פורום פרידות, גירושין, בגידות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללכת או להישאר?
    מעיין
    09/10/2012

לפני 4 חודשים הכרתי בחור ואחד הדברים הראשונים שאמרתי לו זה שעוד 4 חודשים אני עוזבת לעיר אחרת
    מבחינתי זה היה עוד אחד מאותם דייטים שיצאתי אליהם בשנה וקצת האחרונות בעיקר כדי לעבור את האקס וסתם לבלות , בדייטים ו"להישאר במשחק"
    אבל מה דווקא איתו זה התפתח, אנחנו באים מרקע די דומה ומאותו אזור
    אני לקחתי את תחילת הקשר מאוד בקלילות וזה מה שגרם לקשר להיות טוב עבורי ואני מניחה שגם עבורו, הוא הווה עבורי תיקון לאיך זוגיות צריכה להיות מבחינת הביחד והקשר
    בזמנים שונים בהכרות הוא הביע חשש מהעזיבה שלי ואמר שנקשר ואוהב ואני אמרתי לו נראה מה יהיה
    כרגע אני במצב שלצערי כמו שלפעמים קורה לי בקשרים אני קצת מתחילה לפתח "תלות" גם ממקום של חוסר סיפוק בכמה מקומות בחיי , ויותר צריכה שהוא ירצה להיות איתי . וסוג של מפריע לי שהוא מקדיש כ"F הרבה לעבודתו.
    אבל זה מילא כי עוד רגע אני גם הולכת להיות עסוקה מאוד ואנחנו מביעים רצון כן להמשיך להיות ביחד
    וכאן הבעיה גם מבחינת החיים העתידיים שלו וגם מבחינת הוא עצמו, למרות שיש בינינו תקשורת נכונה ויש חופש לכל אחד , אני מתחילה או כבר עם רגשות כלפיו ולא יודעת אם להמשיך את הקשר , אם מה שגיליתי עד כה אם יש לי חששות לגביי העתיד איתו ואם כן אז איך אפשר ממרחק להרגיע אותן, והפחד האידוטי אולי אבל שאם אני ממשיכה איתו נגיד כמה שנים ממרחק ואז אגלה שמקרוב ובחיי היום-יום הקשר לא מתאים לי ,ואני מבזבזת עליו זמן שכרגע הוא רב , אנחנו בני 23,24

לא מבינה את עצמי למה אני לא יכולה לחיות את הקשר הזה להיום ולהנות ממנו כי יש בקשר בינינו המון דברים טובים וגם בו עצמו דברים טובים שאני מעריכה בתור בן-אדם ובתור בן-זוג שלא היו לי עם בחור אחר, ואני קצת חוששת שקשה למצוא כזה בחור וכבר יכולה לראות אותי הרבה זמן לבד ובסתם דייטים חסרי תוכן, בעוד כשאיתו כן יש דברים טובים למדי, למה אני מסתבכת עם הפחד מהעתיד....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ללכת או להישאר?

הוספת תגובה

• ללכת או להישאר? - תגובה

יששכר רוטרי
    09/10/2012

שלום לך מעיין,
    ההתלבטויות שלך לא רק שהן מובנות לי, הן משקפות את הרצינות שלך ואת האחריות הבוגרת שלך בהקשר לעתיד...בקיצור את פרפקציוניסטית,
    ומכיון שכך... את תמשיכי להתלבט ולהתלבט...ועד אז יכול להיות שהצד השני יאבד את רצונו, ואת סבלנותו בהקשר הנידון.
    הואיל שאת חוששת שקשה למצוא בן זוג כזה, ונמאס לך מכל הדייטים כאמור, אני רוצה להציע לכם את עזרתי, על מנת ששניכם תדעו אם אתם מתאימים כזוג... שאינו מפתח תלות, אלא הדדיות, ולא רק לתקופה קצרה,..
    אני כתבתי מאמר שכותרתו "הזוגיות הטובה מתחילה מהבחירה הנכונה"...
    את המומחיות הזאת שלי אוכל לנצל לטובתכם כך שלאחר מספר פגישות אתם תדעו בוודאות לאן פניכם מועדות.
    רוטרי יששכר מומחה לזוגיות ולמיניות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת שבעלי חזר לבגוד בי
    שרית
    08/10/2012

לפני ארבע שנים גיליתי שבעלי מנהל רומן (אנחנו נשואים 8 שנים) עם מכרה שלנו,ביחד עם הרומן הזה התגלו כמה סטוצים שהיו,בגילויים האלה רציתי למות,עולמי נחרב ביום אחד,התמוטטתי רגשית,נפשית ופיזית.עברתי תקופה שאני לא מאחלת לשונאיי,כמעט שנה לקח לי להבין שהחיים ממשיכים הלאה,והרבה זוגות עוברים את זה,לצערי.
    דיברנו הרבה על מה שהיה,למה זה קרה,מה הוא חיפש שם שאני לא הצלחתי לתת.אני בעקבות כל זה השתניתי לגמרי.זה חיזק וחישל אותי וגרם לי להבין מי אני ומה אני,הפכתי להיות פחות תלותית,יותר עצמאית,הבטחון עלה דווקא מתוך התהום שהרמתי את עצמי ממנה.
    ועם כל הדמעות והכאב המשכנו הלאה,היינו קרובים מאוד לפרידה,כמובן מהצד שלי,אבל במחשבה הרציונאלית,ידעתי שחוץ מבריחה ופריקת המתח לא היה שום דבר מעבר לזה.(היה לי קשר טוב עם המאהבת של הרומן והיו לנו הרבה שיחות)
    אז המשכנו,ניסנו להתגבר יחד,לחזק,השתננו יחד,לאחר שנתיים הרגשתי שעלינו על דרך המלך היינו יותר קרובים מפעם,מאוהבים מחדש,חרמנים בטירוף וכך הזמן חלף לו והיה זמן טוב.
    היום אנחנו ארבע שנים אחרי הפיצוץ הגדול שהיה לפני כמה שנים,ולי יש תחושה שמשהו שוב קורא מאחוריי גבי.כמובן שאני בטוחה שהיום בעלי יהיה יותר חכם ויסתיר ממני יותר ואולי יטשטש וימחק הודעות או מסרונים וכאלה,אבל יצא לי לראות הודעות מאיזה בחורה שהוא מכיר שמההבנה שלי נראה שיש משהו בינהם.לא דובר שם על סקס,אבל היו התכתבויות,כמו "אתה חסר לי"..."קשה לי בלעדייך"...ועוד בסגנון.כששאלתי אותו הוא הכחיש שאין לא שום דבר איתה,הם רק חברים טובים,הוא לא מטומטם שיסכם את הקשר שלנו שהוא עדיין עובד עליו יום יום כי הוא יודע שהוא יכול לאבד אותי בשנייה.
    שכחתי לציין שבמהלך הדרך הצעתי נישואים פתוחים,שיילך חופשי,הוא לא רצה.הוא נורא פוחד עליי,פוחד לאבד אותי,קשור אליי נורא.
    אני כותבת פה כי מצד אחד אני יודעת שגם אם הוא בוגד שוב אז אין לזה שום דבר מעבר ואני הכל בשבילו וההיא היא רק המקום לפרוק עוד מתח ומצד שני אם אכן הוא בוגד שוב אזי הוא משקר לי,בוגד באמון שלי,בוגד בי?
    את האמת אני דיי מבולבלת.כי אני יכולה להמשיך הלאה אבל מצד שני קשה לי כי זה לא מרפה.
    אני חייבת לעצמי את האמת ומניסיון אני יודעת שלא קל איתו...אם אני רוצה את האמת אני צריכה לעבוד קשה ולנסות לעלות עליו איכשהו
    אנחנו כרגע בפסגה,יש לנו קשר מדהים,אנחנו מחוברים רגשית ופיזית,פתחנו עסק חדש יחד,עברנו דירה לבית מקסים בצפון עם שקט ושלווה,יש לנו שני ילדים והוא מצידו רוצה עוד אחד...אולי הפעם ייצא בן...אבל אני לא יודעת...באמת לא יודעת מה לעשות
    האם ככה עולם נוהג?וככה כולם חיים?פתאום אני מגלה שכמעט כל הזוגות מסביבי מישהו מבן הזוג בוגד?
    מחפשת את העצות שלכם ואת העזרה,כי משהו בלב דוקר וכואב

לקביעת תור
    סגירה
    חוששת שבעלי חזר לבגוד בי

הוספת תגובה

• תלוי איזה טיפוס את.

Dona
    09/10/2012

אם את טיפוס שמטאטא הכל מתחת לשטיח, טיפוס של בת יענה תמשיכי להגיד לעצמך שאתם בפסגה, שלההיא הוא הולך רק כדי לפרוק מתח (בעיני אין דבר כזה) ושהוא לא רוצה נישואין פתוחים בגלל שהוא מפחד עליך ומאוד קשור אליך.
    אבל אם את טיפוס ש״תופס את השור בקרניו״ שמסוגלת להתמודד עם אמת כואבת,
    תתעוררי ותפעלי.
    זה שהוא אינו מסכים לנישואין פתוחים זה לא בגלל שאוהב אותך. זה בגלל שהוא אגואיסט ומוכן לפרגן לעצמו מה שאינו מוכן לפרגן לך. כי הוא אוהב שיש לו בבית אישה שותפה שאפשר לסמוך עליה ובחוץ מאהבת המגשימה את הפנטזיה המיניות.
    לפי מה שסיפרת האדם פשוט אגואיסט ובוגד סדרתי שיש לו חלוקה מאוד ברורה לגבי תפקידי הנשים בחייו.(בטח כמו הרבה גברים לוקה בתסמונת הקדושה והקדשה)
    תבררי מה באמת קורה (לבד או עם חוקר) ובהתאם לזה תחליטי איך רוצה להמשיך בחייך. איתו או בלעדיו. פניה לטיפול זוגי או נישואין פתוחים (כן, גם ללא ידיעתו).
    עשי מה שטוב לך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה אבל יש בעיתיות

שרית
    09/10/2012

היי,קראתי את התגובה ואלה בדיוק הדברים שעוברים לי בראש,לא מתאים לי לטאטא,או להתעלם או להיות "בת יענה" כי אני בכלל לא כזאת.
    אבל זה לא כזה פשוט כי אין לי משהו מוגדר לבוא אליו ולהגיד "הנה-עשית ואני יודעת",הכל זה ממסקנות שלי ואין לי 100%,אז באמת אני לא יודעת מה.חשבתי להביא אותו במפתיע למכונת אמת,לשאול שם שאלות ולקבל תשובות,חשבתי להפגש עם אחת הנשים שאני חושדת שהיה לי מזמן איתה סטוץ ולתחקר אותה כאשה אל אשה...כל הזמן הראש עובד איך אני עושה ומה אני עושה?
    האם צריך להפרד?הריי בכל פעם שאני מרגישה משהו ובאה אליו הוא מכחיש ונשבע...שלא היה כלום
    ואני לא יודעת אם אני עושה נכון בשתיקה שלי,אני מרגישה שאני חייבת לעצמי ראיות.
    אולי צריכה לחטט יותר בפלאפון שלו,למצוא משהו יותר ברור ואז להגיד.אני יודעת?
    או שלא לחכות בחיבוק ידיים ולתחקר בינתיים את אחת הנשים ואם היא תאמר שאכן היה משהו אזי הוא משקר ואז אדע שהוא משקר לי גם לגבי הכל
    מה אני יכולה לעשות כדי שיבין שהנישואים שלו איתי לא כאלה בטוחים ואני בתוך תוכי מתנדנדת,איך אני יכולה לדבר איתו?הריי בכל פעם שאנחנו מתחילים שיחה על זה,הוא טוען שהוא בשמיים איתי ועובד כל כך קשה קשה על הקשר שלנו כדי שהכל יהיה טוב,ובכלל לא מעניין אותו דברים בחוץ.אני מתחננת לעצות,לעזרה.איך אני יכולה לעלות עליו?להוכיח לו שבקלפים ביידי?האם הכל צביעות מצידו ומשחק????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור שאת חשדנית ולא שקטה לגביו

Dona
    10/10/2012

הייות ואת למודת נסיון (בגלל הבגידות שלו בעבר) את מאוד חשדנית. אולי בצדק אולי שלא בצדק. ובשביל השקט הנפשי שלך צריכה לברר מה קורה, אם בוגד או לא.
    איני מציעה לך לברר זאת איתו (כי אין מצב שתקבלי את דבריו של אדם שאינך סומכת עליו וחושדת בו).
    להיפך. תהיי עירנית אבל תרדי ממנו. אל תנדנדי אל תלחצי. שירגיש חופשי. ואם באמת בוגד אז גם ירגיש יותר בטוח ויהיה פחות זהיר.
    ובנוסף, יכולה לחקור (במחשב, בפלפון) אבל רק אם בטוחה ב-100% שאינך משאירה עקבות שבלשת אחריו. בהחלט יכולה להעזר באיש מקצוע (בטכנולוגיה או מעקבים) אבל שוב, רק דברים שבטוחה שלא ירגיש. וכשמרגישה שיש משהו יוצא דופן בהתנהגותו, לחקור נקודתית. (אגב התכתבות בסגנון ״אתה חסר לי״ ״קשה לי בלעדיך״ בהחלט מחשיד שהוא חזר לסורו.)
    בסיכום:
    תהיי עירונית (מאוד), אל תדברי איתו על חשדותיך ואם יש חשדות יותר מבוססים תשיגי לך עזרה מקצועית בהשגת הוכחות . רק אז, עם הוכחות ביד (אם יש) תתעמתי איתו.
    לא לפני.

(שאלת אם כל העולם נוהג כך. אז לא. לא כל העולם. יש גם אנשים עם יושרה פנימית. אבל מעטים מדי. לצערי.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סופר חשדנית

שרית
    10/10/2012

יש אמת בדברים לאור מה שעברתי אני סופר חשדנית
    זה מה שעשיתי בעבר,נתתי חופש אבל בלשתי בדרכי.זה לא היה קל ועכשיו זה נהיה עוד יותר מסובך
    אבל ברור לי שאני לא אשקוט עד שאבדוק ואנבור ואחטט
    וכשיהיו לי ההוכחות?יהיה יותר קל להתעמת איתו?
    ואם לא אצליח להשיג הוכחות והוא יהיה יותר מתוחכם מפעם????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם הוכחות - קל יותר להתעמת. ברור.

Dona
    12/10/2012

ניגשת לעימות עם בטחון עצמי, עם הוכחות שלא יוכל להכחיש.
    ככל שמרגיש אותך חשדנית יותר הוא נעשה זהיר יותר. וקשה יותר לתפוס אותו.
    אבל הוא לא מושלם. אם בוגד, מתישהו יעשה טעות. ואת תתפסי.
    אגב, טוב תעשי אם תשני את דפוס הבדיקות שעושה. אפילו הפסקה מוחלטת לזמן מה. הכל כדי שירגיש מספיק בטוח כדי להרפות מהזהירות שלו. ושוב, אם יכולה קחי לך עזרה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא פשוט לבדוק אותו

שרית
    12/10/2012

היי לך...
    האמת שזה נהיה יותר מסובך מלפני כמה שנים,כי הריי ברור שאם אכן קורה משהו אז הוא סופר זהיר...קוד בפלאפון...קוד במחשב...
    האפשרויות לבדוק אותו הצטמצו רסות ואין לי הרבה אפשרויות...
    זה נהיה משימה לא פשוטה
    אבל חושבת שארפה עכשיו,לא אשאל שאלות ולא אבדוק.אני בטוחה שאם משהו קורה מאחורי גבי אז מתישהו זה ייצא לאור אפילו במקרה כמו שהיה בפעמים הקודמות.
    אני אכנס למצב של שקט והשקעה בזוגיות,אבל אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם שוב יתפוצץ לי משהו בפנים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה-עצות,מה לעשות??????????

שרית
    09/10/2012

בבקשה תנחו אותי מה עליי לעשות?
    לקום וללכת?להתעמק עד שאמצא ויהיה לי בינגו ואז לבוא אליו עם הוכחות חותכות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת שבעלי חזר לבגוד בי - תגובה

סיגלית גלאי
    09/10/2012

שלום עדי

למה לך לוותר על גבר שטוב לך איתו, ובעבור מה? חשדות.. אני מאמינה שאם הוא מנהל קשר מהצד, את תדעי זאת בלי להתאמץ כי מהר מאוד הוא יחרוג מהתנהגותו הרגילה היומיומית, בכל מיני דברים שתזהי אותם לבד.
    אני מציעה לך להתרכז בטוב שמתרחש ביניכם ובטוב שצמח גם מרגעי המשבר שחלפו, אין כוונתי שתהיי "בת יענה" להיפך את צריכה לדבר איתו על החשדות והפחדים, לשים לב, לשמור על פתיחות וכנות בכל המישורים, להמשיך ולהיות אכפתית, מתוך בחירה והבנה שהקשר ביניכם הוא יקר ערך, ולכן חשוב לך לשמור
    על הזוגיות והמשפחה שיצרתם.
    אני לא חושבת שייסורים עצמיים יועילו, מחשבות כיצד להשיג ראיות והוכחות, כשלעצמן מחבלות בקשר ובנפש, לא חבל?!

בהצלחה
    סיגלית גלאי ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרית
    10/10/2012

אם כל כך טוב לנו יחד כפי שהוא אומר אז למה הוא נמשך למ שקורה בחוץ?
    הריי הוא יודע בשנייה הוא עלול לאבד אותי והוא מת מפחד מזה
    לא טוב לי ככה,אני רוצה לחיות איתו בזוגיות בשקט,בלי חששות,לא רוצה להרגיש כמו חוקרת
    הוא יודע שהוא לא יכול להסתיר ממני דברים כי העובדות מדברות בעד עצמן ועד היום עליתי על כל מה שהוא עשה בחוץ בדרכים שלי
    אבל בכל זאת למה אני צריכה לגלות שוב שיש מישהי בתמונה ולא משנה עד כמה הקשר עמוק ומה קורה שם
    קשה לדבר איתו כי אני לא חושבת שהוא מסוגל באמת להיפתח בפניי ולספר לי כמו חברה
    אבל אני לא רוצה לשבת בחיבוק ידיים
    מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בדיוק מה שעובר לי בראש

שרית
    10/10/2012

שכחתי להוסיף שהכי חבל לי זה להרוס את מה שבנינו
    אני מרגישה שעבדנו כל כך קשה והגענו למשהו כל כך יפה ועכשיו בשנייה זה יכול להתפוצץ
    אני לא רוצה לפוצץ,אני אוהבת את האיש הזה אבל עם זאת אני כועסת ופגועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל חוזר לבגוד

דני
    10/10/2012

שלום רב,
    אם היית שואלת וכותבת לפני ארבע שנים הייתי עונה לך שקרוב לוודאי בעלך יבגוד בך שוב..לצערנו מי שטעם את הטעם זה כמו סם ממכר,כמעט בלתי אפשרי לצאת מזה לעולמי עד למעט במקרים נדירים שבהם התובנות שהסיכון לא שווה את מה שעלולים להפסיד..מה קרה לבעלת? תפסת אותו על חם,כמעט התגרשתם אבל בסופו של יום חזרתם לשגרה ואפילו צעדתם קדימה(שזה חיובי),לא קרה לו שום דבר שירעיד את כל עולמו והוא יפחד או יותר נכון יבין שחבל לו לאבד אישה מקסימה בשביל חגיגות בחוץ.עכשיו ככל הנראה השיכחה עשתה את שלה,קפצה הזדמנות שמי שמחפש אותה מוצא אותה ובעלך ככל הנראה מאלו שחייבים ריגושים בחוץ,עכשיו הוא פשוט יותר זהיר,מזתומרת את מוצאת הודעות שמישהי "מתגעגעת אליו והוא חסר לה"..ואת עוברת על כך לסדר היום? האם מקרה הפוך בו את מקבלת הודעה מגבר אחר שאת חסרה לו והוא מתגעגע הייתה עוברת בלא כלום? אם כן אז אתם בבעיה יותר רצינית ממה שכתבת.בכל מקרה אחוזי הבוגדים בוגדות מגיעים לאחוזים מפלצתיים וקרובים לתישעים אחוז! כך שאת יכולה באמת לראות את זה כעניין של מה בכך ולהמשיך להנות משגרת החיים וכך גם בעלך..או מנגד לא לעבור על ההודעות לסדר היום ולעשות לו סקנדל גם בבית וגם בחוץ עם אותה בחורה איך היא מעיזה לשלוח לגבר נשוי הודעות בלשון כזאת..
    הבחירה בידייך,את חווית ויודעת הכל לא נראה לי שיש עוד מה להוסיף לך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דני

שרית
    10/10/2012

אני יושבת בשקט,אבל בינתיים ממשיכה לבדוק,מחכה להיות בטוחה כדי להגיע עם מספיק דברים "ביד" כדי להוכיח לו שהנה שוב מעדת,סיכנת,מעלת באמון שלי
    הבעיתיות שלי איך לעשות כי ברור שאם אכן קורה משהו הוא זהיר פי אלף,כי לפני ארבע שנים היה לי ארבע יותר קל ועכשיו נהיה לי הרבה יותר קשה לעלות עליו.
    הוא יודע שאני מסוגלת לקום וללכת בכל רגע,הוא יודע שלא שכחת ולא סלחתי.אז איך לעזאזל הראש שלו שקט אם הוא אכן בוגד בי?
    מהם כל המילים שאומר לי?כל המשפטים המרגשים?הם סתם?ללא משמעות????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עדי

דני
    11/10/2012

שלום לך,
    הנושא של בגידות מאוד מאוד מורכב,מקיף כל כך הרבה דברים,רגשות,פנטזיות,ריגושים,מתח מיני,מי שאוהב לחויות על הקצה קשה לו להשתחרר מהדברים.קשה לתת לך עצות חכמות כיוון שיש לא מעט שיקולים כאלה ואחרים שרק את יודעת מהם ואיך ואם בכלל אפשר לחיות איתם.לדעתי את לא צריכה לנסות בכלל לתפוס אותו על "חם" ,אומרים שיש נשים נבגדות שלא רוצות לראות ולא רוצות לדעת,מעדיפות לעצום עיניים העיקר שחיי השיגרה שלהן לא תיפגע והמשפחה תישאר יחד,דבר אחד ברור,אישה שרוצה לדעת פשוט מרגישה! בזב אין ספק ולא צריך הוכחות.בואי נישאל אותך שאלה פשוטה,אם תפסת אותו על "חם" את מתגרשת חד משמעית? אם התשובה שלך היא כן אז הדרך שלך יותר קלה ופשוטה זה פשוט יקרה ויגיע אלייך,הטעות תעשה על ידו. אם התשובה שלך היא ,אולי,לא יודעת,וכו' אז אל תחפשי יותר מדי כי את עלולה למצוא...תנסי וזו עצתי כגבר להלחם עליו,מה בדיוק גורם לו לחפש בחוץ ריגושים? מניסיון אישי אני יכול לתת לך מעט עצות למימוש שאולי יבטלו את הצורך שלו ושל גברים אחרים לחפש "בחוץ" ריגושים.גברים אוהבים מתח,ריגושים,מימוש פנטזיות,אמרת שהיחסים שלכם מעולים גם במיטה,האם ניסית פעת את לממש באמצעותו ולדבר על פנטזיות שלך ושלו בפתיחות מירבית? זה המפתח לדעתי לזוגיות מושלמת,לא צריך לחפש בחוץ אם יש הכל בבית! זו מסקנה שאני הגעתי אליה מזמן.מי שמחפש משהו בחוץ הוא מחפש אך ורק את מה שחסר לו בבית.זה בעיקר יחסי מין פרועים,לא במקומות שיגרתיים,אולי אפילו ללכת על הקצה עד לגבול שאת מוכנה ובהסכמה הדדית,תבהירי לו באופן חד משמעי שאת יודעת ומרגישה שהוא מחפש ריגושים בחוץ וץבהירי לו שהוא על הכוונת וברגע שאת תגלי משהו הוא יאבד אותך ואת הילדים,תהיי חדה בנושא.
    מקווה שהצלחתי לעזור במעט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור שהצלחת לעזור!!!

שרית
    11/10/2012

היי דני
    תודה גדולה על תשובתך.אני אקח את הכל איתי ואחשוב על זה.אתה בהחלט מדבר וחושב רציונלית
    עליי לציין שקלעת בול בדבריך ואני אכן מרגישה שאני נלחמת עליו כי עד עכשיו לא ויתרתי ונשארתי איתו והוא יודע זאת ואוד מעריך ומודה לי
    ועל אחת כמה וכמה יודע שהוא כלום בלעדיי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם באמת לחכות עד שאהיה בטוחה?

שרית
    10/10/2012

האם זה נכון לשבת ולחכות עד שאצליח לפענח...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי

mosha
    10/10/2012

אני לא יודע אם זה ינחם אותך 70 אחוז מהגברים בוגדים
    וחוזרים הביתה לאישה למשפחה שלדעתי יקרה מהכל....עכשיו תשאלי איך זה מסתדר ? זה זורם ומעלמים עיין החיים יפים זהוא כך אני מבין את מהות החיים ...ואת תרגיעי תהני לך בכיףף בכל דרך שעושה לך טוב....בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לך

שרית
    10/10/2012

אני עצמי לא כזאת,אני כל חיי ובמשך כל שנות נישואיי נאמנה לבעלי,ציפיתי שהוא גם יהיה נאמן לי בכל המישורים ועד עכשיו הסטירת לחי שגיליתי את הבגידה הראשונה עוד מצלצלת לי
    הריי זה ברור לי שאני הכי יקרה,חשובה ואהובה לו אבל עם זאת ברור לי שאני לא יכולה לתת לו את כל מה שהוא צריך וזקוק.
    אני חושבת הרבה על דבריך,מוצאת את עצמי חושבת יום יום על המציאות ועל נשים סביבי שתמימות ובכלל לא יודעות שהבעלים שלהם בוגדים בהם...או שהן יודעות ומעלימות עין כי תכלס לא חסר להן כלום אז מה הוא קצת משתולל בחוץ וחוזר הביתה?
    הריי מי תלך איתם?רק זונה אבל שלא לוקחת כסף!
    אני כל הזמן במחשבות...מצוי מול רצוי...ונניח ואתגרש אז באמת מתישהו אמצא את הגבר שיהיה נאמן לי במאה אחוז?לפי מה שאני רואה כאלה קיימים רק באגדות או רק בודדים.
    מצד שני אני יכולה להעלים עין ולא להתעכב על זה ולתת לו להמשיך לשקשק שאשתו עלולה לבגוד בו בכל יום ולהחזיר לו או לעזוב אותו
    אני באמת לא יודעת מה לעשות
    אני שבורה,עצבנית,כואבת ומאוכזבת
    הדברים האלה גדולים עליי

אני אשה טובה של בעל אחד,ילדים ועבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי-

בני
    10/10/2012

היי

אני מבין את הקונפליקט שנכנסת אליו ומבין עוד יותר את הבעייתיות שלך לצאת מהלופ הזה כי כבר לא משנה מה הוא יענה לך או מה שאחרים יענו לך... את מרגישה שמשהו לא בסדר ולא יודעת איך להשקיט את הקולות שלוחשים לך - משהו קורה...
    יש פתגם שאומר " את אשר יגורת בא לך" לדאבוננו רב רובם של הזוגות שמחפשים כיום בן זוג לחיים בוחנים מראש את האפשרות של מה יקרה אם יבגדו בי? עצם ההתעסקות בזה מעצימה את התחושה שהנה זה קורה, ולא יעזור מה שנעשה ונשקיע בזוגיות שלנו כי בסופו של דבר מי מאיתנו יבגוד בדרך כזו או אחרת, בצורת החשיבה הזו יצרנו מפלצת שמזינה את עצמה בעוד ועוד מקרים של בגידות והרס משפחות!.
    -
    אני מציע לשנות את החשיבה ולהסתכל על הדברים הטובים שיש ביניכם כיום, ולחפש הזדמנויות לשפר את הקשר, זאת המטרה הנעלה ששווה בשבילה להחזיק קשר זוגי שנים על גבי שנים,
    את חייבת להפסיק ומייד את החשדות על בעלך, לא לחשוב ולא לדבר על זה, כי זה פוגע בראש ובראשונה בך!
    מעבר לזה תחשבי את תרגישי במצב הפוך, שאת מתאמצת עבור מישהו והוא חושד בך שהכל שקר וצביעות,
    בעלך מעד וגרם לך עוול נורא, אל תתני לו או למחשבות שלך עליו... לגרום לך פגיעה נוספת!
    אם הגעתם לאן שהגעתם סימן שיש בכם רצון להמשיך ולהמשיך ואפי' להזדקן יחדיו, אין לך ברירה אלא להמשיך ולהשקיע מהצד שלך בקשר מתוך אמונה שלימה שהוא מכיר בערכך ובערך השותפות שלכם ואינו מעוניין בשום דרך לפרק את כל מה שהוא/אתם בניתם במו ידיכם,
    אל תתני לרוחות רעות להרוס את הקשר הנפלא שיש לך עם בעלך, לא הרבה זוכים לרמת קשר כזו כפי שציינת, תמשיכו לבנות ביחד כי רק כך יהיה לכם טוב,
    -
    היות ואת בסך הכל בן אדם וטבעי שיהיו לך עדיין שרידים של חששות בעקבות מקרה העבר,
    אז הנה כמה טיפים :

1. דברי איתו שתפי אותו בלבטים שלך, תהיי חכמה ונעימה בשיחה,
    2. דברי בשפת ה"אני" קשה לי לחיות באי וודאות, אני מאמינה לך אבל צריכה את השקט הנפשי שלי,
    3. תאמרי לו אני אשה וכמו כל אשה אני "צריכה" את "הביטחון" בקשר,
    4. תקשיבי לתשובות שלו כאילו לא שמעת אותם מעולם, תני לו להביע את עצמו, אולי יש לו בכל זאת משהו לחדש?...
    5. קחי לעצמך הפסקה של כמה ימים ותנסי לחשוב רק על הדברים הטובים שיש לכם בקשר,
    בקיצור תחשבי טוב יהיה טוב! זאת הדרך לחיים טובים ומאושרים,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה בני היקר

שרית
    10/10/2012

היי בני
    קודם כל עליי לציין שקראתי כמה פעמים את תשובתך ואתה צודק כי בגדול הגישה שלי תמיד להיצמד לטוב ורק לטוב
    רק שמה שמטריד אותי זה שכל כמה שנים אני אגלה עוד משהו
    אני חושבת אולי לקיים איתו שיחה פתוחה,לדבר,להוציא
    כרגע הוא נמצא בפחד איום שאני אנקום,שאבגוד בו בגלל החשדות והחששות שיש לי שוב
    אני צריכה לחשוב טוב טוב איך לבוא ולדבר איתו,מה תהיה הגישה
    כי לאחרונה היה לי מאוד קשה והרגשתי שאני מאבדת את עצמי,בכיתי מלא,לא היה לי מצב רוח.שקעתי למטה ואם זאת כל הזמן שאלתי את עצמי האם זה נכון לשקוע למטה?
    הריי יש כל כך הרבה דברים טובים ביננו,הריי ניצחנו כל כך הרבה דברים יחד,עברנו כל כך הרבה יחד.אני האשה שעומדת לצידו שהוא יודע שבלעדיה הוא כלום.
    לגבי הבגידות שהיו בעבר אני יודעת שלא היה בזה שום דבר מעבר,רק פריקה ובריחה.
    אם זה קורה שוב אז זה נורא מעניין אותי למה.כי מלא דברים שיפרנו ביננו.
    מעצבן אותי שהנפש שלי לא שקטה,המוח כבר הזמן רץ.אין מנוחה.
    בא לי שקט וזהו,להגשים איתו חלומות,להתקדם הלאה,להשקיע את האנרגיות הטובות בדברים הטובים.
    העיסוק בזה מכאיב לי,אבל אני לא יכולה להניח לזה.
    אז???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעדי-

בני
    11/10/2012

היי
    רב תודות...

ברשותך אני רוצה להאיר את עינייך וגם לשאול אותך כמה שאלות כדי להבין יותר לעומק מה המשמעות במשפטים שכתבת,
    לדוגמה:
    ענית לדני, > אני אכן מרגישה שאני נלחמת עליו!
    למה את נלחמת עליו?
    מי בקש ממך להלחם עליו?
    מה את חושבת שתשיגי בכך שתלחמי עליו?
    מה את מרוויחה?
    מה את...מפסידה???
    -
    רשמת גם את המשפטים הבאים:
    > ועל אחת כמה וכמה יודע שהוא כלום בלעדיי!
    >אני האשה שעומדת לצידו שהוא יודע שבלעדיה הוא כלום!
    למה ככה?
    איך הגעתם למצב הזה?
    יפה שאת עומדת לצידו כל הכבוד לך!
    אבל למה את חושבת שבלעדייך הוא כלום?
    מה זה עושה לך ההרגשה הזו?
    מה זה עושה לו???
    מה זה עושה לזוגיות שלכם - - - ? ? ?

אני רוצה להתייחס גם למשפט הבא> אם זה קורה שוב אז זה נורא מעניין אותי למה כי מלא דברים שיפרנו ביננו.
    תפנימי בבקשה שזה לא קשור אישית אלייך! ראיתי אמנם שכתבו לך, אבל לדעתי זה קשקוש בלבוש... הרי לא בחרנו בן זוג כדי לספק את היצרים או את הפנטזיות שלו!
    אני מכיר הרבה זוגות שהתאמצו לספק ולתת את עצמם כדי שהבעל לא יחפש בחוץ וגילו מהר מאוד שהם אבדו את הצרכים שלהם בדרך...
    אז את שואלת אז מה???
    הנה לך התשובה מתוך הדברים שציינת -

>הריי יש כל כך הרבה דברים טובים ביננו!
    >הריי ניצחנו כל כך הרבה דברים יחד!
    >עברנו כל כך הרבה יחד!
    >בא לי שקט וזהו,
    >להגשים איתו חלומות,
    >להתקדם הלאה,
    >להשקיע את האנרגיות הטובות בדברים הטובים.

רק ככה בונים חומה, זאת הדרך הבטוחה להשיג אושר וסיפוק אמיתי!

העיסוק בזה מכאיב לי,אבל אני לא יכולה להניח לזה.
    אז???
    1.תניחי לזה,
    2.תבחרי לראות את הדברים הטובים שיש בזוגיות שלכם ותמשיכי להעצים את הקשר יותר ויותר,
    3.אל תלחמי עליו... תלחמי על הזוגיות שלכם! וזה הבדל גדול מאוד,
    4.תלכו לקורס תקשורת שבו תלמדו ותקבלו כלים כיצד להסתכל אחד על השנייה ולדבר מתוך כבוד הדדי ולא מתוך הרגשה של עליונות...
    5.אל תוותרי על הזוגיות שלך! תעשי הכל כדי שיהיה לך טוב היכן שאת נמצאת!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדהמת אותי

שרית
    11/10/2012

היי דני,
    איזה תשובה מעמיקה ואיזה דיוק בפרטים וחזרה להודעות הקודמות.איזה השקעה ואיזה יחס.אני המומה!
    אז אני אתייחס לנקודות שנגעת:נלחמתי כי לא ברחתי כשגיליתי את הבגידות,את הרומן.עם כל השברון,ההשפלה והנפילה לתהום,ניסיתי להבין למה?איך?ניסיתי להבין מדוע?...ומשם למדתי על עצמי הרבה,למדתי עלינו.אף פעם לא ידעתי שחבויים בי כאלה כוחות תיד חשבתי שאני אשה חלשה שנשברת בקלות ופתאום גיליתי אשה חזקה שמתמודדת ולא מוותרת,נלחמת על העיקר ומשאירה את הטפל בצד.אני לא ברחתי להעלים עין כמו שאני רואה שעושות הרבה נשים סביבי.ברחתי לפוצץ את "החרא" (סליחה...) אולי זה עלה לי בבריאות ובנפש שלי אבל משם גיליתי שאני אדם אחר,חדש.
    אף אחד לא ביקש ממני להילחם,זה נבע מבפנים...
    כרגע אני חושבת שהדברים קצת התהפכו,הוא זה שפוחד,הוא זה שחושש...שאולי אבגוד שאולי אוותר על מה שבנינו...???
    זה שאמרתי שבלעדיי הוא כלום לא נאמר ממקום של שחצנות אלא ממקום שהוא יודע ומעריך שנשארתי איתו ולא וויתרתי,הוא גם יודע שקשה מאוד להסתיר ממני דברים,יודע שאני חשה את הדברים.אני יודעת שבשבילו אני הכל,תמיד הייתי וזה נסק למעלה במיוחד אחרי המשבר הגדול שכמעט הדברים התפוצצו.וראיתי אותו מתחנן לפניי ימים ולילות.עד עכשיו בתוך תוכו הוא מפחד.
    אני יודעת שבגידה יכולה להיות מאלף ואחת סיבות וזה לא קשור רק למיטה,אבל בסופו של יום מי שעוברת איתו את הכל,ימים רעים וימים טובים והתמודדות רצינית עם החיים.זאת אני.יש לי חברות שהיו בצד של מאהבת לקשר נשוי וניסיתי לתחקר אותם כמובן באופן כללי כדי שלא ירגישו משהו...וביננו,חוץ ממתח מיני וריגושים אין בזה שום דבר מעבר.העובדה היא שהם יכולים לזרוק כל אחת מהם כל כך בקלות ולא מוכנים לוותר על האשה.
    אני מבטיחה שאחשוב על דבריך,אעשה הכל כדי להניח לנפש שלי.להתמקד בטוב.לתת לאנשים להמשיך לקנא בקשר שלנו ובזוגיות שלנו.להמשיך לבנות את החומה שהתחלנו.
    הריי אנחנו עכשיו יותר קרובים מפעם...בשבילו אני הכל והוא בשבילי הכל ואתה צודק,לא נלחמתי עליו,נלחמתי על זוגיות.על הזוגיות שלנו!
    אני לא יודעת איך להודות לך...
    אתה הארת לי את הדרך :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי-

בני
    12/10/2012

היי

אני מקבל את כל מה שכתבת כלשונם, ומאמין לך לכל מילה!
    בשביל אנשים כמוך אני מסתובב כאן בפורום, פשוט כייף לראות שאת מקבלת את דבריי ומבטיחה ליישם, רואים שעברת שינוי גדול ואפשר לומר שבמקרה שלך " מעז יצא מתוק " בעצם - הרווחת את הזוגיות שלכם בחזרה ואתם מוכנים להשקיע עוד כדי לצמוח אישית וזוגית.
    את יודעת, ההבדל בין אנשים חכמים מאוד לאנשים מצליחים מאוד... הוא בכך שהמצליחנים מיישמים את החכמה שלהם הלכה למעשה.
    לדעתי את בחרת נכון, קיבלת החלטה אמיצה להלחם על הקשר שלכם מהסיבות שהיו נראות לך אז, ואין שום סיבה שתשני את ההחלטה שלך כיום!
    להפך - אם את סומכת על עצמך ועל האינטואיציה שלך הרי שאת צריכה ללכת עם זה עד הסוף, גם אם את טועה ח"ו ויש אכן משהו לא סגור עם בעלך, משהו שלא בהכרח תלוי בו או בך, אלא כסתם עוד איום על הזוגיות שלכם וכפי שישנו איום תמידי על כל זוג וזוג בארץ ובעולם, אין לך מה לעשות כנגד זה כלום!!! מלבד...
    להמשיך ולטפח את הקשר על בסיס יום יומי, בתקשורת נכונה, בהקשבה לצרכים של השני, בניסיון להבין מה הן החוסרים שלו, בלדבר ולדבר, בלהוציא כמו שכתבת, זאת ועוד הדרך לזוגיות בריאה,
    לבדוק ולשמור שהמובן מאיליו לא יחדור לבית,
    לרענן את היחסים,
    לשמר את הגחלת שלא תכבה,
    זאת העבודה הזוגית שצריכה להיות בראש סדרי העדיפויות לפני העבודה/קריירה, הילדים, האמא הסבתא, הכלב, וכו',
    -
    כדי לבסס את האמון שלך בו אני מציע שוב כפי שכתבתי לך לדבר איתו על כך שלמען הביטחון האישי שלך והזוגי שלכם את מבקשת שקיפות מלאה גם בכל מה שקשור לקודים שמודים...תדגישי לו שוב ושוב שאת סומכת עליו ויודעת עד כמה חשוב לו הזוגיות שלכם ובכל זאת את מבקשת שיסתכל גם על הצד שלך ויבין ממה זה נובע.
    שבת שלום ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציעה לך לכתוב את זה באתר askpeople

פז
    19/10/2012

באתר askpeople יהיו המון אנשים שישמחו לעזור לך, יש שם עוד הרבה קטעים דומים למה שכתבת. בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתעוררו, בדור הזה והבא יהיה קל יותר
    אלון
    07/10/2012

נכון, בגידות הן עניין כואב אבל הזמן במקרה הזה לא עומד מלכת. תוחלת החיים הגבוהה והנישואין בגיל צעיר מהווים זרז לבגידות. תודו, כל אחד ואחת מכם חלם אי פעם על בגידות בבן/בת הזוג, האמיצים ללא מרכאות ניסו וראו כי טוב והמשיכו.

כאחד שניהל רומן עם נשואה, עם כל הכאב והמצפון זה הוסיף המון. בתנאי ששומרים על כבוד המשפחה.

הוספת תגובה

• לחיות בשקר

תיתי
    10/10/2012

איך אפשר לישון בלילה ליד בת זוגתך אחרי שהיית במיטה עם מישהי אחרת?אין בעייה מצפונית?אתה מרגיש טוב עם עצמך? אני מניחה שלא משתלם לך כלכלית לפרק את הבית..אבל עדיין...החיים הכפולים..למאהבת שלך טיפחת רגשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאחת שלא חשבה לבגוד עד שנבגדה

Dona
    12/10/2012

איני מסכימה עם הגישה שלך.
    חושבת שטבעי אולי להמשך לאנשים אחרים מלבד בני זוגנו.
    אבל המרחק מהפנטזיה למעשה גדול ולא כל פנטזיה צריכים (או אפשר) לממש.
    יש דברים שנועדו להשאר בתור פנטזיה.
    יש לנו שליטה חלקית לגבי התאהבות ו/או משיכה לאחר.
    אבל יש לנו שליטה מלאה אם לשקר בצורה הכי שפלה לאנשים הכי קרובים.
    וכל בוגד צריך לחשוב גם על תוצאות הבגידה ולקחת בחשבון הרס נישואין.
    ולשאול עצמו אם זה שווה את המחיר.
    כי התאהבות של בן זוג כואבת. אבל לא כמו השקר לבן זוג.
    הפרת אמוון בלתי נסלחת (בעיניי) וזה תמיד ירעיל את היחסים הזוגיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בעיקר מהייבט הגברי
    חנית
    07/10/2012

איני מבינה מה יוצא לגבר כבן שישים המכיר אותי מקרוב כשפוגש אותי לקרוא לי "יפיופה" הרי שנינו אנשים נשואים, האם גבר מכנה כך רק סתם בשביל לעשות לי טוב על הנשמה או יתכן ויש משהו מסתתר מאחורי זה, הוא מכנה אותי כך כבר מעל שנה כשפוגש אותי פתאום פתאום צועק" יפיופה, מה נשמע, מה חדש" וכו', הרי יודע את שמי, מה יוצא לו מיזה??? אני לא משתפת פעולה בחיים לא אבגוד בבעלי. אז מדוע???? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה בעיקר מהייבט הגברי

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

שירה
    13/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליפיופה

אלמוני פלוני
    13/10/2012

שלום,
    הוא פשוט מתחיל איתך. העניין הוא שבגלל גילך קשה לך עם הדרך הזו שהיא בנינו קצת זולה.... אבל תתיחסי לזה כמחמאה שזו תהא צרתי תאמיני לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אלמוני פלוני
    13/10/2012

לא נכון, מדובר בזלזול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בעיקר מהייבט הגברי - תגובה

דליה שוורץ
    21/10/2012

חנית,

לא כל מי שקורא לך יפיופה מתחיל איתך. אולי זאת הדרך שלו להיות נחמד אלייך, או אולי זו הדרך שלו להרגיש צעיר או אולי הוא מרגיש צעיר בנפשו ומרשה לעצמו לקרוא לך כאילו שאת אחת מהחברה שלו.
    אני לא בדיוק יודעת מה טיב מערכת היחסים בינכם ואיך יש בינכם קשר אבל אם זה ממש מפריע לך אז גשי אליו ותגידי לו בשקט בעדינות שלא נח לך עם זה. האפשרות השנייה להתייחס לזה כמחמאה לחייך ולהמשיך הלאה.

דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפיופה

דני
    22/10/2012

גברים שמחפשים סטוצים זורקים חכות,הוא מנסה כל פעם עד שאולי יתפוס אותך ברגע של חולשה ואולי יצליח במזימתו..
    אל תיגררי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחד להתחתן בגלל סיכוני גירושין
    מיקי
    06/10/2012

שלום .

אני בן 32 , מאד רוצה להתחתן ולהביא ילדים חמודים אבל מפחד בטירוף. אני יודע שהמון זוגות מתגרשים , ואי אפשר לצפות דבר כזה, חוץ מהעובדה שהגירושים מכים ב37% מהישראלים. סיכון עצום.

כגבר אני חושש מתסריט של גירושין ואפילו מפחד ממנו פחד מוות, לאור כתבות עם נתונים ועובדות

המשמעות של גירושין (או גניבת זרע ) היא לא פחות מסוף החיים, עיקולים, חובות ענק, השפלות אצל פקידות סעד, תלונות שווא, זובור בבתי משפט, השפלות במרכזי קשר, ובסוף כשלא מצליחים לשלם (כי המזונות גבוהים הרבה יותר מהשכר) מאבדים את הרישיון נהיגה ,את הדרכון , והולכים לבית סוהר בלי שום תקווה לעתיד.

האופציה היחידה במקרה של גירושין היא כנראה לעבוד -15 -14 שעות ביום בעבודות דחק , לגנוב, או להתאבד.

אני היחיד בעולם שבסרט מזה עוד לפני שהתחתנתי ? יש איזו עצה טובה לתת ?

הוספת תגובה

• מפחד להתחתן בגלל סיכוני גירושין - תגובה

דליה שוורץ
    07/10/2012

מיקי שלום,
    נכון, הרבה מאוד זוגות מתגרשים, אולי אפילו הרבה מידי. בכל החלטה שאנחנו לוקחים בחיים יש גם סיכון.
    מסוכן לנהוג בכבישים, מסוכן לשרת בצבא,מסוכן לקחת אופטלגין ומסוכן לדבר בנייד... ובכל זאת אנחנו מקבלים החלטות בחיים על סמך הצורך שלנו בהווה ועל סמך שיקלול של כל המרכיבים הקשורים בקבלת ההחלטה..
    נכון לעיתים החלטה שמתקבלת בשלב מסויים ונראית כהחלטה מצויינת לא מתאימה כעבור זמן ממשוך אך זה לא מבטל את היתרונות שהיו בזמן קבלת ההחלטה.
    אתה מתאר מצב שבו אתה נותן לפחד לנהל אותך ומקבל החלטות על סמך הפחדים והחרדות שלך במקום לנהל את הפחד הפחד מנהל אותך.

מה שאני מנסה להגיד לך מיקי, זה שאתה צודק, גירושין הם דבר לא נעים, אבל זוגיות יכולה להיות מאוד נעימה ולהיות הורה לילדים זה אושר שאין דומה לו.
    זה נכון ויפה להכיר את הסיכונים שיש בקבלת ההחלטות וצריך להכניס לשיקלול גם את הסיכונים אבל אסור לתת לפחד לשלוט בחייך.

ויש לי גם שאלה אליך: האם יש עוד תחומים שבהם אתה נמנע מלעשות דברים בגלל שאתה חושש מהסיכון שיש בהם?

אני מציעה לך בחום לפנות לייעוץ אישי כדי ללמוד איך להתגבר על החששות ולהיות מסוגל לקבל החלטות בלי לבלום אותם ע"י החששות והפחד.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדליה , התייחסות

מיקי
    07/10/2012

שלום לך .
    תודה על התשובה הארוכה

אם הבנתי נכון , את מציעה לי במילים פשוטות "לזרום" ולא להיבלם על ידי החשש מהסיכונים.

אישית, כמי שראה אנשים עם סרטן וגם תאונות דרכים, אני מאד משתדל להמנע ככל האפשר מנסיעה ברכב פרטי, ומעדיף אוטובוס (גם עוזר לאיכות הסביבה ויותר זול), או הליכה ברגל . אני לא מעשן ומדבר בנייד רק על רמקול רחוק מהגלגולת (עכשיו זה אולי נשמע לך מצחיק, אבל חכי , עוד כמה שנים לכולם פה יהיה סרטן במוח כמו עם הסיגריות שפעם כולם עישנו בלי מודעות) , גם בצבא השתדלתי לא להחשף יותר מדי לסיכונים ותמיד הקפדתי מאד על הנהלים וכללי הבטיחות למרות שלפעמים צחקו עלי . אם הייתי יכול היום, הייתי משתמט כי באמת היה מאד מפחיד שם בדיעבד (לא הבנתי את הסיכון בגיל 19) . אבל כפרה. ליתר ביטחון עשיתי בגיל צעיר ביטוחים וגם קרן פנסיה .

יש אנשים שחיים בתחושה של "יהיה בסדר" אני תמיד עושה טבלה של סיכויים מול סיכונים . הנה תראי :

בנישואין יש סבירות של 66% לחיים מאושרים פחות או יותר מתוכם 50% בערך לילדים (יש עקרות אצל חלק). מצד שני יש סיכוי של 30% לגירושין מתוכם 15% לגירושין מכוערים.
    מכוערים זאת לא סתם מילה . זה אומר שאני הולך לאבד כל מה שעמלתי עליו ב1 השנים האחרונות - את הנכסים, את הכבוד, את הביטחון העצמי, לשבת בבתי סוהר על תלונות שווא, ולהפוך לעבד מזונות בזמן שאני גר אצל ההורים או מתקיים מצדקה.

אם תחשבי על זה מבחינה רציונלית תראי שאני צודק ובניתוח נתונים קר הסיכוי לאושר שאת מתארת אולי לא שווה את הסיכון שבהתרסקות טוטאלית של החיים.

גם אם את לא מסכימה, (זה בסדר, את לא חייבת להסכים, אני מבין שבטח בתור אשה פמיניסטית קשה לך לראות את הצד השני של המטבע, זה טבעי)

את מבינה מה אני אומר?

את מציעה לי טיפול שזה נחמד, אבל אולי הבעיה היא לא בנפש שלי אלא בסביבה שלא הוגנת ואכן מאיימת על הביטחון של הגברים (תקראי את הכתבה ששלחתי בהודעה הראשונה - יש שם נתונים מדעיים שמוכיחים את זה) ??

חג שמח. מיקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

מיקי
    07/10/2012

אני גם לא לוקח אופטלגין מאז ששמעתי על הסיכונים. יש תחליפים בטוחים יותר ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד הערה

מיקי
    07/10/2012

אף אחד לא מבטיח שילדים זה שמחה.
    נכון שהרבה אנשים מאושרים עם ילדים , אבל יש כאלה שמקבלים דיכאון וחרדות אחרי הלידה, במיוחד כשנולד ילד עם בעיות .

מצד שני , כמעט ב100% מהמקרים של גירושין מדובר במפח נפש מהגיהנו ם , במיוחד לגבר - שמפסיד את כספו כבודו וחירותו.
    לנשים גירושין הם דווקא דבר טוב , כי ממה שקראתי שברוב המקרים רמת החיים של האשה עולה בטווח הארוך , הילדים נשארים אצלה , והיא מוצאת גבר חדש שגם הוא מביא לה כסף (אז יש לה 2 משכורות + החצי משרה שלה , בערך שיפור של 150%-250% ביחס למצב הקודם) .

אם עושים שקלול של הנתונים הסטטיסטיים רואים שלגבר משתלם להתחתן בסבירות של בערך 15%-25% בדרגה בינונית, ו5-10% בדרגה גבוהה אבל עם סטיית תקן גדולה יותר, ולאשה זה יותר לכיוון של 85%-90% . (עשיתי את החשבון בצד כדי לא להציף בנתונים כי גם ככה כתבתי לך הרבה)

זה הכל לבינתיים שוב תודה על העזר ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע קצת פרנואיד וחרדתי..

חיים
    08/10/2012

אני מצטרף בחום להמלצה של "לזרום"!
    ותרשה לי לחלוק עליך בענין האופטלגין - הרבה יותר בטוח ממה שאתה חושב
    תראה את הכתבה על המחקר שנעשה לא מזמן על משככי כאבים
    שמראה שדווקא כל האדוויל והנורופן למיניהם הם המסוכנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תתחתן

צ'יקה
    07/10/2012

מיקי
    אל תתחתן.
    אם יש בך את הפחד הזה, מן הסתם זה יגרור אחריו פחדים נוספים ואין מנוס.
    אפשר היום להביא ילדים עם זוגיות מושלמת גם מבלי הוכחת הנישואין
    וקרה ונגמרה האהבה, התשוקה , וכל מה שאמור להישמר במסגרת הנישואין
    עוזבים, מבלי כל הפחד מסביב שתארת קודם.
    ואתה לא צריך ללכת לשום ייעוץ בשביל זה. מיותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצ'יקה, המידע שלך שגוי

מיקי
    07/10/2012

היום גבר חייב במזונות על כל ילד שעשה, גם אם גנבו את זרעך, על אחת כמה וכמה אם עשית אותו מרצון. תקראי את הכתבה וכתבות דומות בגוגל.

חתונה לא משנה לכאן או לכאן.

כמו שהסברתי 90% מהנזק שנגרם לגבר הוא כתוצאה ממזונות ילדים. כל השאר זה כסף קטן . גם המעצרים (על תלונות שקריות) נועדו ללחוץ על הגברים לשלם יותר מזונות מגובה המשכורות שלהם . מזעזע בעיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקי

LON
    07/10/2012

תעשה הסכם ממון.אז הרוב ישאר אצלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדליה , התייחסות - תגובה

דליה שוורץ
    08/10/2012

מיקי,
    ראשית אני רוצה לתקן משהו.. לא כתבתי "לזרום" ואין בכוונתי להציע לאף אדם "לזרום".. הצעתי לשקלל את כל הפרמטרים ולקבל החלטה מושכלת שמתאימה לך לפי השיקלול עשית.
    מה שאני שוב אומרת זה שחשוב לקבל החלטה לאחר בחינת כל הנתונים ולא "מזרימה".

מתגובתך אני מבינה שאת השיקלול הזה כבר בדקת והתוצאה שלך לטובת נישואין היא מואד נמוכה אז עכשיו תורי לשאול.. אם ברור לך שלא כדאי להתחתן מה ההתלבטות שלך? אתה כבר מבין שזה ממש לא כדאי ושהסיכוי שלך לצאת מופסד מאוד הוא גבוה אז אין שאלה.... אין חובה להתחתן ואין חובה להביא ילדים.. שני אלה נעשים מבחירה ומרצון.. ולכן נראה לי שלך מאוד ברור מה אתה רוצה, או יותר נכון, לא רוצה.. וזה בסדר גמור. אתה היחיד שיכול לנהל את חייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני פשוט מדוכא

מיקי
    08/10/2012

אני מדוכא מזה.

אני באמת רוצה משפחה , ילדים וקשר זוגי יציב .

אבל אני מבין מה הסיכונים ואיזה מחיר עצום משלמים אם העסק עולה על סרטון .

מדכא שכדי להתחתן ולהקים משפחה צריך לטמון את הראש כמו בת יענה ולהתעלם מכל תמרורי האזהרה הענקיים

הלוואי שהייתי נולד אשה, ורק יכול להרוויח מסיטואציה של חתונה . ברצינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והאמת שאני פשוט אוהב ילדים

מיקי
    08/10/2012

ורוצ ה להיות אבא. אוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

מיקי
    08/10/2012

אבל הפחד הוא שאחרי שנתיים אשתי תתגרש ממני , תקח אותם, ויעבירו אותי טיפוליים כפויים אצל פקידות סעד , מרכזי קשר, ואני אעבוד 15-16 שעות ביום בשביל לשלם דמי מזונות בזמן שאני גר אצל ההורים חסר כל . זה כנראה מה שקורה לחצי מהגרושים לפי הכתבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

לון
    08/10/2012

במחשבות שלך,כבר היינו נכחדים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתנהג מושך לגבי חדירה
    רותם
    05/10/2012

עברתי בעבר ניתוח תחתון לשינוי מין שבמהלכו נכרת איבר מיני הזיכרי ויצרו לי ואגינה. התחרטתי, ואני רוצה כגבר למצוא בחורות. הבעיה שאני לא מושך אותן ולכן הן לא נכנסות איתי למערכת יחסים מלכתחילה, והספרים והעצות הקיימות הם לזגות, ואצלי אין מערכת יחסים והעצות שאני צריך הם איך ליצור מערכת יחסים עם בחורה ולצורך כך צריך למשוך אותה. בחורות לא נמשכות אלי כי אין פין ובדייט ראשון, שני ושלישי באיזשהו שלב שבו מגיעים יחסי מין הן רוצות להינות מחדירה כפי שהן נהנו עם גברים קודמים וכפי שהן שומעות שאחרות נהנות מחדירה. לי אין פין אז זו בעיה. הלכתי לסקסולוג והוא אמר לי לקנות סטארטאון (דילדו שמלבישים אותו) אבל זה הפתיע בחורות והן דחו אותי וחלקן הודו במפורש שהן רוצות את האיבר האמיתי של הגבר ולא דילדו. רציתי לדעת איך להתנהל התנהלות מושכת לגבי חדירה בנסיבות שלי בשלבים ההתחלתיים של דייטים ראשונים שבחורה לא תדחה אותי בגלל חוסר מסוגלות לקבל ממני חדירה מאיבר מין אמיתי (כי אין לי) ? קניתי ספרים מהי היא רוצה, סודות הפיתוי, איך לגרום לה לרדוף אחריה, והעצות לא דיברו על איך מתנהגים בנסיבות שלי כדי לשדר התנהגות מושכת לגבי חדירה. תודה לכל עצה/הפניה לספר/מאמר... שנה טובה וחג שמח

הוספת תגובה

• איך להתנהג מושך לגבי חדירה - תגובה

יששכר רוטרי
    05/10/2012

שלום רותם,
    יקשה עליך מאוד (אם בכלל) ליצור קשר מיני עם בחורות בתור גבר לשעבר, וגם ללא פין.
    הסיכוי היחיד שאני רואה כרגע, הוא ליצור קשר עם נשים לסביות כאשר אתה מציג את עצמך כאשה בהווה....זה לא קל, אך איני רואה בשלב זה אפשרות אחרת.
    רוטרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסוד הכמוס
    אב בעל כורחו
    04/10/2012

את הסוד הכמוס -כנראה אשא עד הקבר לפני כ3 עשורים הסתבכתי בהרפתקה רומנטית והפעם בניגוד לפעמים הקודמות הייתה התוצאה ממשית-נולדה בת בניגוד לרצוני . בהיותי בעל משפחה התחננתי להפסיק את ההיריון איימתי שאנטוש את הבת ללא הצלחה . נאלצתי להצהיר על אבהות- בשלב מוקדם חשפתי את הסוד לבני משפחתי ובמקביל ניתקתי את הקשר עם האם והבת. ניתקתי את הקשר אך ייסורי המצפון ותחושות האשמה כלפי הבת שנטשתי אינם מרפים ממני אינם נותנים לי מנוח ומעסיקים אותי לעתים קרובות ובעצמה אדירה . כמה אנרגיה נפשית אני משקיע בעיסוק הזה.-איזה עומס אני נושא מה עושים? כיצד ניתן להשתחרר מתחושות אלו לפצות את הבת מבלי לפגוע במשפחתי

לקביעת תור
    סגירה
    הסוד הכמוס

הוספת תגובה

• הסוד הכמוס - תגובה

דליה שוורץ
    07/10/2012

שלום לך,
    אתה רוצהל אכול את העוגה להשאיר אותה שלמה ולא לעלות אפילו גרם אחד... אין אפשרות כזו.
    מה שקרה לפני 30שנה לא יכול להשתנות היום. הדבר היחיד שנמצא בשליטתך כרגע זו ההחלטה מה לעשות בנושא.
    אתה מדבר על ייסורי מצפון ועל הרצון לפצות אך אתה לא רוצה לפגוע במשפחה, אתה צריך קודם כל להחליט אם אתה מעוניין למצוא את הבת שלך. אם אתה רוצה זאת אתה צריך לקחת בחשבון שיהיו בני משפחה שיכעסו עליך אך עדיין זו החלטה שלך. מה חשוב לך יותר, לנקות את המצפון שלך או ללכת עם הסוד הזה עד סוף ימך.
    אתה גם צריך לקחת בחשבון שאותה ילדה שלך שהיום היא כבר בת 30 לא ממש תקבל את סליחתך בהבנה, בכל זאת התכחשת לה כל חייה...
    יש לך שתי אפשרויות:
    1. לכנס את בני משפחתך ולשתף אותם בסוד שלך, לשתף אותם בקושי שלך עם התחושה הזו ועל כוונתך לחפש את ביתך
    2. להמשיך להתייסר ולשמור את סודך.

שים לך ליד כל אפשרות את היתרונות והחסרונות וקבל החלטה.. לאחר קבלת ההחלטה - צא לדרך ....
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבורה , אנא אמרו דעתכם
    מישהי שבורה
    04/10/2012

אנחנו זוג מאורס ממש לפני חתונה.
    אני בת 28 הוא 30. יחד כבר שבע שים ומאוד אוהבים. התגברנו על המון מכשולים בתחילת הקשר כמו בעיות מצד משפחתי - שלא רצתה בו ומשפחתו המתערבת.
    למרות כל הדעות של הסביבה שאני מלומדת והוא לא והוריו גרושים ושלי לא .... החלטנו להישאר יחד.
    אתמול לצערי הרב מצאתי תעודת זהות של מישהי בארון שלו. שאלתי אותו מה זה והוא אמר שמצא את זה ברחוב. חשדתי , איתרתי אותה והיא סיפרה לי כך משך שעה בפלאפון- שפגשה אותו במועדון, הייתה שיכורה כלוט והוא פנה אליה פנייה יזומה והציע לה עזרה- לקח אותה אלינו הבייתה (בזמן שאני מחזיקה את היד לדודתי ז"ל שהיה לה סרטן......) , הציע לה המון כוסות מים, כדור אקמול ולטענתה- שכבה בספה בסלון כמה שעות כאשר הוא שם לה מוסיקה שקטה (רומנטי נכון???....) ושימו לב- לטענתה הוא לא גע בה , אמר לה שיש לו חברה שהוא מאוד אוהב ועומדים להתחתן. שכנועים של שעה בפלאפון ביני לבינה והיא נשבעת שלא נגע בה....
    יצויין שוב שהוא שיקר ואמר שסתם מצא את התעודה בזמן שהיא היתה אצלי בבית.
    בקיצור - אכלתי אותה ואין מוצא... נתתי לו פריוילגיה לצאת עם חברים והוא הביא לביתי בחורה.
    מה עושים לדעתכם??? אשמח לשמוע הרבה אנשים כי אני חסרת אונים כרגע??
    תודה לכולם...

לקביעת תור
    סגירה
    שבורה , אנא אמרו דעתכם

הוספת תגובה

• דוחה

י
    07/10/2012

שקרן נשאר שקרן תברחי כמה שיותר מוקדם חיים בחשדות אינם חיים מניסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבות
    צ'יקה
    04/10/2012

לאחרונה התחלתי לשאול את עצמי מה עדיף..?
    לא לפרק את המשפחה ולהישאר בשביל הילדים, לשים את מסכת האושר ולחיות.
    או
    לפרק את המשפחה בידיעה של פירוק טוטאלי, אבל כל המסכות יישארו בארון...
    מה חשוב יותר?
    אושרם של הילדים
    או האושר שלי.... ?

לקביעת תור
    סגירה
    עצבות

הוספת תגובה

• עצבות - תגובה

יששכר רוטרי
    04/10/2012

שלום צ'יקה
    שאלתך היא שאלת מליון הדולר, אלא ב'הפוכה'.. אף אחד לא מרוויח!!!...שכן כל פתרון שתבחרי בו את יוצאת מופסדת וכן אף הילדים. אם פרקת והילדים נשארים איתך, מצבך הכלכלי עלול להיקלע לקשיים, והילדים לא יהיו מאושרים ללא אביהם. אם נשארת ושמת מסכה של אושר, את תהיי מתוסכלת ללא גבול עד שתתמרדי ובצדק..ילדיך אף הם לא יהיו מאושרים בחברת אם שמזייפת את ריגשותיה...הם ירגישו ויסבלו כל אחד בדרכו. ועוד לא הזכרנו את בן הזוג... היכן הוא יהיה בתמונה? וכיצד הוא יגיב ויפעל בכל המצבים שיקרו לפניו?
    על כן שאלה זו אינה רלוונטית!!
    אבל אולי ישנה גם אפשרות אחרת...בן הזוג הזה שלך הוא הבן אדם שבחרת בו בזמנו, אולי גם אהבת אותו...וכיום נוכחותו כה מעיקה עליך..
    אם נניח שיש איזה שהוא קסם שיאפשר לך להרגיש כלפיו כמו פעם, או קצת כמו פעם, הרי ששאלתך היתה מיותרת, כי הפתרון היה ברור. אז אולי יש ...
    אני מייעץ לך ייעוץ זוגי מתוחכם (לא בנאלי).. אם הצלחתם? שניכם הרווחתם!...אם לא הצלחתם, גם כן הרווחת, כי לא תצטרכי מסכות, מצפונך יהיה נקי כי ניסית, ואני אוכל גם לגשר ביניכם להיפרדות קלה וללא מטענים.
    רוטרי יששכר מטפל זוגי ומיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. אבל...

צ'יקה
    04/10/2012

תודה!
    דברים אלו מובנים לי מאד, אבל כמו שאתה יודע כל משפחה וחבילתה.
    הלוואי והיינו יכולים ללכת לייעוץ, אבל בעלי הוא לא מאלו שמקשיבים, או המייעץ בעצמו
    לכן קשה לו לקבל דברים אחרים שמישהו יגיד. אין מצב שהוא ילך.
    הנושא המשפחתי שלנו מאד מורכב , אני עדיין אוהבת אותו והוא אותי
    אני לא רוצה לעזוב מחוסר אהבה, אלא מאהבה בשפע.
    הוא פשוט החליט דברים בחיים שלא מקובלים עליי. ניסיתי ולא הצלחתי לקבל אותם.
    ולטענתו זה המצב הקיים ואין לשנותו גם אם מדובר בזה שאני אלך. זה המחיר
    מורכב.. מאד וקשה לי מאד. אני מרגישה שאני חיה חיי עצבות כרגע ולא רואה את השביל הנכון לצעוד בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. אבל... - תגובה

יששכר רוטרי
    04/10/2012

אינך חייבת לבוא לייעוץ איתו, אם הוא מסרב, את מוזמנת לבוא לבד,
    עדיף בידיעתו, אך אם לא ניתן, אז אפשר גם ללא ידיעתו.
    זאת אינה היעילות המרבית לפתרון בעיות, אך כבר פתרתי בעיות קשות בזוגיות באופן הזה.
    חבל על הסבל שלך...
    רוטרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשבצים חודרים ליחסים ביננו -
    גל
    03/10/2012

שלום.
    אישתי לצערי דבוקה כרונית לתשבצים וזה פוגע בזוגיות שלנו ולמה אני מתכוון :
    היא לוקחת איתה תשבצים לחופשות שלנו בארץ ובחו"ל , אני מרגיש שאני חיי לבדי מנותק ממנה כי היא במקום להיות איתי היא עם התשבצים .
    רואים סרט יחד בבית היא יושבת לידי רואה וממלא תשבצים , איך אני צריך להרגיש אז ? אני ממש מרגיש כאילו היא בוגדת בי .
    נכנסים למיטה אז עד שהיא לא מסיימת את התשבצים שלה, עוד אחד ועוד אחד וזה קורה לפעמים עד לחצות לפני שאני ממש נרדם רק אז היא מניחה את התשבצים להתפנות לקיים יחסי מין
    כאשר השעה חצות ואני מותש, אני מרגיש חוסר אונים ופגוע .
    ששוחחתי איתה על כך שתוריד במינון ותפסיק עם זה כי זה נהפך לכרוני חולני בעיני .
    היא הורידה במעט לאחר שבעבר שוחחתי איתה שיחה קשה ורצינית אבל זה חוזר וחזר בגדול .
    אין לי כל כוונה לשוחח על כך איתה פעם נוספת אני חושב לעשות איזה צעד דרסטי ומדי פעם לצאת בערבים ולחזור מאוחר בערב ואף לבגוד בה על מנת לעורר אותה על מנת שהיא תתחנן וזה יבוא ממנה להפסיק או לא להכניס את התשבצים לחדר השינה או לזוגיות שלנו .
    האם יש לך רעיונות מה לעשות על מנת לשנות את המצב ?
    תודה

הוספת תגובה

• עזרה
    לנה
    30/09/2012

.האם זוג שהיה נשוי 12 שנה ולהם בת בגיל 11 .הם פרודים שנה הילדה גרה עם אמה וכרגע ישנה רק אצל האם ובאמצע השבוע האב רואה את הילדה.
    האם הגבר יכול לדרוש משמורת משותפת ,יותר נכון אם הוא יבקש מה הסיכוי לקבל במידה והוא שפוי ובסדר וגם האם?
    2. האם שואלים גם לדעת הילדה?
    3.מה הסיכוי שבית דין רבני יאשר דבר כזה?
    ומה הסיכוי שבית משפט לעינייני משפחה יאשר דבר כזה?
    אשמח לפרוט מפורט.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

דליה שוורץ
    03/10/2012

אנני,
    שאלות מצויינות אך אינן מתאימות לפורום הזה. הדרך הטובה ביותר לקבל תשובות לשאלות אלו הן לפנות לעורך דין.
    אני יכולה להמליץ על עו"ד מצויינת שמתמחה בדיוק בנושא זה, באזור המרכז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי בוגד בי
    טלי
    30/09/2012

אני נשואה עם ילדים מזה 14 שנים, כבר חודשיים שאני שמה לב שבעלי מדוכא,מראה שפוף, באתי אליו לא פעם בדרגה האם הסתבך או שיש בעיות נוספות והוא תמיד ענה בביטול, בתקופה הקשה הזן הוא דיבר המון בנייד בדסקרטיות התכתב המון ואני חשדתי והוא כמובן הכחיש ותמיד טען כי הוא מדבר עם אחיו אחותו וכו.לאחרונה התפוצץ העניין וקיבלתי שיחת טלפון מגורם מסויים שביקש שארגיע את בעלי וכי הוא מטריד את אישתו וכי בעלי מאוהב בה, בשיחת ועידה עם האישה בעלי לא הכחיש אלא הודה כי התאהב וכרגע הוא מצטער, אני מרגישה כאילו השמיים נפלו עליי, אני בוכה כבר שלושה ימים ולא יודעת מה לעשות?????זה כואב שבעלי מאוהב למרות שאחרי שהודה הוא הבין כי הוא יאבד את הבית והחל להגיד כי הוא לא בגד וכי יש דרכים שונות לאהבה, אני מתוסכלת,מה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי בוגד בי

הוספת תגובה

• גם עולמי חרב עלי!!!!

חן
    30/09/2012

אני נשואה תשע שנים +שלושה ילדים,ולפני שלושה חודשים גיליתי שבעלי בקשר עם מישהי, אני מרוסקת לא יכולה לתפקד.הזוי ורע!!!!! לא יודעת מה לעשות??? להתגרש?להיפרד??? זה עצוב קשה אני מרגישה שאני לא יכולה להתמודד עם זה!!!!!! זה גדול עלי!!!! אחותי-תתפללי זה הדבר היחיד שפשר לעשות בכזה מצב! תביני אי אפשר כמעט לבנות אחרי דבר כזה אימון!!אי אפשר.כל דבר מחשיד כל דבר מזכיר.את חיה בפחדים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני. אבל אני כן יודעת להתמודד

Dona
    07/10/2012

נשואה הרבה שנים. בתקופה של יחסים מתוחים, הוא (הבעל) בגד במשך שלוש שנים.
    כשגיליתי. התמוטטתי . (רזיתי 20 תוך חודשיים. זה עשה לי מצוין לפיגורה).
    לקחתי עו״ד. הזמנתי את הבעל לשיחה. רציתי לפוצץ הכל. אבל לא עשיתי זאת
    הלכנו לטיפול זוגי. הוא ניתק את הקשר במיידי בכה, אמר ״טעיתי״ .
    קבלתי אותו בחזרה. אבל לעולם לא אסלח לו. למרות שהוא חלומו של כל מטפל זוגי.
    מתנהג כמו בעל אוהב ומשקיע. אבל זה כבר מאוחר מדי. ליבי כבר לא שלו.
    עכשיו לי יש מאהב. כי איני מרגישה מחויבות כלפי מי שבגד בי.
    הוא כמובן לא יודע. ואם ידע (אני מקווה שלא, אבל זאת גם אפשרות) - שיתמודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דונה

mosha
    06/11/2012

את אישה חכמה ועניינית אני לא דוגל בבגידות ..אם כי זה קיים המון בשני המינים ולכן תפנקי ותפצי את עצמך בכל דרך שעושה לך טוב...לא נפרט כאן........בהצלחה וזהירות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. גם אני לא דוגלת בבגידות

Dona
    12/11/2012

אנשים מטבעם סקרנים לגבי אחרים. אוהבים לחוות, אוהבים להתנסות. (יש יותר יש פחות). כשקשר מתחזק והופכים לזוג ״מקריבים״ את הסקרנות הטבעית הזאת . כמובן שזה מתייחס לזוגיות מונוגמית. במקרה של זוגיות פתוחה הכללים אחרים. בכל מקרה כל זוג יוצר לעצמו את הכללים. ו נאמנות זה אחד מהם (בדרך כלל).
    אצלי כך זה היה (בהסכם הזוגי הלא כתוב). בעיני בגידה מבטלת את המחויבות הזוגית .
    איני בוגדת כי אני רוצה ״להחזיר״. אבל היות ואיני מרגישה מחויבת לזוגיות , מתנהגת ומרגישה מחויבת רק לעצמי ומתנהגת בהתאם (עם מגבלות של עולם אסור).
    ומרגישה שבעלי בהחלט הרוויח את הצביעות שלי כלפיו, למרות שמטבעי איני כזאת.
    פסיכולוגים ללא ספק יגידו שיש לי שריטה בראש. וזה נכון. אבל היות וזאת לא שריטה שאפשר לרפא אז מה שנותר זה ללמוד לחיות איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד לך העברת מסר לנשים זה זכות

אתי
    09/11/2012

אני מעריצה אותך זה זכות להתאהב שנית גם אם בעלך יגלה הוא יבין שאת לא מובן מאליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה "להראות לו" ?

אריק
    09/11/2012

אני מקווה שגם ההפך זוהי הגישה - הגישה תהיה שווה לגבי גברים שמוצאים עצמם נבגדים ע"י בת זוגם. לצערי, עדיין נשים נתפסות כמי "שניתן להבין למה הן עשו זאת" ברמה גבוהה יותר מאשר גברים. הדעה הרווחת היא לדאבוני כי הגבר מחפש ריגוש "כי אין לו את זה בבית" ואני אומר כי הדבר שווה ביותר גם אצל נשים הבטוחות בעצמן כי לא משנה מה יהיה הן מעל לחוק ויקבלו בכל מקרה את מבוקשן. לדעתי, לא צריך "להראות" כי גם את יכולה בעל שבוגד ואשה שבוגדת שניהם בזויים בעיני. אתה/את רוצה חיים אחרים ולא את בן/בת הזוג - כמו שאתה עושה מאמץ לעשות בסתר עשה מאמץ לבטל את הנישואים שלך ו/או עמוד ואמור את האמת. ואז צא/צאי לדרך שבה בחרת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה

nadia
    11/11/2012

לצערי זה קרה גם לי. גיליתי לפני שנה. למרות שכביכול אנחנו יחד, האמון בו נפגע קשות. איך ניתן להתמודד? עזרה מפסיכולוג לא ממש עזרה לי. יש במחוז מרכז קבוצת תמיכה או משהו מאין זה? תודה, נדיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה

nadia
    13/11/2012

היי טלי, קשה לי, טרם החלמתי מהגילוי. מנסה לעשות דברים שאני אוהבת,אבל קשה מאד להתעלם. נראה לי שאזכור לו את הבגידה עד סוף חיי. נדיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה

טלי
    01/11/2012

היי מה שלומך??? איך את ממשיכה להתמודד אחרי שגילת את הבגידה??? גם אני נבגדת אחרי 14 שנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תתגרשי, היה לי בבית את הסרט הזה

אלון
    07/10/2012

גם בני בגד באשתו שנה שלמה, התאהבות מקומית, והיא המתינה לו כי אהבה אותו ולא בגלל שני ילדיהם.

זה כואב, משפיל אבל אם את מרגישה שעדיין יש בך אהבה כלפיו, תבלעי את הרוק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי בוגד בי - תגובה

דליה שוורץ
    08/10/2012

טלי שלום,
    להיות נבגד זה זה מעליב זה משפיל וכל התחושות מהסוג הזה צפות ועולות וקשה מאוד מאוד להתמודד איתן. ולכן הדרך האינסטינקטיבית שלנו היא להגיד - "להתגש".
    אבל רגע לפני שבוחרים בדרך הזו צריך להבין למה זה קרה מה הסיבה שהוא בחר במישהי אחרת.
    יש לזה כמה תשובות שלא ארחיב אותן כאן אבל בהרבה מיקרים זה סוג של התמודדות שלו עם מה שלא טוב. במקום להתמודד מולך ולהגיד לא טוב לי הוא בוחר "לטאטא מתחת לשטיח" ולמצוא את רגעי השלווה שלו במקום אחר.
    בהרבה מאוד מהמקרים אין התאהבות באמת אלא סוג של אדרנלין מעצם המעשה.
    אני מציעה לך בחום רגע לפני שאת נשברת לנסות להבין מה לא טוב לא איתך. מה הוא מוצא שם שאין לו איתך. אולי תגלי שהדברים לא כאלה מסובכים.

אני מציעה לפנות לייעוץ זוגי, ומזמינה אתכם לפגישת הכרות.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה היטב את גישתך כמטפלת זוגית

Dona
    08/10/2012

המנסה להחזיר את האמון בבן זוג שבגד. מניסיון, מאוד קשה (אם בכלל)
    האמת היא ששום דבר לא מצדיק בגידה. לא מינית ולא רגשית.
    תמיד יש אפשרות לתקשרת וגם לפנות ליעוץ זוגי (לפני, לא אחרי בגידה).
    גם אם לבן/ת הזוג הנבגד יש חלק באחריות ליחסים אין לגלגל אליהם את האשמה.
    נכון, תמיד הסיבות נעוצות ביחסים הזוגיים המשובשים. יש אחריות משותפת.
    אבל אשמה היא רק של הבוגד עצמו.

דברי אינם נאמרים נגדך אישית אלה כביקורת על הגישה הכללית הגורסת שהנבגד/ת צריכים לקחת על עצמם חלק מהאשמה לבגידה וכך יקל עליהם לסלוח לבוגד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה היטב את גישתך כמטפלת זוגית - תגובה

דליה שוורץ
    08/10/2012

דונה יקרה,

אני מסכימה עם כל מילה שאת כותבת ואין בדברי אף משפט שגורס אחרת.
    בגידה היא פתרון רע לבעיות בנישואין.
    אין ספק שלמצוא את הפתרונות בדרכים מקובלות זו הדרך הנכונה ובגידה היא בריחה ולא פתרון.
    יחד עם זאת אם רוצים למרות הכל להשאר יחד אז צריך להבין שהבגידה נעשתה כי לא טוב במערכת היחסים וצריך למצוא לזה את הפתרונות בלי שום קשר למי אשם בהתדרדות מערכת היחסים ובלי קשר לזה שהיתה בגידה.
    אם לא ימצאו פתרונות לבעיות בנישואים אז הבגידות ימשיכו או שיהיו גרושין ולכן צריך להחליט אם רוצים לפתור את הבעיות או רוצים להמשיך את החיים עם כל הבעיות עד שיהיה בלתי נסבל...

אני רוצה לציין שישנם מיקרים שבהם בגידה נעשית בלי שום קשר למה שקורה בזוגיות ויש לה סיבות אחרות לחלוטין - אבל זה כבר דיון אחר ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות
    מ
    29/09/2012

אני נשואה מזה 23 שנים ומאוד רוצה להיפרד אך מפחדת ממה שיהיה יש לציין כי יש לי 3 ילדים אודה להצעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    חששות

הוספת תגובה

• חששות - תגובה

סיגלית גלאי
    02/10/2012

שלום לך,
    אני מבינה את חששותייך ובצדק, לפרידה יש השלכות רבות, ולכן כדאי שתבדקי את כל ההיבטים לפני שאת מקבלת החלטה כל כך משמעותית.
    למשל: האם בעלך יבין ותהיה פרידה שקטה והדדית או שיהיו מאבקי כוח? מה יהיה סידור המגורים? האם תסתדרי באופן עצמאי מבחינה כלכלית? כיצד יגיבו הילדים? ככל שהילדים בוגרים יותר יש פחות צורך להתמודד מבחינה טכנית, אבל רגשית בוודאי שגם להם יהיה מה לומר, האם יש בך את הכוחות להתמודד גם בחזית הזאת?
    האם יהיו לך גורמי תמיכה במשפחה, חברים שיסייעו לך להתמודד בשלבים הראשונים?

בהצלחה,
    גלאי סיגלית ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מ חוששת

נכס
    02/10/2012

היי מ לא הבנתי מה זה " מאד רוצה להיפרד אך מפחדת" את צריכה לשבת עם עצמך ולעשות "חשבון"
    א להיפרד מה יצא לי {גם כלכלית}
    ב להישאר ולחיות מתה
    לדעתי אם כבר הגעת לפורום זה זה שאת כבר רוצה להיפרד אז לכי דברי עם אחת החברות הכי קרובות שלך והיתיעצי איתה אם אני הייתי צריך ליעץ לך אז לא לפחד אתם לא הזוג הראשון שיפרד או לקחת פסק זמן אחת מהשני ולחשוב מה יהיה כללית ולא לחשוב רק על הילדים בהצלחה:}

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לחשוד באשתי?
    בעל
    24/09/2012

שלום רב. עד עתה שמרתי בליבי. אך כנראה קשה לי לנצור זאת בלב. יש לי אשה נהדרת, נאמנה לבית, אישה טובה אמא לתפארת. טיפוס ביתי. יש משהו לדעתי חורג אצלה ואולי יש טעם לחשוד? איני יודע... .ביתי היתה תלמידה מצטיינת, לאחרונה ירדה בלימודים בגלל אהבה נכזבת, ובזכות המחנך הכיתה שלה שלקח אותה לידים, ועזר לה להתגבר על המשבר במהרה וגם עזר לה בלימודים בלי שום תמורה הוא ממש העריץ אותה, היא חזרה לעצמה.אשתי והוא ניהלו מידי פעם שיחות טלפון (ושמעתי זאת) הכל לגבי הילדה . ולפעמים המחנך דיבר איתה באופן כללי על הבי"ס ועל ההורים והתלמידים, היה יותר מידי פתוח אליה והיא אליו. השיחות זרמו שנמשכו אפילו לעיתים כשעה. בסוף השנה הוא פירט לה מה עשה עבור ביתנו, היא סיימה את השיחה איתו במשפט: "מגיע לך אלף נשיקות". גם אם היא לא תיזום, האם נראה לכם הגיוני שאמא של תלמידה תדבר כך לפני מחנך? מה הוא עלול לחשוב שהיא מתחילה איתו?? הרי לפני היא בחיים לא ביטאה כך. מאז שסיימו לימודים לא שמעתי שהיא מדברת איתו, אבל נראה לי הכל מוזר. מה דעתכם על ההתנהגות של אשתי? האם היה עלי להוכיחה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם לחשוד באשתי?

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה-תודה.

שירה
    28/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לחשוד באשתי? - תגובה

סיגלית גלאי
    28/09/2012

שלום לך,
    אני מתרשמת שלא מדובר כאן בהתנהגות שאינה הולמת, אתה מציין שהם דיברו לעיתים קרובות בנוכחותך, מטבע הדברים אנשים מתקרבים ומרגישים פתוחים יותר זה לזו. גם השימוש ב"אלף נשיקות" הוא ביטוי שגור שמרבים להשתמש בו בשביל להביע הערכה. ובכל זאת, אם אתה חש לא נוח עם הסיטואציה, אין סיבה שלא תשתף את אשתך במחשבות וברגשות שלך, ולו בשביל שתנקה את עצמך מרגשות שליליים חבל שיתפסו תאוצה.

חג-שמח
    סיגלית גלאי ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי בוגד בי עם חברתי
    ליליאן
    23/09/2012

ואיני יודעת מה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי בוגד בי עם חברתי

הוספת תגובה

• בעלי בוגד בי

דני
    26/09/2012

שלום לך,
    תבגדי בו עם החבר הכי טוב שלו...איפה הבעיה? עין תחת עין,שן תחת שן..
    אחר כך נראה אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי בוגד ע חברתי

mosha
    27/09/2012

ואת ישנה דברי איתה שתביני מה זה עושה לך אולי תירגע....ומה איתך את לא רוצה לבגוד...תסבלי כך הרבה שנים ? צריך לקבל החלטות יקירתי במהרה בימינו אמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכל המגיבים

ליליאן
    30/09/2012

אכן אדבר עם בעלי בתודה ליליאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי בוגד בי עם חברתי - תגובה

סיגלית גלאי
    28/09/2012

שלום ליליאן
    האם את אוהבת את בעלך? האם את רוצה לשמור על הזוגיות שלך? האם התנהגותם פוגעת בך? במידה וכן, עצרי את זה כמה שיותר מהר, דברי איתו דרשי שזה ייפסק, ונתקי כל קשר עם "חברתך".
    בנוסף לכך יש מקום לעשות "בדק בית" ביניכם, כדי להבין למה? ולמצוא את הדרך יחד, כדי שזה לא יחזור על עצמו שוב.

בהצלחה
    גלאי סיגלית ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוגד בה עם חברתה

נכס
    02/10/2012

ליליאן שאלת את עצמך "למה בעלי בוגד בי" לדעתי חוסר תשומת לב מצידך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכס אני נותנת כל הזמן תשומת

ליליאן
    02/10/2012

לבעלי אבל טעות של חברתי שבחדר המיטות שלי שכחה את נעלי העקב שלה ואת החזיה שלה מטומטמת אחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכס אני נותנת כל הזמן תשומת - תגובה

דליה שוורץ
    03/10/2012

ליליאן שלום,
    את באמת חושבת שהיא "שכחה" את הנעלים והחזיה?
    חשבת על האפשרות שהיא רצתה שתמצאי את זה כדי שתדעי שזה קורה, ואולי כך היא תשיג את בעלך לעצמה?
    אני לא יודעת אם היא נשואה או פנויה אבל מה שבטוח זה שאם את לא פתחי שיחה עם בעלך על העניין בצורה מסודרת זה לא יפסק.

תגידי לו שאת יודעת שזה קורה ושאת מעוניינת בייעוץ זוגי כדי שאפשר יהיה לשקם את מערכת היחסים שלכם.

דליה - שוורץ - יועצת זוגית ואישית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכס אני נותנת

ליליאן
    03/10/2012

חברתי נשואה ואם לילדים אז היא מטומטמת שהחזיה שלה ואת נעלי העקב שלה נשארו בחדר השינה שלנו ליליאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה