מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיום טיפול והתחלה?שואלת(שוב)07/07/2012
הי,
רציתי בבקשה לשאול : במידה וסייימתי טיפול,( סיום לא הכי מוצלח), ואני ארצה להתחיל טיפול חדש, האם אוכל לעשות זאת מבלי שאדרש לחשוף ישר על ההתחלה את הטיפול הקודם?
כלומ: האם כל מטפל/ת שאליו אפנה להתחיל בטיפול חדש ידרוש לדבר עם המטפלת הקודמת לפני שנתחיל בטיפול חדש? אני פשוט לא מעוניינת בחשיפה כ"כ גדולה ישר על ההתחלה. כשאני עוד לא בוטחת ומכירה את המטפלת החדש.
בקיצור: האם מקובל להציב תנאי של חשיפת הטיפול הקודם לפני התחלת טיפול חדש? או שזהו שיקול שלי? ויסכימו לחכות...
כמובן מדובר על מסגרת פרטית ולא ציבורית.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום טיפול והתחלה? - תגובה
רוני פרישוף07/07/2012שלום שואלת שוב,
אין סיבה שתחילת הטיפול לא תתנהל על פי רצונך וצרכייך. טוב שתשתפי שהיית בטיפול קודם, כדי לדעת להפיק את הלקח מה לא התאים עבורך ומה ציפיותייך מהטיפול הנוכחי. יתכן כי המטפל/ת יבקשו לשוחח עם המטפל/ת הקודם, אך כנראה יקבלו את רצונך להשתהות מעט עד התייצבות הקשר.
יש כמובן מקרים שבהם המטפל זקוק למידע נוסף בכדי להחליט האם לקבל את הפונה לטיפול פרטי. למשל כאשר יש מחשבות אובדניות או רקע של פגיעה עצמית, רקע של הפרעה קשה, טראומה, מחלה נפשית וכיוב'. גם במקרה זה, זכותו של המטופל לסרב לחשוף מידע ברגע הראשון, וזכותו של המטפל להחליט האם הוא יכול לטפל ללא מידע או לא.
בהצלחה בטיפול החדש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!אנונימי05/07/2012
הסיפור שלי מתחיל מלפני כמה ימים... אני מטייל בחו"ל והזמנתי באחד המקומות שייק, הבחור כנראה מאוד אהב אותי אז הוא החליט "לפנק אותי" באיזה פטריית הזיות.
אני מטייל לבד ולוקח תרופה נוגדת דיכאון כבר תקופה. בשורה התחתונה כן הצלחתי להתמודד עם הטריפ, על אף שהוא לא היה נעים בכלל הרגשתי כאילו הגוף שלי מגן עלי ושומר עלי.
עברו ארבעה ימים ואני עדיין מרגיש חלש מאוד עם סחרחורות ולמעשה אני חי על ניורופן (לאחר יומיים חזרתי לקחת את התרופה נגד דכאון).
עכשיו לספר להורים שלי זה לא בא בחשבון אפילו, ומבחינה נפשית אני מרגיש ומקווה שהכל בסדר. לבית חולים אני מעדיף לא להגיע (מה גם שהביטוח לא יכסה ואני לא רוצה שזה יהיה רשום בשום מקום, אני לא בן אדם שלוקח דברים כאלה).
אשמח לשמוע את דעתכם. בכל מקרה אני חוזר ארצה בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! - תגובה
רוני פרישוף05/07/2012נשמע ש"יצאת בזול" מהחוויה המפוקפקת.
שווה להפיק לקח כיצד קרה שנטלת פטריית הזייה ללא ידיעתך. זה עלול להיות מסוכן וללבות דכאון, ואף לגרום לפסיכוזה.
אין לי הכשרה לייעץ לך על ההשפעה הפיזיולוגית של הסם. אתה יכול לפנות בשאלה זו לפורום פסיכיאטריה.
סוף טיול מוצלח וחזרה נעימה לארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אנונימי07/07/2012אני חושב שאני מתחיל להתאושש מזה...
ללא ספק יצאתי "בזול" מזה. בעיקר בהתחשב שלא הייתי מוכן למשהו כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה שקרה ליאלון04/07/2012
שלום רב
קרה לי מקרה שאני מרגיש רע ממנו מאוד,
אתמול נסעתי במסגרת העבודה ואופנוען על אופנוע כבד סימן לי לעצור בצד.
כמובן שלא עצרתי אלא נסעתי ואז הוא רדף אחרי. הוא ניסה לחסום לי את הדרך
וצעק עליי ואני הייתי בהיסטריה.
באחד הכיכרות פגעתי ברכב אחר, והיה בו אישה וילד, כנראה שנכנסתי לככר בצורה לא בטיחותית עקב הפחד.
אחרי זה האופנוע הסתכל לעברי וגם הוא התנגש ברכב (רק שהוא עשה זאת בכוונה).
הילד זכר את מספר האופנוע. הילד ואמו לא נפצעו כלל וכך גם אני.
אני כמובן מרגיש נורא, הרבה יותר משום שפגעתי ברכב אחר.
אשמח לתגובה על המקרה, אני מרגיש נורא, האם אני אדם רע כי פגעתי ברכב אחר (ובדיעבד סיכנתי אחרים על חשבוני)? אני כועס על עצמי כי בעצם בגלל איזה מנוול אחד סיכנתי מישהו אחר. מצד שני אכן חשתי בסכנת חיים ממשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה שקרה לי - תגובה
דניאל זק04/07/2012שלום אלון.
הדברים שאתה כותב מעלים אל פני השטח בעיות שקשורות לאווירה של המקום שבו כולנו חיים, לאלימות בכלל, ולהרגשה המקוממת והמתסכלת שלא תמיד הצודקים מנצחים.
לא ברור בדיוק מה האופנוען רצה ממך, אבל בהנחה שמדובר בהיטפלות-שווא ובמעשה של בריונות, אני בהחלט יכול להבין את התחושות שלך ואת ההרגשה הרעה שנשארת איתך. מבחינה פסיכולוגית נדמה לי שחווית תגובות שכמעט מתבקשות, תוך כדי ומיד אחרי מה שקרה - חרדה ופחד גדולים, איבוד שליטה שהוביל אותך להתנגש במכונית (טוב שהיושבים בה לא נפגעו!), חוסר יכולת לקבל ולהשלים עם מה שקרה ותחושות אשמה, חוסר יכולת להשתחחר מזכרון האירועים.
ייתכן מאד שהבהלה שבה אתה שרוי כעת תחלוף בימים הקרובים, אבל במקרה שאתה מרגיש עדיין מוצף, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי, ובכל מצב כדאי מאד כבר עכשיו לשתף בתחושותיך כמה שיותר חברים ואנשים קרובים. בכל מקרה, קשה לי לראות איך הרוע שעליו סיפרת קשור אליך. גם אם היית מתנגש במכונית בלי הפחד שעורר אצלך האופנוען, אין סיבה לחשוב שזו הוכחה לרוע שכביכול קיים בך.
עניין אחרון נוגע לבירור המשטרתי של האירוע, ופחות קשור לעניינים נפשיים. הייתי מציע לך לברר עד כמה חשוב לך להתמודד עם המעשה הבריוני שחווית על בשרך, וכאזרח לפנות למשטרה להגיש תלונה במטרה שהאדם האלים יטופל על ידי רשויות החוק.
מקווה שרשמיו הקשים של האירוע יתפוגגו ושתחזור לשגרת חייך הרגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרכה בטיפולשואלת03/07/2012
שלום,
רציתי לדעת קצת על משמעות ההדרכה בטיפול: מה זה אומר בעצם כאשר לפסיכולוג יש מדריך?
האם כאשר לפסיכולוג יש מדריך זה כמו טיפול בשבילו? האם המדריך הוא גם סוג של מטפל/פסיכולוג של הפסיכולוג? או שהאם הוא "רק" מייעץ לו לגבי מטופלים שונים שהפסיכולוג מטפל בהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכה בטיפול - תגובה
רוני פרישוף03/07/2012שלום שואלת,
בכל המקצועות הטיפוליים, לרבות מקצועות הרפואה והטיפול הנפשי, מקובל להתייעץ עם קולגה בכירה לגבי מקרים שיש בהם התלבטות, או רצון להעמקה ולחוות דעת נוספת. היעזרות בהדרכה היא צעד מבורך, המבטא מקצועיות ומסירות למטופל.
למרות שהמדריך/ה הם אנשי טיפול אף הם, הדרכה בשום פנים אופן אינה טיפול, והגבולות ברורים וידועים. מטרת ההדרכה היא להעמיק בהבנת הטיפול ולהיטיב אותו, ולא לטפל במטפל/מודרך. מטבע הדברים, ההדרכה יכולה לגעת ברגשותיו, מחשבותיו ועולמו האישי של המטפל, אולם נגיעה זו נועדה כדי להבין טוב יותר את הדינמיקה הטיפולית ולשפרה.
על פי הקוד האתי של הפסיכולוגים, הדרכה נחשבת כחלק מההליך המקצועי, ואינה מחייבת ויתור סודיות של המטופל או הסכמתו. עם זאת, ישנה הקפדה חד-משמעית על הדיסקרטיות והכבוד של המטופל המובא להתייעצות.
מן הסתם שאלתך מגיעה ממקום אישי. בהחלט לגיטימי שתביאי לטיפול את שאלותייך, ואת כל מה שעולה לך בנושא זה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטפל מתאיםדן02/07/2012
שלום רב, בשנה אחרונה אני מתמודדת עם בעיה לא פשוטה. עלי לעשות בחירה מאד קשה בקשר לזוגיות שלי ואינני מצליחה. בעיה זו לוחצת עלי והופכת את חיי לבלתי נסבלים כמעט. האם תוכלו להמליץ לי על טיפול מתאים או על מטפל\ת מתאימ\ה באזור המרכז? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מטפל מתאים - תגובה
דניאל זק03/07/2012שלום לך.
טוב שחשבת להיעזר בטיפול לבירור השאלות שמטרידות אותך בתקופה זו. אבל, כפי שאת יכולה לראות בהודעה המוצמדת בעמוד זה, אין לנו אפשרות לתת המלצות על מטפלים.
מציע לך לחשוב על אפשרויות אחרות: אולי לברר אצל חברות וחברים האם מישהו יכול להמליץ לך מנסיונו האישי על מטפל שהיה לו בעבר, או על מטפל ששמע עליו דרך חבר אחר; אפשר גם לנסות באינטרנט "לדוג" פרטים על מטפלים - באתרים אישיים שלהם, או במקומות שבהם הם כותבים.
בסופו של דבר, ייתכן שמטפלים רבים יוכלו להתאים והחשוב ביותר הוא להתחיל את התהליך. בכל מקרה, כדאי לזכור שגם אחרי שתיפגשי פעם פעמיים עם מטפל מסוים תוכלי להרגיש אם יש חיבור ביניכם, ואם לא, אז אפשר לנסות אצל מישהו אחר.
שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מסרטו ומניוון שריריםליאת28/06/2012
היי,
אני בת 23, ללא עבר של מחלות אצלי או אצל המשפחה. עד לפני שנה הייתי רגועה ומאושרת..ללא סימפטומים מוזרים כלשהם. בשנה האחרונה התחלתי לחשוש קצת יותר ממחלות, סרטן, ובעיקר מחלות ניוון למיניהם(MS) וכדומה. התחלתי לפתח תסמינים גופניים הכוללים- נמלולים, עקצוצים בגוף,בגב,בידיים, כאבי ראש, קפיצות בשרירים(פסיקולציות), ראייה מטושטשת בבוקר/קימה משינה. במשך שנה אני רצה מרופא לרופא ומבצעת בדיקות שונות, ביניהם סי טי ראש, EMG, נוירולוג, נוירו-אופטיקאי, כמעט כל דבר מלבד MRI הבדיקות יוצאות תקינות, אך לי קיימת חרדה מתמדת ומחשבה שאולי לא גילו משהו..במיוחד לאור כך שהסימפטומים רק מתמשכים ומתאימים אצלי למשבצת של מחלות עצביות..שהפחד הכי גדול שלי הוא ללקות בהם. התייעצתי וחלק אומרים לי שהכל מסטרס ובראש..ושבגלל שקראתי יותר מידי מידע באינטרנט אני חווה בקיצוניות את כל התסמינים. אך האם ייתכן שתסמינים הללו עלולים לנבוע רק עקב הפחד ממחלה מסוימת?
תודה רבה, זקוקה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוכונדריה? - תגובה
רוני פרישוף29/06/2012שלום ליאת,
תסמינים גופניים יכולים בהחלט לנבוע מסיבות נפשיות. אנו עדים לתופעות כאלו בעוצמות שונות בחיי היום יום. כשאנו מתרגשים או נלחצים אנו חווים צמרמורת, שיערותנו סומרות, עור פנינו מסמיק, אישוננו מתכווצים, קיבתנו פעילה, גרוננו נחנק, פינו מתייבש, הדופק ולחץ הדם עולים וכו'. אלו פעולות עוררות של מערכת העצבים, המכינות את הגוף להתקפה או למנוסה. קיימות אף תופעות פסיכוסומטיות דרמטיות יותר, כמו שיתוק, עיוורון, שינויים בחושים ועוד.
אדם שקשוב באופן מיוחד לגופו, יכול לשים לב יתר על המידה לתופעות אלו, לתת להן פירוש שגוי וקטסטרופלי, ובאופן מעגלי, גם להחמירן ולהעצימן. כך מתלבה דינמיקה של היפוכונדריה, התקפי חרדה וכיוב'. הטיפול במקרה זה הוא הכרת פעולת הגוף ושיום נכון של תחושות גופניות, לצד עבודה על גורמי לחץ בחיים ופיתוח הרגעה עצמית.
כמובן שלא אוכל לאבחן את מצבך דרך הרשת. רק אוכל לאשר לך שאכן קיימת אופציה שתחושות פיזיות, אמיתיות, יתעוררו על רקע נפשי, או יפורשו בחומרת יתר.
עלייך להמשיך בבירור פנים-אל-פנים עם אנשי מקצוע, הן בתחום העצבי והן בתחום הפסיכיאטרי. אם טיפול נוגד חרדה מאד ישפר את מצבך, זוהי אינדיקציה לכך שהרקע הוא נפשי. כאמור, מאד חשוב למצות את הבירור הרפואי.
אם מדובר בתופעות של לחץ נפשי, כדאי לקבל טיפול כדי לברר את שורש העניין. ליווי נפשי יתמוך בך בתקופה מורכבת זו גם אם אין לך סיבה נפשית ידועה להרגיש ברע.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרוני או דניאלחגית25/06/2012
שלום, איך משתחררים מהצורך העז הזה להרגיש אהובה, רצוייה, להרגיש שיש לי מקום פה ושאני חשובה. יוצא לי בהרבה מערכות יחסים בחיים לשאול את עצמי אם באמת אוהבים אותי, אם באמת אני משמעותית, אם באמת לאנשים אכפת ממני, זה כבר משגע אותי, הייתי רוצה לאהוב את עצמי מספיק ולא לרצות אישור מהסביבה שאני בסדר.יצא לי כמה פעמים לחשוב שאם חלילה יקרה לי משהו כמה באמת אנשים יכאבו,לכמה זה באמת יהייה קשה,לפעמים אני מרגישה צורך להיות ב"צרה" כדי להרגיש דאגה מהסביבה. זה קורה לי גם עכשיו עם הפסיכולוגית, כבר כמה פגישות שאני יוצאת מהפגישה עם הרגשה שהיא לא רוצה אותי שם, שאני לא חשובה לה,כל מה שהיא אומרת אני מפרשת את זה בצורה אחרת ניראה לי ממה שהיא באמת התכוונה ואני יודעת את זה ועדיין זה קורה ואין לי שליטה על זה כל כך. היא יודעת פחות או יותר מה אני מרגישה, היא יודעת שאני חושבת שאני לא חשובה לה. איך משתחררים מזה? ומה זה אומר? זה מצביע על חוסר באהבה, בתשומת לב בילדות? וגם אם באמת זה נובע מזה, איך לעזזל אפשר להתגבר על זה. להבין שמה שהיה היה,זה שייך לעבר ולהמשיך הלאה. סליחה שאני כותבת את זה אבל הייתי רוצה "לשים פס" על מה שאנשים חושבים עליי ופשוט לאהוב את עצמי ולהיות מאושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני או דניאל - תגובה
רוני פרישוף26/06/2012שלום אני,
אני שמחה לראות שהפכת מ״חסרת שם״ ל״אני״ תוך ימים ספורים! השינוי הזה מבטא בעיני תחושה של קיום, נוכחות, אולי אפילו ״לידתו של אני״.
נסי להרהר מה איפשר את השינוי בבחירת הכינוי, והמשיכי במסע זה! הרי כדי שנרגיש ש״אני״ נאהב, צריך קודם כל לחוש ש״אני״ קיים, נראה, ראוי לאהבה.
טוב שאת בטיפול, וטוב שאת מטילה ספק בחוויית הדחייה האוטומטית שאת חשה. הספק הוא חריץ שאפשר לעבור ולעבוד דרכו, עד שתגדל ותתחזק האמונה שאת אהובה ורצויה.
לצערי הפורום לא בנוי לליווי מתמשך, על כן אאחל לך למצוא ולייצב את ה״אני״ שלך, שהוא יפה, נבון וראוי לאהבה. המשיכי לדבר על כל קשייך וספקותייך בטיפול, זו הכתובת הראויה והנכונה. פנייה לפורומים במקביל לטיפול עלולה ״לדלל״ את הטיפול ולפגוע בו. על כן, אזרי אומץ והשתדלי להביא את כל מה שמציק לך לטיפול, עפי הודעותייך את בידיים טובות, ואת בשלה ומלאת מוטיבציה להעזר בו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני
חגית26/06/2012ראשית, תודה על המענה, אני מעריכה את ההשקעה שלך, גם בתגובה הזו וגם בתגובה הקודמת שרשמת לי. מאוד ברור לי שהמקום הכי טוב להעלות את מה שכתבתי הוא הטיפול. ואני באמת מנסה, לאט,לאט ובזהירות לעשות זאת. אני אגלה לך שהסיבה שאני רושמת פה, הא כדי להבטיח לעצמי שהתחושות שלי, שהמחשובות שעולות הן בסדר, נורמטיביות ושהיא תוכל באמת לקבל אותן. כמו שרשמתי לך גם בהודעה הקודמת, קיים בי פחד נוראי שהיא תדחה אותי ותנטוש אותי ככה, מרגיש לי כמו נטישה בשדה קרב...ולכן אני מנסה פה לקבל אישור לתחושות שלי ורק אז להביא אותם לשם...
אבל את צודקת, זה חייב לצאת ולהיפטר שם.
תודה לך
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוני היקרה - בבקשה קיראי את דברייש.23/06/2012
שלום רוני.
לפני כמה חודשים שלחתי לפורום הזה "שאלות סרק" שהמצאתי מדמיוני.
בשלב מסויים, כתבת לי שאת יודעת שאני עושה זאת, וביקשת שאפסיק. ואכן הפסקתי.
אני רוצה להודות לך על כך מעומק הלב!.
למה?.
כי זה היה סימן בשבילי שמשהו אצלי לא לגמרי בסדר, וזה נתן לי עידוד ללכת לפסיכולוגית "אמיתית" כדי לדבר על הבעיות האמיתיות שלי. ויש לי הרבה. את יודעת, יותר קשה ומפחיד להביט לבעיות האמיתיות "בלבן של העיניים" - אבל זה באמת עוזר לי. יש לי פסיכולוגית טובה שעוזרת לי להתמודד איתן. אגב, היא גם עזרה לי להבין מה ניסיתי להשיג בכך שהצפתי את הפורום הזה ב"שאלות סרק" שהמצאתי.
אז אני רוצה להודות לך, רוני היקרה, על ה"ניעור" החיובי שנתת לי. זה העלה אותי על הדרך הנכונה, והבריאה יותר מבחינה נפשית. חשוב שעשית זאת.
אה, ואין לי כוונה לכתוב בפורום הזה. את השאלות והבעיות שלי אני שומר לפגישה השבועית עם הפסיכולוגית שלי.
שולח לף אלף נשיקות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני היקרה - בבקשה קיראי את דבריי - תגובה
רוני פרישוף23/06/2012שלום ע.,
תודה רבה. שמחה מאד בשבילך שעלית על דרך טובה ונכונה יותר.
אני מרשה לעצמי לחלוק את תודתך עם עמיתי דניאל, שהשיב על רוב הודעותיך בזמנו בהשקעה רבה.
הדרך מחכה לך, אני בטוחה שהאדם העומד מאחורי "ע" זכאי לחיים טובים, מלאים וכנים.
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהניר21/06/2012
רציתי לומר לכם שמה שאתם עושים פה בפורום זו עבודת קודש, אתם עוזרים לאנשים שלא מחוייבים לשלם אפילו אגורה, גם לי עזרתם, אני לא אמרח את ההודעה ואעשה אותה קיצ'ית, אז פשוט תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
דניאל זק22/06/2012שלום ניר.
כיף לשמוע. תודה לך!
כל טוב, ובהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רוני פרישוף22/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר באספרגר?אהובה20/06/2012
אחי, בן 23, מעולם לא יצר קשרים חברתיים כלשהם עם בנים או עם בנות ומעולם לא השתלב חברתית באף מסגרת לימודית או אחרת שבה היה. למעשה, הוא סבל תמיד מנידוי ומדחייה חברתיים. נראה שאינו מבין את הקודים הבסיסיים של התנהגות חברתית. למרות זאת, הדימוי העצמי שלו גבוה ביותר. לתפיסתו, הוא בסדר, מוצלח וחכם ואינו מבין מה הבעיה איתו. מאז שקיבל את המחשב הראשון ועד היום הוא מקדיש את כל זמנו הפנוי, שעות על גבי שעות וימים על גבי ימים, למשחקי מחשב. הוא התחיל ללמוד באוניברסיטה אך הפסיק משום שלא הצליח ליצור שום קשר חברתי עם אף סטודנט ולו לצורך לימודים משותפים. בתיכון הוגדר כילד מחונן במקצועות הריאליים והצטיין בהם. יש לו כמה סממנים של התנהגות כפייתית, כמו רחצת ידיים פעמים רבות ביום, התעקשות על כך שהוא תמיד צודק. בשנות התיכון היה בטיפול פסיכולוגי אצל כמה פסיכולוגים, אך אף אחד מהם לא אבחן שום בעיה אצלו ולכן גם הטיפול לא הניב שום תוצאות. הפסיכולוג האחרון היה היחיד שטען שיש לאחי בעיה עם תפיסת המציאות. אחי עצמו אינו סבור שיש לו בעיה כלשהי, אבל המצב הוא שכיום אינו לומד, אינו עובד ואינו פעיל בשום מסגרת וכל היום יושב ומשחק משחקי מחשב. כמו כן הוא סובל מאלרגיה קשה בצורת נזלת בלתי פוסקת שהיא כנראה פסיכוסומטית. איך אפשר לעזור לו לצאת מהמצב הזה? למי לפנות לצורך אבחון בעייתו? האם זה יכול להיות סוג של אספרגר, ואם כן, למי אפשר לפנות כדי לקבל ייעוץ וסיוע.
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מדובר באספרגר? - תגובה
רוני פרישוף21/06/2012שלום אהובה,
בחור בגילו של אחיך מצופה לשלוט במיומנויות חיים שיאפשרו לו לצאת מבית הוריו, לרכוש עצמאות תפקודית ורגשית, להשתלב בקהילה ולפרנס את עצמו. לא נראה שהוא כלל בכיוון, ולכן, לפחות עפ"י הנורמות החברתיות המקובלות, בהחלט יש בעייה.
מהי הבעייה לא אוכל לאבחן דרך הרשת. יתכן שמדובר באספרגר, אך יתכנו דברים נוספים, או שוני ללא אבחנה מוגדרת. עליכם לגשת לפסיכיאטר, נוירו-פסיכיאטר או פסיכולוג קליני בעל מומחיות בתחום של הפרעות התפתחותיות. אני מבינה שאחיך הסכים בעבר לפנות לאנשי מקצוע, נקווה שגם הפעם יסכים, גם אם אינו מכיר בבעיה. יתכן כי בגיל ההתבגרות אנשי מקצוע העריכו אותו לקולא, אני מאמינה שעכשיו יגלו יותר ערנות לקושי ממשי.
כמו כן, חשוב מאד שהורייך, בהנחה שהם המטפלים והאחראים עליו, יקבלו יעוץ כיצד לעורר את אחיך לפעולות חשובות שייקנו לו עצמאות. לאחר איבחון, תוכלו לפנות למומחים בתחום כדי לקבל יעוץ והכוונה. יש עמותות לבעלי אספרגר ומשפחותיהם, וגם לבעלי תסמונות וקשיים אחרים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מביכהקרן20/06/2012
היי, אני מטופלת אצל פסיכולוג מעל חצי שנה.
הוא מבוגר ממני בהרבה שנים, באופן טבעי הוא ממש לא טיפוס שאמשך אליו מינית. לאחרונה השיחות התחילו להיות יותר ויותר אישיות ומעמיקות, מתחילים להגיע לנושאים יותר עמוקים וחושפניים. ואני מוצאת את עצמי מפנטזת עליו ומדמיינת שאנו מקיימים יחסי מין ושוב אציין שאני ממש לא נמשכת אליו מינית, אני מניחה שאני נמשכת לסיטואציה האינטימית.
יש בי כאילו רצון שהוא יראה אותי במערומיי. אבל מצד שני אני ממש לא מעוניינת שהוא יגע בי פיזית.
לפי הבנתי מדובר בהעברה ארוטית . קראתי שהעברה שכזו קשורה להתנגדות שמתעוררת במטופל לתהליך הטיפולי.
האם נכון הדבר? האם יתכן שמכיוון שאנחנו מתקרבים לנושאים יותר רגישים, ההעברה הארוטית מתעוררת אצלי, האם זה יכול לשקף את ההתנגדות שלי להתקרבות לנושאים אלו.
אשמח לשמוע את דעתכם.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מביכה - תגובה
רוני פרישוף20/06/2012שלום קרן,
היכולת שלך להבחין בין משיכה פיזית ראשונית לבין משיכה המתעוררת מתוקף הסיטואציה הטיפולית, מעידה על כך שאכן כנראה מדובר בתופעת "העברה". כלומר, העברה אל המטפל של משאלות, צרכים, חששות, דפוסים מוקדמים וכיוב', שמקורם בעולם הפנימי.
פרויד התייחס לראשונה לתופעת ההעברה האירוטית, ואכן הגדיר אותה כהתנגדות לטיפול. כלומר, במקום לעסוק בעצמה, בעולמה הפנימי, בפנטזיות ובקונפליקטים האישיים שלה, מפנה המטופלת את כל האנרגיות שלה אל עבר המטפל, ולעיתים אף תובעת ממנו לממש קשר רומנטי. במאמרו הידוע של פרויד בנושא ניתן להבחין שהוא קצת מבוהל מן התופעה, אך עדיין מציע להכיל אותה ולא לדחות את המטופלת, להמשיך לחקור אותה כחומר העברתי, ובודאי לא לממש אותה. כלומר, פרויד מציע לבחון מה משתקף בעד אהבת המטופלת, אולי חסך מוקדם, אולי אהבה לא ממומשת לאביה, אולי קונפליקט בין יצרים לבין דרישות החברה, אולי משהו אחר?
מאז פרויד ועד ימינו זרמו הרבה מים בנהר הפסיכואנליזה. תופעת ההעברה האירוטית נהייתה יותר ויותר מוכרת ונפוצה, ומטפלים מתייחסים אליה בקבלה, סובלנות ופתיחות. יש הרואים בה, אם היא מתעוררת באופן ספונטני כמו במקרה שלך, אף מקור למוטיבציה ומנוע לשינוי, ההפך הגמור מהתנגדות. כמובן, שכולם שותפים לעקרון האתי שאסור לממש אותה בפועל.
אני מציעה לך להעלות את תחושותייך בטיפול. זה בודאי לא פשוט ומביך, אולי כדאי להעלות את הנושא בהדרגה ולוודא שהתגובות מותאמות לצרכייך. על כל דבר ניתן ורצוי לשוחח בטיפול ולהפיק ממנו תובנה. יתכן ויש קשר סמוי בין ההעברה שהתפתחה לבין הנושאים הרגישים המעסיקים אותך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
רוני פרישוף20/06/2012כעת ראיתי שהעלית היום עוד שאלה בנושא הטיפול, עליה השיב לך דניאל.
חשוב שתדעי שליווי טיפול בהתייעצות בפורומים עלולה "לדלל" את הטיפול ואף לפגוע בו בטווח המתמשך. אני מקווה שסייענו לך בשאלותייך המיידיות, ושאת המשך הקשיים והשאלות תוכלי לברר בטיפול עצמו.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מביכה - תגובה
דניאל זק20/06/2012שלום קרן.
מציע לך להמשיך בטיפול כפי שהוא מתנהל, והטיפול נראה כמו שטיפול טוב צריך להתנהל - עשיר ברגשות, מאתגר למחשבה, פותח עוד ועוד את הנפש. נשמע גם שאת יודעת להבחין בין המשיכה שאת חשה בהקשר האינטימי שנוצר ביניכם לבין משיכה גופנית וממשית שרוצים לממש, שממנה את מסתייגת.
לפי הדברים שתיארת, על הרגשות הטבעיים שעולים אצלך כלפי מי שנעשה כל כך קרוב אלייך ומבלי שנהרס משהו בעצם היכולת לקיים את הטיפול, נדמה לי שמה שקראת באינטרנט על "התנגדות לטיפול" פחות רלוונטי לגבייך.
בכל מקרה, כדאי מאד לשתף את המטפל במה שעובר עלייך, ואני משוכנע שדיבור משותף ביניכם יכול רק לקדם ולהועיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה זה כל כך קשה?ג.20/06/2012
היי, אני בטיפול בערך חצי שנה, עם הזמן למדתי לחבב אותו. אני באמת שמנסה בכל כוחי לשתף פעולה, ולשתף אותו בדברים הקשים יותר. וזה כל כך מתיש וקשה. למה?! אוף... אני כל כך מתקשה. אני באמת שרוצה לשתף, אבל אני פשוט לא מצליחה. הוא מבין את זה ולכן פעמים רבות הוא זה שמעלה את הנושאים, מכיוון שאני פשוט לא מסןגלת לעשות את זה בעצמי. הוא ממש משתדל להגיע אליי, ואני כל כך מתגוננת וסגורה. אני תוהה אם אי פעם אוכל באמת לשתף בקשיים האמיתיים. אולי אני בכלל לא מתאימה לטיפול פסיכולוגי? אני באמת מטופלת מאתגרת וקשה. הפגישה אתמול ,עם המטפל, הייתה מאוד מתישה וקשה. הוא ניסה להבין ממה נובעת הסגירות שלי ומה היא בעצם משרתת, ולא היו לי תשובות. לא ידעתי מה לענות לו. אשמח לשמוע את דעתכם, מודה לכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה כל כך קשה? - תגובה
דניאל זק20/06/2012שלום לך.
מתוך מה שתיארת, נשמע שאת נמצאת בידיים של אדם מסור ואכפתי, שעושה כל מאמץ על מנת שתוכלי להיפתח ולהרגיש נינוחה. וטוב מאד שכך.
הרבה פעמים, בתחילת הטיפול, פשוט קשה להתחיל. ייתכן שהסגירות שאת מתארת קשורה לכך. לפעמים עובר הרבה זמן עד שנוצר אמון, עד שנוצרת אווירה שבה מסוגלים להיפתח בפני אדם אחר. אולי פשוט צריך עוד זמן כדי לתת לנפש להתרגל.
ייתכן גם שהסגירות שלך נובעת מסיבות אחרות, ואולי את פשוט אדם סגור יותר. מהבחינה הזו, הסגירות שבה את נתקלת בטיפול הזה היתה מלווה אותך בכל טיפול אחר, או בכל קשר אחר. ייתכן שהמשימה הטיפולית המונחת בפני שניכם קשורה בדיוק לזה: לאופן שבו תוכלי עם הזמן, לאט לאט, ליצור אמון גדול יותר בכלל בבני אדם, ולהרגיש יותר נינוחה בנוכחות של אחרים.
אם הסגירות שלך נובעת בגלל שאת נמצאת בתחילתו של הטיפול, ואם בגלל היותך אדם סגור מטבעו, כנראה שאין ברירה אלא ללמוד להתפתח על אף ולמרות הנטיה הנוכחית להיות סגורה.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ג.20/06/2012מודה לך מקרב ליבי, תשובתך מאוד מעודדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוריםלא חשוב19/06/2012
ההורים שלי לא ביחסים טובים וקורה המון פעמים שהם רבים וצועקים ואני שומעת ואז אני נהית ממש עצבנית ומתנהגת בעצבנות...אחרכך אבא שלי מתעצבן עליי ואומר שזה בכלל לא צריך להשפיע עלי, ושזה בינו לבינה...אמרתי לו שזה לא בשליטה שלי והוא התחיל להגי פשוט אל תתעצבני כי זה גם גורם לי לרגשות אשם ולא יודעת מה...
לאחרונה אני רבה הרבה עם אבא שלי בגלל זה...איך לעזאזל מסבירים לו שיעזוב אותי כבר או איך אני אמורה להפסיק להתעצבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים - תגובה
דניאל זק20/06/2012שלום לך.
מצטער שאלו הם פני הדברים בבית שלך. חבל שהורייך אינם מצליחים להסתדר בכוחות עצמם בריבים שלהם ושבאופן עקיף את נאלצת לקחת חלק בהם, אפילו רק על ידי שמיעה. אני מבין בהחלט את העצבנות שהריבים מעוררים אצלך, ומעריך מאד את דאגתך ואת רצונך בתיקון שיבוא. חבל שבמצב הקיים מצאת את עצמך נגררת לתוך העניין הזה.
בכל מקרה, את העצבנות שאת מרגישה קשה יהיה להעלים סתם כך, ובמידה רבה ההורים שלך אחראים לה, וחובתם לדאוג לפני הכול לטפל בעצמם.
אין ספק שכרגע, בנושא הזה, אף אחד מהורייך איננו יכול לשמש לך דמות שאיתה תוכלי להתייעץ על מה שקורה בבית. זה רק מעצים את המתח בין כולם. בכל מקרה, לא הייתי מציע לך להישאר לבד עם תחושותייך. נסי למצוא אדם מחוץ למשפחה שיהיה מוכן להקשיב למה שעובר עלייך. למה שלא תנסי להתייעץ עם אחת האמהות של חברותייך, או עם היועצת בבית הספר?
מקווה שבעתיד הדברים ישתנו לטובה, ומאחל לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב מסובך מאודשירי19/06/2012
טוב, אני בת 25, יש לי הפרעת אכילה וחרדה חברתית.
מגיל 15 אני מסתגרת בבית, אין לי חברים, מעולם לא הייתה לי מערכת יחסים, מין הסתם אני גם בתולה.
אני חברותית בעבודה, אבל לא מתחברת לעמיתי מעבר לזמן העבודה. כל היום יושבת בבית, עסוקה בהפרעת האכילה שלי.
אין לי מיומנויות חברותיות ולא חוכמת חיים, אני תמיד יוצאת מטומטמת כי אני לא יודעת מה היא התנהגות נורמלית. אני לא החלטית, פזיזה ולא יודעת לשמור על פה סגור, בוטחת באנשים, מספרת הכל חופשי ודופקת את עצמי שוב ושוב.
אני גם מאוד ילדותית בהתנהגות ודרך המחשבה. חוץ מזה, הייתי מאוד שמנה כל חיי, לאחרונה ירדתי הרבה במשקל והפכתי ל"כוסית", הרבה גברים נמשכים אלי, אבל הבעיה היא שאני נראית טוב רק בבגדים, הגוף שלי מאוד מדלדל, יש לי עור עודף בבטן וחזה מאוד נפול, כל הגוף מכוסה בסימני מתיחה... מה שגורם לי לחוסר ביטחון מוחלט ולדימוי גוף נחות ביותר.
לאחרונה הכרתי גבר נשוי, בן 45, שמעוניין בי כמאהבת שלו, זאת אומרת אנחנו ניפגש באופן סודי רק למטרת קיום יחסי מין. אין לי בעיה עם זה, כי אני חושבת שמצד אחד זה יכול לעזור לי לפרוץ מהמעגל הסגור בו אני נמצאת, אני גם לא רואה מערכת יחסים רצינית באופק וגם לא חושבת שיש לי מה לאבד (חוץ מהבתולים). הבעיה היחידה שלי זה דימוי הגוף, אני מפחדת שברגע שיראה אותי בעירום, יזדעדע ואני עלולה לצאת מכל העניין מושפלת ולקבל פגיעה נוספת בביטחון העצמי המאופס שלי ממילא. וכמו שאמרתי, מבחינת ההתנהגות אני מאוד מוזרה, ואני חושבת שהוא בטח חושב שאני "ילדה" מסכנה וטיפשה שרק רוצה שיגמלו אותה מבתוליה (הוא היה מופתע מאוד לגלות שאני בתולה, כי כאמור אני ניראת טוב ולא חסרה לי תשומת לב גברית).
אז אני בעצם מאוד מתלבטת מה לעשות, ללכת על זה, כי זה יכול לעזור לי או לרדת מהעניין בגלל חוסר הביטחון הפיזי ומצב הגוף שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מסובך מאוד - תגובה
דניאל זק20/06/2012שלום ציפי.
חבל לי לקרוא על מצוקותייך. במיוחד נצבט הלב ביחס לאופן שבו את מתארת את עצמך כאדם אבוד, שהלך לאיבוד, שהוא חסר תקווה וערך. עוצמת השנאה העצמית והבוז העצמי כל כך מרובה, שפשוט כואב הלב.
יש משהו מפתה מאד באמונה שיימצא פתרון קסמים כזה או אחר, ובעיות שנסחבים איתן לאורך שנים ארוכות ייעלמו בזכות פעולה אחת ויחידה. הפיתוי להאמין בשינוי מיידי במתכונת של נס הוא עצום במיוחד כאשר נמצאים במצבים מסובכים מאד.
מהבחינה הזו, קשה לי להאמין שהתנסות מינית עם האדם הנשוי שמציע לך את זה יכולה לעזור. התנסות מינית ראשונה יכולה להיות נפלאה עבורך, אבל האם לא כדאי לחשוב על תנאים שיותר יתאימו לך? למה לא לנסות באמצעות אתר היכרויות לפגוש בחור שיוכל יותר להתאים למטרה הזו? גבר נשוי הוא בכל זאת גבר נשוי, ולמה לך להסתבך עם תחושות אשמה על הסיבוכים המשפחתיים שעלולים להיווצר?
מלבד הנושא המסוים הזה, נדמה לי שאת מתארת צרור שלם של קשיים שלא יוכלו להיעלם בקרוב מעצמם. אני חושש שאין ברירה אלא להתחיל באופן אקטיבי בעבודה אטית והדרגתית למען עצמך, בתחומי חייך השונים - בעבודה לנסות ולהתקרב יותר לאחרים, בשעות אחרות אולי להתקדם בתחומים אחרים כמו לימודים, למשל.
מעט אנשים מצליחים לעשות שינוי מבלי שתלווה אותם דמות קרובה שמאמינה בהם, שמקווה בשבילם ושחולמת בשבילם על עתידם הטוב יותר, והרבה פעמים הדמות הזו היא הדמות של המטפל. ייתכן שמסגרת טיפולית היא ממש הכרחית עבורך ואני ממליץ בכל לב לנסות ולמצוא את המסגרת המתאימה עבורך, בשירות הציבורי, במסגרת של קופות החולים, או באופן פרטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת אבל
קרן24/06/2012איך את יכולה לחיות בשלום עם הידיעה שתגרמי לגבר לבגוד באשתו? האחריות לא נופלת מהמאהבת שמשתפת פעולה עם הבעל!
תשאלי את עצמך אם היית רוצה שבעלך יעשה לך דבר כזה..אני מאמינה גדולה בקרמה שזה אומר שמה שאת עושה חוזר אלייך כמו בומרנג. תהיה לך נפש טובה ותעשי דברים טובים בעולם והעולם יחזיר לך באהבה ובטוב, תבחרי בדרך הרעה ותמצאי את עצמך בגיל 40 מתמודדת עם בעל בוגד.
את בחורה צעירה וכמו שהעדת על עצמך,כוסית אז למה שלא תחפשי בחור חמוד בגילאים שלך שתוכלי לחוות את הפעם הראשונה שלך בצורה חיובית,ממקום נכון של אמון והבנה אחד של השניה. חוץ מזה להיות בתולה בגיל 25 זה לא כזה נורא. הפעם הראשונה מאוד מעצבת וקריטית לאופן שבו תתייחסי לנושא הסקס בעתיד.
אני אומרת שכדאי שתרדי מהרעיון של להיות מאהבת של גבר שאת עוד עלולה להתאהב בו והוא הרי יישאר בסוף עם אשתו. ברוב המקרים הגברים נהנים תקופה מסויימת עם המאהבת עד שהם עוזבים אותה,חלקם אפילו מבטיחים הבטחות למאהבת ובסופו של דבר הן נפגעות בייחוד כשמדובר בפעם הראשונה. יש סיכוי מאוד גבוה לאישה לפתח תלות בגבר הראשון שלה אז עדיף להקדים תרופה למכה ופשוט לעזוב את הרעיון הזה.
תחפשי חבר לחיים,אחד שיהיה לך כיף בסביבתו.את מרימה ידיים מדי מהר ואין דבר כזה שלא תמצאי.העדת על עצמך שאת מוזרה ובכל זאת את משתלבת בעבודה אז אל תאבדי תקווה אבל אני באמת אומרת לך,את תעשי טובה גדולה לך ולו אם תרדי מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות, עוד משהו
שירי24/06/2012שכחתי להוסיף שהוא גם עובד איתי! אנחנו עובדים באותה חברה, אבל לא ביחד. אני לא מכירה אותו כבן אדם, לא יודעת אם אפשר לסמוך עליו. אני מאוד מפחדת שהוא יספר לכולם בעבודה שהוא "דופק" אותי (במידה ונשכב).יותר משמפריע לי שכולם ידעו שאנחנו שוכבים, אני מפחדת שיספר איך אני ניראת בלי בגדים. שוב, הבעיה העיקרית שלי זה דימוי הגוף, בבגדים אני ניראת מצויין, אבל בעירום אני מגעילה את עצמי. אני כל כך מפחדת מההשפלה הזאת, לא מפריע לי שאני עלולה להפוך ל"זונה", אני רק מפחדת שיצחקו עלי!!
שוב, אני רואה בזה דרך מילוט מהמצב הנפשי שלי. אין לי אפשרות להכיר בחור ליחסים רציניים, אני כל הזמן תקועה בבית ובאינטרנט אני גם לא רוצה להכיר, כי אני לא רוצה לשים תמונה שלי.
אני מודעת לחלוטין לעובדה שלא אכפת לו ממני כבן אדם וזה רק הסקס. לי אישית אין שום חשק מיני, אבל אני מרגישה שהגיע הזמן שכבר אאבד את בתוליי. לבתולין וסקס אין כל חשיבות נעלה מבחינתי, את זה לא שאני אצטער שלא עשיתי את זה עם אהוב.
אני אחזור על עצמי שוב, הבעיה היחידה שלי זה דימוי הגוף והפחד שילעגו לי במידה ויספר לעמיתיו לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה בקשר עם הבתאמא מודאגת19/06/2012
אני אישה גרושה בת 52 +4 ילדים גדולים,3 נשואים ואחת בת 22 שלגביה אני מבקשת עזרה.קשה לי למצא מילים מתאימות ונכונות אבל אני צריכה עזרה כדי לדעת איך לעזור לה.פניתי לעזרה אצל עו"ס במרפאת נשים ולצערי אמרה לי שהיא לא יכולה לעזור לי ולדעתה הבת היא זו שצריכה טיפול,את זה אנחנו יודעים הנקודה שהבת שלי לא מסכימה לזה ולא מוכנה ללכת לטיפול.עכשיו אספר קצת עליה-לרוב היא גדלה עם אבא שלה שבזמנו היה בבית ואני זו שעבדה ופירנסה את המשפחה רוב השנים,מאז שהיא ילדה קטנה היה קשה לדבר איתה כי היא יודעת הכל על הכל (מגיל 9 בערך)והיה מרגיז אותה ותמיד זה את לא מבינה ואני יודעת מה שאני עושה,אני תמיד המשכתי להגיד את מה שרציתי ועם הזמן ראיתי שהיא מקשיבה לפעמים מבינה או מיישמת ולפעמים לא,אבל קשה ככה לנהל שיחה או לעזור.היא בהרגשה שכולם לא בסדר וכולם לא מבינים אותה אפילו בצבא(עשתה צבא ואפילו קיבלה חיילת מצטיינת ובאו לקראתה איך שאני ראיתי את הדברים דיי הרבה)אבל לה היו תלונות בלי סוף ,כשהשתחחרה היתה בבית ונושא העבודה היה דיי קשה אבל אז היה לה חבר שעזר לה,לנו,המון הוא לקח אותה אישית לתחנת דלק (מקום שהכיר את הבעלים)ובתקופה הראשונה הוא היה לוקח אותה לעבודה ומחזיר אותה.את הכסף של העבודה מועדפת ביזבזה על חשבונות פלאפון שניהלה עם מישהו מחו"ל והגיעה לסכומים,לא הבינה מה הבעיה ש-9000 ש"ח בערך ככה הגיעו והלכו...,עד היום לי קשה עם זה החוסר הערכה של הכסף ואז מה יהיה בסדר,אחרי שהשיחות לחו"ל התגלו הסברתי לה שהיא יכולה לדבר עם חו"ל אבל יש היום המון חברות ואפשרויות זולות,אבל שוב מה את מבינה.........בכלל השיחות לחו"ל היו לאדם מוסלמי שניסינו להסביר לה לגבי קשר כזה.היא עזבה את העבודה שלה והיום היא לא עובדת אבל היא שכרה בית עם מישהו,היא לא מוכנה שאכיר אותו בינתיים,אמרתי שאני לא אעזור לה כספית עד שאדע עם מי היא חיה,מנסה להבין את דרך המחשבה איך להשכיר בית כשאין הכנסה איך לקנות דברים בלי כסף,אני אישה שמשתדלת לחיות עם מה שיש לי,לי אישית מאוד קשה איתה כי היא מזכירה לי את אבא שלה,שגם הוא תמיד ידע הכל על הכל סיפר סיפורים בלי סוף והאמין וחי אותם ןתמיד ידע מה סיפר ולמי ואיפה הספיק,הייתי נותנת לו כסף לשלם חשבונות ולא היה משלם והיו לו תשובות לזה בלי סוף,לרוב לא עבד,בנוסף לגבי הבת בתיכון למשל פחדה מאבא שלה שהיה מחכה לה בדרך לבהי"ס וביקשה ממני ללוות אותה כל בוקר זה עבר באיזה שלב והיום היא היחידה שבקשר איתו.זה ככה על קצה המזלג -האם אפשר באיזו דרך להסביר לה שהיא צריכה עזרה?אי אפשר לקחת אותה לעזרה בכוח וגם אם היא לא תשתף פעולה אז זה לא שווה(היתה בטיפול כשהיתה קטנה)והאם לי כאמא שלה יש מקום שאני יכולה לפנות כדי שיעזרו לי להתמודד? היא ילדה מקסימה שדואגת ואוהבים אותה וכשהיא עובדת היא מאוד אחראית . תודה יום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה בקשר עם הבת - תגובה
דניאל זק20/06/2012
שלום לך.
התרשמתי מאד מדברייך הכנים ומיכולתך לתאר תיאור עשיר ועמוק של מציאות החיים בבית, בקשר לבת הצעירה שלך.
כפי שאת כותבת היטב ומבינה היטב - המצב מסובך: בדרך כלל אי אפשר לעזור באופן כפוי לאדם שאינו מעוניין בכך (אלא אם כן הוא מזיק לעצמו או לסביבתו עד כדי סכנת חיים, אז אפשר לפנות ללשכת הפסיכיאטר המחוזי בעירך ולבקש את התערבותו. במקרה שלכם, אין זה המצב, כנראה); חוץ מזה, יש הרגלים שנוצרים מוקדם מאד בחיים, ואז קשה מאד לשנות אותם; ומלבד זאת, מה שלומדים מהתנהלות ההורים - ובמקרה הזה את מזכירה את אביה של בתך - הופך להיות בסופו של דבר חלק מהאופי שלנו.
יש בכל זאת עניין אחד שבו נדמה לי שתוכלי לעשות שינוי, וזה הטיפול בעצמך. אני מתרשם שאת נמצאת במצוקה גדולה ביחס לקשייה של בתך, ושאין שום סיבה להישאר לבד עם מצוקה זו. למה לא למצוא בכל זאת מסגרת מתאימה, לחלוק בה את חששותייך, לחשוב בקול רם עם אדם נוסף על האפשרויות השונות הניצבות בפנייך? אינני מסכים עם העו"סית שהיפנתה אותך לברר על טיפול לבתך בלבד.
הייתי מציע לך לנסות אולי במסגרות אחרות למצוא את האדם שיוכל ללוות אותך בתקופה זו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת עזרה עם הבת-תודה
אמא מודאגת20/06/2012תודה על תגובתך דניאל זק(כל מה שסיפרתי זה על קצה המזלג)אני יודעת ורוצה לקבל עזרה האם אתה מכיר מקום שאוכל לפנות אליו?מקום שיעזור?מקום שיבין,יכוון ייתן לי כלים? ושוב תודה יום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת עזרה עם הבת-תודה - תגובה
דניאל זק21/06/2012שלום שוב.
אין לנו אפשרות לתת המלצות על אנשים או מקומות ספציפיים.
באופן כללי, בכל עיר קיימת תחנה לבריאות הנפש של משרד הבריאות ואפשר לפנות לשם ולבקש עזרה וטיפול ללא תשלום. הבעיה היא שהתורים שם יכולים להיות ארוכים, אבל שווה לנסות. אפשר גם לפנות לקופות החולים ולהתחיל דרכן טיפול במחיר מוזל, או לפנות לטיפול פרטי.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת עזרה עם הבת
אמא מודאגת23/06/2012קודם כל תודה,לראות שמישהו קרא ומגיב,פחדתי מפורמים אבל אני רואה שלפחות זה נותן ומאפשר לראות שיש אוזן קשבת ומבינה.את התחנה לבריאות הנפש אני מכירה כשהייתי נשואה הייתי שם עם הגרוש ובזמנו אכן טיפלה בו מישהי לדעתי מדהימה כי היא שיתפה אותי בתהליך למרות שהבנתי שזה לא נהוג,אבל היום אותה פסיכולוגית לא שם ולא יודעת אם אני יכולה לפנות לשם בבקשה לטיפול או עזרה בשבילי,שוב בעקבות ניסיון העבר. לגבי הקופת חולים לא יודעת מה יש היום,הייתי פעם לפני שנים ואכן פעם היתה מישהי שניסתה לעזור לנו כזוג אח"כ כשביקשתי לבד הייתה אחרת שאחרי כמה פגישות פשוט אמרה שהיא פוחדת ולכן לא יכולה להמשיך איתי אבל בסוף הגעתי למישהי שעד היום אני מודה לה והרבה בזכותה הגעתי לאיפה שאני היום והבנתי שהיום אין כזו עזרה יותר,הרופאה הכללית שלי היא זו שהפנתה אותי לאותה עו"ס שסיפרתי עליה.אין לי הרבה כוח נפשי כרגע לעבור מאחד לשני,אני מבינה את האיסור להמליץ אבל איך אני יכולה לבחור מישהו שיתאים לי ולנושא?מה אני צריכה לעשות או לשאול כדי לא לעבור ולפתוח את הנושא שוב ושוב עד שאמצא מישהו מתאים?רק כלים הנחיות בבקשה תודה שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת עזרה עם הבת - תגובה
דניאל זק24/06/2012שלום לך.
מדברייך נראה שאת מכירה את המערכות הציבוריות מהתנסויות קודמות, ושאפילו זכורים לך לטובה כמה אנשים שפגשת שם ושעזרו לך בזמנו. מהבחינה הזו, ייתכן שאת יודעת להתמצא היטב ולדאוג לזכויותייך ושאין הרבה מה להוסיף על כך.
הייתי מציין באופן כללי רק עוד שני דברים: קודם כל כדאי לזכור שאם מתעקשים, משיגים את מה שרוצים, גם במערכות ציבוריות מסורבלות. דבר שני, אולי כדאי לברר מה התנאים הכספיים שבהם קופת החולים שלך מציעה לגשת לטיפול במחיר מסובסד דרכה. ייתכן שאם תשקיעי מכספך על הטיפול תוכלי להרגיש שאת באמת מקבלת מה שמתאים לך.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת עזרה עם הבת-תודה
אמא מודאגת24/06/2012לא פשוט,הכרתי את המוסדות ...הפנו אותי ,תמיד יש אנשים טובים באמצע הדרך . תודה על ההתייחסות והתשובות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)