פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים
    רפי
    05/06/2012

התהום
    אני מביט לאחור רואה אותך שמה
    התהום השחורה שאומרת לי בוא
    אני מושיט את היד אף אחד לא לוקח
    אני שוב מביט לאחור את קורצת אומרת לי בוא
    תראה שהכל פה בסדר עם תבוא הכל יגמר
    אני שוב מושיט אתי ידי אפילו בכח
    אבל שוב אף אחד לא תופס אפילו לרגע שלא אלך לתהום השחורה
    כולם מדברים צוחקים
    מביטים הם אלי ואומרים לי
    על תדאג תראה שהכל יעבור
    שוב מביט לאחור לתהום השחורה
    היא קורצת אומרת לי בוא
    אם תבוא הכל יגמר
    מביט שוב קדימה מושיט את ידי
    שוב פעם בכח אולי מישהו יושיט את ידו ויתפוס
    קולי נעלם לא נשמע הוא ברקע
    מה רק ביקשתי אומר לעצמי
    לא ליפול לתהום השחורה מאחור
    איש לא שומע איש לא רואה
    שדרכי לתהום השחורה כה קצרה
    אז ביקשתי וקולי לא נשמע
    כי אנני יודע לבקש במילים
    לפעמים מספיק רק מבט בעניים
    כדי לדעת
    שפוחד אני שוב להביט לאחור
    לתהום השחורה
    אז אנא אומר אני שוב בעייני
    הושיטו לי יד
    פוחד אני מהתהום השחורה
    אז העיניים שוב מבקשות
    אל תתנו לי ליפול לתהום השחורה
    ר.ב.א

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אתה מקסים ויש עולם מופלא שם בחוץ !

חציונית
    07/06/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא במשרה מלאה
    חציונית
    04/06/2012

אני אשה בת 62. אמא וסבתא. גרה לבד ואוהבת את זה מאד. מטופלת באנטי-דכאוניים כבר שנים. יש לי תחומי עניין ואני שמחה בחלקי. הבעיה שלי היא - רגישותי למה שילדי אומרים לי ולהתנהגותם אלי. בת אחת לא דיברה איתי שנים, והשאר עושים לי ברוגזים לתקופות שונות, בידעם שאני ממש סובלת מכך, עוד מילדותי. כל נושא, קטן כגדול, נושא אופי רציני ותוצאות של ניתוק. אני מוצאת את עצמי עצובה, בוכה, מיואשת, מחליטה החלטות "רעות". אשמח לשמוע מכם מה עושים . תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא במשרה מלאה

הוספת תגובה

• אמא במשרה מלאה - תגובה

רוני פרישוף
    04/06/2012

שלום חציונית,

את מתארת תחושות של רגישות, פגיעות ונטייה להעלב עוד מילדותך. יתכן כי רגישות זו גרמה לך לחולשה נפשית, בגללה את לוקחת כבר שנים כדורים נוגדי-דכאון.

לילדייך ישנן כנראה טענות רבות כלפייך כאמא וכסבתא. מן הסתם, חלקן מוצדקות יותר וחלקן פחות. אני מאמינה כי כוונתם היא לא לפגוע ולהעליב אותך, אלא הם מנסים להעביר לך מסר כלשהו. סביר מאד שהתלונות או הכעסים הם נסיון לתקן את מה שמרגיש לא טוב ביחסים.

לדעתי, כדאי לך להעזר בטיפול נפשי, כדי לפתור את עניין הדכאון לא רק בעזרת תרופות, כדי לחזק את רגישותך, וכדי ללמוד להתמודד עם טענות ילדייך בצורות יעילות יותר. המטפלת תעזור לך להבין מה רוצים ממך ילדייך, איך להכיל את הכעס שלהם מבלי להיפגע כל כך, איך להשמיע את קולך וצרכייך, ואיך אפשר לבנות את היחסים בצורה חמה וטובה יותר. ברוגזים ונתקים מתרחשים כאשר אין כלים טובים יותר להתמודד עם פערים וכעסים. תוכלי לרכוש כלים כאלו, ובעזרתם לשפר מאד מאד את היחסים במשפחה, וזה בדוק!

טיפול בחינם או מסובסד תוכלי לקבל בקופ"ח או מרפאה לבריאות הנפש. ייעוץ לענייני משפחה תוכלי לקבל בעמותות, ארגונים כמו נעמ"ת ומחלקת הרווחה בעירייה.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב על תשומת הלב

חציונית
    05/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכה גופנית כלפי מטפלות
    אריקה
    04/06/2012

כבר פעם שניה שיש לי בעיה עם הבעל אשר שמשך מינית למטפלת עדיין מטפלות ישראליות אשר עובדות מספר שעות ביום הפעם הוא בא בדרישות מהמטפלת לחיבוקים ונשיקות שוחחתי עם המטפלת אישה משכילה אשר יש לה השכל הרחבה ולא משדרת כלפי הבעל מניות ופשוט השאלה שלי היא אני לפני החלטה להכניס עוד זר הביתה האם עלי לבקש גבר או אישה מיותר לציין שלי בתור אישה יש בעיה עם מטפל זר גבר כמובן שחסרים פרטים אשיים מסיבה ברורה.....בתודה מראש לכל רעיון.....

לקביעת תור
    סגירה
    משיכה גופנית כלפי מטפלות

הוספת תגובה

• משיכה גופנית כלפי מטפלות - תגובה

רוני פרישוף
    04/06/2012

שלום אריקה,

לא ציינת את גילו של בעלך ואת מצבו הגופני, הנפשי והמנטלי. יתכן כי על רקע גיל, או מצב רפואי/נפשי, יש התרופפות ביכולת לשלוט בדחפים ובשיפוט התקין. מאד כדאי להתייעץ על כך עם פסיכיאטר או פסיכו-גריאטר.

המצב שאת מתארת הוא בלתי נסבל עבורך ועבור המטפלת, וגם בעלך בודאי סובל מצרכיו שאינם יכולים לקבל מענה הולם בדרך זו. בכל מקרה, ובמיוחד אם אינו מסוגל לשלוט בעצמו ואינו מגלה מודעות למעשיו, יש לחדול מייד מהעסקת מטפלות נשים. הדברים עלולים להתדרדר למשבר קשה, ברמה האישית והזוגית, וחס וחלילה גם הפלילית. הנשים המועסקות אצלכן נפגעות מבעלך, ועלולה להיות גם זו שלא תגלה סובלנות ותתלונן במשטרה.

אני מבינה את הקושי להכניס הביתה מטפל גבר, אך כדאי לך לשקול בחיוב את האפשרות. אני מכירה נשים רבות שקיבלו אל ביתן מטפל כדי לטפל בבעלים, ואחרי הסתגלות הדברים התנהלו היטב לשביעות רצון כולם.

בהצלחה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב

אריקה
    05/06/2012

כן כנראה לא תהיה לי ברירה ולהעסיק גבר ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בטיפול
    מאיה
    03/06/2012

היי,
    אני בת 26 כבר כמה שנים בטיפול. יש לי בעיה. אם המטפלת שלי אומרת לי "לא" לגבי שינוי שעות או כל דבר אחר זה מתסכל אותי ואני ישר כועסת עליה. אני לא מסוגלת לשמוע את המילה "לא".זה מתסכל ומעצבן אותי. אני לא רוצה להוציא תיסכולים על אנשים ובטח לא עליה אבל אני לא מצליחה לשלוט בזה. אני חייבת להגיב.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בטיפול

הוספת תגובה

• בעיה בטיפול - תגובה

רוני פרישוף
    03/06/2012

הי מעיין,

את מצליחה למקם את הקושי היטב. לא בכך שקיימים גבולות וסירובים בעולם וביחסים קרובים (שזה דבר בהחלט קשה אבל חלק בלתי נמנע מהחיים) אלא בכך שלך יש בעייה לשאת תסכול, לדחות סיפוקים ולשאת סירוב. המיקום הזה הוא נכון, אמיץ ואולי פרי של כמה שנות טיפול.

אני מאמינה שאנשים שמתקשים לשמוע "לא" הם כאלו שה"לא" בחייהם הופיע מוקדם מדי, בצורה נוקשה וחריפה מדי, ובמינון גבוה מדי יחסית ל"כן". לחילופין, אולי הם לא זכו לקבל "לא" תקיף ובריא, בגלל חולשה של הוריהם וקושי של ההורים לאכזב או לעמוד בכעס של הילד.

כך או כך, המשימה ההתפתחותית בגילך היא לפתח חוסן נפשי שיאפשר לך להשיג מטרות ולהגשים חלומות, גם כאשר בדרך תידרש עמידה בוגרת בתסכול, אכזבה, אי-סיפוק, סירוב, כשלון וגבולות. כל אלו הם בלתי נמנעים, אך בדרך כלל יש בהם הגיון מסויים והם ניתנים לנשיאה.

אפשר בודאי להתווכח עם הגבול, או עם ה"לא", אך רצוי להשתמש בכלים כמו שכנוע, תקיפות, בקשה, ולא בתוקפנות או התפרצות. אמונה בעצמך, ויכולת הרגעה עצמית (למשל, "אדבר על זה מחר כשארגע ולא עכשיו כשכולי רותחת"), מאד מסייעים לכך.

מה אני מציעה? את אומרת שאת חייבת להגיב, ובהחלט את יכולה ומגיע לך להגיב. אין שום סיבה שתצטרכי להתמודד לבד עם הפגיעה והכעס שה"לא" מעורר בך, במיוחד במסגרת טיפולית. העזי ושתפי את המטפלת ברגשותייך. במילים, מותר ורצוי לבטא כל דבר. כדי שלא תרגישי רע עם עצמך אחר כך, נסי לתאר את תחושותייך הכנות בטון רגוע, מבלי להרים את הקול, להתפרץ או לעשות פעולה אימפולסיבית. ספרי למטפלת על הקושי לשלוט בעצמך, וקבלי ממנה עצות כיצד להרגע ולהגיב בצורה נאותה.

אם אתה חשה שכמות ה"לא" שאת מקבלת לבקשותייך היא מופרזת יחסית להיענות המטפלת לצרכייך, חשוב שתפתחי הרגשה זו, ותבדקו יחד אם יש מקום לשינוי בטיפול.

זכרי שאם כל בקשותייך היו נענות בחיוב, סביר שלא היית זוכה להזדמנות לשפר את היכולת החשובה כל כך לשאת תסכול, לדחות סיפוק, לקבל את המציאות ולדבר על מה שכואב.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן
    מתוסבכת
    01/06/2012

אני לא מצליחה ליעל את הזמן שלי
    ואז אני בבאסה מזה, אני בתקופה לחוצה עם לא מעט מחוייבויות ודברים שעליי לעשות
    ואני מודעת שאם אתרכז שעתיים או יותר אז אתקדם ואסיים דברים
    או מצד שני אם אנצל שעה וחצי לעיסוק במשהו שעושה לי טוב ארגיש טוב יותר וארצה להתרכז יותר במטלות.
    אבל כמו דוגמת הבוקר שקמתי לפני הזמן והנה עברו להן 3 שעות בלי שעשיתי כלום
    עוד כשעה אלך למופע ,וזה משאיר לי זמן לא פה לא שם... אולי רק לקריאה ואני מאוד נהנת מהקריאה,
    אבל במקום לנצל את השעות שהיו לי ללכת להתאמן ואז ללמוד קצת אפילו הקצת כבר יהיה יותר משמעותי, או רק ללכת ולעסוק במשהו נחמד
    אני מעבירה חלקים גדולים מהזמן שלי בלמלמיות שגורמת לי להרגיש רע

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    זמן

הוספת תגובה

• זמן - תגובה

רוני פרישוף
    01/06/2012

הי מתוסבכת,

עצם זה שיש לך מחוייבויות ופעילויות מרובות מלמד שחייך עשירים, ואת אדם פורה ושואף קדימה. אנשים רבים מתמודדים עם בעיות של ניהול זמן, משמעת עצמית, קביעת סדרי עדיפויות וכיוב', כשבבסיס עומדת הדילמה אותה את מתארת, כיצד לאזן בין עשייה לרגיעה, בין השקעה בחובות לבין פעילויות פנאי מתדלקות, איך להציב מטרות ולוחות זמנים, ואיך לעמוד בהם בלי הסחות דעת ושינויי דעה. אולי ברקע יש גם קושי רגשי מעט יותר עמוק, כמו פחד מכשלון/הצלחה, חוסר אמונה בעצמך או בדרך, חוסר אנרגיה נפשית, פחדים וכיוב'.

שפע עצום של חומרים, ספרי הדרכה מקצועיים ופופולריים ואתרי ייעוץ באינטרנט נועדו למטרות אלו ממש. בעשורים האחרונים פותחו אסטרטגיות, שיטות ומיומנויות לניהול הקשיים אותם את מתארת. החומרים האלו כוללים אסטרטגיות של ניהול זמן וסדר יום, תיכנון והתארגנות, הבניית משימות, דרכים לשיפור המשמעת העצמית וכוח הרצון, דרכים לקביעת יעדים וסדרי עדיפויות בחיים וכו'.

אם את רצינית במחוייבותך לעצמך, כדאי לגשת לחנות ספרים ולמצוא ספר או שניים המדברים אל ליבך, ולדבוק בעצותיהם. גם בעזרת חיפוש בגוגל תמצאי שפע של חומרים והדרכות (לא כדאי להתפזר יותר מדי, אלא לזהות מה מתאים לך, ולדבוק בו לתקופה מסויימת).
    אם העבודה העצמית יותר קשה לך, אפשר להעזר באימון אישי, או במקרה שיש לך הפרעת קשב וריכוז (שגם היא מולידה קשיי התארגנות), להתנסות בהוראה מתקנת אצל מומחים לעניין.
    אם ה"מתוסבכת" נובע להרגשתך ממקור רגשי עמוק יותר, בהחלט שווה לנסות טיפול פסיכולוגי, שיחזק אותך ואת נחישותך להתמיד במסלול בו בחרת.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    דניאל
    31/05/2012

אני הומו..עדיין בארון.. כרגע אני כבר בן 22...ואני נמצא בהתלבטות ממש קשה ובתסכול שלא עוזב אותי.. במצב המשפחתי שלי כרגע אין סיכוי שאני אהיה מוסגל לצאת מהארון.לא עכשו ולא בעתיד.. אני יודע שיגרם נזק נפשי קשה לכולם (במיוחד להורים).עוד סיבה שאני לא רוצה לצאת מהארון זה כי אני רוצהלהתחתן ולהקים משפחה כמו כולם.לא להשאר בודד..אבל עדין אני לא מוצא את עצמי מתחתן ומתאהב עם אישה.. עוד משהו שמאוד מפריע לי,אין לי חברים אני נמצא כמעט כל הזמן בבית(פרט לעבודה).. אני כמעט ולא יוצא או מבלה.. ואין לי אף חבר קרוב שאני אוכל לספר לו מה אני מרגיש. אני מרגיש ככ עצוב וריקנות והחיים שלי קשים ואני לא יודע איך להתמודד עם זה ומה לעשות..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

דניאל זק
    31/05/2012

שלום דניאל.

בדבריך אני מבחין בין שני נושאים שונים, שאולי בכלל אינם קשורים זה לזה - הנטיה המינית שלך, והבדידות. בשני נושאים אלו כדאי לעשות מאמץ כדי לשנות את הרגשתך ולחשוב מחדש על עמדותיך המוצקות - למה בעצם אין לך חברים? האם ההתכנסות פנימה היא באמת הפתרון היחידי שאפשרי עבורך? ובעניין השני - האם באמת ייגרם נזק נפשי קשה בעקבות יציאה מהארון? האם לא ניתן להקים משפחה גם מתוך קשר בין שני גברים, או באמצעות פתרון יצירתי כלשהו?

טוב מאד שפנית לכאן, כי אולי בכך אתה מתחיל את הדרך לחיים הרבה יותר טובים עבור עצמך.

בקשר לנטיה המינית, נדמה לי שישנם ארגונים רבים שישמחו ללוות אותך ולסייע בכל מה שדרוש לך - סיוע טלפוני, פגישות ייעוץ, פורומים קהילתיים ומפגשים קבוצתיים. חפש "ארגוני סיוע לקהילה ההומו-לסבית" ואולי תוכל למצוא ארגון שייראה לך מתאים. אל תהסס ועשה את המאמץ הדרוש כדי להתחיל שם בבירור יסודי של השקפות עולמך ביחס לנושא זה.

בקשר לבדידות, האמת היא שזה עניין שנשמע יותר מדאיג, כי בדידות ממשית שבה אין אף חבר שאפשר לפנות אליו היא מצב קיומי קשה, אולי אפילו מסוכן. קשה מאד גם להיחלץ לבד מהנטיה להתבצרות בתוך עולם פנימי וגם כאן נראה לי שתוכל להיעזר רבות באחרים, אולי במסגרת טיפולית - פרטנית או קבוצתית.

מקווה שתשובתי תדרבן אותך לפנות לעזרה, ושבסופו של דבר תוכל לחיות חיים מלאים יותר, שבהם תהיה שלם יותר עם עצמך ועם בחירותיך.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דניאל
    31/05/2012

לגבי היציאה מהארון-בלתי אפשרי מבחינה משפחתית.. הסבל שיגרם הוא באמת גדול מאוד.
    לגבי להקים משפחה עם גבר-אני אהיה חייב לצאת מהארון בשביל זה..
    אני בא ממשפחה מסורתית -דתית.הם בחיים לא יקבלו את זה.. הגישה שלהם מאוד נגד......
    לגבי זה שאני לא מוצא את עצמי מבחינה חברתית-יכול להיות שזה קשור בדברים שקרו לי בעבר(היו אנשים שהחשבתי לחברים ממש טובים שלי והתברר לי שזה לא הדדי)..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

דניאל זק
    31/05/2012

שלום שוב, דניאל

בסדר גמור.

הפואנטה של דבריי היא שלא כדאי להישאר לבד עם ההתלבטויות, אלא למצוא מסגרת מתאימה לברר יותר לעומק את מצבך ואת האפשרויות השונות שבפניך, מתוך תקווה שניתן יהיה לקיים חיים טובים יותר בעתיד עבורך.

לבד קשה לעשות את זה, ואני חוזר וממליץ לפנות לעזרה למקומות השונים האפשריים.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקעים
    elli
    31/05/2012

שלום בן זוגי כבר 11 שנה עובר בשנה האחרונה תהפוכות ושינויים אישיים ובעבודה.לדעתי עכשיו הא במצב הכי גרוע ונראה לי שהוא כבר בדיכאון ...בשנה הזו עברנו כל כך הרבה ובגלל מצבו הוא פשוט לא היה שם בשבילי ואפילו הזיק למצבי.. לדוגמא הייתי לפני לידה והוא פשוט לחץ עליי והעמיס עליי את המצב הכספי ושאני לא יכולה ללדת עכשיו כי הוא צריך להיות בעבודה ולא יכול להרשות לעצמו לא ללכת לעבודה. גם שהוא היה שם בלידה הוא לא באמת היה שם כי הוא חשב רק על הכסף... חודש לאחר מכן ביתנו הגדולה נפצעה בזמן שהוא שמר עלייה כי הוא חשב על דברים אחרים .. היא הייתה מאושפזת כמה ימים בבית החולים... חודשיים אחרי זה אמא שלי היתה על סף מוות ועברה ניתוח קשה ובמקום לתמוך בי הוא היה צועק עליי כשאני חוזרת מבית החולים.. איך השארתי לו את הילדים, או למה את לא סומכת עליי עם הילדים (היה מתקשר אליי כל 5 דקות לבית החולים.. וכל הזמן שואל אם יצאתי ומתי אני באה).. לא חיבק אותי אפילו פעם אחת.. לא שאל לשלומי... לפני כמה ימים הייתה לי בדיקה רפואית מלחיצה ביותר ומאוד חשובה לי והוא ידע כמה היא משמעותית בשבילי... והוא בחר ללכת לבלות עם חברים במקום לתמוך בי ולהיות שם....
    לא עזבתי אותו.. אני ערה למצבו .. מנסה כל הזמן לעזור ,לשכנע אותו לפנות לעזרה וכלום לא עוזר...
    מה עושים עם כל האכזבות האלה? עם כל המשקעים האלו.....

לקביעת תור
    סגירה
    משקעים

הוספת תגובה

• משקעים - תגובה

דניאל זק
    31/05/2012

שלום elli,

את מתארת בתסכול גדול ובכאב את היחסים בינך לבין בן זוגך. אני שומע את החשש בדברייך, את התחושה שאת ניצבת בפני תהליך של התנתקות ביניכם שרק הולך ומחמיר, את הבהלה מפני קריסה של בן זוגך, או שלך או של משפחתך.

לצד זאת, אני גם שומע את הדאגה בדברייך למצבו של בן הזוג. את נשמעת כמו מישהי שלמרות הכעס שצברה, גם מסוגלת לראות אותו ולהבין שהוא כנראה עובר תקופה קשה ביותר. כל הכבוד לך על כך שלא הרמת ידיים, שאת מנסה להושיט לו יד לעזרה.

כנראה שבשלב הנוכחי בחיים שלכם העזרה שאת רוצה לתת איננה מספיקה. ייתכן שכרגע אתם לא מצליחים לפעול ביחד כצוות שיטפל בבעיות מתוך תחושת אחריות ושייכות משותפות. על כן, הייתי מציע לך לנסות בכל דרך לדברן את בן זוגך לגשת לייעוץ. גם לגבייך הייתי מציע לנסות ולראות האם ישנם אנשים בסביבה שאיתם תוכלי להתייעץ, שאותם תוכלי לשתף במה שעובר עלייך.

מקווה שהתקופה הנוכחית תיראה לך יום אחד כנקודת שפל ביחסים שממנה המצב רק השתפר. הרבה פעמים משברים בחיים יכולים ליצור גם הזדמנויות חדשות, ובמקרה שלכם לחייב אתכם (ואותו), למשל, לשתף פעולה באופן הרבה יותר מוצלח ופורה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאון
    רוית
    31/05/2012

בת 37 בריאה,נשואה+....עובדת ובאופן כללי חיה באושר.
    מידי פעם יש לי ירידה במצב הרוח דבר אשר משבש את היחס עם בעלי כי הוא לא מרים אותי אלא נכנס איתי לדאון בטענה שזה משפיע עליו.
    זה משפיע עליי בד"רכ עד יומיים שלושה ואז זה מסתדר.
    בימים הללו אני ממשיכה לתפקד רגיל:עובדת,ילדים הכל רגיל אך לא מדברת כמעט,סגורה ונראית בדכאון ועצובה.
    מה עושים עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    דאון

הוספת תגובה

• דאון - תגובה

דניאל זק
    31/05/2012

שלום רונה.

דבר ראשון שעולה מתוך דברייך הוא שיש לך בסך הכול חיים טובים, ואפילו רגעים של אושר. הרבה אנשים היו שמחים אם היתה להם אפשרות להגדיר כך את עצמם. מהבחינה הזו מצבך בהחלט טוב. העניין הוא שבכל זאת ישנם ימים שתוקפת אותך תחושה שלילית, והחיים אז נראים אחרת. חבל לי שאת סובלת מכך.

קשה לדעת מכאן מה הרקע לתחושות השליליות שתוקפות אותך - האם זו התקופה הנוכחית שמלחיצה ובשנים קודמות הרגשת אחרת; האם יש משהו שמטריד אותך תמיד מאחורי הקלעים ושבדרך את כלל משתדלת להתחמק ממנו (למשל: בנושא ההתקדמות המקצועית שלך, או ביחס לקשר הזוגי שבו את נמצאת); אולי משהו בגידול הילדים הפך להיות מעיק לאחרונה.

מעבר לבעיות ספציפיות, ייתכן שאת מבטאת בהרגשה שלך משהו בסיסי, שקשור לטבע של החוויה האנושית. נדמה לי שכל קיום אנושי מכיל פערים שאי אפשר לבטל בין מה שרצוי לבין מה שמצוי, בין הציפיות שלנו לבין מה שבסופו של דבר מתגשם במציאות.

לבירור מעמיק יותר אפשר לפנות לשיחות ייעוץ, או לנסות אפילו עם אדם קרוב קצת "לאוורר" את התחושות ולהרגיש פחות לבד (אני מבין שבשלב הנוכחי בעלך אינו הכתובת המתאימה, אבל ייתכן שיש אחרים בסביבה שיהיו יותר קשובים).

בכל מקרה, מקווה בשבילך שתוכלי למצוא משמעות וטעם בדברים שבכל זאת השגת לעצמך, ושתצליחי לצמצם את השפעתם של הימים הפחות מוצלחים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוסף

רוית
    01/06/2012

ראשית תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי.
    שנית,בעלי הוא כן אדם לשיחה ולהתיעצות אבל....בסופו של דבר זה חודר אליו ואז אני צריכה להתחיל לטפל בו ולא בי-אז בשלב הזה כאמור עדיף לא ממש לשתף.
    שנית,יש דברים מאוד נכונים במה שאמרת,ויתכן שבגלל שעד הגיל הזה [37] עברתי המוןןן בחיים....וכנראה כרגע זה צף. גם צף משהו מאוד מוזר:
    אני מרגישה שהחיים זה מרוץ של נניח 10 קילומטר ואני היום הגעתי לאמצע המרוץ,עוצרת ואומרת לעצמי רגע...מה עשית טוב ומה פחות טוב וקדימה תתחילי לתקן ואז אני מגיעה לתובנות של:למה לעבוד קשה? איפה אני? וכ"ו.....
    וזה תוקע אותי-העבר! המה לא הספקתי,לא ראיתי,לא מימשתי,לא ביליתי וכו.....
    היום מאוד משתדלת כן לתקן אבל העבר כאן,קיים ומטריד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוסף - תגובה

דניאל זק
    01/06/2012

שלום שוב, רונה.

נכון, ככל שמתקדמים בחיים כך עולות המחשבות על אפשרויות שבהן לא בחרנו, ואנו נדרשים לחשיבה עצמית על המתווה הכללי של חיינו כפי שהם.

מאחל לך המשך בירור עצמי וקבלה עצמית (ככל שרק ניתן!) בהמשך הדרך.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני מתערבת

חציונית
    07/06/2012

פשוט יש לי בת בגילך ובמצב דומה. לא נראה לי שטיפול יעוצי יעזור לך. רק יוציא ממך המון כסף. את יכולה דרך רופא המשפחה לקבל את הפרוזאק הישראלי - ותאמיני לי - זה יסדר לך את הראש, את העננות, את האפרוריות. אם עזרתי לך דייני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסידי
    עינת
    29/05/2012

שלום,

אני סובלת ממחשבות טורדניות אני לוקחת 20 מ"ג ציפרלקס עוזר אבל לא כמו שהייתי רוצה,המחשבות חוזרות
    יש לי חרדה ואובסיסה גופנית לגבי בריאות.
    יש כדור ממולץ אחר שאתם מכירים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוסידי

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי

רוני פרישוף
    29/05/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה בנושא טיפול תרופתי בבעייתך, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].

מעבר לכך, רצוי מאד לשלב את הטיפול התרופתי בטיפול פסיכולוגי. להפרעה כפייתית מן הסוג שאת מתארת מומלץ טיפול קוגנטיבי-התנהגותי אצל מומחה לבעיה. גם טיפול דינמי יכול לסייע, בהתאם לרקע האישי.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבודה
    רוני פרישוף
    27/05/2012

שוב שלום אבודה,

לבקשתך, ניסיתי "לצנזר" את המשפטים שנידמו לי כחושפים פרטים מזהים, אך לצערי כל ההודעה, יחד עם הדיון בה, נמחקו. ניסיתי, אך לא הצלחתי לשחזרה.

אני מקווה שהספקת לקרוא את התגובות התומכות והמזדהות שקיבלת. סליחה גם ממי שבטעות מחקתי את תגובתה.

מאחלת לך שבעזרת דיאלוג כנה ופתוח תצליחו למצוא את השביל הנכון והמכיל עבורך להתמודד עם המצב המורכב. הרגשות החמים של שתיכם גדולים וניכרים.

כל טוב לך!

לקביעת תור
    סגירה
    לאבודה

הוספת תגובה

• לרוני,וגם ל"שאר"- תודה ושא'

אבודה
    08/06/2012

הי רוני,

תודה על העצות. ותודה שמחקת/ניסית לצנזר לבקשתי.

נפגשתי איתה מאז כבר מס' פעמים. זה לא היה קל. חלק מהפגישות היו קשות מאד מאד. אבל עכשיו- מעט יותר טוב. ( אנחנו מנסות לסדר את הבלאגן). היא עדיין לא יודעת להגיד לי כמה זמן נותר לנו יחד. ואם ח. הלידה תהיה "רק" הפסקה בטיפול או פרידה. אבל בכל מקרה, בגלל הנסיבות הקשות, וההשפעה של זה עלי, היא הציעה שאפגש עם מטפלת "מחליפה"/אחרת בזמן חופשת הלידה שלה. כנראה שיש בזה הגיון- אם כי כ"כ קשה לי לחשוב על זה כרגע.

ולשאלה-"לתכל'ס":

האם מקובל להציע את המדריכה שלה? לצורך העניין? זה מעט מוזר לי. כי הרי מדובר בדמות שיודעת עלי המון מבלי שאני אפילו פגשתי אותה בעצמי, והיא שמעה עלי לאורך זמן- ממנה...
    מה גם שהיא המדריכה שלה.

האם זה מקובל? אני יודעת שמוטב שאדבר איתה- ואני אכן עושה כך. אבל מכיוון שהאמון שלי נפגע- גם בה, אבל גם בכל מה שקשור למטפלים ולטיפול בכלל, ואני במצב כל כך שביר, אני חוששת. והייתי רוצה לדעת ולשמוע אם יש לך מה לומר בעניין.- לפחות כחומר למחשבה שאוכל לדבר איתה עליו.

תודה שוב- על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני,וגם ל"שאר"- תודה ושא' - תגובה

רוני פרישוף
    09/06/2012

שלום אבודה,

נשמע שהמטפלת שלך מאד מסורה כלפייך, מודעת לקשייך, ודואגת לך להמשך טיפול והכלה. אין מניעה שהמטפלת המחליפה תהייה המדריכה. אין פה בעייה מקצועית או אתית, אלא להיפך, רצון להפקיד אותך בידיים הכי טובות ונאמנות בעיני המטפלת.

עם זאת, אם לך יש הסתייגות מן ההיכרות תוכלי לבקש מחליפה אחרת, או למצוא אחת כזו בעצמך.

לא כל כך ברור ממה נפגע אמונך, כל המהלכים שתארת נשמעים מאד מקצועיים ואכפתיים. מקווה שתמשיכי את הבירור בדיאלוג עם המטפלת, ושיהיה לכן כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,ומילת "הסבר"

אבודה
    09/06/2012

הי רוני,

תודה-שוב.

אני יודעת שהיא מסורה מאד. לכן כל כך קשה לי עם כל המצב. אני לא מאשימה אותה בשום צורה, ולכן חשוב לי להגיד את זה כאן- אם חלילה השתמע משהו כזה מדבריי.

באשר לאמון ולפגיעה: אין לי הסבר של ממש. כי זה מורכב. גם ככה האמון שלי מלכתחילה בעייתי, אז כנראה שזה ההסבר לפגיעה. המצב עצמו וההשפעה של זה עלי. הכל נוגע בכאב הבסיסי כל כך שלי שבו מראש רציתי לטפל. ועכשיו אני חווה אותו שוב, בגלל נסיבות חייה שמשפיעות-גם מבלי כוונה, על הטיפול.

בכל מקרה- תודה רבה לך על התשובה.

ואת "הכל טוב" אני מאחלת כמובן לעצמי, אבל לא פחות מזה- גם לה.

אם לא היה אכפת לי כמו שאכפת לי ממנה, אז כנראה שהכל היה פשוט יותר, ולא הייתי נכנסת כלל לפורום הזה. עצם הפנייה לכאן- גם היא קשה לי כשלעצמה. ( מרגיש לי קצת כמו "בגידה".....).

בכל מקרה- היה לי חשוב להסביר, בגלל "ששאלת"- בסוף תגובתך.

שוב- תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שמסתיים באופן פתאומי וכואב-
    אבודה
    27/05/2012

שלום,

הגעתי לטיפל אחרי הרבה מאד התלבטויות ושנים של המנעות מכך.(מרב פחד מ"טיפול"). ככל הנראה יש לי פוסט טראומה מורכבת ומתמשכת.(להבדיל מטראומה על רקע ארוע בודד. אצלי- זה חיי מהילדות-בגרות וכ'ו).-אני נמנעת מלפרט כאן יותר. יש לי גם מה שמכנים"חרדת נטישה".
    נדדתי בין מטפלים שונים-פגישות הכרות,כאשר לא רציתי אף אחד. עד שהגעתי לפסיכולוגית שלי כיום. כבר בפגישה הראשונה,ומייד לאחר הפגישה השנייה- ידעתי שמצאתי את מה שחיפשתי כ"כ הרבה זמן. לאט לאט, התפתח ביננו קשר מאד מאד חזק ומאד מיוחד. ואף יוצא דופן במובנים מסויימים. (אני יודעת עליה הרבה, ללא כוונה מצידה. זה פשוט משהו שקרה, ובנה גם אמון ביננו, אבל כנראה שזה גם מזיק- עכשיו).
    בסה"כ אני אצלה בטיפול כשנה וחמישה חודשים.
    כרגע, אני אבודה. בצורה שאין לי אפילו מילים שיתארו את עוצמת חוסר האונים, הפחד, האימה, הייאוש והדכאון שאוחזים בי כבר שבוע ולא מרפים.
    אנסה להסביר מה קרה: היא בהריון.(באופן די פתאומי ולא צפוי). היא הודיעה לי שאמורה ללדת בסוף נובמבר ולאת לחופשת לידה של 3 חודשים-בהם לא יתקיים טיפול או קשר בשום צורה שהיא. מעבר לזה,הבעייה הגדולה באמת:היא אמורה לעזוב את הארץ 4 חודשים לאחר חזרתה מחופשת הלידה. רק אני מודעת לעובדה זאת, וזה רק בגלל הקשר המיוחד הזה ביננו. (עוד פרט "שנחשף" בגלל אופי הקשר ביני לבינה במהלך הטיפול). הידיעה הזאת עכשיו היא קללה עבורי. לולא ידעתי-אני בטוחה שלא הייתי מגיבה וחווה את כל מה שקורה לי עכשיו.
    בהתחלה-דיברנו על זה. רציתי כבר לעזוב- באינסטינקט ראשון. אך היא אמרה שכדאי שנמשיך. ושהיא תחזור וכ'ו. ושייתכן גם שבגלל הלידה נסיעתה תדחה בשנה- ל2014. במקום 2013. אבל- לאור תגובתי הקיצונית, היא עכשיו אמרה שכדאי שנפרד בעוד 5 חודשים- כשתצא לחופשת הלידה. כי כרגע אין לה שום יכולת להבטיח אם היא תשאר בסוף בארץ, או תעזוב לחו"ל. היא תדע זאת רק בהמשך. היא גם אמרה שאם ההריון יסתיים לא טוב מסיבה כלשהי( וזה משהו שקרה לפני פחות משנה. ושוב- רק אני ידעתי. בגלל הקשר המיוחד ביננו. רק שאז הטיפול נמשך לאחר העדרות של בסה"כ שבוע מצידה. כי זה היה גם שלב מאד מאד מוקדם בהריון),ולא יהיה תינוק, אז היא כן תעזוב לחו"ל כמתוכנן. -3 חודשים לאחר חזרתה מחופשת הלידה. ואם הכל יהיה בסדר, אז אולי לא תעזוב ב2013, אלא רק ב2014.
    אני הגבתי קשה מאד לכל זה. רציתי לעזוב מייד כששמעתי. אך היא שכנעה אותי להמשיך ולבוא ולדבר על זה. זה לא עבד. זה רק החריף את מצבי. כי עכשיו גם היא חושבת שאנו צריכות לסיים את הטיפול בעוד 5 חודשים, לאור חוסר הוודאות שלה, והתגובה שלי. הקשר ביננו מאופיין בסמסים, מיילים, וכעת- גם שיחות טלפון רבות. הגבולות הטשטשו. אני מרגישה פגועה מאד, בלי אמון, ובלי תקווה. ( היא- אולי כועסת עלי, אולי מאוכזבת..). אני הולכת לישון בוכה, וקמה בבהלה ממלמלת את שמה: "אין לי יותר את ***-שמה.
    מה עושים??

הוספת תגובה

• מפחיד שאלו הם המילים שלי.

אנונימית
    27/05/2012

אותן תחושות, אותן רגשות, אותו סוג של קשר, פשוט הכל...- רק שהמקרה שלי קרה בגלל שהתגייסתי.
    כבר כמעט שנה שאין לי יותר את *** (רק שלא נגלה שזו אותה אחת "><)
    עדיין ממשיכה לכתוב לה (כמובן מבלי לשלוח), לדבר איתה בדמיון, לקרוא שוב ושוב את המיילים והסמסים ממנה ולהיות מתוסכלת שהיא לא לצידי יותר.
    מטורף כמה שאני מזדהה איתך.
    שולחת חיבוק ענקי, ואם את צריכה אני פה לכל דבר :)
    חג שמח =)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה- לזו שהגיבה, ולצוות הפורום

אבודה
    27/05/2012

הי לך,

זה ממש לא נראה לי אותו דבר-וגם לא דומה. ואני גם בטוחה שזאת א "אותה אחת".

אני מדברת על משהו שקרה עכשיו. שנודע לי עליו בתוך הטיפול-לפני שבוע. ושלא תלוי בי בשום צורה או דרך. (כשכתבתי על ההריון הקודם שלה- שהסתיים באופן עצוב, זה כבר קרה לפני שנה. והיה בשלב כל כך מוקדם,כך שזה לא הפריע לטיפול).

אני גם בחיים לא הייתי מפסיקה את הטיפול- גם לא בגלל חופשת הילדה הצפויה שלה. פשוט במקרה שלי- גם לאחר חופשת הלידה היא אמורה לעזוב את הארץ!.

כך שהסיום פה הוא קיצוני, מוקדם מידי- גם לדעתה, ואין שום דבר שיכול לשנות את המציאות הזאת. אם היה אפשר- הייתי מחפשת כל דרך להשאר בטיפול איתה.

לצערי, היא אמורה לצאת לחופשת לידה באמצע נובמבר( גם אם חס וחלילה ההריון לא יסתיים באופן טוב ורגיל=בתינוק/ת), ואז לחזור שוב לעבודה- בסביבות מרץ, רק שוב לעזוב- כעבור 4 חודשים והפעם לחו"ל.

ואני- לא יודעת מה עושים? האם להמשיך לפגוש אותה במשך חמשת החודשים הקרובים עד שתצא לחופשה? או לסיים כבר כעת ולמצוא טיפול חדש?

וכמובן- שאני לא יודעת אם בכלל יש לי כוחות לפעול באחת מ2 האופציות הללו. כל אחת מהן נראית לי נוראית- מבחינת הכאב הנפשי שלי, והן מבחינה זו שבמקום לדבר על חיי, אני מדברת רק עליה- כי זו הפכה להיות הבעייה המרכזית כרגע בחיי. ( מה גם שאני הרבה יותר מבוגרת ממך-בטח לא חיילת, ואצלי השעון מתקתק בהרבה הרבה מובנים. ומטרות שבעתיין הגעתי בכלל לטיפול).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רציתי

אנונימית
    27/05/2012

להביע את ההזדהות שלי למקרה שלך, ולהיות איתך- הנסיבות אולי אחרות, אבל ככה הרגשתי אז, גם הטיפול שלי נקטע בפתאומיות. חבל שפירשת אחרת.

שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבודה לאבודה

דנה
    27/05/2012

שלום לך,
    קראתי אותך והרגשתי שאני קוראת את עצמי. אותה הסיטואציה, אחת לאחת, התרחשה לה בחיי הטיפוליים . כמוך, גם אני הייתי קשורה אליה מאד, נוצר קשר חד פעמי והרגשתי שאני לא יכולה בלעדיה. כמוך, נודע לי בפגישה אחת פתאומית שהיא בהריון ואמורה ללדת כחצי שנה לאחר מכן.
    כן, הרגשתי שהשמיים נפלו. הרגשתי אבודה- בדיוק כמוך.
    החלטתי להמשיך איתה כי הייתי זקוקה לה ולא היה לי כוח להתחיל במקום אחר.
    היא מצידה אמרה שיש לי הזדמנות להתמודד עם חוויה של פרידה ומאד עודדה את המשך הקשר לאחר שובה, בתום 5 חודשי חופשת לידה (זה מה שהקציבה לעצמה).

מרגע הידיעה על ההיריון הצפוי הוצפתי בתחושות של חרדה ודכאון, שהיו לא פחותות מהסיבות שהביאו אותי לטיפול מלכתחילה. הייתי בשנה מאד משברית מבחינת ארועי חיים ומאד לא התאימה לי ה"הפסקה" כפי שהיא כנתה אותה וה"פרידה" כפי שאני בחרתי לכנות. המציאות היתה חזקה מרצוני המיידי להיפרד והובילה אותי לקבל החלטה להישאר עד ליציאתה לחופשת לידה. הרגשתי לא נעים לעזוב אותה בגלל הריונה. סמוך למועד הלידה נפרדנו , תוך שהיא משאירה דלת פתוחה לחזרה ואילו אני נחושה בדעתי לסיים את הקשר, לסיים בכלל את קונספט הטיפול עבורי.
    כשנפרדנו, עברתי ייסורים קשים. חוויתי נטישה מכאיבה, תחושת בדידות, הגם שאני מוקפת במשפחה ובחברים. התאבלתי על אובדן הקשר למרות שעבדנו חצי שנה על הפרידה. אבל, לא יכולתי להתחיל במקום אחר ומאד חששתי להיכנס שוב לקשר התלותי הזה שמאפיין קשר טיפולי. המחיר היה יקר מידי עבורי.
    החודשים חלפו והגיע הרגע שהיא חזרה מחופשת לידה. לא עמדתי בפיתוי ובקשתי לחזור. חשבתי שנצליח להמשיך מהמקום שהפסקנו. היא מצידה הבטיחה להיות שם עבורי. חזרנו. לא חלפו יותר משלושה שבועות והיא נאלצה לבטל פגישה בגלל מחלת
    ילד, בדיוק בשבוע שבו התרחשה טראומה בחיי האישיים. הבנתי את מצבה. הבנתי שאני לא יכולה להתחרות בתינוקה. גם אני אמא בעצמי. מה שלא הבנתי זו העובדה שלא טרחה לסמס או לכתוב כמה מילים במייל בכדי להתעניין בגורלי. באותו שבוע
    אני נמחקתי מסדר היום שלה. בדיעבד, מרגע שנודע לי שהיא בהיריון , הייתי צריכה להתחיל בתהליך פרידה ממנה ובמקביל להתחיל מיד טיפול עם מטפל חדש מבלי שירחף מעלי אולטימטום של מועד סיום שלא מרצוני.
    את היא החשובה. הבחירה בידך . חשבי על עצמך. אני עד היום בטראומה מהקשר איתה למרות שהיא נבונה ומקצועית, אני מרגישה שמציאות חייה הובילה אותי להזניח אותי ולמרות שאני מאד במצוקה, אני לא מסוגלת להתחיל קשר במקום אחר. אבדתי את האמון במסוגלותו של אדם זר להיות לצידי ברגעי אמת. אני בטוחה שאילו הייתי יכולה להחזיר את גלגלי הזמן, הייתי מוצאת עצמי כיום בטיפול אחר, מייטיב ומצמיח. מטפל טוב הוא מטפל פנוי וזמין. נשמע שאת לא מרגישה שהיא זמינה עבורך- בהווה. מי יתן ותוכלי למצוא את היכולת לבחור בעצמך את הדרך המטיבה עבורך ואז אולי תרגישי שאינך אבודה.
    זכרי, לכל אחד אמנם אין תחליף אך יכול להיות מחליף...
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שמסתיים באופן פתאומי וכואב- - תגובה

רוני פרישוף
    27/05/2012

שלום אבודה,

אני מאד מבינה את מצוקתך. משך זמן רב נמנעת מליצור קשרים בכלל וקשר טיפולי בפרט בגלל טראומות מן העבר וחרדות נטישה, והנה לאחר שהצלחת ליצור קשר מזין ומיוחד הוא נמצא בסכנת סיום, והנטישה כאילו משחזרת את עצמה. אותו פצע שממנו באת להרפא שב ונפער מחדש.

החיים רצופי פרידות כפויות ומצערות, ממחלות, מוות, שינויים גיאוגרפיים, התרחקויות בנסיבות שונות.. ההבדל בין פרידה טראומטית לבין פרידה כואבת אבל כזו שאפשר להכיל אותה, הוא עד כמה היא נעשתה בצורה מעובדת, עם הכרה הדדית, עם השלמה וברכת הדרך, ועם הפנמה של כל היופי והחיוב שהיו בקשר. פרידה מעובדת מאפשרת הרגשה שהקשר ממשיך להתקיים בלב, בזכרון ובבשר החי, וההפנמה הזו מצמיחה תקווה ליצירת קשרים חדשים מיטיבים במציאות.

אין ספק שהנסיבות שלך מקשות מאד על פרידה מיטיבה ומעובדת: את סובלת מלכתחילה מחרדות נטישה, הפרידה היא חד-צדדית, הנסיבות הן הריון ומעבר ארץ. כל אלו הם גורמים קשים מנשוא, אולם בכל זאת אני שומעת רצון עמוק וכנה של המטפלת ללוות אותך ולעזור לך להפוך את הפרידה לנסבלת ואף תיקון לפרידות טראומטיות.

מכיון שיצרתן קשר ייחודי וטוב, אני ממליצה לך להתייעץ עם המטפלת, לפרוק בפניה את כל אשר על ליבך, ולהגיע להחלטה משותפת. כל עצה שאתן כאן תהיה פחות טובה מזו שתוכלנה להגיע אליה יחד.

אני שומעת שגם למטפלת יש צער וקושי, בודאי גם לה יהיה קשה להיפרד, ובודאי היא תישא אותך בליבה. הקשר ביניכם הדדי ואישי מאד. מכיון שעוד אנשים נחשפים לתכתובות באינטרנט והדמויות לעיתים ניתנות לזיהוי, אני ממליצה להפחית בפרטים אישיים, כי את יודעת עליה דברים פרטיים מאד שאולי היא מעדיפה שישארו ביניכן..

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני- משהו לא ברור לי בתגובתך-דחוף

אבודה
    27/05/2012

הי רוני,

ראשית- תודה שהגבת.

שנית- משהו קצת מוזר לאזני במשפטים האחרונים שכתבת לי. האמת שניסיתי להפחית בפרטים אייים ככל האפשר, וחשבתי שגם המצלחתי בזאת. למרות זאת- בחרת לכתוב לי את מה שכתבת בסיום דברייך. ולכן:

שלישית- אם תוכלי, וזה אפשרי- אבקש למחוק את הודעתי. או- צנזרי אותה כרצונך.

רביעית- ניסיתי לקבל פעם מענה ממך- במייל, אך סרבת, ובקשת ממני לכתוב את ההודעה בפורום. ועשיתי זאת כעת- בחשש רב ביותר, על אף מצבי החמור, ועל אף הסבל שאני עוברת.
    חמישית- כשנאמר כל הנ"ל, אנא ממך, אני נורא לחוצה ממה שכתבת בשורותייך האחרונות- בבקשה מחקי את שאלתי.

לא רוצה לגרום נזק. לא לה, ולא לי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשלון
    אני
    26/05/2012

איך מצליחים לעודד מישהו שאיבד את מיטב כספו בעסק שלא ממש צלח, איך אומרים לו מילה טובה שמעבר לאבדן הכספי לא ירגיש כשלון, שלא ירגיש כאדם שלא הצליח במה שכל כך תכנן והיו לו כוונות מרחיקות לכת לשגשוג והצלחה...
    במקום זה רק הפסד של זמן יקר, מתח רב, איבוד תקווה, הרבה ייאוש. וכסף רב שנעלם.

לקביעת תור
    סגירה
    כשלון

הוספת תגובה

• כשלון - תגובה

רוני פרישוף
    26/05/2012

שלום לך,

ראשית אני משתתפת בצער ובאכזבה, ומחזקת אותך על רצונך להיות שם לחזק ולעודד.

נראה לי שלא המילים עצמן הן המעודדות, אלא בעיקר המסר המועבר באמצעות הנוכחות הטובה, האמונה, הרצון הכנה להושיט יד והאהבה. אם יש לך את כל אלו, האמיני ביכולתם לחזק ולהיטיב.

לגבי תוכן העידוד, זה מאד תלוי בך, באותו אדם, ובסוג הקשר שלכם. יש כאלו שרק רוצים שיבינו לליבם (זה מאד קשה, אני מבינה..). יש הנעזרים באמונה מסוגים שונים (הכשלון כנסיון/שיעור/חוויה שאפשר ללמוד ולצמוח ממנה, ירידה לצורך עלייה, הכל משמיים וכיוב..), יש הנעזרים בחיזוק אישי (האדם בך הרבה יותר טוב וחשוב מאשר הכסף, העיקר שניסית מי שלא מנסה לא טועה, אתה חי בדרך שלך גם אם יש לה מחיר לפעמים, וכיוב'). יש כאלו שמתעודדים מלהביט אל העתיד (אתה אדם מוכשר וההצלחה תגיע בהמשך, קשה עכשיו אבל הכל יהיה בסדר). אולי אפשר לעזור עם עזרה קונקרטית, כמו סיוע בפירוק העסק, בתמיכה במשפחה וכו'. בטח תוכלי לחשוב על הרבה כיוונים נוספים.

אבל כאמור, העיקר הוא הליווי והנוכחות הכנה.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל
    אלמונית
    25/05/2012

בין הפרעה טורדנית כפייתית ( חרדות שמשתלטות) לבין הפרעת אישיות פרנוית ?

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל

הוספת תגובה

• מה ההבדל - תגובה

דניאל זק
    25/05/2012

שלום רב.

ישנם לקסיקונים שונים של הגדרות שונות ביחס לאבחנות האלה, שמפרטים את התסמינים שהן מכילות. אחד המקורות הנפוצים ביותר הוא לקסיקון אמריקאי שנקרא DSM.

ממליץ לך לברר באינטרנט, למשל בוויקיפדיה ששם נעזרים ב-DSM, על ההפרעות האלו. תוכלי שם לראות אילו תסמינים שייכים לאיזו אבחנה וללמוד מכך. חפשי הפרעת אישיות טורדנית כפייתית והפרעת אישיות פרנואידית.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניים במחיר אחד

אלמונית
    26/05/2012

יכול להיות לבן אחד את שתי ההפרעות ????
    והאם הם ניתנות לטיפול ואיך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניים במחיר אחד - תגובה

דניאל זק
    26/05/2012

שלום ושב.

התסמינים שמופיעים בלקסיקונים הפסיכיאטריים השונים מתארים תכונות אישיות שבסופו של דבר יש לכולנו - כולנו לעתים חשדניים, או כפייתיים, או מוטרדים מנושאים מסוימים (השאלה היא של מינון ומידה, ואיזון עם תכונות אישיות אחרות שיש לנו).

בקשר לריבוי של תסמינים שלקוחים מסוגי הפרעות שונות - הכל יכול להיות, אבל כדאי לקחת בערבון מוגבל מאד את הנסיון לאבחן אנשים אחרים. לא הייתי קופץ לאף מסקנה פזיזה לגבי אף אדם.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לתשובה דחוף
    מירי
    24/05/2012

שלום.אני בן 20
    לפני כשלשה חודשים הופנתי לפסיכיאטרית בעקבות כך שהרגשתי שיש לי תלות בחבר ובאופן כללי
    היו לי הרבה הסתפקויות בנושא האמונה שלי באלוקים,נדודי שינה תקופה ארוכה ועוד.הפסיכיאטרית טענה שיש לי אובבסיות ורשמה לי פאקסט שאח"כ הוחלף לפבוקסיל-2 כדורים של 100 מ"ג.בפגישה אחרת היא טענה שהיא מבחינה בהתנהגות שמתאימה להיפו מאניה ורשמה גם ריספונד אחד שהחליף אחד מכדורי הפבוקסיל.לאחר כמה שבועות שהיה בסדר יחסית התחילה אצלי תחושה רעה שקשה לי להסביר,מן חוסר אונים חזק עם פחד ועצבות.עד שלילה אחד ממש הרגשתי שאני לא יכול לשאת את זה יותר התמלאתי בצער יותר ויותר עד שממש הרגשתי שאני עומד להתעלף מרוב הצער. לקחתי אסיוול שבמקרה נשאר אצלי ונרדמתי .לאחר מכן הייתי בדיכאון כמה ימים.בביקור אצל הפסיכיאטרית היא טענה שזה סוג של חרדתיות ואובססיה והעלתה את הפבוקסיל שוב לשניים והחליפה את הריספונד בסוליאן ,והביאה לי ווהבן למקרי חירום.יש לציין שאני משלב בטיפול אישי עם אדם לא מוסמך שנחשב למבין בתחום אך אני מרגיש שהוא לא עזר לי כלל.ולסיכום מאז אני קם כל בוקר עם תחושה נוראית ועכשיו שרוי בדיכאון שאני מאמין שהוא זה שמביא לחולשה כללית ועייפות. אפשר לומר בהחלט שמצבי גרוע בהרבה מלפני שהתחלתי בטיפול. השאלות הם: 1.האם מהתיאור שלי עולה בעיה שונה או שאכן היא צודקת באבחנה שלה?2. האם יש אפשרות להפסיק עם הכדורים או שכבר מאוחר מידי בשלב זה?3. מה הסיכוי שהכדורים לא נכונים? 4. שהם אלו שגרמו לי לתופעות החדשות? (חרדה ודיכאון ) 5.מה היעילות של התחליף הטיבעי?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לתשובה דחוף

הוספת תגובה

• זקוק לתשובה דחוף - תגובה

רוני פרישוף
    24/05/2012

שלום מנחם,

ראשית, אני מתרשמת מסגנון כתיבתך הרהוט. אפשר להתרשם שאתה בחור אינטליגנטי, שקיימת בו סערה פנימית גדולה. אולי בהמשך הדרך תלמד לתת מרחב לעולמך הפנימי העשיר, ולשאלות שמתעוררות בך, וכך תרגיש פחות דיכוי עצמי. בינתיים אתה חווה הצפה רגשית, מתח וחרדה.

הפורום שלנו עוסק בפסיכולוגיה. בתרופות פסיכיאטריות עוסקים רופאים פסיכיאטרים. שאלות לגבי טיפול תרופתי אפשר להפנות לפורום פסיכיאטריה. בכל מקרה, לא ניתן לאבחן אדם דרך הרשת. אולי תוכל לקבל חוות דעת נוספת מאיש מקצוע.

חשוב לשלב טיפול תרופתי עם טיפול נפשי בשיחות. ציינת שהאדם שפנית אליו אינו מוסמך מקצועית, וגם אינך חש מסתייע. כדאי מאד במצבך לפנות לטיפול פסיכולוגי. תוכל לקבל כזה בחינם או מסובסד דרך תחנה לבריאות הנפש או קופת החולים.

תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    איש אחד
    23/05/2012

יש לי מידי פעם פחדים מדברים טפשיים... אני מודע להם שאני טפשיים וסביר להניח שאינם הגיוניים ובכל זאת הפחד מהם גורם לי תחושת שיתוק...
    למשל קיבלתי טלפון מהעבודה ובגלל שלמעביד יש בעלות עליו אזיי אני חושש שהוא יצוטט לי או פעם יקח לי את הקו ואז יתקשרו אליו אנשים ויפתחו שיחה עם מי שהקו יהיה בבעלותו וזה מישהו מהעבודה.
    בתכלס, גם אם זה יקרה אז מה ??? מה כבר ידעו ???? למה אני כה חרד לפרטיות שלי גם אם אין לי מה להסתיר ????? ולמה שזה בכלל יקרה ?????
    או למשל אני חרד ממה שאנשים חושבים עליי... למה זה בכלל צריך להיות אכפת לי ????

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים - תגובה

דניאל זק
    24/05/2012

שלום לך.

נדמה לי שכולנו חווים מידה מסוימת של פחד ממה שחושבים עלינו או חשש מטעויות שאנו עלולים לעשות. לכולנו חשובה מידה מסוימת של פרטיות. אין בכך כל בעיה. העניין מתחיל להיות מסובך כאשר החששות האלו הופכים לנושא מרכזי בחיים, נושא שהולך ומשתלט עלינו וגורם לשיתוק ממשי.

מתוך המעט שסיפרת על עצמך כנראה שאתה אכן מגיב בחריפות למצבים שבהם אתה חושד שייעשה לך נזק, או שמישהו "מחפש" אותך גם במצבים לא הגיוניים: באמת, מה כבר יידעו עליך שכל כך מבייש או מסוכן אם ישמעו את שיחת הטלפון שקיימת מהעבודה?

מציע לך לנסות לברר באינטרנט על הפרעות טורדניות-כפייתיות ועל שיטות קיימות לטיפול במצבים כאלו, ולחשוב אם אתה מעוניין להתחיל טיפול כזה. בכל מקרה, אין טעם לסבול לאורך זמן מחרדות שנראות לך מוגזמות ולא הגיוניות.

מאחל לך הרבה הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים

איש אחד
    24/05/2012

ראשית תודה על תשובתך.
    האם יש לך טיפ קצר כיצד ניתן להתמודד עם פחדים אלו. אני לא בנוי לטיפול אמיתי ושוב מהחשש מה יחשבו עלי... שמא אני לא שפוי.
    אני נמצא בסביבה "חטטנית" וזכותי שלא כולם ידעו מעולמי האישי. זכותי שאני אבחר במה לשתף ובמה לא מבלי שישאלו שאלות מיותרות.
    הבעייה שאני פוחד מדברים שכאורה יכולים לקרות. אך סביר שהם מוגזמים. אני חושב שבוחן המציאות שלי תקין. אולי מוגזם אבל לא הזוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים - תגובה

דניאל זק
    25/05/2012

שלום לך שוב.

הטיפ העיקרי שיש לי להציע לך הוא להשתדל ככל שניתן לא להיות לבד.

לפעמים אנשים מוצאים את עצמם נכנסים ל"סרטים" קשים כשאין מי שייתן להם נקודת מבט נוספת, מרגיעה או מכוונת, ואז המצב רק הולך ונעשה קשה יותר.

לפעמים אנשים מתקשים מאד להימצא בקשר קרוב, ולכן טיפול מבחינתם הוא תחילתו של תהליך הכרחי שלא כדאי לוותר עליו - להימצא בעולם הזה מלווה באדם נוסף שאוהד אותך ומקווה ביחד איתך לעתיד טוב יותר. אל תהסס, ואם אין ברירה, ממליץ מאד לפנות לטיפול.

שיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה