פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעופר קייס,
    רועי
    28/02/2011

שלום,
    אני בן 18 משחק כדורגל בליגת נוער 3 פעמיים בשבוע ומשחק אחד בשבת.
    מדי פעם עובר באימונים שלנו פיזיוטרפיסט או רופא (אני לא בטוח) של הנבחרת העולימפית בכדורגל.
    יוצא לי לדבר איתו על פציעות, הסברתי לו שיש לי מין כאבים בארבע ראשים ברגל שמאל.
    הוא אמר לי לעשות עיסוי למקום, מים חמים ושגם מגנזיום יכול לעזור.
    הוא הסביר לי מעט על הנושא ואמר לי שכאשר אני מרגיש שהשרירים עומדים להיתפס או אחרי אימון קשה מאוד, כדאי לי לקחת כדור.
    הבחור גם אמר לי שרע התוסף לא יכול לעשות לי ומומלץ שיהיה בבית למקרה הצורך.(200מ"ג)
    רציתי לדעת ממך קצת יותר על התוסף, למשל מה התפקיד שלו, איך אני יודע מתי לקחת אותו? וכו''

אני מקווה שתוכל קצת לפרט לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לעופר קייס,

הוספת תגובה

• לעופר קייס, - תגובה

עופר קיס
    02/03/2011

מגנזיום הוא מינרל שקשור לבניית עצמות, כיווץ שרירים ועוד כ 300 פעולות בחילוף החומרים בגוף. יתכן והוא יעזור אך נראה לי שמה שאתה צריך הוא חיזוק של השריר, הארכה שלו ויתכן ויש לך בשריר גם "קשרים" או באנגלית TRIGGER POINTS שפיזיוטרפיסט או מעשה ספורטיבי יכול לפתור.
    לגבי הכדור, גש לחנות טבע דוגמאת " ניצת הדובדבן" שאל את הנטורופית בחנות לגבי מינון ואופן לקיחת הכדור - אם היא בכלל ממליצה עליו
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר איתי זיו - APT,PPT
    מאיר
    27/02/2011

שלום ד"ר איתי,

1. מדוע בחלק הקונצנטרי בסקווט ישנו סיבוב אגן לאחור ובחלק האקצטנרי סיבוב אגן לפנים? מה הרציונל?

2. שאלה שנראית לי חשובה להרבה מאנשי הפורום:
    מתי יתרחש סיבוב אגן? גם כאשר שריר שמניע מפרק נמתח וגם כאשר הוא מתקצר?
    למשל, כאשר מותחים את ההמסטרינגס יש PPT, ואילו כאשר מפעילים אותו בתרגיל כוח יש גם כן PPT. האם נכון הדבר?

זה קריטי לי מאוד.

בברכה,

מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר איתי זיו - APT,PPT

הוספת תגובה

• למאיר - סיבוב אגן לפנים ולאחור

ד''ר איתי זיו
    01/03/2011

הערותי..
    1. אורך מתח של ההמסטרינגס משפיע על סיבוב האגן לאחור. במידה והנו מקוצר בעת ביצוע התרגיל סקווט בשלב האקצנטרי של התנועה (בירידה מטה) הוא יהיה באי ספיקה פסיבית ולכן בשל כך האגן כפיצוי יסתובב לאחור. האגן עשוי להסתובב לאחור גם עם ה- GLUTEUS MAXIMUS במצב מקוצר ולא מסוגל להימתח בעת השלב האקצנטרי. לדוגמה - מרימי משקולות נצפה פחות לסיבוב אגן לאחור מכיון שפושטי הירך אצלם גמישים יותר מהמתאמנים הממוצעים..
    2. בעת העלייה בסקווט פושטי הירך פועהשריר מלים במגמת קיצור ולכן יש לכך השפעה על האגן - יסתובב לפנים.
    3. מידת סיבוב האגן תלויה רבות במידת הגמישות של האדם. הרי השרירים שאחראים על תנועתיות האגן הנם פושטי הירך ושרירי הבטן. לכן במידה ופושטי הירך מקוצרים נצפה ל- PPT בתרגיל.
    הדבר אגב מאוד אינדבדואלי ומשתנה ממתאמן למתאמן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב בין אימון אירובי לאימון כוח
    עידן
    27/02/2011

שלום,
    אני מתאמן בחדר כושר מזה כשלושה חודשים. שגרת האימונים שלי הינה שלושה-ארבעה ימים בשבוע. חצי ראשון של האימון הוא אימון אירובי למשך 40 דקות (דופק 150). חצי שני הינו אימון היפרטרופיה. 2 תרגילים על כל קבוצת שרירים (חזה, גב, יד קדמית ואחורית, כתפיים ובטן),4-5 מערכות כל תרגיל.
    שאלתי היא: לאחרונה אני מגיע לחצי השני של האימון די מותש ואני מרגיש שאימון הכוח אינו אידאלי. רציתי לדעת האם ניתן לפקוד את חדר הכושר שישה ימים בשבוע כאשר בראשון, שלישי, חמישי מבצעים אירובי ושני, רביעי, שישי מבצעים אימון היפרטרופיה ושבת מנוחה?
    במידה ולא כיצד ניתן לשלב את שני סוגי האימונים (שניהם חשובים לי באותה מידה) מבלי שאחד יפגע ביעילות של השני?

אציין שמטרתי היא: ירידה במשקל (אחוזי שומן), פיתוח כושר גופני ועלייה במסת השריר..
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• שילוב בין אימון אירובי לאימון כוח - תגובה

עופר קיס
    28/02/2011

ממליץ על שינוי תזונתי, אירובי מתון 3-4 בשבוע 30 דקות בינוני ומשקולות בינוני 2-3 בשבוע.
    לאחר שהגעת למצב הרצוי באחוזי השומן, רד ל 2 אימונים אירוביים בינוניים ו 3-4 אימוני פיתוח גוף.
    ההפרדה בין יקידה באחוזי שומן ואימוני היפרטרופיה משמעותיים היא קריטית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל מה לגבי השאלה עצמה...

עידן
    28/02/2011

קיבלתי את תשובתך לגבי התדירות והעצימות.
    אבל, מה השילוב האידאלי של 2 סוגי האימונים. ברצף? יום אחרי יום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני כושר
    נטלי
    27/02/2011

שלום, שמי נטלי, בת 21, משקלי 47 וגובהי 1.63
    גיזרתי דקיקה אך למרות זאת השוקיים \ ירכיים שלי נראות רחבות מאוד לעומת חלקו העליון של הגוף, מה גם שהשומן מצטבר שם (במילים אחרות - זה הוא "האיזור הבעייתי" שלי)
    אחרי שנים שלא הייתי בכושר, החלטתי לרכוש אופני כושר
    מאז הרכישה (כשבוע) אני מתאמנת כמעט כל יום אבל לא יותר מ5 דקות כל פעם
    לאחרונה בסוף האימון אני מעלה לדרגה 8 ומדוושת קצת בעמידה
    אני מפחדת שאני מעמיסה מדי על הברכיים כי אני לחלוטין לא מבינה בזה
    האם עליי להוריד מהתדירות?
    ועוד דבר, שמתי לב להתקשות והתנפחות השוקיים מה שעוד יותר גורם להן להראות רחבות לעומת החלק העליון של הגוף
    האם התופעה חולפת עם הזמן כשהגוף מתרגל לאימון? או שמא מדובר בבעיה?

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אופני כושר

הוספת תגובה

• אוי סליחה, תיקון טעות

נטלי
    27/02/2011

רק הירכיים שלי רחבות ורק הן התקשו והתנפחו
    (עם השוקיים אין שום בעיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי

ד''ר איתי זיו
    28/02/2011

הערותי...
    1. לשומן התת עורי תכונות שונות. אחת מהם הנה אופן פיזורו בגוף. הדבר משתנה מאדם לאדם ותלוי רבות בגנטיקה. לפיכך לאחת ריכוז השומן הנו בעיקר בירכיים ואילו לאחרת דווקא באזור הבטן.
    2. חשוב לדעת במיוחד את הרכב הגוף על מנת להבין אם יש להשלים .. עם ריכוז השומן באזור הירכיים או לא. במידה ואחוזי השומן הנם בטווח הממוצע שהנו כ- 23-19 אחוז לנשים יש להשלים עם המבנה הנוכחי ולהעלות הטונוס השרירי בכלל של כל שרירי הגוף. לכך השפעה רבה על האסתטיקה. ברם, הפחתה נוספת של אחוז השומן בהחלט תוביל לירידה גם בהיקף איברים שונים.
    3. פעילות אירובית, רכיבה על אופניים במשך 5 דקות לא ממש תורמת לשיפור הכושר האירובי והפחתת משקל. חשוב להעלות בהדרגה את הזמן ולבצע לפחות חצי שעה בכל פעם 4 פעמים בשבוע ובהמשך ניתן גם יותר. כל זאת בהדרגתיות כך שמדי 4-3 אימונים להעלות 5 דקות את זמן הפעילות מבטיח עלייה הדרגתית בדרישות וסיכוי נמוך יחסית לפציעות.
    4. בעת הפעילות האריובית חשוב שהדופק יהיה לפחות 60% מדופק מירבי שהנו 226 פחות הגיל. מומלץ לעשות שימוש בשעון דופק.
    5. לגבי העמידה אם בעיות מיוחדות וכאבים אז אין מניעה. הדבר מעלה את הדופק ודווקא מגביר את אפקטיביות האימון האירובי. לגבי נפיחות הרגליים ייתכן שזו תחושה סובייקטיבית. אם אין כאבים, לא צריכה להיות בעיה. אם חשים בכאבים שחוב להתייעץ עם איש מקצוע.
    6. תזונה... כמו תמיד לא נייתן להגיע לתוצאות ללא תפריט מושכל ומאורגן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת שיער+ אימונים
    רוני
    26/02/2011

שלום,
    רציתי לשאול בבקשה:

1. האם אימוני משקולות מעודדים התקרחות גברית?
    2. האם אימוני משקולות מעודדים צמיחת שיער בגוף?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צמיחת שיער+ אימונים

הוספת תגובה

• צמיחת שיער+ אימונים - תגובה

שי אלנקרי
    27/02/2011

שלום רוני,
    לא ידוע לי על הקשר בין אימונים להתקרחות, אולי מישהו ידע כאן טוב ממני בנושא.
    לגבי הנושא השני: לא בטוח עד כמה מעודדים אבל הדבר ייתכן וזאת מאחר באימוני משקולות מופרש הורמון הטסטוסטרון – הורמון מין גברי האחראי על תופעות גיל ההתבגרות כגון: הופעת שיעור על הפנים והחזה, עיבוי הקול, העלאת מסת השריר וכדומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוני משקולות + צמיחת שיער
    רוני
    26/02/2011

שלום,
    רציתי לשאול בבקשה:

1. האם אימוני משקולות מעודדים התקרחות גברית?
    2. האם אימוני משקולות מעודדים צמיחת שיער בגוף?

תודה.

הוספת תגובה

• אימוני משקולות + צמיחת שיער - תגובה

שי אלנקרי
    27/02/2011

שלום רוני,
    לא ידוע לי על הקשר בין אימונים להתקרחות, אולי מישהו ידע כאן טוב ממני בנושא.
    לגבי הנושא השני: לא בטוח עד כמה מעודדים אבל הדבר ייתכן וזאת מאחר באימוני משקולות מופרש הורמון הטסטוסטרון – הורמון מין גברי האחראי על תופעות גיל ההתבגרות כגון: הופעת שיעור על הפנים והחזה, עיבוי הקול, העלאת מסת השריר וכדומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרך המהירה להפחתת אחוזי שומן
    אהרון
    26/02/2011

תודה רבה על התשובה הקודמת,
    גובהי הוא 1.90, משקל 98 ק"ג ואחוז השומן הוא 22-23.5%
    הבנתי שבגילי (36) אחוז השומן המיטיבי עבורי הוא 15-18%.
    שאלתי היא, מהי הדרך המיטבית והמהירה להגיע לערכים אלו וכמה זמן זה עשוי לקחת?

תודה ושבוע טוב.

הוספת תגובה

• הדרך המהירה להפחתת אחוזי שומן - תגובה

שי אלנקרי
    02/03/2011

שלום אהרון,
    עפ"י נתונייך ייתכן שהנך נמצא בעודף משקל קל. בכדי לרדת באחוזי השומן עלייך לבצע 3 דברים:
    1. פעילות אירובית (ריצה, הליכה, רכיבה, שחייה וכדומה) לעידוד ההוצאה האנרגטית (שריפת הקלוריות).
    2. פעילות אנאירובית- (אימון התנגדות כנגד משקולות, מכשירים יעודיים, גומיות ומשקל הגוף כדי לעלות את מסת השריר הרזה.
    3. תזונה- עלייך להקפיד על תזונה מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון וצריכת הקלוריות המספקת כדי לסייע בגירעון הקלורי היומי. על כך אני תמיד ממליץ להץייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית בנושא בכדי להתאים תפריט תזונה אישי.

לגבי הזמן שזה עשוי לקחת: זה עשוי לקחת מספר שבועות וגם מספר חודשים. זה מאוד משתנה מאדם לאדם ותלוי במספר גורמים. גם כאן, איש מקצוע יוכל לכוון אותך בנוגע לקצב ירידה סביר במשקל.
    שיהיה המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנודתיות במדידת אחוז שומן בגוף
    אהרון
    25/02/2011

שלום רב,
    בשבוע שעבר קניתי משקל של OMRON שמודד גם אחוזי שומן.
    הבעיה היא שבכל בוקר (נשקל מיד לאחר הקימה וההתרוקנות), אחוז השומן שונה בתנודתיות של 1.5%.
    לא ברור לי מה הסיבה לכך וכיצד אדע מהו אחוז השומן האמיתי?

תודה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן

איתי הר-ניר
    25/02/2011

מדידת אחוזי שומן ע"י תנגודת רקמות אינה מדוייקת.
    תנודה של 1.5% הנה סבירה בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנודתיות במדידת אחוז שומן בגוף - תגובה

ד''ר איתי זיו
    26/02/2011

הערותי....
    1. מדידת אחוזי שומן חשוב לבצע על בסיס קבוע ותדירות של אחת לשבועיים מקובלת והגיונית.
    2. ישנן מספר מכשירים למדידת אחוזי השומן. המכשור אומרון או טניטה פועלים על מוליכות חשמלית שתלויה בכמות הנוזלים בגוף בעת הבדיקה. לפיכך מכיוון שלא בכל בדיקה של אחוז השומן האדם נמצא באותו מצב ייראו שינויים בתוצאות. השינויים הם אינדבדואליים ותלויים במשתנים מסוימים.
    2. ניתן לבצע מדידה זו גם עם קליפר אלקטרוני או באמצעות מכשירים מדויקים אחרים. זאת ניתן לבצע בנקל אצל דיאטן ספורט או במעבדות מאמץ.
    3. מציע לפנות לאיש מקצוע על מנת שיכמת את השינוי של מסת הגוף הרזה לעומת מסת הגוף השמן. לפיכך למדידת אחוז השומן משקל רב על מנת לדעת ולאמוד את ההתקדמות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי לדעת כיצד לפתח כושר
    ינשוף דייג
    24/02/2011

היי
    אני בחור רזה, משקל 58 גובה 172 לאחרונה התחלתי להתאמן עצמאית בבית ומתרגל תרגילים די מוכרים וידועים. מעוניין לפתח צורת חזה נורמלית ושריר.
    כבר חודש וחצי מתמיד בכך ובד"רכ עושה זאת 5 - 4 פעמים בשבוע.
    כעת המתכונת היא זו :
    30 כפול 4 כפיפות בטן
    15 כפול 4 שכיבות סמיכה
    4 כפול 4 מתח

פה ושם רוכב באופניים ומשחק כדורסל ,כדורגל.

השאלה היא איך להתקדם מכאן ע"מ לפתח צורת חזה ושריר נורמלי, פלג גוף תחתון שלי מפותח היות ורוכב אופניים שנים רבות, לכן מעוניין לאזן את זה.
    בבקשה לא לשלוח אותי לחדר כושר או שחייה (: מחפש תרגילים ביתיים שנותנים תמורה רבה לאגרה.
    כמה פעמים כדאי להתאמן בשבוע ? הבנתי שצריך יום מנוחה בין לבין?

הוספת תגובה

• לינשוף דייג

ד''ר איתי זיו
    24/02/2011

הערותי....
    1. תרגילים כנגד משקל גוף או עם מתח , מקבילים וכדומה ניתן להשיג תוצאות טובות אך חשוב לדעת לא כמו באמצעות אימון משקולות.
    2. מוצע על מנת לפתח שרירי חזה וגב לבצע תוכנית אימונים כדלהלן:
    4 סטים של מתח- 75% ממספר החזרות המירבי שמסוגלים לבצע כפול 4 סטים.
    תרגיל מתח נוסף 75% מהמספר המירבי שמסוגלים לבצע כפול 3 סטים. בצורת אחיזה שונה. למשל באפשרות הראושנה מתח באחיזה רחבה ואילו בשנייה מתח באחיזה צרה.
    שכיבות סמיכה לבצע בטווח של 15-10 חזרות כשהרגליים על כסא/מדרגות וידיים על הקרקע (חיזוק סיבי השריר העליונים). להוסיף משקל במידה וניתן לבצע מעל 15 חזרות. זאת כפול 4 סטים.
    תרגיל נוסף לבצע כשהידיים והרגליים על הקרקע וגם במקרה זה להוסיף משקל במידה וניתן לבצע בנקל את מספר החזרות המצוינות.
    תרגילים לשרירי הבטן - לבחור שני תרגילים מרכזיים. 3 סטים לכל אחד של 20-10 חזרות בממוצע. תרגיל ראשון, בתליית גוף על גבי מתח (ידיים אוחזות במתח) הבאת ברכיים לחזה. תרגיל שני, בשכיבה על הגב כפיפת גו באלכסונים - מרפק שמאל לברך ימין ומרפק ימין לברך שמאל.
    3. מומלץ 3 אימונים בשבוע ומדי חודש לשנות תוכנית האימונים שתתבטא בהחלפת התרגילים ומספר החזרות. אגב, זמני מנוחה בין סט לסט כדקה וחצי. ימי האימונים יום כן יום לא או יום כן יומיים לא. למשל, ימי א, ד ו- ו או ימי א, ג, ו-ה.
    4. על מנת להעלות מסת שריר חשובה תשומת הלב לתזונה.
    בהצלחה רבה

מהמספר המירבי שמוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר זיו

ינשוף דייג
    24/02/2011

רק לא הבנתי משהו, בסעיף 1
    "תרגילים כנגד משקל גוף או עם מתח , מקבילים וכדומה ניתן להשיג תוצאות טובות אך חשוב לדעת לא כמו באמצעות אימון משקולות. "

מה כוונתך " חשוב לדעת לא כמו באמצעות משקולות" ? איך אדע ? אני לא בקי בתחום.

תודה על שאר העיצות יתכן ואתחיל בזה משבוע הבא ואילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר אחרי לידה
    ליז
    24/02/2011

שלום רב!
    אני 4 חודשים לאחר לידה, ואני רוצה לחזור למשקל שלי לפני ההריון. אני 1.60 מטר, ושקלתי 51 קילו. אני צריכה להוריד 6-7 קילו (לפחות עד הקיץ!). איך אני יכולה להשיג תוצאות טובות ומהירות? האם ללכת לחדר כושר/אירובי, או אפשר להסתפק בהליכות וכפיפות בטן בבית? אני בעיקר מעוניינת להוריד את הבטן, המותניים והירכיים.
    מה הדרך הטובה ביותר?
    המון תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כושר אחרי לידה

הוספת תגובה

• לליז

ד''ר איתי זיו
    24/02/2011

הערותי...
    1. חשוב לשלב אימון אירובי ואימון אנאירובי מתאימים. ניתן להוריד 6-7 ק"ג עד הקיץ. משימה לא מסובכת אם ההתנהלות נכונה.
    2. חשוב לבצע אימוני התנגדות לכל הגוף ולא רק לשרירי הבטן. את הבטן לא ניתן להוריד באמצעות תרגילים לשרירי הבטן.
    3. ניתן גם לבצע אימונים אחרים כמו פילאטס מכשירים, יוגה - סוגים מסוימים ועוד.
    4. חשובה הסבלנות על מנת שלא ייעשה שימוש ברקמת השריר בתהליך הירידה במשקל. הדבר מתרחש שיורדים באופן משמעותי מדי במשקל.
    5. תזונה - חשוב מאוד להתייעץ עם דיאטן קליני בעניין.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה 6 קילומטר כל יום..ויש לי בעייה
    יערה
    23/02/2011

אני בת 15 אוקי בגלל שהשנה התחלתי לרוץ ועכשיו אני רצה 6 קילומטר כל יום אז ירדתי במשקל ורואים את זה עלי עכשיו הבעייה היא שזה לא שיש לי עור נופל מגעיל אבל בהחלט הוא כבר לא מתוח כמו פעם מה עושים כדי לרדת בלי שהעור יהיה ככה...?

הוספת תגובה

• עושה 6 קילומטר כל יום..ויש לי בעייה - תגובה

שי אלנקרי
    24/02/2011

שלום יערה,
    ראשית כל הרשי לי לברך אותך על הצעד שעשית ועל ההתמדה. יחד עם זאת אני חייב לציין כי גופך יהיה חייב את המנוחה השבועית או הדו שבועית בין אימוני הריצה. אחרי הכל, חשוב לעשות את הדברים בהדרגה ולאפשר כמובן גם לגוף לנוח. לגבי עניין "העור הנופל". ראשית כל אני ממליץ לשלב פעילות אנאירובית (אימוני כוח -התנגדות) כדי לחזק בצורה מאוזנת את שרירי הגוף בלי יוצא מן הכלל. השילוב של הריצות עם תרגילי החיזוק יגרום לגופך להיות מוצק, חזק וחטוב יותר. 3 אימוני כוח בהפרש של 48 שעות בין אימון למשנהו אמורים לעשות את העבודה. אני מציע כמובן לבנות תכנית אימון מסודרת עם מדריך כושר (בחדר הכושר או בבית) ולהתאימה באופן אישית למצבך הנוכחי ולשגרת האימונים בה את עוסקת. אם מדובר בירידה מאסיבית במשקל (15-20ק"ג או אפילו יותר), לעתים אין יותר מידי ברירות לגבי העור המתוח או הרפוי, אלו שאריות עור שנשארו מימי המשקל הגבוה. שוב, הכל עניין אינדיבדואלי ואני לא אומר שזהו מצבך. שיהיה בהצלחה בהמשך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספינינג
    זהבי
    23/02/2011

אני עושה ספינינג בין 3-4 פעמיים בשבוע אימון של שעה. לאחר 20 דקות מתחילת השיעור מתחילה הרגשה של נימול בכפות הרגליים עד מצב בו נרדמות לי כפות הרגליים לגמרי (מאצבעות כף הרגל עד הכריות של כף הרגל). אני כמובן ממשיכה את השיעור אבל המצב המתואר גורם לי להתעסקות הן פיזית והן מנטלית בהרגשה הנימול/הרדמות של כפות הרגליים במקום לדווש ולמצות יכולתי.
    האם זו תופעה מוכרת? אם כן מה אפשר לעשות כדי למנוע את המצב הזה? ממה ולמה נרדמות הרגליים והאם לדעתך צריך ללכת לבדיקה רפואית?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ספינינג

הוספת תגובה

• תחושת נימול ברגליים בזמן פעילות

שי אלנקרי
    06/03/2011

שלום זהבי,
    זוהי בעיה מוכרת. יתכן שמדובר בעצב שנלחץ כתוצאה מ-XXX (אני מניח שרופא יידע לאבחן את זה טוב ממני).
    מציע ללכת להיבדק ולא לחכות עם הבעיה.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת נימול

אבי
    07/03/2011

כרוכב ותיק ,החוטא גם בספינינג- הסיבה לתחושת הנימול לחץ על סיב עצב בכף הרגל, ניתן לפתור הבעיה על ידי שימוש בנעל רכיבה (עם סוליה קשיחה) דבר זה מביא לכך כי הלחץ יהיה לכל אורך כף הרגל ,ולא לחץ נקודתי (על סיב עצב העובר בכף הרגל) במידה ומשתמשים גם ב-SPD (קליטים המחברים את הנעל לפדל) מתקבל גם כוח גריפה, על ידי כך יש סיוע לרגל הלוחצת ,על ידי הרגל המושכת לאחור(השנייה) בזמן המשיכה מוסר הלחץ מכף הרגל ,דבר שעוזר להסיע דם לכל כף הרגל ,וזה גם כן יכול לעזור בכדי למנוע את התופעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאה קלורית ודופק
    אביב
    21/02/2011

שלום. במהלך ריצת 10 ק"מ שעורכת כשעה הדופק קבוע ועומד על 140 פעימות לדקה. מבחינת ההוצאה הקלורית,האם נכון לומר שההוצאה הקלורית ב-10 הדק' הראשונות של הפעילות תהיה זהה להוצאה הקלורית ב-10 הדק' האחרונות?בהנחה שהדופק עמד על 140 פע' לדקה ב-10 הראשונות וב-10 האחרונות?האם העובדה שהגוף עייף והשרירים עייפים ב-10 האחרונות תייצר הוצאה קלורית גדולה יותר למרות שהדופק נשאר על 140?

לקביעת תור
    סגירה
    הוצאה קלורית ודופק

הוספת תגובה

• ללא קשר לדופק

איתי הר-ניר
    21/02/2011

ההוצאה הקלורית תלויה בעבודה שאתה מבצע.

אם המרחקים שאתה מבצע ב10 דקות ראשונות לעומת 10 דקות אחרונות זהים, ההוצאה הקלורית תהיה כעיקרון זהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם עייפות הגוף

אופיר
    23/02/2011

האם העובדה שהגוף הרבה יותר עייף ב10 הדק' האחרונות לא מצריכה שימוש באנרגיה גדולה יותר וכך גם ההוצאה הקלורית גדלה? אותם מרחקים בדיוק ודופק זהה.ואגב,זה לא קשור בכלל לדופק?תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאה קלורית

איתי הר-ניר
    23/02/2011

אם לאור העייפות היעילות המכאנית שלך פוחתת אז ההוצאה הקלורית עולה.
    האם זה משמעותי? קשה לומר, סביר להניח שלא. (בהשוואה לכמות הקלוריות הכללית או לפוטנציאל הוצאה קלורית של הגוף).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעקש כדי להבין

אביב
    23/02/2011

הכל ברור למעט הקשר בין היעילות המכאנית לנתוני הדופק לשא יושב לי טוב... האם אין קשר בין הפגיעה ביעילות המכאנית ובין המאמץ שאצטרך להשקיע כדי להניע את עצמי קדימה,או במילים אחרות האם פגיעה ביעילות המכאנית תוך שמירה על אותם תנאי ריצה (קצב קבוע) לא יגרמו לעליה בדופק וכנגזרת עליה בהוצאה הקלורית...? מקווה שלא סיבכתי ותודה מראש על תשובותיך המלומדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאביב - תגובה

ד''ר איתי זיו
    24/02/2011

הערותי....
    1. ההוצאה הלורית בפעילות אירובית הנה תלות של משתנים רבים כגון: תוואי השטח, מנח הגוף, הדופק, דינאמיות המאמץ ועוד ועוד.
    2. עשר דקות אחרונות של הפעילות האירובית ישנה סבירות שבשל העייפות המצטברת ההוצאה הקלורית תהיה מעט יותר גבוהה אך הדבר לא ממש רלבנטי וחשוב מכיוון שיש להסתכל על כל נפח הריצה והמאמץ שבוצע.
    3. יעילות מכאנית בוודאי משפיעה על ההוצאה הקלורית ולכן למתאמנים שלהם אין טכניקה טובה בריצה יעשו שימוש רב יותר בקלוריות והם גם יתעייפו יותר מאחרים.
    בנוסף , גם הדופק יהיה יותר גבוה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן
    רוסה ט
    21/02/2011

שלום אני אחרי שתי לידות אני לא שמנה אין לי בטן אבל הטן שלי רפויה חלשה מה אני יכולה לעשות איזה כפיפות יכולות לעזור לי אני מאוד רוצה בטן קשה ויפה אשמח לקבל עזרה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כפיפות בטן

הוספת תגובה

• כפיפות בטן - תגובה

שי אלנקרי
    21/02/2011

שלום,
    יש מגוון אפשרויות לתרגילים שתוכלי לעשות אבל מאחר ואת אחרי 2 לידות (לא ידוע לי כמה זמן בדיוק אחרי), הייתי מציע להתייעץ עם מדריך בחדר הכושר שגם בעל זיקה לאימוני נשים אחרי לידה. יש כמה דברים שעליהם צריך לשים דגש כמו חיזוק רצפת האגן, זוקפי הגו וכמובן שרירי הליבה (שרירי ה-CORE) . לכך יש תרגילים מותאמים ולכן כדאי להתייעץ או להיפגש על כך עם איש או אשת מקצוע בתחום. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון מאוחר
    בחור
    20/02/2011

שלום, בזמן האחרון יוצא לי ללכת להתאמן בשעות הערב המאוחרות..
    כך שאני מסיים את האימון, אוכל את החלבונים (2 קופסאות טונה..) וכמעט חצי שעה אח"כ הולך לישון..
    השאלה אם זה בריא? האם החלבון מתעכל כמו שצריך (אם בכלל)?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אימון מאוחר

הוספת תגובה

• אף אחד????

עזרה
    22/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחה מאוחרת

איתי הר-ניר
    22/02/2011

לא צריכה להיות בעיה מיוחדת.
    ממליץ לך לשאול בפורום תזונת ספורט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה -

ד''ר איתי זיו
    24/02/2011

הערותי....
    1. חשוב לאכול לאחר אימון אנאירובי. גם אם מדובר בשעה מאוחרת.
    2. לגבי עיכול חלבון מציע להתייעץ עם פורום תזונת ספורט. מתאים יותר. בנוסף, חשוב גם לאכול פחמימות.
    3. לאחר אימון אנאירובי השינה עלולה לעיתים בעייתית יותר לעומת אימון אירובית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה