מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרן אור יקרה שלי!מחפשת מוצא24/02/2009
הי, אני שמחה לשמוע שאת רגישה קצת יותר טוב ושחזרת לעמוד על הרגליים..! היום הייתי בפגישה שהיתה קצת קשה. המטפלת אמרה לי שאנחנו לא נתראה בשבועיים הקרובים כי היא יוצאת לחופשה ואחר כך נפגש שוב. האמת, שהמצב לא כ"כ טוב אצלי כרגע ואם כמה שקשה לי להגיד את זה בקול רם כדי שזה לא ישמע אמיתי, אין לי ברירה! אבל, לפחות יש י את המרפאה שמחזיקה אותי ותומכת בי כדי שלא אפול ואתרסק. בשבועיים האלה אי ממשיכה לבוא רק בלי פגישות עם המטפלת. את האחות והדיאטנית אני עדיין ממשיכה לראות, ובעוד שבועיים אני מתחילה להגיע 3 פעמים בשבוע כי המצב לא טוב. אני עוברת משבר גדול וחזק, שלדעת המטפלת שלי יפיל אותי אם המצב במרפאה ישאר כמו שהוא ולכן אני אאלץ להגיע קצת יותר פעמים.. ואני מודה על כך!! בגלל זה קצת נעלמתי, אני לא כ"כ מוצאת את עצמי ואני ממש מבולבלת.. חלק מבדיקות הדם שלי חזרו לא תקינות.. וזה מאבק כ"כ קשה שלפעמים כבר נדמה שאי אפשר.. בכל מקרה, אני מקווה שאת מרגישה כבר יותר טוב ואני ממש שמחה שאת כאן! שלך ובאהבה, מחפשת מוצא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מוצא בוקר טוב!
קרן אור24/02/2009צר לי לשמוע על מה שאת עוברת,אבל אל תתני לזה לשבור אותך,עד כמה שזה קשה להאמין כרגע-עוד יגיעו הימים הטובים.
תאמיני לי,גם אני היום נאחזת בשבריר התקווה הזה,וזה לא מעט.
אני מבינה שאת מבולבלת,מודאגת,כואבת,ובתוך כל זה המטפלת שלך יוצאת לחופש..אוי יקירה,איך זה תמיד יוצא בדיוק בתקופות הקשות יותר,נכון??כמה מוכר לי...אבל השבועיים יעברו מהר וטוב שיש לך את הצוות הנוסף במרפאה שיתמוך בך יותר בתקופה הזאת.
אני מבינה שאת חווה או עוברת משבר,אם תרצי לספר יותר את כמובן יותר ממוזמנת.אבל גם אם לא,אני מכבדת את זה ודעי לך שאני איתך בליבי תמיד.
שיגיעו כבר הימים הקלים...
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור יקירה
מחפשת מוצא24/02/2009הי, אני אשמח מאוד לשתף דווקא הפעם, כי אני מאמינה שזה ישחרר ממני קצת.. התקופה הזאת קצת קשה. חלק מהבדיקות חזרו לא טובות. אין לי ויטמין D ולכן השער שלי נושר בכמויות מטורפות, חסרים לי עוד כמה ויטמינים נוספים מקבוצת B ועוד כמה דברים שלא כ"כ הבנתי, אבל הסבירו לי שבסופו של דבר, רואים לפי הבדיקות שאני בתת תזונה.. הם הצליחו ממש להלחיץ אותי ואת יודעת, פעם הייתי מרבה להעניש את עצמי על כל דבר. למשל, בתקופות שלא הייתי אוכלת כלל, היה לי מידי פעם בולמוסים של אכילה, בהם הייתי בודקת שאף אחד לא שם לב, הולכת מהר למקרר, מתיישבת על הריצפה, פותחת את הסיר ודוחפת לפה קצת אוכל.. כ"כ מגעיל ואז הייתי מענישה את עצמי על כך "שהעזתי" להכניס לפי אוכל! הייתי אומרת לעצמי- "איך את לא מתביישת ועל כך תענשי!!" ואז הייתי נכנסת לצום כבד. וזאת רק דוגמא קטנה, למשל כשקורה משהו לאנשים הקרובים אלי, אנשים שאני אוהבת וחשובים לי, הייתי מפסיקה לאכול כדי להזדהות איתם ובכאילו לתת להם להרגיש שהם לא לבד, כמו בניתוח התוספתן שאחותי עברה לפני כמה שנים ולא יכלה לאכול כמה ימים והיא סבלה. רציתי להיות איתה! אנחנו עוברים משבר משפחתי, משבר מאוד גדול על הטרדות מיניות, משבר שריסק חצי מהמשפחה הקטנה שיש לי ונושא שמאוד מאוד ולצערי, קרוב לליבי (ולא מדובר על אבא או אמא שלי..). רק לאחרונה סיפרו לי על כך, ההורים שלי שבורים ולי כואב! ואת יודעת כמה קשה לי להילחם בזה?? להילחם כדי להתמודד עם המצב בדרך הבריאה ולא בדרך החולה כמו שאני רגילה אליה.. יש בי חלק שרוצה להכניס אותי לצום כי זה מגיע לי וחלק בריא שנלחם בזה ואין ספק שזה מתבטא באכילה שלי, אבל קשה לי לוותר למחלה.. במרפאה בה אני נמצאת הם מודעים לכל זה, כי סיפרתי להם כדי שיהיו שם וישימו רשת גדולה מתחתי, לכן אני גם מתחילה להגיע לשם 3 פעמים בשבוע. קשה לי להסביר כמה רע לי וקשה ואיזה דיכאון נחת עלי בגלל זה!! גם אני מחכה לימים טובים וקלים יותר ואני שמחה שאת פה כדי להזכיר שבסוף הם יגיעו, כי הכי קל זה לשכוח ולוותר... אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב מהימים האחרונים.. :) באהבה, מחפשת מוצא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירה,
קרן אור24/02/2009קודם כל-אני מאוד מעריכה את הפתיחות והכנות ואת המקום שאת נותנת לי בחייך.
אין ספק,אתם עוברים משבר קשה מאוד,אבל יחד עם זאת אני חושבת שבניגוד לפעמים הקודמות חשוב שתהיי שם באמת,ולא תברחי.אני מאמינה שבתוך כל התוהו ובוהו המשפחה שלך רוצה וצריכה אותך עם כוחות ובריאה ולא בסופו של המשבר להתמודד עם עוד אחד,רק שקשור אלייך.את רואה כמה קשה להם ולך,נכון??זאת בדיוק ההזדמנות להוכיח להם ולך שאת עומדת איתנה,ושכולכם תעברו את המשבר הזה יחד כמשפחה,וב"צמצום נזקים"(עד כמה שניתן).
ואני יודעת עד כמה זה קשה להחזיק מעמד ולא להכנע לקולות המחלה,אבל זה מה שנכון לעשות כי היא לא משרתת שום דבר יותר רק תוספת של כאב וקושי עצמי וסביבתי.
יקרה,אמרתי כבר שאני מלאה הערכה על יכולתך לעמוד מול הקושי הזה איתנה ועם שתי רגליים יציבות??
לגביי הבדיקות-זה אכן מדאיג,אבל תודה לאל שזה לא נזק בלתי הפיך וכשתחזרי לאכול כמו שצריך גם המאגרים של היסודות החיוניים(ויטמינים ומינרלים) יחזרו לתיקנם.
ואני כאן יקרה,אל תוסיפי עוד הרס לנפשך וגופך הפצועים,חזרי לכאן וכתבי ככל העולה על רוחך,אל תסנני את התחושות המפתות כ"כ להרעיב אותן..
שלך ואיתך תמיד,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת מוצא אהובה!
שירן27/02/2009קראתי את הדברים שכתבת לקרן אור והרגשתי צורך עז להגיב לך.. וגם משום שאכפת לי ממך . המצב שאת נמצאת בו כרגע הוא לא קל בכלל בלשון המעטה. <אני רוצה להבין דבר אחד, זאת לא את שעברת את ההטרדה המינית נכון?> הדרך שאת תמיד רגילה לנהוג לפיה בעתות משבר כאלה היא הרעבה, סגפנות, עינוי.. לא למדת דרך אחרת.. פחות הרסנית. נכון שזה מאוד קל והכי "טבעי" שבעולם זה לחזור ולהתחקות אחרי אותה דרך- להרעיב את עצמך, לענות, להזיק.. אבל תאמרי לי את, האם את באמת חושבת שזה פותר את הבעיה?? שזה משנה משהו חוץ מזה שאת הכי נפגעת מכולם? זה משנה/משפר את המצב? לצערי התשובה היא לא..זה דבר שאינו בשליטתך ואת אינך צריכה להעניש את עצמך על התנהגותם הרעה של אחרים! את פוגעת כך אך ורק בעצמך!! רק בעצמך.. לא באף אחד אחר... זוכרת שסיפרתי כאן כמה וכמה פעמים על ההערות שאבא שלי אומר לי? כמה ההערות שלו חותכות בי כמו סכין , כמה שאני מרגישה חסרת ערך כשהוא מעיר לי על האוכל שאני אוכלת ומלגלג על הפחד שלי מאוכל.. כמה וכמה פעמים עלתה בי המחשבה של להרעיב את עצמי בגלל הדברים שאמר לי..לוותר על ארוחת הערב וכך "להראות לו" כמו שאומרים..להוכיח לו שאני "השולטת"..! אני מעליו!! מעל הצורך האנושי והבסיסי באוכל.. אני אראה לו שאני חזקה יותר ממנו בכך שארעיב את עצמי! כמה זה נשמע מפתה ברגעים כאלה של כאב וחוסר אונים.. בהם הנשק היחיד שכביכול לטובתי הוא האנורקסיה לבדה. אך כשחשבתי על זה אמרתי לעצמי- זה או שאני חוזרת עכשיו אחורה או שאני ממשיכה קדימה, הלאה אל עבר ההבראה הסופית..והאם זה ישנה משהו אם אני אוותר על ארוחת ערב או לא? האם זה ישנה את הכאב או את ההערות הפוגעות והמעליבות של אבא שלי? הוא הרי לא ישתנה..לא משנה מה אעשה לעצמי.. הוא לא מבין.. ובכך שאני ארעיב את עצמי הוא גם כן לא יבין..הוא יילך לישון שבע ואני אלך לישון רעבה כעונש? עונש על מה? על ההתנהגות שלו?? את לא חושבת שהגיע הזמן שתתייחסי אל הגוף שלך קצת יותר בחמלה ופחות תלקי אותו ? הוא סבל מספיק..והאמיני לי שהוא עדיין סובל.. ואם את רוצה לראות אותו בריא את חייבת להשאיר את ההתנהגות ההרסנית הזו מאחורייך.. גם כשאני רבה עם אמא שלי ואחותי המחשבה הראשונה שעולה לראש היא להעניש את עצמי.. אבל למה? מה אני אשמה שהן לא מבינות את המצב שלי וזורקות לי הערות מעליבות? למה ההרס צריך להיות מופנה כלפי עצמי? תשאלי את עצמך את השאלות האלה.. אני מקווה שנתתי לך כאן כמה נק' למחשבה ושעזרתי לך ולו במעט.. אני גם כן מקווה שאת מרגישה טוב יותר היום ואת מוזמנת לשתף מה שרק תרצי לחלוק.. אוהבת, שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקרותלונה23/02/2009
מתנצלת שלא כתבתי כאן הרבה זמן. הייתה לי תקופה מאוד לחוצה ועכשיו אני חולה כבר מעל שבוע. היה לי חום מאוד גבוה. אבל אני אוכלת. האמת שאפילו כרגע, בזמן שאני כותבת חח משתדלת לאכול בריא עד כמה שאפשר, הפחתתי משמעותית בטירוף בעישון!!! אני עם קופסא כבר מעל שבוע והיא כמעט מלאה!!! מה איתכן יקירות, איך עוברים עלייכן הימים האחרונים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לונה יקירה!
קרן אור24/02/2009צר לי לשמוע שאת חולה(מה יש לך ?שפעת?),אבל זה לא ממש מפתיע אותי,כי בדר"כ יש איזשהי צניחה לאחר תקופות לחוצות.אבל אני שמחה לקרוא שבתוך כל הלחץ שעברת וגם בזמן המחלה כרגע,את דואגת לעצמך,וזה באמת ראוי להערכה.
כל הכבוד על ההפחתה בעישון! אני חושבת שכל סיגריה פחות היה מבורכת.
שולחת לך איחולי החלמה מהירה,
שלך ואיתך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אהובה
לונה02/03/2009הייתה לי שפעת שהסתבכה לדלקת הסינפונות. אני עם אנטיביוטיקה. אבל מרגישה הרבה יותר טוב. תודה על הדאגה יקרה שלי! אוהבת מאוד. נשיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה!
קרן אור02/03/2009תרגישי טוב....ותחזרי לכתוב לנו מה קורה איתך.
רק בריאות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אור מאת אייל (שם בדויאייל (שם בדוי22/02/2009
רצית עליי קצת פרטים נוספים אז ככה... מלבד הדברים שפירטתי בהודעה הקודמת.. אני בן 23, לא טופלתי בנושא בעבר.... הפרעות האכילה האלה גרמו לי לסבל בתקופת הצבא, והשחרור אחריו אם זה בעבודה, וגם בחיים החברתיים והמשפחתיים... אני מצליח להעלות משקל משמעותי בכמה ימים בלבד בגלל לחץ אליו אני נכנס מכך שאכלתי יותר מדיף מה שגורם אכילה מרובה יותר ועתירת קלוריות של הדברים הכי משמינים שיש... כל אלו כמו שפירטתי מלוות בהקאות שמגיעות למצב שה"זבל" נאגר בבטן ואני לא מצליח אפילו להקיא אותו.... מה גם שאני לא מעוניין באותו הזמן לא לעבוד לא ללכת להתאמן כי אין לי את הכוחות הנפשיים לזה ואני לא רואה תועלת באימון פיזי וניפוח שרירים אחרי שאכלתי אכילה מופרזת ללא שליטה. וככה יום גורר יום שאין לי חשק לעשות כלום, ואני לא אוהב את המראה שלי בעקבות כך ותמיד אני ישווה את עצמי לימים הטובים בהם אני אוכל נכון ומתאמן... אני מעלה משקל עצום בשבוע עד שאני מחליט לתפוס את עצמי בידיים ומתחיל להוריד אותו כולל אימונים בתקופה ארוכה, כלומר מה שזללתי בשבוע לוקח לי הרבה זמן להוריד, כל זה מתיש אותי נפשית ופיזית... מה גם כשאני נמצא בקופות הטובות שלי אני מדחיק את אותם הפרעות אכילה אבל תמיד זה חוזר אליי בשלב כלשהו וככה זה חוזר חלילה.... אני לא הפרופיל האידיאלי לאותם הפרעות, אבל זה סבל של שנים ואני מקווה מאוד שתוכלי לעזור לי סוף סוף לטפל בזה... בימים אלו אני במצב של אכילה כפייתית הכוללים הקאות ומיום ליום המצב מדרדר, וכל מה שבניתי אני הורס שוב תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל יקר
קרן אור22/02/2009אני מבינה את הסבל ואת המצוקה בה אתה נמצא.אכן חיים בצל הפרעת אכילה הם גיהנום מתמשך,שכל יום נוסף בו הוא סבל בלתי יתואר.אבל דווקא בגלל שהמצב החמיר,כפי שאתה מגדיר זאת,ולאור העובדה שההתעסקות הזאת בנושא האוכל והמשקל נמשכת שנים והשתלטה על חייך,הדבר הכי נכון בשבילך הוא לפנות לטיפול.למה אתה לא מוכן לקבל זאת??מה מפחיד\עוצר אותך??
אתה מבקש את עזרתי,ואני מוכנה לתת את כל שאני יכולה כדי לעזור לך.אבל העזרה הכי נכונה שאני יכולה בהתחלה לתת לך היא לעזור לך להגיע לטיפול וכמה שיותר מהר! האם אתה מוכן לעזור לעצמך??האם תתן לי לעזור לך לעזור לעצמך???????
אם כן,בוא נתחיל לחפש כיוון ביחד.אבל קודם קח כמה ימים וקבל החלטה אמיתית על המשך.
אני כאן מחכה לשמוע את החלטתך,
איתך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טוב!קרן אור21/02/2009
יקרות שלי,
אני חולה (כן,שוב..) ולכן ממעטת במילים ובביקורים בפורום.
מקווה שמחר כוחי יעמוד לי ואוכל להגיב לכן על מה שכתבתן.
אשמח לשמוע מכולכן קצת יותר,איך עבר לו סופשבוע ומה התכנונים לשבוע הקרוב.
מאחלת לכולנו פתיחת שבוע טוב,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלאך יקר שלי!!
מחפשת מוצא22/02/2009הי, ממש כואב לי לשמוע שאת שוב חולה.. אני מקווה שזה יעבור מהר.. שולחת לך חיבוקים ונשיקות!! תרגישי טוב, את מאוד חסרה... באהבה, מחפשת מוצא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהובה!
קרן אור22/02/2009כנראה שהחיבוקים והנשיקות שלך עזרו כי היום קמתי מעט על הרגליים... :)
מה קורה איתך??איך עבר השבוע??גם את היית חסרה לי כאן בימים האחרונים,ואשמח לשמוע מה קורה.
בכול אופן שיהיה בהצלחה מחר במרפאה,עידכונים בבקשה אחרי....
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהימית21/02/2009
אוף לא יודעת מה לעשות , אני בת 16 ולפני כשלוש שנים עשיתי דיאטה קיצונית מאוד , ממשקל של כ - 80 ק"ג ירדתי למשקל של 45 ק"ג וזה נמשך ככה שנה וחצי עד שהתחלתי לעלות לאט אבל לעלות וכיום אחרי שלוש שנים עליתי כמעט את הכל ואני בדיכאון נוראי עזרו לי להתמודד עם זה בבקשה :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימית
שירן22/02/2009אני מכירה את המקום הכואב בו את נמצאת עכשיו.. זה אותו המקום בדיוק בו אני נמצאת.. גם אני ירדתי המון במשקל ועליתי את הכל בחזרה ואף יותר! לצערי משקלי עדיין לא מאוזן ואף ממשיך לעלות וזה מייאש, מעציב ומתסכל יותר ממה שאוכל לתאר אפילו במילים.. ההמלצה הכי טובה שאוכל לתת לך היא לפנות לטיפול..גם פסיכולוגי וגם דיאטני.. אנורקסיה זו מחלה רצחנית שדורשת טיפול ארוך ומסיבי ואם לא מטפלים בה התסמינים עלולים לחזור ולהופיע שוב. את מאוד צעירה וחבל שתבזבזי את זמנך..טפלי בזה עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימית יקירה
קרן אור22/02/2009את יודעת מה אומרים-מה שבא מהר,הולך מהר.כמו בכול דבר בחיים הקיצוניות צריכה להשאר מחוץ לדלת,שם מקומה.סופה של כל דיאטה קיצונית,באין שינוי תזונתי אמיתי כחלק מאורח חיים בריא ומאוזן,סופו של המשקל לחזור(הגוף שלנו היא מכונה משוכללת שלומדת להאט את חילוף החומרים עד לרמת המינימום כדי "לחסוך" לאיתות משבר).
אני מבינה את הדיכאון ואיך את מרגישה ודווקא בגלל זה ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתנחה אותך איך לעשות דיאטה בריאה,וחשוב מכך-איך לשמר את ההישגים בסופה,שזה בדר"כ השלב הקשה יותר.לצערי,לא מכירה פתרונות קסם אחרים.את צעירה ,בשיא ההתפתחות שלך וחבל להתחיל כבר מעכשיו עם כל המעגל ההרסני הזה של דיאטות וצומות.קחי את עצמך בידיים ועשי את מה שנכון עבורך.
ואני כאן אם יש עוד שאלות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהריים טובים יקרות !קרן אור17/02/2009
שירני ומחפשת מוצא-לא שמעתי ממכן אתמול איך היה לכן הטיפול במרפאה אתמול.אשמח לעידכונים.
שירה-מה שלומך??(וזאת קריאה שנייה אלייך,ולא,אני לא מתכוונת לוותר עד שתעני לי)
לונה יקירה-מה שלומך??האם את עדיין עמוסה בחזרות והופעות??אני שמחה שזה נותן לך המון ,אבל אני גם מקווה שבתוך כל הטירוף והלחץ הזה את לא שוכחת לפרגן לעצמך שקט ולדאוג לעצמך בין לבין.אשמח לעדכון.
ליאורה-לאן נעלמת אתמול יקירה??והאם אפשר כבר להתחיל לספור איתך ימים "נקיים"?
תקווה לבנה-מקווה שתרגישי טוב,שולחת לך כוחות וחיזוקים.וכן,גם אהבה לא תזיק כאן ..
רוצה לברך אותנו שבתוך כל המציאות הלא פשוטה שאנו מתמודדות איתה כל אחת בדרכה,
שנשכיל תמיד לראות את חצי הכוס המלאה,ולדעת שלא רחוק מהישג ידינו נמצאים חיים טובים בשבילנו,שמחכים כבר שיחיו אותם.
אוהבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן אור היקרה מכל
שירן17/02/2009מה אומר לך??... הימים קשים לי, החיים מכבידים עלי, ההחלמה הזו כבר לא החלמה..זה יותר מסכת עינויים.. התקדמתי כ"כ יפה השבוע!! עשיתי צעדים משמעותיים כנגד המחלה והנה אני שוב בלופ הזה וחוזרת אחורנית ברגעים של עלייה במשקל.. זה התחיל שוב פעם היום בבוקר כשניסיתי ללבוש את הגי'נס שלי והוא בקושי נסגר עלי! רציתי למות, ידעתי ששוב עליתי.. אני לא יכולה להתמודד עם זה יותר.. אני רוצה פעם אחת ולתמיד ללכת ישר, קדימה, אל עבר ההחלמה הסופית והמובטחת אך המחלה הזו מסרבת להרפות ממני! אני לא מפסיקה לעלות במשקל ומשקלי אינו מתאזן.. אני לא יכולה אפילו להעלות על הכתב כמה שזה כואב לי וצורם לי.. כמה שזה מכניס אותי לדיכאון נוראי.. חזרתי הבייתה ולא הפסקתי לבכות..ואמא שלי מהצד ניסתה לזרוק לי מילות נחמה ש"זה יסתדר בסוף".. אבל אני לא רואה את זה מסתדר.. בכל פעם שאני עושה 3 צעדים קדימה אני חוזרת 6 אחורה וזה נמאס לי.. העליות הללו מורגשות אצלי בכל מקום.. בגוף החולה שלי, בנפש המדממת שלי.. זה חותך אותי.. זה מחזק אצלי את השנאה הפנימית שממילא נמצאת ברשותי.. ואתמול חשבתי לעצמי מתי אתחיל לקבל את גופי סוף סוף ובאמת שעשיתי צעדים לקראת זה..אבל אני לא יכולה לסמוך עליו.. הוא מרמה אותי כל פעם מחדש.. הוא האויב שלי.. הוא לא נעצר......... ואני יודעת שאני היא האשמה היחידה.. אני זו שצריכה להבין אותו ואת מה שעבר עליו אבל זה מעבר לכל הבנה שלי כבר.. איני יודעת כמה עוד אחזיק מעמד במסכת העינויים הזו.. אני לא צופה החלמה באופק. רק עוד ועוד ימים קשים. אני מייחלת למות. זה נראה לי הפתרון היחיד שיוציא אותי מזה. שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה שלי!
קרן אור17/02/2009אני לא אספק לך כרגע תירוצים רציונליים,כי אני חושבת שאת יודעת אותם כבר וזה לא מה שאת צריכה לשמוע כרגע..אבל ליבי איתך,יקירה.אני מרגישה את הכאב שלך ככאב שלי עצמי.אני יודעת כמה הרצון לפעמים נעלם לנוכח עלייה במשקל,ולכן אני רוצה לחבק אותך,חיבוק אמיתי וכנה,חיבוק שיעטוף אותך ויעזור לך להיות במקום הזה כרגע מתוך ידיעה שמחר יום חדש,ואת תקומי להתמודדות מחודשת,כי את לא מהמוותרות!עברת כברת דרך ארוכה,זה לא הזמן לוותר.בואי נמצא פתרון שיעצור את העלייה הזאת-מה אומרת ע"כ הדיאטנית??אולי יש מקום לשינוי התפריט במעט??אולי להוסיף מעט פעילות גופנית(אבל תוך כדי זהירות שלא להפוך אותה לאובססיבית ולא בריאה),אולי דווקא טיפול בתנועה או יוגה,כדי להתחבר לגוף שלך ממקום פנימי ולא לשנוא אותו כ"כ??מה את אומרת,משהו מכל אלו נשמע לך כאופציה??
ואני כאן יקירה כדי להכיל את מה שתרצי.
ולא,לא נמאס לי ולא ימאס לי כי את חשובה מידי בכדי שאתן לך לוותר כרגע.
מקווה שהצלחתי קצת לגעת ולהיות איתך בהרגשה לפחות.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלאך!!
שירן19/02/2009קרן אור יקרה, את מלאך אמיתי כבר אמרתי לך פעם?? קיבלתי את החיבוק שלך ואת מילות ההרגעה שלך, הם הצליחו לגעת בליבי, במקום שהכי כואב כרגע. בעניין העלייה במשקל אני אתייעץ שוב עם הדיאטנית בנוגע לתפריט <למרות שלמען האמת ואהיה כנה איתך, אני לא חושבת שיש כבר מה להפחית ממנו שיהיה משמעותי!> למרות שכבר עשינו בו שינוי =/ החלטתי להתחיל לעשות הליכות 4 פעמים בשבוע <למרות שספורט זה דבר שהוא שנוא עלי, וגם בתקופת המחלה לא אהבתי לעשות את זה> עם כל הקושי. כי זה באמת קושי עצום מבחינתי. בכל פעם שאני נדרשת לבצע הליכה כזו אני נהיית מודעת לגוף שלי בצורה חולנית והמחלה צורחת לי בראש כל הזמן מילות גנאי שהופכות את זה לחוויה קשה מאוד. אבל אני מרגישה שאני חייבת כי אני פשוט לא מסוגלת להתמודד עם כל העליות האלה. אני רואה את בגדיי בכל פעם לא נסגרים וזה חותך אותי כמו בסכין. נראה לי כי גם הליכות לא יעזרו לגוף שלי כי אני יודעת שגוף לאחר הרעבה אפילו בעת פעילות גופנית "מבזבז" הרבה פחות אנרגיה מגוף רגיל . אבל זה עדיף על כלום :( אני רוצה לספר לך שאתמול הייתה לי פגישה עם הפסיכיאטרית שלי ודמעות הציפו את עיניי כשסיפרתי לה כמה אוכל תופס אצלי מעמד של קדושה, של "מלך" כל יכול.. כמה נמאס לי להתנהל מול המחלה הזו ולחיות את חיי סובבים סביב אוכל. אני שואלת את עצמי כ"כ הרבה פעמים- אני עושה משהו לא בסדר??? אני מרגישה התקדמות גדולה מצידי אך מאידך המחלה לא שוכחת אותי אף פעם וחוזרת ללכוד אותה בטרפיה, לא משנה כמה תוכן אנסה להכניס לחיי או כמה אנסה להרחיק אותה מעלי. היא אמרה לי שזה ייקח זמן ושאי אפשר ליצוק תוכן ומשמעות לחיי בבת אחת. אך אני לא רואה את זה קורה..אני מרגישה שנגזר עלי לחיות חיים בהם אוכל הוא במקום הראשון והוא הדבר הראשון עליו אני חושבת כשאני קמה בבוקר <כמה עצוב!!!> תודה לך יקרה שאת נמצאת איתי ברגעים כ"כ קשים ויודעת להעניק לי את ההבנה והתמיכה שאני כל צריכה ברגעים האלה! אוהבת אותך !! שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירני יקרה!
קרן אור22/02/2009אני מבינה עד כמה המאבק הוא קשה מנשוא ואני מלאת הערכה על יכולתך לעמוד בו.ואני יודעת שאת לא מרגישה כך כרגע אבל זה הופך אותך לווינרית ולחזקה,וזה בניגוד מוחלט למה שאת מרגישה כרגע בתוך עצמך.רק מספקת לך זוית הסתכלות של איך אני ואני מניחה שעוד כמוני רואים אותך היום,וזה הרבה יותר ממה שאפשר להגיד עלייך בתקופה החולה שלך..אז יקרה,שנסי מותניים והמשיכי בדרך הזאת,כי את יודעת שהיא נכונה עבורך.
ואני מצטרפת לדעתה של הפסיכיאטרית-אני חושבת שקודם צריך לפנות מקום לדברים טובים,להכיר בהם,לנטוש את המחוזות החולים ורק אז לאט לאט התוכן ימלא אותם.
איתך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה
שירה21/02/2009למען האמת יש סיבה טובה להעלמותי מהפורום... האינטרנט שלי החליט לשבות... הוא חזר לחיים רק אתמול... אני בסדר.... השבוע עובר כרגיל והנה עוד שבוע בפתח... יום רודף יום...לימודים ומבחנים, העומס הרגיל... המשקל השבוע היה יציב, אבל אני עדיין יוצאת בבכי מהדיאטנית.. מה איתך? איך את מרגישה? מאחלת לך שבוע נעים שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה יקירה!
קרן אור22/02/2009שמחה לגלות שהיעדרותך מהפורום נעוצה בגורמים חיצוניים ולא בוויתור או בהרגשה רעה.
אני מבינה עד כמה קשה לך,יקירה.זה תהליך קשה,אבל זכרי תמיד שהוא באמת שווה את הכול.
את כותבת בעיקר על הפגישות עם הדיאטנית,מה קורה בשיחות עם הפסיכולוג??האם את משתפת אותו ברגשותייך לאחר השקילות ובכלל???
ואני,קצת חולה עקב היחלשות מע' החיסון מכל מטח הכימו וההקרנות,אבל כבר מתחילה לצאת מהמיטה..וזה הרבה כרגע.
אשמח לשמוע קצת יותר,
שלך ואיתך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור!!!
שירה22/02/2009כואב לי לשמוע שאת לא מרגישה טוב... לצערי, אני מכירה את הימים שאחרי ההקרנות... אימא שלי עברה טיפולים גם כן... אני בטוחה שלא קל לך, אבל אין לי שום ספק שיש לך את כל הכוחות הדרושים ואפילו מעבר לכך על מנת להחלים! אני מקווה שהימים הבאים יהיו קלים יותר שולחת לך המון חיבוקים ונשיקות שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור היקרה:תקווה17/02/2009
אני שמחה להגיד לך השניעור שהגיע לי ממך ומעוד אחד מהאנשים שאני מכירה גרם לי להכיר בכך שאני חייבת לקחת את עצמי ביידים במיוחד כי שאוכל לעשות את התפקיד שכ"כ חשוב לי בשנה הבאה אז אני שמחה להגי לך שבאמת לקחתי את עצמי בידים ואני עכשיו דואגת לפנות לי את הזמן כדי לאכול כמו שצריך ובאמת עליתי קילו במשקל אני יודעת שזה קצת אבל זה ההתחלה ובע"ה אני אמשיך בדרך הזו! תודה על הכל! תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקווה יקרה!
קרן אור17/02/2009אני שמחה שעזרתי להתחלת איזשהו שינוי קטן אצלך,אבל את ההמשך את תקבעי.ואני רוצה לומר לך כל הכבוד על ההתמודדות הלא פשוטה שאת עוברת. any time יקירה, כמובן שאשמח לשמוע יותר על הדרך הזאת. שלך, קרן אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקרות שלי!קרן אור16/02/2009
אני רוצה להתנצל שלא ביקרתי כאן כמה ימים,יש לי שבוע קשה ואינטנסיבי מבחינת עבודה ואירועים שלאחריו,ולכן יכול להיות שהשבוע לא אהיה בתכיפות גבוהה כמו תמיד.אבל אני תמיד כאן,גם כמה ימים אחרי כדי לקרוא,להבין ולהגיב.
שירן-אני מתחברת לדבריה של תקווה לבנה.במובן החיובי של מה שכתבה.את כותבת שאת מרגישה שקופה,שאף אחד לא רואה אותך,שאת מכבידה,שאת לא מובנת ומוכלת.ואני רוצה להגיד לך שאני מכירה את התחושות הללו,אבל היום גם מכירה במה שהם עושות לסביבה שלנו.אנחנו כל הזמן מקטינות את עצמנו,לא עומדות על שלנו,תלויות על בלימה ומצפות מכולם שיתמכו בנו אם ניפול.ועכשיו כשאנחנו בתוך התהליך של לצאת לעצמאות,להכיר בדעות שלנו שלא בהכרח תואמות לאלו של סביבתנו,אנחנו לא מבינות למה הסביבה שלנו לא עוקבת אחר התהליך הזה באותו מהירות.שירן,זה לוקח זמן.אם תשדרי לסביבה שהיום את חזקה,יציבה,שאת לא מתעסקת כל הזמן רק בלהעלם ולברוח,הם יתאימו את עצמם ויתייחסו אלייך בהתאם.אבל את לא יכולה לצפות מהם לעשות זאת,כל עוד שאת עצמך לא הפנמת את התהליך והשינוי הזה.את כל הזמן מתנהלת בתחושה של לא מגיע לי,שאנשים נמאס להם,וע"כ יש לי להגיד לך-שלא נמאסת!ואנשים לא היו לצידך אם לא היית חשובה להם,למדי לקבל זאת.אל תתפסי לקולות המחלה כשהמציאות בשטח היא אחרת.אני חושבת שזה הבסיס לרגשות שלך שאובדים לך בינך לבין עצמך.ואני מאחלת לך היום בהצלחה במרפאה,ותעדכני איך היה.
מחפשת מוצא-שמחתי לקרוא שהמבחן עבר בהצלחה,לא היה לי ספק בכך.ואני מקווה שמפלס הלחץ ירד כרגע ושכוחותייך מגויסים לתהליך המדהים שהתחלת בו.אני מבינה את השינוי בהרגשה מלהפוך מעלה נידף למישהי בעלת רצונות,צרכים,מישהי שהיא את ולא המחלה.את נותנת לראושונה דרור לעצמך להיות את ,מופלאה כמו שאת.את לא צריכה להיות חלשה או חולה כדי שלאנשים יהיה איכפת ממך..אנשים אוהבים אותך כמו שאת,את צריכה לאהוב ולקבל את עצמך כמו שאת,ואת היא לא המחלה.ואני שמחה שאת מרגישה נוח בתהליך הזה.זה נקרא להתבגר.
ליאורה-שמחה שהפורום הזה מחזק אותך.את כותבת על ניסיון התמודדות שנכשל לפרקים וזה גורם לך לצניחה גדולה יותר,עד כי שכחת מי את באמת,מי זאת ליאורה.את עסוקה בלהטביע את הזהות שלך באכילה והקאה,וכל עוד שלא תלמדי לעשות את הניתוק הזה ולהתמודד באמת,המגמה הזאת תמשיך.דיברת לפני על לגשת לטיפול,לאן הרצון הזה נעלם??כתבת שתכתבי לי את המייל שלך,אני עדיין מחכה...בכול אופן יקירה,מה שהתכוונתי לומר הוא שזה אכן קשה מאוד לבד,ולכן את צריכה להעזר בצוות שכן מנוסה בכך,ולא רק פסיכולוג אלא גם דיאטנית.
שירה-לאן נעלמת??מילא אני,אבל מה קורה איתך,מעבר להסברים הרגילים על לחץ ותקופת בחינות..זוכרת את הלא מוותרת לך??
תקווה לבנה-מאחלת לך יום מדהים.
יקרות,אני כבר באיחור חייבת לסיים.
שיהיה לנו שבוע בו ההתמודדות תהיה קלה יותר ואיתה גם תהליך הקבלה העצמית,
שלכן,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר אהובה. מאחלת רק בריאות.
לונה16/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלונה יקירה
קרן אור16/02/2009אלייך לא כתבתי כי אני יודעת שאת עמוסה בשבועות האחרונים.אבל כמובן שאשמח לשמוע יותר על מה קורה איתך.
תודה על האיחולים,
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפייפיה
תקווה לבנה16/02/2009אהבה אהבה אהבה אלייך קרן אור נפלאה!! היה לי יום שאפשר לכנות אותו כנחמד+ עוד מעט אברר איך עבר יומך. בסיטווס=נשיקות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסיהשיר15/02/2009
קרן אור שלום רב אני בת 30 בגיל 17 היתי אנורקסית היה מאוד קשה עם כוח רצון והרבה אהבה איפשר להגיד שאני כמעט יצאתי מזה יש בי הפחד שאני יחזור לשם ואז אין דרך חזרה הניפלה תהיה חזקה תמיד נשאר לי הפחד מאוכל מההשמנה זאת מחלה קשה מאוד ואפילו שמגיעים למשקל נורמלי או סביר יש את הפחד ואני תמיד רואה את עצמי שמנה תודה על ההקשבה שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר יקירה
קרן אור16/02/2009לאחר כ"כ הרבה שנים הגיע הזמן להקשיב גם לנפש..לברר לעצמך מה היא צריכה ואילו תחושות את מנסה להרעיב..
לא כתבת האם היית בטיפול בעבר,אבל נשמע שכיום,דווקא בשבל המקום הבריא פיזית שאת נמצאת בו,כן לפנות את המקום כדי למנוע הדרדרות מחודשת.מה עושה לך ההשמנה?אילו תחושות האוכל מעורר בך,שהופך להיות הפחדים שלך??זה יתאפר רק בטיפול.
יקרה,אשמח לשמוע יותר על מי זאת שיר,ולתמוך כמה שניתן,אבל כרגע חסרים לי הרבה פרטים בפאזל בכדי שאוכל להיות יותר ספציפית.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב...מחפשת מוצא15/02/2009
אני נמצאת במקום כ"כ כואב, זו הרגשה שאני היא האויב, עומדת, תקועה, ערפל מסביבי ועדיין לא מצליחה להוציא, לשים על נייר, את הכל לצייר כי לפעמים פשוט קשה לדבר, והכל נאגר ובפנים מסתובבים כל התחושות והרגעים הקשים, והדמעות כבר כאן זולגות מעיני, והבכי חונק מתי כבר די! ולמה אני.. למה אני!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקרה
קרן אור16/02/2009הגבתי לך למעלה,ואני מקווה שהתחושות הקשות שליוו אותך אתמול התפוגגו להם בטיפול היום.
עדכני אותי.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת מוצא יקירה
תקווה לבנה16/02/2009"למה אני"- אוו יקרה, איזו שאלה קשה...היום אני יודעת שתשובות ברורות וודאיות אותן אפשר להוכיח, אין. היום, אחרי שנים של חיפוש, ספק חיפוש ספק השלמה.. יקרה, דימעותייך זולגות כי נשמתך בוכה...דמעות הן הכלי של הנשמה, דרך הדמעות הנשמה מדברת איתנו, הרי איזה כלי אחר יש לה? דמעות...זו התקשורת שלה. מה קרה שפנייך נפלו ככה? האם קרה משהו מסויים? או סתם הרגשה פנימית רעה ומגעילה ואין איפה לשחרר ולהוציא? מחכה לשמוע מה קורה איתך.. ואיך התחיל לך היום..האם יש איזו הקלה ביום החדש שהתחיל? אצלי בעבר, ימים חדשים היו ממש נס, כמה הייתי מודה ע"כ שיש אותם... שלך, תקווה לבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת מוצא יקרה:
תקווה17/02/2009השאלה שאת שואלת למה דווקא אני? היא שאלה שכולנו שאלנו בדרכנו אל ההחלמה... אני לא יכולה להגיד לך תשובה חד משמעית כי נסתרות הם דרכי האל אבל אני יודעת להגיד לך בפה מלא בבטחון שה' לא נותן לאדם משהו שגדול ממנו בהתמודדות.. אני יודעת שזה קשה ולא פשוט בכלל אבל יש אומרים שמי שסובל בעולם הזה לא סובל בעולם הבא.. יכול להיות שזה רוחני מדי בשבילך אני לא יודעת, פשוט כמשהי דתיה זה עזר לי ואני כולי תקווה שמשהו שכזה יעזור לך.. צר לי מאוד לשמוע שכואב לך אבל אני בטוחה מאוד שכשתצאי מהצד השני של זה את תהיי הרבה יותר חזקה ושלמה עם עצמך ומוכנה להתמודד עם החיים בשלמותם.. שלך תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת מוצא
שירן17/02/2009אני מרגישה בדיוק כמוך!! "למה זה קורה דווקא לי"- זו שאלה שאני שואלת את עצמי ללא הרף...זו שאלה שהורסת אותי כל פעם מחדש כשאני מביטה בבנות אחרות שחולפות על פניי ברחוב ושואלת את עצמי למה אני צריכה לסבול מהפרעת אכילה ולהרגיש אשמה על כל דבר שנכנס לי לפה והן יכולות לאכול בחופשיות?? זה אוכל אותי מבפנים..ואני כועסת על כך.. כועסת על עצמי, על כל מה שגרמתי לעצמי, על כל ההרעבה המטורפת הזאת, אני שונאת את עצמי על כך.. לא מצליחה לסלוח ולעבור לדף חדש. זה היה לי ברור כ"כ שבתהליך ההחלמה יהיו לך רגעי שבירה יקרה, אך זה לא אומר שאת נופלת! את בדרך הנכונה, בדרך בה את נאבקת על חייך, את עושה צעדים קטנים אל עבר המוצא שאת כ"כ מחפשת! ואת תגיעי לשם בסוף! עם הרבה אומץ ודבקות בדרך ובלבד שלא תחזרי להרעיב את גופך שוב- את תגיעי לשם! גם לי לפעמים הדרך נראית חשוכה וללא מוצא אך תקוות ההחלמה תמיד נמצאת לנגד עיניי ואני תמיד מזכירה לעצמי שעוד יבוא יום בו אני אוכל בספונטניות ללא רגשי אשמה מאכלים אהובים מבלי שאעלה במשקל..אני רואה לנגד עיניי את משקלי נעצר יום אחד.. ואין לי מושג אם התקוות הללו עוזרות לי או רק מביאות איתן עוד תסכול.. אך אני יודעת שאם לא יהיו לי את התקוות האלה לא יהיה לי גם כוח להמשיך.. ואני בטוחה שגם לך יש איזו פינה בלב בה את רואה את עצמך במקום שונה לגמרי- בריאה וחזקה! חופשייה לחלוטין מהפרעת האכילה הזו.. אני מאמינה שבסוף תגיעי לשם. את בטיפול וזה כבר צעד חשוב לעבר החלמתך! שולחת לך הרבה כוחות!! שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרות שאתן...
מחפשת מוצא24/02/2009הי, קצת נעלמתי ולכן לקח לי זמן להגיב.. תודה לכן על התגובות, אתן באמת מדהימות!!! באהבה, מחפשת מוצא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מעודדת אנורקסיה
מופרעת07/03/2009אני לא מנסה לדרום לכולם ללכת בדרכי שלי . הדרך החולה. אני רק מבקשת עזרה להרעבה.כי זה או שאני אקבל טיפים טובים או שאשעה זאת על דעת עצמי. אני לא רוצה שכולן עכשיו יסחפו אחריי , אנורקקסיה זו מחלה קשה , מלחת נפש קשה לפיתרון. רק עזרו לי להרזות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה
קרן אור07/03/2009אולי במקום לחפש עצות כיצד לפגוע בעצמך,לוותר,תלכי את בדרכינו הנכונה והבריאה??
שום דבר אינו בחזקת "אינו ניתן לפתרון" השאלה היא כמה את רוצה,רוצה ללמוד לחיות ולא דרך הכאב,רוצה להילחם על חיים שמגיעים גם לך לחיות אותם,והם אינם כוללים סגפנות וצמצום.
אני מאמינה שנכנסת לפורום הזה כדי להשמיע קול צעקה לעזרה,כי דרכים כיצד לרדת במשקל בוודאי שלא תמצאי כאן ומן הסתם את יודעת אותם בעצמך.
אני רוצה לקוות שתבחרי בלפתוח את עצמך לכיוון אופציה אפשרית של הבראה,אבל אם לא כל שנותר לי הוא להצטער ולומר לך שכנראה בחרת בפורום הלא מתאים לתמיכה.
רק בריאות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו..
קרן אור07/03/2009נאלצתי למחוק את הודעתך הקודמת,כי כפי שכבר הבהרתי זה לא פורום פרו אנה,וכל הודעה שאינה מתאימה תמחק לאלתר.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מישהי מכן יכולה להגיב לי...?ליאורה14/02/2009
שלום תקווה וקרן אור! האם מישהי יכולה להגיב על דבריי? זה כל כך עוזר לקבל מענה זה מחזק אותי ובאמת שאשמח ללמוד מניסיונכן העשיר עם בחורות כמוני. כל כך הרבה דברים אני לא יודעת ולא יודעת איך להתמודד עם חיי והבולמיה שאיתי.. תודה רבה......:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה יקרה....
לין14/02/2009היי, מה שלומך היום? איך ניצלת את יום שבת? האם התכוונת אלי שאגיב לך? כי כתבת "תקווה", ואני "תקווה לבנה", ובאמת יש פה מישהי שקוראת לעצמה רק "תקווה". בכל מקרה, אני אשמח מאוד להגיב לך.. שמחה שמצאת בפורום זה מקום חם בו את יכולה להיתמך ברגעים קשים.. שתפי אותי יותר, מה עובר עלייך? נכון שהבולמיה רק סימפטום..הבנתי שאת יודעת זאת כבר, שמחה ע"כ, אבל תראי-להיות מודעת זה מאוד נחמד ומאוד יכול לתרום, אבל רק במקרה ואת עושה עם זה משהו..מודעות אכן יכולה לקצר את ההליכים, אבל את חייבת להתחיל לעשות משהו עם הידיעה הזאתי..ברור לך שהבולמיה לא טובה, ברור לך שהיא מזיקה לך והורסת אותך, אז יאללה להתחיל לפעול למען עצמך!! להתחיל לעשות דברים על מנת לצאת מהמקום השחור והנוראי הזה שלא מוביל אותך לשום מקום טוב עבורך, האם אני צודקת? הרי את בעמך כבר מודעת לכך.. תחשבי רגע, מה יכול לגרום לך להרגיש טוב? מה עוזר לך להיות בהרגשה טובה עם עצמך? חישבי ע"כ..חשבי ממה את נהנת, במה את מוצאת סיפוק... ואולי כך תתחילי להפסיק עם ההקאות.. תראי אני אגיד לך את האמת, אני לא חושבת שצריך לצמצם בהקאות, אני חושבת שבבת אחת צריך להפסיק איתן!!!!! זה דבר רע מאוד.. זה לא כמו בנות שלמשל לא אוכלות, הן באמת צריכות להתחיל לאכול בהדרגה, אחרת ישר יקיאו את האוכל מפני שהגוף שלהן לא רגיל לקבל אוכל ונוצרה במהלך הזמן בעיית עיכול של האוכל..אז הן באמת צריכות בהדרגה לחזור לאכול, כל פעם עוד ועוד קצת.. אבל הקאות יקרה, הקאות צריך להפסיק בבת אחת, לא להתחיל להוריד בכמויות, זו שיטה שכלל לא עובדת, זה נקרא לרמאות את עצמך...וחבל שפתאום תביני שאת משחקת משחק שלא מועיל לך עם עצמך. מה את אומרת? האם את מוכנה מהרגע הזה להתחיל תהליך בו את מפסיקה להקיא, תהליך בו את מוצאת מקום הכלה אמיתי עבורך שהוא לא אסלת השירותים? כי האסלה לא באמת מכילה...הדברים נשארים אצלך ומשום כך את חוזרת כל הזמן על הרפליקה הזאת של לאכול ולהקיא. אני מזמינה אותך לקבל את היד והמקום שיכיל אותך שאני מציעה לך, ולהתחיל במסע עבורך..רק עבורך..עבור נשמתך.... מסע לעבר חיים בריאים וטובים יותר, הרי מה שאת עושה לעצמך כעת לא נקרא חיים.. זה נקרא חיים עם המון המון הרס וסבל. שלך, תקווה לבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטן שהוא בעצם מאוד משמעותי
לין14/02/2009שכחתי לכתוב לך משהו שמאוד רציתי.. ליאורה לא מתחבר לבולמית!!!! ליאורה היא ליאורה, ליאורה לא חיה על מנת להקיא, ליאורה לא חייבת להקיא, ליאורה לא מתקיימת בזכות ההקאות.. את יכולה לחיות גם בלי הקאות, ליאורה -בולמיה זה לא צרוף אחד שלא ניתן להפרדה~~! ממש לא. זהו צירוף שאת יצרת לעצמך על מנת לא להתמודד עם עוד צדדים שקיימים בליאורה, הרי מה יותר קל מלהגיד ליאורה בולמית וזהו, הרי איזה עוד שאלות בעצם צריך לשאול על ליאורה? אז זהו שלא!!!! בליאורה יש עוד המון דברים אחרים...הבולמיה זה רק נקודה שחורה שאת הכנסת לעצמך לחיים, את אחראית לכך ואת אחראית ללהחליט שדיי!! להחליט שהבולמיה היא לא חלק מהחיים שלך. מה את אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקופהשירן13/02/2009
שקופה, לא קיימת. אוויר - כך אני מרגישה. עלה נידף ברוח, אבן שאין לה הופכין. כל פעם מחדש אני נתקלת בחומות מסיביות של אטימות ורוע, חוסר הבנה משווע לגיהנום הזה שנקרא הפרעת אכילה. השבוע התרחש אצלי עוד משבר קשה מאוד. והתלבטתי רבות אם לכתוב זאת כאן, רציתי רק להיעלם..ואני עדיין רוצה. נמאס לי כ"כ שדוחקים אותי הצידה. שלא מבינים את ההתנהגויות שלי שנובעות כתוצאה מהפרעת האכילה , שמקנאים בי בבית על כך שאמא שלי מקנה לי יותר תשומת לב מהשאר כשבעצם, כמה אבסורד- אני זו שמקנאה בהם! שהם יכולים לאכול מה שהם רק רוצים ולשמור על משקל מאוזן ולעומת זאת- אני ,שכל שבוע רק עולה ועולה. אבא שלי מתייחס אלי באכזריות לשמה. הוא מזלזל בתחושות הרעב שלי. בקושי העצום שלי לאכול בפני אנשים. ובמקרה הזה מול האחיינים שלי. השבוע נשלחתי בעקיפין לאכול את ארוחת הערב בחדר שלי! ולאפשר לאחיינים שלי לאכול במטבח.. הרגשתי שאני רוצה למות באותו הרגע, שלא מגיע לי, שאסור לי, שמקומי הוא בין 4 הקירות הללו בהם אף אחד אינו רואה ולא שומע, שמצווים עלי לא לאכול! כי זה מה שאבא שלי תמיד נוהג לומר לי: "תאכלי פחות" והוא חוזר על כך פעם ועוד פעם.. והלב שלי נקרע לחתיכות לשמע המילים הנוראיות הללו. רצון למות עז משתלט עלי באותם רגעים חסרי שליטה. וכ"כ מתסכל לדעת שלהרעיב פעם נוספת אני לא מסוגלת... ואמא שלי שכבר איבדה את הכוחות לטפל בי. כי ככה אני מרגישה- כמו תינוקת שצריכים לטפל בה, להאכיל אותה, לתת לה את האוכל ה"מיוחד" והשונה , להשביע אותה, להרגיע אותה. זה כ"כ שובר אותי לדעת שאני תלויה באמא שלי כמו שתינוקות תלויים באמהותיהם לצורך אוכל. אני נתקלת בכעס, זעם ונידוי. אני לא יכולה יותר. לא יודעת כמה עוד אוכל להמשיך במאבק הזה. אני מרגישה חלשה שאני כותבת כאן אפילו. זה מחזק את תחושות הנזקקות שלי עוד יותר .. אני מרגישה כי לאנשים נמאס להכיל אותי ואת הפרעת האכילה שאוחזת בי. כל השבוע עבר עלי בדמעות שלא חדלו ובייאוש גובר. אני מרגישה שגם כאן כבר אין לי מקום. שאין לי מקום בשום פינה. שאני נופלת, שלא רוצים בי. ואני כ"כ מתביישת במילים האלה. רוצה שהכל יימחק, ייעלם.. וכך גם אני... שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן!!!!
לין13/02/2009שירן יקרה, העלת בי כעס בדברייך!!!! את מרגישה שאין לך כבר מקום פה??? למה? מי נתן לך את התחושה הזאתי? למה את ממציעה לעצמך תחושות ואחה"כ מרגישה איתם רע? תחשבי על זה שירן...איך הגעת בדיוק למסקנה ולהרגשה הזאתי שגם כאן כבר "אין לך מקום" ??? אני באמת לא מצליחה להבין.. תעשי סקירה פנימית עם עצמך כדי להבין מדוע את חווה את התחושות החסרות הגיון האלה? זה באמת טיפשי לומר זאת..אנחנו כל כך בשבילך פה...ככה לפחות אני מרגישה, חבל לי שאת לא מרגישה ככה. אל תהי ילדה קטנה שצריכה שיכלו את ה"א שלה, תהיי את, תכילי את את עצמך, כי כנראה שמה שהאחרים עושים למענך אף פעם לא מרגיש לך שזה בא ממקום נכון, וכרגע אני בספק אם לאימך כיביכול באמת נמאס ממך או שזו הרגשה בילעדית שלך. חבל שירן, יכול להיות שהרבה אנשים מסביבך רוצים לעזור ולהיות לצידך, ואת מרגישה פשוט לבד עם עצמך בלי קשר לסביבה..זה בסדר, אבל להפוך רצון טוב של אנשים להיות לצידך בתוך אהבה כלפייך למיאוס שלהם בך, זו הרגשה לגמריי לא נכונה עבורך שיכולה רק להרוס אותך, אין בה דבר טוב עבורך, הלוואי ותוכלי להבין זאת...זה ממש לא בריא לחיות בהרגשות כאלה, זה להכניס את עצמך לסרטים שהם בכלל לא שלך, סרטים שאת הבמאית, התסריטאית והשחקנית.. את תוכלי להיות במקום הרבה יותר טוב, אם תתחילי להסתכל על המציאות בעיניים שקופות ולא שיפוטיות שבוחנות כל דבר והופכות אותו לנגדך, זה עושה לך רק עוד יותר ומגדיל את ה"חור השחור" שבמילא כבר יש לך... מה שאת צריכה לעשות זו עבודה מאוד גדולה עם עצמך, אני מציעה לך להתחיל להבין זאת, לקבל זאת, ואחה"כ גם לבצע.. אין סיבה להמשיך "לבזבז" את חייך על התעסקות בכמה אנשים מסוגלים להיות שם בשבילך, להכיל אותך..ומתי להם ימאס ומתי תהיי מאוסה ומתי כבר לא יהיה לך מקום, וכמה מקום יש לך אלו באמת שטויות להתעסק בהם!! מאחלת לך שבת פוריה, שבת של מחשבה נכונה, של הגיון, שבת רגועה עם שפיות!! שלך באהבה, תקווה לבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממציאה
לין13/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממציאה
לין13/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה לבנה
שירן15/02/2009לא ידעתי שהתגובה שלי תגרום לך להגיב כך...אם אמרתי שאני מרגישה שגם כאן אין לי כבר מקום זה משום שזו הרגשה בלעדית פנימית שלי - וזה לא אומר חס וחלילה שאני מפנה אצבע מאשימה כלפיכן!! לא רוצה שתחשבי כך ואם גרמתי לך לחשוב כך- אז זו לא הייתה הכוונה.. אני באופן כללי מרגישה שאי אפשר להכיל אותי.. לא משנה באיזו מסגרת.. התחושה התמידית <שהוחרפה בעקבות המקרה עם ההורים שלי השבוע> שלי היא שלאנשים נמאס ממני ומהפרעת האכילה שלי, שהם לא יכולים לשמוע אותי יותר.. שאין לי מקום... והאמיני לי שאני מנסה בכל כוחי להיות זו שמקבלת את עצמה!! מנסה להכיל את עצמי ולקבל, גם את החיצוניות <עם כל הקושי שבדבר>, גם את הגוף, גם את הנפש הפצועה..אבל אני אף פעם לא מצליחה..וזה הורס אותי.. אני מביטה בעצמי במראה ואומרת לעצמי שאני נמצאת שם בשביל עצמי ושאני לא זקוקה לפידבקים מבחוץ שיגדירו את הזהות שלי, שאני יודעת שאני בסדר גמור ושאני לא "פגומה" כמו שקולות המחלה צורחים לי.. את כל אלו אני אומרת לעצמי יום אחר יום..אבל זה לא עוזר.. יש בי תמיד קול חזק יותר שטוען אחרת.. שלאנשים נמאס ממני, שהם שונאים אותי, שהם לא רוצים בנוכחותי.. לכן גם כשאני כותבת כאן את כל מה שעובר עלי זאת התחושה הפנימית שמלווה אותי..כל הזמן.. ואני יודעת שמבחינה הגיונית זה לא נכון.. כי אני רואה כמה תמיכה אתן מעניקות לי וכמה כן אכפת לכן.. אני מניחה שאני חוזרת שוב לאותה נק' שאני תמיד מגיעה אליה בסוף והיא תחושת ה"לא מגיע לי".. זאת התחושה שהמחלה מיקמה אצלי בנפש טוב טוב וכעת קשה לי "לעקור" אותה.. מחר אני בטיפול ואני מחכה כ"כ להוציא את כל מה שאני מרגישה.. כבר נמאס לי לספר כל הזמן כמה קשה ורע... שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן.......
תקווה לבנה16/02/2009שירן יקרה.. אולי אגיב לך ולא כ"כ תביני איך זה מתקשר לתגובה שלך,ובטח לא אתייחס לכל הנקודות עליהן כתבת. אבל אני חושבת שזו דוגמה מובהקת לכך שאת חושבת שאנשים כיביכול אינם "סופרים" אותך, את יכולה לחשוב עם עצמך למה התחושה הנוראית והלא קשורה למציאות שאת מרגישה שגם פה כבר אין לך מקום? תחושות שאנו מרגישים, אם לא אומרים לנו את זה באופן ישיר, אנו מין הסתם מקבלים את התחושה ממעשים..אז מאיפה את בדיוק הרגשת שאין לך מקום פה? מי נתן לך את התחושה הזאתי? את רק בעצמך כתבת הרגע שאנחנו כן נותנת לך תחושה שיש לך מקום פה, אז מאיפה באה התחושה הזו? חשבי ע"כ..יקרה, אינני קטנונית איתך ואינני נתפסת איתך על הפרט הזה כי באת נפגעתי..ממש לא יקרה, אני לא נפגעת כי אין לי סיבה להיפגע, לא חשבת לפגוע בי או במישהי אחרת..הבעיה שאני רואה היא שאת פוגעת בעצמך עם התחושות האלו וההרגשה שאת מייצרת לך עקב התחושות האלו של הבדידות, את מתארת כמעט חוסר קשר עם המציאות העכשווית, יקרה, מה קורה? למה את נאבדת בתוך חור שחור כזה? את הרי מנצחת, וכבר אמרתי לך..מה קורה שאת נעלמת לתוך תחושות הרסניות וכואבות של עצמך? שירןןןןןןןן יקירה!! תנחתי על הקרקע יקרה שאת..בואי נרד לפה לקרקע הבטוחה, בואי נתחיל לראות בעיניים בריאות את המציאות כפי שהיא..מי שנפגעת פה וסופגעת את ההרגשות הרעות האלו זו רק את, וכעת חבל לי שבעצם מי שגורמת לך להרגיש רע זו אך ורק את.. בואי נתחיל לזהות את הנקודה בה ההרס מתחיל..אני מוכנה להיות פה בשבילך, אני חושבת שלבוא וללטף אותך ולהגיד לך שהכל בסדר והכל יעבור עם הזמן, זו טעות מזעזעת!!! כי הזמן אינו מעביר דבר..הזמן יכול לרפא פצעים פתוחים, הזמן יכול להרגיע, אבל הזמן לא יכול לשנות תפיסות שלנו שאנו מתנהלים מתוכן.. יקרה, אני מקווה מאוד שתקראי את התגובה הזו בשבילך, מבין כל הנקודות שכתבתי, אני מקווה שתמצאי איזו נקודה שאת יכולה להתחבר אליה...ולאט לאט לצמוח...לא לדעוך..לא לשקוע השקיעות משקיעות אותנו...ואת שוקעת מבלי לשים לב, נזכרת כשאת כבר כ"כ למטה.. בואי ננסה לעלות בצעדים איטיים, מה את אומרת? ערב טוב רגוע ושלו שיהיה לך, תקווה לבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה לבנה
שירן17/02/2009את כ"כ צודקת.. אני כבר כ"כ רגילה לתחושות האלה ש"לא סופרים אותי", ש"לאף אחד לא אכפת" ש"לא רוצים בנוכחותי" שאיני שמה לב שאני מתנהלת ממש על פי זה..יום יום מבלי לעצור לרגע את מעגל ההרס הזה. זאת תחושה פנימית שמלווה אותי תדיר ונורא קשה לי "לעקור" אותה מתוכי!! תחושת ה"לא מגיע לי" שאני מרגישה מתעצמת כל הזמן ותובעת את קיומה. זה כתוצאה מהמחלה , ואני עושה ככל שביכולתי כדי להיפטר מהתחושות הלא הגיוניות האלה ולהתחיל להרגיש שבאמת מגיע לי. את יודעת היום שמתי לב כמה בעצם אני חווה דברים בעוצמתיות כ"כ חזקה הרבה יותר מאחרים! כמה אני שיפוטית וביקורתית לגבי עצמי כשבעצם בעיני אחרים זה נתפש כדברים של מה בכך והם אפילו לא שמים לב בכלל לכל אותם "פגמים" שאני מוצאת בעצמי כל הזמן.. שמתי לב כמה הראייה שלי מעוותת!! כשאנשים מחמיאים לי המחשבה הראשונה שעולה לי לראש היא: "על מה הם בכלל מדברים?!, אין להם מושג מה הם אומרים בכלל".. למדתי לגמד בתוכי כל מחמאה , כל יחס טוב שאני מקבלת מאנשים, כל מילה טובה.. כנראה שזה נהיה מין מנגנון הישרדות כנגד כל מיני פגיעות ואכזבות. אבל אני באמת מתאמצת לשנות את זה.. כי אי אפשר לחיות חיים על בסיס חשדנות כל הזמן.. תודה שאת כאן כדי להאיר את עיניי! שלך, שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור, שירן ותקווה :-))מחפשת מוצא11/02/2009
קרן אור יקרה- תודה על העידוד! אני זוכרת ומרגישה את כל הכוחות שהמחלה לוקחת ממני. רציתי לספר לך שקיבלתי תפריט חדש, שונה מאוד ממה שקיבלתי אצל הרופאה המקסימה שלי, 3 ארוחות ביום, קטנות ואני מתמידה בו ואפילו לפעמים "מפנקת" את עצמי בקצת יותר.. אני מנסה ללמד את עצמי שבאמת מגיע לי לקבל את הדברים הטובים ואת ההנאה שבאכילה. היום אני נמצאת במקום שבו אני עדיין לא חושבת שמגיע לי, אבל אני לא מוותרת כי אני נמצאת במקום טוב ביחס למה שהייתי לפני מספר חודשים וחבל לי לאבד את זה!! שירן מתוקה- אני מכירה את המקום שבו את פתאום מבינה שפחות קשה לך, מההתחלה. כבר הייתי שם בטיפול הקודם ואני מחכה להגיע לשם גם הפעם.. מה איתך? איך בטיפול? תקווה מקסימה- הרבה זמן לא דיברנו, קצת נעלמת.. מה שלומך? איך עובר עלייך השבוע? אני חוזרת לי ללמוד, מחר יש לי מבחן גדול וחשוב! אחרון.. :-) שיהיה לכולכן המשך יום נעים... באהבה, מחפשת מוצא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מוצא מופלאה!
קרן אור11/02/2009כמה אני שמחה לקרוא בשורות וביניהן כמה את נמצאת במקום אחר עם עצמך,מקום של חמלה,הבנה והקשבה לגוף!איזה דרך עשית וכל שנותר לי הוא לומר לך כמה אני גאה בך!
מאחלת לך שהרגעים האלו של הקבלה העצמית ילוו אותך תמיד!
בהצלחה במבחן מחר(למרות שאני בטוחה בכך!)
שלך בהערכה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת מוצא יקרה..
תקווה11/02/2009בהצלחה ענקית במבחן מחר! אני שמחה בשבילך שזה אחד אחרון ואשמח להגיע לשלב שבו אני אוכל להגיד אותו דבר... רציתי לשתף אותך במשהו קצת מצחיק שקרה לי בב"ס בתקווה שזה יגרום לך לחיוך- היה לנו שיעור אזרחות בספריה והמורה אמרה שבארצות הברית יש חוקה אבל בא"י אין, ושאלה למה זה ככה? אז אמרתי- כי אמריקה הצהירו שכל הזכויות שמורות... למזלי היא לא שמעה אבל לפחות מסביבי כמה אנשים צחקו שזה תמיד כיף, כיף לי לראות אנשים שהפנים שלם מתמלאות באור כי הם רואים אותך- זה נותן תחושה טובה.. אני גם ממש שמחה בשבילך שהטיפול עושה לך טוב ומאחלת לך רק כל טוב! מצטערת שנעלמתי קצת בזמן האחרון הדברים פשוט קצת לחוצים בב"יס וגם עוד שניה מתחיל הסבב האחרון שלי של מתכונות ובגרויות, אני מקווה שלא אכפת לך כי אני באמת שמחה לשמוע ממך! אני מקווה שבימים הקרובים אספיק להגיע למרפאת הנוטרים ולמלא את השאולן שלהם שלפני הטיפול אני פשוט קצת מפחדת מזה ומחקה לדבר עם אחת החברות שלי שאחותה בדיוק התחתנה אז הדברים זזים קצת לעט אבל לפחות הם זזים בכיוון הנכון.. שלך תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת מוצא יקרה
שירן13/02/2009כמה כיף לשמוע שאת מתקדמת!! שאנחנו מתקרבות בכל צעד כזה לעבר ההחלמה אפילו שהצעדים הם נורא איטיים אבל זה שווה את זה. גם אני מרגישה התקדמות עצומה מבחינת האוכל! מקשיבה לגוף שלי הרבה יותר ולא "דוחפת" לו דברים שהוא לא אוהב ושונא, רק כי המחלה מצווה זאת עלי. הלוואי וזה רק ימשיך מכאן לעבר ההחלמה הסופית שלנו! אגב, איך הלך לך במבחן? שמחה לשמוע שהוא כבר מאחורייך בכל אופן. שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתן מקסימות!!
מחפשת מוצא14/02/2009קרן אור שלי- המבחן היה לי קל באופן יחסי כמובן, אבל ככה זה כשולמדים כמו שצריך! אני רוצה לשתף אותך במשהו חשוב. אני עוברת תקופה קצת מוזרה.. אני מרגישה שאני לא באמת אני! אני רגילה להיות החלשה, זאת שלא אוכלת, שלא שותה כלום מלבד קפה. אני לא זוכרת יותר מידי מעצמי מהתקופה שלפני המחלה- הרי שזה היה לפני כ"כ הרבה שנים, אבל אני מרגישה מישהי אחרת. חזקה יותר, אוכלת, מנסה דברים חדשים, נלחמת על החיים ונלחמת להוציא ממני את המחלה. עם כל יום שעובר אני מרגישה שאני "גודלת" ואז הגוף מתייצב.. את מצליחה להבין אותי? קשה לי להסביר את זה, אבל בסופו של דבר אני לא מרגישה אני אלא מישהי אחרת שאני מנסה בכל הכח לקבל ולהבין!! אחרי כל ארוחה אני מרגישה את הבטן ונלחמת עד עייפות בקולות המחלה כי התאמצתי בשביל להגיע לכאן ואני לא רוצה לחזור אחורה.. במקום מסויים, אחרי שאני חושבת על זה, אני אפילו מרגישה קצת טוב עם החוזק הזה שאני מקבלת!! אני כ"כ מחכה לפגישה ביום שני כדי להתפרק מכל הגועל שנאסף בתוכי!! רציתי לשאול אותך, איך את מרגישה? תקווה יקרה- אני מקווה שהלחץ לאט לאט ירד בבית ספר.. דרך אגב, באיזה כיתה את? יב' נכון? בכל מקרה, אם כן אז עוד מעט ירד הלחץ.. ומה עם טיפול? התחלת משהו חדש? שירן יקירה- אני שמחה לשמוע שאת שמחה בשבילי! :-) ויותר שמחה לשמוע שקצת יותר קל לך ושאת לא עוש רע לעצמך ולגופך! אני מבינה כמה זה קשה ואני ממש גאה בך! איך בטיפול? איך עבר עלייך הסופ"ש? בנות יקרות, תודה על התמיכה והחיזוקים.. שיהיה לנו לילה מקסים, שלכן ובאהבה, מחפשת מוצא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת מוצא יקרה!
שירן15/02/2009אני כ"כ שמחה לשמוע שהלך לך טוב במבחן! זה מדהים אותי כל פעם מחדש ההתמודדות שלך, התפקוד שלך גם עם הלימודים וגם עם המחלה.. זה רק מראה לי כמה כוחות יש בך! אני לצערי לא מרגישה טוב כ"כ.. עבר עלי סופ"ש נוראי מלווה בהרבה דמעות ועצבות. קשה לי עם הגוף שלי..קשה לי מדי..תמיד היה לי קשה... <מאז פרוץ המחלה> העבודה רק ממחישה לי עוד יותר את הקושי הזה..כשאני רואה בנות רזות שמהלכות מולי במקום העבודה שלי ואני מסתכלת עליהן בקנאה וחושבת: "כך היה נראה הגוף שלי לפני המחלה" זה פשוט הורס אותי, שובר אותי לגמרי! אני מתגעגעת למי שהייתי פעם.. לפני המחלה..שאכלתי כמה שרציתי והיה לי חילוף חומרים מהיר, שהיה לי גוף רזה יותר ומאוזן..וכעת אני כבר 6 ק"ג מעל התקין ואני לא מסוגלת להסתכל בעצמי במראה.. הכל כ"כ קשה.. אני מזדהה המון עם הדברים שאמרת.. שאת מרגישה את הבטן שלך אחרי שאת אוכלת והכל פתאום נהיה כ"כ מודע!! בצורה כזו שאי אפשר לסבול יותר.. וגם אני מרגישה מאז שהתחלתי לאכול שאני בן אדם אחר..שנולדתי מחדש..אני מרגישה בכל אופן שזה לרעה ה"היוולדות" הזו.. כי כמו שאמרת וגם אני מרגישה כך- אני נאבקת בכל כוחי לקבל את הבן אדם החדש הזה שקיבלתי לחיקי בעקבות המחלה..וכל פעם אני נכשלת..=/ למרות הכל אני מרגישה שיפור ענק מבחינת האוכל..אני יותר גמישה עם עצמי ומרשה לעצמי לפעמים קצת יותר.. אך הקבלה הפנימית והחיצונית לא מגיעה..היא רחוקה ממני לצערי שנות אור.. שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולליאורה11/02/2009
קרן אור היקרה! אני רוצה לומר לך שזו פעם ראשונה ב 6 השנים האלו שאני משתתפת בפורום תמיד צפיתי מהצד... אני מרגישה הקלה, ושמחה שיש פה מישהו שיתיחס לדברי... ויבין אותם!!.... זה בחיים לא היה לי.. וזה מדהים! אני רוצה ללכת לטיפול אך מכיוון שכבר ניסיתי בעבר 4 פסיכולוגיות שונות, מטפל רוחני, ומאמן אני לא יודעת כל כך אם אני מאמינה בטיפול... ואם יעשה לי טוב לדבר על כל הדברים האלה כי לפי ניסיוני כשאני מדברת על הבולמיה ועל דברים של פעם אז אני מרגישה חולה ואז המחלה אכן משתלטת.. ובינתיים אף טיפול לא עזר לי האם זה נשמע הגיוני? הייתי רוצה ללכת למישהי מומלצת על ידי מישהי מפורום זה או על ידיך.. יש למישהי פסיכולוגית טובה באיזור המרכז?? תודה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה יקירה
תקווה לבנה11/02/2009ליאורה יקרה, לגביי שאלתך, אם זה נשמע הגיוני שכאשר את מדברת על המחלה אז את נכנסת לזה יותר ומרגישה יותר בתוך המחלה..זה אכן הגיוני, אבל תביני שזה כנראה הדבר היחידי לטיפול..צריך להבין מה קורה וקרה בחייך ומתוך כל זה, מה בעצם גורם לבולמיה להתפרץ? למה את מרגישה את הצורך העז הזה לאכול ולאכול ואחה"כ להקיא...על זה את כן צריכה לעבוד, ובכך שתביני תוכלי גם להבין שזה לא עוזר לך בדבר, ומכאן צריך להתחיל לטפל בבעיה האמיתית והשורשית של כל העיניין, האם יש הבנה??? הבנתי שאת כבר שש שנים בתוך כל זה..יקרה, שש שנים זה לא קצת ולגוף להתמודד זה גם לא פשוט וקל, אבל אני מבטחה לך שיש כאלו שהן הרבה הרבה יותר, וגם יוצאת מזה, "ותיקה" זה יחסי מאוד, אני ממליצה שפשוט תקחי את עצמך מבלי כל ההגדרות האלה של "בולמית ותיקה", ותתחילי לבדוק מי זו ליאורה, לא ליאורה ה"בולמית" עם ההפרעות אכילה (שאגב לדעתי קודם כל זה הפרעות, בלי שום קשר לאכילה)..להתחיל לתייחס למי שקיימת אצלך, לליאורה שהיא בנאדם, ולא סימפטום של כל מיני בעיות שכן יוצרות הפרעות באכילה.. לגביי המטפל, איפה את גרה? אגב, מה את עושה ביומיום? האם את מצליחה להעסיק את עצמך קצת במשהו שאת אוהבת? על מנת לא להתמקד כל הזמן באוכל ובהקאה שתבוא בסיומו. בינתיים מאחלת לך המשך יום קל, ואולי תתחילי לחשוב מי זו ליאורה, זה יכול להאיר הרבה נקודות חשוכות שלא התייחסת אליהם עד כה. תקווה לבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאורה יקירה
קרן אור11/02/2009שמחה שאת מרגישה בנוח מספיק בכדי להשתתף בפורום הזה באופן אקטיבי ולא פסיבי,וכי בכך תוכלי למצוא את התמיכה וההבנה שדרושים לך כדי לגייס את הכוחות ולמנף אותם לכדי עזרה עצמית.
אני יכולה להבין את התחושה של האכזבה,זה הרי לא פשוט להחליף 4 מטפלות בזו אחר זו,אבל את יודעת איך זה-זה עניין של מזל וכימיה,ואפשר שפסיכולוגית אחת תתאים למישהי ולך לא,והפוך.הדבר הכי חשוב לטעמי הוא לא סוג הטיפול אלא רמת הכימיה שיש לך עם המטפלת.וצריך לנסות עד שמוצאים את המטפל המתאים שילווה אותך בתהליך הזה,לפעמים זה הולך בקלות ולפעמים פחות,אבל אל תוותרי.
ובכ"ז אשמח להמליץ לך על מטפלים ואם תכתבי לי את המייל שלך אתן לך גם טלפונים.
כל הכבוד על הרצון,זאת התחלה נפלאה!
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולמית..עדיין...לא רוצה לתמיד..ליאורה10/02/2009
זנ מוזר כשאני מדחיקה את המחלה ומאמינה שאני לא מקיאה יותר זה מחזק אותי הייתי שבוע שלם בלי להקיא אבל עכשיו 3 ימים ברצף שאני זוללת ומקיאה אני מרגישה שמנה אני חייבת לרזות ואני יודעת שאני רק משמינה מהזלילות וההקאות האלו ועדיין לא מצליחה לעצור את זה. זה מתסכל אותי כל כך אני מדוכאת לא יכולה לחשוב על כלום לא ללמוד..(אני סטודנטית) לא להנות מכלום ולא לחייך באמת. כל יום מחדש אני קמה ואומרת שלא אקיא לפעמים זה עובד אפילו שבוע שלם.. אבל בתוך תוכי אני כנראה יודעת שאפול מתישהוא וזה אכן קורה..! אחרי 3 ימים כאלה אני מפקפקת ביכולותיי להיות נורמלית... את חושבת שללא טיפול פסיכולוגי אי אפשר להצליח?? אני חושבת שזה הרבה בגלל שאני בבית עדיין. בגלל הבולמיה אני לא עצמאית והרבה דברים בחיי מעוכבים בגלל דימוי עצמי נמוך..בתקופות השמנות.. כי כשאני רזה אני נראית נהדר! אני לא מסתדרת עם ההורים שלי. אני כועסת על אבא שלי תמיד ..ואני לא יכולה לומר למה נמאס לי שהם מתעלמים מהמחלה שלי נמאס לי שחושבים שאני סתם פרה וחזירה למרות שלא אומרים נמאס לי שהם לא מבינים כלום!!!!!!!!!!!!!!! ואמא שלי מייעצת לי להגיד לעצמי שזה לא בריא??!!! מה ?? מה ?? מה הם לא מבינים??? אני שונאת את הטיפשות שלהם!!!!! אני מצטערת שאני כה זועמת... אף אחד לא מבין אותי ואני לא יכולה להסביר לאף אחד מה אני עוברת יום יום שעה שעה בלי שמחשבה על אוכל לא חוצה את ראשי... אני כל כך רוצה להבריא ועכשיו אני למרבה האירוניה יושבת וכותבת אחרי שאכלתי איזה 4000 קלוריות והקאתי!!! נמאס לי נמאס לי ! אין לי אמון בעצמי! וזה תוקע אותי בכל כך הרבה דברים בחיים! טוב ממחר אחשוב בריא ולא אקיא... המטרה עכשיו שבוע..מקווה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקרה,
קרן אור10/02/2009אני חוזרת על מה שכתבתי לך בפוסט הקודם-טיפול,טיפול,טיפול!!!
כל עוד שלא תפתרי ותדברי על הבעיות,החששות והרגשות האמיתיים שלך ותעבדי אותם(כשהתחלה יכולה להיות הבנה שגם אם הורייך מאכזבים אותך מסיבה כזאת או אחרת,זאת לא סיבה מספיק טובה להפנות את כל הכעס כלפיי עצמך! ולצערי אני אישית מכירה את זה טוב מידי,ואני מבינה עד כמה זה כואב מבפנים..אבל אין לנו שליטה ע"כ,אלא רק על עצמנו)-את תמשיכי להקיא אותם לאסלה.ולכן כל תקופות "הגמילה" מהקאות לא מחזיקות לך יותר מידי זמן,כי אפשר לדכא את הרגשות אבל בסוף הם עולים ודורשים את ההכרה שלהם,ושוב אנחנו מטביעות אותם..המעגל הזה חייב להשבר.הדפוסים הללו חייבים להשתנות.
אני יכולה לומר לך שרק היום אני מצליחה לדבר עם ההורים שלי על מה שעברתי בגללם,והם עד היום לא מסוגלים להבין או לקבל את זה.מבחינתם אני רגישה מידי,מוכר??
אני מבינה את הכעס שלך יקירה,האנשים שהכי קרובים לנו,אלו שאמורים להגן ולתמוך בנו באופן טוטאלי פוגעים בנו ומאכזבים אותנו,וזה קשה לצאת ולהתמודד עם אנשים אחרים עם חוויה אישית כזאת..אבל,כן אפשר.זה דברים קשים לפתיחה ולכן אני מדגישה את חשיבות הטיפול.
ליבי איתך,אבל זה לצערי לא מספיק,את צריכה לצאת למסע הזה בעצמך,
ואני אהיה כאן כדי ללוות אותך.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)