פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירות השריר עקב פעילות אירובית
    דני.א
    04/02/2011

אני מתאמן בתכנית AB כ 4 פעמים בשבוע, ואעושה פעילות אירובית של עד 40 דקות 2-3 פעמים בשבוע
    רציתי לשאול האם האימונים האירוביים יכולים בעצם לפרק את השריר וכדי לוותר עליהם?
    המטרה שלי היא עלייה במסה ופיתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה

דני.א
    04/02/2011

רציתי לדעת האם זה כדי לשלב את האימונים האירוביים והאנאירוביים באותו היום?
    נגיד לעשות חצי שעה ריצה קלה ואחרי זה אימון משקולות?
    או שכדי לעשות ארובי ביום אחד ומשקולות ביום אחד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה - תגובה

עופר קיס
    04/02/2011

ממליץ להפריד ביניהם לחלוטין
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות השריר עקב פעילות אירובית - תגובה

עופר קיס
    04/02/2011

יתכן
    בצע אימוני כושר קצרים 30 דקות ובקושי מתון בתקופה של עליה במסה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עופר קיס

דני.א
    05/02/2011

האם יש מחקרים שקובעים חד משמעית שפעילות אירובית שמתבצעת לפני או אחרי אימון משקולות גורמת לירידה במסת השריר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עופר קיס - תגובה

עופר קיס
    06/02/2011

עד כמה שידוע לי לא, ידע זה הוא אמפירי בלבד ( ידע לא מחקרי ), כמובן שתלוי מאד בעצימות הפעילות האירובית, יכולת היפרטרופיה גנטית פרטנית של המתאמן וגורמים אחרים כגון תזונה, יכולת התאוששות ואחרים. אנו יודעים מתכניות כגון לרדת בגדול שניתן להעלות שריר למרות שמבצעים פעילות אירובית עם מגבלות תזונתיות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון
    משה
    04/02/2011

שלום אני בן 24 ומעוניין לפתח גוף אבל אני מוגבל רק לאימון בבית עם משקולות אני בעל מבנה גוף רחב , יש אפשרותי גם אבקות חלבון למיניהם ואני רוצה לדעת האם עדיף לעבוד 3 פעמים בשבוע על כל השרירים יחד כל פעם או לחלק את האימונים לכל אורך השבוע . מה יביא לתוצאות יותר מהירות וטובות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אימון

הוספת תגובה

• למשה -אימון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/02/2011

הערותי...
    1. באמצעות אימון משקולות ניתן לפתח בהחלט מסת שרירי מרשימה. חשובים גם תנאים נוספים כמו: איכות האימון (משקלים גבוהים, זמני מנוחה קצרים יחסית בין הסטים ועוד), תזונה התומכת בתהליך עלייה במשקל ובמסת השריר, שינה מספקת ועוד.
    2. מומלץ לחלק את הגוף לשני חלקים - AB. בכל יום אימון יופעו קבוצות שרירים אחרות. לדוגמה ביום אחד יופעלו קבוצות השרירים - חזה, כתפיים, כופפי מרפק ובטן ואילו ביום האחר יופעלו השאר: רגליים, גב, פושטי מרפק וזוקפי גו.
    3. אימון של כל שרירי הגוף יחדיו יניב תוצאות פחות טובות מאשר אימון מפוצל. ברם, במידה והאימון המפוצל לא מניב תוצאות ייתכן שהמנוחה בין אימון לאימון ארוכה מדי ומנגד אינטנסיביות האימון לא רבה דיה. אזי, מומלץ להפעיל את כל קבוצות השרירים יחדיו ובהמשך ייערך הפיצול.
    4.. על פניו אין צורך לעשות שימוש בתוספי מזון וניתן לבנות תפריט מצוין בלעדיהם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוני משקולות ועוננות
    דרור
    03/02/2011

אני בן 16 ואני מתאמן משקולות 4 פעמים בשבוע.
    אני מאונן בתדירות גבוהה יחסית (פעם ביום) ורציתי לשאול האם זה פוגע בתוצאות האימון או בהתפתחות של השרירים ושל הגוף?

חלק אמרו לי שזה מאבד טסטורון, חלק אמרו לי שזה מאבד כמות גדולה מאוד של חלבון, וחלק אמרו לי שזה לא פוגע וזה סתם שטויות.

מה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    אימוני משקולות ועוננות

הוספת תגובה

• אימוני משקולות ועוננות - תגובה

עופר קיס
    04/02/2011

לא פוגע ידידי
    תהנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת חיטוב
    אסף מצגר
    03/02/2011

שלום לכם!

יש דעות הרווחות כי בתקופה של חיטוב יש לעשות מספר חזרות של בין 8-15 כדי לשמור על נפח השריר ורק להגדיל את נפח אימוני האירובי.
    ויש הגורסים שצריך גם להגדיל את מספר החזרות לסט ל15 ומעלה הייתי רוצה לדעת מהי דעתכם בנושא.

בכבוד רב
    אסף מצגר

לקביעת תור
    סגירה
    תקופת חיטוב

הוספת תגובה

• השילוב בין השניים

איתי הר-ניר
    03/02/2011

לטעמי ומנסיוני, טווח החזרות לא צריך להיות שונה מהותית בתקופת החיטוב לעומת עליה במסה.
    אולם בתקופת החיטוב יש לשקול כמה ואם בכלל יש להגיע לכישלון חיובי.
    אימונים אחת לשבועיים של טווח חזרות גבוה בהחלט משהו שכדאי לשלב.

אין צורך להחליט באופן אבסולוטי על 8-10 או 15-20.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על האימונים
    דני.א
    03/02/2011

היי אני התחלתי להתאמן בתכנית AB כ 4-5 פעמים בשבוע לדוגמא: ABXABXX ולפעמים אני משלב אימון FBW פעם בשבוע ושומר על 48 שעות מנוחה בין אימון לאימון, רציתי לדעת עם זה לא יותר מדי אימונים בשבוע?דבר יכול להתיש את השרירים ואת הגוף

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת על האימונים

הוספת תגובה

• ליואל -חוות דעת על האימונים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/02/2011

הערותי..
    1. אימון כוח של 4 פעמים בשבוע בהחלט מספיק ואין צורך לבצע יחידת אימון נוספת אלא אם כן מטרת האימון הנה פחתוח גוף. במקרה זה מומלץ לפצל את האימון ל- 3 חלקים ואולי בהמשך אף 4. במקרה זה מספר האימונים השבועי עשוי להיות 5-7 ויותר.
    2. מנוחה קצרה מדי בין האימונים לא מאפשרת התאוששות של השרירים מהאימון האחרון ולכן לא מומלצת. בעיקרון אימון של AB עשוי להיות בפריסה על פני השבוע באופנים שונים. למשל: יום א, ג, ה ו-ו. או לחילופין- יום א-ב יום מנוחה ג ושוב יום ד ו-ה. יש אפשרויות נוספות.
    3. חשוב לבדוק מידת ההתקדמות באימון. במידה ואינך מתקדם בקצב סביר ייתכן שיש לפל את התוכנית אימונים ל- 3 חלקים.
    4. לתזונה ומנוחה חלק משמעותי מאוד בתהליך ההתאוששות מהאימון והשגת מטרות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במסת שריר
    דני.א
    03/02/2011

שלום אני התחלתי להתאמן ליפני כמה חודשים וישלי שאלה חשובה
    אני נורא מפחד להשמין ורציתי לדעת האם בישביל להעלות מסת שריר ולהפיק מקסימום מכול אימון משקולות חייב ליהיות במאזן קלורי חיובי?

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במסת שריר

הוספת תגובה

• מישהוא יכול לעזור?

דני.א
    05/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדני - עלייה במסת שריר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/02/2011

הערותי...
    1. אין מניעה להעלות במסת השריר ובמקביל גם תחול עלייה במשקל. שחוב לדעת מה הרכב הגוף על בסיס קבוע. בעיקרון סביר שעם עלייה במסת השריר תחול עלייה מסויימת גם במסה השומנית אך הדבר לא מחויב המציאות. ניתן להעלות מסת שריר ולהפחית במביל אחוזי שומן אך הדבר לא פשוט כלל ועיקר ומצריך תוכנית תזונה ואימון מושכלות.
    2. חשוב לצרוך מספיק חלבון ופחמימות על מנת לגרום לעלייה במסת השריר ושיפור התוצאות.
    3. על מנת להפחית אחוזי שומן ולמתן את השימוש ברקמת השריר בעת תהליך הירידה במשקל חשוב במיוחד לבצע פעילות אירובית על בסיס קבוע.
    מומלץ בחום להתייעץ עם פיזיולוג מאמץ, דיאטן קליני ספורט.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה עם חברה - אפקטיבי?
    שירה
    02/02/2011

שלום!
    אני וחברתי עושות הליכה מהירה מידי יום.
    אני צועדת במהירות רבה יותר ממנה.
    ההפרש הוא, שמרחק של שעה שאני עושה במאמץ (שגורם לי להזיע ולהתנשם במהירות)
    עם חברתי זה לוקח שעה ו10 - 15 דקות, אני לא מזיעה והמאמץ הוא קל.
    השאלה שלי אם זה אפקטיבי בכלל ואם יש לכם הצעה/ רעיון
    תודה וערב טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה עם חברה - אפקטיבי?

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

ד''ר איתי זיו
    04/02/2011

הערותי....
    1. על מנת שאימון אירובי יהיה אפקטיבי דיו לדופק בו מבוצעת הפעילות חשיבות מכרעת. לפיכך אם חברתך הולכת לאט יותר ממך ייתכן שבמקרה זה אינך משפרת את כושרך האירובי מכייוון שסף התחתון לשיפור היכולת האירובית הנו לפחות 60% מדופק מירבי שהנו עבור נשים 226 פחות הגיל. נוסחה זו לא מדוייקת לחלוטין אך נעשה בה שימוש נרחב כשמדובר באוכלוסייה הרחבה.
    2. מוצע לבדוק את הדוקפ בעת הפעילות האירובית ובמידה והנו נמוך מדי אין ברירה אלא להשתמש בשיטות אימון שונות כמו פרטלק (שינוי מקצבים תוך כדי הפעילות האירובית, הפוגות וכדומה). ניתן מדי כמה דקות ללכת או לרוץ בקצב מהיר יותר לעבור את חברתך ולחזור חזרה וחוזר חלילה.
    3. ניתן לבחור מסלול מעגלי של X מטר ואז ללכת גם ביחד וגם לחוד. חשוב לציין שעוד מספר שבועות חברתך אמורה לשפר יכולתה האירובית ואז המרחק ביניכן יקטן והדבר יהיה פחות בעייתי. בכל מקרה חשוב לשתף את חברתך בבעייתיות העניין מכיוון שישנה סבירות שרק היא משפרת את כושרה האירובי ואת לא.
    4. אפשרות נוספת הנה מעבר מכשולים תוך כדי ההליכה. למשל, עלייה על ספסלים, הליכה בעלייה ועוד. במקרה זה בעל הכושר הטוב יוץר יעבור את המכשולים ובעל הכושר הפחות טוב לא חבצע בשלב זה משימות אלו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות
    מאירה'לה
    02/02/2011

שלום רב ,בני בן שבע עשרה וחצי מתאמן אימוני כח \אירובי לסירוגין ,אימונים סבירים כלומר עומס קל בינוני ובהדרכה מקצועית [לא במכון כושר] ,רזה ,שרירי וב''ה בריא ,הוא התחיל את האימונים לפני כשבועיים ,הוא מתעייף לאחר כמה סטים קשה לו להמשיך ,הוא ממשיך בכל זאת אבל סובל ,השאלות הן ,האם יש מקום לבדוק עם רופא ? אולי הוא פשוט עדיין לא בכושר? המלצות לתזונה,שעות שינה ? אשמח לקבל את תגובתכם,תודה מראש ,בברכה וכל טוב ,מאירה

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

• עייפות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/02/2011

הערותי..
    1. אם חלה עייפות עקב אימון הדבר נורמלי ותקין עד גבול מסוים. כלומר, בשבועות האימון הראשונים הגיוני שחשים עייפות עקב אימון (בתלות רבה באיכות האימון, משכו, תזונה ועוד), אך לאחר מספר חודשים במידה ומתבצע בקוווים כלליים אותו אימון עם תוספת מסוימת בעומס לא אמורה להיות עייפות כה משמעותית.
    2. על פי הנתונים מדובר בבחור רזה וייתכן שהתזונה מצריכה התייחסות. דיאטה היפוקלורית ובמקביל אימונים עצימים יחסית בהחלט גורמים לעייפות בשל דלדול מקורות אנרגיה.
    3. מציע להתייעץ עם דיאטן ספורט רציני שייתן המלצות לתזונה ופעילות גופנית מתאימה להשגת מטרת האימון. בכל מקרה במידה ובשבועות הקרובים העייפות עדיין משמעותית מומלץ לפנות לרופא ספורט.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבת אופניים
    גולדי
    01/02/2011

שלום, אני בת 65, בריאה באופן כללי, רציתי לדעת האם רכיבה על אופניים פוגעת בברכיים. תודה, גולדי

לקביעת תור
    סגירה
    רכיבת אופניים

הוספת תגובה

• רכיבת אופניים - תגובה

עופר קיס
    01/02/2011

אין לדעת. תלוי במצב הברך ומכניקת הרכיבה ופעולת המפרק.
    ממליץ מאד לנסות - אחלה ספורט מכל בחינה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה מהירה
    שלי
    31/01/2011

שלום לכם,

האם הליכה מהירה משלבת איכשהו את שרירי הבטן

לפעמים אני מרגישה את שרירי הבטן אבל אני לא יודעת אם זו סתם משאלת לב...

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה מהירה

הוספת תגובה

• הליכה מהירה - תגובה

עופר קיס
    01/02/2011

יתכן - ככל שהרגליים מתרוממות מהר יותר כך עובדים שרירים המונעים סיבוב של האגן.
    ברור שהדרך העדיפה לאמן את שרירי הבטן היא באופן ישיר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלי
    02/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדיפת כדור ברזל
    גיא
    31/01/2011

היי ,
    לא יודע אם בחרתי את המקום המתאים לשאול את השאלה אבל לא מצאתי מקום טוב יותר .
    אני תלמיד בכיתה י' ואני חלק מנבחרת האתלטיקה בבית הספר שלי , אני מתמחה בהדיפת כדור ברזל אני הודף עם 5 ק"ג לסביבות ה10.5 מטר .

יש לי דרך לשפר את זה ?
    אני 186 ו90 ק"ג, מתאמן שנה וחצי בחדר כושר ואני עובד על תוכנית כוח מזה כחודשיים .

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הדיפת כדור ברזל

הוספת תגובה

• הדיפת כדור ברזל - תגובה

עופר קיס
    01/02/2011

הדרך הטובה ביותר היא לגשת ( לבדוק בעיריה שלך ) למאמן אתלטיקה ולקבל מספר שעורי טכניקה ( שהי הכי חשובה) ויתכן ותידלק על המקצוע ( כמו שקה לי בקפיצות ) ותתחיל להתאמן באגודה באופן קבוע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק חורג מהנורמה
    טל
    31/01/2011

אהלן,
    נתקלתי בבעיה שמעט מדאיגה אותי, אני בן 25 ואני מתאמן מזה שנים במספר ענפי ספורט (בעיקר בשביל הכיף ולא למען מטרה מיוחדת כלשהיא), לאחרונה החלטתי למקסם את ענף הריצה ע"מ להתחרות במרתון הקרוב, הצעד הראשון שעשיתי היה קניית שעון למדידת דופק,
    ביצעתי מגוון ריצות, הדופק הגבוה ביותר אליו הגעתי היה מעל 200 (למען הדיוק 208) בעוד שבמנוחה (דקות אחרי שהתעוררתי בבוקר) עמד על 60.
    אני מבצע ריצות של 7 ק"מ בדופק ממוצע של 200.
    עד עתה לא התגלתה אצלי אף בעיה פיזית
    אני הולך לבצע את הבדיקה עם שעון אחר לשלילת האפשרות שמדובר בפאק בשעון שלי.
    האם הנושא אמור להדאיג אותי?! האם אני צריך להמנע מלהגיע למספרים האלה?!
    תודה טל.

לקביעת תור
    סגירה
    דופק חורג מהנורמה

הוספת תגובה

• דופק חורג מהנורמה - תגובה

עופר קיס
    01/02/2011

טל שלום
    כאשר יש חריגה מהנורמה יש לבדוק מדוע לשלול בעיות. יתכן ועקב לב קטן יחסית אתה מסוגל להגיע לדפקים גבוהים מאד בקלות. מצד שני דופק מנוחה נמוך לא מתיישר עם הנחה זו
    לדעתי עליך להגיע לרופא ספורט לביצוע בדיקה קרדיופולמונארית במאמץ לוודא שהכל תקין ולקבל מינון לביצוע אימונים - החלט היכן, מאוחדת ספורט, וינגייט או מדיקס ( במדיקס ישנחה דרכי )
    אל תתעצל - לך לבדיקה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמון
    רועי
    31/01/2011

לא מזמן קראתי בפורום הזה נושא חדר הכושר, שאם עובדים על חלק גוף תחתון מופרש הורמון לחלק גוף העליון.
    אתם יכולים להסביר לי בבקשה בעברית פשוטה מה זה אומר?
    למה זה טוב?
    מקווה שהבנתם אותי

Thank you

לקביעת תור
    סגירה
    הורמון

הוספת תגובה

• פעילות גופנית

איתי הר-ניר
    31/01/2011

מעורבות של שרירים בתרגיל יכולה לגרום לגוף להפריש הורמון גדילה GH.
    ידוע שלהורמון גדילה יש השפעות חיוביות על תהליך עליה במסה.

ישנם מספר מחקרים (לא חדשים) שמעידים על הפרשה גדולה יותר של הורמון גדילה בתרגילים מורכבים. אחד התרגילים המדוברים הוא סקוואט. (למרות שלא נמצא עדיפות מול תרגילים אחרים כמו לחיצת רגליים).

אולם ממחקרים עדכניים יותר, לא ברורה אם ההשפעה קיימת על שרירים נוספים. בכל מקרה אימון אינו משפיע על הורמון אחד וכפי שמעלה הורמונים מסויימים הוא מוריד אחרים, אנבולים וקטבוליים. אותו הורמון גדילה הוא משמש גם כהורמון אנבולי וקטבולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    02/02/2011

הערותי...
    1. אימוני כוח עצימים בכלל ושל פלג גוף תחתון בפרט גורמים להפרשת טסטוסטרון והורמון גדילה. הדבר מהותי יותר כשמדובר בתרגילי רגליים מורכבים והרבה פחות בתרגילים מבודדים.
    2. מדובר על טווח חזרות של 15-1 חזרות בממוצע. מעל 15 מדובר באימוני סבולת שרירים בעיקר והפרשת הורמונים אנבוליים הייתה פחות משמעותית. חשוב לדעת שהפרשת ההורמונים מתייחסת לכלל איברי הגוף ולא רק לרגליים. אי לכך על מנת שהדבר יהיה יתרחש מוצע לבצע תרגילים מורכבים לרגליים כמו - סקווט, דד ליפט ולחיצת רגליים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר
    דני
    30/01/2011

מזה שש שנים אני פדלאה,רוצה לחזור לכושר,סובל מקצת לחץ דם.איך להתחיל ובאיזה קצב?

לקביעת תור
    סגירה
    כושר

הוספת תגובה

• ככה תיכנס לכושר!

גיא שמשי
    31/01/2011

הי דני, כל הכבוד שהחלטת לחזור לכושר! ראשית הייתי מציע לך לגשת לבדיקה רפואית כדי לוודא שאתה אכן כשיר לפעילות גופנית. במידה והבדיקה מאשרת שאכן אתה יכול להתחיל להתאמן אזי כלל האצבע הוא - להתחיל לאט ובהדרגה! מניסיוני רב השנים בתחום הכושר, רבים מהמתחילים להתאמן ללא הדרכה מקצועית, נפצעים, ופוגעים בעצמם! באופן עקרוני הייתי ממליץ לך להתחיל בהליכה בקצב נוח ולא מאומץ מדי - הליכה הינה פעילות גופנית מתונה המומלצת לכלל האוכלוסיה בכל קשת הגילאים (לא כתבת בן כמה אתה)
    בנוסף מומלץ לבצע תרגילי כוח בעצימות נמוכה, כדי להשלים את ההליכה. (שים לב שכסובל מלחץ דם גבוה מעט - עליך להימנע ממאמץ חזק ומתמשך ולהימנע ממצב בו הראש נמוך מין הלב - נניח כפיפה של הגוף קדימה)
    אבל ההמלצה הכי חזקה שאני יכול לתת לך - היא להעזר באיש מקצוע עם ניסיון כדי שתוכל להתאמן בראש שקט מבלי להזיק לעצמך.

בהצלחה
    גיא שמשי - מאמן ראשי ומנהל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר - תגובה

עופר קיס
    01/02/2011

הי דני
    1. בדיקה ואישור מהרופא שלך
    2. בחירת סוג פעילות - הכי קל הליכה - יום כן יום לא להתחיל ב 15 דקות ולהוסיף 2 דקות כל אימון . קצב נוח. לאחר שהגעת לחצי שעה התחל להגביר את הקצב עד לתחושה של - בינוני+. המשך ל 40 דקות 4 פעמים בשבוע.
    תוך כדי בצי פעמיים בשבוע שכיבות סמיכה - חלקיות אם קשה . התחל ב 2 מחזורים של 6-8 ועלה כל אימון בשכיבה אחת כל עוד הגוף ישר ובטן בפנים וללא כאבים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד דופק
    ע.
    26/01/2011

שלום,

אני גבר בן 46 שהולך 3-4 בשבוע כ-7.5 ק", כל פעם כ- 70 דקות.
    בזמן ההליכה המהירה הדופק המקסימלי הוא באזור 140 וחלק מהזמן שאני רץ הדופק המקסימלי מגיע ל- 185.

האם זה תקין ?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    מד דופק

הוספת תגובה

• האם זה טוב

איתי הר-ניר
    27/01/2011

בכדי לקבוע הא טווח הדופק באימון הוא "טוב" יש להגדיר מהם מטרות האימונים שלך.

דופק הוא מדד לעצימות האימון, כלומר, כמה קשה אנחנו עובדים.
    לאימון גופני יש מדדים נוספים הקובעים האם שילובם מתאים לשיפור או שימור יכולות גופניות. מצב בריאותי עדכני, יכולות גופניות נוכחיות ומטרות האימון ביחד יקבעו את המרשם המתאים לפעילות.

הדופק המקסימאלי החזוי שלך הוא 220-46= 174 (סטיית תקן אפשרית של 11-15 פעימות). כאמור לפי דברייך הדופק אכן חורג מטווח זה.

טווח האימון האירובי באופן ככלי הוא בין 70%-90% מ 174 בהתאם לכושרך הגופני.
    נפח האימון המקובל הוא בין 20-60 (אף 90 דקות).
    תדירות האימון בין 3-6 ימים בשבוע.

מלבד הדופק ניתן ואף רצוי להשתמש במדדים נוספים לקביעת עצימות האימון.

עכשיו, אלו רק הנחיות כלליות, מה מתאים לך?

חזרנו לנקודת ההתחלה...
    מהם מטרות האימון?
    האם יש מגבלות רפואיות?
    כמה זמן אתה עוסק בפעילות גופנית?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה