פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחת בוקר
    אורן
    29/01/2009

שלום, אני מתאמן בחדר כושר בבקרים. אני מקפיד לאכול ארוחת בוקר לפני האימון. הבעיה היא לפעמים אני מרגיש כבד כשאני מתחיל אימון- אז אני מפחית מכמות האוכל שהיא גם ככה לא רבה בבוקר. השאלה היא מה מומלץ לאכול לפני האימון? (הרי אי אפשר לדלג על ארוחת בוקר). כמה זמן לפני האימון מומלץ לאכול? תודה, אורן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת בוקר

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר לאימון

הי
    29/01/2009

יש כמה אפשרויות לארוחת בוקר קלה אך עם כמות פחממות די מספקת חשוב לא להעמיס יותר מדי בבוקר זה גם סתם יכול לגרום לבחילות וכ'ו... אפשר למשל כוס קורנפלקס+כוס חלב אפשר שתי פרוסות לחם מלא עם כפית דבש או שתי כפות גבינה לבנה אפשר להסתפק גם בחטיך אנרגיה דל שומן וכוס מיץ תפוזים אפשר בננה ביוגורט ארוחה קלה ומספקת ! :) מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל נכון, (ותודה :)) רק אוסיף

ענת פלדמן
    29/01/2009

לפי הספר נכון שצריך לאכול, אני מכירה אנשים שלא מסוגלים לאכול בבוקר וודאי שלא לפני אימון אז הם לא אוכלים כלום ולא קורה שום דבר. אני מנסה לדחוף להם קוביית שוקולד מריר אבל גם זה לא תמיד. אז קוביית שוקולד זו אופציה... בימים של אימון שמתחיל ב - 6 בבוקר גם אני לא אוכלת כלום רק שותה אבקת ויטמינים מתוקה שנותנת boost למטבוליזם (כלומר משקה קל יכול להיות אופציה מבחינתך, אפילו כוס קפה של בוקר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת להגיד לך משהו ענת

הי
    29/01/2009

מסכימה עם כל מילה שלך! יש המון אנשים שאפילו שתיה חמה לא יכולים לשתות בבוקר אבל אני חושבת שקובית שוקולד לא עדיפה משום שהיא מעלה את הסוכר מהר וככה גם מורידה אותו מהר לכן כבר יותר יהיה עדיף כוס נס ולהשתדל שזה יהיה עם חצי כוס חלב וכפית דבש וככה זה יספק לפחות...(לא כמו ארוחת בוקר) אבל זה גם משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה !

ענת פלדמן
    29/01/2009

אם כי עדיפות לשוקולד מריר של 70 אחוז קקאו, ואם מיד אחכ מתחילים את הפעילות הגוף משתמש באנרגיה הזמינה. (יש לי תמיד גם אחד בכיס, אם מישהו ממש מתעייף תוך כדי ויש לו נפילת סוכר). תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתדרים גם בלי, למרות הספר

אהרון
    29/01/2009

אם הפעילות היא מוקדם מאוד בבוקר, "ישר מהמיטה" , עדיין יש מספיק עתודות גליקוגן תוצאה של עיכול הלילה אחרי שינה טובה. אני שוחה בשעה 5:30 במשך שעתיים, ומרגיש מלא אנרגיה בלי לאכול ולשתות כלום בדיוק כמו כל אלה ששוחים אתי באותה השעה. במשך היום, מצבורי הגליקוגן מתדלדלים בגלל הפעילות השיגרתית לכן אכילה קלה (פחמימה) לפני האימון, חשובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון, שאלה אישית ברשותך:

ענת פלדמן
    30/01/2009

מתי אתה אוכל ארוחת ערב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא קבוע

אהרון
    30/01/2009

תלוי באימון הערב. אם קבוצתי, לא מסתיים לפני 8:30 , לכן 3 פעמים בשבוע אוכל בין 9 -10:00 שאר הימים 7:30-9:00

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ! אני ממשיכה:

ענת פלדמן
    30/01/2009

ואנשים שמסיימים לאכול מוקדם יותר, האין זה משנה מבחינת מילוי המצבורים בשעות הבוקר (לפני פ"ג הכוונה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שונה, בין אחד לשני

אהרון
    30/01/2009

ישנם שיגידו (בהגיון) שהאימון יותר אפקטיבי בשעות המאוחרות של הבוקר, לא לפני 9 וידוע שהמקצוענים מתחילים לרוב את אימוני הבוקר לא לפני שעה זו, בד"כ מאוחר יותר. במקרה הזה עדיף בהחלט לאכול קודם בלי קשר לשעת ארוחת הערב אבל כמובן לפי הכללים שמי כמוך יודע. מנסיוני יודע שלמי שאימונו מתחיל בשעה מוקדמת במיוחד (אני מתחיל עוד בחושך, שעה לפני השחר ), קשה לאכול או אפילו לשתות מים לפני הפעילות. אם זה לא חד פעמי אלא יום יומית, המתאמן יסגל לעצמו שיגרה של ארוחת ערב בשעה מאוחרת, אלא אם כן הוא מסוגל לאכול כל כך מוקדם בלי שזה יגרום לא לבחילה (זה קורה בעיקר בשחיה בגלל המנח המאוזן וגם ההשפעה של הכלור). חוץ מזה, ממילא לא מדובר על ארוחת בוקר דשנה אלא על החטיף המסורתי (בננה, לחם, חטיף וכו"), שערכו הקלורי הוא כ100 קק"ל או קצת יותר. האם זה רלוונטי למי ששורף 1400-1500 קק"ל? למי שמסיים את האכילה שלו ב18:00 ולא מעוניין בהרזיה, פעילות ממושכת למחרת בקיבה ריקה לגמרי יכולה להיות בעיתית. מזל שהגוף מכונה חכמה ולומד מנסיונו לשמור משהו גם לבוקר, כמובן אם זאת שיגרה יום יומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן,

ענת פלדמן
    30/01/2009

זה מה שרציתי / ציפיתי לשמוע. נפלא, תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם
    הי
    29/01/2009

יש לי כמה שלאות לגבי תזונה וכושר אבל קודם כל אני חייבת לפרגן לך ענת..ביקרתי פה כמה פעמים בפורום וראיתי תשובות שלך אני חיבתת לציין שהיחס שלך פה לשאלות מראות אפכתיות,ידע רע,והתיחסות אישית מעבר ל-"תשובה בפורום" יחסית לפורמים אחרים שאני חושבת שעושים "טובה" שהם עונים-סליחה על הביטוי אבל כן כן ...אז את מקסימה.. :) אוקי ועכשיו לשאלות שלי.. קודם כל אני יתן את הנתונים אני בת 17 1.70 שוקלת 54 אחוז שומן 20 רוצה לרדת שתי אחוזי שומן בלבד פעם ההיתי מתאמנת כל יום,אבל בגלל שנאי נערה די עסוקה ויש לי בגרויות על הראש אז לא מתאפשר לי...כל יום,אבל יותר חשוב לי הענין של ההתמדה...לעשות כל יום אני יוכל אך לא יודעת אם לתקופה ארוכה אז זה לא שווה,חוץ מזה בראש ובוראשונה כמובן הבריאות שלי,זה מעייף במיוחד שאני דיי עסוקה אז אני עושה כרגע 4 פעמים בשבוע ימי ראשון שלישי וחמישי אני עושה אימון כוח בחדר כושר ואחר כך אני חוזרת לבית ורצה על ההליכון 40 דקות בערך(למה אני לא רצה כבר בחדר כושר) קודם כל החדר כושר דקה מהבית שלי אז קל לי כבר לבוא לבית,ופה יותר נוח לי כי פה אני יכולה לרוץ עם מכנסים וגופיה קצרה ובכללי יותר נוח להתפרע פה בלי שאף אחד בוחן :)) ומוסיפה עוד אימון אירובי(ריצה 40 דקות) ביום שישי היום ההיתי עייפה במיוחד..לא יודעת למה,למרות שישנתי מספיק אז ההיתי בחדר כושר היאמון כוח לוקחת בסביבות 40 דקות הוא לא קשה במיוחד כי אני לא הולכת לפתח איזה גוף או משהו,אבל קצת חיטובים פה ושם לשרירים החלשים לא יזיקו! חזרתי לבית ופשוט הרגשתי עיפות ולא יכלתי לעלות על ההליכון,אז הלכתי לישון שעתים קמתי יותר ערנית ועשיתי -זה מוריד מהאימון שבעצם חילקתי את זה לשתיים.חשבון לצצין שהחלוקה היא מכוח..לאירובי... בדרך כלל אירובי אני בחיים לא יפצל לשניים..כי זה לא כ"כ שווה ולשאלה השניה שלי... האם אחרי היאמון כוח טונה וביצה מספיקים?(לא הוספתי פחממות) ידוע לי גם שאחרי אימון כוח לא חיב בהכרח פחממות...יותר דגש על חלבון ואחרי האירובי אכלתי בננה ויוגורט מספיק ? בדרך כלל עד היום שזה היה רצוף ההיתי אוכלת להתחלה פרי ..שיתן את הספיגה ולאחר מכן אוכלת שתי פרוסות לחם קל עם גבינה וביצה\טונה וירקות בכללי התזונה שלי כל היום כוללת 1200 קלוריות והיא מאוד מגוונת,ירקות,2 פירות,מנת בשר,ביצה,לחם קל...אורז מלא...גבינות רזות וכ'ו... סליחה על ככל השאלות...מחכה לתשובה (:

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

• ..

הי
    29/01/2009

ידע רב* תיקון שלי... חס וחלילה ידע רע :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו מתוקה :))

ענת פלדמן
    29/01/2009

אני אני מאד מאד מודה לך, וחייכתי כשראיתי את שגיאת הכתיב, וודאי שהבנתי את הכונה, את מותק אמיתית ואני מעריכה מאד את ההקדמה המקסימה שלך לשאלה. אני מציינת ברשותך את עמיתי לפורום (וכמובן את אהרון) שעושים עבודה מצויינת ותודה גם להם...)
    ועכשיו לתשובה :)
    1. נפלא שהקשבת לגוף שלך, הלכת לנוח ורק אחכ המשכת. זה מצויין. המשיכי כך. לא בכוח. כמו שאמרת עוברים לך בחיים הרבה דברים אחרים, את מתבגרת - הלכה למעשה, תרתי משמע, וזו תקופה שיכולה להיות בהחלט עמוסה ומעמיסה רגשית ופיזית. את מתארת אימון "שפוי", הגיוני טוב ויעיל. אז כל הכבוד.
    2. אחרי אימון כוח חשוב השילוב בין החלבונים לפחממות. השילוב. אם החלבון זו הלבנה של החומה אז הפחממה היא הפועל שמרים אותה. בלעדי הפועל הלבנה סתם שוכבת ולא נהיית ממנה חומה. אז טונה וביצה אם יהיו בתוך כריך או פיתה מחיטה מלאה זה מצויין.
    אחרי האירובי: בננה ויוגורט זה מצויין בהנחה שאת אכן אוכלת נכון גם לפני האימון וגם במשך כל היום.
    3. התפריט היומי שאת מתארת הוא ממש טוב. את בטוחה שאת לא אוכלת פחות מידי קלוריות? הנתונים שלך מדהימים, גם המשקל וגם אחוזי השומן. דוגמא ומופת לכולנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתוקה?מי שמדברת(:

הי
    29/01/2009

תודה רבה לך !!! את בטח מטפלת מדהימה ..באלה שנוהגים לבוא אלייך אווקי אז אחרי האימון כוח זה בסדר אם למשל אני יוסיף פרוסה אחת של לחם מלא תספיק ? או שתי קל או למשל 3 כפות פירה ? ובקשר לתפריט שלי..נכון זה הכי מעט קלוריות שאישה יכולה לספק לגוף שלה אני לא ירד יותר מזה כמובן אין מצב! חשוב אבל גם לציין שאני עושה יום כן יום לא...בימים שהיהתי עושה כל יום התפריט שלי היתה טיפה יותר מלא... בעיקרון הוא ממש מסודר אני מרגישה מסופקת ממנו ככה שלא חשוב לי כל כך כמה קלוריות אני אוכלת...אבל ביום שישי אני מתפנקת באיזה פרוסת עוגה בערב או משהו...ביום יום אני אוכלת הכל מהכל..אני דיי מגוונת אז אני לא מרגישה "מסכנה" באוכל..פשוט הוא דל שומן וככה אני יכולה להנות מכל דבר..הכל במידה כמובן גם:) בבוקר לדוגמא אני אוכלת שתי לחם קל עם גבינה לפעמים אפילו דייסת קוואקר(3 כפות) עם כוס חלב לבית הספר אני לוקחת פרי..או חטיף אנרגיה בצהורים אני אוכלת ארוחה של ירקות מנת בשר דלה שומן ואורז למשל(כוס) בדרך כלל בטטה ..אוהבת מאוד:) לפני האימון אני לוקחת לי בננה או תפוז ואחריו אני אוכלת ארוחה..מה שכתבתי לך..:) בלילה אני אוכלת לי מעדן..וסלט ירקות שותה המון מיים..ומצרפת לי בתפריט באחד מהארוחות כפית שמן זית,וטחינה,או אגוזי מלך לפעמים..מה שמתחשק...ודואגת לצרוך 3 מנות חלב ביום זה מספיק לא ?....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כותבת לך

ענת פלדמן
    29/01/2009

אחרי ערב עמוס של טיפולים ואימונים אז אני נוטה להסכים... חח.. היה מדהים.
    אני איתך:
    הכמות אחרי אימון כוח זה 3:1 אבל יש כאלו שגם אומרים יחס של 4:2 יחס של חלבונים ופחממות. שתי פרוסות לחם קל עם טונה וביצה זה מעולה.
    את יודעת הכי טוב מה נכון וטוב לגוף שלך ואני סומכת עליך. התפריט שלך נפלא, אני לא בטוחה לגבי 3 מנות חלב, כנראה התכוונת לסידן? יוגורטים? זה מצויין, עד כוס חלב ביום, זה מספיק. ואני מקווה שגולשים (או יותר נכון גולשות) קוראים אותך ויכולים להעזר במה שכתבת. אז תודה מתוקה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

הי
    30/01/2009

היי ענת שהתכוונתי ל3 מנות חלב ביום..כן גם בשביל לצרוך כמות מספקת בשביל סידן אך יותר גם שביל הטעם:) למשל כל יום אני משתדלת לצרוך כוס חלב,יוגורט אחד..ויוצא לי למרוח מעט על הלחם גבינה\קוטג' אז בערך 3 מנות זה נחשב בכל אופן תודה רבה על כל העזרה וההקשבה שלך..באמת יחס מדהים רואים שאת נהנהת מעבודתך :) שיהיה לך שבת שלום ואני ימשיך לעדכן אותך בירידה של אחוז השומן(כמו שאמרתי מעונינת להוריד ל18 -בסך הכל להוריד 2 אחוזים) למרות שהם ממש עקשנים......אבל סבלנות מקווה שעד הקיץ הם ירדו לכבוד הביקני :))))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי, מעולה

ענת פלדמן
    30/01/2009

את יכולה להוסיף גבינה צהובה קלה, יש בה כמות סידן מאד גבוהה וזה גם עונה על עניין הטעם... מחכה לשמוע על הצלחות :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוביות בטן
    טום
    29/01/2009

שלום אני בת 15 וחצי לאחרונה ירדתי רבות במשקל (כ-24 קילו) הייתי עושה כל מיני סוגי ספורט ספינינג ריצות פילאטיס עיצוב והרוב אירובי מדרגה ובעזרת דיאטנית של כללית בריאות. אני כיום שוקלת 48.3 קילו הבטן שלי שטוחה וחלקה אבל אני רוצה לפתח ריבועים בבטן. הרבה אנשים אמרו לי שכמה שאני יעשה כפיפות ותרגילים לעיצוב הבטן לא יהיה לי ריבועים כי אומרים שפעילות אירובית יותר עדיפה אני באמת עושה הרבה פעילות אירובי כל יום לפחות שעה ולא נהיה כלום! מה אפשר לעשות? והאם להמשיך לעשות את הפעילויות האלו או לעבור לפעילויות אחרות שיאפשרו לי לפתח מהר קוביות בבטן. תודה טום.

לקביעת תור
    סגירה
    קוביות בטן

הוספת תגובה

• הקשר בין פעילות אירובית לקוביות

ענת פלדמן
    29/01/2009

הי טום, את הורדת משמעותית את אחוזי השומן בגוף שלך וזה נפלא וברכות על המשקל החדש ועל הבריאות טפו טפו. מה שאמרו לך לגבי הקוביות בבטן הוא שעד שלא ירדו אחוזי השומן (בעזרת פעילות אירובית ותזונה נכונה ) לא יראו קוביות. וזה נכון. אבל זה לא שפעילות אירובית יוצרת קוביות. הקוביות הן התצורה של שרירי הבטן ואילו עובדים ומתפתחים רק מול התנגדות - כפיפות בטן למשל ותרגילי כוח לבטן.
    מה שכדאי זה להתחיל לשלב תרגילים מסוג זה, במקביל להמשיך עם התזונה והאירובי(אל תגזימי ) עדכני אותנו בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חסוי
    29/01/2009

שלום אני בן 16 מתאמן שנתיים וחצי בחדר כושר במשקולות למסה...הגובה שלי מטר 88 מבנה גוף רחב... לפני כחודש התחלתי לחטב את הגוף כדי שיראו ריבועים... אני עושה 4 אימונים בשבוע של כח ו 5 של אירובי אני עשיתי תפריט אבל אני לא בטוח שהוא טוב אני יגיד לך את הסדר יום שלי ואם תוכלי ליעעץ לי ולשפר זה יעזור לי נורא... ארוחת בוקר:2 פרוסות עם גבינת סקי +תה בניים :לחמנייה עם גבינה מלוחה +קופסאת ירקות לבית ספר אחרי שלוש שעות עוד לחמנייה... ארוחת צהריים מזינה:אורז עם קציצות חזה עוף תלוי אבל לרוב רק ארוחה טובה(עכשיו שאלה האם חשוב לשנות את האורז למשהו אחר כמו קינואה או אורז חיטה מלאה??) בניים פרי או יוגרוט ארוחת ערב :קופסאת טונה עם ירקות וביצה...אם את יכולה לשנות לי דברים שיתרמו לי יותר ודרך אגב אני מקווה שיש מספיק חלבונים בתפריט כדי לשמור על מסת שריר אשמח אם תעזרי לי תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי וסליחה

ענת פלדמן
    29/01/2009

על האיחור בתשובה, לא שמתי לב... לא ציינת מה המשקל שלך.
    בעיקרון התפריט נראה בסדר, כן את האורז הייתי מחליפה במלא, והקינואה היא יותר "חלבונית" אז שוה לשלב מידי פעם. אני פרו-קינואה :)) לחמניות : אפשר להחליף בפירות מידי פעם, וודאי שלחמניה מקמח מלא עדיפה (אם כי אני לא אחראית על הטעם. אין תחליף ללחמניה טריה רגילה.) בסה"כ זה בסדר. שאלתי לגבי המשקל לטובת כמות החלבונים אבל זה עדיין נראה מספיק. האם ראית באתר שלי את התפריט לבנים? יש שם כל מיני תחליפים ללחמניות שציינת מבחינת אופציות לארוחות ביניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות שלי אני שוקל 82

חסוי
    29/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וענת עוד דבר

חסוי
    29/01/2009

רק שתדעי שאת עזרת לי עוד בהרבה דברים לפני ואין לך מושג כמה אני ואני בטוח שעוד מלא אנשים מעריכים את מה שאת עושה אז ת-ו-ד-ה ר-ב-ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

חסוי
    29/01/2009

אני אשמח אם תוכלי לעשות לי תפריט פחות או יותר כמו שראית מה אני אוכל אני מזכיר לך שאני מתאמן שנתיין +בחדר כושר אני הגעתי להרמת משקלים גבוהים מאוד משקל שלי 82 אני מטר 88 אני מקפיד מאוד מאוד על התפריט בזה את יכולה לסמוך עליי אני אוהב לעשות ספורט אני רץ פעמיים בשבוע ריצות ארוכות עושה 5 פעמים אירובי בחדר כושר 4 פעמים אימוני משקולות אבל בכל זאת אשמח אם תוכלי לנסות לעזור לי בתפריט ושוב תודה רבה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חמוד

ענת פלדמן
    29/01/2009

התפריט שלך בנוי פחות או יותר בסדר, אני לא חושבת שהייתי משנה הרבה, רק הפניתי אותך לאתר שלי לעוד דוגמאות. אתה יכול גם לשלוח לי מייל אם זה יותר נוח לך ואשלח לך את התפריט השבועי לבנים. זה יכול לעזור ויקל עלי את הפירוט במסגרת הפורום.
    תודות על הכל, העונג הוא שלי, אני שמחה לעזור. מעין נתינה "קוסמית" שמביאה הרבה סיפוק - אז באמת תודה.
    אני חושבת שגם עמיתי לפורום (וכמובן אהרון היקר ) עושים עבודה מצויינת ותודה גם להם :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת.....שאלה

חסוי
    29/01/2009

ענת אני קניתי פעם ראשונה קינואה של סוגת...לפי מה שאני יודע לקינואה יש המון חלבון ופחות פחממות אבל אין לאמא שלי מושג איך להכין את הדבר הזה...את יכולה לייעץ לי??ועוד דבר איך אני אדע את הכמות שאני אמור לקחת?? אשמח אם תעזרי לי שיהיה לך שבת שלום!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קינואה

ענת פלדמן
    29/01/2009

מבשלים בדיוק כמו אורז, וזה ממש טעים, וגם אפילו אפשר לערבב את שניהם בעשייה. מכינים את זה ככוס קינואה על שתי כוסות מים (או חצי כוס קינואה חצי כוס אורז מלא על שתי כוסות מים) אפשר להוסיף ירקות מבושלים פנימה, עדשים, כיד הדמיון. אתה יכול לאכול אחכ שתי כוסות של תבשיל מוכן. ספר איך יצא !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב תודה

חסוי
    29/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצוב שריר
    חן
    28/01/2009

אז ככה שמי חן, בן 16 אני התאמנתי בערך חודש לאחר מכן הפסקתי לתקופה של 5-6 שבועות ועכשיו חזרתי כבר חודש קבוע אני מרים משקלים די כבדים הבעיה שיש לי מבנה רחב 75 קילו 1.75 ויש לי בסביבות 18% שומן ככה שהשרירים לא כ''כ בולטים האם אני יכול להרים משקלים כבדים ועדיין לעצב את השריר?

לקביעת תור
    סגירה
    עיצוב שריר

הוספת תגובה

• הי חן

ענת פלדמן
    29/01/2009

1. איך אתה יודע שיש לך 18 אחוזי שומן?
    2. האם אתה אוכל נכון ?
    3. כל משקל שתרים יחזק אתה השריר ללא ספק אבל לא ימיס את רקמת השומן הנפרדת שנמצאת מעליו. לכן הזכרתי את ענין התזונה, גם הפעילות האירובית שלך תתרום לצורך העניין.
    4. כדאי לשפר את התזונה - גם על זה נוכל לדבר - לשלב פעלות אירובית שממילא חשובה לבריאותך, ולהמשיך בפעילות האנאירובית כמובן בעבודה מדוייקת וזהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לשאלה הקודמת

חן שוב
    29/01/2009

ברור שאני לוקח בחשבון את התזונה אני ממעט מאוד לאכול ממתקים ודברים מטוגנים ואף אני עושה כ 3 פעמים בשבוע פעילות אירובית כדורסל וכו.. בקשר ל 18% שומן יש מכשיר בחדר כושר שבודק לא יודע עד כמה הוא אמין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן,

ענת פלדמן
    29/01/2009

מעולה לגבי האוכל. מד אחוזי השומן בחדר הכושר לא אמין במיוחד...
    בכל מקרה כיון שבעיקרון רק התחלת כדאי להמשיך בתזונה הנכונה, באימונים האירוביים ובתרגילי הכוח. מדידת היקפים תתן התקדמות יותר מדוייקת מאשר מד אחוזי השומן שעומד לרשותך. קח בחזבון שזה תהליך, נראה שאתה בדרך הנכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על ריצה קלה
    Kיאת
    28/01/2009

התחלתי לרוץ ריצה קלה בחודש האחרון ... חצי שעה כל פעם 3 פעמים בשבוע אתמול יצאתי לריצה והתחיל לכאוב לי גם בפרק כף הרגל וגם בברך זה ממש הקשה על הריצה ... ממה נובעים הכאבים במקומות האלו? ומה צריך לעשות כשזה מתחיל לכאוב - לעבור להליכה או להמשיך בריצה ...?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על ריצה קלה

הוספת תגובה

• שיר

שי אלנקרי
    28/01/2009

יכול להיות הרבה סיבות לכך
    1.נעל לא מתאימה-נעל בלוייה (או אפילו שעברה את מס' הקילומטרים הרצויים), נעל לא מתאימה לריצה (ללא בולמי זעזועים מתאימים).
    2.יכול להיות שהבאת את הגוף מהר מידי למצב שאת נמצאת בו היום, אל תשכחי שעד לפני חודש בכלל לא רצת והנה היום את כבר רצה 3 פעמים בשבוע חצי שעה בכל פעם. יכול להיות שזו מעמסה מסויימת על הגוף ולכן היית צריכה לעשות זאת בהדרגתיות.
    3. שרירי פלג גוף תחתון חלשים- יכול להיות ששרירי הרגליים שלך לא חזקים מספיק. זאת אומרת שרירי ארבע ראשים, דו ראשי ירכי ושרירי השוק לא חזקים בשביל העומס של החודש האחרון ולכן זה משפיע ישירות על המפרקים (מפרק הברך והקרסול). עם חיזוק שרירים נקודתי אני מניח שהיית מרגישה פחות כאבים או אפילו נמנעת מהם בכלל. מומלץ לחזק את הרגליים על ידי מספר תרגילים:
    סקואט, לאנץ, מדרגה,פשיטה וכפיפה בירך ועוד...
    4.במצב של כאבים אלו כדאי קודם כל לקחת מנוחה.
    מנוחה של מספר ימים יכולה לעזור, במידה והכאבים עדיין מורגשים אני מציע לך לראות אורטופד לצורך אבחון ראשוני. במידה והכל יעבור בעוד מספר ימים, מומלץ שתחזרי להליכה קודם במקביל לעבודת חיזוק שרירי הרגליים כפי שהזכרתי קודם.
    אשמח להתעדכן במצבך בהמשך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה ביטנית
    ליאל
    28/01/2009

אני בחורה מאוד רזה הבעיה שלי שהגוף שלי ממש נראה מצחיק רגלים וידים מאוד רזות ,אין לי ישבן כלל ופתאום בטן יוצאת וצדדים ממש אני יודעת שלא האדם בוחר איפה להשמין אך האם עדין אני יכולה לעשות עם זה משהו? שאלתי את אחד מהמאמנים בחדר הכושר והוא אמר לי שאם אני אפסיק לגמרי את כל האוכל שיש בו קלוריות ריקות הבטן תרד לחלוטין ,האם יש אמת בדבריו? בנוסף הגוף שלי לא מוצק בכלל ,ישבן מידלדל ,הכל כמעט רפוי ואני בסך הכל בת 21 אני מתאמנת עם חישוק כבד ומיוחד שמטרתו לעצב את הבטן ,האם זה נכון? אשמח לקבל עיצות

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה ביטנית

הוספת תגובה

• ליאל הי

ענת פלדמן
    28/01/2009

אני מסכימה שתזונה נבונה משפיעה על אחוזי השומן בגוף, בשילוב עם פעילות אירובית (שממילא חשובה לבריאותך) ותרגילי כוח.
    החישוק הזה נשמע לי לא לענין בלשון המעטה, מסוכן לגב למשל.
    את יכולה לחטב את הגוף, יש תרגילי עיצוב לישבן, לבטן, למתניים, לזרועות. התמקדי בכל הגוף ולא רק בבטן. בשילוב עם תזונה נבונה את תראי שיפור ניכר, קחי בחשבון שזה לוקח זמן.
    האם את זקוקה לדוגמאות לתרגילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה קלוריות ריקות?

Kיאת
    28/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות ריקות

שי אלנקרי
    28/01/2009

קלוריות ריקות=קלוריות ללא ערך תזונתי משמעותי, לדוגמא:
    סופגנייה,ביסלי,סוכריה על מקל,קוראסון והרשימה עוד ארוכה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לקיץ 09
    בני
    28/01/2009

שלום ענת ושי הנני מתאמן כבר מספר שנים יש לי גוף בנוי היטב אך לא ממש מספק אותי... מבלי לספר לכם את תכנית האימונים שלי מה אתם ממליצים (אשמח אם תענו לי שניכם בנפרד) מבחינת כמות הסטים והחזרות והתרגילים והמנוחה לכל שריר ושריר(כתפיים,חזה{כלל הסיבים-עליון אמצע תחתון}יד קדמית יד אחורית וכמובן בטן) על מנת להגיע לחיטוב יפה של הגוף מבלי להתנפח יותר מידי(יש כבר מספיק נפח) תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לקיץ 09

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    28/01/2009

אני מתייחסת לחלק של "לא ממש מספק אותי". זה לגיטימי, אבל כדאי לקחת בחשבון שני דברים: 1. גנטיקה. לא תמיד יש לנו אפשרות מבחינת הגנים להידמות לאידאל זה או אחר. 2. הפן המנטלי של לאהוב ולקבל את עצמינו כפי שאנחנו כאן ועכשיו, גם בתהליך.
    ברור לי שזה לא מה שרצית לשמוע אבל היה חשוב לי לומר זאת.
    מה שאתה מבקש הוא כוללני מפורט ולא הוגן (לשי ולי) במסגרת הפורום, עבודה שאנו עושים בהתנדבות ובתחושה של שליחות זה יקח המון זמן מסדר היום העמוס מאד מאד של שנינו. יחד עם זאת אנחנו בהחלט כאן בשביל לעזור.
    אני מציעה שתרשום מה אתה עושה ותסמוך עלינו שנעשה את הפיין טיונינג על מנת לכוון אותך נכון יותר להשגת המטרות.
    התזונה שלך גם משחקת תפקיד לא קטן.
    רשום גם את הנתונים האישיים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לקיץ

שי אלנקרי
    28/01/2009

שלום בני,
    כפי שכבר ענת ציינה, כדאי שתרשום לנו קצת יותר בפירוט את תוכניתך הנוכחית בכדי שנוכל להביע חוות דעתנו עליה.
    כמו כן יש לדעת שלכל תוכנית אימון שבה תבחר או שתקבל עלייך לשלב תזונה נכונה לצורך הורדת אחוזי שומן "וחיטוב הגוף".
    תרשום קצת יותר פרטים בבקשה (גיל,משקל,משקל מטרה,אחוזי שומן,גובה,תכנית אימון)
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודע מה אני עושה פה
    14
    27/01/2009

נכנסתי לאתר הזה במקרה, וראיתי שיש פה מומחים..אז רציתי לשאול אם זה אפשרי שילדים בגיליאי 14 ומעלה ללכת לחדר כושר ולעבור קורסים/אימונים רגילים או שיש משהו מיוחד? או שבכלל אי אפשר??

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא יודע מה אני עושה פה

הוספת תגובה

• אין מקריות בחיים:))

ענת פלדמן
    27/01/2009

וברוך הבא ! בעיקרון בגילך אין בעיה להתאמן בחדר הכושר, בדוק עם חדר הכושר באזור מגוריך אם הם מאפשרים כניסה לנערים בגילך. אישית לנערים אני בעד כדור-רגל, כדור-סל, חוגים למיניהם, אופניים, פחות עבודה אנאירובית פרופר, אבל אין עם זה בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות לילדים

שי אלנקרי
    27/01/2009

מומלץ שתתאמן בחדר כושר כל עוד הפעילות מבוקרת ע"י מדריכי כושר מוסמכים לעבודה עם ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הי
    27/01/2009

האם אחרי אימון פילאטיס קשה חצי שעה+ריצה מהירה 40 דקות מספיק לאכול אחר כך 2 לחם קל חביתה בלי שמן ו4 כפות גבינה לבנה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אני מניחה

ענת פלדמן
    27/01/2009

שהמטרה שלך היא לא להיות בהכרח "מיס שריר 2009 " :)) אז התשובה היא כן. ולשתות מים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זתא אומרת?

הי
    28/01/2009

לא הבנתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטרה שלך, אני מניחה, היא חיטוב

ענת פלדמן
    28/01/2009

ולא ניפוח של השרירים כמו בודיבילדרים, כמות החלבון והפחממה בהחלט מספיקים לטובת העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרי ליי

הי
    28/01/2009

כן אבל לא הבנתי למה כתבת את זה אולי כי חשבת שראני מההודעה הקודמת על מיס פיטנס ? בכל מקרה בת דודה שלי שהיא מועמדת לתחרות הזאת כתבה פה את ההודעה לפני זהה ... אז אולי חשבת שזאת אני ....כי זה נשמר מאותו כינוי במחשבב .. בכל מקרה אני ממש צריכה עזרה אני לא יודעת מה לעשותת אני .1.60 אני שוקלת 58 ואני בת 17 בקיץ עליתי 6 קילוו !!!!! שקלתי 54 לפנייי .. ועליתי ל60 בזמן האחרון התחלתי לשמור על תזונה נכונהה וטיפהה ספורט עד כמה שאני יכולהה וירדתי 2 קילו ומאז נתקעתיי אניי לא יודעתת בידיוק כמה לאכול ומההה אני עושה הליכות 3 4 פעמים בשהוע עם ריצותת ועכשיו אני התחלתי גם פילאטיססס חברה שלי גם עשתה דיאטה עם תפריט של 1200 קלוריותת ... אבל אני לא יודעת בידיוק מה לאכול בבוקר אני אוכלת קורנפלקס של תלמה ללא סוכר עם חלבב בבצפר אני אוכלת במבה קטנהה בצהורים ארוחה מבושלת פסטה נגיד עם בשרר אחר כך תמיד יוצא לי לנשנש שוקולדד ובערב אני אוכלת שתי לחם פרוס עם גבינות וביצהה ובלילה אני אוכלת 2 פירות בערך אני יודעת שזה מלאא ממתקים אך איזה תצפריט את ממליצמה לי לעשותת ????? נמאס ליייייייייייי :( הבגדים לא עולים עלי ..!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלילה

ענת פלדמן
    28/01/2009

אני מתייחסת לכל שאלה בפני עצמה, לא חשבתי שאת זו היא, וזה גם לא היה ציני. זה ממש במקרה (והרי אין מקריות) . נחמד.
    ולשאלתך:
    בואי נתחיל, וקודם כל ברגוע... כי זה תהליך שמצריך סבלנות, התמדה וגם אם יש נפילונת, ממשיכים כרגיל.
    מה כן:
    בוקר, 10, צהרים, ביניים, ערב. כל יום ירקות טריים, כל יום שתי מנות פרי. לשתות רק מים.
    מה לא?
    במבה, אפשר לוותר. קחי תפוח במקום.
    שוקולדים, אפשר שתי קוביות לפני או אחרי האוכל. וזהו.
    ארוחת לילה אפשר לוותר, שלבי את הפירות במשך היום, אם את רעבה בלילה אפשר יוגורט.
    אני מכוונת אותך לאתר שלי, יש שם כמה דוגמאות למה לאכול ומתי, ואני כאן לשאלות נוספות כמובן.
    המשיכי עם הספורט, אבל ספורט לחוד ותזונה לחוד וברגע שתעשי את השינוי עם האוכל תראי תוצאות. מבטיחה.
    כווני לכחצי קילו בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

הי
    28/01/2009

תודהה על העזרהה! אני פשוט כל כך רוצה להרזותת:(( אני צרכה את עזרתך פחות או יותר לתפריט טוב... אני מרגישה כל כך רע שעליתי וזה מסתכל אותי במיוחד שעוד מעט קיץ אז אני רוצה להוריד קצת את יכולה לכוון אותי קצת לתפריט יותר נמסודר? וכמה כפיפות בטן לעשות כל יום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני באמת ממליצה לך

ענת פלדמן
    28/01/2009

להיכנס לאתר שלי ולראות מה מסתדר לך ומשם נמשיך. את יכולה לעשות פעילות אירובית כל יום ופעילות אנאירובית יום כן-יום לא. לא רק בטן :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עכשיו

הי
    28/01/2009

נכנסתי והאתר ממש מדהים האמת שפחות התיחסתי לתפריט היה שם דברים הרבה יותר מענינים ששמחתי לקרורא אותםם!! אבל מצאתי גם באיזה אתר אינטרנט תפריט תגידי לי איך הוא בשילוב ספורט יום יומי של ריצה קלה ולפעמים פילאטיס אני יעשה(3 פעמים בשבועע) בבוקר כוס חלב ושתי לחם קל עם מריחה דקה של גבינה נגיד.. בבצפר לקחת פרי בצהורים חזה עוף+תפוח אדמה בינוני+ירקות וכפית שמן זית בסלט ביינים:פרי ויוגורט בערב:2 לחם קל עם טונה ו100 גרם קוטג' 3 אחוזז..ו3 אגוזי מלך וירקות איךך ? :))))))))))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל - תודה :))

ענת פלדמן
    28/01/2009

התפריט מצויין ! ספרי איך את מתקדמת ושוב.. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה התכוון המשורר....
    Kיאת
    27/01/2009

הקפדה על 'בטן אסופה' קמעה ביומיום יכולה לסייע לבטן לחזור לעצמה, משום שפעולה כזו גורמת לשרירי הבטן להתקצר ולהתחזק בהדרגה, עד שבסופו של דבר הם מסוגלים לתפקד שוב כראוי, כשרירים יציבתיים וכמגינים על הגב". מדובר על החזרת בטן לאחר לידה... האם מדובר פשוט בלהכניס את הבטן וככה להשאר רב היום??

לקביעת תור
    סגירה
    למה התכוון המשורר....

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    27/01/2009

זה נכון. אני מוסיפה כשכאת במודעות ליציבה שלך ולבטן האסופה בסופו של דבר זה הופך לטבע שני ואת משפרת את היציבה, מחזקת את הבטן מתוך מודעות ואחריות לגופך. אני בעד תרגילים נוספים: חיזוק ומתיחות אבל לשאלתך התשובה חיובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה ברור..

Kיאת
    27/01/2009

אני עושהבנוסף כפיפות. אבל מה זה מתיחות לבטן??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי מתיחות באופן כללי אבל גם ל

ענת פלדמן
    27/01/2009

בטן. שכבי על הגב, ידיים מתוחות מעל הראש, הרגליים ישרות ומתוחות קדימה והכניסי את הבטן. את יוצרת מעט הקשתה בגב אבל מותחת יופי את הבטן. מומלץ אחרי כפיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון פעמיים ביום
    יולה
    27/01/2009

היי, עד כמה אפקטיבי אימון פעמיים ביום: בבוקר - שעה על אופני כושר בערב - שעה על אופני כושר+20 דק משקולות ומכשירים האם זה יותר מדי? המטרה היא ירידה במשקל ושיפור הכושר הגופני. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אימון פעמיים ביום

הוספת תגובה

• יעלה הי

ענת פלדמן
    27/01/2009

היי קשובה לגוף שלך מיחד, ועשי הכל "במידה" מאידך. את יודעת מה נכון בשבילך, מתי את מתעייפת, מתי כואב, מתי את יכולה להמשיך, והיי עם יד על הדופק. יחד עם זאת לא מומלץ להגזים, זה יכול ליצור עומס יתר.
    הרעיון הוא לרדת במשקל, להיות בכושר, ובנוסף גם לשמור על התוצאות. כדאי לעשות זאת כתהליך ובהדרגה, לאמץ אורח חיים שכזה לכמה שיותר זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

אהרון
    27/01/2009

זה לא יותר מדי בתנאים שענת ציינה. המינון נכון וגם החלוקה לפעמיים ביום מזרזת את קצב חילוף החומרים. מומלץ לגוון: פעם אופניים ופעם הליכה\ריצה ואם תוכלי לשחות זה מצויין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות

יולה
    28/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי התזונה

יולה
    28/01/2009

ובהנחה שאני מתאמנת פעם ביום (לפחות בשלב זה. סביר שבהמשך אשלב פעם נוספת ביום) במשך שעה וחצי (שעה אופניים ועוד חצי שעה של משקולות וחיזוק), איזו תזונה יכולה להתאים לי כדי לרדת במשקל? כמה נתונים לגביי: בת 28, גובה 170, משקל נוכחי 70.5 ק"ג. היעד: 60 ק"ג. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים טובים

אהרון
    28/01/2009

עם הנתונים שלך ופעמיים ביום אירובי, הורדת 10 ק"ג מציאותית בהחלט עם תפריט מאוזן מוגבר חלבון של 1400 קק"ל. אימוני הכוח לא תורמים במידה מהותית להרזיה אבל חיוניים לצורך ריסון איבוד השרירים הבלתי נמנע בהרזיה המבוקשת.
    אני מציע לך להכנס לאתר של ענת, שם תמצאי דוגמאות של תפריטים וגם מידע מעניין נוסף.
    ענת גם תשמח ליעץ לך בפורום לגבי הרכב התפריט לפני ואחרי הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אהרון

ענת פלדמן
    28/01/2009

כשאת מכוונת לכ 1400 קלוריות ביום ונצמדת לתפריט (אפשר ורצוי לגוון תוך שמירה על המסגרת הקלורית) את תראי ירידה של כחצי קילו בשבוע. (אולי יותר בהתחלה )
    כושר לחוד ותזונה לחוד. בימים שאת עושה ספורט את תורמת (בנוסף לכל היתרונות של הכושר ולמה שאהרון ציין מבחינת שימור מסת השריר) למאזן הקלורי השלילי. רצוי שלא לפצות בימים אילו באוכל ועדיין לשמור על התזונה.
    הישקלי פעם בשבוע,
    אנחנו פה לשאלות נוספות, תמיכה ואוזן קשבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב - תודה על התשובות. עזרתם לי:-)

יולה
    29/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעלה

שי אלנקרי
    29/01/2009

הי יעלה,
    מנסיון שלי ומעדות של שנים עם לקוחות שניסו לרדת במשקל, הרעיון מאחורי להתאמן פעמיים ביום נובע מרצון עז לרדת במשקל ומהר.עד כאן אני חושב שאני צודק גם לגבייך, קצב הירידה במשקל שלך יהיה לדעתי יפה בחודש חודשיים הראשונים אבל התחושה אצל מרבית האנשים שמתייחסים לתהליך ב-over motivation (מוטיבציית יתר) אפילו אם יורדים במשקל היא תחושה של לא בא יותר להתאמן ונמאס לראות את חדר הכושר,אופניים,מסלול ריצה ואפילו את מזרון הכושר. החוכמה כפי שענת ציינה היא להפוך את זה לאורח חיים, למשהו שתרצי תמיד לעשות לא רק בשביל לרדת במשקל אלה גם בכדי לשפר את איכות החיים. בשביל להתמיד בזה לאורך השנים כדי שתחתכי מעט את כמות האימונים ל-3 עד 4 פעמים בשבוע בשלב זה כשעה בכל פעם. אני לא מכיר הרבה אנשים (למעט ספורטאים ומאמני כושר) שמתאמנים פעמיים ביום .שיהיה בצלחה בתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ככלל אתה צודק, אבל יש דבר כזה.

אהרון
    29/01/2009

אני לא מאמן וגם לא ספוארטאי השגי. אני גם מבוגר מהבחורה שנראית לי רצינית ונחושה. למרות זאת כבר למעלה מ 10 שנים אני מתאמן פעמיים ביום: 5:30 - 7:30 בבוקר שחיה ובערב עוד 60 דקות של פעילויות מגוונות: חדר כושר, ריצה (גם משתתף במירוצי ערים של 10 ק"מ), פילאטיס, ריקוד אירובי ועוד. זה עזר לי להוריד 40 ק"ג, להוריד פלאים את השומנים בדם, הסוכר, לחץ הדם 100-60), דופק המנוחה שלי 50. כל זה ללא ספירת קלוריות ותסכולים, רק הקפדה על תזונה נכונה. אמנם זה לא מתאים לכל אחד, עיניין של סדר עדיפויות וכוח רצון מברזל. אפשר גם אחרת, עובדה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרשה להוריד את הכובע בפנייך

שי אלנקרי
    29/01/2009

ראשית עליי לברך אותך על ההתמדה, הנחישות והפעילות הגופנית אותה אתה מבצע. כפי שאמרתי : אני לא מכיר הרבה אנשים שעושים זאת (הנה הכרתי אחד נוסף..) אבל הנסיון שלי באימון עם מאות מתאמנים לאורך השנים הוביל אותי למסקנה אחת :"עודף המוטיבציה של אנשים בתחילת דרכם היא זו שגורמת להם להפסיק" אנשים ההופכים את חיי הספורט למשהו אובססיבי בין לילה לא מחזיקים מעמד לאורך השנים-זו עובדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח לעלות במשקל...
    ישראל
    26/01/2009

היי, אני בן 21, 1.79 שוקל 57 ק"ג. אני אוכל בכמויות די גבוהות יחסית לאחד במשקל שלי, אבל עדיין אני לא מצליח לעלות במשקל. לאחרונה גם התחלתי להתאמן בחדר כושר (3-4 פעמים בשבוע), אך המשקל שלי מסרב להשתנות. איזה טיפים אתם יכולים לתת לי ע"מ להצליח לעלות במשקל(7-10 קילו לפחות)?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח לעלות במשקל...

הוספת תגובה

• ישראל הי

ענת פלדמן
    26/01/2009

אני בעד בכוונה אחד על אחד ולא דרך הפורום. למשל יש שייקים שונים להשמנה, שיכולים אולי לעשות את העבודה אבל כדאי לצרוך מתוך מודעות ובהמלצת דיאטנית קלינית. אחד הסיכונים: יותר מידי חלבונים למשל. זה מסוכן.
    המשך בפעילות האנאירובית שלך, זה נכון לשם בניית מסת השריר ואכול בהתאם. כלומר פחממות לפני אימון, פחממות וחלבונים אחרי האימון. אבל שוב, רצוי לעניות דעתי לעשות את זה כמו שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת כרס
    צביקה
    26/01/2009

מהו השיטה הטובה ביותר להורדת כרס? יצויין שאני ממש לא שמן בפנים אני רזה אולם יש לי כרס, כיצד ניתן להורידו? ואיזה ספורט מומלץ לזה? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת כרס

הוספת תגובה

• פעילות אירובית, תזונה נכונה, תרגילי

ענת פלדמן
    26/01/2009

חיזוק.
    הפעילות האירובית היא לבחירתך, אני בעד שחייה אבל גם הליכה מהירה, ריצה, כדור-סל, טניס, כל מה שיכול להתאים לך.
    דגש על התזונה, בעיקר בריאות וארוחות מאוזנות לאורך היום, נוכל לדבר על זה
    תרגילי חיזוק לכל הגוף בכלל ולבטן בפרט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במה קפיצה על דילגית עוזרת- ?
    Kיאת
    26/01/2009

כלומר, על איזה שרירים היא עובדת?

הוספת תגובה

• בעיקר כושר אירובי אבל לא רק

ענת פלדמן
    26/01/2009

השימוש בדלגית מפתח את הקואורדינציה ואת מהירות התגובה והתזמון. כיון שהוא אימון בי לטרלי שעובד במקביל על שני צידי הגוף הוא עושה פלאים ליציבה ולשווי המשקל. מחזקים את שריר הרגליים, את הכתפיים והשכמות ואפילו את שרירי הבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיך הכי מומלץ לקפוץ - ?

Kיאת
    26/01/2009

עם שתי רגליים יחד או רגל רגל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגוון :))

ענת פלדמן
    26/01/2009

פעם כך ופעם אחרת. וכדאי להתחיל בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה