פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בגידה והליך סליחה לא פשוט
    מבולבלת
    19/04/2009

בעלי נסע לחול לצרכי עבודה למשך חודש ימים כמעט.
    כשחזר הדבר הראשון שסיפר לי היה שהוא היה במשך מספר פעמים עם מישהי שהכיר שם וקיים איתה יחסי מין.
    הדבר נפל עלי בהלם. הקשר שלנו חזק מאוד וטוב. אנחנו כבר שלוש שנים יחד.
    יחסי המין ביננו נפלאים. היינו בכמה סדנאות של זוגיות, הרצאות, אנחנו עושים דברים יחד, רואים גם סרטים כחולים יחד, מספרים על פנטזיות וכל מיני דברים כאלו ולכן ממש לא היה ברור לי מאיפה הגיע הבגידה הזו ומה אני עושה איתה.
    לאחר שבוע של כאב ובלבול הבנתי שאני חייבת להרים את עצמי והתחלתי להסתכל קדימה.
    הוא מצטער על שהיה כי הכאב שלי ממש הפתיע אותי.מבחינתו זה היה פלרטוט.
    אבל הוא לא מתחרט כי באותו הרגע זה מה שהיה נכון עבורו. הוא הרגיש שזה מה שהוא רוצה וזה מה שהוא עשה. לדבריו הוא חשב עלי תוך כדי ולכן גם לאחר מס' פעמים הפסיק כי הוא הרגיש שהוא לא שם(וגם ההיא חשה בכך).
    מאז אנחנו לא מפסיקים לריב. לא משהו גדול. דברים קטנים. החלטנו שננסה להפסיק לריב ולשים מאחור את שקרה.הוא טוען שמה שהיה גרם לו להבין שטוב לו איתי(ואני שואלת מה אתה עושה איתי 3 שנים אם לא טוב לך) ושאותי הוא רוצה ושגם נתחתן.
    אני מבולבלת.
    האהבה שלי אליו גדולה ואני בהחלט רוצה אותו איתי. אבל אני רוצה אותו לבד בלי כל מיני מסביב.
    אני מנסה לסלוח. אני יודעת שזה תהליך. אני מבינה שזה היה"רק" פיזי ולא רגשי שהיה אולי כואב יותר, אבל זה כואב מאוד.א יודעת אם בכלל אפשר למדוד כאב.
    בקשתי שיבטיח שלא יעשה זאת שוב והוא אומר שזה יהיה שקר. הוא לא יכול להבטיח לי ואני לא יכולה להבטיח לו. הוא אמר לי- "תבטיחי לי שמחר לא תעשי תאונה" את לא יכולה .
    הוא כן מוכן לומר שכל ההתכוונות שלו היא להיות איתי ולא לצאת מהקשר .אבל מצד שני זה גם מה שהיה קודם לכן והוא יצא אז מה ישתנה כעת?
    איך אני יוצרת בו אמון מחדש?
    לגבי יעוץ זוגי - הוא לא מאמין בזה כי יש לנו תקשורת מאוד פתוחה ואנו מדברים על הכל ומלבנים את הדברים בינננו.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בגידה והליך סליחה לא פשוט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קורה פה?

גילה
    20/04/2009

עצם העובדה שבעלך לא מוכן להתחייב לא לבגוד בך אומרת שהוא יעשה זאת שוב. האם את מוכנה לקבל זאת? כל עוד אין לכם ילדים בתמונה (אני מקווה בשבילך) תברחי כל עוד נפשך בך. כיצד הוא יכול להשוות בין בגידה לתאונה , הוא בוגד בראש צלול בעוד בתאונה לא ניתן לשלוט!!!
    זאת גם לא היתה מעידה חד פעמית- מאחר והוא שכב עם אחרת מספר פעמים. האם את חושבת שתוכלי לסמוך עליו שוב? - לפי דעתי גם לא בעוד מליון שנה. כל פעם שיאחר מהעבודה, יצא עם חברים, או סתם יהיה לא זמין בפלאפון -את תאכלי סרטים ותדמייני שהוא עם אחרת.
    נראה לי שהוא לא מבין את עומק הכאב שהוא גרם לך , ועצם היותך מוכנה לסלוח - כנראה זה מה שמגיע לך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא למהר לפרק. אהבה זה כואב...

דורית כהן
    21/04/2009

מבולבלת יקרה, מה שקרה לכם הוא זעזוע עמוק לזוגיות, ומעורר מחשבה רבה לגבי ההמשך. אבל יש גם צד חיובי לכל מה שקרה:
    מסתבר שבן זוגך מצד אחד מאוד שקוף ומשתף אותך ואינו מסתיר ממך דברים כמו הרבה גברים אחרים - וזו נקודה רצינית לטובתו, ומצד שני, הוא נאמן קודם כל לעצמו וגבולותיו פרוצים במידה מסויימת.
    אני כותבת "במידה מסויימת" מכיוון שלאחר שהוא התנסה ביחסים עם האחרת, הוא ראה שני דברים - האחד, שזה לא זה ולא משתווה ליחסים איתך, והשני - שזה מאוד פוגע בך וביחסים איתך.
    אני מאמינה שבפעם הבאה שיעמוד בפני פיתוי שכזה, (ויש להניח שיהיו כל הזמן פיתויים) - ייכנסו לתוך מערכת השיקולים שלו גם שני הדברים הנ"ל שציינתי, ואולי זה יהפוך להיות "החיסון" מפני אירוע נוסף מסוג זה.
    זוגיות נבנית ויכולה להעמיק דווקא ממשברים מסוג זה.
    עד שלא פוגעים עמוקות בבן הזוג - אינך יודע באמת מה פוגע בו.
    כאשר האהבה היא חזקה, בדרך כלל אתה תימנע מלעשות דברים שאתה יודע באופן ברור שיפגעו בבן הזוג.
    אבל, מבולבלת, אם תגובתך תהיה קשה, כועסת, מאיימת, עלולים לקרות שני דברים: הוא יפסיק לשתף אותך בדברים לגביהם הוא יחשוש מתגובתך, והוא ירגיש רצון עז לקחת לעצמו חופש מן השליטה שלך, להרגיש שהוא עצמאי ואוטונומי. אני חושבת שרק אם תשחררי לו ותסמכי עליו ועל אהבתו, ותשאירי לו להחליט - רק אז הוא יפתח את הגבולות שלו באופן עצמאי, לא ע"י כך שאת תשימי עליו את הגבולות שלך. אבל, אני מזהירה אותך מראש, אהבה זה כואב מאוד לפעמים, אבל זה גם מאוד כיף...
    אני דוקא מתרשמת שהיחסים שלכם פתוחים ובוגרים ואוהבים, וכלל לא הייתי ממהרת לפרק אותם!
    אשמח לקבל ממך תגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצחיק שזה כואב..

מבולבלת
    21/04/2009

עולה בי כעס כבר כמה ימים והיום זה התפוצץ.
    הכאב כל כך חזק , העובדה שהוא היה שם עם הלב והקשיב לעצמו ולא רק עם המשיכה מקשה על העניין. זה מאוד לא פשוט עבורי.

אני משתדלת. אבל לא תמיד יוצא.
    היום דברתי על זה, האמת שאני כבר כמה ימים בחולשה ואז העלתי את זה בפניו והוא הקשיב אבל כשאמרתי שהאמון שלי התנפץ וקשה לי לחבר ולהאמין לו שזה שוב לא יקרה בנסיעה הבאה..הוא התפרץ עלי.
    הוא אמר שכבר אמר לי מליון פעם שזה לא מה שהוא רוצה שיקרה, ולומדים מטעויות והנה אנחנו גדלים( מה שנכון) אבל להבין שדווקא מזה גדלים...זה לא פשוט. לתת שוב אמון שעוד חודש הוא צריך אולי שוב לטוס לחודש...לא פשוט בכלל .

הוא אומר שבקצב הזה , אני מטריפה אותו ואני צריכה להבין שהוא זיין מישהי וזה מה שיהיה ומה שיש כעת זה שהוא פה איתי. ואני לא רואה את זה כל כך שחור לבן. נכון שזה מה שהיה ואין לי אפשרות אחרת אלא לקבל את זה , אבל האמון כל כך נשבר שקשה לי מאוד לחבר אותו שוב.
    אז אני מנסה . לאט. ויש ימים ככה, ויש ימים ככה. ולפני שבוע אמרתי לו כמה אני מאוהבת בו והנה השבוע אני כולי בכעס וחלשה ולא מוצאת בי שקט.
    והמצב הזה מטריף את שנינו. אני חייבת שקט. חייבת להאמין בו שוב והבנתי שאין נוסחת קסמים לזה ולכן זה מקשה יותר. כי הזמן הוא הקסם. והוא עושה את שלו. אבל בנתיים אני בחרדות. לעולם לא הייתי בחרדות פני כן...יש פחדים חדשים. יש אמון שמתנדנד בין האמון המלא ולבין חוסר ופחד.

טעויות אני לא רוצה לעשות ( למרות שזה שאני כל הזמן מעלה לו את זה זה בוודאי לא יעיל). הוא לא חושב על זה בכלל , מלבד הפעמים שאני מעלה.
    איך אני יכולה לעשות עם עצמי עבודה ולשחרר את עצמי מתוך הבלבול והמועקה הזו?

אני ראלית. אני יודעת כמה לא פשוט לקבל אהבה כל כך גדולה כמו שיש לנו. אני מודעת לכך שהוא הרבה יותר אמיתי ממני. אני גם קצת "ילדה טובה" יותר ממנו. זה גם מאזן ביננו.
    לכן אני פה. לא הולכת. אבל זה מרגיש שאני נלחמת. לא בו. בי. נלחמת בי להחזיר אמון שלי בו וזה כולל בתוכו הרבה קשיים שלי. זה מעלה מקומות שאני לא יכולה להשאר איתם לבד ואז משתפת אותו ושואלת את אותן השאלות שוב ושוב והכל רק בכדי לשמוע שוב את אותן התשובות של - אני פה.
    זה ממש מכביד עליו. איך אני יכולה לעשות זאת מבלי לערב אותו כל כך?
    הרי זו בחירה שלי בסופו של דבר כן להיות. כן לסלוח. כן לכאוב את הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי..

shir.
    22/04/2009

הי יקירה.

לצערי אין לי פתרונות (גם לא חצי), ורק רציתי לכתוב לך שאני מחבקת אותך מרחוק. אני במצב כזה הייתי מגיבה בדיוק אותו דבר וגם לא הייתי מאוד מתלהבת מהתפרצויות או התנפלות עליי. הפוך, הייתי מצפה לחיזור ולנסיונות אמיתיים להחיות משהו חזרה.

אין לי מילים. זה מצב קשה מאוד, וגם אני, כמוך, מאוד מתקשה בלהחזיר אמון כשפוגעים בי. בעיקר כשיודעים מראש שזה יכול לפגוע.

יש נשים שהיו הופכות את המערכת לפתוחה והן היו גם "כולה מזיינות"מהצד ומרגישות נקמה מתוקה.

ויש שלא יוכלו.

אני לא יודעת. רק רוצה לכתוב לך כאן כמה אני מבינה ותומכת בך מרחוק.. אני גם סומכת עלייך ועל תחושות הבטן שלך שתתמודדי עם הדברים בצורה הכי טובה לך, והכי מפוקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תובילי אותו לגלות אמפתיה

יורם
    22/04/2009

יכול להיות שהבעיה המרכזית שלך היא ההתנכרות שלו מהכאב ומהתסכול שלך. אם הבנתי נכון את מסוגלת להבין את הצד שלו בבגידה ואפילו יש לך מידה של אמפתיה כלפיו. מצד שני הוא לא מוכן להשתתף בכאב ובתסכול שלך ומתעקש שהרגשות שלך אינם "בסדר". גם אם לדעתו הרגשות שלך אינם "מוצדקים" עליו לגלות אמפתיה ועלייך להרגיש שהוא יכול להיות שם איתך. אם תובילי אותו לגלות אמפתיה כלפייך החרדה שלך תפחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה היא תנאי הכרחי אך לא מספיק!

sari
    24/04/2009

נורא נחמד שהוא אוהב אותך. נורא נחמד גם שהוא משתף אותך וכן כל כך.
    נורא לא נחמד שהוא עושה רציונאליזציה לבגידה שלו ומעז להשוות את זה לתאונה.
    אנחנו בני אדם. לא שלט של טלוויזיה שרק מגיב ללחיצות על כפתורים.
    אם הוא היה אומר שעשה טעות ושלעולם לא יחזור עליה - ניחא. אפשר להתגבר ואפילו לצמוח מזה וללמוד. אם הוא כבר מכין לעצמו פתח מילוט לבגידה הבאה בדמות "אני לא יכול לדעת אם אעשה זאת שוב" - מה את צריכה את המיטה החולה הזו?

ואני אגיד שוב - על בגידה ניתן להתגבר. על זה שאת לא מספיק חשובה לו כדי שהוא ימנע מלפגוע בך - איך אפשר?
    יש המון גברים מקסימים, נאמנים, שרק רוצים קשר, אהבה חום ויציבות. למה להסתפק באלה שמחפשים כל הזמן עניינים מהצד? ומה יקרה כשתהיו מבוגרים יותר? מה יקרה כשלא תהיי אטרקטיבית כמו היום ויתלבשו עליו כל מיני בחורות צעירות יותר? איך תוכלי אי פעם לסמוך עליו כשהוא לא סומך על עצמו?

אני מבינה את כאבך. אכן, אהבה זה כואב לפעמים. ויש כאבים שגדלים מהם. אך גם יש כאבים שאין בהם תוחלת. המחיר שתשלמי לדעתי על עזיבת הקשר הזה יהיה כאב לב גדול, תקופת משבר ואחר כך מציאת קשר אחר, יתכן וטוב יותר. המחיר שתשלמי על הישארות בקשר יהיה חוסר אמון, חשש תמידי ושחיקה גדולה.

מאחלת לך רק טוב, שהתקופה הרעה הזו תגמר כמה שיותר מהר ובעקבותיה יבוא אושר גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשואה טריה מאוד
    נטלי
    19/04/2009

אני נשואה 3 שבועות מאז רק בעיות... גרנו ביחד לפני אנחנו חברים כבר 7שנים. מאז שהתחתנו אנחנו רק רבים, נסענו לירח דבש הספקנו גם לריב שם... אני מרגישה כאילו כל אחד מרשה יותר לעצמו מאז שהתחתנו אני מרגישה תסכול, קשה לי. הריבים שלנו שטותיים אבל אף אחד לא משלים אחד עם השני, ואז זה נגרר ואני רואה את עצמי במיטה והוא בסלון כמה ימים אף אחד לא מדבר עם השני. הריב האחרון שלנו מיום שישי שאנחנו לא מדברים אחד עם השני, אני מרגישה שאכפת לו רק מעצמו ואני עוד פרט שולי. הריב מכאן התדרדר והגיע למצב שבערב הלכתי לאכול לבד אצל ההורים שלי כי הוא לא רצה לבוא, הלכתי ביום שבת לקניון לבד עם חברות... כשחזרתי הוא הלך לחבר ניסיתי להשלים רשמתי לו הודעה (כשנינו בבית) שאני רוצה להשלים , הוא בא דיברתי הסברתי למה אני כועסת,אמרתי לו כל מה שמפריע לי הוא קם והלך לחדר... ואז מהחדר אמר לי: "את יודעת למה כל זה קורה? כי לא התחתנו מאהבה, אז יהיה לנו נאחס כל החיים" , הייתי בשוק כולי התחלתי לבכות (הוא לא היה לידי כשבכיתי) ואז כל הלילה לא נרדמתי. הוא מרגיש שהתחתן מלחץ כי היינו הרבה זמן חברים ודיברתי על חתונה כל הזמן, ניתן לתקן את המצב הזה? האמת שלא בא לי לדבר איתו אחרי מה שאמר. כאב לי לרשום מה שהוא אמר, אני מתחילה להאמין שהוא לא באמת אוהב אותי. הוא לא קנאי אליי, הוא לא מפנק אותי, הוא לא עושה בשבילי כלום! מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    נשואה טריה מאוד

הוספת תגובה

• נשואה טריה מאוד

יהודית ברגמן
    20/04/2009

נטלי יקרה, מצער שאישך תפס "רגליים קרות" רק אחרי שינוי הסטטוס ולא לפני כן. אמירתו מכאיבה ומצערת מאוד, אבל יתכן שהיא נכונה. אתם צריכים לבחון בהקדם אם קשר הנישואין הטריים נכון לכם בכלל ובגלל בעיות בתקשורת ביניכם - מומלץ שתיעזרו ביועץ/ת זוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת ומאוכזבת
    מודאגת
    19/04/2009

אני בחורה בת 25, ובן זוגי בגילי גם כן. אנחנו בקשר של מעל 3 שנים. הבעיה היא שמאז תחילת הקשר דבר לא השתנה אצלו, בזמן שאני התקדמתי והתפתחתי ואני משקיעה בנסיון לבנות את עתידי, לומדת באוניברסיטה, עובדת וכו'. הוא עדיין משלים בגרויות (בפעם השניה מפני שבפעם הראשונה שניסה לאחר הצבא הוא לא השקיע),הוא גם לא בטוח מה הוא רוצה לעשות בחייו עדיין, רק מדבר דיבורי סרק על כל מיני דברים שברור שלא יוכל לעשות אם לא ישקיע עכשיו וישב על התחת (מה שהוא לא עושה), ובנוסף, עד כמה שזה יישמע מצחיק,יש לו את תחביב רכיבת האופניים (לא מהסוג הרגיל,אלא מהסוג שבו קופצים במדרונות ונפצעים),וזה נורא נורא מפריע לי ומעצבן אותי,ואני לא מסוגלת להתגבר על זה.
    אני חשה שהאופניים אמנם לא חשובים לו יותר ממני, אך הם חשובים לו יותר מכל דבר אחר. למשל, היום אני נשארתי בבית כדי לעשות שיעורים, והוא,במקום לשבת פעם אחת על התחת ולעשות שיעורים וללמוד קצת (למבחן שיש לו בעוד 3 ימים), העדיף ללכת לרכב על אופניים, והאופניים האלה מסמלים בעיני כל כך הרבה דברים רעים וסימן למה שהולך להיות לי בעתיד במידה ונתחתן: הם מסמלים בריחה מאחריות (במקום לשבת ללמוד למשל), הם מסמלים חוסר אחריות (עשיית שטויות וקפיצות טפשיות שכמעט בכל רכיבה שלהם מישהו נפצע), והבעיה הכי גדולה שלי היא שאני כבר לא מסוגלת להתשלט על הרגשות שלי, אני הגעתי למצב שאני פשוט שונאת את האופניים האלה,אבל זה התחביב שלו,ואני לא רוצה לקחת את התחביב שלו ממנו, וחס וחלילה לא להרוס לו אותו. אך אני לא רואה את עצמי חייה עם זה ועם כל מה שנלווה לזה באופן עמוק יותר. והוא יודע שקשה לי עם זה. אך אני לא מצפה שישנה את התחביב שלו בשבילי חס וחלילה. לאחרונה כל הרוע שבי יוצא ואני קרה אליו,ואני לא כזה בן אדםף בכלל לא,אבל אני כל כך עצבנית ומאוכזבת שהוא לא לוקח את עצמו בידיים (למרות שזה נראה כך על פני השטח,אבל אני יודעת שהוא לא באמת משקיע בכלום),ואני בדילמה נורא קשה ולא יודעת כיצד עלי להתנהג ומה לעשות. אני רוצה להיות נחמדה,תומכת וחביבה כמו שאני יודעת להיות,אבל אני פשוט לא מסוגלת. זה גורם לי להרגיש שאני התקדמתי קדימה ובאיזה שהוא מקום שהוא יהיה תקוע מאחורה. אין לי כיצד להוכיח לו זאת ואני גם לא רוצה להעליב אותו. אני לא רוצה לדבר כל הזמן על זה, כי זה כבר מתחיל להעכיר את האווירה, אבל מצד שני, לא בא לי אפילו לראות אותו כשאני מרגישה כך. הוא אוהב אותי מאוד ומבחינת האדם שהוא אני לא יכולה לבקש יותר טוב מזה, אך השאלה האם זה מספיק?? עובדה שעכשיו הוא בן אדם נפלא,אבל אני עדיין מרגישה מועקה בתוך הקשר הזה בעקבות הדילמה הזו...וכל הנפלא שבו לא עוזר לי להתגבר על הבעיה שלי עדיין.
    מצטערת שרשמתי כל כך הרבה, אני פשוט במצוקה ענקית,ולא יכולה להמשיך להרגיש כך יותר. אני חייבת לעשות משהו. אני לא מחפשת להיפרד ממנו,אלא למצוא דרך להתמודד עם זה.

תודה ולילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת ומאוכזבת

הוספת תגובה

• מודאגת ומאוכזבת

יהודית ברגמן
    20/04/2009

יקרה, בן זוגך נמצא בשלב שהריגוש העז מהתחביב ממלא אותו. אין קשר לאהבתו אליך ואל תנסי להתחרות באופניים. רק הוא יוכל לקחת אחריות ולמצוא את המינון הנכון בו התחביב יתפוס בחייו. תיהני מהקשר בתנאי שאפשרי לך ובלי לבנות איתו בשלב זה של חייו את העתיד, כי וודאי שאינו בוגר ובשל ובטח שלא לנישואים.. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא מריבות בין בני זוג
    אהבתיה
    18/04/2009

מנסה אני להבין סוג של התנהגות שחוזרת על עצמה אצל זוגות
    האשה מתקיפה בנועם הליכות עוקצת מקנטרת ולפעמים אף חוטאת במתן אינטרפטציה לא נכונה לדברים שבעלה אמר, בקיצור כל משפט של בעלה זכה לביקורת מהוקצת שלה, שגבלה בסרקזם. והבעל שותק! וסיטואציה כזו מתרחשת בדרך כלל בחוג חברים , וכמעט בטוח שלא כשהם לבד בבית

מנסה אני להבין
    א. למה הדברים חוזרים על עצמם ומתרחשים בכלל?
    ב. על איזה צורך / חסך זה עונה
    זה נותן בדרך כלל תחושת אי נוחות לסובבים אותם

הוספת תגובה

• וכמובן מיותר לציין

אהבתיה
    18/04/2009

שכל ההתנצחויות שלה איתו מתרחשות בנוכחות חברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא מריבות בין בני זוג

יהודית ברגמן
    20/04/2009

תהיה ספציפי בבקשה. האם מדובר בכם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם בא החתול ואחריו גם הכלב..
    אורי
    17/04/2009

שלום!
    אני מתנצל מראש אם זה ישמע מצחיק,אבל אותי זה כבר ממש לא מצחיק.
    אני גרוש בן 44 אב לשני ילדים,חברתי בת גילי גרושה ואם לילד.
    אנחנו יוצאים 3 שנים,בתחילת הקשר היו קשיים רבים שהתגברנו עליהם יפה יחיד,הן ביננו ולאחר מכן עם הסובבים אותנו(הילדים)שלא היה פשוט.גם כל אחד מאיתנו אדם שונה באופי כך שג זה היה לא פשוט,אבל הצלחנו.
    אחרי כמעט שנה היא בעצם כמעט לגמרי עברה לגור אצלי,הכמעט הזה נבע בעצם מהבעיות עם הבן שלה או יותר נכון עם הגרוש שלה שהיה כל היום רב עם הבן,וכשהיו רבים הבן היה נכנס למצבי רוח קשים שבגללם היה מבקש להישאר בבית(אצלה) ואז בעצם היו ימים או שבועות קצרים שכך היה.
    לי יש כבר הרבה שנים שני כלבים גדולים,מאולפים מחונחים מאוד,אני מאוד קשור אליהם,אבל...יחד עם זה יש גבולות,הם לא ישנים במיטה שלי ולא יושבים על השולחן בזמן האוכל ועוד כל מיני תופעות כאלה.
    לפני שנה,חברתי רכשה לעצמה חתולה,מיוחדת מאוד,חמודה מאוד,מצויין.החיבור בין החתולה לכלבים לא ממש הצליח...בלשון המטעה.כך נולד מצב חדש...שבעצם חברתי לא יכולה להביא את החתולה אלי ולא יכולה לעזוב אותה בבית לבד,אז יצא מצב שבו בעצם חזרנו אחורה והיינו נפגשים לרוב אצלה,ישנים לפחות,לאחרונה התווסף גם כלב קטן וחמוד לתמונה,מיוחד ונחמד.והיא שומרת עליו מכ משמר,כל היום בידיים(שיהיה,אין לי בעיה עם זה).
    אבל,כשהיתה החתולה רק אז מידי פעם היתה מכניסה אותה למיטה איתנו,עכשיו עם הכלב הוא כל הזמן במיטה וגם החתולה.
    שלא לדבר על העובדה שאי אפשר לישון,כי החתולה מזנקת מצד לצד כל הלילה,והכלב מיילל ומתבכיין ומסתובב ועוד כל מיני....
    מעבר לכך שחברתי זה אדם שכל כך אוהב לישון ואותה להעיר בבוקר זה סיוט,כי כמה 15 דקות לפני שהיא צריכה לצאת לעבודה,כמה ברבע לשמונה בקושי,מאז הכלב(שצריך להוציא אותו לגינה....כי יש פיפי וקקי)היא מתעורר כל יום כמו שעון בשעה 5 וחצי-שש ויוצא לגינה איתו ומחזירה אותו למיטה.
    מרוב התעסקות איתם אי אפשר לשבת בסלון ולדבר,לשבת לאכול בשקט ולדבר.כל היום היא מתרוצצת אחריהם.
    אני יודע שיגידו לי שאני מקנא,אני לא.אני מאוד אוהב חיות,גם אותם אני אוהב,אבל זה באמת מוגזם וגם קיצוני,כי היא לא גידלה חיות עד לפני שנה,ופתאום להתנהג כך?
    אני לא רוצה לפגוע בה או ברגשותיה,אבל אני פשוט כבר לא יכול לסבול את העניין הזה של החיות במיטה,שפרט קטן.....אי אפשר לישון,כל היתר זה....היתר.ניסיתי לדבר איתה על זה,טענתה שהם קטנים,גם בגיל וגם בגודל ואי אפשר לא לתת להם חום והגנה....כך היה עם החתולה בהתחלה וזה נמשך,כך עם הכלב,עכשיו גם הכלב וגם החתול לא יוצאים מהמיטה.
    זה כבר נראה כאילו היא לא יכולה להיפרד מהם ולא הם ממנה.
    אני יודע שיש אנשים שישנים עם חיות המחמד שלהם,בסדר,אני לא מקבל אבל בסדר.
    מה עלי לעשות?מה לומר?איך להתנהג? כן אני אוהב אותה,אבל לא את החיות המיטה.

הוספת תגובה

• קודם בא החתול ואחריו גם הכלב..

יהודית ברגמן
    20/04/2009

אורי יקר, לכל אחד מכם מאוויים ותפישה שונה לגבי גידול בעלי חיים בבית. אם לזוגתך חשוב שהכלב והחתול שלה יהיו סמוכים אליה כל הזמן, גם במיטתה זו בחירה שלה לאפשר זאת כשאינך נוכח. אבל אם נוכחותם מפריעה לך ותיקשרת זאת איתה, תעמוד על כך שהיא תכבד ותתחשב בך ותאפשר להוציאם מהחדר כשאתם יחד. בזוגיות יש ויתורים, והיא זו שתצטרך לשקול ולבחור אם ואיזה ויתור היא רוצה לעשות ולמען מי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות קיום יחסי מין אצל צעירים
    מבולבלת
    16/04/2009

היי!
    יש לי חבר מזה חודשיים.אנו בגילאי ה- 25.
    יש לנו מחלוקת משמעותית לגבי תדירות קיום יחסי מין.אני מבחינתי חושבת שאם אנו מבלים יחד מספר ימים יחד בסופ"ש למשל או בכלל בזמן רגוע אחר זה לגיטימי שנשכב כל יום(בכל אחד מהימים של ה"חופש" ביחד).
    הוא מבחינתו מסתפק בפעמיים או 3 בשבוע.
    יש לנו הרבה ויכוחים על זה ואני לא כל כך יודעת מה לעשות בעניין.הוא אומר שזה לא קשור למשיכה אלא פשוט הצורך הפיזי שלו בסקס הוא יחסית נמוך.
    איך ניתן לגשר על הפער ?האם זה נורמלי שזה הצורך בתחילתו של הקשר?
    משיחות עם אנשים שונים קיבלתי את הרושם שגברים בדר"כ רוצים הרבה יותר מנשים ובתחילת הקשר יש צורך עז לקיים יחסי מין כל הזמן-מה שבהחלט לא קיים אצלנו.
    אודה על תשובתכם.

הוספת תגובה

• פערים בצורך בסקס

דורית כהן
    16/04/2009

מבולבלת יקרה, זה לגמרי טבעי שיש פערים בצרכים המיניים בין שני בני זוג, ולדעתי רצוי לא להיכנס לויכוחים בעניין זה כי זהו נושא רגיש וסבוך ורוב האנשים מתקשים לתקשר בצורה פתוחה וגלוייה אודותיו. נכון, על פניו, שמה שאת מתארת הוא קצת יוצא דופן, ויש בו כדי ללמד על הייצריות של בן זוגך לעומת התנהגותו של הזכר "המצוי" בתחילת קשר.
    ישנה תופעה בעייתית הנוצרת כאשר יש פער מסוג זה: בן הזוג שרוצה פחות סקס מתחיל להימנע ממצבים של חיבוקים והתכרבלויות וסתם נגיעות גופניות, מפני שהוא חושש שזה יתפתח לסקס בו הוא לא רוצה, ואז מתחיל להיווצר ריחוק גופני. ואז, כמו במעגל קסמים, בן הזוג שרוצה יותר סקס מתחיל להרגיש דחוי, כי כל פעם שהוא מנסה להתקרב גופנית יש כלפיו שדר בשפת הגוף - "לא מתאים לי עכשו". וכך מעמיסים על הפער הראשוני הזה בצרכים ובחשק המיני תחושות של דחייה, מתח, אשמה ותיסכול.
    מתברר, כאשר משוחחים על התופעה הזאת עם זוגות, שחלק גדול מן הרצון לסקס מורכב מן הצורך במגע גופני, להרגיש זה את גופו של זה, חיבוק, ליטוף, לאו דווקא חדירה. האם את יכולה להפריד בין השניים, ולבחון איתו האם הוא גם לא אוהב שנוגעים בו ומחבקים אותו? האם את יכולה להעלות את הרעיון שהסברתי כאן מולו ולהגיד לו שלפעמים כל מה שאת רוצה הוא להרגיש את גופו ולא ממש סקס?
    יחד עם זאת, אם את ממש רוצה סקס - ולא סתם חיבוקים - כל יום, והוא פחות, יהיה עלייך לקבל את השונות ביניכם, ובשום אופן לא לבוא עם ביקורת או טענות, כי גישה זו מכתימה את חוויית הסקס ברגשות אשמה, חוסר בטחון, וירידה נוספת בחשק, כאשר עושים זאת מתוך חובה או כדי לרצות את השני ולהשתיק את תלונותיו...
    קחי אחריות על הצרכים המיניים שלך, וטפלי בעצמך ע"י אוננות או התאפקות, ואל תפעילי עליו לחץ, או אם את חושבת שהפער לא מתאים לך - הסיקי את המסקנות ומצאי מישהו יותר ייצרי ממנו. אשמח לתגובתך לתשובה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך...יש מה להוסיף

מבולבלת
    16/04/2009

קודם כל תודה על התשובה.זה היה ממש חשוב לי לשמוע דעה של גורם מקצועי מעבר לשיחות עם חברות בנושא.

ראשית:אני חושבת שלא תמיד אני באמת רוצה את הסקס עצמו אלא באמת את כל מה שמלווה את זה:שזה החיבוקים הנגיעות והנשיקות.לי למשל מאוד מאוד חשוב ה"פור פליי" כי לא החדירה היא זו שבאמת מכניסה אותי לעניינים.בעוד שבשבילו זה הרבה פחות משמעותי.

לגבי לא לבוא בטענות: אני חושבת שכבר מאוחר מדיי :) לצערי הנושא הזה הפך להיות נושא מרכזי בשיחות שלנו.כי כאשר אני מרגישה שהוא לא מעוניין זה ישר נופל אצלי על תחושות של דחייה ,חוסר משיכה מצידו וזה גורם לי להחמיץ פנים ולהרגיש ממש רע.כמובן שהוא רואה את זהעליי וכך שוב ושוב זה הופך לשיחה משמעותית.
    אני חייבת לציין שלאחורנה הוא הגיע למסקנה (אחרי כמה פעמים של חוסר סיפוק שלי מהמצב) שהוא לא היה בסדר ועליו להתאמץ יותר בשבילי.ואכן חל שיפור בעניין באופן משמעותי.החשש שלי הוא שהשיפור הוא משהו זמני כדי לרצות אותי ובאמת לעזור לקשר שלנו ושעם חלוף הזמן זה יחזור למצב הרגיל.מה גם שזה שהתדירות עלתה לא הפך את העניין ליותר מרגש.אני מרגישה שאין אצלנו בסקס תשוקה כמו שאמורה להיות.

חשוב לי לציין-נראה לי אינפורמציה חשובה-שכן יש לו צורך בלגמור כל יום אבל פשוט לבד(אוננות)
    בעוד שבסקס יש לו צורך הרבה הרבה פחות.
    אשמח לתגובה שלך על האינפורמציה החדשה.
    יש לך אולי כתובת מייל שאפשר לתקשר איתך על ידה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש עם ההורים
    נטע
    14/04/2009

יש לי חבר כחודשיים, שנינו סטודנטים ולא גרים בבית והקשר ביננו ממש טוב ואינטנסיבי, אנחנו מבלים המון זמן יחד.
    בגלל ששנינו לומדים רחוק מהבית של ההורים והבתים גם במרחק גדול בינהם אז חבר שלי פגש את המשפחה שלי רק לאחרונה ובגלל שהוא בחור מקסים הוא עשה על ההורים שלי רושם טוב הם היו מאוד מעיקים ומשתדלים כמו שרק הורים יכולים להיות.
    אנחנו מדברים המון וכל הזמן גם קובעים תוכניות משותפות ולכן חבר שלי סיפר לי שהוא חוזר לסופש הבייתה כי יש אירוע משפחתי. ולי בקרוב יש מבחן חשוב שאני חייבת ללמוד אליו.
    ופתאום למרות שהוא כבר הזכיר את האירוע הזה מספר פעמים הוא הזמין אותי להצטרף אליו וציין שהמשפחה תתאסף ושהוא ישמח אם אני אגיע, הוא יודע על המבחן והוא גם אמר שאני לא חייבת לבוא.
    אני ממש לחוצה מכל הענין, הורים בד"כ לא אוהבים אותי ואני גם נורא נבוכה ביישנית במצבים כאלה
    זה נשמע כאילו הוא סיפר דברים במשפחה ועדיף שאני אגיע, אני ממש לא יודעת איך להתנהג במצב הזה ואשמח לעצה.
    וגם האירוע המשפחתי זה יום הולדת של אבא שלו ואני לא ברור אם אני אמורה להביא משהו או לא, אפילו עוד לא פגשתי את הבן אדם ואנחנו גם לא כשה הרבה זמן יחד.

לקביעת תור
    סגירה
    מפגש עם ההורים

הוספת תגובה

• אם את עדיין לא מרגישה נוח

יוני
    15/04/2009

ושזה מוקדם מדי, שאת לא שלמה לגמרי שזה מתאים עכשיו- אל תעשי את זה ואל תילחצי. יהיו עוד הזדמנויות להתראות איתם כשאת פחות לחוצה, וגם בגלל המבחן שגם ככה מוסיף.

זה שהוא הרגיש נוח והגיע להורייך, לא תמיד אומר שחייבים להשוות מיד. קחי לך את הזמן, אתם יוצאים חודשיים, והכל בסדר, יהיו עוד הזדמנויות. עדי זאת כשתרגישי הכי טוב ובטוחה בעצמך.

בהצלחה.. (אשתו של יוני)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבוא עם סקרנות

דורית כהן
    16/04/2009

נטע היקרה, אני מצטרפת לדעתה של אישתו של יוני. את יכולה להרשות לעצמך להמתין קצת, להיות יותר בטוחה ביחסים עם החבר החדש. האם את יכולה לבדוק איתו למה זה חשוב לו שתגיעי לארוע? יכול להיות שהוא רוצה להגיע עם בת זוג...להשוויץ? ואולי משפחתו יותר קלילה, חברותית ופתוחה ממשפחות אחרות שאת מכירה (כמו שהוא עצמו נשמע לי קליל - במובן הטוב של המילה - ואין לו בעייה להכיר אנשים חדשים), והם לא במיוחד עושים עניין וטקס מבת זוג חדשה של הבן?
    נראה לי שאצלך זה יותר מסובך להכיר אנשים חדשים ואת מתהלכת עם הרגשה שאינך עושה רושם ראשוני טוב.
    אתן לך עצה בעניין הזה: במקום להיות מרוכזת במה חושבים עלייך ולהילחץ מזה, את יכולה להעביר את הפוקוס שלך מעצמך לאחרים. עשי עם עצמך תרגיל כזה ובו כאשר את מגיעה למקום חדש, אנשים חדשים, תנסי להגיע עם המון סקרנות, להתעניין בהם וללמוד אודותם כמה שיותר. כלומר לשים את הפוקוס בשיחה הראשונית עליהם, לא עלייך.
    מה טוב בכך? כמעט כל האנשים אוהבים שמתעניינים בהם, וכך את נותנת להם חווייה שנעימה להם, ו"על הדרך" את מפסיקה לחשוב על עצמך ולהימנע מן הדבר שמכניס אותך ללחץ.
    בהצלחה, מתי שזה לא יהיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    לין
    13/04/2009

היי, אני זקוקה לייעוץ דחוף. אני בת 33 ומתחתנת בחודש הבא. היום, כשחבר שלי מזה 8 שנים לא היה בבית מצאתי מצלמת וידאו קטנה מכוונת אל החלון של השכנים וכשהסתכלתי בצילומים הבנתי שהוא מצלם את השכנה שלנו, אישה בת 40+ בערך. הוא משאיר את המצלמה דלוקה כל הזמן ומחכה שהיא תתפשט ובאמת בצילומים היא מתפשטת לגמרי. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה, בינתיים הוצאתי את הטייפ מהמצלמה ושמתי אצלי בתיק. האם זה משהו פעוט שרוב הגברים עושים או שזה ביג דיל? כרגע אני מרגישה כעס ואכזבה.
    אשמח לייעוץ איך כדאי להמשיך, לפני שהוא מגיע הביתה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• לא לכעוס ולא להיכנס לפאניקה

דורית כהן
    13/04/2009

לין היקרה, כמעט לכל אדם יש מקומות נסתרים שהוא לא חולק עם אחרים. אצל החבר שלך זה מופיע בתור מה שנקרא "מציצנות". כמעט כל אדם יש בו מציצנות מסויימת, כולנו, כבני אדם, מאוד סקרנים לגבי האינטימיות של אחרים. זה טבעי. אנושי.
    מעטים מאיתנו גם עושים משהו מעבר למה שמזדמן בדרכנו פה ושם - לתפוס הצצה מבלי להתאמץ, והחבר שלך שייך לאלה שעושים זאת באופן פעיל ומכוון. ראי, הבעייה עם המעשה שלו היא החדירה לרשות הפרט של השכנה. יש אנשים שזה (שמציצים להם) מאוד יפריע להם ויש אנשים שיראו בכך מחמאה...ברור שלא כדאי לברר עם השכנה לאיזה קבוצה היא שייכת.
    השאלה היא אם את אוהבת את הבחור ויכולה לקבל שיש בו את הצורך הזה והאם את יכולה לחיות עם "חוסר המושלמות" הזה בו, כי יחסית לדברים אחרים זה לא ממש מזיק. אולי אם תשוחחי איתו על כך הוא יסכים להפסיק, אבל יש להניח שהוא יחפש דרכים אחרות לספק את היצר הזה שלו להציץ. בכל אחד מאיתנו יש חלקים לא מושלמים, והנה גילית משהו אצלו. אינני יודעת אם המעט שכתבתי יעזור לך, אבל לא צריך להיכנס לפאניקה בשל כך ורצוי לא לכעוס עליו (כי תגובה של כעס מצידך תגרום לו לחשוש ולהיסגר בפנייך ולרדת למחתרת...)אלא אולי רק להצביע על רגשותיה של האישה האלמונית כדי לוודא שהוא מבין מה עלול לעבור עליה אם היא תדע שמצלמים אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על עזרתך

לין
    13/04/2009

תודה רבה על תגובתך. אני מנסה לראות את זה כך אבל מרגישה פגועה מאוד מעצם ההסתרה של הפעולה הפולשנית הזו שהוא ביצע. קשה לי להבין מה זה יאמר עליי אם אבליג על כך ואעבור לסדר היום. הבעיה שלי היא שמדובר במעקב סיסטמטי במשך שעות ולא הצצות חד פעמיות. מה זה אומר על האישיות שלו? על חוסר הגבולות שלו? על המוסריות שלו? אני לא יודעת איך לענות לעצמי על השאלות האלה. תודה רבה על עזרתך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאוד להבין מה הבעיה:

יוני
    14/04/2009

1. יכול להיות שזה היה שעשוע או ניסיון לראות אם הוא יתפוס אותה ערומה בוידאו (מעשה קונדס).

2. יכול להיות שיש לו יצר חטטנות גבוה כמו שדורית כתבה.

3. מהפסקה הזאת את צריכה לדאוג. יכול להיות שזה לא בכוונה או בידיעה אך מעשהו של ארוסך פלילי. ראשית ציינתי עובדה זו.

יצר החטטנות של ארוסך חצה גבול של מוסר ולא כלפייך. אלא מוסר כללי גלובלי וחמור. אני מנסה לגרום לך לחשוב במקום הבחורה המצולמת שלא יודעת מכלום. ואם היתה מגלה, איך היתה מגיבה? אולי הוא ראה משהו שהיא לא מוכנה שיראו? עלייך להבין שאף על פי שהיא לא יודעת , היא הפגועה הראשית בסיפור הזה. כיוון שהפרטיות שלה שנפגעה והעובדה שלא יכולה לחוש בטוחה בביתה שלה, כי יש מישהו שמצלם ומתעד (!) את היותה במצבים הכי אינטימיים שלה.

לסיום, אני מוכרח לציין שיש משהו לא רגיל ואף חריג בהתנהגותו של ארוסך. אם במקרה הוא היה רואה שהיא מתפשטת ומסתכל או מחפש זאת שוב, זו היתה חטטנות. אך לצלם ולתעד ולהנציח -זה משהו שהוא גובל באובססיביות חולנית כלשהי ; הוא לא מסוגל לחשוב שהיא תתפשט והוא לא יראה את זה, במקרה הטוב. ובמקרה הרע, הצילום נועד למטרות אחרות.

חומר למחשבה לפני שאת מתחתנת איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצובה מאוד
    דורין
    11/04/2009

שלום
    אני בת 30, גרושה + ילדה בת 4, אני יוצאת עם בחור רווק בן 28 ,הקשר שלנו היה ידידותי לגמרי במשך כמעט שנה , עד שלפני חודש וחצי החלטנו שאנחנו מעבירים את הקשר שלנו לרציני ולא ידידותי, היה לנו חודש וחצי מקסימים, הוא חולה עלי, מקנא לי מאוד, מחבק ומנשק כל הזמן, רוצה שאני אהיה איתו כל הזמן, הוא פגש את הבת שלי בעבר עוד בתקופה שהיינו ידידים והיה להם קשר טוב, וגם שהתחלנו לצאת רציני הם שיחקו נהדר יחד , עכשיו הוא נילחץ ומפחד , הוא לא יודע מה יהיה בעתיד הוא לא יודע עם הוא מסוגל להיות עם מישהי עם ילדה הוא פוחד מהמחשבה ומצד שני אומר לי שהוא לא רוצה להפסיד אותי, שאינ כל מה שהוא מחפש בבחורה, אני לא יודעת מה לעשות ופוחדת לאבד אותו כי באמת יש לנו קשר מיוחד.

בבקשה עזרה דחופה

לקביעת תור
    סגירה
    עצובה מאוד

הוספת תגובה

• לא להיבהל. תגובתו טבעית

דורית כהן
    13/04/2009

דורין היקרה, אני לא חושבת שאת צריכה להיבהל מתגובתו. אם תחשבי על כך קצת, זה די נורמלי והגיוני שבחור רווק לא ירצה לסבך את עצמו בקשר עם גרושה שיש לה ילדה, ודווקא העובדה שהוא חושף זת עכשו מעידה על כך שהוא נקשר אלייך מאוד וככל שהקשר מופיע לו חשוב יותר וחיוני יותר - כך הוא מתחיל להבין במה זה כרוך.
    כמובן שניתן להתגבר על ה"תסבוכות" האלו, אלא שזה לוקח זמן הסתגלות. דווקא אם לא תילחצי מכך ותנסי להיות אמפאטית לרגשותיו, כלומר להבין שזה לא טריוויאלי עבורו להיקשר אלייך עמוקות, ולהיקשר גם לילדה שלך, אולי כאשר החזון הטבעי שלו לפני שהכיר אותך היה להקים משפחה משלו ולהתחיל מבראשית, כמו רוב האנשים, כלומר להיות אבא לילד משלו, בהדרגה...אני חושבת שאם תביני מה עובר עליו ותתני לכך להיות, תני לו "רשות" לתפוס קצת מרחק ולקחת את הזמן שלו מולך ומול בתך - מאוד יתכן שהזמן יעשה את שלו, ובקצב שלו - בלי ללחוץ עליו ובלי להתאכזב מתגובותיו - הקשר איתה יקרה מעצמו. ואם לא - אולי זה לא נועד להיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשלתי אני זקוק לעזרה
    אייל רחוק
    11/04/2009

אני כבן 50 נשוי 27 שנים פלוס בן סטודנט. אני ואשתי לא חיים בארץ
    בביקור האחרון של אשתי בארץ-יצאתי מספר פעמים עם המזכירה שלי וגם קיימתי איתה יחסי מין
    כשאשתי שבה הודעתי למזכירה שאני מנתק את הקשר איתה-המזכירה פותרה ע"י מנהל המפעל בעקבות טעיות רבות שהיא בצעה במהלך עבודתה.
    מאז חיי הפכו גהיינום-היא מתקשרת כל יום אלי ואל אשתי (עדכנתי את אשתי לגבי כל הנושא)
    מתקשרת ללא הפסק מאיימת על אשתי -מקללת ולא מפסיקה להציק-הטלפון לא מפסיק לצלצל
    לפני שבוע היא פתאום הודיעה שהיא בהריון-שלחה אל אשתי תוצאת בדיקת הריון (ערכה שנקנתה בבית מרקחת)
    אנחתו לא יודעים איך להתמודד עם המצב כבר שבועיים ימים
    אנא יעצו לי איך לפתור את הבעיה

לקביעת תור
    סגירה
    פשלתי אני זקוק לעזרה

הוספת תגובה

• לא פשוט.

דורית כהן
    13/04/2009

צר לי על מה שאתם עוברים, אייל. הרעיון היחידי שאני יכולה להציע הוא לעשות בדיקת רקמות בהקדם ולהיערך בהתאם. אם זה לא שלך - יתכן שתוכל להתלונן על הטרדה במשטרה. אם זה שלך - יש לך בעייה יותר רצינית. השאלה היא אם היא תרצה לעשות הפלה - אני מניחה שזו זכותה להחליט על כך, או להביא ילד לעולם. אני מציעה להתייחס לדברים שקורים כאל בעיות שצריך למצוא להן את הפתרון הטוב ביותר בכל שלב. בכל מקרה - זה לא ממש התחום שלי. צר לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקצור את הפירות

יוני
    14/04/2009

אני לא חושב שאפשר או שצריך לעזור ולגלות אמפתיה לגבר ששכב עם המזכירה שלו, יש מצב שהיא בהיריון ממנו (הוא גם לא נזהר בנוסף להכל), בגד באשתו, ואז רוצה לדעת איך להיפטר מהמזכירה ההריונית.

זרעת (תרתי משמע) - תקצור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות מתסכלת
    כוכב
    10/04/2009

אני אשתדל לתמצת .אני בת 30 בקרוב ואני נשואה כבר 11 שנה ויש לנו שני ילדים. בעלי הוא נרקומן לשעבר, כשהכרנו הוא לא היה משתמש וכמובן שלא היה לי מושג במה מדובר. היינו חברים וממש לפני שנכנסתי להריון נפרדנו והיה מקרה שבו היינו יחד ואז נכנסתי להריון והתחתנו. הפכתי להיות אמא צעירה וחסרת ניסיון וגיליתי שהאדם שאיתו התחתנתי פוחד מאחריות בצורה בלתי רגילה, אין לו מושג, מולי עמד ילד ופשוט לא היה לי מושג איך להתמודד איתו. לאחר שהיו לנו כבר שני ילדים בעלי נפל שוב לסמים ואז למדתי מהו נרקומן עם כל ההשלכות בנושא, נעדר מהבית, חיים ללא אוכל במקרר ועוד... כמובן ששנאתי אותו כל כך, אך גם לא רציתי לוותר על המושג שנקרא משפחה. ניסיתי וניסיתי אך זה לא עזר ופתחתי בהליכי גירושין. הילדים שלנו ספגו המון גם מעצם היותי אם צעירה וחסרת ניסיון הטרודה בבעיות החיים שלי וגם מחוסר של אבא בבית. ראוי לציין שבכל הזמנים האלו מעולם לא היה לנו בית, תמיד התנדנדנו מבית לבית, וחיינו אצל ההורים שלו, אח"כ חייתי אצל ההורים שלי.....עד שהוא שוב התנקה מסמים. בינתיים לילד הגדול ישנן בעיות רגשיות שאני מנסה לטפל בהם, בעלי משוקם ואנו מנהלים חיים "נורמלים" כ 4 שנים.אבל אני מאוד מתוסכלת ממנו ואני מניחה שבעקבות התחושות שלי גם הוא מתוסכל ממני. אני מרגישה שהוא תמיד מאכזב אותי, ששום דבר שהוא עושה הוא לא נכון, אנחנו רבים המון, המון. והילדים שומעים, אפילו שאני ממש מבקשת ממנו שזה לא יהיה לידם, הוא גם מאוד שמן מה שמקשה על המשיכה שלי אליו, וכל דבר ממש גורם לנו לריב לפעמים אפילו שהכל בסדר כשהוא רוצה להתקרב אליי אני מרגישה שאני ממש טעונה ולא מסוגלת. אני מבולבלת נורא, אני חושבת על גירושין המון ומנסה לשכנע את עצמי שאולי זה עוד יצליח בשביל הילדים שלי ,שכבר חוו המון. אבל כל פעם מחדש הוא עושה משהו שגורם לי לתת לעצמי סטירת לחי על ולחוש איזו טעות איומה זאת היתה להתחתן איתו?(אע"פ שיש לי ילדים מקסימים שאני מאוד מאוד אוהבת), מה עושים? אני יודעת שאפשר ללכת ליעוץ אבל הוא לא משתף פעולה(הוא אינו מאמין בדברים כאלו) אשמח לקבל חוות דעתך ועצה שימושית, תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות מתסכלת

הוספת תגובה

• כדאי ללכת בעצמך לייעוץ כדי לעזור

דורית כהן
    13/04/2009

כוכב היקרה, ראשית את יכולה להעריך את העובדה שהוא כבר משוקם 4 שנים, ואתם מנהלים "חיים נורמליים" יחסית. הבעייה היא שאת לא יכולה להרשות לעצמך לשכוח את האכזבות שלך ממנו בעבר, ואז כל מעידה קטנה שלו מופיעה אצלך בגדול ומדליקה אצלך נורת אזהרה של: אני לא יכולה לסמוך עליו...שוב הוא מפשל...וכו'. אם חשוב לך לשמור על מסגרת המשפחה - אולי יעזור אם את תפני בעצמך לייעוץ או טיפול נפשי, על מנת לשנות משהו בגישה שלך. כי אני מודאגת מכך שכאשר את משדרת לו את האכזבות שלך ממנו - זה מפריע לו לבנות את עצמו מחדש, לשפר את הדימוי העצמי שלו, כאשר האדם הכי חשוב לו בחיים מאוכזב ממנו. זה כלל לא פשוט עם היסטוריה כזאת. חשוב לתת לו המון חיזוקים והערכה על כל הישג קטן, ולהמעיט בביקורת. את יכולה לאמץ את הגישה הזאת בעזרת ייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות מתסכלת

כוכב
    13/04/2009

קודם כל תודה על תשובתך. אכן את צודקת הוא כמו ילד קטן שכל הזמן זקוק לעידודים וכניראה שזאת הבעיה כי גם אני זקוקה לעידוד שאף פעם לא מגיע ממנו. להיפך, לפעמים אני מרגישה שלא משנה מה אני אעשה הוא לעולם לא יעריך אותי. ואני מוצאת את עצמי כל הזמן ממורמרת. אני חשה שבמערכת הזאת הנטל הכבד הוא אצלי ולעומת זאת התפקיד שלו הוא לדרוש ולהתלונן. איך אני בכלל אמורה מהמקום הזה לעודד אותו? לפעמים אני מרגישה שאין לי מקום להכיל אותו בכלל, שאני כל כך לבד במעמסה של הבית והילדים. אני מניחה שאת מייעצת לי ללכת לייעוץ כי זה הדבר הנכון, קצת מבלבל אותי... גם אני מרגישה שאני רוצה שיתמכו בי, רוצה לחוש הגנה ואני מרגישה בדיוק הפוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתיחת הסכמים
    חנן
    08/04/2009

שלום.
    אנחנו זוג בגיל 50 ולאחר שעברנו משבר ביחסים (לאחר שהתברר לי כי אשתי לא "מתה" על סקס ומסתתרת מאחורי ירידת חשק הגענו להסכמה על תדירות יחסי המין לספק את הצרכים שלי על מנת שלא אחפש מחוץ למסגרת , ההסכמה הייתה כמובן הסכמה בשתיקה בלת בררה כי שנינו לא רוצים להתגרש .
    לאחרונה אשתי בוחנת את ההסכם בשתיקה ומנסה לשנות את התדירות , היא בוחנת את תגובתי בכל מיני צורות .
    האם לשוחח איתה על כך ואיך ? או לתת לסיפור להתגלגל עד למשבר חדש ? או להשלים בחוץ ?
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    פתיחת הסכמים

הוספת תגובה

• תשובה

יואב
    10/04/2009

שלום לך. דבר נורא סיפרת פה. על הבטחה שלה לקיים איתך יחסים בתדירות על פי חוזה ? אתה המעסיק שלה? הסכם שבשתיקה... מה טיב היחסים ביניכם ? חוזה נישואים. חוזה בשתיקה. חוזה לקים איתך סקס. מפחיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מה שהם ראו לנכון לעשות.

shir.
    12/04/2009

ולכל זגויות יש את החוזים והפתרונות שלה.

ולכותב השאלה,

לדעתי אתה בדרך הנכונה- שב ודבר איתה על הטסטינג שהיא עושה, פתח בחופשיות את הדברים בערב שהוא רק לכם ונסה לראות את הדברים גם מעיניה שלה. הייתי גם שוקלת לפנות לסקסולוג או למטפל זוגי על מנת לקבל באופן אובייקטיבי יותר את הדברים. בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפייה לסיפוק הצרכים הגופניים מסבכת

דורית כהן
    13/04/2009

עמי היקר, מתברר לי יותר ויותר שהציפייה מבן זוג "לספק את הצרכים שלי בסקס" - עד כמה שזה נשמע מצד אחד מובן מאליו ומצד שני, כמו שפנינה כתבה - נורא - מסבכת מאוד את חיי בני הזוג, ומפריעה לתחושת האהבה. ה"חובה" לספק את צרכיך מוציאה מחוויית הסקס אצל אישתך את כל הכיף, ובטווח הארוך מה שקורה הוא שהיא לא "מתה" על סקס כמו שכתבת. ישנם מספר מאמרים על כך באתר שלי, אולי כדאי שתקרא אותם ושגם היא תקרא אותם.
    אני בדעה שכל אחד הוא אדון לגופו. אוטונומי. המחשבה המקובלת שזה מובן מאליו שסקס הוא חלק מחבילת הנישואין, גוררת ויוצרת המון בעיות נוספות שהופכות את היחס לסקס (בעיקר אצל האישה) בתור חובה, שאם לא ממלאים אותה יש רגשות אשמה, ויש כעס ותסכול אצל בן הזוג, וזה הולך ומסתבך, במקום שיישאר בתחום הסקס בלבד.
    כאשר קורה משבר כזה אני חושבת שצריך להגיע לייעוץ, ולאוורר את ההבנות ואת ההסכמות הזוגיות ולהגיע תוך כדי תקשורת פתוחה למצב שבו כל אחד ייקח אחריות על עצמו ועל צרכיו, וממקום זה לראות מה ניתן לעשות ביחד בתחום הסקס, (בצורה שלא תמאיס אתכם זה על זו אלא תקרב!) ומה בנפרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגעיה בגבריות - מה עושים?
    גברי
    07/04/2009

כיצד מתמודדים בתוך היחסים הזוגיים עם ארוע אשר מכה בגבריות בצורה קשה?

לקביעת תור
    סגירה
    פגעיה בגבריות - מה עושים?

הוספת תגובה

• פגיעה בגבריות

יואב
    10/04/2009

השאלה שלך לא ממוקדת. מה טיב היחסים בינכם מלפני הבעיה. מה קרה לך? איך אתם מנהלים שיחות אם בכלל? יש אהבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתה לי השערה

shir.
    12/04/2009

במה מדובר, אבל משלא פירטת סביר להניח שאתה לא מעוניין לפרט. בהרגשה שלי כל אחד, במיוחד אתה, זקוק לייעוץ או תמיכה מקצועית חיצונית,אתה לבד, כדי להעלות יחד עם המטפל את כל מה שהמצב מביא למערכת הזוגית ולך אישית ובכך תהיה פנוי לחיות את הזוגיות והחיים, שמה לעשות, חולפים לידינו בלי לשאול אותנו אם זה נוח לנו.

ולאשתך, גם כדאי שהיא תתייעץ ותיתמך ע"י מישהו, לבד, גם בשל אותה סיבה- להעלות את כל התוכן הקשה וחוסר האונים שבמצב, מול אדם שיכול לתמוך בה ובכך להיות פנויה לנישואין ולחיים בכלל. כך שניכם תוכלו לתמוך טוב יותר אחד בשני, עם כלים שתקבלו באופן אישי ופרטני מהטיפול.

עוד עצה היא ללכת לקבוצות תמיכה של זוגות או יחידים שעוברים מצבים דומים או זהים. אין ספק שזה דבר שמאוד יכול לתרום לכם. פתאום אתם רואים כמה אתם לא לבד ואולי תקבלו פתרונות נוספים למצב מאנשים ש"כבר היו בסרט הזה".

בהמשך, אחרי כמה מפגשים אצל מטפל אישי כל אחד- תוכלו ללכת יחד למטפל זוגי ולעבור תהליך משודרג יותר, אפשרי גם לעשות את זה בהתחלה, הכל לפי ההרגשה שלכם. כך או כך נשמע שאתם זקוקים לזה וזאת יכולה להיות מתנה מאוד גדולה לתקופה הנוכחית שאתם עוברים. טיפול הוא לא דבר ש"מסכנים" צריכים אותו או מתוסבכים. אני בדעה שכולנו צריכים אותו כדי להבין ולהכיל טוב יותר את מה שהחיים מביאים לנו.

אני מאחלת לכם ולך הרבה הצלחה ובשורות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ורדית
    07/04/2009

אני בחורה 23 יוצאת עם בחור בן 25 אשר מתחתנים בקרוב
    נוצר בינינו ויכוח קטן שהפך לריב לא קטן: הלכנו אתמול לקניון ורציתי שנחזיק ידיים סתם מתוך חיבה וקירבה מצידי והבחור התנגד לכך עד כדי כך שהוא התעצבן ואמר לי שהוא לא אוהב לבלוט שזה פותח עין הרע,אני כמובן לא מבינה את המוזרות הזו ,אני כן אוהבת ללכת ולהחזיק ידיים כמו הרבה זוגות. אתמול אמרתי לו שייש הרבה זוגות שמחזיקים ידיים אז מה רע בזה? והוא כמובן התנגד לכך.
    אמרתי לו שחברה של חבר שלו אמרה לי שייש לי חבר יבש ושחבר שלה לא כזה , וחבר שלי התעצבן ואמר לי שאני נשבעתי לא לעשות השוואות והוא קרא לי שקרנית ואמר לי שאם עוד פעם אחת אני מפרה את השבועה שלי בכך שאני עושה השוואות אז הוא יחשוב פעממים אם להתחתן איתי וזה נורא פגע בי כי לא חשבתי שהוא מסוגל להגיד דבר מכוער שכזה. אני כמובן אמרתי לו שהוא לא מאיים עלי אז הוא אמר לי שהוא גם יבצע . היום בבוקר הוא התקשר אלי ואמר לי שאני צריכה להבין אותו שאם הוא אמור שהוא לא רוצה להביא לי יד בציבור כולל ליד החברים שלו אז אני צריכה לכבד אותו ולהבין אותו,אבל זה מאוד מפריע לי שהוא מתנהג בצורה מוזרה שכזו,ועוד אנחנו לפני חתונה .
    אני לא יודעת מה לעשות במיוחד שאנחנו לפני מיסוד קשר וכבר קבענו תאריך לחתונה אני לא יודעת למה הוא מתנגד לכך ? אני רוצה שהוא גם יבין אותי האם תוכלי לעזור לי ולנסות לכוון אותי איך להתנהג איתו ,יש לציין שאנחנו נגור עם הוריו אחרי החתונה מסיבות כלכליות ואני מפחדת מכך מה יהייה שנגור יחד עם הוריו כי הבנתי שזה לא ממש מומלץ.תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אין בינכם יחסי אהבה. רק קושי.

יואב
    10/04/2009

אל תמהרי להיתחתן איתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי פנינה ובהמשך לכותבת השאלה

shir.
    12/04/2009

התגובות שלך סובייקטיביות מאוד בעיניי, תגובות שמגיעות מעולמך שלך, ולא תמיד ממוקדות לשאלה.

לא בטוח שאין פה אהבה, בכלל לא, אלא מעין נושא שצריך לפתוח ולדבר עליו גלויות. אנחנו לא נוכל לדעת מה גורם לאחרים לנהוג כך או כך עד שלא נפתח ונהיה כנים זה עם זו. וזו עצתי לשואלת השאלה. אם יש תאריך חתונה סימן שכנראה יש אהבה, ויש על מה לבסס את הנישואין האלה. הייתי פשוט שמה הכל על השולחן ללא איומים (סביר להניח שהוא פשוט התעצבן ולפעמים נחמד לנו לאיים ובכך להרגיש מאוד גדולים ובעלי ערך.. ז"א, אני אפרד ממך= תראי כמה יהיה לך חסר בלעדיי, תראי כמה החיים שלך טובים איתי), פשוט צריך לנסות להבין מה הפער בעיניין של להראות כך או כך בציבור. בהחלט אני מכירה הרבה אנשים שלא רוצים להראות חיבה, להתנשק וכו' מכל מיני סיבות, ביניהן גם פחד שזה יביא לעין רעה. ובינינו, כשיש אהבה אמיתית לא צריך להוכיח לעולם שאנחנו אוהבים. מספיק שבחדרי חדרים אנחנו נאהב באמת ללא צורך להרשים. ייתכן וכותבת השאלה חוששת שהוא מתבייש בה או שההערה של החברה מאוד פגעה בה ונגעה בנקודה רגישה. ועל זה צריך לעבוד. אם יש תחושה ואפילו הקטנה ביותר שמישהו פה לא אוהב, מתבייש, לא בטוח- אין ספק שחתונה לא באה בחשבון כרגע. שכן לאחר הנישואין יהיה הרבה יותר קשה ומסובך ומורכב לטפל בבעיות כאלה.

מעבר לכך, אני גרתי עם בעלי אצל הוריי תקופת מה, וכן, זה קשה, וכן, זה לא מומלץ. הייתי מציעה לגור בשכירות נמוכה (אפילו דירת חדר, כן) או במלון דירות כדי לקבל את הפרטיות הדרושה לזוג צעיר וטרי. האמיני לי, זה לא משהו שאת רוצה לעבור מיד אחרי הנישואין. ואני עוד גרתי עם הוריי, חשבי כמה זה קשה היה לבעלי. הייתי אפילו דוחה חתונה במצב כזה, פשוט חוסכת חצי שנה, שנה,, מתחתנת ומהכסף שחסכתי הייתי שוכרת דירה קטנה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם פרידה
    מיקה
    03/04/2009

שלום רב,
    בעלי ואני נשואים 12 שנים + 6 שנים יצאנו לפני החתונה. יש לנו שני ילדים.
    בחודשים האחרונים בעלי טוען שלא טוב לו. הוא כל הזמן עצבי והתחיל לצאת עם חברים כמעט כל ערב. הלכנו ליועץ זוגי שהמליץ על פרידה על מנת שבעלי יוכל לבדוק מה בחייו לא טוב.
    נפרדנו לפני כשבועיים. הוא עזב את הבית ועבר לבית הוריו. סיכמנו על סידורי ראייה עם הילדים ועל תפקידים בבית. עברו כבר שבועיים והוא טוען ששום דבר לא השתנה אצלו, הוא עדיין לא יודע מה קורה. פעם אחת הוא הזמין אותי לצאת איתו אבל זהו. הוא עדיין עצבני כל הזמן ומצליח לפגוע בי המון. אני מוצאת את עצמי בוכה ועצבנית ומאוד קשה לי לקבל את העניין הזה. כמה זמן צריכה להימשך הפרידה הזו? אני לא אוהבת את המצב הזה שבו אין לי שום דרך להשפיע על המצב. הפרידה מאוד קשה לי. אני מנסה, בעצת יועץ הנישואין, להתמקד בעצמי ובעכשיו, אבל המצב הזה הורג אותי. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם פרידה

הוספת תגובה

• חזקי את עצמך

דורית כהן
    13/04/2009

מיקה היקרה, ראשית סליחה על העיכוב בתשובתי.
    צר לי מאוד על מה שאת עוברת. זה מאוד לא פשוט לעבור תקופה כזאת של חוסר וודאות בה את חסרת אונים ונתונה להחלטתו של אדם אחר וללוח הזמנים שלו.
    מתוך הדברים שכתבת אני יכולה להציע לך להתחיל לעשות למען עצמך! אני גם מבינה שזה מה שהיועץ אמר לך. חפשי מה גורם לך הנאה וכיף והתחילי לבנות את סדר היום שלך ככל שאת יכולה סביב זה. אם זה לצאת קצת מן הבית לשופינג, למכון כושר, לפגישה עם חברות, לסרט, - כבר יש ביניכם הסדרי ראייה וזה טוב.
    אני יודעת שהמחשבה הזאת קשה, אבל אם את רוצה לקום על הרגליים ולהתאושש - הרפי ממנו ותני לו להתנסות במה שהוא זקוק לו. את לא יכולה לכבול אותו בכוח, או לשכנע אותו - את האחרונה שיכולה להשפיע עליו כעת - ולכן הרפי ממנו לגמרי ותדאגי עכשו לעצמך. למה? כי קודם כל את זקוקה לכך, ושנית - ככל שאת מנסה להיאחז בו כך הוא מפנה את כל האנרגיות שלו החוצה והרחק ממך!!! ואולי - אם יראה שאת מסתדרת טוב בינך לבין עצמך ולא נתלית עליו - הוא יוכל לבחון את הזוגיות שלכם בעין חדשה, מול אישה עצמאית ובלתי תלוייה. את שואלת כמה זמן זה עלול לקחת? מספר חודשים, בין 3 ל 6. אבל את יכולה, לדעתי, להגיד לו במסגרת הייעוץ - כמה זמן את מוכנה לתת למטרה זו ולהיערך בהתאם. אתם עוברים משבר, שאחת התוצאות שלו בהחלט יכולה להיות גירושין ועליך להתכונן לאפשרות הזאת. צר לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיקה
    17/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה