מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיס "מהאגדות"לי23/05/2012
שלום,אחותי אהובתי נשואה לאדם נצלן קמצן ולא נעים ,אין ביננו תקשורת חוץ משלום שלום ואני מרגישה שהקשר ביני לבין אחותי מתמסמס עם הזמן.(הם נשואים 5 שנים)
מעולם לא אמרתי לה את דעתי עליו משום שאני רואה שהיא מאוהבת בו ואולי בתוכה גם מבינה שהוא "מוגבל ריגשית"אך אין לה מה לעשות כניראה.כל אחינו וגם הורינו לא סובלים את הבחור אך נותנים כבוד למען אחותי וילדיהם.כאשר אחותי באה אליי בטענות שאנו כבר לא נפגשים ולא מבלים כמו פעם{לפניו היינו החברות הכי טובות}אני ממציאה סיפורים ולא אומרת לה את דעתי הנחרצת.בתקופה האחרונה ממש קשה לי לשתוק,החוסר כבוד שלו להוריי וניצולם כואב לי ומספר פעמים רציתי לומר לה את דעתי אך ריחמתי עליה.אציין שהוריי וכל אחיי מדברים ביננו עליהם וכולנו באותה הדעה אך אימי לא רוצה שהיא תיפגע ואומרת לנו לא לומר דבר.אני מרגישה שאנו הופכות לזרות ואיני יודעת כיצד לומר את דבריי במינימום פגיעה באחותי.מה לעשות?האם להמשיך לשתוק ולספוג?אני כבר לא הולכת למקומות בהם הוא נמצא ובטח לא מזמינה אותם לביתי.תודה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיס "מהאגדות" - תגובה
דניאל זק24/05/2012שלום לי.
את שואלת שאלה שקשה מאד לענות עליה ב"כן לפנות ולדבר באופן גלוי עם אחותך" או "לא". אוכל רק להתיייחס באופן כללי לנושא המורכב והעמוק שאת מעלה - יחסים פנים-משפחתיים במצב שבו נוצר שינוי.
כל תהליך קליטה של בן משפחה שמצטרף באמצעות קשר נישואין יוצר מצב חדש, שבו הקבוצה החברתית הקיימת עוברת זעזוע. מישהו ממקום אחר, עם הרגלים אחרים פתאום מרשה לעצמו להתערב, להביע עמדות אחרות או אפילו סתם להתנהג באופן שפחות מכירים במשפחה. העניין מסובך במיוחד מפני שבאופן עקרוני, קשר נישואין חדש מהווה מעצם הגדרתו הכרזה על הקמתה של משפחה חדשה שמתפצלת ממשפחת המוצא ועתידה לרשת את מקומה.
איני יודע אם הגיס הזה הוא הראשון שהצטרף אליכם, או שההצטרפות שלו קשה יותר מאשר הגיסים האחרים שכבר הצטרפו, ובוודאי שגם לתכונות האישיות שלו יש השפעה על הכימיה שנוצרת, או לא, בין כולם.
בכל מקרה, מציע לך לנסות לראות את התמונה הרחבה ולהחליט האם משהו בנוכחות שלו מפריע לכם אך ורק בגלל תכונותיו האישיות (נסי לשים את עצמך במקומו - איך היית מרגישה אם כל חברי המשפחה של בן זוגך היו עויינים אותך לאורך זמן?). מציע לך גם לחשוב על נקודת המבט של אחותך, שבחרה בו ונמצאת איתו בקשר נישואין (נסי לשים את עצמך במקומה - האם היית רוצה שיתערבו בבחירה שלך? האם, במקרה שאת נמצאת במצוקה בקשר לבחירה שלך בבן הזוג, היית רוצה שינסו לגשש בזהירות איתך אם יש לך רצון לדבר על זה?).
בסופו של דבר, העצה שלי אלייך היא לנסות ולשקול את המצב מנקודות מבט שונות, ואם בכל זאת את רוצה לדבר עם אחותך, אז רק בזהירות, ומתוך התחשבות בתועלת שתמצח מכך בשבילה.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבניר18/05/2012
אבי משפיל אותי כבר 15 שנים. אני מרגיש שאני בדרך לסיים את המסע.
אני לא יכול יותר, אין לי מוצא אחר.
ניסיתי הכל, הכל.
אף בן אדם לא יכול לעבור את מה שעברתי, זה פשוט בלתי אפשרי,
ערב אחרי ערב. צעקות והשפלות. והוא מממן אותי, אז אין לי מה לעשות בנידון.
זה לא בגבול הפלילי ולכן אין לי מה להתלונן.
אני בעצם שק איגרוף מהלך.
אני בכלל לא מבין למה אני כותב, אין לבעיה הזו מוצא.
למה אני צריך לסבול חודש אחרי חודש השפלות? תנו לי סיבה אחת לא לסיים את חיי.
שמש? מוזיקה? עוד חודש אני מושפל שוב, כל אלו יפים אבל לא משנים את העובדה הזאת.
והוא יודע שאם אני מנתק איתו קשר אז אני נתפס כ"רע". כל הכבוד, הוא השיג אפשרות שאף אחד בהיסטוריה לא השיג - אפשרות לחבוט במישהו נפשית בלי לשלם על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלתי, תודה, מקווה שהמצב ישתפר..
ניר19/06/2012(אני כמובן המגיב ממקודם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה כשחברה טובה מאבדת שפיות?לילוש16/05/2012
לפני כשנה וחצי הכרתי חברה טובה ונקשרנו אחת אל השנייה,היינו משתפות זו את זו בכל.לפני כארבעה חודשים שמתי לב לשינוי אצלה.התחילה לדבר על כך שהמתים ניגלים אליה ומעבירים דרכה מסרים,שמלאכי שרת ומלאכי עליון נגלו אליה והשבוע נגלה אליה רוח אלוהים וקבע כי היא נביאת האור.אני מאוד מודאגת מיכוון שהיא אמא חד הורית לשני קטינים.היא מבלה שעות על גבי שעות במחשב,אינה עובדת,טוענת שכרגע מתעסקת בתיקשור והעברת מסרים ממלאכים ומכל זה היא תתפרנס.אני חייבת לציין שסביבה התגודדו בפייס מאות חולי נפש ולדעתי כמה אנשים מכתות שונות,היא מספרת לכולם סיפורי אלף לילה,שקרים,ניסיתי לעזור אך ללא הועיל מצבה רק מתדרדר.אני חוששת לילדים וגם למצבה הנפשי.למי עלי לפנות במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה כשחברה טובה מאבדת שפיות? - תגובה
רוני פרישוף18/05/2012שלום לילוש,
את מתארת מצב באמת מאד מדאיג. כל אחד רשאי לחיות את חייו על פי אמונותיו כמובן, אך מכיון שמדובר באמא חד-הורית לשני ילדים, שכנראה אינה מתפקדת כראוי, יש לדאוג לשלומם. אם הבנתי נכון, פניותייך אליה לא שינו דבר, והיא אינה מודעת כלל לבעייתיות של מצבה. אם כן, את צודקת במחשבה לערב גורמים נוספים.
אפשר לפנות לבני משפחה שלה, להפנות את תשומת ליבם למצבה ולבקש את עזרתם.
אפשר לפנות ללשכת הרווחה (זו חובה אזרחית עבור כל אזרח שחושד שקטינים נמצאים בסיכון).
אפשר לפנות ללשכת הפסיכיאטר המחוזי, שבסמכותו לזמן את חברתך לבדיקה, ולהציע לה טיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להיות בטוחעינת16/05/2012
שלום,
אני בטיפול אך מאז אני בזוגיות קשה לי להאמין שמגיע לי משהו טוב, אז אני חושבת שיש בי משהו רע ותתגלה בי מחלה כלשהיא
בטיפול נאמר לי שיש לי אוסידי וחרדה מוכללת, אך לא ברמות קשות, גם הפסיכאטרית אמרה שיש בגלל שאמרתי לה שזה מה שהפסיכולגית אמרה אז היא אמרה ברור, פסיכאטרית בקופה ממש לא נעימים ממש מהירים, ובגלל זה קשה לי להאמין לה.אני מרגישה לבד וריקנות רק בזוגיות אני חושבת הכי רע שיקרה.
אך איך אפשר להיות להיות בטוחה שיש לי הפרעה אני יושבת ביוטיוב ובאינטרנט כדי להאמין שיש לי הפרעה כי המוח אומר שאין לי וככה אני וכדי להישמע לו, כי אם אין לי הפרעה המוח חזק עם המחשבות ואם אני אומרת שיש לי הפרעה אז אני מתעלמת ממהמחשבות בטענה כי אני מופרעת ויש לי בעיה.
מה לעשות. קשה לי להאמין לטיפול, קשה לי, כי אין בדיקת דם שאומרת שיש לי ככה וככה אז זה ניראה לי סתם המצאה. איך אהיה בטוחה שיש לי הפרעה
כי יש לי ימים טובים שאני בשליטה ויש ימים שאני כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להיות בטוח - תגובה
רוני פרישוף18/05/2012הי עינת,
אני מאד מבינה את הבלבול שלך. או סי די (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעת חרדה, שגורמת לתחושה בלתי נסבלת של ספק לגבי כל דבר ועניין, ולפעולות שונות כמו בדיקות וחקירות, כדי להסיר ספק זה ולהשיב תחושת ביטחון.
הספק שלך אם יש לך או סי די או מחלה גופנית יכול בהחלט להיות סימפטום של או סי די, ואז כל הבדיקות שאת עושה כדי לדעת מה יש לך בביטחון, הן בעצם התנהגות כפייתית, מעגלית, שלא מצליחה להביא את הרגיעה המיוחלת ורק מלבה את עצמה עוד ועוד.
כלומר כדי להצליח להגיע לוודאות שיש לך או סי די, את צריכה להיות משוחררת מאו סי די. אכן פרדוקס...
מסגנון כתיבתך בהחלט אפשר להתרשם מהקו הכפייתי והחרדתי, על כן טוב שאת בטיפול, תתמידי בו, ותשתדלי לקבל את הכוונת המטפלת.
נכון שאין בדיקת דם לאו סי די, אבל כן יש היבט פיזי בהפרעה, שמאד מושפע מתרופות. יש היום טיפול תרופתי מצויין לאו סי די. כדאי לך לנסותו ולראות אם יש הטבה במצב. הטיפול משפר הן את המחשבות וההתנהגויות הטורדניות והן את מצב הרוח. שיפור זה בעקבות טיפול תרופתי יהיה עבורך עוד עדות לנכונות האבחנה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת מנכהאוזןבת 2808/05/2012
צוהריכם טובים ,
הצילו אותי... כן כתבתי אותה נכון ומתייחסת לכל אות ואות ...
הצילו אותי ! וחוזרת עליה ומדגישה הצילו אותי ... כבר נמאס לי על רוב האבחנות הרפואיות המושגיות ... נמאס לי והסבלנות מדהה בחוזק רב ...
המצב התחיל כך : כשלפני חמש שנים התחלתי לסבול מבעיות בריאותיות רבות וחוזרות פעם אחרי פעם ... ללא סיבות עיקריות רפואיות ישיריות לפגיעה בהם ...
ותחלתי לנוע מרופא לרופא ומהתמחות להתמחות ומאשפוז לאשפוז אפילו בזמנו חשבתי על התייעצות פרטיות וכך היה ... עד לפני כשנתיים ביקשה ממני המשפחה אפילו להחליף לא רק הרופאים שלי אלא גם בית החולים והקופה שלהם , ולצערי הרב הסכמתי עם המשפחה והייתי והייתי פעם הולכת לרופא X ופעם לרופא Y וזה משהחמיר את המצב במתחרטת שנייה - שנייה על כך .
וואלה נראה לי שסיבכתי אותכם , אבל מתוך אנשי מקצוע אני מבינה שממה שכתבתי עד כה אתם בקלי קלות אבחנתם אותי "כסובלת תסמונת מינכהאוזן " . כמו ששמע אותה באוזניו מפיו של רופאים אחרים שכך טען פסיכיאטר בב"ח וכתב במכתב השחרור שלי לפני כשנתיים ועד עכשיו אפילו אם שולחים אותי לביצוע בדיקה או מפנים אותי למיון בגלל כאב כל שהו יכתבו את האבחנה הזאת . וילחשו בה הצוות הרופאית "כסובלת תסמונת מינכהאוזן " בכל פעם יראו אותי ...
את האמת כששמעתי אותה בפעמיים הראשונים השתגעתי , מענישה את עצמי ומעליבה אותה , הייתי אני ומשפחתי בשוק גדול – צעקנו , זעמנו , מרדנו ...
ובסוף הסכמנו במשפחה (בין עצמנו –אני ובצדי השני הוריים, אחים, אחיות, וכמובן חברות קרובות ) אם יש כאב כלשהו או מחלה כלשהי נטפל בה עכשיו ומיד ולא יכול שהיא מדמייננת או היא גרמה למחלה הזאתי או משקרת עלינו .... למשל דוגמה פשוטה מאוד ובכוח ביצעתי את הבדיקות שלה כאבי ראש פניתי למיון עם כאבי ראש חזקים ( מתוך הבדיקות שביצעתי בדיקות דם וct ראש שהראה ציסטה מאוד גדולה שגורמת להלחץ תוך גולגלתי וצריך לשקול ניקוז הציסטה ונתנו לי תרופות חזקות יותר אבל אחרי ........... אחרי שעות ארוכות של כאב וסבל רב גדול ...
באמת רק מילות , איך אפשר להתמודד עם המצב הזה ?
איך אפשר לשכניע את הצוות הרפואי שאיני סובלת מהמחלה הזאת ?
בת 28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת מנכהאוזן - תגובה
דניאל זק09/05/2012שלום לך.
את מתארת מצוקה גדולה והצפה של רגשות - שלך ושל הקרובים לך ביותר. את רוצה הצלה מיידית ועזרה במצב שאותו את חווה כמצב חירום. אני בהחלט יכול להבין את התחושות שלך ואת ההרגשה שכבר אי אפשר יותר לסבול.
אני ממליץ לך לפנות למוקדי חירום של טיפול נפשי בבתי החולים, או אפילו להרים טלפון למוקד של ער"ן (תוכלי למצוא את המספר באינטרנט). בכל מקרה, אני חושב שהמסגרת המתאימה ביותר לטפל בבעיות שאת מעלה היא במפגשים פנים אל פנים, ובעזרה מתמשכת לאורך זמן שחורגת מהיכולות של הפורום הזה.
מקווה מאד בשבילך שתוכלי, את בעצמך או הקרובים לך, למצוא לעצמך טיפול נפשי מתאים, ובהקדם.
חזקי ואמצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטיםדנה08/05/2012
שלום
אני בת 29, בשבועיים האחרונים מאוד מתקשה לישון, מתעוררת באמצע הלילה ולא מצליחה שוב להרדם
אבל מה שהכי מטריד אותי זה שיש לי סיוטים בלילה כמו לילדים קטנים
היום בלילה למשל חלמתי על עכבישי ענק וזומבים ועל זה שנותרתי לבד בעולם
התעוררתי עם דפיקות לב חזקות ולא ידעתי אם אני במציאות אות חלום, איפה אני ומי אני
אני לא מוטרדת כרגע משום דבר מיוחד, שגרה רגילה.
מדוע זה קורה? והאם זה רק חלומות או שיכולה להיות להם השלכה בריאותית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים - תגובה
דניאל זק09/05/2012שלום דנה.
התחושה שבה את הולכת לאיבוד תוך כדי החלום בתוך מבוך בלתי ניתן לשליטה של רגשות, של מצבים מפחידים ושל דמויות מאיימות, היא תחושה לא נעימה. בחלומות, משהו סוער עובר עלייך בשבועיים האחרונים, למרות שבחיי הערות שלך את מנהלת שגרה רגילה.
הרבה פעמים נהוג להתייחס לחלומות כאל דלת כניסה שדרכה ניתן להציץ לחיי הנפש שלנו, וללמוד על המתחים הפנימיים שמטרידים אותנו. חיי הנפש של כולנו עשירים במתחים, ברצונות סותרים, בציפיות גדולות, והחלומות של כולנו הם קצת כמו של ילדים - ללא פיקוח "בוגר" וללא הקפדה על נורמות מקובלות. אבל, ייתכן שהסערות הליליות שאת עוברת יכולות ללמד על משהו משמעותי במיוחד שעובר עלייך באופן כללי, ושכעת מוצא את דרכו אל התודעה רק בעקיפין, באמצעות החלומות.
הייתי מציע לך לנסות לברר אם בכל זאת משהו קרה בתקופה האחרונה: האם ישנם נושאים שמטרידים אותך שלא מצאו את פתרונם בשלב זה, האם ישנן תכניות שאת מגבשת שאולי מטרידות אותך (בתחום העבודה או הלימודים, בתחום החיים החברתיים או הזוגיים). הרבה פעמים, למשל, תקופות מעבר או שינוי פאזה - סיום לימודים, או תחילתו של קשר זוגי, נניח - מעוררות פחדים ומעסיקות את הנפש במידה שיוצרת בדיוק את מה שאת חווה.
בכל מקרה, מקווה שהסיוטים הליליים יציקו פחות ושתוכלי גם להיעזר בחלומותייך כדי קצת יותר ללמוד על עצמך ועל הדברים שמעסיקים אותך ושחשובים לך בחיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות עם חברה לשעבר אובססיבית?ציון06/05/2012
שלום רב, לפני יותר משנה נפרדתי מחברה והיא עדיין בדכאון ועדיין מנסה ליצור איתי קשר בטלפון ובאינטרנט. אני לא חושב שהתמודדתי\מתמודד עם הסיפור הזה טוב ואני חושש שזה לא יגמר לעולם. אחרי שנפרדתי ממנה נסעתי ישר לחו"ל לחופש קצר במהלכו עדיין עניתי לה לאימיילים. לפני הנסיעה דיברנו קצת וקטעתי את השיחה כי ראיתי שהיא לא מתקדמת לשום מקום ואני לא רוצה להתמודד עם זה. אחרי שחזרתי היא המשיכה לשלוח לי סמסים ולטלפן אלי כל הזמן. מידי פעם עניתי לה אבל השיחות היו לי קשות מידי ולא הצלחתי להתמודד. כל הזמן התעצבנתי עליה והפכתי לאפטי כלפיה. בשיחות היא תמיד סיפרה לי שעובר עליה דכאון ממש ממש נוראי ושהיא רוצה להתאבד. זו הסיבה שהמשכתי לדבר איתה כי לא רציתי שהיא תתאבד בגללי. התקופה הזאת הייתה בערך 4 חודשים במהלכה נפגשנו גם כמה פעמים (היא הייתה חוזרת על עצמה כלכך הרבה פעמים ולא מניחה לי שבסופו של דבר הסכמתי שנפגש רק כדי שתעזוב אותי) ושכבנו כמה פעמים (כי אני אידיוט). במהלך התקופה כמה פעמים ניסיתי לנתק את הקשר בצורה חד צדדית, אבל כל פעם כזאת גררה מאות סמסים וטלפונים בלי הפסקה. זה קרה פעמיים לדעתי שאחרי שניתקתי את הקשר חזרנו להיות בקשר בגלל שהיא איימה להתאבד והטרידה אותי בטלפון. במהלך התקופה דיברתי עם חברות שלה, סיפרתי להן שהיא מאיימת להתאבד ושהן חייבות לעזור לה. אחרי שחברות שלה דיברו איתה היא נורא כעסה עלי שסיפרתי. לחברות היא אמרה אז והיום שאין בעיה. סיפרתי גם לאמא שלה ואחרי הפעם הזאת היא ממש ממש כעסה וצעקה עלי נורא ואמרה שזה הדבר הכי גרוע שעשיתי לה. אחרי חצי שנה כזאת החלטתי שאני לא מסוגל יותר להתמודד עם זה והחלטתי לנתק את הקשר לגמרי. אמרתי לחברה שלה שהיא חייבת לשמור עליה ושאני הולך לשלוח לה סמס שאני מתנתק את הקשר וזהו. סיננתי את כל אמצעי המדיה (אינטרנט\סמארטפון) ולא עניתי לשום דבר שקיבלתי ממנה. חזרתי לחיים הרגילים אפשר להגיד, אחרי כמה חודשים שלא דיברנו. אחרי תקופה של כמה חודשים, דיברנו מעט מאוד באימייל, ממש מעט ונפגשנו במקרה פעמיים - בהם הייתי נחמד מאוד ודיברנו רק על ההווה. מאז דיברנו מעט מאוד מאוד באימייל בעיקר ניסיתי לשלוח לה אימיילים עם המלצות לדברים שהיא יכולה לעשות כדי לטפל בעצמה, דברים שאני עשיתי כדי לטפל בעצמי (התמקדות, תזונה וכו'). ביומלדת שלה שלחתי לה מזל טוב באימייל ומשום מה החלטתי לענות לה באותו יום. היא התקשרה אלי בערך 10 פעמים ממספר חסום (אותו אני לא יכול לחסום) ולבסוף עניתי. השיחה הייתה נוראית, בהתחלה התעדכנו ואח"כ זה התדרדר שוב שהיא מנסה לגרום לי להפגש איתה או להבטיח שאני אפגש איתה. במהלך השיחה היא סיפרה לי מה עובר עליה ומה היא מרגישה ושאני לא מבין אותה. השיחה הייתה בדיוק אותה שיחה שעשינו 20 פעמים בעבר. מאז אני מרגיש שהמצב חזר להיות כמו בהתחלה, היא שולחת לי כל הזמן מיילים ומתקשרת אלי מחסום העניין הזה ממש מדכא אותי ועושה לי כאב לב, מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות עם חברה לשעבר אובססיבית? - תגובה
רוני פרישוף06/05/2012שלום ציון,
אכן בעיה..
כאשר היית חד-משמעי, ניתקת את חברתך לשעבר מכל אפשרות ליצור איתך קשר, הרוחות נרגעו. כאשר חזרת לתקשורת מוגבלת איתה, היית נחמד במפגשים, ברכת אותה ליומולדתה, התעניינת בשלומה, וחזרת לתכתובת מיילים, הכפייתיות שלה התלבתה מחדש. כנראה שהיא מגיבה לכל סימן הכי קלוש להזמנה, לכן עלייך להיות תקיף בהתרחקותך ולא לשדר ולו בדל רמז או מסר כפול.
אתה צריך לעשות צעד אחורה, ולשוב לגמול אותה מכל קשר ומכל התעניינות. למרות טוב ליבך, ואולי מניעים נוספים, עלייך לשמור על דממת אלחוט ולא להיענות לכל פיתוי לקשר ולשיחה. במידה והיא ממשיכה בנסיונותיה, שתף שוב את בני משפחתה, על מנת שיגבילו אותה ויתמכו בה נפשית. זה הוכיח את עצמו בעבר ויוכיח שנית.
במידה וההטרדה בלתי נסבלת, גם פנייה למשטרה תיתכן. זה מאד לא נעים לשני הצדדים, אך לפעמים גבול תקיף יכול לעורר, לגרום למטריד להבין שהוא בבעיה רצינית, ולדרבן אותו לטפל במצבו.
התרחקותך תיטיב איתך ותהיה גם טובה לה בסופו של דבר. אל תרגיש אשמה על כך, היא זקוקה לזה לא פחות ממך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ציון07/05/2012תודה רבה על התשובה, אני אעשה כעצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משכנעים את אבא ללכת לטיפול?גימל06/05/2012
שלום
אבא שלי בנאדם מקסים אוהב ודואג,אבל לא יודע איך להתמודד עם כעס ועצבים,במיוחד על אחי בן ה20 שאובחן כבעל קליין לוין-חוסר מצברוח,שינה מרובה,דכאונות,עצבים וכו...
בכל פעם כשאחי נכנס להתקף (שלוקח שבוע) אבא שלי מתעצבן,יושב בדיכי,אין לו מצברוח והוא מוציא את הכעסים על אחי...
אנחנו מנסים מאוד לשכנע אותו ללכת לטיפול אבל הוא לא מוכן לשמוע בשום אופן-בטוח שהוא צודק ובטוח שטיפול זה שטויות...
אמא שלי צריכה להתמודד עם שניהם ומאוד לא פשוט לה...
מה אפשר לעשות?
נא עזרתכם או רעיונות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משכנעים את אבא ללכת לטיפול? - תגובה
רוני פרישוף06/05/2012שלום לך,
יש במשפחתך שני אנשים עם בעייה, אחיך ואבא. לא ברור האם אחיך מקבל טיפול למצבו.
למעשה, כל בני המשפחה נמצאים יחד בסיר לחץ וסובלים מהסיטואציה.
הייתי ממליצה לכם לפנות כולם יחד לטיפול משפחתי. יתכן כי לכך אבא יסכים, אם אמא תבהיר לו כמה היא סובלת וכמה חשוב לה שכל המשפחה תקבל טיפול.
לא ברור בת כמה את, חשוב שתרשי לעצמך להתרחק מהסיטואציה, ולפתח לעצמך חיים מלאים ומספקים. אם לא דיברת בעצמך עם אבא על המצב, חשוב שתפני אליו ותסבירי לו כמה כואב לך, ומה את מבקשת ממנו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מוצאסתיו06/05/2012
שלום
אני בת 22 אני פשוט לא מוצאת את עצמי בחיים. אין לי חברות, עד לא מזמן היה לי חבר הרבה שנים עם הרבה פרדות והפסקות קשר לא יציב עם הרבה בעיות. הוא היה משקר לי הרבה ומסתיר דברים ובזמן האחרון זה נגמר בריב גדול אחרי שהחלטתי שאני לא יכולה כבר להמשיך ככה מצד שני לא רציתי לעזוב כדי לא להישאר בודדה, תמיד הייתי חוזרת אליו אחרי שהיה מבקש שנחזור.
יש בי הרבה כעס על החיים והעולם כי אני יודעת שאני אשאר לבד ועצובה והוא ימשיך לבלות עם חברים שלו, ויש לו הרבה, והוא גם מאוד מחוזר ע"י בנות ככה שלא תהיה לו בעיה להמשיך הלאה.
אני מאוד רוצה חברות טובות אבל עם השנים התרחקתי מחברות מזיקות ולא הצלחתי למצוא מעגל חברים חדש. אני גם מנסה למצוא כיוון כדי להעסיק את עצמי בעבודה או לימודים אבל בנתיים אני לא מוצאת עבודה ואני לא יודעת בכלל מה אני רוצה ללמוד או מה לעשות עם החיים שלי ובנתיים אני לא עושה כלום וזה משגע אותי אני כל היום בבית, לא יוצאת , לא מבלה. גם יש לי הורים בעייתים כך שלא כיף לי גם להיות בבית, אני רוצה לעבור אבל בנתיים אין לי כסף.
מאוד רע לי עם הבדידות, הרבה פעמים חשבתי על התאבדות כי אני לא רואה שהמצב ישתפר אי פעם אבל אני מפחדת להתאבד כך שזה לא יקרה.
אני פשוט ממשיכה לחיות אבל מתה מבפנים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תעזרו לי, בבקשה.גגג03/05/2012
שלום לכולם, אני בחורה בת 19 בהיריון... ומאז ההיריון נהייתי אובססיבית כמו רוב הנשים לאמונות תפלות, טפו טפו טפו ומה לא, להכניס תודה לאלוהים אחרי כל משפט.
שלשום עברנו דירה אני ובעלי, הכל בהצלחה ובכיף. אתמול המשפחה שלי (באותו העיר, גרנו לפני זה אצלם) באה לבקר אותנו. כשהם חזרו הביתה, קרה להם משהו מוזר שהם סיפרו לי עליו למחרת, ומאז אני כל הזמן בחרדות ופחדים, לא מצליחה להירגע.
מה שקרה זה שכשהם חזרו הביתה בשעה תשע וחצי בערב בערך, הם מצאו ערימה של שיער אפור-שחור של כלב או חתול, או אלוהים יודע מה מול הדלת של הבית. הם גרים בדירת קרקע כמעט שנה, ההסבר הראשון שהם חשבו עליו שזה כנראה הגיע עם הרוח או חתולים שרבו שם, אבל אז הם ראו שהשיער מסודר בערמות שוות באורכן ורוחבן ברצועות מקבילות זו לזו, מעשי יד אדם בבירור.
אין לנו אויבים ואנחנו לא מתעסקים באמונות תפלות ושטויות כאלה רוב הזמן, חוץ מסבתא אף אחד לא לקח את זה יותר מידי לראש. היא כמובן העלתה הסבר שמישהו מנסה להפחיד או לקלל אותנו ושעדיף פשוט לשכוח מזה והכל יהיה בסדר. אני יודעת שזה מטריד אותה, וכשהם סיפרו לי זה נורא הטריד אותי. זה לא משהו שמישהו יעשה בצחוק, יאסוף שיער של כלב או חתול ויילך לפזר ליד דלת של בית כשהדיירים במקרה לא נמצאים, במיוחד כשיש לנו כל מיני שלטים של זהירות כלב (אבל לצערי עוד אין כלב, זה נועד סתם להפחדה)
אני כל היום לא מצליחה להוציא את זה מהראש, ועכשיו גם היה מקרה מוזר שנכנס חרק דמוי עש או ג'וק, לא יודעת מה, לא ראיתי כזה בעבר, נכנס לתוך הדירה שלנו, למרות שכל החלונות שפתוחים הם עם רשתות חדשות וסגורות, אני מתחילה לחשוב על איך הוא נכנס לכאן, ועם זה גם איזה סימן רע. אני ממש לחוצה וחרדה, אני כבר מרגישה את השינה הלילה מתפספסת. איך אני משכנעת את עצמי שזה שטויות של מישהו והדברים האלה לא קיימים באמת ופשוט להפסיק לחשוב על זה? אני עוד יותר חרדה מהמחשבה שעם מישהו חיפש לעשות את זה לי הם ימצאו את הדירה החדשה ויעשו את זה פה, ואז אני לא רואה את עצמי נרגעת בשום דרך. מה עושים? בבקשה תעזרו לי בדחיפות, אני לא יודעת לאן לפנות, אין לי כסף לא לפסיכולוג ולא למגדת עתידות שתתן לי תליונים שיגנו עלי ותגנוב לי כסף על בלבולי מוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי, בבקשה. - תגובה
רוני פרישוף03/05/2012שלום,
הבהרנו מספר פעמים שלא נוכל ללוותך בפורום. אנא אל תאלצי אותנו לחסום את כניסתך לפורום.
כפי שהערכתי פעמים רבות בעבר, מצבך הנפשי לא יציב ומחייב טיפול. במרפאה לבריאות הנפש תקבלי טיפול בהקדם ובחינם. את זקוקה לזה לא רק עבור עצמך, אלא גם עבור ביתך.
פורומים ברשת הם לא התשובה בשבילך. גשי להיבדק בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדעינת01/05/2012
אני בחורה צעירה כבר תקופה של כמה שנים יש לי פחד ממוות למה זה? למה אני חושבת כך
לא רוצה למות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד - תגובה
רוני פרישוף01/05/2012שלום עינת,
רובנו לא רוצים למות, ופוחדים מהמוות. זה דבר טבעי ומובן בכל גיל.
קשה להבין מהודעתך הקצרה מה עוצמת הפחד שלך, במה הוא מתבטא, עד כמה הוא משפיע על התפקוד שלך, מה הרקע שלו ונסיבות הופעתו, מה שלומך באופן כללי וכו'.
אם אני מזהה אותך נכון, נדמה לי שסיפרת לא מזמן שאת נמצאת בטיפול. טיפול הוא המקום הכי טוב לברר את מקורות פחדייך ולמצוא דרך להתגבר על הפחד, ואולי אף להיבנות ממנו (יש האומרים שהכרה במוות נותנת הרבה טעם ומוטיבציה לחיות חיים טובים ומספקים).
אם אינך בטיפול, כדאי לשקול זאת, במיוחד עם עוצמת הפחד משתקת והסבל רב.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזרעינת30/04/2012
שלום רב,
אני בת 30 אני עושה כל מיני בדיקות רפואיות נגד כל מיני מחלות ותמיד מחפשת בעיה בגופי, הבדיקות יוצאות תמיד בסדר, עצם הבדיקה אני בחרדה, אבל לאחר מחפשת משהו אחר בגופי, ניבדקתי לכל כך הרבה מחלות וגם מחלות מין, ואני לא ממש פעילה, ואני שוב ושוב בודקת על מה זה מעיד?
למה המוח שלי מחפש? וחרד, בעיקר שאני ניכנסת לזוגיות אני מרגישה שמשהו השתבש בעתיד אז אני מפחדת ובודקת
מרגישה שיש בי משהו רע והבעיה בי.
גם חשבתי שיש לי גידול בראש, ובקיבה, באוזנים ומחפשת בגוף שינויים.
מחכה ליום מותי, מחכה לטלפון שיגיד אני חולה במחלה סופנית
למה אני ככה
למרות שיש לי ימים מדהימים שאני במלא כוחי ואני מרגישה שאני חיה וטוב.
מחכה לתשובה
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוזר - תגובה
דניאל זק30/04/2012שלום מיכל.
מצטער לשמוע על הסבל שאת חווה, כאשר בעל כורחך את נגררת להתעסק בשאלות מטרידות ומכבידות כאלה ונאלצת פעם אחר פעם ללכת לבדיקות רפואיות. את יודעת שזה לא הגיוני, ובכל זאת, את הרבה פעמים מוצאת את עצמך חושבת רק על זה.
הייתי מציע לך לנסות לקרוא קצת באינטרנט על מצבים טורדניים כפייתיים (אובססיביים קומפולוסיביים), ועל שיטות הטיפול השונות המקובלות. ייתכן שהדברים יישמעו לך מוכרים וייתכן שאחת השיטות הטיפוליות תיראה לך מתאימה.
בכל מקרה, חבל להיות כל כך הרבה זמן במצב שבו את נתונה. בהחלט אפשר למצוא את הדרך לחיות חיים טובים יותר, ולהפחית את הרגעים של הסבל.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה חריג .....רפי30/04/2012
שלום
אני רפי בחור מאורס בן 26
יש לי בעיות עם הארוסה לא יודע אם מגדירים אותם כ בעיות .
הארוסה שלי יפה ומתוקה פשוט קשה לי לומר לה לא .. כל מה שהיא מבקשת מקבלת.
איך אני מפסיק איך פשוט אדע איך מפסיקים .
אני אוהב אותה והיא אותי .. לא נפרדים לדקה אבל העיה הזאת גומרת אותי .. פשוט המראה שלה העיניים ואיך שהיא מביטה היא קוסמת אותי .. אני צריך לדעת איך לשלוט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה חריג ..... - תגובה
דניאל זק30/04/2012שלום רפי.
פנית אלינו לפני ימים אחדים ונענית על ידי רוני פרישוף. אני מבין שישנן בעיות נוספות שמטרידות אותך ושהיית רוצה למצוא להן מענה מיידי. הלוואי שכך ניתן היה לעשות - לספק תשובה חד-משמעית לבעיות שלנו ולמצוא את הפתרון. לצערי, הדרך לחיים יותר נינוחים נקנית בעמל מרובה ובעבודה מתמשכת.
באופן ספציפי, אתה שואל לגבי בטחון עצמי - איך ניתן להחזיר אותו. גם כאן, הלוואי שהיתה לי אפשרות לספק לך תשובת-קסם. בטחון עצמי הוא מצב שבו ככל שאתה נעשה מיודד יותר עם אחרים כך הוא מתעצם, ועל כן עצתי לך היא לנסות להיות בקשר טוב עם הסובבים אותך, ולהימנע ממצבים שבהם אתה שוקע אל עצמך ומתנתק. מלבד זאת ובהמשך לכך, אוכל להציע לך לנסות ולברר שאלות אלו עם האנשים הקרובים אליך: אולי לשאול אותם איך הם רואים את מצבך או איך הם יכולים לעזור לך.
מקווה שתרגיש יותר טוב עם הזמן, ושבזכות מעשיך הטובים בעולם תתחזק ותיעשה בטוח יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחזירים ביטחון עצמי ...רפי30/04/2012
שלום ..
אני בחור בן 25 מאורס .. גר עם ההורים לפני חצי שנה עשיתי כמה שטויות ושילמתי עליהן מחיר כבד ... מאותה תקופה ועד עכשיו אני חיי בפחד .. ההורים לא מאמינים לי כמעט לכל מילה אני מתנהג בדיוק כמו שעון שוויצרי ונותן לעצמי ביקורת על ימין ועל שמאל .. מפחד שאני פשוט אעשה טעות אחת קטנה .. מרגיש שההורים לא כמו פעם אין את החום והאהבה בינינו ... אני חושש תמיד חיי בפחד
אני מנסה בכל האמצעים להתקרב לתת עוד ועוד למרות החששות ולא מקבל תוצאות .. הארוסה שלי בקשר מקסים איתם הם תמיד בקשר והיא נהננית לבקר אותם .. אני לא יודע .. איך אני מחזיר לעצמי את הביטחון עצמי ? איך אני מעצב את המערכת יחסים בינינו ?
אני לא מסוגל עוד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה ... תודה
רפי30/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין מענה ... תודה - תגובה
דניאל זק01/05/2012שלום רפי.
עניתי לך תגובה לאחת משלוש פניות ששלחת אלינו ברצף, והתייחסתי שם באופן כללי לדברים שכתבת בכולן.
מאחל לך בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת סתם בחור נחמד.....מגנוליה28/04/2012
שמתי לב שכל הבחורים שאני יוצאת איתם לדייט נעלמים לי אחרי דייט אחד, התחלתי לחשוב למה זה קורה ונזכרתי שהיה אחד שאמר לי שאני לא בחורה שמתאים לצאת איתה סתם אלא אחת שצריך לקחת אותה ישר לחופה. הקטע שבעבר באמת חיפשתי קשר רציני שיוביל לנישואין אבל כיום אני מחפשת פשוט בחור נחמד שיהיה כיף להעביר איתו את הזמן אבל כפי הנראה הרושם שהבחורים מקבלים הוא אותו רושם כמו שההוא ציין איך אפשר לשנות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת סתם בחור נחמד..... - תגובה
דניאל זק30/04/2012שלום מגנוליה.
מצטער על העיכוב במענה לפנייתך.
באופן כללי, רציתי להתייחס לתחושת ההחמצה התמידית שאת חווה בחיפושייך: משהו לא מסתדר לך עם בנים ונסיונותייך אינם נושאים פרי - אם זה בקשר רציני, ואם זה בקשר קליל.
בעניין זה, נדמה לי שאת מתארת מצב שהרבה אנשים סובלים ממנו - בנות ובנים - בתקופות שבהן עדיין נמצאים לבד, ושנדמה שלעולם לא יימצא האדם הראוי להיות איתו בקשר, אפילו קשר נעים ולא מחייב בשביל להעביר איתו את הזמן. אין סיבה להתנחם בזה, אבל כן אפשר ללמוד: את לא היחידה שחשה כך, ואני מושכנע שישנם בנים רבים שחשים כמוך, ושהם ישמחו להכיר אותך (אני מניח שככל שאמצעי התקשורת נעשים יותר וירטואליים, כך גדל הסבל בעולם, וכך גדלה הבדידות ומתעצם הקושי להיכנס לזוגיות, אבל זה כבר נושא אחר).
מעבר לבעיה הכללית, ישנה התחושה הפרטית שלך שמשהו לא מסתדר. כאן הייתי מציע לך לנסות לחשוב מה לדעתך גורם לזה לקרות. לפני שהתחלתי לכתוב סיקרנה אותי בחירת השם שלך, וקראתי בויקיפדיה על צמח המגנוליה. מתברר שהוא משתייך למין צמחים קדום, עמיד ובנוי באופן חזק במיוחד.
אולי זו השערה מופרכת, אבל ייתכן שיש משהו בתכונותיו של צמח המגנוליה גם בך, וייתכן שמה שאת חווה כחסרון נובע דווקא מיתרון: עובדה, בנים תופסים אותך כאדם מבוסס, לא "סתם אחת", ואולי הם נרתעים דווקא בזכות יכולותייך. אם זה הכיוון, אז למה לא לנסות לחפש בנים יותר מתאימים במקומות יותר מתאימים? - לבקש מחברות שאת מעריכה שיכירו לך בנים, למשל, במקום להסתמך על המזל במפגשים מקריים?
כיוון נוסף שעולה בדעתי קשור יותר בעולם הפנימי. למשל: בסוג הרגשות שאת חווה ביחס לאחרים וביחס לעצמך, באופנים שבהם את יוצרת חברויות עם בנות ובנים, ברקע המשפחתי שאולי מהווה גורם מעכב נוסף בדרך לכניסה לזוגיות. עולם זה קשור באופן הדוק ליכולותינו החברתיות אבל קשה להסתמך על המסגרת של הפורום הנוכחי כדי לפתח יותר את ההבנה העצמית שלך בנושאים אלו.
אם את אדם סקרן מטבעו, שאוהב לחקור תופעות אנושיות ואת עצמו, כדאי להקדיש לכך מקום ולמצוא את המסגרת לברר שאלות אלו בהדרגה ולאורך זמן - בשיחות עם חברים, או בטיפול.
בכל מקרה, מאחל לך בהצלחה רבה, ומקווה בשבילך שתימצא לך הזוגיות אשר לה את ראויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)