פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ללא מילים
    לימור
    31/07/2012

שלום,
    יש לי ילד בן 4 שצפה בזמן שהייה אצל הסבא והסבתא במחשב במספר דק בסרט פורנוגרפי. אני מודה שלמרות כל שנותיי בתחום החינוך והייעוץ נאלמתי דום ולא כל כך ידעתי איך להגיב ומה להגיד . אשמח לדעת כיצד מגיבים ואיזה השפעה יש על נפשו של הילד במצב כזה ? למה אני צריכה לשים לב? כיצד לדובב אותו אם בכלל ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ללא מילים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללא מילים - תגובה

ענבל מילר היללי
    01/08/2012

שלום לך,
    אפשר להבין את תגובת ההלם שחווית. היית לא מוכנה למה שפגשת וזה היה קשה. קודם כל, מסר מרגיע שאני יכולה לשלוח מכאן זה שלא סביר שילדך ניזוק בגילו מצפיה חד פעמית זו בסרט, זאת בשל גילו הצעיר, שמבחינה קוגניטיבית ורגשית לא מאפשר הבנה של מה שראה. במקרה הגרוע המראות אולי התערבבו בחלקי פנטזיה לא מודעים וראשוניים ( חלקם גם מאיימים) , אבל איני מאמינה שמעבר לכך. מבחינה התפתחותית גם הזיכרון לא מספיק מפותח, כך שאני מאמינה שעם הזמן הדברים יתמסמסו להם ויהפכו לחלקיק חווייה המתערבב עם חלקיקים אחרים.

מה שאני נשארת איתו זו השאלה כיצד בנך הגיע למצב שהוא צופה בסרט פורנוגרפי בבית סבו וסבתו, איך גילית זאת? איך קורה דבר כזה ואיפה ההשגחה? הרי ילד בגיל כזה לא יכול לתפעל מחשב בגילו ולהגיע לאתרי סקס. תמוה בעיניי ומטריד.

מציעה לך לעשות מחקר מעמיק בנושא ולוודא שאירועים מסוג זה לא יישנו כשבנך נמצא בבית הסבא והסבתא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון בהחלטות והאשמה עצמית
    נטלי
    31/07/2012

אני מרגישה הרבה פעמים חומר בטחון להחליט בנוגע למשהו, אני לא בטוחה אם אני צודקת או לא ובתוך כך אני מאשימה את עצמי בדברים שלא תמיד אני אשמה בהם.

אני סטודנטית לסיעוד, ועכשיו כשהשנה נגמרה אני צריכה להרוויח קצת כסף כדי לשלם על השנה החדשה ולכן התחלתי לעבוד כמטפלת אצל קשישה שעברה ניתוח קשה. היא הולכת ומסוגלת לעשות הכל לבד חוץ מלהתכופף.
    כשהכרתי אותה היא אמרה לי אל תדאגי אצלי לא תעבדי קשה (לא שאני מפחדת מעבודה קשה) אך אחרי יומיים אני מתחילה להרגיש שהיא מנצלת אותי בלי רחמים.
    אני לא אמורה לשאוב לה את הבית עם השואב המקרטע שלה- במשך חצי שעה עמדתי על ארבע וניקיתי לה את השטיחים, אח"כ שטפתי את כל הבית, ולבסוף בישלתי לה ושטפתי אחרייה את כל הכלים.

ולא אמרתי מילה עד היום .

היום ניקיתי אחריה, סידרתי, יצאתי אתה להליכה, בישלתי וניקיתי וקילחתי אותה ואחר כך היא מתקשרת וצועקת עליי שלא זרקתי לה את הזבל , בצאתי היא צעקה לי להדליק מזגן אז הדלקתי והלכתי ולא שמתי לב שהדלת בשירותים ובמטבח פתוחה, הייתי כל כך עייפה השעתיים עבודה אצלה זה כמו משמרת שלמה בכל מקום אחר שעבדתי אי פעם, לא הייתה לי דקה לשתות מים, גם כשהכנתי לה ארוחת ערב היא לא הייתה מספיק אנושית לומר לי שבי ותשתי משהו בחום הזה.

ועכשיו היא מתקשרת וצועקת עלייה שאני חוצפנית שלא מתנהגת אליה במוסריות כמו שהיא התנהגה אליי ששחררה אותי מוקדם , ומצידי להשתחרר מאוחר רק להשתחרר לא קרועה לחתיכות.

אציין שהיא באה אליי בטענות שברחתי מהבית במהרה למרות שזה מאוד פוגע ולא נכון, כי קילחתי אותה ועזרתי לה , ניקיתי לה את הרגליים והבאתי לה כפכפים , תליתי את אלפי המגבות שהיא התנגבה בהם ועשיתי הכל בצורה רגועה ולא במהירות, ובאמת ששכחתי לזרוק את הזבל משום שלא חשבתי עליו בכלל והיא לא ביקשתי ממני, ואת הדלתות לא סגרתי כי גם לא חשבתי על זה הייתי כל כך עייפה שלא חשבתי על כלום , מין עייפות שגורמת למוח לא לעבוד היא גם זילזלה בי ואמרה "גם בבית החולים את תתנהגי ככה?" , כאילו היא מנצלת את המצב ששיחררה אותי מוקדם ומעליבה אותי שבכך שאהיה אחות רעה .

היא דרשה ממני לבוא לזרוק לה את הזבל , ואני לצערי לא מצליחה להבין האם אני צודקת או לא. האם טעיתי שלא זרקתי את הזבל וששכחתי לסגור את החלונות (וביזבזתי לה כסף של החשמל כדברייה) , או שזו טעות אנושית ואני צריכה לכעוס עלייה שמדברת אליי ככה?

אני מאוד מבולבלת, לצערי הרבה פעמים בחיים אני נמצאת בדילמות כאלה .

אשמח לעזרה
    תודה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון בהחלטות והאשמה עצמית - תגובה

ענבל מילר היללי
    31/07/2012

שלום לך מתלבטת

נשמע שאת שואלת את עצמך ״ מהי ההרגשה הנכונה או המתאימה?״ וגם האם פעלת נכון או מוסרי. אני מבינה מכך ומדברים נוספים שכתבת שאת הרבה עסוקה בשאלות מהסוג של עד כמה אני נענית לציפיות ממני ומותאמת אליהן, וכשאת מרגישה שאולי לא, את מתמלאת ביקות עצמית, אולי חשש או פחד, וגם נותרת מאוד מבולבלת, כמו במקרה הזה.
    חשוב שתוכלי לראות שאין דבר כזה ״ הרגשה נכונה״. הרגשה היא דבר שמופיע באופן ספונטני, ותמיד נכון, במובן שהוא נאמן למשהו פנימי אצלך, ואינו טעון הוכחה. הרגשה לא צריכה לעמוד בשום מבחן מציאותי ולא להתאים לסטנדרט חיצוני.
    מכיוון שאת רגישה לציפיות ממך, את כנראה פחות חופשיה לתת לרגשות שלך לזרום מבלי שהם יתבלבלו לך עם שאלות של מוסר והתאמה. ופה נדרשת עבודה, כדי שתוכלי להיות גם יותר פתוחה לחוויה שלך וגם לחוש פחות מבולבלת או אשמה.
    ולגבי המקרה של האישה שאת מטפלת בה. אם אינני טועה, אני מרגישה את הכעס שלך עליה בין השורות, ואני בהחלט מבינה אותו. אם זה נכון לכעוס או לא? אי אפשר ממילא לשלוט בתחושה שעולה, לא? הייתי מוותרת על המאבק הזה. לגבי ההתנהגות וההחצנה של הכעס הזה, זו כבר שאלה אחרת. תלוי. למשל, תלוי עד כמה העבודה חשובה שלך, כי את עלולה להפסיד אותה. כאן, יש בחירה שמושפעת מהמון שיקולים, וטבעי ורצוי לעשות אותם, כדי להסתדר ולהסתגל למצבים שונים.
    אם הסוגיה מטרידה אותך בהקשרים שונים, אולי תשקלי לפנות לטיפול הממוקד בבעיה הזו. יתכן שגם טיפול קבוצתי שישקף את הבעיה בהקשר החברתי שלה יהיה יעיל.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על המצב שלי.
    שאלה
    31/07/2012

שלום,המצב שלי מאוד מורכב ורגיש,אני מטופל אצל פסיכולוג בפגישה פעם בשבוע,רציתי לקבל עוד חוות דעת,אני הולך לספר את כל הרקע שלי,כדי שזה יעזור להבין את הבעיה.
    הסיפור חיים שלי כולל בעיות מגיל קטן,ותקופות ארוכות שבהם הייתי משחורר מהבעיות,המצב הזה גורם לחוסר וודאות אצלי כי זה עד היום ככה,ואני יסביר.
    כשהייתי קטן,הייתי רגיש מאוד,נחשפתי לזבל של בית מהיותי קטן מאוד,כבן 6,נחשפתי להרבה דברים שלא הייתי אמור לראות אף פעם,קללות מאבא שלי לאמא,הפנמת העובדה שאבא שלי נרוקמן ועוד.זה הוביל לזה שהתנהגתי בדרכים אובר רגישות,הצורך לבקש מאמא שתגיד כמה פעמים סליחה,הצורך בזה שהיא תגיד לי כל הכבוד אחרי רופא שיניים,ועם לא,אז אני רוצה לבכות ולברוח.
    לא נולדתי ככה,כשהייתי בגן עוד לא נחשפתי לדברים הקשים בבית,ואני זוכר בוודאות שראיתי את הדברים בצורה הנכונה ביותר באותה תקופה.
    מה שכן,מתחילת הביה"ס היסודי בערך,הייתי מאוד פגיע ורגיש,אבל בכל זאת היו לי כמה חברים טובים באותה תקופה.במשך הרבה מאוד שנים,הייתי מייעץ לאמא שלי מה לעשות בנוגע לאבא שלי,היו תקופות שהיו היה בכלא וכו',אני רוצה להגיע לעניין,עד כיתה ט' לא היה לי כלום בסופו של דבר.לא חרדות,דיכאון,מחשבות שליליות,לא היה לי את זה..כעבור שנה התחילו הבעיות שלי.זה הייתה תקופה שהייתי כל יום אומר לאמא שלי שכבר תתגרש מאבא שלי,או שתשלח אותו לכלא,מתוך רצון שיהיה לי טוב,ידעתי עד כמה אני בןאדם שיכול להצליח,והפחד שבגללו אני יכשל היה חריף,הייתי אומר כל הזמן-אני מפחד להיות כמוהו כשאני יהיה גדול בגלל שאני נחשף לדברים האלה.
    בתקופה הזאת,של כיתה י' בערך,התחלתי להרגיש שינויים אצלי,אט אט האישיות שלי נלקחת ממני,אבל זה בא מאוד בהדרגה,אני זוכר שהפעם הראשונה ששמתי לב לזה,הייתה כש-שמתי לב שיש ילד מסויים שמסתכל עליי בשיעורים,הייתי בטוח שהוא בוחן אותי,ובגלל זה הייתי מתנהג בצורה כזאתי שהוא תמיד יתפוס אותי כבן אדם חזק,התנהגתי ככה עד כדי כך שהייתי מוותר באופן שאני אפילו לא שם לב אליו,על הרצונות שלי ועל התחושות שלי.התופעה הזאת התפתחה,ולאט לאט אני בעצם ממשיך להתנהג ככה בכל מצב ומצב,איך תופסים אותי זה היה הקטע היחיד שלי בחיים.הגישה הזאת כל כך עשתה לי רע שעברתי בית ספר,טענתי שזה בגלל משהו לימודי,אבל זה כי לא יכלתי לסבול את זה,וגם לא הייתי מודע לכך שזאת בעיה.בבית ספר שעברתי,במשך שנה וחצי התנהגתי ככה.גם אז,לא שמתי לב שכל השנה וחצי הזאת זה לא היה לירון,אלה משהו אחר.עקרונית,איך שעברתי לבית ספר החדש,הרגשתי תחושות חרדה חברתית,והייתי "מטפל בהם" על ידי צורך של התקרבות לאחרים שנכפה עליי,לצחוק מכל דבר שאומרים,להיות במרכז,להפריע בכיתה,לצחוק בכיתה,לדבר עם מישהו בכיתה,דברים שהיו מעלים לי את הביטחון לכמה רגעים,אולי כמה שעות,אבל אז הייתי תמיד צריך עוד פעם ועוד פעם לחזק את זה על ידי הדרך הזאת.עם לא הייתי מתנהג ככה,

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת על המצב שלי.

הוספת תגובה

• המשך

שאלה
    31/07/2012

עם לא הייתי מתנהג ככה,הייתי מוצא את עצמי בחרדה חברתית.והדרכים האלו היו עוזרים לי להתגבר עליה,אני מתאר לכם מצב מנוגד לגמרי ממה שהייתי עד לפני אותה שנה,שנה אחת לפני זה,הייתי במערכת יחסים עם מישהי,הייתי יוצא למקומות לבד ומכיר אנשים באופן טבעי,הייתי אמיתי,והיה לי ביטחון עצמי גבוהה.
    אני לא יודע איך הקטע עם אבא שלי קשור לחרדה חברתית שפתאום התפתחה באותה תקופה שהחמירו הדברים בבית,אבל זה הגיע למצב שבסוף י"א כבר נכנסתי לדיכאון מתהייה של מה קורה לי?האמת היא שגם אז לא שמתי לב לבעיה שלי במשך שנה ,שהיא בעצם סוג של תוצר של דחק של החרדה חברתית,זה היה נראה לי בסדר.
    אבל במשך התקופה הזאתי,שמתי את האחרים לפניי,מתוך מחשבה שזה מה שיעשה לי טוב.(ולא בקטע של אכפתיות ולעזור לחלשים,כי זה ממש לא היה הקטע שלי).
    ובכל מקרה,בחופש של כיתה י"א טסתי לארצות הברית לאחי הגדול,למשך שלושה חודשים,ששם עבדתי במכירות ,אבל במקביל הייתי גם מבלה עם אחי.
    לפני שנסעתי אליו,גם שקעתי במחשבות טורדניות קשות,של אנשים שעושים מעשים מגונים לאמא שלי,או חרדות כפייתיות שאני חייב כל הזמן לשאול משהו,או לבדוק שאמא שלי בסדר.ותוך מעט מאוד זמן כשהיתי בארצות הברית ה-כ-ל נעלם.
    הכל כולל הכל,סוף סוף שם חזרתי להיות לירון,שזה הדבר הכי חשוב בראש ובראשונה,וגם כמובן היה לי שליטה על עצמי שלא להיכנס לכל מיני מקומות נפשיים לא טובים שוב פעם.
    ובסיום החופשה של השלושה חודשים,כאשר חזרתי לבית ספר,חזרתי להיות לירון עם המסכות,שמחפש לצחוק על אחרים בכיתה כשמספרים בדיחה כדי להעלות לעצמי את הביטחון ,ועוד הרבה התנהגויות שרק עד לפני חודשיים הבנתי שהכל היה טעות אחת גדולה.
    ועכשיו,יש לי בעיה ,הפסיכולוג טען שזה הערכה עצמית נמוכה,וראיה לא נכונה של המציאות.
    אבל אני מרגיש שיש פה משהו מעבר לזה,בתקופה האחרונה ,אני סוף סוף מצליח להקרין את עצמי,בדיוק כמו שהייתי לפני כמה שנים כשהכל התחיל,הבעיה שזה כל פעם קורה לזמן כלשהו,שאני מצליח להיות אני,וכשאני מצליח להיות אני ,אני עם דימוי עצמי גבוהה וביטחון עצמי גבוהה,אני לא מתעסק בכל החרא שנהגתי להתעסק בוא לפני שנתיים,וגם עם עוברות לי מחשבות,הם לא מהותיות.
    הבעיה מתחילה ברגע שאני מאבד את התחושה,זה לא מצב של שחור לבן ,שאני פעם עם ביטחון ופעם עם לא,יש מחשבות בראש שלי שמנתקות אותו מתחושת ה"עצמי" ,לפעמים מספיקה מחשבה אחת שלא הצלחתי לטפל בה כמו שצריך והדחקתי,תשנה את כל הראיית מציאות שלי,אני מוצא את עצמי לפעמים במצב קיצוני ממש כמו שהייתי נוהג להיות,בחרדה חברתית,הפעם אני לא מדחיק את זה על ידי הדרכים של פעם,אבל זה מצב מתסכל,כי אני יום אחד ,או שעה אחת,מקרין את עצמי,ונותן את האינטרפטציה שלי לדברים,וברגע השני,זה נלקח ממני.לפעמים כשאני נקלע לזה,זה מוביל לתחושת ניתוק,הבעיה גורמת לכל כך הרבה בעיות,כי ברגע נתון אני אוהב את חברים שלי,ובא לי לקבוע איתם דברים והכל,וברגע אחר פתאום אחרי שקבעתי איתם - אני לא יכול לצאת כי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שאלה
    31/07/2012

נקלעתי ל-בוא נקרא לזה- העדר תחושת עצמי.
    זה לעיטים ממש קיצוני ואז אני גם חווה ניתוק מכל הבחינות,גם נפשי ורגשי.
    יש לי הוכחה בראש לזה ,שהייתי מסוגל להיות אני עצמי באופן טבעי בלי מסכות,ולהרגיש ביטחון אמיתי ולא מזוייף !ואני מדבר על לפני כמה ימים,כי יש לי ימים כאלו פעם בכמה ימים.הדבר הזה קרה לדעתי בגלל שראיתי את המציאות בצורה נכונה למשך אותו זמן,והקטע הזה נגמר ברגע שהפסקתי לראות את הדברים ככה,אני ממש לא נותן לעצמי להיקלע לקטע הזה של המציאות המעווטת-אני עובד על עצמי בצורה קוגנטיבית,אבל עדיין..זה נראה כאילו יש משהו שממש משתק אותי ואת המוח שלי,שהוא קצת מעבר לדימוי עצמי נמוך ותפיסה לא מציאותית של הדברים,
    אני לא מפסיק לשאול את עצמי-איך אני היום רואה הכל ככה,כשראיתי אתמול דברים אחרת?זה מרגיש כאילו יש עוד משהו שמערער את הדברים כל פעם מחדש ומונע ממני להישאר יציב.התחושת ניתוק גם לא מאפשרת לי להרגיש את זה שהייתי מסוגל להיות טבעי ועם ביטחון ואוהב את חברים שלי לפני כמה ימים,בתת מודע שלי אני יודע שעשיתי את זה לפני כמה ימים,אבל אני לא יכול להרגיש את זה.זה כאילו נראה כמו סוג של הסתכלות מהצד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על המצב שלי. - תגובה

ענבל מילר היללי
    31/07/2012

שלום לירון,
    אני חושבת שההודעה נקטעה לך בסוף ולכן אתייחס למסר העיקרי שעולה ממה שכן כתבת. אולי התכוונת להוסיף עד או למקד בשאלה ספציפית. אם כן, תוסיף בהודעת תגובה.
    נמשע שעברת חיים שלא פשוטים, עם הרבה סבל ואולי אפילו חוויות טראומטיות. זה בוודאי קשור לאיך שהתעצבת וגדלת, אני שומעת בדבריך את תחושת ההחמצה והכאב על מה שהשתבש לך בדרך, כי יכולת להיות אחר אולי, מוצלח יותר, בטוח בעצמך.
    כל זה בוודאי נכון גם, אבל החדשות הטובות הן שההיסטוריה שלך לא מחייבת אותך, ולא הכרחי שהיא תרדוף אותך כל חייך. לכן אני שמחה על כך שאתה בטיפול. זה המקום בו תוכל ללמוד איך להתעקש שלא לשחזר התנהגויות של אביך ולהיות אדם טוב ממנו. אני לא בטוחה שהוא היה בוחר לטפל בעצמו, כמוך.
    אין לי חוות דעת נוספת בשבילך, כי אני לא מכירה אותך כמו שהמטפל או המטפלת שלך מכירים אותך, אבל אני ממליצה לך בחום להביא את כל ההתלבטויות שלך לטיפול שלך. שם המקום לברר לעצמך את מה שצריך ברור ושם המקום לגדול ולעשות שינוי.

היה בטוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענבל.

שאלה
    31/07/2012

ענבל,חיכיתי בקוצר רוח לתגובה שלך.
    תודה קודם כל על זה שקראת את התגובה הארוכה שלי .
    בכל מקרה,אני מבקש ממך להיות יותר ספציפית,וכך גם אני יהיה עכשיו.
    אני מדבר כאן על מעין זהות נוספת שנמצאת אצלי בראש,ואני לא בטוח עד כמה היא קשורה לעבר הרחוק שלי.זה משהו שהתפתח בשנתיים האחרונות.לא היה לי את זה פעם.
    זהות שמשדרת לי מחשבות שיקריות,שליליות,מחשבות של פחד,לחץ,חרדה מכל דבר אפשרי.מספיק כמה מחשבות שיעברו לי בראש כדי שאני יקלע אל הזהות הזאת ואז זה יכול לשתק אותי פנימית במצב קיצוני.הסימפטום הראשון שקורה כשאני לא מצליח להתשחרר מהמחשבות זה האיבוד התחושה הפנימית כמו שהסברתי כבר.
    אני מכיר את עצמי טוב,ואני לא בן אדם חסר ביטחון או עם דימוי עצמי נמוך,אף פעם לא התעסקתי בזה גם בשנים האחרונות,ועובדה שהייתי גם מתנהג בצורה של ביטחון.
    עד היום,אפילו עכשיו למשל,יצאתי מהבית לריצה-ואני כבר מוכן ל"קרב" עם המחשבות.
    הכנסתי את עצמי למצב שאני לא מוותר,ויודע עד כמה זה עושה לי רע,עברה לי ישר מחשבה לא הגיונית שלא שתיתי מים,ועכשיו אני צריך לעלות לשתות מים,אבל אין לי כוח לעלות הביתה עכשיו,אז אני בן אדם חלש ועצלן.(זה פשוט סרייה של מחשבות שעוברות אחת אחרי השניה.)עד שהכנסתי את עצמי למצב הזה,פשוט פקחתי את העיניים עד כמה שאפשר(פיזית),וזהו..מנתק את הראש שלי מהמחשבות,זה עזר לי,אפילו באופן כללי אני מפחד מכלבים,וכשרצתי פתאום ראיתי שלוש כלבים רצים אליי,בתוך תוכי אני עצמי,מפחד מכלבים,אבל כשהיה לי את התחושה הפנימית הייתי מסוגל "להסתכל" לפחד בעיניים ולהתמודד איתו.וזה בגלל שקטעתי את המחשבות הפעם.
    ושוב ,הדגש פה הוא באמת על זה שעם אני נקלע אל הזהות הזאת אין לי תחושה פנימית,תחושת "עצמי" ,אני ישאל את עצמי -לירון,מה אתה מרגיש ?ואני לא יכול לענות תשובה אמיתית.
    אני מבקש ממך להיות יותר ספציפית בנוגע למצב הזה,שגורם לי הרבה סבל,כי בסופו של עניין אני מקבל את עצמי איך שאני ,אני רגיש,יש לי עבר פגוע,יש לי הורים די מופרעים,אבל אני יכול להתמודד עם זה כל עוד תחושת העצמי לא נלקחת ממני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענבל. - תגובה

ענבל מילר היללי
    31/07/2012

לירון,
    אני מצטערת שעליי לאכזב אותך, אבל אני חייבת לומר בכנות שקשה לי לחוות דעתי על מה שאתה מתאר, ואני חושבת שזה יהיה גם לא מקצועי מצידי. הפורום הזה מוגבל מבחינת היכולת שלו להציע אבחנות או לתאר תמונה קלינית אמיתית.

אני כן אגיד שאני שומעת משהו שנשמע לי בכיוון של תחושת בלבול עמוקה בקשר למי אתה, סביב התיאור שלך על תחושת ניתוק, זהות אחרת ואובדן קשר עם העצמי שלך. אני חושבת שחשוב שתפתח ותדייק את כל המחשבות שלך בטיפול שלך ככה שתוכלו יחד להתבונן על כל זה באופן שיגרום לך לחוש מובן יותר, ובאופן שיתחבר לך ואולי ישקיט אותך קצת. אם אתה לא מרגיש שהכיוון של המטפל שלך נותן תמונה מלאה, דבר איתו על זה בישירות ובכנות. אני מקווה שמתוך כך תוכלו לבנות משהו שיהיה יותר מתאים עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה בהמשך להמשך שלך

ענבל מילר היללי
    31/07/2012

אחרי שכתבתי את ההודעה שמתי לב שהמשכת אותה. המסר שלי אליך, לירון, לא משתנה גם אחרי התוספת. אני מבינה שאתה חושד שיש משנהו מעבר להסבר שניתן לך עי הפסיכולוג שלך, ויכול להיות שאתה צודק. אני מציעה שתתייעץ בטיפול עם המטפל שלך שמכיר אותך הכי טוב ותחשבו יחד על מה שאתה מרגיש וחושב. שם המקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי וביטחון עצמי נמוך
    שירלי
    29/07/2012

אני מקווה שזה הפורום הנכון... אני לא יודעת מאיפה להתחיל... אני בת 22. יש לי בעיה שמלווה אותי כבר 12 שנה אני מגמגמת מגיל 10. כתוצאה מכך אין לי ביטחון עצמי. הייתי אצל קלינאית תקשורת היא הבהירה לי שהגימגום אינו יעבור אלא ישאר איתי לתמיד אך היא תיתן לי את הכלים כיצד להתמודד. נכנסתי לדיכאון לא ידעתי כיצד לעכל זאת ביטחוני העצמי ירד יותר וכך דימוי העצמי . כשאני נמצאת בחברת אנשים, בעבודה איני מרבה לדבר.
    תמיד אומרים לי שאני שקטה.איני רוצה להיות כזאת אניי תמיד מקנאה באלה שיכולים לדבר לצחוק להתבדח וכו' ואני לא יכולה כי קשה לי. אי דיבור נובע אצלי משתי סיבות.
    אחת הסיבות היא בגלל הגימגום אני מפחדת מה יגידו.. ישאלו אותי על זה ולא אדע מה להגיד וכך אגמגם יותר.
    סיבה שנייה היא כשאני מנסה להכנס לשיחה לא מאפשרים לי. מבטלים את דברי לא מייחסים לו חשיבות אפילו לא מקשיבים לי. בנאדם יכול להסתכל עלי כשאני מדברת ובסיום דברי יפנה את מבטו לכיוון אחר כאילו לא דיברתי איתו עכשיו.וזה לאו דווקא קורה בעבודה זה קורה גם בחברת המשפחה.

זה מוריד לי את דימוי העצמי אני מרגישה לא חשובה שאני לא בענינים לא מעניינת אף אחד,מרוב שזה כ"כ מציאותי ואני חייה את זה התחלתי להאמין בזה....

כשאני נמצאת בעבודה אפילו בזמן בילוי משפחתי ועולה נושא מסויים אני מוצאת את עצמי לא קשורה לשיחה כי אין לי מה להוסיף אין לי מה לתרום לשיחה.
    קשה לי להכנס לשיח כי אני יודעת שלא יתחסו לזה או לא יקשיבו לי אז למה לדבר בכלל?!

בנוסף אני מרגישה סגורה מבחינה חברתית אין לי כ"כ הרבה חברות. אני מנסה ורוצה ליצור חברויות חדשות אבל לא הולך לי...
    ליצור חברות עם בן המין השני עוד יותר קשה לי הן בגלל הגימגום והן בגלל הדימוי הנמוך.
    כשיש בחור שמוצא חן בעיניי אני נרתעת להתחיל איתו שמא לא ירצה לפתח איתי קשר בגלל הגימגום, או ההפך כבחור מתחיל איתי קשה לי לזרום איתו מאותו סיבה עד כה לא היתה לי מערכת יחסים....

אני עיזרי לי.
    תגידי לי כיצד לצאת מזה, כיצד להתמודד למי לפנות אני מרגישה על הקצה...
    תודה.

הוספת תגובה

• דימוי עצמי וביטחון עצמי נמוך - תגובה

ענבל מילר היללי
    29/07/2012

שלום לך,
    מדברייך עולה כאב רב ויאוש, לצד כמיהה שבכל זאת יהיה אחרת ותצליחי להרגיש שייכת ואהובה. אני מניחה שהתקווה הזו היא מה שמביא אותך בכל זאת לכתוב כאן.
    קצת קשה לי לקבל את מה שנאמר לך ע״י הקלינאית תקשורת שטופלת אצלה, למרות שאולי היא מתבססת על פרטים שאיני מכירה בסיפור, כך שקבלי את דבריי הבאים בערבון מוגבל.
    הכרתי אנשים שנרפאו לחלוטין מגמגום, ואין סיבה שזה לא יקרה, כאשר הסיבות העמוקות לגמגום מקבלות התייחסות בטיפול מתאים. האם היית בנוסף גם בטיפול פסיכולוגי? אם לא, אני חושבת שעלייך להיות בטיפול, גם בגלל הגמגום, וגם בגלל הקשיים בדימוי העצמי עליהם את מספרת כאן שהם וודאי קשורים לגמגום.

ממליצה לך בחום למצוא לך מסגרת של טיפול, בין אם בסקטור הפרטי או הציבורי. אני מאמינה שזה יכול לעשות לך הרבה טוב, אפילו אם בעית הגמגום לא תיפתר מייד.

היי בטוב, ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להוסיף

מ.
    30/07/2012

הי שירלי,

אתמול ראיתי עבודה של בחורה משנקר שלומדת תקשורת חזותית בתערוכת הגמר שלהם, וגם היא מגמגמת. את העבודה שלה היא עשתה על הגמגום שלה.
    חפשי "מרינה סמוסבטוב" בגוגל את יכולה לקרוא עליה וגם לראות את הוידאו שהיא יצרה.

אני לא ממש מכירה אנשים שמגמגמים, אבל יצא לי לפגוש בחטף כמה, ורובם הצליחו להתקדם בחיים על אף ולמרות הגמגום. נראה לי שאת יכולה לשאוב מהם כוח.

תהיי חזקה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרושים ומעבר דירה
    רוני
    28/07/2012

שלום שמי רוני גרושה מזה כשנה ואם לשלושה ילדים בוגרים.לפני שבוע עברנו אני ובנותיי לבית שכור קטן ובאזור אחר ממקום המגורים הקודם.המעבר היה מלווה בקשיים מצד הבנות מאחר והבית קטן והאזור מרוחק מהבית שבו הם גדלו 19 שנים. השבוע פרץ ביני לביתי ריב. היא התקשרה לאביה ובקשה ממנו לעבור לגור אצלו באופן קבוע. רציתי לציין שהם כלל לא ישנו אצלו אולי ביגלל חברתו.שאלתי מה עלי לעשות ואיך אני אמורה להגיב,מאחר שזה גם משפיע על אחותה.

לקביעת תור
    סגירה
    גרושים ומעבר דירה

הוספת תגובה

• גרושים ומעבר דירה - תגובה

ענבל מילר היללי
    29/07/2012

שלום,
    מניחה שכשאת כותבת ״ילדים בוגרים״ את מתכוונת לילדים בגיל ההתבגרות.
    אני מבינה את החשש שלך, בהקשר של הגרושים שכולכם עדיין מסתגלים אליהם וכעת, גם המעבר. יהיה וודאי לא פשוט להיערך עכשיו מחדש לאפשרות שאחת הבנות תגור אצל אביה ולא כפי שתוכנן. אני לא מכירה את התמונה בשלמותה, ולכן יהיה קשה לי לייעץ כיצד עלייך להגיב. מה שכן, אולי עלייך לשאול את עצמך עד כמה את מוכנה לאפשר לבתך לגור אצל אביה ולקבל את המעבר הזה כלגיטימי. אולי תגלי שיש לך התנגדויות מכל מיני סיבות, שעל חלקן אולי ניתן להתגבר. אם תדעי כיצד את תופסת את האפשרות הזו, בעיקר מבחינת טובת הילדה, אולי יהיה לך קל יותר לדעת בעצמך כיצד להגיב.
    ויחד עם כל זה, יכול להיות שמדובר בקושי הסתגלותי חולף, ושבינתיים עלייך לנסות להיות עם בתך מבחינה רגשית, להכיל את קשייה ולהבין אותם, ולא להיכנס איתה למאבקי כוח. ואז אולי הרצון לגור עם אביה יתברר כצורך שאינו עומד לכשעצמו, אלא בא כתגובה לדברים אחרים. אם הדברים נעשים קונקרטיים, נסי לגשת ליעוץ נקודתי שיעזור לך לדעת כיצד לעמוד מולה ולצדה בבקשה שלה. חשוב להבין את הקונטקסט כולו.

נסי גם לפנות לפורום פסיכולוגית ילדים עם יותר פרטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אלון
    28/07/2012

ביום רביעי קרה לי מקרה מסויים שמטריד ומעצבן אותי מאוד
    אתמול נכנסתי לחניון ביום עבודה שלי, ושאלתי באופן אוטומטי את
    האיש שישב בכניסה אם יש חשבונית מס.
    הוא ענה לי: "זו השאלה הכי מטומטמת ששמעתי בחיים שלי".
    עכשיו באותו רגע הייתי המום ולא "הגבתי מהמותן" והוא פשוט המשיך שהוא רציני לגמרי ושהוא אף פעם לא שמע שאלה כה דבילית ומטומטמת ושיש לו קופה רושמת בעמדה. עכשיו, אני לא גזען כלפי מקצועות אבל זה לא איינשטיין אני מניח האיש הזה שדיבר אליי ככה ואפילו לא קרוב. אני יודע שאני אדם מאוד חכם והפער הזה פשוט מפריע לי ואני כל הזמן חושב איך הייתי צריך לענות לו. למשל משהו כזה: "אני לא מבין כמוך בחשבוניות מס, אני מתעסק במתמטיקה ולא בזה" או משהו כזה.
    אציין שמקרים דומים קורים לי כל הזמן, אבל אף אחד עוד לא קרא לי מטומטם בחיים, וזה מה שמפריע, שהוא הניח שככה אני וזה ממש לא נכון.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ענבל מילר היללי
    29/07/2012

שלום אלון,
    אני שומעת בדבריך את הפגיעה שחווית, את הפגיעה בהערכה העצמית שלך, ובתוך זה בחלק בעצמך שאתה אולי הכי מזהה את עצמך איתו או שהכי חשוב לך שתהיה מזוהה איתו- השכל שלך! ההתעסקות במה היית צריך לומר היא הרצון המובן בהחלט לתקן או למחוק את הפגיעה הזו כי מאוד קשה לך להכיל אותה, מאוד קשה שהיא לא תהרוס משהו באיך שאתה רואה את עצמך בדרך כלל - בחור חכם ומשכיל.

מכיוון שאתה אומר שזו לא הפעם הראשונה שאתה חווה דברים כאלו, שאירועים קטנים וטריביאלים, נחווים כעוצמתיים ומשמעותיים מאוד כאשר זה קשור באיך שאחרים תופסים אותך. יתכן שיש חלק בך שמרגיש לא מספיק בטוח בעצמו, וצריך חיזוק מסוים, כדי לעמוד איתן יותר מול כל מיני אנשים שלא צריכה להיות להם כזו השפעה על חייך. כנראה יש איזו דרמה פנימית שהופכת אותם ואת המילים שלהם לכל כך חשובים עבורך, ואולי כדאי להבין אותה טוב יותר כדי להיות עמיד יותר מול פגיעות מהסוג שתיארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה לחופשה
    רוני פרישוף
    26/07/2012

גולשים יקרים,

לאחרונה חוויתי הטרדות בפורום זה ובאחרים, אשר שחקו את יכולתי להיות כאן באופן מעורב ומיטיב. על כן החלטתי, לאחר שלוש שנים של ניהול צמוד, לצאת לחופשה בת כמה חודשים, בתקווה לחזור ממנה מאוששת ומחוזקת.

למי שמשתמש במרחב הוירטואלי כמגרש משחקים ליצרים שונים ולפורקן תוקפנות בחסות האנונימיות, אנא זכרו שבכך אתם פוגעים ביכולת של אנשים במצוקה אמיתית לקבל מענה מיטיב. אנו נמצאים בימים של משבר חברתי וכלכלי, בימים של מצוקה גדולה. אנא אל תחסמו את המרחב התומך והמרגש הזה, הניתן חינם וזמין לכל נפש.

בהצלחה לשותפתי החדשה לניהול,

מאחלת לכם רק טוב,

לקביעת תור
    סגירה
    יציאה לחופשה

הוספת תגובה

• לרוני!

מישהי
    26/07/2012

הי רוני,

אני נכנסת לפורום הזה מידי פעם, ולאחרונה די הרבה- פשוט לקרוא. לאו דווקא לשאול.

חבל לי , עצוב לי, וגם אני די בהלם לקרוא את ההודעה הזאת ממך. רציתי לומר לך שאני ממש מצטערת עבורך, ועבור כל אלו שנעזרים ונעזרו בפורום הזה, ובמיוחד במיוחד מתשובותייך שלך הכל כך כל כך אדיבות ומפורטות.

לי באופן אישי עזרת המון, נתת לי חומר למחשבה, ואפילו במקרה מסויים ממש הרגעת אותי כשלא הייתה לי דרך אחרת זמינה להרגע.

אז שוב- רציתי לומר לך המון תודה, וגם שממש ממש מעציב אותי שבגלל התנהגויות לא הולמות הגעת למצב שבו את נאלצת לקחת חופשה למס ' חודשים!.

( אני אגב כתבתי על המטפלת שצריכה לצאת לחופש' לידה, ועל העזיבה העתידית וכ'ו)...

מקווה שתשובי במהרה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

אליס
    26/07/2012

כל כך כואב לי לשמוע, זה ממש ממש לא מגיע לך! התשובות שאת כותבת מאלפות ומחכימות. (ושוב תודה על התשובות שנתת לי, בשאלה למטה). אני אישית התרגשתי מהמחווה הזאת של מתן ייעוץ בהתנדבות, ללא היכרות אישית וללא מטרת רווח. נורא מקומם הפניות האלו שקיבלת! מקווה שתתאוששי ותחזרי בקרוב. שוב תודה אליס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

חגית
    26/07/2012

אני בחצי שנה האחורנה נכנסת לפורום וקוראת פה. יצא לי גם לכתוב פה 3 פעמים ובכולם קיבלתי ממך תגובה כל כך מקצועית, אמפתית.
    חבל לי מאוד שאת עוזבת, אני חושבת שאת נותנת מעצמך כל כך הרבה למען מי שבאמת זקוק לכך וחבל לי שאת נאלצת להפסיק את פעולתך כאן.
    אני מקווה שהחופשה תעזור לך, ושתחזרי לכאן במהרה.
    חשוב לי שתדעי שאני באמת מעריכה אותך גם על פי תשובותך אליי וגם כלפיי אחרים פה
    תודה לך
    חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאי מוגבר
    מעיין
    25/07/2012

שלום לכן
    שמתי לב שאני נתקלת בבעיה כאשר יש לי זמן פנוי מוגבר, כמו כן שמתי לב לכך שבמהלך חיי הרגילים אני מרבה על עצמי עיסוקים, אני סטודנטית וגם עבדתי והתנדבתי אלו המסגרות שהכתיבו את מהלך חיי לאורך השנה, ולעיתים באו על חשבון הזמן הפנוי.
    כעת אני מודעת לכך שהמצב זמני לכמה חודשים אבל אני פונה כי אני מוצאת את עצמי במצב זה כל פעם שיש לי חופש, בזמן האחרון אני בבניית מערכת יחסים עם בחור מקסים אז גם יש את הזמן איתו, ממלא לי את מרבית הזמן בשבתות שבעבר היה הזמן הפנוי שלי וגם לא לגמרי בגלל הלימודים.
    פעם בשבוע או פעמיים אני רואה חברים אבל במהלך היום עד הערב והעובדה שהדברים שאציין היו דברים שנהגתי לעשות בערבים, אני מרגישה בלבול בסדר היום שלי.
    אני עוסקת בספורט מגוון קוראת להנאתי וכן לומדת מספריי קריאה ולהוטה לסיים כמה שיותר. אך מהלך היום מרגיש לי קלוקל... נגיד למדתי עד הצהריים , אני מרגישה שאין לי מספיק תעסוקה להמשך... שיש יותר מדי זמן...

אני מניחה שתציעו לי להכנס למסגרת כולשהי שתנתב לי את הזמן
    אבל החופשה שלי מפוצלת ונקתעת באמצע וכמו כן אני לא יודעת אם זה "רציני" ללכת לקורס כולשהו רק לחודש חודשיים, לכן אני מלמדת את עצמי בבית.

איך לנהל את הזמן שלי לאורך כל היום עם מצב החופש הזה
    ואני אתעלם מהפעמים שלפעמים בגלל היציאה בערב אז הבוקר שלמחרת נעלם מחיי או רובו לפחות, אלא באופן כללי יום סטנדרטי שמרגיש למרות התוכן שאני מנסה לצקת לתוכו מרגיש מרוח קצת....

חשבתי אולי לשלב כמה לימודים במהלך היום "מקצועות שונים" אבל אז אני במאין חשש שייגמר לי מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה
    פנאי מוגבר

הוספת תגובה

• שלום מעיין

גיא
    27/07/2012

הי ,

קראתי לעומק את בעייתך , שהיא בעצם לא בעיה אלא בקשה להכוונה .

ישנם המון דרכים להתמודדויות עם מצבים כפי שהצגת , אבל הכל תלוי בך ורק את תהי אחראית אם לקבל על עצמך התמדה , רצון , ופתרון למצב .

אל תהססי לפנות לייעוץ ולהתרשם מטיפול הכוונה לגוף ולנפש .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאי מוגבר - תגובה

ענבל מילר היללי
    29/07/2012

מעיין שלום,
    את באמת מעיין שופע של עשייה, אני מניחה שיש אנשים שיקראו את דברייך בקנאה! כלומר, העשייה שלך בוודאי מבהירה משהו לגבי הכוחות שיש לך.
    אבל... אני שומעת גם את הנימה החרדה והלא שקטה שעולה מדברייך. אין רגע דל, ויש פחד גדול מריקות, מואקום, מה שאת מכנה ״ פנאי״.
    אני הייתי מציעה לך לעשות ברור אמיתי ביחס לאותו אי שקט, או לברר את הצורך הבלתי נלאה לרדוף אחר העשייה. לפעמים, וזה לא נדיר, עשייה מרובה באה כדי לכסות על דברים שצפים שיש פנאי, אולי מחשבות, אולי תחושות מסוימות שאינן נעימות.
    אני חושבת שצריך לדעת להיות גם בלי כלום, בלי משהו לעשות. ושזה לא יהיה דבר מאיים כל כך.
    לכן הצעתי היא דווקא לא בכיוון של מציאת מסגרת לעוד עשייה, אלא על שינוי בכיוון של ברור כפי שהצעתי למעלה. ברור מהסוג הזה נעשה אני בדרך כלל בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההודעה נמחקה
    יעל
    25/07/2012

ההודעה נמחקה

לקביעת תור
    סגירה
    ההודעה נמחקה

הוספת תגובה

• תגובה

רוני פרישוף
    25/07/2012

שלום ע.

הבטחת לא לכתוב כאן שנית לאחר שהטרדת אותנו במשך תקופה ממושכת.

עכשיו את שוברת שיאים, הודעתך היא איום והטרדה.

לידיעתך, כתובת ה-ip של המחשב שלך מונחת בפנינו, ולא בעיה לחשוף גם את זהותך.

להבא אנקט באמצעים חוקיים כנגדך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בעקבות טיפול
    אליס
    25/07/2012

שלום התחלתי טיפול לפני כחצי שנה. בשבועות האחרונים עולות בי הרבה מחשבות לגבי אופן הטיפול הדינמי. האם יש תועלת בנבירה וחיטוט בעבר ללא הרף? מה זה נותן? אני אישית מרגישה שיש איזשהוא חוסר צדק להעלות דברים מהעבר שפותחים כעסים ורגשות על דברים שכיום כבר לא קיימים. אני מוצאת את עצמי במשך השבוע חוזרת בחוויות שלי לעבר וב איזשהוא מקום חיה את העבר במקום את ההוה וזה מאד מפריע לי. אני מפחדת שזה רק יכול להרוס! ויש עוד נקודה שמפריעה לי בהקשר הזה, אניי מרגישה שאחרי כל פגישה שבועית אני יוצאת עם איזשהוא ״שק על הגב״ כמו צידה לדרך שאני אמורה להתמודד עם זה כל השבוע לבד. בשביל מה אני צריכה את כל זה? כנראה שאפסיק עם הטיפול וזה יוצר אצלי תחושת החמצה גדולה כי התקווה לשינוי נגוזה.. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בעקבות טיפול

הוספת תגובה

• מסע אל העבר או פנינו אל העתיד?

רוני פרישוף
    25/07/2012

הי אליס,

נכון, מטרת הטיפול הדינמי איננה חלילה חיטוט בפצעים, שליפת שלדים מארונות ועירור שדים מרבצם. אם כבר, המטרה היא התפייסות עם העבר, חיבוק השלדים והתיידדות עם שדים ומפלצות...

הנגיעה בעבר בטיפול, נובעת מהעובדה המוכחת, שחוויות הילדות משפיעות באופן דרמטי על הנפש ועל האישיות בבגרות. כדי להבין את הקושי העכשווי, כדאי לברר מה הם שורשיו. פעמים רבות, ילדים מפנימים לתוך אישיותם קולות ודינמיקות משפחתיות. למשל, בת לאב מאד נוקשה, ביקורתי ומעניש, עלולה בבגרותה להיות ביקורתית מאד כלפי עצמה, נוקשה כלפי סובביה, ולנקוט בהענשה עצמית ואף הרס עצמי. נכון שאפשר לטפל בבעיות נפשיות ברמת ההווה, אך עיבוד העבר מעמיק את המודעות העצמית, ועוזר לעשות הבחנה בין ה"אני" לבין ה"אחר" שהופנם בנו.

כמו כן, עיבוד חוויות העבר עוזר לתפור תפרים בין טוב לרע, בין עצב לשמחה, כך שמושגת חוויה אינטגרטיבית ומלאה יותר. באופן זה, שחרור כעס וכאב יכול לפנות מקום גם לזכרונות חיוביים, חמלה ורצון להתפייסות.

כמובן שהמסע אל העבר צריך להיות מלווה בהתייחסות לרלוונטיות של זה להווה, בחיזוק כוחות ובמבט פרודוקטיבי אל העתיד.

אם הדברים שכתבתי נראים לך הגיוניים, פתחי עם המטפלת שלך את לבטייך ותסכולך, וראי אם היא יודעת להסביר לך את דרככן המשותפת ואת השלב שבו אתן נמצאות. גם אם תחליטי שהטיפול הנוכחי לא טוב לך, אל תאבדי תקווה, מחקרים מוכיחים שוב ושוב את יעילותה של פסיכותרפיה, גם אם הנסיון הראשון לא עלה יפה. ישנן גישות לא דינמיות לטיפול נפשי, וגם הן מצויינות.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מקרי?

אליס
    25/07/2012

תודה רבה על התגובה המפורטת! את כותבת כל כך יפה ונוגע ללב. האם זה מקרי שהשתמשת דוקא בדוגמא של אבא ביקורתי והרס עצמי?.. כי זה נושא שמטריד אותי מאד מאד ומרגישה שזה משפיע עלי בהווה אך כמו שכתבת חסרה לי מאד האינטגרציה והחיבור להווה. ועוד משהו משום מה אני מרגישה שהמטפלת שלי לא מבינה את הקושי בדוגמא הספציפית הזו (בקשר שלי עם אבא) וכל הזמן חותרת למשהו אחר שאני לא מתחברת אליו ואני מרגישה חסרת אונים בקשר לכך. ועם כבר פניתי אני מרשה לעצמי להעלות שאלה נוספת, אני מרגישה חוסר עקביות ביחס שלה אלי כלומר לפעמים אני יוצאת בתחושה שהיא הבינה אותי ותחושה חזקה של אמפתיה ואז שבוע א״כ זה משתנה. וזה גורם לי לחוסר אימון ותסכול.האם זוהי רק חוויה סובייקטיבית שלי? אני מתנצלת על האורך אך אני מרגישה מוצפת ומבולבלת פתאום וחשוב לי מאד לשמוע חוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מקרי? - תגובה

רוני פרישוף
    26/07/2012

שלום אליס,

אני לא מאמינה במקריות.. (-:
    כנראה שהאינטואיציה שלי פגשה את המצוקה שלך.

בחרת את השם אליס, ולי זה עושה אסוציאציה לעליסה בארץ הפלאות, המציאות משתנה עבורה בכל רגע ורגע, היא לא יודעת מי היא ומי היא תהייה מחר, היא לא יודעת מי האחר, מה הוא בשבילה, האם הוא טוב או רע, שפוי או משוגע. ועם זאת יש בה כל כך הרבה כוחות ואמונה!

מאד יתכן שהחוויה המבלבלת שלך בטיפול נובעת מחוויה פנימית של חוסר רציפות, וקושי להחזיק את התמונה במלואה ובשלמותה. כך שפגישה פחות טובה ומחוברת (ובאופן טבעי יש הרבה כאלו) מוחקת את החוויה הקודמת של החיבור, וקשה לשמור על רצף פנימי יציב ועל חוויה של קשר אמיתי. מצד שני, אולי את מזהה משהו שבאמת פחות מתאים ונכון לך, וטוב להיות קשובה לזה. לא אוכל לשפוט האם תחושותייך הן "אובייקטיביות" או "סובייקטיביות".

הדרך הכי טובה להתמודד היא להעלות את כל תחושותייך, ספקותייך, לבטייך, חששותייך ומשאלותייך בטיפול באופן פתוח וכנה. ראי אם התשובות שאת מקבלת מעידות על הבנת מצוקתך, ומתוות קו של עבודה פורייה ותקווה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת חלקית

גיא
    26/07/2012

שלום יקירתי ,

ישנם מקרים מסויימים בטיפול המצריכים נבירה בעבר המטופל בכדי למצוא את מהות הבעיה למצב כיום (וזה קורה עם נפגעי טראומה , תקיפות למינהם , וחסרי בטחון עצמי) .
    לכן המטפל/ת שאיתו/ה את עובדת כנראה מחזיר אותך למקומות האלה אם כמובן יש צורך .
    אם את לא מהמקרים שציינתי יש אפשרות שתעלי זאת בפני המטפל/ת שיכוון אותך לעבוד על עצמך כיום בהווה - שזה הרבה יותר חשוב מלהתעסק בעבר .

אשמח לשמוע , לייעץ ולכוון בהתאם .
    יום נפלא מקסימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רויטל
    24/07/2012

האם זה אפקטיבי ללכת לפסיכולוג פעם בשבועיים ? האם זה בכלל עוזר או שזה שובר איזה רצף ? האם טיפול פעם בשבוע הוא יעיל יותר ? או שזה לא ממש משנה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

רוני פרישוף
    25/07/2012

שלום רויטל,

באופן כללי, כל טיפול נתפר לצרכיו הייחודיים של המטופל לאחר מספר פגישות היכרות. בהתאם, כמובן, לגישה המקצועית של המטפל ואישיותו. קשה לאמר משהו אפריורי גורף.

באופן אישי, כמטפלת דינמית (יש גם שיטות אחרות), אני לא מאמינה בטיפול של פעם בשבועיים. זו אינה תדירות המאפשרת חוויה של הכלה, התקשרות, רציפות ועיבוד מעמיק. תדירות זו, אם בכלל, מתאימה לשלבי סיום של טיפול או למי שרוצה ליווי תומך, ולא פסיכותרפיה. אם יש בעיה כלכלית לתדירות שבועית (ולפעמים דו-שבועית) אפשר לבקש הנחה, או לפנות למסגרת בקהילה, כמו קופ״ח או מרפאה. יתכן כי תיתקלי במטפלים בעלי דעה אחרת.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וכעס
    דנה
    24/07/2012

שלום רב שמי דנה ואני עברתי את גיל ה40 בעבר הייתי בצבא ובמסגרות רגילות אבל עקב משבר נפשי נאלצתי להיות מטופלת על ידי תרופות פסיכיאטריות ואני נמצאת במסגרת שיקומית הבעיה שקשה לי לקבל את זה שכיום אני לא כמו בנות בגילי שנשואות עם ילדים עובדים בעבודות רגילות בקיצור בגלל שאני במסגרת השיקומית קשה לקבל את עצמי האחיות שלי נשואות עם ילדים וגם במשפחה אני מרגישה שונה זה מכניס אותי לדיכאון וגם זה מכעיס אותי שהגעתי למסגרת הזאת ושאני לא חיה כמו בנות רגילות בגילי אודה לכם מאוד עם תתנו לי טיפים מעודדים ומה לעשות עם המחשבות האלה תודה מראש ושיהיה לכם יום מקסים דנה

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וכעס

הוספת תגובה

• דיכאון וכעס - תגובה

רוני פרישוף
    24/07/2012

שלום לך,

השבתי לך לפני יומיים. לצערי, איננו ערוכים לליווי מתמשך של פונים.

בנוסף, זה עלול לעודד תלות בפורום וירטואלי, והרי את עצמך אמרת שאת מעוניינת להשתחרר מתלות זו.

כתיבה בשמות שונים עלולה להציף את הפורום, ולא תעשה לך טוב.

אנא התייעצי עם המטפלת שלך בשאלות האלו, זה יועיל ויחזק אותך יותר מאשר התייעצות וירטואלית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ואקח את זה בחשבון שיהיה לך יום

דנה
    24/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אפשר ככה
    המתנה
    23/07/2012

היי, אני לא יכולה להמתין שבוע שלם בין כל פגישה לפגישה, זה מייסר ומתיש אותי. כל השבוע אני מעבירה בחוסר טעם רק כדי שיעבור הזמן ושיגיע כבר יום הפגישה. אחר כך הוא מגיע, הכל נגמר מהר מדי ואז יש לי עוד שבוע מיותר לחכות. אין לי כוח לזה כבר. אני בכלל לא יודעת למה אני מחכה, מרגישה שהטיפול הזה בכלל לא עוזר לי. לא יודעת מה אני מרוויחה מזה, רק כעס ועצבים. אני מרגישה שלא אכפת לה ממני, שהיא אדישה ושאני לא מעניינת אותה בכלל. אז למה אני מחכה לזה? אני כבר לא יודעת מה אני מרגישה, אין לי סבלנות לכל הדברים האלה. נמאס לי מהכל. אני לא יודעת מה אני מרגישה כלפיה.. למה היא תפסה מקום כל כך מרכזי בחיים שלי .. טוב.. האמת שזה לא כל כך מפתיע, החיים שלי כל כך ריקניים וחסרי מהות, שכל דבר יכול לתפוס מקום של היאחזות אובססיבית שלי בו. מה אני אמורה לעשות? איך אוכל להמתין בין פגישה לפגישה? אני קוראת שיש אנשים שיוצרים קשר עם המטפל/ת שלהם בין הפגישות, אני לא מסוגלת לעשות את זה.. במילא לא אכפת לה.. אני בכלל קוראת על הקשר שנוצר בין המטפל למטופל ורק מקנאת במטופלים שהופכים להיות משמעותיים גם למטפל, ושנוצר קשר מיוחד. רק אצלי זה לא ככה. בכל טיפול שאני נמצאת בו, והייתי כבר בכמה, יוצא שלא אכפת ממני, שאני לא מעניינת... אין לי סבלנות להרגיש ככה יותר, אין לי סבלנות להרגיש. ולמרות שאני מרגישה שהיא רעה - פשוט רעה אליי, אני מחכה לה. זה שילוב של שני רגשות סותרים לגמרי, וזה רק מתסכל אותי. אני יודעת שכנראה עליי לדבר על זה בטיפול, אולם זה לא עוזר לדבר... אני מדברת על הדברים האלה, אומרת, מספרת - אבל מרגישה שהטיפול הזה חסר טעם, לא מועיל. עבורי כלום לא קורה. למה זה? למה אנשים יכולים ליצור קשר משמעותי עם המטפל ולגלות על עצמם דברים ולהבין ולהקל ולמצוא מקום של תמיכה, ואילו אני תמיד זוכה בזלזול וחוסר עניין. ככה זה אצלי, אני לא חשובה, אני מיותרת בעולם. כנראה שאין לי סיבה להמשיך ללכת, אין לי במה לטפל - זאת פשוט עובדה: אני מיותרת וחסרת ערך. בגלל זה שום דבר לא עוזר בטיפול, בגלל זה גם עם המטפלות אני לא מצליחה ליצור קשר, כי אני באמת כלום. בכלל לא יודעת למה אני רושמת את כל זה, למה אני מצפה... סתם.. כנראה שגם פה לא אזכה ליחס, זה תמיד כך. אני כותבת ובסוף מקבלת התייחסות קלושה. לא יודעת בשביל מה כתבתי..

לקביעת תור
    סגירה
    אי אפשר ככה

הוספת תגובה

• אי אפשר ככה - תגובה

ענבל מילר היללי
    24/07/2012

שלום לך ממתינה,
    הדברים שלך מעבירים חזק את תחושות התסכול, הכעס, הקנאה, חוסר שביעות הרצון. מתחת לכל זה, נדמה לי שאפשר גם לשמוע קול דק יותר וחלש של כמיהה רבה ומשאלה לקשר מיטיב ומיוחד, קרוב ומספק.

כנראה זה הסיפור שלך, שונה מסיפורים של אחרים ( שתמיד נראים מעניינים ומרגשים יותר, לא?), שבשבילך זה סיפור גדול מאוד, אתגר שלפעמים נראה שבלתי אפשרי לצלוח, להאמין במי שמטפל בך ולדעת שהוא באמת רואה אותך ודואג לצרכייך. מציעה לך להקשיב היטב לקול הזה, שתמיד לא מרוצה, לא מאמין ומיואש. יכול להיות שיש לו משהו חשוב לספר לך, אולי דברים מראשית דרכך, התחלה שאיכשהו השתבשה לה. ולצד זה, להקשיב לתקווה שבכל זאת קיימת, אחרת לא היית מחפשת שוב ושוב טיפול. אני לא מאמינה שזו רק היאחזות אובססיבית, כפי שכתבת.

חשוב שתפתחי בטיפול שלך, שוב ושוב את התחושות הללו, שם זה המקום לרפא, גם אם באופן חלקי שאינו עונה על הציפיות שלך. שרחוק מזה מאוד. אם תתמידי בכך אני בטוחה שמשהו יזוז.

היי בטוב, ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעסקות
    אני
    23/07/2012

שלום
    שמתי לב שבעיקר בקשרים זוגיים אני רואה את עצמי דרך העיינים של בן זוגי
    וכמובן שבאיזשהו מקום ההשקפות שונות, וקשה לי להבין ולא מובן לי בדיוק
    את העובדה שגם הבחורים איתם יצאתי ואולי גם בחורים בכללי
    מוכנים להשקיע הרבה מעבר בעבודה, השעה קרוב ל9 בערב וחבר שלי עדיין בעבודה
    ואתמול הצעתי לו להפגש והוא אמר שלא יוכל, ועכשיו אני מבינה שזה בגלל העבודה
    ואילו מחר הוא כן הציע לי להפגש ,אני לא רוצה להיכנס לו לחיים ולהתחיל לשאול
    למה מחר אתה כן יכול והיום לא, רציתי שנפגש היום בגלל איזה מופע, אבל אפשר ללכת אליו גם בפעם אחרת, כשאני שואלת אותו מראש על משהו מסויים אז הוא מסדר כך שהוא יהיה פנוי.

אבל מוזר לי איך באופן כללי בחורים כך נראה פחות רוצים לשים קו בעבודה וללכת הביתה לנוח או לעיסוקים אחרים או לחברים או להיות עם בנות זוגם או עם הילדים וממשיכים לעבוד עד מאוחר, ולא שמים קו כמו רוב הנשים שאומרות טוב אני מסיימת את העבודה נגזים ונגיד ב6 ...
    אני לא מבינה מה הם לא צריכים רוצים את הזמן הפנוי שלהם?

אני ממש לא אחת כזו שרוצה אפילו להיות עם החבר שלי כל יום, יש לי את העיסוקים שלי ואני רוצה וצריכה לבד, מספיק לי אפילו פעם באמצע השבוע להתראות, וגם כשחיים ביחד, מספיק רק לדבר קצת ולתת נשיקה לא חייבים בילוי כל ערב ,וגם אם יוצא שלא מתראים איזה ערב לא מת העולם...
    אבל פשוט לא מבינה את הנכונות הזו שיש לגברים עם מקום העבודה שלהם

סוג של זה נראה כאילו אין להם חיים.
    אני מבינה וגם לי היו תקופות שהיו לחוצות אז מהבוקר ובאמת הייתה תקופה שגם עד הלילה למדתי, וגם כשעבדתי במשמרות היו ימים שעבדתי לילה ואז קמתי למשמרת צהריים ויום אחרי אח"צ , אבל ידעתי שזה לתקופה
    במקרה של גברים זה נראה שלא אכפת להם שהחיים הבוגרים שלהם יראו ככה
    עם המון עבודה.

וגם בשבתות הם עם המשפחה ,אם הם יודעים מה טוב בשבילם, את רוב הזמן
    אז איפה החופש שלהם...?

יהיה מעניין לשמוע דעות שונות

אני לא יודעת למה אבל באיזשהו אופן יש בגישה הזו משהו שקצת מאיים עליי בזוגיות
    שאולי אני אראה לבן זוג שלי כיותר מדי חופשייה בניגוד אליו...שלי באיזשהו מקום יותר חשוב הזמן הפנוי שלי .
    אציין גם שהייתה לי דילמה וחרדות מאוד גדולות במשך השנים בהן יצאתי עם סטודנט לרפואה מהפחד מאיך החיים המשותפים יראו, בן אדם שמקדיש את כל כולו למקצוע, ובמקרה של ההוא ,הוא פחות מדי שם את הדגש על הזוגיות שלנו ,אלא יותר מדי על עצמו ועל חבריו ומשפחתו.
    בזוגיות הנוכחית, בן זוגי כן מראה לי רצון ונכונות להפגש בהתאמה לצרכים ולרצונות שלי ועדיין אנחנו נותנים את הספייס אחד לשני.

לקביעת תור
    סגירה
    התעסקות

הוספת תגובה

• התעסקות - תגובה

ענבל מילר היללי
    23/07/2012

שלום לך,
    קודם כל, מאחר שלא נשמע שאת שואלת משהו ספציפי לגבייך, ומבקשת לשמוע דיעות, אולי באמת אפשר לפתוח את הנושא לדיון כללי. מי שהנושא קרוב ללבו אולי יבחר להגיב.

ומשהו כללי. אני חושבת שמה שאת מתארת לא נכון לכל הגברים, על אף שבאופן סטריאוטיפי יש יסוד לטענות שהעלית. אולי תנאים חברתיים כאלו ואחרים הביאו לכך שגברים מרגישים אחריות רבה יותר על כל מה שקשור בפרנסה. אולי.

מעבר לכך, נראה לי שכדאי שתבדקי עם עצמך איך את נפגשת עם כל הנושא הזה בחיים הפרטיים שלך. הזכרת משהו לגבי האיום שאת חשה מכך שתראי לבן זוגך כחופשיה יותר וכמי שמייחסת חשיבות רבה מידיי לזמן הפנוי שלה. מה שחשבתי זה שלפעמים, לצד התסכול שזה גורר בחיים הזוגיים, זה גם מעורר התפעלות לראות אדם כל כך מחוייב לעשייה שלו ולקריירה. אולי את שואלת את עצמך לפעמים אם גם את תוכלי לחיות קצת כך את חייך, לקבל השראה מכך. ואולי זה מטריד במקומות אחרים, כמו דרך השאלה עד כמה יוותר מקום עבורך ובשבילך, כשהאנרגיה של בן הזוג כל כך מושקעת במקום אחר. מציעה לך לבדוק קצת עם עצמך את הסוגיות הללו, במיוחד בתוך מערכת היחסים הנוכחית שלך.

בהצלחה, ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקוע במערבולת ולא מצליח לצאת
    דוד
    23/07/2012

התחלתי לרשום את התוכן אבל אני פשוט מת מפחד שאנשים שמכירים אותי יריצו אי פעם חיפוש בגוגל עם המילים של הבעיות שלי וימצאו את ההודעה הזאת מתישהו.

האם יש אפשרות להתכתב בדיסקרטיות עם אחד הפסיכולוגים? ממש אין לי כסף להיפגש עם אחד וגם אם זה היה בחינם זה לא היה עוזר כי אני לא יכול בשום אופן להיפתח אליו. אני יוכל להיפתח למישהו רק בדיסקרטיות מוחלטת.

הוספת תגובה

• תקוע במערבולת ולא מצליח לצאת - תגובה

רוני פרישוף
    23/07/2012

שלום דוד,

לצערי אנחנו לא מקיימים שיחות דיסקרטיות. נסה את אתר סהר לתמיכה נפשית ברשת, שמציע דבר דומה. כמו כן אתה יכול לפנות טלפונית לער״ן.

כדאי מאד לשקול אפשרות לטיפול חינם במרפאה לבריאות הנפש. יש שם אנשי מקצוע מסורים, חלקם צעירים ואידאליסטים. כרגע יש לך דימוי של אדם זר ומנוכר, שלא תוכל להיפתח בפניו. תחשוב על זה, שאולי אם יווצר קשר אנושי, ותתרגל לבנאדם, למבט, לחיוך, להתעניינות, תצליח לאט לאט לתת אמון ולהיפתח קצת. רוב האנשים מדווחים על חוויה חיובית, זה שווה נסיון.. בקופ״ח תוכל לקבל טיפול מסובסד.

כל טוב ותרגיש טוב, 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה