פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכנית אימונים
    כנרת
    14/02/2011

אהלן, יש לי שאלה לגבי תוכנית אימונים.

אני בת 25 שוקלת 64 על 175, אחוזי שומן 31 . מתאמנת לסירוגין כבר 4 שנים ובשנה שעברה התאמנתי באופן עיקבי כוח ומשקולות שנתנו תוצאה מדהימה. האימונים נמשכו עד אוגוסט,, מאז התאמנתי און ואוף רק באירובי והתוצאות כמובן לא נשמרו

אז ככה- המטרה לחזור לעצמי , למשקל 57 ככה, הורדת אחוזי שומן הרזיה וחיטוב.

עשיתי תוכנית אימונים אך היא נשמעת לי מוזרה ואני רוצה להתייעץ איתכם- ראשית אני רגילה לעשות אירובי של 50 דקות ואני מעוניינת לחזור ל4 5 פעמים בשבוע אבל המדריכה אמרה שעליי להתאמן 3 פעמים להוריד את האירובי לחצי שעה (!) ולאחר מכן רק כוח, כלומר אירובי ואז כוח לא הפוך בשום אופן!
    בכוח היא נתנה לי בכל תרגיל 3 סטים של 10 חזרות- זה לא מעט מדי?

בנוסף היא גם לא אמרה לי עם אילו משקלים לעבוד אלא לזרום...

מה דעתכם? בעבר עשיתי כוח 2 סטים 15 חזרות ורק אחרכך אירובי 50 דקות וזה עבד... מה אומרים? אולי אני פשוט סגורה לשינויים:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תכנית אימונים

הוספת תגובה

• תכנית אימונים - תגובה

עופר קיס
    14/02/2011

אני מציע לזרום עם המדריכה
    אם השינוי יהיה איטי או לא מספק, בצעי שינויים בהתאם
    כמות סטים ומחזורים תקינה - התחילי בשני מחזורים של 15 חזרות ובצורה הדרגתיתצ העלי משקלים, הפחיתי בחזרות ועלי בכמות המחזורים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אומרים "צמד כוחות" באנגלית?
    ליסה
    13/02/2011

הוספת תגובה

• איך אומרים "צמד כוחות" באנגלית? - תגובה

עופר קיס
    13/02/2011

force couple

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

ליסה
    13/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון מחזורי
    אורח
    10/02/2011

אשמח לקבל מידע בנוגע לאימון מחזורי ועל מחזורי.
    אני עוסק באומנויות לחימה וחשבתי להוסיף אימונים כאלו לשיגרת האימון שלי כדי לפתח מרכיבים של כוח ואירובי. כמו כן האם אפשר באימון זה לשלב עבודה על שק איגרוף כמרכיב אירובי?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אימון מחזורי

הוספת תגובה

• אימון מחזורי - תגובה

ד''ר איתי זיו
    11/02/2011

הערותי...
    1. אימון מחזורי הנו דרך טובה לשפר מרכיבי כושר גופני שונים לרבות אירוביים- אנאירוביים.
    2. ניתן את שק האגרף לשלב באימון על מחזורי. אזי מבצעים תרגיל כוח ומיד לאחריו מבצעים קטע אירובי של 2-1 דקות במממוצע. במקרה זה ניתן לשלב את שק האגרוף לפי מטרת האימון והעצימות הנדרשת.
    3. אימון על מחזורי הנו אימון משולב מצוין לשפר יכולות גופניות שונות ויתרון נוסף שזמן האימון הנו קצר.
    4. חשוב להתאים את רמת האימון למטרה וליכולת של המתאמן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על אימונים
    דני.א
    10/02/2011

אני מתאמן בתכנית AB ורציתי לדעת כמה אימנוים אנאירוביים מותר לעשות לכול היותר בשבוע מבלי לפגוע בגוף ובהתאוששות שלו?
    כמובן שאני שומר יום מנוה אחרי יומיים של אימון לדוגמא
    ABXABXA
    ושבוע אחרי זה
    BXABXAB

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת על אימונים

הוספת תגובה

• לדני.א -חוות דעת על אימונים

ד''ר איתי זיו
    10/02/2011

הערותי...
    1. לפי הנתונים הנך מתאמן 5 פעמים בשבוע בפיצול של AB. לא מתאים. במידה והנך מעוניין לפקוד את חדר הכושר 5 פעמים ולבצע 5 אימוני כוח מתאים יותר פיצול ל- 3 חלקים- ABC. באופן המצוין שהחלוקה הנה ל- AB אין מספיק זמן למנוחה והתוצאות עקב כך תהיינה פחות טובות.
    ההתאוששות הנה דבר סובייקטיבי ותלויה בגורמים רבים. בפועל מומלץ לנוח לפחות 48 שעות ואף 120 שעות. תלוי באופן ההפיצול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. עוד כמה דברים:
    יוני
    10/02/2011

האם עדיף להפסיק לעשות אירובי, כדי שהקלוריות לא תישרפנה אלא "תלכנה" לשרירים? אני עושה 5 קילומטר ב-20-25 דקות, לא מהר מדי.
    בנוסף, לפי חישוב שעשיתי אני צריך לאכול 100-120 גרם חלבונים בערך, ואני לא רואה דרך לקבל הכל דרך אוכל, אלא אם כן אני מאביס את עצמי.
    באימון אני מאמן קבוצות שרירים לפי ימים ואת הריצה אני מסיים בערך 15 דקות לפני האימון. איך אני יודע אם אני צריך עלייה במסה (והאם להתרכז כרגע רק באימון משקולות ללא אירובי) או חיטוב (אירובי ואנאירובי)? ולמה בכלל צריך את העלייה במסה בשביל התהליך של ה"ניפוח"? אשמח להסבר. תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    תודה. עוד כמה דברים:

הוספת תגובה

• אימון כוח והיפרטרופיה

שי אלנקרי
    15/02/2011

חסרים הרבה נתונים כמו: גיל, משקל, מספר האימונים השבועיים, משך האימונים, כמה זמן מאז התחלת להתאמן, מטרה מרכזית ועוד. לאחר שתענה על כל אלה אני הייתי מציע להתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית לצורך התאמת תכנית אכילה מסודרת (לא מומלץ לעסוק בחישובים עצמיים לגבי כמויות המזון- לא תמיד זה נכון ומדויק).

לגבי שאלתך השנייה "למה בכלל צריך את העלייה במסה בשביל התהליך של ה"ניפוח"?

ההגדרה המקצועית של אימון כוח (בהתנגדות) היא: שימוש בשיטות התנגדות מתקדמות כדי להגביר את היכולת להפעיל כוח, או להתנגד לכוח. ברמה הבסיסית, אימון כוח מחזק את השרירים באופן הדרגתי. חשוב להשתמש בשרירים בדרך שבה הם תוכננו לעבוד. שרירים שלא מפעילים אותם - לא יעבדו כמו שצריך.

אז ככה: המושג המתאר את אופן גדילת תאי השריר הוא "היפרטרופיה". יכול להיות ששמעת את המושג הזה מסתובב בחלל חדר הכושר . בחדר הכושר ובאימון הכוח אנו מפעילים התנגדות על השרירים, התנגדות אשר גורמת גם להיפרטרופיה. העומס המינימלי הדרוש לגדילת השריר הוא לפחות 40% מהיכולת שלו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירה על כושר
    ברוך
    10/02/2011

בס"ד שלום לכולם כמה פעמים בשבוע מומלץ להתאמן? ולמשך כמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    שמירה על כושר

הוספת תגובה

• לברוך - שמירה על כושר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    10/02/2011

הערותי..
    1. המלצות לפעילות גופנית משתנות מעת לעת על ידי המוסדות המובילים בעולם: ACSM, משרד הבריאות האמריקאי וכדומה.
    2. בעיקרון חשוב לשלב בין סוגי פעילויות שונו- אירובי אנאירובי וגמישות.
    3. המינון המומלץ הנו- לאימוני אירובי 5-4 פעמים בשבוע חצי שעה לפחות אימונים אנאירוביים 3-2 פעמים ושילוב של אימוני גמישות .
    4. חשוב לשלב בין כל סוגי האימונים וכן לשמור על עקרונות האימון המתאימים- הדרגתיות, עומס יסף וכדומה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב ושרירי בטן
    טל
    10/02/2011

שלום רב,
    אני בת 32 ללא בעיות בריאותיות מיוחדות. בשנה האחרונה אני סובלת מכאבי גב תחתונים נוראיים בעיקר כתוצאה מבלט דיסק בין חוליות L4 ו-5.
    בתקופה האחרונה השתפר מעט המצב בעזרת פיזיותרפיה, כירופרקטיקה, טווינא וגם עיסוי מקצועי. למרות זאת אני עדיין סובלת מכאבים , שלצערי כמעט התרגלתם אליהם.

לשאלה :הבנתי מכל הגורמים שציינתי כי חשוב ביותר לחזק את שרירי הבטן ובייחוד את הרחב בטני ושזה בהחלט יקל על כאביי. העניין הוא שכשאני מנסה לעשות תרגילים לחיזוק הבטן שאני מודעת שחלשים ביותר אצלי , מתחילים לי הכאבים של הבלט!!
    איך יוצאים מהפלונטר הזה??איך אחזק את השרירים של הבטן אם זה מחמיר לי את הכאבי הגב??
    אשמח לכל עצה ודעה
    תודה רבה ,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב ושרירי בטן

הוספת תגובה

• כאבי גב ושרירי בטן - תגובה

שי אלנקרי
    11/02/2011

שלום טל,
    אני מציע לפנות בנושא לרופא ספורט או לייעוץ אישי על מנת לקבל תשובה פרטנית בנושא זה. מומלץ לבחון מספר רעיונות ושיטות.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונים ועלייה במסה
    חסוי
    10/02/2011

אני בן 21 מתאמן כשלוש פעמים בשבוע בממוצע.
    גובה-1.80 (קצת יותר) משקל- 68.
    אני מחפש תוסף מזון (חלבונים, פחמימות) שיעזור לי להעלות במשקל ובמסה בצורה נכונה ובריאה.
    המליצו על גיינר (יש מספר סוגים) וקריאטין לשרירים. חשוב לי לבדוק שזה לא פוגע בגוף כי אני גם לוקח ראקוטן למרות שאני כבר בשבועות האחרונים של הטיפול (פחות מחודש).
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אימונים ועלייה במסה

הוספת תגובה

• לחסוי אימונים ועלייה במסה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    10/02/2011

מציע לפנות לפורום תזונת ספורט. נכון יותר במקרה זה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונים לגבר עם בעיות בריאותיות
    אלעד
    09/02/2011

דוד שלי מתחיל להתאמן איתי בחדר כושר, יש לו פריצת דיסק בחוליות L4-L5, האם יש תרגילים בתכנית אימונים שמומלצים שיעשה לחיזוק או כאלה שלא כדאי שיעשה בכלל
    בנוסף סובל מעודף משקל ושומנים בדם, כרגע עושה רק הליכות מהירות של 45 דקות

תודה

הוספת תגובה

• לאלעד

ד''ר איתי זיו
    10/02/2011

הערותי...
    1. כשמהמשקל יפחת חומרת הבעיות יפחתו וייתכן שאף ייעלמו כליל חלקן.
    2. תרגילים בהם ההתנגדות בתרגילים השונים מפעילה עומס רב על הגב התחתון במייצבים או בתנועה פחות מומלצים בשלב זה. השאלה הנה מתי הייתה פריצת הדיסק? לעיתים הארוע היה לפני זמן רב ועדיין האדם חושש מלבצע תרגילים שונים.
    2. הליכות חשוב לעשות רק יש לשים לב לדופק שיהיה גבוה דיו. בכל מקרה התרומה של הליכה לירידה במשקל הנה מינורית אלא אם כן היא מלווה בתפריט המוגבל קלורית.
    3. לגבי התרגילים חשוב לחזק את שרירי הבטן ואת שרירי הגב בתרגילים כמו גשר קדמי, גשר צידי, הרמת רגל ויד נגדיים בעמידת 6 ועוד ועוד. כמו כן תרגילים לחייזור פושטי המרפק והכתף ניתן לבצע באמצעות תרגיל המתבצע על כסא בשכיבת סמיכה אחורית.
    4. ניתן להיכנס לאינטרנט ולחפש מאמר שלי ושל גדי טנא בנושא: פריצת דיסק איתי זיו וגדי טנא. מאמר שלם עם תמונות בנושא של תרגילים המיועדים לחיזוק שרירי הגב לסובלים מבעיות גב תחתון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אומרים "רכיבי התנגדות" באנגלית?
    ליסה
    09/02/2011

הוספת תגובה

• resistance component

איתי הר-ניר
    09/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

ליסה
    09/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסה וחיטוב-מה זה ומה מתאים לי כרגע?
    יוני
    09/02/2011

שלום. אני רוצה לשאול בקשר לתזונה.
    הגובה שלי הוא 175, משקל 69 ובן 22. אני מתאמן קבוע כבר מעל לחצי שנה, 3 אימוני משקולות + 3 אירובי ריצה בשבוע. הבעייה היא שאני לא רואה כל כך את התוצאות שאני מחכה להן. הורדתי במשקל ובשומן, אבל אני לא כל כך רואה ניפוח בשרירים. יוצא שאני אוכל בגדול 50-60 גרם חלבון ביום + ירקות ופחמימות.
    יכול להיות שאני לא אוכל נכון? קראתי קצת באינטרנט וחשבתי שאולי אני צריך תקופת עלייה במסה ואחר כך חיטוב. השאלה מה זה בעצם, מה בדיוק אוכלים (פחמימות, שומן וכו'), כמה ולמה (הרי השומן לא הופך אחר כך לשרירים)?
    בנוסף, אני מעוניין לקנות תוספי מזון ורציתי לשאול אם עדיף אבקת חלבון או גיינר (חלבון עם פחמימות לעלייה במשקל). פשוט אני לא רוצה לדחוף לעצמי אוכל כשאני לא רעב. אני מצטער על אורך השאלה, פשוט אני מת כבר לראות תוצאות. תודה מראש!

הוספת תגובה

• נ.ב.

יוני
    09/02/2011

האם עלייה במסה זאת אומרת להשמין? ואיך זה אמור לעזור לעלייה בנפח השרירים אם זה לא שרירים אלא שומן? מה צריכים לעשות בתק' העלייה במסה ומה בתק' החיטוב? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - ליוני

ד''ר איתי זיו
    10/02/2011

הערותי....
    1. הדברים החשובים במיוחד לעלייה במסה הנם: תזונה (50- 60 גרם חלבון ממש לא מספיקים) עצימות אימון גבוהה, נפח אימון מתאים (מספר סטים וחזרות המתאים להיפרטרופיה), אימונים מפוצלים ולא הפעלת כל הגוף באותו אימון, סיבי שריר לבנים בעיקר (קשור לגנטיקה), שינה מספקת ועוד.
    2. על מנת להלעות במסה יש לא רק להקפיד על אימון מתאים על תפריט בו מספר הקלוריות מתאים למטרה אחרת לא ממש ניתן יהיה לבנות את השרירים.
    3. אין צורך להשתמש באבקת חלבון וניתן לעשות שימוש במזון הרגיל האיכותי הקיים היום ולהשיג כל מה שצריך. בנוסף... הכסף... האבקות הללו יקרות.
    4. חשוב שהאימון האירובי יהיה בנפרד מאימון המשקולות או אחריו. כמה זמן מוקדש לאירובי גם נתון חשוב. במידה והזמן ממושך מדי, מעל 40 דקות ו/או הדופק גבוה יחסית - מעל 70% מדופק מירבי יש לכך השפעה על הפוטנציאל לעלייה במסת השריר.
    5. מוצע לפנות לאיש מקצוע שיבנה לך תוכנית מסודרת ומאורגנת עם כל הפרמטרים. על פניו נראה שיש לעשות מספר שינויים בתוכנית האימונים ובתוכנית התזונה על מנת שהתוצאות גם ייראו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור ריצת 2000 לקראת מבחן בראור
    הדר
    08/02/2011

היי..אני מתגייסת עוד חודשיים ואני הולכת להיות מדאגית..מבחינת הבטן והידיים אני בסדר גמור אבל בחלק של הריצה קצת יותר קשה לי..

אני צריכה לעשות את ריצת ה2000 ב9 עד 11 דקות..אני מתאמנת פעמיים בשבוע(כי יש לי עבודה ככה שאין לי הרבה זמן) אבל הבעיה שלי היא שסיבולת לב הריאה שלי נמוכה ואני מתעייפת נורא מהר..אני לא רצה במסלול מסודר ככה שאני לא יודעת מה המרחק שאני רצה..אבל אני מסוגלת לרוץ רק 7 דקות בערך בקצב רגיל ואז אני מתעייפת וחייבת לעבור להליכה..בקצב הזה אני לא אצליח בבר אור.

בבקשה תעזרו לי ותגידו לי איך אני יכולה לשפר את הריצה (=

נ.ב
    זה בסדר לקחת איתי בקבוק מים לריצה ולשתות תוך כדי ריצה?

הוספת תגובה

• שיפור ריצת 2000 לקראת מבחן בראור - תגובה

עופר קיס
    09/02/2011

שלום הדר
    בצעי שני אימוני הפוגות, נסי את האימונים הבאים
    יום א.
    חימום 7 דקות הליכה נמרצת, ריצה בקצב נעים 2 דקות הליכה בקצב נמרץ 1 דקה והליכה נוחה דקה נוספת, את חוזרת על הסדרה הזאת 6-8 פעמים ומווסתת את הקושי של דקת ההליכה הראשונה לפי היכולת ( אם קל בצעי גם דקה שניה בהליכה נמרצת, אם קשה בצעי דקת הליכה ראשונה בהליכה קלה גם כן )
    באופן הדרגתי, הגברי את משך הריצה כל שבוע ב 30 שניות ואם קל, גם את קצב הריצה.

יום ב.
    ריצה קלה 4 דקות, הליכה 2 דקות כפול 3-4 חזרות, הוסיפי כל שבוע חזרה נוספת של 4 דקות

חשוב
    להקשיב לגוף, אם קל להגביר, ואם קשה להפחית,
    אם יש כאבי ברכיים או כאבים בקדמת השוק , להוריד אימון ולהפחית דקות ריצה
    חשוב למתוח תאומים וירכיים 2 כפול 30 שניות סטאטי כל צד בסיום האימון
    כמו כן 4 דקות של הליכה קלה בסיום האימון להתאוששות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעולה.רק שאלה בקשר למה שכתבת

הדר
    09/02/2011

זה משנה באיזה ימי םאני עושה את זה?חשוב יום אחרי יום או שיהיה הפרש מסויים בין הימים?

ואגב,התוכנית נשמעת מעולההה וזה בצורה הדרגתית ככה שאני אוכל לעמוד בזה.מקווה שזה ישפר לי את הריצה..ולגביי מה ששאלתי בהתחלה על המים,אפשרי לשתות מים תוך כדי ריצה או שאסור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכף יד משכיבות"ש
    אמיר
    08/02/2011

שלום רב
    כל פעם שאני עושה שכיבות שמיכה למרות שזה עם המכשיר המיוחד לשכיבות(בצורת ח")יש לי כאבים חזקים בכף יד שמאל
    מה ניתן לעשות עם זה
    תודה רבה
    מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בכף יד משכיבות"ש

הוספת תגובה

• תגובה - כאב בכף היד

ד''ר איתי זיו
    11/02/2011

ממליץ בחום לפנות לפורום רפואת ספורט. מתאים הרבה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו - תעודת מדריך חד"כ
    יוס
    07/02/2011

שלום איתי,

בתור מורה מחליף בבי"ס יסודי, כאשר אני מחליף מורה לספורט - אין לי אישור לצאת עם הילדים אל מחוץ לכיתה גם אם מדובר בפעילות גופנית. אין כיסוי ביטוחי לזה.
    האם תעודת מדריך חד"כ מספיקה כדי לקבל אישור להוציא את הילדים למגרש או לפעילות ספורטיבית ולא להשאירם בכיתה כל השיעור?

תודה,

יוס

הוספת תגובה

• לאיתי זיו - תעודת מדריך חד"כ - תגובה

ד''ר איתי זיו
    08/02/2011

הערותי...
    1. מכיוון שהתעודה הנה של מדריך חדר כושר אין בעיה לאמן בכל מקום שהנך חפץ והעיקר שיהיה בו מיכשור מכול סוג שהוא: כדורים, גומיות, מזרונים, אופניים מכיוון שהמחוקק קבע שחדר כושר הנו מקום שבו מתאמנים עם מכשירים בתנאים של מאמץ גופני. גם אופני ספיניננג אגב עונים על הגדרה זו.
    2. במידה ומדובר בקבוצת ילדים גדולה מכיוון שאין ברשותך תעודת מורה לחינוך גופני יש הגבלה למספר הילדים שניתן לאמן בו זמנית. תלוי בגיל הילדים במקרה זה.
    מציע לעשות חיפוש באינטרנט למסמך מאוד חשוב בנושא שלי ושל ד"ר ברק ירוחם- חוק מכוני הכושר פרשנות לחוק. יש במסמך זה למעלה מ- 20 שאלות שכיחות מה מותר ומה אסור.
    התפרסם גם באתר של בי אוקיי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    משועמם
    07/02/2011

שלום לכם רציתי להתייעץ בקשר לתוכנית אימון.
    כרגע אני על חיטוב כבר משהו כמו חצי שנה+- , לפי שקילה שעשיתי היום אני עומד על:
    12.7% שומן
    55.2KG מסת שריר
    8KG מסת שומן

בן 25, גובה 1.72 וכאמור משקל 63.2.

לצערי בבטן עדיין נשאר לי אותו שומן מעצבן שכבר נראה לי שלא יירד וזה דיי מייאש ובמראה הכללי אני נראה פשוט רזה,
    לא חטוב ולא נעליים.
    מהיום שהתחלתי את החיטוב ירדתי משהו כמו 9 קילו וכמובן שירדתי גם בשריר.
    השאלה שלי היא כזאת, האם לדעתכם יש טעם להמשיך בחיטוב במטרה להוריד את האותו השומן באיזור הבטן או לעבור לעבוד על מסה. כמו כן אחרי כל העבודה הקשה אני דיי מפחד שאם אני אעבור לעבוד על מסה אז אני יעלה גם באותו השומן שכבר ירדתי, אפשרי לעלות נקי רק בשריר?

התוכנית שלי היא עכשיו תוכנית AB כשהדגש הוא על תרגילים מורכבים ללא עבודה על יד קדמית/אחורית וסה"כ 4 וחצי שעות אירובי בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• מקפיץ, בבקשה תחוו דעה

משועמם
    08/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשועמם

ד''ר איתי זיו
    09/02/2011

הערותי....
    1. אחוזי השומן בגופך נמוך מהממוצע. השאלה איך נבדקו אחוזי השומן? משקל הגוף נמוך יחסית.
    2. אם מטרת האימון הנה היפרטרופיה אין מניעה ויש צורך להוסיף בכמות הקלוריות הנכנסות ולהעלות משקל.עם תזונה מושכלת ואימון מתאים ניתן לתקופת זמן מוגבלת להעלות מסת שריר ולהפחית במקביל אחוזי השומן .
    3. שרירי בטן בדרך כלל ניתן להבחין בהם אצל גברים שאחוזי השומן הנם ברמה של 11% ומטה. מדובר על רמה המאפיינת בעיקר ספורטאים ולא מתאמנים רגילים.
    4. מומלץ להתייעץ עם דיאטן ספורט בעניין על מנת שלא תיפגע המסה השרירית ויופחתן אחוזי השומן. כמו כן במידה ולא מבוצעים תרגילים לשרירי הידיים חשוב לבחור תרגילים מורכבים מתאימים על מנת ששרירי הידיים יופעלו בהם באופן משמעותי.
    לסיכום מומלץ להעלות מסת שריר באופן ממשי ובמקביל /ולאחר מכן ל'טפל' באופן ממוקד יותר בהרכב הגוף.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התגובה+הבהרות

משועמם
    10/02/2011

אני לא מחפש "קוביות" זה סתם יכול להיות בונוס נחמד אבל זה לא העיקר, העיקר הוא לא להפטר מהשומן על הבטן והשאלה הייתה אם לדעתך יש טעם להמשיך ולרדת במשקל או להפך לעבור לעבוד על מסת שריר? הכוונה אם הורדה נוספת באמת תוריד את הבטן או שחבל לשרוף עוד שריר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון שגיאה

משועמם
    10/02/2011

כתבתי בטעות שהמטרה היא לא להפטר מהשומן בבטן כשהכוונה כמובן הייתה כן להפטר, כמו כן שכחתי לציין שאחוזי השומן נמדדו במכשיר השקילה בחדר הכושר, כזה שעומדים עליו יחף, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון שגיאה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    10/02/2011

מעדכן...
    מדידת אחוזי השומן על המכשיר עליו עומדים יחפים לא ממש דמוייקת ועדיפות שיטות מדידה אחרות כמו קליפר אלקטרוני, ומיכשור אחר.
    חשוב למדוד אחת לשבועיים אחוזי השומן בכלל על מנת לדעת שחלה התקדמות.
    בנוסף, חשוב לחזק את השרירים העמוקים של הבטן מכיוון שהדבר משפיע מאוד על הציבה ועל האסתטיקה הגופנית.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה