מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לתקווה הנשמה ולכולן חג שמחנטע12/04/2009
תקווה מתוקה ובנות יקרות!
מה שלומכן?
איך אתן מרגישות?..
אין לכן מושג כמה אני מתגעגעגעגעגעגעגת אליכן, נורא!!!!
אז מה חדש?איך עבר הליל הסדר? אצלי דיכאון! ואני עדיין שקועה בדיכאון עמוק.
תקווה נשמה שלי. כ"כ כאב לי לשמוע על היחסחם שלך עם אמא. זה כ"כ קשה שאמא לא מבינה ומדברת ככה. כאילו שאת אשמה....כל הכבוד לך שאת מכבדת אותה. את גיבורה עולמית. אני גאה בך!!!!
את פשוט ג י ב ו ר ה!!!!מעריכה אותך מאד ואוהבת ומחכה לשמוע ממך איך עובר עלייך הימים ואם יש שיפור...
אצלי בינתיים אין שום שיפור. טירטרו אותי בחג בכל המדינה!!! בי-ם אצל אח של אבי ובת"א במלון ובאונללו.... ואני מרגישה זוועה עם עצמי
נשיקות
נטע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע היקרה:
תקווה12/04/2009צר לי לשמוע שעובר עליך תקופה קשה, אני מבינה עד כמה זה יכול להיות קשה המעבר ממקום למקום ועצם ההתמודדות הם לא דברים שמתערבבים יחד בקלות.. עם זאת חשוב שתזכרי שיש לקחת את ההתמודדות יום אחר יום ודווקא בזמנים קשים להקפיד קצת יותר כדי להמשיך להנות מתוצאות..בכל אופן דעי כי אנחנו תמיד כאן בשבילך ושתמיד אשמח לשמוע קצת יותר ממה שקורה איתך.. אישית אני צריכה להתחיל ללמוד למתכונת שיש לי במתמטיקה ביום שיש הזה במיוחד שהמקצוע הזה לא בדיוק הקטע שלי, אבל בכל זאת קשה לי להפטר מהמנוחה שאני כ"כ הייתי זקוקה לה, באמת שעשה לי רק טוב לנוח, אני יכולה לחשוב קצת יותר בבהירות עכשיו שאני לא מרגישה כ"כ לחוצה..
אשמח לשמוע קצת יותר מה קורה ואיך עוברות עליך הימים, אני מאחלת לך רק את כל הטוב שבעולם ומקווה שימים אלו עוברים עלייך קצת יותר בקלות!
שלך תמיד, תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור יקרהאורטל11/04/2009
היה לי ליל סדר קשה!
מאכלים ששנים נמנעתי מלהכניס לפי, ישבו על השולחן וקראו לי..
כ"כ הרבה אוכל.. ואני מפחדת..
זה בערך מה שעבר עלי.. היה לי מאוד קשה!!
אספר לך ש"העזתי" לאכול חלק מהדברים. חלקם היו לי טעימים וחלקם לא, אבל אכלתי בכל זאת. הרגשתי כ"כ רע אחרי זה. אני לא מצליחה לישון מאז!!
את יודעת.. לפעמים פשוט בא לי ללכת לישון ולא לקום יותר!!!
אני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ... אחרי כל אכילה אני מחזיקה את עצמי כדי לא לרוץ לשירותים ולהוציא הכל החוצא.. כל מה שהייתי רוצה שזה רק ייגמר כבר..
נגמרים לי כל הכוחות ואני על סף לוותר..
פשוט אין כוח!!
איך עבר עלייך ליל הסדר מלאך יקר??
תודה שאת פה..
באהבה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה יקרה
שירן14/04/2009קראתי את הדברים שלך והרגשתי צורך עז להגיב לך על מה שתיארת.
זה כ"כ מוכר לי ..אני זוכרת ששנה שעברה הרגשתי בדיוק את אותו הדבר כמוך.
מאכלים שלא נגעתי בהם שנים! ואז פתאום הצטרכתי כן לטעום מהם, זה היה מאוד קשה עבורי..
אבל השנה משום מה, ליל הסדר מבחינת האוכל היה עבורי קל יותר..הרבה יותר קל..
פתאום הרגשתי שאני מרשה לעצמי קצת יותר..הרגשתי במעין שחרור כזה מצידי..אפשרתי לעצמי לטעום מכל דבר קצת וזה סיפק אותי מאוד לדעת שאני מתנהגת כמו כולם ואוכלת כמו כולם!
כך שאני באמת מאמינה שעם הזמן ובחג הבא כשתוך כדי גם תתקדמי בטיפול שלך את תרגישי הקלה יותר ויותר שחרור..
זה טבעי שעכשיו כשאת רק בתחילת תהליך ההחלמה, תרגישי את אותה תחושת איבוד שליטה.
וכן, גם לי זה עדיין קורה..וגם בליל הסדר הרגשתי זאת.. למרות שהיה שיפור חיובי עדיין הרגשתי רע ואשמה לאחר מכן.. אבל החשוב הוא שלא נתתי לזה להשתלט עלי בסופו של יום.
הרגשתי הרבה פעמים "נסחפת" אחרי מחשבות של "מה אכלתי עכשיו! כמה אכלתי" אבל מהר מאוד זה עבר..
אני חושבת שמחשבות כאלה ואחרות תמיד יהיו לנו והחשוב הוא באמת שנדע לא להגיב להן עם הזמן ולפעול אחרת ממה שהן מצוות..
מה שאני מנסה להגיד בשורה התחתונה זה שלא תאבדי את תקוותך.. אני באמת מאמינה שבחג הבא תרגישי פחות חרדה.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות יקרות...שירן10/04/2009
אני כותבת לכן עם דמעות בעיניים...
אני לא מצליחה לעצור את הבכי מהצהריים.. לצערי המצב רק החמיר..
חזרתי הבייתה ושוב התלקח ריב נוסף עם אחותי <שאיתה אגב רבתי בערב החג>..
כעסתי מאוד על עצם העובדה שהיא מזלזלת במחלה שלי וחושבת שאני משתמשת בה כתירוץ ותו לא, ויצא שחזרתי הבייתה היום מאוד טעונה כלפיה והכל התלקח בשנית.
שירה, שאלת איך הכל התחיל.. זה התחיל בכך שאחותי החליטה ביום החג ללמד אותי "לקח" מה שנקרא, והחביאה איזה מוצר שהייתי אמורה לאכול לארוחת צהריים.. היא החליטה לפגוע בי איפה שהכי כואב לי - באוכל.
אני כמובן שהתפרצתי ולא הייתי מוכנה לוותר..כעסתי כ"כ על העובדה שאחותי- למרות שיודעת כ"כ הרבה על המחלה ממה שסיפרתי לה בעבר- מחליטה לשכוח את הכל ולפגוע בי כך. מה גם שהיא יודעת שיש לי פחד מרעב אז על אחת כמה וכמה זה העצים את הכעס שלי כלפיה.
קרן אור- אני עומדת על שלי.שלא יהיה לך ספק. אני אומרת בקול רם את דעותיי (גם צועקת כשצריך) אך זה לא עוזר. כולם בבית שלי כ"כ אטומים! כ"כ לא מבינים את מה שאני נאלצת לעבור..ולא יודעת למה אני מרגישה כ"כ שקופה! עדיין.. כל כך בלתי נראית <אפילו ללכת ברחוב לא טוב לי>
אני לא יכולה לשאת את התחושה הזאת יותר..
אני אמשיך במה שקרה היום..לאחר שהתלקח ריב נוסף ,אחותי אמרה לי משפט שמאוד מאוד פגע בי ואני חושבת שבגללו יצא שבכיתי כ"כ הרבה.."את בושה לכל הבנות האנורקטיות"..ברגע ששמעתי את המילים האלה הרגשתי שעולמי חרב עלי..שאיך היא מעיזה?!? וכמובן שלא שתקתי..ו"נקמתי" בדרך שלי..
אך הדמעות לא נפסקו פרק זמן ארוך..הכל צף לי פתאום למעלה, תחושת השקיפות, חוסר האונים, החולשה שאני מרגישה מדי יום למול אנשים אחרים, הקנאה שאני מרגישה באנשים אחרים שמצליחים לתפקד יותר טוב ממני....
אני מרגישה בן אדם מת.. אני לא מסוגלת ליצור קשרים עם חברות, אני מתבודדת, אני משותקת..
מעולם לא הרגשתי כ"כ בודדה..
הרגשות שלי הורגים אותי.. חונקים אותי אני לא יכולה להתנהל מולם..
וכל ריב כזה וסימן לחוסר הבנה מצד המשפחה רק מלבה עוד יותר את התחושות הקשות.
<ובעניין התרופות- אני באמת לא מסוגלת לחזור אליהן. תופעת העלייה במשקל מפחידה אותי מדי. יש לי טראומה מאותם ימים בהם הייתי עולה כל שבוע ק"ג שלם כמעט..>
אני מרגישה שאין לי משמעות בעולם הזה.
אני רוצה להרגיש נוכחת, קיימת .. אבל במקום זה אני מרגישה רק חוסר תחושה..
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירני
אורטל10/04/2009מתוקה,
אני כ"כ מבינה את הכאב שלך ואת מה שאת מרגישה..
קשה לי לקרוא את מילותייך..
אני מכירה את הריבים האלה, אבל למדתי איך להתמודד איתם. עד היום כשאחותי הגדולה זורקת לי משפטים כמו "שפוטה של האנורקסיה" או "סתמי יא אנורקסית" אני נפגעת ובוכה, לבד, כשאף אחד לא רואה.. הרי שלא אתן לה את הסיפוק הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אורטל10/04/2009אל תקחי את זה לא נכון, אבל אני חושבת שלפעמים אנחנו צריכים ללמוד להתעלם מהדברים האלה, אני מבינה שאת אוהבת את אחותך ולכן את גם נפגעת, אבל לפעמים אנחנו צריכות להתעלם וללמוד לשים דברים מסויימים בצד ופשוט להמשיך הלאה...
אני יכולה לשאול ממה הכל התחיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
אורטל11/04/2009שלך תמיד,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירו יקרה
שירה11/04/2009איך את היום? איך עבר עלייך סוף השבוע?
אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב!.
חשבתי הרבה על מה שקרה בינך לבין אחותך.
אני חושבת, שהתנהגות אחותך נובעת פשוט מתוך דאגה לך. אולי היא מבטאת את הדאגה באופן לא נכון, שפוגע ומעליב, אבל אני באמת מאמינה שהיא רואה עד כמה רע לך, והיא רוצה לעזור אבל לא יודעת איך... אחרי הכל, היא אחותך והדבר האחרון שהיא תרצה זה להכאיב לך...
לפעמים אנחנו עושים דברים בלי לחשוב, ואולי כך אחותך פעלה- בלי לחשוב פעמיים.
אני חושבת שכדאי שתדברו בינכן, תגידי לה מה את מרגישה, ועד כמה שהיחס שלה פגע בך...
אני מאוד מתחברת להרגשתך...לתחושה שאף אחד לא מבין, אין מי ששומע... אני מבינה היטב את ההרגשה של להתהלך בעולם, ולהרגיש כאילו הפסקנו לחיות, לתפקד... זה נוראי.
אני מאחלת לך שהשבוע שיבוא יהיה שבוע טוב יותר בעבורך...
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה לבנה!!
שירה11/04/2009מה שלומך?
איך עבר עלייך סןף השבוע?
ליל הסדר היה קשה... יש לי קושי באכילה מול אנשים אחרים, בייחוד בפני בני משפחה שמהם קיבלתי בעבר את התחושה שאני שמנה... כמובן שהקושי התעצם כי היו מאכלים "חדשים","אחרים" שאני לא רגילה לאכול בשגרה שלי...
בליל הסדר עצמו היה לי קצת קיצוץ באוכל, אבל בימים שלאחר מכן וגם עכשיו אני נאחזת בציפורניים לא להוריד בכמויות...
שאלת לגבי הלב.. הלב... הלב כואב... כ"כ הרבה רגשות ותחושות קשות שלפעמים מציפות אותי, ומאיימות להטביע...
אני מרגישה שיש בי שני צדדים: הצד "הבריא" שרוצה להחלים, לתפקד נורמלי, לחיות. הצד שאומר לי שאישה היא בעלת קימורים, ולא שלד.
והצד השני, שהוא יותר חזק, הוא הצד ה"חולה". שרוצה לרדת במשקל, לקצץ באוכל, להתעמל עד שאין כוח. הצד שרוצה להרוג את "שירה", לאט לאט. הוא הצד שאוהב להיות חולה.
לא מתחשק להילחם יותר...
מאחלת לך שבוע נעים
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטעות...ההודעה הנ"ל
שירה11/04/2009אמורה הייתה להיות תגובה לתקווה לבנה... מצטערת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה ומאיה
שירן14/04/2009הקל עלי לדעת שאתן מבינות אותי ועל מה אני מדברת..
אני הרבה פעמים מרגישה כאילו הדברים האלה קורים רק לי..אני מרגישה מוזרה כאילו אין אף אחד שחווה את ה"כלא" הזה שאני נמצאת בו ואת אותן המחשבות ה"חולות" .
לשמחתי בסוף העניינים הסתדרו עם אחותי. היא ביקשה להתנצל מאוחר יותר ויצא לנו לדבר שיחה ארוכה.
מאיה, אמרת להתעלם מההערות האלה..אבל אני פשוט לא יכולה..ברגע שמעירים לי על המחלה אני מרגישה אחוזת דיבוק! הכאב משתלט עלי ומצווה עלי להגיב בתוקפנות, בזעם! כשמדובר בכאב שלי קשה לי להישאר אדישה ולהעביר הלאה..
זה יותר מדי כואב כדי להבליג..אני חושבת שגם עם אחותך כדאי שתדברי איתה על זה שלא תעיר לך הערות כאלה מעליבות על מחלתך.
וזה בדיוק מה שביקשתי מאחותי..ואני מאד מקווה שהפעם תהיה הפנמה של הדברים.
מהבחינה הכללית אני מרגישה תקועה. לפעמים יוצא לי לקרוא באינטרנט דברים שבנות שהחלימו מאנורקסיה כותבות. והן כותבות שרק אם באמת נחליט לשחרר את עצמנו לחופשי מהמחלה זה יקרה. ואני כל הזמן שואלת איך!?? איך עושים זאת?? איך אפשר בכלל?!?
אני מתחילה להאמין כאילו אני לא אצא מזה אף פעם!!
זה מפחיד אותי המחשבה הזאת..כ"כ בא לי להתנהג לפי שירן כמו שהיא באמת, ולא לפי הקולות בראש שלי. נמאס לי להיות כנועה, שפחה של המחלה.
אתמול קרה לי מקרה שהמחיש לי עד כמה באמת אני מוחקת את עצמי בגלל המחלה הזאת.. נכנסתי לחנות כדי לקנות לעצמי שתייה ואוטו' בחרתי את האפשרות הדיאטטית יותר. לא שמתי לב שאני עושה זאת בכלל! זה הכל קרה כ"כ מהר- המחלה ציוותה, איימה- ואני פעלתי כמו עיוורת..
לאחר שקניתי את השתייה הזו הרגשתי כ"כ רע! שמתי לב שאני עדיין פועלת לפי תכתיבי המחלה, שאני פשוט לא מסוגלת לצאת מזה כמו שחשבתי!!
מפחיד אותי אפילו לכתוב את זה.. זה סיוט על פני אדמות..
נמאס לי כל הזמן לחשוב <בראש> מה אני אוכל היום, איך וכמה..ואיך זה יסתדר עם שאר התפריט ולהיות דרוכה ומוכנה לכל דבר כאילו להרגיש שעוד רגע אני עומדת למות ומשהו עומד לקרות לי אם אחרוג או אוכל משהו שונה במקצת..
קרן אור ותקווה לבנה, אתן שכבר החלמתן, איך עושים את זה? אני באמת רוצה להגיע כבר לשלב הזה שלא דרוך כ"כ ולא מפחד!
עזרה... זה כ"כ מתסכל אותי.. :(
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות מקסימותתקווה לבנה10/04/2009
אהלן לכן..
מה שלומכן היום?
שירן אני מבינה שאצלך הדברים קצת זועקים...הריב הזה באמת לא בא לך במקום טוב עבורך וכמובן שלא בזמן הנכון, כי בטח את היית יותא נסערת מתמיד בזמן הארוחה..
איך את מרגישה היום? האם הדברים טיפה נרגעו והתחושה הקשה שהרגשת אולי קצת פחתה?
שירה-
שירה יקרה...איך עבר ליל הסדר אצלך?
האם אתם שומרים על כשר? ואם כן..אז איך את מסתדרת עם המצות?
והלב? מה הלב אומר? פעם הייתי קוראת לזה "מגירות הלב"-מה הן מספרות?
ואת תקווה? מה איתך? ומאיה כמובן...מה קורה איתך ואיך את?
נטע יקרה-נעים מאוד, לא יצא לנו להכיר, אני תקווה לבנה :)
אז מה אאחל לכן?
שיהיה לכולכן סופ"ש נעים...חמים..עם אווירת חג .
שלכן באהבה,
תקווה לבנה.
קרן אור יקרה-כמובן שאת כלולה באיחולים..פשוט אלייך הדברים באים ישירות3>
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לונה יקרה שאת!!
תקווה לבנה10/04/2009סליחה סליחה שלא כללתי אותך בהודעה באופן אישי!!
מה איתך?
איך עבר ליל הסדר? האם הוא עבר בצורה נורמאלית או שהעיר אצלך שדים? מקווה שלא,
אני יודעת שבנות כמוך הסובלות ממה שאת סובלת, לפעמים החגים מעוררים אצלהם שדים כאלו
ישנים-חדשים, שלפעמים נדמה שכבר לא קיימים..האורחות לפעמים מגרות את התחושות האלו
מהעבר הרחוק-לא רחוק..
אשמח לשמוע איך את עברת את זה ומה איתך.
שלך באהבה,
תקווה לבנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהובה שלי!
לונה11/04/2009הסדר עבר רגוע. מבחינת קלוריות לא הגזמתי, ואכלתי כמות גדולה, הרגשתי קצת נפוחה אבל ברגע שהאוכל התעכל קצת ההרגשה הלכה ודעכה.
עכשיו אני בסדר גמור.
קמתי היום לבוקר נפלא של קפה ושוקולד עם חברה טובה.
ואתמול אכלתי ארוחת ערבה מדהימה עם חברים.
אני ממש לא חושבת שאני מאחורי זה.
אני לא חושבת שזה אי פעם יעבור ויעלם.
זה חלק ממני.
אני פשוט לומדת יותר ויותר טוב איך להקטין את זה ולחיות עם זה,
ולשלוט בזה, ולנתב את המחשבות האלו למקום בריא. בעיקר נפשית.
אני עדיין רוצה לרדת במשקל, אבל אני עושה את זה לאט, עם 6 ארוחות ביום, כל יום אני משה לעצמי שוקולד, וזה קורה, אמנם מאוד לאט אבל קורה.
ומעבר לזה החלטתי על משקל תקין ובריא לגובה שלי שמתחתיו אסור לי לרדת.
אני מאוד שמחה עם מה שקורה,
יש מחשבות, יש נפילות. אבל למי אין נפילות בחיים?...
בסה"כ אני ממש בטוב.
מה איתך? איך עבר עלייך הסדר?
איך עוברים עלייך הימים האחרונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלונה יקירה!
תקווה לבנה11/04/2009לונה יקרה,
ראשית כל אני שמחה שאת מרגישה במקום יותר טוב, מקום שכן נהנה, שיוצא, שמבלה ושנותן
לעצמו להרגיש..זה כ"כ חשוב ונצרך.
אני לא מסכימה לעיניין שתגידי-זה חלק ממני, ותמיד ישאר בתוכי.
את מכניסה את עצמך למשבצת קטנה וברורה ובסוף גם מגדרת אותה ולא מותירה לעצמך כ"כ
הרבה ברירות.
בינתיים זה חלק ממך..את תעבדי על עצמך שזה לא יהיה חלק ממך, כי זה יכול לא להיות חלק ממך
לונה יקרה, אני מבטיחה לך שאם תרצי וזה יהיה חשוב לך, זה לא יהיה חלק ממך...
אנחנו המחליטות פה, האמיני לי..אין כוח עליון שמדביק זאת אלינו וקובע שאלו יהיו חיינו בלי נתיבי
בחירה.
ונפילות? בטח שיש נפילות...כמו שאמרת בדיוק-למי אין נפילות?
רק צריך לדעת ליפול למקום נכון, לא ליפול לבד,
לדעת שיש שם מישהו שיעשה את הקרקע הכואבת קצת יותר רכה ופחות זועמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה לבנה יקרה
שירה11/04/2009הגבתי לך בטעות למעלה... בהודעה של שירן... מצטערת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אור היקרה ולכולן חג שמחנטע08/04/2009
איזה מגניב מה שכתבת על 10 המכות!!!! אני שולחת לכולכן מלא אנרגיה וכוח לקראת חג החרות. הלוואי וכולנו נצא לחרות אמיתית:-)
אוהבת אותכן
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע היקרה:
תקווה09/04/2009ממש כיף לשמוע ממך, מה שלומך? איך היה החג? מקווה שאצלך הכל טוב ושהחג מביא איתו רק בריאות ושמחה..
בכל אופן רציתי לשתף אותך במה שקרה לצערי קרוב לצאת החג.. כדי שתביני אני פשוט אסביר קודם שאני והמשפחה שלי עשינו עליה מאוסטרליה לפני כמה שנים וכל הקרובים שלנו גרים שם, קיצר אין לי קרובים בארץ. שההורים שלי התקשרו למשפחה כדי לאחל חג שמח אז גילנו שסבתא שלי (אמא של אבא) מגיעה בחודש הבא לביקור, כמובן שאמא שלי נכנסת ללחץ הרי זאת חמותה ומתחילה להגיש עד כמה שהנקיונות לפסח הם כלום בהשוואה למה שננקה לפני שהיא תגיע, וברור שאתוי מעיפים מהחדר בדיוק בתקופה של הבגרויות כדי שהיא תישן שם אז בכלל.. בכל אופן מה שממש הפריע לי הוא שאמא שלי קראה לי קצת לפני ארוחת ערב ואמרה לי שסבתא מגיעה בחודש הבא, ישר הרגשתי שאני עומדת לחטוף עצבים והיא אמרה לי בעצבים שהיא כבר קיבלה את זה וחסכה כסף להלויה שלי אבל היא לא מוכנה שסתא שלי תראה אותי ככה ותחטוף עוד התקף לב, כי הם לא סיפרו לה שאני חולה כדי להגן עליה אז כדאי שאעשה משהו ומהר, פשוט הייתי בשוק אני שונאת שאמא שלי מדבר אלי ככה, נכון שאנחנו לא מסתדרות ושלא קל לה בחיים אבל עדין זה לא מצדיק יחס שכזה.. אני מחבדת אותה כי בכל זאת היא אמא שלי אבל אני שונאת שהיא מתייחסת אלי ככה זה פשוט מעלה לי את העצבים...
מקווה שאצלך יותר טוב,תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה יקרה,
קרן אור10/04/2009אוי,החזרת אותי חמש עשרה שנה אחורה,הסיטואציה הזאת מוכרת לי ואני זוכרת טוב מאוד איך זה מרגיש.הצורך להעמיד פנים ליד אנשים כדי לא להדאיג\לרצות\להראות להם את מה שהם ירצו לראות הוא כואב מאוד.וגם לוותר על הטריטוריה שלך(החדר שלך),יש בזה משהו מאוד מבטל ואני יכולה להבין איך את מרגישה.ואגב,זה לא אומר כלום לגביי אהבתה של אמך לגבייך.זה פשוט הצורך שלה להצטייר ולצייר מציאות פסטורלית(ולצערי על חשבונך) גם היא איננה קיימת.היא מרגישה שאם סבתך תראה שאת אנורקטית ישר היא תרגיש ככישלון בתור אמא,ולכן היא זורקת עלייך את הצורך שלה להסתיר את זה.התגובה הראשונה שזכורה לי במצבים כאלו היא עשיית דווקא תוך פגיעה עצמית.אבל ממרומי גילי(בכ"ז עברו שנים מאז והיום אני אם בעצמי) אני רוצה לייעץ לך עם כל הקושי לגשת לאימך,להגיד לה שאת מתמודדת יום יום שעה שעה עם הפרעת האכילה שלך,זאת המציאות שהיא צריכה לקבל,היא הולכת להשתנות ,ושהגיע הזמן שהיא תתמודד עם המציאות הזאת בעצמה.סבתך לא תחטוף התקף לב,תאמיני לי.
יקרה,ליבי איתך.ואני יודעת שזה קשה אבל אני חושבת שלא כדאי שתשארי עם התחושות שלך לבד וכן תדברי עם אמך על מה שאת מרגישה לגביי זה.להפסיד אין לך,אז ממה יש לך לפחד??
ואני כאן אם תרצי לשתף יותר,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה:
תקווה11/04/2009תודה על המילים המעודדת,חשוב לי לדעת שאני לא בזה לבד אז תודה!
אחרי שחשבתי על זה קצת הבנתי שזה בטח הסיבה אמא שלי פשוט לא מוכנה שיתקפו אותה בכל צורה שהיא וידעה שעם תספר לסבתא שלי משהו יש מצב שיעבירו עליה ביקרות, למרות שבכל זאת ממש נפגעתי למה לא סיפרו לה, זה לא בושה דברים כאלא קורים לא שיש בזה מקור גאווה או משהו אבל בכל זאת אולי סבתא שלי יכלה להציע משהו שהיה עוזר..
לגבי לדבר עם אמא שלי די אין מצב, אנחנו ממש לא מסתדרות בננו היא מדברת אלי בצורה כזאת כל הזמן ואם אני אגיב אין מצב שהיא תקשיב לי ואני לא יכולה לנצח בעימות נגדה, זה לא שווה את הסיכון..היא גם אמרה לי בשלב כלשהו שבזבזתי שנים מהחיים שלה על נסיונות לטפל בזה שהיא יודעת בברור שאני בחיים לא אצליח, זה קשה שאמא שלי מתייחסת אלי ככה וממש קשה לי לדבר על אבל תודה על ההתעניינות! בכל אופן פסח אצלנו הוא קצת קשה בשבילי אין מה לאכול ואני לא אוהבת מצות גם מבחינת הטעם וגם מהבחינה שקשה לי לעכל את זה כמו שצריך.. אבל אני משתדלת לאכול כמו שצריך למרות שבמשפחה שלי גם שומרים לא לאכול קטניות! אולי יש לך כמה רעיונות להציע? הדיאטניות לא יודעות מה להגיד לי כי הם לא תמיד מבינות בעצמם מה מותר ומה אסור ואני זוכרת שאמרת שאת באה מבית דתי אז אולי יש לך הצעות?
תודה על הכל,תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירה,
קרן אור10/04/2009תודה.איך את??
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג אביב שמח יקרות שאתןתקווה לבנה08/04/2009
בנות יקרות ומקסימות,
אני רוצה לאחל לכל אחת באופן אישי חג שמח..
הרי התחדשות העונות והעצים,
רק מעצים
את גודל השעה,
את שינוי האווירה...
חג הפסח טומן בחובו
תחושה של צחות וניקיון,
לא רק של הסביבה
אלא של ליבנו פנימה...
יביט כל אחד תוכו פנימה
וידע,
כי יש בכוחו לשנות, לצמוח, לגדול ולשגשג,
אם רק יבחר בכך...
בנות יקרות,
לאט לאט שכל אחת תיכנס לדרכה ותעז להסתגל לשינויים, עם הזמן תגלו את החיים...
חג אביב שמח,
חג של פריחה ואהבה,
חג של התחדשות והנאה..
חג של אושר ושלווה פנימית.
שלכן באהבה,
תקווה לבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקווה לבנה
שירן09/04/2009תודה רבה על המילים שלך. <האם זה קטע שאת כתבת אגב?>
הלוואי ובאמת יגיע יום וזה יתגשם.
<ואני מתכוונת לעשות הכל כדי שימי חירות מהמחלה הזו אכן יגיעו>
חג שמח גם לך יקרה!
חשוב לנו שאת כאן.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח אהובות ויקרות שלי!קרן אור07/04/2009
כך אפשר לקחת את עשר המכות ולהפוך אותן למשהו
טוב.....
שלא תצטרכו לירוק דם
וגם לא לבלוע צפרדעים
שתגרדו את הצמרת )אבל לא כינים .........(
שגם עכשיו וגם בערוב ימיכם תדעו רק שמחה
ושלא יקרה שום דבר שיעצור את ההצלחה
שלא תדעו מצרות כמו שחין
ו ברד
ושתקבלו ארבה אהבה מכל אחד
שתזכרו שאחרי כל חושך נדלקים האורות
ושלא כל סיפור נגמר במכת בכורות
שיהיה לכולנו חג פסח כשר ושמח, עם הרבה אביב
ושמחה, טיולים ופריחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חחח חחח חחח
אורטל07/04/2009הצלחת לשעשע אותי מאוד!!
חחח :-)
חג שמח מלאך יקר..
שלך,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,יקרה.
קרן אור10/04/2009אשמח לשמוע מה שלומך ואיך עבר ערב החג.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפייפיה שאת
תקווה לבנה08/04/2009יפייפיה שאת,
קרן אור מרהיבה..
חג אביב שמח לך!
חיבוק חזק וענקי,
תקווה לבנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן!
שירה08/04/2009שיהיה גם לך חג שמח ונעים..
תודה על הכל..
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה
שירן09/04/2009באמת מאוד יפה מה שכתבת..אך לצערי החג הזה רק הוכיח לי אחרת..רק הוכיח לי כמה אני עדיין במקום עצוב, אפל וחשוך.
אני רוצה לספר לך שהיה לי חג שחור.
היה לי ריב עם אחד מבני המשפחה שמתוך הריב הזה רק הבנתי עוד יותר כמה לא מבינים אותי, את המחלה שלי, כמה מזלזלים, כמה אפשר לפגוע בי בכמה מילים פשוטות ולהוציא לי את החשק לאכול..לעשות משהו..
כל היום עבר עלי בדמעות והחג היה לא חג. זה היה עוד יום שחור שהסתיים בריב ובחוסר הבנה ואטימות שאיני יכולה לשאת יותר.
נמאס לי כ"כ שלא מבינים. אני מרגישה כ"כ בודדה..שקופה..שלא רואים אותי, שלא מבחינים בי, שלא משנה מה אעשה- אני פשוט לא קיימת...
זו תחושה נוראית ואני לא יודעת איך להתמודד איתה.
נמאס לי שכל חג שאמור להיות משמח רק מסתבר תמיד ההיפך.
מצבי הנפשי לא טוב ואני באמת מתחילה להאמין שאין מצב לתפקוד תקין אצלי ללא תרופות. אך איני מסוגלת לחזור אליהן. הפחד גדול מדי וזה משתק אותי.
אני מרגישה במבוי סתום.
אני רוצה לחיות אחת ולתמיד, להרגיש, לחוות.. אני מרגישה כ"כ חסרת תחושה, משותקת..
מצטערת אם אני מעכירה את האווירה
אבל הייתי חייבת לשתף..הפורום הזה זה המקום היחיד שבאמת מבין..
<מקווה לפחות שאצלכן החג עבר טוב יותר>
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן
שירה10/04/2009אני מאוד מתחברת לדברייך... גם אני מרגישה שלא מבינים אותי, שלא רואים אותי...
את יכולה אולי לשתף על מה היה הריב? הוא היה קשור באכילה שלך?
את מדברת על אטימות...מצד מי? ההורים? המשפחה?
למה את מפחדת לחזור לתרופות? את מפחדת מעלייה במשקל?
אולי כדאי שתשקלי כן לחזור לכדורים, אולי המצב יהיה יותר טוב..
אני מצטערת לשמוע שלא נהנית... אני מקווה שמצב רוחך ישתפר בימים הקרובים..
וזה טוב שאת משתפת... לא כדאי לשמור את כל הדברים בפנים...
שתיהיה לך שבת שלום
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן יקירה,
קרן אור10/04/2009בכך שתוותרי על האמת שלך והדעות שלך כדי להימנע מריב,את גורמת לעצמך כן להיות שקופה ולבטל את היותך.
לא תמיד הסביבה שלנו תסכים איתנו(והאמת היא שברוב המקרים יהיו יותר פעמים שלא נובן או שיקבלו את דיעותנו) וחלק מהבגרות היא להבין את זה ולדעת לקבל את זה.חשובה בעיקר ההבנה שאם לא מסכימים איתנו ואנחנו מתווכחות עם מישהו מהקרובים אלינו אין זה אומר שלא ממשיכים לאהוב אותנו.זה מה שיפה באהבה אמיתית,שהיא לא תלויה בשום דבר.אז התווכחת ואולי רבת,אז מה??אנשים ילמדו באופן הזה שגם לך יש דיעות וילמדו סוף סוף להקשיב גם לך.וזה צעד שהוא אומנם לא נעים,אבל הכי נכון עבורנו.
נכון,מתסכל שלא מסכימים איתנו ואולי בדרך גם אומרים לנו דברים קשים(שבאותה מהירות אח"כ נשכחים,אגב..) אבל זה לא מה שצריך לגרום לך לכעוס על עצמך ולברוח להרס העצמי.את כועסת,ובצדק.מותר לך.אבל תפני את זה כלפיי אלו שפגעו בך ולא כלפיי עצמך.אל תענישי את עצמך בגלל כעסך עליהם.זה לא מגיע לך.וזה פירוש להיות,לא להיות שקופה,לעמוד איתנה וחזקה ולדעת שאת זאת את עם הדיעות שלך ולא לבטל אותם כדי לרצות אחרים.
שירן,צר לי על ערב החג שהתקלקל.אבל אל תתני לזה להרוס לך את כל השבוע!
אשמח בכול מקרה לשמוע יותר פרטים על מה שהיה.את לא מעכריה את האווירה אף פעם,אני אוהבת ומקבלת אותך לטוב ולרע ובכול מצב.תרשי לעצמך להיות.אני רוצה לראות ולהקשיב.
שבת שלום,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל הבנות היקרות:תקווה07/04/2009
רציתי להכנס ולאחל לכולן חג שמח ושנדע כולנו לצאת מהשעבוד לחרות האמיתית מתוך כוחות חדשים ואמונה שאין דבר המשתווה לחופש האמיתי..
לצערי אני מרגישה קצת מבולבלת בזמן האחרון אני אפילו לא יודעת להסביר את זה בעצמי, אבל בכל אופן אשמח לשמוע מה קורה עם כל אחת ואחת..
קרן אור היקרה- תודה לך על המס', אפילו יצרתי אתם קשר- הם בקשו ממני לשלוח להם את הפנית הרופאה שקיבלתי בפקס אבל תפסתי קצת רגלים קרות..
מאיה יקרה- אני שמחה לשמוע על ההתקדמות ומקווה שאת גאה בעצמך כמו שאני, אני מצטערת שלא יכולתי לעמוד לצדך קצת יותר אני פשוט לא כזה מבינה מה קורה איתי בזמן האחרון. רציתי רק שתדעי שאני ממש גאה בך ושתדעי שלפחות עבורי את מקור כוח ודרבון אמיתי אם יש רצון הכל יכול לקרות..
המחנכת שלי התקשרה אלי היום רק כדי לברר שהכל בסדר, בדיוק קמתי מהשינה והיתי קצת מופתעת אבל זה מחמם את הלב, הידיעה שלמישהי באמת אכפת..
תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקרה,
קרן אור07/04/2009ברור לי שככל שתרשי לעצמך תגלי כמה אנשים אוהבים אותך בדיוק כמו שאת.
צר לי שתפסת רגליים קרות,כי הבנתי שהצוות הטיפולי שם מדהים וכל יום אני שומעת עוד ועוד פרטים על המקום הזה.אבל אני מבינה גם את הבלבול שאת חשה.
חג שמח גם לך יקירה,חג חרות שילווה בתובנות חדשות....ובאומץ לצאת לחופשי.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקסימה...
אורטל07/04/2009הי מתוקה!
אני כ"כ מבינה את הבילבול שלך.. אני חווה אותו בעצמי עד היום..
זה בסדר שאת מטפלת בעצמך, תדעי שגם עם לא תמיד את מגיבה להודעות, אני שמחה כי אני יודעת שזה רק בגלל שאת מטפלת בעצמך וזה נותן לי את אותו האפקט...
את מדהימה ועם קצת רצון את תצליחי.. ואני פה בשבילך...
שיהיה לך חג שמח וטוב,
באהבה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקרות חג שמח!!אורטל07/04/2009
בנות יקרות,
רציתי לאחל לכולכן חג שמח ומבורך..
שיהיה לכן קל ושיהיו לכן ימים טובים, מלאים באור וחיוכים..
שלכן ובאהבה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמן |!!!!!!!!!!!!
קרן אור07/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יפות ומקסימות שלילונה07/04/2009
תודה על הדאגה והאכפתיות.
תקווה יקרה, הכי ריגש אותי ששאלת לשלומי ואת עוד חושבת עלי.
כמו שציינתי בפני קרן אור לא מזמן, עברה עלי תקופה לא קלה.
הייתה צריכה קצת מנוחה, לא רק מהפורום.
הרבה דברים בריאותיים מעסיקים אותי ואת המשפחה שלי לאחרונה.
בת משפחה שלי חולה וזה די מערער אותנו לאחרונה.
מעבר לזה הייתה תקופה מאוד לחוצה.
ועדיין קצת לחוצה.
אני מתגייסת בעוד שבועיים ויש הרבה מה לעשות לפני.
היו לי גם הופעות עד לא מזמן.
גם מבחינת האכילה תקופה מאוד משמעותית.
מצאתי לי ידידת נפש קטנטנה ומצילת חיים.
נאמר רק ששתינו צריכות להשתלט על התזונה שלנו.
עלייה אני לא ארחיב כדי לא לפגוע בפרטיותה,
כי מי כמוני יודעת כמה הדברים האלו הם הכי פרטיים בעולם ואם מישהו ידבר על הרגלי התזונה שלי אני ארצה שזו תהיה אני בלבד.
אבל אני כן יכולה להגיד שמה שהיא עשתה לי או לפחות עזרה לי לעשות הוא בגדר פלא.
אני אוכלת טוב, אוכלת גם ממתקים כל יום, וכמה פעמים ביום, עושה פעילות פיזית מתונה, בלי להגזים.
בעיקר הליכות.
וכן, יש ימים שבהם אני אוכלת קצת יותר או קצת פחות אבל בסה"כ אני מרגישה גאווה רבה,
אני מרגישה שהגוף שלי מתאזן, וסולח לי על האבל שעשיתי לו, ואפילו מרשה לעצמו להפחית קצת במשקל ולצאת מהפניקה והחרדה מהרעבה או לחלופין, מעומס יתר.
אני אכן יורדת במשקל, אבל הבטחתי לעצמי שזה יקרה באופן בריא, איטי, והצבתי לעצמי גבול, החלטתי על משקל שהוא בגדר התקין שמתחתיו אסור לי לרדת, כך שאני אוודא שאני לא נופלת לקיצוניות השנייה שוב.
מקווה שאני אגיע אליו ואצליח לשמור עליו ועל ההרגלים החדשים והבריאים נפשית שסיגלתי לעצמי.
יהיה לי קשה בצבא, בלי האוכל בריאות שאני רגילה לאכול, ובלי הפעילות הגופנית שאני רגילה לעשות,
אבל אני מתכוונת לנשום עמוק ולעשות ככל שביכולתי כדי להשאר במצב הפיזי והנפשי הכי מאוזן שאפשר.
אני מאמינה בעצמי. זה מה שחשוב.
מה איתכן יקרות? מקווה שלכן הולך טוב.
קרן אור יקרה שלי, את לא מבינה כמה אני אוהבת אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקירה,
קרן אור07/04/2009ריגשת אותי מאוד!
הצטערתי לשמוע על התקופה הלא פשוטה שעוברת עלייך.החיים תמיד יזמנו לנו כל מיני קשיים בדרך,וזה בסדר,כל עוד שנדע לקבל את זה,לנשום עמוק ולהתמודד הכי טוב שאנו יכולים.ואני חושבת שהוכחת לעצמך בתקופה הקשה הזאת כמה את יכולה וכמה כוחות קיימים בך וכל שצריך הוא לדעת למנף אותם לכיוון החיובי.לא פשוט,אבל את עושה את זה.
אני זוכרת שתאריך הגיוס שלך מתקרב,ואני בטוחה שעל אף השינוי את תדעי לרתום אותו כך שיעבור בצורה הכי טובה בשביל עצמך.
הדברים תמיד מסתדרים בסוף,יקירה.ואני שמחה לשמוע על איזון כללי בחייך.
חג שמח,
שלך בהערכה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות יקרות ומקסימות!!!אורטל05/04/2009
הי לכולן,
יש לי המון עומס בזמן האחרון, לכן אני כותבת לכולכן באופן כללי ומקווה שתבינו.. אני פשוט לא מצליחה לעקוב אחרי ההודעות של כולן, אז תסלחו לי.. אני מקווה שעוד קצת והכל ירגע ואהיה יותר שקטה ואז אוכל להתייחס אלכן באמת כמו שצריך..
בינתיים רציתי לשאול מה שלומכן? ואיך עוברים עליכן הימים..? איך היה הסופ"ש שלכן?
אני מתנצלת שוב..
שיהיה לכן חג שמח!!!
אוהבת מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה יקירה
קרן אור05/04/2009יכולה להבין את העומס,אני עצמי נמצאת במרדף אחרי הזמן לפני פסח אבל הלחץ צפוי לרדת אחרי החג.אני בסדר.אבל אשמח לשמוע קצת יותר מה קורה איתך,אפילו כמה מילות עדכון לגביי התהליך המרפאתי ובכלל.
שלך,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור שלי
אורטל05/04/2009במרפאה הכל בסדר.. לפעמים זה נראה כאילו שאני דורכת במקום ולא זזה לשום מקום, אבל אני מניחה שזה בסדר ושזה חלק מהתהליך הזה... גם מבחינת המשקל זה ככה. העליות והירידות במשקל הן בגרמים של 100 גרם או 250 גרם למטה ולמעלה, אבל בעיקרון אני לא ממש זזה מהמשקל שאני נמצאת בו כרגע. הדיאטנית אומרת שזה בסדר, שהגוף פשוט יציב ושבהמשך, בשלב כלשהו, אנחנו נתכנן תפריט חדש שיאפשר לגוף להעלות עוד קצת כי אני עדיין קצת רחוקה מהמשקל בו אני צריכה להיות..
אחרי טיפול של כ"כ הרבה שנים, למרות ההפסקה שהיתה לי באמצע, אני סוף סוף מתחילה לראות ניצנים של תקווה! אני מתחילה להרגיש את הגוף שלי, להבין את הרצונות שלו ופתאום אני גם מבינה שכל מה שהוא מבקש זה בשבילי ולא כדי להרע לי! אני מרגישה תחושות שחשבתי שאבדו לי כמו תחושת שובע, רעב בריא ואפילו תחושת ההנאה מאוכל מתחילה לחזור אלי!! גיליתי לאחרונה טעמים חדשים וטעמים שכבר שכחתי מהם, גיליתי ריחות שנמנעתי מהם וגיליתי שכשאכולים לאט יותר, נהנים יותר. אני עובדת על כל נושא האכילה האיטית, כשהאוכל בתוך צלחת ואני יושבת ליד שולחן, לפעמים גם ליד אנשים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורטל05/04/2009אספר לך שבכמה חודשים האחרונים פיתחתי את נושא ההקאה, בלי לשים לב בכלל!
בפגישה האחרונה העלתי את הנושא בפני המטפלת שלי, כי אני מבינה שזה קורה להרבה אנורקסיות, שכשהן מתחילות לאכול הן גם מתחילות להקיא כדי שהאוכל לא ישאר בגוף!
אני מבינה שזה חולה והמטפלת עזרה לי בזה.. היא נתנה לי סוג של שעורי בית. לעבוד על עצמי בבית. היא ביקשה שאחרי כל ארוחה ארשום במחברת מה עבר עלי לפני, תוך כדי ואחרי הארוחה ושאביא את זה לפגישה מחר.. היא אומרת שזה ירגיע את סערת הרגשות שיש לי אחרי הארוחה ואחרי שנכנס לנושא הזה יותר חזק, זה יעבור... ואני עושה את זה, כבר שבוע והקאתי רק פעם אחת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורטל05/04/2009אחרי שאני כותבת, במקום ללכת לשרותים ולהוציא את הכל החוצה, אי יושבת וקוראת את מה שכתבתי כמה פעמים כדי להבין למה? ואז באופן כמעט אוטומטי אני פשוט נרגעת לבד והדחף הזה של לרוץ לשרותים ולדחוף את האצבע פשוט נרגע מעצמו.. אני מתביישת בזה מאוד ולכן גם לקח לי הרבה זמן לספר למטפלת שלי על זה...
אני לא מאמינה שאני אומרת את זה, אבל אני זזה לאכול דנונה כי ממש בא לי! :-) ודרך אגב, גם זה די חדש אצלי, שפתאום בא לי לאכול דברים מסוימים ואני מאוד משתדלת באמת לאכול אותם!!
מה שלומך? ספרי לי משהו חדש....
תמיד שמחה לשמוע ממך ןלקבל ממך אהדה, חיזוקים וחום...
אוהבת
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה!
שירן06/04/2009כמה כיף היה לי לקרוא את מה שכתבת לקרן אור!
כמה שיפור, כמה התקדמות! איזה כיף לשמוע שאת מתחילה קצת יותר להכיר בגוף שלך ולשמוע אותו.
כשקראתי את הדברים שלך כ"כ הזדהיתי. זה בדיוק אותם הדברים שהרגשתי ברגע שחזרתי לאכול...אותם ההתרגשויות מאוכל, מטעמים חדשים, מריחות..
האמת שלצערי עד היום אני מתרגשת מאוכל. אפילו שכל יום אני אוכלת את אותו הדבר יש בי עדיין התרגשות ראשונית כזו ברגע שאני ניגשת לאכול. הרגשה של "וואו" וכן זה עדיין לא עוזב אותי.
ואני אומרת לצערי כי אני באמת מרגישה שהייתי רוצה להיות כאחד האדם, שהייתי רוצה להתחיל לראות ולקחת את האוכל כמובן מאליו ולא להתרגש ממנו <לטוב ולרע> כאילו זה דבר שמעולם לא היה לי..ואכן תקופה ארוכה הוא לא היה ברשותי.
אני רוצה לספר לך שגם אני לאט לאט עובדת על הקטע הזה של להקשיב לגוף בזכות הטיפול שלי. אני בוחנת יותר ויותר מה בא לי ומה אני רוצה לנסות מה שלא היה לפני כן.
כשאמרת שבא לך דנונה זה מאוד הזכיר לי את עצמי בתקופה האחרונה.. :)
כ"כ שמחה לשמוע על הצעד הזה !
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן יקרה
אורטל06/04/2009את מתוקה!! המילים שלך מעודדות אותי.. תודה..
אני חושבת שזה לוקח זמן עד שאנו מפסיקים להתלהב מכל ארוחה כי החסרנו מעצמנו, במשך כ"כ הרבה זמן, את ההנאה הזאת... אני אומנם עוד לא מרגישה את האכילה כהנאה, אבל אין דבר שהייתי רוצה יותר מאשר להנות מעצם האכילה ולהתענג ממש על כל ביס. אני מאמינה שאם ארצה בזה, זה יבוא...
אני לא ממש מרגישה התקדמות, גם אמרתי את זה למטפלת שלי.. אבל היא אומרת שזה בסדר, אז אני לוקחת את זה בחיוביות.. האמת שהיום הגשתי שממש אכלתי הרבה מעבר למה שאני צריכה ואפילו בשלב כלשהו נכנסתי להיסטריה והדבר היחיד שהצליח להגיע אותי היה הטלפון שהרמתי למטפלת שלי.. יותר משעה ישבתי כמו מטורפת ואובססיבית ולא הצלחתי לתפקד והכל בגלל שטות כזאת וביני לבינך ממש לא אכלתי הרבה, זה היה רק בדימיון שלי...
זה קרה לך??
תודה שאת פה...
זה חשוב לי..
באהבה,
מאיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה יקירה,
קרן אור07/04/2009אני שמחה מאוד לקרוא על ההתמודדות המבורכת שלך.אני גם חושבת שצריך להסתכל על הכוס המלאה והיא שגם אם את לא עולה כרגע את עדיין לא יורדת,והפסקת את ההקאות.אני בטוחה שלאט לאט את תסתגלי לשינוי הזה ואז העלייה במשקל שצריכה להתרחש תתקבל בצורה קלה יותר.אין לך במה להתבייש,אני חושבת שזה טוב שעזרת אומץ וסיפרת למטפלת שלך על זה כי מתוך כך תגיע העבודה המשותפת.אני גם מבינה שאת סומכת עליה ומרגישה נוח איתה וזה חשוב מאוד לתהליך ההחלמה.
אגב,מה קורה עם בדיקות הדם שלך??האם ישנו שינוי לטובה במדדים כבר??
יקרה,חג החרות בפתח.רוצה לאחל לך חירות לנפשך וגופך.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור יקירה שלי..
אורטל07/04/2009בדיקות הדם שלי לא תקינות ואני לוקחת כל יום מספר כדורים לכדי לנסות ולהחזיר לגוף את מה שגרמתי לו לאבד. רק בעוד חודש- חודשיים הם יעשו לי בדיקות דם חדשות כדי לראות מה קורה..
הם גם אמרו לי לא לצפות יותר מידי, כי לאבד ויטמינים חיוניים זה קל יותר מאשר להחזיר אותם בחזרה ויש אפשרות שזה יקח הרבה זמן עד שנתחיל לראות שינוי לטובה..
תודה לך על העידוד, את באמת מקסימה ומדהימה...
שיהיה לך חג שמח :-)
שלך ובאהבה,
מאיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקסימה,
קרן אור07/04/2009האמת היא שאני מסכימה עם מה שאמרו לך.אכן הגוף צריך קודם למלא את מאגרי הויטמינים שהתרוקנו לפני שבדיקות הדם יראו שינוי.אבל חשוב שיש למה לצפות..
חג שמח גם לך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה יקרה
שירן09/04/2009אני שמחה לשמוע שאת עושה צעדים אמיצים כדי לא ליפול שוב לתוך התהום הזה של הרעבה וסגפנות. זה מעיד המון !!
זה מצוין שבאותו רגע הרמת טלפון למטפלת שלך. זה צעד חשוב וזה מראה כמה את חזקה! כי יכולת בקלות לוותר וליפול למקום לא טוב אך החלטת להישאר עם התחושה הקשה ולבקש עזרה.
לצערי אני מכירה טוב מאוד את התחושה הזאת של "היום אכלתי יותר ממה שצריך" ואת האמת שזה אכן בראש שלנו.
אם כבר מדברים על זה- אז היום בבוקר זה קרה לי. עכשיו חג ומאוד קשה לי עם כל המאכלים השונים, השינוי בתפריט, וזה אוטו' נראה לי הרבה מדי..
אני מרגישה את האשמה בתוכי אך אני משתדלת לא לתת לה מקום ולהמשיך בשלי.
וכן, גם להזכיר לעצמי את מה שנאמר בטיפול כל הזמן- שגם אם אכלתי קצת יותר אז לא עולים מזה במשקל כמו שהמוח החולה שלנו חושב.
אני באמת עובדת על זה.
איך עבר עליך ליל הסדר והחג?
מקווה שאת בסדר.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אור המתוקה ולכל הבנות המתוקות!נטע05/04/2009
קרן אור המתוקה. את לא יודעת מה עשית לי בלב פשוט עזרת לי להיפתח ולהוריד את האשמה תודה לכל הבנות פה אחת אחת על התגובות המחממות והמרגיעות וה-תומכות!!! תודה רבה רבה לכן בנות מדהימות שאתן אני מרגישה עכשיו הרבה יותר טוב וזה בזכות כ ו ל כ ן! ורק בזכותכן. אספר לכן מה עבר עלי השבוע- היה לי קשה מאד , במיוחד ללכת למטפלת כי כמו שכתבתי וכמו ששירה אמרה נכון שאין לי קשר כימי עם איתה. אז השבוע הורי חיפשו מישהו טוב- לקחת במסגרת פרטית כלומר לשלם פרטי לטיפול משהו כמו 180 שח לשעה י ותר.... ובאמת היום אני אלך....ומקווה שיהיה טוב:-) אז השבוע יום ראשון שני שלשי רביעי לא הצלחתי לאכול אלא רק לשתות והיה לי קשה לשתף בזה כי הרגשתי ממש פושעת למרות שאני יודעת שאני לא אשמה אבל לצערי לא הצלחתי להשתלט על האוייב הזה...לחץ דם שלי צנח ל50 והרגשתי שכל רגע אני עומדת להתעלף... אבל המשכתי בשיגרת החיים עד כמה שהצלחתי. יום חמישי אתמול, ממש בניסי ניסים הלכתי לקניון עם חברה בשביל קניות ופתאום היא אמרה שהיא רעבה , רציתי לבלוע את עצמי לא ידעתי מה לעשות!!!! הסמקתי נהיתי מבולבלת והתחלתי לדבר שטויות לא יודעת מה קרה לי באותו רגע, נבהלתי מזה שהיא רעבה.... פתאום נזכרתי בפורום המיוחד הזה ובבנות שמתגברות כל הזמן. החלטתי שגם אני יכולה. אז אמרתי לה בואי נקנה לך משהו לאכול. ואז היא אמרה שאם אני לא אוכלת אז גם היא לא בשלב הזה נעשיתי חיווורת כמו סיד! לא יכלתי יותר... וסיפרתי לה שק ש ה לי. ואני מאד רוצה, אז היא אמרה שנעבוד ביחד על זה עד שאני אצליח. התעצבנתי עליה בשניה הראשונה!מה היא מתערבת לי???? ופתאום הבנתי שזה לטובתי והנהנתי בראש. היא קנתה לי סלט ולחם קל ןלי כבר לא היה כוח לריב איתה ועוד יותר לא היה לי כוח לריב עם המחלה.הרגשתי שאני נשברת! ישבתי חצי שעה ליד האוכל והתפללתי שיפתח לי הרפלקס של האוכל זה היה קשה קשה(במיוחד שהיתי במסעדה ווגם עם חברה) וועבדתי על עצמי חזק (במיוחדתעד שסוס זה נפתח.... והתחלתי לאכול אכלתי כמו צב כל שניה היתי צריכה לבלוע את האוכל חזק שחלילה לא להקיא... זה הסיפור ההצלחה שלי אבל זה רק חצי. בלילה כשהגעתי הביתה פתאום הרגשתי שבא לי להקיא כבר הרגשתי את כל האוכל המעוכל חוזר לוושט היה לי כ"כ מתחשק להוציא את הדבר המגעאיל הזה מהפה אבל שמרתי חזק חזק לא להקיא את זה!!! זה היה נוראי התחיל לצאת לי רוק עם הקאה זה עמד בחוץ והצלחתי למנוע את היציאה שלו! זה החצי השני של סיפור ההצלחה שלי. איך אתן מרגישות ואני מתכוונת לכל אחד ואחת? קרן אור, מאיה, שירן, שירה תקווה תודה רבה לכולכן אוהבת נשיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקרה,
קרן אור05/04/2009שמחה שאנו מצליחות לעזור.אבל עיקר ההצלחה והדרך היא שלך.
כל הכבוד!
ברור שאת יכולה,אם רק תרצי באמת.
תמיד כאן,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה
שירן05/04/2009אני שמחה כ"כ לשמוע שהתגברת אתמול ואכלת עם חברתך במסעדה. זה צעד עצום וזה מעיד המון!
אני יודעת בדיוק כמוך כמה זה קשה לאכול בחוץ אבל את תראי שהתחושות הקשות יעברו ועם הזמן את תהיי גאה בעצמך שעשית זאת!
ואני כמובן מקווה מאוד שזה ימשיך ככה ושתצליחי להימנע מהצורך העז של המחלה להקיא, כפי שעשית אתמול בצורה נבונה.
מתי הפגישה הראשונה שלך אצל המטפל הפרטי?
טוב לשמוע שהפורום הזה עוזר לך ומשפיע עליך לטובה!
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע המתוקה!!
שירה05/04/2009אני כ"כ גאה בך!
אני מאוד שמחה שהצלחת לאכול בחוץ, עם חברה! זה בטוח היה מאוד קשה, אבל הוכחת לעצמך שאת מסוגלת, ויש לך את הכוחות להילחם, ואני מאמינה שגם לנצח...
כל הכבוד לך על שלא הקאת לאחר מכן...
איך עבר עלייך היום?
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבנות המתוקותנטע05/04/2009
בנות יקרות ואהובות!!!!\מה שלומכן? כתבתי לכן אמש משהו וזה לא נשלח... אני אנסה לשלוח שוב. קרן אור יקרה- תודה על התגובות וכל העידוד.
שירן-הקטע מהספר ממש ממש גדול! אין לך מושג כמה שהיה לי חשוב לקרוא את זה. איפה קונים את ספר כזה???
מה חדש ככה?
אוהבת נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע
שירן05/04/2009הספר הזה באמת מדהים, הוא גרם לתחילתו של השיפור שלי ואני חבה לו המון מהחלמתי.
קניתי אותו בצומת ספרים ובעיקרון אני חושבת שאפילו בסטימצקי אפשר למצוא אותו.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות יקרות חשוב לי שתקראושירן04/04/2009
עלה כאן הנושא של שליטה והחלטתי להעלות כאן משהו בתקווה שיעזור.
לא סיפרתי כאן בעבר על הדבר שגרם לי לרצות ולחזור לאכול, לרצות להחלים .
מדובר בספר על אנורקסיה לעזרה עצמית שמבחינתי חולל פלאים. הספר נקרא: "אנורקסיה- מדריך לפעילות עצמית, כיצד לרפא את עצמך, לרפא את סבלך ולחזור לחיים" של הפנר, איפרט.
הספר הזה עשה לי את ה"סוויץ'" הזה בראש וגרם לי להבין הרבה דברים בין היתר שהרעבה אינה משנה דבר ואינה הפתרון לבעיותיי.
וכך בעצם חזרתי לאכול. בזכות הספר הזה. אני רוצה לצטט לכם קטע ממנו שקשור לנושא:
"הסיפור על הילדה בבור:
דמייני ילדה מאושרת רצה בשדה הפתוח. זה מה שהחיים אמורים להיות: רעננים ומחוסרי דאגה. נסי לדמיין את התמונה הזו באופן חי. עכשיו, לרוע המזל, דמייני את הילדה רצה דרך השדה ונופלת לתוך בור.
החיים המושלמים עכשיו כבר אינם מושלמים. הילדה נאבקת ונאבקת לטפס מחוץ לבור, אבל אין מוצא. אם הטיפוס לא יעזור החוצה, חייבת להיות דרך אחרת לצאת. היא חושבת לעצמה: " אולי לחפור זאת הדרך החוצה". אז הילדה מתכופפת ונעמדת על ידיה וברכיה ומתחילה לחפור. היא חופרת וחופרת וחופרת... וממשיכה לחפור.
יחד עם זאת למרות כל החפירה, איפה הילדה? היא מסתכלת סביבה, והיא עדיין בבור. אז היא מנסה לחפור חזק יותר ומהר יותר, כשהיא חושבת לעצמה: "אולי אצליח אם רק אעבוד קשה יותר?" לאחר זמן מה, היא מפסיקה ומסתכלת סביבה שוב. איפה היא מוצאת את עצמה? היא נמצאת עוד יותר עמוק בבור.
כל המאמץ הזה, כל העבודה הזו, ומה התוצאה? הבור רק נהיה עמוק ורחב יותר. זה מפחיד להיות לכודה עמוק יותר בבור.
האם זוהי החוויה שלך? ברור שהבעיה היא לא חוסר במאמץ. הילדה נותנת את כל מה שיש לה, כדי לחפור את עצמה החוצה, אבל המאמץ לא משתלם. למעשה, המאמץ רק יוצר בעיה גדולה יותר. ככל שהיא חופרת חזק יותר, הבור נהיה עמוק יותר. המצב שלה נהיה חמור יותר מכיוון שעכשיו הבור עמוק יותר משהיה בהתחלה.
בשבילך, האנורקסיה יכולה להיות הדרך שאת חופרת לעצמך החוצה מהבור, שהחיים הפילו אותך אליו. אולי תביני שדיאטה רק חופרת אותך עמוק יותר לתוך הבור. חישבי על הבור שנפלת לתוכו. הבור הזה יכול להיות מספר מצבים שונים: יחסים רעים, ציון גרוע, הערה נבזית שמישהו אמר על ההופעה שלך או כל מצב קשה אחר. האם הדיאטה הפכה את המצב שלך לטוב יותר? האם הדיאטה עבדה עבורך? האם דיאטה חזקה יותר עבדה בשבילך?
חייבת להיות דרך יעילה יותר מאשר לחפור את עצמך עמוק יותר לתוך הבור."
נקודה למחשבה.
<הספר מסביר לאחר מכן איך להשתחרר מהדפוס הזה>
אני בטוחה שהספר הזה יכול להוות קרש קפיצה להרבה בנות כאן .
אז קחו את זה כהמלצה.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן יקירה,
קרן אור05/04/2009תודה על ששיתפת אותנו בדבר כה משמעותי.אני בטוחה שחלק מהבנות תתחברנה לזה.
אני אישית קראתי את הספר בעברי ואהבתי מאוד,אם כי זה לא הספיק לי בשביל לקום ולעשות מעשה.אבל כאמור,בתוך כל התהליך הזה כל אחת מוצאת את הדרך הנכונה בשבילה וזה הכי חשוב.אני בעד כל דבר(בריא) שיעזור לנו להגיע למקום יציב יותר.
בעניין המריבות עם אימך-אני יכולה להבין אותה,היא לא מבינה למה כל הלחץ שלך כאשר אף פעם לא חסר אוכל בבית.אבל אני גם מבינה אותך,כי אני יודעת שזה טיבעי בתקופת ההחלמה.אני שמחה שאת מדברת על זה בטיפול ושזה עוזר לך ליישם אח"כ בבית.
יום נעים,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור היקרה:תקווה02/04/2009
אני תמיד שמחה לשמוע ממך, ניסתי לחפש קצת פרטים על המקום הזה בנתניה ולא מצאתי כולם.. יש לך אולי מס' טלפון שלהם או כל דבר אחר שבעזרתו אני יכולה ליצור איתם קשר?
פשוט היתי אצל רופאת משפחה לפני כמה ימים כדי לקבל הפניה לטיפול והיא נתנה לי שם של פסיכולוג וקבעתי איתו תור אבל בכל זאת לא כזה נראה לי שאני יכולה לאפשר לעצמי את זה מבחינה כספית אז אני צריכה להתקשר ולבטל את התור אבל אני מעדיפה שלא לעשות את זה לפני שיש לי משהו אחר ממשי ביד כי אז אני מפחדת פשוט לחזור למעגל של חוסר רצון מוחלט בטיפול..
לגבי החברה שלי לא שמתי לב עד כמה זה באמת היה אובססיה מצדי עד שאמרת את זה, אבל אני עדיין כואבת עליה ומקווה לשמוע משהו ממנה למרות שקשה לי להאמין שזה יקרה..
בכל אופן אני מרגישה קצת אבודה ולא כזה יודעת מה לעשות עם עצמי בזמן האחרון אז נראה לי שאנסה לישון קצת..
מקווה שהכל אצלך הולך רק בטוב,תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקווה יקירה
קרן אור03/04/2009לפרטים ויצירת קשר עם המחלקה:
טלפון: 09-8851290
פקס: 09-8350905
מייל: [email protected]
רחוב גיבורי ישראל 24, ת.ד 8878, נתניה
בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)