מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך הקשרנינה11/03/2009
היי אני בקשר , עם חבר שלי שישה חודשים אנחנו בני שלושים , אני אוהבת אותו אך לא יודעת עד כמה , הוא בן אדם מקסים , לב טוב , יפה תואר , טוב לי שאני איתו , אני מרגישה שאני נרדמת בקשר הזה .אנחנו לא רבים ולא מתווכחים , אין לו טענות על כלום , אני תמיד מציקה לו בכל מיני שטויות .. הוא אדיש , ואיטי בכל כיווני החיים , גם בעבודה , גם בחיים , לא שאפתן , לא מתאמץ להשיג את הדברים ,וגם נראה לי שהשאננות שלו גם בקשר ... חשבתי לקחת הפסקה מהקשר ולבחון את הרגשות שלי כלפיו , הוא רוצה חתונה ואני מפחדת למהר ולקחת את החלטה , מצד שני אני חושבת שהוא אדם טוב, ויהיה בעל טוב , אוהב , ואני בגיל שאני באמת חושבת להתמסד ופחדת לפספס את הבחור ... השאלה אם פסק זמן יוכל לעזור בלבחון את הרגשות שלי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות מאוהב
דורית כהן12/03/2009היי נינה, אני מאמינה שבמצב כזה רצוי לקחת פסק זמן, כי מאוד יתכן שאת תראי שאת חשה הקלה וחופש, ולא מתגעגעת. אני מציעה לך לא להתפשר ולא להיכנס לנישואין ללא אהבה. אם מרחוק תרגישי שהוא חסר לך ואת מתגעגעת, זה אולי יגרום לך להעריך אחרת את יחסך אליו. האם בעבר הייתי מאוהבת ממש במישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הייתי מאוהבת
נינה12/03/2009תודה לך על תגובתך המהירה , אני התאהבתי וניהלתי קשר עם גבר נשוי במשך חמש שנים , שנכנסתי לקשר הזה הייתי מאוד חסרת בטחון , לא הערכתי עצמי מספיק בעיות שהיו לי בילדות וגם מהמשפחה , אני טיפוס רגשי ואכפתי מאוד , ויש לי אוזן קשבת ולב רחב , אך הבעיה זה עלה לי ביוקר , לכן נגררתי בקלות לקשר עם גבר נשוי , שלמזלי הוא אדם מדהים , יחס מאוד חם , סבלני מאוד ,אכפתי , מחזר .. אך הגעתי למסקנה אחרי השנים שזהו לא ממשיכה הלאה ולפני כשנה ניתקתי את הקשר סופית לאחר סבל רב ועזרה של יועצת .. אמנם הבחור שאני איתו חסר בו הקטע של היוזמה והחיזור , מרגישה טוב שאני איתו , אבל חסר לי משהו בקשר , עד היום משכתי את הקשר כי , פחדתי בגלל העבר שלי עם הקשר האסור , לא רציתי לעשות את ההשוואה ביניהם , מאחר שזה שונה מאוד .. חבר שלי לא רואה את הדברים איך שאני רואה אותם , גם שאני מתלוננת שהוא לא מתקשר ושואל , בעצם אני זועקת ליחס חם יותר , לחיזור לריגוש , ההרגשה שלי שהוא אדיש לדברים האלו , או ביישן או לא יודעת מה , כל הזמן פחדתי שאני זו הלא בסדר , הלא סבלנית או יש לי ציפיות גבוהות מדיי , וגם הפחד שלא אמצא בן זוג אחר . גם בעבר שלי לא ממש היה לי הרבה מחזרים , או שהיו מחזרים אחריי גברים נשואים , או הגברים שאהבו ורצו אותי כ"כ הם תמיד היו הטיפוסים היותר חלשים ממני האם אני מושכת טיפוסים כאלו ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקריםענת3111/03/2009
שלום, אני בת 31, הכרתי מישהו בן 32 לפני שלושה חודשים דרך אתר הכרויות. במהלך הקשר חשבתי להיפרד מספר פעמים אך הוא מאוד רצה שנמשיך והחלטתי לתת לזה צ'אנס עד שלפני שבוע באתי ואמרתי לו שעברתי את שלב הבאלגנים ואני רוצה לתת לזה צאנס אמיתי.יום לאחר שאמרתי לו את זה הוא אמר שהוא חייב להתוודות בפניי שהוא שיקר לי בנוגע למספר דברים כמו תואר עבודה ועוד מספר דברים שהיו אמורים להרשים אותי. הוא טען שנדלק עליי קשות וידע שאם לא ישקר לי אני לא ארצה לצאת איתו ולכן לקח את הסיכון. בעצם הסיכוי היחיד שהיה לו לטענתו. כשסיפר לי ביקשתי שיעזוב והוא לקח את זה די קשה ואחרי מספר ימים היה מגיע אליי ללא הודעה. אני קצת מבולבלת והדבר היחיד שמטריד אותי ושיהיה לי קשה איתו באמת זה עצם העובדה ששלושה חודשים הוא מרח אותי בסיפורים על מנת להרשים אותי, ואיך אוכל לבטוח בו בעתיד. אשמח לשמוע דעות. ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת צ'אנס
דורית כהן12/03/2009ענת היקרה, את מציבה דילמה קשה. אינני בטוחה שאני יכולה לענות לך על כך בצורה נחרצת.
כי הצורך שלו להרשים אותך מעיד על חוסר בטחון במי שהוא כעת. כלומר הוא לא חשב שמי שהוא - שווה היכרות ושווה אהבה. אבל אם את מצליחה לחשוף את הבן אדם מעבר לתחפושת ואוהבת את מה שהתגלה - אז אולי את תהיי עבורו התחלה של ריפוי עבור תחושת חוסר הערך שלו.
העובדה שהוא חשף את הדברים יחסית מוקדם - מעידה שבכל זאת יש בו יושר פנימי ואומץ. הכרתי פעם זוג נשוי שהיתה להם ילדה, ורק אחרי עשר שנים יחד היא גילתה שהוא שיקר לה שקרים בסדר גודל מזעזע - אודות מצבו הכספי, מקצועו, מקום עבודתו...
אולי שווה לתת צ'אנס ליחסים ולשים את עובדת השקרים בצד ולראות עד כמה את מוצאת בו אדם טוב ומתאים לך. אני חושבת שיש צורך לדסקס לעומק את מה שקרה - לא בכעס עכשו, אלא בסקרנות, במטרה להבין מה גרם לו לעשות זאת.
אני חושבת שבעידן האינטרנט הרבה אנשים משקרים ומציגים עצמם עם יותר קרדיטים, השאלה היא באיזה שלב מתוודים על כך, והאם מה שנותר הוא בעל ערך עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בחיי הזוגיות עזרה דחוף!!!!!!!!אלמונית11/03/2009
אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל אני נשואה רק חצי שנה וכבר רוצה להתגרש אני מרגישה שעשיתי טעות שהתחתנתי אני כבר לא אוהבת את בעלי ולא נהנית איתו בסקס בכלל כי הוא חזר בתשובה והכל כמעט אסור לנו לעשות דיי אני כבר בלי שמחת חיים אבל אין לי אומץ להתגרש מפחדת להישאר לבד. וגם הוא כבר בקושי מתייחס אליי אפילו המגע שלו לא נעים לי כבר מאוד משעמם אותי אני מרגישה שאני מחמיצה ומפספסת משהו בחיים שלי עדיין אין לנו ילדים ואני כבר אובדת עצות בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת ייעוץ אישי
דורית כהן12/03/2009אלמונית יקרה, המצב אותו את מתארת הוא חמור, וברור שאי אפשר להמשיך כך ואת צריכה להיזהר לא להיכנס להריון. אני מציעה לך לקחת ייעוץ קצר מועד ולקבל הכוונה כי עוצמת רגשותייך לא מאפשרת לך לבחון את המצב בצורה שקולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעל חוזר בתשובה
עתליה15/03/2009חביבתי, אינני יודעת מאין בעלך שואב את האיסורים הללו. לאנשים דתיים לא רק שמותר לשמח ולענג זה את זה במיטה. זו גם מצווה. פני ליועץ שהוא גם דתי, כמו ד"ר עמי שקד שהוא גם יועץ זוגי וגם מטפל מיני וגם חובש כיפה שחורה. הוא אדם שלו בעלך לא יכול לספר סיפורים על איסורי מיטה ע"פ ההלכה. הוא גם לא ימרח אותך, הוא יעיל ויכול לסייע לך גם אם תחליטי שזה לא בשבילך. אגב, אם תרצי וזה חשוב לך, פני אלי במייל ואחפש ואשלח לך שם של ספר שעושה ניסים במגזר הדתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי לא אוהב לבוא להוריישרון11/03/2009
שלום, בעלי ואני נשואים כשנה וחצי, לאחר שיצאנו 4 שנים. יש לי בעיה שאני מוכרחה לדעת איך נכון לטפל בה, מה נכון להגיד... אנו גרים ליד הורי בעלי, ופעם בחודש נוסעים לשישי שבת אצל הוריי. הבעיה היא שכמעט תמיד כשאנו אצל ההורים שלי, בעלי מראה סימני שיעמום בולטים, לא מדבר, לא מחייך. המשפחה שלי מאוד אוהבת אותו, אבל הם כבר מבינים שהוא לא אוהב להיות שם ואני מאוד פגועה מכך, בעיקר לאור העובדה שאני ממש לא מתנהגת כך אצל הוריו. אני קשורה מאוד למשפחתי ועד שאנו מגיעים אליהם, אני מעדיפה להיות בבית, לעזור לאמא שלי וכו'...(אנו לא נוסעים בשבת) הוא מבחינתו, איך שמגיעם בשישי-רוצה לצאת, הוא בכלל מעדיף להגיע רגע לפני שבת, אבל אני לא מסכימה לכך. אני מרגישה שבהתנהגותו הוא מרחיק אותי מהמשפחה שכ"כ יקרה לי ואני לא מבינה מה הבעיה להתאמץ קצת, לקרוא, או להעסיק את עצמו באיזושהיא דרך. זה כולה פעם בחודש וזה מאוד חשוב לי... לצערי הוא לא מקבל בקלות דברים שנאמרים לו... בקיצור, אני ממש מתוסכלת ורוצה לדעת מה לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלה
דורית כהן12/03/2009שרון היקרה, איכשהו נראה לי שלא יעזור שכנוע ולחץ במצב הזה. קבלי את היחס שלו כמו שהוא, כי נסיון לשנות רק עלול להגביר את ההתנגדות שלו.
אני מציעה לך ליהנות מן הביקור כמה שרק אפשר ולסמוך על בעלך שימצא מה לעשות.
את לא אחראית עליו ואם לא תרגישי אחריות - או תרגישי אשמה שהוא לא נהנה ואפלו סובל מן הביקור - אולי דווקא אז תצא לאור אפשרות עבורו למצוא בכוחות עצמו איך להעסיק את עצמו.
שחררי את דאגתך ותסמכי עליו, תני לגישה הזאת צ'אנס וקחי את הזמן שלך. אם הוא מקטר אמרי לו שהביקור חשוב לך ושזכותו לקטר אם כך הוא מרגיש. בלי ציניות. (זה לא אומר שאת צריכה להרגיש אשמה אם הוא מקטר - אבל תני לו להתבטא)
בתור "ילד גדול" כפי שאני מאמינה שהוא - הוא ימצא מה לעשות עם עצמו ויחפש עניין. כל עוד את קשובה וחרדה מפני ה"אנטי" שלו - הוא מכוון לשם את האנרגיות שלו. ברגע שתפסיקי לקחת זאת על עצמך ולהרגיש לא נוח בגללו - את תשחררי אותו לחפש עניין באופן טבעי, בקצב שלו.
מעניין אותי לשמוע מה דעתך על ההצעה, ואיך זה מתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שרון12/03/2009זו בהחלט דרך שנראית הגיונית, אנסה לנהוג לפיה בתקווה גדולה שאעמוד בכך. אני באמת מתייחסת לבעיה הזו יותר מידי, אולי אם לא אראה לו שאני מתרגשת מכך, הוא ירגע. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור אצל ההורים
עתליה15/03/2009אם זה כל כך כואב לך שווה לברר איתו בנחת. אמרי לו שיש משהו חשוב שהיית רוצה לשוחח עליו ודברי איתו. סיפור עם הורים הוא מספיק חשוב כדי לברר אותו בצורה יסודית. לקטר לך זה לא פתרון ולא - אין לו זכות להעכיר את מצב רוחך בקיטורים. אמרי לו שחשוב לך לבקר את הורייך ושחשוב לך לעשות זאת יחד איתו, כי זה חלק מה"יחד" שלכם. כשיהיו לכם ילדים זה עלול להיות יותר קריטי. בעלך צריך להבין שחלק מהזוגיות זה להיענות לצרכייך, וקשר עםהורייך הוא אחד הצרכים החשובים. הוא גם צריך להבין שסופי שבוע כאלה שהוא מנחית עלייך זה כרסום ביחסך אליו. בדיוק כפי שאת מכבדת את הפגישות עם הוריו, כך גם הוא צריך לכבד את הפגישות עם הורייך. אם משעמם לו - שיביא ספר ויקרא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות עם אנשים אובייקטיביםליטל10/03/2009
שלום. אני ליטל בת 24 מהמרכז. אני עם חבר שלי מזה שנתיים וחצי ואנחנו גרים יחד שנה. אני אוהבת אותו. כשאנחנו לבד בבית הכי כיף לנו בעולם. העניין הוא כזה: אנחנו לא מקיימים הרבה יחסי מין (פעם בשבועיים בערך). הדבר נובע בעיקר מלבידו נמוך שלו ומכך שהוא השמין, עסוק בלימודים ומודאג בקשר לכסף ועבודה. מדובר בבחור בן 26 חשוב לציין. מעבר לכך הוא מאוד מעוניין (וגם אני עד היום) שעוד שנה בערך נתחתן. העניין הוא שבגלל מצבו (ובגלל האופי שלו) הוא לא יוצא הרבה. אני בדיוק ההפך. אני לא יכולה להישאר בבית הרבה, אוהבת חברה ולצאת. הוא כועס עליי על- כך שבזמן האחרון אני יוצאת כמה פעמים בשבוע (חשוב לציין שמבחינתו לצאת זה גם סיבוב שופינג, שכידוע נשים ואני מטורפת על זה). הוא אומר כי אני צריכה לנקות יותר ולהיות בבית יותר. בשנה שגרנו יחד כמעט ולא יצאתי ולא קיימתי יחסי חברה, אך בזמן האחרון אני מרגישה שאני בתקופה שאני חייבת להתאוורר ולנצל את הגיל שלי. באחת מהשיחות שלנו על-כך הוא היה תוקפני ואמר שהוא לא רוצה להגיע למצב שבו הוא אומר לי לא לצאת. מעבר לזה כל פעם שאני יוצאת ההרגשה מגעילה. אני מרגישה שאני צריכה לחזור הביתה מהר כי הוא יושב ומחכה. מעבר לכל זה הבחור אינו מפרגן ואינו מחמיא כלל. אני יודעת שהוא אוהב אותי ונורא אכפת לו ממני אבל האם זה מספיק לקשר ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים גדולים מדי
דורית כהן11/03/2009ליטל היקרה, ממה שאת מתארת ישנם ביניכם הבדלים מאוד גדולים, בכמה תחומים - ליבידו, בילויים, אחזקת הבית, טמפרמנט. זה מציב קושי מעבר לרגיל בזוגיות וכאשר ישנו קושי כזה אתם תזדקקו להביא המון הבנה וקבלה לשונות שלכם, כלומר לקבל זה את זו לי ביקורת והאשמות, וזה תחום של תקשורת. אם את מרגישה "מגעילה" כל פעם שאת יוצאת בלעדיו לבילויים שלך וכו', יש משהו בתקשורת שלכם שאינו עובד ועליו צריך לעבוד. כמובן שגם אם תהיה המון קבלה, הסגנון שלך של יציאות ובילויים יפגיש אותך בטווח ארוך עם גברים בעלי ליבידו גבוה ותצטרכי להתמודד לאורך שנים בפיתוי הזה. חשבי היטב אם האתגר הזה מתאים לך. לדעתי, את עוד מאוד צעירה, ומנסיוני הטענות שלנו כלפי בן הזוג רק הולכות וגוברות עם השנים. אז חישבי היטב אם את חייבת להכניס עצמך מראש למערכת שיש בתוכה כל כך הרבה מכשולים. הרי נאמר- לא תשים מכשול בפני עיוור. והמבין -יבין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי רציתיליאור09/03/2009
רציתי לדעת איך אני יכול לדעת שהחברה שלי לא אוהבת אותי יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מניחה
shir10/03/2009שזה דבר שלא צריך לשאול אלא להרגיש- אם היא מזלזלת בך, מסננת, לא רצינית איתך, אתה בעדיפות שונה מבעבר, היא לא מתלהבת להיות איתך, לא מחזירה אהבה כשאתה מצהיר על אהבתך.. וכו'.. תמיד טוב לשים את הדברים על השולחן ולשאול אותה, אולי יש לה סיבה לא להראות הדדיות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי shir
ליאור10/03/2009שאנחנו נפגשים יש המון אהבה,כשאנחנו מדברים היא אומרת לי שהיא אוהבת אותי יותר מכל,העניין שהיינו נפגשים הרבה ועכשיו אנחנו נפגשים בקושי פעם בשבועיים,היא התחילה לעבוד והיא טוענת שזאת הסיבה אבל אני לא יודע מה לחשוב ומהי האמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליאור
shir11/03/2009תראה, אני לא יודעת כמה זמן אתם בקשר, בני כמה אתם ומה טיב הקשר. אלו דברים שהיו עוזרים לי לתת לך את דעתי בצורה יותר מדויקת. אבל אני חושבת שבמקרה כזה, בו יש הבדל משמעותי בתדירות הפגישות וברגשות שלך (כולל חששות)- פשוט תדבר איתה. שים את הדברים על השולחן מתוך כנות וצורך לשתף אותה ולא מתוך תוקפנות או כעס. אני בטוחה שאם היא רצינית, היא תשתף פעולה ולא תתחמק, ותיקח על עצמה לנסות לשפר את זה. ואם היא מתחמקת משיחה כזאת - כנראה שהחשש שלך מוצדק והיא אכן לא מרגישה אותו דבר, אחרת אין סיבה לזלזל. אני מאחלת לך שתישאר רק בקשרים שטוב לך ושאתה מרגיש מסופק מהם ולא תהיה לך הרגשה של "ברירת מחדל". בכל אופן, השיחה הזאת יכולה לפזר לך את הערפל ולתת לך סימן ותשובה לשאלה שלך. בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי shir שוב
ליאור11/03/2009קודם כל תודה רבה,אני שאלתי אותה בכנות מה קורה היא אמרה שמבחינתה כלום לא השתנה,אני רק יכול לומר לך שהיא הרבה בממתינות ושאני שואל עם מי, היא אומרת שאני לא ישאל אותה זה לעניין? ושאני בממתינה זה מאוד בוער לה,אני חושש שאולי היא מחזיקה אותי על אש קטנה כדי לבדוק בנתיים עוד אופציות מה דעתך? אנחנו ביחד כבר שנתיים ויש לנו קשר מאוד עמוק אבל אני לא יודע עם היא לא הפכה לשחקנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור,
shir11/03/2009אתה מצייר תמונה כזאת, בה אתה לא ממש מאמין לה, למרות הקשר העמוק. כנראה שבדרך משהו השתנה שכן האמון ביניכם הוא לא מלא. אם אתה מנסה לברר האם היא מדברת עם אחרים וחוקר אותה, או אם היא מביעה אקטים של קנאה (שמפריעה כבר), או אם אתה חושד שהיא שחקנית = המשוואה הזאת יוצרת בעיה של אמון בקשר. אתה צריך לשבת טוב עם עצמך ולברר אם אתה רוצה בה או לא. אם היא מכחישה את הדברים ואתה עדיין מרגיש שמשהו בה השתנה, שמשהו כבר לא אותו דבר, ייתכן שהיא השתנתה בינתיים בצורה כזאת שכבר לא כ"כ מתאימה לך. מה שבטוח, לי אין תשובות, אני רק יכולה לשקף לך איך זה נראה מהצד.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!!!!!!!!דנה09/03/2009
אני נשואה כ10 שנים אני בת 29 ובעלי בן 35 יש לנו 2 ילדים מקסימים ,שהתחתנו יחסי המין לא עינינו אותי בהתחלה היתי עושה עם בעלי כדי לספק אותו,בעלי תמיד יזם את היחסים ואני אף פעם לא זה תמיד הפריע לו וידעתי את זה ,אני בילדותי חוויתי התעללות מינית ולכן היה קשה לי להפתח כיום אני יותר נפתחתי אפילו אני יוזמת,אבל מלפני שנה וחצי אני מרגישה שבעלי בקושי דורש ויוזם הרוב אני יוזמת אני יודעת שהוא אוהב כי הוא שולח לי הודעת כול הזמןואומר לי וגם אני מרגישה,הוא טוען בגלל המצב הכלכלי ובגלל העבודה שהוא לא יודע בדיוק את מקומו ,אני רוצה לדעת האם בגלל מצב הכלכלי והעבודה הגבר יכול לאבד את החשק וגם שאנחנו עושים לפעמים אן זה מדהים ולפעמים הוא לא מצליח לגמור לא יודעת למה? אני נראת טוב מטופחת רזה ומפנקת תעזרו לי דחוף !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דנה
shir11/03/2009החשש שלך מובן מאוד.. זה דבר מאוד שכיח, בלי קשר למשבר הכלכלי- יש לנו תקופות (גם של כמה חודשים טובים) בהן יש יותר או פחות חשק ואנו זקוקים שבן המין השני יפגין ויזום סקס. זה קודם כל.זה יכול לנסוע מכל מיני סיבות ולא תמיד אנחנו נהיה "מכונות סקס". לפעמים ניקח הפסקה מהתפקיד הזה. דבר שני - בהחלט (!), המשבר הכלכלי בהחלט יכול לפגוע בביטחון שלנו, בדימוי העצמי, יכול לגרום לתסכול מהמצב, לדיכאון, לכך שפתאום קשה לנו לפרנס את המשפחה ואת הילדים בעיקר, מכך שלא רצינו במצב כזה ואין הרבה מה לעשות כדי לשפר אותו אלא לחכות שיעבור זעם. זה חוסר אונים מוחלט ומאוד מובן. זאת תקופה שיכולה להשפיע לרעה על מצב הרוח שלנו ועל החשק שלנו לעשות דברים מהנים. אל תשכחי שבבתים בו הגבר הוא המפרנס העיקרי, וברוב המקרים זה המצב, הגבר מרגיש אחריות רבה יותר ועול כבד יותר על כתפיו באשר למצב הכלכלי של הבית. ואם חושש מעתידו הכלכלי - סביר להניח שהחשש יתבטא בתחומים אחרים שקשורים לחייו, כולל תקשורת וסקס. סה"כ אדם הוא מכלול ולא חלק-חלק. ולכן מרגישה חלקים אחרים כביכול שמתבטאים במיטה או בקושי שלו לגמור. הייתי מדברת לליבו בנחת וברוגע ותומכת בו, מנסה להפיג חששותיו ולעודד שנעבור גם את זה. סה"כ אתם נושאים לא מעט שנים ולבטח ידעתם משברים או תקופות פחות טובות. נסי לדבר לליבו, ואם את חשה שיש משהו אחר, אני בטוחה שתוכלי להעלות גם את זה. אבל המצב אותו את מתארת בהחלט אפשרי ושכיח. אל תמהרי להאשים עצמך במצב או להרגיש פחות רצויה.. (ואת זה את בהחלט מוזמנת להעלות בפניו, לא בתקיפות אלא בשיתוף ומתוך אהבה וכנות בקשר שלכם). בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנה11/03/2009תודה על התשובה, אני דברתי איתו והבנתי את המצב אני מעודדת אותו שיהיה בסדר אגב גם אני עובדת, והחלטתי לרדת מזה ולא ליזום כרגע כדי לא להלחיץ אותו אני מקווה שאני עושה נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת שפת הגברנעמה09/03/2009
ברשותכם 2 שאלות: א. האקס לשעבר פגש אותי ושאל "מה שלומי"? מאחר ויש לי מרירות כלפיו מכל מיני אכזבות ממנו, לא רציתי לספק לו אינפורמציה, אז רק חייכתי אליו ועניתי: "יהיה בסדר", האם לדעתך יכול להבין שאני מתחמקת מלענות לו, שאני לא דוברת אמת ובכך ירגיש שאני לא מספיק מרגישה קרובה או מרוחקת ממנו בשביל לספק לו אינפורמציה כינה והאמת שלא הרגשתי אז טוב? האם יכול להבין שאני בכוונה לא מפרטת לו בכדי לאכזב אותו??? . ב. מדוע לאחרונה כשפוגש אותי אינו קורא בשמי "אורה" אלא "יפיופה, מה שלומך"??? מה הוא בא להוכיח??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעמיק ל"מה שלומך" מפי האקס
יהודית ברגמן09/03/2009אורה יקרה,
דומה שמבחינתך הדברים לא תוקשרו ונסגרו עד הסוף בפרידה, ואת עדיין מחפשת רמזים. האקס שלך שבסך הכל שאל בנימוס מה נשמע, וודאי לא ציפה לקבל בחזרה תשובה מפורטת ומורכבת. מה רע בכך שהוא מקרין חביבות לִשְמה במילות חיבה לזכר עבר משותף שחלקתם? לא צריך לערוך ספקולציות, לחפש כוונות, ולעשות ניתוח מעמיק לכל מילה שנאמרה בחביבות. תיהני מזה, תזרמי, ותמשיכי בחייך, בלי לבזבז אנרגייה ברקימת סיפור מסובך מכל דבר פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מקבלת את החיים שלי כמו לפניARUI08/03/2009
אני נשואה מעל 23 שנים .היתחתנתי מאוחר יחסית . אני עוברת תקופות לא קלות בכלל מבכינה בריאותית .פיזית ונפשית .אני גם בדיכאון וגם בריאותי היום קשה לי מאוד מאוד לקבל את בן זוגי לחיים כמו שהירגלתי אותו כל השנים . היום אני באה בדיעה שונה לחיים שלי . לקשיים שלי כל עוד שלא היפריע לי לזוגיות צורת החיים איך שהיתנהלה היה בסדר גמור. היום מאוד קשה לי לקבל את צורת החיים / / למרות שבעלי מנסה להישתנות ולעשות מאמצים . אבל אני חושבת שאין מה לעשות זה בדם שלו .ככה הוא בא מבית שהכל הגישו לו על כפית של כסף . ופשוט ניראה לי שאין הרבה מה לעשות .למרות שבעלי בכלל לא מעונין לפרק את החבילה . ברור שגם לי יהיה קשה אני יודעת .אולי כי זה הרגל לא יודעת וטיבעי לחלוטין. יש לנו ילדים בבית מעל 18 ומתחת ל18 . ובעלי באה אליי נגיד שאת רוצה לפרק את החבילה מה זה יעזור לך. אומר לי ככה איך תיסתדרי איך תחלקי את הבית . כוכלכך קשה לי החיים ככה איתו אני לא מסוגלת לשמוע אותו צועק .או עצבני . אני לא מסוגלת עם אני לא עושה מה שהוא מבקש מתחיל להיתעצבן או לזרוק עם יש נעל על הרצפה אז הוא יכול לדחוף אותה או לטרוק משהו . עם הוא מגיע הביתה ורואה כשהבית לא כולכך מסודר ההול או הסלון מתחיל להגיד למה לא מסודר. ואני שונאת לשמוע אותו שמעיר על דברים . ואני עושה מאמצים כן לסדר תמיד לפני שיגיע הביתה כן שיהיה מסודר העיקר כל הזמן לרצות אותו. אני לא יודעת עם אני אוהבת אותו. אומנם הוא בעל נאמן . בעל ישר בעל שלא אוהב ללכת לבד בעל שדואג לבילוי למישפחה בעלי אוהב הוא לקנות את הדברים לבית .לא נותן לי לסחוב כבד מתחשב בנסיבות הבריאות. בעלי מוכן לקבל אותי .רק ברגע שהוא כועס עלה איסתיר . תקשיבו אני מקבלת תרופות לעצמי ומטפלת בעצמי .אבל עושה מאמצים ועדיין קשה לי בכל זאת . בדרך כלל הוא לא עוזר לי בעבודות הבית לא באוכל ולא בניקיון לא ניראה לו .למרות אחרי ויכוחים לעיתים רחוקות עוזר להכניס כלים למדיח. ולכן גם הילדים גדלו ככה .רגילים שאמא תגיש להם הכל ליד .ולא לוקחים לבד .אותי זה מכעיס מאוד מאוד . עם כל זה לגבי חיי זוגיות אני מנסה לרצות אותו וכל יום לשכב איתו .פעם כיף לי פעם לא טוב לי ולרוב אין לי חשק בכלל לקיים יחסים איתו .ואין אצלו עם בעלי לא שוכב איתי זה גורם לא לא לישון כל הלילה .לא מסוגל .האם קיים דבר כזה . לדעתי ניראה לי לא נורמלי מה לעשות לא תמיד יכולים. שוב כי תמיד ריציתי אותו מאוד וכל עוד שלא היפריע לי כל יום לשכב איתו .לא היפיריע לי .היום לא טוב לי ורק לפי החשק שלי . ומה בעלי אומר לי עם אני יחכה לך .אז חודש לא תתני לי .או אני יכול לחלום לקבל .למרות שבעלי לא מעדיף ללכת עם אחרות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ זוגי
דורית כהן11/03/2009שלום לך, את מתארת חיים שלמים של ריצוי בעלך ומחיר יקר שאת משלמת, ורואים זאת בבריאות הגופנית והנפשית שלך. אני בטוחה שגם הוא אינו מאושר - עובה שהוא מלא תלונות. הביטי, אינני יכולה לייעץ לך עצה טובה דרך האינטרנט, זה מצב ללכת לייעוץ זוגי ולערוך שינויים בזוגיות, לפני שמרימים ידיים כי את לא רואה איך לשנות. יש מה לשנות, וחבל לא לתת לכך צ'אנס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בנישואיןמורן07/03/2009
שלום אני(26) ובעלי(27) נשואים כ-חצי שנה לפני היינו חברים 8 שנים והזוגיות מכל הבחינות הייתה נפלאה לפני כחודש בעלי בא אליי בטענה שלא מתאים לו מסגרת הנישואים ההוצאות ,השכירות , המשפחתיות וגם ילדים בזמן הקרוב בכלל לא אופציה ושהוא מתגעגע לחיים הקודמים לפני הנשואים של היצאות עם חברים וששום דבר אין על הראש אך מנגד הוא טוען שהוא לא רוצה לוותר עליי אני כמובן הצהרתי שמבחינתי הפתרון הוא פרידה השאלה האם אני ממהרת בהחלטה שלי האם זה משבר נשואין הוא משהו אחר??? מה עליי לעשות????. תודה מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני מודלים שונים של זוגיות
דורית כהן08/03/2009ברור שזה משבר נישואין. הוא מרגיש שהנישואין יצרו סביבו כבלים, והוא מפנה עכשו את כל האנרגיות שלו להימלט ולא לכבול את עצמו עוד יותר ע"י הבאת ילד. הדרך לפתור זאת היא ללכת לייעוץ זוגי ולראות מה גורם לו להרגיש כה כבול ולא חופשי, ולראות אם אפשר לעשות שינוי בתקשורת שלכם ובמערכת היחסים כך שהוא ירגיש יותר חופשי. כנראה יש לכם מחשבות לא זהות לגבי מהי זוגיות אידיאלית, ובייעוץ ניתן לבחון זאת ולהגיע למודל המוסכם על שניכם. הוא לא בן אדם "רע". הוא מנסה כאן לדאוג לעצמו לפני שיהיה מאוחר מדי והוא יסתבך במשפחה שלמה על הראש מבלי שיהיה מוכן לכך נפשית. במחינה זו הוא דואג גם לך וגם לתינוק שעוד לא נוצר וזה טוב. בייעוץ יתכן שלא תצליחו ליצור מודל משותף, אבל אז תדעו שפרידה היא הצעד הנכון ותרגישו איתה טוב, ללא סימני שאלה, כפי שיש לשניכם כרגע, מן הסתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש גילים ניכרדד06/03/2009
אני גרוש +1 בן 48 מאז הגרושים לא חסרו בנות זוג מקסימות אך משהו היה חסר, ביחוד היכולת שלי לשתף את הרגשות והמחשבות שלי עם בת הזוג לא מזמן הכרתי בו"ל בחורה מדהימה, הכל זרם נפלא והרגשתי שמצאתי את הנפש התאומה אחת שאני מסוגל להקשיב לכל דבר קטן ואפילו שטותי שהיא מספרת ואני יכוך לשתף אותה בכל דבר. אלא שבשלב מוקדם התברר כי היא בת 22 קראתי מאז מספיק מאמרים ומחקרים בנושא , ובכל זאת אני שואל לדעתכם בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשורת הטובה לרוב לא נשארת
דורית כהן08/03/2009דד (איזה שם סמלי...) היקר, יש מצב שאתם מאוד מתאימים להיות בקשר עכשו, ברמות שונות: זה יכול להצליח מבחינת התקשורת כמו שאתה כותב, בסקס, ואולי בתחומים נוספים.
אבל הבעיות יכולות להתעורר בשלב מאוחר יותר, בגלל ששניכם בשלבים כל כך שונים של החיים, ואז, בהמשך, זה עלול להזיק ולפגוע באהבה. כרגע אתם בשלב ההתאהבות, אבל כמעט תמיד שלב זה נגמר, (זה יכול לקחת מספר חודשים או מספר שנים) ואז מה שיותר קובע אלו המטרות המשותפות, ההערכה, תחומי עניין משותפים, תקשורת מוצלחת, תשוקה. אבל כבר ראיתי מקרים רבים - בעצם כמעט כל הזוגות שמגיעים אלי - זוגות ללא פער גילאים מיוחד) מספרים על תקשורת נהדרת בתחילת הקשר, שהולכת ונעלמת בהמשך. כי אחד הדברים שקורים בתקשורת הוא שאתה חושש לפגוע אם תספר על רצון או צורך שיש לך שאתה חושב שבן הזוג מתנגד אליו, על סמך נסיון העבר איתו, ואז אינך חופשי לשוחח על תחום זה, ולאט לאט מצטברים יותר תחומים כאלה, בהם לא רוצים לפגוע או חוששים מתגובת בן הזוג, ומשהו רע קורה לתקשורת הנהדרת והפתוחה. כי בתחילת ההיכרות, כאשר עדיין אין מחוייבות גדולה - הכל חופשי ובלי חשבון. ככל שהאדם נעשה עבורך יותר חשוב וללא תחליף - כך אתה רוצה יותר להיזהר לא לפגוע ולא להיפגע, ואז מתחילים להיזהר ומפסיקים לשתף בחופשיות. כלומר יש סכנה אמיתית לכל קשר באשר הוא -שזה יקרה. על אחת כמה וכמה בקשר שבו הבסיס הראשוני הוא בעייתי.
אני מציעה גם שתדמיין איך זה הולך להיות בעוד 10, 20 ו 30 שנים - מבחינתך ומבחינתה. שוב - שלבים אחרים בחיים. בקיצור - צריכה להיות אהבה מאוד מיוחדת וחזקה כדי לעמוד במבחנים הרגילים של כל זוגיות ולהתגבר על המבחנים המיוחדים שיצוצו בגלל פער הגילים.
דיברת על היכולת שלך לשתף את עצמך. תשקול שאולי אינך משתף נשים בנות גילך בצורה חופשייה בגלל שאתה חושש ממשהו, ואולי שווה לעבוד על כך דרך טיפול נפשי או סדנא לצמיחה אישית, לפני שאתה מבסס את הקשר הזה כי יותר קל לך להיות כרגע חופשי בחברת בחורה כה צעירה שהיא לא מאיימת עליך כמו נשים אחרות. זאת כמובן רק השערה ואני מקווה שלא פגעתי בך בנקודה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דד14/03/2009תודה על תשובתך , אך יתכן שלא שאלתי נכון את שאלתי דבר ראשון לא ניפגעתי :-) ו דד אינו אלא ראשי התיבות של שמי ושם משפחתי ואין כאן כל משמעות חבויה לפעמים האמת היא מה שרואים !! על כל פנים הבעיה שלי היא הפרש הגילים, לזה שלא יצרתי קשר נפשי חזק עם בת זוג עד היום יש סיבות רבות ומגוונות למשל , תהליך ההבראה מגרושין ויתכן שדוקא עכשיו שאני מוכן סופסוף "נפלה" עלי אותה בחורה. זו היתה פגישה מקרית ולא יזומה, וזה התגלגל למצב של התאהבות, ואני מסכים איתך לא אהבה. (לפחות עדיין) מה שמטריד אותי כפי שאמרתי זה הפרש הגילים, לא מה שיגידו מסביב, אלא יותר מה האם זה דבר הגיוני?? מקווה לראות את התיחסותך ברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרא שוב את תשובתה של דורית
יעלי16/03/2009סלח לי אבל אולי לא קראת עד הסוף את תשובתה של דורית אליך. היא התייחסה לפער הגילים. אגב, אני חושבת שזו תהיה טעות מצידך וגם מצידה להיכנס לזוגיות לטווח ארוך. אם זה רק פרשייה - אז למה לא?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחנו בגדול
אליס20/03/2009אדון היקר. אני בת 24 ובן זוגי בן 45+2, גרוש, הילדים לרוב גרים איתנו. בתחילת הקשר לא נתתי סיכוי קטן שזה יחזיק מעמד לחודש, אך חיפשתי אהבה בחיי, משהוא שירצה אותי כאותי ולא כגוף צעיר ופנים יפות, לא תמיד היה קל, אך עובדה, אנו גרים ביחד כבר יותר משנתיים, כולנו, משפחה אמימית, נהדרת, מקסימה. אני חולה על הבן זוג שללי, מעריכה אותו ודואגת לו בהכל. אני אוהבת אותו הכי הרבה בחיים ובטוחה, שוב בטוחה, ויודעת, ומרגישה שהוא, היקר שלי, מרגיש כלפי אותו דבר. רק רוצה לומר שעל תפחד, תן סיכוי ואם תואהבו - סיכוי רב שתצליחו. בנוסף, אני ישראלית-עולה חדשה, הוא ישראלי צבר-פולני. הצלחנו:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבררינת03/03/2009
אני 4 שנים בקשר עים קרוב משפחה שלי רחוק, הוא יודע שאני מעוניינת במערכת יחסים רצינית למטרת נשואים .והוא כול פעם נכנס לי לחיים ויוצא בתדירות לאחרונה הוא גר עים משהיא 6 חודשיים והם נפרדו והוא שוב פעם יצר קשר איתי הוא טען שהוא אוהב אותי ומאוהב בי ורוצה לעשות הכול שנהיה ביחד (זה היה בחתונה של חברה שלי שהזמנתי אותו לבוא).הוא אמר לי לחכות שבועיים. אחרי שבועיים הוא אמר לי שהוא מבולבל והנחתי לו . אחרי שבועיים שוב הוא יוצר קשר והצבתי לו אולטימטום שזה או הכול או כלום יום למחרת הוא מציע לי לגור איתו . אחרי יום הוא קבל רגליים קרות ונעלם אחרי שבועיים שלא שמעתי ממנו התקשרתי והוא טען שזה לא זורם לו ושהוא רגיל להיות לבד. נורא כעסתי עליו ואמרתי לו שאני מתה מבחינתו שלא יתקשר ויסמס שהוא יכל לפחות להגיד לי ולא לתת לי לחכות .. אחרי חודש שוב הוא סמס לי ונפגשנו. כשאנחנו ביחד זה נראה שהוא מאוד מאוהב בי ואוהב להיות איתי ואנחנו מבלים נהדר, הוא אפילו אמר לחבר שלו לידי שמחר הוא עולה אל ההורים שלי לבית לקפה לפני שהוא לוקח אותי להצגה. הוא המשיך להתקשר אליי יום אחרי ונפגשנו עד שראיתי שהוא שוב נעלם לי. אחרי שיחה איתו סיכמנו שאנחנו לוקחים את הקשר לאט לאט בלי לחץ הוא טוען שאני מלחיצה אותו. ולקחנו את הקשר לאט למרות שבמשך שבוע הוא היה זה שסימס והתקשר ואמר לי אפילו למה אני לא מתקשרת אליו . מסתבר שהבחור קנאי אליי מתקשר לראות מה אני עושה .הוא אפילו אמר לי לאחרונה שהוא מאוהב בי . אבל כמו תמיד שוב אחרי כמה ימים שהוא מרגיש שהקשר מתחזק מבחינתי הוא נעלם . בשיחה האחרונה שלנו שאני התקשרתי אליו,הוא שוב טוען שזה לא זורם לו ושהוא מאוד אוהב אותי אבל לא מאוהב בי ושאחרי יומיים הוא נזכר להתקשר אליי, הוא פשוט משגע אותי ומתסכל אותי, ואני מאוד מאוד כועסת על עצמי שאני נותנת לו להתנהג אליי ולמה אני מאמינה שכול פעם הוא ישתנה לי . אני מאוד מתוסכלת, ואשמח לעצה כי אני יודעת שהוא שוב יחפש אותי ואני כן אוהבת אותו בל לא רוצה להפגע שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר הרסני!
דורית כהן08/03/2009רינת היקרה, אני ממש מציעה לך לחתוך את הקשר הלא בריא הזה. הוא פשוט "מסובב אותך על אצבעו הקטנה". כאשר את מתקרבת ומתחממת אליו - הוא נסוג, וכאשר את נעלמת לו הוא חוזר ומשקיע קצת על מנת להשאיר אותך בתמונה. זה לא קשר בוגר, ולדעתי הוא גם הרסני עבורך, כי הוא משחק איתך ולא משחרר אותך להמשיך הלאה, ולהכיר בן זוג פוטנציאלי אחר. את נהנית מתשומת הלב שלו כאשר הוא מוכן לתת אותה ומשלה את עצמך שהוא ישתנה, אבל את בעצמך אומרת שזה נמשך כבר 4 שנים, למרות שהוא יודע שלך יש כוונות רציניות.
בדרך הזאת אין לך גם סיכוי להכיר את הבן אדם כמו שהוא, כי אינכם מתקדמים לקראת היכרות נורמלית של בני זוג מחוייבים זה לזו. כל הזמן קיים ביניכם הנושא של המחוייבות, ועד שזה לא נפתר - לא יוצא לשניכם להתחיל להכיר זה את זו באופן אמיתי, ולבחון עד כמה אתם באמת מתאימים זה לזו.
אזרי אומץ - מתוך ההגיון והשכל, לא מתוך הרגש - ונתקי את הקשר ללא נקיפות מצפון, ובלי לבוא לקראתו בשום דבר, כי זה ימשיך לקרות שוב ושוב.
לעומת זאת, אם מתאים לך לחיות בתוך "אופרת הסבון הזאת", להיות כל הזמן באי וודאות, לקוות ולהתאכזב כל יומיים - אז לכי על זה, אולי זה סגנון שמתאים לך. סליחה על הציניות שלי, אבל אני מגזימה בכוונה על מנת שתביני את המסר החריף שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין עם קונדוםיסמין03/03/2009
שלום רב, אני נשואה והכרתי חבר (נשוי) דרך האינטרנט, אנחנו בקשר טלפוני יומיומי קבוע, אנחנו יודעים הרבה אחד על השני, אך נפגשים אחת לחודש, אנחנו מקיימים יחסי מין רק עם קונדום, בגלל שהוא רוצה (אני בעצם משתמשת בגלולות באופן קבוע - והוא יודע). וכל פעם שהוא משתמש בקונדום - אני נעלבת מחדש, אני ממש מרגישה פגועה, כאילו הוא בעצם לא סומך עלי.... אני מרגישה שהוא לא חבר אמיתי, האם הרגשות שלי נכונים? האם באמת אני צריכה להיעלב? האם שהוא משתמש בקודנום - הוא בעצם אומר לי שהוא מפחד שאני אכנס להריון והוא לא סומך עלי? אשמח על תשובתך, כי אני מאד מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין עם קונדום
יהודית ברגמן04/03/2009שרונה יקרה,
לידיעתך, קונדום שומר לא רק מפני הריון לא רצוי, אלא גם מפני מחלות מין, איידס וכו'. לפיכך, אני דווקא רואה באופן חיובי את הצורך שלו להתגונן ולגונן עליך. אתם לא בני זוג קבועים ובלעדיים. לשניכם יש גם יחסי מין עם בני זוגכם מבית ומחוייבות כלפיהם. וכמו שאת פוגשת במיטה את אותו חבר מלבד בעלך, הוא לא יכול להיות בטוח שהוא מאהבך היחיד והרי מלבדך יש לו גם אשה בבית וקרוב לוודאי שמלבדכן יש לו חברות נוספות ואולי הוא מעריך שיתכן שגם לבעלך יש חברות מלבדך... את הרי לא יודעת עם מי עוד הוא מתרועע , למרות שאת חושבת שאת יודעת עליו "הכל". ("החבר של החברה של החבר של החברה....") חברך חכם ולא לוקח סיכונים. מן הראוי היה שבמקום להעלב, תביני את החשיבות והסכנות ותראי באופן חיובי את הצורך להתגונן ולגונן ותקפידי אָת שישתמש בקונדום. זו התנהגות בריאה ואחראית, אם לא למען עצמך, לפחות למען בעלך!
וזיכרי שמי שרועה בשדות זרים צריך להשמר שבעתיים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהמיכל02/03/2009
שלום, אני ובן זוגי נמצאים יחד כבר 12 שנה. אני בת 31 והוא בן 34. ההחלטה של לא להינשא היתה החלטה משותפת. החלטנו שנינו שאיננו רואים את הצורך בכך וכי שנינו מחויבים זו לזו גם ככה. לפני כ-14 חודשים בן זוגי חזר משהות של 5 חודשים בחול, הוא עבד בפרויקט חד פעמי אשר עזר לנו לכסות חובות שהיו לנו ואשר העיקו על שנינו. בתחילה היססתי מהנסיעה בעיקר מהריחוק והפיתויים אך הוא הרגיע אותי מאוד. במהלך תקופה זו היינו בקשר טלפוני ובמיילים, הוא חזר לאחר 3 חודשים לביקור אחד חד פעמי של שבוע. לאחר שהוא חזר גיליתי במייל שלו מכתב מאיזו ילדונת מחול והאשמתי אותו בבגידה בי, הוא כמעט עזב אותי וזה גרם למשבר עמוק ביחסים שלנו. איכשהו הצלחנו להתגבר על כך ולפני כשנה הוא הפתיע אותי בטיסה לחול נתן לי טבעת והציע לי להיות איתו לעולמים (לא חתונה) כמובן שאמרתי כן.. מאז חלפה שנה. לפני חודשיים ילדתי את ביתנו הבכורה והייתי בעננים. אך, לפני כחודש גיליתי כי הוא מנהל במסנג'ר שיחות נפש וחילופים של דברי אהבה עם מישהי שהוא פגש בחול. מסתבר שהם התנשקו ולא ברור לי מה עוד. היא ציינה בפניו שהיא אוהבת אותו הוא כתב לה שהוא רצה להביא אותה לארץ. הקשר הזה נמשך כבר שנה אם כי נראה שהוא מעט נירגע מאז שילדתי. קשה לי לתאר את עומק הבגידה שאני מרגישה. אני אוהבת אותו מאוד ולא מאמינה שהוא בגד בי פיזית ווירטואלית. היום גיליתי במייל שלו שהוא מנוי לאתר של פנויים פנויות וממפלרטט עם שלל בחורות באינטרנט. בשלב זה זה נראה לי רק פלירטוט וירטואלי. הוא מעולם לא היה מהבחורים שאומרים שהם אוהבים ותמיד הוא טוען שאהבה רואים במעשים. זו גם הסיבה שכל כך התרגשתי ממעשה הטבעת. יש לציין שאני אומרת לו לעיתים קרובות שאני אוהבת אותו. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להתמודד עם זה. אינני יודעת איך להעלות את הנושא ופוחדת מההשלכות. ניסיתי לשכוח מזה אבל לא מצליחה. אני פשוט לא יודעת כיצד להתעמת איתו מבלי שזה יגרום לפיצוץ ולתחושת אנטי מצידו. אני מפחדת שברגעים קשים, שעל בטוח יהיו לנו בהמשך הדרך הוא יחצה את הקו בין פלירטוט וירטואלי למשהו יותר ממשי. העניין המדהים הוא שמאז הלידה ומאז שגיליתי את ההתכתבויות שלו אנחנו כביכול מסתדרים טוב יותר ממה שאי פעם הסתדרנו, כמעט ללא חיכוכים, יחסי מין טובים בתדירות גבוהה וכו'' ועושה רושם שהוא כן מחויב אלינו אבל שוב אולי זה רק אליה... אני עדיין מאוד אוהבת אותו ומאוהבת בו ומפחדת מצד אחד שיעזוב אותי מצד שני שישאר איתי רק בגלל הילדה. אינני רוצה שהבת שלי תגדל ללא זוג הורים אוהבים (גם אני וגם בן זוגי שנינו ילדים להורים גרושים) אך ברור לי שאינני יכולה להמשיך כמו שהדברים כעת , זה לא מגיע לי והספקות וחוסר האמון שלי בו מתחילים להשפיע עלי ואני מפחדת שישפיעו על היחסים שלי עם ביתי. אני אשמח לעצה איך להתקדם הלאה ומה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה
אריקה03/03/2009שלום לך, מיכל בת יענה!!!!!!J תחשבי. אם לא תדברו על זה. אם תוותרו על שקיפות - השקר כאילו לא קיים????? נראה שמרוב פחד שינטוש אותכם, את מכניסה את האבק מתחת לשטיח ומחייכת כאילו הבית נקי. אבל אם תמשיכי להסתיר את הנושא שמעיק עליך -התקשורת והאמון ביניכם, כמו מגדל קלפים, תהיה עוד יותר לקויה עד נתק. אני מציעה לכם לגשת קודם כל ליועצת זוגית שתברר מה חסר בזוגיות שלכם שגורם לו לחפש עוד ריגושים בחוץ. אתם יחד מגיל צעיר. אולי זה שהוא לא חווה הרבה, הוא מחפש עכשיו השלמות? אולי מה שביניכם עכשיו הוא קצת מסכה? אל תסתירי את החששות שלך בתקווה שהכל "יהיה בסדר". כי זה לא! רק במקרה גילית. אל תוותרי על שקיפות! עובדה שזה מנקר לך בראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
מיכל05/03/2009באופיי מאוד לא מתאים לי להיות בת יענה אבל מאז שביתי נולדה התפיסה שלי על החיים מעט השתנתה.. אין לי ספק שאנחנו צריכים ייעוץ/ טיפול זוגי. אני פשוט לא יודעת איך להתעמת איתו מבלי שזה יגרום אצלו לתחושה של אנטי ורצון ללכת, אני מרגישה כל יום שאני עומדת להתפוצץ ולא רוצה שהדברים יחשפו בצורה של התפרצות. איך אני חושפת את מה שאני יודעת ומביאה אותו להסכמה שאנחנו זקוקים לייעוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה
יהודית ברגמן05/03/2009דברי מהלב, מיכל יקרה, בשקיפות, עם אמפטיה והמון אהבה, תיתוודי על התחושות והפחדים שלך מהפחתת הריגוש ביניכם,על כך שאת מאוד אוהבת ורוצה לשָמֵר את אהבתכם וחוששת שהביחד נשחק ומתמוסס, וכי בגלל פרידת ההורים והמשבר שהיה ביניכם בעבר, את זהירה וחוששת להעלות שיחה על דברים שמעיקים עליך והולכת כמו על קליפות ביצים כדי לא לגרום למשבר נוסף. את מאוד רוצה ללמוד לנהל שיחה בונה ביניכם בלי להרוס את הקיים. לכן את מבקשת ללכת ביחד איתו לשיחת יעוץ שתשביח את התקשורת ביניכם ותזכיר לכם מדוע בחרתם זה בזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות
דורית כהן06/03/2009מיכל היקרה, ברור שצריך לשים את הדאגה שלך על השולחן, עם כל הקושי והחששות למה זה עלול לגרום. ראי, האפשרות השנייה היא להחניק את החששות, להדחיקם, אבל להיות כל הזמן בהיכון, בחקירה מתמדת ובילוש אחריו, ובחוסר בטחון.
הרבה פעמים כאשר נוקטים בישירות, נכון שזה עלול להיות כרוך במשבר, בהתרחקות זמנית, אבל עליך להחליט מה יותר חשוב לך - להימנע מחיכוחים ולשמור על שקט תעשייתי למראית עין, או להתעמת ולשים דברים שחשובים לך ומכאיבים לך על השולחן. אני חושבת שלהיות נאמנה לעצמך זה חיוני בזוגיות, אחרת את עלולה לשלם מחיר נפשי יקר לאורך זמן, המחיר של לא להיות אותנטית איתו.
אגב, העובדה שהוא מרגיש צורך להסתיר את התחום הזה מפנייך מעידה שגם הוא לא חופשי איתך וחושש לפתוח איתך דברים. ככל שתעיזי להתעמת עם כך מוקדם יותר - יש סיכוי שתצאו מן המשבר מחוזקים וקרובים יותר, אם תנהלו אותו נכון. כי ארוע כזה זו הזדמנות להקשיב זה לזו ולהבין מה חסר במערכת היחסים שדוחף אותו לאינטרנט ולהיכרויות, אבל יותר חשוב מכך - להבין מה עוצר את שניכם מלהיות פתוחים וחשופים - שקופים זה מול זו, כי יהיו בעתיד ארועים חשובים אצל כל אחד מכם והנטייה לא לשתף, במצב בו חוששים מתגובת בן הזוג היא הבעייתית.
בדקי את עצמך - איך את נוטה להגיב על דברים שלא מוצאים חן בעינייך אצלו, כי אני יוצאת מן ההנחה שיש לו ציפייה, על סמך מקרים בעבר, לתגובות חריפות כמו כעס, בכי, ביקורת. תופעה זו אצל זוגות אינה יוצא דופן. זוגות רבים נמנעים לנגוע בנושאים רגישים על מנת להימנע ממתח וכעס, וזה לא טבעי ולא בריא ליחסים. זה חשוב להיות מסוגלים להתמודד עם חילוקי דעות, ועם רגשות קשים בתוך הזוגיות, והימנעות והדחקה לא מאפשרת להתאמן על פיתוח דרכי תקשורת יעילות למטרה זו.
אני חושבת שאם את מביאה לשיחה את העקרון הזה, של בוא נראה מה עוצר אותנו מלשתף, ממה אנחנו פוחדים וחוששים שיקרה בשיחה - יש סיכוי שהוא יירתם ויצטרף אלייך ויישאר בשיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לטיול בחולדנה28/02/2009
שלום לך אני נשואה 13 שנה אמא ל 3 ילדים אוהבת את בן זוגי מאוד. הבעיה היא שבן זוגי רוצה לנסוע לטייל כחודש בארצות הברית לבד. הוא אוהב אותי אך רוצה לטענתו להגשים חלום ילדות איני רוצה שיסע לבד והוא מתעקש שהוא לא רוצה אף אחד לא חבר ולא אותי רק לבד לטייל לראות מקומות חדשים . אני חוששת ואיני מוכנה כי יסע לבד כי חודש ניתוק מהבית וטיולים לדעתי יתנו פתח לעוד ועוד טיולים ולבד. אני מנסה להסביר לו שגם איתי הוא יוכל להנות בטיול ולחוות חוויות אך הוא מתעקש בבקשה תני לי עצה כיצד לשכנע אותו שטיול כזה שנמשך חודש עושים יחד ולא לבד בבקשה עזרי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך בחופש
דורית כהן01/03/2009דנה היקרה, את מעמידה לנו דילמה מאוד מעניינת. בן זוגך מרגיש צורך להיות לבד, עם עצמו, במשך חודש בארה"ב.
אני מוכרחה לומר שאני מבינה אותו. אדם מתחתן, מקים משפחה, "מוסד כלכלי", נושא בעול במשך 13 שנים, ומרגיש שהוא זקוק לחופשה מכל המחוייבות הזו. הוא תוחם את החופשה בזמן ובמקום, ומשתוקק לה - ממש הגשמת חלום ילדות.
את מאוד אוהבת אותו, ואני מציעה לך לפרגן לו את החופשה הזו בגדול. תפתיעי אותו. שחררי לו את כל החבל. אם את מסוגלת להתארגן עם 3 הילדים לבדך, ראי בכך גם חופשה לעצמך ממנו, ותבחני מה קורה לך בפני עצמך.
אם אני חושבת על התסריט ההפוך, בו את מתנגדת לחופשה שלו בצורה ישירה או סמוייה, הוא עדיין ירגיש את הצורך הזה ולא יבוא על סיפוקו, יתמלא גם רגשות אשם, עלול לקחת לעצמו חופש מסוג אחר, בסתר, והעניינים עלולים להסתבך.
אם את משחררת אותו תוך פרגון לצורך העז הזה שלו, הוא יהיה אסיר תודה לך ויעריך את הקשר ביניכם הרבה יותר מאשר התסריט ההפוך.
בכלל אני חושבת שלקחת חופשה מידי פעם מכל המחוייבות הזאת, אם זה רק ניתן, זה דבר נהדר ובריא.
אהבה זה - בין שאר הגדרותיה - לרצות לראות את בן זוגך מאושר.
לגבי חששותייך שזה יתפתח למשהו קבוע, אין לדעת. אני זוכרת שלפני 11 שנים בעלי החליט שהוא מתחיל לצאת לטרקים - טיולים רגליים מפרכים. כל פעם שהיה חוזר מטיול כזה הוא היה כל כך שזוף ומאושר ומחוייך ויפה, שמאוד שמחתי באושרו, וזה אפילו גרם לי להיות יותר מרוצה להיות לצידו...כי הוא היה מלא חוויות עד גדותיו. אני לא חושבת שכל דבר חייבים לעשות יחדיו וזה אפילו בריא ליחסים לתפוס מידי פעם קצת מרחק זה מזו, בתנאי שזה נעשה ממקום של פירגון ואהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)