פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצב חזרות
    אסף מצגר
    31/03/2011

שלום לכם!

אני נמצא כיום בתקופה של חיטוב ועובד עדיין עם מספר חזרות של 10 בקצב איטי
    שאלתי היא אם אני משנה אימון לסופר סטים האם החזרות עדיין נשארות בקצב של ספירת שתיים באקסצנטרי או שהתנועות צריכות להיות יותר מהירות כמובן שהמטרה הראשית היא לשמור כמה שיותר על המסה ולהוריד אחוזי שומן.

בתודה מראש
    אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצב חזרות

הוספת תגובה

• קצב חזרות - תגובה

שי אלנקרי
    03/04/2011

שלום אסף,
    קצב החזרות לא צריך להיות לעולם מהיר ולא משנה באיזה תכנית אימון אתה.
    נסה לגוון גם את מספר החזרות ל- 8, 12 ו-15 נסה לא להתקבע אך ורק על המספר 10. השינוי והגיוון בתרגילים, בסטים, בתכנית האימון ובמספר החזרות לבסוף גם יובילו לתוצאות הטובות ביותר. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר בבית
    נטע
    30/03/2011

שלום רב,
    אני בת 15 ואני רוצה להתחיל כושר בבית למטרת הרזייה.
    יש לי בבית הליכון, מזרן לכושר, כדור פילאטיס, חבל, ומכשיר שעוזר בכפיפות בטן.
    הכושר הגופני שלי הוא לא משהו אבל אני צריכה עצות ורעיונות על תרגילים עם הדברים הללו. לכמה זמן, כל כמה זמן וכמה פעמים. תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    כושר בבית

הוספת תגובה

• לנטע - כושר בבית

ד''ר איתי זיו
    31/03/2011

הערותי....
    1. 3 מרכיבי הכושר החשובים הנם סבולת לב ריאה, כוח וגמישות. לשם כך כמובן שיש צורך לעשות שימוש במסילה, לבצע תרגילי כוח מתאימים ובסיום האימון. תרגילי גמישות.
    2. מומלץ בשלב ראשון לבצע אימונים בימים לא עוקבים. יום כן, יום לא.
    3. הפעילות האירובית, ניתן להתחיל ללכת 10 דקות 3 פעמים בשבוע (בתנאי שהכושר האירובי ירוד במיוחד), ומדי 3 אימונים להוסיף 5 דקות לפעילות. כך נתן תוך מספר שבועות לבצע 40 דקות פעילות אירובית וניתן להסתפק בכך. דופק של 60 אחוז מהמירבי שהנו לפי 226 פחות הגיל במקרה זה. לאחר הגעה ל- 40 דקות ניתן להעלות את עצימות המאמץ גם עד 70%. ייתכן שבהמשך תשולב גם ריצה. תלוי מאוד במידת ההתקדמות טההרגשה האישית. כל זאת כמובן שאין בעיות בריאותיות שונות.
    4. אימוני כוח - מומלץ להיעזר בחוברת תרגילים של פילאטיס ואם לא לבצע תרגילים עם משקל גוף. יש לא מעט אך ללא אביזרי עזר מספרם והאיכות של האימון נמוכים יותר. מוצע לבצע: שכיבות סמיכה - אפשר להתחיל עם ברכיים על הקרקע, סקווט, מכרעים, כפיפות גו באלכסון, לשרירי הבטן, פשיטות מרפקים על ספסל בישיבה לחודש האימונים הראשון. שבועיים ראשונים מומלץ לא יותר מסט אחד של 12 חזרות לתרגיל ולאחר מכן ניתן לעבור ל- 3-2 סטים. ביצוע איטי, זמני מנוחה בין סט לסט - 60 שניות ובין תרגילי לתרגיל 2 דקות בממוצע.
    4. תבסיום האימון 4 תרגילי גמישות יספיקו. מתיחה לשרירי פושטי הירך, פושטי הברך, זוקפי הגו, מקרבי הירך ומרחיקי הירך. מציע לחפש ברשת תרגילים מתאימים. כמו כן ניתן לרכוש ספר (זול במיוחד) מהוצאת פוקוס ובו מוצגים מאות תרגילי גמישות מצוינים.
    5. תזונה - חשובה במיוחד על מנת למקסם תוצאות. מציע להתייעץ עם איש מקצוע.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות
    30/03/2011

היי
    עשיתי בדיקה של צח"מ ויצא לי 41
    רציתי לדעת מה זה אומר?

ועוד שאלה-דופק מירבי שלי זה 190 מה זה אומר?

אשמח לתשובות,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות

הוספת תגובה

• שכחתי לציין אני בת 22

(:
    30/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות - תגובה

שי אלנקרי
    03/04/2011

שלום,
    התוצאות הן עניין אינידבדואלי בהתאם לגיל ולפרמטרים נוספים. אני מציע שתתייעצי במקום בו עשית את הבדיקות, תוכלי לקבל שם את התשובות המדויקות עבורך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צח"מ

איתי הר-ניר
    03/04/2011

לפי הנתונים שלך וממוצעים המקובלים בספרות צריכת החמצן המרבית שלך היא ממוצעת עד מעל ממוצעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמיון כושר לילדים ועבודה בחדרי כושר
    פז
    30/03/2011

יש לי תעודת מדריכי חדר כושר של וינגייט משנת 2000
    בראיון בו הייתי נאמר לי שכדי לעבוד בכל חדר כושר שהוא, נדרשת הסמכה של מדריכי כושר לילדים, מאחר והחוק שונה וכיום מותר לילדים מתחת לגיל 14 להתאמן. כשאני עשיתי את הקורס ועד היום, לא היתה לי בעיה לעבוד בכל חדר כושר שהוא..

האם מה שנאמר לי נכון? זה נורא מוזר לי

הוספת תגובה

• ללי- תגובה

ד''ר איתי זיו
    30/03/2011

הערותי....
    1. ב- 2005 השתנה חוק מכוני כושר והתבטא בכך שהוסיפו לשעות הלימוד 22 שעות לימוד בנושא קטינים. כמו כן גיל הכניסה לחדר הכושר הנו 6 משנת 2005.
    2. מכיוון שהקורס שעברת הנו ב- 2000 יש להשלים את אותן 22 שעות לימוד על מנת לעבוד ללא הגבלה בחדר הכושר. אילולא כן תוכלי לעבוד רק עם מבוגרים מעל גיל 18.
    3. אין שום בעיה ללמס ספינינג ודברים נוספים עם תעודת המדריך שברשותך היום אך רק חשוב - מעל גיל 18.
    4. ניתן להשלים לימודים אלה בכל בתי הספר המוכרים על ידי מינהל הספורט ללא בעיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אישי
    שולצ
    29/03/2011

עד לפני חצי שנה הייתי פעילה מאוד פיזית(רקדתי) מאז שהפסקתי היו פה ושם תרגולים מסויימים אבל לא באופן מוסדר ואינטנסיבי כמו"כ אני גולשת גלים (כשיש) כך שמסת השריר שלי די אינטנסיבית אלא שהדלדלה קצת לאחרונה. התחלתי באימון אישי על בסיס יומי הכולל דקה של עבודה אינטנסיבית על כל קבוצת שרירים בנפרד ולאחריה דקה של מנוחה. המצאתי את השיטה אני לא בטוחה לגבי התוקף שלה או עד כמה היא יעילה. הייתי שמחה לעצה או חיזוק במידה ויש דברים בגו

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אישי

הוספת תגובה

• אימון אישי - תגובה

עופר קיס
    29/03/2011

כל עוד את עומדת בעקרונות אימון
    1. הדרגתיות - לאפשר לרקמות ומערכות להסתגל ולהתאים עצמם
    2. ספציפיות - מתאים לספורט
    3. העמסה מתגברת - לשאוף להשתפר, לקחת בחשבון את ההעמסה אך גם את ההתאוששות על מנת שיהיה אפשר להתקדם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור אשמח לתשובה מדוייקת יותר

שולצ
    29/03/2011

אני לא ככ בקיאה ויודעת מהם "כללי אימון" לכן שאלתי. דקה בטן, דקה מנוחה, דקה שכיבות שמיכה, דקה מנוחה, דקה עלוית גו, דקה מנוחה וכן הלאה על כל קבוצת שרירים שבחרתי- כך יוצא אימון של שתיים עשרה או עשר דקות כולל המנוחות רק שהדבר נעשה על בסיס יומי.מהי היעילות של העניין מבחינת חיזוק ובניית השריר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור אשמח לתשובה מדוייקת יותר - תגובה

