פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקסימות שאתן!
    קרן אור
    08/06/2009

תודה על גלי האהדה והדאגה שאתן מגלות כלפיי.לשאלתכן,אני מתאוששת כל יום יותר.העייפות והתשישות עדיין מלווים אותי,אבל כל עוד שאין כאב אני מברכת ע"כ.אנמי נמצאת בפני סדרת כימו והקרנות,יש לי עוד קצת זמן להתאושש עד תחילתה,אבל אני מקווה שבסופה אוכל לנשום יותר אוויר ולדעת שהחלק הקשה מאחוריי.ולא,זה ממש לא קל או פשוט,לפעמים אפילו ממוטט ויש חשק פשוט לוותר,אבל אז אני נזכרת בחיים שהיו לי לפניי ויש לי לאן לשאוף.כל יום בעיתו,כל יום לקום להתמודדות מחודשת,אין קיצורי דרך וגם לא הנחות,אבל אף אחד לא הבטיח לנו חיים על מסלול ישר ונוח,לא??

ולגבייכן-
    שירן-שמחתי לקרוא על שיפור במצבך הנפשי,ראי כמה את מתחזקת מיום ליום.ממש כיף לי לקרוא את זה.ברור לי ששום כדור לא יעשה את מה שהעבודה שלך עושה,וכל הכבוד לך על כך!!לגביי הגמישות בעניין כמות וסוג המזון-יקרה,גם זה יבוא,לאט לאט.אף אחד לא רודף אחרייך והכי חשוב הוא שאת מתחילה לקבל את עצמך,ומתוך כך אני בטוחה שתלמדי יותר להתגמש.
    שירה ותקווה-לא נשאר עוד הרבה.עוד כשבועיים והטירוף הזה מסתיים.צר לי לשמוע על הכוויה ביד,ואני מאחלת לך שכאב השריפה יעבור כמה שיותר מהר.אתן כותבות בעיקר על הלימודים שזה חשוב,אבל לא כותבות מה קורה איתכן בין לבין,עם "הנושא הבוער" ואשמח אם תרחיבו את הדיבור ותרשו לעצמכן את הפתיחות והתמיכה שהבמה כאן מאפשרת לכן,מאחוריי פרגוד האנונימיות...

מה שלא יהיה,חושבת עליכן הרבה,ובטוחה בנצחון של כולנו אם רק נאמין בכך.
    איתכן,
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקסימות שאתן!

הוספת תגובה

• קרן אור המדהימה

שירן
    08/06/2009

אני שמחה לשמוע שאת מתחזקת מיום ליום יותר..

אני מבינה את הקושי שלך.. אומנם לא כפי שאת חווה אותו זה בטוח, אבל אני בהחלט יכולה לתאר לעצמי מה את עוברת יקרה.. ונכון זה מאוד לא פשוט אבל כמו שאמרת- לשאוב כוחות מזיכרונות טובים ובריאים של איך היינו פעם, של איך אנחנו מצפים ורוצים להיות- שם טמון הכוח..שם טמונה גם ההחלמה..

ואני מקווה שבסופו של דבר את תשיגי את זה..

שולחת לך חיבוק גדול והרבה כוחות להחלמה
    אוהבת,
    שירן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור

שירה
    09/06/2009

ההתמודדות שלך פשוט מעוררת השראה!
    כל פעם מחדש אני נפעמת מכוחות הנפש הרבים שיש לך, ומהיכולת לקוות שיהיה טוב.
    את מדהימה.
    תודה על הכל..
    מאחלת לך רק בריאות ואושר ושימחה...

יום נעים :)
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירן ושירה,

קרן אור
    10/06/2009

תודה רבה על התמיכה והמילים החמות.אגלה לכן שלעיתים אני נפעמת מהכוח שנמצא גם בכן לקום להתמודדות לא פשוטה כל יום ולצלוח אותה בגבורה!

שולחת לכן גם חיבוק תומך,
    מרגישה את הניצחון של כולנו אם רק נרצה בכך באמת.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרות שלי,
    קרן אור
    06/06/2009

נטע-עברו כמה ימים מאז כתבתי לך או שמעתי ממך,אני מקווה שלאט לאט תרגישי עם הטיפול נוח יותר ושבסופו של דבר,אם תאפשרי לו,תמצאי בו את מה שהוא אמור להיות עבורך-מקום נוח,מכיל כזה שיעזור לך להיעזר ולהחלים.
    דניאל-ככל שתקדימי לגייס את כל המשאבים שלך ולהחלים,כך תחסכי לעצמך שנים רבות כואבות ומייסרות בתוך הגיהנום הפרטי הזה.לגביי האנשור,אין ספר שהרבה לא אוהבים את טעמו הסמיך אבל אני אישית מתייחסת לו כתרופה,ולכן שותה אותו על אף טעמו,כי הוא תוסף תזונתי שאמור להוסיף לתפריט שלנו עוד אי אילו קלוריות עשירות במרכיבים מזינים,כאלו שעקב סיבה רפואית כזאת או אחרת קשה לנו לספק בתזונה הרגילה.היכן את מטופלת???
    תקווה-מה שלומך??והאם אפשר לברך אותך ב"בשעה טובה" לסיום הבגרויות??ואיך היה עבורך להיפרד מסבתך??
    שירן-לא שמעתי ממך לא מעט זמן.איך הגוף שלך מקבל את התרופה??האם את יכולה לדווח שחל שינוי??ואיך מתקדם הטיפול והאם את שלמה עם החלטתך להפסיק להשקל??האם את מרגישה שזאת היתה החלטה שסייעה לך??
    מאיה-אני מבינה שתאריך החתונה מתקרב בצעדי ענק,ורוצה להחזיק לך אצבעות ולקוות שגם תהליך הריפוי וההחלמה שלך מונעים באותו קצב.כך או כך,אשמח לשמוע מה שלומך ואיך את מתמודדת.
    שירה-מה שלומך??והאם גם את כבר סיימת את תקופת הבחינות??
    אני מקווה שלא שכחתי אף אחד ואם כן,אז אני מתנצלת....
    יקרות שלי,על אף שעוברים כמה ימים לעיתים עד המענה שלי,עקב מצבי הבריאותי,אני כאן כדי לשמוע,ואני תמיד קוראת הכול ואיתכן ברוחי ובליבי גם מעבר למילים .
    שלכן ואיתכן,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה
    יקרות שלי,

הוספת תגובה

• לקרן אור

שני
    06/06/2009

כן עכשיו שאני הבנתי מה קרה לי אני לא רוצה שזה יהרוס לי את החיים..ולגבי האנשור..זה לא הכי טעים לי אבל אני יודעת שזה לטובתי..ואפילו אני מבינה שכדי לצאת מכול זה אני חייבת לעלות קצת במשקל..אבל עדיין אני קצת מפחדת מיזה לא יודעת למה:(הייתי עם אמא אצל הדיאטנית הרופא והפסיכולוג ואמרו שאני צריכה לעלות ומהר..לדעתך 1.52 ומשקל 33 זה עד כדי כך גרוע כמו שהם אומרים?אולי הם מגזימים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שני
    06/06/2009

ודרך אגב אני בת 14(כמעט)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה מכל

שירן
    07/06/2009

כבר כמה ימים שאני מנסה לשלוח לך תגובה והאתר כאן פשוט לא מאפשר =/

מה שלומך?? איך מתקדמת ההתאוששות מהניתוח? איך מצבך הבריאותי והנפשי?
    אני מקווה שאת עדיין שומרת על האופטימיות שלך ומצליחה להתאושש לאט לאט..
    שתפי אותי .

לשאלתך, לא חושבת שעיקר השיפור שלי לאחרונה נובע מהכדורים..עיקר השיפור שלי נובע בעיקר בזכות העבודה הקשה שלי בשבועיים האחרונים. התחלתי לאט לאט לנפץ את הדיכאון הזה ואת המחשבות השליליות ואני מתחילה לראות תוצאות וגם בני משפחתי..
    עדיין קשה לי ויש מצבים בהם הדיכאון מנסה להשתלט אבל אני מנסה לא ליפול לתוך המערבולת הזו ומזכירה לעצמי שלא הכל שחור..

מבחינת האוכל אני מרגישה תקועה..קשה לי מאוד לחרוג לפעמים..אפילו אם מדובר במעט.. רק המחשבה של לחרוג מחרידה אותי.. ואתמול לצערי זה די השפיע עלי בארוחת הבוקר..קצת חרגתי ממה שאני רגילה לו וזה התבטא אח"כ בקיזוזים שעשיתי <ויתור על ארוחת ביניים> והרגשתי מאוד רע כמובן..תמיד נראה לי שהדרך לסיום מתארכת רק יותר ויותר.. כאילו זה לעולם לא עומד להסתיים.. זה כ"כ מתיש.. :(

בעניין החלטתי להפסיק להישקל- אני מאוד שלמה עם זה. אני מרגישה חזקה יותר בזכות ההחלטה הזו..אחרי הכל המשקל הזה רק גרם לי להרגיש את עצמי חלשה יותר..

תודה על הדאגה והאכפתיות,
    שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל יקירה,

קרן אור
    08/06/2009

המשקל שלך אכן נמוך,ואני מאמינה שבתוך תוכך את יודעת זאת,אבל ברור לי שאלו קולות המחלה שבוקעות מגרונך ומחפשות איזשהו אישור להתקיים ולהשאר חולה.הרי אם תסתכלי על בנות בגילך את בוודאי יודעת שזה משקל שלא הולם מישהי בת 14.אבל בתוך כל זה אני רוצה להגיד לך שאני מעריכה מאוד את היכולת החשובה שלך לתת אמון במסגרת הטיפולית שתומכת בך,כי הם באמת רוצים בטובתך.וככל שתתני את עצמך בטיפול,הדרך החוצה תהיה קלה יותר ותחסכי לעצמך עוד הרבה שנים "מבוזבזות".וזה ברור לגמריי שמפחיד לעלות במשקל,הפחד הזה לאבד שליטה הוא חזק לאין שיעור ולכן חשוב שתתני לאחרים לדאוג לך כדי להקל על עצמך.
    אני שמחה שאת מבינה שהאנשור חיוני במצבך,ומחזקת את ידייך להמשך שימוש בו,חרף כל הקשיים.

כאן איתך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה!

שירה
    08/06/2009

איך את מרגישה? אני מקווה שאת מתחזקת ומצבך משתפר!

תודה על ההתעניינות!
    הייתי היום בקופת החולים... היום בבוקר שפכתי על עצמי כוס תה רותח... אימא אמרה שנלך לראות אחות, והאחות אמרה שיש לי כוויות מדרגה 1 (הדרגה הכי נמוכה).. קנינו משחה מיוחדת אבל ממש כואב ושורף לי...
    ואני לחוצה מהבגרויות ככה שהכוויה לא עוזרת במיוחד ללחץ... יש לי עוד בגרות באזרחות, חיבור ותולדות האומנות ואז אני מסיימת... בניתיים זה נראה כ"כ רחוק...אני חוזרת ללמוד אזרחות עכשיו...
    אחזור לעדכן במשך השבוע...

יום נעים :)
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתקווה-סליחה ששכחתי לרשום את שמך
    נטע
    02/06/2009

תקווה מתוקה. ההודעה הקודמת מיועדת גם אלייך באופן אישי סליחה ששכחתי לרשום את שמך את תמיד בראשי אבל לא שמתי לב שפיספסתי....
    מה שלומך ככה?
    מה חדש אצלך?
    אוהבת
    נטע

הוספת תגובה

• נטע יקרה:

תקווה
    03/06/2009

מה שלומך? ממש שמחתי לשמוע ממך ועוד לקבל את החדשות הטובות שמצבך משתפר מיום ליום! אני שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב ואני בטוחה שעם רק תתני לעצמך את המקום אז תוכלי באמת לראות דברים אחרת, אני מרגישה שזה ההזדמנות שלך באמת לצאת מזה ולהבין שה"א היא ממש לא דרך חיים למרות שלצערנו היא חלק מחיי היומיום של רובנו..
    לגבי החברה שלך לחדר אני מבינה שאת לא יכולה למסור לנו שום פרט עליה, ולמרות שאני מבינה עד כמה קשה לך בוודאי לנסות לשקם עצמך ואז להגיע לחדר וכל מה שהיא מחפשת זה לריב אבל יש לי הרגשה שזה רק נראה ככה, יש מצב שהיא פשוט רוצה לדבר איתך אבל לא יודעת איך ומתוך מקום של קונפליקט היא חושבת שהיא תוכל להשיג את תשומת ליבך. אני חושבת שעם יש לך מספיק כוח לזה, עם כל הקושי דברי איתה תנסי להבין מה קורה ואני בטוחה שתגלי שמתחת לחיצונית הקשה מסתתרת מישהי שפוט רוצה שיאהבו אותה ולא יודעת איך להשיג את זה..
    אני שמחה לשמוע שמצבך משתפר ושאת מרגישה יותר טוב!
    אישית אני כמעט סיימתי עם הבגרויות שלי,תודה לאל- את עדיין ניגשת לבגרויות מה קורה איתך ביחס לזה? ברור שזה ממש לה העיקר כאן הרבה יותר חשוב שתחלימי קודם, אני פשוט שואלת מתוך סקרנות, זה הכל..
    סבתא שלי עזובת היום בערב, היה כיף שהיא היתה פה למרות שלא היה לי כ"כ מה לדבר איתה אחרי שלא ראיתי אותה לכ"כ הרבה זמן וגם נראה לי שהיא חושבת שכל מה שאני עושה זה ללמוד ולהבחן- היא פשוט הגיעה בתקופה שבקושי יש לי זמן שלא לדבר על חיי חברה..
    בכל אופן אני ממש שמחתי לשמוע ממך,תמיד אתך- תקווה
    נ.ב- רק למקרה שאת תוהה תקווה שהיא הרגש הכי עמוק שלי לגבי כל העניין של ה"א אבל השם שכולם מקירים אותי לפיו, מה שאפשר לקרוא לו "השם האמיתי שלי" הוא רות.. למרות שבד"כ החברות שלי קוראות לי רותק'ה ובזמן האחרון רותרות הודות למחנכת שלי למרות שאני ממש לא מבינה מה הקטע בכינוי כזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן אור שירן ושירה ולכולן...
    נטע
    02/06/2009

לבנות המתוקות!!!!
    מה שלומכן???
    אני הרבה יותר טוב... כל יום הקיבה מתרחבת עוד קצת ועוד קצת... לא שיתפתי אותכם בכך שנתנו לי הזדמנות אחרונה לקבל מזון דרך הפה ולא דרך זונדה שזה ממש ממש ממש ממש ממש לא נעים. ולמזלי הצלחתי לעמוד בזה. אני שותה 3 "אינשור" ביום מי שיודעת פה מה זה... זה כמו שתיה כזו.
    ותודה רבה רבה לכן על כל העידוד אתן ממש תומכות בי!!! מרחוק אבל קרוב מאד.
    שירה-ברור שאני מטופלת אצל פסיכולוגים והרי זה כל מה שיש פה.פסיכולוגים ואפילו פסיכיאטרים שותפים בכל התהליך הזה.
    זה ברור שאני צריכה להרגיש מתי אני מתמוטטת ולהדליק נורה אדומה. הבעיה היא שרוב הזמן אני מרגישה ככה סחוטה וחלשה...אני רק מחכה שהנורה האדומה תכבה כבר. מבחינתי היא דלוקה 99% מהיום!!!ורק אחוז אחד מהיום עובר איכשהוא בסדר...
    אני חייבת להגיד לכם שאני מרגישה הרבה יותר טוב עכשיו, נגיד -הנורה האדומה דלוקה כרגע כ75% אחוז....כלומר שיפור של 25%בהרגשה הכללית שלי. ואני שמחה מאד ומחכה להיות בריאה.
    במחלקה יש אנשים מאד מוזרים וישנם אפילו מפחידים אני לא צריכה לתאר לכם מי שם וזה עצוב:-(
    קשה לי להרדם בלילה, כי מתגעגעת לבית ולמיטה וגם במיוחד קשה להרדם שיש שותפה בחדר שאני לא אזכיר את שמה כי אסור לנו לדבר על השותפים בחדר ועל הבעיות שלהם אבל היא ממש מעצבנת אותי!!!ו קשה לי איתה, אני לא רגילה לסיטואציה הזו, היא רבה איתי על שטויות כמו מזגן, לי תמיד קר ואני לא מסכימה להדליק מזגן בחדר...והיא סתם מנפחת כל דבר עד שבסוף שתינו נענשות!
    אוהבת ואשמח לשמוע מה שלומכן.
    נטע

הוספת תגובה

• נטע יקירה,

קרן אור
    03/06/2009

אני שמחה לשמוע על שיפור במצבך הכללי,ואני בטוחה שאם תאפשרי לעצמך להיעזר ולהיות חלק מהטיפול שאת מקבלת האחוזים יגדלו מיום ליום.
    ולצערי,בוודאי שאני יודעת מה זה אנשור,אספר לך שעקב מצבי אני גם מקבלת היום אנשור.מגעיל,נכון??אבל אין מה לעשות זאת דרך לא רעה בכלל לקבל הזנה איכותית כדי לשקם את עצמנו,עד שנוכל לחזור להזנה רגילה לבד.

יקירה,תומכת בך ושולחת לך כוחות כדי לעבור עוד ועוד יום...
    שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן אור ומי שמבינה..?

שני
    03/06/2009

אני אמורה גם לקבל אנשור..כמותכם..וממש לא הבנתי בדיוק מזה..ואני לא מבינה וחוששת..
    (אני ילדה צעירה ונפלתי להפרעת אכילה הזו..ורק עכשיו אני בקושי מבינה מה קורה איתי)
    תוכלו לשתף אותי מזה אנשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דניאל

נטע
    04/06/2009

ברוכה הבאה דניאל
    אנשור זה מין "שתיה מתוקה" יש אותו במגוון טעמים שוקו וניל ועוד.... זה כמו תוסף תזונה עשיר בסיבים תזונתיים זה מאד מזין את הגוף ונותן העיקר הרבה אנרגיה.זה עם מרכיבים חיונים לגוף שלנו ולכן הם מאד מזינים וחשובים (לפי מה שהסבירו לי ולפי מה שהבנתי...)
    זה לא טעים לי (בשבילי)כי יש לי בחילות מהדברים האלה אבל יש במחלקה בחור שמאד אוהב את זה... כל אחד לגופו של ענין. ואולי את אוהבת את זה... ואם את צריכה לקחת את זה אז אל תהססי!!!
    תנסי ותראי איך זה , זה כמו פחית קטנה כזו (אולי קונים את זה בחנות טבע אני לא יודעת, אין לי מושג אפעם לא קניתי את זה אבל אני מקבלת את זה כל יום...) אם את רוצה אני אברר איפה קונים את זה...
    נשמח לשמוע איך את מרגישה עם זה שנפלת עכשיו לא מזמן לתוך המחלה הזו...
    אוהבת
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור ולתקווה ושירן הנשמות!!!

נטע
    04/06/2009

תודה רבה על כל המילים החמות והמרגיעות. ... .... ....
    אין כמוכן!!!!
    היום חזרתי הביתה בצהרים והיתי צריכה לחזור למחלקה בשעה 8 אבל היה לי ממש קשה. אבי התקשר למחלקה וביקש אישור שאשאר בבית..עד למחר.. הם לא הסכימו בשום אופן , אמרו שאם לא אגיע בדיוק ב8:00 מחר לא אצא מהמחלקה אפילו שעה.בכיתי ושלחתי הודעה לעו"ס והיא התקשרה לרופא הראשי וביקשה ממנו חד פעמי אישור. אז הרווחתי בסוף... יש לי מלא מה לכתוב לכם על המחלקה המגעילה הזו אבל עוקבים אחרי כל הזמן אז מתי שאני אצא לגמרי אני אספר לכם הכל...
    מה חדש אצלך קרן אור היקרה? איך את מרגישה???באמת. ברור שהאינשור מגעיל אני חוטפת בחילה מזה אבל מכירה בחור במחלקה שהוא חולה על אינשור... על טעם וריח אין להתווכח!
    ותקווה יקרה,רות מתוקה איזה שם יפה... לשם שלי אין שם חיבה:-( לפעמים קוראים לי נטעי או נטעוש אבל אני לא אוהבת את השמות האלה. מה איתך????נסעת לשדה תעופה ללוות את סבתא? במה יש לך בגרות? לי אין בראש עכשיו לימודים.חברים שלי באים להשלים לי את החומר הלימודים אבל אני מרגישה שזה לא מדבר אלי עכשיו, אני צריכה להתאושש מהטראומה הזו. מבינה?
    שירן-איך עם הכדורים? יותר טוב?יש שיפור? איך בעבודה?
    אוהבת אותכן מאד
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע יקרה

שירן
    07/06/2009

אני שמחה לשמוע שמצבך קצת השתפר ושנתנו לך להישאר יום אחד בבית.
    איך היה אגב לחזור הבייתה לאחר הרבה זמן?

אני מבינה את הקושי שלך בהתמדה בלימודים כשאת במצב הזה. אני גם חושבת שזה בלתי אפשרי כשאת כרגע נתונה כל כולך בהחלמה..וזה גם הכי חשוב כרגע- שתתמידי בהחלמה שלך שהיא העיקר..חשוב שתתייצבי עכשיו פיזית ונפשית, השאר יבוא אח"כ.. גם הלימודים.. כשתרגישי את עצמך חזקה יותר..

איזה כיף לשמוע שיש לך חברים שכך דואגים לך. זה רק מראה לך כמה אנשים אוהבים אותך וכמה אכפת להם ממך.
    אני מקווה שאת עושה הכל כדי להחלים ולהתאושש.. אל תשכחי שיש לך מסלול החלמה שרק רוצה מחכה שתחחילי לפסוע בו. זה בסדר לפעמים "לפשל" אבל חשוב לדעת גם לקום אח"כ ולהמשיך קדימה.

שולחת לך המון כוחות וחיבוק גדול.
    שירן.
    נ.ב: מתי את אמורה להשתחרר מהמחלקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה לחברה שלי
    מיכה
    01/06/2009

שלום שמי מיכה בן 22
    חברה שלי שאני מאד מאד אוהב אותה. לאחרונה הייתה מוטרדת מכל מיני דברים
    ובמקביל נרשמה לחדר כושר, הדבר השפיע עלייה ברמה מאד מאד חזקה והיא החלה בהתחלה להסתכל על כל מרכיבי המזון של מה שהיא אכלה. אחר כך החלה להפחית מזון ולאחר מכן עברו ימים שלמים בלי שהיא אכלה...
    היום היא רזה להפליא מלפני חצי שנה והייתי רוצה לדעת מה לעשות לפני שהמצב יהיה מאוחר מידי
    תודה רבה מיכה

לקביעת תור
    סגירה
    דאגה לחברה שלי

הוספת תגובה

• מיכה:

תקווה
    02/06/2009

היי! מה שלומך? קודם כל אני רוצה להגיד כל הכבוד לך שאתה באמת שם לב למה שקורה ואף פועל בעניין ולא מעלים עין כפי שכל-כך קל לעשות..
    אני ממש מבינה לליבך ועם כל הקושי שבכך אתה חייב לדאוג שהחברה שלך תגיע לטיפול לפני שהמצב יחמיר עוד יותר- מה שיקרה עם לא תגיע לטיפול. הדבר לא הולך להיות פשוט אבל עם מאמץ משותף של שניכם אני בטוחה שתוכלו לטפל בעניים- ככל שמקדימים לטפל בעניין ככה יותר טוב כי ככל שהזמן עובר הבעיה פשוט משתרשת יותר עמוק.
    לגבי מקומות טיפול אני לא כ"כ יודעת להמליץ אבל לא משנה לאיזה קופת חולים חברה שלך שייכת עם תיצור קשר עם הרופא משפחה שלה הוא יפנה אתכם למקום הנכון.
    יותר פרטים על מקומות טיפול ואיך בדיוק לגשת לעניין קרן אור תוכל לעזור יותר ממני, אבל אני באמת מאחלת לכם את כל ההצלחה שבעולם ולכל דבר נוסף שאתה צריך אל תחשוש מלהיכנס לכאן שוב,תקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכה

נטע
    02/06/2009

הי מיכה.
    אני לא יודעת אם זה כ"כ הגיוני שאני אכתוב לך דברים שכאלו לאחר שאני עצמי נפלתי בבור עמוק, אך מנסיון לומדים... ובכדי שחברתך לא תגיע למצב הזה, אני מציעה לך לחלץ אותה לפני שיהיה מאוחר ומורכב.
    אולי תפנה להורים של חברתך ותגיד להם שאתה מרגיש שהבת שלהם -(חברתך) משקיעה מזמנה מידי הרבה מחשבה באוכל וכושר גופני.... תגיד להם שהיא נראת ממש חצי ממה שהיא היתה ותזכור- שהורים בד"כ רואים את הילדים שלהם כל יום אז קשה להם לפעמים לראות את השינוי בצורה דרמטית. תגיד להורים שלא יגידו שאתה אמרת את זה וזה בכדי שלחברתך לא יהיה כעס עלייך. ואם יהיה לה חלילה כעס עלייך, אז תבין אותה ותדע שבלב היא כן אוהבת אותך!
    תתמוך בה ותנסה "להאכיל" אותה בעדינות ולא בכפיתיות.ואל תרבה בלדבר על המבנה גוף שלה רק תגיד רמזים שלהיות רזים מידי זה לא יפה זה חולני.כי זה באמת חולני.... ומאחלת לך המון הצלחה עם חברתך ושיהיה לה רפואה שלמה גם בגוף ןגם בנפש.והלוואי ותצליח להציל אותה ולמנוע ממנה הרבה בעיות ומצבים קשים ומסוכנים
    נשמח לשמוע ממך ולעזור לך
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מיכה,

קרן אור
    03/06/2009

ראשית,אני רוצה להגיד לך שאני מאוד מעריכה את הנכונות שלך והרצון לעזור לחברתך.
    מעבר למה שהבנות כתבו כאן,אני רוצה להוסיף שלטעמי הדרך הטובה ביותר היא לעמת את חברתך עם המצב,בלי לחץ או כעס,תן לה להרגיש שאתה איתה ואתה מוכן לעשות מה שיתבקש כדי שתקבל טיפול אמיתי.מעבר לכך,לא ניתן לעשות דבר,לצערי.חברתך צריכה להכיר בבעיה ולרצות לקבל טיפול ממקום כנה ומודע.אם לא,הסיכויים להצלחתו קטנים.
    אני מזמינה אותך להמשיף לשתף אותנו ולשאול שאלות אם יתעוררו כאלו.ואולי גם תצליח לשכנע את חברתך להכנס ולקרוא כאן קצת,להבין כמה ה"א היא גיהינום,ועד כמה לא כדאי לדחות את קבלת הטיפול.

בהצלחה,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרות שלי
    שירה
    31/05/2009

מה שלומכן?
    אשמח אם תשתפו אותי במה שעובר עליכן בימים אלו.

אני מנסה להחזיק מעמד בין הבגרויות והלחצים ובין המאבק מול עצמי ומול האוכל. התימרון ביניהם לא קל....

קרן אור היקרה- מה שלומך? אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב. האם את ממשיכה בטיפולים?
    חושבת עלייך ומקווה שאת בסדר.

לקביעת תור
    סגירה
    יקרות שלי

הוספת תגובה

• שלום גם לך יקירה,

קרן אור
    31/05/2009

באמת כבר התחלתי לתהות מה שלומך...
    אני בסדר,ממשיכה בטיפולים,ומקווה לטוב.לא קל,הרבה פעמים אני בצניחות כואבות מטה אבל יודעת שכל יום מסתיים ולמחרת קמה לעוד יום של התמודדות,כי זה מה שיש.

ולגבייך-את כותבת אבל בעצם לא כותבת..אני מבינה מבין השורות שלא קל לך עם עצמך,ועם ההתמודדות עם הלחצים והקשיים שהחיים מזמנים לנו,אבל גם בתוך כל זה צריך לדעת להתנהל ולדאוג לעצמנו,כי תקופת הבחינות תחלוף בקרוב,אבל אנחנו נידרש להתמודדות שתתבע את קיומה,והגיע הזמן להקשיב הן לנפש והן לגוף.מה את אומרת??
    אשמח אם תשתפי יותר.

קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקווה ושירן המתוקות!
    נטע
    31/05/2009

מה שלומכן?
    תודה רבה על מה שכתבתן לי אתן ממש מעודדות אותי!!!!
    אין כמוכן....
    אז שירן-לשאלתך אני לא הגעתי לבי"ח מעצמי... מה שקרה זה שלמדתי למבחן חברותילכיתה. באו אלי ללמוד לבגרות במתמטיקה, הורי היו בעבודה ורק רנחנו הינו בבית. אני היתי חלשה אבל המשכתי לפתור תרגילים ...אחכ באיזשהו שלב הרגשתי חלשה, ממש ממוטטת! קמתי והלכתי לשתות מים ובדרך איכשהו נפלתי וזהו! לא יודעת מה היה ההמשך..... מצאתי את עצמי בבי"ח... חברות שלי סיפרו שהן לא ידעו מה לעשות הן הזמינו אמבולנס.כשהפרמדיקים הגיעו לטפל בי הם שאלו אם אני אנוריקסית וחברות שלי אמרו שכן וזהו לקחו אותי לבי"ח לטיפול ראשוני ושם נשארתי...
    מבינה? זה לא שאני בחרתי ללכת לשם במקום המרפאה.
    אני היום ואתמול אכלתי הרבה מעל המנה המוקצבת כי רציתי שחרור ליום שבת בבוקר. לא נתנו לי להיות בחג בבית והיתי ממש מתוסכלת, הורי הגיעו לבקר והשאירו חברים ומשפחה בבית! רק היום יום שבת בבוקר נתנו לי לצאת עד מחר. ואני בינתיים בבית ואני ממש חרגתי הרבה מהמנה שלי. ואני מרגישה עם זה טוב מאד כי יש לי סיפוק שיצאתי:-)זהו אני ממש אוהבת את המיטה שלי והחדר שלי, פתאום אני יודעת להעריך את זה. קשה לי לישון במיטה זרה במקום זר ועם שותפה בחדר. מוזר וקשה! קשה לי שיש לי ביקורת על כל דבר שעות לכל דבר. לאכול עם כפית ולא עם מזלג ועוד הרבה דברים חנוקים במחלקה הזו שהיא אפילו בלי חלונות ובלי אוויר! חוץ מזה סתם דיכאון לשרוץ שם
    מה שלומכן יקרות?
    הכל בסדר? אני מקווה מאד.
    וגם מקווה שבקרוב אחזור לבית האהוב:-)
    אוהבת אותכן
    נטע

לקביעת תור
    סגירה
    תקווה ושירן המתוקות!

הוספת תגובה

• נטע היקרה!

שירה
    31/05/2009

בוקר טוב :)
    התעצבתי לשמוע שאת בביה"ח... אני מקווה שתשתחררי במהרה הביתה.
    אני חושבת אבל שההתמוטטות שלך הייתה נורה אדומה שנדלקה- את חייבת לשים לב מתי את חלשה ולטפל בכך!
    אל תתני לנפילה הזאת לשבור אותך- תזכרי אם נופלים אז קמים וממשיכים.
    אני יודעת ומבינה שאת בתקופה לחוצה של בגרויות (גם אני נמצאת באותו המצב) ולכן את חייבת לתת אנרגיה לגוף שלך כדי שהוא יפעל ויתפקד, ושתוכלי להוציא את המקסימום מעצמך .

האם את מטופלת אצל פסיכולוגית ודיאטנית?
    או שאת נמצאת במסגרת אחרת?

יום נעים ושימרי על עצמך
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע אהובה

שירן
    31/05/2009

עצוב וכואב לי לשמוע שזה מה שאת נאלצת לעבור כרגע..
    אני לא מתארת לעצמי אפילו עד כמה זה וודאי קשה לך..

אבל כמו ששירה אמרה לך נכון- זאת נורה אדומה. ואת צריכה לשים לב אליה..חישבי מה היה קורה לו היית מתמוטטת ולא היו מצליחים לאושש אותך??!
    אני יודעת שזה נשמע מאוד מפחיד, אבל תחשבי על זה.. זה היה יכול לקרות..

אני זוכרת שכשהייתי מאוד חולה מאוד פחדתי ללכת לשירות לאומי כל בוקר..

פחדתי שאתמוטט, שיקרה לי משהו, שאני אפול בדרך ואמות..הרגשתי כ"כ חלשה..ידעתי שאין לי כוח בקושי לסחוב את עצמי לשם..שלא לדבר על לחזור הבייתה..

כל יום שעבר היה מבחינתי בגדר נס..הרגשתי את עצמי קורסת..נחלשת..בקושי עומדת על הרגליים..
    ומהצד, בתור אחת שבתהליך החלמה אני יכולה לומר לך שהחוזק שמרגישים כשמתחילים לאכול עדיף פי 10000 על אותה חולשה!
    אני זוכרת כמה ריגש אותי לאחר שחזרתי לאכול, לעמוד על הרגליים מבלי שיכאב לי..כמה ריגש אותי פתאום שיכולתי לעלות במדרגות מבלי להחזיק במעקה..כמה טוב היה ללכת מרחקים ארוכים, לסידורים, לפעילויות שונות ולהרגיש חזקה!!
    חישבי על העתיד שלך נטע.. האם כל חייך את מוכנה לבלות בבתי חולים??
    נכון שזה מה שאינך רוצה עבור עצמך?

אני בטוחה שיש לך עוד המון שאיפות וחלומות להגשים..

אגב, את מתגייסת לצבא? <אני מקווה שלא..>

מתי את משתחררת מהבית חולים הזה ובמה זה מותנה?

חישבי על המקרה הזה כאפשרות לעלות מעלה, לקום מאותה התמוטטות, להתקדם קדימה..רק קדימה..

מקווה שאת שומרת שם על עצמך ומתמודדת למרות הקושי.
    את יכולה!!

שולחת לך חיבוק גדול,
    שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי קרן אור תקווה וכולן
    נטע
    27/05/2009

מה שלומכן???
    אני ממש ממש מתגעגעת אליכן.מאד מאד מאד....
    עד עכשיו לא שלחתי לכן הודעות כי היה לי עונש להיות בלי מחשב.( וטלוויזיה רק שעה ביום.)
    הימים עברו עלי קשים משעממים ובלי חשק לעשות דבר!!!
    עכשיו אני בבית ומקווה להיות בו גם בחג.
    יום שני היה לנו מתמטיקה ואני הלכתי... כשלצידי מלווה מטומטם שהפסיכולוגית השיגה עבורי. היה תחושה מאד לא טובה. עשיתי את המבחן בהרגשה ממש רעה. לא היתי מרוכזת בכלל אבל בגלל שאני אוהבת מתמטיקה לא היה לי קשה וזה לא דרש ממני הרבה הפעלה שכלית. רק מה שהיה מוזר שהיה 2 שאלות שלא נתקלתי בהם כ"כ הרבה...אבל העיקר עבר וזה עומד מאחורי.
    תקווה-איך היה לך???
    תודה על ההתענינות...תאמת שאני לא יודעת מה קרה לי. חשבתי שהאור בקצה המנהרה. הרגשתי כ"כ טוב והגעתי למשקל כמעט נורמלי אבל פתאום הכל קרס לי בבת אחת:-(
    וזהו אני נודדת בין הבית האהוב והאוהב לבית חולים שנואי ושונא...
    אני במהלך הטיפול בבי"ח מקבלת נוזלים פעם ביום וגם אני אוכלת ב"ארוחות המרכזיות" איכס ואני שונאת את זה שכל העינים לתוך הצלחת שלי...
    ואין לי פרטיות קופאים עלי מה ומתי לאכול עד כדי כך שמעירים אותי ממנוחה רק בשביל לאכול! סיוט,ועוד שאם אני לא קמה בשניה הזו אני מקבלת מנה כפולה ומוכפלת ועוד עונשים מוזרים ומשונים.
    זהו אני מיואשת מאד אבל אני יודעת שהכל לטובתי. אבל אני לא מצליחה לראות את זה כרגע...
    במיוחד כרגע שיש לי קצת כעס על אנשים שאני הכי אוהבת.זה גורם לי לראות את העולם שחור ובלי סוף....
    אוהבת אותכן מאד
    מקווה שלא אעלם שוב ואם כן, תבינו למה...
    נטע

לקביעת תור
    סגירה
    הי קרן אור תקווה וכולן

הוספת תגובה

• נטע היקרה:

תקווה
    27/05/2009

גם אני ממש מתגעגעת אליך את חסרה לי, אני מקווה שאת מרגישה קצת יותר טוב .. אני שמחה לפחות שאת מבינה שכל מה שעושים הוא לטובתך ואת עוד תראי שהטובה הזאת תגיע ,בעזרת הרבה עבודה קשה, אבל תגיע..
    אני יודעת עד כמה זה קשה וכואב לחזור לנק' המוצא שכולנו הבטחנו לעצמנו שבחיים לא נחזור אליה שוב אבל לפעמים כדי להגיע להחלמה האמיתית אין שום ברירה אחרת מלבד הדרך הקשה..
    לגבי מתמטיקה בואו נסכם בזה שכשזה מגיע למבחנים זה ממש לא הקטע שלי, ככה שאני מקווה לטוב אבל אני שמחה לשמוע שהלך לך טוב ושלפחות אבן כזאת של מתמטיקה ירדה לך מהלב..
    אשמח לשמוע קצת יותר על כל מה שקורה עם את מרגישה שאת יכולה, תקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע יקירה

שירן
    28/05/2009

אני מבינה את הקושי בסיטואציה בה את נמצאת..
    שכולם כך בוהים לך בצלחת ובאוכל ובודקים כמה ואיך את אוכלת..אבל את חייבת להבין שזה נעשה אך ורק לטובתך. לטובתך ההחלמה והבריאות שלך.
    אנשים רוצים רק לעזור לך, אפילו אם המחשבה גורמת לך לחשוב שהם רק מנסים לפגוע ולהרע.
    <אגב איך השתכנעת ללכת לטיפול בבית חולים? האם הטיפול במרפאה בה את נמצאת אינו מספיק?>

אני מבינה את התחושה שאת מרגישה בעודך מתקרבת למשקל התקין. אני זוכרת שבתחילת הדרך מאוד חששתי להגיע לאותו מספר. חששתי להיות "תקינה", "נורמלית", "בסדר"..
    חשבתי שיש משהו מאוד מיוחד בלהיות תת משקל, שזה משהו טוב עבורי .

אבל עכשיו ככל שהזמן חלף אני מבינה כמה שטעיתי בהבנה שלי.. כמה שבעצם זה בכלל לא נכון!

המחלה "האכילה" אותי כ"כ הרבה שקרים! הבנתי עם הזמן שלגוף שלי מעולם אבל מעולם לא יהיה טוב בתת משקל...
    שהוא לעולם לא יהיה נינוח, חזק, שבע ובעל כל הסממנים החיוניים כל עוד אני מסרבת להגיע למשקל תקין או להיות בטווח שלו .
    הוא לא יהיה בריא בצורה כזו.

אני יודעת שזה נשמע כמו עוד עצה של רופא, אבל נטע זה באמת כך.
    הגוף שלך לעולם לא יתחיל לתפקד אם הוא לא יהיה במשקל תקין, ואני הבנתי זאת עם הזמן בדרך הקשה.
    כולי תקווה שבסוף גם את תגיעי להבנה הזאת.

זה בסדר ליפול לפעמים, אל תרגישי בושה או אשמה על כך. לכולנו זה קורה בתהליך הזה..

אני מקווה שאת נותנת את כל כולך כדי לעשות צעדים קדימה, כי זאת הדרך הנכונה.

כאן איתך, ובטוחה ביכולות שלך.
    שירן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירה,

קרן אור
    31/05/2009

צר לי לשמוע על מה שאת מה שאת עוברת,אך יחד עם זאת אני מאמינה שאם את באשפוז כנראה שזה הדבר הנכון כרגע עבורך.
    אל תאבקי בו או בצוות הטיפולי שמטפל בך,אני יודעת שבמקום בו את נמצאת עכשיו,מקום בו הפרעת האכילה שלך "מאוימת" ונאבקת על מנגנוני הקיום שלה,את לא יכולה אולי כ"כ לראות שאף אחד כאן לא עושה שום דבר לרעתך וכל המטרה שכל כולם כאחד הוא להביא אותך למקום טוב יותר הן פיזית והן נפשית,עם עצמך.
    קחי את הפסק זמן הזה מהחיים,ונצלי לטובה כל דקה שאת נמצאת באשפוז כדי לעזור לעצמך.
    אני רואה זאת כהזדמנות ,אל תתני לה לחמוק שוב הפעם.
    אני יודעת שההגבלות קשות,וזה באמת מתסכל,אבל יקירה,ההגבלות של המחלה שלנו,והכלא הנפשי בו אנחנו נמצאות הוא איום יותר,ואת הרי כבר יודעת זאת.

אני תמיד אומרת שכשאת נמצאת הכי למטה שאפשר,מהנקודה הזאת ניתן רק לעלות...ולפעמים,אם תאפשרי את זה,תגלי שעלית נקודה גבוהה יותר ממה שאי פעם הגעת אליה.

יקרה,אני כאן כדי לשמוע על הקשיים,ואשמח ללוות אותך בדרך הזאת(לפחות וירטואלית,אבל גם זה משהו,לא??),האם תהיי מוכנה להיות הפרטנרית שלי??

חיבוק אמיץ וכנה,
    שלך ואיתך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה:
    תקווה
    27/05/2009

מה שלומך? אני מקווה שאת מרגישה טוב ושהכל על הצד הטוב ביותר..
    בכל אופן רציתי להכנס ולהגיד שלום ולספר לך קצת על מה שקורה. עד כמה שהיה לי קשה להכניס כ"כ הרבה לימודים למס' ימים מצומצם נראה לי שסופסוף הבנתי את המאזן הנכון בין הלימודים הרבים המנוחה והוצאת קיטור עם החברות על כמה שאנחנו עמוסות..
    היה לי השבוע את הבגרות במתמטיקה אני ממש לא יודעת מה להגיד פשוט היה שאלות ממש מוזרות ואח"כ אפילו שמעתי שיש טעות בשאלון ולא רק במה שאני ניגשתי אליו אבל לפי מה שהבנתי זה היה די כלל ארצי..וכמו שאנחנו תמיד אומרות יש מועד ב' ואפילו הרגשנו די דזהוו' משנה שעברה שקרה אותו דבר אז. היה לי היום 2 מתכונות בבילוגיה 1 על ניתוח מאמר מדעי והשני על החומר העיוני המורחב, היה ארוך אבל אני מקווה שהיה בסדר..
    שאלת עוד כמה בגרויות/ מתכונות נשארו לי- אז היום עשיתי את האחרונים מהמתכונות לכל חיי:) או לפחות ככה אני מקווה..ולגבי הבגרויות ישבתי וספרתי ונשארו לי עוד 6 מקוצועות לא כולל האפשרות , שאני מקווה שלא אצתרך אבל רוב הסיכויים שכן, של מועד ב' במטמתיקה.
    אחרי זה אני מתגייסת, בערך שבוע אחרי המועד ב' של מתמטיקה מה שאומר בערך עוד חודש וחצי. התקבלתי לתפקיד שלי אישית הוא נורא חשוב- ביום שני יש לי כנס לקביעת מסלול סופי ואני מקווה לדעת כמה שיותר מהר מה זה יהיה למרות שכשזה מגיע לצהל הכל מריחה אחת גדולה..
    מקווה שכולן בטוב, תקווה

לקביעת תור
    סגירה
    קרן אור היקרה:

הוספת תגובה

• תקווה יקירה,

קרן אור
    31/05/2009

שמחתי לקרוא(אומנם קצת באיחור,אבל בכ"ז..) שבכל הטירוף של הבחינות כרגע את מצליחה למצוא את האיזון הנכון עבורך ולפרגן לעצמך גם זמן למנוחה.
    שמחתי גם לקרוא שהתקבלת לתפקיד הצבאי אותו רצית בשביל עצמך.
    אך יחד עם זאת אני לא יכולה שלא לתהות על מה שאת לא כותבת,והוא מה קורה עם נושא האוכל.
    אני מקווה שהוא בעדיפות ראשונה ויותר מאשמח לגלות שאת מצליחה למצוא את האיזון גם כאן,כי את יודעת,כדי לקיים את כל הדברים הנפלאים שקורים לך בחיים,צריך לדעת לדאוג לגוף ולצרכים שלו.

אשמח לשמוע קצת יותר מה קורה איתך,
    ותמיד שמחה שאת מעדכנת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי קרן אור שירן תקווה ומאיה
    נטע
    22/05/2009

מה שלומכן יקרות???
    נסיתי לשלוח לכן הודעה לאחרונה אך לא הצלחתי:-(
    לצערי לא יכלתי לשלוח לכן הודעות כי לא נתנו לי מחשב... היתי בבית חולים. והיה קשה מאד מאד. גם פלאפון לא היה לי כל היום חוץ מכמה דקות ביום..
    אני עכשיו מרגישה יותר טוב יש לי הרבה ציפיות והרבה אכזבות. אני מאד רוצה להבריא אבל יש לי מחסומים שלא נותנים לי לעבור אותם ואני צריכה עוד להלחם הרבה עד שישבר הקרח. מה איתכן מתוקות?
    קרן אור-איך את מרגישה? מה מצבך??? דואגת לך מאד!
    שירן- איך בעבודה? יש חדש עם הקצבה מביטוח לאומי? ומה עם התרופה?יש שיפור?
    תקווה- איך עם בסתא? מתי היא חוזרת לאוסטרליה? איך הבגרויות???
    מאיה- איך ההכנות לחתונה? ואיך את מרגישה ככה?
    אוהבת אותכן

הוספת תגובה

• נטע יקירה,

קרן אור
    22/05/2009

נשמע שדווקא אני צריכה לדאוג לך יותר...אני מבינה שאושפזת,רוצה לספר מה קרה??
    מה שלא יהיה אני מקווה שהקושי והחוויה הלא נעימה שעברת בבי"ח(ותאמיני לי בתור אחת "שמבלה" שם לא מעט לאחרונה) יאירו את דרכך לתובנות חדשות ויקנו לך פרופורציות אחרות,כי אין דבר חשוב יותר מבריאות.ועד כמה וכמה שלא ספרה על הצג.זה לא שווה את זה.המחיר יקר מידי,תאמיני לי עברתי ואני עדיין עוברת את שתי הקצוות הלא הגיוניים הללו,ואני יודעת שבנקודה בה את נמצאת לפעמים נראה כי "לי זה לא יקרה" או "אני בשליטה".אז קחי את השליטה למקום הנכון והראוי לה-לדאגה לעצמך ולבריאותך ועשי כל שניתן(תוך כדי סיוע ממי שיושיט לך יד,ואני בטוחה שיש סביבך רבים כאלו גם אם זה לא כ"כ נראה לך כרגע) כדי לגרום לנטע להכיר כמה היא מושלמת בדיוק כפי שהיא.קבלי החלטה אמיצה ואמיתית לשבור את המחסומים והקרח הזה ולא לפחד להיות.כי הבריחה והפחד מעצמך קשים יותר.

מקווה שאת בטוב,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע יקרה:

תקווה
    22/05/2009

באמת לא הבנתי לאן נעלמת והצטערתי לשמוע שאשפזו אותך.. מה קרה שהחליטו לאשפז אותך?
    אני מקווה שעכשיו את במצב יותר טוב ושהאשפוז הביא אותך לידי הבנה שלמרות כל הקושי יש רק דרך אחת לחיות- וזה להלחם בכל הכוח כדי להגיע למחר ולחיים שבאמת מגיעים לנו ובסוף אפילו להגיע לידי ההכרה שהמלחמה כבר לא כמו שהיתה פעם, ומה שפעם נחשב כקושי ענק הוא עכשיו פשוט חלק מדרך החיים..
    אני ממש מקווה שהמצב אצלך משתפר ותזכרי שאנחנו תמיד כאן בשבילך ושאני תמיד שמחה לשמוע מה קורה ואיך הולך..
    אני מקווה שמילים אלא ימצאו אותך רק בטוב..
    חושבת עליך תמיד, תקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור יקרה
    שירן
    17/05/2009

אני לא יודעת אם זה בסדר מצידי לשתף אותך כרגע במה שעובר עלי..<אחרי הכל גם את עוברת דברים קשים בעצמך ואיני רוצה להכביד> אבל אני מרגישה צורך עז לעשות זאת כי את היחידה שבאמת מבינה אותי לעומק..מקווה שזה בסדר..

המצב שלי מידרדר..ואני חושבת שלא סתם זה קרה..
    הייתה לי היום ועדה של הביטוח הלאומי בנוגע לקבלת קצבת נכות והיה לי ממש ממש קשה! נפשית..
    התחלתי לבכות באמצע , ממש לא יכולתי לעצור את הדמעות, התחלתי לרעוד, סוג של התקף חרדה כזה כשהפסיכיאטר שמולי התחיל לשאול אותי כל מיני שאלות כמו למשל :האם אני עובדת? והאם הייתי מאושפזת בעבר?
    הסברתי לו ממה אני סובלת ומה אני עוברת <למרות שכמובן הוא יודע כבר הכל יש לו את כל המסמכים הרפואיים שלי>..אמרתי שאיני מסוגלת להסתדר בכוחות עצמי ושמאוד קשה לי לכלכל את עצמי לבד <בייחוד בעבודה כזו של מס' ימים בודדים ומס' שעות מצומצם מאוד>
    השיחה התארכה אולי 4-5 דק'..הרגשתי אשמה נוראית כשיצאתי משם..שהייתי צריכה אולי לעצור את הדמעות באותו הרגע ולא לתת להן להשתלט עלי.. שאולי הסיבה שבכיתי גרמה לו "לסלק" אותי מהר מדי.. הרגשתי שמסננים אותי..שלא מבינים..

אחרי 4 דק' כבר מצאתי את עצמי בחוץ.. חשבתי שאולי עשיתי משהו לא בסדר ואני עדיין מרגישה ככה.. שלא ניתנה לי ההזדמנות לומר יותר..שאולי בי האשמה..בדמעות שלי שהתפרצו להן כך..
    וזה לא שלא הספקתי לומר מה שרציתי..אמרתי.
    אבל לא את הכל..כי לא ניתנה לי האפשרות.. שמתי לב שהוא די קלט את המצב שלי ולא הזדקק לשאלות נוספות..
    ואין לי מושג אם זה טוב או רע..

חזרתי הבייתה כל הדרך בוכה..חושבת על מה שהרגע סיפרתי לאותם אנשים שאמורים לעזור לי..לתקווה היחידה והאחרונה שלי..חושבת על כל המצב שלי, על כך שאין לי מוצא. שלא אוכל אי פעם להתקדם, ללמוד, לעבוד בעבודה עם היקף שעות רחב יותר, להיות בקשר זוגי, לבלות..
    לא אוכל לעשות את כל זה לעולם עם הדיכאון הזה שדבק בי..אני לא מסוגלת להרים את שפורפרת הטלפון בבית, לא מסוגלת לדבר עם אנשים, לא מסוגלת לצאת ולהינות, שום דבר לא מסב לי כבר הנאה. אני מרגישה אדם מת..
    אני חסרת תקווה שמשהו יוכל להציל אותי כבר..ניסיתי הכל..גם התרופות לא מועילות ואני יודעת שלא יהיה בי האומץ לנסות תרופה אחרת..אני פשוט לא מסוגלת לכך..

חשבתי אולי לפנות להומיאופת <כזה שמטפל בין היתר גם בדיכאונות בדרך טיבעית> אני כ"כ מיואשת שאני לא יודעת מה לעשות..אני לא רואה דרך בכל החושך הזה מסביבי..אני מגיעה למצבים שאני מתקשה לעשות גם פעולות בסיסיות..
    אני לא יודעת איך מתקדמים מפה.. איך ממשיכים הלאה.
    לא יודעת איך להרים את עצמי מכאן..
    אני מרוסקת מדי בכדי להתאושש.

שירן

לקביעת תור
    סגירה
    קרן אור יקרה

הוספת תגובה

• יקירה,

קרן אור
    19/05/2009

ליבי איתך.אני מבינה כמה קשה לעמוד מול וועדה,אבל תכניסי לך משהו לראש-אף אחד לא עושה לך טובה,את מקבלת זכויות שמגיעות לך!!! ואני יודעת שזה קשה,אני בעצמי ניצבת כרגע בפני ועדה כזאת כדי לקבל עזרה בבית.
    לגביי הבכי-אני חושבת שאמרו לך לצאת אחרי כמה דקות,כי הבינו עד כמה קשה לך.ולטעמי,זה מגיע ממקום חיובי.הם לא שאלו יותר מידי שאלות,כי הם קלטו שאת באמת צריכה כרגע את הסיוע שלהם(וזה כרגע,יקירה,מצב זמני.ברור לי שעוד תקופה מסוימת תוכלי לחזור לעבוד ולהיות עצמאית,אבל זה יקרה אחרי שתתאוששי לגמריי הן פיזית והן נפשית) ואת לא עוד אחת מיני רבים שמנסה להשיג קצבה שלא לצורך.התקציב הזה נועד בדיוק למצבים כמו שלנו.
    אני בטוחה שתקבלי תשובה חיובית.אל תמהרי להכניס את עצמי לתסריט שלילי,לפני שאת שומעת את התשובה שלהם.
    את שואלת איך ממשיכים מכאן??אני אענה לך מה שאני עונה לעצמי(ומה שהיקרים לי תמיד אומרים לי בזמנים שנראה שהכול אבוד ושחור,אבל זה לא באמת כזה)-לקום להתמודדות יום אחר יום.כל יום לאסוף את הכוחות כאילו זה סוף המלחמה היום.עד שבאמת יגיעו גם הימים האלה.

יקרה,אין לך מה לחשוש לשתף אותי.את עוברת דברים קשים לא פחות,ואין כאב אחד נושק למשנהו.אני כאן גם בשביל זה.ואני יותר משמחה שאת מוצאת את המקום הזה,כמו גם את נוכחותי כאן,כמשהו מחזק, מכיל ומחבק.

כאן איתך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה:
    תקווה
    17/05/2009

אני מקוה שאת מרגישה יותר טוב ושהכל בסדר איתך...
    רציתי להכנס ולהגיד שלום ולשאול בעיקר מה שלומך, כמו שאת יודעת אני די בין לבין מבחנים כל היום אז גם די קצרה בזמן אבל בכל זאת אחת הדברים שלמדתי שהאמרה אין לי זמן לא באמת תקפה אם רוצים.
    הכל הולך יחסית טוב אצלי עדין לא קיבלתי את המתכונות בחזרה אבל אני מקווה לטוב בידיעה שעשיתי את המקסימיום. בכל אופן הכל הולך טוב יחסית עם סבתא שלי, אתמול שישבנו לאכול צהרים בשבת אז אכלנו וסבתא שלי שאלה אותי אם אני אוהבת את האוכל כי אני נורא שקטה ולא אומרת שום דבר ואז אבא שלי אמר לה תעזבי אותה- היא אוכל ואז סבתא שלי אמרה אני ממש לא מאמינה לך- מאמינה למה? אני חושבת שיכול להיות שהוא סיפר לה מתישהו , אני לא יודעת למה אבל זה העביר בי צמרמורת לא רציתי שהיא תסתקל עלי כחולה אלא כאל מישהי נורמלית. אח שלי הגדול גם כל השבת ירד עלי וקרא לי עצמות וגם אמר שמתי שאני אוכלת אני נמצאת בפוקוס אז אסור להפריע לי וכולם צחקו, ראיתי את אמא שלי מחייכת מאוזן לאוזן ומשתדלת לא לצחוק אבל זה פגע בי כי היא ואח שלי כל הזמן צוחקים על וזה ממש לא מצחיק!
    יש לי עוד מעט מתכונת בתנך אז אני הולכת להתארגן, תקווה

לקביעת תור
    סגירה
    קרן אור היקרה:

הוספת תגובה

• תקווה יקירה,

קרן אור
    19/05/2009

אני יותר טוב,תודה על ההתעניינות.
    ולגבייך-איך את מרגישה??שמחתי לקרוא שבסה"כ נחמד לך עם סבתא שלך(את רואה??לפעמים אנו חוששים שכל העולם יסתכל עלינו כאילו אנחנו חריגות,אבל אם באמת נהיה כנות עם עצמנו נבין שרק אנחנו רואות את עצמנו בזכוכית מגדלת..אנשים כמעט לא שמים לב לשינויים קטנים אצלנו,אלא אם כן זה נראה כבר חולה או מאוד מהותי) ושאת מצליחה להפיק מעט מהקרבה אליה.
    לגביי עניין האוכל-הייתי ממליצה לך לא להכנס לספקולציות לגביי האם סיפרו לה או לא,מה זה משנה??אני מאמינה שאם היא היתה רואה או חושבת משהו חריג היא היתה שואלת אותך מפורשות(כי ככה זה סבתות,הן אומרות הכול בפנים),לטעמי השאלה שלה היתה ממקום מאוד טבעי ומתבקש,היא פשוט ראתה אותך אוכלת לאט ואולי חשבה שהסיבה נעוצה בכך שאת לא אוהבת את האוכל הספציפי הזה.
    וכן,משפחתך תתרגל(אבל את בעיקר צריכה להרגיל אותם) לעובדה שכרגע קשה לך עם אוכל וזה אומר להתרכז באוכל,לאכול לאט יותר אבל מה זה משנה??בשורה התחתונה אני בטוחה שהם שמחים שאת אוכלת שוב.יקח קצת זמן ללמוד להשתחרר מהנוקשות של "ציווי" המחלה ,אבל אני מאמינה שזה יקרה בסוף.

אז איך עברה המתכונת בתנ"ך??ואילו מתכונות\בגרויות עוד לפנייך??

שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה:

תקווה
    21/05/2009

אני שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב, לפעמים אפילו הקצת הרגשה טובה כשאנחנו חולים מראה לנו שיש על מה למלחם כדי להגיע לתחושה הזו במלואה.
    אני כבר לא כזה יודעת מה לעשות אני פשוט עובדת בקצב מטורף של מתכונות ובגרויות ולמען האמת פשוט לא עומדת בקצב יותר.. היה לי היום מתכונת באזרחות שכבר לא היה לי כזה כוח ללמוד אליו ועשיתי את מה שידעתי ועזבתי אפילו לא היה לי כוח להשאר כדי לקבל את המתכונת והמגן במתמטיקה , אני לא יודעת מה לעשות- הרי אני לא יכולה להגיד למורות שאין לי כבר כוח להבחן כי אין אופציה כזו אני חייבת לגשת כמו כולן ואני כבר ממש אבודת עצות פשוט אין לי כוח יותר..
    אני משתדלת לנוח כמה שאפשר אבל אי אפשר לעשות הכל משהו חייב להשבר ואני מקווה שזה לא יהיה אני..
    מקווה שגם היום את מרגישה טוב, תקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרה,

קרן אור
    22/05/2009

הדבר הכי חשוב הוא לדאוג לעצמך.אני בטוחה שאת מצליחה במבחנים,ולא יקרה כלום אם זה לא יהיה 100.מה כל זה יהיה שווה אם תתמוטטי??
    עשי את הכי טוב שאת יכולה לעשות,לא יותר ולא פחות.ודעי עם כל הלחץ לפרגן לעצמך גם מנוחה בין לבין,גם בשביל הגוף וגם בשביל הנפש(הרי שתינו יודעות טוב מאוד שיש נקודה שבה כבר עוברים את יכולת הריכוז ,אל תגיעי למקום הזה,כי אז כל הלימוד הזה לא יהיה שווה).

בכול אופן,כמה בגרויות ומתכונות נשארו לך עד סוף השנה??

בהצלחה יקירה,ואני מקווה שתפרגני לעצמך מנוחה בשבת.
    שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור יקירה שלי
    אורטל
    14/05/2009

הי,
    אני מצטערת לשמוע שנאלצת לעבור תהליך כ"כ כואב וקשה..
    אני מקווה שהיה בסדר ואני איתך!
    אני רוצה לספר לך שיש ימים שאני מרגישה מאוד מחוזקת, מרגישה כאילו ניצחתי כבר הכל ויש ימים שאני חלשה, שאין לי כוח לקום מהמיטה..
    היום היה לי יום עמוס ומטורף.. מהבוקר אני מתרוצצת מהעבודה ללימודים.. היום חתכתי מוקדם מהלימודים.. פשוט כבר לא היה לי כוח..
    בינתיים אני חוזרת ללימודים כי אין ברירה..
    תודה על החום שאת מעניקה לי..
    באהבה מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    קרן אור יקירה שלי

הוספת תגובה

• יקרה,

קרן אור
    14/05/2009

העליות והירידות שאת מספרת עליהם הן טיבעיות ומובנות בייחוד לאחר מה שעברת.
    אני שמחה שאת לומדת להקשיב לגוף שלך,ושחתכת מוקדם מהלימודים כי הרגשת לא בטוב.אספר לך שעקב מחלתי גם אני עזבתי לימודים שהיו חלום חיי.אבל כרגע עיקר המאמץ והמלחמה היא לחיות.כל השאר לא יברח ויחכה לנו כשנתחזק באמת.גם היום אני מזכירה לעצמי את זה לא מעט.

נשיקות,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מוצא יקרה:
    תקווה
    13/05/2009

מה שלמוך היום? ממש שמחתי לשמוע ממך, עבר המון זמן יותר מדי זמן והית חסרה -במיוחד בשבילי..
    בכל מקרה מזל טוב ענקי על החתונה נשמע שאת באמת מאושרת ויש לך הרבה בשביל מה להלחם ולחיות, ואני בטוחה שזה רק עוזר בתהליך- עצם הידיעה שהחיים באמת שווים את זה אם רק תתני להם הזדמנות. אני כהרגלי מוצפת במתכונות ובגרויות, עשיתי היום מתכונת במת' היו לי כרגיל כמה טעויות ואני מקווה שהם לא יצטברו ליותר מדי נקודות כמו תמיד..
    הצטערתי לשמוע שאשפזו אותך ושעכשיו מנדנדים לך עד אין סוף אבל כמו שאמרת זה הכל מתוך מקום של דאגה בכדי להביא אותך להחלמה ואם רק תתני לאנשים הזדמנות תביני שיש אנשים שבאמת נמצאים שם בשבילך.
    קרן אור היקרה- מה שלומך? אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב ושהכל בסדר.
    תקווה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת מוצא יקרה:

הוספת תגובה

• הי מתוקה

אורטל
    14/05/2009

הרבה זמן לא דיברנו וממש התגעגעתי!!
    מה שלומך? איך עוברים עלייך הימים? מה חדש?
    תודה לך על מילות העידוד, הן מחממות לי את הלב..
    שיהיה לך לילה מדהים ונדבר מחר
    באהבה מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניקה ובולמית
    חני
    13/05/2009

יש לי שני ילדים.אני בולמית כבר 14 שנה ואני מניקה כיום והנקתי את בני הקודם.הבולמיה לא משפיעה על ההנקה ,על החלב או על העליה במשקל של התינוק לרעה.אחרי ההקאות אני אוכלת שוב ושותה הרבה כדי למלא את הבטן.יש לציין שאני רזה-בנורמה של המשקל ובמינימום של המשקל מבחינת הנורמה.האם קיימים אתרים שמדברים על הנקה ובולמיה,כי לא ראיתי כאלה כי כנראה לא קיימות כמעט בולמיות מניקות.או האם יש קבוצות תמיכה לאמהות לא בתשלום או כל מידע אחר שאני יכולה לקבל עזרה במצבי חסר האונים?

לקביעת תור
    סגירה
    מניקה ובולמית

הוספת תגובה

• חני שלום,

קרן אור
    14/05/2009

העזרה הכי טובה שאת צריכה לתת לעצמך היא לפנות לטיפול.לא לקבוצת תמיכה,אלא לטיפול מערכתי ואינטנסיבי שיכלול תמיכה ומענה נפשי ותזונתי,כדי לשבור את המעגל ההרסני הזה שאת נמצאת בו 14 שנה.
    את אם לשני ילדים שזקוקים לך,והם זקוקים לך בריאה ומאושרת,לא מגיע להם??
    אני לא מכירה אתרים שקושרים הנקה ובולימיה,ולמיטב ידעתי אם אין לך מחסורים תזונתיים התינוק לא נפגע אלא פשוט יקבל חלב דליל יותר ועני בערכים תזונתיים(לפעמים אפילו החלב יפסיק כתוצאה מתזונה לקויה),אבל זה לא מה שצריך להדאיג אותך.הדגש צריך להיות להחלים,קודם כל בשביל עצמך ואח"כ בשביל ילדייך.

עשי את מה שנכון.קבלי החלטה,ואח"כ אעזור לך למצוא מסגרת(ולא חסרות כאלו גם ללא תשלום,לכל קופ"ח למשל יש מרפאה לה"א שהיא בחינם כל שאת צריכה זה רק הפנייה מרופא,כך שתירוץ כספי הוא לא תירוץ..)

רק בריאות ואני כאן אם יש שאלות נוספות,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה