פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה
    א.ב
    12/08/2012

שלום
    מזה כשלושה חודשים אני יושבת בבית עכב פיטורים ממקום העבודה (בעקבות צמצומים).
    אני נשואה ואם לילדה בת שנה. בעלי סטודנט ועליי בעצם נטל פרנסת הבית.
    אני אדם שאוהב מאוד לעבוד והשגרה של מקום עבודה מאוד חשובה לו. כך שברגע שהודיעו לי על ההחלטה לפטר אותי לקחתי את הבשורה מאוד מאוד קשה.
    אני ממש מתקשה לקום בבקרים (ואני חייבת כי יש לי ילדה קטנה, לארגן ולקחת לגן).
    כאשר אני לוקחת את ביתי לגן אני חשה בושה גדולה מאוד על כך שאני לא עובדת, זה משפיע עליי מאוד לרמה שאני ממש ממהרת לצאת משטח הגן כדי שלא אראה אנשים עובדים.
    אני חוזרת אחכ בדכ הביתה ומנסה למלא את היום בקפה עם חברות, נקיונות וכדומה, אך אני מרגישה שכל יום שעובר המצב שלי רק הולך ומחמיר.
    אני לא מצליחה להרדם בלילה עכב המצב הנוכחי, עד שאני כבר נרדמת הלחץ רודף אותי בחלומות, ומאז שאינני עובדת אני בכל פעם מתעוררת מסיוט חדש.
    אני לא מרוכזת, ודפקתי את הרכב כבר שלוש פעמים.
    אני שוכחת דברים חשובים, ומתעסקת בעיקר בתפל.
    אני מוצאת את עצמי בוכה רוב היום, ללא כל חשק לאכול, לצאת, לעשות פעילות ספורטיבית למשל או לפגוש חברות.
    אני מאוד מבולבלת כל היום ואני לא מצליחה לייצר לעצמי סדר יום בשום דרך.
    גם בסופי השבוע, אני לא מתכננת שום דבר.
    בעצם נותנת לימים לעבור. ותחושת החרדה, העצב והבדידות רק גוברת.

מה אוכל לעשות במצב כזה?
    אין בי שום כוח שגורם לי לעשות דברים אחרת, אני מרגישה כבויה לגמרי ולא מצליחה לצאת מזה.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה - תגובה

ענבל מילר היללי
    13/08/2012

שלום לך,
    הכאב שלך על האובדן שחווית בזמן האחרון סביב הפיטורין עובר היטב. איבדת משהו שכפי הנראה היה חשוב לך מאוד. אולי את תחושת המשמעות, אולי איבדת משהו בהערכה העצמית שלך סביב הפיטורין, אולי את תחושת המסוגלות שלך כמי שהייתה עמוד התווך של הבית מבחינת הפרנסה. אני מבינה שאת מרגישה כעת בסוג של משבר, ומגיבה אליו בעצב רב ובחרדה.
    שמעתי גם את הבושה שלך, ותהיתי על מקורה. האם זה חלק מהדכדוך והפגיעות שאת מרגישה? אולי גדלת בבית שחינך לערך של עבודה באופן בלתי מתפשר וכעת את מרגישה נחותה?
    עוד חשבתי, האם יש לך תמיכה מבעלך? חשוב שיהיה מישהו בעולם שיוכל להרגיע אותך ולהכניס קצת פרופורציות לעניין. אם אין לך מספיק תמיכה מקרובים, נראה לי שחשוב שתקבלי אותה מגורם מקצועי. אם כסף זה עניין קשה כעת, נסי לפנות לאחד מהמרכזים הקהילתיים לבריאות הנפש, או לקבל טיפול מסובסד דרך קופת חולים. אני מאמינה שאם תקבלי תמיכה כזו, הדבר יסייע לך לחזור למסלול ולהיות יעילה יותר בכל מה שקשור להשתלבות מחדש בשוק העבודה.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיביות?
    יערה
    12/08/2012

שלום,
    שאלה,
    בכל פעם שאנשים מתעלמים ממני באיזשהו אופן, אני חשה בכעס ובאובססיביות לא נשלטת בעיניין, אני לא מצליחה להוציא את זה מהראש וזה מחרפן אותי, אני מרגישה גם שאני לא יכולה לשלוט בעצמי מבחינת דיבור, אני מספרת לאנשים שקרובים אליי שמישהו מתעלם ממני עד שיש איזשהי תגובה...
    אני יכולה גם להגיע למצב שאני נודניקית בקטעים האלו וזה יכול להתפרש כשריטה, שבעיניי ובעיניי אחרים לא נעימה בכלל..."את לוקחת דברים יותר מידי קשה" זה מה שתמיד אומרים לי.

לפני העידן הדיגיטלי ולפני שהיו אימיילים וסמארטפונים וכל השטויות האלו היה לאנשים עוד תירוץ להתחמק וזה היה יותר קל עבורי .
    ובאמת היית קצת יותר תמים ואופטימי, אבל היום בעידן הזה שאני יכולה לדעת כל הזמן איפה ומתי אנשים נמצאים ואין סודות כמעט, זו בעיה קשה עבורי עוד יותר.

נגיד מישהו מתחבר לפייס ישר מבינים שאפשר לפנות אליו, ופה יש קטע של חוסר יושר בד"כ אנשים לא יודעים לומר שהם עסוקים , הם פשוט יתעלמו.

אם קורה איזשהו מצב מביך שנגיד אני צריכה משהו מאותו אדם, או לשאול שאלה חשובה, אני לא מדברת על מצב קריטי אבל גם לא מצב שטותי, אלא באמת שאני צריכה איזשהו משהו. והוא לא עונה, אני אוכלת סרטים.

אז השאלה שלי איך אוכל להתמודד עם מצב כזה? והאם יש לכך הסבר או התנהלות שאני יכולה לאמץ.

כרגע אני מנסה לעבוד על סליחה, ללמוד לשחרר ולסלוח, אז אני יושבת פעם ביום ומנסה באמת לרוקן את עצמי מכל הכעסים, וזה עוזר לי עד לפעם הבאה שדבר כמו זה קורה, לצערי , בזמן אמת אני לא יכולה לסלוח, אני צריכה רק את מרחב הזמן השקט שלי, וזה לא טוב כי בינתיים אני מבזה את עצמי מול אנשים אחרים ומתנהגת באובססיביות.ועושה לעצמי שם רע.

חוץ מזה אני אדם פחות או יותר נורמלי:) במידת האפשר...בלי מחלות כלשהן באמת:)תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיביות?

הוספת תגובה

• אובססיביות? - תגובה

ענבל מילר היללי
    13/08/2012

שלום לך,

אני מבינה את הקושי ומתחברת למה שאת אומרת לגבי העידן של היום כשכולם, לכאורה, יכולים להיות זמינים בכל עת.
    נראה לי שהמצב שתיארת יושב על קושי בסיסי להתמודד על דחיה, אמיתית או מדומינת. מה קורה כשאנו מגלים שלא בכל רגע נתון אנו נראים, אהובים, שייכים? אני כותבת כך כי זהו מצב בסיסי אנושי, רק שהיום, כפי שכתבת בצדק, יותר פשוט לחשוף את זה.
    אולי הקושי שלך יושב על תחושה מוכרת, מאיימת שאת לא מספיק מוערכת ואהובה. כנראה שהתחושה הזו היא שאחראית על הדריכות שלך ועל המאמצים הגדולים לתקן ( מה שקראת ״אובססיות״ ) כך שאת צריכה לוודא שוב ושוב שמי שצריך לתת לך את תשומת הלב, יעשה זאת, ומהר. כך את מנסה להימנע מלחוש את הפגיעות שלך ובייחוד את הפגיעה בהערכה העצמית.
    אני חושבת שלסלוח זה טוב וזו יכולת חשובה, אבל את צודקת שהיא מתאימה יותר לאחר הפגיעה, ולא לזמן בו את חווה אותה. חשוב שתלמדי קודם כל לסלוח לעצמך, ולקבל את עצמך כפי שאת, לאהוב את עצמך. אם תצליחי לעשות זאת, יש להניח שהאחר יוכל פחות לפגוע בך. דברים מהסוג הזה לומדים לאט ודרך תהליך שקורה בטיפול. אני חושבת ששווה לך לשקול לפנות לטיפול, למרות שאת ״ נורמלית״ בכל התחומים האחרים :-). זה ממש לא סותר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי שמבין בעניין...
    נטלי
    12/08/2012

שלום!
    התחתנתי לפני 3 חודשים עם בעל טוב ומקסים ,ובריא עד כמה שהיה ידוע לי ,חודש אחרי החתונה הוא התחיל להתלונן על כאבים באזור החזה ,אני נבהלתי ורצתי איתו מרופא לרופא ,הוא עשה כל בדיקה אפשרית קשורה(א.ק.ג.,גסטרו,אקו לב,צילומי לב וחזה,בדיקות דם)הכל יצא תקין אבל הוא עדיין מתלונן על כאבים ופחד ממחלות ,אחרי חודש אותו סיפור של כאבים וזה חוזר על עצמו ,(וזה היה לו גם לפני )אין ממצא לא תקין בבדיקות אבל הוא מפחד שהוא חולה,אני נורא מתוסכלת ,רק בתחילת החיים המשותפים וכבר להתקל בבעיות כאלה שה ''גבר'' שלי הוא כזה פחדן וקטן ,אני מרגישה לא בטוח ... אבל אני צריכה להיות איתו ולעזור לו,קראתי על זה וגיליתי שיש כזו מחלה שנקראת 'היפוכנדריה' ,מישו יודע אם זה גרוע (כאילו אם התחתנתי עם בנאדם חולה נפש ,או שזה משהו פשוט שאפשר להתגבר עליו?)אם יש לכם רעיון בשבילי או אינפורמציה דחוף אני לא משתפת בזה עוד אנשים וזה קשה לי לבד ואין לי פיתרון בשבילו אני לא מצליחה לקבל אותו כי אני לא יודעת מה יש לו
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    למי שמבין בעניין...

הוספת תגובה

• למי שמבין בעניין... - תגובה

אפרת בן שם
    13/08/2012

שלום לך נטלי.
    אני קוראת את שאלתך וחשה כי את נמצאת בבלבול רב ואפילו בבהלה. האיש שאיתו התחתנת וחשבת שזה ייהיה האדם שאיתו תחיי את חייך,תגדלי את משפחתך, התגלה פתאום כאיש אחר. מאדם מקסים וטוב לב, את רואה בו גבר קטן ופחדן שממציא מחלות ואולי אפילו בעל הפרעה נפשית. אני מבינה כי בתחילה נלחצת ממצבו הבריאותי, אך ככל שחלף הזמן, והממצאים הרפואיים התגלו כתקינים, הלחץ שלך התחלף לשאלה לגבי מצבו הנפשי. האם הוא בסדר? האם הוא הפוכנדר? או אולי אפילו, האם בחרתי נכון או עשיתי טעות.
    ראשית, אין אפשרות לאבחן אדם ע"ג הרשת ולא ייהיה זה גם אחראי מצידי, במיוחד בהתחשב בעובדה שלא הוא שלח את השאלה ואיני יודעת עליו מספיק. מה שכן אוכל לומר לך שאולי יעזור, כי יש מצבים בחיים שחרדה מתבטאת בסימפטומים גופניים הנחווים כאמיתיים ביותר ומסוכנים מאוד לשלמותו הפיזית של האדם. לעיתים לאחר ששוללים את הממצאים הרפואיים, מכוון האדם לטיפול בחרדה עצמה, טיפול שהינו פסיכולוגי באוריאנטצייה קוגנטיבית התנהגותית (cbt) או תרופתי או שילוב בינהם. ייתכן ותוכלי לעזור לבעלך ולשאול אותו האם הוא מעונין לטפל בעצמו ואף לקרוא ברשת על נושא החרדה והטיפול בה.
    שנית, בהקשר לזוגיות בינכם. אתם בהחלט בתחילת הדרך של חייכם המשותפים ומין הסתם נכונו לכם עוד התמודדויות רבות. את חשה בודדה ומתוסכלת אל מול המחשבות המציפות אותך והרגשות הנלווים ואינך משתפת איש. גם לא את בעלך, שאמור להיות עבורך חבר ותומך ואת "העזר כנגדו". ייתכן וזוהי ההתמודדות הזוגית הראשונה המשמעותית בינכם, ואת מתקשה לקבל אותו ואף חשה שהוא פחדן וקטן. אני מציעה שתחשבי עם עצמך, האם את יכולה לקחת את החוויה הזו שאתם עוברים כמנוף להכיר זה את זה טוב יותר, לעזור אחד לשני, להקשיב, לתמוך, ללוות, במקום להסתגר כל אחד בעולמו, בפחדיו ובפקפוקו.
    ייתכן ובנקודה זו בחייכם המשותפים תוכלו להעזר בטיפול זוגי שבו אדם נוסף, נייטרלי, יסייע לכם להידבר ולתקשר באופן בונה וחיובי, אשר יחזק כל אחד מכם ואת הזוגיות המתהווה שלכם, כדי שארוע זה לא ייהיה הארוע שייצבע וייסמן את המשך חייכם המשותפים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ממשיכים לחיות אחרי זה?
    נאדיה
    08/08/2012

אחריי שעשית כל כך הרבה דברים נוראים ויש לכם כל כך הרבה תמונות בראש של דברים מלוכלכים מגעילים שביצעתם?
    ואתם בחורה צעירה יחסית,אתם כבר 9 שנים חוזרים על אותה טעות וכל הזכרונותת שלכם מורכים ממעשים מגעילים שבסרטים הכי גרועים לא ראיתם
    דברים שלא היתם רוצים שהבת שלכם היתה עושה, מצבים מגעילים (כן,בידיוק מה שאתם חושבים) שנבעו מעצבים ושתיה מופרזת,ההודעה תיהיה קצת מסובכת ולא מדויקת בפרטים כי הפרטים מזוהמים
    אבל בואו נסכם שהתקפי זעם+אלכוהול הרסו לי , מגיל 14,
    הינה אמרתי, מגיל 14.
    תבינו בבקשה
    ,כמה כואב לי.
    הייתי ילדה!
    ילדה!גם כשזה קרה שוב ושוב ושוב,
    אני עדין ילדה..
    כבר אין מקום, חשבתם שזה עבר ונגמר,אתם כבר נשואים, אבל שוב התעצבנתם, פגעתם באדם הכי חשוב לכם והוא סלח לכם, כי הוא בנאדם מדהים
    אבל לכם יש את הסצינות האלה בראש, שאתם השחקן הראשי והדוחה באותם הסצינות.

אני לא יכולה לפרט אבל העניין הוא,
    שאני מוכנה לארגן לעצמי תאונת דרכים מצידי רק כדי שימחק לי הזיכרון,מוכנה לשכוח את המשפחה שלי, רק כדי לשכוח את מה שאני עשיתי.
    אני לא יכולה להמשיך הלאה כשיש לי את כל הזכרונות האלה, כל פעם שאני מנסה לשמוח , או נמצא בסיטואציה כיפית, או קמה בבוקר, או הולכת לישון,
    כל הזכרונות פשוט עוברים לכם בראש כמו סרט רע, ואתם מרגישים שהלב שלכם נופל והגוף ניהיה קר והכל ניהיה חשוך, כי לא משנה מה יקרה לכם עכשיו בחיים,
    מה שקרה? - באמת קרה, וזה אתם, ועשיתם את זה,ועשו לכם את זה, והאנשים האלה שהיו סביבכם, כולם ראו כולם היו, חלקם השתתפו,חלק אתם לא זוכרים

כל כך הרבה חוויות נוראיות,

יש לכם תוכניות לעתיד ואתם מנסים לשמוח ויש לכם תמיכה מסביב,
    אבל כל זה סתם חרטה כי כבר מאוחר מידי
    הנורא מכל כבר קרה שוב ושוב ושוב , אתם אחראים במלוא האחוזים בזה,אתם החלטתם לפעול ככה!זה שניצלו אותכם שוב ושוב ושוב ושוב זה כבר בעיה שלכם.

הוספת תגובה

• - המשך :

נאדיה
    08/08/2012

מזה שווה מה תעשו ובמה צליחו ומה תשיגו, כשעשיתם כל כך הרבה דברים ..
    שום הישג של הבחורה ב"סיטואציות כאלה" הוא לא הישג, כי היא זאת הבחורה-שבסיטואציות האלה.\

היא בחורה טובה חכמה מצליחה מצחיקה ואהובה, הבחורה שבסיטואציות האלה
    והיא ממש רוצה להמשיך הלאה, אבל חוקי היקום פשוט אומרים שמה שקרה כבר קרה
    , אי אפשר למחוק, למה אי אפשר למחוק? בבקשה, למה רק אי אפשר לדפוק את הראש בבקיר מספיק חזק ולדמם חודשים אבל לפחות לשכוח?
    מצידי שכולם יזכרו, ותאמינו לי כולם זוכרים, וכולם יודעים, וידברו וירכלו, ויצביעו עלי ברחוב,

אבל אני רוצה לשכוח

אני נמצאת בבור עמוק קר וחשוך, אני בוכה המון, ולפעמים אני יוצאת לשדה פתוח מהבור הזה ומחייכת וצוחקת ובן זוגי מחבק אותי (שיודע על הכל אגב) וכולם אומרים לי שהכל יהיה בסדר
    אחרי שאני יוצאת מהבור אפילו לכמה שעות, ואני בשדה היפה והפתוח והצבעוני הזה,
    משהו בא, התמונות בראש חוזרות, והקור הזה בגוף חוזר,החושך חוזר לעיניים ואני שוב בבור,

בבקשה, איך אפשר לסגור את הבור הזה

איך ממשיכים הלאה?

בבקשה תגידו לי שזה אפשרי,
    או שאני לפחות לא היחידה ,

בבקשה תגידו משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• - המשך : - תגובה

אפרת בן שם
    08/08/2012

שלום לך נאדיה.
    את מתארת חווית חיים קשה ביותר שמלוה אותך כבר מגיל 14. נראה כי את חיה באופנים רבים בתוך סרט אימה, וכלואה בתוכו ולא מצליחה להחלץ. את מאשימה את עצמך על דברים נוראיים שעשית, וללא רחמים, התמונות משתחזרות לך בראש. הורסות חוויות טובות שאת חווה, ומענישות אותך שאת כועסת על בן זוגך.
    למרות שאינני יודעת את הפרטים, תיארת מספיק כדי להבין שעברת דברים נוראיים. שנוצלת, שלא היית שמורה, שעשית מעשים שאת לא חדלה להתחרט עליהם. אני רוצה לומר לך נאדיה שהיית קורבן לסיטואציות איומות. למרות שאולי חשבת עצמך לגדולה ושולטת במצב, היית כפי שאמרת, בסהכ ילדה, והשיקול שהפעלת היה מוגבל מתוקף כך. בנוסף, היית נתונה למצב רגשי קשה של לחצים, אלכוהול ששיבש את שיקול דעתך, ולפי מה שנראה לא הייתה לך מספיק שמירה הורית שתמנע ממך את החוויות הקשות שעברת. היית ילדה שנקלעה לסיטואציה נוראית ששוחזרה שוב ושוב. קורבן ולא אשמה.
    את מתארת חוויה פוסטראומטית של תמונות, הבזקים, פלשבקים, מאותם סיטואציות נוראיות החוזרות אלייך ומפריעות לשלוות רוחך , יוצרות תחושות של דיכאון המתוארות כמו "בור שחור" . לא מאפשרות לך באמת להנות מחייך. מבן זוגך שנראה כתומך ומסור, ומהתיקון שהצלחת להעניק לחייך.
    כנראה שלמרות כל מה שעברת, את בחורה עם כוחות, מכיוון שיכולת למצוא אור בתהומות של הייאוש ולבנות דבר מה חיובי כמו נישואין וזוגיות.
    למרות זאת, התמונות הללו, כמו שדים בחושך, מלוות אותך, מענישות, לא נותנות מנוח. ואת אומרת שהנורא מכל קרה, ואין דרך למחוק. בזה את צודקת. אך המשך המשפט, את אומרת שאת אחראית לכך כי החלטת לפעול ככה, בזה את טועה. כביכול החלטת את, אך בגיל שהיית ובמצב שהיית, זו אינה החלטה שקולה וראציונלית. ועל כן, המסע שלך לריפוי הוא אינו במחיקת העבר או בהטחת ראשך לקיר עד ששהזכרונות ירפו, אלה בסליחה עצמית. במחילה לילדה שהיית שלא יכלה לעשות משהו אחר. שלא היה בכוחה להחלץ מהתופת שעברה וככל הנראה, לא הייתה שמורה מספיק ולא קיבלה עזרה מספקת מהמבוגרים שהיו סביבה. את המסע הזה קשה לעבור לבד, אנא..פני לאיש מקצוע ע"מ שתוכלי להניח את העבר בעבר, ולצעוד לעבר עתידך, שהעבר הינו חלק ממנו, אך לא משתלט על כל חלקה טובה של הווה או עתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו
    שירה
    07/08/2012

לאחר שנתיים רצופות בטיפול עם אסטו אני חשה ששוב זה לא ממש עוזר... האם ניתן להגדיל את הכמות?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו

הוספת תגובה

• אסטו - תגובה

אפרת בן שם
    08/08/2012

בהקשר של נטילת תרופות, אין באפשרותנו לייעץ לך בפורום זה . אנא פני לרופא המטפל בך עם שאלתך שיתאים עבורך את הטיפול האפקטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תובנה,ופריקה..
    שאלה
    07/08/2012

היום אני קטעתי דבר ממש -לא יודע איך לקרוא לזה אפילו..מטומטם מצידי.
    אני במצב רוח חרא,יותר מי זה..לא בא לי לחיות,בגלל כל מיני סרטים שהכנסתי את עצמי אליהם.
    היה לי משהו גם שלא חוויתי לפני זה..נראלי התקף פסיכוזה אבל אני לא רוצה להתעסק בזה..
    באותם רגעים גם עוד יותר הכנסתי את עצמי לסרטים של למה זה קרה לי עכשיו ואיך זה הגיוני שבן אדם כמוני זה יקרה לו ככה?!
    נכנסתי להתקלח ,ניסיתי להרגיע את עצמי..זה השלב שבו אני אומר-יאללה הכל בראש אני סתם מחפש בעיות
    ואז איך שאני יוצא,אמא שלי נכנסה הביתה לחוצה,דוד שלך צריך שתעשה לו טובה,תיסע אליו ותיתן לו את הממפתחות הוא שכח אותם אצלי.
    השלב הראשון אצלי היה לנסות כבר לברוח מההרגשה האמיתית ולברר מה קרה באמת עם המפתחות,כאשר המחשבה הראשונית היא -אין לי מצב רוח ואני לא הולך.אמרתי לאמא שלי שלא בא לי ואין לי מצב רוח ,והיא ממש ביקשה ואמרה שהוא מחכה בחוץ ושאין מה לעשות.לא יודע איך בכלל..אבל אמרתי לה 0-נו אין לי ברירה בסדר אני ילך..
    זה ממש הכנעות ..וזה כל כך רע לוותר על מה שאתה מרגיש מהפחד או מחרדה.או כי אמא שלך לא מקבלת אותך.
    חשבתי כבר על זה שאני הולך-אני גם ככה טס מחר והוא בטח ירצה לדבר ולאחל לי טיסה נעימה..אבל אני?יש לי מפה שתי אפשרויות שהם או לבוא אמיתי חסר מצב רוח ולהראות את זה,אבל אז הוא ישאל ואין לי כוחחח לסיאטוציה הזאת.או לשחק אותה כאילו הכל בסדר ויופי טופי...מה שעשיתי במשך 18 שנה שאני חיי בהם זה לשחק אותה הכל בסדר ויופי טופי.
    ואמרתי לעצמי הגיע הזמן לשנות את זה..שימו לב,תוך כדי שכבר חשבתי את המחשבות האלה ,ההרגשה שהייתה לי בהתחלה שאין לי מצב רוח ולא בא לי ללכת נעלמת לאט לאט ...אני לא יודע איך זה קורה,איך זה הגיוני בכלל,אני לפעמים שובר את הראש יום שלם על איך זה הגיוני שהרגשות והאומונת שלי אשכרה נלקחות ממני לטובת הפחד מאחרים והמחשבה שאני לא יתמודד עם המצב או לא יהיה אסרטיבי מספיק.
    בקיצור..היא התקשרה אליו בהתחלה ואמרה הוא יצא מהמקלחת והוא יצא אליך.אחרי זה אני מודה לאלוהים על מה שקרה..קיבלתי קול פנימי שפשוט אומר לי תלך עם מה שהרגשת בהתחלה ועם האמת הזאת.אפילו שהתחלת להרגיש שונה עכשיו.ופשוט התקשרתי אליו -ואמרתי לו -זאת הייתה אי הבנה,אתה יכול להגיע לכאן?הוא הגיב בעצבים שהוא מחכה וכו' ושאני יבוא..ואמרתי אני לא יכול ליסוע אתה יכול לבוא?והוא אמר אין לי כוח ,ואז אמרתי גם לי אין מצב רוחחחחח וניתקתי.
    הוא דיבר מגעיל,אמא שלי התנהגה מגעיל.אמא שלי המשיכה להתכווח איתי שהוא מחכה ושהוא עזר לנו ונתן לנו מזוודה וזה לא יפה מצידנו ואגאוסטי.לרגע הוא שוב פעם שכנעה אותי שאני לא בסדר.
    אבל לא המשכתי להגיד לעצמי -אני צודק,אני צודק..מה שקורה זה שאני אשכרה מתחיל לאבד את האמונה בעצמי ולחשוב שאני לא צודק..אבל אני באיזה שהו מקום יודע שאני כן צודק.

לקביעת תור
    סגירה
    תובנה,ופריקה..

הוספת תגובה

• המשך

שאלה
    07/08/2012

אחרי זה אמא שלי התנהגה כמו בן אדם אנושי ובאה ושאלה למה אני חסר מצב רוח ושאני יסביר לה.הסברתי לה הכל והיא הבינה.הסברתי לה שזה גם עיקרון,שהייתי מספיק שנים שם מסכות .וכבר אי אפשר,אין מנוס.
    היא קיבלה והודתה בטעות..
    אבל כל כך הייתי צריך את האישור שלה ,שהיא מקבלת אותי..זה נתן לי חסר שקט עד שלא ידעתי את זה.
    אין לי מושג מה לחשוב כשאני מרגיש שאמא שלי לא מקבלת אותי,מצד אחד אני צודק ואני לא יכול להרשות לעצמי להתעסק בזה שאנשים אחרים לא מקבלים אותי,אני חייב לקבל את עצמי..
    ומצד שני זה כל כך חשוב לי..

אחת הבעיות שלי היא שאמא שלי לא קיבלה אותי במשך כל השנים..אני יודע את זה..אולי גם חלק מהאחים שלי..
    ועדיין,בסופו של דבר סגרנו שאמא לי תתקשר לדודה שלי ושהיא תיסע לדוד שלי ותביא לו את המפתח,ושאני ירד כדי להיפרד ממנה בגלל הטיסה,זה היה מקובל עליי כי אני כן רוצה להיפרד ממנה..ואני לא הולך לשחק שום דבר ואני יגיד גם לדודה שלי את האמת..אבל כאילו דמיינתי בראש את זה שהיא הולכת לא להבין אותי.
    וכשירדתי לאוטו שלה-היא שאלה מה נשמע .ואם אני מתרגש לקראת הטיסה.והיא ממש לא ביקרה אותי.היא פשוט זרקה באויר-אבל איזה מצחיק משה(דוד שלי) שהוא לא בא לקחת את המפתח ,כי יש לו אוטו..
    ואמרתי -הוא ביקש ממני,אני לא הסכמתי.
    ממש חששתי מהתגובה שלי וכבר הכנתי את עצמי למתקפת נגד ואיך אני מגיב נגדה..
    והיא אמרה פשוט - בסדר גמור..בטח אתה עייף.
    כאילו בהכי הבנה שיששש..וזה עשה לי תחושה ממש רעה,כי ציפיתי לתגובה רעה ,וגם הייתי זקוק לזה שהיא תקבל את מה שאני אומר.
    אני מתכוון,זה עשה לי טוב ברור כי היא קיבלה אותי..אבל כאילו הרגשתי רע עם מה שאני חושב ועם הצורך לזה שיקבלו אותי כי עם לא אז הבן אדם מטיל ספק בזה שאני בסדר..
    זה כאילו אני עדיין לא יודע בתוכי -שאני באמת בסדר..
    והייתי קרוב בכל הסיטאוציה הזאת למחוק את המחשבה הראשונית שלי שלא מתאים לי,וממש להאמין בזה שאני צריך ללכת ולתת את המפתחות..שזה הרסני בטירוף הצורך הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אפרת בן שם
    08/08/2012

שלום לך...
    ראשית, נשמע מדברייך כי אתה מוצף ברגשות אשר נחווים על ידך כרגשות של פחד, חרדה וחוסר שקט כללי. אתה מתחיל ואומר כי ההצפה הינה כה דרמטית עד כדי "בתקף פסיכוטי " שייתכן ועברת. בהקשר זה, אני ממליצה לך לפנות לפסיאטר שיאבחן את מצבך ואולי אף ייתן לך טיפול שיימתן וירגיע את תחושותייך.
    אני מבינה כי אתה חש שאתה מרצה את כולם כבר 18 שנים, מתקשה להתחבר לקולך הפנימי וחש רע מאוד עם העובדה שאתה חי ע"פ רצונם של אחרים ולא רצונך שלך.
    נראה כי הנושא המרכזי המעסיק אותך הינו קבלה עצמית. הצורך שלך שאמך תקבל אותך כפי שאתה, ולא כפי שהיא הייתה רוצה שתהייה, כמו גם הצורך שלך באהדה מהאחרים. נראה כי אתה זקוק לשיקוף החיובי מהאנשים שסביבך עמ לחוש שאתה בסדר, ואז אתה נותר כעוס ומרוקן כמי שלא הקשיב לקולו הפנימי וביטל את עצמו.
    אתה נמצא בדיוק בגיל של חיפוש עצמי וחיפוש זהות, אך לעיתים החיפוש הזה הינו מפחיד ומאיים ואף מבלבל וייטב לך אם תעשה את המסע שלך עם איש מקצוע, פסיכולוג, שיילווה אותך, יכיל את חרדותייך ואף ייספק לך שיקוף לרגשותייך ולעצמך, לו אתה כה זקוק.
    נסיעה טובה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תובנה,ופריקה.. - תגובה

ענבל מילר היללי
    08/08/2012

שלום,
    אתה כותב על קונפליקט בין נאמנות לעצמך ובין נאמנות לאחרים. הדברים שלך משקפים את הבלבול, הכעס והחרדה שנלווים לקונפליקט הזה וצצים בכל פעם שאתה נקרע בין שני הקצוות.
    אני מבינה שזה עניין של שנים, ואתה וודאי מתבסס על משהו מאוד אמיתי כשכל כך חשוב לך להישמע לעצמך, כאילו שאם לא תעשה זאת תאבד משהו בעצמיות שלך. ויחד עם זאת, מה שעבר אליי דרך המילים שלך היא התחושה שאתה ממש חייב לבחור את אחד הקצוות- אתה או האחר- וכל בחירה כזו מוחקת לחלוטין את הבחירה שלא נעשתה. וזה מצב מסובך, עם מעט מאוד חופש בשבילך.
    במקרה עם הדוד, אני תוהה האם יכולת לבחור בדרך ביניים שלא מוחקת את הצרכים שלך, אבל גם לא את אלו של המשפחה. הרי בחיים אנחנו לפעמים לוקחים בחשבון צרכים של אלו שאנחנו אוהבים, ולא תמיד פרוש הדבר שאנחנו מתעלמים מעצמנו. לפעמים אפילו אפשר לעשות את זה מתוך אהבה ולא מתוך חרדה שלא יאהבו אותנו. אני חושבת שלאפשרות הביניים הזו קשה לך מאוד להגיע, וכך אתה צריך בכל פעם להחליט החלטה כמעט בלתי אפשרית, ״אני או האחר״, וכל בחירה כזו מייסרת כי להרגשתך היא הורגת משהו בבחירה שלא נעשתה.
    הקונפליקט הזה הוא מורכב, ונוגע בהמון דברים בסיסיים. אני מקווה שיש טיפול בו אתה יכול להבין ולפרוק ( כפי שכתבת בכותרת) עוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לשתיכן.

שאלה
    08/08/2012

תודה רבה על התגובות שלכן,אכן מלבד העובדה שאני צריך לקחת החלטות כאלה "גורליות",אני דוגל בזה שלחוות חרדה ופחד זה רע ,וחייב לבדוק ממה זה הגיע ולקטוע את זה ולשנות דפוס חשיבה..
    בהתחלה זה עבד,אבל ברגע שהעניינים קצת מסתבכים..זה גורם לי לממש תחושת ניתוק נפשי..במקרה הכי קיצוני שהיה לי זה אפילו התקף פסיכוטי אתמול,כנראה מרוב כל האנרגיות,אני חושב שבתוכי אני היחיד שיכול להבין את עצמי ושאצל אנשי מקצוע יכולים להיות טעויות באבחנה..וזה מה שמוביל אותי להשקיע כל כך הרבה אנרגיות בלהיות הפסיכולוג של עצמי.
    ידוע לי שכל זה לא בריא ולא נכון..אבל זה איך שאני חיי את החיים שלי כבר הרבה זמן.
    אבל שמתי לב גם למשהו אחר,לפעמים אני מרגיש שאני רוצה לעשות משהו מטומטם,שלא באמת בא לי עליו..אבל שוב פעם זה קונפלינט שבו אני צריך לקחת החלטה..במידה ואני לא יעשה זה אכן יכול לגרום לחוסר שקט אצלי..בהתחשב בעובדה שעם אני לא עושה אני גם צריך לנסות ולפתור את מה שקרה.
    אבל עם אני פשוט לא מנתח את זה ופשוט עושה..אז אני יכול להרגיש טוב .
    זה משחרר..וחשבתי שבאמת אולי כדאי להמשיך עם זה..כאילו וואלה גם עם זה משהו שהוא לא כזה מעניין אותי והוא לא כזה נכון,כדי להתייאש קצת ,ולעשות ..ולפנות מקום מחשבה לדברים היותר מרכזיים.
    אבל באותה מידה יש גם מצבים בלתי נסבלים,למשל אני רואה סרט בקולנוע,יש מנגינה,ופתאום אני מרגיש שבא לי לזמזם אותה או לשיר אותה.
    זה שוב קונפלינקט.אני במקום עם אנשים,וזה לא מקובל.וזה קרה כי לא הרגשתי בנוח עם עצמי ,אז חשבתי מחשבה כזאתי.
    אבל מצד שני,אני שם לב שכשאני נענה לצרכים האלה אני מקבל שקט..
    אבל לפי מה שאני מבין מהדברים שלכן.. אתם בעצם אומרות שלא חייב להיות את הקונפליקט הזה?שכאילו יש גם את ה-באמצע?
    ממש קשה לי עם הבאמצע הזה ,כי זה סוג של חוסר וודאות בהרבה מקרים.
    וחוסר וודאות זה משהו שיכול לשגע אותי,בגלל זה אני גם מוביל את עצמי למצבים שאני מנתח איך להתמודד עם משהו ומה כדי,אני לא מנתח סיטאוציות חברתיות או דברים כאלה..אלה מנתח מה כדאי לעשות ואיך כדאי להתנהג ואיזה צד כדאי לקחת.
    וכשאני במישורים מסויימים מרגיש שיש לי תשובות,ואני יודע מה כדאי .אני מקבל חופש מחיה.
    מה דעתכן?ואני כעיקרון הייתי מטופל אצל פסיכולוג איזה חצי שנה שזה נראה לי נקרא טיפול דינמי..לא כזה משמעותי והיו הרבה קטעים שלא הגעתי להבנה עם הפסיכולוג,אבל הוא כל הזמן הסביר לי שזה מסתכם בקבלה עצמית והערכה עצמית.
    ועכשיו אני טס לחו"ל אז אני לוקח הפסקה מהטיפול ונראה איך יהיה בהמשך..
    רציתי לקבל אבל איזה קו מחשבה מימכן,אולי איזה משהו שירגיע אותי קצת..
    כי אני בן אדם שממש קשוב לדברים הנכונים שצריכים להיות,עם אני רוצה משהו,אני כל כך מרוכז בו ומוותר על דברים אחרים כדי שהוא יצליח.אפילו עם זה משהו שלא מסתדר לי ואני יודע שהוא טוב לי.אבל שוב פעם מגיעה השאלה מה בכלל טוב לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחי בן 14 עושה צרות
    בת 27
    07/08/2012

היי,
    אני בחורה בת 27 ויש לי אח בן 14 ואשמח להתייעץ לגבי התנהגותו.
    לפני 5 חודשים אימנו נפטרה, היה לו קשר מאוד חזק עם אמא שלנו.
    מהרגע שהיא נפטרה הצמדתי אותו אליי ודאגתי כל הזמן שהוא יבין שהוא לא לבד ויש לו אותי ואני כאן תמיד בשבילו.
    אני חיה עם בן זוגי בבית משלי והוא חי עם אבא שלו (אנחנו לא מאותו אבא).
    לפני המוות של אימי הוא לא היה בקשר טוב עם אבא שלו וגם איתי לא במיוחד.
    לאחר המוות הוא מאוד שיתף פעולה והיה איתי הרבה ולקחתי אותו איתי לכל מקום ודאגתי להשתתף איתו בכל חוויותיו ותחושותיו.
    בחודשיים האחרונים הוא התרחק מאיתנו לגמרי (ממני ומאבא שלו), הוא לא מוכן לדבר איתנו על שום דבר ריגשי ושום דבר גם שהוא לא ריגשי.
    הוא לא מוכן שמישהו יאמר לו מה לעשות. הוא חי כאילו הוא ההורים של עצמו.
    אני רודפת אחרי יחס ממנו (מתקשרת, מבקרת, שולחת לו הודעות) ואין שום רצון מצידו לנהל איתי שיחה הכי שטחית. הוא לא מתעלם לגמרי אבל גם לא זורם בשיחה.
    לפי מה שאני רואה בתחום החברתי הולך לו טוב, יש לו הרבה חברים וחברות, הוא מאוד פופולרי בקרב חבריו. (אני רואה בפייסבוק ושומעת מסיפוריו).
    הוא תמיד מגיב בצורה מאוד חריפה אם אנחנו מבקשים ממנו משהו, אפילו אם זה ללכת לישון, לאכול, להתקשר...
    אבא שלו לא דורש ממנו לנקות או לעשות דברים בבית.
    אנחנו דואגים לעטוף אותו באהבה כל הזמן ולהזכיר לו שאנחנו פה ואנחנו סולחים אך למרות הכל הוא לא יוצר איתנו קשר רגשי.
    גם כשאנחנו כועסים הוא עושה סצנה כאילו אנחנו הורסים לו את החיים.
    בגלל המוות של אמא שלנו אני תמיד מנסה להיות רכה איתו כדי לא לעצבן אותו לגמרי מחשש שאולי יתעצב, מפחד שאולי יעשה לעצמו משהו (למרות שאין שום נטייה לזה כפי שאני רואה).
    אני לפעמים גם מנסה להסביר לו שאני רק רוצה להיות חברה שלו ומקווה שאולי זה מה שיפתח אותו אליי.
    אם הוא במצב רוח טוב אז הוא משתף אותי בדברים שקורים לו עם בנות או סתם ככה ביומיום, אבל לאחרונה הוא התרחק לגמרי.
    אני מרגישה שאסור לי לכעוס עליו למרות שהוא עושה מה שבא לו ומתחצף וזה מתסכל.
    אבא שלו די פסיבי בעניין, הוא איש עובד וכמעט ולא נמצא רוב היום בבית ואח שלי גם כן רוב היום לא בבית (מבלה עם חברים). אחי גם בחודשים האחרונים נכנס לשיר בלהקה והתחיל לנגן בגיטרה ולשיר וזה ממלא את רוב יומו, בעיקר בחופש הגדול.
    אני דואגת לו ואני לא יודעת עם מי להתייעץ, אני בחורה צעירה בעצמי ואני מרגישה שחייו של אחי בידיי. אבא שלו לא מתקשר איתו בכלל ואני היחידה שעוד מצליחה למצוא עם אחי משהו במשותף.
    ניסיתי להניע אותו ללכת לשיחות (כי גם אני הולכת והוא יודע את זה) אבל הוא שולל את זה ולא מוכן לשמוע על זה בשום אופן.
    אני יודעת שזה מורכב אבל אולי אצליח לקבל פה טיפ או שניים על מנת להתמודד איתו.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אחי בן 14 עושה צרות

הוספת תגובה

• אחי בן 14 עושה צרות - תגובה

אפרת בן שם
    07/08/2012

שלום לך.
    ראשית, אני משתתפת בצערך על האובדן שחווית בעצמך. למרות שלא שיתפת דבר על מצבך היום ועל הקשר שהיה לך עם אימך, רוב הסיכויים שגם את בעצמך מתמודדת עם האבל וימים לא קלים עוברים עלייך. למרות זאת, את מגלה רגישות עצומה לאחיך, זאת על אף שלדברייך לא הייתם קשורים מאוד לפני מות אמכם ולמרות שאת בעצמך מנהלת זוגיות ובונה את חייך. ההתבוננות שלך, הדאגה שלך והרגישות שלך כלפיו מראים כי למרות שאת אומרת שאת צעירה, את לוקחת על עצמך תפקיד גדול מאוד של המבוגר האחראי עליו וחשה כי "חייו בידייך".
    אין ספק כי אחיך נמצא במצב קשה. הוא איבד אם אהובה, עם אביו הקשר רופף, וייתכן והוא חש כי אין מי שיחזיק אותו ויידאג לו. על כן, טוב את עושה שאת עוטפת אותו, גם אם הוא בועט ואינו משתף פעולה. חשוב לי לציין כי אחיך נמצא בשיאו של גיל ההתבגרות, בשלב של חיפוש זהותו כבוגר, בנפרד מהדמויות ההוריות, כך שהתנהגותו שאת מתארת אינו חריגה למתבגר בגילו. התנהגות של כעסנות וחוסר רצון לשתף תמיד. כמו כן, ציינת כי לעיתים הוא משתף אותך בחוויות שעוברות עליו וזה בעייני סימן לכך שהוא מרגיש שייש לו מקום אצלך כאשר הוא זקוק לכך.
    אני לא ממש מבינה מה כוונתך כשאת אומרת "שיתוף רגשי" אך אם הכוונה לשיתוף ברגשות שהוא חווה, בעצב ובאובדן, גם זה אייננו חריג לנער בגילו, גם ללא האובדן שחווה.
    דבר נוסף שחשוב לזכור שאחיך מנהל חיים חברתיים, אהוד ומוקף בחברים, כמו כן מטפח את כשרונו המוזיקלי, מה שמרגיע מאוד לגבי החששות שלך. מכיוון שהוא אינו נשמע נער בדיכאון המסתגר בעולמו אלה מחפש לעצמו דרכים להתמודד.
    למרות כל זאת, אין לשכוח שאחיך עובר משבר קשה, גם אם אינו משתף אתכם, בגיל שהינו מלא בטלטלות ועוצמות רגשיות. חבל שאינו מעוניין להעזר באיש מקצוע שילווה אותו, ולמרות שהצעת לו וסירב, הייתי ממליצה לך להמשיך ולהציע מידי פעם את האופציה הזו. לומר לו כמה חשוב שתהייה לו כתובת לשתף ולעבד את העובר עליו. את יכולה גם להוסיף ולומר כי את מבינה שהכתובת הזאת לא יכולה להיות כעת מישהו מהמשפחה. ייתכן והשיתוף הרגשי עם מישהו שגם חווה את האובדן שהוא חווה גורם לו עומס נוסף, ממנו הוא מנסה לברוח. ייתכן וכדאי לך אפילו לשלוח לו שמות של מטפלים אופציונליים שייהיו לו בעת הצורך.
    מעבר לכך, נראה כי את עושה את המייטב. רק מסר לי אלייך. את בחורה צעירה הבונה את חייה. איבדת את אימך לאחרונה. תני לעצמך מקום להתאבל, ודעי שרק חייך ביידייך. את יכולה להיות מסורה, לדאוג , להכיל, אך נסי לשחרר את התחושה שאת אחראית לחייו. בכל מיקרה, היי עם אצבע על הדופק ואם את רואה שהוא הולך ומסתגר, אינו מתפקד בחיי היומיום מבחינה חברתית, לימודית או נמנע מלעשות דברים שעשה בעבר, שתפי את יועצת בית ספרו, ואולי דרכה ניתן ייהיה להגיע אליו.
    כל הכבוד לך על הדאגה והרגישות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בנוגע לחברה שלי...
    annl
    07/08/2012

אני בן 17 בזוגיות של 10 חודשים. היא הייתה הראשונה שלי, אבל כחודש לאחר שנהיינו ביחד היא סיפרה לי שאני לא הייתי הראשון שלה, והיא שיקרה לי לגבי זה. בנוסף לחודש ביחד, הכרתי אותה בערך שנה עד אז, וכל הזמן הזה היא שיקרה לי ואמרה שהיא בתולה בפעמים היחידות ששאלתי אותה על זה. מאותו יום אני לא מפסיק לחשוב על זה, מדובר בדבר מאוד יקר וחשוב לי ואני לא מצליח לשכוח ולהתגבר על זה. זה מאוד פוגע בזוגיות שלנו אבל אני נורא אוהב אותה ולא רוצה לעזוב אותה בגלל זה. מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי איך להתגבר על זה ומה אנחנו צריכים לעשות? (אם מישהו ראה את ההודעה בפורום אחר, זה לא ספאם, אני פשוט מקווה לקבל עזרה מכמה כיוונים שונים, זה מאוד מאוד מפריע לי)

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בנוגע לחברה שלי...

הוספת תגובה

• עזרה בנוגע לחברה שלי... - תגובה

ענבל מילר היללי
    07/08/2012

שלום לך,

אני מבינה שאתה מוטרד. לא בטוחה שהבנתי מה מטריד אותך קודם או יותר, העובדה שחברתך שיקרה לך, או העובדה שהיא לא בתולה.
    אני חושבת שלגבי עניין השקר, כן, זה לא נעים ומעורר ספקות. במקומך הייתי מנסה לברר מדוע חברתך מצאה לנכון לשקר לך בנושא זה. אולי הנושא היה מאוד רגיש עבורה, אולי התביישה בכך, אולי חשבה שלא תרצה אותה. למה שלא תפתח את הנושא הזה בצורה בוגרת ותשתף אותה בכך שאתה מוטרד וחשוב לך להבין מדוע שיקרה. יכול להיות שאם תיגש לנושא ברגישות ולא בהאשמה תגלה משהו שירככך אותך ותוכל לסלוח על הפגיעה באמון.
    ולגבי הבתולים, אני מבינה שזה חשוב לך. מדוע? אם הקשר ביניכם רציני, ויש אהבה, למה זה משנה עם מי היא הייתה קודם, או אם היא לא הייתה בתולה כששכבתם? אני חושבת שכדאי שתנסה לעבוד על עצמך כדי לשים את זה מאחור. כרגע היא שלך ואין סיבה שזה לא ימשיך כך אם תוכל להניח לעבר שלה להתקיים מבלי שהוא יאיים עליך כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל איך לעשות את זה?

annl
    08/08/2012

איך להמשיך הלאה? אני לא מאשים אותה ואני לא כועס עליה, אבל העבר הזה פשוט רודף אותי, אין יום שאני לא חושב על זה, וכל מה שאני רוצה זה רק להרפות מזה, אבל אני לא יודע איך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל איך לעשות את זה? - תגובה

ענבל מילר היללי
    08/08/2012

שלום שוב,
    לצערי אין מתכון ברור לאיך עושים את זה, ומקווה שתוכל להבין שבפורום כזה אני מוגבלת מבחינת אפשרויות העזרה והליווי שלי.
    אני חושבת שלפעמים אהבה הופכת להיות משהו רכושני ואז בעיות מהסוג שתיארת עלולות לצוץ. אני מניחה שהעובדה שהיא הראשונה שלך לא מקלה על העניין הזה.
    אני מציעה שתפנה עם הבעיה הזו למרפאת מתבגרים, שם תוכל לקבל עזרה בלי צורך לשתף את ההורים שלך ועם שמירה על דיסקרטיות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכל הגולשים והגולשות
    אפרת בן שם
    07/08/2012

שמי אפרת ואני פסיכולוגית קלינית מומחית, מטפלת במבוגרים נוער וילדים.
    אני שמחה להצטרף לניהול פורום זה לענבל ומקווה שאוכל לתרום לכם מנסיוני האישי והמקצועי.
    אשתדל לענות תשובות כמיטב הבנתי ורגישותי, זאת בהתחשב במגבלות המדיה האינטרנטית הנעדרת את התקשורת הישירה ומבט העיניים, מה שלעיתים גורם לאי הבנה או קצרים בתקשורת..
    מקווה לשיח מכובד, מכבד, אמיתי ותורם.
    בברכת יום טוב.
    אפרת.

הוספת תגובה

• האם מוכר למי מכאן-מדיטציה ויפאסנה

מאשה
    07/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    רוית
    05/08/2012

היי
    ראשית התייעצתי עם פסיכולוגית על מצבי ורציתי שיחות
    הוא סירבה בתוקף בתנאי שאתחיל ליטול תרופות האם זה הגיוני?
    בעבר נטלתי רדוקטיל בגלל משקל גבוה,
    לאחרונה בגלל דכאון קל הומלץ לי ליטול ציפרלקס[טרם התחלתי]
    שאלתי היא האם שתי התרופות עובדות על אותו העקרון?
    עם הרדוקטיל:
    *לא היה תאבון
    *חילוף חומרים מואץ
    *מרץ ואדרנלין רב
    *חוסר חשק מיני
    זה בגדול!
    לכשהפסקתי את הרדוקטיל בהדרגה החלו תופעות לוואי כגון מצב רוח ירוד,ודכאון

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ענבל מילר היללי
    05/08/2012

שלום
    אני לא יודעת על מה התבססה החלטתה של הפסיכולוגית שפנית אליה, אבל אני מניחה שהיא לא אמרה לך את הדברים סתם כך. יתכן שהיא התרשמה שלא תוכל לסייע לך באופן יעיל בלי התערבות תרופתית שתלווה את הטיפול.
    אם יש לך ספק לגבי הדברים, נסי להתייעץ במקום נוסף, וגשי גם ליעוץ פסיכיאטרי, רק כדי לשמוע, את לא חייבת לקבל את ההמלצה לטיפול תרופתי. לפסיכיאטר גם תוכלי להפנות שאלות ספציפיות לגבי תופעות לוואי.
    נסי גם להתייעץ בפורום פסיכיאטריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי
    ים
    03/08/2012

שלום רב,
    אני בת 18 וחצי,והשאלה שלי למעשה נוגעת ליכולת של אדם-לפני הניסיון המקצועי שלך לחולל שינוי באישיותו.

מאז ומתמיד הייתי ילדה רגישה,אלא שבראשית גיל ההתבגרות חוויתי תקופה קשה שהשאירה עלי את אותותיה ורק העצימה את הרגישות שלי.
    מגיל 13 בערך אני סובלת מocd ודיכאונות לסירוגין ונוטלת ציפרלקס.
    אני לכאורה מתפקדת היטב בכל תחומי החיים,הן בעבודה והן בלימודים הייתי תלמידה טובה,אלא שאני מרגישה שמאד בקלות אני נופלת לתוך תהומות עמוקית,ועל אף שלכאורה יש בי את כל מה שצריך כדי להצליח,אני מרגישה תקועה מבחינה חברתית-מתקשה לייצר חברויות ולהפתח לאנשים.

העניין מאד מדאיג אותי,אני מרגישה שלמרות כל הניסיונות לחולל שינוי באישיותי אני כל הזמן חוזרת לאותם דפוסי מחשבה והתנהגות.
    הייתי בעבר בטיפולים רבים,שלא צלחו...

מה דעתך?
    תודה רבה,ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי

הוספת תגובה

• שינוי - תגובה

ענבל מילר היללי
    06/08/2012

שלום לך,
    אני מבינה את התסכול שאת חווה בקשר לשינוי המיוחל, ושומעת בדברייך יאוש.
    לשאלתך, אני בהחלט מאמינה ורואה שאדם יכול לעשות שינוי באמצעות טיפול, אבל מניסיוני אני יכולה להתחבר לדברייך ולומר שבמקרים מסוימים קשה יותר להשיג את התוצאות הרצויות. זה נובע מכל מיני סיבות, של המטופל, של המטפל ושל הדינמיקה ביניהם.
    לכן, אני חושבת שלפעמים כשלא הולך בטיפול אחד בהחלט רצוי לנסות טיפול אחר. כבר פגשתי אנשים שהיו בכמה וכמה טיפולים עד שהרגישו שהם במקום הנכון ומתקדמים.
    ולפעמים, הקושי לעשות שינוי קשור בנוקשות גדולה של המטופל, דינמיקה פנימית לא מודעת שמחבלת שוב ושוב באפשרות לחיים טובים יותר, קושי מאוד בסיסי לתת אמון ועוד הרבה סיבות אחרות. כשזה המקרה בעיקר חשוב להתמיד, כי אז התהליכים הרבה יותר איטיים.
    אני לא יודעת כמה התמדת בטיפול, ואם מצאת את המטפל הנכון, אבל אני חושבת שלא כדאי לך לוותר, כי מדברייך נשמע שאת עדיין לא שקטה ועדיין סובלת, גם אם זה קורה רק בתקופות מסוימות ובאחרות לא. מה שעוד אציין זה שלפעמים יש ציפיות מוגזמות מטיפול, ולאחר מכן אכזבה ופרישה מוקדמת כשהן לא מתממשות. אם תבחרי שוב ללכת לטיפול נסי לפתוח את הנושא הזה כבר מההתחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרהההה
    אנונימית
    02/08/2012

הבעיה הרצינית שעוברת עליי בכמעט שנה האחרונה היא הרצון לנקום.
    לפני כשנה חבר שלי נפרד ממני אחרי שנים שהיינו יחד, כשהוא נפרד ממני הוא בכלל לא נתן לי סיבה למה הוא מסיים את זה ורק אחרכ גיליתי שזה היה לטובת מישהי אחרת.( הוא בכלל לא יודע שאני יודעת שהיא הייתה הסיבה אבל היו לי קצת חשדות לקראת סוף הקשר מכל מיני התכתבויות שלהם שלא הייתי אמורה לראות.) אחרי בערך חודשיים שנפרדנו הוא כבר היה איתה. המהירות בה הוא מצא לו תחליף הורסת אותי ונראה לי לא הוגן שהוא מאושר לו איתה(לצערי אני רואה תמונות שלהם בפייסבוק מהיצר ההרסני שלי).
    מאז שגיליתי שהם יחד זה הרס אותי ויש בי כעס שלא עובר ורצון שהמצב הזה יתהפך. היה לי חבר מאז שעזב אותי כי הזכרתי את האקס יותר מידי.....הוא שם לב עד כמה אני עדיין פגועה ולא יכל לשמוע עליו יותר...בצדק
    אני פשוט רוצה כ"כ לשכוח אותו..והקטע שאני אפילו לא מתגעגעת אליו אני רק כועסת ורוצה שהוא יעבור את מה שהוא גרם לי לעבור. אין לי שום כוונה לנקום באמת, אבל אני רוצה שזה יבוא באופן טבעי וצודק. זה מאוד מעיק עליי, אמנם לא מפריע יותר מידי לתפקוד היומיומי שלי אבל כל הזמן בכל רגע פנוי שיש לי אני חושבת על זה..איך אני משתחררת מזה ולא גורמת לבחור הבא לעזוב אותי בגלל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרהההה

הוספת תגובה

• עזרהההה - תגובה

אפרת בן שם
    07/08/2012

שלום לך אנונימית.
    את מתארת ארוע מאוד קשה שעבר עלייך. אדם שאליו היית קשורה וככל הנראה בו האמנת במשך שנים בגד באמונך ופגע בך מאוד. נראה כי הפצע לא נרפא ואת חווה תחושות קשות של כעס המתבטא ברצון לנקום.למרות שאת אומרת שזה לא פוגע בתפקודך הימיומי, נראה כי הנטישה שחווית מעסיקה אותך ואינה נותנת מרגוע לנפשך.
    נראה כי הארוע שחווית נרשם בנפשך כארוע טראומטי שאינו מרפה ממך ואף פוגע בסיכוי לקשרים חדשים להבנות. אני רוצה לומר לך שתגובתך הינה טבעית והגיונית, היות ולא ציפית לטלטלה שחוית. אי לכך, את שבה וחוזרת לארוע הטראומטי ולפצע שאינו מחלים. התרגום של הכעס שלך הינו רצון לנקמה ורצון שגם הוא יחווה את הקושי שאת חווה. למרות זאת, כבר עבר זמן מה, והקושי אינו מתמתן. נראה לי כי כדאי לך להעזר באיש מקצוע לעיבוד הטראומה שחווית והאבל על אובדן החבר ואולי גם על אובדן האמונה באנשים. בכל מיקרה, לעיתים חוויות קשות המסרבות להרפות, מתחברות לחוויות ראשוניות קדומות קשות העולות ומשוחזרות בתוך החיים הבוגרים. אלו הם נושאים שייתכן ויעלו בתוך טיפול, כמו גם מקום לעיבוד תחושתייך הקשות..
    מקווה בשבילך שכתיבת הודעה זו תהוה בשבילך איתות לכך שהגיע הזמן לעשות מעשה ולטפל בתחושות הקשות והלגטימיות שמציפות אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה דחוף!
    ניקול
    02/08/2012

בזמן האחרון לא יודעת למה אני מרגישה מאוד מאוד דיכאונית ,אני קמה מאוד מאוחר ,לא אוכלת כמאט כלום מחפשת את עצמי ...זאת מין הרגשה רעה מאוד שיש לי ,אני לא בדיוק יודעת למה ולא איך לתאר אותה .אני פשוט לא עצמי .אני יושבת מול המחשב כול היום, לא יוצאת ,אני מרגישה מאוד בודדה וזה מחמיר .אני מפחדת להודות בזה אבל אין לי חברים ואני לא יודעת פשוט מה לעשות אם עצמי ,מיום ליום יותר ויותר קשה לי לחייך אני מתחילה להיסגר בתוך עצמי אני משתדלת שלא להראות את זה להורים ,אני לא רוצה שידאגו לי . כרגיל אני עצמית ורגילה להתגבר על הכול לבד ,אבל במצב הזה אני פשוט לא רואה דרך מוצא .אני מפחדת להישאר במצב הזה כי הוא משפיע עליי בריאותית וגם מהחרדה להישאר לבד .אני חייבת עצה כי אם דברים כאלה אני לא מסוגלת לשוחח אם הורים או אם האנשים שהם בערך חברים שלי{קשה לי מאוד להגיד זאת כיוון שכשאני צריכה אותם הם אף פעם לא איתי } תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה דחוף!

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה דחוף! - תגובה

ענבל מילר היללי
    02/08/2012

שלום לך,
    אני מבינה שאת נמצאת במצוקה, וזה כנראה מספיק מעמיס וקשה כדי להצדיק שתקבלי עזרה. יכול להיות שכל חייך היית רגילה לפתור את בעיותייך בעצמך, וזה אולי גם היה כורח כי לא היה מי שיעמוד לצידך ויתמוך בך. ויחד עם זה, אני שומעת מדברייך שאת כן מבינה שהכוחות הרגילים שלך כבר לא עומדים לרשותך, ושאת זקוקה למשהו אחר. עכשיו רק צריך קצת העזה כדי לבדוק האם בכל זאת, יש סיכוי להיעזר, למרות החשש לגלות שוב שאת לבד.
    אני מבינה מדברייך שאת צעירה. אם את מתחת לגיל 18 נסי לבדוק האם מישהו במסגרת הבית ספרית שאת קצת נותנת בו אמון יכול לשמוע את המצוקה שלך ולהכווין אותך. יש גם מרפאות עירוניות למתבגרים שם הטיפול הוא דיסקרטי ואינו מחייב שיתוף ההורים. ואם את כבר בוגרת יותר, נסי לפנות לעזרה מקצועית בצורה של טיפול. שם אולי תוכלי לקבל עזרה מתאימה. יש מסגרות טיפול קהילתיות שמספקות טיפול ללא עלות, ויש גם טיפול מסובסד דרך קופות החולים.

היי בטוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבד
    מעיין
    01/08/2012

תמיד הייתי עצמאית ובלי הרבה חברים ,כך יצא גם לא הכרתי מספיק אנשים
    וגם אנשים שאני באמת אוהב יש ממש ממש מעט כאלה
    ואני תמיד נתקלת בעניין המעצבן הזה שאני רוצה לעשות משהו ואין לי עם מי
    זה אחרי שפניתי לכמה חברים לא אוהבים במיוחד אבל רק שיהיה מישהו לעשות איתו משהו. לשמחתי לפני כמה שבועות נתקלתי במצוקה שלי עוד פעם ופשוט הלכתי לבד והייתי מאוד גאה בעצמי.

מה שעוד קורה שיש לי חבר וזה עוד יותר מפריע כי מצד אחד אני לא רוצה שזה שיש לי חבר יגרום לי להרגיש טוב אז יש לי אותו לעשות הכל, אבל במקביל כשאני שוב רואה שאין לי פרטנרים לדברים אז אני כן מנסה לשאול אותו היום לדוגמא למרות שכבר התראנו השבוע , הוא אמר לי שהוא לא רואה אותי הרבה כי הוא עובד
    מבחינתי זה בסדר לא היייתי רוצה לראות אותו יותר, אלא בעיקר הייתי רוצה שיהיה זמין בשביל בילויים, שלחתי לו הודעה אם הוא יסיים את העבודה מוקדם היום למרות שאני יודעת שלא ,אבל מניסיון עבר אני לא נשארת עם "היודעת" שלי אלא באמת שואלת ומוודה...

אבל מתסכל אותי המצב שאין לי מספיק חברים ואני לא יודעת איך לשנות את זה שיהיו לי פרטנרים לעיסוקים ,כי רוב הפעמים רובם יהיו עסוקים כבר
    ואז לא להיות במצב שאני אתבאס על החבר שלי שהוא לא יכול
    סוג של ציפייה רעה שהוא יעזור לי לפטור את הסיבוך הזה

אציין שהכרתי שני חברים חדשים מהלימודים בתקו]ה האחרונה אבל שאר המעטים הם אלה שהקשר נשאר בגלל החיבור והאהבה והם ממש מעט, ונראה לי צבוע ליצור קשר עם מכרים ששנים לא בקשר אמיתי איתם רק כדי לבלות איתם

איך אני יוצאת כבר מהתיסכולים האלה
    אני גם קצת חוששת שאולי אני בקשר כי הוא קצת באיזשהו מקום סוגר לי את הפינה הזו
    למרות שאני מוצאת את עצמי בלי סוף שואלת את עצמי האם אני מתאימה לזוגיות בכללי לכל ההתאמות והביחד הזה

לקביעת תור
    סגירה
    לבד

הוספת תגובה

• לבד - תגובה

ענבל מילר היללי
    01/08/2012

שלום לך,
    הבדידות שלך עוברת בין המילים, ויחד איתה התסכול הגדול על כך שהדברים לא מסתדרים כפי שהיית רוצה ומייחלת לעצמך.
    אני חושבת שאת מתבוננת על המצב החברתי שלך ורואה ששוב ושוב את לא מסופקת, מתפשרת על מעט מאוד, משועממת ובודדה.
    אני חושבת שזו התבוננות חשובה, אבל יש בה הרבה פוקוס על מה שקורה, וקצת פחות ניסיון להסתכל פנימה ולבדוק למה זה קורה. בעיקר עברה בי ההרגשה מקריאה של הדברים שלך שאין מספיק קשרים משמעותיים, אלא יותר אנשים שאפשר לבלות לצידם, כדי לא להיות לבד, אבל אולי לא ממש איתם. זה בעיקר בלט כשתיארת את מערכת היחסים עם בן זוגך. למה את לא רוצה להתראות איתו יותר? מדוע את חושבת שאת לא בנויה לזוגיות? ואם כך, מדוע את בכל זאת איתו? מי הם האנשים המעטים שאת כן אוהבת ובזכות מה?
    כל אלו שאלות שהניסיון לענות עליהן יאפשר קצת יותר התבוננות פנימה, שאולי תקדם אותך לקראת שינוי אמיתי ויציאה ממעגל התסכול והאכזבה.
    אלו שאלות שקשה לענות עליהן לבד, ללא הכוונה מקצועית, ולכן אולי תשקלי לפנות לטיפול פסיכולוגי. לחילופין, גם השתתפות בקבוצה טיפולית יכולה לסייע. היא תאפשר מבט ישיר וענייני לתוך המקום שאת נמצאת בו בשדה החברתי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה
    דנית
    01/08/2012

רציתי בבקשה לדעת אם יש מקום בו ניתן לפגוש אנשים, שלהם תהיה ביקורת אובייקטיבית על איך שאתה מתנהג.
    מאחר ולפעמים אנחנו מתנהגים, לא במודע, בדרך שהסביבה לא אוהבת אותך. לא תמיד אתה מקבל את הביקורת ויכול לשנות את עצמך-דבר שיכול להועיל לך. אנשים פשוט מתרחקים ואתה לא יודע למה.
    האם יש מקום כזה שאת מכירה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה - תגובה

ענבל מילר היללי
    01/08/2012

שלום,

אני חושבת שמה שאת מכוונת אליו זו קבוצה טיפולית. אין שם ביקורת אובייקטיבית, כי כמובן, כל אמירה שמוצאה באדם, גורלה להיות סובייקטיבית. אבל כן, אני מניחה שבקבוצה כזו תוכלי ללמוד בצורה מהירה וחווייתית כיצד את נתפסת על ידי אחרים, מדוע, וגם לשנות דברים שתבחרי לשנות. אחד היתרונות הוא שקבוצה כזו מונחית על ידי אדם מקצועי ועליו מוטלת האחריות ״לשמור״ על החברים בה ולייצר בתוך הקבוצה אווירה המאפשרת עבודה טיפולית.
    לא אוכל להמליץ על קבוצה, כי לא ניתנות המלצות ספציפיות בפורום זה, אבל נסי לחפש באינטרנט מידע על קבוצות המונחות על ידי מטפל מקצועי שיש לו הכשרה מתאימה. שוחחי איתו כדי לבדוק האם יוכל לשדך אותך לקבוצה קיימת או להציע לך להצטרף לקבוצה בהקמה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי איזה הגדרה לחפש בגוגל.

דנית
    02/08/2012

הרבה תודות לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי איזה הגדרה לחפש בגוגל. - תגובה

ענבל מילר היללי
    02/08/2012

חפשי תחת ״ טיפול קבוצתי״. תקבלי המון תוצאות, לדברים פחות ויותר ספציפיים. עדיף להקפיד שמנחה הקבוצה בא ממקצועות הטיפול ( פסיכולוג, עובד סוציאלי קליני וכו) ושיש לו הכשרה ספציפית בתחום הטיפול הקבוצתי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה