פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק הכי מתאים לשריפת קלוריות
    דני.א
    20/02/2011

שלום לכול המומחים, רציתי לדעת איך אני מחשב את הדופק שנמצא בטווך הכי מתאים ויעיל כדי לשרוף יותר קלוריות משומנים?
    פרטים:
    גובה-1.80
    גיל-18
    משקל-68
    פעיל הרבה אירובית ויש לי כושר די טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר עזרה?

דני.א
    24/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק הכי מתאים לשריפת קלוריות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    24/02/2011

הערותי...
    1. דופק שריפת שומנים הנו בטווח של 70-60% בממוצע. אזי מעורבות השומנים רבה במיוחד בפעילות. בפועל הדבר לא עקרוני מכיוון שככל הדופק גבוה יותר שורפים יותר קלוריותוגם יותר שומן. בעיקר אחרי הפעילות. אזי יש פיצוי יסף ונעשה שימוש רב בשומן. לאחר ביצוע הפעילות האירובית בדופק נמוך יחסית תהליכי הפיצוי הנם פחות משמעותיים.
    2. בפועל את הדופק מחשבים לפי דופק מנוחה. במקרה המצוין מציע 220 פחות הגיל כפול אחוזי המאמץ.
    3. יש נוסחה טובה יותר לחישוב ושמה קרבונן. מציע להשתמש בה בשלב מאוחר יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למומיחים מס' חזרות מוזר.
    רועי
    20/02/2011

שלום ראיתי בחדר הכושר 2 בחורים שדוחפים משקלים (יחסית) גדולים במוט, ועושים רק!! 2 חזרות לסט. האם זה דבר נורמאלי? מה המטרה אם בכלל?

רציתי לדעת אם אני עושה לחיצת חזה כנגד משקולות או מוט 20 חזרות במשקל קל, על מה אני עובד?
    אני בן 19, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    למומיחים מס' חזרות מוזר.

הוספת תגובה

• למומיחים מס' חזרות מוזר. - תגובה

עופר קיס
    20/02/2011

הם מאמנים את מערכת העצבים לשפר יכולת של כח מרבי - לא גודלים מזה אך כן מתחזקים
    20 חזרות במשקל קל משפר את הסיבולת השרירית ללא שינוי בכח או מסת שריר
    אם מסת שריר היא המטרה - כבד 6-12 חזרות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עופר,

ניר
    20/02/2011

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב וחיזוק הגוף
    לי
    19/02/2011

שלום לכם,
    נרשמתי לאחרונה לחדר כושר במטרה לחטב את הגוף.
    אני בחורה בגובה 162 שוקלת 52 לכאורה הגוף נראה מצויין, פרופורציונלי אבל אני מרגישה מאוד רפויה (יש לציין שאני אחרי שתי לידות, ויש לי "צמיג" קטן בבטן).

אם אפשר לקבל תוכנית מומלצת בכדי לחטב ולחזק את הגוף ולהשטיח את הבטן.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב וחיזוק הגוף

הוספת תגובה

• חיטוב וחיזוק הגוף

שי אלנקרי
    20/02/2011

שלום לי,
    קצת קשה לכתוב לך תכנית אימונים על גבי הפורום. תכנית אימונים הנה אישית ולכן יש להתאימה באופן אישית. אני יכול להגיד לך בכללי כי נתונייך כפי שציינת, לא רעים בכלל ואני מניח כמו שאמרת שהבעיה היא רפיון הגוף והשרירים. על כן, מומלץ לבצע תרגילי התנגדות בהם תעבדי כנגד משקל, מה שיסייע בהעלאת מסת השריר הרזה ובהמשך גם למראה ויזואלי מוצק וחטוב יותר. יחד עם זאת מומלץ לשלב כ-3 פעמים בשבוע פעילות אירובית לפחות למשך 30 דקות (הליכה/ריצה/רכיבה/שחייה/ריקוד/ספינינג וכדומה) ולהקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת. תוכלי להיעזר ברשת היוטיוב לקבלת תרגילים לביצוע אצלך בסלון או להירשם לחדר כושר שם תוכלי להתאים תכנית אימונים פרטנית יחד עם תפריט תזונה אישי גם כן. שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון פעמיים בשבוע
    יוסי
    18/02/2011

שלום אני בחור בן 24,
    מעוניין להתאמן פעמיים בשבוע בחדר כושר.
    יש לי 3 שאלות בבקשה:

איך עליי לחלק את האימון מבחינת סטים וחזרות? ( באימון של פעמיים בשבוע על כל הגוף)

ואיך עליי להתחיל ולסיים את האימון מבחינת סדר אימון השרירים? ( חזה, רליים, גב ,יד קדימית, יד אחורית בטן כתפיים)

ועוד שאלה אחרונה, אני מעוניין לחזק את הגוף , ולא להתנפח, במה עליי להתמקד?

תודה מראש,יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    אימון פעמיים בשבוע

הוספת תגובה

• אימון פעמיים בשבוע - תגובה

עופר קיס
    19/02/2011

שלום יוסי

סדר - חזה גב כתפיים ידיים רגליים בטן
    תרגיל אחד לכל קבוצת שרירים
    3 מחזורים בני 12-15 חזרות
    באופן מחזורי בצע סט אחד מכל תרגיל והמשך לקבוצת שרירים הבאה כפול 3 מחזורים

למעשה אימונים כבדים 2-5 חזרות מעלות פחות מסה אך הם מעמיסים מפרקית. 12-15 חזרות הם יותר סיבולת שריר אך הם גם מחזקים במידה ועם יכולת נמוכה יחסית לגדילת שריר
    מקווה שנתתי פיתרון הולם
    אגב זמן מנוחה בין תרגילים וסטים 90 שניות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל
    יהודה
    18/02/2011

שלום

אני מרים משקולות והייתי רוצה לדעת איך אני יודע מה המשקל המתאים לי לצורך פיתוח גוף ואיך אני יודע מתי אני צריך להעלות במשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    משקל

הוספת תגובה

• משקל - תגובה

עופר קיס
    19/02/2011

בחר משקל בין 8-10 חזרות שבחזרה האחרונה בטכניקה אופטימלית אתה מגיע למצב של אי יכול להמשיך
    אם אתה מסוגל לבצע מעל 12 חזרות ורק אז מגיע לכישלון, הוסף משקל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון AB-שיפור וייעול
    דני.א
    18/02/2011

היי
    אני מתאמן מתקדם בתכנית AB, ורציתי לשתף אותכם ולשמוע מה אפשר לשפר ולייעל ואולי אפילו להחליף בתכנית.

A-
    לחיצת חזה כנגד מוט 4 סטים 10 חזרות
    מקבילים בשפוע חיובי או שלילי 4 סטים 10 חזרות
    יד קדמית- כנגד מוט דאבל יו 3 סטים 8 חזרות
    סקוואט מלא כנגד מוט 4 סטים 12 חזרות
    בטן-אופניים\כפיפות 3 סטים 20 חזרות

B-
    פולי עליון 4 סטים 10-12 חזרות
    חתירה בישיבה 4 סטים 10-12 חזרות
    לחיצת כתפיים משקולות חופשיות 3 סטים 8 חזרות
    הרחקת כתפיים לצדדים 3 סטים 8 חזרות
    יד אחורית- בשכיבה כנגד מוט W לאחור 3 סטים 8 חזרות
    טרפז-הרמת כתפיים נגד משקל 3 סטים 8 חזרות

בעקרון זאת התכנית, אני מאוד אוהב לגוון בתרגילים ולעבוד עם משקולות חופשיות.
    המטרה שלי בעיר זה היפרטרופיה, כמובן שאני מקפיד על תזונה נכונה ומאזן קלורי חיובי
    הסדר של האימונים הולך ככה ABXABX
    אני מקפיד אל שני אימונים אירוביים של 20-30 דקות ביום שאני לא מתאמן בחדר כושר
    רציתי לדעת מה אפשר לשפר ולייעל כדי להגיע לתוצאות יותר טובות

לקביעת תור
    סגירה
    אימון AB-שיפור וייעול

הוספת תגובה

• אימון AB-שיפור וייעול

שי אלנקרי
    20/02/2011

שלום דני,
    השאלה מאוד כללית וחסרים הרבה נתונים אודותייך. בכל מקרה, על שאלות ספציפיות מסוג זה אני תמיד ממליץ להתייעץ עם האדם שהתאים לך את התכנית (או הקודמת בכל אופן), אותו אדם (מאמן) גם יידע יותר פרטים מאיתנו כאן על גבי הפורום, ויוכל להוביל אותך לתוצאות אליהם אתה שואף. שיהיה המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונים
    (:
    16/02/2011

היי
    אני מתאמנת 6 ימים בשבוע-4 אימוניי כוח + 2 אירובי הכוללים ריצה בין 30-40 דק'
    יום שישי יום חופשי
    יוצא לי לפעמים להתאמן מיום שישי כולל עד יום חמישי כולל ברצף האם יש בכך משהו לא תקין? האם השרירים יתפתחו פחות טוב כתוצאה מאימונים יום אחרי יום?
    יש לציין שיש הפרדה בין קבוצות שרירים והקפדה על תזונה נכונה

לקביעת תור
    סגירה
    אימונים

הוספת תגובה

• אימונים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/02/2011

הערותי...
    1. רשאית - כל הכבוד. לא הרבה מתאמנים בתדירות ורצינות כזו. במיוחד נשים שמבצעות על בסיס קבוע פחות אימוני כוח לעומת גברים.
    2. אין מניעה לבצע מדי יום אימוני כוח ואירובי. בהיבט של אימוני כוח אין צורך לבצע פיצול של יותר מ- AB וגם זה די נדיר אצל נשים.. לפיכך יתבצעו 4 אימוני כוח בשבוע ולא 5. השאר יוקדשו לאימון אירובי ולמתיחות.
    3. שחוב לאמוד את ההתקדמות באימון. במידה ומתקדמים על בסיס קבוע - מצוין. אם לא יש לבדוק הסיבה לכך.
    4. חשוב העיתוי של הפעילות האירובית בקורלציה למטרת האימון. אימון אירובי עצים וממושך מדי משפיע על אפקטיביות אימון הכוח אך בהחלט לא מזיק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

(:
    18/02/2011

היי איתי,תודה על התשובה.
    אכן אני מבצעת כמו שכתבת 4 אימוניי כוח + 2 אירובי
    באיזה שלב מתחיל האימון האירובי להשפיע על אפקטיביות של אימוניי הכוח?
    כי אני משקיעה באימון כוח ועובדת עם משקלים גבוהים ותרגילים בעצימות ואני לא רוצה "להרוס" כיביכול את מה שאני משקיעה שזה יהיה לחינם כי האירובי פוגע בזה

בנוסף עוד שאלה-
    זה בסדר שאני מגוונת את התוכנית לא רק אחת לכמה חודשים אלא אחד לשבוע סתומרת נגיד יד אחורית אז באימון אחד של השבוע אני עושה לחיצה צרפיתית עם מוט ועוד תרגיל של פשיטה
    וביום השני באותו שבוע אני עושה את הפשיטה אבל בנוסף לא לחיצה צרפיתית אלא תרגיל אחר
    האם הגיוון של תרגילים ככה שייצא לא אותם התרגילים באותה שבוע זה נחשב לבסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספסת אותי

(:
    21/02/2011

אשמח לתשובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר איתי זיו
    24/02/2011

הערות בנוסף...
    1. האימון האירובי מומלץ שיהיה בנפרד מאימוני הכוח במידה והם איכותיים. במידה ומבצעים לאחר אימוני הכוח חצי שעה בהחלט תספיק. אלא אם כן יש בעיה של אחוזי שומן... שמעוניינים להפחית ואז מומלץ זמן רב יותר ומספר פעמים רב בשבוע.
    2. לגבי גיוון התרגילים. לטווח הארוך לא מומלץ לגוון על בסיס קבוע מדי שבו אלא מדי 3 שבועות עד חודש וחצי בקירוב. תלוי רבות ברמת המתאמן, המטרה ועוד. לגבי שאלתך אודות פושטי המרפק אם מדובר בתרגיל אחד שמוחלף אין בעיה ממשית אלא אם מדובר במספר תרגילים. אגב, שמדובר על שיפור כוח כללי, אימונים אישיים אזי מבצעים תרגילים מסוגים שונים, הפחתת משקל, הדבר פחות חשוב ודווקא מקובל לגוון בתרגילים השונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט למסה בבקשה עזרה !
    בניי
    16/02/2011

אוקיי אני צריך ממש עזרה גדולה ואני ממש מצטער על החפירה אנשים !
    בעיקרון אחרי שהתחלתי להתאמן עליתי יפה מאוד בסביבות 10 קילו וכעת אני לא עולה גרם והבנתי כבר למה,הבנתי שאני פשוט צריך לאכול הרבה יותר ממה שאכלתי לבנתיים.בנתיים לא אכלתי בבוקר כלום וזהו..
    בעיקרון הבאתי תפריט מוכן שהוא די סבבה בשבילי אבל הגבתי פה שתגידו אם זה בסדר בשבילי,רציתי עוד משהו אם אתם יכולים שאם נגיד רשום שניצלים לארוחת צהריים איזה עוד , "אוכלים" למיניהם אפשר לצרף ? נגיד שניצל,עוף כלשהו,דגים וכו',איזה מאכלים למיניהם אפשר לצרף לקורנפלקס בבוקר וכו',שאלה הבאה שלי היא שישר אחרי אימון מה לאכול ? כי אני בדרך כלל אוכל ארוחה כבדה שכוללת חלבונים ופחימימות האם זה שגוי?
    זה הגיוני ששקלתי 60 הBMR שלי היה 2000 ועכשיו שאני שוקל 70 הוא 1800 ?
    גובה 1.75 משקל 70/69

הינה התפריט המיוחל אחרי חפירתי הנאה:

ארוחת בוקר:

קורנפלקס 150 גרם
    חלב טרי מקרטון 1% ליטר

ארוחת 10:

3 פרוסות לחם לבן
    6 פרוסות גבינה צהובה 17%

ארוחת צהרים (2-3 שעות לפני אימון):

המבורגר בלחמניה 200 גרם
    סלט ירקות 150 גרם

ארוחה לפני אימון (כחצי שעה לפני אימון):

בננה בינונית

ארוחה אחרי אימון (מיד לאחר האימון):

בננה בינונית

ארוחת ערב:

תפוח אדמה אפוי 200 גרם
    חזה עוף 150 גרם

ארוחת לילה:

פיצה 100 גרם

ערכים סופיים:
    סה"כ קלוריות: 3221 קלוריות
    סה"כ חלבון: 186.8 גרם
    סה"כ שומן: 98.9 גרם
    סה"כ פחמימות: 392.3 גרם
    סה"כ כולסטרול: 380.4 מ"ג
    סה"כ סיבים תזונתיים: 10.7 גרם

אני ממש מצטער אבל אני אובד עצות יבורך מי שיעזור ליי !

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט למסה בבקשה עזרה !

הוספת תגובה

• wow

דן
    20/02/2011

אתה בטוח אחי שאתה צריך את כל נאוכל הזה?מי בנה לך תפריט כזה ?זה המון חלבון המון שומן....וממש לא הגיוני שחילוף החומרים ירד לך הוא צריך לעלות עם עלית מסת השריר....יכול להיות שעלית מסת שומן...
    תוכל לפרט את תוכנית האימונים שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחממות

דן
    20/02/2011

והפחממוןת שאתה אוכל הם פשוטות וזה לא ממולץ בעליה במסה...
    תשנה ללחם מלא או דייסת שיבולת שועל בבוקר (דגנים מלאים..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן

דן
    20/02/2011

גם השומן שאתה אוכל לא "בריא"(רווי),צריך לצרוך שומן משמן זית אגוזים למינהם העיקר לא מהחי
    שומן בריא זה גורם גם לעליה ברמת הורמון הטסטסטורן אשר עוזר מאוד לגדילת שריר ופירוק שומן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט

שי אלנקרי
    21/02/2011

שלום בני,
    ראשית כל בכדי לקבל ייעוץ בנושא תזונה הייתי מציע לפנות לפורום תזונה או תזונת ספורט כאן ב-BEOK . על כל מקרה, כל מקרה לגופו ולכן אין לעשות כהלל בעת בניית תכנית התזונה. מומלץ להתאימה באופן אישית עפ"י כל הפרמטרים האישיים והמטרה. אני ממליץ להתייעץ על כך עם דיאטנית ספורט ולקבל המלצותיה בנושא. אל תנסה לעשות זאת דרך האינטרנט, זה לא מדויק.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר להתחזק מאוד דרך....
    דני
    16/02/2011

אימון משקולות מבלי להתנפח יותר מדי ?
    אולי ע" חזרות רבות במשקל נמוך?
    אשמח לרעיונות

הוספת תגובה

• להתחזק

איתי הר-ניר
    16/02/2011

דווקא מספר נמוך של חזרות כנגד משקלים גבוהים משפרים את רכיב כוח מרבי.
    1-6 חזרות.

אימונים שכאלו מתאימים למתאמנים מנוסים, לאחר שעברו תקופות הכנה מתאימות.

כעיקרון, שינוי במסת השריר הוא בעיקר פונקציה של תזונה.
    כם אם תתאמן בטווח חזרות "מתאים להיפרטרופיה" ללא תזונה מתאימה לא תעלה במסת השריר. (או שהשינוי במסה יהיה קטן משמעותית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדני

ד''ר איתי זיו
    17/02/2011

הערותי...
    1. ניתן בהחלט להתחזק ללא להעלות מסה באופן משמעותי.
    2. במידה ויבוצעו 3 אימוני כוח לא מפוצלים ניתן להתחזק ולהעלות טונוס שריר ולא להעלות באופן ממשי את המסה.
    3. במידה ולא תהיה הקפדה על כמות חלבון רבה מדי וזמני מנוחה קצובים הרי ההשפעה על מסת השריר קטנה. כמו כן פעילות אירובית ממושכת לאחר ביצוע אימון התנגדות גם היא לא בדיוק תורמת לעלייה במסה. לגבי מספר החזרות, מעל 12 חזרות בכל סט ההשפעה על העלייה במסת השריר קטנה יותר מאשר מתחת ל- 12. ניתן לגוון במהלך האימונים ובקוים כלליים לבצע סטים עם מספר חזרות הרב יותר מ- 12.
    4. לאינטנסיביות האימון חשיבות רבה. ככל שהאימון יותר אינטנסיבי יש לכך השפעה על הפוטנציאל להעלות מסת שריר. הדבר תלוי כמובן במשתנים רבים נוספים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות - פרמטרים במשוואה.
    עידן
    16/02/2011

שלום,
    רציתי לדעת מה הם הפרמטרים במשוואה לחישוב שריפת קלוריות ביחידת זמן.
    אני מתעניין יותר בפרמטרים תלויי פעילות (שחייה/ריצה/סטפר...) מאשר פרמטרים שתלויים בי (דופק, משקל וכו... בהנחה כמובן שפרמטרים אלו נשארים זהים ללא תלות בסוג הפעילות)
    האם פעילות באותה עצימות שורפת מספר קלוריות זהה במגוון הפעילויות האירוביות השונות?
    אשמח לקבל איזשהו כלי/נוסחא לחישוב שריפת הקלוריות.
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• הוצאה קלורית

איתי הר-ניר
    16/02/2011

מדידה של עלות קלורית מחושבת לפי קלורימטריה ישירה או קלורימטריה עקיפה.

קלורימטריה ישירה מודדת את השינוי בטמפרטורה של חגורת מים בחדר כתוצאה שישירה של התהליכים המטבוליים בגוף.

רוב תהליכי מדידת ערכי הקלוריות הם ע"י קלורימטריה עקיפה. מדידת צריכת החמצן ע"י מכשיר רספירומטר במעגל פתוח.
    מדידה זו רלוונטית למאמצים בהם רוב האנרגיה לפעילות מגיעה מצריכת החמצן.
    לצורכי חישוב מניחים שבעבור שימוש של 1 ליטר חמצן אנו מפיקים 5 קק"ל. (בפועל המספר נע קרוב ל 5).

למשל משוואות המבוססות על צריכת החמצן של מתאמן:
    חישוב צריכת חמצן בהליכה:
    (שיפוע)(מהירות מ/ד)1.8+(מהירות מ/ד)Vo2=3.5+0.1

צריכת חמצן בריצה:
    (שיפוע)(מהירות מ/ד)0.9+(מהירות מ/ד)Vo2=3.5+0.2

צריכת חמצן ברכיבה:
    (מסת הגוף בק"ג)/(שיעור העבדה)Vo2=7+1.8

צריכת חמצן בסטפר:
    (גובה צעד במטרים)(צעדים לדקה)2.4+(צעדים לדקה)Vo2=3.5+0.2

כאמור את התוצאה יש להכפיל ב 5 בכדי לקבל הוצאה קלורית.
    (יש לזכור שאלו משוואות לחיזוי צריכת חמצן ולא מדידה של צריכת חמצן).

בכדי להמיר מהירות במטרים לדקה לקמ"ש יש לקחת את המהירות בקמ"ש/0.06.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איתי

שי אלנקרי
    20/02/2011

תודה רבה איתי על התשובה המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה בבוקר
    אורית
    15/02/2011

שלום לכל הספורטאים...

אני רצה כ-4-3 פעמים בשבוע 11 ק"מ. התחלתי לרוץ בבקרים כי לצערי אני חוזרת מאוחר מהעבודה וקר בערב... הבעיה היא שלפעמים ממש קשה לי בבוקר, אני מרגישה שהגוף עדיין לא התעורר ויש לי בחילה.
    שאלתי - מה מומלץ לאכול לפני האימון הזה, ואיזה חימום יעזור לי לעורר את הגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה בבוקר

הוספת תגובה

• לאורית - תגובה

ד''ר איתי זיו
    20/02/2011

הערותי...
    1. אין מניעה לבצע את הפעילות בבוקר או בערב. הדבר תלוי בעיקר בהעדפה של המתאמן וסוג הטיפוס - בוקר או ערב. טיפוס בוקר יבצע בנקל פעילות גופנית בבוקר ואילו טיפוס ערב , להיפך יהיה ערני וכשיר לפעילות בערב.
    2. ניתן להסתגל לאימונים בשעות הבוקר אם אין ברירה. עניין של זמן. כמובן שבמקרה המצוין התוצאות תהיינה פחות טובות. מומלץ לאכול חטיף אנרגיה, פרי יבש, לשתות קפה. כל זאת לפני הפעילות. בכל מקרה מוצע לפנות גם לפורום תזונת ספורט.
    3. ניתן לבצע חימום כללי קצר לפני הריצה. ריצה קלה של 10-5 דקות ומתיחות של 5 דקות לשרירים העיקריים. פושטי הירך, כופפי הברך, פושטי הברך, התאומים והסולאוס, מקרבי הירך ותרגיל אחד לקבוצת חגורת הכתפיים. ניתן למצוא אינסוף תרגילים פשוטים אלה באתרי הסרטונים באינטרנט וכמובן גם באתרים. כמו כן ניתן להתייעץ עם כל מדריך כושר או מאמן ריצה.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אורית
    22/02/2011

אגב, היום רצתי בבוקר והיה לי קל יחסית. אני מקווה שעם הזמן זה ישתפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר אימונים בשבוע
    נטע
    15/02/2011

שלום, אני קיבלתי תוכנית אימונים של שעה על הליכון עם 45 דק' ריצה ומספר תרגילי כוח שעובדים על הישבן הידיים, שאלתי היא כמה פעמים בשבוע כדאי לבצע את תרגילי המכשירים בכדיי לראות תוצאות טובות (ומהר...:))?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מספר אימונים בשבוע

הוספת תגובה

• לנטע

ד''ר איתי זיו
    15/02/2011

הערותי....
    1. חשוב במיוחד לבנות תוכנית אימונים מסודרת מכיוון שניתן להתאמן ולא להשיג תוצאות כלל.
    2. חשובה במיוחד העצימות של האימון. הדופק בעת הפעילות האירובית חשוב שיהיה לפחות 60 אחוז מדופק מירבי המוגדר לנשים 226 פחות הגיל. ניתן לבדוק זאת באמצעות שעון דופק או במכשיר אירובי עצמו. בריצה אין בעיה מבחינת העצימות ניתן להגיע בנקל לסף זה של עצימות.
    3. לגבי אימון ההתנגדות. אם מטרת האימון הנה שיפור הופעה החיצונית וחילוף החומרים ניתן להסתפק בהפעלת 5 קבוצות שרירים למשל: רגליים, גב, חזה, כתפיים ובטן. כל קבוצת שרירים - 2 תרגילים בסך הכול. סך האימון 24 סטים בממוצע. מומלצים תרגילים מורכבים ולא מבודדים למשל: רגליים- סקווט, מכרעים, לחיצת רגליים וכדומה , לגב- מתח בגרביטון, משיכת פולי עליון בישיבה וכדומה.
    4. במידה ולא מדובר בשבועות אימון ראשונים אזי חשוב לבצע את האימון ההתנגדות בעומס גבוה דיו. קרי, בסיום כל סט באימון שיחול קושי לבצע את החזרות האחרונות.
    5. לתזונה חלק חשוב במיוחד בהשגת מטרות האימון לכן מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
    6. תוך כמה שבועות ניתן להבחין כבר בתוצאות וככל שחולף הזמן משתפרים עוד ועוד. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן
    איילת
    14/02/2011

נזכרתי בעוד שאלה :
    מה הזמן המקסימלי של אימון ביום
    (מדובר באימון משולב של כוח ואירובי )
    האם שעה וחצי זה המקסימום או שעתיים ?
    במידה ואני אעשה אימון אירובי של כחצי שעה , אוכל בננה או תמר ומשם אמשיך לאימון משקולות של כשעה וחצי שלאחריו אני אשתה את השייק חלבון האם זה בסדר או שזה יגרום לאימון יתר ואטרופיה שרירית ?
    ושוב תודה מראש :)

הוספת תגובה

• עלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן - תגובה

שי אלנקרי
    15/02/2011

שלום,
    הוכח מחקרית שלשרירי גופנו, ואפילו לרקמות השומן, יכולת ייצור הורמונים משלהם ברגע שבלוטה מסוימת נפגמת ביכולתה להפריש את הכמות הנדרשת. כך שכל גופנו מתגייס, על מנת לעודד את הבניה המחודשת של שרירינו בעקבות האימון הגופני.

ההפרשה המוגברת של ההורמונים מתרחשת מיד עם תחילת האימון, ולעצימות השפעה ניכרת על ההפרשה. מחקרים מצאו כי רמת הורמון הגדילה והורמוני הבנייה הנוספים מגיעה לשיאה לאחר 25-30 דקות אימון איכותי. מעבר לכך מתחילה הירידה ברמות ההורמונים לנמוכות הרבה יותר.

במקביל להפרשת הורמוני הבניה, מתחיל תהליך מקביל במקום אחר בגופנו, כאשר רמת הורמון הקורטיזול המופרש מיתרת הכליה הולכת וגוברת לאורך האימון. להורמון זה תפקיד קטבולי (הורס), והוא מתגבר ברמתו על הורמון הבנייה כבר לאחר 60 דקות.

כך שניתן להסיק כי לאימון כוח אין מקום ליותר מ-45-60 דקות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן
    איילת
    14/02/2011

שלום רב
    שמי איילת
    לפני כשבועיים התחלתי תכנית תזונה ואימונים שבעזרתה אני רוצה לרדת באחוזי שומן ולהעלות מסת שריר
    תכנית האימונים הראשונה שלי היתה :אימוני כוח לכל הגוף פעמיים בשבוע ואימוני אירובי במשך 4 - 5 ימים למשך שעה
    וביום של אימוני כוח אימוני האירובי הם כחצי שעה
    שיניתי את תכנית האימונים לאחר כשבועיים לתכנית כזו:
    אימון a b c , ואימוני אירובי כל יום במשך כחצי אחרי אימוני הכוח
    אני אוכלת כל יום בין 1000 ל 1500 ק"ל
    אני אוכלת כל 3 שעות , כ 6 ארוחות ביום , אוכל איכותי בלבד
    אני גם שומרת על אכילה של כ 95 גרם חלבון ליום בהתאם למשקל גופי (62.5 ) וגובההי (177 )
    אני שותה שייק חלבון אחרי אימון של כוח ואירובי (האימון משולב )
    אני חייבת לציין שבעזרת התכנית הראשונה ירדתי כ 3 אחוזי שומן, עליתי כמות קטנה במסת שריר , ועליתי בכוח .
    השאלה היא האם בתכנית הנוכחית אימוני האירובי שלי מספיקים כדי לרדת באחוזי שומן , או האם תתאים לי תכנית אחרת , לדוגמא : ab ואימוני אירובי של שעה וחצי בימים שאין אימוני כוח
    האם אימון כזה יכול לגרום לאטרופיה של מסת השריר בגלל אימוני האירובי ?
    ולא להיפרטרופיה ? או שיש תכנית אחרת שמתאימה לי יותר בהתאם למטרות שלי ?
    אשמח לתשובה
    תודה מראש :)

הוספת תגובה

• לאיילת- עלייה במסת השריר

ד''ר איתי זיו
    15/02/2011

הערות והארות....
    1. לא צוינה מטרת האימון העיקרית? שיפור יכולת אירובית? העלאת מסת שריר? הרזיה? מה רמת אחוזי השמן בשלב זה?
    2. על פניו התוכנית המצויינת הנה למתאמנים מתקדמים ממש. במידה והנך במקום שכזה - כל הכבוד!!!
    3. טווח הקלוריות שצוין גדול מאוד. 1000-1500 הנו טווח שמשפיע מאוד על השגת מטרות. חשוב לדעת כמה קלוריות צורכים במדויק במיוחד כשמדובר ברמת אימון כה גבוהה כפי שצוין!
    4. אם מטרת האימן הנה היפרטרופיה אזי אימון מפוצל הנו הגיוני. אך אם מטרת האימון אינה היפרטרופיה לשם מה לפצל? בכל מקרה פיצול של AB מספיק בהחלט. מעבר לזה הדבר מצריך צספר אימונים רב במהלך השבוע - 5 אימוני כוח ויותר ותזונה קפדנית במיוחד.
    5. אימונים אירוביים עצימים מדי או ארוכים משפיעים על רקמת השריר לשלילה. לכן חשוב בהתאם למטרת האימון להתנהל. בפועל כשמדובר בנשים הדבר פחות מהותי לעומת גברים מכיוון שאינן מעוניינות בהעלאת מסת שריר בדרך כלל אלא בעיקר הפחתת משקל, העלאת טונוס שריר ועוד.
    6. חצי שעה אימון אירובי 4-3 פעמים בשבוע במקביל לאימוני כוח ושמירה על תזונה נכונה בהחלט. הדופק כאמור חשוב במיוחד בעת הפעילות עצימות אימוני הכוח ועוד .
    7. מכיוון שמדובר באימונים המתבצעים באופן רציני חשוב לעשות מדידות אנתרופמטריות על בסיס קבוע- אחוזי שומן, משקל, היקפים וכדומה על מנת לאמוד ההתקדמות.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר איתי זיו

איילת
    17/02/2011

שלום לך
    שמי איילת
    שאלתי לפני מספר ימים על העלאת מסת שריר וירידה באחוזי שומן
    אלה הנתונים שהיו חסרים ואשמח לקבל תשובה ...
    המטרה העיקרית שלי היא ירידה באחוזי שומן
    מטרה משנית : היפרטרופיה
    אני מתאמנת כ 6 ימים בשבוע
    אחוזי השומן שלי הם כ 25 - 24
    גובה 177
    משקל 62.5
    אני אוכלת ביום כ 1000 ק"ל
    כאשר אני מגיעה ביום ל 95 גרם חלבון לפי משקל הגוף שלי
    פחמימות בכל ארוחה , שומנים בריאים
    ובאופן כללי אוכל איכותי ובריא בלבד
    אני אוכלת 6 ארוחות ביום
    באימון אירובי - הדופק שלי הוא כ 150 עד 160
    כאשר ברובו הוא 160
    אני מתזמנת את האכילה מסביב לאימון ,לפני אימון אני אוכלת קצת פחמימות , ומיד אחרי אימון כוח אני שותה שייק חלבון .
    שאלתי אליך היתה בקשר לאימון abc והאם אימון אירובי יכול לפגוע בעלייה במסה
    כרגע חזרתי לאימון הקודם שהוכיח את עצמו , בעיקר בירידה באחוזי שומן והיקפים ואני חייבת לציין שבאימון הכוח - שאמנם הוא אימון כללי לכל הגוף אני מרגישה עלייה בכוח ובמשקלים שאני מרימה , וקצת עליה במסת שריר .
    מכיוון שבכל סט אני מגיעה לכישלון חיובי , ובחלק מהתרגילים אני עובדת בשיטת פירמידה עולה , ודרופ סטים (מן הסתם המשקלים שאני עובדת איתם לא כבדים במיוחד , לכן אני גם לא צריכה שמירה )
    אני מתאמנת 4 - 5 ימים בשבוע אימון אירובי של שעה
    ו 2 אימוני כוח לכל הגוף כאשר אחריו יש אימון אירובי של כחצי שעה
    אני חייבת לציין בנוסף ,שהרגליים שלי חזקות ושריריות יחסית , עקב אימוני האירובי
    ובבטן ובפלג גוף העליון להיפך , לכן חשובה לי העבודה על מסת השריר .
    האם אימון האירובי שלי , בדופק 160
    יכול להזיק למסת שריר , לפרק אותה ? או להיפך לבנות אותה ?
    האם אתה חושב שיש תכנית אימונים שיותר טובה כדי להשיג את המטרות שלי ?
    תודה מראש , ויום טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת- תשובה

ד''ר איתי זיו
    17/02/2011

הערותי...
    1. אחוזי השומן הנם בטווח הממוצע בהחלט. על מנת להפחית אותם עוד חשוב לבנות תפריט מתאים. על פניו האימונים נראים מספקים מבחינת היקף ועצימות וייתכן שהסיבה שאחוזי השומן לא פוחתים עוד הנה התפריט.
    2. ברמת העיקרון נראה ש- 1000 קלוריות הן מעט מדי למה שצריך במקרה המצוין. ההוצאה הקלורית באימונים השונים המצוינים רבה וחשוב כאמור לבנות תוכנית תזונה רצינית ומקצועית.
    3.אימון אירובי ממושך בהחלט לא מתאיםן כשמטרת האימון הנה עלייה במסה או שיפור ממשי בכוח. מומלץ לבצע כחצי שעה בממוצע וכן לא בדופק גבוה מדי. 70-60% מדופק מירבי. גם במקרה זה אכילה לפני/אחרי אימונים משפיעה מאוד על התהליכים הקטבוליים שלאחרי האימון וכמובן על התוצאות.
    4. אימונים אירוביים 5-4 פעמים בשבוע שעה כל פעם, אימוני כוח ותפריט מאוזן בנקל ניתן להשיג תוצאות של אחוזי שומן שהנם מתחת ל- 20 לפחות!!!!!!!!!!!!! אם זו המטרה יש לשנות את התוכנית והתפריט בהתאמה.
    5. במקרה המצוין נראה על פניו שעדיך 4 אימוני כוח בשבוע AB ברמת אינטסיביות שאינה מירבית. נניתן להסתפק בכ- 80% מהיכולת המירבית בכל תרגיל. לדוגמה במידה והמשקל המורם המירבי בתרגיל כפיפת מרפקים בעמידה עם מוט הנו 10 ק"ג, 10 חזרות המשקל המורם באימון במקרה זה יהיה 8.5-8 ק"ג בממוצע. זאת רק במקרה שהאימון באמת מתבצע בעצימות כה גבוהה כפי שציינת.
    6. חשוב לבצע מניפולציות באימון על בסיס קבוע. פירמידות, דרופ סט, סופר סט. גם במקרה זה חשוב לבנות תוכנית מתאימה על מנת למקסם תוצאות.
    הרבה הרבה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר איתי זיו

איילת
    18/02/2011

תודה רבה על תשובתך המפורטת
    שיהיה סופ"ש נפלא :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב שרירים ותיאבון
    ניב
    14/02/2011

שלום רב;

חזרתי להתאמן אחרי זמן רב שלא התאמנתי.
    במסגרת האימונים הנני משלב תרגילים סטנדרטיים לחיטוב הבטן.
    במהלך החודש וחצי האחרון, שמתי לב כי בייחוד בימים שאחרי אימון, תחושת הרעב שלי הולכת ומתמעטת, או, לחילופין - תחושת השובע שלי נמשכת זמן רב יותר גם אם אני אוכל פחות.

חשוב לי לציין כי אני חש בטוב ושומר על תפריט מאוזן, ואין בשאלה זו משום התייעצות רפואית.

שאלותי:
    1. האם יש קשר בין כיווץ שרירי הבטן (כמו ביום שלאחר אימון, כשהשריר "תפוס") לבין מיעוט בתחושת רעב?
    2. האם יש מחקרים על נושא זה?
    3. האם יש סיכוי לפגיעה לאורך זמן אם כמות הקלוריות (והאוכל) הנצרכת "מתנדנדת"?

תודה רבה,
    ניב

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב שרירים ותיאבון

הוספת תגובה

• כושר גופני ותיאבון - תיקון

ניב
    14/02/2011

תיקון לשאלה 2:
    האם יש מחקרים בנושא הקשר שבין כושר גופני ו/או חיטוב בחדר כושר לבין תיאבון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב שרירים ותיאבון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/02/2011

הערותי
    1. השאלה שהועלתה מעניינת במיוחד ויש כמובן גם ספרות בנושא.
    חשוב שבמידה ומספר הקלוריות הנצרכות נמוך מהיוצאות שלא תחול פגיעה במסת גוף רזה. אחת הבעיות הנה איבוד מסת שריר בשל תזונה לא מאוזנת. במידה והתפריט לא מאוזן חל שינוי בהרכב הגוף- יחס של המסה השרירית לעומת המסה השומנית.
    2. לגבי כאבי שרירים מאוחרים של שרירי הבטן. ייתכן וישנה השפעה על תחושת הרעב. לא ידוע לי על מחקרים בנושא וייתכן מאוד שזו תחושה סובייקטיבית שלך במקרה זה.
    3. באחד מהמאמרים שהתפרסמו במזין עולם הריצה לפני כשנה (לדעתי על ידי רקפת אריאלי) עלה נושא התיאבון המופחת או מוגבר עקב פעילות גופנית. מציע לנסות לחפש זאת ברשת. בכל מקרה ניתן לפנות גם לפורום תזונת ספורט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ניב
    16/02/2011

מצאתי את המאמר שהזכרת - מעניין, ובו זמנים גם מייאש וגם מעודד :)

לא מוזכר שם כלל עניין חיטוב שרירי הבטן והשפעתו על כיווץ/הרחבת הקיבה ותחושת הרעב הנלווית לתהליכים אלו. אני לכשעצמי איני רופא, ואיני יודע כלל אם לגודל הקיבה יש השפעה על תחושת הרעב, אבל מכל זה אני מסיק כי לא רק שחבר הידע הזה להמונים, אלא הוא חסר גם ברמה האקדמית.

שוב - תודה רבה,
    ניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה