מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכלת 5-6 ארוחות קטנות ביוםנופר03/02/2009
היי ענת
אני חושבת על תפריט של שלוש ארחות עיקירות ביום,בוקר צהורים וערב מה את אומרת?
זה נשמע לי יותר עדיף
למרות שאני אוכלת 5-6 ארוחות קטנות ביום
וזה הולך ככה:
בוקר-חצי כוס ברנפלקס עם חצי כוס חלב ו6 שקדים
ביינים-בננה ויוגרט
צהורים-כוס פחממה+חזה עוף ירקות עם כפית שמן זית
ביינים-פרי(לפני הספורט בדרך כלל)
הארוחה אחרי אימון:שתי לחם קל ,80 גרם טונה במים, סלט ירקות עם מעט קוטג' 3 אחוז
אם את יכולה לסדר לי את זה או להוסיף ולשנות משהו שיהיה לי שלוש אורחות אני אשמח אם תוכלי לעזור לי
אבל משהו שיעזור לי גם עם תזמון האימוןאני מתאמנת בשעה 7 בדרך כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רצוי
ענת פלדמן03/02/2009מכל הבחינות רצוי להישאר עם 5-6 ארוחות ביום ולא להסתפק בשלוש. הגוון הוא בתוכן של ששת הארוחות ולא בשעות ובתדירות. מה שאת אוכלת נראה בסדר, כבר דיברנו על זה פעם, לא? האם ביקרת באתר שלי לקבל רעיונות לתפריטים נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה את אומרת על כך ?
נופר03/02/2009אממ שלחתי פה לפני המון זמן כמה שאלות אבל המאת שזה לא היה קשור לשאלה שעכשיו שאלתי בכל מקרה אין לי בעיה עם ה6 הארוחות הענין הוא שלפעמים לא יוצא לי תמיד ליהות בבית כי אני עסוקה אז לפעמים אני לוקחת איתי איזה פרי או סנדוויץ מלחם קל שיוצא אבל לפעמים יש לי "יציאות סופנטניות" וזה כיאלו שאני מפסספת את האורחות ביינים(או שזה אפילו לפעמים טוב?) אני מפספסת ארוחות מצד אחד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בעד לפספס ארוחות
ענת פלדמן03/02/2009כי העיקרון הבסיסי הוא לשמור על פער של בין שעה וחצי לשלוש שעות בין כל ארוחה. מה שאת מתארת זה מצויין: פרי, כריך קל כארוחת ביניים. אני גם אומרת לאימהות שלפעמים שווה לנשנש 5 חתיכות במבה עם הילדים בפארק מאשר "לצום". כדאי שתמיד יהיה משהו בתיק במקרה שאת מוצאת את עצמך רחוקה מהמטבח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משחררים שרירים תפוסים.....מיכל03/02/2009
אני הייתי רוצה איך לשחרר שרירים תפוסים(חוץ ממאסז') מתיחות כבר עשיתי ועדיין כואב לי אני עוסקת הרבה בספורט ריקוד פעמיים בשבוע כדור יד פעמיים בשבוע קיצר כל יום יש לי לפחות שעה אחת של ספורט. אז בבקשה תביאו לי עצה מה לעשות...... מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים תפוסים
שי אלנקרי03/02/2009שלום מיכל,
נסי אמבטיה חמה שתעזור בריכוך הרקמות ולהקלה על השרירים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמיון מודרך
ענת פלדמן03/02/2009כשאת מבצעת את המתיחות (לפחות 30 שניות, ללא ניעות) תנשמי עמוק ודמייני צבע מרגיע שחודר לשרירים, דמייני את הצבע מגיע לאזור הכואב ו"ממיס" את הכאב. כוחו של המוח לא מפסיק להפתיע אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני כחדורון03/02/2009
אני בן 38 , מתאמן כ-4 שנים אימוני כח כ-6 פעמים בשבוע,לאחרונה בניתי לעצמי תוכנית ממוקדת באזור שרירים אחד (בכל יום אימון חלק גוף אחר - חזה, רגליים, יד קידמית וכו'). האימון כולל 4 סטים של 12 חזרות כל סט. שאלותי הם - 1.האם האימון יעיל יותר מאימון המשלב שתי קבוצות שרירים? 2.מזה שנה וחצי אני לא מצליח לעבור את סף ה-100 ק"ג בדחיקת חזה (3 חזרות בסט) מה המלצתכם לשיפור התוכנית והגדלת העומס? תודה דורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני כוח-דורון
שי אלנקרי03/02/2009היי דורון,
1.אם יש לך את האפשרות להתאמן 6 אימוני כוח בשבוע, ניתן לחלק את התוכנית כך:
A גב+זוקפי גב
B רגליים+בטן
C יד קידמית+אחורית
D חזה+זוקפי גב
E כתפיים+בטן
וחוזר חלילה באותו השבוע
או שניתן לחלק את זה כך:
A חזה+בטן
B גב +זוקפי גב +יד קידמית
C כתפיים+יד אחורית
D רגליים+בטן
יד עוד כל כך הרבה אפשרויות, אתה תבחר את האופציה הנוחה לך וזו שמרגישה לך הכי טוב, תוכנית אימונים היא אינדיבדואלית, מה שמתאים לי לא בטוח יתאים גם לך.
2. אני באופן אישית פחות ממליץ לעבוד על טווחי חזרות נמוכים בין 1 ל 5, אמנם אימונים אלה יעילים לפיתוח הכוח אך לאו דווקא תורמים לעומסים על הגידים והמפרקים. אם אינך ספורטאי תחרותי ואינך משתמש בהרמת משקלים אלה בתחרויות מומלץ להיזהר, שכן אימון שכזה (מנסיון אישי עם רבים וטובים) עלול להביא אותך לפציעה בטווח הקצר או בארוך במפרקי שורש כף היד, המרפק והפציעה הנפוצה והקשה ביותר היא בכתף, שממנה קשה לחזור.
שיהיה בהצלחה, על שאלות נוספות אשמח לענות בהמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רציניתמאי03/02/2009
אני בת 22 ושוקלת 55 על 1.62 יש לי בעיה שמציקה לי מאוד!!! הפנים שלי מאוד קטנות וצרות אבל מבנה גופי רחב יחסית..כשאני מגיעה למשקל 50 אז המבנה הרחב לא כל כך מורגש אבל מצד שני על המשקל שאני נמצאת בו עכשיו(55) המותניים שלי נראות קטסטרופה.. הבעיה שלי היא שאני פוחדת לרדת 5 קילו כי אם אני ארד אותם הפנים שלי יראו עוד יותר רזות ממה שהן עכשיו ואני ממש לא רוצה בזה.. מצד שני אני מאוד לא אוהבת את "השניצלים" במותניים..אני ממש לא יודעת מה לעשות..אם אני אמשיך לאכול כרגיל ויעשה ריצה של שעה 3 פעמים בשבוע..האם המותניים ירדו??ומה זה יעשה לי לפנים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרך לא חשובה
אהרון03/02/2009אם תורידי 5 קילו על ידי צמצום קלורית של התפריט או על ידי פעילות אירובית (ריצה), המותניים וגם הפנים ירזו. ההרזיה פרופורציונית ואין באפשרותינו להשפיע איפה נרזה ואיפה לא, וזה ללא קשר לשיטה בה ניצור מאזן אנרגיה שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מאי
שי אלנקרי03/02/2009שלום מאי,
לצערנו אין לנו שליטה מאיפה ירד קודם ומאיפה יעלה. אין לנו שליטה על הפנים. כדאי לנסות לחזק ולמצק את האיזור על ידי תרגילים, בשילוב פעילות אירובי (ריצה של 45-60 דקות 3 פעמים בשבוע) בשילוב של תזונה נכונה, דלה בשומנים וכך תוכלי לרדת ולחטב את האיזור אך סביר להניח שגם פנייך ירזו (כפי שתיארת סיטואציות שכבר קרו בעבר). כדאי להשלים עם אחד משני המצבים ולקבל עצמך כמו שאת, סה"כ משקל 55 על גובה 1.62 זהו משקל תקין לגילך ולנתונייך.
בהצלחה בהמשך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק כרגע
ענת פלדמן03/02/2009עניתי לך משהו דומה בפורום השכן. אני מדגישה שוב את עניין ה"קבלה העצמית", התמקדי בטוב, העצימי אותו, כל השאר יקבל מימד אחר עם הזמן, טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן קראתי את מה שכתבת לי..תודה :)
מאי03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניית אימון אירובי (ריצה)דורון03/02/2009
שלום רב, אני בן 35, מתאמן מזה כ-4 וחצי שנים בפעילות אירובי (בעיקר ספינינג). בשנה האחרונה התחלתי לרוץ על ההליכון וכן בשטח (משתמש בשעון דופק לבקרה). את אימון הריצה שלי בניתי לבד והוא כולל חימום של כ-10 דקות לאחר מכן ריצה במהירות 11 קמ"ש וכל 4 דקות הגברה ל-12 -12.5 קמ"ש למשך דקה עד שתיים וחזרה למהירות 11 קמ"ש. כל זה מתבצע בסה"כ במשך שעה למרחק של בסביבות 10.5 ק"מ. הדופק נע בין 158 ל-166. שאלתי היא האם האימון נכון (בהנחה שאני רוצה לפתח סיבולת לב ריאה), האם אתם ממליצים על שינוי\תוספת לאימון? תודה אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם יפה
ענת פלדמן03/02/2009של אחד מילדיי... האימון מצויין, תודה על הפירוט -גולשים יוכלו ללמוד ממנו. זה נכון שרצוי לגוון, אם אתה יכול לשלב במשך השבוע את הספינינג של פעם, שחייה, כדור-סל (שהוא שילוב של פעילות אירובית ואנאירובית בהגדרה).
גוון באימון הריצה עצמו: נשמע מוזר אבל במקום אחת הריצות המהירות אתה יכול לשלב דילוגים לגובה, או דהרות, או ניתורים במקום, או דהרות צד.לאותן שתי דק' שעכשיו הן ריצה מהירה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניית אימון (המשך)
דורון03/02/2009תודה לשניכם :-) אני רק רוצה להוסיף שאני מנסה לגוון פעמיים בשבוע אימון ריצה ופעמיים ספינינג (וכן אימון כח אחד לחיזוק והעלאת מסת שריר). לגבי שחיה - בקיץ אני משלב שחיה בבריכה חצי אולימפית (אמון של כ-50 דקות רצוף)ת באחד האימונים האחרונים לקחתי את השעון דופק וגיליתי (להפתעתי) שהדופק בשחיה לא עובר את ה-138 (בעוד שבאימונים שציינתי קודם אני מגיע ל85% ואף 90%) למרות שהמאמץ בשחיה משלב את כל הגוף ולא רק רגליים\ידיים. יש הסבר לתופעה הזאת?? תודה שוב אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי קרה שבבריכה
ענת פלדמן03/02/2009באמת הייתה בעיה בקליטה של הנתונים. יש לי F11 והוא תקין בהחלט ובמים הערכים היו מוזרים, נמוכים יותר. אולי זה העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניית אימון אירובי
שי אלנקרי03/02/2009שלום אייל,
סה"כ עושה רושם שתוכנית האימונים הנוכחית די טובה. נראה שהכושר הגופני שלך די טוב. שימוש בשעון דופק מייעל לך את האימון הרבה יותר. אימון האירובי שלך מבוסס על אינטרוואלים(הפוגות) זהו אימון שכולל מקטעים קצרים עם מאמץ רב יותר לפרק זמן קצר. שאר האימון צריך להתבצע בעוצמה נמוכה וובינונית. מחקרים הוכיחו שאימון אירובי המבוסס על הפוגות יעיל הרבה יותר, משפר את הסיבול לב ריאה ושורף הרבה יותר קלוריות, גם במהלך האימון וגם לאחריו. כדאי בין כל הפוגה להוריד את הדופק ולשהות שם למשך 4-5 דקות ואז לעלות את הדופק בספרינט (אינטרוואל) למשך דקה-שתיים.
בהצלחה בהמשך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לעשות הליכה עם קרסול נפוח?ליאת03/02/2009
אני נוהגת לעשות מידי יום הליכה והתעמלות במתקני כושר בפארק לצורך הורדה במשקל. אתמול בערב מעדתי, ועצם הקרסול התנפחה. אני לא רוצה שייגרם לי נזק ומתלבטת אם לצאת להליכה היומית והמתקנים. כמה ימים לדעתך עליי להימנע, אם בכלל. כרגע זה עדיין כואב ונפוח ומעצבן... ***** יש פעילות ספורט אחרת שאפשר לעשות במקום ותעזור להורדה במשקל. תודה יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ליאת
ענת פלדמן03/02/2009צר לי לשמוע על הפציעה. רצוי אולי לגשת לאחות או רופא בקופת החולים שלך לחבישה והסתכלות. בעיקר בגלל שאת אומרת שזה נפוח. ידברו איתך וודאי על קרח, מנוחה, אבל מישהו צריך לראות את זה. ממש לא כדאי להפעיל את הרגל לימים הקרובים. לצורך ירידה במשקל הפחיתי את הצריכה הקלורית היומית שלך (1200, לא פחות) ואת כן יכולה לעשות תרגילי כוח בשכיבה או ישיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת תודה! יום טוב
ליאת03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בהחלט פעילות אלטרנטיבית
אהרון03/02/2009שחיה. אנ מציע להמנע מפעילות קרקעית זמן סביר גם אחרי סיום הרגשת אי הנוחות ולחדשה בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון, כמובן שחשבתי על השחייה
ענת פלדמן03/02/2009אבל אתה לא חושב שגם שם היא עלולה לחוש אי נוחות? אלא אם כן כפות הרגליים צפות ללא תנועה והזרועות מקדמות אותה במים.
בהזדמנות אשמח שנשוחח. לא דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שתלוי בעוצמת הכאב
אהרון03/02/2009אם הכאב בלתי נסבל מוטב לשבות, אחרת פעילות מתונה וזהירה רק תעזור. לא תמיד כאשר כואב משהו צריך להפסיק כל פעילות אלא להתאים אותה, אם אפשר. הבעיה בהחלמה מפציעת קרסול היא נשיאת משקל הגוף ולא התנועות בעצמן אם הן לא עצימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת:..המלצה קטנה
li03/02/2009ממליצה לך בחום על משחה שנקראת ארניקה.(תשאלי בבית מרקחת)..זה עוזר מאד לנקעים או לשים עלי כרוב ולחבוש בתחבושת אלסטית..ולנוח!!!!! מניסיון זה עוזר לפעמים גם הרזיה לא שווה את זה שאולי תגרמי לך נזק יותר רציני..כמה ימי מנוחה וכמו שאמרו לך פה לחזור בהדרגה... אם תשמרי על תזונה נכונה ותקפידי על התפריט שלך לא תעלי במשקל (ואולי אפילו תרדי:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארניקה
ענת פלדמן03/02/2009משחה מצויינת, היא טובה גם ל"סימנים כחולים" בעיקר אצל ילדים, מורחים מיד ברגע המכה. זה חוסך נפיחות, כאבים וכחולים למיניהם. נכון, מניסיון זה גם משפיע לטובה על כאבים בעצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי אירובילירן02/02/2009
שלום! אני מכירה הרבה סוגי ספורט וכבר יצא לי לנסות הרבה.. אך מעולם לא ניסיתי אירובי.. אולי רק בשיעורי ספורט קצת.... לא משו רציני.... הייתי רוצה בבקשה קצת מידע על האירובי, כמה זמן פעילות רצויה של אירובי אורכת בדרך כלל.... אילו תרגילים זה כולל.... האם עובדים עם מכשירים כמו בחדר כושר? כמה זמן בערך יקח לגוף להתחטב ולהתעצב על ידיי פעילות של אירובי פעם בשבוע? ועוד דבר.... כמעט תמיד אני רואה בנות שעושות אירובי, ויש להן גוף פצצה! מותניים צרות וגוף מעוצב בדיוק כמו שגוף של אישה צריך להראות.... אייזה סוג של ספורט מחטב ומעצב את הגוף הכי טוב? האם זה נכון שאירובי הוא הטוב מכולם? אשמח לתשובה בהקדם. תודה ויום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לירן
ענת פלדמן03/02/2009ראיתי שיעלי ענתה לך ארוכות בפורום השכן שלנו. רציתי רק להוסיף שנדמה לי שהתכוונת לאירובי כתחום ריקוד/פעילות/ אימון,זהשהובא אלינו פחות או יותר בשנות השמונים של המאה הקודמת ומזוהה עם ג'ין פונדה. בתחילתו היה האירובי דאנס רובו ככולו קפיצות ניתורים מה שנקרא Hi Impact, הרבה לחץ על המפרקים והגב מה שהומר עם הזמן לאימון של Low impact אותן תנועות אבל ללא הניתורים. קלטות אירובי לא חסרות ואת יכולה להתרשם מסוג הריקוד הזה, בדרכ תנועות בסיסיות אבל תלוי מאד במי מעביר. ב"חוויות האירוביות" הרבות מספור בהן השתתפתי תמיד הובא משהו חדש חדיש ומחודש מארה"ב ששילב תנועות מתחומי ספורט שונים כמו קיק בוקסינג, פאנקי, אפילו ריקודי בטן.
ככלל מטרת האירובי היא שריפת שומנים ושיפור הכושר (האירובי מן הסתם) אבל כמעט תמיד בסיום שיעור שכזה ישולבו תרגילי כוח חיזוק וחיטוב לכל שרירי הגוף עם משקוליות גומיות כדורים ועוד. בשילוב עם מתיחות והרפיה בסוף את מקבלת שעה של פאן (בדרכ לא מרגישים איך הזמן טס) ויתרונות רבים מעבר. כמובן תלוי מי המדריך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה :)
לירן04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה תרגילים אני צריך לעשות לכל שריר?משה02/02/2009
שי שלום!
אני מתאמן ab
3 פעמיים בשבוע
a- חזה כתפיים יד אחורית
b- רגליים גב יד קדמי
השאלה שלי זה כמה תרגילים אני צריך לעשות לכל שריר??
הבנתי שסטים וחזרות צריך כל הזמן לגוון, נכון?? אז רק מה שנישאר לי זה כמה תרגילים לכל שריר...
נ.ב
אני לא מתאמן מתחיל, והמטרה שלי זה ניפוח גדילה. ב3 פעמיים בשבוע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
שי אלנקרי03/02/2009שלום משה,
חסרים פרטים נוספים כמו:גיל,משקל,גובה וותק בתכניות אימון וכו'..
התשובה תהיה כללית:
אם אינך מתאמן מתחיל ועם וותק בתכנית של למעלה מחצי שנה מומלץ:
3-4 תרגילים לשרירי החזה (3 סטיםכל תרגיל), 3 תרגילי כתפיים (3 סטים כ"א) ו-2 תרגילי יד אחורית גם כן 3 סטים לכל תרגיל.
בתכנית השניה תעשה כ-3-4 תרגילים לשרירי הרגליים כ 3סטים לכל תרגיל, 3-4 תרגילי גב(3 סטים כ"א) ו-2 תרגילי יד קידמית (3 סטים כ"א)
זוהי תכנית כללית מידי, מומלץ שתיעזר במדריך הכושר שלך במועדון שבו אתה מתאמן לצורך התאמה אישית ובקרה אחר ביצוע התרגילים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
משה03/02/2009גיל 22 , משקל 75, גובה 1.79, וותק שנה. תמיד לעשות 3 סטים?? למה לא לעשות 4 סטים לדוגמה?? ושי, אני רוצה תוכנית טובה לבטן, מה אתה מציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
שי אלנקרי04/02/2009התכנית שהבאתי לדוגמא הייתה כללית מידי והיא ניתנה לך רק לשם הבנה כללית. מספר הסטים הינו נתון משתנה ולא קבוע, למשל: אם אתה מבצע 4 תרגילים לשריר מסויים ו-3 סטים לכל תרגיל, תוכל לבצע 3 תרגילים של 4 סטים כל אחד במקום. ניתן ורצוי לשחק עם תכנית האימון.
תוכל לקרוא את הכתבה של ענת שבה היא מציינת מספר תרגילי בטן נהדרים
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רולרבליידסענבל02/02/2009
האם עדיף לעשות רולרבליידס מאשר הליכה או ריצה קלה? איך ייתכן לפי המחשבון שבודק כמות קלוריות (באינטרנט) שרולרבליידס מפחית יותר קלוריות מאשר הליכה או ריצה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לתרגילי כוח
לאה02/02/2009ולא לריצה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה-טעות בהודעה
לאה02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבון
ענבל02/02/2009
בכלל כמה דברים פה נראים לא לא הגיוניים כמו נהיגה ברכב- שכל יום יוצא לי לנהוג 80 דק
יוצא שאני מורידה מזה 104 קל' אם אני לא טועה.... ממש לא נראה לי
אחרת הייתי נעלמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכהVS רולרבליידס
שי אלנקרי02/02/2009היי ליאת,
ראשית כל כדאי לבחור בפעילות שממנה את נהנת ויוצאת מסופקת. הבחירה בפעילות שכזו תעזור לך לשמור על עקביות בפעילות ובכך גם לתוצאות. לגבי שריפת הקלוריות, זה משתנה מאחד לאחד ומשתנה בהתאם לעצימות והדפקים בזמן הפעילות. ככל שהדופק יהיה יותר גבוה כך ישרפו יותר קלוריות ולהפך. לגבי שריפת הקלוריות בנהיגה: הידעת שגם בזמן השינה את שורפת קלוריות? יש דבר שנקרא חילוף חומרים בסיסי, אצל אישה זה נע בין 1200 ל 1400 ואצל גבר סביב ה 1600. זה משתנה אצל כל אחד בהתאם למימדי גופו, גובהו, מסת השריר (המוסיפה לשריפת הקלוריות) ועוד פרמטרים נוספים. זאת אומרת גם אם את לא עושה כלום כל היום את עשוייה לשרוף מעל ל-1000 קלוריות בלי מאמץ! נשמע מעניין? את בטח שואלת איך לא מרזים מזה? אז המשוואה מאוד פשוטה נניח שקצב חילוף החומרים היומי שלך עומד על 1400 קלוריות (שרירים,מוח,לב ועוד אברים הדורשים אנרגיה) ברגע שאת מעוניינת לרדת במשקל עלייך להחסיר מהמשוואה, מתי שתרצי לשמור על המשקל הקיים עלייך לאכול בהתאם למשוואה ולבסוף אם תרצי (או לא תרצי) לעלות במשקל תצטרכי לאכול מעל ל 1400 קלוריות..פעילות גופנית מעלה את שריפת הקלוריות ובכך מסייעת לתהליך הירידה במשקל. על כל שאלה נוספת נשמח לעמוד לרשותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימונים לחיזוק הרגלייםלאה02/02/2009
אהלן. ברצוני לחזק את כל שרירי הרגליים ומה שמשתמע מכך. האם תוכלו להמליץ לי על תוכנית של תרגילים שניתן לעשות אותם לבד,בחוץ או בבית (לא במכון כושר). והכי חשוב-למנוע כמה שיותר פציעות. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לתרגילי כוח ולא לריצה.
לאה02/02/2009תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והאמת היא
ענבל08/02/2009שאני לא כ"כ בכושר אז משך האימון שלי הוא 40 דק' סה"כ ,עם הזמן אני אגיע לשעה. יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי את התגובה במקום הלא נכון
ענבל08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה את המחשבון
ענבל02/02/2009
בכלל כמה דברים פה נראים לא לא הגיוניים כמו נהיגה ברכב- שכל יום יוצא לי לנהוג 80 דק
יוצא שאני מורידה מזה 104 קל' אם אני לא טועה.... ממש לא נראה לי
אחרת הייתי נעלמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח גם אני בדיוק טעיתי
ענבל02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו מתכוון לעזור לי? :(
לאה08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורי הי
ענת פלדמן08/02/2009תרגילי חיזוק לרגליים יכולים להיות המכרעים (סקווטים) המיתולוגיים. אם יש לך כדור פיטבול אתה יכול להישען עליו על הגב, (מול הקיר) ולהגיע לתנוחת ישיבה באויר. אפשר לעשות את זה גם ללא כדור כמובן. פעם בפיסוק צידי ופעם בפסיעה עמוקה קדימה. שמור תמיד על ברך מעל כף הרגל , כלומר ב 90 מעלות לרצפה וגו ישר. כדאי כחלק מתכנית אימונים כללית לכל שרירי הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנית אימוניםגיא בסטקר02/02/2009
היי קצת רקע אני בן 27 מתאמן כבר שנה לסירוגין ולא מוצא את האימון שלי שוקל 80 קילו ובגובה ששל 1.79 לצורךהדגמה אני דוחק 60 קילו בחזה(כולל מוט) ובכתפיים אני מרים 17.5 קילו בדאמבלים בישיבה רציתי לדעת כמה דברים 1.האם עדיף להתאמן על כל שריר פעמיים בשבוע כאשר בפעם הראשונה מבצעים אימון מאסיבי ובפעם השנייה מבצעים אימון קל או שמא עדיף להתאמן פעם אחת על כל שריר 2.כמה סטים מצטברים בסה"כ עדיף להתאמן בשבוע על שרירי החזה,יד קדמית,כתפיים? 3.האם יום אירובי בו אני רץ שווה ליום מנוחה בין אימון אחד למשנהו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
שי אלנקרי02/02/2009שלום גיא,
1.זוהי גם כן שיטת אימון מקובלת כאשר התוכנית היא AB (כ-4 אימונים בשבוע) כאשר כל שריר מקבל עבודה כפעמיים בשבוע, באימון הראשון אינטנסיבי(טווחים של בין 6-10 חזרות) ובאימון השבועי השני קל יותר(טווחים שבין 10 ל-15 חזרות)
2.באימון AB לא כדאי לבצע מעל ל 9-10 סטים לשריר גדול (חזה), 7-8 סטים לשריר בינוני (כתפיים) ו- 5-6 סטים לשריר קטן כמו יד קידמית..
3.יום אירובי בו אתה רץ זהו אכן "יום מנוחה" מפעילות אנאירובית אך לא מנוחה טוטאלית לשרירי הגוף. כדאי לקחת מנוחה של יום יומיים בשבוע מפעילות גופנית בכלל בכדי למזער את הסיכוי לפציעה ולאימון יתר.
שיהיה בהצלחה בהמשך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת
גיא בסטקר02/02/2009תודה על התגובה אני מבין שעדיף לי לחלק רת האימון לשני אימונים לצורך העניין A=חזה יד קמית כתפיים B =יד אחורית גב רגליים לגבי האימון הראשון המלצת לי על מספר סטים אבל כמה חזרות כל סט? לגבי האימון השני היותר קל כמה חזרות וכמה סטים לכל גודל של שריר? ושאלה אחרונה האם הבטן זה גם שריר שצריך מנוחה? או שאפשר להתאמן כל יום עליו? שוב תודה ומקווה שלא שיגעתי אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון
שי אלנקרי02/02/2009היי גיא,
בשביל זה אני פה, בשביל לענות על שאלות הגולשים.
באימון הקשה יותר תוכל לעבוד על טווחי חזרות של בין 6 ל 10, באימון הקל יותר תעבוד על טווחי חזרות של בין 10 ל 15 חזרות. כדאי לגוון במספר החזרות בכל תרגיל. אכן גם שרירי הבטן כמו כל שריר אחר בגוף צריכים מנוחה. על שרירי הבטן מומלץ לעבוד 2-3 אימונים בשבוע עם דגש על מנוחה בין אימון אחד למשנהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "דיאטה" לאחר לידהli02/02/2009
שלום אני 6 חודשים אחר לידה לפני ההריון הייתי רצה 6 פע' בשבוע 9-10 ק"מ ורוקדת 4 פע' בשבוע +חדר כושר אימוני כוח לצערי בזמן ההריון הייתי בשמירה וככה יוצא שמעל שנה לא התאמנתי..עליתי 45 קילו!!! בהריון וגם אחרי הלידה כולל ההנקה... חזרתי להתאמן לפני כ3 וחצי חודשים..המשקל לא זז!! אני אוכלת כמו שצריך....(בין 1700-2000 קק"ל) ומתאמנת שעה וחצי אירובי ביום 6 פע' בשבוע +אימוני כוח 4 פע' בשבוע אמרו יל בהתחלה שבגלל ההנקה ובגלל שבבת אחת הפסקתי את האימונים וכל השאר עליתי ככה.. ומכיין שיש לי נטייה להשמנה פשוט על עצמי במשך השנים בגלל הכושר . מה עכשיו? אני אשמח לקבל קצת עיצות איך אפשר לזרז את הירידה(ולא אני לא בונה על 45 קילו בחודש וגם לא בחודשיים אני יודעת שז תהליך של שנה לפחות) האם כדאי לי להפחית את כמות הקק"ל? רק מציינת שאני עובדת עם שעון דופק ואני שורפת באימון בין 2000-3000 קק"ל) והאימון כולל שעה סטפר וחצי שעה שילוב של הליכ וריצה (שונאאת ללכת!) תודה מראש:).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לרשום נתונים:)
li02/02/2009גובה 1.75 מבנה רחב גיל:27
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן02/02/2009תשובתי החד משמעית (כל עוד תפקודי בלוטת התריס תקינים) - בלי קשר לפעילות הגופנית המבורכת שאת עושה - הגבילי את הצריכה הקלורית שלך למקסימום 1400 ביום. השקלי פעם בשבוע בבוקר כשאת קמה וכווני לירידה של כחצי קילו בשבוע.
6 ארוחות ביום, מרווח של בין שעה וחצי לשלוש בין כל ארוחה ושתי רק מים.
ספרי על הצלחות :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ענת:)
li02/02/2009תודה על תשובתך המהירה אממ כעיקרון אני אוכלת כל 3 שעות בערך...בין אם זה פרי או מעדן0% או סנדביץ מלחם קל.. חשוב לי מאד מד הקטע של האוכל 1400 זה לא מעט מידי? הפעילות גופנית שני עושה נחשבת לבינונית עד קשה...אני מגיעה גג עד לדופק של 160(כנראה הגוף זוכר את האימונים וגם עם המשקל קשה לי להעלות את הדופק:\ ובגלל זה אני מעלה את רמת האימון ואפילו משלבת ריצה של כמה דק' פה ושם..כי אם לא זה לא מזיז לעלייה בדופק ניסיתי להפחית את מס' הקק"ל לחודש לא רק שלא ירדתי אלא גם עליתי..בגלל זה ובגלל ניסיון העבר אני יודעת שאני לא אמורה להפחית לגמרי את הקק"ל.אבל אולי אוריד באמת 100-200 קק"ל השאלה אם באמת זה ישנה משהו...כי עדיין אני מאתמנת יחסית הרבה... התפקודים תודה לאל תקינים:) אשמח לעוד עיצות שוב תודה על תשובתך:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
ענת פלדמן02/02/2009דופק לשריפת שומנים לגילך לא אמור להיות 160. אם את בדופק 130-140 באימון זה מספיק ואפילו נכון יותר למטרת האימון שלך הורידי עצימות, זה חשוב.
1400 קלוריות זה לא מעט מידי. בהנחה שאת אוכלת משהו קטן כל שעתיים.
בואי נעשה כך: התחילי עכשיו, אכלי 1400 קלוריות, הורידי עצימות באימון. ספרי בעוד שבוע שירדת במשקל וכמובן אם יש לך שאלות אנחנו פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה אוקיי
li02/02/2009שהייתי רצה לפני ההריון הייתי רצה את כל ה9-10 ק"מ על דופק בין 120-150 ול150 הייתי מגיעה בספרינטים..אבל ברגע שהייתי חוזרת לרוץ על 8-9 ק"מש הדופק היה יורד אז הנחתי שאולי גם עכשיו יהיה טוב להלעלות ככה את הדופק מידי פעם..כי משום מה נורא קשה לי להעלות דופק בהליכה גם בהליכה מהירה וחוץ מזה שאני שונאת הליכות :) אבל בגלל המשקל אין לי יותר מידי אפשרויות כרגע אבל אני מנסה השבוע את מה שהצעת לי ואני אעדכן אותך תודה רבה..את מקסימה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה ותודה
ענת פלדמן02/02/2009לשם שריפת שומנים את לא אמורה לעבוד על דופק גבוה. לפי הנוסחא שכוללת כמובן את הגיל שלך דופק של 60 - 70 אחוז הוא 119 - 139. שמרי על ערכים אילו במשך 40 דק' לפחות (אפשר שעה, את יכולה גם בריצה קלילה, את יכולה לשלב עוד פעילויות אירוביות). אימון אינטרוולים, העלאת דפקים, משפר את הכושר האירובי שלך, זה לא מה שאת מחפשת עכשיו. נשמע פרדוקסלי אבל "תנוחי" יותר ותראי יותר תוצאות.
וכמובן האוכל.
חזרי בעוד שבוע עם חיוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם אימון הכוח?
שי אלנקרי02/02/2009שלום,
משאלתך עולה שאת ממש מתאמצת ומשתדלת לעשות הכל עפ"י הספר. בהנחה שאין שום בעיה רפואית או כל בעיה אחרת עם הבלוטה (כפי שציינת) הייתי בודק מספר גורמים אחרים וראשית
כדאי לבדוק מה עם תוכנית הכוח שאותה לא הזכרת. עליי לציין שתוכנית כוח עשוייה לסייע לך בהאצת קצב חילוף החומרים, מיצוק וחיזוק הגוף ושריפה נהדרת של קלוריות ושומנים. מומלץ לבדוק איזו תכנית את עושה והאם את פועלת נכון. כדאי לראות האם את נותנת לזה מספיק דגש. מנסיון אישי שלי עם לקוחות, מרביתם מעדיפים לתת דגש על האימון האירובי בלבד בזמן שהם מזניחים את החלק האנאירובי בטענה שמה שמוריד במשקל הוא החלק האירובי-טעות. חייבים לשלב בין שניהם בכדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר. אשמח לשמוע קצת יותר לעומק את הזמן המוקדש לפעילות זו ומה בדיוק את עושה.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה בהחלט עם שי
ענת פלדמן02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי וענת המקסימים
li02/02/2009קדם כל המון תודה על ההתיחסות ציינתי בהודעה הראשית שלי שאני מתאמנת 4 אימוני כוח בשבוע מן הסתם מסת שריר גדולה יותר תשרוף קלוריות במנוחה אני גם דואגת לאכול לפני אימון ואחרי אימון ארוחות קטנות(הרגל של חיים לא יכולה בלי) פשוט פתאום המשקל תקוע כלכך הרבה זמן ואני כבר חצי שנה אחרי לידה ואני יודעת שאני צריכה המון סבלנות כי גם להשמין מן הסתם לקח לי שנה+ רק שכמו ששי ציין אני "הולכת לפי הספר" או לפחות משתדלת..לצערי הגוף שלי לא ממש יודע לקרא ועושה מה ש"בראש" שלו :) בכל אופן אני אנסה את מה שהצעתם שוב תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהי שנדחפת :)
נופר02/02/2009לדעתי..אני חושבת שהתוכנית אימונים שלך מוגזמת לא יודעת מה איתך,אבל אם אני ההיתי עושה תוכנית אימון כזאת...לא ההיתי מצליחה לשלב שום דבר נוסף אחר בחיים זה כל היום להיות משועבד לתוכנית הזאת יש לך זמן פנוי לדברים אחרים בכלל ? במיוחד עכשיו אחרי לידה! לדעתי 3 אימוני כוח+4 אימוני אירובי שכל אימון שעה מספק לגמרי!+תפריט של 1400-1500 קלוריות ואת מסודרת.! שיהיה לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
נופר02/02/2009ועוד משהו.... ביום שלא תעשי אימון אחד עם תמשיכי ככה את כל כך תעלי מהר... את מרגילה את הגוף לשגרה הזאת..זה לא בריא כל עוד הספורט הוא לא מקצוע בחיים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדחפת יקרה:)
li02/02/2009לא שאני חייבת לך הסברים אבל מתוך נימוס אסביר לך אני לא עובדת נשארתי בבית לגדל את הילד שלי...לפחות לשנה הקרובה אני ספורטאית לשעבר אז ככה שאני יודעת מה טוב לי ומה לא טוב לי וכן במקרה זה קשור למה שאני עוסקת והולכת לעסוק בעתיד.. שעה וחצי ביום לא הרגה ולא תהרוג אף אחד..מן הסתם אני לא משועבדת אבל זה חלק מהחיים שלי.. וכל אמא צריכה את השעה שלה ביום ואם מתאפשר לי וזה מה שעושה לי טוב וכמובן עם בעל מדהים ותומך יש לי את הזמן ללכת לחדר כושר שעה וחצי 6 פע' בשבוע... ועוד דבר קטן ספורט זאת ההנאה בחיים שלי..זה שיש לי תינוק זה לא אומר שסוף העולם הגיע ואני צריכה להיו תכל הזמן בבית בשביל זה יש בעל! והבונבון שלי מקבל את כל מה שהוא צריך ..אבל שעה וחצי ביום אמא שלו לוקחת לעצמה זמן ממליצה לך חום גם זה עושה טוב לגוף ולנשמה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהה וכן יש לי את ככללללל הזמן שבעול
li02/02/2009שבעולם.......:) אז בין האכלת הילד משחקים טיטולים וכו'..אני מוצאת את הזמן לעשות משהו למען עצמי:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
li02/02/2009לגבי האימון כוח זה מאד חשוב לי ואני לא מזניחה... ואני מאד מקפידה על זה.. לפני ההריון הייתי מרימה משקלים יחסית כבדים לכל יד(יש לי ידיד שהוא מדריך כושר וגם התאמנתי שנה בוינגייט ואחי מדריך כושר ומדריך קרטה המון שנים) אני יודעת ששריר שוקל יותר ושומן תופס פשוט יותר נפח.. אני דווקא מאלה שהמשקל בשבילם הוא באמת רק מס'..הבגדים בשבילי הם המד האמיתי כרגע...אני מעדיפה את החיטוב על פני הרזון המוגזם. אבל כרגע אני בעמדה שאני חייבת לרדת במשקל...עד שאחזור לאימונים שלי הרגילים שלפני ההריון והלידה של הריצה והריקוד...... בכל אופן אימוני משקולות 4 פע' בשבוע ויש לי תוכנית שאני הולכת לפייה בחדר כושר אשמח אם תתן לי טיפים נוספים.... תודה ויום מקסים:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה7 טיפים מנצחים
שי אלנקרי03/02/2009היי לי,
קודם כל הרשי לציין שעדיף יותר להיות שמן ובכושר (Fat & Fit) מאשר רזה וללא כושר (Unfit & Thin) מחקרים רבים מוכיחים שאנשים שמנים ופעילים הם אנשים בריאים יותר מרזים שלא עוסקים בפעילות גופנית. בהנחה שאת עוסקת באימון כוח כ- 4 פעמים בשבוע הבאתי לפנייך 7 טיפים מהניסיון האישי שלי עם לקוחות במצב זהה לשלך שעשויים להוביל אותך לדרך חדשה:
1.מומלץ שתחלקי את תוכנית האימון שלך ל-2. באימון אחד תעבדי נניח על שרירי הרגלים,ישבן, ירכיים ושרירי הידיים(יד קידמית ואחורית) באימון השני תעבדי על שרירי החזה, הגב והכתפיים.
2.לשרירי הבטן יש להתייחס כמו אל כל שריר בגוף ורצוי שתשלבי אימוני בטן כ-3 פעמים בשבוע בתוכנית האימון עם מנוחה של 48 שעות בין אימון אחד למשנהו.
3.שמרי על אימוני כוח קצרים וממוקדים. אימונים של 20-25 דקות לכל היותר.
4.בצעי 2-3 סטים לכל תרגיל עם מספר חזרות שבין 10 ל-15(רצוי לגוון)
5.ודאי שכל שריר יקבל את האפקט שמגיע לו, למשל בתכנית הראשונה תדאגי לבצע לשרירי הרגליים (3-4 תרגילים), יד קידמית (2 תרגילים) ויד אחורית (2 תרגילים) בתכנית השניה:
שרירי החזה והגב (2-3 תרגילים כל אחד) ולכתפיים (2 תרגילים), לבטן תבצעי כ 3-4 תרגילים לפי רמת הקושי והיכול האישית שלך.
6.מומלץ שתעזרי במאמן כושר (באחיך) לצורך התאמת התוכנית באופן אישי ולפחות למעקב של ביצוע מדוייק בהתחלה.
7. גווני את התכנית כל 4-6 שבועות, גיוון שכזה יתן אפקט נוסף ו- boost רציני למטבוליזם.
מקווה שטיפים אלה יעזרו לך קצת יותר בהמשך הדרך. במידת הצורך את מוזמנת לעלות את תוכנית האימון הנוכחית ונשמח לתרום מנסיוננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב ירידה
אהרון02/02/2009מסכים עם ידידתי ענת מלבד דבר אחד. אל עף שלא ציינת את המשקל, אני מניח שאת שוקלת מעל 100 ק"ג ותקני אותי אם אני טועה. קצב הירידה הרצוי אינו נתון קבוע אלא מלבד המין והמטבוליזם (מושפע גם על ידי הגיל), משתנה עם שני פרמטרים: משקל כולל ועודף משקל. להרזיה יש פן בריאותי ופן פסיכולוגי ואני מתכוון למוטיבציה. לצורך החזקת המוטיבציה ברמה גבוהה אנו זקוקים לפידבק חיובי קבוע ועצים. הורדה של 2 קילו לחודש אינו מספקת את החיזוק הדרוש. לפי הקצב המוצע יקח שנתיים לחזור למשקל שלפני הלידה, דבר שעלול להחליש את המוטיבציה ואפילו להוביל להשברות. עבור בחורה ששוקלת 60 ק"ג ויש לה עודף של 6, שני קילו לחודש זה סביר בהחלט. העודף שלך,מוגדר בספרות המקצועית כהשמנה חולנית (אגב, מה אחוז השומן?), דורש טיפול יותר נמרץ. בהנחה שאין מגבלה בריאותית ובהתחשב בנתונים, אין שום בעיה בריאותית בקצב התחלתי של 4-5 ק"ג לחודש תוך התמתנות עם ההתקדמות. עד 15% מהעודף\חודש לאדם בריא זה נורמלי. אם השמנה כמו שלך, אני מניח שגם רמת השומנים בדם אינה מלהיבה. הרזיה בקצב סביר ומוחשי תפתור במידה זו או אחרת גם את הבעיה הזאת. אם טרם עשית את זה, כדאי לבקש בדיקות. אני מציע לך גם להמיר חלק מן הפעילות האירובית בשחיה, אם יש לך אפשרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין מאמינה
ענת פלדמן02/02/2009שמשהו בתזונה לא נכון. רשמי לנו בדיוק מה את אוכלת ומתי. האם את שותה רק (!) מים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת המקסימה:)
li02/02/2009תפריט כללי בוקר: כוס חד"פ ברנפלקס ללא סוכר+מעדן 0% קפה עם מעט חלב ביניים: סנדביץ מלחם קל פרוסה גבנ"צ 9% כפית מיוקל5% ירקות צהריים: כוס וחצי פחמימה ללא שמן אורז או פסטה מנת חלבון 2 חזות עוף בינוניים ירקות ביניים: 2 פירות ערב: חביתה מביצה +חלבון 3 פרוסות לחם קל 4 כפות גבינה חצי אחוז או 3% סלט ירקות ולפעמים גם מעדן לילה: גלידה דיאט או פרי או מעדן שותה מים בד"כ אבל בזמן האחרון די נמאס לי ממים..אז שותה פטל דיאט או 2 כוסות דיאט קולה או ספרייט והשאר מים פעם בשבוע משהו מתוק כמו פרוזן יוגורט עם תוספת של חלב או אגוזי פקאן או פרוסת עוגה קטנה כמובן שיש לי ימים ללא שינה (התינוקי:)שכן מודה באשמה אוכלת עוד סנדביץ או עוד מעדן.. אין לי ממתקים וכד' בבית שותה עד 2-3 כוסות קפה או תה ביום ומשתדלת לשתות כמה שאפשר מים..למרות שלפעמים לא יוצא ועוד מה שכן לפני אימון אוכלת חטיף אנרג'י לייט ובננה ואחרי אימון סנדביץ מלחם קל את האמת זאת התזונה שהייתי אוכלת לפני ההריון והייתי כמובן רזה וחטובה:( אה ושבעה :) רק חייבת לציין שעברתי בדיקה בוינגייט ויצא שאני שורפת במנוחה קצת יותר מ2000 קק"ל ועל פי זה בנו לי תפריט של 2000 קק"ל (גם אני כמו רבים וטובים חשבתי שאני צריכה לאכול פחות אבל הנה זאת עובדה שהייתי רזה למרות כל האוכל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי. בואי נתחיל
ענת פלדמן02/02/2009אני מאמינה שאת שורפת במנוחה 2000 קלוריות. באמת. אני עובדת עם אנשים במשקל גבוה וכשנתתי להם שעון פולר למדידת שריפה קלורית יומית זה הגיע בקלות לערכים האלו. מה שאומר מצד אחד: חדשות מצויינות, את שורפת כעת הרבה קלוריות וכביכול קל יותר לרדת במשקל. אבל יש אבל גדול וכאן נכנס נתון של גיל, גנים, מצב נוכחי (אני יודעת מה זה לילות ללא שינה, יש לי תאומים והשלישי נולד כשהם היו בני שנתיים ועדיין לא ישנו לילה שלם) ואת זקוקה לשינה שלך. לפי הרפואה הסינית (וגם הקונבנציונאלית האמת) הורמון הגדילה פועל בלילה (הסינים מגדירים זאת בשעות מסויימות ) גם אחראי על המטבוליזם וקשה קשה לרזות ללא שינה טובה בלילה. אז צריך "לעבוד" יותר קשה בשביל לראות תוצאות. ושוב, אני מתייחסת רק לתזונה כרגע. כי גם ברגע שאת שורפת 2000 קלוריות במנוחה אבל לא מקפידה על כמות קלוריות נמוכה יותר (מיד נשנה מעט את התפריט, אע"פ שהוא בעיקרון טוב !) אז המשקל לא ממש זז. ספורט לחוד ותזונה לחוד.
1. ארוחת הבוקר טובה. לא יודעת למה, אני בעד טוסט אחד מלחם קל וכפית אחת של גבינה לבנה עד 5 אחוז. כמה פרוסות עגבניה או מלפפון. זה מספיק בשביל להתחיל את היום ושומר לך יותר קלוריות להמשך. דבר נוסף: קחי בחשבון את הקלוריות של החלב בקפה. נשמע הזוי אבל עד 3/4 כוס חלב 1 % ביום. ממליצה על חלב וניל, הוא מציל אותי, זה יאמי.
2. מנת ביניים: נסי פרי ויוגורט. יש לך מעט יותר מידי לחם בתפריט הנוכחי גם בלי שהמרנו את ארוחת הבוקר.
3. כוס פחמימה זו מנה יפה, חזה עוף אחד והמון ירקות.
4. ביניים: יוגורט וברנפלקס למשל. אפילו פרוסת לחם קל עם כפית נוטלה.
5. ערב בלי לחם. את יכולה לשים תפוח אדמה במיקרו להוסיף כף קוטג' עם מעט מלח, פלפל אדום חתוך בצד ויש לך יופי של ארוחת ערב משביעה. את יכולה להוסיך לזה ביצה קשה וכמה זיתים. (צלחת צבעונית:)) או חביתה עם ירקות או סלט עם טונה וכמה אגוזי מלך.
6. אני לא כל כך בעד ארוחות לילה. תמיד כשלא אוכלים מאוחר קמים עם "בטן שטוחה". אם את יכולה לוותר על זה -מה טוב. אם לא: תראי מה "נשאר" לך לאכול: יוגורט, או פרי, או כמה שקדים.
מים. רק. פליז. אם הייתי יכולה הייתי שולחת לך מאמר על מים לעומת דיאט קולה. האמיני לי שלא היית נוגעת בזה יותר...
מסכימה לגמרי עם מנת הכיף. עשי לך אותה למשל בבוקר של אחרי השקילה, כצ'ופר. הייתה לי בקליפורניה לקוחה שכל שבוע אחרי שקילה של ראשון בבוקר הלכה לגלידריה לחגוג על סנדיי כפול. זה נתן לה תמריץ כל השבוע, וזה בגדול הרעיון עם מנת הכיף הזאת.
מחכה לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת!!:)
li02/02/2009קדם כל את מדהימה!! איזה סבלנות יש לך ואני מאד מעריכה את זה:) א' - אני יודעת שחסר שעות שינה פוגע בהרזיה:(...ואני מתארת לעצמי שאת יותר ממבינה אותי...(תאומים וואו זה בטוח קשהה) והשובבון שלי שיהיה בריא לא יודע מה זה לישון מאז שהוא נולד.. ב' את הבדיקה בוינגייט לא עשיתי עכשיו אלא לפני 3 שנים .לא עכשיו בתור שמנה אז יש מצב שזה יכול להשתנות? בגלל כל השינויים הפיזיולוגים מן הסתם שעברתי? ג' לגבי התופח אדמה בערב...אממ אני די בקטע של ערך גליקמי..ועד כמה שאני יודעת לתפוח אדמה יש ערך גלקימי גבוה לא?.. כלכך קשה לי פתאום להתרגל למצב שהזה וקשה לי פתאום לקלוט שמה שהיה לפני שנה כרגע לא כלכך עובד..או שכן עובד אבל לוקח לזה זמן עד שהגוף שוב מתחיל להבין מה אני עושה לו ד' - את מנת הכייף אני בד"כ אוכלת בסופ"ש בערב אז מן הסתם זה יוצא לי יותר קלוריות באותו יום.. ואם לא בסופ"ש אז אני שומרת את זה שאני הולכת עם חברות לבית קפה ואכן אני מאמינה שבכל דיאטה חובה לאכול פעם ב...משהו טעים ומשמין זה נותן באמת מוטיבציה להמשיך מבטיחה מבטיחה לעדכן אותך ואפילו גם תמונות:0) של לפני ואחרי ושוב אלפי תודות לך:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שמתי לב שרשמת
li02/02/2009לגבי התפוח אדמה שגם אפשר להוסיף קוט'ג וביצה קשה אז זה כבר יאזן את זה.. נשמע טעים:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלי עוד טיפ
ענת פלדמן02/02/2009קחי פלפל אדום (המון ויטמין C, מינימום קלוריות) רוקני אותו והכניסי בפנים מכל טוב: גבינת סקי חצי אחוז, 5 זיתים חתוכים, חצי קופסת טונה, 5 אגוזים חתוכים או כמה קוביות אבוקדו. כיד הדמיון. את יוצרת לעצמך "לאפה" טעימה ומזינה.
שכחתי לומר שאני לא כל כך בעד המיוקל, אם את חייבת אז אפשר. מה שכן: אם את אוהבת חרדל אז זה מצויין, כמעט אין קלוריות ומתבל נפלא כל כריך.
בטח יעלו עוד דברים ובכלל באתר שלי יש עוד כמה טיפים, דוגמאות ועוד ועוד.
שינויים אחרי לידה וודאי וודאי שייתכנו. לוקח לגוף עד שנה לחזור לעצמו אז קחי את זה בחשבון.
אני פשוט י ו ד ע ת שאת בדרך הנכונה, כי אין דרך אחרת, את עושה שינוי לחיים ולכן זה לא ממש משנה קצב הירידה. (לשבוע הקרוב לפחות הקפידי בסופ"ש, אבל גם להמשך) וספרי לי בעוד שבוע שהייתה תזוזה במשקל, זה גם יעזור לדרייב.
אם היית "שלי" הייתי עושה איתך עבודה נפלאה עם NLP : שמוכיח את עצמו כל פעם מחדש ככלי קסום, משחרר, מצמיח.
אני פה בכל מקרה, ספרי על הצלחות :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת:)
li02/02/2009מאיפה את בארץ? איך אפשר להגיע אלייך?? כן אני יודעת שלוקח לגוף שנה לפחות להתאושש....כל הזמן ידיד שלי (שהוא מדריך כושר ובנאדם מדהים) אומר לי את זה.... לגבי הפלפל...אהבתי!!! אני בדרך כלל שמה בפנים קוט'ג או גבינה לבנה..אני מתה על זה...אבל אני בטוח אנסה.. מה הכתובת של האתר שלך? איזה כייף שיש אנשים כמוך..עודדת אותי המון רק שתדעי:) ואני אעדכן כמו שהבטחתי:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצחיקונת
ענת פלדמן02/02/2009האתר שלי בכותרת ליד התמונה והשם. ובכלל בשביל זה אני פה, בשביל התמיכה המוטיבציה, ואני שמחה שזה עוזר מדרבן ומצמיח כי זו בדיוק הייתה הכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח כן אני בדיוק קוראת באתר שלך
li02/02/2009את טיפטיפונת רחוקה לי....אני מהצפון:) ורגע..קראתי שלמדת הוראת ריקוד...את גם מורה לריקוד?????? את מלמדת??. חלום חיי זה ללמד ריקוד..עד היום רק לימדתי אישית בנות בעיקר לפני חתונה וכד'(אני רוקדת ריקודי בטן והיפהופ) רוצה מאד להפוך את זה למשהו מקצועי.... ואת יודעת זה כזה מצחיק אותי לפעמים שתמיכה וירטואלית עוזרת כלכך יותר מאנשים מסביבי... (לאנשים נורא קשה לקבל את זה שהשמנתי ואת יודעת בטח איךזה נשמות טובות...אל תאכלי את זה ואל תאכלי את זה..כאילו תזונה וכושר לא היו כל החיים שלי..אבל אני מניחה שזה פשוט היה מוזר לראות אותי כלכך שמנה פתאום) אבל כן זה עוזר המון..וגם התמיכה שלך והסבלנות עוזרת:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפאית בנשמה
ענת פלדמן02/02/2009גדלתי על הכרמל. שנים שנים של ניסיון בריקוד, כל הסגנונות, הכל מהכל. עכשיו המתאמנים נהנים מזה באימונים האישיים מידי פעם. המשכתי הלאה.
יש בוינגייט קורסים להוראת המחול, פעם זה היה יותר מצומצם היום זה וודאי התרחב, שווה לך לבדוק שם אופציות. אמנם סיימתי מגמת מחול בוינגייט אבל הריקוד הוא עוד משנים רבות לפני ואחרי.
ככלל קוסמי: כל מה שאת רוצה את מקבלת. הכל. כל עוד את נטולת מחסומים, שחררי - והשמיים הם הגבול. אז אם זה החלום שלך - הושיטי יד וזה שלך. הכל אפשרי.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן חיפאית בנשמה:)
li02/02/2009התעניינתי בוינגייט...ובעוד מקום בת"א לא זוכרת את השם.. אבל הגורל רצה אחרת ונכנסתי (בטעות אבל טעות שאומר עליה תודה כל חיי:)להריון... וקיבלתי ככה ב"מתנה" על הדרך כמה ק"ג מיותרים :) אני תמיד אומרת כל מה שקורה הוא לטובה....אם לא עכשיו אז יותר "מאוחר" בסוף זה יקרה:) לשחרר מחסומים ייקח קצת זמן בגלל האישיו של המשקל..שמכביד עלי תרתי משמע מאד מקווה שיום יבוא ואוכל להגשים את החלום הזה(כמו שאומרים השמיים הם הגבול :) תודה ושוב תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרשי לי לשקף לך
ענת פלדמן02/02/2009שאת כבר שוברת מחסומים -את הרי בדרך להשיל מחסום אחר מחסום (כלומר קילו אחר קילו) משילה משקל פיזי שהוא גם מנטלי ומתחילה לפרוץ.
אני פה לצפות מהצד ולהיות גאה. בך.
נשתמע בהמשך.
:)))))))))))))))))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תודה:)
li02/02/2009ובהחלט נשתמע:) שיהיה לילה מקסים ותודה כבר אמרתי?:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה ובאהבה :))
ענת פלדמן02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון*
li02/02/2009תודה לך על הדאגה על המוטיבציה שלי..אבל באמת שאין צורך.. וכן אני מעדיפה שייקח לי שנה-שנתיים ולרדת בקצב שלי(מה שאני מאמינה שייקח פחות כי בכל אופן הגוף הוא לא איזה מכונה והוא עובד איך שהוא אמור לעבוד והגוף לא הולך לפי איזה ספר שאומר לו לרדת חצי קילו בשבוע או בחודש...מן הסתם הזמן יעשה את שלו כמו תמיד.ולוקח לגוף זמן להתאושש מכל מה שהיה..הרי לא לקח לי יום אחד לעלות את כל המשקל...וכן מה לעשות יש נשים שמניקות(כמוני) ומעלות במשקל! אני לא אתחיל לפרט את כל הבעיות שבגללן עליתי ...או מה רמת השומנים שלי בדם.. תתפלא יש יוצא מן הכלל.. רמת הכולסטרול שלי לא בשמיים.. ואולי אנשים יקרים יפסיקו לחשוב שבנאדם שמן הוא לא בנאדם בריא יש אנשים רזים שרמת השומנים\וכולסטרול שלהם בדם מרקיעה שחקים כרגע אני נחשבת כבנאדם שמן...אין מה לעשות אני לא מתכחשת לעבודה שכרגע אני שמנה... אבל אני עושה משהו בנידון כרגע...משתמשת בידע שיש לי ובאהבה שלי לכושר...וגם מבקשת עיצות אם אני לא יודעת משהו..(כמו פה למשל) בכל אופן..תודה אבל לא תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל מאוד
אהרון03/02/2009שבחרת לכסח את כל מי שמתוך כוונות טובות, ידע מבוסס, נסיון ובעיקר אהבה לזולת בלי מניע פרסומי או כלכלי מנסה לעזור לך. היה הרבה יותר קל לזכות בהבעת תודתך הלא סרקסטית לו הייתי מן הסתם מלטף אותך במילים "סבלנות והכל יהיה בסדר". מן הסיגנון התוקפני\סרקסטי בשתי התגובות אל הלא "כחולים" לא רק פסיכולוג יכול להבחין את הלחץ וחוסר הביטחון שלך. יש גם משהו ילדותי בתגובות הנ"ל, בהן את מנסה להוכיח שלמעשה אין לך בעיות בריאותיות כלשהן. בסך הכל אני יעצתי לך על פי צו המצפון המקצעוי שלי לבדוק כמה פרמטרים שתמיד משתנים לרעה במצבך. אני מנוע מלהשיא עצות טיפול תרופתי או אחר באופן ווירטואלי אבל מותר לי להפנות אותך לאנדוקרינולוג לגילוי פשר השיבושים ההורמונליים אחרי הלידה. אני מאוד מקווה שיש מידה גדולה של אמת ב"הצהרות הבריאות" שלך אבל גם השמנה ניכרת מופיעה בספר המחלות. לידיעתך גם אני באתי משם. רק בריאות ואושר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז עכשיו נהיית לי פסיכולוג?
li03/02/2009אתה חביב משהו.... ג ם לך רק בריאות ואושר:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורק עוד דבר אחד..(או אולי כמה:)
li03/02/2009אין לי מושג אם אתה עוסק במקצוע או לא....לזלזל אני לא מזלזלת באף אחד...ואם נשמע\נקרא לך ככה מתגובותיי אני מצטערת..אבל לא זאת הייתה הכוונה... יש לי ניסיון חיים עשיר מאד בכל מה שקשור לתזונה... ירדתי בגיל 15 80 ק"ג בעזרת דיאטה וכושר..ושמרתי על זה המון שנים עד ההריון..שבו עליתי 45 ק"ג..אני עוסקת בספורט כל חיי אפשר לומר...קרטה ריקוד(בעיקר) וריצה עברתי בדיקות בוינגייט והתאמנתי שם מידי פעם... עכשיו...איך אתה יכול על סמך ביסוס אינטרנטי לומר לי כך וכך וכך...אולי לגבי אישה\בחורה שלא הייתה בהריון ולא ילדה אתה יכול לומר את אותם דברים שאתה אומר... והנה היום הסתבר לי בשיחה עם תזונאית קלינית שגם את ההנקה שלי רציך לקחת בחשבון ויש מצב שבגלל זה קשה לי כלכך לרדת במשקל...אמנם עכשיו אני בתהליכים להפסיק את ההנקה..אבל מסתבר שגם זה משפיע מאד ולא חסרות בנות שלא מצליחות לרדת או יותר נכון שקשה להן לרדת במשקל לאחר הלידה... אני מאד אכפתית לגבי הגוף שלי ומאד חשוב לי להיות בריאה ...אני לא בנאדם שמחפש פתרונות מהירים ..כל זה לא קוסם לי ולא מעניין אותי..כי אני יודעת בדיוק מה קורה ומהן התוצאות בסופו של דבר.. ועוד משהו שחורה לי אצל הרבה אנשים...נכון שהשמנה זאת מחלה לא אמרתי שלא.. אבל לא כל שמן הוא חולה...ואני שוב חוזרת ואומרת אני ספורטאית! כן כרגע אני עם עודף משקל..אבל זה לא משנה את העובדה שאני בכושר טוב למרות המשקל..הדופק שלי במנוחה הוא 47!!!!! תאמין או לא זה לא ממש משנה... ושעה וחצי אירובי(קרוס+ריצה משולבת בהליכה) באמת "קטנים" עלי..הדבר היחידי שבגללו אני לא מתפרעת זה רק בגלל שאני פוחדת על הברכיים והגב בגלל העודף משקל.. המזל היחיד של כרגע הוא שאני גבוהה ולכן אני גם לא "נשפכת" לכל מקום ואתה יודע מה לגבי התזונה והמשקל...אני מאמינה אבל בלב שלם שאמנם ייקח לי זמן .אולי כמה חודשים אולי שנה אני לא יודעת אבל הגוף שלי בסופו של דבר יבין שאני לא משחקת איתו..והוא יעשה את המוטל עליו... בכל אופן...יהיה מה שיהיה חייב להיות טוב(לפחות ככה אני מאמינה:) שיהיה לך יום מקסים:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי והפנמתי
אהרון03/02/2009לא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה. איש הישר בעיניו יעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי..תרגילי חזה..אמיר01/02/2009
שלום לכם: אני כבר מתאמן משהו כמו ארבעה חודשים ויש לי בעיה..כמעט בכל תרגילי החזה(פרפר,שכיבות שמיכה,)ובעיקר בתרגחך דחיקה כנהג מוט בשכיבה אני מרגיש כאב מאוד חזק בכתף הקדמית.אני מבציע את התרגילים בצורה נכונה,המאמן כך אמר לי. נסיתי לשנות את האזיה של במוט אך ללא תועלת...האם ייתכן כי הכתף הקדמית שלי חלשה יותר מהחזה ולכן אני מרגיש אותה יותר...כי יש לציין שכאשר אני מסיים את התרגיל אני רואה כי החזה שלי נהיה אדום..וזה סימן שהפעלתי אותו.. בבקשה תעזרו לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ענת פלדמן01/02/2009דרך הפורום אני לא ממש יכולה לדעת איך בדיוק אתה מבצע את התרגיל, ובאמת יכול להיות שאתה מבצע אותו נכון. אני רק יודעת שכשכואב - נחים. אפשר להוריד עצימות אבל אפשר ורצוי גם לנוח, לעשות תרגילים אחרים ולא להמשיך בכוח. בכאב הגוף שלך מאותת לך שמשהו לא בסדר, בדיקה אולי תוכל לומר בדיוק מה, ואם תנוח אולי אפילו אפשר יהיה לחסוך אותה.
אני בעד לנוח, לרדת מהתרגיל הזה לשבוע, לחזור אליו בהדרגה. ספר לנו שעבר הכאב?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הכעיה הזאת כבר מאז שהתחלתי...
אמיר02/02/2009להתאמן לפני ארבעה חודשים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרבה אמיר
ענת פלדמן02/02/2009תבדוק את העניין יותר לעומק. רופא אמור לתת חוות דעת ועד אז - לנוח. אני בטוחה שזה לא מה שאתה רוצה לשמוע אבל כאב מסוג זה (אם הוא לא כאב של שריר תפוס) מאותת על משהו וצריך לבדוק את זה. אל תזניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנופר01/02/2009
רצתי היום בבית על ההליכון חצי שעה בדרך כלל אני רצ 50 דקות ופשוט הרגשתי שאני לא מסוגלת להיות עליו יותר,לא יודעת למה..לא היה לי פשוט סבלנות ולא נהנתי כמו פעם אז פשוט ירדתי ממנו ועשיתי המון המון קפיצות ברבע שעה ..כיביכול להמשיך את האירובי זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר גמור, ויותר מזה
ענת פלדמן01/02/2009גם על הקפיצות של הרבע שעה אפשר לוותר אם את עייפה בלי חשק. וגם לא יקרה כלום אם יום אחד תנוחי ממש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה= ריצהKיאת01/02/2009
אם אני רצה ריצה קלה של חצי שעה ואני רוצה להמיר אותה בהליכה - כמה זמן הליכה אני צריכה לעשות? מטרה- חיטוב ועיצוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך, כדאי לגוון
ענת פלדמן01/02/2009בעיקרון זה תלוי לאיזה דופק את מגיעה בהליכה. שווה לבדוק (לעצור בסיום, לשים יד על מפרק כף היד ולספור) לעומת הריצה.
בהליכה את יכולה לשלב משקוליות לידים ולעשות תרגילים תוך כדי (אפילו עם בקבוקי מים), לא תמיד, כי זה עומס למפרקים. אבל אז את גם מחטבת את הזרועות תוך כדי העלאת העצימות הפעילות האירובית.
וכמו שרשמתי, כדאי לשלב. לריצה יתרונות גדולים יותר בחיטוב השרירים, אם כי הליכה בשיפוע מצויינת גם היא. עשי פעם כך ופעם אחרת. ושימי לב לא להגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריפת קלוריות
אהרון01/02/2009מבחינת שומן אין הבדל משמעותי בין ריצה קלה להליכה מהירה, מה שקובע זה המרחק. אם את מסוגלת ללכת מהר מאוד זה אפילו עדיף. ב 8 קמ"ש שורפים אפילו קצת יותר בהליכה, וזה גם מגן יותר על הברכיים ולא גורם זעזוע לאיברים הפנימיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)