מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אור בפניםרפי23/04/2012
שלום רב,
ישנה תופעה של אנשים שהפנים שלהם "מאירות" - זורחים, נראה כאילו יש להם אור בפנים.
גם לי אישית זה קורה לפעמים, אבל לא כל הזמן.
יש מקרים שאנשים אומרים לי כמה אני זורח ומואר, למרות שאני לא במצב רוח הכי טוב..
השאלה שלי היא מה מקור התופעה ומה הגורמים לה?
האם זה קשור למצב רוח/מצב פנימי/אחר? האם זה קורה לכל אחד?
ואיך מגיעים למצב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור בפנים - תגובה
רוני פרישוף24/04/2012הי רפי,
ראשית, למיטב הבנתי נראה לי שהביטוי הזה הוא מטאפורי יותר מאשר קונקרטי. למשל, כאשר אומרים למישהי "כמה את מתוקה, בא לי לאכול אותך", זה לא סימן שעורה נהייה מתוק יותר, אלא שהיא מקרינה חן וחמידות.
יתכן שיש גם היבט פיזיקלי. הגוף, ושפת הגוף, מבטאים ללא הרף את הנפש. כאשר אדם חסר ביטחון למשל, הוא משדר כפיפות, כינוס איברים. כאשר הוא זועף פניו מתכרכמות ומתקמטות, הקמטים בולעים אור והוא נראה "קודר". כאשר אדם נינוח, בטוח, במצב רוח טוב וכו', עורו מתרווח ונמתח, תופעות פסיכוסומטיות של העור נרגעות, העור הופך למסך אופטימלי המחזיר את קרני האור ולכן כנראה נראה מואר יותר.
אולי יש גם היבט מטא-פיזי, מעיון הילה, "אאורה", קרינה פנימית, כמו שכתוב בתנ"כ על משה, או כמו שמדובר בתורות מזרחיות. אולי זה לא קשור למצב רוח אלא לעניינים אנרגטיים, שאני לא ממש מבינה בהם... בתחום הזה אפשר לפנות לפורומים רוחניים.
בהצלחה ובהארה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאלי22/04/2012
שלום,בת 40 נשואה באושר+3 ילדים.
בשנתיים האחרונות אימי הפכה לבילתי נסבלת!!בבסיס שלה היא אדם טוב ומעניק .אבי אדם לא בריא ואיש עקשן ואני מרגישה שהיא מתוסכלת..לאחרונה היא חושבת שאנו ילדייה{4 במספר)צריכים ("לבדר)אותה.היא כל הזמן רוצה שנבוא לבקר בשבת כי משעמם להם טוענת בפני בלבד שאנו ילדים לא טובים וכך הזמן מתערבת בין כל האחים.אני גרה הכי קרוב אליהם והיא מצפה שאבוא אליה ואצא איתה לשופינג.אציין שהיא אשה בת 60 עובדת חצי משרה אך אינה יודעת להעסיק את עצמה.היום בשיחת טל' אמרה לי שישבנו אתמול כמו כלבים בבית ואף ילד לא בא לבקר.{ראינו אותם לפני שבוע}.אמרתי לה שלכל אחד יש גם את חייו-חבריו וילדיו והם יכולים לעשות מנויי בקאנטרי או לבלות יחד בים או כל דבר אחר.אני סופגת ממנה המון וכבר לא נהנת ולא מעוניינת לבוא מרצוני.אציין שאנו באים מבחינתי כי צריך אך מזמן כבר הפסקתי לטייל איתה או לשבת לקפה כי זה רק תלונות וקיטורים.אציין שאני אומרת לה לרוב את הרגשתי ואת דעתי עליה אך כמובן שזה לא עוזר והיא הכי צודקת .המלצתי לה פעם שנלך כל האחים והיא ליעוץ ושהיא תבין שהיא לרוב לא צודקת אך כמובן שאינה מעוניינת.בשנים האחרונות אני מעדיפה לחגוג את החגים בחו"ל ונהנת עם בעלי וילדיי ואין לי את הבלגן של החג שלרוב חוגגים אצלי.צר לי על ילדיי שהם לרוב לא חוגגים עם המשפחה למרות שהם מרוצים מאד שאנו נוסעים. מה לעשות?הוריי חשובים לי אך עם זאת אני כבר לא מסוגלת לספוג.היא מעולם לא קיבלה את מי שהפכנו להיות(כל ילדייה)וחושבת שהיא מבינה הכל.אציין שכולנו נשואים ומסודרים ומעולם לא נעזרנו בהם כלכלית.תודה מראש לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אמא
לי22/04/2012תודה על תשובתך המהירה.כבר הרבה זמן אני מנסה שהכל יעבור ליד ולהמשיך אך מה לעשות זה לא תמיד כך ויש משקעים ועלבון.כניראה שעם הזמן אני יצליח לקיים זאת אך יש לציין שהקושי מאד מורגש עליי ועל אחיי ואחיותיי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגיהילי22/04/2012
שלום ותודה מראש על ההתייחסות. אני בת 28 וחצי ונמצאת מזה כשלושה חודשים בטיפול פסיכולוגי ע"י פסיכולוגית מקסימה. הסיבה שראיתי לנכון ללכת לטיפול היא בגלל שאיני מוצאת בן זוג מתאים תקופה די ארוכה. אני משתדלת לעשות מה שביכולתי כדי להכיר ולכן ראיתי לנכון גם לכלול טיפול. כמו שציינתי הפסיכולוגית שלי טובה,אני מרגישה שבתקופה האחרונה אני עוד יותר נפתחת ומחכה בקוצר רוח למפגש איתה.בכל אופן,במצבי אין בינתיים התקדמות ולכן שאלתי היא מתי אני אמורה להרגיש התקדמות? האם זה תהליך הרבה יותר ארוך? האם אני צריכה לכוון אותה אולי בשאלות כדי שתיתן לי יותר טיפים או שאתן רק לה לנהל את השיחות? תודה רבה,שבוע טוב. הילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי - תגובה
דניאל זק22/04/2012שלום הילי.
מתוך דברייך, נשמע שמצאת כבר את הכתובת המתאימה - טיפול שבו את נמצאת, אצל פסיכולוגית מקסימה.
השאלות שאת שואלת כאן לגיטימיות כולן, רלוונטיות ומתבקשות, ותוכלי לברר אותן איתה. למה לא אצלה? - ברור ששיחה, או שיחות, איתה על הנושאים הללו תהיינה הרבה יותר מוצלחות מאשר מענה קצר כתוב בפורום אנונימי באינטרנט!
שיהיה בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הילי23/04/2012תודה רבה. אעשה זאת כפי שאמרת נכון-מולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשותפוחדת21/04/2012
אני אמא ל 4 ילדים בן בן 17 בת 15 בן 7 ובת 3 אני מטופלת עד ילדי פסיכיאטרית בכדורים נכד דיכאון וחרדות אני נשואה לבעל שלא מוכן לומר לילדיו מה מותר מה אסור ואני זו שעד עצם היום הזה אמרתי לא ואסור כיום 2 ילדי הגדולים לא מדברים איתי כאילו אני כלום בשבילהם והילדה אפילו אמרה לי במילים אלו אמא אני לא רואה אותך ממטר ולא סופרת אותך ומה ביקשתי ממנה סך הכל להוריד את שקית האשפה וכמובן בעלי שמע איך היא דיברה ולא אמר מילה
אני מרגישה שפשוט השאלתי את הרחם לבעלי ילדתי 4 ילדים ששתיים מתוכם לא אוהבים אותי לא יודעת עם אני צודקת לאן ללכת אין לי שום תמיכה כלכלית שמישהו מהמשפחה יכול לתת אתמול שוחררתי מבית חולים אחרי היתמוטטות עצבים שעלתה לי בבריאותי ושיתקה חצי פנים וגוף שלי שכרגע אני מתחילה שיקום ופיזוטרפיה בבקשה עזרו לי בא לי למות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה לעשות - תגובה
דניאל זק22/04/2012שלום לך.
מצטער לשמוע על מצבך הקשה, על תחושותייך שאין אף אדם בעולם שמבין אותך או מוכן להיות לצדך, ועל הסבל הרב שאת עוברת.
ובכל זאת, כנראה שישנן מסגרות שבהן ישנם אנשים שרואים אותך - במסגרת השיקומית שבה את נמצאת, ובפגישות שלך אצל הפסיכיאטרית.
ממליץ לך לנסות ולמצוא את המקום, הזמן והאדם שאולי תוכלי איתו להתייעץ. למה לא לפנות במחלקת השיקום לעובדת הסוציאלית ולבקש לדבר איתה? למה לא לנסות ולברר אצל הפסיכיאטרית האם היא תוכל להתאים לך מסגרת טיפולית של שיחות אחת לכמה זמן, מלבד הטיפול התרופתי שהיא רושמת לך?
מקווה בשבילך שלא תרגישי כל כך לבד, ושתוכלי להיעזר במפגשים ובשיחות פנים אל פנים עם אנשים ממשיים, ושלא תיאלצי להסתפק רק במענה חלקי בפורום כמו הפורום הנוכחי. בכל מקרה, במצבי חירום כדאי לפנות למוקדי חירום טלפוניים כמו ער"ן, או לפנות לחדר מיון.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה ..נואשת ..21/04/2012
שלום וערב טוב ,
אני בת 19 ויש לי חבר מזה 3 שנים.. כבר תקופה ארוכה שאני מרגישה מעין פיצול אישיות כזה ..
הכוונה:רגע אחד אני הכי מאושרת עם בטחון עצמי בשמיים ..
ואחר כך אני רוצה להתאבד אין לי חברים חבר שלי לא וצה אף אחד לא אוהב אותי ..
והבעיה במצב הזה שחוץ מזה שאי אפשר לנהל חיים רגילים כך והבטחון העצמי שלי ברצפה.. אנשים מזלזלים בי וגם אני בעצמי .אני אנני יכולה לקבל החלטות נורמליות כמו האם טוב לי בזוגיות, או שלא..מה אני רוצה לאכול שיוצאים למסעדה.או איזה ארטיק בא לי ובמיוחד מי אני מה אני רוצה מעצמי ומהאחרים .. וכולי ..
האם זה נורמלי והאם צריך לבדוק זאת ?
תודה רבה והמשך סופ"ש טוב ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה .. - תגובה
דניאל זק22/04/2012שלום רב.
כולנו מכירים מקרוב עליות ומורדות, מחזורי גאות ושפל בחיים. אפילו כל יום רגיל שעובר מורכב מרצף מתמשך של שינויים קטנים במצב הרוח. גם בזוגיות (ואת נמצאת בה כבר שלוש שנים!), עוברים תקופות שונות. נדמה לי שאלו הם טבעם של החיים.
השאלה שנראית לי מטרידה יותר קשורה בקיצוניות של התחושות שאת מתארת: איך ייתכן לנוע בין קצוות כל כך מרוחקים, ובעוצמה כזו? את מתארת תחושה פנימית שבה את מיטלטלת מקצה לקצה, וכל טלטלה כזו רק ממשיכה להחליש ולרפות את ידייך. היית רוצה למצוא עוגן ברור ובטוח, להימצא יותר בנינוחות רגועה, ואפשר בהחלט להבין זאת.
הייתי מציע לך לנסות ולברר עם עצמך האם התרחשו לאחרונה אירועים שהגבירו את חוסר היציבות בחייך: האם משהו ביחסו של החבר השתנה לאחרונה; האם משהו ביחסך אליו קיבל תפנית בעקבות מקרה כזה או אחר; מה הן הציפיות שלך מהקשר ביניכם לעתיד היותר רחוק; איך היחסים ביניכם קשורים לתוכניות שלך בתחומים אחרים (לימודים, למשל).
יכול להיות שבירור עצמי שכזה לא יהיה מספיק מועיל, ועדיין תרגישי חסרת כיוון, ללא מצפן פנימי שמכוון את הדרך ושמייצב את ההרגשה הפנימית. בכל מקרה, רצוי מאד לא להישאר לבד עם התחושות, ולחלק אותן עם אדם נוסף קרוב - חברה טובה, הורה, אולי מטפל, ואולי הכי טוב עם החבר עצמו.
מקווה שתרגישי אחרת בהמשך, ושהדברים שכתבת כאן בפורום ברגעי סערה ייראו בשלב מאוחר יותר כאילו הם שיייכים לתקופה בחיים שלך שכבר עברה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה והשוואה לאחרותרוני16/04/2012
שלום.
אני בחורה בת 27.
נראית טוב מאוד.
אני כל הזמן עסוקה בלהשוות את עצמי לאחרות- יפות ממני- עד שזה מכניס אותי לדכדוך של ממש.
האבסורד הוא שהתופעה החלה דווקא בשנים האחרונות בהן חל שיפור משמעותי במראה החיצוני שלי.
בשנות העשרה שלי הייתי מאוד לא יפה (בלשון המעטה), ובכ"ז ההופעה החיצונית לא הטרידה אותי כפי שהיא מטרידה אותי כעת.
ההשוואה והקנאה מביאות אותי למצב שבו אף פעם לא טוב לי עם עצמי. אני לא מצליחה לקבל את עצמי כפי שאני, על אף העובדה שאני נראית טוב יותר מרוב הבחורות שנמצאות סביבי. די בבחורה יפה אחת בסביבה כדי לערער לגמרי את בטחוני העצמי.
מאידך, אני לעולם לא משווה את עצמי לפחות יפות ממני ולא ומרגישה "עליונות" (על רקע חיצוני, כמובן) ביחס אליהן.
מה עושים?
תודה רבה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה והשוואה לאחרות - תגובה
דניאל זק18/04/2012שלם רוני.
נשמע מאד מתסכל, המצב שבו את נמצאת - תמיד תימצא הבחורה שתיראה יותר טוב ממך, ומספיק אפילו רק אחת כזו, כדי ליצור תחושה פנימית של התרוקנות, התבטלות עצמית, וחוסר ערך. את מוסיפה שביחס לבחורות שנראות פחות טוב, את לא מרגישה "עליונות". המשמעות היא שלא חשוב בכלל איך את נראית, בהשוואה לאחרות, מפני שהצורך להרגיש לא טוב עם עצמך גובר על כל הגיון.
אפשר למצוא דוגמאות רבות לחוויה כמו שלך, שלא קשורות דווקא למראה חיצוני - ישנם כאלו שהפגימות העצמית תתבטא אצלם בנושא של עושר כספי, חוכמה, טוב לב ולמעשה כל תכונה שהיא: מספיק שירגישו שיש מישהו בסביבה שהוא "יותר מהם" בתחום מסוים, וכבר יתערערו.
נדמה לי שהבעיה שעליה אנחנו מדברים קשורה לאופן שבו את מוכנה לקבל את עצמך, כולל המגבלות והחולשות שאת מזהה בעצמך. ככל שאנשים יותר ביקורתיים כלפי הטעויות והחסרונות שלהם, כך חייהם נעשים קשים יותר, וכך הם פגיעים יותר ביחס לדעות ואמירות של אחרים.
את שואלת מה עושים. המקום המתאים ביותר לברר שאלות אלו - שנוגעות לאופן שבו אנחנו חיים עם עצמנו, לאיכות החיים הפנימיים שלנו - הוא במסגרת טיפולית. בליווי של אדם קשוב ואוהד, בתהליך הדרגתי (ואיטי) של שינוי, ניתן להתחיל להיות יותר סלחניים כלפי עצמנו וכלפי אחרים. הייתי ממליץ לך לחשוב על פניה למסגרת כזו.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה מפורטת ומושקעת.
רוני18/04/2012זה לא מובן מאליו וראוי להערכה.
אשתדל ליישם את המלצותיך.
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקרים, בבקשה תעזרו לידקל16/04/2012
היי, אני בת 20... לא מזמן התחתנתי ואנחנו כבר מצפים לילד.
בעלי ואני היינו במערכת יחסים שנתיים לפני החתונה, שנתיים מדהימות ומלאות כל טוב ואהבה.
אבל תמיד הייתה שם בעיה שהפריעה לי, שממנה לא הצלחתי להעלים עין, שממנה כבר התייאשתי ובגלל שלא פתרתי אותה בהתחלה הפתרון רק נהיה יותר קשה עכשיו.
לפני שנכנסנו למערכת היחסים הכרנו רק דרך ימי שישי עם החברים, היינו משתכרים ומתמזמזים לנו בכיף, כל אחד בטוח שהשני לוקח את זה בתור סטוץ ולכן לא לוקח את זה צעד קדימה. באותו הזמן עברה בערך כשנה מאז שנפרדתי מהחבר הקודם שלי, הוא היה החבר היחידי שהיה לי עד אז, חבר מגיל 13 עד 16, ובהתחלה היחסים אתו היו טובים, כמו כל מערכת יחסים של נערים מתבגרים שבטוחים שהם מאוהבים, עד שמה שהביא לסופה היו קונפליקטים של האקס עם משפחתו שגרמו לו להתחיל להסתובב עם חבר'ה מפוקפקים, להשתכר, ואפילו להרים עלי יד מספר פעמים.
אחרי שנפרדנו הוא הפיץ עלי שמועות בכל העיר (ואנחנו גרים בעיר קטנה וזה נורא), הוא הכה אותי מספר פעמים שאחת מהן הוא הגזים בהחלט, הרגשתי מאוימת ומפוחדת, והצעד שעשיתי היה אולי המטומטם ביותר אבל לא חשבתי באותה התקופה, סיפרתי לחברים החדשים שהכרתי, כולל בעלי לעתיד, שהבחור אנס אותי והכה אותי באכזריות, הם דאגו לאיים עליו כדי שלא יתקרב אלי יותר. קיבלתי את מה שרציתי ושוב יכולתי להירגע ולחזור לחיים רגילים, שוב לא פחדתי לצאת מהבית. האמת הייתה שקיימנו יחסי מין בגיל 14 ביוזמת שנינו, קיימנו אותם במשך שנים עד שקרה מה שקרה, אבל הוא מעולם לא אנס אותי, אלא רק הכה.
השקר שסיפרתי היה כה חמור אבל גרם לתוצאות שרציתי עד כי שכחתי ממנו בהתחלה, אבל אחרי שנכנסתי למערכת יחסים רשמית עם בעלי לעתיד, וכעבור כמעט שנה שבה היינו ביחד ומאושרים והחלטנו לשכב, שוב העליתי את השקר הזה, הפעם בגלל החינוך שקיבלתי בבית והוא שלא מכבדים בחורות לא בתולות, הרגשתי שאם הוא יידע שעשיתי את זה מרצוני, הוא יחשוב שאני טיפשה ויזרוק אותי. גם אני התחרטתי על הטיפשות של גיל 14, אבל מה שעשיתי היה להעלות את השקר שוב.
אני אוהבת את בעלי יותר מכל דבר אחר בעולם, אני עושה בשבילו הכל, והדבר שהכי כואב לי בעולם זה לשקר לו. כיום, כשכבר התחתנו, ואני יודעת שאנחנו הולכים להיות עכשיו כל החיים ביחד, חיים מלאים באהבה ואושר, כשהוא העביר בי קצת חינוך מודרני ונתן לי להבין שזה לא באמת משנה והוא היה מקבל אותי גם בלי השקר הדפוק ההוא, אני מרגישה כל כך רע לחיות עם השקר הזה. ניסיתי להתעלם ממנו כדי שיישכח אבל בעלי שונא שנאה גדולה את האקס שלי, ובכל פעם שאנחנו הולכים ברחוב אני רואה את פניו עומדות להתפוצץ והוא מאגרף את האגרופים, הוא שונא וכועס עליו, ולי כואב לחיות עם שקר שסיפרתי לבן אדם שחשוב לי יותר מכל, שממנו מעולם לא הסתרתי דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דקל16/04/2012אתם מבינים שעברתי את השלב שבו יכולתי להודות בשקר ולהתנצל, עבר יותר מדי זמן וקרו יותר מדי דברים מאז, אני התמדתי בשקר עד שעכשיו האמת תפגע באמון בינינו, תפגע בו, תפגע בהכל. ואני מרגישה כל כך רע עם עצמי, כי אין לי דרך לתאר כמה דברים הוא תמיד עשה בשבילי, כמה קורבנות הוא הקריב, ואני תמיד גרמתי לו רק כאב. אני לא רוצה לשבור אותו עם האמת הזאת אבל אני לא יכולה להמשיך לחיות בשקר, עושה לי צמרמורת המחשבה שבקרוב תיהיה לנו ילדה, שעוד 70 שנה אנחנו נזדקן ביחד, ותמיד יהיה שם שקר, וגם עם הוא היה פחות משמעותי, אבל הוא כן, אני עדיין לא יכולה להמשיך עם העובדה שקיים בינינו שקר כזה. אבל אני לא יכולה פשוט לשבת ולספר לו הכל. מה עושים? בבקשה תעזרו לי, זה שובר אותי לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
רוני פרישוף16/04/2012שלום לך,
עם כל הרצון הטוב, הסברנו לך כמה וכמה פעמים שלא נוכל להמשיך ללוות אותך בפורום זה.
הפורום אינו תחליף לטיפול, וכתיבה בכינויים שונים לא יכולה להיות פתרון.
פניותייך החוזרות ונשנות גוזלות מאיתנו את האפשרות לעזור לאנשים נוספים.
הגבתי לך פעמים רבות בשנתיים האחרונות, וכעת אבקשך להפסיק לפנות לפורום.
את חייבת לגלות אחריות כלפי ביתך העומדת להיוולד ולפנות לטיפול מסודר ורציני, אשר לו את זקוקה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע כבר מה לעשות לא מתפקדיוסף15/04/2012
אני בן 21 חייל נמצא בחופשת שיחרור
לפני חודשיים עברתי דלקת חריפה בגב אשר הביאה בין היתר להקרנות לרגליים דבר ממש מלחיץ והייתי חרדתי,בתקופה הזאת הייתי ממש לחוץ ובדיכאון לא היבנתי בדיוק מה יש לי אבל זה עבר ומתי שזה עבר ביום אחד קמתי עם איבוד שמיעה ועם ציפצוף פיתהומי באוזן אחת אושפזתי השמיעה חזרה אבל מאז האישפוז אין לי חייים!
אני שומע רעש של מכשיר חשמל וחושב שזה טינטון שאני הולך לישון הראש מתפוצץ מהרעש סטטי כזה בתוך הראש. אני עכשיו מסיים בהדרגה קורטיזון לאחר טיפול של שבוע באישפוז בקורטיזון.
אני לא יכול לחיות כל דבר רעש של מכשיר מזכיר לי את הרעש מהטינטון אפילו שאין לי אותו אפילו סתם רעש סטטי מתי שיש שקט.
אני יכול להשתגע אפילו מרעש סטטי שלא שומעים כלום הכוונה רעש סטטי כזה אני בחרדות רק מחפש את הרעש לא יודע מה לעשות חשבתי לעשות לעצמי את הדברים הכי גרועים אני משתגע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע כבר מה לעשות לא מתפקד - תגובה
רוני פרישוף15/04/2012שלום יוסף,
עברת בעיה רפואית אקוטית שהסתבכה, וזהו מאורע מטלטל וקורע. הבריאות שלך, שאולי לקחת עד כה כמובנת מאליה, פתאום אויימה, וזה רק טבעי שכעת תרגיש מתח וחרדה, וכל גרוי קטן יזכיר לך את מה שעברת ויקפיץ אותך. הארוע עדיין טרי מאד, קח לך את הזמן להתאושש ולהתאקלם מחדש לחיים בהדרגה. קבל את המתח כדבר הכי נורמלי, שיחלוף במשך הזמן עם החזרה לשגרה.
אם אתה זקוק לליווי ועזרה נוספת בהתאוששות, אני מציעה לך לפנות לצוות הסוציאלי במחלקה שבה אושפזת. בד"כ אפשר להתייעץ עם פסיכולוג רפואי, פסיכיאטר, או עו"ס, שיאבחנו את מצבך לאור ההיכרות איתך מהאשפוז, ויפנו אותך להמשך מעקב וטיפול בקהילה.
סביר להניח שבתוך זמן קצר תרגיש יותר טוב. אם הפחדים ימשיכו, אל דאגה, יש טיפולים מצויינים להפחתת חרדות בריאותיות. פנה לרופאייך והם יכוונו אותך.
כל זה כמובן, לצד המשך בירור נוירולוגי כדי לשלול המשך הפרעה רפואית.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה אבל
יוסף15/04/2012השאלה האם יש לי היפראקוזיס או פוסטטראומה ?
ועוד דבר תרופות נגד חרדה עדיף להשתמש במצב זה?
בנוסף לכך אני מפחד שמהלחץ ומהחרדות המצב רק ילך ויחמיר ויש מעיין כדור שלג שאתה לא שולט בו באמת שכל היום אתה לא חי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה אבל - תגובה
רוני פרישוף16/04/2012שלום שוב,
לא אוכל לאבחן את מצבך דרך הרשת. אם יש ספק, אנא חזור לרופאים המטפלים בך והתייעץ עימם. תוכל לקבל דעה נוספת אצל נוירופסיכיאטר.
לגבי עניין החרדה, אנסה להסביר שוב, שחרדות מתגברות כאשר מתפתח "פחד מהפחד" או "לחץ מהלחץ" או "חרדה מהחרדה".
אם תקבל את הרגישות והפחדים שלך כתופעות נורמליות וטבעיות, שמתאימות לסיטואציה, ושצפויות לחלוף בהדרגה, סביר מאד שכך אמנם יהיה. אם תלחיץ את עצמך ותנסה בכוח להילחם בפחדים, התופעות עלולות להתגבר. עזרה מקצועית ממוקדת וקצרה תוכל לסייע לך בכך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלוןהרפז ועדן12/04/2012
שמנו הרפז ועדן אנחנו תלמידות כיתה ח ואנו מישתתפות בפרוייקט מ"ולה שבסיומו עלינו להגיש עבודת מחקר בנושא שבחרנו:
האם יש קשר בין מצב נפשי בו שרוי אדם למצב הבריאותי פיזי
נבקשכם לענות על מספר שאלות שכתבנו:
1.האם באו אליך מטופלים אשר בעיקבות מצבם הנפשי(דיכאון,כעס וכו'....) חלו במחלות הנ"ל: סכרת, סרטן או לחץ דם גבוה?
2.האם אותם מטופלים הוגדרו כבעלי בעיות נפשיות חמורות?
3.האם היה הבדל בין נשים לגברים מבוגרים או ילדים?
4.האם טיפול פסיכולוגי מתאים או גישה חיובית שניתנו לחולה במחלה סופנית השפיעו עליו לטובה?
5.במה התבטא השינוי?
6.האם היה הבדל בין נשים גברים מבוגרים וילדים?
7. האם אנורקסיה, בולמיה או כל הפרעת אכילה אחרת היא דוגמא טובה להשפעה של מצב נפשי על מצב בריאותי פיזי?
8. האם ניתן להגדיר הפרעות אכילה כבעיות נפשיות חמורות?
9.האם יש הבדל בין נשים לגברים, מבוגרים לילדים?
10.האם לפי דעתך יש קשר בין המצב הנפשי למצב הבריאותי פיזי? במה הקשר מתבטא?
אנו מודות לכם על ההיתיחסות ומקוות לקבל את התשובות בהקדם האפשרי =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלון - תגובה
דניאל זק15/04/2012שלום הרפז ועדן.
כל הכבוד על היוזמה הברוכה לערוך עבודה בנושא הקשר שבין מצבו הנפשי של האדם לבין מצבו הבריאותי הפיזי. אני מניח שתוכלו למצוא הרבה חומר קריאה מעניין בנושא באמצעות חיפוש באינטרנט או במקורות מידע אקדמיים (אפשר להיכנס לכל ספרייה באוניברסיטה ולערוך חיפוש במאגרי המידע הרלוונטיים).
לצערי, לא אוכל לספק לכן מידע בנושא זה מכיוון שזו אינה המסגרת הראויה: לצד שמירה על חסיון רפואי הנדרשת מכל פסיכולוג, הפורום הנוכחי מיועד לעזור לאנשים הזקוקים לתמיכה ראשונית בנושאים האישיים שמטרידים אותם.
מקווה שתימצא לכם המסגרת הלימודית המתאימה לקדם בה את עבודתכן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאותרוני12/04/2012
אני גרה עם בעלי בבית של ההורים שלו, אנחנו כרגע מחפשים דירה להשכיר אבל עד אז, ההורים שלו לא מבקשים מאיתנו דבר. לבעלי יש אחות ולה יש חברה, החברה שלה כל הזמן באה לכאן ונשארת במשך ימים שלמים ואפילו שבועות.
בהתחלה הרגשתי אי נוחות קלה למראה ההתנהגות של ההורים שלו כלפיה לעומת כלפי, זאת אומרת שכשאני באה אני אפילו לא זוכה לבוקר טוב מהם אבל כשהיא מגיעה, הם אפילו טורחים לצאת מהחדר וצועקים בקולי קולות שהם שמחים לראות אותה והתגעגעו.
לא הייתה לי בעיה עם זה עד שזה נכנס לעוד היבטים של החיים.
למשל, קניות שאנחנו עורכים פעם בשבוע שצריכות להספיק לכל השבוע.
אף פעם לא טורחים להגיד לי או לבעלי מתי הקניות ולהזמין אותנו לבוא, כשאנחנו מבקשים לדעת הם אומרים שיגידו לנו ושוכחים. אבל אחותו ובמיוחד החברה שלה, מתגלים כחלק מאוד פעיל ולא מפספסות אפילו נסיעה אחת לכל מקום שהוא. הקניות הן על חשבון ההורים, וכשהחברה שלה מגיעה הביתה ולוקחת לעצמה כמות נכבדת של חטיפים ואוכל לחדר או שמה אותם בפינת המקרר ומודיעה שזה שלה ושאף אחד לא ייגע בזה, המצב מתחיל להרגיש לי מגעיל.
אני בהיריון, וזה מעולם לא הפריע לי עד שקיבלתי אחת מהרצונות החזקים האלה למשהו, שבמקרה זה היה יוגורט. אכלתי אותו ומסתבר שהיה שלה ולא ידעתי, זכיתי במשך ימים למבטים כועסים ואפילו כשפתחתי את המקרר ראיתי שמישהו שם את היוגורטים מאחורה, כאילו במטרה להחביא. לקחתי את זה מאוד קשה. היו עוד דברים שבהמשך רציתי אבל נמנעתי מהם, ובעלי עוד היה צריך להיכנס לוויכוח עם אימא שלו שלא הרשתה לו להוציא את המשכורת הצבאית שלו על שטויות ואמרה שיקנו לי בקניות אחרות, מה שלא קרה, ושוב קנו רק לה ולי היה אסור לגעת בזה ורק להסתכל ולהרגיש מאוד רע.
הבחורה היא שתלטנית גמורה בעניין האוכל ובכלל, יש מצבים שכל המשפחה יושבת לראות סרט ופתאום היא מחליטה שלא מתאים לה ודורשת להעביר ערוץ, והם עושים זאת. אני לא בן אדם כזה, לא רוצה אפילו להיכנס ולהיות כמוהה, אבל אני מרגישה שכאילו אף אחד כבר לא מתייחס אלי ולאף אחד לא אכפת.
לפני שלושה ימים קנינו קופסאת קורנפלקס שמאוד רציתי בכסף שלנו, לא אמרנו דבר ומה לא מפתיע, שהקופסא נגמרה אחרי שאכלנו ממנה רק מנה אחת, ובפירוש ראינו אותה אוכלת ממנה.
בעלי הציע שנשים על דברים מסוימים פתקים ונודיע שהם שלנו אבל אני לא רוצה להיות כמוהה ולהגיד "זה שלי ושאף אחד לא ייגע".
אני מרגישה מאוד רע עם זה, עוד יותר רע בגלל ההיריון שגורם לי לחשק הדפוק הזה לדברים וההרגשה הרעה ביותר שמתלווה כשאני לא מקבלת אותם ועוד יותר מזה, כשאני רואה אותם ולא מעיזה לגעת. יש לי בגלל זה הרבה ירידות ודיכאונות, אני משתגעת. ובעלי מתעצבן מזה וזה נגמר לא פעם בוויכוח וכעסים, היום זה כבר עבר את הסף וקיבלתי התקף עצבים, הלכתי לבכות בחדר ושוב רבנו, הוא קרה לי קנאית ואמר שאין לו כבר כוח להתמודד איתי. מה עושים? אני כבר אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאות - תגובה
דניאל זק15/04/2012שלום סיגל.
האווירה בבית שבו אתם נמצאים אכן נשמעת לא נעימה. אבל, נדמה לי שבפתח הדברים שכתבת טמון הפיתרון: כרגע אתם מחפשים דירה לעבור אליה בשכירות. ייתכן מאד שכאשר תעברו משהו במתיחות של היחסים יתמתן. על כן, עצתי היא לנסות ולמצוא דירה אחרת במהירות האפשרית.
בכל מקרה, קנאה בין בני משפחה - בין אחים ואחיות, עם מחותנים, בין הורים לילדים - היא עניין בלתי נמנע, כמעט בכל משפחה. הסוד הוא למצוא את התנאים האופטימליים שבהם הקנאה תהיה נסבלת יותר, ונדמה לי שבדיוק את זה אתם מנסים לעשות על ידי מעבר לדירה נפרדת.
מאחל לך שיהיה בהצלחה, ומאחל לך שההריון יעבור בשלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה לחייםאדווה12/04/2012
הי..בת 28..מבקשת להיתעץ...אני גרה עם הוריי ומשפחתי.בעיקרון יש לי הורים מאוד דואגים מהבחינה שיהיה תמיד מה לאכול ולשלם הכל...לא תמיד קל לי בבית ,מאז ומתמיד נאלצתי להיות מעין גורם מפשר ומגשר בסכסויכם בין הורים או אחים...גם הגיל וגם הרצון לעצמאות,שאני אכין לי ואכבס ולא אמי..וגם הרצון לשקט וליציאה לחיים משלי .הרצון גדול וככל שהוא גובר כך יש התנגדות בתוכי.אני חוששת,אני מתלבות,איך אשן לבד,איך אקום לבד מבחינת הרגשה..ברור שאני יכולה להזמין חברים מדי פעם אבל בשגרה זה יהיה נטו אני עד שאכיר מישהו ואגור איתו(אני ממש לא רוצה לגור עם שותפים),אין לי ספק או חשש שלא אסתדר ,מבחינת אוכל ,נקיון ותשלומים אני בטוחה שאצליח אבל רק הפחד של יהתנתק מהמשפחה גם אם זה לקצת וגם אם זה למטרה של פרטיות ועצמאות ומשהו חיובי שאני מאוד רוצה ולא נכפה עליי ובכל זאת זה משתק אותי ואינני מצליחה לעשות זאת.הלכתי לראות דירות ,גם אם יש דירה שרציתי היה לי קשה והמצאתי תירוץ....בקיצור אין לי האומץ..מה קורה כשמאוד רוצים אבל הפחד לצאת לחיים גדול?איך מתגברים..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה לחיים - תגובה
דניאל זק15/04/2012שלום גל.
את מתארת התלבטות שמאפיינת כמעט כל אחד כאשר הוא מגיע לצומת הזו בחיים - להמשיך ולהינות מהנוחות שבבית ההורים, במחיר של ויתור על תחושה יותר מוחשית של עצמאות? לעזוב את הבית ולהיות אוטונומית, במחיר של תחושת אי-ודאות? בנוסף להתלבטות הבסיסית הזו, נשמע שהנוכחות שלך משרתת צרכים של בני הבית כולם - את זו שמפשרת בסכסוכים של אחרים, ומה יקרה כאשר תעזבי?
מתוך דברייך, אני מרגיש שכבר קיבלת החלטה - לנסות לראות איך זה לחיות לבד. נראה שאת מבחינה שהדרך להתפתחות אישית עוברת גם במגורים שיהיו נפרדים מבית ההורים. נשמע לי הגיוני ורצוי, אפילו אם כרגע זה נראה לך טיפה מפחיד. בכל מקרה, לא מדוב ר על החלטה של חיים ומוות ותמיד אפשר להתחרט, לשנות את ההחלטה ולחזור לבית ההורים.
באופן כללי, נדמה לי ששינוי הוא תהליך שמעורר בדרך כלל רתיעה פנימית מפני הבלתי מוכר, ותהליך שאחרים שסביבנו הרבה פעמים היו מעדיפים שלא יתרחש. שינוי דורש מאיתנו לגלות אומץ לב.
מאחל לך בהצלחה, ושתהיי מסוגלת לעמוד בפני הלחצים (פנימיים וחיצוניים) בדרך לשינוי שאותו היית רוצה להשיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אדווה15/04/2012תודה על תשובתך התומכת..אכן מצד אחד רצון גדול לשינוי מהול בחשש וחוסר אומץ..מקוה שאאזור אומץ ואצליח לקחת החלטה ולבצעה..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימא של בעליאנונימית11/04/2012
היי... רציתי להתייעץ אתכם בנושא קצת מוזר, אני מרגישה שהמצב דפוק לגמרי וקשה לי כבר להתמודד עם הדברים ואני רק נכנסת לדיכאון יותר ויותר.
החודש מלאו לי 19 ולפני חודשיים התחתנתי עם בחור בן גילי שאיתו הייתי במערכת יחסים מעולה במשך שנתיים. מה שהקדים את העניינים היה הריון בלתי צפוי שהתלוו אליו הרבה התלבטויות והחלטה לא קלה שבסופה השארנו את התינוק.
מלכתחילה האימא שלו הייתה נגד וכבר בנתה תדמית לא יפה בעיני, אני חייבת לציין שמטבעה, אימא שלו אישה מאוד לחוצה ואפילו כשהיא מדברת זה צריך להיות בטונים גבוהים ובנזיפות. עד עכשיו נאלצנו לגור אצלו בבית אבל עכשיו ההורים שלו קונים לנו דירה משלנו, אני יודעת שאנחנו צריכים להודות אלף פעם על שגרנו אצלם כל כך הרבה זמן מבלי לשלם על האוכל שאכלנו ועל חשבונות אחרים, אנחנו עוד יותר צריכים להודות על שהם קונים לנו דירה, אבל אני פשוט מרגישה זוועה.
המצב הוא שבעלי הוא הקטן מבין שלושה ילדים, ועוד כשהתחלנו להיפגש, ראיתי והבנתי גם מהסיפורים שלו שהיחס שהוא זוכה לו בבית זה יחס מגעיל. אחיו הגדול תמיד קיבל כל מה שרצה, ואחותו עוד יותר מכיוון שהיא גם הבת היחידה וגם יש לה עבר של אישפוזים ארוכים בשל מחלות נפשיות קשות שאפילו גרמו לה לנסות לשים קץ לחייה, אבל אליו אף פעם לא התייחסו, הוא לא זכה למילים חמות, מתנות ואפילו עזרה כספית כשהיה צריך, הוא היה בא לבית וגר פה כמו זר. מוקדם יותר בגיל ההתבגרות הייתה תקופה שהוא עבר לגור אצל חבר שלו והם עשו סמים, כעבור זמן מה הם נתפסו וגם שם הוא לא זכה להבנה אלא להרבה כעס על שמסתבר ודירדר את אחותו לנסות גם.
כיום כשהוא הראה להורים שלו שהוא כן נמצא כאן, בוויכוח הארוך שהיה לו איתם לגבי זה שיקבלו את זה שהתינוק שלנו נשאר ונקודה, הם התחילו יותר להתייחס אליו. אבל מצד אחר, גם לקח להם חודשים ארוכים לקבל את זה שיש להם אחראיות גם עליו ושהוא גם הבן שלהם וגם היחס שלהם נהיה עוד יותר מגעיל. אם פעם הם לא היו מתייחסים אליו בכלל אז היום הם כאילו לוחצים עליו להתבגר בזה שהם כל הזמן נוזפים בו וצועקים עליו, למשל, כשכולם משאירים כלים מלוכלכים בכיור איכשהו רק הוא, תמיד, זוכה לצעקות מכולם על זה שהוא מלכלך כל הזמן ובגללו הבית נראה מגעיל. אימא שלו לא מסכימה לעשות לו כביסה כשלאחותו, לחברות שבאות אליה, לאחיו ולשאר האנשים לא אכפת לה בכלל לעשות. הם לא רק שלא נותנים לו כסף, הם גם מכריחים אותו להוציא כסף על דברים כמו מאכל שהוא רוצה, בגד או אפילו תספורת, שזה דברים שהם משלמים עליהם לאחותו, אחיו ואפילו לפעמים לחברים שלהם. זה כל כך מעלה לי את הסעיף היחס הדפוק הזה שאני פשוט לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה שהכי הרבה מהיחס הזה בא מהאימא במיוחד עם האופי הלחוץ שלה הוא מקבל ממנה צרחות כל יום! ואני רואה אותו נשבר ומתבאס מזה ורואה כמה המצב הוא לא נכון ולא הוגן, ואני מנסה לדבר איתו והתגובה היחידה שאני מקבלת ממנו.. המשך בהודעה הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אנונימית11/04/2012התגובה היחידה שאני מקבלת ממנו זה לא להתערב וכולם צודקים והוא טועה והוא לא בסדר, תמיד.
ועכשיו גם קונים לנו דירה, ואימא שלו כבר מתערבת בקטע של מה יהיה בדירה ומה לא יהיה, ואיך יהיה. אני קיוויתי שבזה שנעבור דירה אנחנו נזכה לחופש ואני אוכל לראות את בעלי סוף סוף מאושר אבל זה לא מרגיש לי ככה ואני משתגעת.
אני יודעת שזה באמת לא בסדר מבחינתי להתערב, במיוחד כשאני כועסת על אימא שלו יותר ממה שצריך בגלל שלי בעצמי הייתה ילדות מגעילה בהקשר אימהי, אימא שלי לא רק שלא הסכימה לגדל אותי היא גם הכריחה את אבי לשלם כסף כדי שלא תקח אותי ממנו.
אני פשוט רוצה לראות אותו מאושר, והוא ניסה אלף פעם להסביר להם את המצב הלא נוח הזה והם פשוט לא מבינים וממשיכים. מה עושים? זה לא מגיע לו, הוא בחור נהדר, הוא עושה כל כך הרבה בשביל כולם. למה אחרי שהוא מכין ארוחה לכל המשפחה הגדולה, שוטף כלים אחרי כולם ומסדר הכל במקום הוא עוד זוכה לצרחות על שנשאר לכלוך קטן על השולחן או שהוא שכח לשטוף צלחת? הוא כמו איזה מלצרית שלהם. אני יודעת בערך מאיפה זה נובע אבל אני לא יודעת מה לעשות, בבקשה תעזרו לי לעשות אותו מאושר. זה לא מגיע לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דניאל זק15/04/2012שלום אנונימית.
את מתארת מצב קשה, שדורש מעורבות מתמשכת ואינטנסיבית שחורגת מהאפשרויות של הפורום הזה.
אם איני טועה, פנית אלינו לאחרונה בתחילת החודש. אנא קראי את תגובתה של רוני אלייך מאז.
מאחל לך שתימצא המסגרת המתאימה לבירור הנושאים הטעונים שמכבידים עלייך ועל בעלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהלא חשוב11/04/2012
ביום ראשון יש לי ריאיון עבודה לעבודה פשוטה מאוד..אך פעם לא התקבלתי גם לעבודה בחנות בגלל שלא הצלחתי בריאיון עבודה כאשר המעסיק שאל אותי למה אני מצפה ממנו ומהעבודה בכלל ולא הייתה לי תשובה
אני בלחץ , אני לא יודעת מה יהיה, אני תמיד מפחדת מלדבר עם אנשים ושלא נדבר על ריאיון עבודה..אני פוחדת שאני גם לא יצליח בעבודה עצמה ,..אם אני לא אקלוט משהו ..
נמאס לי להיות כל כך לוזרית מטומטמת ומפחדת לדבר עם אנשים..
מה אפשר לעשות באופן כללי ..?טיפול פסיכולוגי יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה - תגובה
רוני פרישוף11/04/2012שלום לך,
בפנייתך הקודמת לפורום לפני כמה ימים שיתפת בלחץ שלך מפני פגישה ראשונה עם פסיכולוג/ית. אני מקווה שנעזרת בתשובה.
כנראה שיש לך חרדה מפני דיבור עם אנשים בכלל ואנשים זרים בפרט. טיפול בהחלט יוכל לעזור לך, ואני מקווה שאת הולכת על זה!
הפורום מיועד להכוונה ראשונית בלבד. נראה שאת זקוקה לעזרה של ממש וליווי מתמשך. טיפול יהיה כתובת מצויינת ומועילה עבורך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה
לא חשוב11/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניותעינת11/04/2012
אני בטיפול אצל עובדת סוציאלית קלינית שרק לפני מס' שבועות הבנתי שהיא עובדת סוציאלית ע"י חיפוש באינטרנט פרטים עליה, לפני חשבתי שהיא פסיכולוגית קלינית, הטיפול הוא דרך קופת החולים.שאלתי היא אני מטופלת כבר שנה וחצי והמטפלת שלי אומרת שיש לי אוסידי, אך יותר מחשבתי לא הרבה טקסים עם בכלל, יותר בדיקות חוזרות מול רופאים ומחשבות טורדניות על אלימות, אני מרגישה שהטיפול ניתקע בכך שהיא אומרת שהיא לא נביאה והיא לא יודעת עם יהיה שיפור, ויכול להיות שזה כימי במוח. אך מתוך מחקר אישי שלי באינטרנט אני מבינה שאפשר להגיע לפיתרון ע"י טיפול CBT, היא עזרה לי מאוד עד הלום אך אולי עדיף איש מקצוע בבעיה שלי כי אני מאמינה שישי פיתרון. איזה טיפול עדיף, כמובן שאשתף אותה בהחלטתי, איזה מטפל עדיף האם פסיכולוג קליני או מטפל ב- CBT?
תודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות - תגובה
רוני פרישוף11/04/2012שלום שיר,
כעקרון אין הרבה הבדל בין פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאלים קליניים בעלי תואר שני ותעודה של פסיכותרפיסט. ההכשרה דומה מאד בתכניה ובמישכה.
הטיפול המומלץ להפרעה טורדנית כפייתית הוא אכן טיפול קוגנטיבי התנהגותי. מצד שני, גם טיפולים דינמיים יכולים להועיל, במיוחד אם יש רקע רגשי, אישיותי ונפשי הדורש טיפול מעמיק יותר.
נראה לי שהכי טוב להתייעץ ישירות עם המטפלת. היא עזרה לך עד כה ואמינה בעינייך, ויכולה לתת לך תשובה כנה לאיזה כיוון להמשיך. יש מקרים שבהם אפשר להעזר בהתערבות קוגנטיבית-התנהגותית קצרה לצד הטיפול הדינמי היסודי. אפשר לשקול גם טיפול תרופתי נוגד כפייתיות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת לדעתנינה11/04/2012
שלום אני נינה גרושה כמעט בת 30 עם ילדה, אני נאה ומושכת וסקסית לפי מה שאומרים. נרשמתי לאתר הכרויות בכדי ליצור קשרים עם גברים אני מוצאת את עצמי במפגש וגם אחריו כך שהגבר כל רצונו זה לשכב איתי, אני לא מתלבשת חשוף לא רומזת או מנסה לרמוז שום דבר וזה מאוד מפריע לי. זה מחמיא שגבר רוצה גם לשכב איתך אבל זה תמיד מתבסס רק על סקס. מה אוכל לעשות להגיד או לא יודעת מה... אוסיף רק שאני אומרת לפני הכל שאני רוצה קשר רציני ולא מחפשת הרפתקאות אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת לדעת - תגובה
רוני פרישוף11/04/2012הי נינה,
אני לא מכירה אותך, את אופייך והתנהלותך, כך שלא אוכל להגיב לעומק ולהנחות אותך. אם יש לך חברה טובה שאת סומכת על דעתה, היא יכולה להיות כתובת מצויינת לשאלות האלו. גם ידיד טוב יוכל לתת לך פידבק מועיל דרך עיניים של גבר.
באופן כללי, טבעי שגברים מעוניינים באינטימיות גופנית איתך, את כנראה אישה צעירה ומושכת. האמנם הם רוצים רק סקס? אולי כך את מפרשת את המצב? אולי בלי לשים לב את משדרת פיתוי? אולי להפך, את קצת לוחצת לכיוון של קשר רציני איתך ועם ביתך, ואז הגבר נסוג ורוצה בעיקר מין? אולי אינך מסננת מספיק בטלפון? האם את יודעת לבחור מקום מתאים לדייט ולשים גבולות ברורים למגע הגופני ולקצב ההתקדמות? וכו' וכו'.
כאמור, כדאי להתייעץ עם מי שמכיר אותך ואת סומכת על דעתו. במקרה הצורך אפשר גם להעזר בטיפול או אימון, סביב נושא של יצירת קשר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)