מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לנפח שריראלון07/05/2011
שלום, ידוע לי קיום שככל שאתה עושה יותר חזרות אבל משקל נמוך יותר זה עובד על סיבולת שריר, ואם אתה עושה משקל גבוה יותר אבל פחות חזרות זה עובד על נפח שריר.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, עד עכשיו עבדתי על סיבולת שריר אבל אני רוצה לעבור לעבוד על נפח שריר אז אם למשל אני עושה 8 ק"ג יד קידמית 15 חזרות
לכמה משקל אני צריך לעלות ולכמה חזרות להוריד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח חזרות
איתי הר-ניר09/05/2011שרלוונטי לעליה במסה הווא 6-12.
עליה במסה אינה תלויה רק במספר החזרות.
דרך אגב טווח חזרות נמוך יותר אינו תורם משמעותית לעליה במסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדוד05/05/2011
אני רוצה לדעת אם אימון בכל סוג שהוא של הליכונים יכול לפגוע בגדילה ..ככה שמעתי
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכון
איתי הר-ניר09/05/2011פעילות גופנית מאוזנת אינה פוגעת בגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ניסים שרם16/05/2011לא אימון כזה לא פוגע בגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח הגוףאנונימי05/05/2011
אני בן 16 עוד מעט, אני בגובה 165 ובמשקל 45 קילו. אני רוצה להתחיל לפתח את הגוף בחדר כושר.
הבעיה היא שאני שחיף מידי... ואני גם לא יודע איך לבקש מההורים שלי לרשום אותי לחדר כושר עכשיו כי זה עולה הרבה כסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח הגוף - תגובה
ניסים שרם05/05/2011מה השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה
אנונימי05/05/2011השאלה בעצם זה איך להגיד להם שאני מעוניין להתאמן והאם כדאי ללכת לחדר כושר למרות שאני שחיף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשב תשובה
אנונימי06/05/2011אפשר תשובה בבקשה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשב תשובה - תגובה
יעל קוריצקי06/05/2011מבנה הגוף אינו מדד לרישום לחדר כושר, כמובן שכל פעילות גופנית מומלצת לכל אחד. אגב יש כמעט בכל עיר מתקנים שעובדים על משקל הגוף והם בחינם לכל דורש כך שאם הוריך אינם יכולים לרשום אותך לחדר כושר זה יכול להוות פתרון הולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהיהודה29/04/2011
אני בן 16 ונמוך לגילי(1.56) אפילו שגבהתי בזמן האחרון.
אני עושה כל יום 50 שכיבות סמיכה, 40 כפיפות בטן ו15 מטח
האם אני יכול להתחיל להרים משקולות ובאיזה משקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה - תגובה
יעל קוריצקי30/04/2011הייתי מתחילה לעבוד עם משקולות של 2-3 ק"ג עם דגש על מס' חזרות גבוה
(12-15) בעומסים נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב כפוףציונה27/04/2011
בתי בת ה-12 הולכת כשהכתפיים שמוטות והגב כפוף (היא גבוהה ורזה).
לפי האורטופד והפיזרטפיסט אין לה בעיה אלא היא צריכה לעסוק בספורט כלשהו או לפחות לעשות מספר תרגילים כל יום (דבר שהיא לא מקפידה כלל).
יש לציין שביתי לא עושה שום פעילות ספורטיבית.
שאלתי היא לאיזה חוג או ספורט כדאי לי לרשום אותה?
האם עדיף לרשום אותה לחדר כושר?
מה אפשר לעשות אם היא לא רוצה ללכת לחוג ריקוד כלשהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב כפוף - תגובה
יעל קוריצקי30/04/2011ציונה שלום, כמובן שבבחירת החוג המתאים חשוב שביתך תתחבר באיזשהו אופן כי ההתמדה חשובה ביותר על מנת שאכן תוכל להגיע לתוצאות. על מנת ל"יישר" את הגב יש לחזק את השרירים בפלג בגוף העליון- שכמות,זוקפי גב,בטן, כתפיים. חוג שחייה יכול להיות מצויין לבעיה זו , גם חוג ריקוד (לא כ"כ משנה הסגנון) יכול לשפר את היציבה. ישנם גם חוגי התעמלות בריאותית המותאמים לילדים ונותנים דגש על חיזוק חגורת הכתפיים ויציבה נכונה ממליצה לך לברר באזור מגורייך. הרבה הצלחה!לא הייתי ממליצה בגיל זה על חדר כושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופני ואיגרוףיאיר עמית26/04/2011
למומחי הפורום שלום :)
רציתי לשאול מה עדיף: אימון כוח ואז איגרוף או להיפך?
אני מבין שכנראה עדיף לא לעשות את שתיהם באותו יום אך אם יוצא לי שאני חייב מה הייתם ממליצים ומה להקפיד? (הפרשי שעות להקפיד לאכול וכו'.)
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני ואיגרוף - תגובה
ניסים שרם27/04/2011קודם אימון כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםצביקה23/04/2011
אני בן 15 ואני הולך למכון כושר בערך 4 פעמים בשבוע
גובהי כ:1.80
משקלי כ:58
הייתי מעוניין לדעת אם איני מגזים מדיי באימונים שלי כי אני מפחד שיפגעו בי ויעצרו לי את הגדילה.
מדי אימון אני נוהג להרים כ 5-6 קילו לכל יד ואני עושה 3 סטים של 12-15 הרמות.
אשמח לתשובה ולעזרה מכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ניסים שרם24/04/2011לא אתה לא פוגע בגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריריםשחף לאלו18/04/2011
שלום לכולם!
שמי שחף אני בן 13, אני שוקל 51.9 ק"ג וגובהי הוא 1.63
אני משחק בליגה בכדורסל אני מתאמן 6 פעמיים בשבוע שעתיים, אני מתאמן 2 בשבוע במכון כושר, אני עושה 6-7 מטח משהו כזה, הוורידים שלי בכף היד כבר התחילו להתנפח והשריר יד קדמית וכתף גם.הבעיה שלי היא שאני רוצה לחטב את בית החזה ואת הבטן, ואני חושב שהמשקל שלי לא טוב. רציתי לשאול מהם השלבים ואיך אני יכול לחטב את הבטן?
תודה רבה וחג שמח, שחף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים - תגובה
ניסים שרם18/04/2011בשביל לחטב את שרירי הבטן צריך לבצע פעילות ארובית שאותה אתה כבר עושה ולבצע כפיפות בטן בין 3 ל4 פעמים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שאני עושה את זה גם
שחף לאלו18/04/2011כמה זמן לוקח בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובותתומר17/04/2011
אני תומר בן 15 יש לי כמה שאלות:
1)האם מותר לילד בגילי לעשות את התרגילים dead lift ו- squat ? האם זה יכול להפעיל לחץ על הגב ולפגוע בי? והאם בכלל מותר לילדים לעשות תרגילים עם משקל כבד בעמידה?
2) אני רוצה להעלות את המסה ולהגדיל שרירים ולא להגדיל כוח. איך אני צריך לעשות את התרגילים? משקל כבד וקצת חזרות משקל בינוני וחזרות בינוניות?
3)רציתי לקבל המלצות על בניית תוכנית אימונים של מסה. איך יתבצע האימון.
תודה רבה מקווה שתעזרו למרות שהתשובות יכולות להיות ארוכות =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות - תגובה
ניסים שרם18/04/20111 אסור לך לעשות dead lift. סקוט כן אבל אל תעמיס יותר מידי משקל ושתדל שמישהו יפקח עלייך.
לא מומלץ לילדים לבצע תרגילים עם עומסים גבוהים.
2.עלייך לבצע 12 חזרות 3 סטים לכל קבוצת שרירים.
3. אני לא נותן תוכנית אימון דרך המחשב אבל העקרון הוא לבצע בין 10 ל12 חזרות 3 סטים לכל קבוצת שרירים שהעומס הוא בין 80 ל85 אחוז מהיכולת המירבית ובין 2 ל3 תרגילים לכול קבוצת שרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עוד משהו קטן
תומר18/04/2011בקשר ל-3 , אני צריך בכל אימון לעבוד על שריר אחר? אני מדבר על אימון abc ואז אימון abd למשל (כי נגיד ואני רוצה יותר לפתח את a ו- b ואת c פחות )?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני כושר בזמן נטילת ראקוטןאור17/04/2011
אני בן 15, גובה 1.75 ס"מ, משקל 55 ק"ג ובעבר (לפני שהתחלתי ליטול ראקוטן - 6 חודשים), התאמנתי עם משקולות. נשארו לי עוד חודש חודשיים לתרופה, וגם אחריה יהיה אסור לי להיות יותר מדי זמן בשמש, ואולי גם להתאמן עם משקולות.
ידוע לי כי אסור להתאמן עם משקולות בזמן לקיחת התרופה, אולם אישרו לי לעשות שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, מתח וריצה עד 2000 מטר.
בעיר שלי יש גנים עם מתקנים בהם אפשר להתאמן. נכון שזה לא המכון כושר האולטימטיבי, אבל יש שם תרגילים לחזה ולרגליים ולעוד מקומות בגוף. שאלתי היא האם מותר לי לעשות תרגילים במתקנים שם או שאסור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
אור18/04/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו? - תגובה
יעל קוריצקי20/04/2011המתקנים שקיימים בחוץ עובדים על משקל הגוף ומאמצים לא פחות מאימון משקולות "רגיל", לכן במידה ואסרו עליך להתאמן בזמן נטילת התרופה לא כדאי שתיקח סיכון, בכל אופן כדאי שתתיעץ עם רופא הילדים שלך. הרבה בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהעידו16/04/2011
שלום
אני בן 13 אני בגובה 1.75 מטר ובמשקל 63
יש לי שאלה..
לפני חצי שנה הייתי שמן ( ב23 קילו יותר ) והגובה שלי היה הרבה פחות
עכשיו אני מנסה לעבוד על שרירים , אבל אני לא מצליח
אני כל יום עושה 8 קילומטר ריצה.. במשך 35 דקות ( לא מהר מדי )
אני הולך לחדר כושר 4 פעמים בשבוע אבל לא גדלים לי שירים..
יש המלצות?
ומה בעיקר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
יעל קוריצקי16/04/2011קודם כל כל הכבוד על הירידה הגדולה במשקל!!! אני יודעת שזהו תהליך לא פשוט ורק על כך מגיע לך כבוד רב! לא ציינת אילו תרגילים אתה מבצע בחדר הכושר., יש לשיב לב שבגילך לא מומלץ לעבוד עם משקלים גבוהים. אני משערת שככל שתתבגר ההורמונים יאפשרו את ה"שרירים המנופחים" להם אתה מייחל. עד אז ממליצה לך להמשיך בשגרת האימונים על מנת להפחית באחוזי השומן, להקפיד על תזונה שמספקת כמות חלבונים המתאימה לנתונייך וכמובן להמתין קצת בסבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עידו17/04/2011אני ימתין :P ואהיה סובלני :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטלאורטל12/04/2011
שלום. אני בת 14 שוקלת 52 והגובה שלי הוא 1.42 .
אני יודעת שאני צריכה להוריד במשקל 10-12 קילו. אני התחלתי לעשות ספורט 5 פעמים בשבוע. אני עושה ריצה . ברוב הגוף אני רזה אבל הבטן זו הבעיה .
יש לי 3 שאלות
1)רציתי לדעת איזה תרגילי כושר יורידו לי את הבטן.?
2)לגילי אני מאוד נמוכה. והאם שמורידים במשקל עולים בגובה?
3)מתי אוכלים ארוחה מסודרת ? אחרי פעילות גופנית או ליפני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל - תגובה
יעל קוריצקי14/04/2011אורטל שלום, לא ציינת מה משך זמן הריצה שלך? אשמח אם תוכלי לעדכן על מנת שאוכל לבחון אם לייעץ לך ריצה או הליכה מהירה בזמן ממושך יותר. לגבי ירידה במשקל פעילות גופנית איננה מספיקה יש צורך בתזונה מאוזנת המתאימה לגילך ולנתונייך הפיזיים ובנושא זה מציעה לך לגשת באופן אישי לדיאטנית המתמחה בתזונת ילדים או לחילופין את כמובן מוזמנת לפנות לפורום השכן בנושא תזונה. מבחינת הפעילות הגופנית הייתי ממליצה לך על 4 פעמים בשבוע של הליכה מהירה (את יכולה לשלב גם ריצה כמובן) במשך 30-45 דק' (תלוי בכושר הגופני שלך). כמובן שמניעה מממתקים,מאכלים עם הרבה שומן וכ"ו יכולה לסייע לך . בנוסף, אני ממליצה לחזק את שרירי הבטן על ידי אימונים של כפיפות בטן (יום כן יום לא) כארבעה סטים של 15-20 חזרות. קחי בחשבון שאין ירידת שומן נקודתית כלמר ביצוע כפיפות בטן לא יוביל ל"בטן שטוחה" אך בהחלט יכול לסייע. היות ושאלת הבטן ה"שטוחה" עולה כאן הרבה אציין שוב שהיא תלויה באחוזי השומן בגוף, בחיזוק שרירי הבטן ובגנטיקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 16 וחצי ומתאמן במולטי טריינרמאיר10/04/2011
אני התאמנתי 4 חודשים במולטי טריינר (שלוש פעמים בשבוע)אבל היה לי ניתוח בקע במפשאה שגרם לי להפסיק להתאמן לחודשיים.
השאלה שלי היא ..עם אני צריך להתאמן לאט לאט מההתחלה או להמשיך מאיפה שסיימתי(סטים וזמן ורמת משקולות וכו')?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בן 16 וחצי ומתאמן במולטי טריינר - תגובה
יעל קוריצקי11/04/2011ממליצה לחזור בהדרגה לאימונים ולשים לב שהנך עובד נכון עם שרירי הבטן והנשימות על מנת לא ליצור לחץ תוך ביטני .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםפ.זאב09/04/2011
אני בן 16(עוד שבועיים), 170 ס"מ ו 69 ק"ג. משחק כדורסל כבר שנתיים,לכן הוספתי אימוני כוח. נפצעתי בהיותי בן 12 וחצי כשהייתי בג'ודו-לכן פרשתי. החלק הספורטיבי נשאר בי,לכן רציתי להמשיך לעשות פעילות. אחי הגדול שהיה בחדר כושר,נתן לי משקולות קטנות של 3-5-8 ק"ג בהדרגה,עמדתי עם גב צמוד לקיר והתאמנתי על חיזוק הדו ראשי וקצת כפיפות בטן. שגדלתי,התעניינתי יותר ולקראת גיל 14 העלתי את עצימות אימוני הכוח עם מכשיר מולטי טריינר ביתי,ומשקולות יד וכו'.בגיל 14 וחצי(תחילת כתה ט')התאמנתי באופן חזק עוד יותר כאשר קניתי מתח,משקולות יד לביצוע בעמידה(לדו ראשי,כתפיים וכו'),מולטי טריינר ועוד תרגילים נוספים,וכל זה בבית. בגיל 15 וקצת,למדתי עוד על הנושא בזמן שהייתי כבר בתוך משחק הכדורסל.חיפשתי והבנתי כי עליי לבצע אימוני כוח בכדי לשפר את כישוריי.ביצעתי אותם לכל שרירי הגוף הגדולים-החל ממשקולות יד,מכשיר מולטי טריינר מתח שכיבות סמיכה ,בטן ועוד. לקראת יולי 2010 ולאחר מדידת גובהי נזכרתי בטיפול אצל רופא ילדים מומחה לגדילה וכו'.(הייתי אצלו שנה קודם לכן כשאמר לי שאהיה גבוה מאוד וגדול),שמתי לב שגבהתי 3 ס"מ בלבד-בשנה שלמה בעודי בגיל ההתבגרות.החלטתי לבצע מאותו יום אימוני כוח (3 בשבוע)על משקל הגוף בלבד -למקרה שזה פוגע ואולי זה כבר פגע...כיום במהלך עונת כדורסל אני מבצע 3-4 אימוני כדורסל בשבוע ו1-2 אימוני כוח בבית-בהתאם למהלך השבוע,לימודים של ביה"ס,מצב גופני וכו':
חימום,
מתיחות קלות,
2-3 סטים של מתח
,2-3 סטים של כריש לגב התחתון (על הרצפה)
,2-3 סטים שכיבות סמיכה,
לרגליים:על מדרגה-לתאומים כל רגל 2 סטים 15 חזרות,לשוק הקדמי 2 רגליים 2סטים ו15 חזרות+כרית יציבות כחולה לחיזוק מפרק הקרסול(2 סטים לכל רגל :עמידה במשך דקה בערך)
סופר סט יד קידמית אחורית-2 סטים של 10-12 חזרות של עליות מתח אחיזה רגילה לדו ראשי ומיד אח"כ 10-12 חזרות של שכיבות סמיכה יהלום או ג'קסונים.
כפיפות בטן-המון סוגים ודרכים(עושה בין 80-120 חזרות בתרגילים שונים)
מתיחות לסוף
שאלתי,האם יש סיכוי שאימוני הכוח שביצעתי עם משקולות פגעו בגדילתי?
והאם אימון הכוח שאני מצבע כיום טוב והאם יש מקום לשנות?
אודה לך המון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
פ.זאב12/04/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ניסים שרם14/04/2011לפי מה שקראתי לא נראה שישנה פגיעה מה שאני לא יודע זה אך אתה מבצע את התרגילים האם תנוחת הגוף נכונה האם אתה מבצע מתיחות כמו שצריך האם אתה אוכל כמו שצריך האם אתה ישן כמו שצריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פ.זאב17/04/2011קודם כל תודה על התשובה .
התרגילים מתבצעים רגיל..שכיבות סמיכה ידיים רוחב כתפיים ראש ישר קדימה,מתח כרגיל..כל השאר איזה תרגיל יכול להתבצע שלא כשורה?ולמדתי מאח שבחדר כושר כיצד לבצעם. מתיחות:מבצע מתיחות קלות בהתחלה,ובסוף יותר ארוכות.. שורה של מתיחות שלמדתי בכדורסל. לגבי תזונה,אני מאוד שומר ומקפיד.לא אוכל ג'אנק פוד-מידי פעם פיצה,כמעט ולא אוכל מטוגן גם אם מכינים אני לא אוכל..רק אם יש דברים שלא ידעתי שטיגנו אז אני אוכל. אוכל פחממות לפני אימון ולאחריו חלבונים(טונה בשמן) בבוקר באופן קבוע אוכל דגנים בבית ובביה"ס סנדוויצ'ים רגילים כל 3 שעות בערך,כך גם בהמשך היום. . קולה אני לא שותה,בעיקר מים ואולי מיצים כמו מנגו תפוזים וכו'. שינה- בזמן לימודים- 6 שעות,אולי 6 וחצי לפעמים יותר. בחופש-קצת יותר,למרות שאני משתדל לנצל את החופש לקום מוקדם יותר בכדי לנצל את הזמן לאימון נוסף או לימודים נוספים שצריך לעשות בבית.. מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו ? וחג שמח כמובן!
פ.זאב18/04/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
יעל קוריצקי20/04/2011קודם כל כל הכבוד על הרוח הספורטיבית אכן לא מובן מאליו וזה יפה מאד לראות נער בגילך ששומר על הרגלי תזונה טובים ובריאים ועל כושר טוב. כמו שניסים כבר כתב לא ניתן לבחון את אופן ביצוע התרגילים דרך המחשב ולכן קשה להעריך אם אופי האימון, עומס האימון ואופן ביצוע התרגילים הואבאופן המתאים לגילך ולנתוניך הפיזים. אני אישית לא חושבת שהגדילה שלך נפדעה כתוצאה מהאימונים אך ממליצה לך כמובן להתייעץ עם רופא המתמחה בתחום הזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
פ.זאב21/04/2011אז השאלה שלי היא כזו. האם יש סיכוי שלאור ביצוע לא נכון של תרגילים של חיזוק שרירים תהא פגיעה בגובה?
התרגילים המתבצעים הם: מתח [שני סוגים-גב יד לכיוון הפנים וכף יד לכיוון הפנים],שכיבות סמיכה רוחב כתפיים או רוחב החזה,זוקפי גו[לגב התחתון],על מדרגה לחיזוק שרירי הרגליים[על העקב או על קצות האצבעות לחיזוק השוק הקדמי או התאומים], סופר סט-מתח לחיזוק הדו ראשי ושכיבות סמיכה יהלום או ג'קסונים,כרית יציבות לחיזוק הקרסוליים וכפיפות בטן[יש המון סוגים,אני מגוון].
כמובן שבהתחלה חימום ומתיחות ובסוף שוב מתיחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
יעל קוריצקי23/04/2011לא מאמינה שיש קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלאילנית07/04/2011
שלום,
אני בת 16 גבוהה ויחסית רזה אבל יש לי קצת שומן בצדדים...אני יודעת בזכות התשובה לשאלה הקודמת שאי אפשר להוריד שומן רק מהצדדים לכן אני שואלת איך אני יכולה לרדת במשקל בלי להרעיב את עצמי??
תודה מראש..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל - תגובה
ניסים שרם08/04/2011לבצע פעילות גופנית סדירה בין 3 ל4 פעמים בשבוע בין 30 ל 60 דקות .
וכמובן לאכול מאוזן ולא בכמויות גדולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
אילנית11/04/2011זה מספיק אם אני עושה הליכות במהלך השבוע וריצהבכל שבת בבוקר??
תודה מראש,
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה.. - תגובה
יעל קוריצקי14/04/2011ממליצה על גם לבצע כפיפות בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)