פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכולם,
    גל אורין עדן
    23/03/2011

אני וחברותי עושות בגרות בספורט,ועלינו ללמוד את השרירים שמפעילים כול אחד מהתרגילים הבאים :

-עליה וירידה ממדרגות
    -מכרע(עם משקולת)
    -פשיטת מרפק לאחור כנגד משקולות בהטיית גו לפנים בעמידה
    -הרחקת זרועות כנגד משקולות בעמידה
    -חתירה בעמידה בהטיית גו לפנים ביד אחת כנגד משקולת
    -פשיטת ירך בעמידת 6

תודה לעונים !:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם,

הוספת תגובה

• פירוט השרירים

ד''ר איתי זיו
    23/03/2011

בפועל מדובר על עשרות רבות של שרירים אם רוצים לדייק ממש.
    להלן העיקריים שבהם:
    בזמן הרמת הרגל על המדרגה: כופפי הירך: אליופסואס - illiopsoas, שרירי הבטן (ארבעה במספר), זוקפי הגו. בזמן הדריכה על המדרגות וטיפוס המפרקים הפועלים קרסול Gastrocnemus Soleus אנטגוניסט: Tibialis Anterior
    ברך Quadriceps -אנטגוניסט Hamstring
    ירך Gluteus Maximus Hamstrings אנטגוניסט:Iliopsoas
    קרסול Gastrocnemus Soleus אנטגוניסט: Tibialis Anterior
    פשיטת מרפק בהטיית גו : פושטי המרפק- Triceps' anconeus, מייצבים: קבוצת פושטי הכתף, מקרבי השכמות, קבוצת זוקפי הגו\ שרירי הבטן, פושטי הירך, פושטי הברך, כופפי כפית כף הרגל.
    הרחקת זרועות בעמידה: מייצבים: במרפק Triceps Brachii וכופפי המרפק וכן שרירי הבטן. בתנועה: בכתף Anterior & middle Deltoid supraspinatus אנטגוניסט במפרק הכתף: Latissimus Dorsi
    מפרק שכמה בית- חזה Serratus Anterior Upper & Lower Trapeziusאנטגוניסט Trapezius

חתירה בהטיית גו עם משקולת יד:
    מרפק Brachialis 1. Biceps Brachii 2.Brachioradialis אנטגוניסט:Triceps Brachii
    כתף Latissimus Dorsi 1. Lower Pectoralis Major
    2. Teres Major
    3. Posterior Deltoid
    4. Long Head of Triceps Brachii אנטגוניסט: Middle & Anterior Deltoid

שכמה- בית- חזה Trapezius ,Rhomboids אנטגוניסט: Serratus Anterior
    מייצבים שרירי הבטן וזוקפי הגו עם עדיפות לזוקפי הגו.
    פשיטת ירך בעמידת 6:
    פושטי הירך: Gluteus Maximus Hamstrings, אנטגוניסט: אליופסואס. מייצבים: פושטי המרפק, מקרבי השכמות, שרירי החזה והכתף, שרירי הבטן וזוקפי הגו עם עדיפות לשרירי הבטן.
    לסיכום. זו רשימה חלקית מאוד. אם צריך חומרים בנושא וטבלאות מסודרות יש בספר עוצמות חדשות - כושר במעגלי החיים שיצא לפני 4 שנים לשוק ובו ניתוח קינזיולוגי של הרבה מאוד תרגילים ובפרט תרגילים בחדר הכושר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה בבחירת אימון לב ראה
    ענת
    22/03/2011

שלום. לקראת טיול ארוך אשר יכלול בתוכו טרקים רבים וחלקם אף קשים החלטתי לחזק את סיבולת לב הראה שלי שהיא כרגע ממוצעת מטה. נאמר לי שיש " סוגים שונים " של סיבולת לב ראה . למשל רכיבת אופניים מפתחת את שרירי הלב והראה בצורה אחרת מאשר ריצה.
    אני נהנית יותר מרכיבה על אופניים אבל בהתחשב בכך שמטרתי העיקרית היא להתכונן לטיול, הייתי שמחה לדעת כמה חשיבות יש לסוג האימון האירובי אשר אבחר.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה בבחירת אימון לב ראה

הוספת תגובה

• המלצה בבחירת אימון לב ראה - תגובה

עופר קיס
    22/03/2011

אלו הם עקרונות האימון שעליך לאמץ
    ספציפיות - התאמני על מה שאת הולכת לבצע
    הדרגתיות - למנוע פציעות ולאפשר התאוששות
    פיצוי יסף - לדאוג להתקדם כל הזמן מעבר ליכולת העכשוית

שני אימונים
    ארוך - הליכה ארוכה יחסית עם משקל ונעליים של הטיול
    הפוגות - אינטרוולים של 3-5 דקות עבודה קשה ו 2-4 דקות התאוששות

הקשיבי לגוף
    וודאי תזונה ושתייה מתאימה
    ביגוד והנעלה מתאימה
    איקלום מספק לגובה הפעילות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בחירת משקל
    מתאמן 1
    22/03/2011

אשמח לקבל ממכם תשובה ברורה לשאלה שלי לגבי בחירת משקל מתאים להיפרטרופיה ולזמן המנוחה המתאים בין סט לסט וכמה חזרות לבצע
    וגם איך אפשר לעלות במשקל כי אני כבר תקוע כמה חודשים למרות ששלבתי כמה וכמה אבקות עלייה במסה לא ממש עזרו לי
    אני מתאמן כבר מעל ל שנה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי בחירת משקל

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בחירת משקל - תגובה

שי אלנקרי
    22/03/2011

שלום,
    לא כל כך ברור לי אם אתה מתלבט לגבי "משקל אדם" (מאזניים) או לגבי המשקל שלך. אם אתה מתכוון לבחירת המשקל המתאים עבורך על כך כדאי להתייעץ עם דיאטן או דיאטנית ספורט אשר יוכלו להתאים לך תפריט אכילה הולם וכמובן לכוון אותך למשקל אידיאלי וריאלי עבור מבנה גופך. העניין הוא מאוד אינדיבדואלי ואין עליו תשובה חד משמעית.
    כנ"ל לגבי עניין העלייה במשקל, יש לבחון את הנושא התזונתי וכמובן את תכנית האימונים. ממליץ להתייעץ עם אנשי מקצוע על כך ולא לעשות שום דבר על דעת עצמך. שיהיה המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוני אירובי
    יובל
    21/03/2011

אני מתאמן כבר כמה חודשים בריצות(אתמול חזרתי לרוץ אחרי שבועיים שלא רצתי בגלל שברי מאמץ קלים)
    אני רוצה לדעת אם אני עושה אימונים בסדר לגבי אירובי
    יום ראשון אני רץ בשביל שיפור הכושר הגופני על מהירות סבירה במשך חצי שעה
    יום שני אני עושה הליכה מהירה בשביל שריפת שומנים וכדי לא להעמיס על הרגליים
    יום שלישי כמו יום ראשון
    יום רביעי כמו יום שני
    חמישי כמו ראשון
    שישי כמו שני
    שבת מנוחה
    האם האימונים שלי בסדר?אני רוצה להוריד אחוזי שומן ולשפר את הכושר הגופני.
    האם אפשר לשפר משהו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אימוני אירובי

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה

יובל
    22/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליובל

ד''ר איתי זיו
    22/03/2011

הערותי...
    1. בעיקרון יש הגיון בתוכנית האירובית המוצעת אך חשוב לדעת שהיא עשויה להתאים למספר שבועות. לאחר מכן חשוב לשנות את התוכנית.
    2. חשוב לא להתאמן אם יש כאבים באזור הגפיים התחתונות. וזאת על מנת לא להחמיר מצב קיים.
    3. על מנת לעשות שימוש רב בקלוריות מוצע להעלות מפעם לפעם את מספר האימונים האירוביים האיכותיים, קרי בדופק גבוה מכיוון שאז הצריכה הקלורית גבוהה וכן גם ישנה השפעה רבה יותר על חילוף החומרים. ניתן לשאוף בהמשך לריצה של 40-50 דקות 5-4 פעמים בשבוע. אזי התרומה להרזיה הנה משמעותית וכן יש לכך השפעה על הרכב הגוף והכושר הגופני. כל זאת יש לבצע בהדרגתיות.
    4. חשוב לתכנן את התפריט בהתאמה לאימונים. תדירות, עצימות וכדומה. כמובן שעדיף עם איש מקצוע.
    5. על מנת לשפר כושר גופני חשוב לשלב גם אימוני כוח וגמישות. רק פעילות אירובית לא מספקת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטודנטית לפיזיותרפיה
    סטוד' לפיזיו'
    20/03/2011

שלום רב! הייתי רוצה להבין כמ דברים קצת יותר לעומק...
    א. מדוע בביצוע סקווט, ההנחיה היא לקחת ישבן החוצה, יוצר כיפוף ירך... האם כדי להאריך המסטרינגס ע"י APT
    ב.מדוע במכשיר של פשיטת ברך ב OKC רצוי לא להגיע ליישור מלא.. לפחות על פי המדריך הקליני שלי בהתנסות - בכל אופן על איזה מפרק זה מעמיס מאוד האם על מפרק הפיקה ? ומהו בעצם המנגנון של הדבר...?

לקביעת תור
    סגירה
    סטודנטית לפיזיותרפיה

הוספת תגובה

• תשובות

איתי הר-ניר
    22/03/2011

שלום לך,

1. אין בסיס אמיתי להנחיה לא להגיע ליישור מלא של הברך בפשיטה ב OKC.
    העומס עד כמה שאני זוכר הוא בעיקר על המפרק Patellofemoral joint.
    2. לגבי סקוואט, ההנחיה לקחת את הישבן מטה ולאחור ראשית מקיימת את הצורך בשמירה על קו הכובד מעל רכס כף הרגל.

* ניתן להניע את הישבן לאחור ללא שמירה על APT, (לא שזה רצוי).
    * יצירה של כפיפה משמעוית בירך יחד עם שמירה על APT, מעלה את המתח בקבוצת שרירי Hamstring, ולכן מסייעת: א. לפיתוח כוח על פי עקרון אורך מתח, ב. להפחתה של כוחות הגזירה על הברך (מתח בהמסטרינג מקטין את ההעתק הקדמי של הטיביה ביחס לפמור).

מקווה שזה עונה לך על השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איתי על המענה

שי אלנקרי
    22/03/2011

תודה איתי על המענה
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטודנטית לפיזיותרפיה - תגובה

עופר קיס
    22/03/2011

אני מניח שאת שאלת את אותה השאלה בפורום לפיזיטרפיה!
    אובחן.
    1. לא ממש אמורים לייצור APT בסקווט אלא לשמר את מרכז הכובד באיזור המלאולוסים.
    כיוון שלא ניתן להשאר זקופים ולכפוף ברכיים מבלי להקשית גב בצורה בלתי אפשרית, הישבן הולך אחורה תוך כדי הטיית הגו קדימה ( כפיפה בירך ) כמו נדנדה. ברור שכפיפה בירך ( תוך כדי כפיפה בברך ) מותח את ההמסטרינג אך למעשה הוא מייצב אקאיבי כיוון שהוא שומר את אורכו בסך הכל. כמובן שתלוי בסוג הסקווט, אתלטי, בניית גוף או POWER LIFTING לכל אחד דגש אחר. מ4 ראשי, דרך ירך אחורית ועד לזוקפי גו וישבן.

2. אין הנחיה לא לנעול ברכיים בפשיטת ברכיים במכונה - להפך- זוהי הנקודה עם המומנט הסיבובי הגדול ביותר עם עבודה נהדרת על VM . ( למעט נשים עם פשיטת יתר בברך)

כך לפחות אני מלמד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לדופק
    יובל
    20/03/2011

שלום
    קניתי שעון דופק והיום רצתי איתו פעם ראשונה,לפני זה רצתי הרבה אני אוהב לרוץ
    אני מעוניין לדעת איך הדופק שלי (טוב ,לא טוב)איך אני יודע מתי אני משתפר?אני רוצה להעלות את רמת הכושר שלי ולהתחיל לרוץ ריצות ארוכות לאיזה דופק אני צריך להגיע?
    אני בן 20
    היום רצתי חצי שעה דופק מינימלי היה 155 ומקסימלי היה 166 על מהירות קבועה 10 בהליכון
    אשמח לעזרה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לדופק

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לדופק - תגובה

שי אלנקרי
    21/03/2011

שלום יובל,
    עניין הדופק הוא עניין אינדיבדואלי המשתנה מאדם לאדם. ישנה נוסחא (ואפילו יותר) לחיזוי דופק עפ"י מאמץ בזמן אימון. תוכל לחפש במחשבונים באתר BEOK ולקבל הערכה מסוימת שכן אין להסתמך עליה לחלוטין. במקרה שתרצה לבדוק זאת בצורה מעמיקה יותר אני מציע לעשות בדיקת ארגומטריה (מאמץ) ולקבל תוצאה מדויקת יותר. שיהיה המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר והמוגלובין
    דנה
    19/03/2011

אני מבצעת פעילות גופנית יום יום בחדר כושר כתוצאה מכך ירד ההמוגלובין תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כושר והמוגלובין

הוספת תגובה

• כושר והמוגלובין - תגובה

עופר קיס
    20/03/2011

ההומוגלובין יורד לתקופה קצרה עקב העלאת נפח הדם וחוזר לערכים תקינים.
    יתכן ואת לא מקבלת מספיק ברזל, וימין בי 12 או חומצה פולית בתזונה וכתוצאה מכך כמות הברזל ירד.
    הייתי ממליץ להגיע לתזונאית דרך הקופה או באופן פרטי ולבדוק דרקה את כמות הברזל בתזונה ולהערך בהתאם
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשי אלנקרי
    דני
    19/03/2011

אני מתאמן כבר כמה חודשים בתכניתAB 4 למסה פעמים בשבוע ביום של אימון אני במאזן קלוריות חיובי ומכניס יותר קלוריות מימה שאני מוציא
    השאלה שלי האם ביום מנוחה ללא אימון וכול פעילות אחרת אני צריך גם להיות במאזן קלוריות חיובי או ניטרלי?

לקביעת תור
    סגירה
    לשי אלנקרי

הוספת תגובה

• לשי אלנקרי - תגובה

שי אלנקרי
    21/03/2011

שלום דני,
    מאזן הקלוריות היומי נקבע על פי המטרה האישית של כל מתאמן. במקרה שלך, את מעוניין לעלות במסת שריר ולכן יהיה נכון יותר להיות במאזן קלורי חיובי. ברוב המקרים מאזן הקלורי היומי כמעט ואינו משתנה גם בימים בהם אתה במנוחה. על כל מקרה בנושאים הקשורים לתזונה אני ממליץ תמיד לפנות לאיש מקצוע כדוגמת דיאטן או דיאטנית קלינית (ואם אפשר גם ספורט) ולקבל המלצה על תפריט יומי, הן ביום בו אתה מתאמן והן במנוחה. המשך להקפיד על הנושא התזונתי, תתמיד, תהיה סבלני ואתה גם בדרך הנכונה לתוצאות. שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב
    מירי
    18/03/2011

היי
    רזיתי לפני שלוש שנים וכיום אני רזה אך נישארו לי הירכיים,(האוזניים האלה)
    היום אני עוסקת בספורט בין 3-4 פעמיים בשבוע ריצה וספינייג ומשתדלת גם כוח
    ולא זז כלום בירכיים ,
    לא מעונינית לעבור טיפול קוסמטי למינהם
    צריכה את עצעתכם
    האם יש תרגילם שאוכל לבצע כדי שאוכל לצמצם את הירכיים?
    ,
    כמה פעמיים אצטערך לעשות ?
    והאם יש סיכוי בכלל שעם אבצע אותם אוכל לחטב את הירכיים ולהרים את הישבן
    אני בת 36 לא פרגית
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב

הוספת תגובה

• חיטוב - תגובה

עופר קיס
    20/03/2011

יתכן
    ראשית לבצע תרגילים כבדים כמו SQUAT DEAD LIFT וכו
    שנית, אם אחוז השומן שלך נמוך מספיק ובריא ונשאר לך שומן גנטי מקומי, שמעתי שיש שיטות ברמת פולשנות מאד נמוכה - אני חושב שקוראים לטכניקה " זילוף" שמורידות שומן באופן נקודתי - אך כל זאת באם העלת את כמות השריר דיו והורדת מספיק אחוזי שומן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב

מירי
    20/03/2011

בודאי שיש אך לא בא על דרכים פולשניות חשבתי על אופציה של ספורט בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות אירובית בתקופת המסה.
    דני.א
    17/03/2011

שלום לכול המומחים, ישלי כמה שאלות בנוגע לפעילות האירובית בתקופת המסה אשמח עם תכלו לעזור

1-זה נכון שפעילות אירובית כגון ריצה בקצב בינוני במשך 20-30 דקות בעצם "שורפת" שריר?
    2-מומלץ להפריד בין האימון האירובי לבין אימון התנגדות? ואם מפאת חוסר הזמן אינני יכול להפריד בינהם עם מה כדי להתחיל קודם?
    3-בערך לכמה סה"כ דקות שבועיות של אירובי מומלץ להגביל בשבוע?
    תודה!

הוספת תגובה

• פעילות אירובית בתקופת המסה. - תגובה

עופר קיס
    20/03/2011

היי
    1. פעילות אירובית כזו לא שורפת שריר
    2. קודם כח - בר חלבון, שייק או משקה ספורטיבי ואז אירובי קצר ומתון
    3. 3 פעמים 20 דקות אירובי קשה שלא בימי כוח.
    וודא שאתה מכניס מספיק קלוריות בכלל ואיכותיות בפרט

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדי?

דני.א
    20/03/2011

כדי בכלל לבצע ריצה של 20 3-4 פעמים בשבוע?
    זה יעיל מבחינה של שריפה קלורית?
    או שעדיף ריצה ארוכה של 40-50 דקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן שטוחה
    משה
    16/03/2011

אני בן 35 שוקל 74 קילו וגובה 175
    היקף בטני הוא 95 ס"מ שזה די גדול ובולט
    אני מתאמן כבר שבועיים כל יום הליכה חצי שעה ,ריצה 10 דקות
    ואופניים 20 דקות סה"כ קרוב ל 6 ק"מ כל יום ארובי
    והבטן שלי עדיין נשארה בהיקפה, מדוע??
    אציין שאני אוכל אחרי האימון ב 20:30 בערב ולא שטויות אלא אורז, פסטה, גבינות
    אז מה זה הבעיה???

לקביעת תור
    סגירה
    בטן שטוחה

הוספת תגובה

• בטן שטוחה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/03/2011

הערותי....
    1. חשוב לבדוק היקף הגוף- אחוזי שומן ומסת שריר ולא רק משקל הגוף.
    2. מראה הבטן תלוי רבות בגנטיקה ובאחוזי השומן. בפועל אחוזי שומן נמוכים משפיעים מהותית על הנראות של הבטן.
    3. הפחתת שומן הנה גנטית . קרי ייתכן שבמקרה המצוין מדובר בריכוז שומן עקשן שיירד בשלב האחרון באזור הבטן. ודווקא בכל המקומות האחרים יפחת במהרה.
    4. לא השעות בהן אוכלים מהווה בדרך כלל הבעיה אלא מה וסך הכול הצריכה היומית שמאוד חשובה ומהווה הגורם המרכזי חירידה או עלייה במשקל.\
    5. מוצ להעלות נפח הריצה על חשבון ההליכה. זאת בהדרגתיות כמובן. ריצה של 30 דקות בהמשך משפיעה מהותית על שיפור הכושר האירובי , חילוף חומרים וכמובן על ההופעה החיצונית.
    6. סבלנות.... חשובה מאוד. ירידה במשקל ושמירה עליו חשוב שתיעשה באופן מבוקר ומתון כך יש סיכוי רב להצליח במשימה הלא פשוטה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן שטוחה תגובה

אלון Fitness
    17/03/2011

מסכים עם מה שד"ר איתי זיו רשם, הוסיף שרצוי לאכול יותר חלבון כגון טונה, ביצים, בשר רצוי חזה עוף או גבינות רצוי גבינות קשות עזים או כבשים.

ניתן להוסיף בכמות קטנה פחמימות - ספגי אורז תפו"א בטטה.

ישנה עוד סבירות מעבר לגנטיקה שהיא הצטברות פסולת ורעלים בדפנות המעיים כך שניקוי הידרוקולוני בהזרמת מים אל חלל הבטן יכול לשנות את מראה הבטן (המעיים יכולות לשאת עד 10 ק"ג פסולת שזה ניכר מאוד)

מעבר לכך להתמקד על ריצה או הליכה ממש מואצת לאורך זמן אבל לבנות כושר לאט ובטוח. והרבה תרגילי בטן מגוונים .

יוגה, פיל אטיס, חיטוב, משקולות, ריצה, אופניים, .... כמה שיטות אימון? במה נבחר??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוקפי גו?
    רועי
    16/03/2011

אני בן 20 מתאמן 3-4 פעמיים בשבוע בחדר הכושר.
    1.רציתי לדעת מה החשיבות של חיזוק זוקפי הגו?
    2.האם אפשאר לעבוד על הזוקפים בכל אימון בשבוע (2 תרגילים)?
    תודה חברה

לקביעת תור
    סגירה
    זוקפי גו?

הוספת תגובה

• חשיבות זוקפי הגו

שי אלנקרי
    16/03/2011

שלום צחי,

קבוצת שרירי הגב הקרויה זוקפי הגב הינה קבוצת שרירים מסיבית עשויה משכבות רבות ויוצרת מעיין מקלעת שרירים חזקה. חשיבות זוקפי הגב במניעת כאבי גב רבה מאחר ותפקיד השרירים לייצב ולהפעיל את הגב בכל עת שאנו עומדים, הולכים ורצים. מבנה הגוף דורש מקבוצת שרירי זוקפי הגב לעבוד כל הזמן וזאת מאחר וקו הכובד עובר מלפני עמוד השדרה ויוצר מצב שבו הנטייה של הגוף ליפול קדימה עקב כך חייבים זוקפי הגב לעבוד כל הזמן ולמנוע מהגוף ליפול קדימה.
    כמו בכל שרירי אחר גם כאן ישנה חשיבות למנוחה של 48 שעות בין אימון למשנהו. 2תרגילים , 3 אימונים בשבוע יכולים לעשות את העבודה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רותם
    14/03/2011

לפני כחודש התחלתי להתאמן בחדר כושר. גילי 26 גובה 152 על משקל 51
    מטרתי היא להגיע למשקל 48.
    הבנתי שעל מנת לשרוף שומנים עלי להתאמן בדופק מסוים. הפעילות המועדפת עליי היא ריצה על הליכון לאורך שעה (אני משלבת גם יליכה וגם ריצה מכיוון שאיני יכולה לרוץ שעה ברציפות)
    אם כן, מהו הדופק שאני צריכה להתאמן עליו על מנת לשרוף שומנים? מה יקרה אם אני אתאמן על דופק גבוה מזה?

תודה,
    רותם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מטבוליזים

איתי הר-ניר
    15/03/2011

מטבוליזים של שומן מתרחש בכל דופק וגם במנוחה.

אכן בדופק מסויים יתכן ניצול גבוה יותר באחוזים!! של שומן.

אולם חדוב להבין שפעילות גופנית בדופק גבוה יותר עשויה "לשרוף" יותר קלוריות וגם לגרום למטבוליזים מוגבר של שומן לאחר הפעילות.

לכן בעיני ההמלצה להתאמן בדופק מסויים לבכדי "לשרוף" שומנים היא פשוט לא נכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרותם

ד''ר איתי זיו
    20/03/2011

הערותי...
    1. מכיוון שאין דופק שריפת שומנים על מנת שייעשה שימוש רב בקלוריות בכלל ובשומן - בפרט חשוב שהפעילות האירובית תתבצע בדופק גבוה ככל שניתן ובהתאם לרמת המתאמן, מטרות האימון וכדומה. אזי מתרחשת שריפה של קלוריות שמקורן בשומן הן בזמן הפעילות וכן גם לאחריה.
    2. השילוב בין הליכה לריצה הנו מצוין ועם הזמן עם תוכנית אימונים מושכלת לא צריכה להיות כל בעיה לרוץ שעה ברציפות.
    3. דופק הקרוב ל- 80% מדופק מירבי המוגדר לנשים כ- 226 פחות הגיל יצריך שימוש רב יותר בקלוריות מאשר דופק נמוך של 60% מדופק מירבי.
    4. חשוב להיות ערים לתחושות של כאבים, אי נוחות וכדומה. הדבר שכיח יותר כשעצימות האימון גבוהה לעומת עצימות אימון נמוכה.
    5. אם מטרת האימון העיקרית הנה הפחתת שומן, או משקל חשוב לציין שלתזונה משקל רב מאוד וחשוב להתייחס לתפריט באופן רציני מכיוון ששום פעילות גופנית לא תסייע עם התפריט לא מאוזן כהלכה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות חשובות...
    שיי-לי
    14/03/2011

שלום
    אני בת 17
    שוקלת 60/1 והגובה שלי הוא 154
    אני עם הפרעת אכילה בטיפול
    ירדתי ממשקל 76 למשקל 56 ועליתי 7 קילו ירדתי מהם 2 3 קילו
    למרות שירדתי 20 קילו תמיד נשארה לי בטן ושומן
    יש לי גוף מדלדל למרות גילי הצעיר
    ורציתי לדעת
    כושר באמת עוזר?
    ללכת למכון כושר יעזור לי להוריד ת'בטן?
    אני יכולה להיות עם בטן שטוחה?
    ורציתי לדעת איך אפשר להתמיד?איך אנשים מתמידים?
    מאוד חשוב לי שתחזירו לי תשובות
    אני מתוסכלת מאוד וכל פעם שאני אוכלת 800 קלוריות במקום 300 אני עולה קילו/קילו וחצי
    אני באמת רוצה לשנות את זה
    אני באמת רוצה להתחיל כושר!
    זה באמת עוזר?
    ומה אני צריכה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות חשובות...

הוספת תגובה

• עיצוב הגוף, תזונה ומה שבינהם

שי אלנקרי
    16/03/2011

שלום שי לי,
    קודם כל יש לומר כל הכבוד על התהליך שעשית בגילך הצעיר. נסי להמשיך בטיפולים הקשורים להפרעות אכילה ללא קשר לפעילות הגופנית. בכל מקרה, במקרה שתתחילי לעסוק בפעילות גופנית את כבר תתחילי לראות בשבועות הראשונים את השינויים, תתחילי להרגיש ששרירייך מתחזקים, מתמצקים, "מתחטבים",וכמובן תחושת נמרצות ואנרגיה. השילוב בין האימונים הגופניים לבין התזונה הוא חשוב ביותר וייתכן שאף תצטרכי להתאים תפריט אישי מהדיאטן או הדיאטנית שלך בדיוק לצורך התחלת פעילותך בחדר הכושר. בטן שטוחה זה תמיד אפשרי: 3 דברים חשובים עליהם תצטרכי להקפיד:
    1. שילוב של פעילות אירובית כדוגמת הליכה, ריצה, רכיבה, שחייה, ריקוד למשך זמן.
    2. פעילות אנאירובית לחיזוק השרירים באמצעות משקולות, מכשירי כושר יעודיים, גומיות ומשקל הגוף (ממליץ לקבל התאמה אישית על כך ממדריך הכושר במועדון אליו את נרשמת).
    3. תזונה נכונה: תצטרכי להקפיד על תזונה מאוזנת לאורך כל היום הכוללת הקפדה על כל אבות המזון והוויטמינים הדרושים. על כך שכבר אמרתי אני ממליץ לך להתייעץ עם הדיאטנית שלך בנושא ולקבל התאמה אישית של תפריט בהתאם למטרה, לפעילות וסדר יומך.

לגבי התמדה: זה הכל מתחיל ונגמר בראש. אם תפנימי שהפעילות הגופנית היא חלק מאורח החיים בדיוק כמו לקום בבוקר ולצחצח שיניים, כך גם מידת הפעילות הגופנית תוכל להיות הרבה יותר. התחילי ב-2-3 אימונים שבועיים של אפילו 45-60 דקות בכל פעם. אחרי הכל: יש לנו 168 שעות בשבוע -לא נוכל למצוא 3 שעות כדי להטיב עם גופנו?
    מאחל לך הרבה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות בבקשה
    יובל
    14/03/2011

1.האם אימוני כוח נוגדים אימוני אירובי?
    כלומר אם אני עובד עם משקולות אימון אינטנסי במשך שעה ואחרכך עושה ריצה במשך 40 דק.אני בונה את השריר באימון המשקולות ואז אני מפרק אותו באימון ריצה?
    יכול להיות מצב כזה?
    2.אני מתאמן במשך זמן רב(אני חייל)בחדר כושר בבסיס
    אני עושה 5 אימוני כח בשבוע ומשלב אירובי בין לבין
    יום א - חזה יד קדמית ובטן
    יום ב- גב,יד אחורית,כתפיים
    יום ג - חזה,יד קדמית,בטן
    יום ד - גב,יד אחורית,כתפיים
    יום ה - חזה,יד קדמית ובטן
    רגליים אני לא עובד כי אני רץ הרבה
    האם האימונים שלי מוגזמים?צריך לנוח יותר חוץ משישי שבת?
    אני עושה אימונים בשביל הכח ובניית השריר ולא בשביל לנפח אותו
    תודה רבה אשמח לתשובות!

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• אפשר תשובות בקשה??

יובל
    15/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות בבקשה - תגובה

עופר קיס
    16/03/2011

לא. אימוני כח לא נוגדים אימונים אירוביים
    אימון של שעה הוא אינטנסיבי ו 40 דקות אירובי גם כן. אם אתה מבצע בצורה כזואתה תתחזק אך עליה במסה תפגע.
    או תפריד בוקר ערב או תקצר את שני האימונים ב 25% אם חומצות אימנו ומשקה אנרגטי ביניהם והכי חשוב מיד אחרי שייק או ארוחה מתאימה ומהירה
    לדעתי האימונם לא מתאימים בצורה רצופה
    חלק ל א,ב מנוחה גד עבודה ה,ו או מנוחה יום ג ועבודה ד,ה. לגבי רגליים - אין דבר כזה לא לבצע תרגילי כח לרגליים, בצע לפחות פעם בשבוע 2-3 סטים של סקווט ו 2-3 סטים ביום אחר של DEAD LIFT.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה