מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסובכתענת21/08/2010
נפרדתי מבעלי לפני 6 חודשים, לאחר 17 שנים ביחד ושלושה ילדים. התנהלנו לאורך השנים כמו ילדים קטנים. בשלב כלשהו אני התחלתי להתבגר והוא לא. הוא פתח עסק שמוטט אותנו כלכלית והסתיר ממני את האמת עד שהיה מאוחר מדי. ניסיתי להמשיך עם הנישואים גם אחרי ההתמוטטות הכלכלית אבל משבר האמון וחוסר המוכנות שלו להתבגר ולקחת אחריות על חיים עם 3 ילדים שברו אותי. הוא האכיל אותי לא מעט דרק ושקרים במהלך הפרידה סביב המזונות לילדים. ולמרות שהחיים שלי טובים יותר בלעדיו נכנסתי לסחרור כשהוא התחיל לצאת עם אחרת (שקוראים לה כמוני!!). למה??? ואיך לכל הרוחות משתחררים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסובכת?
דליה שוורץ22/08/2010ענת שלום,
את מתארמת מצב של פרידה שעשתה לך בסך הכל טוב, את אומרת שחייך טובים יותר בלעדיו וזאת כנראה בגלל הדברים שתיארת. למרות זאת לא פשוט להתמודד עם העובדה שהוא יוצא עם אחרות ואת מבינה שגם הוא המשיך הלאה. למרות שאת זאת שלוקחת אחריות ואת זאת שהתבגרה והוא זה שהכניס אתכם לתסבוכת הכלכלית, הוא קם על הרגליים ויוצא עם אחרת במקומך.
ענת, את צריכה ללמוד להסתכל על עצמך בלבד. מה עושה לך טוב להיות איתו או בלעדיו? אם את מחליטה שחייך טובים יותר בלעדיו, אז אל תסתכלי אחורה, הוא יחיה את חייו ואת חייך ועלייך לעשות הכל כדי שהחייך יתנהלו על הצד הטוב ביותר. כל מה שקורה מסביב רק מפריע לך להוביל את עצמך למקומות טובים יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסובכת
ענת22/08/2010דליה, תודה רבה על העצה. את צודקת לחלוטין. אשמח לקבל עצות איך להשאיר את המשקעים מאחוריי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האהבה מתהמיקי21/08/2010
שלום.
רציתי לדעת את דעתכם לגבי פרידה ופירוק תא משפחתי עקב "מותה" של האהבה.
אני נשוי 15 שנה, אב ל-3 ילדים מקסימים ונשוי לאשה שאוהבת אותי מאוד. אין לי מילה וחצי מילה לומר בגנותה (אמא טובה ומסורה, נאמנה, דאגנית וכו'...) פרט לעובדה שאיני חש תשוקה אליה. האהבה שלי אליה מתה. מעולם לא דיברנו על כך מכיוון שאני חושש מהתגובה שלה ומפגיעה בה. גם פגיעה אפשרית בילדים יוצרת אצלי מצב שמונע ממני לעשות את מה שבאמת הלב מורה לי.
האם עליי לשלם את המחיר ולהשלים עם המצב לטובת כל הסובבים ולוותר בכך על האושר האישי שלי?
המחשבה על פרידה יושבת במוחי בקביעות.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האהבה מתה
דליה שוורץ22/08/2010מיקי שלום,
אתה מתאר דילמה מאוד נפוצה ומאוד לא פשוטה.. מצד אחד האהבה כבר לא נמצאת בזוגיות שלך ומצד שני אתה לא רוצה לפגוע לא באישתך ולא בילדים. הדילמה היא מאוד לא פשוטה אבל עומדות בפניך 2 אפשרויות: הראשונה היא להמשיך את החיים כך ולוותר על האבה בתמורה לכך שאתה תיהיה בסדר עם כולם ולא תפגע באף אחד והאפשרות השנייה היא לעשות מה שהלב שלך רוצה ולשלם את המחיר. זה נכון שהמחיר יכול להיות יקר אבל השאלה היא מה יהיה החלק הטוב של הבחירה הזו. אם תרגיש שחייך חוזרים אליך ואתה מתחיל לחיות אותם כמו שהיית רוצה אז זה מה שצריך לעשות. אם אתה לא כ"כ בטוח שזו הבחירה אז תבדוק מדוע אתה חושב שפרידה תשפר את העניין... אולי תגלה שבעזרת שיחה רצינית עם בת הזוג שלך הריגוש והאהבה יכולים לחזור אליכם...
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי רמת מוכנות של ילדים בגיל 6-9לוני20/08/2010
תמיד אומרים לספר לילדים על הפרידה לפי הרמה שהם מסוגלים להבין. מהי ההמלצה לגבי הגילאים 6 עד 9, עד איזו רמת פירוט עם מבינים, מה מומלץ לספר להם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת המוכנות של ילדים....
מיכל פאטל01/09/2010שלום לוני,
אחד הרגעים הקשעם בחיי משפחה הוא הרגע שבו ההורים צריכים להודיע לילדים שהם החליטו להתגרש.בבואם להסביר את הצעד הזה, ההורים אמורים להתייחס לנקודות הבאות:
1.ההחלטה על הגירושים התקבלה לאחר שיקול דעת רציני.
2.הילדים לא אשמים במה שקרה, והם לא יכולים לשנות את ההחלטה.
3.שני ההורים ימשיכו לאהוב אותם.
4.לתת לילדים מידע לגבי השינויים הצפויים בחייהם
אם שני ההורים יכוליםלנהל את השיחה במשותף, כדאי לעשות כך.אם לא, מומלץ שכל הורהידבר עם
הילד בנפרד, כדי שידעו ששני ההורים עומדים מאחורי ההחלטה , ואפשר לדבר עם שניהם על השאלות שיעלו בהמשך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגרת אלטרנטיבית למסגרת המשפחתיתלוני20/08/2010
הצעות לשיקום של פרודה בדרך לגירושים - האם יש קבוצות תמיכה פעילות שאפשר להיפגש ולדבר, כיצד משקמים את החיים ומתחילים מחדש, האם יש מסגרות אלטרנטיביות למסגרת המשפחתית שמאפשרות תיפקוד בדברים כמו טיולים, בילויים עם הילדים וכו', אנא המלצותיכם כדי להקל על הבדידות והכאב ומתן אפשרות להשתקם ולהתחיל מחדש ולהראות לילדים שאפשר להיות מאושרים גם לא במסגרת המסורתית המשפחתית, ושעדיין ממשיכים לעשות את אותם דברים משפחתיים, כביכול, אבל רק אחרת. אנא תרמו מנסיונכם או הפנו אותי למי שצריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים??
לוני01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות קורעתמתנדנדת19/08/2010
שלום לכולם, אני רוצה לשתף בסיפור שלי.
אני נשואה 5 שנים, בלי ילדים.
נפגעתי מינית בילדותי, והדבר יצר קשיים רבים בנישואין שלי, בפרט בעניין קיום יחסים וברצון שלי להיות בהריון וללדת.
הייתי בטיפול נפשי כל השנים, בניסיון להתגבר ולשמור על הנישואין.
בעלי הרבה להשפיל, להגיד ש"את חולת נפש" ו"שום טיפול לא יעזור לך, לא תתקדמי בחיים". ו - "תני לי תאריך מתי יהיה לי ילד." "הנישואין איתך הן טעות חיי".
ובאמת, ההתקדמות מאוד מאוד איטית וקשה.
לאחרונה הבנתי שההתקדמות מאוד איטית וקשה גם בגלל היחס שלו כלפי וכלפי הקשיים והטיפול שלי,
ולאחרונה גיליתי שלבעלי יש בעיות רבות בתפקוד המיני . (איפה הייתי עד עכשיו?!?!) וקושי גדול להכיל את עצמו ואת הקשיים שלו.
והבנתי שכל השנים לקחתי את עצמי אשמה מיותרת. שהבעיות שלו ממש לא פחות מהותיות משלי, והקשיים שלו גם בתחום המיני וגם בתחום הרגשי גדולים לא פחות משלי. ושהוא - בשונה ממני - אינו מכיר בהם ואינו לוקח עליהם אחריות.
כל השנים הוא הביע התנגדות חריפה ללכת לטיפול. השנה אמרתי לו שאם הוא לא הולך לטיפול אני מתגרשת. אז הוא איים בהתאבדות, בהליכה לזונות, ובסוף הלך. ואחרי שלושה חודשים עזב בהצהרה שהוא סיים לטפל בעצמו.
סחבתי עוד קצת, ואז המליצו לי ללכת לטיפול זוגי איתו ביחד. במקום טיפולים נפרדים כמו מה שהיה עד עכשיו.
אז הלכנו, ואחרי 3 פגישות שהוא ישב מכונס בעצמו וזועם, הוא הודיע למטפל שהוא לא חוזר אליו יותר.
מבחינתי תם העניין, והודעתי לו שזהו, אני מתגרשת. הוא היה באותו עניין, והודיע לי שהוא מתגרש.
התחלנו לתכנן את הגירושין ולפעול בעניין,
ואז הוא התחיל לחזור בו, ולהגיד שהוא מוכן להמשיך את הטיפול. ומוכן לקחת אחריות על החלקים שלו.
ואני נורא מבולבלת. מרגישה ש5 לחיות עם בן אדם הם מספיק בשביל להכיר אותו ולראות לאן פניו מועדות. ופניו לא היו מועדות לקראתי. ואני מפחדת שעכשיו הוא פשוט מבוהל מהרצינות של התהליך, ומכל המשמעויות שלו, החברתיות, משפחתיות, כלכליות, ומוכן להמשיך את הטיפול ם רק כי הוא מפחד להיות גרוש.
אז לתת צ'אנס נוסף? אני כבר שלמה עם הרעיון שאהיה אישה גרושה, לא רואה בו בעל מתאים לי, תומך בי ועוזר לי להתגבר על הקשיים שלי, לא רואה את עצמי מעוניינת להביא ממנו ילדים, וכבר רוצה להשתחרר ממנו והתחיל חיים חדשים.
אבל אני מתלבטת ומתלבטת ומתלבטת.... אולי עדיף לי כן לתת לו צ'אנס?
אשמח לתגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ל"מתנדנדת"
סיגלית גלאי19/08/2010ציינת את כל הסיבות מדוע לא להישאר איתו, אבל לא ציינת אפילו סיבה אחת מדוע לתת
לזוגיות שלכם הזדמנות נוספת?
לכן לא לגמרי ברורה לי ההתלבטות שלך, חמש שנים את חיה עם אדם שמשפיל אותך, את
מרגישה שהוא אינו תומך, את לא רוצה להביא ממנו ילדים.
ובכל זאת אם את עדיין מתלבטת בלי סוף, כדאי שתכיני רשימה- מה יש לך לומר גם לזכותו.
ובנוסף לכך, כל החלטה שתבחרי חשוב שתעשי ללא ספקות, לכן כדאי שתמשיכו ללכת יחד
לטיפול זוגי. הפגישות עם המטפל יעזרו לך לקבל החלטה מושכלת וברורה יותר
אם ברצונך להמשיך את חייך איתו או לא.
בהצלחה וכל טוב באשר תבחרי
סיגלית גלאי יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשוקהנגה18/08/2010
אז הנה סיפור..
רקע: 12 שנים של נישואים, 3 ילדים מקסימים, איש אחד ואישה אחת (מכירים מהגן...אהה.. הי-סטוריה).
אחרי 3 לידות והרבה מסירות כלפי הבית והמשפחה שמתי את עצמי במרכז- חדר כושר, תזונה לימודים וכו' ואני מרגישה רעננה ומלאת מרץ. אמרתי לו - לאיש היקר שלצידי כל כך הרבה זמן,
שאני רוצה "לטעום" משהו אחר. היתה הסכמה הדדית שאחרי כל כך הרבה זמן ההרגל החליף את התשוקה וכן - משעמם! החלטנו יחד שהפתיחות והכנות חשובים וכן, חשוב שנרגיש טוב ולא נגיע למצבי מירמור. אז זו הקדמה..
וברשותכם אעבור לפרק ב' של הסיפור:
היכרות בחדר כושר עם בחור הצעיר ממני ב-11 שנים מוציאה אותי מדעתי. אין ספק ששנינו מרגישים משיכה גדולה אבל כאשר סיפרתי לו את שאני מרגישה כלפיו (באומץ מטורף, אין לי מושג איך העזתי) הוא היה נבוך ומבולבל ואמר שהעובדה שאני נשואה לא מאפשרת לו לזרום בכיוון. אמרתי לו שאני מכבדת את ההרגשה שלו ושיהנה מהטפיחה על האגו ובלי יסורי מצפון.
חשבתי אוקי לא נורא ממשיכים הלאה.. אבל
הוא לא יוצא לי מהראש מה אני לעשות?? לעזזאל..
זהו חייבים תקופת גמילה אמרתי לעצמי ובחרתי להתעלם ממנו בכל פעם שאני רואה אותו וזה קשה....כמה שזה קשה לי.. הוא ניסה ליזום שיחה כמה פעמים אבל הגבתי בקרירות (כמה קשה להגיב בקרירות כשאת כולך בוערת..)
היתה תקופת רגיעה למשך זמן וזה היה נפלא. סוף סוף יכולתי לתת לראש לנוח..
ואז יום אחד (סיפור על צירופי מקרים) אני נוסעת לבד ופתאום אני מתחילה לחשוב עליו בלי שום אזהרה המחשבות הופעלו באופן עצמאי.. ובדיוק באותו זמן ברדיו הקריינית אומרת: "תודה ל.. ול.. על הדיווח..." מה הסיכוי שהשם של שנינו יאמר יחד בדיוק כשאני חושבת עליו??
"הנה, זה שוב מתחיל" אמרתי לעצמי הלכה לה תקופת הגמילה..
ואתמול הוא ניגש אלי בזהירות ושאל לשלומי: "לא דיברנו 3 וחצי חודשים" הוא מוסיף בנשימה אחת.
אמרתי לעצמי: "וואו - הוא סופר חודשים מה לעזזאל קורה?" אח"כ הוא סיפר גם על חברה חדשה שיש לו אז בכלל יצאתי מבולבלת מכל העניין.
ולשאלה-
מה קורה לנו מבחינה פיזיולוגית בעת משיכה למישהו? האם זו בעצם התמכרות להרגשה שנגרמת כאשר אנחנו מרגישים תשוקה כלפי מישהו? מי אשם? ההורמונים?
איך אפשר לעצור את זה? (ואני לא מוכנה להפסיק ללכת לחדר כושר!)
אשמח לעצה או סתם תגובה מעודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשוקה
מיכל פאטל18/08/2010הי נגה,,
לשאלתך הקונקרטית כשאנו מתאהבים (לא אהבה אלא תהליך שך התאהבות) משתחררים הורמונים מהמוח אשר נותנים לנו תחושה של ריחוף, 'היי' .תחושת ההתאהבות יכולה ללוות אותנו בין מס' חודשים לבין שנה ואפילו לעיתים שנה וחצי.אז אין כל כך תחושה של תיאבון ומאבדים עניין בכל מה שהוא לא מושא ההתאהבות.
חשוב לי לומר לך, למרות הכינות והפתיחות שמאוד יפה לטעמי בינך לבין בעלך, וההבנה שהוא גילה לצורך שלך 'לטעום' - מניסיוני זה לא מומלץ. זה נישמע מאוד מושך , אך בדרך כלל זה לא ניגמר בטוב.
את יודעת אולי איך התחלת את הפרשיה אך לא תוכלי לדעת מה יקרה בהמשכה וכאמור מערכות יחסים הן דבר מורכב, גם אין לך שום מושג איך בעלך יגיב אם תתאהבי עד 'הראש'. ומה אם הוא יתאהב, וחלילה יחליט שהוא עוזב אותך, את ילדיכם ועובר לגור עמה?וכבר היו דברים מעולם...
כדי לצאת מהשיעמום , אפשר לחשוב על המון דרכים לגוון את חיי האהבה והאינטימיות ביניכם.
הפעילי יצירתיות ותמנעי מעצמך צרות שלא לצורך.
בהצלחה!
מיכל פאטל- יועצת זוגית ומשפחתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשוקה
נגה19/08/2010אני בהחלט מסכימה עם מה שכתבת.
היה לי חשוב להעלות את הדברים בכתב כדי לעבד את החוויה.
במבט לאחור הייתי חייבת את ההתנערות מהשיגרה כדי לחזור לשגרה עם אנרגיות חדשות.
"הטעימה" הזו היתה משחררת. כעת אני מרגישה תחושת הקלה.
חשוב לשתף את בן/בת הזוג בתחושת ולא להגיע למצבים של שקר ובגידה.
תודה מיכל על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה לקראת גירושיםתוהה18/08/2010
אני ובעלי הגענו ביחסנו למבוי סתום.
אני לא רואה שום אור בקצה המנהרה.
בכל מקרה למרות כל הפחד החשש והדאגה שמלווים תהליך כזה אני יודעת שזה מן הבלתי נמנע.
לצערי בתי בת השש מבינה ומרגישה את המתח בין הוריה. אי אפשר להסתיר מהילדים.
אני לא רוצה שבתי תמשיך ותגדל בבית רווי מתח ומריבות ולפיכך החלטתי שזהו אני מתגרשת.
איך לבשר לה?
מה הדרך הנכונה?
בתי היא ילדה מהממת. במלוא מובן המילה. חיובית מאד. מלאת שמחת חיים, בטחון עצמי, חברותית מאד, אוהבת לעזור, חרוצה ועוד.
אני פוחדת שגירושים יעיבו על אופייה והיא תסתגר ותתחיל להשתנות.
איך לעשות זאת הכי טוב. עם כמה שפחות נזק?
אשמח לשמוע עצות ממי שיכול.
כמו כן בנוגע לתחילת ההליך.
מאחר ומצבי הכלכלי לא מאפשר לי עו"ד מהשורה החלטתי ללכת על סיוע משפטי, האם לקחת את הסיכון או למרות הקושי הכלכלי ללכת לעו"ד טוב שאולי יוכל להשיג לי הסדר טוב יותר.
בעלי אמר שהוא לא מתכוון ללכת לעו"ד וישלם כמה שבית המשפט יפסוק לו לשלם.
כמו כן אנחנו גרים בדירה שכורה. האם להתחיל הליכים תוך כדי מגורים יחד או לעבור לדירה אחרת. אני מרגישה שאני מתחילה להכנס למעין סחרור ואני רוצה לעשות הכל כמו שצריך עם כמה שפחות זעזועים לי ובעיקר לבתי.
אשמח לשמוע עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת גירושים-
בני18/08/2010אם את רוצה לעבור את התהליך חלק וללא משקעים, לכי לגישור.
בית המשפט מעודד את ההליך הפשוט והזול הזה.
את מאשרת את ההסכם בבית המשפט בכמה דקות,
ויוצאת לדרך חדשה.
לגבי ביתך, תשכחי מכל מה שכתבת עליה,,, צריך רחמי שמיים מרובים שהיא תמשיך להיות כמו שציינת שהיא מלאה שמחת חיים וכו',
קחי בחשבון שזה עלול לשנות לה את ההסתכלות על החיים בכלל ועל זוגיות בפרט. כך שאין מנוס מלגשת ליעוץ פסיכולוגי בשבילה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני תודה על התייחסותך
תוהה18/08/2010יחד עם זאת מדברייך עולה כי ילדי כל הגרושים הם חסרי שמחת חיים, בטחון ואינם חברותיים.
האומנם?
משום מה קשה לי להאמין בזה.
אין לי ספק שהיא תעבור משבר מסויים.
יחד עם זאת יש לה שני הורים שאוהבים אותה. בין אם הם ביחד ובין אם לאו.
אני מניחה שבמשבר עצמו היא תחווה תחושות שליליות מסויימות, אני וגם בעלי יחד נעזור להו לעבור את זה בצורה הכי טובה כך שהיא תחזור לעצמה כמו שהיא.
מה גם שאני יסתייע בייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל תלוי בגישה
א18/08/2010אני ובעלי בהליכי גירושים וכבר לא חיים יחד. סיפרנו לילדה לאחר התייעצות עם פסיכולוג ילדים. אחד הדברים הראשונים שהוא אמר לנו זה שהכל תלוי בגישה שלנו. הכוונה הייתה שאם אנחנו בינונו ניתןלילדה תחושה כי קרה דבר נוראי ככה היא גםתגיב לזה.
הפסיכולוג הסביר לנו שיש לתת לילדה תחושה שלא קרה שום דבר נורא. בסופו של יום יש לה שני הורים בריאים שאוהבים אותה מאוד ודואגים לה מאוד. דבר נוסף שהוא הדגיש זו החשיבות בשיתוף הפעולה בין ההורים כלל ולעניין הילדה בםרט. יש לכבד אחד השני בכל ההליך וגם בהמשך כדי הילדה לא תרגיש במתחים ובכעסים (אשר תמיד יש כי המדובר בכל מקרה בהליך מאוד קשה ומורכב). אני חייבת להגיד שהיום, כבר מס' חוחדשים לאחר הפרידה, הילדה מתנהגת למופת, אין כל שינוי בתהנהגות שלה, היא מאושרת, שמחה, חייכנית כפי שהייתה גם קודם.
המלצתי היא לפנות לפסיכולוג ילדים שיתן לכם את הכלים לצלוח את השיחה הזו.
אגב, לפי הפסיכולוג השיחה צריכה להיות כמה שיותר קרוב למועד עזיבת אחד הצדדים את הבית ולא לפני.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה לקראת גירושים
מיכל פאטל18/08/2010שלום לאמא של,
האם את ובעלך בדקתם אפשרות של פניה לאיש מקצוע?טיפול /ייעוץ זוגי לפני שהגעת למסקנה ש'זה בלתי נמנע'?
.אין ספק שבמידה שזה לא בריא לגדל ילדה באוירה עכורה של מריבות קשות, מתח וחוסר ודאות.
עם זאת,לא רצוי לשתף אותה בכל התכנים והכעסים שביניכם, ובודאי שלא ליצור עימה קואליציה מול בן הזוג.יש להימנע ממריבות ומאבקים קולניים המלווים באלימות מילולית ו/או פיזית בנוכחותה.
כן אפשר לומר כי אמא ואבא לא מסתדרים ביניהם,והם קיבלו החלטה להיפרד ואין זה באשמתה.
כמו כן, חשוב לספר לילד על ההחלטה להתגרש בהתאם לגיל ההתפתחותי שלו, ובשפה שתהיה מובנת לו.
בהצלחה!
מיכל פאטל-יועצת משפחתית וזוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לשכוח: האיש סובן לא פחות מהאישה!
תום19/08/2010הארגונים הפמיניסטיים הצליחו לנטוע ברובנו את ההרגשה וה"וודאות" שהאישה היא תמיד החלשה, הסובלת, הלוקחת על עצמה את כל הנטל, וזקוקה להגנה ולתמיכה. ולא היא ! כמו שבזוגיות קיימת ישנם שניים, כך גם בזוגיות מתפרקת. והסבל הוא נחלת שני ה'צדדים', ואף פעם לא בטוח שדווקא האישה סובלת יותר מהאיש. לפעמים ההיפך הוא הנכון, במיוחד באותם המקרים שבהם יוזמת הפרידה היא האישה, והאיש הוא הנאלץ - לא פעם בעל-כורחו ולמרות אהבתו ורצונו להמשיך בזוגיות - 'לקחת מרחק' מבת-זוגו, בגלל אינטרסים או רגשות שהם שלה בלבד ! אפילו כאשר האיש מנסה לחזר אחרי בת-זוגו שיזמה את הפרידה, כדי לחזור ולהיות איתה והיא איתו - החוק היבש רואה בחיזור שלו, אם רק תראה זאת כך האישה ותתלונן עליו במשטרה - הטרדה מאיימת, שנגזרים ממנה צוי-הרחקה, מעצרים והגשת כתבי-אישום. זהו ההישג המרשים שהשיגו ארגוני-הנשים והתנועה הפמיניסטית בעשרות השנים האחרונות. ממאבק ראוי וצודק לשוויון זכויות, הזדמנויות וכוח, הן הצליחו ליצור מצב שבו האיש הוא הנחות והמדוכא. הגיע הזמן שיקום רב גדול כמו רבנו גרשום מאור הגולה לפני יותר מ-1000 שנים, ויוציא תקנה, שאין אישה יכולה להפרד מבן-זוגה כנגד רצונו, כמו התקנה הקיימת שבאה להגן על הנשים מפני שרירות-לב הגברים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תקנו: האיש סובל לא פחות מהאישה
תום19/08/2010טעיתי בהקלדת הכותרת, ואודה למנהל/ת 'הפורום' אם יתקן במקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להיפרד!??!?!יעל17/08/2010
לא יודעת מאיפה להתחיל.. אני די מתוסכלת. אני יודעת שהבעיה היא אצלי אבל אני חייבת עזרה ממכם. יש לי בן זוג כבר 3 שנים. אני צעירה- בת 25 .. הוא בן 33. הכרתי אותו בעבודה .. בהתחלה הקשר היה נפלא, עד שגיליתי שהוא בחור מאוד מאוד לוחץ(למה את לא עונה בכל רגע שאני מתקשר כאשר את בהפסקה בעבודה? למה יצאת עם חברה...) ובנוסף, בחור מאודדד רגיש. זאת אומרת, כל מילה קטנה לא במקום, היה סיבה לויכוח..( פעם אמרתי לו שהוא קצת משוויץ לפעמים והוא לא דיבר איתי שבוע.). בכל מקרה, הקשר הזה לא יציב כלל.. נפרדתי ממנו לפחות 500 פעם... אבל הבעיה היא שאני לא מצליחה לסגור איתו לגמרי את הקשר. תמיד היו לי רגשות כלפיו, אבל נמאס לי. בנוסף, גיליתי שהוא רכושני בצורה בלתי נסבלת... לא רק שהוא קונה את הדברים הכי יקרים(טלויזיה פלזמה ענקית, מחשב ענק, וכדומה) , הוא גם לא מרשה לי להתקרב אליהם. מבחינתו, אני לא אדע לשמור או לכבד את מכשירי החשמל הנשגבים שלו. היו לנו 3 פרידות ממש גדולות שהחלטתי שיותר איני מסוגלת להיות עם בן אדם כזה למרות שיש בו גם צדדים טובים ובאמת ניסיתי למצוא את הטוב, הבעיה היא, שהוא מציק!!!!!!! אאפשר להפרד ממנו יפה.. כל זה מתחיל ישר בצרחות שלו בטלפון, אחר כך הוא גם מקלל, אומר לי שהוא שונא אותי והלוואי שאמות ואחר כך, אחרי יומיים, שלושה, הוא מתחיל עם היסורי המצפון.. כותב לי שירים באימייל, מכתבים בלי סוף.... דברים שתאמינו לי, אם הייתם במקומי, לא הייתם עומדים בזה. בנוסף, הוא שולח ומתקשר אין ספור פעמים וגם אם הייתי רוצה לשכוח או להמשיך הלאה, זה באמת באמת בלתי אפשרי!!! וכל פעם אני נותנת צ'אנס, וכל פעם אני מקווה שהוא יתחיל להשתנות.... והשינוי קורה, עד הפעם הבאה שנדלק אצלו משהו....
בסופו של דבר, אני רוצה להפרד... חייבת להיות לבד.. לא יכולה להמשיך בקשר שמייסר אותי. אין לי כבר כוחות לרגשנות, לתינוקיות, לרכושנות.... איך נפרדים לעזעזל בצורה שתשים קץ לזה?!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להיפרד
סיגלית גלאי17/08/2010יעל שלום,
את מנהלת זוגיות לא מכבדת, עם אדם שלא יודע לחלוק איתך את הדברים שלו, נוהג בך באלימות מילולית, מתנהג באופן ילדותי ועוד, כדאי שתהיי מודעת לכך שדברים אלה לא משתנים גם לאחר הנישואים - האם זה בן הזוג איתו את רוצה לבנות חיים ומשפחה?
אם החלטת שאת רוצה להיפרד, הצמדי למטרה שלך בכוונה בלתי מעורערת, תאמרי לעצמך ש"בכל מצב" את לא חוזרת, עלייך להיפרד מהאשלייה של "אולי", "אני מקווה" מחשבות אלה תוקעות אותך באותו מצב.
תשאלי את עצמך איזה בן זוג את מחפשת? מה יאפיין אותו? ותתחילי לנקוט בפעולה, חפשי והצמדי רק למה שאת רוצה. התמקדות במטרה ובפעולה תשמור אותך במסלול הנכון.
בהצלחה וכל-טוב.
סיגלית גלאי - יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתלבטת
אורלי18/08/2010פשוט תחשבי איך יראה עתידך עם אדם כזה. ותראי בד את התוצאה העגומה. התנהגות טיפשית כזו לא תתקבל על הדעת כשיש ילדים, חשבי על חייך העצובים ומלאי המריבות אם תחיי עם אדם כזה. פשוט עשי משהו טוב עבור עצמך ותאמרי לו שחייך ואושרך הרבה יותר חשובים ואת מעוניינת להמשיך הלאה ולא להתקע. בהצלחה חמודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצובה מאוד :(עצובה :(16/08/2010
שלום
בעלי ואני נשואים כשנה, בלי ילדים.
לפני כשבועיים הוא אמר לי שנראה לו שהוא לא אוהב אותי יותר. לקחנו פסק זמן של כמה ימים אחריהם הוא החליט שכדאי שנפרד. למחרת הוא התקשר ואמר שהוא מבולבל ואולי בכל זאת כדאי לנסות יעוץ זוגי (מה שהצעתי מההתחלה) אמר שאני אחזור לישון בבית.
ישנתי בבית לילה אחד שהיה מאוד לא נעים. הוא לא דיבר איתי בכלל כל הערב. אחרי שניסינו לדבר הוא אמר שוב שהוא רוצה זמן להחליט לבד (ושאני אסע להורים..)
הוא לא יודע כמה זמן ייקח לו להחליט והוא לא ממהר לקבוע פגישת ייעוץ (ניסיתי לקבוע בעצמי אך בגלל שלא קבעתי עם פסיכולוגית מוסמכת הוא ביטל ואמר שיתייעץ)
אני אובדת עצות. לא יודעת כמה זמן לתת לו להחליט
זה מאוד פגע בי , מעבר לזה שהוא לא אוהב אותי אלא ההתנהגות שלו שרומזת לי שהוא אפילו לא מוכן לנסות לחדש את הזוגיות.
שאני מנסה לשאול למה הוא התחתן איתי הוא אומר שהוא לא יודע אם זה היה מאהבה או שאולי זה מה שציפו ממנו
חשוב לי להגיד שבזמן הנישואים דיברנו על ניסיון להביא ילדים בשלב מאוחר יותר.
מה לעשות?? אני עצובה... בא לי לבכות כל היום!! ואני לא יודעת מה אני צריכה לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצובה-
בני16/08/2010אין לי כ"כ במה לנחם אותך,,,
אני מאחל לך שהתאונה שקרתה לך שלא באשמתך,,, (פגע וברח.), לא תשנה שוב,
הצד הטוב של הסיפור, שאתם רק בהתחלה ללא ילדים והתחיבויות גדולות, אני בטוח שזה יקדם אותך הלאה לעתיד טוב יותר,
מאחר ולא ציינת בני כמה אתם, וכמה זמן הייתם ביחד עד החתונה, כי אולי הוא צעיר ופזיז מידיי, כך שבטיפול נכון ומקצועי, ניתן יהיה לברר ממה זה נובע והאם זה בר תיקון,
בכל אופן, שיהיה לך לילה טוב, ולבכות זה מנקה את הנשמה ופותח את הלב לדברים חדשים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצובה ואובדת עצות
סיגלית גלאי17/08/2010שלום לך,
בד"כ לאחר שנת נשואים זוגות מוצאים את עצמם, קצת בוחנים, קצת מבולבלים ושואלים איפה אני בכל "העסק" הזה. זהו שלב ההתפכחות והחזרה למציאות לאחר תקופת "ירח הדבש". ולכן ייעוץ זוגי יכול בהחלט לעזור לכם להתמודד עם השלב הזה (שהוא נורמטיבי בהתפתחות חיי הנשואים). זוגות רבים עוברים את המשבר וממשיכים יחד עוד שנים רבות.
כרגע, לפי תיאורך בן זוגך מעמיד אותך בסיטואציה לא פשוטה, שהרי לך אין הרבה מה לעשות. ובכל זאת, אני ממליצה שלא תעזבי את הבית (ואפילו לא למספר ימים לבית הוריך) יש סיטואציות לא נעימות ואפילו קשות במהלך חיי הנשואים, אבל כדאי להתמודד איתם יחד. גם אם אתם שניכם בבית ולא מדברים, עדיין זה עדיף על כך שלא תהיי נוכחת כלל.
כדאי שתשאלי אותו: מה השתנה? מה הוא מרגיש שחסר לו בזוגיות שלכם? מה גורם לו להיות מבולבל? שאלות אלו נועדו כדי שאת תביני האם את יכולה לעזור לו וגם כדי שלך תהיה תמונת מצב ברורה לשאול את עצמך האם זה מה שאת רוצה להתמודד ולהילחם עליו בכל מחיר כדי לשמור על הזוגיות שלכם?
חשוב שתקבלי תשובות, גם אם תחליטו בסופו של דבר להיפרד, לפחות תדעי שניסית הכל ולא היה ביכולתך לשנות דבר. אומרים "כל עכבה לטובה" כל זמן שאין ילדים, עם כל הקושי זה פחות מורכב.
מאחלת לך בהצלחה בכל החלטה שתבחרו והרבה שמחה
סיגלית גלאי - ייעוץ זוגי בדרום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
עצובה :(17/08/2010ראשית תודה על התגובה.
אני עזבתי את הבית כיוון שהוא אמר שהוא רוצה לקבל את ההחלטה כאשר אנחנו בנפרד.
חשבתי שלא יהיה לי נעים לבד בדירה ולכן החלטתי אני לעזוב.
ניסיתי לבקש לחזור לגור ביחד אבל הוא אמר שהוא עוד לא יודע עדיין.
אני מתלבטת אם לבקש שאני אהיה בדירה והוא יעזוב אם הוא רוצה.
מה את חושבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעצובה:(
סיגלית גלאי19/08/2010לשאלתך,
עלייך לשקול מה נכון לך לעשות, האם נעים לך בדירה? האם את מסוגלת לחיות בה לבד? האם יש שם חפצים וכד' שאת זקוקה להם? ועוד.. אם לך אין סיבה להיות שם וזה לא מספיק חשוב לך, אז אני לא בעד לנהל "מלחמות" על כלום (חבל על הכוחות).
אבל קחי בחשבון שאם הוא נשאר בדירה ייתכן שזה יהיה מצב מאוד נוח עבורו שעשוי אולי להטות את ההחלטה לקראת פרידה.
מכיוון שאת מכירה אותו, רק את יכולה לקבל החלטה נכונה לגבי מה נכון לעשות עבור שניכם.
בהצלחה !
סיגלית גלאי
ייעוץ אישי וזוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגיע לך יותר
רעות20/08/2010לעצובה
חבל לבזבז עליו יום אחד של עצב , קחי החלטה חד צדדית והיפרדי ממנו ותדאגי לקבל כל מה שמגיע לך (רכוש וכו...) וצאי לדרך חדשה מחכה לך משהו טוב יותר ממנו, אם לאחר פרק זמן כל כך קצר הבחור לא יודע , מתי הוא ידע? מזל שאין לכם ילדים , תחשבי שזה כמו חבר וקשר שנגמר וצאי לחפש בן זוג שיש לו מה להציע לך שיאהב אותך , ואל תהיי עצובה תאמיני שמשהו טוב מחכה לך בהמשך. שיהיה לך בהצלחה .
להערכתי הבחור חצוף עד מאוד אם לפני הנישאוין היה אומר מה שאמר ניחא, אבל להגיד לאחר חתונה , איזה עוול לעשות כך לבחורה ועל כך אני חושבת שעליך לקבל החלטה להפרד לא מגיע לו שתשארי איתו.
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגש כשירות מפורום אחר-בני16/08/2010
מסלול של הרס עצמי
אני (15.8.2010, 12:57)
הייתי נשואה 10 שנים לאיש יקר וטוב. לאסוני, קרה והתאהבתי בגבר מבוגר ממני ונשוי. יש לציין שהוא זה שיזם את הקרבה בהתחלה, אך כפי שאתה מתאר לעצמך בוודאי, הגלגל התהפך מהר מאד. עזבתי את הבית די בהתחלה, לכאורה כדי לא לבגוד מקרוב באיש שכיבדתי, הערכתי ואהבתי. כן, אהבתי. ברור לגמרי שזו היתה בגידה גם ככה, אבל לפחות ככה זה היה איכשהו נסבל. לא סיפרתי לבעלי מדוע אני עוזבת, רק שצריכה זמן לבד,כי עוברת תקופה קשה. לא יכולתי להרשות לעצמי את הפגיעה בו בלומר את האמת. מאז עברו מש שנים. חמש שנים של גיהנום. הביתה לא חזרתי, בעלי נותר שבור במשך תקופה ארוכה. כשרציתי לחזור, הוא כבר לא רצה בי. בצדק. לשמחתי (באמת) הוא השתקם ובנה לו קשר חדש. הגיהנום אותו עברתי היה בשל האיש המבוגר, שמהר מאד התוודה לפני שהוא לא בדיוק יודע אם הוא אוהב. יותר "רוצה אותי". על מנת לא לעשות לו עוול, אציין כי היה גלוי בפניי לכל אורך הדרך, מעולם לא הבטיח לי דבר, הנישואין שלו הם פתוחים, שנים שאין ביניהם אינטימיות והם נשארים במוצהר בשביל הילדים, כל עוד הם בבית. בהתחלה עוד היינו שותפים לפנטזיה של לחיות ביחד בעתיד, אבל יש עוד המון המון פרטים(חמש שנים..). הנקודה היא, בסופו של דבר, שהפכתי להיות הצל של עצמי ברדיפות שלי אותו (לאו דווקא מוחשיות, יותר ברצון שלי להיות שלו), בטוטאליות שאופיינית לי, סבלתי קשות את אופיו הקשה ביותר, המון מריבות שהסלימו (ברוב המוחלט - על שום דבר!!) ועוד ועוד ועוד...טעמתי טעמה של אהבה חד צדדית והוא מר מאד. נכנסתי ללופ, כבר ידעתי שהאיש לא טוב לי, שאני משתגעת, שאני מאבדת קשר עם המציאות, מתחילה לראות הכל דרך עיניו הביקורתיות מנשוא, כולל את עצמי, וכך גיליתי שאני אדם בלתי כשיר, בלתי אהיב, בלתי הכל. אבל זה היה לופ, ובשום אופן לא ראיתי איך אני יוצאת מהמצב הזה. עדיין, למרות הכל, רציתי אותו.והתביישתי בפני עצמי שזה הוא המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הסיפור---לא ייאומן !
בני16/08/2010והנה, משום מקום, פתאום התאהבתי שוב. שוב גבר נשוי. שוב מבוגר (קודם היו 19 שנה הפרש, עכשיו 11). אבל הפעם מדובר באיש טוב כל כך, רך עד כאב, תקשורתי כל כך. ונשוי. הוא הודה שהתאהב בי גם כן (אנחנו מכירים שנים, אבל לא באופן הזה). הוא מאד מבולבל מאז שזה קרה (היו לנו מספר אירועים אינטימיים) כיוון שמעולם לא קרה לו ומעולם לא בגד. אני מאמינה לו, ואנא, האמן לו גם כן. אבל כאן הסיפור אחר לגמרי. אין סיכוי כי הוא מאד מגונן על הילדים ולא יהיה מוכן לפרק את המשפחה בשום מחיר. עצם האמירה שלו שהתאהב בי, כבר היה לה אפקט מרפא. מי היה מאמין. אפשר להתאהב בי, ועוד מי? איש כל כך נהדר. אני כל כך רוצה להיות איתו, לתמיד, כזה בדיוק אני רוצה. אבל לא יכולה שלא לכבד אותו. ולכן, אני פסיבית לא לוחצת ולא מנסה ליזום. גם הוא מנסה עכשיו (הודיע לי מראש) להתרחק כדי לחזור לשפיות. החיים הכפולים קשים עליו, נפשית. נדמה לי שאני מפסידה את היתרון שלי בכך שאני לא מנסה. ולא יוזמת. מד שני, לא נראה לי הוגן לפעול אחרת. אבל אני כל כך מפחדת להפסיד אותו גם אם הסיכוי קרוב לאפס. הייתי מאד שמחה לשמוע קצת תובנות בהקשר של כל מה שסיפרתי כאן. תודה על ההקשבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחח
רון16/08/2010סיפור הזוי של אישה מעורערת בנפשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרון ה"חכם"
אורלי17/08/2010איזה תגובות פשוט למחוא לך כפיים.איזו אינטליגנציה ריגשית!!! פשוט להתמוגג מהתגובות הנלעגות שלך. חסוך את המאמץ ותבכה על חייך לתוך הכרית ולא בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדמעות מבקשת ייעצו לי מה כבר נכוןעצובית15/08/2010
שלום רב אני ובעלי נשואים 8 שנים עם שתי ילדים קטנים,
אנחנו בטיפול זוגי שלא מוביל לדעתנו לשום מקום כי שתינו לא מוכנים להשתנות
הוא מבקש שהבית יהיה נקי מכיוון שאני כל היום בבית והוא עובד שאני היחידה שאתחזק את הבית
אני מבקשת יחס, חיבוק, נשיקה מילה טובה קיום יחסי מין חודשים שלמים עוברים ללא יחסי מין (6 חודשים +) בטיפול הזוגי אמר למטפלת שאינו חש חשק כלל שסרטי פורנו או אירוטיקה לא משפיעים אליו שאין לו זקפת בקר ושאין הוא מוצא פורקן אחר לא אצל אחר\ת ולא באוננות המטפלת הציעה שיפנה לסקסולוג בחדר אמר כן שיצאנו משם קבענו חודש ימים לבצע את השינוי שנינו ושזה הצ'אנס האחרון. עברו שבועיים מאז הפגישה ואתמול שחזרנו הביתה מאחותו באוטו שאלתי אותו אם קבע תור והוא השיב שלא ושהוא גם לא יילך אמרתי לו שראיתי שהסרטים בעלי אופי מיני כן השפיעו עליו והוא הודה שכן אמרתי שראיתי גם שיש לו זקפת בוקר אז הוא הסמיק ושתק ואז אמרתי או שמצאת פורקן אצל אישה אחרת או שאין לי מושג כי בטיפול אמרת שאינך מאונן
הוא אמר אני כן מאונן אז השבתי אם כך הבעיה היא במשיכה שלך אליי אמר אולי.
אמר שאין לי זכות בכלל לדבר שעד שלא הביא לו הוכחות חותכות שהבית מבריק אין לי מה לבוא בטענות אך בשיחה קודמת הודה שאין הוא מבטיח שישתנה כלל אם הביא את הבית אפילו למצב מוזיאון. השבתי לו שבמאמץ משותף את בעיית ניקיון הבית אפשר לפתור אמר שאין זה תפקידו כי הוא כל היום בעבודה ושזה התפקיד שלי בלבד
המשכתי ואמרתי את בעיית הבית ניתן לפתור יחד את עניין המשיכה שלך לא.
בעבר ועד היום ניסיתי ליזום הן קרבה והן יחסי מין אך הוא הודף אותי ממנו.
אני מבקשת ממנו חיבוק או מנסה ליזום חיבוק והוא רוטן די כבר
אני מנסה ליזום נשיקה הוא נותן כדי לצאת ידי חובה כמו דודה
זה לא שהדבר היחידי שמפריע לי הוא חוסר בסקס אלא אין קרבה לא פיזית ולא מנטלית אין מילה טובה מצידו גם שאני מנסה לסדר וורואים שינוי גם שאני מבשלת את הדברים שהוא הוא אוהב ואף אחד אחר בבית לא אוכל תמיד ימצא מה להעיר.
אמרתי לו אז מה נעשה הוא השיב נראה שלך נוח ככה וגם לי נוח ככה
אז השבתי לא נכון לי לא נוח ככה בגלל זה לא מוותרת על תאריך היעד של 26 לאוגוסט
יש בכלל טעם להמשיך עד ה26 לאוגוסט הוא השיב שגם לו לא נראה שיש טעם למשוך כי רק על זה אני מדברת וכל פעם שואלת (אני רק שואלת אם הלך לסקסולוג או לפחות קבע תור) וכנראה שאני כבר נעולה על ההחלטה להתגרש אז שהיום יביא את המסמכים
אז אמרתי לו שאני לא נעולה על ההחלטה פשוט התאריך מתקרב ושום דבר לא נעשה.
במשך שלוש שנים זה ככה כל פעם אני מתקפלת אך הפעם אמרנו שזה הצ'אנס האחרון
ונראה זה לא מזיז לו שלוש שנים של זריקת חפצים לעברי כל עול התשלומים למעט המשכנתא נופל עלי בכל פעם מנסה לסדר את הבית מחדש למרות המוגבלות שלי ובכל פעם נשברת ומתייאשת מחדש אני כבר שבורה אין לי עם מי לדבר על זה אני פשוט הרוסה כבר ולא יודעת כבר מה יהיה הצעד הבא הנכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממשיכה
עצובית15/08/2010הוא משחק עם הילדים הוא מחליף לקטנה טיטול ומכין להם בקבוקים לפני השינה מבחינת אבא הוא באמת מדהים היה לי חשוב לציין זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה נכון
דליה שוורץ15/08/2010עצובית שלום,
את מתארת מערכת יחסים שלא ממש קיימת, ובעיקר כזאת שלא נעימה לך.
האם התנאים שלו מתאים לך? האם אתמוכנה להמשיך לנהל מערכת יחסים בה הוא עובד ואת האחראית הלעדית על הבית? האם את מוכנה להתנות את הקירבה שלכם לניקיון הבית? לפני שאת בוחרת בעצבות תחליטי אם מתאימה לך כזאת מערכת יחסים...
את בחרת לעצמך את הכינוי עצובית ואני חושבת שלא סתם בחרת את הכינוי הזה... את בוחרת להיות עצובה במקום לקחת אחריות על חייך ולהתחיל לפעול..
הגידרי לעצמך ולו בצורה ברורה מה את צריכה בחיי הזוגיות שלך,הגדירי מהם הקוים האדומים שלך שבלעדיהם לא תוכלי להשאר במערכת היחסים הזו.. אולי אם הוא ידע מה את צריכה ורוצה הוא יוכל להתחיל לפעול... בואי נתייחס למה שכתבת שהוא כנראה אינו נמשך אלייך.. גם במקרה זה את צריכה להחליט האם את מוכנה להמשיך לחיות עם גבר שלא נמשך אלייך..
בררי איתו מה הסיבה לכך ומה כן יגרום לו להמשך אלייך..
אני בטוחה שהגדרות ברורות שלכם אחד מהשניה יוכלו לקדם אתכם מהמקום בו אתם נמצאים כעת.
בהצלחה,
דליה שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש זוגיות.שרי15/08/2010
אני בשנות החמישים לחיי. גרושה כ- 13 שנים. 5 שנים לאחר גירושי הכרתי בן-זוג, גם גרוש, ונוצרה בינינו כימיה אדירה שהובילה לקשר מלא חום, אהבה פינוק ופירגון, בייחוד מצידו של בן-זוגי. לאחר תקופה קצרה עברנו לגור יחד, בביתי. גם לאחר המעבר למגורים משותפים מערכת היחסים המשיכה לזרום על מי-מנוחות. בן-זוגי עזר לי מאוד מבחינה כספית וניהלנו משק-בית משותף. זכיתי לפינוקים רבים מצידו כמו מתנות יקרות-ערך, טיולים לחו"ל והחשוב ביותר - המון אהבה מצד שנינו. כמעט ולא היו חילוקי-דיעות או ויכוחים בינינו. שנתיים לאחר שעברנו לגור יחד הצעתי לו לערוך הסכם ממון ואף התעקשתי על-כך. הוא נפגע מאוד מבקשתי ופירש זאת כהבעת חוסר אימון מצידי .הוא אמנם הסכים לערוך יחד איתי את הסכם הממון, אך מאז הירבה לרטון על כך ולהביע חוסר שביעות רצון ממערכת היחסים בינינו. בשלב מסויים הודיע לי שהוא מחפש דירה להשכרה ולאחר תקופה קצרה עזב וניתק עימי קשר. תהליך הפרידה היה קשה מאוד עבורי וחלפו חודשים עד שהתגברתי. עברו מאז יותר מ- 4 שנים ולא בניתי קשר חדש. לאחרונה פנתה אלי חברה והעבירה לי מסר שהוא מעוניין לחדש את הקשר. אני שוקלת עניין זה ברצינות רבה, ובכל זאת חוששת מהבאות. אשמח מאוד לקבל עזרה. בתודה מראש, שרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש זוגיות
מיכל פאטל18/08/2010שלום לך שרי,
קודם כל אני רוצה לחזק אותך על הצעד שעשית אז ביחס לכתיבת הסכם הממון, ועל האסרטיביות שהפגנת.אין מה לעשות בצד הרגשות , לצערינו בעולמינו צריכים להיות גם מציאותיים ולהיות ערניים.
לדעתי , אין סיבה לסרב לו אם את עדיין מעוניינת בו. התרשמתי שבסה"כ היתה לכם מערכת יחסים יפה וטובה.חבל שהוא פירש את הצעד שנקטת כאילו את אינך מאמינה/סומכת עליו , במקום שיבין
שבגילכם כל אחד מגיע כבר עם רכוש מסויים , ויש עניין וטעם לשמור את הרכוש מבלי לערב בו את הפרטנר -שיהיה מקסים ככל שיהיה.יתכן כי כעת הוא כבר עיכל את צעדייך, ומבין .תבדקי עימו מה הוא חש כעת?חשוב שהמערכת תהיה מושתתת על אמון והבנה הדדיים.
בהצלחה!
מיכל פאטל -יועצת זוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כיףליאת14/08/2010
אחרי "סיפור גילוי הבגידה"עברו מאז כ4 וחצי חודשים.בעלי מנסה להשתנות אבל אני לא מצליחה לסלוח לו ובטח לא מצליחה לשכוח...
הוא מנסה להתחנף ולבוא לקראתי...והזמן לא עושה את שלו....
בכל זאת רציתי לשתף אתכם בעלי נסע מאז לראשונה לחו"ל לצרכי עבודה.{לשבועיים ויותר מחצי}
אני מרגישה טוב,לא "מתה מגעגועים"נהנית מכל רגע,והאמת ממש טוב לי עבר כבר שבוע ואני לא מרגישה בחסרונו!!!
אפילו לא מחכה בכלל לטלפונים שלו.!{שבטח ישאל אותי על עינייני עבודה וילדים ומה הוא קנה ווכו לא ממש מעניין אותי}אז לפעמים אני לא עונה לו וממציאה מליון סיבות למה לא התקשרתי...ואפילו שאני עם הילדים לבד לא קשה לי בכלל {כמו פעם.}אני גם לא מסוגלת לומר לו שאני אוהבת אותו{כמו שהוא אומר-ומחכה שאגיד..}
אז חברים...
.מה אתם אומרים על זה??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
שירי15/08/2010ליאת שלןם,
אין לי כך כך מה לכתוב,אך בכל זאת החלטתי להגיב (אני מרגישה שאנחנו חברות לאותה צרה)
אני שמחה שטוב לך... תנצלי את הזמן הזה לעצמך - תחשבי מה את רוצה ואיך את החיים שלך..
תהני תבלי תשתחררי .. ...
השאלה מה יקרה שבעלך יחזור מהנסיעה? מה את מתכוונת לעשות?
יש לך רק 2 אופציות ואת יודעת את זה - שתיהן לא קלות:
1. להתגרש ממנו - להפרד ממנו לארגן את החיים שלך ובמשך הזמן לנסות להתחיל מהתחלה
בזוגיות חדשה
2. להמשיך לחיות איתו - עם כל הקושי של מה שהוא עולל לכם.
אבל אם בחרת באופציה הזאת - האם את יכולה להניח בצד את הבגידה
לנסות לסלוח ,לנסות להמשיך את חייכם במשותף בצורה יותר טובה ויותר נכונה
או שאת רוצה להמשיך לכעוס להמשיך להתמרמר - לעשות לעצמך רע וגם לילדים
שלך (שבטח מרגישים).
בכל אופן אני מחזקת אותך
אם תרצי להתכתב ..אני כאן בשבילך...
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמור על הכייף
דליה שוורץ15/08/2010ליאת שלום,
מה אנחנו אומרים על זה.. קודם כל זה שכייף לך זה כבר מצויין. השאלה מה קורה שהוא חוזר, האם אז הכייף מפסיק או שמצתחיל כייף מסוג אחר?
אם הכייף מספיק אז תפקידך לדאוג שיהיה לך כייף.. וכל דרך שתבחרי היא בסדר
אם הכייף מתחלף בכייף אחר.. אז תדאגי מדי פעם לעשות דברים שהם רק שלך ושהוא לא חלק מהם וכך תהני משני סוגי הכייף..
בהצלחה,
דליה שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיף כי הוא לא לידי
ליאת15/08/2010יש לי שקט בנשמה אני לא רואה אותו כל בוקר לידי ולא מסתכלת בלילה לידי על ה"בוגד"אני מראה לו שהכל בסדר אבל בתוכי אני סובלת וכייף לי שהוא לא לידי...
לא יודעת מה יהיה שהוא יחזור....כנראה כרגיל...אותם מחשבות על המאכזב הסדרתי שאני חיה לצידו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
אורלי16/08/2010כל הכבוד חזקי ואמצי.הגעת למסקנה שהוא לא שווה את הרגשות שלך. תחושה טובה נכון?? חזקי את עצמך ואת ילדייך ותראי שאת למעשה אדם שלם גם אחרי הבגידה. כנראה שהיית צריכה את הנסיעה הזו כדי לדעת מה את באמת מרגישה כלפיו. מאחלת לך מכל הלב כוחות ורק תחושות של כיף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכר דירה לאחר פרידהמירה13/08/2010
אנו עומדים להתגרש לאחר 25 שנות נישואין. סוכם בעל פה שאני אשאר בדירה עד שהילדים (בני 16 ן 17 ) יעזבו את הבית. ואז היא תימכר. בעלי טוען שמכיוון שחצי דירה עדיין שלו, עלי לשלם לו שכר דירה, או להשתתף בתשלום שכר דירה במקום אותו הוא ישכור. האם בקשתו הגיונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכ"ד לאחר פרידה
דליה שוורץ14/08/2010שלום לך יעל,
שאלתך אינה מתאימה לפורום זה, אנא הפני שאלתך לפורום הנותן ייעוץ משפטי.
או שתתיעצי עם העו"ד שמייצג אותך בכל נושא הגירושין.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות לסירוגיןאיילה13/08/2010
אני גרושה שנים רבות. ב-4 השנים האחרונות הייתי בזוגיות שידעה לא מעט פרידות. גרנו יחד בביתי. לכאורה הקשר התנהל יפה. אבל, כל אימת שהערתי לו, בנימוס ובטקט, על משהו שלא נראה לי, ולו הפעוט ביותר ואף חסר משמעות, היה אורז את חפציו ועוזב בכעס. לאחר תקופה מסויימת היה מתקשר, מתנצל, מבטיח שזה לא יקרה שוב ומבקש לחזור. ואני, שהתגעגעתי אליו מאוד, קיבלתי אותו בשמחה. ההיעלמויות שלו היו לתקופות של שבוע, חודש, ארבעה חודשים וגם חצי שנה. לאחרונה עזב לפני ארבעה חודשים. לצערי הרב, אני לא מפסיקה לחשוב עליו ולהתגעגע אליו ומחכה שוב שיחזור, כמו בפעמים קודמות, למרות שאני מודעת לכך שזה קשר הרסני. עלי לציין שאני משכילה מאוד, אינטיליגנטית ועוסקת בתפקיד מאוד בכיר בניגוד אליו. ובכל זאת, "נופלת" בתחום הריגשי למרות המודעות הגבוהה שלי. מה אני עושה? ניסיתי להתגבר בכל דרך ואיני מצליחה. בשנות ה- 50 לחיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות לסירוגין
דליה שוורץ14/08/2010איילה שלום,
את מתארת קשר שמתנהל עם בעיית תיקשורת, את חושבת שאת מעירה בטקט ועדינות ואילו הוא מייד אורז ועוזב, משהו במסרים עובר בצורה אינה נכונה ומתקבל בעוצמה שונה ממה שביקשת להעביר. יכולות ליהיות סיבות רבות לכך שהוא בוחר בכל פעם להעלם, אולי הסיבה שאתם מתגוררים בבית שלך, אולי הסיבה שאת משכילה ובכירה בניגוד אליו, ויכולות להיות עוד סיבות רבות שלא נוכל להתחיל לפרט אותן על גבי הפורום. האם ניסת באחת הפעמים שחזר לברר איתו מדוע הוא בוחר לברוח? האם את ניסית פעם להתקשר אליו ולבקש ממנו לחזור או שתמיד הוא זה שיוזם את ההתפייסות? מאוד יכול להיות שמערכת היחסים שלכם אינה מאוזנת ולכן הדרך שלו היא לקום וללכת. אני מציעה לך לנסות לברר איתו מה הסיבות שהוא הולך ולנסות להקשיב לו ולתחושותיו, ואלי תגלי משהו שלא ידעת..
אם אתם מחדשים את הקשר ומעוניינים לנסות להמשיך לחיות יחד אני ממליצה בחום על ייעוץ זוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליה שלום,
איילה14/08/2010תודה על תגובתך.
הארת והערת מספר דברים שאולי , אני אישית, לא נתתי עליהם את הדעת.
ואני לוקחת זאת לתשומת - ליבי.
ובכל-זאת, בכל מערכת יחסים יש אי-הבנות, ויכוחים, אי-הסכמה בדברים מסויימים.
התגובה המיידית שלו , בלי לנסות לשוחח, היא אריזת חפציו באופן מיידי, והיעלמות.
ייתכן שאני נותרת כל-כך פגועה שאני חשה שאם אתקשר אליו הוא ייפרש זאת ככניעה
מצידי וכאישור לדרך שבה הוא פותר קונפליקטים, וזאת על-סמך שיחות שהיו לי איתו
בפעמים קודמות ולמרות זאת דגם התנהגותו לא השתנה.
דרך-אגב, הוא כמעט ולא מפרגן לי או אומר מילה לשיבחי, בניגוד ליחסי כלפיו.
נראה שמערכת יחסים זו הגיעה לסוף דרכה, מם מצידו.
הבעייה היא שאני לא מצליחה להתגבר על הפרידה ממנו.
אני מרבה לחשוב עליו באופן כפייתי ואף אובססיבי ומחכה לרגע שיחזור.
האם זה בגלל שאני לבד, בגלל הנטישה, בגלל אהבה. אני תולה את אושרי בחזרתו.
לא ברור לי.
אשמח לקבל הכוונה.
תודה, איילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)