מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנגדות הבעל לטיפוליעל21/07/2012
רציתי לשאול,הייתי שנתיים בטיפול, בעלי התנגד גם בגלל ההוצאה, אבל בעיקר כי אינו מאמין בפסיכולוגים, וגם בגלל שהוא אמר שהוא מאמין בי ויש לי אותו ואינו חושב שאני צריכה טיפול...בהתחלה הוא לא ידע אחר כך שיתפתי אותו והיה קשה ללכת בניגוד לרצונו הוא חיכה שאפסיק כבר, אז הקצתי זמן לפרידה ועזבתי לפני כשבוע, עכשיו קשה לי ואני רוצה לחזור וכפי הנראה הוא לא יסכים...איך אפשר להסביר לו שזה בשבילי ואני זקוקה לזה? ובכלל אולי כדאי לי לחכות תקופה ולנסות בלי? ואחר כך לנסות לשכנעו ולחזור? כרגע ממש קשה לי בלעדיה, כל השבוע אני חושבת רק על זה שנפרדנו...ורע לי......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגדות הבעל לטיפול - תגובה
ענבל מילר היללי22/07/2012שלום,
חבל לשמוע על האופן בו דברים טובים צריכים להיקטע בגלל לחץ חיצוני, במקרה הזה של בעלך. קודם כל, האם שיתפת את המטפלת שלך בלחץ שאת נתונה בו לסיים את הטיפול? אולי יכולתן יחד למצוא דרך יצירתית וגמישה יותר להתמודד עם הלחץ הזה, כך שלא תאלצי להפסיק את הטיפול בטרם עת.
אני מבינה שמאוד חשוב לך לקבל את ברכת הדרך מבעלך, אבל באותה נשימה חייבת לציין שנשמע לי שאת אולי מוותרת מהר מידיי. הסתרת ממנו תקופה את העובדה שאת בטיפול. כנראה היה קשה להתמודד מולו והעדפת את הדרך הזו, כאילו לא עלתה האפשרות שתוכלי לעמוד על צרכייך באופן יותר שלם ועקשני מולו. אני מבינה שוודאי יש סיבות להתנגדות שלו, אבל יש דברים שצריכים להיות פחות רלוונטיים. למשל, העובדה שאינו מאמין בפסיכולוגים. מותר לו. אבל אולי את כן? אולי לך זה עוזר? ואם כך, מדוע שלא תעמדי על כך. עבור עצמך.
כל זה רק משהו למחשבה. אני לא מכירה את הדינמיקה ביניכם, לכן אני לוקחת בחשבון שאולי זר לך לעמוד כך מולו.
בכל מקרה, אני חושבת שכדאי מאוד שתימצא הדרך בשבילך לחזור לטיפול, גם אם לא לאותה מטפלת, כי יקר לכם. יש טיפול מסובסד בקהילה, במרכזים ומרפאות של בריאות הנפש. אם זה מעניין אותך נסי למצוא את המרפאה הקרוב לאיזור מגורייך דרך האינטרנט באתר של משרד הבריאות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל22/07/2012תודה על תשובתך, בהחלט זר לו ולי לעמוד כך מולו, אני פוחדת...לא כל כך יודעת למה...אולי שיעזוב אותי,לא מסוגלת להכיל את ההגיון שלו והכעס שלו, שוחחתי עם המטפלת על כך, והפרידה נעשתה בתקופה ולא מיד..והיא מודעת למה שקורה ביני לבינו...ובכל זאת נפרדנו כי היא אמרה שזאת בחירה שלי והיא מכבדת אותה..כן, אני אדם שאוהב שלום...ומרצה..לא כל כך הצלחתי לשנות בכיוון הזה..האם לחכות עד שאנסה לחזור?האם צריך תקופת צינון? לבדוק אולי אפשר בלי טיפול למרות ההרגשה הפנימית?וזה לא ממש בגלל הכסף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ענבל מילר היללי24/07/2012שלום שוב,
אין בעיניי שום הכרח לחכות או לייצר תקופת צינון. אני מאמינה שהדלת של המטפלת שלך נשארה פתוחה עבורך, ואם התחרטת, או הבנת שזה חסר יותר ממה ששיערת, הרשי לעצמך להיכנס דרכה. התהליך לא הגיע למיצוי הרי, אז אם אפשרי לך לחזור, עשי זאת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלות ודיכאוןגלית21/07/2012
שלום לכם יש לי בעיה לפני כמה שנים גרתי בדירה עם שותפים דיור מוגן בעקבות זה היו לי הרבה חברים והכרתי חבר וביליתי המון והכל היה בסדר אני כיום מקבלת טיפול פסיכולוגי אבל את הדיור מוגן עזבתי עקב פרידה כואבת מהחבר וגם לא היה לי טוב שם מבחינה תלותית של הצוות בעקבות זה חזרתי לגור אצל הוריי ומאז אני מרגישה שאין לי חברים הוריי קנו לי מחשב אינטרנט ומרוב שאני לבד אני יושבת הרבה באינטרנט אני נמצאת בפורום מסויים ומאוד תלותית בפורום הזה בגלל הערצה מאוד גדולה למישהו מפורסם הערצה לפי דעתי גם נובעת מהבדידות ובכלל הלבד הזה קשה לי אשמח מאוד עם תתנו לי עצה מה לעשות זה מאוד חשוב לי ויעודד אותי עם תתנו לי עצות תודה מראש ויום ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות ודיכאון - תגובה
רוני פרישוף21/07/2012שלום גלית,
אני מצטערת לשמוע על כל הכאב והבדידות שעולים מתוך מכתבך.
טוב שאת בטיפול. המטפלת מכירה אותך הכי טוב, ותוכל לכוון אותך בהדרגה ליצור מחדש חיים עצמאיים וחברתיים.
בזמן שאת באינטרנט, נסי להסתכל על הפעילות הרבה של עמותות למען נפגעי נפש. יש הרבה מועדונים, חוגים, מסגרות אתגריות וגם אתרי הכרויות. אני בטוחה שתמצאי מסגרת טובה ומתאימה עבורך. אולי כדאי לחשוב על מסגרת להכשרה מקצועית שתתאים לך.
והכי חשוב, האמיני בעצמך. זה שאת מתמודדת עם קשיים רק מלמד שאת אדם חזק וראוי. העמידי לעצמך מטרות קטנות שאת יכולה לעמוד בהן, ואל תשכחי לתת לעצמך הרבה חיזוק ועידוד בדרך. תזכירי לעצמך יום יום מה התכונות הטובות שלך, מה יכולותייך, מה את יכולה לתרום ולמי את יכולה לאמר תודה. אל תוותרי על דברים שאת אוהבת, תשתדלי לחוות הנאות קטנות, מוזיקה, סרט, טיול בחוץ, התכתבות בפורום.. שתפי בני משפחה במה את מרגישה, והשתדלי לטפח לפחות קשר אחד מחוץ לאינטרנט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גלית23/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלותשני20/07/2012
שלום, רציתי לשאול האם תלות בטיפול נגמרת תוך כדי טיפול? נראה לי סותר...כלומר האם התלות הזאת תגמר לבד?איך?אם כל הזמן ממשיכים ללכת, איך יודעים? מפסיקים בהדרגה? איך זה נגמר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות - תגובה
ענבל מילר היללי22/07/2012שלום,
תלות מסוימת היא חלק חשוב ומשמעותי מדינמיקה של טיפול. כאשר נוצרת תלות חזקה בטיפול צריך לראות מתי היא לטובת הטיפול, כחלק מהתפתחות שבו, גם אם הדבר נראה כמו ״הליכה אחורה״, ומתי התלות כבר נעשית אינה תורמת להתפתחות, ויש לסייע בויסות שלה.
לשאלתך, כצמו הרבה סוגיות נפשיות אחרות, גם תלות היא דבר שמתייחסים אליו בטיפול ועובדים עליו. למרות הסתירה לכאורה, אני חושבת שדווקא מתוך התלות שנוצרת בטיפול אפשר ללמוד לווסת אותה או להתייחס אליה אחרת, כך שבסופו של דבר המטופל ילמד להשתמש בעצמו ומה שהפנים מהטיפול כדי לעמוד בכוחות עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרוני- אשמח לשמוע את חוות דעתךחגית18/07/2012
היי רוני, אני כתבתי פה פעמיים בחודשים האחרונים, אני יודעת שאת לא כל כך מעודדת פניות חוזרות (ומאוד מבינה את מה שאת טוענת ואת מה שעומד מאחורי זה) אבל אני באמת רוצה להתייעץ איתך לגבי משהו מסויים. אני בטיפול חצי שנה, אני מאוד קשורה למטפלת שלי, ולצערי התפתחה לה תלות מסויימת, לא משהו נוראי שאני לא מסוגלת לתפקד בלעדייה אבל בהחלט הטיפול והיא הפכו להיות משהו מאוד עיקרי בחיים שלי.
יש תלות, אין לי מה להסתיר! העניין הוא כזה, הפסיכולוגית שלי חושבת שאני צריכה להגיע אלייה פעמיים בשבוע, היא כבר ציינה את זה כמה פעמים. אני מאוד רוצה מצד אחד כי אני מרגישה שזה יחזיק אותי יותר, באמת קשה כל השבוע בלעדייה למרות ששוב אני באמת באמת מסתדרת, אני מתפקדת בעבודה, מנהלת בית, בעל, ילדה, למרות שיש ימים שאני ממש מרוסקת, רוב השבוע אני בסדר.
אני כבר דיברתי איתה על הפחד מתלות מוגברת בעקבות תוספת של פגישה נוספת, אני סומכת עלייה ומרגישה שהיא יודעת מה טוב בשבילי אבל בכל זאת אני מתה מפחד מהתגברות של התלות, גם ככה קשה לי המחשבה שיום יבוא וניפרד ואני רק מפחדת שזה יגבר.
שאלתי אותה האם הפגישה הנוספת לא תגרום לתלות נוספת והיא אמרה שיכול להיות שלטווח הקצר כן אבל זה כרגע הצורך וצריך למלא אותו.
היא המטפלת שלי ואני סומכת עלייה ובכל זאת חשוב לי לשמוע חוות דעת נוספת, האם את חושבת שבמצב שלי, במצב שכבר התפתחה לה תלות זה לא יכול להזיק? או שאת גם חושבת שזה יכול לעזור? אני כבר דיברתי איתה על זה, ואני עוד אדבר,ובכל זאת חשוב לי לשמוע גם את חוות דעתך.
מקווה שזה בסדר שאני כותבת
תודה לך
(ותראי איזה שינוי חל בי בהתפתחות של השמות....)
ושוב רוצה לומר לך תודה!
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני- אשמח לשמוע את חוות דעתך - תגובה
רוני פרישוף19/07/2012הי חגית,
גם אני שמתי לב לשם החדש, ברכותיי! (בחרת יפה).
חוות דעת מקצועית, בכל התחומים הטיפוליים, וגם חוות דעת שנייה/נוספת, צריכה להתבסס על היכרות עמוקה פנים-אל-פנים עם המטופל. מכיון שהיכרותנו מתבססת רק על התכתבות וירטואלית קצרה, לא אוכל להתיימר לייעץ לך, ולו בכיוון או ברמיזה, מה טוב ונכון לך.
אוכל לאמר כמה דברים כלליים:
תדירות מפגשים של פעמיים בשבוע היא תדירות נפוצה, מקובלת ומועילה. היא אינה חריגה או נדירה, ומוצעת לאנשים הזקוקים לאינטנסיביות יותר גבוהה של הכלה, הכוונה, ליווי, או לכאלו המעוניינים להעמיק בחקר עצמם, או שני הדברים גם יחד. נכון שתדירות גבוהה מעודדת תהליכי רגרסיה ותלות, אולם תפקיד איש המקצוע לווסת את התהליך כך שהרגרסיה תהיה מיטיבה, והתלות תהיה מצב זמני ויחסי (כלומר, לא תלות מוחלטת) כדי לחזק בעזרתה את האדם הבוגר והנפרד. שיטת הפסיכותרפיה הדינמית נגזרה מן הטכניקה הפסיכואנליטית של פרויד, אשר דגלה בחמישה (!) מפגשים שבועיים. כך שבעבור פרויד, טיפול בן פעמיים בשבוע היה נחשב לדליל (-:
לתדירות גבוהה של מפגשים יכול להיות גם מחיר. תלות ורגרסיה, המביאות לחיבור גדול אל "הילד הפנימי", עשויות לא להתאים למטופל מסויים בתקופה נתונה בחייו. יש מטופלים שאעדיף לעודד לאוטונומיה, ניפרדות וכוחות לפעול במציאות, ואז אעדיף לוותר על האפשרות של שני מפגשים שבועיים. תדירות גבוהה דורשת גם השקעה של משאבי זמן וכסף, שלא תמיד אפשריים.
לסיכום, נשמע שאת בידיים טובות ומהימנות, חזרי להמשך דיבור עם המטפלת, והחליטי רק כאשר תרגישי שלמה עם העניין. עצם הדיון והמחשבה המשותפת הם כבר דבר חשוב בתהליך. זכרי שכל החלטה היא הפיכה, כך שתוכלי לנסות, ואם זה לא טוב לך, לחזור לפורמט הקודם.
עצם זה שפנית לפורום לעוד דעה כבר מעיד שאת שומרת על חשיבה עצמאית, ולא תלותית בדעות של המטפלת.
עם זאת, קיימת תופעה של התמכרות/תלות בפורומים וירטואליים. סכנה זו היא אחת הסיבות בגללן אנו מבקשים לא להרבות בפניות. לא יהיה קולגיאלי מצידי, ונכון כלפייך, להמשיך לייעץ בעניין הטיפול שלך. אני ממליצה לך בחום לפתוח ולברר כל שאלה שעולה מול המטפלת שלך.
כל טוב והמשך דרך צלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר?
שם19/07/2012מה זה אומר רגרסיה בטיפול? למה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר? - תגובה
רוני פרישוף19/07/2012(התשובה מובאת מתוך הבלוג שלי בקפה דה-מרקר)
"רגרסיה" משמעה נסיגה לשלב קדום יותר בהתארגנות הנפש. למשל, ילד שכבר נגמל מחיתולים חוזר להרטיב לאחר שנולד לו אח. או אשה בוגרת, שמרגישה במקום עבודה חדש כילדה קטנה וחסרת אונים. וממקום חיובי: חווייה של התפשטות ממסכות והגנות בתוך יחסי אהבה אינטימיים.
הטיפול הנפשי מגרה צרכים רגשיים ראשוניים, נוגע בכאבים מוקדמים, ומעודד הסרת הגנות נוקשות שנאספו במשך החיים (כמו הכחשה, ניתוק, הדחקה, רציונליזציה, ריצוי, מסכות וכיוב'). יחסי התמיכה, ההכלה וההישענות בטיפול מאפשרים לנפש להשיל את קליפותיה, ולסגת למצב יותר עירום, ראשוני, תלותי-משהו. הדבר דומה למעין "פילינג" נפשי, בו שכבות מוסרות, ונחשף עור רענן אך מאד רגיש ופגיע.
הרגרסיה, אם כן, מתרחשת כתגובה טבעית למצב הטיפולי, ולדעתי אין לעודד אותה או להאיץ בה באמצעים מלאכותיים. יש גישות תיאורטיות שרואות בה הכרח לשם חזרה אל הפצע, הכאב או המשבר הראשוניים לשם תיקון וצמיחה מחודשת, ויש גישות שמאמינות שאפשר לקדם התפתחות מנקודת ההווה, ללא צורך ברגרסיה.
מטפל הדוגל ברגרסיה יהיה יותר אקטיבי בהזמנה להישענות, ויתור על הגנות, התחברות לילד הפנימי ולחוויות מוקדמות וכיוב'. מטפלת שנמנעת מעירור רגרסיה תדגיש יותר היבטים של התמודדות, כוחות, הגנות בריאות, חשיבה רציונלית וכד'. בכל מקרה, קיימת הסכמה שהרגרסיה צריכה להיות מוכלת ולהתרחש בתנאים מיטיבים, על מנת שהיא תוכל להוות מצע להתפתחות.
הרגרסיה מאפשרת לתכנים, לרגשות ולזכרונות מוקדמים לצוף ולעלות, וכן ליחסים משמעותיים מוקדמים להשתחזר בחדר הטיפול. אחריות גדולה מוטלת על כתפי המטפל להאזין לתכנים כחוויות סובייקטיביות, לא להרתע מהם ולא לחרוץ דין אם מדובר ב"אמת" או ב"שקר". כמו כן לספק את התלות שנוצרה, אך תמיד לעודד ולטפח פוטנציאל לעצמאות וניפרדות שיגיעו בזמנם.
רגרסיה טובה ומוכלת מאפשרת לאחות בין חלקי נפש שעברו פיצול בילדות המוקדמת (למשל, רגש ושכל, טוב ורע, פנים לחוץ), להתחבר לילד הפנימי על היצירתיות והאינטואיציה הטמונות בו, לפגוש זכרונות מוקדמים קשים ממקום יותר בטוח, ולפתח את החלקים הבוגרים של האישיות בצורה מאוזנת, גמישה ו"נושמת" יותר. אפשר לדמות אותה ל"ירידה לצורך עלייה".
מטופל שלי ציטט משפט שראה על סטיקר: it's never to late to have a happy childhood" כדי לתאר את החווייה הרגרסיבית הטובה שהוא הרגיש בטיפול.
רגרסיה שאינה מוכלת היטב בטיפול עלולה לתת חווייה של התפרקות, תלות נואשת במטפל, חרדה גדולה ועליית דחפים. אם זו התחושה, חשוב לדבר על כך בטיפול, ולמצוא דרכים לאסוף את החוויות בצורה טובה הן בתוך הפגישה והן בין הפגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
שם20/07/2012אבל כל המושגים האלה... רגרסיה, העברה.. אני לא מרגישה את זה בטיפול שלי.. הייתי בכמה טיפולים אצל מטפלות שונות, ואני מרגישה שמה שקורה שם בפועל לא מתנהג לפי מה שאני קוראת. כאילו בכל טיפול שלי אני באה, מספרת מה עבר עליי במהלך היום והולכת הביתה. אין רגרסיות למיניהן. אלה דברים שאמורים להיות מודעים למטופל או שיכול להיות שהן משתמשות בכל הדברים האלה ללא ידעתי? זה מוזר ולא נראה לי כי אני לא מרגישה שבאמת קורה משהו עמוק בטיפול שלי, ותוהה מאיזה מקום זה מגיע. אולי הנפש שלי לא מכילה את כל הדברים האלה בכלל? אין לה לאן לחזור, להתנהגויות קודמות. אולי אני פשוטה מדי בשביל הדברים האלה. אולי הפסיכולוגיות האלה לא יודעות את העבודה. לא יודעת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. - תגובה
רוני פרישוף21/07/2012שלום,
לא כל טיפול מעורר העברה או רגרסיה בעוצמה גבוהה. בנוסף, אולי את לא מטופלת בגישה דינמית אלא אחרת.
מה שכן, טיפול לא אמור לתת רק חוויה של "מספרת מה עבר עליי במהלך היום והולכת הביתה". צריך להיות עיבוד של חוויותייך וקשייך באופן שיקדם אותך, ויעזור לך לפתור את הקשיים שבגללם פנית לטיפול.
יתכן שאת לא מזהה תהליכים מסויימים שכן מתרחשים בטיפול, אולי קורים דברים מעבר למה שתארת שקשה לך מסיבותייך להכיר או לחוש. מצד שני, אולי הטיפול קופא על שמריו ולא עוזר לך. חשוב מאד מאד לשתף בהרגשה זו את המטפלת. שיחות כאלו בדרך כלל פורצות את הדרך ומחוללות שינוי לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות קיום טורדניותדוד17/07/2012
חוויתי את התקופה הקשה ביותר בחיי עד כה, היו לי התקפי חדרה, דיכאונות, חוסר איזון כימי, בעיה נפשית כתוצאה ממינון מטורף של כדורי אנטיביוטיקה ונשברתי לרסיסים... לקחתי את עצמי בידיים ועברתי טיפול פסיכיאטרי (לא תרופתי)
היום סיימתי את הטיפול, התוצאות מדהימות הגעתי לשלמות עצמית, למדתי לאהוב את עצמי ואת מי שאני נפטרתי מטראומות ילדות וגם מרגשי נחיתות, אני יכול להרגיש דברים שוב...
היום נפרדתי מהמטפל שלי... מאד עצוב לי... הוא בן אדם מדהים שהרגשתי שכל התשובות אצלו ואני פשוט מעריץ אותו... אני ממש עצוב שלא אראה אותו (אפילו שהבראתי)
כל התקופה הקשה הזאת עוררה אצלי המון שאלות קיום טורדניות, של למה אני פה, בשביל מה...
האם כל זה בכלל חלום ? אולי המציאות שאני חי בה היא חלום של מישהו אחר... אולי המציאות שאני חי בא היא לא אמיתית ואני בכלל לא קיים וכל זה לא קורה עכשיו....
מאד קשה לי עם המחשבות האלה וזה מכניס אותי לדיכאון...
יש לתופעה הזאת שם? היא עוברת? מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות קיום טורדניות - תגובה
ענבל מילר היללי18/07/2012שלום,
משמח ומרגש לשמוע איזה שינוי עברת בעקבות הטיפול! הפרידה מהמטפל שליווה אותך בתקופת זמן כל כך משמעותית היא בוואי לא פשוטה, והעצב שלך מורגש. אני חושבת שהחיבור שלך לקושי ולכאב שבפרידה מדגיש עד כמה התהליך שעברת היה משמעותי וחשוב עבורך, ובהתאם גם התחושה שלך שהוא נשא פירות.
יכול להיות שהשאלות הקיומיות שלך והדיכאון שבא איתן הם על רקע הפרידה וסיום הטיפול. לא ברור לי ממה שכתבת אם אלו דברים חדשים או דברים שמתגברים עכשיו. בכל מקרה, יתכן שההכרה בכך שעכשיו אתה יוצא לדרך עצמאית, וגם האובדן של הטיפול יוצרים חרדה או אולי תחושת ואקום ואובדן משמעות. אם כך, יש להניח שתתחזק לאט לאט ובהדרגה יהיה יותר קל.
נסה לזכור מה הרווחת מהטיפול, ואיך מצאת כוחות בעצמך כדי לצאת מהמקום שהיית בו.
היה בטוב, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספקותיוני16/07/2012
אני בן 35 סובל כבר הרבה שנים מאוסידי מטופל בפבוקסיל 200מג כרגע יש לי בעיה רצינית שאני רוצה מאוד לצאת לעבודה אבל מה שמפריע לי זה שברוב עבודות משלמים רק אחרי חודש והספק אומר לי אולי לא ישלמו לי וגם אין לי מוטיבציה לעבוד אם אני לא מקבל את הכסף בסוף היום ואני מחפש רק עבודות מזדמנות שמשלמות יומית ולא מצליח להתגבר על המחשבה הזאת איך אפשר להתגבר על המחשבה הזאת שמונעת ממני לעבוד רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספקות - תגובה
ענבל מילר היללי17/07/2012שלום יוני,
אתה מתאר מצב די בעייתי, כי באמת, מרבית העבודות בשוק בנויות על משכורת שמשולמת אחת לחודש. לא רק בעבודה, המון דברים תלויים ביכולת שלנו להמתין ולחיות את חיינו גם מתוך ציפייה ולא רק מתוך סיפוק מיידי וחשוב מאוד שתלמד להכיל את התסכול שאתה מרגיש עד שאתה מקבל את שכרך.
אולי חלק ממה שלא מאפשר לך לחכות למשכורת זו חרדה שהיא לא תגיע, וגם זה קשור ליכולת להחזיק את התסכול, מתוך ידיעה שמשהו טוב יקרה בהמשך. צריך אמון בסיסי במעסיק שלך, ואולי בכלל, בבני אדם.
כך או כך, אני חושבת שכדאי לך לתת לבעיה הזו מקום ולנסות לפתור אותה, כדי שתוכל לתפקד טוב יותר, עבודה זה תחום חשוב ומרכזי. אם אתה נוטל תרופות בגלל OCD אני מתארת לעצמי שיש לך מסגרת כלשהי של טיפול, נסה להיעזר בה גם עבור הנושא הזה. ואם אין מסגרת של טיפול על בסיס שיחות, אולי כדאי לדאוג לאחת כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאלי15/07/2012
היי,בת 40 נשואה מאושרת ומסודרת.בשנתיים האחרונות אימי הופכת לבלתי נסבלת .היא מתערבת בכל דבר מעבירה ביקורת ומלאה טענותעליי ואל שאר אחיי ואחיותי .מכיוון שאני גרה הכי גרה להוריי המרירות מופנת כלפיי פי כמה.אציין שאימי אשה טובה אך מתוסכלת מחייה 0כמובן שלא מודה בכך)פתחתי איתה את הדבר מספר פעמים ואמרתי לה שהיא פוגעת ולא נעימה,הצעתי לה גם ללכת לטיפול ושאני מוכנה לבוא איתה אך כמובן שהבעיה היא בנו,ילדייה.
אני מוצאת את עצמי הולכת אליה פחות ופחות ומדברת איתה בטל' פעם בשבוע לעומת יומיום ולהפתעתי לי מאד טוב במצב הזה אךל כמובן שלה יש טענות.אני הגעתי למצב של השלמה שהיא לא תשתנה לעולם אך איני מוכנה לספוג זאת יותר והיא פשוט לא מבינה למה למרות שאמרתי מספר פעמים.גם אחיי נוהגים כך וביננו מדברים עליה ולא יודעים מה הלאה???אנו היינו משפחה מלוכדשת וחמה ופתאום הנתק מורגש ומפריע.מיותר לציין שאבי מעולם לא מתערב וממשיך כרגיל ולא מנסה לדבר איתה או לפתור משהו.מה לעשות?כמובן שהכי קשה לה שכל ילדייה יצאו שונים ממנה בתפיסת חייה וכמובן שוב,,הדרך שלה הכי טובה.תודה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא - תגובה
רוני פרישוף15/07/2012שלום לי,
יתכן כי שכחת. השבתי לך על שאלה זו בתאריך 22.4.
לצערי איני יכולה לשים פה קישור, אנא דפדפי בפורום לתאריך זה.
אם הבעיה כרונית וקשה, ומעיבה על חייך האישיים, כדאי מאד לפנות ליעוץ פנים אל פנים, שילווה ויכוון אותך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הצלחתי להרדם בלילה בגלל...מיטל15/07/2012
יש לי בעיה נקודתית....
אני בן אדם רגיש ולאחר מה שקרה אמש במחאה אני לא יכולתי לישון, ליבי היה עם הבן אדם ופתאום זה גם פתח איזשהו פתח לכאב פרטי של הרבה מאיתנו, הקשיים היומיומיים, העבודה הקשה...
הסתובבתי עד איזה 4 בלילה ואז החלטתי שאני חייבת לישון אז לקחתי כדור שינה טונייט ונרדמתי...
המחשבות היום עדיין פה, כולם מדברים עליו ואלו ששופטים אותו מפריעים לי מאוד...
מאיפה זה נובע ואיך לעשות סדר במחשבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הצלחתי להרדם בלילה בגלל... - תגובה
רוני פרישוף15/07/2012מיטל יקרה,
כל המחאה הזו היא על ניכור חברתי, הפניית עורף לסובלים, פערים בלתי נסבלים.. ובעד סולידריות חברתית, ערבות הדדית, אכפתיות ורגישות.
בקיצור, הלואי וכולם היו כמוך, רגישים, מזדהים, סובלים את סבלו של האחר, חיים ונותנים לחיות.. היינו נראים הרבה יותר טוב..
אכן ארוע מזעזע, נקווה שהפצוע ישרוד ויחלים, ויוכל לשאוב עידוד ותמיכה מתגובות כמו שלך.
נסי לחשוב האם את יכולה לתעל את הרגישות הרבה שלך לאפיקים שבהם תחווי תחושות של משמעות, סיפוק ואולי נתינה לאחרים ולעצמך. זה יכול להיות אפיק מקצועי, אפיק התנדבותי, או אפיק בינאישי לא פורמלי (למשל "להיות שם" עבור חברים במצוקה, בעלי חיים, חבר משפחה מנודה, וכיוב'). יתכן כי רוח כזו תחזק אותך ותיתן משמעות מיטיבה לליבך הכואב.
אם את מוצאת עצמך בארועים תכופים ומתמשכים של הזדהות יתר עם סבל, נדודי שינה וכאב נפשי חריף, יתכן כי זה "יושב" אצלך על כאב אישי לא פתור, או תחושות של חרדה ומצוקה. אם כן, מאד כדאי לברר ולעבד את זה במסגרת טיפול, כדי להפוך את רגישותך למשאב ולכוח-צמיחה, במקום שתהווה מקור לסבל.
ישנן מסגרות בקהילה של טיפול חינם או מסובסד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוצא את עצמי מאז השחרור מהצבא.רועי14/07/2012
טוב אני לא יודע איך לפתוח את הנושא הזה ואם בכלל זה הפורום הנכון אבל אני כבר מתפוצץ מרוב מחשבות מפנים.
אז כך אני בן 22 השתחררתי מהצבא לפני כ10 חודשים. ומאז אני לא מוצא את עצמי שירתתי בתפקיד מסוים שאין בו אופציה להרחיב קבע לצערי,ומאז השחרור אני לא מוצא את עצמי בכלל.זה מתבטא בכך שאני כל הזמן חושב על הצבא בכל מיני מצבים כשאני הולך לישון כשאני לבד כשאני מדבר עם חברים אפילו כשאני אוכל. הציעו לי לפני כחודש לחזור לצבא לתפקיד מסוים ובגלל שלא החזרתי תשובה בזמן סרבו לתת לי אותו,כי חשבו שאני לא רציני,ובכן הסיבה האמיתית שלא נתתי תשובה בזמן זה בגלל שזה היה תפקיד אצל מפקד מסוים שלא הסתדרתי איתו,למרות שאני היום אוכל את עצמי מרוב יסורי מצפון אם זו היית החלטה טובה. יש לך רעיון מה לעשות? הציעו לי עוד תפקיד אבל בבסיס סגור ואני לא יודע אם לקחת אותו מה אתה ממליץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוצא את עצמי מאז השחרור מהצבא. - תגובה
ענבל מילר היללי14/07/2012שלום רועי,
אני מבינה שהשחרור תפס אותך לא כל כך מוכן, ושהיה ועדיין קשה לך להיפרד מהמסגרת הזו וכל הדברים הטובים שהיא הייתה עבורך. לפעמים, אובדן של מסגרת יכול להציף קשיים מהסוג שאתה מתאר וצריך זמן הסתגלות ואולי גם תמיכה חיצונית כדי למצוא שוב משהו שיאפשר לך לחוש בטוח ושייך.
אני חושבת שאין טעם לאכול את עצמך על החלטות שקיבלת. אתה הרי לא יכול באמת לדעת מה הרווחת כשלא בחרת לשוב לצבא. ואת זה רק ימים יגידו.
אני מציעה שתתייעץ. יכול להיות שאתה לבד מידיי בתחושה של החלטות גדולות שקשה לך מאוד לקבל רק בהסתמך על שיקול דעתך. אני חושבת שיש גופים שעוזרים לחיילים משוחררים בשאלות כמו שלך, כמו בלשכה להכוונת חיילים משוחררים. ואם לא זה, אולי תפנה לאחד המכונים שמסייעים בהכוונה תעסוקתית, שם יסייעו לך להבין מה מתאים לך.
בהצלחה, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם הייתי במצב שלך
ד.15/07/2012זה מאוד שכיח בקרב משוחררים טריים. התחושת לחץ הזאת של "מה אני יעשה עכשיו בחיים?" "ואם אני לא אמצא עכשיו עבודה שאני אוהב, אני אהיה מתוסכל כל החיים" "ואם לא אצליח להקים משפחה" אלה כמובן דוגמאות שכיחות של חרדת שחרור, שהיו לי. הפתרון: העסק את עצמך. הכנס למסגרת חדשה. הדרך להמנע מן המחשבות לעלות היא בעצם להיות עסוק כל הזמן. וזה נכון, זה עובד. תמצא עבודה, אפילו כמה עבודות להיות עסוק כמה שיותר. תחשוב על טיול גדול או על כיוון ללימודים. תאמין לי, זה ממש יעזור לך! -גלעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש שלעולם לא אוכל למצוא אישהד.14/07/2012
היי, אני כל כך מתבייש במה שאני עומד לכתוב ומזל שזה פורום באינטרנט שהכל נמצא תחת דיסקרטיות. כמובן שלא אצפה עכשיו לניתוח פסיכולוגי אבל חשוב לי לדעת האם מה שיש לי הוא משהו שכיח בקרב בני האדם ואשמח לדעת למה אני כזה? מאיפה זה נובע? אז ככה, אני בן 25. הכרתי לפני חודש וחצי מישהי מקסימה. אובייקטיבית אני יכול להעיד שפשוט היא אדם שאין בו רע. היא חכמה, בוגרת, בריאה (גם מתאמנת ואוכלת רק בריא), משפחתית, אופטימית עם תמיד חיוך על הפנים וגם חיצונית היא בסדר גמור. אבל יש כמה דברים קטנים אצלה (מבחינה חיצונית) שפשוט מפריעים לי ואני לא מצליח להתעלם מהם ופשוט לאהוב את הבנאדם המקסים הזה. לפניה הייתה לי חברה שגם בה מצאתי פגמים וירד לי ממנה כלומר, זה מונע ממני לאהוב ולהתאהב. אני כל כך מתייסר מזה וכמעט בטוח שזו בעייה אבל אני לא יודע איך לפתור אותה. אני כועס על עצמי שאני חושב על פגמים חיצוניים כי מי אני שאחפש את המושלמת? אני גם לא מושלם. למה אני לא יכול להתאהב בבנאדם ולהתעלם מהקליפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהוב את הפגמים
רועי14/07/2012חבר,
קודם כל אתה לא לבד.
אני אגלה לך סוד , הכרתי המון אנשים עם התסביך הזה. גם לי היתה פעם שריטה כזו... זה מאד נפוץ היום בעידן שאנחנו חיים.
אמת היא שאין אף בחורה מושלמת לא בארץ וכנראה שגם לא בעולם.
גם בחורה שתראה לך אידאלית, חיצונית ופנימית, תתגלה לאחר זמן מה כבעלת מומים כאלה ואחרים - חיצונית או פנימית.
לדוגמא, אם תצא עם יפהפיה הורסת, גם רופאה, גם אופה, וגם מלאת הומור ואהבת אדם - עדיין אתה עלול בהסתברות מאד גבוהה לגלות שהיא מעצבנת בדברים הקטנים של היומיום שיוציאו לך את כל החשק ממנה, כולל החשק לשכב איתה. בדוק.
אתה תגלה שהיא אולי טובה בלרפא ובלאפות ואולי גם בסקס, אבל יכול להיות שהיא לא תדע דברים אחרים. בעצם, בטוח שלא. ואז המניות שלה ירדו אצלך, ופתאום תגלה פגמים חדשים בגוף שלה שלא שמת לב אליהם קודם. השאלה היא איפה תשומת הלב שלך נמצאת . המיקוד...
מה שאני אומר זה שאין אנשים מושלמים. כולנו דפקטים ברמה זו או אחרת. החכמה בחיים היא לנסות לקבל את הפגמים של הזולת, של חברים וגם של בנות זוג - ולאהוב אותם. את הפגמים עצמם. הרי תחשוב על זה בהיגיון , בלי הפגמים זה לא היה אותו אדם שאתה אוהב אלא מישהו אחר.
אם לא מצליחים לאהוב ברגע הראשון ההרגל עושה את שלו. תראה זוגות נשואים עם ילדים, האשה כבר שמנה, עם צלוליטיס, ורידים ברגליים, ולא מורידה שערות. הגבר עם כרס וזיפים וכולסטרול גבוה. שניהם לא סקסיים ואפילו די מכוערים ועייפים, אבל הם עדיין סקסיים אחד בעיני השניה . למה זה? כי הם התרגלו זה לזו.
תוותר לעצמך קצת, אתה נשמע אחד שפרפקציוניסט בהכל - לא רק בזוגיות - ויהיה בסדר. בלי לחץ .
אם ממש לא הולך לך נסה אולי כמה פגישות קאוצ'ינג בקטנה אבל נראה לי בתכלס זה בעיקר עבודה שלך עם עצמך בלב.
בהצלחה.
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרועי יכול להיות ש...
ד.15/07/2012אני אהיה עם בחורה תקופה לא מבוטלת והתאהבות פתאום תבוא כרעם ביום בהיר בגלל ההתרגלות שלנו אחד עם השני? רועי, תמיד שאנחנו נפגשים ומביטים אחד לשני רצות לי מחשבות רעות בראש כמו "ואוו הלוואי והפגם הזה לא היה" "מה זה הדבר הזה?" ואז אני ממש מנער את הראש ואומר לעצמי "די, התעלם מזה! צא מזה. זה שטויות. תקשיב לבנאדם. תראה איזה מעניינת היא" אלה ממש מחשבות שעולות ואני לא יכול לעצור אותן. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התאהבות - אהבה .
רועי15/07/2012במציאות לא חוויתי אף פעם התאהבות, ולדעתי אין דבר כזה באמת. יש אנשים שאומרים שהם עברו התאהבויות . לא מתווכח איתם . אולי היה להם קראש, אולי באמת התאהבו...
מה שחשוב יותר - לפחות לדעתי - זה שתלמד לאהוב אהבה בריאה ובוגרת שמקבלת את הבחורה שאיתך כמו שהיא.
יש לי אינטואיציה שחלק גדול מהקושי שלך לאהוב בנות כמו שהן נובע מחוסר קבלה שלך את עצמך .
עוד משהו :
אולי אני טועה בקשר לזה אבל שווה לך לעשות חשבון נפש. על הדרך כדאי גם לקרוא את אמנות האהבה של אריך פרום למשל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
רועי15/07/2012"עוד משהו " היה צריך לבוא אחרי המשפט על החשבון נפש... התבלגנה לי קצת ההודעה.
התכוונתי שכדאי לך לברר עם עצמך . "חשבון נפש " זה לא ביטוי מתאים ... לא חטאת חלילה או משהו כזה .
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רועי על תגובתך
ד.26/07/2012אז אתה טוען שאין התאהבות? מה ההבדל בין התאהבות לאהבה לדעתך? יכול להיות שאתה צודק. יכול להיות שבאמת אני לא מקבל את עצמי מספיק. יש לך תרגילים לייעץ לי לשיפור הקבלה העצמית? או אם לכל אחד אחר כאן יש, הרי זה משובח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
רועי04/08/2012התאהבות זה מה שנקרא בשפת העם "קראש", להידלק על מישהי, שמעיפה לך את הראש
אהבה זה קשר עמוק ובוגר שמבוסס על חברות ומחוייבות הדדית . .
אין לי תרגילים בשבילך... בכנות, אני לא חושב שתרגילים יעזרו, ואני לא ממש מאמין בטיפולים פסיכולוגים שמנסים לדחוף לך בפורום הזה ובפורומים אחרים.
אני חושב באופן כללי שחוויה מחוץ לקופסה יכולה לשנות אותך. טיסה להודו, מעבר דירה, שינוי בקריירה, הגשמת חלום כלשהו, תחביב חדש... כל דבר ש"משנה את המקום" (המקום הנפשי, במובן הרחב) - גם משנה את המזל .
זאת דעתי האישית , שוב , אני לא פסיכולוג או משהו כזה , תודה לאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגיש שלעולם לא אוכל למצוא אישה - תגובה
ענבל מילר היללי14/07/2012שלום לך,
קודם כל, מדוע אתה כל כך מתבייש? כעיקרון, אין שום דבר פסול או פגום בלראות גם את הקליפה החיצונית, כולנו עושים את זה כל הזמן, בטח שאלו דברים שתשומת הלב נתונה אליהם כשמדובר בקשר אינטימי שנבנה.
ולגבי החיפוש אחר המושלמת. אני חושבת שאתה משתייך למועדון שיש בו הרבה חברים, וזו פנטזיה שבהחלט ניתן להבין אותה. הפער שאתה מרגיש הוא אולי בין המציאות שדורשת ממך להכיר בפגמים, גם אלו שלך, לבין המשאלה שלא יהיו כאלו. אולי המודעות לפער הזה היא זו שאחראית על הבושה שלך.
אני חושבת שכן, בשלב כלשהו, כדי לצאת ממצבים של תקיעות בחיים וגם קצת כדי להתבגר, צריך להשתחרר מהפנטזיה הזו, וזו משימה לא פשוטה כלל.
אני לא מכירה את הסיפור שלך בשלמותו, אבל אם אתה מוצא ששוב ושוב הדרישות הללו שלך מונעות ממך להתקדם בחיים, ובאופן ספציפי בנושא הזוגי, שווה לך לברר לעומק איך תוכל להשלים עם הפגמים הפנימיים והחיצוניים, גם של בנות הזוג שלך, אבל בראש ובראשונה עם שלך. את זה תוכל לעשות בטיפול פסיכולוגי, אולי תשקול לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבל את אומרת בעצם ש...
ד.15/07/2012רק מתי שאשלים עם הפגמים של עצמי ושממש אוהב את עצמי, אוכל בעצם להשלים עם הפגמים החיצוניים של האחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבל את אומרת בעצם ש... - תגובה
ענבל מילר היללי15/07/2012הי שוב,
אני אומרת שזו בהחלט אפשרות. לפעמים הנטיה שלנו לראות את הפגמים בחוץ בעצם מגיעה מתוך הנטיה שלנו לראות את הפגמים בעצמנו, לדרוש מעצמנו איזו מושלמות-שאנחנו נהיה מושלמים ושכל מה שייך לנו (למשל בת זוג) יהיה גם מושלם.
כמובן, זו רק אפשרות אחת מיני רבות, כי הדברים הם מורכבים, ולכן מציעה לך שוב, אם זו בעיה שחוזרת ומטרידה לנסות לברר אותה לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שצדקת בהבחנה
ד.15/07/2012היי ענבל, ברור שלא ניתן לדעת בוודאות מהודעות באינטרנט, אבל אני חושב שיש לי את תסביך המושלמות, וזה גם מה שאמא שלי אומרת לי. מאז שהייתי ילד ועד היום, לא יכלתי לראות שאנשים אחרים מצליחים ואני לא. לא נתתי להעתיק במבחנים כי כעסתי שאני משקיע וזה שרוצה להעתיק לא, ואוי אוי אוי אם הוא יקבל יותר ממני. חשבתי שהטיול הגדול ריפא אותי והשרה בי יותר תחושת רוגע אבל מסתבר שלא. השאלה המתבקשת היא האם ניתן להתרפות לחלוטין מהמטרד הזה ופשוט להיות מאושר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשמוע את דעתכם?
ד.26/07/2012מעניין אותי לדעתם מה אתם חושבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל הפסיכולוגית
רועי04/08/2012אני ממש לא מסכים עם הקביעות הגורפות שלך - "אין שום דבר פסול בלראות את הקליפה החיצונית".
אמנם אני לא פסיכולוג קליני, אבל
למדתי בעבר קצת בחוג לפסיכולוגיה וקראתי לא מעט. אני מכיר את תפיסת העולם המיינסטרימית של השיטה שלכם . כמובן שיש לה לגיטימציה ומקום , אבל היא לא אופציה יחידה והכרחית.
לדעתי הדברים שכתבת כאן מקוממים כי הם מכתיבים תפיסת עולם היררכית שבה יש "יפים" ו"מכוערים" .
בתרבויות וחברות אחרות - ואצל אנשים שונים - דווקא הקליפה החיצונית נחשבת לדבר מבוטל שרצוי לא להתמקד בו. במיוחד אצל חברות שמבוססות על עולם ערכים שונה, כמו דתיים לאומיים וחרדים , מייחסים , לפחות באידאל, חשיבות פחותה בחיצוניות ונוטים לזלזל בה. גם בעמים שונים היופי משחק תפקיד משני הרבה יותר מאצלינו במערב הצרכני שחי בבועת הקניונים שלו
אצל אנשים הומניסטיים מקובל לראות בחיצוניות מכשול שצריך לעקוף בדרך לשיוויון ואהבת אדם (כמו מתן כבוד לשחורים, נכים, ואפילו נשים...) , ולא דבר שאין שום דבר רע מהלהתעסק בו באובססיביות כי זה "מה שכולם עושים".
אני למשל, גם כן עסוק במראה חיצוני של בנות זוג - אבל אני לא רואה בזה מקור לגאווה, ומשתדל לנטרל עד כמה שאפשר ולהתמקד בפנימיות .
בשורה התחתונה, לדעתי בתור פסיכולוגית מנהלת פורום את צריכה להמנע מהכתבות ערכיות , וקביעות כאלו על מה נכון ומה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה טועה
ים05/08/2012אתה טועה מהסיבה הפשוטה שלמרות שהרצוי הוא שאכן נתעלם מהקליפה החיצונית ונתייחס רק למה שקורה פנימה,המצוי הוא שאנחנו בני אדם אנושיים.
מראה חיצוני לצערנו משפיע,וכולנו מושפעים ממנו-זה קורה בטבע אצל בעלי החיים,וזה קורה גם אצלנו וזה מוכח וידוע.
הגדולה אצלנו היא להיות מסוגלים לצמצם את ההשפעה,או לתת פחות חשיבות לקליפה.
אך להתעלם לחלוטין,זה כנראה לא אנושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו קראת מה שכתבתי
רועי05/08/2012במקום להגיד שאני טועה , היית קורא ורואה שזה בדיוק מה שאמרתי.
לא אמרתי שלאנשים אין חולשות ושאין נטיה אנושית להסתכל על הקליפה החיצונית.
אמרתי שהפסיכולוגית פה נותנת לגיטימציה למצב הזה, של התמקדות בקליפה - והיא לא מציגה את החולשה כמשהו שיש להלחם בו אלא כדבר שיש לקבל ואפילו לעודד .
אני סולד מהגישה הזאת שהיא מציגה ומייצגת. בכנות , תפיסת העולם הזאת אפילו קצת דוחה בעיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל הפסיכולוגית - תגובה
ענבל מילר היללי05/08/2012שלום רועי,
צר לי שדבריי התקבלו כך אצלך, אני חושבת שהם קצת הוצאו מהקשרם ויוחסה להם כוונה שגויה.
באמירתי לא היה שום שיפוט ערכי, אלא תיקוף ועמדה בלתי ביקורתית כלפי נטייה אנושית בסיסית לייחס משמעות לנושא של מראה חיצוני ולהיות מושפע ממנו. אני לא רואה בנטיה זו דבר פסול במהותו.
אולי יש גישות פילוסופיות רוחניות כאלו ואחרות ששואפות להתעלות מעבר לנטיות אנושיות מסוימות. זה בסדר כמובן, אך זו לא גישתי האישית ולא עמדתי המקצועית, וכמובן שלא התכוונתי לעיסוק אובססיבי בנושאים אלו, כפי שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל
רועי06/08/2012ושוב את אומרת דבר והיפוכו: באותו המשפט את אומרת שלא היה שום שיפוט ערכי, אח"כ את נשענת על המילה "תיקוף " באופן שגוי (איך בדיוק את יכולה לתקף כאן משהו? הרי ברור שאת מביעה דעה אישית בלבד ולא אמת מדעית) , ולבסוף את חוזרת אל אותה עמדה מרגיזה "אני לא רואה בנטיה זו פסול כלשהו" ( - אם המשפט האחרון הוא לא בגדר שיפוט ערכי , אני לא יודע מה כן ) .
במקום להתפתל ולהתחמק - פשוט תגידי את דעתך מבלי לפחד. אף אחד פה לא יאכל אותך גם אם תגידי שהדבר הכי חשוב בחיים זה להיות דוגמנית מסלול.
מעצבנת פי כמה האמירה האחרונה (והמתנשאת משהו) "אולי יש גישות פילוסופיות ורוחניות כאלו ואחרות" - וכי מהי בדיוק הפסיכולוגיה (גם הקלינית) אם לא גישה רוחנית/דתית שצמחה מתוך תורות פילוסופיות (תקפות לחלוטין לוגית וחלקן גם מדעיות) בנות אלפי שנים ? כל תלמיד שנה א' שלמד היסטוריה של הפסיכולוגיה או מבוא לפילוסופיה מודרנית יודע בדיוק מאיפה העץ הזה צומח .
אז מדוע עמדתך היא "מקצועית" ודעתי היא "פילוסופית" ?
הדוגמטיות זועקת לשמיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעצם לא משנה
רועי06/08/2012אין לי זמן לבזבז על ההתכתבות כאן .
אל תרגישי צורך לענות כי אני לא הולך להמשיך את זה . מיותר , ואנחנו דוברים בשתי שפות שונו ת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חמוד
גיא26/07/2012השיתוף שלך אמיץ ובהחלט טוב שהינך מרגיש צורך לשחרר זאת בפני אנשים מקסימים .
תראה , אין שלמות בחיים כך רצה העולם אליו נבראנו .
כמו שאין אנשים דומים ובעלי-חיים וכמו שה- DNA שונה אצל כל אחד ואחת מאיתנו , אפילו דברים דוממים שמיוצרים במכונות לא דומים (תמיד יש איזשהו פגם במוצר ממשנהו) .
מי בעצם אנו ? אנו נשמות טהורות שעוטות עלינו תחפושת מושלמת בצורות מגוונות .
אם וכמו שתיארת חברתך היא נשמה טהורה ומקסימה וחיננית תתבונן בזה ולא בתחפושת שעוטה עליה .
מה שאתה רואה אצלה מישהו אחר לא יראה , בעולם האור חשוב להיכנס לנפש ולא לצורה החיצונית .
שיהיה באהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם משיכה מינית בטיפולרועי13/07/2012
שלום רב
אני הולך לפסיכולוגית צעירה יחסית , הטיפול מתקדם טוב אבל בזמן האחרון אני מרגיש משיכה אליה, במיוחד בזמן שתכנים מיניים עולים בשיחה.
אז יש לי שתי שאלות:
1. האם מומלץ לדבר איתה על כך שאני נמשך אליה? או שזה מסוג הדברים שפסיכולוגים אמורים לדעת בלי שהמטופל מספר ? כמה כדאי להחשף ?
2. העניין השני הוא קצת מביך - הרבה פעמים תוך כדי השיחה אני חש מגורה ויש לי זיקפה. האם זוהי חוויה שיש לשתף בה את הפסיכולוגית או לשמור אותה לעצמי ?
האם צריך לסיים את הטיפול במצבים כאלה ולעבור למטפל גבר בדחיפות ?
תודה מראש
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
רועי15/07/2012שאלתי שאלה לא במקום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים? - תגובה
ענבל מילר היללי15/07/2012שלום רועי,
לא, לא שאלת שאלה לא במקום. היה קושי טכני כלשהו שהביא לדילוג על השאלה שלך.
אתחיל מהסוף, אני לא חושבת שמה שקורה לך מול המטפלת שלך הוא סיבה לעזוב את הטיפול, למרות שאני מבינה שזה גורר מבוכה גדולה ומטריד אותך לא מעט.
להרגיש עוררות מינית מול מטפל או מטפלת הוא לא דבר יוצא דופן בדינמיקה של טיפול. לראיה, קיימת לא מעט ספרות מקצועית בנושא. אם המטפלת שלך גם צעירה ומושכת, אז זה וודאי עשוי להציף תחושות כאלו עוד יותר. הסיטואציה הטיפולית היא אינטימית מאוד, מעוררת לא מעט דחפים ומשאלות, ובמידה מסוימת היא בנויה גם כך במכוון.
אני חושבת שמתאים ומומלץ שתפתח את הנושא את המטפלת שלך, זה יכול מאוד לקדם את הטיפול. ויחד עם זאת, אני מבינה שזה לא גם פשוט, ואין חוקים לגבי איך ומתי עושים את זה. כמו בכל דבר אחר בטיפול (ואולי גם בחיים), אני חושבת ששווה לבדוק איך מרחיבים את גבולות ההתנסות ומעזים יותר ממה שרגיל וצפוי עבורנו. בטיפול, זה יהיה למשל, להגיד קצת יותר ממה שתכננו, או מה שנוח לנו, גם אם זה קשה מעט, או במקרה הזה מביך. אמרת שהטיפול מתקדם טוב, כך שאני מתארת שיש בסיס טוב כדי לטפל בדבר הזה, כמו בדברים אחרים, ברגישות ובהתאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרוני, ולכל משתתפי הפורוםדניאל זק09/07/2012
שלום לכולכם.
רציתי לומר לכם שאני נאלץ, לצערי, לסיים את השתתפותי בניהול הפורום.
רציתי להביע את תודתי העמוקה על ההזדמנות שניתנה לי להיות כאן, ועל כך שיכולתי לשתף אתכם במחשבות שלי לאורך השנה האחרונה. תודה גם על המחשבות שלכם, על האומץ ועל הנכונות להיחשף ולשתף. ולרוני, את חייבת לדעת שאת נפלאה! - כותבת מוכשרת, מסורה ויצירתית. נהניתי לשתף איתך פעולה. שיהיה בהצלחה לשתיכן בהמשך.
בברכת כל טוב,
דניאל זק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל יקר,
רוני פרישוף10/07/2012דניאל יקר,
עצוב וחבל לי שאנחנו נפרדים ממך בפורום.
תמיד היית נוכח וזמין, עם מילה מנחמת ועצה טובה, ושותף מעולה לניהול.
טוב שדפי ההיסטוריה של הפורום נשמרים, כך גולשים שיגיעו בעתיד יהנו מתבונתך.
בהצלחה בהמשך הדרך בכל אשר תפנה!
בהצלחה ובהנאה לענבל שותפתי החדשה,
חיבוק,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דניאל זק, תקרא בבקשה!!!ש.09/07/2012
הבטחתי לרוני פרישוף שלא אכתוב בפורום הזה. ואכן כך.
אבל יש משהו שאני חייב לספר לך. הוא לא קשור בפסיכולוגיה. בעצם, אין צורך שתענה.
קיבלתי ספר, קובץ ישן של שירי אהבה.
אחד השירים שם עשה לי כיווץ בלב ודמעות בעיניים. זה היה השיר של לסקלי "אם תירצו".
(..."אם תבקשו מעטפה ריקה, תקבלו אהבה, את כל האהבה שבעולם").
כל כך התרגשתי, שהעתקתי אותו בשלמותו לפורום של אישה מקסימה, שאני מכיר וירטואלית.
ואז חיפשתי חומר על השיר הנפלא הזה, ומצאתי באתר של הוצאת בבל מאמר של אחד, דניאל זק, על לסקלי. ובמאמר מופיע השיר במלואו.
מרגיש לי שזה אתה כתבת אותו, מתאים לי, מסתדר לי, לפי הרגישות והמילים. אבל יש אפשרות תאורטית שזה דניאל זק אחר. בכל אופן, אם אתה הכותב - דע שזה מאמר נהדר. ושאני שמח שציטטת במלואו את השיר הנפלא הזה. אגב, הוא מתאים גם לכאן.
אתה יודע: הרצון באהבה. שיברון הלב. הנסיון למצוא את נקודות הזכות שבשיברון הלב.
אתה יודע, לשים משהו במעטפה הריקה. ואז כשאתה לא מוכן לזה, כשאתה מבקש מעטפה ריקה - לקבל אהבה, את כל האהבה שבעולם.
פשוט מדהים. עוד פעם אני מרגיש את הכיווץ בלב והדמעות בעיניים?.
ואם זה לא אתה כתבת את המאמר, אלא דניאל זק אחר?. נו, אז עשיתי לעצמי עוד פדיחה בפורום הזה...
באהבה, ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל זק, תקרא בבקשה!!! - תגובה
דניאל זק09/07/2012שלום ע.
כן, זה אותו דניאל זק, ותודה רבה על תגובתך ועל מחמאותיך על המאמר. גם אותי ריגש מאד השיר של חזי לסקלי, בזמנו וגם כעת. יש בו משהו נדיר, שמצליח לעורר הרבה אהבה, רצון טוב, והבנה לדברים הפשוטים והחשובים שבשבילם כדאי לחיות.
אתה יודע, אומרים שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים, והתגובה שלך מעוררת אצלי מחשבה על כך שאלוהים נמצא גם ברגעים הקטנים ובתזמונים המדויקים. רצה הגורל, ודבריך מתפרסמים דווקא היום, בדיוק כאשר אני מסיים את תפקידי בפורום. צריך לדעת מתי לפרוש. נראה שגם אתה למדת את זה, וכפי שהבטחת לרוני החלטת לסיים את הופעותיך כאן שהתקיימו באמצעות יצירה של דמויות בדויות (הצלחת להפיל אותי בפח כמה וכמה פעמים!).
מאחל לך הרבה הצלחה והמשך התמודדות בחיים האמיתיים, אצל הפסיכולוגית האמיתית שלך שכתבת עליה לאחרונה, ומול אנשים אמיתיים אחרים.
בברכת כל טוב,
דניאל זק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם רוני אמרה לי לא לכתוב פה , כי אסlllll07/07/2012
אסור להתיעץ עם הפסיכולגים לאורך זמן
זאת אומרת שלכול אחד יש כמות מסוימת של הודעות שהוא יכול להתיעץ, למרות שיש מיליון ואין סופ בעיות בחיים.
כאילו שבטיפול שמשלמים עבורו, יש הגבלה בהצפת הבעיות .
אבל אני כותב בעילום שם זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל על המילים שאני מבזבז, פה כשיש
lllll07/07/2012באמת מספיק, אנשים לא וירטואלים , שיעזרו לך בלי תנאים !!!1
חבל רוני , מצטער שכתבתי פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם רוני אמרה לי לא לכתוב פה , כי אס - תגובה
רוני פרישוף07/07/2012שלום לך,
קראתי בצער רב את הודעתך. אני מבינה שהשבתי לך מספר פעמים בעבר, ואני מאד מקווה שתשובותי עזרו לך.
בודאי שיש לכל אדם בעיות רבות, והוא זקוק להרבה תמיכה ועזרה. בדיוק בגלל זה נאלצנו להגביל את היקף הליווי שאנחנו מסוגלים לתת לאדם אחד. אנחנו מנהלים את הפורום בהתנדבות, ומקדישים לכך כשעה ביום. אם נשיב מספר פעמים בשבוע לאותו אדם, הרי שכל הזמן שלנו יתמלא ולא נוכל לעזור לאחרים. זה עניין של חשבון פשוט.
נכון, שכאשר אדם נמצא בטיפול הזמן פחות מוגבל, זה בדיוק הרעיון בטיפול (אם כי גם אז יש תחושה לפעמים שהשעה קצרה מדי).
אם יש לך קושי כלכלי, תוכל/י לקבל טיפול נפשי בחינם במרפאה לבריאות הנפש, תוכל לפנות טלפונית לער"ן כמה שתחפוץ, תוכל להשתתף ללא כל הגבלה בפורומים של תמיכה הדדית, או באתרים שיש בהם הרבה מתנדבים כמו סה"ר.
אני מבינה את תסכולך, אך חייבת להודות שחוויתי את הודעתך כיריקה לבאר ששתית ממנה. מקוה שנעזרת כאן בעבר, ושתבינ/י שהגבול הוא אילוץ מציאותי ולא כוונה לפגוע בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי על כך שנפגעת . חוץ מזה החיים
lllll08/07/2012נורא קשים ו מתסכלים.
אז אוזן קשבת, או יד וירטואלית , יכולים להפוך את החיים לטיפה יותר נסבלים .
אפילו אם זה לכמה שעות , או לחזור וקרוא את ההודעה שכתבת, בשעות קשות, ולהתחזק.
וזה לא דבר שמובן מאילו . אז כך , שתהיהיי בטוחה שעזרת לי בימים הקשים, ואני מודה לך על כך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי על כך שנפגעת . חוץ מזה החיים - תגובה
רוני פרישוף08/07/2012שוב הי,
אני כמובן מזהה אותך, וזוכרת היטב את התכתבותנו הענפה בשלוש השנים האחרונות.
מדי תקופה את כותבת מסר פוגע ואח"כ מצטערת. אני מציעה לך להשתהות עם הכתיבה יום יומיים, עד שתרגעי ותוכלי לכתוב מילים שמעבירות את הכאב והתסכול מבלי לפגוע. זו עצה לחיים ולא רק לפורום.
כפי שאמרתי בעבר, המינון המתאים והאפשרי בפורום זה הוא אחת לכמה שבועות.
אני מקווה שתמצאי לך מסגרת יותר מלווה ותומכת, כי מגיע לך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר. שבת שלום.
lllll13/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה ?? אם כן אופן טיפול ?נטלי07/07/2012
שלום , קוראים לי נטלי
סבתא שלי בת 70+ אלמנה,
לאחרונה ואני מתכוונת בחצי שנה, שנה האחרונה - היא פיתחה תסביך רדיפה קשה שמסתיים בשיחה יומית למשטרה שמצידם כבר הרימו ידיים..
לצערי הרב היא לא מוכנה ללכת לטיפול ובני משפחתה ואני מתכוונת לילדים , לא כלכך אכפת להם .
היא מסתכלת בחלון ובטוחה שהרכבים בחוץ באו במטרה לרדוף אחריה , שאנשים בחוץ רודפים אחריה , שהשכנים מרעישים ומציקים לה בכוונה , שגנבו ממנה בגדים וכסף ועוד ועוד...
אני לא מומחית אבל זה נראה כמו סימנים של סכיזופרניה ואני יודעת שיש לזה טיפול , הבעיה שאין מישהו שהוא מיופה כוח שלה ואין לאף אחד אפשרות לאשפז אותה .
כואב לי לראות סבתא שהייתה כלכך צלולה ונהנית מהחיים ככה נעלמת .
רציתי לבקש את עזרתכם המקצועית לטיפול כי אני יודעת שחייבת להיות דרך לטפל בזה.
אני מפחדת שהיא תיקח מלא כדורים מהפניקה ותגמור עם החיים האלה.
אנא עזרתכם בדחיפות , תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה ?? אם כן אופן טיפול ? - תגובה
רוני פרישוף07/07/2012שלום נטלי,
אכן נחמץ הלב לראות שלקראת זיקנה, לא רק הגוף נחלש, אלא גם הנפש.
סביר מאד שסבתך לא לקתה בסכיזופרניה, אלא שהיא סובלת מהפרעה פסיכוטית על רקע שינויים פיזיולוגיים בגיל הזיקנה. התופעה נפוצה מאד מאד בקרב קשישים, וניתנת לאיזון בלי קושי רב בעזרת טיפול תרופתי אנטי פסיכוטי.
הכי טוב להתייעץ עם רופא פסיכוגריאטר, בנוכחות סבתך או בלעדיה בשלב ראשון. ישנם פסיכוגריטארים שעושים ביקורי בית. אם הסבתא נותנת אמון ברופא המשפחה, או רופא אחר המטפל בה, הוא כתובת ליצור גשר עם פסיכוגריאטר.
פסיכוגריאטרים מתורגלים במצב שאת מתארת, ויש להם דרכים שונות ומשונות לעודד את המטופל לקחת את הטיפול. אני חייבת להודות שלפעמים מסווים את מטרת הכדור, או מעדנים אותה (למשל מציגים את הטיפול ככדור הרגעה או שינה, או כדור שעושה הרגשה יותר טובה, ולא ככדור אנטי-פסיכוטי). במצב חמור במיוחד, אפשר לבקש מהפסיכיאטר המחוזי להורות על בדיקה כפויה, ואף למנות לסבתא אפוטרופוס. כמו כן רצוי לחשוב על דיור מוגן, אשר בו היא תרגיש יותר מוגנת ומוכלת.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין
אלעד17/07/2012אינני עו"ד או איש מקצוע בתחום , אך מתוך ידע כללי :
נראה לי ש"הסוואת" או "עידון" מטרת הכדור שנותנים לאדם, היא בגדר עבירה פלילית.
למיטב ידיעתי יכולה להחשב אפילו תקיפה בנסיבות מסויימות , הונאה, וכדומה. עילה לתביעה על רשלנות .
ודאי שיש פה עבירה על חוק זכויות החולה שמחייב שקיפות ואוסר להסתיר מידע למעט במקרים מאד מאד חריגים (כנראה לא כאלה) .
ממליץ לך , כעצה חברית, לקבל יעוץ משפטי לפני כתיבת תשובות מסתכנות כמו זאת שנתת פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אלעד17/07/2012אם אכן ידוע לך על חשד לעבירה כגון מקרה של רופאים המרמים את לקוחותיהם ומשקרים באשר לכדורים הניתנים (במילים המכובסות שבחרת בקפידה - מסווים או מעדנים ) , חלה עליך חובת דיווח אזרחית ומקצועית על פגיעה בחסרי ישע.
עליך לפנות למשרד הבריאות ולמשטרה וליידע אותם על הדברים האלה, במקום להתוודות כאן בפורום על מעשים חמורים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)