מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך לחשב הוצאות חודשיות לביתי הגדולימית10/04/2012
שלום, ביתי בכיתה י' מידי שבוע מבקשת כסף לקניית מתנות לחברות לימי הולדת, או שרוצה לצאת לבילויים, או כסף לנסיעה באוטובוס וכו', בנוסף אנו משלמים עבור שיעורי גיטרה ועבור שיעורים פרטים, יש לנו שני ילדים נוספים אחת בכיתה ח והשני בכיתה ו גם הם צריכים תקציב, אומנם לא כל כך הרבה כמו ביתי הגדולה, אני רוצה לדעת בבקשה מהי הדרך הנכונה להגדיר את הסכום החודשי שאתן לילדה, מכיוון שההוצאות מולה הן מאוד גדולות לעומת שני ילדינו האחרים, מבחינת משכורת אנו משתכרים כממוצע במשק, אינני יודעת מה נכון לעשות מולה ואיך לחשב את הדברים, האים לתת תקציב חודשי שבו היא אמורה להסתדר? או להקציב כל שבוע סכום? אשמח לתגובה, מכיוון שהנושא יצא משליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לחשב הוצאות חודשיות לביתי הגדול - תגובה
דניאל זק10/04/2012שלום טלי.
אנסה להתייחס באופן כללי לנושא שאת מעלה, מפני שנדמה לי שתשובה מדויקת לגבי הסכומים שיתיאמו או לגבי האופן המסויים שבו תינתן העזרה הכספית איננה אפשרית במסגרת הזו.
גידול ילדים הוא אולי התפקיד המאתגר ביותר שקיים, רצוף אתגרים ומכשלות, ומעורר פחדים. מבין השורות אני שומע את החשש שאת מעלה לגבי האופן שבו אתם מתנהלים, כהורים: האם הצלחתם לספק את מה שנדרש מכל הורה ממוצע? האם נכשלתם במשהו ויצרתם מצב בלתי נשלט? האם תוכנעו ותתגלו כחסרי אונים מול ילדיכם שרק הולכים ומתבגרים?
קשה לדעת על איזה רקע התחילו הלחצים מצד בתך ולמה זה יצא מכלל שליטה דווקא עכשיו. אפשר רק לנסות ולשער: ייתכן שהלחצים נוגעים לשאלות של תחרות בין האחים כולם ומאבק על המקום של כל אחד מהם בלבבכם; ייתכן שהדרישה לעזרה מבטאת בקשה של הבת לקבל יותר תשומת לב, או שהיא מבטאת אכזבה מהיחס שלכם אליה; ייתכן שצרכיה של הבת אמנם הפכו יותר גדולים, בגלל גילה התיכוניסטי והאווירה התיכוניסטית שבה היא נמצאת.
בירור מסוג זה ביניכם לבין עצמכם יכול לעזור להרחיב את נקודת המבט מעבר לזווית הכספית, ולהעשיר את ההבנה ביחס לטיב היחסים ביניכם לבין הילדים. אם מדובר בתחושות של קיפוח, למשל, אפשר לראות איך מרגיעים ומטפחים לאוו דווקא באמצעים כספיים.
מעבר לכיוון הזה, קיימת גם מציאות ממשית, כלכלית. אתם מוגבלים באפשרויות שלכם, ולא ניתן לספק את הרצונות והצרכים של כולם, השמיכה קצרה מדי. בעניין הזה, הייתי מציע לכם לגלות פתיחות ולהציג את המגבלות הקיימות בפני בתכם.
באופן כללי, פתיחות רצויה בכל מצב. בתכם היא עוד מעט אדם מבוגר - האם תהיה אפשרות להגיע ביחד איתה להסכמות הרצויות, בהתאם למגבלות הקיימות, תוך כדי תהליך פתוח של משא ומתן? למה שלא תחליטו ביחד איתה מה היא הדרך המתאימה לקבל מכם את העזרה שתוכלו לתת?
מעבר לכך, לשם בירור מעמיק היה רצוי לפנות למסגרת טיפולית, או אולי לפנות לעזרה של יועצת חינוכית בבית הספר. האם שקלתם אפשרות זו? אני הייתי ממליץ.
מאחל לכם בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמיא שלי לא יכולה לקחת תרופותגליה10/04/2012
אמא שלי בת 73 וסובלת מחרדות כבר הרבה זמן ועכשיו עוד יותר בגלל אובדן הבן. היא אף פעם לא יכלה לקחת אף תרופה, ממש אלרגית לתרופות. גם פסיכולוג לא בא בחשבון מבחינתה למרות כל נסיונות השכנוע שלי. עכשיו הציע לה רופא נשים לקחת שמן נר הלילה. רופא המשפחה אומר שהוא לא מכיר אותו והוא גם לא חושב שכדורים או שמנים טבעיים (שהן לא תרופה) יכולות בכלל לעזור ? שאלתי היא האם שמן נר הלילה כן יוכל לעזור ? ואם לא, מה כן אפשר להציע לה ? היא חסרת אונים ומאוד קשה לה :-(.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות כתיב "אמא שלי"
גליה10/04/2012אמא שלי בת 73 וסובלת מחרדות כבר הרבה זמן ועכשיו עוד יותר בגלל אובדן הבן. היא אף פעם לא יכלה לקחת אף תרופה, ממש אלרגית לתרופות. גם פסיכולוג לא בא בחשבון מבחינתה למרות כל נסיונות השכנוע שלי. עכשיו הציע לה רופא נשים לקחת שמן נר הלילה. רופא המשפחה אומר שהוא לא מכיר אותו והוא גם לא חושב שכדורים או שמנים טבעיים (שהן לא תרופה) יכולות בכלל לעזור ? שאלתי היא האם שמן נר הלילה כן יוכל לעזור ? ואם לא, מה כן אפשר להציע לה ? היא חסרת אונים ומאוד קשה לה :-(.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמיא שלי לא יכולה לקחת תרופות - תגובה
רוני פרישוף11/04/2012שלום גליה,
מות בן הוא אובדן נוראי. יתכן כי אימך נמצאת בעיצומו של אבל על מות בנה, וזה דבר טבעי. אולי היא לא רוצה לקבל טיפול נפשי או תרופתי כי היא מרגישה צורך להתאבל במלוא הכאב, ואולי כך היא מרגישה קרובה אל בנה שנפטר.
הדבר שהיא הכי זקוקה לו הוא הבנה לאובדן הנורא, קבלה ותמיכה מצד בני המשפחה וסביבתה הקרובה. כמובן, במידת היכולת והסובלנות האפשרית לכם.
קשה להביא אדם לטיפול אם הוא אינו מעוניין בכך, וסיבותיו עימו. אולי בהמשך היא תשנה את דעתה. לגבי טיפול תרופתי ושימוש בחומרים טבעיים, זהו אינו תחום מומחיותי ולא אוכל לעזור בכך. את יכולה לפנות לפורומים העוסקים בפסיכיאטריה או הומאופתיה. גם רופא המשפחה הוא כתובת מצויינת להתייעצות.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותעידן09/04/2012
שלום,
שמי עידן ואני בן 21.
עדיין לא הייתה לי חברה,
מרגיש נבוך בשל היותי בתול.
אני נמוך, קצת מקריח, בעל עור שומני ואדמומי, ומשקפיים.
הולך לי ולא הולך לי עם בנות - הכוונה היא שאני מתחיל עם בנות בברים ומועדונים,
לפעמים משיג טלפון, לעיתים רחוקות מתקשר, ולעיתים עוד יותר רחוקות יוצא לדייט והלך סבבה אולי ב2 מתוך ה5 דייטים שיצאתי אליהם
בכל חיי ולא היה לי אף פעם דייט שני (חוץ מפעם אחת בעצם).
לאורך השנים, היו לי חברים יחסית לא פעילים, יחסית שלא יודעים להנות ובטח שלא היה להם שום קשר עם בנות.
אני מרגיש שאני כועס על עצמי בגלל העובדה הזאת, ויש לי חברים שאני מנסה לנתק איתם את הקשר בדיוק בגלל הסיבה הזו,
שהם לא אקטיביים כמוני, הם לא פעילים כמוני, הם מבאסים, לא יודעים להנות, אני כועס עליהם בגלל שהם לא דומים לחברים שהייתי רוצה שיהיו.
הייתה תקופה מאוד ארוכה שהייתי יוצא עם קבוצה של חברים שממש הייתי צריך לשכנע כמה מהם שייגשו איתי לקבוצה אחרת של בנות,
אך אפילו לאחר מאמצים רבים, הם לא ניגשו איתי.
ולאחר כמה זמן הכרתי כמה חברים חדשים דרך חבר מהקבוצה הקודמת שהם יותר פתוחים בלהתחיל עם בנות, למרות שאני לא מת עליהם,
אני עדיין יוצא עם החבר'ה האלה, ולאחר כמה נסיונות לגבש בין החבר'ה החדשים לישנים, המגעים השתבשו, ויש לי חבר טוב מהקבוצה
הקודמת שאמר לי שזה לא מתאים לו, והוא פשוט ניתק איתי קשר (מה שלא התאים לו זו העובדה שכשאני יוצא עם החבר'ה החדשים
מה שאנחנו עושים לרוב, זה להתחיל עם בנות).
אני נורא מצטער שאיבדתי את החבר הזה שהיה בעבר מאוד קרוב אליי ואני מנסה להחזיר אותו מדי פעם אך לפעמים
אני בעצמי כועס עליו כי הוא ויתר עליי מהר מדי, הוא חושב שזו הסיבה היחידה שבשבילה אני יוצא מהבית - כדי להתחיל עם בנות.
ייתכן שהוא צודק. אני לא יודע כבר מה נכון, האם אני באמת יוצא מהבית בשביל זה? כשאני שואל את עצמי את השאלה הזאת,
לפעמים התשובה היא "כן" ולפעמים התשובה היא "לא", אני חושב שהתשובה תלויה בקבוצה שאיתה אני יוצא, החדשים או הישנים.
כל פעם שאני חושב על בנות, או רואה בנות, אני חושב על זה שלא הייתה לי עדיין חברה, עוד לא הייתה לי נשיקה ראשונה,
וזה מטריף אותי, כי רוב האנשים בגילי, לפחות התנסו במשהו, אם לא כבר בהכל.
אני מרגיש שאני הולך 2 צעדים באלפי דרכים, ושאין לי דרך אחת ברורה.
הייתי רוצה שדברים יזרמו בטבעיות, כי מהסיפורים של המבוגרים, אני לא שומע משהו כמו שאני עושה,
שזה יוצא ומתחיל עם בנות, בעבר זה נשמע כאילו זה היה הרבה יותר טבעי כל העסק הזה של הזוגיות,
גבר היה רואה בחורה שמוצאת חן בעיניו, ניגש אליה והם פשוט יוצאים, רואים שהם מתאימים וזה סוף הסיפור.
אני חושש לעתידי. אני חושש שאני אמשיך להשקיע זמן ומאמצים בלהיראות יותר טוב,
בלטפח את עצמי, ולבסוף אזנח את הקריירה, והחיים שלי לא ילכו בכיוון שאני רוצה.
אשמח אם יש לכם הצעות כי אני מרגיש כבר ממש נואש לזוגיות.
ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות - תגובה
דניאל זק10/04/2012שלום עידן.
כל הכבוד לך על מאמציך, ועל היכולת להמשיך ולחפש, למרות המכשולים שבדרך. אני בטוח שתימצאנה הבנות שישמחו להיות עם בחור רגיש, חם מבחינה רגשית, פתוח והגון, חכם וסקרן כמוך.
השאלה שהייתי שואל לפני הכול היא מה בדיוק אתה מחפש. למשל - קשר זוגי, חיבור קרוב אל מישהי שתהפוך לחלק מהחיים שלך? או אולי להשיג הצלחות בכיבוש מיני של בחורות, להצליח להרשים את עצמך בזכות מרדף אישי אחר הדמות המפונטזת של "הגבר האידיאלי" שהיית רוצה להיות? ייתכן מאד שאחד המכשולים שמעכבים אותך הוא הבלבול הפנימי ביחס לרצונותיך.
מלבד זאת, נראה שהצורך להשיג בחורה לעצמך סוגר אותך בפני אפשרויות אחרות, כפי שמישהו העיר לך. מה רע לצאת סתם, להיות פתוח לשיחה עם חברים, מבלי להיכנס כל הזמן למרדף שמשאיר אותך תמיד רעב?
ייתכן מאד שהתקיעות בנושא המסוים הזה, שבהחלט יכולה לאמלל, נובעת מגורמים רבים שלא כאן המקום להיכנס אליהם. הייתי מציע לך לשקול לפנות למסגרת טיפולית כדי ללמוד עוד על עצמך, בליווי של אדם אחר. בטיפול אולי תוכל לראות את עצמך מנקודות מבט נוספות, ואולי תוכל ללמוד להתגבר על מה שכרגע מעכב אותך מלהתפתח בנושא החשוב הזה.
מאחל לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתגובהנועה09/04/2012
לקחתי כמה ימים לחשוב על העניינים שקרו בינינו, אני יודעת שביקשת ממני למחוק אותך ואני באמת מתכוונת לעשות את זה. פשוט רציתי לומר לך (יותר בשבילי מאשר בשבילך) מה הרגשתי ששמעתי מאבי "ומחבריי" את מה שעשית- השתמשת באבא שלך, מנכ"ל משרד הבריאות, בזמן הכי לא מתאים בגלל שאמא שלי ,רותי שיו שסובלת מדאגנות אובסיסיבית (בין היתר)ביקשה ממך, למה??? את באמת מאמינה בהפעלת קשרים ושקרים- במניפולציות ופרוטקציות? אולי, אני לעולם לא אדע ואולי זה עדיף. אז כן, הפעם בעיני הייתי חכמה, בשלושה השבועות האחרונים כל רגע פנוי שהיה לי הקדשתי לטיפולים, מנסה להבין "איך החבר הכי טוב שלך יכול להיות האויב הכי גדול שלך??" עברתי תהליך של הכללת יתר- עוד פעם לא סמכתי על אף אחד בעולם, אפילו לא על עצמי, הייתי בהצפה רגשית, נסערת, פקעת עצבים. תגידי לא חשבת מיוזמתך לידע אותי על השיתוף הפעולה שלך מאחורי הקלעים שכביכול נעשה לטובתי? אז אולי הייתה לך כוונה טובה, אני לא רוצה לדעת. לא סתם הרחקתי אותך מהחיים שלי. מגיל 18 ידעתי שאת לא טובה לי במשברים שלי, למה התערבת? למה דחפת את האף שלך? וגם את השאלות האלו אני מפנה לחלל ריק בהבנה שהגישה שלנו לעולם תהיה שונה ואין בי שום רצון לנסות להגיע איתך להסכמה רק לשתף אותך באכזבה הקשה שספגתי מעצם הידיעה. היה לי קשה לקרוא את ההודעות ששלחת לי אבל בסוף עשיתי את זה. את החולה! ואני באמת מרחמת על זוהר שעלולה לסבול מהשריטות החולניות שלך. שלא נדבר על המטופלים שינסו למצוא נחמה בדמות חלשה שמסתתרת מאחורי חזות שיקרית, הנפש שלך עוד נאבקת, תקשיבי לה. אז העצה שלי לפני שאת מנסה לתקן את הסביבה שלך תטפלי בעצמך, בהפרעה הארורה שלך ואמן שתיהי בריאה! אני באמת מאחלת לך רק טוב בתקווה שתבני את גודל הטעות שעשית איתי ותשתני, כבר לא בשבילי אלא למען אלו שאולי יקרים לך. לא באמת אפשר לדעת, במחשבות שלך כולם מכוערים, עכשיו אני מבינה למה. באמת אהבתי אותך, עצה אחרונה ממני, תטפלי קודם כל בעצמך ואחר כך תנסי לתקן את העולם. אנשים שיקרים לך סובלים מהמעשים שלך, אולי הגיע הזמן שאת תפסיקי עם הסמים וככה גם תפסיקי להאשים אחרים ולהשליך עליהם את הבעיות שלך. את הופכת להיות דמות טיפולית, את כבר אמא, יש לך את עופר שאוהב אותך ועוד חברים שבאמת אכפת להם ממך, בטבע שלך את אדם רגיש וטוב, פשוט איבדת את הדרך, תבחרי באמת ותאמיני לי שככה לך ולכולם יהיה יותר טוב. תודה על מה שעשית למעני ועל מה שלא. אני מעדיפה להשאיר אותך רחוקה ממני בידיעה שחצי מהדרך כבר מאחורי "גיליתי עוד אויב שהסתתר במסכה של חבר". הלוואי שתצליחי בכל ושתזכי בחיים שרצית. אני כבר לא רוצה להיות חלק מהם.
..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה - תגובה
רוני פרישוף09/04/2012הי נועה,
לא ברור למה התכוונת בהודעתך. האם לפרוק מהלב? האם טמונה שאלה כלשהי שנוכל לעזור לך בה? ואולי בטעות מכתב זה הגיע לפורום שלנו?
את מוזמנת להבהיר,
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרוק מהלב ולקבל סוג של תמיכה
יפית10/04/2012העליתי מכתב אישי לפורום על מנת לשמוע מאיש מקצוע או ממישהו בכלל מה דעתו בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרוק מהלב ולקבל סוג של תמיכה - תגובה
רוני פרישוף11/04/2012הי סיוון,
אני שומעת במכתבך הרבה כאב, תסכול ואכזבה. אולי הדבר הכי נכון לעשות הוא לפנות לזו שמיועד לה המכתב וללבן איתה את העניינים.
כדאי לזכור שרוב המתחים בין בני אדם נובעים מקצרים בתקשורת ואי-הבנה, לכן כדאי לבוא לשיחה בראש פתוח לשמוע את הצד השני, כדי לתת צ'אנס לשיקום הקשר.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יפית12/04/2012אני אחשוב על העניין.
כרגע אני באמת מבולבלת ופגועה. המקרה הוציא אותי מאיזון ואני מטפלת בהשלכות שלו עם אנשי מקצוע. הלוואי שהייתי יכולה להגיע למצב בו אוכל לדבר עם אותה חברה, כרגע אני מרגישה שהיא לא טובה לי ושאני צריכה להרחיק אותה מחיי, במקביל אני מנסה לאגור את הכוחות שלי לטיפול בעצמי עד שאחזור למקום שלוו ופחות כועס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגישה עם פסיכולוגלא חשוב09/04/2012
איך בדרך כלל זה הולך?אני נכנסת לחדר ואז מה..שואלים אותי למה הגעתי בעצם?מה הבעיה שלי? זה בסדר ללכת לשם מכל מיני סיבות שלמשל אני לא מסתדרת מבחינה חברתית?זה נורמלי ללכת לשם בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגישה עם פסיכולוג - תגובה
רוני פרישוף09/04/2012שלום לך,
בודאי שנורמלי ורצוי לפנות לטיפול בגלל בעיות חברתיות. בעיני, כל אדם, גם בלי קשיים מיוחדים, יכול להרוויח מטיפול, כמין "פינת נפש" או חשבון נפש, שנועד להעמיק את המודעות העצמית ולסייע למימוש עצמי. כל כאב נפשי, החל מבעיות חברתיות ועד לענייני ביטחון עצמי, פחדים וכו', יכול לקבל סיוע במסגרת זו. אז אל תחששי, את תתקבלי בברכה ובאהדה!
לגבי הפגישה הראשונה, זה קצת תלוי אם את פונה למסגרת ציבורית או פרטית.
במרפאות לבריאות הנפש מקובל לקיים פגישת היכרות ראשונה עם אחד מאנשי הצוות, שלאחריה יותאם לך מטפל/.ת. בראיון זה תישאלי לגבי פרטי רקע שלך, הסיבה שבגללה את פונה לטיפול, וקצת על הרקע וההיסטוריה של הקושי שלך.
בטיפול פרטי זה כבר תלוי בסגנון האישי של המטפל/ת. יש המתחילים בשיחה מובנה ומסודרת, על תולדות חייך והסיבה שאת מגיעה לטיפול. אחרים מנהלים שיחה חופשית יותר, ומתאמים ציפיות לגבי תהליך הטיפול.
בכל מקרה, האווירה אמורה להיות אוהדת, מתעניינת ומקבלת. המטפל/ת לוקח אחריות על ניהול השיחה הראשונה, לכן אין לך מה לדאוג....
בהצלחה ותהני!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממחלות מין...בת 2508/04/2012
שלום אני בת 25, לפני כ 3 שנים נדבקתי בקונדילומה בצוואר הרחם...ועד שגילו שזה זה לקח איזה שנתיים...של סבל, תסכול, כאבים עזים...חשבו שזו פטריה במשך שנתיים, נתנו לי אין ספור תרופות לקנדידה( והבעיב בכלל אל היתה קנדידה אלא קונדילומה) עברתי טיפול בלייזר מוצלח עם PCR שלילי...(אין עדות יותר של DNA של הנגיף אחרי הטיפול..אך למרות שהכאב ירד...מהר מאוד שוב תחושות דקירה , צריבה וכאילו משהו "תקוע בנרתיק) עשיתי את כל הבדיקות שוב הכל יצא תקין. אני לא יודעת אם זה בראש שלית האם ייתכן שפחד ממחלות מין וחיידקים..יגרמו לתחושות של כאבים וצריבות באיבר המין? בעקבות הכאב תמיד חושבת שיש לי משהו ושוב הולכת לבבדיקה ושושב יוצא תקין הכל..ואז אחרי הרבה פעמים של בדיקות..שפתאום כן מתגלה משהו מינורי שיכול להיות לכל אחת כמו E-coli בנרתיק..שוב החרדה חוזרת( מחשבות כמו :אולי הרופא לא ראה בפעם הקודמת..אולי הו אפיספס..אולי הכאב בעקבות זה שהוא לא גילה משהו) ובליבי אני יודעת שהוא מומחה ואין מצב לדבר כזה.. אבל לא יכולה להירגע..ועקב התחושה של אי נוחות כרונות באיבר המין אני מפחדת ליצור קשר זוגי , מחחש להידבקות במחלת מין ומכאב ביחסי מין. לא יודעת אם זה בראש שלי-וכך משפיע פיזיולוגית, ווסיטיבוליטיס?...מיואשת בבקשה עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממחלות מין... - תגובה
רוני פרישוף09/04/2012שלום לך בת 25,
חווית תהליך רפואי מתמשך ומאד לא נעים באזור רגיש בגופך. זה קרה תוך כדי הפיכתך לאישה צעירה, המתנסה בקשרים זוגיים ויחסי מין, וצבע את כל התהליך הזה בגוון לא נעים ומפחיד. רק טבעי שתחששי שוב להידבק ביחסי מין, שתחששי שוב מאיבחון לקוי וסבל פיזי, ושתפתחי הימנעות מחד (מיחסים) ובדקנות-יתר מאידך.
למרות שתגובתך הנפשית נורמלית ומובנת, עוצמתה גבוהה, והיא מתחילה להפריע לך באופן ממשי בהתפתחותך בחיים. החרדות והבדקנות משתלטים עלייך, פחדייך מקבלים ביטויים גופניים (כן, אפשרי שלחץ נפשי יתבטא בכאב או אי נוחות פיזית) ואת מתרחקת מיחסים.
במצב זה, כדאי להעזר בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי, אשר יקנה לך כלים טובים יותר להתמודד עם חששותייך הטבעיים, להרגיע את המתח הנפשי-פיזי ללא בדיקות רפואיות תכופות, ולהתרגל מחדש לאינטימיות גופנית. ישנם מטפלים מיניים שמתמחים בטכניקות קוגנטיביות-התנהגותיות, זה יכול להיות שילוב מצויין עבורך.
יתכן כי מצוקתך קשורה גם לשאלות רחבות יותר הקשורות בקשר, יחסי מין ואינטימיות. אלו סוגיות שיכולות גם הן לעלות ולהיות מעובדות בטיפול.
ישנן מרפאות ציבוריות הנותנות טיפול מיני בחינם. את יכולה להתייעץ עם רופא הנשים שלך ולקבל ממנו הפנייה.
בהצלחה ותרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בת 2509/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות לבד או ללכת לעזרה?אלה08/04/2012
חג שמח!
אני בת 24 ולפני כמה חודשים הכרתי בחור במהלך טיול בחו"ל והיינו יחד כ-5 חודשים. הוא היה הקשר הראשון שלי (לפני כן בקושי הגעתי ליותר מפגישה אחת). גרנו יחד ולמעשה בילינו את רוב השעות יחד, למעט שעות שנדרשו ללימודים.
נפרדנו כשחזרתי לארץ לפני כמעט ארבעה חודשים, ומאז אני מרגישה שבורה. אני בקושי מצליחה להתרכז בלימודים, התחלתי עבודה חדשה שהרבה היו רוצים בה אבל אני לא מוצאת את עצמי שם. אני בוכה כמעט כל יום, מרגישה ייאוש ופשוט תחושה כללית שלא יודעת אם אצליח לצאת מזה.
כבר כמעט הגעתי לנקודת הזמן שההרגשה הנוראה שלאחר הפרידה נמשכת יותר חודשים מאשר מערכת היחסים עצמה. אנשים אומרים לי שאם הזמן זה יעבור. ניסיתי גם איזה שיטה להתמודדות עם שברון לב של פסיכולוגיה חיובית, ושום דבר לא עוזר, להפך, אחרי כל פעם שיש תחושה שהנה משהו יהפוך להיות טוב יותר אני שוקעת רק יותר ויותר.
אני לא יודעת מתי מגיע הרגע שצריך להבין שלא יהיה אפשר להתמודד לבד. אני כבר לא יודעת מה מניע אותי, הרצון להיות איתו, הרצון למצוא אהבה חדשה, הדיכאון מהעבודה, הפחד מכישלון בלימודים בעקבות כל זה.
מפחיד אותי לפנות לסיוע. למרות שאני יודעת שזה לא נכון, אני מרגישה באיזה שהוא מקום כישלון שיש משהו שאני לא מצליחה להתמודד איתו לבד. אני פוחדת גם מיצירת תלות בטיפול הזה, תלות כמו שיצרתי איתו ששברה אותי לאחר מכן.
מה מומלץ לעשות במצבים כאלה?
חשבתי אולי לפנות לשירות הפסיכולוגי של האוניברסיטה שבה אני לומדת, לאור הסבסוד והפרטיות שיש בזה (לעומת קופת החולים). אבל כמו שכתבתי קודם, כל הפחדים שציינתי מנעו ממני לעשות את זה עד עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות לבד או ללכת לעזרה? - תגובה
דניאל זק08/04/2012שלום אלה, וחג שמח גם לך.
ההתרשמות שלי היא שאת כבר בדרך להתקשר ולהתחיל טיפול, ואין לי אלא להמליץ לך בכל לשון על מעשה כזה. אני מתרשם שיש בדברייך הרבה חוכמה ויכולת להתבוננות עצמית, ושניחנת בכוחות ובסוג של רגישות שהופכים את התהליך הטיפולי לכזה אשר יתאים לך במיוחד. ממליץ מאד גם על פנייה למסגרת של שירותי הייעוץ באוניברסיטה. יש למסגרות אלו מוניטין רב, ובצדק.
אף על פי שניתן להתייחס לפרטים שכתבת, נדמה לי שעדיף יהיה אם תחכי עד שתוכלי לתאר אותם לאדם ממשי, פנים מול פנים, בטיפול שיתחיל בקרוב, אני מקווה. אציין רק שייתכן מאד שהסיפור של הקשר שהסתיים רק פתח קשיים וכאב שהיו חבויים בך, ושהיו עולים אל פני השטח במילא, בהקשר כזה או אחר.
מאחל לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכיאני06/04/2012
למה אני בוכה כמו בחורה כל פעם שאני שותה משקה אלכוהולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי - תגובה
רוני פרישוף06/04/2012אלכוהול משחרר עכבות ומעצורים ומלבה רגשות. יתכן, שכשאתה שותה אפשרי לך להביע רגש, ובעוצמה גדולה, ממה שאתה רגיל בחיי היום יום.
אם אתה ממשיך לשתות, למרות המבוכה הנגרמת מהבכי "כמו בחורה", אולי יש לך רצון כמוס לבטא את רגשותייך, ורק בהשפעת אלכוהול יש לכך לגיטימציה.
אולי גם בחיי היום יום תוכל למצוא יותר "פינות רגש", ואז לא תצטרך להשתכר כדי להביע את עצמך. לא רק בחורות בוכות, יש גם גברים שבוכים בלילה...
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבעלי יש נחיתות איך מתמודדים???דחוף03/04/2012
היי יש לי בעיה קטנה עם בעלי אנחנו נשואים כשנתיים ללא ילדים הבעל שלי בעל משפחה של 10 ילדים הוא בין הגדולים ובהלך חייו העיפו אותו מהרבה בתי ספר הוא מצא את עצמו עובד בגיל 16 היה לו מספר בעיות קריאה..
כרגע אני רואה בעיות של נחיתות הוא כועס מאוד מהר ורב הרבה עם משפחתי על כבוד אני לא ממש יודעת איך להתמודד עם הנחיתות כאשר אני אומרת לו שהוא מתנהג כמו אדם נחיתי הוא מכניס אותי בקטגוריה של משפחתי כי המשפחה שלי גם אמרו עליו שהוא נחיתי
הוא כועס מהר מאוד כאשר הוא עומד מול משפחתי הוא מרגיש שכולם לא אוהבים אותו ואף אחד לא מכבד אותו במשפחתי קשה לי מאוד להתמודד עם זה אני ממש אשמח אם תוכל להגיד לי מה אפשר לעשות ואיך אני יכולה להתמודד עם זה?הוא לא מוכן להודות שהוא כזה הביטחון עצמי שלו כניראה בגלל נסיבות החיים לא במרומים ולכן אשמח אם תוכל להסביר לי איך לעזור לו?גם בעניין של עבודה הוא מאוד מהר מוריד את עצמו מתפקידים "זה אני לא יוכל לעשות"
איך מתמודדים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבעלי יש נחיתות איך מתמודדים??? - תגובה
דניאל זק03/04/2012שלום.
מתאר לעצמי שאת פונה עכשיו, לקראת ארוחות החג המשפחתיות של פסח, מפני שארוחות אלה יוצרות מתחים כמעט בכל משפחה שהיא. ייתכן שהדבר העיקרי שבו אוכל לעזור לך קשור בדיוק בזה: כדאי לדעת שמתחים בתוך משפחה הם עניין שכיח, כמעט בלתי נמנע, שיכול להתפרץ במלוא העוצמה דווקא סביב מצבים או תקופות שבהם מזומנים כולם יחדיו.
ועוד בנושא המשפחתי: הרבה פעמים דווקא אחד מבני המשפחה הופך להיות האדם ה"בעייתי" שנושא על עצמו את הסיבוכים, כאילו במקומם של כל האחרים. ייתכן שבמקרה הנוכחי מדובר על עניין אחר, אבל הייתי מציע לך לנסות ולהיזכר מה היה במשפחה שלך לפני שבעלך הצטרף - האם היתה הרמוניה בין כולם, או שאת המתחים והאש היה יוצר אז מישהו אחר?
אחרי כל זה, אוכל להוסיף שמתוך מה שאת מספרת נשמע שבעלך אכן נמצא במצוקה אישית גדולה וחבל שזה המצב. ייתכן מאד שכפי שאת מתארת, העבר שלו מכתיב את ההווה אצלו והוא נגרר למריבות מתוך פגיעות גדולה, מבלי שיש ברשותו האפשרות להרגיע את עצמו ולהתעודד, ולהצליח להתעלות ולוותר.
בטיפול, הרבה פעמים התפקיד של מטפל הוא בדיוק זה - להיות הגורם הממתן, המרגיע, המעודד, שמאמין ביכולתו של האדם להשתנות. זאת, מתוך תקווה שעם הזמן, משהו בעמדה האוהדת-מרגיעה של המטפל יחלחל פנימה למטופל ויהפוך להיות כבר חלק מהיכולות שלו עצמו.
קשה מאד לצפות שבן זוג יהפוך להית מטפל של הפרטנר שלו, אבל בכל זאת, גם בזוגיות, החלק הטוב שבה קשור לאותו העקרון. הייתי ממליץ לך לנסות באמת להיות כזו - מאמינה בבעלך ומרגיעה לאורך זמן, מתוך תקווה שמשהו בו ישתנה.
מעבר לכל זה, שינוי הוא עניין שקשה לרצות בשביל מישהו שאינו מעוניין בו. אני מקווה שעם הזמן בעלך יגיע למסקנה שאם הוא רוצה להיטיב עם עצמו, לא להוביל את עצמו לכיוונים שליליים ולא לאבד בדרך את מה שהכי יקר לו, אין לו ברירה אלא להתאמץ ולהיחלץ מהאופן שבו הוא מתנהל כעת.
בברכת חג שמח, למרות הכול,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דחוף04/04/2012תאמת שאני אדם רגוע ובמיוחד במשפחתי לא היה לי כוח להתמודד עם כל דבר כל הזמן אני מוותרת הבעיה שאותו זה מרגיז במיוחד .
לפני החתונה היה לי בעיה קשה עם אחותי וכרגע ברוב המריבות עם משפחתי זה היה "בזכות" אותה אחות אני מודה לך מראש על התגובה המהירה ומאחלת לך פסח כשר ושמח ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעסאנונימית31/03/2012
אהלן.... רציתי לשאול אתכם מה דעתכם על כך שבשנה האחרונה אני מרגישה כעס כלפי כל העולם, אני יודעת שאני עושה בדיוק את אותם הדברים שמישהו אחר עושה אבל כשמישהו אחר עושה אני מרגישה שזה לא הוגן וזה מרגיז אותי וגורם לי לשנוא אותו. לדוגמה, חברה של אחותו של בעלי הגיעה להתארח בסוף השבוע הזה והיא כל הזמן השאירה כלים מלוכלכים והתנהגה בשלטנות, ואין משהו שמרגיז אותי יותר מזה למרות שאני בעצמי שתלטנית מאוד, זה עיצבן אותי עוד יותר כשההורים של אחותו התנהגו לזה בקלילות ואפילו קיבלו את זה בעין יפה, עיצבן אותי שהרגשתי כאילו הם אוהבים אותה יותר ממני. כל מיני דברים מוזרים כאלה שמעצבנים אותי שאני לא יודעת עם הם אמיתיים או לא, אבל הם גורמים לי לשנוא אנשים שאפילו טרם הכרתי. אני מרגישה שלאחרונה לא היה אדם אחד שפגשתי ואהבתי, כולם הרגיזו אותי ונהיו שנואים עלי בגלל דבר כזה או אחר, כיצד הייתם מגדירים את זה והאם אפשר לטפל בזה בלי פסיכולוג? לפחות לנסות.. ואיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס - תגובה
דניאל זק01/04/2012שלום.
מתוך דברייך עולה כאב גדול על תחושות שמציפות אותך בניגוד לרצונך ושמכתיבות לך איך להתנהג בניגוד לרצונך. זו חוויה מתסכלת, להיגרר למקומות כאלו שליליים, ללא יכולת להרגיש יותר אוהבת ומפויסת עם העולם.
מתוך מה שכתבת, נראה שלצד הכעס שמשתלט עלייך, העניינים המרכזיים שמטרידים אותך קשורים איכשהו בחוויה של תחרות וקנאה. תחרות על מקום, צורך להשיג אחרים, חשש שאחרים ישיגו אותך ושהמקום שלך במסגרת החברתית יילך לאיבוד, כאילו שיתעלמו ממך לחלוטין ותיהפכי שקופה אם מישהו אחר יקבל התייחסות ומחמאה.
לצד תחושת הקנאה, אני מתאר לעצמי שקיימת שאלה של קטנות או גדלות: מי מבין האנשים סביבך הוא יותר מבוגר, גדול ויוזם, ומי נגרר מאחור, ונשאר קטן וחלשלוש. אמנם סיפרת מעט על עצמך - בת כמה את, האם את עדיין מתגוררת עם ההורים, האם את תלמידה בתיכון, חיילת, סטודנטית - אבל נדמה לי שלעתים קרובות עיסוק זה בשאלות של בגרות או ילדות עולה על הפרק דווקא בהקשר של תקופות מעבר, לקראת סיום התיכון, או תחילתה של תקופת חיים חדשה.
את שואלת איך ניתן לטפל בחוויה שאת חווה בינך לבין עצמך, והתשובה שלי היא שקשה מאד להיחלץ ממצבים כאלו לבד. שינוי, לדעתי, מתרחש דווקא בזכות חיבור ודיבור פתוח יותר וישיר יותר עם אנשים אחרים. הייתי מציע לך לשתף אחרים קרובים במה שעובר עלייך - חברה טובה, קרוב-משפחה, מורה בבית הספר. רק כאשר אנחנו מקבלים היזון חוזר מצדו של אדם שאכפת לו מאיתנו, יש מצב לשינוי ויציאה מתוך השליליות שרק הולכת ומצטברת כאשר נמצאים בה לבד.
ובמשפט אחד - לא חייבים דווקא טיפול, אבל עם התחושות השליליות נסי שלא להישאר לבד!
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית02/04/2012אני בת 19 ובעקבות תפנית מפתיעה בחיים התחתנתי לא מזמן ואני מצפה לילד, כרגע אנחנו גרים עם המשפחה, לפעמים של החבר ולפעמים אצלי, אבל בחודש הבא יהיה לנו כבר בית משלנו.
לא עלה על דעתי לדבר עם מישהו על הבעיה הזאת כי זה גורם לי להרגיש מטומטמת, במיוחד בפעמים שמעירים לי על זה שאני כועסת על מישהו בלי סיבה או שונאת אותו מבלי להכיר אפילו, בעלי מעיר לי על זה הרבה לאחרונה וזה גורם לי למבוכה. אני לא יודעת איך אפשר לבוא ולהגיד לו שאני פשוט כועסת ומקנאה בכולם.
ואני באמת מזדהה עם מה שכתבת.. צדקת לגמרי, אבל מה עושים הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דניאל זק02/04/2012שלום שוב.
אז קודם כל, שיהיה במזל טוב!
עכשיו אני מבין שאת אותה הפונה שפנתה בקשר לאובססיה וילד חדש במשפחה.
מצטרף לכל הדברים שכתבה לך אתמול רוני פרישוף ומציע גם אני - "מה עושים הלאה?" כדאי מאד לפנות לטיפול! קשה לייצר שינוי ממשי באמצעות פורום מסוג זה, אלא רק לקבל הכוונה כללית וכיווני מחשבה רלוונטיים לקראת המשך בירור עתידי מעמיק יותר במסגרות המתאימות.
ניתן לגשת לטיפול במסגרות ללא תשלום בשירות הציבורי, או בתשלום מסובסד של קופות החולים.
מאחל לך בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה וילד חדש במשפחהאנונימית31/03/2012
שלום,
היום נתקלתי במקרה בתוכנית ריאליטי על אנשים עם אובססיה, צפיתי באחד הפרקים וזה גרם לי לחשוב על זה שגם לי יש משהו דומה, ולפני כחצי שנה זה היה עד כדי כך חמור עד שפחדתי לצאת לבד מהבית, אני בחודש החמישי להריון ומצפה לתינוק ראשון ועכשיו התחלתי לפחד, מה אני אעשה כדי לא להעביר עליו את הפחדים שלי ולהרוס לו את החיים?
הכל התחיל הרבה שנים כשנשך אותי כלב רחוב והרופא סיפר לי על מחלת הכלבת, זה הטריד אותי אז במשך יומיים ונשכח עד שלפני יותר מחצי שנה נגעתי בחתול רחוב, מה שלא היה יוצא דופן כי מאז ומתמיד אהבתי חתולים ולא נמנעתי מללטף או להאכיל אותם, ופתאום עלה לי בראש שאולי יש לו כלבת. זאת הייתה מלחמה מתמשכת עם עצמי, כשניסיתי לשכנע את עצמי שזה לא הגיוני אבל הפחדים גברו על זה וגרמו לי לחשוב שאני הולכת למות בכל יום, פחדתי לצאת מהבית שמה יתנפל עלי כלב או משהו, הייתי כל הזמן בחרדה ודיכאון.
ניסיתי להתמודד עם זה ולשכוח, וזה נעלם, אבל אני יודעת שהפחדים האלה עדיין קיימים, אני מרגישה את זה בצורה שבה אני שוטפת ידיים אחרי שנגעתי בכלב, אני רואה את זה בצורה שבה אני הולכת מסביב לחתול במקום לגשת וללטף אותו, אני רואה את זה מופיע בתור עוד פחדים כמו פחד ממחלות שונות, ממזל רע, ואפילו תקופה מסוימת לאחרונה שפחדתי לאכול במסעדות שמה ירעילו את האוכל שלי. אני מוצאת את עצמי לוקחת את המצרכים שנמצאים הכי למטה או מאחורה בחנות שמה מישהו נגע בהם או הרעיל אותם.
למרות שהצלחתי להעלים את זה אני מרגישה את זה עדיין שם, ואני מפחדת שבצורה כלשהי אני אעביר את זה לילדה שלי, אני לא רוצה למנוע ממנה את מה שהיה לי בילדותי, את השמחה שבלהאכיל או לאהוב חיות רחוב, את החופש לצאת מבלי לפחד מדבר.
אני יודעת שהפחד שיקרה משהו הוא הגיוני, במיוחד לילד שהוא שלך, אבל אני לא רוצה שהוא יהיה מעבר למה שהוא צריך להיות ויזיק להתפתחות התקינה של הילדה שלי.
אני פונה אליכם מתוך דאגה, אני אם צעירה שהדבר בא אליה בהפתעה, לקח לי הרבה זמן לקבל את ההחלטה להשאיר את התינוקת, ולמרות שאני עדיין צעירה אני מנסה להכין את עצמי כי אני רוצה לתת לה את הטוב ביותר. אין לי כסף לשלם לפסיכולוג או פסיכיאטר ולהתחיל טיפולים, כמה שהייתי רוצה, אין לי את האפשרות הזאת כרגע. כל אגורה נוספת הולכת לחיסכון שלאחר הלידה, בגלל שהמצב הכלכלי שלי הוא על הפנים.
בבקשה תעזרו לי בכל דרך שאתם רק יכולים, עם זאת עצה או המלצה על דרך התנהגות כלשהי, או ספר או משהו שילמד אותי להעלים את זה לגמרי או לפחות להפוך את זה להגיוני ולא לפגוע בילדה. אני לא יודעת מה, תעזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
אנונימית31/03/2012אני חושבת שזה גם חלק מהאובססיה שלי, אבל אני לא האמנתי באמונות תפלות ומאז שזה קורה לי אני כל הזמן מפחדת ממזל רע ואפילו להגיד את המילה מוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיה וילד חדש במשפחה - תגובה
רוני פרישוף01/04/2012שלום לך,
עניתי על שאלה דומה, אולי אפילו שלך, בתאריך 4.9. אנא דפדפי לתאריך זה וקראי את התגובה.
מעבר לכך, אפשר להתרשם שהאובססיות שלך מאד חזקות ויוצאות משליטה, ולעיתים אף מגיעות לדרגה של מחשבות שוא רודפניות (תחושה שמרעילים את מזונך).
כאמא לעתיד, כדאי שתביני את גודל הבעייה, ותגלי אחריות לטפל בה. טיפול פסיכיאטרי אינו כרוך בעלות. בכל קופת חולים ומרפאה לבריאות נפש ישמחו לסייע לך.
טיפול פסיכולוגי ישנו חינם או מסובסד במסגרות הקהילה. כדאי גם לפנות למחלקת הרווחה בעירייה כדי לקבל ליווי ותמיכה בתהליך הפיכתך לאם.
פורום זה ואחרים אינם תחליף לטיפול נפשי. אנחנו יכולים לתת מילה טובה, עצה או כיוון, אך במקרה שלך יש צורך בטיפול נפשי ממשי. אל תתני לתמיכה ברשת להחליף את הדבר האמיתי לו את זקוקה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
אנונימית02/04/2012כיצד אני מוצאת את ההודעה המדוברת? כנראה זאת הייתה שאלה של מישהי אחרת אבל עם מדובר באותו הנושא אני אשמח לראות.
לקחתי לתשומת ליבי את תשובתך ורציתי להגיב ולהמשיך להתייעץ איתך בנושא עד שאגיע לפתרון אפשרי, כבר הלכתי לשלושה פסיכיאטרים מקופת החולים בשנים האחרונות בגלל שלפני האובססיות הייתי מדוכאת ומאוד חרדתית, והרושם שהתקבל היה מאוד מגעיל. מהרגע שנכנסתי לשם הם שאלו מה מטריד אותי, לא נתנו לי לסיים את דבריי, וכל אחד קבע לי בעיה אחרת וטיפול תרופתי. אני רוצה להימנע מטיפול תרופתי כי כבר הוכחתי לעצמי שאפשר להילחם בדברים האלה לא רק בעזרת תרופות, ואני לא רואה סיבה לקחת אותן כרגע, במיוחד לא כשאני בהריון. לא משנה כמה יגידו לי שזה בטוח, אני לא רוצה לקחת את הסיכון.
הפסיכיאטר היחידי שבאמת טרח לדבר איתי והרגשתי ממש טוב איתו היה פסיכיאטר מטעם הצבא שקבע לי פטור וכתב שכנראה יש לי הפרעת אישיות גבולית, מה שבדקתי אחר כך בבית והגעתי למסקנה שאכן היה לי תסמינים מאוד דומים באותה התקופה, אולי גם היום מכיוון שהתלות בבן זוגי אמנם נחלשה אבל בכל זאת בימים שהוא בצבא אני מרגישה זוועה ולא רוצה לעשות כלום עם עצמי ובמיוחד עם הבטחון העצמי הירוד בגלל הפחדים הטיפשיים.
לגבי פסיכולוגים, אני לא יודעת איפה יש כאלה שיכולים לטפל בי בחינם או לפחות במחיר שאני יכולה לעמוד בו, שהוא בטח ובטח לא הגיוני בשביל מה שהם לוקחים בדרך כלל..
אני באמת לא יודעת מה לעשות וחשוב לי להרגיש מספיק בטוחה להביא את הילדה לעולם נורמלי ולא חרדתי ודיכאוני, אני לא רוצה למנוע ממנה את הדברים שאני בעצמי עשיתי לפני הפחדים המטומטמים האלה.
אני מרגישה מאד מטומטמת שרק עכשיו התחלתי לחשוב על זה שאולי אני לא באמת מוכנה לגדל ילד..
לפני גיל 18, (היום בדיוק מלאו לי 19), הייתי בקשר עם עובדת סוציאלית, היא לא באמת התנהגה בהתאם, הרבה פעמים ביטלה פגישות וניתקה איתי את הקשר לחודשים כשידעה שאני במצב קשה, העזרה היחידה שהיא הציעה לי זה שיחות איתה ופסיכיאטר של קופת החולים, היא רק הכניסה אותי לדיכאון עוד יותר והפחידה אותי, כשהייתי מגיעה אליה עם מצב רוח מרומם כי התגברתי על רצון לחתוך את עצמי או על חרדה חברתית היא הייתה אומרת לי שאני עדיין חולה והמצב רק יילך ויחמיר עם אני לא אקח תרופות, ולא אהבתי את הגישה של האיומים.
בפגישה האחרונה כשהודעתי לה שאני בהריון, כשבאתי מאושרת ואחרי תקופה ארוכה שלא דיברנו סיפרתי לה על החדשות הטובות ועל כמה שהמצב שלי היה טוב באותו הזמן היא אמרה לי שאני חולה, ששום דבר לא טוב, שאני אהרוס את החיים של הילדה, הורידה לי לגמרי את הבטחון העצמי וגרמה לי שוב להיכנס לדיכאון למשך כמה חודשים. עד עכשיו אני נזכרת בדברים שהיא אמרה ובא לי לבכות, אני יודעת שהם לא נכונים אבל זה שובר אותי.
אני לא סומכת כבר על אף אחד מהגורמים האלה שכביכול אמורים לעזור לאנשים כמונו, ופתאום הרגיש לי הכי קל לבוא לפורום ולהתייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ופדנטיות יתרגדי30/03/2012
שלום,
אנסה לתמצת את העניין
אני בן 23, מזה כחצי שנה בערך (אולי קצת יותר, אני כבר לא זוכר)
סובל משילוב של פחדים מסויימים ופדנטיות יתר (לדעתי זה פדנטיות אבל ייתכן ואני טועה)
אנסה לתת מספר דוגמאות:
זה מתחיל מזה שאני "מוודא" דברים ו"משחזר" אותם כדי להרגיע את עצמי כמו למשל כשאני מוריד את ההאנדברקס באוטו, אני מוודא שהוא ירד עוד פעם - פעמיים,
כשאני עובר צומת בכביש ורואה בוודאות שאני עובר באור ירוק, אני ממשיך להביט על הרמזור תוך כדי מעבר כדי ל"הבטיח" לעצמי שאכן אור ירוק בעת המעבר ואם יצא שהפסקתי להסתכל על הרמזור שכבר הייתי בתוך הצומת,
אני מרגיש אחרי זה הרגשה לא טובה שמא ייתכן והוא התחלף בשניה שלא הסתכלתי או שלא שמתי לב ולעיתים גם רגשות אשם שטעיתי והייתי צריך לפעול אחרת ולהסתכל עליו טוב יותר לפני וכו'...
כשאני נמצא בחוץ ומסתנוור, אני דואג שאולי נגרם נזק לעיניים, ואז אני משחזר את מה שקרה ומסתכל שוב באותו מקום שבו הסתנוורתי כדי ל"שכנע" את עצמי ו"לוודא" שבעצם
אין לי מה לדאוג, כך בכל מיני מקרים שבהם אני משחזר את המקרה או אפילו מנסה שוב להיות באותו מצב כדי לראות אם יש סיכון אמיתי כלשהו ולהרגיע את עצמי, לעיתים זה טפשי מאוד כי אני חוזר על מקרה של סינוור,
או לדוגמה הסתנוורתי מנורה בבית בטעות, ואז אני מביט עליה שוב כדי לשכנע את עצמי שלא קרה כלום
מאז ומתמיד הייתי פדנט וסקרן ויכול להיות שזה נובע מסקרנות, אני באמת לא יודע, זה משהו שהתחיל בצורה פתאומית ועבר לכל מיני נושאים כמו שמש,רעש, או כל מיני דברים שקורים לי בטעות
כמו שקורה להרבה אנשים, רק שבמקרה שלי, אני נכנס לאיזשהו פחד ו"מנתח" את זה, משחזר את זה עד שאחרי יום יומיים, שוכח מהמקרה וחושב על משהו אחר
כמעט כל כמה ימים יש איזשהו משהו שמטריד אותי, בחלק מהמקרים אני מהר מאוד "שוכח" מהם ואומר לעצמי שמדובר בשטויות ושאין מה לדאוג ובחלק מהמקרים, זה מעסיק אותי יותר זמן
גם במקרים שאמרתי לעצמי שאני לא אסתכל/אוודא שוב, אני "נכנע" באותו רגע וחוזר על כך ואחרי זה כמובן מתחרט על זה
כל מי שמכיר אותי, יגיד שאני בחור אינטלגנט, חכם, נחמד, בחור טוב, אני עובד בעבודה טובה, הכל בסדר, חוץ מהעניין הזה (ומעניין הזוגיות אבל זה כנראה לא קשור)
אשמח לפענוח המצב והכוונה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
גדי30/03/2012שכחתי להוסיף שאכן קרה לי מקרה לפני בערך שנה, שהייתה תקלה ברמזור והוא התחלף ישירות מירוק לאדום בלי הבהובים ובלי כתום ולאחר מכן תיקנו אותו, הייתי באותו רגע "בשוק" אבל קשה לי להגיד שיש קשר בין המקרה הזה לשאר הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אפנה לפסיכולוג באזור מגוריי
גדי01/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי ,מקווה שזה המקוםneta22/03/2012
הי, השבוע הייתי אצל הרופא משפחה שלי שמכיר אותי כבר כמה שנים טובות
הגעתי אליו בגלל התפתחות של תאבון מופרז בחודשים האחרונים.
בלי לבדוק דבר ובלי שום בדיקה הוא נתן לי מרשם ל SSRI. אציין שהוא שאל אותי איך הולך בחיים? אמרתי לו סבבה! רק בלימודים אני קצת לא מרוכזת. לא היה לי שמץ של מושג מה זה הSSRI חשבתי שזה תרופה להפחתת תאבון.
,רק כשהגעתי לבית מרקחת התברר לי שזה תרופה פסיכיאטרית!!! כמעט נפלתי על מקומי! כמובן שלא קניתי את התרופה.
מה דעתכם ?
אין לי הסטוריה משפחתית של בעיות פסיכיאטריות כלל וכלל. אני נערה נורמטיבית לחלוטין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ,מקווה שזה המקום - תגובה
רוני פרישוף23/03/2012הי נטע,
התרוממה לי לא גבה אחת אלא שתיים!
איזה סיפור משונה..
כל אדם רשאי וצריך לקבל הסבר על האבחנה הרפואית המשוערת, על אבחנות אלטרנטיביות, על מהות הטיפול הרפואי הניתן לו ועל סיכונים ותופעות לואי אפשרויות. בודאי ובודאי כשמדובר בנערה. (ולא משנה כרגע איזה סוג של טיפול זה).
כללים אלו מעוגנים ב"חוק זכויות החולה" (1996)
קיבלת שיעור לחיים, ומעתה תדעי להבא לבקש מידע מפורט על ההתרשמות והטיפול, על אלטרנטיבות ועל סיכונים, מכל מטפל אליו תפני במהלך חייך.
מן הסתם, הרופא התרשם שהסיבה לתאבון המוגבר הוא מצב נפשי כמו מצוקה סמוייה או חרדה. לא ברור על סמך מה הוא הגיע להתרשמות זו, ואילו כלים עומדים לרשותו. עדיף שהיה משתף אותך בהתרשמותו ומפנה אותך להמשך בירור אצל פסיכולוג, או אצל פסיכיאטר המומחה לבני נוער, ואולי גם לנוירולוג כדי לבדוק אם יש לך קושי בקשב ובריכוז.
הרישום של כדורים נוגדי דכאון בקלות כה רבה, מבלי לחשוב יחד עם המטופל אם זה מתאים, ומבלי להציע חלופה, כמו טיפול נפשי, הוא מקומם.
חשוב לי לציין שכדורים נוגדי דכאון וחרדה ממשפחת ssri (מאיצי סרטונין) הם המצאה גאונית, שהקלה ואף הצילה את חייהם של רבבות בני אדם! אין כל רע, ויש אף הרבה טוב, בטיפול כזה, גם בקרב האוכלוסיה הנורמטיבית ובמצבים לא חמורים במיוחד. אך יש דרך ותהליך מסודר כדי לודא את הצורך בהם, ולקבל את הבנת והסכמת המטופל.
אנא התחילי את התהליך מחדש, עם רופא זה או אחר, או עם איש מקצוע אחר (כמו דיאטנית).
ובעניין התאבון המופרז, בכל מקרה כדאי לחשוב אם יש לזה רקע נפשי כזה או אחר (גם צמיחה והתרגשות חיובית יכולה להגביר תאבון). אם כן, עזרה מקצועית בטח יכולה לעזור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי אני בדכאון?agold22/03/2012
שלום רב, אני אומנם בת 62 אבל יש לי ילדה (מאומצת) בת 14. אני רווקה ומגדלת את בתי לבד. אני משפחה מצומצת ביותר - רק היא ואנוכי. מאז תחילת גיל ההתגברות הקשר עם בתי כמעט ואינו קיים ופעם ראשונה בחיי אני מרגישה לא נאהבת וללא נזקקת. עד לפני שלוש שנים טיפלתי באמא שלי שהיתה רתוקה לכסא גלגלים. כל חיי עזרתי לאחרים ושכחתי את עצמי. לא שאני מתלוננת. היה לי טוב. הרגשתי שזקוקים לי ויש תמורה למאמציי. עכשיו אין לי מטרה בחיים. אין לי חשק לקום. אני דוחה דברים - משהו שלא עשייתי מימיי. אני צריכה לבנות חיים משלי ואין לי מושג איך להתחיל. בתודה עבור כל עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי אני בדכאון? - תגובה
רוני פרישוף23/03/2012שלום agold,
נכון שמשפחה בת שתי נפשות היא מצומצמת, אך יחד עם זאת היא עולם ומלואו!
ביתך בגיל ההתבגרות ובאופן טבעי היא מתחילה לתפוס מרחק, ואולי גם להתמרד, לבוא בטענות ודרישות ולהפגין אי-אכפתיות.
אל תקני את זה!
אמא חשובה בכל גיל, ובמיוחד בגיל ההתבגרות! הקירבה הנפשית והאינטימיות אמנם יורדות למחתרת בשנות ההתבגרות, והמתבגר יעשה הכל כדי להסתיר את זה ולשמור על חזות של אוטונומיה ואף בוז. אך בתוך תוכו הוא זקוק להורה נוכח, יציב, שישרוד את התקופה הקשה, וימשיך לאהוב ולהאמין בערכו כהורה.
ההזדקקות הרבה שלך לאהבה ולנתינה אכן לא מקבלות מענה בשלב זה, אך זכרי כי משמעות תפקידך כאמא לא הסתיימה, ונסי למרות חוויית הדחייה להמשיך להיות שם בשבילה. ברור כי סוג הנוכחות ההורית שהיא זקוקה לה השתנתה. היא כבר לא זקוקה לאמא חמה ועוטפת, ואולי היא גם זקוקה לסמכות וגבולות. צריך לחשוב לעומק, ביחד עם מי שמכיר את הבת, מהם צרכיה כעת וכיצד את יכולה להתקרב אליה. את כל עולמה ומשפחתה, היא זקוקה לך, וכעת נותר לך לגלות באיזו דרך.
די ברור שהנתק ביניכם נובע מקושי של שתיכן להתמודד עם אתגרי ההתבגרות. גם הדכאון שלך נובע מחוסר כלים להבין ולהתמודד עם המצב, שגורם לך להרגיש מיותרת וחסרת אונים.
חשוב, ואף אומר, הכרחי, לקבל הדרכת הורים משמעותית! בין אם במסגרת טיפול נפשי עבורך, ובין אם כמסגרת בפני עצמה.
כל הורה במצבך הייתי מפנה להדרכת הורים, אך מכיון שאת אמא חד הורית מבוגרת יחסית והילדה מאומצת, הסיכון לדחיה הדדית, לקרע ולשחזור טראומטי של נתק, גדול במיוחד, ונחוצה עזרה מקצועית.
אל תוותרי על הילדה ועל עצמך והאימהות שלך! פני לעזרה מקצועית בהקדם!
בהצלחה וכל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופ , המרוץ הזה , אחרי החיים .lllll18/03/2012
כולם רצים ורצים ואחרי מה?
למה לפי דעתכם החיים הם לא חופש מוחלט של אדם לעצמו,
אלה הכול ידוע מראש.
לימודים , צבא לימודים גבוןהים חתונה משכנתא ( אין אדם שאין לו, ולמי שאין עוד צפוי בעתיד )ילדים עבודה עד מאוחר בית אבות ו...........
זהו בערך :
לי לא מתאימות המסגרות האלו של החיים, ולכן אני מרגישה כישלון ותיסכול.
יש עוד הרבה כמוני, אז השאלות שלי הן,
למה לפי דעתכם ככה מנוהלת החברה, ומי שאווט סיידר סובל , ולא מרגיש חופשי.
האם יש שיטה שבה אוכל להפסיק להשוות את עצמי לאחרים, ואשווה את עצמי לעצמי?
עשיתי המון דברים בחיים, עם הרבה עקשנות , דבקות במטרה , חלק היה לי קל וחלק מאוד קשה . לפעמים התגברתי ולפעמים לא.
רצות לי בראש מחשבות שדי!!!!!
לא מתאים לי החיים . והרגשתי היא שזה רק עניין של זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופ , המרוץ הזה , אחרי החיים . - תגובה
דניאל זק21/03/2012קספר היקרה.
התלבטתי כמה זמן באיזה אופן לענות לך על פנייתך.
ראיתי שאת פונה לפורום הזה כבר תקופה ארוכה. מצד אחד, אני מבין את מצוקתך ורוצה להתייחס לדברייך: את כותבת תמיד באופן שנוגע ללב, ושמצליח להעלות שאלות רציניות ועמוקות על החיים, על משמעותם ועל הקושי לשאת תחושות של ייאוש, כשלון אישי, חוסר תקווה. אבל, מצד שני, נדמה לי שהמסגרת הנוכחית פחות מתאימה לליווי קבוע של פונים. כך גם מצויין בהודעה שנמצאת בראש העמוד.
במקרה חרום כדאי לפנות למוקדי חירום שונים שקיימים, כמו ער"ן. אבל במקרה שלך, מה שאולי יכול להתאים יותר הוא פנייה למסגרת של קהילת גולשים, לשתף שם ברגשותייך ואולי למצוא מענה קבוע יותר ומתמשך. יש קהילה שכדאי לנסות - כאן באתר - קהילת לחץ, דיכאון וחרדה. ממליץ לך לפנות.
איך שלא יהיה, מאחל לך שיבואו ימים טובים יותר, ושהסבל שאת חווה יפחת או שייעשה יותר אפשרי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב על המילים החמות אך
lllll21/03/2012איני מבינה מדוע אלו פני הדברים .
הרי אין סוף למצוקות האדם, הדברים שמעסיקים ומטרידים אותו .
בעיניי יש החזרה של אנשים קבועים לכאן, דווקא דבר מאוד מחמיא לכם !!!!1
וכול ההפסד הוא שלכם בלבד.
למרות שהשאלות נכתבות בצורה אנונימית , עדיין צריך פתיחות מסויימת , והער5כה לעוניי התשובות .
ואין זה מובן מאילו , בכלל לא !!!
כמו שהחכם מארק טויין המצחיק והשנון אמר פעם
"לעולם אל תסרב לעשות מעשה טוב, אלא אם כן המעשה הזה יגרום נזק לך או לאחרים. ולעולם, לעולם! אל תסרב למשקה."
- מרק טווין
חבל, חבל שהשאלות שאפשר לשאול פה ,הן מוגבלות לשאלה , או שתיים לכול החיים . זה מוזר !!!!! אולי תגדירו, . כי לא הצפתי אותכם בשאלות
אך אין לי צער בלב. אשאל בפורום אחר. שיהיה לכם
בהצלחה.
-פסח שמייח לך דניאל ולרוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא החברה מתנהלת כך-זה אנחנו
טובה פריש27/03/2012כמעט הכל תלוי בנו\\0בגבולות חיינו).אנחנו יכולים להחליט לא להשוות עצמנו לאחרים,כי אם להשיג את המקסימום שאנחנו יכולים להשיג. אני בדיוק קוראת את תורת בודהה.הוא טען שהעולם שלנו הוא במחשבות שלנו.והאסונות שלנו נובעים משימת האגו בחשיבות עליונה.אם נצליח להשתחרר מהתשוקות שלנו(שזו חמדנות ,למשל)נהיה משוחררים. אני יודעת שאנחנו תלויים באופי שלנו.אבל אפילו בגיל מבוגר כמו שלי אני עובדת כל יום לשפר את עצמי.לפעמים אני אפילו מצליחה. בקשרלהשוואה לאחרים,מהטובים ביותר היפים ביותר,העשירים ביותר,תמיד יש טובים,יפים עשירים יותר.כך שאין טעם להשוואות. מה שהכי חשוב זו הבריאות.וזה לא תמיד בשליטתנו,אבל במקצת כן.והעיקר להאמין בשמחה ובטוב שבעולם.האמונה הזו אף היא תלויה בנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)