עופר קיס
    30/03/2011

kלכן הסברתי כל עקרון
    האם האימון הזה ספציפי לגולש גלים - אם כן זהו האימון המתאים
    לי האימון לא נראה מתאים
    איך זה
    שכיבות סמיכה 30 שניות מקסימום ללא מנוחה ניתורים גבוהים במקום 30 שניות מיד כפיפות בטן אלכסונים 30 שניות מיד פשיטות גב 30 שניות. מנוחה 2 דקות X 4
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    מירי
    29/03/2011

בוקר טוב,
    מזה שנה הולכת בתדירות של כ 5-6 שע' שבועיותת האם הליכות מספיקות לעצוב ירכיים ישבן, ומה מומלץ להוסיף?

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    29/03/2011

הערותיי
    1. הליכה לא מתאימה לעיצוב שריר זה או אחר. על מנת להשפיע על האסתטיקה הגופנית אין ברירה.. יש לשלב אימוני התנגדות מסודרים ואימונים אירוביים.
    2. ניתן לבצע ההליכה בקצב גבוה יחסית של 70 אחוז מדופק מיירבי וכן אימוני עליות או מדרגות בהחלט ישפיעו על העומס באימון, חילוף החומרים וכן כמובן על הטונוס השרירי. בכל מקרה יש צורך לשלב אימוני התנגדות מסודרים.
    3. מומלץ אימון בחדר הכושר, פילאטיס מכשירים או יוגה. אשטנגה למשל. אם מדובר באימון חדר הכושר אזי יש לבצע אימון כוח כולל של 8 קבוצות שרירים. שרירי רגליים, חזה, גב, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, שרירי בטן וזוקפי גו. כל זאת 3 סטים של 15-10 חזרות. שבועות ראשונים יש להתחיל עם 2-1 סטים.
    4. חשוב לבדוק אחוזי השומן התת עורי. לפי זה יש לקבוע המינון של הפעילות האירובית והתזונה המתאימה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי כמה שאלות בנוגע לכושר.
    רועי
    27/03/2011

אהלן שמי רועי
    השאלות הם בנושאים יחסית שונים אבל אני אשמח לתשובות.

1) באיזה דרך אני יכול לשפר את תוצאת ריצת ה2000 שלי? 500X5 ישפר לי את התוצאה?

2)באיזה דרך אני יכול לשפר ריצת 400?

3)אין לי שום כוונה לנסות להתנפח או משהו כזה,יש איזה צורך לקחת אבקות למיניהם?

4)בחיים לא היה לי שום כאבים במרפק,ולאחרונה שאני עושה מקבילים בירידה ה6 אני מרגיש מין זרם חשמל (שבעקבותיו אני לא יכול להמשיך) במרפק ימין, הרופא אומר שאין לי משהו מיוחד,ואני מדגיש לא היה לי כלום כל חיי?

5)אני יודע שבמנוחה הדופק של ספורטאים אמור להיות נמוך יחסית, במשך כחצי שנה אני עושה אימון לפחות פעם ביומיים (ריצות כוח וכדומה),והדופק שלי לא השתנה במנוחה או אפילו עלה טיפה,מה יכולה להיות הסיבה ואיך אני מוריד אותו?

