מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה חוות דעת שנייהמירי28/04/2009
היי, אני בת 30 ובן זוגי בן 27 (מאוד בוגר לגילו, חכם ועם ראש על הכתפיים) ואני נראית טוב מאוד אם לא מצוין ,...גוף יפה וחטוב ונראית הרבה הרבה פחות מגילי.
ביחד 10 חודשים...אנו אוהבים ובן זוגי מצליח לתת לי את התחושה שאני מספר 1 בחייו.
אתמול, תוך כדי שיחה שגרתית על הגוף שלי (בהקשר של אימונים שאני עושה במכון כושר) צץ לו נושא "הבחורות הכוסיות" - באותו הקשר, בן זוגי אמר שהגברים הם עם לא בררן והם מסתכלים ומששאלתי אותו מה קורה כשעוברת "כוסית" בדרך, הוא ענה בפשטות כי כל הגברים מסתכלים, מסובבים את הראש ואומרים לעצמם "וואייי מה הייתי עושה לה" אולם, יש כאלה שהיו עושים עם זה משהו לדבריו, כלומר יוצאים ובוגדים ויש כאלה "שאוכלים רק בבית" וציין שהוא משתייך לקטגוריה השנייה -לגברים הנאמנים .
יש לציין שאני בוטחת בו ויש לי אמון שאינו טיפוס בוגדני. כששאלתי אם זה תקף לגבי כל הגברים והאם כולם אומרים בליבם "וואייי מה הייתי עושה לה" ענה לי בחיוב . משהבין בן זוגי שזה לא בדיוק נשמע מלבב, הבהיר כי כולםםםם מסתכלים כולל בחורות. אני מצידי הסברתי כי יש הבדל רציני בין להסתכל על יצירה יפה/אשה יפה/גבר יפה/אוטו יפה לבין לחשוק באשה היפה שאתה רואה.
בן זוגי גבר מאוד חכם ואינטליגנט (כנראה לא מספיק, אם הוא פלט את השטות "הכנה" הזאת) הבין שהוא "בבעיה" ואמר שהוא כנראה קצת הגזים והקצין את התיאור ולא בהכרח חושקים בכל אשה יפה שרואים.
בתום שיחתנו, הבהרתי לו שהידיעה שבן זוגי יחשוק בכל אשה יפה שיתקל בה מציקה לי ברמה שאינני יכולה להיות במערכת זוגית שכזו ונפרדתי ממנו . העניין שהדבר מפריע לי אך אני די חוששת שפרידה זו נובעת מנאיביות שלי והיא אינה מוצדקת ולגיטימית. אשמח לשמוע דעות בעניין .
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר הבנתך לגבי גברים.
שירית28/04/2009יקירה, גברים שונים מנשים בפאן המיני. וכן, כשגברים רואים נשים יפות וסקסיות ,הדבר מעורר אצלם כמעט באופן אוטומטי את היצר המיני ובד בבד גם את הדמיון.
בן זוגך לשעבר נורמלי ובריא לגמרי . והוא נמנה עם זהן האיכותי יותר שאינו מממש את הדמיון. חבל ,שלא השכלת להבין זאת ושפטת אותו לכף חובה על כנותו התמימה.
את מחפשת גבר שיתגרה רק ממך? אין חיה כזאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי הפזיזה :)
shir.30/04/2009טוב, עד השורה הכמעט אחרונה לא הפתעת אותי. גם אני הייתי שם, אני יודעת מה זה לשמוע את זה מגבר כנה ואמיתי (צר לי הוא באמת היה כן איתך).. וגם לי זה עשה אותה צביטה, אולי בפחות עוצמה, אבל גרם לאיזו קנאה או חוסר ביטחון.
ברגע שכתבת "ונפרדתי ממנו", הרמתי שתי גבות למעלה בפליאה גדולה מאוד. על מה נפרדת ממנו? כי הוא אמר את האמת? בדיוק היום חשבתי על זה, שעשיתי תהליך די משמעותי עם בן זוגי שלי בהקשר הזה, בדיוק באותו הקשר עליו כתבת, וחשבתי איזה מזל שיש לי בן זוג שבכלל הבין אותי דאז ולא לקח את זה קשה מדי, מכבד אותי בהווה (ואני אפרט בהמשך) ויותר מזה- בריא, עם יצר נורמלי, לא א-מיני ודכאוני. זה הטוב שאפשר לחשוב עליו כשגבר אומר לך מה שבן זוגך אמר לך.
כשאני אז דיברתי עם בעלי על זה ואמרתי לו מה זה גורם לי להרגיש -זה היה במצב בו הוא היה בוחן בנות כשאני הייתי לידו. ז"א, הרגשתי חוסר כבוד, וכמעט שאינני קיימת כשהוא עשה את זה. הסברתי לו איך אני מרגישה והוא הודה בפניי שאם הייתי בוחנת "אברי מין" של גברים ברחוב או במסעדה או בכל מקום- זה היה מאיים עליו ("לו יש גדול משלי? למה היא מתעניינת ככה באחר ולא בי? מה יש בו שאין בי?") ולכן הצלחתי לתת לו את התחושה- להסביר מה זה עושה לי. ומאז אכן הוא מודע לזה ולא מזמן אפילו אמר לי כמה הוא שמח על אותה שיחה.
עכשיו, דבילי ושטותי לבקש ממנו לא להסתכל על בחורות כשהוא לא לידי. זה כמו להגיד לו לא להיות גבר ולא להיות עם יצרים. גם את, כשמגיע גבר חתיך למכון כושר ומפלרטט איתך, נחמד וחכם ונראה טוב בעינייך - גם אם לא תפנטזי עליו לאיזו שניונת, הוא בכל זאת הוא ירגש אותך וידליק בך משהו. וזה למה? כי גם את, יצור מיני עם חשק ויצר. וטוב שכך.
יש לי עוד נקודה להעלות בפנייך- את מודעת לכמה גברים מסתכלים עלייך ביום ורוצים לשכב איתך? את כנראה מודעת אם את מבהירה כמה את נראית טוב. עד כאן הכל בסדר, את מרגישה מוחמאת. אבל האם את יודעת כמה מהם נשואים? הרבה. כמה מהם תפוסים? המון. וכמה מהם נאמנים רק לנשים שלהם? גם, המון. לא כולם. אבל הרבה מאוד מהם. היית חושבת שרק הפנויים מפשיטים אותך בעיניהם? כאן את בהחלט נאיבית.
כן, יש הבדל בין לחשוב שאשה יפה לבין לחשוק בה. אבל זה בא ביחד ב-99%. אצלם זה בא ביחד. אנחנו זקוקות לריגוש אינטלקטואלי, שיגידו לנו משהו, שיתנהגו איתנו איכשהו, אבל לגבר מעצם היותו גבר מחזר וכובש- ויזואלית יספיק לו כדי לחשוק מינית במישהי.
הגבר שלך פשוט אמר לך את האמת. יש גברים שפחות בוחנים, יש שיותר. את צריכה עכשיו לחשוב אם עצמך האם הפרזת בתגובתך, שהרי העדת על זוגיות נהדרת, והאם את מסוגלת לעבוד על עצמך ולהרים את ביטחונך מעט ולהבין שני דברים פשוטים-
1. כנראה שתיפרדי גם מהבא בתור, אם זאת הסיבה.
2. נאמנות זה אופי.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןדורון28/04/2009
אנו נשואים 10 שנים ויש לנו ילד אחד, בשנה האחרונה הנישואין עלו על שרטון ואנו רבים כל הזמן - כל ויכוח, דיון או שיחה הופכים לצעקות ומריבות גדולות מאוד הכוללות השפלות מצידה.
אני מרגיש שאני כבר לא אוהב את אשתי, לא יכול להיות בקרבתה, מחפש תירוצים לברוח מהבית וכשישנה מריבה אני מגיע למצב של ויתור בעל כורחי וזאת על מנת שיהיה לי שקט.
כחודשיים שאני חושב על גירושין ולא בדיוק יודע מה עושים ואיך.
אודה לעצה בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ זוגי דחוף
דורית כהן30/04/2009דורון יקר, כמה שיותר מוקדם לכו לייעוץ זוגי, לא לחכות, על מנת לברר לעצמכם האם יש מה לעשות או האם נכון יהיה לפרק את החבילה. מן המקום בו אתם נמצאים מאוד קל להגיע לגירושין, אבל מכיוון שיש לכם ילד משותף - חשוב לעשות את הנסיון לשקם, גם על מנת להבין מה קרה וללמוד מכך. או שזה יעזור לזוגיות הנוכחית, או שזה יעזור לזוגיות הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לייעוץ זוגי
דורון30/04/2009דורית שלום, אינני מעוניין ללכת לייעוץ זוגי אני מרגיש שזה לא יעזור, ההגעה לייעוץ זוגי מנק' התחלה שלילית תביא אותי למצב של דחייה מצידי.
אני רוצה ללכת לרבנות, אבל אין לי אומץ ללכת מחוסר ידיעה של מה אני הולך לעשות אח"כ וזאת הבעייה הגדולה שלי.
אני נמצא בחוסר בהירות לגבי המשך החיים שלי (מאיפה ממשיכים, איך אסתדר וכו').
אני לא מעוניין להמשיך את חיי עם אישה שלא נותנת לי משמעות בחיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, דורון
שירית01/05/2009נשמע שאתה סובל בתוך נישואיך ושאתה שלם ריגשית עם פירוקם . במצב כזה באמת אין מקום לייעוץ זוגי.
אבל, אני רואה בהחלט מקום לייעוץ אישי, שמטרתו חיזוק בטחונך העצמי .
שמטרתו להביאך למקום שבו תוכל לסמוך על עצמך גם הלאה, לאחר הגירושים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורון היקר
מיטל03/05/2009דורון היקר,
נשמע מדבריך שהתקופה שאתה עובר מאוד לא פשוטה עבורך.
ללא ספק שלפרק את החבילה זה הצעד הכי קל, כי אין צורך בהתמודדות מול הזוגיות, שאותה אתה מגדיר כרגע כלא מספקת.
איך התנהלו חיי הזוגיות שלכם לפני השנה הזאת? איך היה כשהכרתם? מה הם השינויים שהובילו אותכם למקום שבו אתם נמצאים כרגע? מה גרם לך להתאהב באשתך כמו התכונות אופי שלה האישיות שלה? מהם החוויות החיוביות שעברת עם אשתך?
השאלה היא איך אתה בוחר לפרש את השנה האחרונה שעברתם? איזה סיפור אתה מספר לעצמך? ולאן אתה בחור לקחת את זה הלאה?
מדבריך אתה נשמע מאוד טעון רגשית, אולי כדאי לתת קצת זמן להירגע (טבעו של אבק זה תמיד לשקוע) ואז לחשוב בבהירות שוב על הנושא, להתגרש תמיד אפשר לשקם לא תמיד יש אפשרות יש להכות על הברזל כל עוד הוא חם.
שוב חשוב מה מונע ממך ללכת לייעוץ זוגי? נסה לדמיין את התסריט הכי גרוע (ובוודאי תגלה כי הגרוע מכל לא כזה גרוע).
גם אם יש הדרדרות במערכת הזוגית, הנתק הזוגי אינו מחויב במציאות ואפשרי בהחלט להחזיר את הגלגל לאחור, לחזק מחדש את הקשר הזוגי וגם להשביח אותו.
בהצלחה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהענבל27/04/2009
שלום
אני 10חודשים לאחר לידה ראשונה. מאז, יחסי המין עם בעלי ירדו בצורה משמעותית .לפני כן היו לנו יחסי מין מאוד פוריים ומהנים ומאז הלידה פשוט ירד לי החשק המיני וזה מאוד מפריע לי ולבעלי(אבל הוא לא לוחץ עליי או משהו כזה הוא מאוד עדין איתי). אני לא רוצה להישאר במצב זה אבל לא יודעת מה לעשות כדי לעורר את החשק. אני מאוד נמשכת לבעלי אבל לא תמיד יש לי חשק והעייפות הרבה פעמים מכריעה מה שבעבר לא שיחק תפקיד. מה עושים ? אני לא רוצה לאבד את מה שהיה לנו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה קורה לרוב הנשים לאחר לידה
דורית כהן30/04/2009שלום לך, חסויה. מה שאת מתארת קורה לרוב הנשים לאחר הלידה. חלק ממה שקורה הוא עניין של הורמונים. יש מנגנון ביולוגי בגוף שתפקידו להבטיח שנקדיש את כל האנרגיות שלנו לטיפול בתינוק, ולא ניכנס לעוד הריון, ורמת התשוקה יורדת בשנה הראשונה אצל רוב הנשים.
תוסיפי על כך את העייפות ואת החרדה וחוסר הוודאות האם אנחנו מטפלות נכון בתינוק ראשון - בקיצור כל האנרגיות שלנו נמצאות שם ולא נתונות לבן הזוג שלנו.
מה עושים?
ראשית, עצם המודעות לכך כבר עוזרת, ואם בעלך יבין זאת ויסכים לקחת על עצמו את היוזמה להפתיע אותך, לפתות אותך, לקבל ולזרום עם האפשרות שלא תסכימי אם לא ממש בא לך...
פשוט לא לעשות מזה בעייה גורלית ולחשוב יחד מה כל אחד יכול לעשות כדי לעזור לשני לצאת מן המצב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאלמונית27/04/2009
שלום. אני בת 26 נשואה חודשיים, אני אוהבת אותו מאוד... אבל...
חסרים לי בו כ"כ הרבה דברים שאני מחפשת בגבר שלי... הגבר שלי אמור להיות דואג אכפתי דאגן מפנק... זהו! ובו אין אפילו אחת מהתכנות האלו. אנחנו חברים 4 שנים לפנ הנישואים ידעתי את כל הדברים האלו גם לפני רבתי עליהם התווכחתי הכל וכלום לא עוזר. הוא בא ממשפחה שכזאת שבה אם קורה משהו אז לא ממש אכפת, לא נכנסים ללחץ, שאם יש יומולדת אז לא קונים מתנה. מזכיר לי משפט שהוא אמר לי : "כולה יומולדת"...
אני פשוט הפוך מזה. אני כל הזמן דואגת שיהיה לו הכי טוב בעולם, שיהיה לו מה לאכול כשחוזר, שיהיה לו בגדים אחרי המקלחת, קונה לו את הדברים שהוא הכי אוהב. אם תשאלי אותו מה הדבר שהוא הכי אוהב אצלי הוא יגיד לך את הדאגה ואת האכפתיות שלי. אני בחורה שכל הזמן רק תתן לו ותפנק אותו. הוא יודע לאהוב רק בסקס, רק בסקס הוא יגיד לי אשתי, אני אוהב אותך ומילים יפות כאלה.
אני לא התעוררתי עכשיו אני ידעתי תמיד שהוא כזה, אבל היום היה השיא שבשיאים... יש לי איזשהוא חיידק בקיבה, אז הרופא פיקסס לי את התרופה שאני צריכה לקחת יחד עם שם החיידק. הסתכלתי באנטרנט מה זה החיידק הזה, ועלה לי שזה יכול לגרום חס וחלילה למשהו ממש רציני... אנ מעדפה לא לציין פה.
התקשרתי כמובן ואני מדגישה קודם כל לאמא שלי לספר לה (כי אמא שלי באה איתי לרופא, זה היה כאבים ממש ממש עזים בקיבה שלא אכלתי במשך 4 ימים כלום שבמהלכן כ"כ רציתי ללכת לביה"ח שהוא יתעקש שלא נלך בסוף אחרי ששכנעתי אותו הלכנו למוקד) אמא שלי נלחצה ועשתה בירורים דיברה עם הרופא וכאלה. התקשרתי אליו אחרי איזה חצי שעה הייתי חנטקה מדמעות סיפרתי לו התחלתי לבכות ואז לא יכלתי להמשך לדבר פשוט נחנקתי הוא אמר הלו הלו (באדישות) ונתקתי. הוא התקשר עניתי אמרתי לו שנתקתי כי הבוס שלי היה לידי.. ואז הוא אמר לי תכנסי לפורפורציות מה את כל דבר בודקת באנטרנט וכאלה... והוא לא יתקשר עד 4 שעות אחרי זה שהוא כבר היה צריך אותי למשהו.
הקיצר הגעתי הביתה הוא שואל אותי מה מה אמרת לי לא שמעתי אותך, הוא שמע אותי טוב מאוד! אז אמרתי לו עזוב כלום כלום. ואז אחי התקשר אליי ושאל אותי מה יש לך (אחרי שאמא שלי האלופה כבר עשתה בירורים וראתה שזה דבר שכיח ותרופות משכיחות את המחלה) אז אמרתי לאחי שהכל בסדר ורעדתי פשוט ככה אני מפחדת לחיות איתו את כל חיי שהוא לא ידאג לי בזקנה וכאלה... אפילו הגעתי לרמה שאמרתי לו את זה (לפני המון זמן לא עכשיו)...
פשוט קשה לי עם זה, אני זוכרת עוד המון קטעים שהוא עשה לי גם לפני ניתוח בברך שעשיתי שזה היה לפני 3 שנים...
אני עם דמעות ואני רושמת לך שחבל שהתחתנתי איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה למועדון המאוכזבות
דורית כהן30/04/2009אלמונית היקרה, ברוכה הבאה ל"מועדון המאוכזבות"...אינני יודעת אם מה שאני אכתוב לך יכול להקל עלייך, אבל אעיז לעשות עכשו הכללה: רוב הגברים לא גדלו מילדותם עם היכולת לטפל, לטפח, לדאוג, לפנק, להחמיא! אם תחשבי על כך בהגיון - כל מה שרשמתי קודם אלו התנהגויות שנשים חזקות בהן, כי משחר ילדותן כך גידלו אותן: להזדהות עם ולחקות את אמא, לשחק ולטפל בבובות, ואילו את הבנים חינכו וגידלו בצורה אחרת לגמרי - להריץ מכוניות, לבנות לגו, לתקן מכשירים, לפתור בעיות...הרבה ספורט...כישורים שונים לגמרי...לא פלא שכל כך הרבה נשים מתלוננות על חסר בדאגה ובפינוק מצד בעליהן. אני חושבת שאת יכולה לשמוח שבזמן סקס הוא כן מבטא כל כך הרבה אהבה.
אני מציעה לך לא לצפות שזה יקרה מעצמו, וגם לא להתלונן. את יכולה לבקש ממנו בקשות ספציפיות לפינוקים ולתשומת לב, בצורה נחמדה ונעימה, כדי שזה לא יופיע לו בתור תלונה או ביקורת. זו הדרך היחידה לגרום לשינוי, ולהחמיא לו בכל פעם שהוא מצליח לעשות משהו שנעים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית שלום
נטלי30/04/2009היי דורית תודה על תגובתך, סביר להניח שהבעיה היא יותר אצלי. את אומרת שרוב הגברים הם כאלה, אני פשוט מתקשה להבין ולסלוח. הנה מאז שרשמתי לך מה אני מרגישה אנחנו עדיין לא מדברים שנינו ביחד בבית ופשוט כלום. הוא גם כנראה לא מבין את הטעות שלו, וזה רק נהיה יותר ויתור מגעיל. הייתי רוצה באמת לדעת איך לסלוח איך להבין אותו, שהוא כזה וזהו. איך? איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלמונית היקרה
מיטל03/05/2009אנחנו מתאהבים, נכנסים למערכת זוגית ויש לנו חלום, מודל אידיאלי רצוי לחיי הזוגיות שלנו.
את צריכה לשאול את עצמך:
עד כמה את מוצאת את עצמך רוצה שבן זוגך יעשה או יתנהג בצורה אחרת ביומיום?
עד כמה את אומרת לבן זוגך מה את מצפה ממנו?
עד כמה את מודעת לציפיות של מבן זוגך ממך?
עד כמה את מקיימת את הציפיות של בן זוגך ממך?
עד כמה היית יכולה ליישם את הציפיות שלך מבן זוגך על עצמך?
ציפיה -היא מצב שבו אנו ממתינים שדבר כלשהו יקרה, מבלי שנעשה מאמץ.
הציפיות הן במרכז החיים הזוגיים היומיומיים. כל אחד מבני הזוג מצפה מהשני שיבצע ויגשים לו דברים רבים, לעיתם אף בלתי מציאותיים. בני הזוג לעיתים לא מודעים לציפיות שלהם או של בן זוגם, אך מצואים את עצמם מאכזבים ומתוסכלים.
לכן עלינו להנמיך את רמת הציפיות מבן הזוג, לקחת אחריות ולבצע ולהגשים עבור עצמנו את חלומנו. הגברת המודעות והרגישות לציפיות של בן הזוג, יוביל להרמוניה ואיזון בין בני הזוג במקום לאכזבות.
בהצלחה מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה :(סי27/04/2009
יש לי חבר במשך כשנה וחצי..
אני אוהבת אותו מאוד.
אני גם בטוחה שהוא אוהב אותי...
אני יודעת שאם ניפרד אני אקרוס, אבל מצד שני אחרי כל משבר קטן שלנו אני חושבת להיפרד
ועוד משהו כל פעם שמישהו מתחיל איתי אני מכחישה את העובדה שיש לי חבר.
ממה זה נובע לדעתכם\כן?
יש מצב שאני לא אוהבת אותו?או שאני סתם בוגדנית ולא יודעת להתמוודד עם דברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי תאיר
shir.28/04/2009תראי, אני לא הייתי ממהרת להגיע למסקנות שאת בוגדנית.
אבל- מה שכן עולה מהמעט שכתבת זה שאת לא מרגישה טוב עם הקשר, את לא בטוחה ובטח שלא מתגאה בו, אחרת לא היית אומרת שאין לך חבר. טוב ששמת לב לנורה האדומה ולשזה שיש פה בעייתיות.
אחרי כל משבר את חושבת להיפרד- זה שוב אומר שאינך רואה בקשר משהו בטוח והחלטי, שאולי הקשר או אתם לא מספיק חזקים כדי לבנות מערכת שבטוחה לכם. את תקרסי אם תיפרדו? אני לא חושבת. נשמע שאת תלותית מדי בקשר, שאינך רוצה להפרות משהו שברור לך שאינך חשה בטוב איתו. אחרת היית מתגאה בקשר ואומרת לכולם שאת תפוסה. את מסתירה את הקשר וכנראה לא סתם, כנראה שבאמת לא מתאים לך הבחור, ולדעתי כדי שתחשבי טוב האם להישאר איתו, כי אולי שווה לך לברר עם עצמך למה את באמת זקוקה והאם יש קשר או אדם שתרגישי שאת מתגאה בו ולא תתביישי או תרגישי לא טוב איתו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסיםב27/04/2009
התאהבתי בגבר שעובד איתי שנינו נשואים .
הוא עובד בחברה שנתיים ואני 4 שנים.
תקופה של כמה חודשים ידעתי שהוא מוצא חן בעניי והייתי עושה לו טיזינג בשביל שישים לב ואז לפני כמה חודשים תוך כדי שיחה הוא התוודה שהוא מרגיש כלפי רגשות וגם אני .
מאז אנחנו בסיחרור נעים בין ברוגז ושולם וסערת רגשות .
לפני חודשיים הוא התוודה בפני שהוא היה לוקח את זה הלאה כאילו מוכן לקיים איתי קשר של מעבר – נורא כעסתי עליו והסברתי לו שאין מצב בעולם שאני אקח חלק בקשר בזוי- השלמנו והטירוף נמשך.
אני חייבת לציין שאין בנינו מגע או כל קשר מחוץ לשעות העבודה זה היה הגבול שלי ואני לא מוכנה להיפגע אז אני לא עוברת אותו.
במהלך השבוע האחרון הרגשות שלנו הולכים ומתחזקים והוא נהייה יותר פתוח אני חייבת לציין הוא אדם די סגור אם זה היה תלוי בו הוא לא היה שם לב אפילו שאני קיימת אני מרגישה שדי גרמתי לו להתאהב בי.
בשבוע האחרון הוא די נפתח הוא אומר לי שהוא אוהב אותי הוא מנשק אותי בראש ופילו דיברנו מ"ס פעמים אחר- הצהריים.
אנחנו כל הזמן מדברים על זה שצריך לסיים והוא שוב אמר לי שהוא היה מוכן ללכת עם זה קדימה וכניראה לקיים גם קשר מיני הוא לא אומר זאת במפורש אבל הוא אומר שהוא מרגיש שהוא רוצה לעשות זאת כי הוא אוהב אותי.
ואז אני מתעצבנת עליו ומסבירה לו שאני לא מסוגלת לקיים סוג של קשר הוא לא לוחץ והוא מבין אני אפילו מסבירה לו שאני רוצה אותו לגמרי ואני לא אסתפק בפחות הוא מבין את זה אבל הוא אומר לי ברור לי שלנינו לא רע במסגרות שלנו לכן אין סיבה להפוך את כל העולם ושדי ברוו לו שגם אם הוא יציע לי הכל אני לא אתגרש, אני תמיד אומרת לו שהדבר הכי נכון זה לגמור את הקשר אני מרגישה שהוא נע לפי הרצונות שלי הוא פשוט זורם עם ההתנהגות שלי.
אני לא מצליחה להתגבר על עצמי שאני בבית אני בסדר חושבת עליו אבל בסדר החיים שלי הם בסדר סה"כ. בעלי חשוב לי אני אוהבת אותו יש לי משיכה מינית אבל אני יודעת שלמקום שאני נמצאת בו הגעתי בזכות מריבות תסכול שלעיתים אני לא מצליחה לפתור עם בעלי ואז יש ניתוק ומשלימים אולי גם השיגרה גידול הילדים- קשה לי קצת.
הוא מרגש אותי בטירוף אני נמשכת אליו בטירוף והמאבק שלי מתחיל שאני נמצאת איתו בעבודה אני מרגישה שאני פשוט רוצה אותו לא מסוגלת להפסיק – זקוקה לו ולא מסוגלת להשלים ולוותר ואז אני "מפתה" שוב והוא אדם מכובד סה"כ הוא מאוד משתדל לכבד אותי ואת החיים שלי אבל בזמן האחרון גם הוא בסיחרור .
על החיים שלו הוא טוען שהם טובים , שהמסגרת שלו טובה ושהוא אוהב את אישתו וגם אותי- אני לא יודעת מה בנפשו בזמן האחרון הוא סיפר לי שכל הקטע בנינו פוגע במסגרת שלו.
בקיצור לעזוב את העבודה זה לא פיתרון לעזוב את בעלי ממש לא פשוט אני כבר לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בסיכון גבוה
דורית כהן30/04/2009ב היקרה, אתם עוברים מה שנקרא "התאהבות" : סחרור חושים וערפול ההגיון, אבל זה כל כך נעים וממכר, שלא באמת רוצים או יכולים להפסיק, כי זה כל כך הפוך ממה שקורה לנו בבית ובשגרה המוכרת. יחד עם זה אני יכולה להגיד לך בבטחון כמעט מלא את התסריט הידוע מראש: בסוף מקיימים יחסי מין, ולאט לאט הריגוש יורד, ולאחד מכם יש נקיפות מצפון קשות, או שבן הזוג מגלה ויש צרות גדולות ומסביבכם נפגעים כולם, החל מנבי הזוג וכלה בילדים. ואם הכל מוביל לאהבה אמיתית, מעבר לסחרור העכשווי, הרי אם תפרקו את הזוגיות הקיימת ותקימו תא משפחתי חדש, רוב הסיכויים שבעוד כמה שנים תהיה התרגלות ותרגישו צורך שוב להתרגש...עם מישהו אחר...
כי ככה חלקנו הגדול בנוי, אנו זקוקים לריגושים, לפנטזיות, וככל שאנחנו רגילים למישהו יותר - כך הריגוש יורד, לצערנו.
אני מציעה לך ולחשוב היטב על מה שכתבתי, כי שמעתי את התסריט הזה המון פעמים.
קבלי שרגשותייך ורגשותיו הן משהו זמני, מרגש, אנושי, ונסי להסתפק בריגוש העכשווי שזה נותן לך, בלי לממש שום דבר. יש סיכוי שאם תשתפי את בעלך במה שמתעורר אצלך, אולי אף לו יהיו סיפורים מקבילים, ואולי תחליטו לעשות משהו עם השחיקה שאת מתארת בנישואייך, כי חייבים לתחזק את הזוגיות וליצור בה ריגושים מידי פעם הפתעות וחידושים, אחרת הצורך בריגושים חיצוניים גובר.
בעצם את יכולה לראות עכשו שני מסלולים אפשיים: האחד - מסכן מאוד את כל מה שבנית עד כה, והשני - מתחיל לערוך קצת שינויים בנישואייך על מנת לשדרג אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים
ב30/04/2009דורית היקרה,
אני מודעת לכל מה שאת אומרת.
ואני מודה לך על ההתייחסות.
המצב בנינו הוא כזה כרגע אנחנו מיום א האחרון לא מדברים מעבר לשלום שלום וענייני עבודה אנחנו עובדים צמוד ובאותו חדר- כך שסיכון גבוה.
זה לא פעם ראשונה שיש כזה פיצוץ זה תמיד מגיע למבוי סתום שהוא מנסה קצת להציע לקדם וממש בעדינות כי הוא מאוד מפחד שאני אחשוב שהוא שמה בכדי לנצל אותי ואני לא מוכנה בשום פנים באופן להתקדם איתו כי אני יודעת שזה יגיע ליחסי מין ואני אתרסק אני יודעת גם שאני לא יכולה לעזוב את המסגרת שלי וגם הוא לא ואנחנו רק נסתבך עוד יותר- ואמרתי לו את זה מ"ס פעמים למה הוא לא מפחד הוא מעולם לא בגד באשתו אז הוא אומר לי שהוא יודע שאיתי זה מאהבה.
אנחנו לא מדברים כי היה בנינו דיבור על הנושא כמו המון פעמים ביום א והוא זרק לי למה את נטפלת ומאז אני לא מדברת איתו.
איך אני מתנהגת הלאה איך אני מתמודדת אני לא סובלת כרגע אולי אני חשה געגוע והחמצה בלתי פוסקת אבל אני בסדר.
מה אני עושה איך מתנהגים איך ממשיכים הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל בא מתוך ההחלטה הפנימית.
דורית כהן01/05/2009אם את שלמה עם ההחלטה שלא יהיה ביניכם שום דבר - לא רגשי ולא מיני - אז אני מאמינה שאם לא תישברי באמצע ותעודדי אותו (עבור קצת ריגוש, כמו שהיה בהתחלה), לאט לאט תהיה התרגלות. אני חושבת שברגע שאת "מחליפה את הדיסקט" ואומרת לעצמך שכאן לא הולך להיות שום דבר ושלמה עם עצמך - אז כל פעם נוספת שתראי אותו ולא יקרה כלום - תגרום לך להיות פחות ופחות רגישה למראהו, עד שלבסוף בקושי תזכרי שהיה משהו ביניכם...ככה בנוי המוח שלנו.
בהצלחה! נשמח לשמוע איך את מתקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב היקרה תשובה לשאלתך
מיטל03/05/2009ב היקרה,
לפי דבריך נשמע כי המסגרת והתא המשפחתי שבנית חשוב ויקר לך מאוד, וללא ספק שאינך רוצה לותר עליו. במהלך החיים חשוב לכולנו להרגיש ביטחון ותחושה של ודאות ושליטה נותנת לנו את הרגשת הביטחון. הבטחון עבורך מסמל את משפחתך העוגן שלך. לעומת זאת, לאחר שיצרנו את הבטחון אנחנו לעיתים משתעממים ומחפשים שינויים, התחלות חדשות, ריגושים והרפתקאות.. את צריכה לשאול את עצמך, מה את רוצה באמת? האם את מחפשת רק ריגוש? הרפתקאות חדשות? מה הרווח שלך יהיה מניהול רומן ? האם זה יהפוך אותך למאושרת ומסופקת?
במכתבך את מציינת כי בעלך חשוב ולך ואת אוהבת אותו וציינת כי את נמשכת אליו מינית והמקום שאליו הגעת , הגעת בעקבות תחושת תסכול וחוסר סיפוק, מריבות עם הבעל שלא הצלחתם לפתור ושגורם לניתוקים ואז להשלמות, שגרה.... והמצב לא פשוט עבורך.
ב , חשוב לציין שבחיים יש רגעים נעימים ופחות נעימים, השאלה איך מפרשים את האירועים הללו ולאן לוקחים אותם? לא ציינת האם כשאתם רבים ולאחר מכן משלימים, איך את מרגישה? האם זה מספק אותך? האם אתם משלימים רק כדי לומר "עברנו", אך לא למדתם כלום מאותו הריב.
אחד האויבים הגדולים של הזוגיות היא שטחיות ורדידות ביחסים, זוהי התכחשות לאינטימיות וזה פוגע ביכולת העימות והתמודדות תוך לקיחת אחריות בוגרת של כל אחד מבני הזוג.
תחשבי כמה נעים לתינוק לבלות את חודשיו הראשונים בהתהוותו לקראת חייו ברחם אמו, ובכמה אהבה, תשומת לב וחום האם דואגת לו בחודשי חייו, כך יש לדאוג אחד לשני בחיי הזוגיות. כמו שהרחם מעניקה ביטחון לעובר, כך פינוק והענקה יתנו לאדם הרגשה טובה של ביטחון. את הקשר והאהבה התשוקה ניתן להחיות, כך שתפני את האנרגיות בצורך שלך בריגוש לביתך לבעלך.
כמו כן הצרכים של כל אחד מכם חשוב מאוד, כי הצרכים מהווים חלק חשוב בשפה הזוגית.
לכן עליך לברר עם עצמך בצורה ברורה מהם הצרכים להם את זקוקה, ומה הם הצרכים של בן זוגך.
כל אחד מאיתנו בנוי ממערכת של צרכים שמניעים את ההתנהגות שלו, והם נובעים מתכונות האופי שלו ומהרגשות שלו כפי שהוא מגדיר אותם לעצמו. וכאשר אדם מגדיר לעצמו מיהו, כלומר מהם מכלול התכונות שהוא מאמין וחושב שמרכיבים אותו הוא פועל מהמקום הזה, אך ייתכן כי בפועל אחרים רואים וקולטים אותו בצורה אחרת. כי הם מפרשים את ההתנהגות שלו מתוך עולם התוכן הפרטי והאישי שלהם ולא מתוך עולם התוכן שלו, ולכן המסר שמועבר לא נקלט באותו תדר ומכאן נובעים שיבושים בתקשורת. וכאשר התקשורת לא ברורה אז נכנסת לפעולה מערכת שלמה של ספקולציות ופירושים לא מדויקים לגבי הצרכים של האחר, ולכן גם המענה על הצורך לא מסופק.
בזוגיות הצרכים מהווים חלק חשוב בשפה הזוגית ואם המסרים לא מוגדרים וברורים התקשורת בין בני הזוג הופכת לשיח חירשים אילמים, ואף אחד מבני הזוג לא יוכל לענות על הצורך של העומד מולו. בני הזוג משקיעים המון אנרגיות בפירושים הלא נכונים של ההתנהגויות, רגשות וצרכים של האחר אבל בפועל שני בני הזוג מתוסכלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב היקרה המשך לתשובה
מיטל03/05/2009שני בני הזוג מרגישים מתוסכלים ולא מקבלים מענה לצרכים שלהם ומרגישים שלא מבינים אותם. מקור הבעיה נעוץ לא רק בקצר בתקשורת, אלא בעובדה שאדם לא מברר ומגדיר לעצמו בצורה ברורה מהם צרכיו, מה שמוסיף לבלבול המסרים וכשהדברים מוגדרים וברורים, כל צד מבין את השני.
כמו כן בגידות לרוב קורות בגלל צרכים לא מסופקים וקונפליקטים לא פתורים, לכן חשוב שתקבלי החלטה .
ברגע שיש החלטה, שיש מטרה הרבה יותר קל להגיע אליה.
שאלי את עצמך - האם את בוחרת בלשפר לרענן את הזוגיות שלך ולהגיע למחוזות מדהימים ?
קבלי החלטה וצאי לדרך.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאסטוהר26/04/2009
אני בת 20 ויש לי בן זוג בגילי כבר שנה וחצי.. עכשיו הוא סיים מבחן שנורא חשוב לו אחרי שהרבה מאוד זמן לא התראנו בגלל המבחן ביקשתי ממנו שיגיע אלי והתשובה שקיבלתי היא - לא בא לי אני לא מתגעגע. כששוחחתי איתו פנים מול פנים והסברתי לו שזאת תשובה מאוד לא נעימה ופוגעת אמר לי כי הוא אחרי המבחן הזה מרגיש רע וזאת לא אשמתו ושאני לא מספיק מאתגרת אותו וכשאמרתי לו שאולי נסיים את הקשר כי לא כל כך הולך לנו ביחד הוא אמר לי שהדבר היחידי שמענין אותו זה מהבחן והתחיל לבכות ואמר לי תעשי מה שאת רוצה.
אני מאוד אוהבת אותו אני יודעת גם שהוא אותי אבל אני לא צריכה כל הזמן לספוג את הקטנריות הזאת שלו הוא חושב רק על עצמו הוא לא מתענין במה שעובר עלי לא אכפת לו מכלום הוא בתוך בועה משלו, הפסקנו את הקשר שלנו לפני מספר ימים וזה מרגיש לי נכון, למרות שאני לפעמים מתמאלא בעצב וכאב על הקשר שלנו כי רק עכשיו בגלל המבחן הכל התחרבש.. אני ממש אוהבת את המשפחה שלו הוא בן אדם מדהים שאני יודעת בוודאות שאני לא ימצא יותר טוב. אני מתה לסיים את הקשר כי לא טוב לי אבל אני מלאה בפחד של להיות לבד..
אין לי כל כך עם מי לדבר על הדברים האלה ופשוט הכל מתעצם לי מבפנים..
מה לעשות..? קשה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתבת בהודעתך
shir.28/04/2009"הפסקנו את הקשר וזה מרגיש לי נכון". תישארי שם כי נשמע שזה לא האדם עבורך. משפחה טובה זה נהדר, אבל לא כשבן הזוג לא מתגעגע אחרי תקופה. לא כשהוא אומר בוודאות שלא אכפת לו מה יהיה.
קחי עצמך בידיים ותחליטי שאת בהחלט יכולה למצוא מישהו טוב יותר, בבחינת- מישהו שמתאים לך יותר, מתגעגע, תומך ואוהב אותך. כנראה שהמבחן שלו היה מתנה עבור הקשר שלכם- פתאום הבנתם שאולי כדאי להפסיק. ועובדה שכתבת שזה הרגיש לך נכון.
את פוחדת להיות לבד וזה מובן, אבל עלייך להבין שאת לא באמת לבד, את עם עצמך, בונה החלטות ומטרות חדשות ואין טוב מזה. אין לי ספק שמה שעולה מהודעתך זה חוסר התאמה, ולא מספיק כדי להמשיך קשר איתו. לא היית רוצה לחיות עם מישהו שלא מתגעגע. את צעירה, אטרקטיבית, רק בתחילת האקשן של חייך, נצלי את זה, מצאי לך עיסוקים שימלאו את בדידותך, צאי לבלות ותשתחררי.
אני בטוחה שיהיה בסדר. לפעמים צריך לומר תודה על המקרים האלה שפותחים לנו את העיניים ואומרים לנו שאנחנו נמצאים במקום שלא מתאים לנו יותר..
אני סומכת עלייך ומאחלת לך שחרור אמיתי ושתרגישי טוב יותר במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהנועה26/04/2009
ההודעה הזו די קשה לי ולמי שיקרא בבקשה אני יודעת שאני משהו שגוי ואני מכה על חטא.
אני נשואה 10 שנים והיה לי רומן עם חבר של בן זוגי
הרומן הסתיים לפני שנה בעלי לא יודע כלום וככה זה ישאר , אם הוא יגלה זה ירסק אותו והמשפחה שלנו כבר לא תהיה ביחד
יש לנו 2 ילדים
כבר שנה שאני חיה לא חיה , לא ישנה בלילות , חרדתית בצורה מוקצנת ולא ממש מתפקדת אבל כל זה קורה רק שאני לבד או בלילה כלפי חוץ הכל בסדר ואני מכה על חטא לא יודעת מה לעשות כדי להגיע למצב של לשים את זה מאחור ולהמשיך בחיים .
אנא עזרו לצאת מזה
בעלי רוצה עוד ילד ואני מפחדת וחרדה שיוולד ילד לא בריא כעונש על מעשי
אנא עזרו אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נועה
shir.28/04/2009את ממש זקוקה לייעוץ או טיפול עם בעל מקצוע שיעזור לך להשתחרר ולקבל את מה שהיה. אם לא תקבלי את זה ואם לא תסגרי מעגל, את לא תצליחי להיחלץ מהמערבולת שאליה נקלעת. אץ חשה אשמה, את חרדה, מתוחה ולא באמת חיה. משהו חייב לקרות עכשיו, וזה אדם מקצועי שיעזור לך ויכוון אותך לדרך הנכונה.
יש טיפול מסובסד מקופ"ח, בררי את זכויותייך ובכך אולי תצליחי לעזור לעצמך קודם כל, ואח"כ לחשוב על הרחבת המשפחה. ברור שכרגע זה לא צעד נכון עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסףאלנית25/04/2009
שלום רב,
ברצוני לעלות סטואציה עכשווית שבה אני תקועה בה הרבה זמן ואיני מצליחה להגיע לידי החלטה.
אני בחורה בת 34 והכרתי לאחרונה באינטרנט שני בחורים.האחד בחור שיש לי איתו כיימיה מדהימה ,לא ממש נמשכת אליו ,ומצבו הכללי על הפנים אין לו אפילו רישיון נהיגה.
הבחור השני ,מבחינת משיכה מרגישה אותו דבר ,מבחינת כימייה רדוד מאוד , אבל ואבל הגדול יש לו אמצעים ומשכורת מאוד גבוה.
אני מבחנתי ומספיק כנה להודות באתי מבית ללא אמצעים, כך שהורי לא יכולים לעזור לי ,וכרגע בשלב זה בחיים אני מחפשת להקים משפחה,ואיני יודעת במי כדאי לי לבחור מבין השניים.מדוברים בבחורים מקסים.שציינתי אצל כל אחד את המגרעות שלו .
הרבה אומרים לי שגם ככה את לא "מתה" על שניהם ובימינו ללא כסף יש הרבה בעיות ,כסף
=נוחיות.ומצד שני אומרים לי שקשה להיות עם אדם רדוד.
אז בבקשה מה הייתם עושים במקומי?
אני אסכם :
בחור רדוד ללא אהבה עם הרבה כסף?
בחור ע כימייה מדהימה ללא אהבה תפרן לחלוטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחור עם אהבה!
שירית25/04/2009איך את מוכנה להתפשר על דבר כל כך חשוב?
אולי תשאלי את עצמך ממי יהיה לך קל יותר להתגרש ( ואיתו תתחתני) כי נראה לי שזה מה שיקרה anyway...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי את תגובתך
אלנית25/04/2009אהבתי את תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסף
יהודית ברגמן26/04/2009אלנית יקרה,
הפנית בטעות את שאלת המימון לפורום זוגיות.
אך אם השאלה בכל זאת נוגעת לזוגיות, אף אחד משני המועמדים לא יכול להתאים לך לנישואים טובים שאמורים להיות בהם חברות אהבה ומשיכה לפני הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ - קנאהשירלי25/04/2009
שלום,אני בת 30 נשואה כמעט שנה- 3 שנים ביחד אני פונה אלייך בשל בעיה חמורה שאני מודעת לה .אני קנאית ואובססיבית ברמות שאין לתאר כשיש אירועים לבעלי דרך העבודה וכולם מגיעים בלי בני זוג אני כל הזמן רבה איתו ולא מסכימה שיילך לבד עקב כל הסיפורים שאני שומעת
מחברות על התפתחויות של רומנים בעבודה,הוא טוען שאני לא סומכת עליו וזה נמאס לו כבר.אין באפשרותי למנוע את הקנאה הזאת וזה לא בשליטתי וחיי לא בריאים מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלק ב': שירלי
שירלי25/04/2009המשך: ובכל פעם שיש לו גיבוש בעבודה ואני רואה תמונות אני מתחילה לקנא ולפרש את זה לא יפה
אני במצוקה של קנאה ולא מסוגלת שיצא בלעדיי. כל פעם זה מתפוצץ בשל אירוע או גיבוש שהוא הולך בלעדיי
יש פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עונים לי?????
שירלי26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירלי
shir.28/04/2009קןדם כל את מודעת לבעיה שלך, ושאת צריכה לטפל בזה. וזה ממש טוב. הגעת לפה כדי לבקש עזרה, מה שמעיד על פתיחות, מודעות ורצון לשינוי ולשמור על היחסים.
אני חושבת שדווקא בגלל שאת מודעת לזה, חשוב שתתייעצי עם מישהו בארבע עיניים, איתו תוכלי לברר מאיפה נובעת הקנאה, ממה את חוששת וככה תגלי את עצמך גם באפיקים האלה. זאת מתנה לשבת מול אדם שהוא מפנה את זמנו רק כדי לעזור ולהקשיב לך. קחי את זה ככה ולא בתור איזו שריטה שיש לתקן! אני הייתי בטיפול ואת לא מבינה כמה זה מרוקן ומרגיע, ואני חוזרת לזה בקרוב. זה נותן תחושה שאני באמת מכירה את עצמי טוב וככה פחות משליכה על אחרים, למשל בקטע של קנאה. למדתי להתגבר יחד עם המטפלת על דברים מסוימים.
אם יש בעיה של תקציב, את יכולה לפנות לקופ"ח שלך ולשאול על טיפולים כאלה. בכללית זה עולה 160 ש"ח למפגש אצל המטפל שזה בערך חצי ממטפל פרטי, הטיפול נעשה בקליניקה ולא בקופ"ח בדרך, ככה שיש פרטיות. אני ממליצה בחום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני עושהדר24/04/2009
גיליתי לפני כמה ימים שבעלי פתח כרטיס לפני שנתיים באתר הכרויות וריגושים .הוא פתח את המייל שלו בנוכחותי ופתאום ראיתי הודעה חשודה ו"צילמתי" לי בראש מאיזה אתר זה . לא עבר זמן רב ומצאתי אותו באתר הזה לפי המייל שלו ותיארתי לעצמי מה הסיסמא שהוא משתמש בה -הוא מציג את עצמו שהוא רוצה לשדרג את הנאות החיים שלו. יש לציין שאני מאוד פתוחה כלפיו ומיד שאלתי אותו על כך ושגיליתי את הכרטיס. בהתחלה הוא הכחיש ואחר כך הוא ניזכר סיפר לי איזה סיפור... אבל יש לציין שממה שראיתי הוא לא ענה לאף אחת. למה הוא הרגיש צורך לעשות זאת מאחורי גבי? אנו מאוד אוהבים אחד את השני וביחד 21 שנה . לא חסר כלום בבית אני בהלם ממנו. התגובה שלו אלי"אני מאוד איכזבתי אותו בתגובות שלי האלה והוא ניכנס לאתר בעקבות כתבה והוא לא ענה לאף אחת ולא בגד בי מעולם. אבל אני פגועה מאוד מעצם העניין שהוא פתח כרטיס באתר כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי של פרטיות
דורית כהן30/04/2009דר היקרה, לפעמים אדם זקוק ל"אי של פרטיות" שיהיה נסתר מבן הזוג שלו, ובו ירגיש חופשי לממש פנטזיות שאינו מעז לממש עם בת זוגו, או לפחות לחוש את הריגוש המתלווה לאפשרות לממש פנטזיות כי לא בטוח שכאשר זה מגיע לאפשרות של מימוש - הוא אכן פועל ובוגד ממש. יתכן שהוא רק מתקרב אל הסף וזה מה שמרגש אותו אבל אינו עובר את הגבול. אם את תהפכי לחשדנית וחוקרת - זה עלול לפגוע בשניכם ולהתפוצץ מתישהו.
אפשרות מסויימת להתמודד עם המצב החדש, המעיד על צרכים בלתי ממומשים או צורך ביציאה מן השיגרה היא לבחון יחד איתו הרחבה של החוויות הזוגיות שלכם בתחום המיני כמו סדנת טנטרה שמאפשרת ריגושים והיכרויות עם זוגות אחרים בצורה פתוחה, ולהתנסות קצת ברמה מסויימת של קנאה, שאולי כדאי קצת לעבוד עליה, לרווח אותה.
אפשרות נוספת - אם תרגישי שהמידע הזה אוכל אותך ומאוד מפריע לך - לפנות יחד איתו לייעוץ, כדי להתבונן ביחד על נושאים רגישים בסביבה מוגנת יחסית.
הצעה נוספת - לקרוא בעיון את הספר הנהדר "אינטליגנציה ארוטית" של אסתר פרל, המדבר מאוד בפתיחות ובחדשנות על המיניות אצל זוגות נשואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם בגידהלילך22/04/2009
אנחנו נשואים 4 שנים (10 שנים ביחד) בזוגיות טובה, אני בהריון בחודש שמיני - ילד ראשון.
לאחרונה גיליתי כי בעלי מנהל רומן במקום עבודתו, הכולל גילויי ושירי אהבה אותם כתב. כשביקשתי הסברים הוא ביקש ממני להתעלם, להמשיך הלאה,"זה חסר משמעות", התלהבות ולא יותר. הוא התוודה שהתנהג כמו אידיוט שלא נעים לו לדבר על זה, הוא יפסיק עם זה ונמשיך הלאה. הענין הוא שזה כנראה לא נגמר, אלא ממשיך בהילוך נמוך יותר. אני גם מרגישה שהוא לא בדיוק "איתי" , לא מראה את אותם גילויי אהבה שהייתי רגילה אליהם, וכמעט לא אומר לי שהוא אוהב אותי.
בכל פעם שאני מעלה את הנושא הוא מקשיב לי, אבל לא מגיב. כששאלתי אם הוא רק מחכה שאלד ואז יעזוב הוא הכחיש, אבל נראה לי שזאת כוונתו.
אילו לא הייתי בהריון היית מבקשת ממנו שיעזוב היום את הבית, אבל המצב לא פשוט כל כך... מצד שני קשה לי לחיות לידו כשאני יודעת שהוא כנראה רוצה מישהי אחרת לצידו (למרות שמכחיש), האם לחכות עד אחרי הלידה? לגמור עם זה עכשיו?
אשמח לעזרתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ זוגי דחוף
דורית כהן22/04/2009לילך היקרה, צר לי על מה שאת עוברת בדיוק בתקופה כל כך חשובה בחייך, לפני הלידה הראשונה שלך...
אני מציעה לך לא לחכות, אלא להושיב אותו לשיחה רצינית, להגיד לו עד כמה את לא שקטה ולא סומכת כרגע, ועד כמה זה מעיב על מערכת היחסים ומכביד על מה שצפוי לכם. כי הלידה תדרוש משניכם לגייס את כל הכוחות החיוביים ואת כל התמיכה שאתם יכולים, ובייחוד את זקוקה לכך, גם ללידה עצמה וגם אחריה, לטיפול בילד ראשון, עם כל העייפות המצטברת, החרדות ווהחששות, הכרוכים בתינוק ראשון - אצל כל זוג, בכל מקרה.
הציעי לו לגשת איתך לייעוץ זוגי מהיר, כדי ששניכם תדעו איפה אתם עומדים. ואם הוא לא ממש איתך, עלייך לגייס עזרה ותמיכה מגורם אחר, כמו ההורים שלך, אחות, חברה טובה וכו'. כי להיות איתו כאשר מתח כזה ואי וודאות וחשדות עומדים ביניכם - זה מעיק עוד יותר, ואת לא צריכה את התעוקה הזאת עלייך בעת שכזאת.
אגב, יתכן שאת מגזימה בתחושותייך והוא לא באמת ממשיך בפרשייה. כבר נתקלתי בבגידות מסוג זה, שבאו על הרקע של חשש ממחוייבות דווקא נוכח הלידה המתקרבת. החשש לקחת אחריות על התינוק ועל התא המשפחתי המתרחב גורם לחלק מן הגברים לחפש לעצמם מערכת יחסים חדשה שבה אין מחוייבות, והם יכולים לקבל בה חום ותשומת לב, שאולי אינם ממש מקבלים כרגע מבת הזוג העסוקה בלידה המתקרבת.
בייעוץ הזוגי אפשר לנתח מה קרה, מה גרם לו לעשות זאת ומה חסר לו, וכמובן מה חסר לך, ולפעמים מספיקה ההבנה מה קרה כדי להחזיר את בני הזוג למסלול החיובי והאוהב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
לילך22/04/2009מבחינתו אין פה על מה לדבר.... הכל בסדר. ממשיכים כרגיל.
אני מרגישה כי הוא לא איתי כבר, נמצא במקום אחר לגמרי. הרומן אכן ממשיך, בודאות. שיחה נוספת לא תעזור ולדעתי הוא יתנגד ללכת לשוחח עם מישהו חיצוני כי הרי אין על מה. הסברתי לו כמה זה כואב ופוגע, מה אני מרגישה אבל ההתנהגות שלו נשארת בעינה... אני די חוששת לערב מישהו קרוב לשנינו, ולהתייעץ איתו זה לא יפגע אחר כך במערכת היחסים ביניהם אם נכבס את הכביסה שלנו מחוץ לבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה כבר לא אותו הדברנורית22/04/2009
היי
אני בת 28
אני ובן זוגי יחד שנה.
לפני כחודשיים עברנו לגור ביחד.
מאז שעברנו לגור ביחד הכל השתנה. אנחנו רבים בלי הפסקה. מתעצבנים מדברים קטנים שהאחר עושה. אנחנו כבר לא מרגישים את האהבה והכיף האלו שהיו בעבר.
האם זה סימן שהגיע הזמן לסיים את מערכת היחסים?
אני אוהבת אותו והוא אוהב אותי.
הוא מאוד מפחד מקרבה וממערכת יחסים מחייבת (חתונה/ילדים).
אני מבולבלת לגמריי. לא יודעת מה לעשות.
אני מטופלת כתשעה חודשים בכדור - בעקבות חרדות.
מאז שעברנו לגור יחד המצב החמיר, לאחרונה בעצת הפסיכיאטרית שלי העלתי את המינון של הכדור
הסימפטומים הפסיכוסומטיים חוגגים אצלי ולבן זוגי קשה לקבל את זה, הוא לא מוכן לתמוך בי.
אני באמת לא יודעת מה לעשות.....
אודה לעצה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגורים משותפים - מבחן לאהבה ולבגרות
דורית כהן22/04/2009נורית היקרה, המעבר לגור יחד הוא מבחן רציני ליחסים ולמידת ההתאמה. שני אנשים שונים זה מזו, שגדלו בסביבה אחרת, עם סדרי עדיפויות לא זהים, עם רצונות ןצרכים לא זהים, עם טיימינג שונה - נאלצים לחלוק קורת גג משותפת וצפויים בכל מקרה חיכוכים. אצל כל זוג יש חיכוכים! ההבדל הוא עד כמה יש לכם כלי תקשורת אפקטיביים כדי להבין האחד את השני ועד כמה יש לכם את הבגרות הרגשית להתחשב, לבוא לקראת, לפרגן, לדחות סיפוקים ועוד ועוד.וכאשר מצויידים בכך, אזי כל חיכוך עובר בקלות יחסית.
ההתרשמות שלי היא ששניכם אינכם בוגרים מספיק, ותוסיפי על כך את החשש שלו מפני התמסדות - חשש שעלול לגרום לו לראות כל חיכוך כאילו זה סוף העולם, להעצמים את התיסכול שלו ו"להוכיח" לו שהוא עוד לא בשל. כמו ציפייה המגשימה את עצמה.
בסיכומו של דבר, לא צריך להיבהל. ניתן אם רוצים- לגשת לקצת ייעוץ זוגי, אפילו פגישה חד פעמית - על מנת ללמוד כלי תקשורת אפקטיביים, שישרתו אתכם בזוגיות הנוכחית וגם באחרות (אם זה מה שיקרה), ואם האהבה הזו יקרה לליבכם, זה מה שניתן לעשות, כי התהליך בו אתם נמצאים קשה לצאת ממנו בעצמכם בצורה חיובית.
מאחלת לכם הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בבקשה עזרה מהירהדורין21/04/2009
שלום
אני בת 30 גרושה שנתיים פלוס ילדה בת 4,הגרוש שלי רוצה לחזור אלי ואני מאוד חוששת,
אני רוצה ללכת איתו לייעוץ זוגי ולנסות לפתור שם במידה ונצליח את הבעיות שלנו,
רציתי אם תוכלי להמליץ לי על יועץ או מישהו שיכול לעזור לנו....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן להמליץ כאן
דורית כהן21/04/2009דורין היקרה, אין באפשרותי להמליץ לך וזה לא מקובל כאן. אם אינך מכירה או שלא קיבלת המלצות ממישהו שאת סומכת עליו, חפשי באמת באינטרנט והפעילי את שיקול דעתך. בהצלחה בכל מקרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדולות , בי ? או בזוגיות?.נירית20/04/2009
וואווו אני לא ממש יודעת איך להתחיל?
אני בת22 וחבר שלי 24 ,כבר שלוש שנים ביחד ולפני שנתיים התארסנו,אנחנו מאורסים כבר שנתיים!!
כאילו הקשר לא לפה ולא לשם,ואני ממש לא יודעת מה לעשות?
כשהתחלנו את הקשר אני לא ממש רציתי לצאת איתו לא נמשכתי אליו ולא חשבתי שאנחנו מתאימים בגלל שהוא היה פעם עם בעיות סמים וגם הפסיק ללמוד בכיתה י , ואני לעומתו למדתי ויש לי בגרות ואני גם מתכוונת ללמוד בזמן הקרוב,
אבל בסופו של דבר התחלנו לצאת והתאהבתי בו מאוד ונהייתי אובססיבית לגביו ואני לא יודעת אם זה בגלל שאני מגזימה לגביו או שזה באמת בעיה אצלו,תמיד שאנחנו יוצאים מפריע לי שהוא בוחן בחורות אחרות ומתרגש שהוא רואה "כוסיות" וזה מציק לי ואני מרגישה פחות מושכת ואנחנו רבים המון בגלל זה , כבר יצאתי עם המון בחורים אבל אף פעם לא הייתי "קנאית כזאת" ,וגם בתחילת הקשר הוא היה משקיע בקשר ופתאום כלום?!!!!!!!!הוא גם צועק עלי הרבה ,למשל רציתי לטוס לח"ול לשבועיים עם חברה והוא צעק עלי וקילל אותי ובגללו לא נסעתי,אוףף יש כ"כ הרבה בעיות בקשר אבל אני כ"כ אוהבת אותו ואני לא יודעת מה לעשות???
חייבת עצה.תודה ניל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גדולות , בי ? או בזוגיות?.
יהודית ברגמן20/04/2009ניל יקרה, בלי להכנס לפרטים, על פניו הקשר איתו לא נראה בריא ונכון לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)