מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ענת שאלה.גיא...31/10/2008
אני מאוד רוצה להראות כמו אח שלי את יודעת.. אז שאלתי היום את חבר שלו והוא אמר שהוא עבד על ניפוח [אם את יודעת למה אני מתכוון] בחדר כושר , ושהוא אכל מלא , ובגלל זה הוא כזה גדול. רציתי לדעת איך אני יכול לעבוד על ניפוח.. כמובן שעם משקולות אבל איזה תרגילים וכדומה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן31/10/2008בעיקרון משקלים גבוהים יותר, מעט סטים. או אפילו סט אחד בודד. קח את המשקל הכי גבוה שאתה יכול לעבוד איתו במשך 12 חזרות. כך שבחזרה ה 12 אתה בקושי מחזיק מעמד. עם הזמן זה קל יותר אז מעלים את המשקלים כל פעם ב -10 אחוז. אכילה בהתאם, כלומר מספיק חלבונים אבל לא לשכוח את הפחממות. ולקחת בחשבון שאתה עוד גדל, הגוף משתנה, ושזה לוקח זמן. ועוד: גם לניפוח יש גבול וגם כאן הגנטיקה משחקת תפקיד. לפי התמונות שלך אתה נראה מעולה, נשאר לנו רק שגם תרגיש ככה בעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה8 ק"ג להתחלה זה טוב?
גיא...31/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון כן, כי אתה כבר בכושר טוב
ענת פלדמן31/10/2008אבל שוב, זה מאד אישי. נסה לראות אם קשה לך 12 חזרות. אם כן, אז יופי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון מודרך -למה משמש?רות31/10/2008
שלום, למה משמש דמיון מודרך בחיים המעשיים? עבודה ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
ענת פלדמן31/10/2008על השאלה החשובה. דמיון מודרך משמש, מנחה, מכוון, מטפל, עוזר לכל דבר בחיים המעשיים, אני רואה זאת בכלל כדרך חיים ומשתמשת בכלים הללו כמעט כל הזמן. באופן כללי זה מתאים לשחרור של רגשות שליליים שחוסמים אותנו. זה הבסיס: כעס, עצב, פחד, כאב ואשמה. שיכולים לעכב אותנו בכל מה שאנחנו עושים. עבודה, ספורט כמו שציינת. זה עוזר בשחרור מהחלטות מגבילות. מהנמכות שאנשים נוטים לעשות לעצמם. בבחינת "אני לא טוב מספיק", "אין לי את הכישורים המתאימים" "מעולם לא עשיתי זאת". דמיון מודרך נותן כלים לטפל במגבלות שהצבנו לעצמינו (ואנחנו נוטים לעשות זאת באופן טבעי ) בכך הוא מחזק מאד, מגביה, מפתח רגשית ופיזית. בעבודה שלי אני משתמשת בכלים הללו לטובת ה"שילוש הקדוש" של כושר, תזונה וחשיבה. לשילוב האולטימיטבי של גוף ונפש. למשל: מישהו יכול לפתח שרירים ולהיות בכושר שיא ועדיין עם ביטחון עצמי מאד נמוך. או מישהי שיורדת במשקל אבל עדיין לא אוהבת את עצמה. או מישהו שעושה דיאטות "יויו" מסוכנות ולמעשה אין "סינכרון" בין איך שהמוח "רואה"אותו לבין התפיסה שלו את עצמו. זה מה שנקרא "להיות שמן בראש". הכוונה היא לעבוד על הגוף כמכלול שלם, ועל כל תחומי החיים. זו לא חכמה לרדת במשקל או להראות נפלא אבל בו בזמן גם להיות אומלל רגשית. המטרה שלי היא לתת מענה ל all areas of life לנתב אותנו לגעת באושר בכל התחומים, כי זה מגיע לנו. אני מרחיבה על זה גם באתר שלי אז אפשר להציץ. ואגב, דמיון מודרך עובד נפלא גם עם ילדים,
אשמח לתת לך תשובה יותר ממוקדת לפי המטרות שלך כיון שהטיפול בעצם יכול לעזור לכל דבר, ברגע שאין "רווח משני" ובאמת רוצים בשינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..גיא...30/10/2008
בגלל שלא מרשים לי ולחברים שלי להכנס עד גיל 17 לחדר כושר אז אני רוצה לקנות ספה כזאתי אני לא יודע איך קוראים לזה אבל זה עם מוט אחד יחסית גדול ואתה שם משקולות משני הצדדים. רציתי לדעת אם זה טוב ואם כדאי לקנות את זה, ואם יש לכם רעיונות טובים יותר אני גם אשמח לדעת עליהם, אבל לא משהו ענקי , כי אני שם את זה בחדר שלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן31/10/2008בעיקרון ספה זה אחלה, יש המון סוגים, אתה יכול לחפש באינטרנט, להשוות מחירים ודעות של אנשים לגבי המוצרים שקנו. לדעתי אתה עושה עבודה מצוינת גם בלי ספה אבל כיף להתחדש ולגוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטות קצרים או מוט W ארוך?אלי30/10/2008
שלום אני רוצה להתחיל להתאמן בבית עם משקולות..רציתי לשאול האם עדיף לקנות 2 מוטות קצרים לחיזוק היד קידמית או עדיף מוט W ארוך .. אני רוצה לעשות גם עם המשקולות כפיפות ברכיים וכפיפות קראנץ נראה לי זה השם לחיוזק הישבן האם ניתן לעשות זאת עם מוט W או שרק עם מוטות קצרים לצידי הגוף?לחזה ויד אחורית עושה כפיפות מרפקים קניתי ידיות מסתוססבות כאלה מיחוד לזה..אני רוצה לקנות רק אחד ולא שניהם..מה עדיף..תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
ענת פלדמן30/10/2008אשמח אם עופר יצטרף לשרשור. זה מאד אישי, וזה גם לא ממש משנה. סקווטים, או מכרעים (לזה התכוונת) אפשר לעשות עם שניהם. אתה תהנה מידיות הפוש אפ, זה יופי של מכשיר. אפשר לשאול בכמה מוכרים אותו בארץ? אני רוצה להמליץ ללקוחות, בארה"ב הוא עלה לי 20 דולר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי חמוד
ענת פלדמן31/10/2008לא הצלחתי להכנס לאתר דרך הלינק... תוכל לנסות שוב בבקשה? אם זה המוצר אז המחיר שהשגת הוא טוב מאד יחסית לארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור, אני יודעת
ענת פלדמן01/11/2008וזה לא עובד. אני מגיעה ל Server Error in '/' Application. אנסה להכנס לאתר שלהם ולהגיע לפי מספר הפריט. תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשם של המכשיר
אלי01/11/2008GYM FORM ULTIMATE PUSH תעתיקי את זה לגוגל ואז בחיפוש יהיה לך משהו שרשום חנות ערוץ הקניות וזה יכנס ישירות לדף של המוצר הזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מתוק !
ענת פלדמן01/11/2008כן, זה בדיוק מה שיש לי בסטודיו. יופי של מכשיר. זכית !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מוסד לימודים למאמניםרותם30/10/2008
שלום. אני מעוניינת להתחיל לימודי מאמני כושר (חדר כושר) בסמסטר הבא ואני מתלבטת בין המוסדות השונים. האם יש "שם טוב" יותר למוסד מסויים? האם תעודה ממוסד מסויים נחשבת יותר אצל מעסיקים? כרגע אני מתלבטת בין ווינגייט לבין המכללה בויינגיט לבין "שיאים" באוניברסיטה העיברית. אודה להמלצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
יוסי30/10/2008אני חושב שווינגייט והמכללה בויינגיט זה אותו דבר... ווינגיט זה נחשב להכי טוב בארץ, ויש להם שלוחה גם בת"א בהדר יוסף אם אני לא טועה... תבדקי את זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
רותם30/10/2008נבדק. המכללה בוינגייט זה גוף חיצוני שיושב במכון בוינגייט. בדקתי את הדר יוסף וכאן ההתלבטות גם עם אוניברסיטת תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוינגייט. נקודה
ענת פלדמן30/10/2008במכללה את עושה תואר ראשון בחינוך, יכולה להמשיך לתואר שני ושלישי. במכון את עושה קורס מאמנים של שנה שמקנה לך תעודת מאמן. השאלה מה המטרה שלך. תואר או תעודה. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותם, הכי טוב ווינגיט
יוסי30/10/2008יש לי חבר שעשה קורס מאמנים בחדר כושר דרך ווינגיט והוא עשה דרך השלוחה בהדר יוסף והמנהל עבודה שלו בחדר כושר אמר לו שהוא מעדיף לעסיק רק כאלה שלמדו בווינגיט ולא במקום אחר, כי זה המקום הכי טוב בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעודה
רותם30/10/2008הכוונה היא תעודת מאמן. אני לא מעוניינת בתואר. כרגע הכוונה היא לעשות תעודת מאמן ולאחר מכן השתלמויות נוספות כמו אירובי, ספינינג וכד'. השאלה היא האם "שיאים" באוניברסיטה זה מוסד מוכר ונחשב? מי שמרכז את הקורס הוא ד"ר איתי זיו שעליו שמעתי דברים נהדרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון
ענת פלדמן30/10/2008איתי זיו כותב נפלא, יש לו ידע נרחב. שורה תחתונה - וינגייט מוכר יותר וכמו שיוסי אמר - ברגע ששומעים "וינגייט" לא צריך לומר יותר דבר, לא להסביר ולא לפרט. יכול להיות שיש לך עוד שיקולים כמו מקום מגורים או מחירים. ואז זה כבר עניין אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכללה לא המכון עצמו
רותם31/10/2008אכן יש שיקולים של נוחות ונסיעות. המכללה בוינגייט היא רק ממוקמת שם, זה לא מכון וינגייט ובמכון בוינגייט גם מאוד השתדלו לציין זאת. המכללה היא גוף נפרד שנמצא שם. השאלה אם עדיין יהיה לזה שם יותר טוב מהאוניברסיטה העיברית. יש מקום נוסף כמו אתר אינטרנט או אירגון מסויים שאפשר לבדוק מולו את הנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
ענת פלדמן31/10/2008את השאלה. זה נכון, המכללה והמכון הם נפרדים. את לא עושה תואר, אז את לא נרשמת למכללה אלא למכון, שם תקבלי תעודה. אבל בתור "שם" נחשב- וינגייט זה וינגייט. סורי, אני לא מכירה ארגון או אתר שבודק את הנושא. אולי את יכולה לבקש בכל אחד מהמקומות מהמזכירות שמות של בוגרים שיכולים לתת המלצה או לשאול אם יש מפגש מקדים שמסביר על המקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצהיוני30/10/2008
שלום ענת אני עשיתי פעמיים אימון אינטרוולים (מלפני חצי שנה) במשך ארבעה קילומטרים. חצי דקה קצב קל (20%-50%) וחצי דקה קצב מוגבר (50%-70%). סוג האימון הזה לא היה רע בכלל ונהנתי ממנו מאוד, אך בד"כ אני פשוט רץ מרחקים ארוכים. באימוני שחייה שלנו פעמיים בשבוע אנחנו רצים 5 ק"מ (חלק מהמסלול קצב גבוה) עוד פעם אחת סוף שבוע (4-6 ק"מ) ואימון אתלטקיה אחד שבד"כ בו רצים 3 ק"מ. אני הולך לתחרויות ארציות מטעם בי"ס של ריצות שדה ולכיתות ט (השיכבה שאני נימצא בה) רצים 3 ק"מ. האם אימונים של ריצות ארוכות יותר מ3 ק"מ יוכלו ללעזור לי בצורה משמעותית להצליח לרוץ את השלושה קילומטרים בקצב גבוה יותר? שאלה אחרונה. לקחתי פעם אחת את השעון של הפולאר לריצה (כשהיה לנו את האימון שחייה). רצנו 5 קילומטר באותו אימון וכמו שאמרתי לך כ1400 מ' מהמסלול רצנו קצב מהיר (לפי השעון 18 קמ"ש). בסוף הריצה הסתכלתי על הדופק הממוצע והמקסימלי. הדופק הממוצי היה 166 והמקיסמלי היה 199. האם לגיל שלי? (גיל 14-15) זה דופק טוב? מצטער שרשמתי הרבה ותודה מראש על העזרה. יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חמוד
ענת פלדמן30/10/2008אם באימון של שלושת הקילומטרים אתה עושה סוג של אינטרוולים, מעלה את העצימות ומוריד אותה חליפות אתה יכול לשפר אחרי כמה אימונים את קצב הריצה שלך -כשאז אתה רץ בקצב פחות או יותר קבוע. אימון פליומטרי (שאל את המאמן שלך, אשמח להרחיב) יכול להתאים, וצריך להעשות בהשגחה מלאה, על מנת לחזק את שרירי הרגליים ותוכל לשפר את קצב הריצה. כן, יש מצב שגם ריצות למרחקים ארוכים יותר ישפרו תוצאה למרחק קצר יותר. ההצעה הראשונה משפרת במקביל את הכושר האירובי והאנאירובי. ההצעה השניה משפרת את הכושר האנאירובי והשלישית - את האירובי.
כדאי לבדוק את הדופק במהלך הריצה, כלומר להציץ מידי פעם על מה השעון מראה. הדפקים שהגעת אליהם הם בסדר גמור לגילך ולמטרות האימון שלך (אתה לא רוצה לרזות) האימון היה בעצימות מאד גבוהה וזה הגיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהיוסי30/10/2008
ענת לעליה במסה , ובכלל, מה עדיף לאכול? ולמה? קוטג חצי% או 5 %
ענת פלדמן30/10/2008בעיקרון עד 5 אחוזי זה בסדר, פשוט בגלל אחוזי השומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
יוסי30/10/2008ידוע לי אבל ש ה- חצי אחוז אז החלבון שלו מתפרק בגוף יותר מהר, אז בגלל זה הוא עדיף מה את אומרת? ועוד שאלה מה עדיף? ולמה? בכפיפות בטן- עדיף לעשות 3 סטים של 30 כפיפות בטן או 6 סטים של 15 כפיפות בטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
ענת פלדמן30/10/2008אבל לא כזה משמעותי. אני בעד 3 סטים של 30, תלוי ברמת הכושר. ה - 30 אמורים להיות ברמה קשה , כלומר בספירה האחרונה לקראת הסוף אתה ממש מתאמץ. אני לא בטוחה שמגיעים לזה ב - 15. בכלל, אם העצימות היא מספיק גבוהה (נניח אתה עם משקולת על החזה בביצוע התרגיל וממש קשה לך לסיים) מספיק אפילו חזרה אחת בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
יוסי30/10/2008אז זה לא משמעותי שהחלבון מתפרק בגוף אם אוכלים 5% או חצי %??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן30/10/2008יותר משמעותי לשלב אותו עם פחממה בזמן ההתאוששות. זה לא חצי אחוז מול 28 כך שזה לא כזה קריטי. דיברנו פעם על התזונה הכללית שלך ועל מטרות האימון? לא זכור לי. אפשר להרחיב על זה ביחד למטרות שלך :))
יוסי30/10/2008שאת אומרת פחממה בזמן ההתאוששות מספיק לחם מחיטה מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשל,
ענת פלדמן31/10/2008כריך עם גבינה. או כריך עם טונה. או יוגורט עם גרנולה. כן !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך למכשיר ההליכהחיה30/10/2008
היי ענת ...... היום עליתי על מכשיר ההליכה במהירות 6.2 למשך 40 דקות להתחלה . כמה ימים את ממליצה בשבוע וכמה זמן כל פעם .זה חשוב לי אני רוצה להוריד במשקל וגם זה עוזר לי להרבה דברים. תודה נשמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ענת פלדמן30/10/2008כל יום, 40 דק' זה מצוין, אפשר גם שעה, 6.2 זה מעולה, שווה ליצור שינויי דופק וגוון בהליכה תוך כדי. למשל: לשחק עם השיפועים, עם המהירויות, את ממקסמת את יעילות ההליכה ויכולה לשרוף עד 50 אחוזים יותר קלוריות מהליכה "רגילה". לירידה במשקל: האוכל. נוכל לדבר גם על זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחב כתפייםעידן30/10/2008
האם כאשר אני עושה שכיבות שמיכהזה מרחיב את רוחב כתפיים או שזה עובד רק על החזה ?? ומה ההבדל בעבודות שכיבות שמיכה בצורת יהלום ליותר רחב זאת אומרת מה התוצאה שזה ייתן כאש אני עושה שכיבות שמיכה ומגדיל תמרחק בין יד ליד? נ.ב את עושה פה עבודה חבל"ז חייב לציין
ענת פלדמן30/10/2008ההבדל בזויות הידיים מגוון את האימון, שם דגש על שרירים שונים כל פעם וגם משנה עצימות (ושוב בכך יוצר גוון) כיון שיהלום מעט יותר קשה ממנח רגיל. שניהם בעצם עובדים על חזה, זרועות, כתפיים. (בטן וגב) יהלום שם דגש על חזה וכשהידיים פתוחות יותר הדגש הוא על התלת ראשי אבל זו אמירה גסה. ברגע שאתה מרגיש את השינוי בזוית לגבי השרירים והדגש שמוסת התמקד בזה. בכלל אני ממליצה "לחשוב" על השרירים שפועלים בזמן האימון. לדמיין אותם גדלים ומתחזקים. עשה כך גם לגבי הבטן אגב. זה חשוב ובהחלט יכול לעזור. !
:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהעידן30/10/2008
שכחתי לציין שבנוסף אני מקפיד גם על תזונה נכונה אחרי אימון לפני אימון ובכללי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה טוב !
ענת פלדמן30/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב שאלה דחוףעידן30/10/2008
אני כבר נתחיל להתייאש אני אחוז שומן נמוך בגוף 11% שוקל 58 בן 20 גובה 1.70 אני עובד 4 פעמים בשבוע בגדול 20 דקות ריצה וכול אימון 15 דקות על הבטן אך עדיין אין זכר לריבועים השאלה שלי לבנאדם נורמאלי בוא נגיד ככה עם אחוזי שומן כמו שלי ובתדירות כמו שלי כמה זמן אמור לעבוד על שרירי הבטן שיתחילו לראות כי אולי אני סתם פזיז ...........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עידן
ענת פלדמן30/10/2008ראשית, מתי התחלת באימונים? ו... כן, יכול להיות שזה לוקח יותר זמן, יכול להיות שצריך להעלות עצימות על שרירי הבטן וגם יכול להיות שלא תהיינה קוביות, או לא כמו שאתה רוצה, כי הרבה מזה קשור לגנטיקה. זה טוב שאתה אוכל נכון, נסה להעלות את העצימות של תהרגילים (הוספת משקולת למשל על החזה) ועוד דבר חשוב: כדאי להקפיד גם על עבודת גב לשמור על איזון. מתיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתי מכשיר הליכהחיה29/10/2008
תודה על העידוד מחר בבוקר אני מתחילה רק עוד דבר ששכחתי פשוט אמרו לי שצריך לאכול פחממות לפני שעולים למכשיר ובבוקר אני לא יכולה לאכול שאלתי פשוטה האם כן אצליח להוריד במשקל באימון בוקר? מה בעצם "נישרף" האוכל של אתמול פשוט לא מבינה עיזרי לי את זו שנותת לי להתחיל במרץ תודה חמודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשמחה רבה
ענת פלדמן29/10/2008ואני גאה להיות שותפה למרץ שלך !! כן, יש מצב שאימון בוקר ימנע מהגוף "לאגור ולספוח" את השומנים של ערב האתמול ופשוט ינצל אותם כמקור אנרגיה, במיוחד אם את הולכת לפחות 40 דקות. פרי או קובית שוקולד או פרי מיובש יתן לגוף את האנרגיה הראשונית הזמינה לפעילות (בשניות הראשונות לפעילות בהן יש שימוש במערכת הגליקוליזה וזה סוג של "סטארטר" לגוף ) במקביל, וברמות גבוהות יותר בהמשך הפעילות, הגוף עושה שימוש בחמצן, במעגל קרבס ושורף שומנים, בעצימות של כ 70 אחוזים מהדופק המירבי. הליכה כזו כל בוקר, במקביל לתרגילי כוח בסיסיים (בטן, זרועות, טוסיק) וכמובן כמובן תזונה נכונה - יביאו תוצאות. מתיחות. ולשתות מים. התחלנו !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר הליכהחיה29/10/2008
אני בת 45 סובלת מלחץ דם גבוה כיום נוטלת כדורים ומאוזנת מישקלי כיום 68 ק"ג יש לי בבית מכשיר הליכה חשמלי בעבר הלכתי שש פעמים בשבוע למשך 50 דקות במהירות של 6.2 שאלתי החשובה מאד היא האם אני יכולה לעלות למכשיר בשעה שש וחצי בבוקר רק עם כוס מים או פרי וזה יתן את אןתה תוצאה כמו בצהרים או בער ב אני מעוניינת להוריד מהמשקל חוץ מזה שזה בריא להרבה דברים תשובתך תעזור לי להתחיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחילי עכשיו
ענת פלדמן29/10/2008אימון בוקר הוא מצוין, נותן אנרגיה לכל היום , את "עושה וי", כלומר מורידה את עניין האימון מסדר היום, נכנסת לרוטינה, כמו לצחצח שיניים... אפשר "על הבוקר", וכן, פרי זה מספיק. גם קוביית שוקולד, גם שני תמרים. בכל מקרה היי קשובה לגוף שלך ואם את מרגישה חולשה חלילה -להפסיק. בכל מקרה התחילי בהדרגה, אם לא עשית זאת הרבה זמן, ושתי מים, גם במהלך האימון, לגימות קטנות. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ביתי-המשךירון28/10/2008
שלום אחות גדולה
אני מצרף מספר לינקים של ספות ומולטיטריינרים,לשיפוטך.
אגב,לא מצאתי את המאמר שלך באתר בנושא אימון ביתי .
תודה מראש .
ירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן28/10/2008אעבור על הלינקים ממש בקרוב. רשום "ענת פלדמן" בחיפוש ותמצא רשימה של כתבות. לבחירתך. שרירי בטן, ירכיים, טיפים לתזונה ועוד. מיד חוזרת עם התרשמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי האישית בלבד !!
ענת פלדמן28/10/2008מכל המבחר ?? כלום... סורי. לא רוצה להוציא את הרוח מהמפרשים אבל פשוט חבל על הכסף ועל האנרגיה. לפרט? המכשירים היותר יקרים ברשימה שמבטיחים עבודת רגלים, והבנתי שזה חשוב לכם במיוחד, הזוית היא קדמית ואחורית בלבד. כלומר לארבע ראשי ולתלת ראשי מה שמרמז שקהל היעד שלהם הוא בעיקר גברים. נשים רוצות לחטב ירכיים. אז זה לא ממש מתאים. וכל הספות הזולות יותר שעולות כמה מאות שקלים - לדעתי שווה להשקיע בכדור פיטבול, משקוליות, גומיות וכדורי כוח (ואפשר גם בלי כל אלו !!) או באימון כושר אישי לכמה פגישות על מנת לקבל הכוונה ותרגילים טובים. הוצאה של כמה אלפי שקלים היא כדאית על הליכון טוב,לימות הגשם הקרים, וכו' וכו'. במיוחד שזה לאישתך הייתי עושה את זה אחרת. דעתי האישית. ברשותך אני מוחקת את הלינקים
:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון ביתי -אחרון.
ירון28/10/2008תודה אחות גדולה ,את כמו תמיד יותר מצודקת. הייתה לי תחושת בטן כזאת אבל הייתי חייב את החיזוק ממך כדי להחליט על כוון. אני מפנה את המחשב לג'יוניור,נדבר בקרוב מאוד . נראה לי שנגיע אלייך ליעוץ . ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
ענת פלדמן28/10/2008ובאהבה, אני לרשותכם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת השאלות!אני28/10/2008
היי, הגעתי למסקנה כללית כזו, שנראית לי נכונה כלפי רובנו, כבני אדם. אני יודעת דברים על תזונה, כושר, תפריטים, איזון, אני גם יודעת רוצה להגיע לתוצאות מסויימות ולשמור עליהן... הבעיה שלנו כבני אדם היא שלפעמים אנחנו מחכים למשהו קיצוני שיגרום לנו באמת לרצות את זה בלי להישאב שוב למתוקים, לבצקים, לחוסר סדר, לאוכל שפחות בריא לנו אבל יותר תמיד לנו. אחרי הכל, כשחושבים על זה מראש, זה מבאס להשתעבד לחזה עוף, ירקות, פירות, לחם קל וגבינות רזות לדוגמא אני, עכשיו אני במצב שאני רוצה לרדת כמה ק"ג, באמת שאני רוצה, אבל זה עדיין לא מחלחל אצלי ברמה של להיות מוכנה לוותר על כל המתוק, האכילה במסעדות, האכילה הספונטנית וההנאה מהאוכל. וכל המצב הזה היה משתנה אם נניח היו עליי עוד קילוגרמים עודפים, או בעיה אחרת שהייתה מפריעה ממש. ואני חושבת לעצמי- למה בן אדם צריך להגיע למצב קיצוני, כמו + של 10, 15 ק"ג כדי לרצות את זה באמת, ולהצליח בלי להישבר. למה אני לא יכולה ומצליחה לאזור לזה כוחות כשזה יכול להיות לי פחות קשה, למה אני צריכה להגיע למצב קיצוני? אני חושבת שזה מדבר להרבה אנשים.. ואני בבעיה הזו כרגע משום שאני לא יודעת איך לשנות את זה, מבלי להגיע למצב שזה יהיה הקש שישבור את גב הגמל... אשמח לעזרה כלשהי תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לענות
ענת פלדמן28/10/2008ומבינה מאד. מניסיון אישי ומקצועי. לפעמים מגיעים לנקודה הקיצונית הזו של + 15 קילו שאי אפשר כבר יותר לסבול את המצב ומחליטים לעשות מעשה.
כמה דברים:
א.
זו לא ממש הבעיה מבחינתי. הבעיה היא כשזה קורה כמה וכמה פעמים. בריאותית (פיזית ונפשית) אילו המקרים הקשים. לרזות, להשמין (+15 !!) לרזות, ושוב להשמין. זה כל כך לא בריא שאני לא יודעת אפילו איפה להתחיל. אז אם זה קורה פעם אחת, כלומר השמנה משמעותית מכל סיבה שהיא (ולא חסרות) וחוזרים למשקל אז זה מצוין. אבל שוב להזניח ? הרעיון הוא לשמר את התוצאות. נכון, זה לא פשוט אבל זה אפשרי. ולא ממש צריך הרבה "כוח רצון" אלא יותר למצוא את התכנית שמתאימה עבורנו, תכנית פשוטה יחסית (כן עם מודעות לאוכל, וכן עם ספורט, אבל משהו שמותאם אישית ויהיה כיף ונוח להתמיד בו).
ב.
את מתארת מקרה קלאסי של לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. את רוצה, באמת באמת רוצה להיות רזה אבל רוצה גם לאכול ועדיין לא מוכנה לוותר על החטאים. אז אחד מהשניים:
1. אני מקבלת את עצמך כמו שאת, אוהבת את עצמך ומתמקדת בחיוביות (יופי, חכמה, בריאות, רשימה של "תודות" שתמיד נכון לעשות)
2. את מחליטה במודע שאת רוצה יותר את הג'ינס הרופף ואת תחושת הקלילות, ביטחון ושליטה.
ג.
אם מחר היית מתעוררת רזה רזה, בדיוק כמו שאת רוצה. מתאים לך? בטח שכן. אבל אני מוכנה להתערב (וחבל, כי אני צודקת) שלמי שזה קורה אין מצב שהוא שומר על הרזון אם הוא לא עושה שינוי מהותי בהכל, החל מצורת החשיבה. והיה מקרה בדיוק כזה. חברה שלי נסעה להודו וחזרה אחרי חצי שנה - 20 קילו פחות. לי זה נראה היה כאילו היא התעוררה בוקר אחד בן אדם חדש. הזמן פשוט טס, לא ראיתי אותה, והנה היא חזרה - רזה רזה רזה - מהממת. ולאט לאט אפשר היה לראות איך היא חוזרת ל"אני" שהיא רגילה אליו. ה"אני" שהמוח שלה היה רגיל לתפוס אותה. שורה תחתונה: תכנות תת ההכרה, תכנות של תת המודע שלנו לחשוב רזים, להיות רזים, רק כשנפנים באמת את הרצון הזה ונהפוך אותו למציאות עכשוית כשהיא בראש ובראשונה מציאות מדומיינת, רק אז תצלח דרכינו.
זו ככה הפילוסופיה על רגל אחת. ומבחינה אופרטיבית? לקחת את כל העזרה שאפשר, להתחיל עכשיו ולעשות. יש בכל אחד מאיתנו כל כך הרבה יכולות וכוחות שעם מיקוד במחשבה אין דבר העומד בפני הרזון, הבריאות והאושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לשאלת השאלות
ירון28/10/2008אנסה לתרום לך מנסיוני ואם זה יעזור אני אשמח. לפני 3 שנים החלטתי להוריד כרס טורדנית שהציקה לי מספר שנים לא מעטות. נרשמתי לחדר כושר ותחלתי את ה"מסע אל הלא נודע" כפי שאני קורא לו. המאמן הראשון שלח אותי לבצע אימוני בטן עד שתצא נשמתי כי לדבריו "זה מה שיוריד את הכרס"...חצי שנה עשיתי עד שברחתי ממנו. המאמן השני שלח אותי לאכול "כדי לגדול" ואז לדבריו "יגדל בית החזה והגב והבטן תימתח לה פנימה" ,מיותר לציין שרק הפכתי שמן יותר מהמלצה זו.גם ממנו ברחתי כמובן. הפסקתי להתאמן לפרקים ושוב חזרתי תוך כדי שאני מחפש בכל מקום תשובה שבדיעבד הייתה כל כך פשוטה שאני מתבייש לספר אותה לפעמים. בסוף,לאחר 3 שנים של "חיפוש" הגעתי לדיאטנית שבסך הכל נתנה לי תפריט ושלחה אותי לרוץ ובשלושה חודשים השלתי 12 קג והגעתי ל11% שומן!!!!! בשורה התחתונה,אם זה באמת חשוב לך ואת קושרת את הרזון והחיטוב עם נפש בריאה בגוף בריא צריך רק שתחליטי להתחיל ,ומשם הכל יהיה יותר קל. תקבעי לך מטרות ,תקבעי יעדים סבירים ותראי תוצאות שלא נראה לי שיהיה לך כל כך כל לחרב הכל לאחר שהזעת קשות להשיגן. זכרי רק דבר אחד אין דבר העומד בפני הרצון אך לפעמים כשיש רצון הדבר לא עומד.... יפה שעה אחת קודם ולו רק כדי להגיע לתוצאות כשכוחנו במותנינו ולא כי הגענו לגיל הבלות. מקווה שהועלתי ולו במעט. ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת פלדמן28/10/2008על ההשקעה, החשיפה מעוררת ההשראה ובעיקר על התובנות. ישר כוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה יפה
יוסי28/10/2008שאלה יפה, ותקבלי תשובה יפה... אז ככה.. התשובה שלי יותר הולכת לבנים מאשר לבנות..אבל בכל זאת כדאי לקרוא מרגיש שאין לך עוד כוח להתאמן?? קרא את זה רק חשוב על הפעם הראשונה בה תוריד את החולצה שלך בים או בבריכה. רק חשבי על הפעם הראשונה בה תלבשי ביקיני. נכון שזה פשוט ירגיש נפלא לדעת שכולם מסתכלים עליך? ואתה תמשוך את הכתפיים שלך לאחור ותצעד בגאווה כשאתה יודע שאתה פשוט נראה טוב. ברצינות – תדמיין את זה קורה להיות חזק! אחת מהסיבות העיקריות שאנשים מתחילים להתאמן היא כדי להתחזק ולהיות בר עצמה. סופרמן הוא הגיבור שאני הכי אוהב. ההרגשה היא פשוט נהדרת כשמישהו מבקש דווקא ממך לפתוח בקבוק קטשופ במקום לבקש מאחד מעשרת האנשים שנמצאים באותו המקום. נכון שזה יהיה נהדר שאנשים יסתכלו עליך כשאתה מכניס יותר ויותר פלטות למוט האולימפי בשביל כמה סדרות טובות של לחיצת חזה? להיות מסוגל לעשות שכיבות שמיכה עם משקל עליך או מקבילים נותן לך את ההרגשה של כוח מעל הסובבים אותך. חייה את החיים החלומיים הרעיון של רוב האנשים לחיים מושלמים הוא להיות עשיר, חכם, להיראות טוב, שרירי, שזוף ושמח. כמובן, בודיבילדינג יכול לעזור לך להיראות טוב יותר ושרירי. בודיבילדינג יעזור לך להיות יותר אנרגטי ולהרגיש טוב לגבי עצמך. זה בוודאי יעזור לך להצליח יותר בקריירה. הרבה אנשים יניחו שאתה חכם יותר מאחרים בגלל ההופעה הבריאה שלך. כל הדברים הללו יכולים לקרב אותך לחיים עליהם רוב האנשים חולמים! המין השני זוהי סיבה מספר אחת ללמה רוב האנשים מתחילים להתאמן. הם\ן רוצים\ות למשוך את הבחורות או הבחורים שנראים\ות הכי טוב. בפעם הראשונה שאישה יפה מבקשת ממך "לעשות שריר" בבייספס המנופחים שלך, אתה תדע שכל טיפת זיעה ומאמץ היו שווים את זה. אם אתה נשוי או מאורס אתה עלול לחשוב שזה לא חשוב לגביך. טעות! האם אתה לא רוצה לעשות את בת הזוג שלך גאה וברת-מזל שיש לה אותך? אני בטוח שהיא תהיה מעט יותר נחמדה אליך כשהיא יודעת שאתה יכול להשיג כל בת אחרת שאתה רוצה. אולי זה אפילו יגרום לה להתחיל להתאמן גם כן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על גבי שאלות :)
אני29/10/2008תודה רבה על התגובות והעזרה! ענת- אני מזדהה עם התשובה שלך, ומסכימה איתך, במאת האחוזים... כמו שאמרת- אחרי עלייה חד פעמית של 15 ק"ג לפעול ולהתחיל לרדת במשקל זה טוב, אבל זה נורא לחזור לזה, למצב ההתחלתי. הבעיה היא שרובנו כבני אדם שמנסים לרדת במשקל, גם ניסינו כמה פעמים, ולפעמים זוכרים מזה את הרע ולא את הטוב. דיאטות היו-יו, כן, קרא לי שהורדתי 5 ק"ג, העלתי אותם, הורדתי גם 10 ק"ג, העלתי אותם, וזה תמיד עם ריבית. איך אפשר לאזור כוחות מחדש אחרי כמה דיאטות יויו, כזכורה לך כל הזמן בראש הכמיהה לאוכל "טעים", ולא רק לדברים המזינים ודלי הקלוריות... הנקודה שלי היא שקשה לעשות את השינוי המהותי בתפיסה, כי זה בידיעה שזה לכל החיים. אחרת זה לא תופס, ואי אפשר לשמור על התוצאות. יורדים, עולים, שוב יורדים, שוב עולים, וזה גם גורם לגוף להראות פחות טוב. וזהו, אני במצב הנוכחי אחרי שהעלתי את מה שהורדתי, ובאמת שאני רוצה להרזות, להתעורר עם הגוף שאני רוצה :) אבל בגלל כל הטעם המר שיש לי מתזונה נכונה, צמצום קלוריות, ויתור על "חטאים", קשה לי לעשות את השינוי בתפיסה, וללכת על זה אחת ולתמיד, עד הסוף. מה אפשר לעשות כנגד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת- אני לא בטוחה אם שמת לב שהוספתי
אני29/10/2008עוד קצת שאלות :) תוכלי בבקשה להסתכל על זה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ממי
ענת פלדמן29/10/2008לקח לי קצת זמן לענות, חשבנו זו על זו באותו זמן - שימי לב לשעת ההודעה :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן29/10/2008יש לי את הכלים, המופלאים והקסומים, לעזור למי שרוצה בשינוי ולא ממש יודע איך. אני לא יכולה לטפל דרך הפורום, חוץ מלשלוח אנרגיות חיוביות והרבה אופטימיות. הרעיון הוא "שיחה" שלי עם תת המודע שלך, טפול ב"שורש הבעיה", כלים שאני מעבירה הלאה לתרגול, עם הרבה תמיכה לאורך הדרך, וזה לא אמור לקחת הרבה זמן. ה"סוויץ'" הזה בראש הוא כמעט מידי, התהליך עצמו (כי הירידה במשקל עצמה לוקחת זמן) מלווה בהרבה תמיכה, שוב טכניקות וכלים לחיים.
ובכל זאת עוד טיפים קטנים:
1. לפני שאת מתחילה עם ה"חגיגה" אמרי לעצמך מנטרה מסוימת. למשל "אני רזה ומאושרת" כמה וכמה פעמים. או משפט כמו "עד סוף נובמבר אני יורדת שני קילו". או כל משפט שמתאים לך
2. כשאת בדרך לארון השטויות דמייני לעצמך שכבר אכלת שורה של שוקולד. את כבר אחרי זה. כבר הרגשת את הטעם בפה, כבר אכלת את המכסה שלך.
3. ממש לפני השבירה עשי לך רשימה בראש של כל התכונות הטובות שלך. "אני יפה, מוכשרת, בריאה, רזה..." אם שורש הבעיה הוא הדיכאון הרי שמיקוד הדעת על הדברים החיוביים בחיים ירוממו מידית את רוחך.
4. שימי לך פתק על המקרר או על דלת ארון השטויות: "האם את רעבה או שזה סתם נשנוש?" פתק בולט עם אותיות גדולות.
5. מודעות למצב: הקושי הזה שאת בוחרת לטפל בו עכשיו (ושימי לב שאני לא משתמשת במילה "להתמודד" שיש עימה קונוטציה של מלחמה. ובמלחמה אין מנצחים, יש רק מפסידים. ואני רוצה שתנצחי, כי את יכולה. ) אז הקושי הזה מטרתו להעלות אותך מדרגה. ברגע שתצלחי אותו, שתעלי את המדרגה, שתעברי את המכשול תהיי מחוזקת יותר, גאה, מחושלת, קלה יותר רוחנית ופיזית. קבלי את הקושי הזה, היי מודעת לדברים הטובים שהוא מביא עימו. וזו נקודת מוצא חשובה. להגיע ממקום של מודעות ורצון לצמיחה ולשינוי. שקילה שבועית תראה לך כל פעם שאת בדרך הנכונה.
6. האם יש לך "מנת כיף" שבועית? פעם בשבוע משהו כייפי ו"אסור". גלידה או שוקולד או פסטה עם שמנת או פיצה. זה מאד מומלץ בתהליך הירידה במשקל. גם פיזיולוגית זה מוציא את הגוף מתרדמת מטבולית מסוימת שמגעים אליה וגם פסיכולוגית: לפני שאת מגיעה לארון השטויות את אומרת לעצמך "מחכה לי הגלידה של יום שישי".
בהצלחה :)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)