מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה שמטרידה אותי הרבה זמןבני12/02/2009
שלום הנני מתאמן כמה שנים וב"ה יש תוצאות טובות הבעיה היא שבשנה האחרונה אני מרגיש חוסר חשק מטורף מהאימונים אני מרגיש שהיאמונים הם אימוני חובה ולא כי הם משעממים או משהו ....אני מגוון בתרגילים פשוט נראה לי שכל הזמן עבדתי על סבולת של השריר וגם בצבא כלוחם תאמין העבודה הייתה סיבולת ולמשל אני יכול לעשות 1000 כפיפות בטן או מספר גבוה של שכיבות סמיכה אך לא להרגיש שעבדתי וזה מוריד תחשק מהאימון ההרגשה מבאסת השאלה שלי איך ניתן להחזיר את הכאב של השריר כי כמה שזה אבסורדי הכאב הוא כאב כייפי וגם נותן לי מידע פחות או יותר באיזה עוצמה עבדתי וכמה לנוח טנקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולקם
ענת פלדמן12/02/2009אני יודעת בדיוק למה אתה מתכוון, זה נשמע כמו מקרה קלאסי של צורך בגוון. לא בהכרח בתרגילים עצמם אלא בתחום הכושר עצמו. האם אתה עובד רק בחדר כושר? האם יש עוד פעילויות שבאות בחשבון? למשל שחייה: מתי בפעם האחרונה שחית? אתה יודע שאם תכנס עכשיו למים אחרי שנים ללא שחייה ותעשה שני ק"מ תרגיש אחכ כל שריר בגוף? או למשל כדור-סל. ממש לשחק, לרוץ, לנתר, צעד וחצי. שעה כזו של משחק ואתה מרגיש את כל הגוף אחכ... אין תחום ספורט אחד דומה למישנהו מבחינת השרירים, סבולת לב-ריאה, גמישות, כוח. גוון בענפים השונים יחזיר את חדוות הספורט ואת כאבי השרירים... האם זו אופציה מבחינתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוקה
נופר12/02/2009מה קורה במצב של בולמוס ? :(( פעם ראשונה שזה קורה לי, ולא ההיתי ממש רעבה מזה אומר ומה עושיפ מפה ? :((((((
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר
ענת פלדמן12/02/2009שאת נורמלית לחלוטין :))
זה אומר שאכלת או ממצוקה רגשית או שקשה להיות כל הזמן כל הזמן בשליטה ופשוט שחררת את הרסן (שוב, נורמלי לחלוטין) קבלי את שאת שאת אנושית והמשיכי כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל עדין ...:(
נופר12/02/2009אבל אלתי ממש ממש מלאאאאאאא מצד אחד עובר בי מחשבה שאני ישמין עכשיו מדצ שני קצת הלחיץ אותי הענין הזה שאכלתי כל כך בכמויות ואייני יודעת למה מרגישה שאני שכל ההשקעה באימונים ובתזונה הולכים כאילו כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזניח
ענת פלדמן12/02/2009מפעם אחת בלבד לא משמינים. הכל בסדר. המשיכי כרגיל, אם תהיה שוב התקפה כזו נחפש את המקור המנטלי שלה. בלי לחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
נופר12/02/2009תודה על החיזוקים.זה "מנחם" אותי קצת. טוב אין ברירה האמת אני יקח את זה בפרופרציה הנכונה וימשיך כאילו כלום ויכול להיות שהזריקה אוכל הזאת ..מילאה אותי קצת פסיכלוגית ונפשית (כמובן שזה לא יחזור אל עצמו שוב) כנראה שהשליטה הזאת והפקדנות כל הזמן לא כל כך מועילות וטובות למרות שאני מפנקת את עצמי מדי פעם בבכל מקרה..תודה רבה לך !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת הכל בסדר
ענת פלדמן12/02/2009למדתי קצת להכיר אותך, אני אפילו שמחה שאת נורמלית :)) קבלי את זה באהבה, המשיכי כרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(:
נופר12/02/2009אני כ"כ מודה לך.זה מאוד מעודד אותי..למרות שאני מרגישה עכשיו טיפה רע יש לך אול יטיפים לתת לי לדוגמא אם אני ירגיש שזה יקרה שוב ? איך להרגיע את החולשה הזאת לאוכל למרות שאני די שולטת ואני מקווה שזה לא יקרה יותר !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודעות
ענת פלדמן12/02/2009כמילת מפתח, אחד הטיפים החזקים ביותר שאני יכולה לתת לך במסגרת המגבילה של הפורום. מודעות תוך כדי מעשה. הבולמוס הוא ממצב של "אבדן הכרה". אבל יש לך את היכולת תוך כדי - להחזיר לעצמך את השליטה בתודעה שלך. "להסתכל על עצמך" לרגע מהצד ולשאול את עצמך אם את באמת זקוקה לזה, או במה זה משרת אותך. ברמת מודעות גבוהה יותר את כבר שואלת את עצמך מה את לומדת מזה על עצמך, מהו השיעור שלך מהזלילה הגדולה (למשל : שאת אנושית, שמותר לך לשחרר את הרסן מידי פעם. שזה בסדר וכו' וכו'). אמצי לך את החיבור הזה לעצמך ממקום של מודעות.
ההסבר לתופעה: דקארט במאה ה- 17 דיבר על הקשר בין החשיבה לקיום שלנו "אני חושב משמע אני קיים". כולם מכירים את המשפט הזה, בזמנו זו הייתה רבולוציה. 300 שנה אחכ בא עוד פילוסוף נודע, סארטר, ודיבר על רמה אחרת של מודעות: על המהות שלנו שקודמת לקיום שלנו. כמו בחלימה, כשאנחנו יודעים למעשה שאנחנו חולמים. או לגבי דקארט: אנחנו מודעים לזה שכשאנחנו חושבים אנחנו קיימים. במאה ה-20 כבר גילינו את "הסוד", ועוד לפני זה לואיז היי הביאה את עניין האינטואציה, החכמה הפנימית, הריפוי העצמי, רמת תודעה גבוהה עוד יותר. על זה אני מדברת. על היכולת שלנו לעצור לרגע, לפתח מודעות ברמה אחרת, ללמוד איך להתפתח מזה, ולהמשיך הלאה.
אני ברורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואו(:
נופר12/02/2009ברורה כשמש :) יש לך ידע נורא רחב וכללי לגבי גל ענין האוכל אוכל זה נשמע דבר פשוט וטעים שגורם לנ ולקיום - נכון , אך יש כל כך רקע מאחורי זה ואני מרגישה שהטיפים שלך מדברים מניסיון אישי שלך שאלה אישית קצת את לא חיבת לענות זה פשוט מעט מסקרן אותי את קאווצרית בנשמה:) עברת פעם התמודדות או סוג של הפרעת אכילה בעבר שיש לך כל כך מודעות עצומה ? דבר שני. את פשוט מדהימה.כל מילה אמיתית ונכונה.מזדהה מאוד קל לי יותר עם העבודה שזה נורמלי לפעמים,ושזה טבעי ההתמודדות קצת יותר קשה,אבל אני ימשיך כרגיל ושוב.תודה תודה תודה אין כמוך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מותק, באהבה רבה
ענת פלדמן12/02/2009לשאלתך: המון המון מניסיון אישי, בהחלט הייתה בעבר סוג של הפרעת אכילה שנגדעה בזמן לשמחתי, למדתי מהתקופה הזו המון (כמו מכל דבר ) ובין היתר קיבלתי כלים לעזור לאחרים ואני מבינה מאד את כל עניין האכילה הרגשית ודומותיה.. העבודה שלי היא לגמרי חלק ממי שאני, בשילוב עם האקדמיה והניסיון המקצועי זה מרגיש נכון כמו שאת אומרת: זה בנשמה... אני פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
נופר12/02/2009אוקי,היתה לי הרגשה כזו אני יודעת על מה את מדברת בעבר גם אני סבלתי מהפרעות אכילה כיום אני במצב שונה לגמרי ! פשוט התפיסה לענין הזה שנקרא " אוכל " התהפך לגמרי. תקופה שלימדה אותי על החיים ולא רק על המחלה הזו. כוח התמודדות.והתחזקות נפשית ..בעיקר ללמוד על עצמי,להתמודד עם חולשות הדימוי העצמי הנמוך שהיה לי אז באותו תקופה,היום הוא הפוך מהכל..למדתי באמת להרגיש עם עצמי שלמה חלק מהבולמוס הזה שהיה לי עכשיו ..הוא כן פחד להשמין כמובן כמו כל איש\ה נורמלית שאוכל הרבה.כמובן שזה לא באובססיביות שעכשיו אני יקח את זה בצורה קשה מאוד. אבל זה יותר נוטה לכייון של " לחץ " זיכונות מהתקופה שהיתה שגורמות לי זיכרון רע שלא ממש רוצה לזכור אך אני יודעת שאני בחיים יותר לא יחזור לשם בדרך כלל יש נטייה מאוד קלה לחזור לשם..אני מרגישה אבל שזה לא יכול לקרות לעולם ושוב כמו שאמרתי התקופה הזאת היתה רק לטובה,כמובן שלא ההיתי רוצה שהיא תחזור כי זה לא רק התלווה במחלה עצמה זה בא ביחד עם דיכאונות וכל הסימנים למחלה אך בהחלט "העצימה" אותי...אישית לפחות, ההית נערה אז ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
נופר12/02/2009* כמובן שההיתי רוצה שהיא לא תיהיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:(
נופר12/02/2009אנת את יודעת מרוב הכמויות אוכל שהכנסתי כואב לי כל הגוףףףףףףף:( אני מרגישהש אני נשברת אוףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממי
ענת פלדמן12/02/2009הכל בסדר, תנוחי, סיימת להיום מבחינת האוכל. מחר יום חדש וממשיכים כרגיל. התרכזי בדברים האחרים שיש לך לעשות: שיעורים? לימודים? חברות? זה מסיח את הדעת. מחר יום חדש :))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
נופר12/02/2009כ"כ רוצה שההרגשה הזאת תעבור באמת אכלתי המון ..קשה לי לזוז אפילו בחיים לא הכנסתי כמות כאת של אוכל אני לא במצב של חברות ובטח שלא של לימודים מרגישה מאוכזבת מעצמי שאני נותנת לעצמי ככה לסובל עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיוון בתוכנית האימון-בני
שי אלנקרי12/02/2009כפי שענת אמרה כדאי להוסיף גיוון לאימונים שלך, אני חושב שאתה צריך גם להגביר את אינטנסיביות האימון שלך.
1.גוון לא רק בסוגי ספורט שונים אלה גם בתוכנית האימון שלך (החלף תרגילים, הוסף, הורד) תכניס טכניקות אימון נוספות כמו (סופר סטים, דרופ סטים, פירמידות, אינטרוואלים וכו') כל זאת ועוד על מנת שתיצור גירוי שרירי חדש ותוסיף spice לאימונים.
2. תתחיל לעלות עומסים בתרגילים ולהוריד את מספר החזרות (משקל גבוה יותר)תעבוד על טווחי חזרות של בין8 ל-12, תבצע את תרגילי הבטן בצורה איכותית יותר ולא כמותית (לא מספר החזרות הוא האינדקציה לעבודת שרירי הבטן), בצע את התנועות לאט ומדוייק יותר לצורך גירוי ושינוי בתוכנית האימון הנוכחית. תנסה להכניס יותר עניין לאימונים שלך ובכך תייעל את האימון ותהנה ממנו גם כן.
אשמח לעידכונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בני12/02/2009תודה על העצות שלכם אך לצערי כבר ניסתי אני אכן מגוון גם בתרגילים גם בסוגי ספורט וגם במשקלים חזרות וסטים אם שמידי פעם אני עוזב את העבודה עם המשקולות ועושה את התרגילים עם נממשקל עצמי כגון מתח מקבילים ושכיבות סמיכה אם בתרגילים אני עושה מידי פעם סופר סטים אני לפעמים מכניס סוגים שונים של תרגילים על שריר שאני אמור לעבוד עליו באותו יום ואם בסוג הספורט כגון כדורסל .....אני חושב שאני בכושר טוב מידי מכדי להרגיש שריר תפוס במשחק (לא שאני מתלהב או משו ....זה המצב) ניסתי לעשות הפסקות ארוכות של שבוע לללא אימון בכלל וזה גם לא עזר יש לציין שבבדיקות דופק תמיד התלהבו יש לי 53 בפעמים האחרונות שנבדקתי שהבנתי שזה אומר שהשריר של הלב שלי ממש חזק וזה דופק של ספורטאי ובלי קשר הסבולת הגנטית שלי מאוד גבוההה תמיד נלחמתי בכח סבל שלי ואף פעםם לא ויתרתי לעצמי עוד חודשיים חוזרים לקייץ ואני באמת לא רוצה להרגיש את האימון כנטל תמיד התייחסתי אליו כהנאה ואני רוצה להמשיך להנות מזה כל החיים אנא ממכם תעזרו לי למצוא שיטה להחיזיר את החיוך לאימון :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך זה כנראה בראש
ענת פלדמן12/02/2009יש טכניקת הדמייה מופלאה שמוחקת מתת המודע את התופעה הזו של הנאחס ומתכנתת מחדש את חדוות האימון, מה שפעם חווית. כמעט בלתי אפשרי לעשות דרך הפורום, אבל מה שמעודד הוא שבאמת הכל בראש. אתה יכול למשל לעצום רגע עיניים, לראות את עצמך בימים הטובים של הכיף ותחושות ההישג, ולהישאר שם רגע. לראות את המראות, להרגיש את התחושות, להיות כל כולך ברגע הטוב הזה, ולהעצים אותו בדמיון עוד ועוד. עשה זאת כל פעם לפני שאתה מתחיל אימון, אחרי מספר פעמים כאלו אתה מתכנת את תת ההכרה שלך וה"אוטומט" מתכוונן על הנאה ואותה עבודה "של פעם".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממ
בני12/02/2009אממ לא ככ הבנתי אני מאמין גדול בזה שהכל בראש אבל לא ככ הבנתי איך מהראש יחזרו לי הכאבי שרירים או יתפסו השרירים כמו בהתחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשתף את הראש באימון
ענת פלדמן13/02/2009אמפירי לגמרי, כלומר הוכח מחקרית, שכשהמוח משתתף באימון, מתרכז בשרירים, אתה מדמיין את עצמך מפעיל כל שריר וכו', אתה משפר משמעותית את יעילות האימון. יצא מאמר שלי ב"מנטה", זה מעניין ביותר. רשמתי שם גם תכנית אימונים לחמישה שבועות שפועלת על עבודה סטטית, אם יוצא לך להגיע לגיליון פברואר. זה יכול להיות גוון טוב לאימונים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטות מתקדמות
עופר קיס13/02/2009ישנן שיטות אימון מתקדמות לאימון אינטנסיבי וקצר . גלגל ל - HIGH INTENSITY TRAINING ותנסה משהו שימצא חן בעיניך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנופר12/02/2009
היי ענת הכנתי לי תפריט חדש ורציתי לדעת אם הוא טוב בשבילי יש בו טיפה פחות פחממות מאשר התפריט השני תגידי לי אם הוא מאוזן וטוב בבוקר - פר' לחם קל 1 + חביתה + 3 כפות קוטג' ביינים - 2 לחם קל + כפית טחינה וכפית דבש( כמו חלווה ) טעים :)))) בצהורים - חזה עוף +סלט ירקות גדול + חצי כוס עדשים\שעועית וכפית שמן זית ביינים - שזה לפני אימון : בננה אחרי : חצי כוס ברנפלקס + יוגורט ביו ו2 כפות גבינה בערב אני עושה ריצה(אמרת לי לחלק את האירובי והכוח וגם ככה יותר נוח לי ) יש הפרש בינהם של שעתים בערך אז אני לוקחת לפני שוב פרי ואז זה יוצא בערב הארוחה שאחרי אני אוכלת טונה עם גבינה בגמבה טוב ? (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה טוב
ענת פלדמן12/02/2009מאוזן, נכון, אני בעד לגוון מידי פעם. יופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייבת 1611/02/2009
אני נערה בת 16 משקל 48וגובה 1.58 לאחר ירידה של 12 קילו ועלייה של 5 בליווי דיאטנית כי הייתי בתת משקל.. ועכשיו שאני בטווחח התקין אני מעוניינת לחטב את הגוף ובמיוחד את הבטן שמאז ומתמיד הייתה רפויה צמיגית ושמנה ,אני מאוד לא אוהבת אותה והיא האיבר היחיד שבגללו התחלתי לרדת במשקל ועדיין היא בולטת מאוד ופילו יותר ומפריעה לי מאוד מאוד מאוד אני עושה שישי שבת הליכה מהירה של שעה.. ובימי שני וחמישי אני בסטודיו C בשיעור דינאמי עיצוב או אירובי..(דרגת קושי נמוכה). אני משתדלת לעלות במדרגות כל יום בין 10-20 קומות . ולעשות כל יום תרגילי בטן 20 כיווצי ם קטנים של הבטן עם עליות קטנות של העורף וקצת אלכסונים. יש לציין שאני אוכלת הרבה דברים משמינים ואני עולה במשקל.. ועכשיו המטרה שלי זה או לרדת 2 קילו או לשמור על המשקל שלי ולהתחטב והכי חשוב לא להשמין ולהוריד את הבטן שתהיה שטוחה ויפה שאני יאהב אותה ולא יתבייש בה ויהיה עצובה.. התפריט שלי: בוקר-תה עם כפית סוכר בבית ספר- 2 פרוסות לחם קל עם קוטג' 1% עם גזר גדול ותפוח.ומסטיקים של אורביט או מאסט..(הרבה יותר מדי..מכורה..ומחסלת חבילות בקצב..משמין?) צהריים-חזה עוף של טבעול או עוף במרק או פרגית או טונה בשמן או ביצה או קוטג' עם מלא ירקות בתנור או חיים או במרק ופחמימה. ביניים -פרוסת לחם קל ופרי ענבים אדומים קלמנטינה או גזר תפוח ומילון. ערב -מעדן 0% שומן בטעם שוקולד של תענוג או יופלה או אקטיביה. ופרי או שעועית עם אורז ושניצל קטן. ושוב מסטיקים. אני לא יודעת אם זה מתאים לפהה..אבל כמה קלוריות בערך יש בו? האם אני יכולה לעלות ממנו במשקל?כי יש לי נטיה להשמנה!!1 יש לציין שהתפריט הזה זה בימים טובים כי בחצי שנה האחרונה אני אוכלת המון שוקולדים סוכריות חלות לחמניות מטוגנים פיתות פירות יבשים ועוד המון חטיפים ושטויות. ואני חושבת שכבר עליתי כמה קילו. מה עושים??מה להוריד מהתפריט או להחליף?איך לא להשמין?איך לחטב את הבטן?????ואת הגוף? מה ממליצים?ואיזה ספורט להוסיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן12/02/2009פחות התעמקתי בתפריט, (נוכל לדבר על זה בהמשך) , סלחי לי , ויותר התרשמתי מרוח הדברים.
המסטיקים: סוג של התמכרות, על כל המשתמע מזה, וכדאי לטפל במקור המנטלי לעניין.
לגבי שאלתך אם זה משמין: כל דבר שתאכלי ממנו בצורה מוגזמת (אני לא יודעת כמה מסטיקים יש שם אבל זה פשוט לחשב) אז הוא ישמין. הסתכלי כמה קלוריות רשומות על אריזת מאסט, תראי כמה אריזות כאלו את אוכלת ביום ונראה כמה קלוריות נוספות לך לתפריט. שוב, מה שמטריד אותי יותר מכל הסיפור הזה זו ההתמכרות.
לגבי הבטן: התזונה שלך מאד חשובה לעניין. השוקולדים והשטויות מפריעים לירידה באחוזי השומן ולחיטוב אני לא אומרת להתנזר לגמרי, אבל פעם בשבוע חצי חפיסת שוקולד וזהו. או כל יום רק שתי קוביות אם את יכולה להגביל את עצמך.
בלי לחץ
המשיכי עם הפעילות האירובית ותרגילי החיזוק (אני מצרפת לך עוד תרגילים לבטן), הקפידי על אכילה מאוזנת ובריאה בלי שטויות וג'אנק, והרבה סבלנות.
מציאת האיזון הזה בין הכושר והספורט, בין הגוף לנפש זה לעיתים תהליך וצריך סבלנות והרבה סליחה וקבלה עצמית. מה שמביא אותי שוב לעניין הבטן: קבלי את עצמך כמו שאת. כן, לעשות, להתאמן, לאכול נכון, אבל בתוך התהליך הבריא הזה - קבלי את עצמך. יכול להיות שזהו מבנה הגוף שלך ומה שלא תעשי את לא תהיי מרוצה. חבל. עבדי כבר מעכשיו על שני הדברים ביחד: הגוף והנפש. אוכל לעבוד איתך גם על זה , אם תרצי.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה:)
בת 1612/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ענת פלדמן12/02/2009למה את מתכוונת, לתפריט או לעניין המנטלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשניהם..
בת 1612/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה חכמה :)
ענת פלדמן12/02/2009לגבי הפן המנטלי אצטרך לשמוע עוד פרטים ממך. למה את חושבת שזה קורה? מתי זה קורה? מה זה נותן לך? האם את יכולה לזהות שיקוף מההורים? מהחברה? קשה קשה לטפל דרך הפורום אבל אוכל לתת כמה נק' למחשבה ובעיקר תמיכה. אז מחכה לשמוע.
לגבי האוכל: העתקתי את מה שרשמת ואני מוסיפה משלי, ובעיקר בשביל לשמור על המשקל- בלי שטויות ! כמו שרשמתי, רק פעם בשבוע או כמות קטנה בכל יום, בשליטה.
בוקר-תה עם כפית סוכר. לא מספיק, את צריכה ארוחת בוקר. למשל שתי פרוסות לחם עם כף גבינה.
בבית ספר- 2 פרוסות לחם קל עם קוטג' 1% עם גזר גדול ותפוח.ומסטיקים של אורביט או מאסט..(אל תביאי מסטיקים לבי"ס אז לא תלעסי. המורות מרשות מסטיק בשיעור?? סה"כ ארוחת העשר מצויינת.
צהריים-חזה עוף של טבעול - לא מתה על טבעול, זה רחוק מלהיות טבעי. חזה עוף בגריל עדיף. או עוף במרק או פרגית או טונה בשמן או ביצה או קוטג' עם מלא ירקות בתנור או חיים או במרק ופחמימה.- משמע סבבה
ביניים -פרוסת לחם קל ופרי ענבים אדומים קלמנטינה או גזר תפוח ומילון.- בסדר
ערב -מעדן 0% שומן בטעם שוקולד של תענוג או יופלה או אקטיביה.
ופרי או שעועית עם אורז ושניצל קטן - לא מתה על השניצל, עדיף מקור חלבון בריא יותר.
כל אחד שיאכל המון שטויות תהיה לו נטייה להשמנה. אם את ממשיכה עם התפריט הזה ופעילות גופנית את שומרת נהדר על המשקל.
נסי יומיים לא לגעת במסטיקים. רק יומיים. ספרי לי איך זה היה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה נושא התכוונת ששאלת אותי במנטל
בת 1612/02/2009במנטליות-למה זה קורה? לבטן? או לחשיבה שלי עצמה? התפריט נראה לי סבבה.אני יתמיד בו. ואני ינסה שישישבת בלי מסטיקים בכלל. וכן המורה מרשה..כל היום כל הילדים אצלנו לועסים. מה הבעיה של מסטיק.?זה משמין?שמעתי שזה מנפח את הבטן. ד.א אם אכלתי היום המון שטטיות חלה המון לחם פרוסת עוגה ופנקייק עם לחם ולא עשיתי ספורט..אני עלולה להשמין? כמה פעמים וכמה לעשות כפיפות בטן? ו...מאז ומתמיד הייתה לי חשיבה ודימוי עצמי לא טוב לגבי הגוף שלי. אני לא אומרת שאני חושבת שאני מכוערת להפך,לדעתי אני יפה ומחמיאים לי גם המון(לא משוויצה!) אבל משהו בגוף שלילא טוב לי. הלכתי עם בגד ים רק בגן ומאז אני לא הולכת לבריכות ולים רק בגלל הבטן שלי והגוף שלי אני לא אוהבת אותו ולא מרוצה ממנו. וההורים שלי כבר לא יודעים מה לעשות איתי הייתי אצל מספר פסיכולוגים ,ודיאטנים וכלום לא עוזר. אני לא מצליחה לאהוב אותו.ואני לא יכולה להיות עם הבטן זה משהו שאני מסתכלת עליו שאני קמה בבוקר הולכת לבית ספר,בשירותים במקלחת לפני ארוחות כשמשעמם לי ושאני עולה לישון כל הזמן אני צובטת אותה ובודקת אותה.. אני כבר לא יודעת אם זה הרגל או לא אבל זה ממש מעצבן ואני לא יכולה להפסיק.. הורי טוענים שזה יעבור לי ושאני בגיל ההתבגרות אבל אני יודעת שזה לא נורמלי. למרות שהרבה בנות בכיתה שלי התחילו לשמור על דיאטה לעשות ספורט ולא לאכול וכו' וכל היום מדברותעל הגוף שלהן ובנות יותר רזות ממני טוענותת שהן שמנות ושיש להם רגליים שמנות ובטן שמנה.. ואני רואה אותן ואומרת להם מה אתן בוכות? אז מזה הבנתי שבן אדם רואה את מה שהוא רוצה לראות..אבל במקרה שלי באמת יש לי בטן גדולה ונשפכת.. ואני לא רוצה לחשוב שזה המבנה גוף שלי (מקווה שלא).. ממ..מה עוד לרשום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו..
בת 1612/02/2009איך אפשר להסביר את זה שלפני שנה כששקלתי 43 על 1.58 והייתי בתת משקל..אמרו לי שאני צריכה להוריד במשקל על מנת להוריד את הבטן.. יש לציין שאני אוכלת יפה...ואפילו יותר מדי בזמן האחרון(בחודשיים האלה אני טוחנת בטירוף שומנים שטויות אוכל בריא ומה לא) ואנילא מקבלת מחזור כבר חצי שנה.. הדיאטנית אומרת שאם הזמן זה יבוא וכך גם רופא נשים. אבל הוא לא בא.. ואני מפחדת ומודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאכלי בריא
ענת פלדמן12/02/2009אל תאכלי את השטויות, זה לא בריא לך, זה לא עוזר לך להוריד את הבטן, להיפך.
מי שאמר לך שהורדה במשקל תוריד את הבטן לא דייק בכלל, הורדה באחוזי השומן היא זו שתוריד את הבטן, לא תמיד זה קורלטיבי למשקל.
חשובה הפעילות האירובית שלך, חשובים תרגילי החיזוק שצירפתי לך, והכי חשוב: התזונה. מספיק שטויות. התמקדי בבריאות, המחזור יגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי, זה ממש עוזר
ענת פלדמן12/02/2009כן, התכוונתי למנטלי, לראש. את מאד בוגרת וכותבת דברים ממש חכמים. למשל שכל אחד בוחר לראות את מה שהוא רוצה. או למשל שאת יודעת שמשהו לא בסדר בתפיסה שלך ושאת מנסה לטפל.
אני יודעת שאני יכולה לעזור לך לאהוב ולקבל את עצמך ולא להתעסק עם זה כל הזמן. גם ל"התמכרות" הזו למסטיקים יש פיתרון. בלתי אפשרי דרך הפורום, תשאלי את ההורים שלך אם הם שמעו על NLP, אשמח להרחיב.
המסטיקים הם סתם מטרד, וודאי אם זה בהגזמה, אנחנו לא בעד קיצוניות. לא כואב לך מזה בלסת? ובכלל אצלינו במדיניות ביה"ס התייחסו לזה כמו פרה שמעלה גירה... מאז יש לי סיוטים ממסטיקים, אם כי את יכולה לתפוס אותי לועסת פה ושם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי..
בת 1612/02/2009אני באמת מעכשיו יפסיק לאכול שטויות ויאכל בריא ובאופן נכון ימשיך עם הספורט.. הליכה מהירה במשך שעה פעמיים בשבוע בשישי שבת.. ופעמיים בשבוע שיעור של סטודיו C 45 דקות תרגילי חיזוק ברמה קלה.. זה עוזר על מנת לחטב את הגוף? וגם עם התרגילים שהבאת לי?מה עוד אפשר להוסיף לחטב את הגוף ואת הבטן? ו..2 מסטיקים ביום זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן12/02/2009שני מסטיקים ביום זה בסדר גמור :) ספרי שאת אכן מצליחה להגביל את עצמך לשניים.
בואי נתחיל עם מה שרשמת, את בעצם מוסיפה עוד תרגילים אנאירוביים למכלול ועושה 4 פעמים בשבוע פעילות כלשהי. אני בטוחה שאם אכן את שומרת על תזונה נבונה ומאוזנת תראי שיפור במצב.
אני פה לשאלות נוספות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי אני מאמינה שיהיה לי מצויין:]
בת 1612/02/2009תודה רבה לך עזרת לי מאוד:).. אני ירשום פה בעוד יומיים איך הלך בלי המסטיקים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה, מחכה לשמוע :)
ענת פלדמן13/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף מאוכזבת מעצמי
בת 1613/02/2009אכלתי היום המון אורז לפחות 2 כוסות ו קופסא שלמה של מסטיקים של מאסט שזה יותר מ 60 קלוריות זה גרוע....יש מצב להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות נכנסות מול קלוריות יוצאות
ענת פלדמן13/02/2009אם ביום ממוצע את שורפת 1500 קלוריות (גם ביום ללא אימון אבל היית פעילה ולא נחת כל היום) ואכלת 2 כוסות אורז שזה בערך 300 קלוריות ועוד 60 (המסטיקים סתם לא בריאים, וזו גם ה"התמכרות " שדיברנו עליה) אז עדיין אין מצב להשמנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי..אני ממש לאיודעת מה לעשות עם
בת 1613/02/2009המסטיקים האלו:/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת
ענת פלדמן13/02/2009אבל לצערי זה בלתי אפשרי דרך הפורום. אני יכולה להציע תמיכה ואוזן קשבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
בת 1613/02/2009היום אכלתי את הדברים הבאין בבוקר-גזר גדול וכוס אורז לבן.(200 קלוריות) ביניים-חבילת מסטיק של מאסט (60 קלוריות) בצהריים-2 שיפודים של פרגיות על האש(עם שמן)..(כתוב על האריזה שזה 250 לשיפוד,אז יש פה 500 )וכוס אורז 3(150) כפות של אפונה ירוקה ו 3 כפות של עדשים עם המון ירקות (גמבה אדומה צהובה ירוקה מלפפון עגבנייה) (נגיד 150 להכל)10 זיתים ירוקים.ופרוסת חלה.(אני חושבת שזה 120) ביניים-סלט. ערב-חצי פרוסת חלה עם חצי כוס אורז ואפונה עם תפוח אדמה וחצי חזה עוף..(הייתי נותנת לכל זה 300) וכמובן שברוב טיפשותי לעסתי 3 מסטיקים של בזוקה שזה 20 קלוריות לאחד..(60) בשעה 2 עשיתי שעה הליכה בקצב בינוני ועליתי 10 קומות במדרגות.. להיום אני מתכננת לעשות קצת כפיפות בטן. אבל אני מפחדת שאני יעלה במשקל..ולא יתתחטב ככה.. הייתי לי היום מעידה גדולה באוכל .. איך התפריט נראה לך? כמה קלוריות יש בו?חישבתי לפי מה שנראה לי.. יצא לי בערך 1600 וזה המון.. וכנראה היו עוד דברים שלא חישבתי.. מה עושים? והאם התפריט הזה למחר הוא טוב: בבוקר ביצה . ביניים גזר צהריים עוף במרק עם המון ירקות ו3 כפות אורז ו 3 כפות אפונה. ביניים פרי כלשהו כנראה ענבים אדומים כ 15 יחידות ערב מעדן יופלה.. כמה קלוריות יש בו בערך? אני מחר עושה הליכה בקצב בינוני של שעה.. יש מצב שאני יעלה במשקל ? כי אני לעיתים קרובות נתקפת ברעב ואוכלת מלא שטויות ודברים משמינים בלי הקפדה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד.א במה תורמת העלייה במדרגות?לאיזה
בת 1613/02/2009שריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאכלת היום
ענת פלדמן13/02/2009זה לא מעט אבל זה תפריט של שמירה. אין שם שטויות (היה עדיף שהאורז יהיה אורז מלא) ויש פעילות גופנית. העלייה במדרגות טובה לסבולת לב-ריאה ולשרירי הירכיים והטוסיק. התפריט של מחר - סביר, הוסיפי לארוחת הערב: חביתה, כף גבינה לבנה וסלט למשל .
נסי לקבוע לך תפריט קבוע, לא להגיע למצב של קיזוזים כל הזמן. והורדת את כמות המסטיקים, זה טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה +ספורטר.11/02/2009
יש "עלי" כ - 5-7 ק"ג עודפים. אני אוכלת מה שאני רוצה וכמה שאני רוצה ומעדיפה לנסות להקשיב לגוף (בענין השובע והרעב) מאשר להתחיל בדיאטות מאוד מדוייקות, (ב-10:00 אשל, ב-16:00 תפוח וכו')כי זה פשוט לא מחזיק מעמד.... אני בת 45 , רוקדת ריקודי עם כפעמיים בשבוע, אך מרגישה שזה לא מספיק לי. רוצה להירשם לקאנטרי האיזורי, ולהשתתף בחוגים הכוללים גמישות, מתיחות, חיזוק וחיטוב שרירים וכו'. הסיבה שאני לא מתחילה? די דבילית.... יש לי איזו אמונה שאם לא אעשה את השילוב הזה של התזונה והכושר, כמו שצריך - לא אראה תוצאות. לכן אני לא מתחילה, יש לכם טיפים עבורי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ענת פלדמן12/02/2009בעיקרון את צודקת. אם לא תקפידי על מה שאת אוכלת הכושר לא ממש יעזור לירידה במשקל. הוא חשוב לבריאות הכללית שלך ללא ספק אבל ללא תזונה נכונה (וזה לא חייב להיות תפוח ואשל :)) לא תראי תוצאות. יחד עם זאת אני ממליצה לך להתחיל. פשוט להתחיל - אם נח לך להתחיל עם הכושר התחילי שם. הירשמי לקאנטרי, שלבי לך פעילות גופנית מבורכת במשך היום, ותקחי את זה כבר משם. אני מסכימה איתך שכדאי לאמץ את עניין הספורט והתזונה כאורח חיים ולכן כדאי למצוא תפריט שאת יכולה ליישם לזמן ארוך. נוכל לחשוב על שכזה ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה וספורט
שי אלנקרי12/02/2009מ 10:00 עד 16:00 אשל ותפוח זה ממש מעט אוכל, אני מניח שאת מפצה את עצמך בסיום יום העבודה וכאן רק מתחיל הערב. זה מה שקורה למרבית האנשים החל מ 17:00 ואילך המקרר לא מפסיק להיפתח והאוכל הנצרך בא כתחליף לצריכת הקלוריות הנמוכה עד מעכשיו. את חייבת לסדר תפריט מאוזן שפרוס על פני כל היום ולהתחיל לעסוק בפעילות גופנית. אם התזונה הלא מסודרת גורמת לך לא להתחיל לעסוק בפעילות גופנית ממחשבה שאם לא תשלבי את שניהם לא יצא מזה כלום, כדאי שתתחילי כבר עכשיו לעסוק בפעילות גופנית והירשמי לקאנטרי או לחדר הכושר הקרוב, המסגרת הספורטיבית כבר תגרום לך להתעניין יותר בעניין התזונה.
נשמח לעידכונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור תוכנית האימוניםאורי11/02/2009
שלום, אני אורי בן 15 וחצי גובה בערך 1.80 משקל 66 ק"ג. אני רץ בשכונה 4 פעמים בשבוע כ2.5 ק"מ במהירות סבירה (10-12 קמ"ש) בנוסף אני עושה כפיפות בטן ומרפקים באופן לא סדיר, אודה לכם אם תייעצו לי איך לייעל ולסדר את התוכנים הזו בכדי שאוכל להשתפר ולהתחזק ממנה , אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההצעה שלי
ענת פלדמן11/02/2009הריצה מצויינת, אתה שומר על כושר אירובי ועל בריאותך, וזה יופי.
כפיפות בטן ומרפקים זה מצויין, אתה מתחזק ומשמר את מסת השריר שלך. אם המטרה שלך היא לשמור על בריאותך הכללית ולהיות בכושר אז אתה בדרך הנכונה. אם המטרה שלך היא בניית מסת שריר - בהחלט יש מקום להוסיף תרגילים ולגוון.
שכיבות סמיכה: כמה בדיוק אתה עושה? אתה יכול לגוון בעצימות על ידי מנח שונה של הידיים על הרצפה: פעם ידיים במרחק גדול מרוחב הכתפיים, פעם גם בידיים צמודות זו לזו, פעם גם לכפוף את המרפקים תוך כדי כפיפה למטה וקדימה. כלומר גוון בכוונים ובתנוחת הידיים.
כפיפות בטן: אני מצרפת שתי כתבות שיכולות לתרום לגוון בתרגילים
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317
לכל אלו אפשר להוסיף תרגילי מכרעים (סקווטים קדמיים וצידיים) לחיזוק שרירי הרגליים, ויש לך תכנית בסיסית מגוונת מעט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור תוכנית האימון
שי אלנקרי11/02/2009שלום אורי,
אפשר שתוסיף גם אימון כוח כנגד משקולות יד (אפשר לקנות משקולות לבית) ואז תוכל לבצע מגוון רחב של תרגילים לקבוצות השרירים השונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ..נופר10/02/2009
ענת אני חיבת מנת כיף בשבוע עד כמה קלוריות אפשר ? :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 500
ענת פלדמן10/02/2009ולהתענג על כל ביס :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
נופר10/02/2009זה לא יתקע אותי במשקל ? למרות שאני לא רוצה להרזות בצורה דרסטית אני רוצה להוריד 2 אחוזי שומן עכשיו אני ב19 רוצה להגיע ל17 וצריך מאוד להקפיד על התזונה אז עדין 500 ? (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן :)
ענת פלדמן10/02/2009זה רק פעם בשבוע, זה נותן פוש לתרדמת מטבולית אפשרית, זה מאד חשוב למוטיבציה ונכון מבחינה פסיכולוגית וזה ממש לא ישפיע על המשקל. תהני !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענתוש
נופר10/02/2009תודה על התשובה המהירה ! :))))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)))))
ענת פלדמן10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל טעים בזמן אימוניםאיציק10/02/2009
אני מתאמן 4 פעמים בשבוע משקולות והליכה בבוקר על הליכון כ 40 דק במהירות 6.5 קמ לשעה ( גם כ 4 ימים בשבוע) אני שוקל 74 ק"ג וגובה 1.70 (הגוף נראה בסדר חוץ מהבטן ) המטרה היא להגיע לבטן שטוחה (לא חייב קוביות ) והגיע למסה בחזה ובגב (לא ניפוח רציני דומה לגוף של דוגמן בקיצור חיטוב ) התחלתי להתאמן לפני חודש אחרי הפסקה של שנה בערך המטרה להוריד את הבטן עד אפריל !!! (יש מצב ???) טוב אז השאלה המרכזית היא האם יש אוכל טעים שכן אפשר לאכול בזמן האימונים לדוגמא במבה וופלים או משהו בסגנון וגם מתי אם אפשר לאכול אותם אז לפני או אחרי אימון או שבכלל לא בזמן שמתאמנים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי משה
ענת פלדמן10/02/2009לא ציינת בן כמה אתה. ולשאלותיך:
1. עד אפריל יכול להיות שיפור, בהחלט
2. את ה"שטויות" למיניהן כדאי לצמצם למינימום, אתה יכול פעם בשבוע לאכול שקית במבה בשביל לא לוותר לגמרי אבל בעיקרון - עדיף לבחור בבריאות, מה גם שהרכב המזון מאד משפיע על אחוזי השומן ותורם לתהליך החיטוב. כלומר: מאד משנה ומשפיע מה אתה אוכל במקביל לעובדה שאתה מתאמן.
3. מסקר שפעם נעשה מכל המתוקים והשטויות - מקום ראשון לטובה יצא בייגלה. אתה יכול לבחור בבייגלה מחיטה מלאה, לאכול חופן שכזה ולקבל מקור פחממה סביר לפני אימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענתקסניה09/02/2009
היי ענת. הייתי בפורום של תזונה נכונה, ומומחה ענה לי שהתפריט שלי לא מספיק לי. מה אני יכולה לעשות כדי להלעות קצת את הקקל בתרפיט אבל עדיין שאני אוכל להרזות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
קסניה09/02/2009אני עושה יום כן יום לא הליכה של שעה וחצי משולבת עם ריצה של דקה-2 דקות באמצע ההליכה. האם זה מספיק לי כדי שאני אוכל לרדת במשקל ולחטב את הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך
נופר09/02/2009היי קסניה. אמרתי לך. מה שכתבתי זה בהחלט מספק וכמובן יוריד אותך(למרות שגם מה שכתבתי זה קצת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן09/02/2009נתחיל מהכושר: ההליכה והריצה מצויינות, לדעתי שעה וחצי זה מוגזם ומספיק שעה. מה שכן- לשם החיטוב כדאי להוסיף עוד תרגילי חיזוק מעבר. כפיפות בטן, שכיבות סמיכה. יש כאן ב BEOK כמה מאמרים שלי (עשי חיפוש "ענת פלדמן") עם תרגילים שאת יכולה לאמץ.
לגבי האוכל: אמרנו שזה רק לשבוע. רק לשבוע. אחכ את חוזרת לתפריט של 1400 קלוריות, ללא שוקולד כל השבוע למעט רק פעם אחת בשבוע ואז את ממשיכה. תפריט של 1000, 1200 קלוריות לשבוע אחד בלבד ייתן לך מוטיבציה (כי תראי תוצאות) ויכניס אותך לתלם. זה לא משהו שאני ממליצה באופן קבוע כי זה רחוק מלהיות דרך חיים בריאה ונכונה, וודאי ובוודאי בימים של ספורט.
תפריט של 1400 קלוריות את יכולה למצוא באתר שלי, חכי רגע, תראי אם יש תוצאות השבוע (באיזה יום את נשקלת?) ומשם נמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
נופר10/02/2009היי ענתוש..תוכלי להביא לי גם תפריט של 1400 קל' ? נכנסתי לאתר והיה כתוב יש עוד תפריטים בעוד אתר נכנסתי לשם וראיתי שיש שם עוגה, גזר מטוגן זה לא מתאים לי כ"F תוכלי להביא לי אולי דוגמא :)? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיאק
ענת פלדמן10/02/2009גם אני לא בעד גזר מטוגן או עוגה. אבל שימי לב לתפריט של הכריכים, הוא לא רע. ובכלל יש לי באתר את התפריט השבועי לבנים, את מורידה בכמויות של הקינואה או האורז, מורידה בכמויות של ארוחות הביניים ויש לך יופי של 1400 קלוריות. יש לך מודעות מדהימה לנושא, אני יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה
קסניה10/02/2009אני נשקלת בד"כ ביום שישי או ראשון. וכן אני עושה תרגילי חיטוב מדי פעם, את התרגיילים שלך לירכיים אימצתי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה
ענת פלדמן10/02/2009אז ספרי בשישי מה קורה :)) וכמובן אם יש לך שאלות עד אז..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בפעילות אירובית לשריפת שומניםגל09/02/2009
שלום. האם לצורך שריפת שומנים יש להיות בדופק גבוהה ולשרוף כמות גדולה של קלוריות או להיות בדופק יותר נמוך. המטרה היא שריפת שומנים ולא סיבולת לב/ריאה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לשריפת שומנים
ענת פלדמן09/02/2009לפי הספר, פעילות בכ 70 אחוז מהדופק המירבי, למשך כשעה. נשמח לקבל עוד נתונים לתשובה ממוקדת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק שריפת שומנים
שי אלנקרי09/02/2009זוהי אחת מהשאלות הנפוצות של מרבית המתאמנים, הגבתי על נושא זה לא פעם ואפילו כתבתי מספר מאמרים בנושא, על כן אני נותן כאן הסבר מלא לכך:
בזמן פעילות מתונה, רוב האנרגיה לעבודת השרירים מקורה אמנם בפירוק שומנים (אחוז גבוה יותר), אך מכיוון שקצב הוצאת האנרגיה קטן, גם קצב פירוק השומנים איטי.
צריך לזכור שמטרת הפעילות הגופנית למטרת ירידה במשקל היא לעזור ביצירת מאזן קלורי שלילי.
פחות חשוב מה מתפרק (מה "נשרף") בזמן הפעילות הגופנית הדבר
הכי חשוב הוא ליצור מאזן קלורי שלילי בחישוב היומי בחישוב השבועי,
במילים אחרות כמה קלוריות אנחנו שורפים .גם אם בזמן הפעילות מתפרקות יותר פחמימות משומנים, הרי בעקבות המאזן השלילי יקטן מאגר השומנים
ובכך גם יביא לירידה במשקל. אני מביא לפנייך דוגמא שלאחר מכן תיתן לך להבין טוב יותר ולחשוב מה תרצי :
עדיף יותר לשרוף 400 קלוריות שמתוכן כ- 40% ממאגרי השומן מאשר
200 קלוריות שמתוכן כ-70% ממאגר השומנים-תעשי את החישוב ותראי שנניח שרפת "רק" 40% ממאגרי השומנים בשריפת קלוריות כללית של 400 הרי לך ששריפת שומנים גדולה יותר מאשר לעבוד על "דופק שריפת שומנים" דופק נמוך יותר ולשרוף כביכול אחוז גבוה יותר של שומן. שיהיה בהצלחה בהמשך האימונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי-תודה על התשובה ושאלה
גל09/02/2009תודה על התשובה המפורטת. איך אני יודעת כמה זה 70 אחוז מהדופק המירבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו צריכים עוד נתונים
ענת פלדמן09/02/2009בת כמה את?
הדופק המירבי שלך הוא 226 פחות הגיל. מכאן חישוב פשוט של אחוזים י(70אחוז מזה) תן לנו את התוצאה. אם את מתאמנת ללא שעון דופק אפשר לפי ניסוי וטעיה לבדוק עצימות פעילות ולראות מה מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים.תודה
גל10/02/2009תודה על התשובות. אני בת 45 שוקלת 64 וצועדת/רצה 3 פעמים בשבוע כ-45 דקות מעוניינת להוריד את אחוזי השומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי, תודה
ענת פלדמן10/02/2009את בדרך הנכונה. מה עוד צריך לקרות?
1. הקפידי על תזונה נכונה. הרופא של אופרה וינפרי דר" אוז מכנה את זה "תזונה נבונה" Eating smart. כלומר: בריא, מאוזן, אם תרצי נוכל לדבר גם על זה
2. המשיכי בפעילות האירובית, היא מצויינת. הליכה מהירה בשילוב עם ריצה קלה (לא חובה), כדאי לעשות את זה במשך שעה. מתיחות בסוף
3. שלבי תרגילי חיזוק מול התנגדות. טוסיק, בטן, זרועות, גב. מתיחות ונשימות.
מתי התחלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
שי אלנקרי10/02/2009כן כפי שענת אמרה אנחנו צריכים נתונים נוספים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה או פילאטיס?Kיאת09/02/2009
מה יעזור לי יותר כדי לחטב את הגוף... 1.60 מ 54 קג בת 31 אני נוהגת ללכת הליכה מהירה 3 פעמים בשבוע הליכה של שעה כש- 20-25 דק הם עליה . לא מרגישה שינוי משמעותי כ"כ בגוף האם כדאי לעשות פילאטיס במקום ההליכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ..פילאטיס מכשירים
Kיאת09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמור הי
ענת פלדמן09/02/2009שילוב של שתי הפעילויות הוא אופטימלי, הפעילות האירובית חשובה לסבולת לב-ריאה, שימור מסת העצם, שיפור במטבוליזם ושיפור הכושר הכללי שלך. תרגילי הפילאטיס מטרתם לשמר לחזק ולחטב את מסת השריר שלך, לשרירים שלא בהכרח משתתפים בהליכה ויש לעבוד עליהם בצורה אנאירובית, ממוקדת יותר ומתאימה יותר למטרות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב של שניהם-הרווח שלך..
שי אלנקרי09/02/2009תרוויחי גם פעילות סיבולת לב ריאה שתעזור לך גם בשריפת קלוריות ושומנים, ובפילאטיס תרוויחי פעילות המחזקת את כל שרירי הגוף בצורה שווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה ההבדל בין פילאטיס מכשירים
Kיאת09/02/2009לפילאטיס ריצפה ? מה יותר טוב לחיטוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליה מנטבר
ענת פלדמן09/02/2009מנהלת את פורום הפילאטיס פה בBEOK, את יכולה להפנות את השאלה אליה. אני יודעת שפילאטיס מכשירים ופילאטיס רצפה שניהם מצויינים לחיטוב, כל אחד בשיטה שלו, אלופת הפילאטיס תתן לך תשובה מדוייקת יותר אני מניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לשם הרזיהענבל08/02/2009
שלום אני חצי שנה לאחר לידה ורוצה לרדת במשקל, כ-7 ק"ג. לא מזמן התחלתי עם הליכה בהליכון מהירות 6.5 קמ"ש 4 פעמים בשבוע. האם המהירות שאני הולכת מספיקה או שעליי לשפר זאת? רציתי לדעת איך לייעל את ההליכה על מנת ל"שרוף" יותר. מה יותר חשוב משך זמן ההליכה או דרגת קושי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב ועוד
ענת פלדמן08/02/2009המהירות סבירה, לא ציינת כמה זמן את הולכת על המכשיר. אפשר שעה כל פעם, רצוי לשנות מידי פעם את השיפוע וכשאת על מישור מידי פעם גם להוסיף ריצה קלה של שתי דק' כמה פעמים.
בסיום הקפידי על מתיחות ותרגילי חיזוק בסיסיים, לכל הגוף.
מבחינת השריפה הקלורית כדאי לשלב את שני הפרמטרים: ללכת כשעה ובעצימות גבוהה יחסית. אם אין לך שעה שכזו 4 פעמים בשבוע, 40 דק' עצימות (שוב: שינויי שיפוע ומהירות) יעשו את העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץנופר06/02/2009
היי ענת אני חיבת לשתף אותך במשהו שממש מלחיץ אותי התפריט שלי מאוד מאוד מאוזן ! יש בו הכל מהכל אני ירשום לך גם בבוקר - 3 כפות קוואקר + חצי כוס חלב וכפית דבש ביינים - חטיף אנרגיה ..אבל בדרך כלל סנדוויץ מלחם קל עם גבינה \ קוטג' צהורים - כוס פחממה , חזה עוף , ירקות עם כפית שמן זית ביינים - פרי , יוגורט טבעי ביינים שוב - בננה ערב - 2 לחם קל , חביתה \ טונה , גבינה מעט , ירקות ו2-3 אגוזי מלך אני עושה אירובי 4 פעמים בשבוע פעמים ריצות פעמים קיקבוקס ובקושי היה לי ווסת השבוע ..אם בכלל :( קצצת לחוצה מזה האמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל כדאי להרגע
ענת פלדמן06/02/2009גם אני בגילך כשאכלתי מאוזן ועשיתי המון ספורט הייתה תקופה כזו. מה עושים?
1. השתדלי ללכת לישון בשעה סבירה ולישון לפחות 8 שעות בלילה
2. הורידי לחודש הקרוב בעצימות האימון. למשל לעשות 3 פעמים או אם זה שיעור עם מדרגות לעשות על הנמוכה או להוריד עצימות בשיעור עצמו. לפעול אחרת
3. בעיקר בימים של אימון להקפיד על אוכל
לקראת המחזור הבא ננסה דמיון מודרך. נשימות, דמיון של זרימה, התנקות. אני לא חושבת שאת צריכה לראות רופא אבל דברי עם אמא שלך ואם את מודאגת שווה להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
נופר06/02/2009מצד אחד אני רגועה מצד שני אני בלחץ כי מצד אחד אני חושבת שהתפריט שלי מאוד מאוזן ובריא לא חסר בו כלום והוא בטח לא כזה דל הוא פשוט מאוזן , המכויות בו לא כאלה גדולות אבל אני רוצה לשמור על המשקל אני לא חושבת שיש צורך יותר הורדת אחוז שומן יבוא לי רק מהספורט בשום אופן לא יקצץ מהאוכל רואה תוצאות באיטיות וזה ישאר באמת לטווח ארוך אני ישנה מוקדם וגם מקפידה על אוכל לפני ואחרי לפני האימון שותה המון מים בקיצור, נחכה לחוד שהבא נראה מה יהיה.. בכל מקרה תודה רבה לך על היעוץ והעזרה,את כל כך מקסימה באכפתיות שלך אומנם זה רק פורום...אבל איתך זה מרגיש מעבר לזה (: ..וזה לכל מי ששואל פה שאלה מקבל שפע של ידע ממך ואכפתיות מקסימה ! שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו. תודה לך מתוקה
ענת פלדמן06/02/2009זה מקסים מצדך
אני רק מחדדת שהגוף שלך מאותת לך על משהו. אי הופעת המחזור מראה שמשהו צריך כנראה להשתנות. אז לא צריך להיות בלחץ אבל כן צריך להקשיב לסימן הזה. נסי כן להוריד עצימות באימונים, להמשיך לאכול נכון ומאוזן וספרי כאן שהכל בסדר.
שבת נפלאה ושוב תודה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
נופר06/02/2009אני מאוד מקשיבה לגוף שלי 4 אימוני אירובי בשבוע אני לא חושבת שזה יותר מדי אני משלבת עם זה גם מעט תרגילים כמו כפיפות בטטן , קצת לירכים וכאלה ...... אולי משהו בתזונה לדעתך ? מה את אומרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר לדעת, זה כנראה שילוב
ענת פלדמן06/02/2009של השניים. אבל עם בריאות לא כדאי לשחק, ואם התחושות שלך אומרות שאת אוכלת מעט מידי (נופרי, 2-3 אגוזי מלך? תפרגני לעצמך קצת יותר :)) אז כדאי לשנות מעט. המטרה היא מחזור נורמלי בחודש הבא עם שמירה על המשקל והבריאות. אפשר לעשות את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודדדדדדדדדה רבה רבה !!
נופר06/02/2009אני מעדיפה להוסיף מעט אוכל ולא להוריד באימונים אני עושה ספורט לא רק בשביל לשרוף קלוריות..זה סוג של התמכות זה עושה לי נורא כיף ומשחרר אותי אולי אני יוסיף 100 קלוריות מה למשל אפשר להוסיף במה להתמקד , חלבון , פחממה שומן ? מה את ההית ממליצה להוסיף על פי התפריט ? (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
נופר06/02/2009אני גם רוצה להגיד לך שאני רוצה גוף מחוטב כמה שיותר שואפת למשהו נורמלי כמובן כן ? למרות שעכשיו זה יפה מאוד 20 אחוז שומן אני רוצה עוד שתים אני מאוד רזה אך טיפה שומן מצטבר בבטן מאוד מאוד טיפה ! זה לא מפריע לי לדימוי או משהו אם נגדיר את זה ככה אבל יהיה יותר טוב בלי אז 100 קלוריות לא יודעת עד כמה זה קריטי זה אישי לכל אחד אבל ההיתי חיבת להגיד לך את זה שלא "יהרסו" התוצאות או משהו אני לא מרגישה שאני אוכלת מעט מדי , אבל אין לי בעיה להוסיף כל עוד זה קשור לבריאות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
נופר06/02/2009יש לי עוד התיעצות קטנה :) לפעמים אני מוסיפה לי תרגילים קצת אני יכתוב לך מה למשל אני ינסה להסביר אותם לידים : עם משוקלות כל משקולת 3 קילו , פעם ההיתי עושה ממש משהו אינטסי היום הורדתי במינון ואני עושה סט אחד 4 חזרות כל פעם 12- 10 , ולשריר הקדמי ולזרוע רגלים : לירכים מרימה את הרגל למעלה 20 X 3 עוד כמה תרגילי בטן ועוד קצת לרגלי זה לוקח לי חצי שעה בערך אני רוצה טיפה לחזק את הגוף לעשות מינימום 3 פעמים בשבוע איפה אפשר לדחוף אותם בסידור עם האירובי יום ראשון ושלישי הקיקסוקס ב8 וחצי אני מסימת ב9 וחצי ויום חמישי ושישי אני עושה ריצה פה בהליכון או בחוץ מה שמתחשק איפה אפשר להכניס אותם בלי שיווצר עומס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את יכולה
ענת פלדמן07/02/2009להפריד לגמרי, למשל את האימון האנאירובי לעשות בבוקר או אחה"צ עם חימום דינאמי קל לפני. תראי איך זה מסתדר לך.
לגבי האוכל: שוב, אני לא תזונאית, יכול להיות שלאור העניין עם המחזור גם רופא צריך להציץ על התפריט הזה ולראות אותך באופן אישי. לא נראה לי ש 100 קלוריות יעשו את ההבדל, אינטואיטיבית אני הייתי מוסיפה יותר שומנים בריאים כמו טחינה, אבוקדו, שמן זית. אל תחשבי קלוריות, תחזבי בריאות.
כן כדאי לשנות משהו עד לחודש הבא, זה לא יסתדר מעצמו, הגוף מאותת לך על משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
נופר07/02/2009כמובן כמובן, הבריאות מעל הכל ! אניכן חושבת שהוספת 100 קל' יהיה משמעותי לי אם תפריט של 1200 קל' כי הגכוף שלי רגיל לכמות הזו כבר שנתים בכל מקרה זה לא משנה הכמות זה משנה מה אוכלת אז הוספתי שומנים ממוקות טובים מקווה שיהיה בסייייידר (: ושוב פעם - תודה תודה תודה מדהימהההההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
ענת פלדמן07/02/2009מחכה לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
נופר08/02/2009היי ענת רציתי רק לשאול שאלות אם יש לך מושג בהם החלטתי קודם כל לעבור בדיקות שגרתיות..בדיקת דם אחותי רופאה סינית היא אמרה שיכול להיות שיש לי חוסר דם ואולי אני ינטול ויטמנים אם צריך ידוע לך עם ויטמנים כמו ברזל ובי 12 מנפחים ממש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים זה רעיון נפלא
ענת פלדמן08/02/2009והם ממש לא מנפחים. זה יכול בהחלט לסדר את בעיית המחזור. אני בעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוגות ודברים משמיניםמשה06/02/2009
ענת ושי- שאלה בשבילכם ידוע שמי שמפתח גוף בחדר כושר לא אוכל עוגות כי זה לא טוב, השאלה שלי , מתאמן רזה שרוצה לפתח מאסת שריר, ואני מדגיש רזה, למה אסור לו לאכול עוגות וגלידות ודברים משמנים כאלו? ( הוא בכל מקרה צריך לעלת משקל) למה אסור לו לאכול דברים כאלה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברי מתיקה
ענת פלדמן06/02/2009עם ערכים תזונתיים נמוכים אינם טובים לבריאות שלנו. בפרמידת המזון יש להם מקום מאד מצומצם בצריכה היומית, אם בכלל. גם רזים צריכים להיות בריאים וכדאי שהקלוריות הנצרכות תהיינה עם ערך תזונתי גבוה עד כמה שניתן. אז באילו מאכלים בריאים יש הרבה שומנים? שמן זית, אבוקדו, שקדים ואגוזים, טחינה. גם מהם יש לצרוך במידה ולכוון לצריכה מאוזנת מכל אבות המזון, גם אם המטרה היא עלייה באחוזי השומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאנו אוכלים זה איך שאנו נראים...
שי אלנקרי07/02/2009ככה זה עובד, מי שמכניס לפה ג'אנק נראה בהתאם, זכור, "מה שאנחנו מכניסים לפה זה איך שאנחנו נראים"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת, איזה אורז מלא את ממליצה לי?קסניה06/02/2009
כי יש לסוגת אורז מלא ארוך, אורז מלא עגול, ואורז בסמטי מלא. מה את ממליצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניין של טעם, לדעתי
ענת פלדמן06/02/2009הכי טעים הבסמטי המלא. העגול הכי פחות טעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
קסניה06/02/2009איזה כיף שאת עונה כל כך מהר D:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף לינופר05/02/2009
אני רוצה להתחיל לעשות אימון כוח בבוקר מה אפשר לאכול לפני ( קשה לי לאכול !) מה יקרה אם אני לא יאכל לפני ? לא יראו תוצאות חשוב לציין שכמובן אני אוכלת אחרי מדובר בכמה תרגילי פילאטיס וכפיפות בטן וטיפה משוקלות חופשיות בערך בסביבות חצי שעה אז לאחר מכן אני אוכלת טוסט עם גבינה צהבוה לייט או לפעמים 2 כפות ברנפלקס + יוגורט או פר' לחם קל + ביצה איך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
נופר05/02/2009זו אני מההודעות של קסניה אוקי הבנתי אותך , העיקר שלה יהיה נוח עם התפריט זה הכי חשוב (: חוץ מזה שאני מאוד נהנת לקרוא תשובות שלך יש לך ידע רבבבבבב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה שם יפה !
ענת פלדמן05/02/2009סוף סוף אני יודעת מי את. :)) אז תודה !
כדאי לאכול לפני האימון, אבל זה לא היסטרי, את יכולה לשתות מיץ טבעי למשל או משקה יוגורט או לאכול חצי בננה. לא חייבים ארוחת בוקר מפוצצת, מספיק משהו קטן. אני מודה שהרבה פעמים אני אוכלת אחרי האימונים כי גם אני לא מסוגלת לאכול בבוקר. זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)