דרך אגב אם זה משנה אני גובה: 1.90, משקל:89 ובן 22
    תודה מראש
    רועי

הוספת תגובה

• יש לי כמה שאלות בנוגע לכושר. - תגובה

עופר קיס
    29/03/2011

הי רועי
    1. כן, קח את ריצת ה 2000 שלך , חלק ל 4 והפחת כ 20-30 שניות, המשך בהליכה עד שהדופק יורד מתחת ל 125-130 והמשך עד סיום 5 האינטרוולים. אם מרגיש לא נוח או קל מדי ווסת לפי הצורך
    2. בצע ריצות של 150 עד מאתיים מטר ב 80-90% אם התאוששות בת פי 3 מזמן הריצה
    תתחיל ב 3-4 הפוגות והגע ל 8 בהדרגה, לא לשכוח חימום כמה דקות לפני והתאוששות
    בצע רק אימון אחד כזה בשבוע או שבוע אחד 2 ושבוע אחד
    3. לא, אכול נכון וסמוך אחרי האימון אוכל מאוזן ובריא
    4. יתכן מהמקבילים - אם הבנתי את כוונתך. אם לא הבנתי, אז בכל מקרה שנה מעט את רוחב האחיזה או צר יותר או רחב
    5. מי יודע? , עזוב את זה ותתרכז באימונים
    אל תשכח ריצה אחת שבועית ארוכה 4-6 ק"מ בקצב מתון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך שומרים על המשקל?
    שירי
    27/03/2011

שלום לכולם.

אני בת 27, 1.70, 60 ק"ג. ירדתי 12 ק"ג בהדרגה ואני מנסה לשמור על זה כבר תקופה ארוכה. אני רצה 3 פעמים בשבוע, כ-10 ק"מ בכל פעם, ואוכלת בריא אבל מעט מדי... בדיקות הדם תקינות, אני לא אנורקסית, אבל אני מפחדת שאשמין אם ארוץ פחות ואוכל קצת יותר. חוץ מהמלצה ללכת לדיאטנית כדי לקבל תפריט מאוזן, מהי לדעתכם שגרת האימונים המתאימה לי?

תודה וערב טוב,
    שירי.

לקביעת תור
    סגירה
    איך שומרים על המשקל?

הוספת תגובה

• איך שומרים על המשקל? - תגובה

ד''ר איתי זיו
    27/03/2011

הערותי...
    1. ריצה של 30 ק"מ בשבוע זה מצוין. כל הכבוד.
    2. קל יותר לשמור על משקל חדש שהושג עם פעילות אירובית בנפח מתאים. ניתן ורצוי לעשות שימוש בשיטות אימון אירוביות שונות מפעם לפעם. לדוגמה, פעם אחת בשבוע לבצע אימוני פרטלק. שינוי מקצבי ריצה. אזי ניתן כל 4 דקות בממוצע לשנות הדופק והקצב בעת הריצה. לדוגמה, לרוץ בקצב של 60% מדופק מירבי וכך לעלות עד 75% וחוזר חלילה. משך הזמן בכל קצב תלוי רבות בדרגת הכושר האירובי. יש שיטות אימון נוספות כמו הפוגות ועוד אך מומלץ לפחות בשלבים הראשונים לבצע זאת עם הדרכה מקצועית ו/או בקבוצה.
    3. מומלץ מאוד להוסיף 3 אימוני התנגדות שבועיים. זאת על מנת להעלות חילוף החומרים הבסיסי. כמו כן אימונים אירוביים בלבד לא מספיקים על מנת לשפר יכולות של כלל המערכות הגופניות. כמו כן, מומלץ וחשוב מאוד בסיום כל אימון תרגילי גמישות לבצע על מנת לשפר יכולת טווח התנועה ואף להפחית הסיכון לפציעות, במיוחד של ה- HAMSTRINGS.
    4. ניתן ומומלץ אף מפעם לפעם להוסיף עוד פעם אחת בשבוע ריצה נוספת. גם אם לא 10 ק"מ . התדירות תוסיף הרבה מאוד ותסייע אף בירידה נוספת באחוזי השומן שמהווים עכשיו האינדיקציה העיקרית להתקדמות ולא המשקל!!!
    בהצלחה רהב והכי חשובה ההתמדה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת, ועוד שאלות

שירי
    28/03/2011

בקשר לריצה - בהנחה שארוץ 5-4 פעמים בשבוע ובמקצבי ריצה משתנים כפי שהמלצת, האם אני יכולה לרוץ פחות מ-10 ק"מ בכל פעם? מה המינימום?

ובקשר לאימוני ההתנגדות - האם אני יכולה להחשיב חוג עיצוב גוף פעם בשבוע כאימון התנגדות אחד?

תודה והמשך יום נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי - תגובה נוספת..

ד''ר איתי זיו
    29/03/2011

הערותי...
    1. על פניו ריצה של 5-4 פעמים 40-30 דקות בכל פעם - ממש מצוין. ההמלצות של ארגון הבריאות העולמי ושל משרד הבריאות האמרקאי 5 פעמים בשבוע לפחות פעילות אירובית חצי שעה לפחות בדופק מטרה. .
    2. אימוני התנגדות. פעם בשבוע מעט מדי. עדיף פעמיים. אם הנך מבצעת שיעור אביזרי עזר מומלץ שהתרגילים יתבצעו בטווח של 20-6 חזרות בממוצע. בכל סט חשוב לבצע התרגילים כך שאת החזרות האחרונות מתקשים ממש לבצע.
    3. השגת מטרות כרוכה גם בתזונה מתאימה למקסם התוצאות.
    מומלץ להפריד בין האימונים האירוביים לאימוני ההתנגדות.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

שירי
    29/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה וחדר כושר
    רועי
    26/03/2011

אני שומר על דיאטה בן 20 לא שמן בכלל ומתאמן 5 פעמים בשבוע מסיבי בחדר כושר לא אוכל בכלל שומנים הכל דל ובעיקר עוף ולא בשר האם זה בסדר או יכול להזיק לי

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה וחדר כושר

הוספת תגובה

• לרועי

ד''ר איתי זיו
    27/03/2011

הערותי....
    1. בפועל יש שומנים כמעט בכל מזון אותו אוכלים. יש צורך בכמות שומנים מסויימת מדי יום ביומו.
    2. מה עם פחמימות?העניין אינו הנזק השרירי אלא אפקטיביות האימון. כאן כמובן יש עניין מכיוון ששומנים הנם הכרחיים לשם התפקוד התקין של הגוף במנוחה ובמאמץ.
    מוצע לפנות גם לפורום תזונת ספורט עם שאלה זו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה בקרטיאין קניז
    מאיר
    25/03/2011

שלום רב
    אני בן 44 ולפני מ"ס שבועות עשיתי עבודה מאומצת בבית ומאז יש לי כאבי רגלים בחלק העליון וכן מאחורי הברך מתחתיו הייתי אצל רופא המשפחה ששלח אותי לבדיקות והתוצות מראות שיש עלייה בקוטיאין קנאז ולידו גם רשום באופן יחסי אצל מבוגרים עליי לציין שאני בריא מאוד וכ10 שנים בכלל לא ביקרתי אצל רופאים מכל סיבה שהיא,שאלתי היא1. האם העלייה ברמה היא כתוצאה של הפעלת השרירים בזמן קצר והרבה למרות שאינו עוסק בספורט גרם ל"נזק" לשריר דבר ייגרום להחלמתו בהמשך ולאחר מנוחה ,כרגע מרגיש יותר טוב אפילו מצליח לרוץ שצריך ולא מרגיש כמעט כאבים.
    2. לפי מה שקראתי יש מצב לסכנה לאוטם שריר הלב ושאלתי הם אני עומד בסכנה כזאת ? אשמח לתשובה מהירה
    מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה בקרטיאין קניז

הוספת תגובה

• עלייה בקרטיאין קניז - תגובה

ד''ר איתי זיו
    27/03/2011

היי.
    לאחר התייעצות גם עם צור קסטל שהנו פיזיולוג מאמץ להלן התשובה:
    עלייה באינזים קריאטין קינאז ניראת בד"כ בקרב אנשים שעברו אוטם שריר הלב אך גם אצל אדם שביצע מאמץ קשה מאוד . אם הוא נח אין נזק לשרירים שפעלו אך כמובן שהמשך פעילות מאומצת ללא מנוחה מספקת ובעומסים ללא הסתגלות עלול לגרום לעלייה באינזים ולנזק -התפרקות השריר. אין חשש לגבי הלב זה לא קשור במקרה זה עיקר שלא היו תסמינים כגון לחצים בחזה, סחרחורות או כל תגובה הדומה לאירוע לבבי.
    אם יש צורך בייעוץ פיזיולוגי ניתן לפנות לצור. 0542426486.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לחצי מרתון
    יובל
    25/03/2011

שלום!
    אני כרגע רץ 4 פעמים בשבוע חצי שעה על דופק גבוה(סיבולת)
    איך אני צריך להתאמן לריצת חצי מרתון?כמה זמן זה צריך לקחת?
    אם ארוץ שבועיים 4 פעמים בשבוע חצי שעה בכל פעם על דופק גבוה
    אחרי זה שבועיים 3 פעמים שלושתרבע שעה על דופק גבוה אבל לא מידי
    אחרי זה שבועיים אעלה לשעה בכל שלושת הפעמים
    וככה אמשיך להתקדם..יש עצות לריצות הארוכות האלו?
    אם אפשר קצת יותר פרטים איך להכין את הגוף לריצת כאלו ואיזה אימונים ואיך לעשות זאת בהדרגה
    תודה רבה ושבת שלום!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לחצי מרתון

הוספת תגובה

• תשובה?

יובל
    27/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לחצי מרתון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    27/03/2011

הערותי....
    1. אימון לחצי מרתון - חסרים פרטים. מהי נקודת הפתיחה. תחרות של 10 ק"מ. מה התוצאה ? גם 5 ק"מ זה בסדר.
    2. נגזרת של אותה תחרות ניתן יהיה לראות מצב ראשוני של מהירות ולפי זה לתכנן את אימוני הסבולת. נפחים? כמה קילומטר בשבוע הנך רץ? באיזו מהירות?
    3. מצויין בפנייה שלך אוסף של ריצות ולא שיטות אימון. לכל שיטת אימון יש מטרה. מהי המטרה שלך? זמן? נפח? הכנה למרתון? אולי בכלל הפחתת משקל?
    מומלץ במיוחד להתייעץ עם איש מקצוע בעניין ואז להתקדם כך תותאם תוכנית אישית לאורח החיים ומטרות האימון.\
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבועים קוביות בבטן.
    מורדוך
    24/03/2011

שלום אני בן 15 ואני רוצה לעשות קוביות בטן , אשמח לקבל הדרכה של איך לעשות כמה לעשות וכמה זמן

לקביעת תור
    סגירה
    ריבועים קוביות בבטן.

הוספת תגובה

• ריבועים קוביות בבטן. - תגובה

עופר קיס
    24/03/2011

לכולם יש קוביות בבטן, חלק יותר גדולים ונראים לעין וחלק לא , יש השפעה גנטית חזקה.
    בכל מקרה ראשית יש להפחית את אחוז השומן באיזור הבטן או על ידי תזונה או אירובי או שניהם - עדיף
    לאחר מכן יום כן יום לא 4 מחזורים של 15-20 כפיפות בטן חלקיות כולל אלכסונים. לא לעלות גבוה ובירידה לא לשחרר עד הסוף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום לאחר אימון
    משה
    24/03/2011

אני התאמנתי ארובי ריצה והליכה שעה ולאחר האימון הרגשתי שראשי כואב
    יום למחרת היו לי כאבי גרון וחום, החום נמשך כבר 3 ימים
    מנסיונכם מה יכולה להיות התופעה של חום במשך זמן בעקבות האימון
    הלכתי לרופא והוא התרשם שגרוני אדום אך חוששני שאולי נפגע אצלי משהו אחר בגוף
    בעקבות האימון המאומץ שבעקבותיו החום לא יורד

לקביעת תור
    סגירה
    חום לאחר אימון

הוספת תגובה

• חום לאחר אימון - תגובה

עופר קיס
    24/03/2011

משה שלום
    אינני רופא אך ברור שחטפת וירוס שיתכן שהאימון הקשה גרם לו להתפרץ יותר מהר.
    אם אתה אוצה לוודא שהכל תקין, לאחר שתבריא קבע פגישה עם רופא ספורט בקופת חולים או וינגייט או חברת מדיקס וקבל איבחון איכותי לגבי מצב בריאותך וסוג האימון שמתאים לך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה ..
    אנה
    23/03/2011

שלום, קוראים לי אנה ואני בערך בת 17 עוד מעט,
    אני מתאמנת בריצה כבר שנה ומשהו, ועדיין, התוצאות יפות, ירשתי ממשקל 70 למשקל 59-58, ואני מאוד גאה בתוצאות,
    השאלה שלי איך אני מגיעה לגוף חטוב יותר ויפה יותר, כיוון שעדיין נשאר לי לאן להגיע, והקרסוליים מלאות, הברכיים, והישבן עדיין מלא. במשפחה מצד אמא, החלק התחתון משמין יותר מהחלק העליון, לכן התחלתי להיתאמן קשה בישביל לנצח את הגנים המשפחתיים ואני מצליחה עם הזמן.
    אז רציתי לשאול אם הריצה שאני רק מגבירה מפעם לפעם, רצה בסביבות השעה ו, תמשיך לעזור לקרסוליים, לישבן ולברכיים, והאוזרים יהיו יותר חטובים עם מזך הזמן, ואם הריצה גם תחזיק את התוצאות לאחר מכן?
    כי אני מפחדת שהריצה עשתה את שלה, אבל אני יודעת שיש לי עוד קצת משקל מיותר להוריד, כי אני בגובה 1.60 והמשקל האידיאלי לגובה שלי הוא בערך 55-53, וגם רואים על הגוף עצמו. אז יש אולי עצות כלשהן, חוץ מרכיבה, שחייה ודברים כאלו, כי אין לי כסף בישביל לממש את הדברים האלו. אני רוצה להרחיב את טווח הריצה ולרוץ יותר, זה מסוכן לגוף?

תודה רבה (:

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה ..

הוספת תגובה

• שאלה חשובה .. - תגובה

עופר קיס
    23/03/2011

אנה שלום
    ראשית - תסלם על הירידה.
    ממליץ לרוץ 30-45 דקות 5 פעמים בשבוע או ללכת הליכה מהירה 1 שעה 5 פעמים בשבוע.
    ברור שהתזונה היא קריטית כיוון שלא תמיד יהיה לך כל כך הרבה זמן לפעילות.
    אז בצעי יותר אימונים קצרים במשך השבוע ובקשי פגישה עם תזונאית דרך הקופה.
    שחייה לא, הליכה או ריצה אם אין כסף לאופניים כן.
    לגבי גנתיקה - נכון זו בעיה אך לאט לאט עם סבלחנות ומטיבציה השומן ירד. לגבי מפרקים רחבים עם יש - לקבל את מבנה הגוף ולפתח דברים חשובים יותר - השכלה ומשפחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעופר ולאיתי - שאלה קריטית
    מרדכי
    23/03/2011

שלום לכם,

ברצוני להעלות שאלה מהותית שהעליתי בצוותא עם כמה מעמיתי:

מתי יתרחש סיבוב אגן: גם כאשר שריר שמניע מפרק נמתח וגם כאשר הוא מתקצר?

למשל, האם נכון לומר שכאשר מותחים את ההמסטרינגס עלול להתרחש PPT, ואילו כאשר מפעילים אותו בתרגיל כוח (ואז הוא מתקצר) יש APT?

תודה רבה רבה,

אילנה

הוספת תגובה

• לעופר ולאיתי - שאלה קריטית - תגובה

עופר קיס
    23/03/2011

הי
    ראשית לדעתי זו שאלה לקניזיולוג שאני אינני. אולי איתי ידע
    אבל בניסיון - האגן תמיד ישאף להאריך שריר קצר לעומת מניעת הארכה באי ספיקה פאסיבית, בעיקר כאשר התנועה היא מתפרצת וכאשר אין מספיק ייצוב למפרק.
    מקווה שהבנתי את השאלה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילנה

ד''ר איתי זיו
    24/03/2011

הערותי...
    1. במידה ושריר מתקצר עד קצה הטווח שלו האגן ינוע לפנים. למשל ההמסטרינגס . כשהוא מקוצר בתרגיל כפיפת ברך במכונה ייעודית בסוף התנועה (!) האגן ינוע לפנים על מנת להשיג לאורך מתח גבוה יותר. חשוב לציין שמדובר על על פיצוי של הגוף על מנת להגדיל אורך מתח.
    2. לגבי המתיחה להמסטרינגס האגן הנו ב- PPT אך אם רוצים למתוח את ההמסטרינגס נמליץ על ביצוע APT. אי הקפדה על כך ישפיעו על איכות המתיחה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרדכי

ד''ר איתי זיו
    27/03/2011

היי. ראהה תשובה שלי בנושא עבור אילנה בהמשך.
    בברכה
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה