כך, למה להינשא? אשאר רווקה כל חיי, אהיה עם מי שאני בוחרת לעצמי כמה זמן שבא לי. כשימאס לי אעזוב אותו ואכיר גבר אחר. או אולי אפילו איהיה עם שניהם במקביל...אביא ילדים מחוץ לחתונה עם מי שאני רוצה וכך אחיה לי את חיי בריגושים שונים, בתשוקה מתמדת (כי כשהיא תחלוף מאחד אעבור לאחר...), וללא כל התחייבות, ומה אכפת לי אם בדרך אני אפגע במישהו- הרי אינני מחוייבת לאף-אחד...
אם בזה את מאמינה אז אני חייבת לשאול: למה בכלל להתחתן? למה לפגוע אחד בשני?- לא עדיף לחסוך את כל זה ופשוט לא להתחתן??? הרי כל הקטע בנישואין הוא השותפות, הערכה, הבית החם שזוג בונה יחד בשבילם ובשבל ילדיהם.
במקום הצעה כזו- שלא רק אינה ריאלית, ולא רק שאינה מעשית- הרי זה רק היה גורם לתככים וקנאה מיותרת, גם אם יגידו שזה בסדר וזה מוסכם.-אולי במקום זאת כדאי להמליץ לזוגות ללכת ליעוץ סקסולוגי כדי ללמוד עוד ריגושים ולחדש, אולי גם ללכת ליעוץ זוגי, לקואוצ'ינג זוגי... הרי הוכח שברוב המקרים טיפולים מעין אלו אכן עוזרים. זוגיות צריך לשמר! ולא להרים ידיים ולהגיד: "יאללה, אנחנו שנים יחד, בא לי משהו חדש- בא נבגוד. (בעיני זה בגידה, גם אם היא בהסכמה כביכול- כי יש אנשים שמסכימים כי כך כולם עושים או כי הוא רוצה את זה אז נסכים כדי שהוא ישאר איתי ולא יעזוב אותי...)
ואם לומר את האמת- אני חושבת שאם יש אהבה אמיתית בין בני זוג - אף אחד מהם לא ירצה להיות עם מישהו אחר להרוס את מה שבנו... גבר שאוהב אישה באמת לא יהיה מסוגל לדעת שאדם אחר היה איתה... וחוץ מזה- מה עם הילדים? איך הם אמורים להרגיש במסגרת כ"כ לא משפחתית שכזו? (הרי אם ההורים יגדלו כך הם יחנכו את ילדיהם לגדול כך...)
עוד דבר: אני חושבת שאם אף אחד, באף חברה בעולם לא חשב על זה, או לפחות לא דיבר על כך בקול רם- סימן שיש עניין שלא להציע הצעה שכזו...
משום-מה קשה לי לקבל את ההצעה הזו. בעיני זה בגידה לכל דבר ובאף מקום בעולם בגידה היא לא דבר מקובל...
זוהי דעתי האישית. כל אחד ודעותיו הוא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמציא מודל חדש של זוגיות
דורית כהן26/10/2010דפנה יקרה, המחשבות האלו שלי נולדו בשנים האחרונות, לאחר שראיתי זוגות במצבים שונים, בגילאים שונים, לא רק מטופלים אלא גם חברים קרובים.
זה מגיע מן המציאות שבה 50 אחוז מן הזוגות מתגרשים בסופו של דבר, ומפרקים משפחות, וזו הפכה להיות המחלה של המאה הזאת.
אז אני "משחקת במחשבותי" עם מודל שונה. ויש לי את האומץ לבטא אותו למרות שרוב היועצים משתדלים להרגיע, להחזיר למוטב, לתת טיפים ועצות איך לשמר את הזוגיות במודל המונוגמיה המסורתי, אני לא מוכנה להסתפק בכך. יותר ויותר אני מגיעה למסקנה שהעצות האלו הן כמו כוסות רוח למת...וכי יש משהו לא נכון במודל המונוגמי, והוא אינו מותאם לרוח הזמן.
מצד אחד כולם מהללים את האהבה - ראי את השרשור הנוכחי - ומחליטים להתחתן על ה"טיקט" של האהבה. אבל במקביל, אנחנו רואים שמשך החיים של האהבה המרגשת הוא קצר!!! עד 4 שנים!!! אז האם אנחנו שגדלים על חזון האהבה והריגוש וכל הספרים והסרטים מנציחים זאת וטופחים לנו בפרצופנו - נידונים עכשו לשממון?
למה לא להבין את המנגנונים האנושיים ולהמציא פתרון מוסכם, שמאפשר מצד אחד להקים משפחה מאוזנת לילדינו, ומצד שני מאפשר ומאשר לשני בני הזוג, בהסכמה כך שזו לא בגידה באמון, שבשלב שבו נגמרת האהבה והתשוקה - כל זוג בזמנו הוא, יעברו לשלב הבא של הזוגיות וזו תיפתח לחוויות חולפות של ריגושים. ואם זה יהיה מקובל וצפוי, הפגיעה תהיה קטנה בהרבה מאשר בגידה כפי שמקובל היום, המשפחה תישאר מאוחדת ומקבלת, ונדמה לי שהפגיעה וההרס יהיו קטנים בהרבה.
דפנה, אלו כרגע רק מחשבות, ואני אשמח לקבל תגובות על רעיונות מהפכניים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית---
בני26/10/2010(כמה מילים בקצרה על העניין הזה, כי זה תחום שמאוד מעניין אותי,)
גם אני בדיעה כזאת, לכל הפחות רוצה מאוד לחיות כך, ואפי' מדבר ע"ז גלויות עם אשתי,,,
אבל התורה הקדושה שנכתבה לפניי הרבה מאוד שנים, קובעת שזה לא ראוי, מי כמוך יודעת שישנם דברים מעבר לאהבה הפשוטה, קשר נפשי וחזק בין שני אנשים יכול לשרוד ולצלוח מכשולים רבים,
מה לעשות והוראות היצרן הן שלא להתנהג כך, אפשר גם להצדיק את השיטה הזו, ואפשר כמובן לחלוק עליה, אבל זה מה יש,
בנימה אישית, ומניסיון של קצת יותר מ- 25 שנה, האושר האמיתי נמצא בתוך הנפש הפנימית, כשאדם חי באושר עם עצמו אז יותר קל לו לחלוק עם אחרים, וכשמגיעים לשלווה הזו עם בן הזוג שלנו, אז כבר לא משנה איך הוא נראה, ובמה הוא חלה וכו' וכו', אולי להיפך נרתמים זה לעזרתו של זה,
וע"פ הבנתי הדלה והמוגבלת כנראה לזה התכוון המשורר, זוג אנשים שמתאמים ציפיות והבנות שלא ע"פ ההתאהבות גרידא, אלא ע"פ שיתוף צרכים, ויכולת הכלה לאורך זמן, בידיעה שבזמנים הקשים יש על מי לסמוך !
כי הרי ההתאהבות הראשונית נועדה להראות לנו עד להיכן אפשר להגיע,,, זהו תזכורת לימים קשים לזכרון עולם איך היינו פעם, וכי מה נשתנה ???
החכמה היא להתמודד ולייצר רומנטיקה גם בשגרה, ודווקא אז מתגלים הכוחות והיכולות של כל אחד, אם רק נדע לשחזר, לזכור ולהזכיר לעצמנו, את הרגעים היפים שהיו מנת חלקנו בימים הראשונים ???! נדע גם ליישב את המשברים של היום,
אם כן, אלו שלא מסוגלים לחיות כך, ואכן זו רעה חולה בעולם כולו, לא יכולים לבוא ולומר שכך צריך להיות, לכל היותר הם צריכים להודות שיש כאן כשלון מערכתי, והם לא מסוגלים להתמודד איתו,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם בני ודפנה
חושבת27/10/2010לפי דעתי צריך ללמוד זוגיות. מי שלא יודע, שיילך ללמוד איך לכבד, איך לשתף, איך להשתתף ולהיות שם בשביל הצד השני וכיצד לשמר את הניצוץ.
הכי קל זה להרים ידיים ולהחליף אחד באחר. מה שכן, צריך להיות רצון כזה-ללמוד עוד על זוגיות. אחרת.. אין טעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית
adili25/01/2011אני מסכתמיד קיים. המודל מסכימה עם המודל. וחושבת מניסיון שלי ושל מכריי שהרצון לשכב עם אחרים או לקבל ריגושים תמיד קיים וגורם לאדם לחוש כאילו הוא מת מבפנים. יתכן והמודל הוא הרע במיעוטו.
לאלה שטוענים שזה גורם לבעיה כאשר אחד מבני הזוג מתאהב, אז אני חושבת שברגע שזה יהיה מוסכם ששני בני הזוג אוהבים את הבית ורוצים להישאר בו אז הפחד והקינאה יורדים.
אבל גם אלה רק מחשבות ואולי זה לא נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאל
דני22/02/2009לפחות אני לא מרגיש חריג אני יכול להבין איך הגעת למצב בו את נמצאת היום, הלחצים החיצוניים מכל הכיוונים והלחץ הפנימי יכולים לסחוף אותנו ולהוביל להרגשה שהבחירה שלנו לא היתה בשליטה מלאה האם את חושבת שעשית טעות או האם את עדיין מתלבטת? אם הית חוזרת אחורה בזמן לא הית מתחתנת? אני לצערי לא יכול להציע חתונה בקיץ הבא מכיוון שבת זוגתי לא תסכים היא כבר נפגעה משיחות שהיו לנו והיא רוצה שאחליט על חתונה בקיץ הקרוב אני מקווה שהתמונה והרגשות שלי התבהרו בקרוב ושיהיה לי הכח והחכמה לעשות את ההחלטה הנכונה. לפעמים אני חושב שזה ביש מזל כי כל בחירה תכאב ולפעמים אני חושב שבעצם שתי הבחירות יהיו טובות דרך אגב, אם הית רואה אותנו כזוג יכול להיות שהית מרגישה קינאה, כי הכל נראה מושלם מבחוץ. אין מה לקנא באנשים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עדכון?
יוסי25/10/2010שלום דני,
אני נמצא במצב דומה מאוד לשלך.
אשמח לשמוע מה עלה בגורלכם, אם תוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האפ פעלתי נכון ?חנן17/02/2009
שלום. היינו אני ואשתי במסיבה אצל חבר ואחת הנשים ירדה על אשתי ועקצה אותה ופגעה בה במקצת ולא במקום ולדעתי לא לענין . אשתי התגוננה בכוחות עצמה ואני שהייתי שותף והייתי לידה לא הגבתי ושתקתי למרות שראיתי שאשתי כעסה מאוד ורטנה מהירידה של אותה אשה . האם לדעתכם עשיתי טעות שלא התערבתי והגנתי על אישתי במקום לשבת בשקט ולא להיחס . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה תלוי...
חן17/02/2009אם זה מפריע לה שלא התערבת אז אני מניחה שהיית צריך אבל לומדים מטעויות וזה בסדר זה לא נעשה במתכוון .אם זה לא מפריע לה אז זה גם בסדר. הפגיעה היתה מכוונת כלפיה אז אם היא מרגישה בסדר עם התגובה שלך או חוסר התגובה אז זה בסדר אתה לא צריך להתייסר יותר מידי.ואם היא מרגישה שהיית צריך להגיב אז כדאי שתשוחח איתה למה היא הרגישה שהיא צריכה גיבוי כדי שבפעם הבאה אתה תדע מה לעשות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)