פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתחילים לרכוב על אופניים,אחרי
    ס.ל
    15/11/2008

יותר מ-20 שנה שלא רכבתי? אני מפחדת ליפול ומצד שני ,יש לי אופניים בבית,ובא לי להתחיל לדווש כדי לשמור על כושר ומישקל,ולגוון צורת-פעילות... איך מתגברים על הפחד? אולי זה מאוחר לי.(אני בת 39)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ס.ל הי

ענת פלדמן
    15/11/2008

איך אומרים תמיד על כל דבר שלא עשינו הרבה זמן ורוצים לחזור אליו? "זה כמו לרכוב על אופניים". אם "היה לך את זה" לפני 20 שנה אז את יכולה טכנית לחזור לזה בקלות.
    הפחד הוא מחסום, אני מסכימה, כמו לגבי כל דבר בחיים. לפעמים לא מודעים אליו, כשמודעים אליו,
    כמו במקרה שלך, זה כבר פשוט יותר. קחי את האופניים למשטח בטוח יחסית. ליד הבית, במישור והתחילי לאט ובהדרגה. כך תחזקי ותפתחי את הביטחון שלך על האופניים.
    אם את רוצה -אתן לך גם טיפ בדמיון מודרך להקל על הפחד, אני חושבת שהעשייה עצמה תרגיע,.
    בכל מקרה, אני פה. ו... זה אף פעם לא מאוחר מידי !!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבה על אופניים

עופר קיס
    16/11/2008

יש מדריכים לרכיבה למבוגרים( כמובן גם לצעירים) תכנסי לגוגל. אני יודע שיש אחד מוכר בכפר שמריהו. מכרה שלי ארגנה לבעלה שעורים והייתה מאד מרוצה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק למספר עצות...
    אבי
    14/11/2008

בעקבות הכתבה שבאתר ווינט על שירה שירדה 30 ק"ג עלתה בי שוב פעם השאלה כיצד אני יכול להיפטר מאחוז השומן הרפוי ( ויש הרבה ) שדבוק לי באזור הבטן ולא רוצה להרפות בעקבות ההורדה "הגדולה" שהצלחתי לרדת. אחרי שקראתי את הכתבה שהיא נעזרה במכון כושר חשבתי לעצמי אולי גם אני יכול, ולכן אני רוצה להתייעץ לפני שאני עושה מהלך. כיום אני נמצא במצב של תת משקל, והשומן הרפוי רודף אחרי שבועות ואפילו חודשים וגורר אותי למסעות של קריאה והתעניינות דרך האינטרנט כיצד לעזעזל אני נפטר מזה. רוב האנשים ששומעים את המשקל ישר אומרים שאני זקוק לטיפול אצל דיאטנית בגלל התת משקל, ובמקום שזה יעזור לי זה רק גורם לי לייאוש ולאכילה מוגזמת ממחשבות שאולי משהו אצלי נדפק או שאני עיוור. רציתי לשאול האם מכון כושר זו התשובה לבעייה המציקה הזאת, מכיוון שמצד אחד אי אפשר להוריד אחוז שומן באזור מסויים אלא רק בהורדה כללית וברגע שאני ירזה עוד אני יגרר לתת משקל חמור יותר ומצד שני אם אני יאכל יותר ולא יטפל בזה אני יחזור להיות אותו בן אדם שמן שהייתי. בנוסף לזה רציתי לשאול האם יש במכון כושר מאמן צמוד/פרטי שיוכל לעזור לי למרות שאני לא כל כך בטוח בקשר למכון כושר מכיוון שאני ביישן ונראה ילדון. רציתי גם אם זה אפשרי, וסליחה על ההפרעה בשעות הערב, בהכנת תפריט שילווה אותי למספר שנים ואף יותר ולא לזמן קצר כדי שאני יוכל להגיד "עשיתי דיאטה ולא הצלחתי". הנתונים שלי הם: גובה - 1.60, משקל - 44.5-45( למרות שעדיף לא להתייחס לזה ), גיל - 19, אחוז שומן: לא יודע מכיוון שאין לי סרט מדידה או מה שזה לא יהייה, ובקיצור נראה ילד קטן "ורזה" חוץ מהכרס שאני דואג להסתיר טוב טוב. הלו"ז היומי שלי זה בערך לקום בסביבות 5:00 בבוקר לצבא, חוזר בסביבות 14:00-14:30 לבית ולא אוכל בצבא כמובן ( פיתייה, סלט יבש ), ואז הולך לעבודה למשמרת ערב בסביבות 16:15 עד 22:00, אני גם לא נוהג לאכול ארוחת בוקר אלא רק תפוח עץ ירוק גם כי אין לי זמן וכמובן עדיפות לארוחת צהריים מלאה ומשביעה. בקיצור הלו"ז שלי סביב אוכל כל היום בלת ברירה וזה קצת מייאש ומתסכל כי יש הרבה רגעי שבירה, אני קם בבוקר ורואה מטר לידי שקם עם כל טוב, מגיע הביתה רואה בצקים, אוכל תעשייתי, מתוקים ומה לא בגלל שיש לי אמא שלא מבינה, והולך לעבודה שעוסקת סביב גאנק פוד שגורמת לי להתאפקות וייסורים כדי לא לגעת בכלום למרות שכולם אוכלים ואין פלא שככה נראים העובדים שם. שוב פעם סליחה על ההודעה האורכה והמייגעת, ותודה על העזרה :)

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק למספר עצות...

הוספת תגובה

• אבי הי

ענת פלדמן
    14/11/2008

אין לך מה להתמצל על ההודעה המפורטת. אני פשוט כבר מכירה אותך ויודעת את כל הפרטים. התשובה שלי לא השתנתה, אולי מישהו אחר יוכל לתת חוות דעת נוספת. תוכל לחזור לשרשור הקודם בינינו, בוא נסכם:
    1. אוכל בריא, למרות סדר היום הכמעט בלתי אפשרי. אפשר תמיד "להסתדר" אם מתארגנים מראש.
    2. תפריטים לדוגמא: אצלי באתר. תתרשם, רשום לך משהו שבא בחשבון ונעבור עליו ביחד
    3. בהנחה שאתה אוכל נכון, תרגילים כן יחזקו את כל הגוף וגם את הבטן ותראה שינוי. תרגיש חזק יותר. גם בזרועות, ברגליים. בדוק בחדר הכושר שקרוב אליך או בקרבת הצבא אם יש אפשרות למאמן אישי, במיוחד לפעמים הראשונות
    שורה תחתונה: פחות תהיות, פחות מחסומים, פחות תירוצים (סלח לי) - לעשות!
    אני פה להמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה
    יוסי
    13/11/2008

ענת שלום לפעמיים בחורף קצת חולים מצוננים ( בלי חום) כדי להתאמן כרגיל ?או שלא כדי ועדיף לחכות 4-5 ימים שיעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    חולה

הוספת תגובה

• צינון

ענת פלדמן
    13/11/2008

זו לא מחלה. אם אתה מרגיש טוב אין בעיה להתאמן. זה כל כך אישי, ותלוי במקרה ובאיך בדיוק אתה מרגיש. בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשביל פיתוח שרירים
    עינב
    13/11/2008

כמה פעמים לעשות עם המשקולות,כמה סטים וכמה פעמים בכל פעם,בשביל שיראו תוצאות הכי גבהוותת שאפשר תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    בשביל פיתוח שרירים

הוספת תגובה

• זה תלוי בתרגילים

ענת פלדמן
    13/11/2008

וזה אישי. תבחני את עצמך ותראי איזה משקל מתאים לך. התחילי מ - 10 חזרות, שלושה סטים. אם זה קל מידי המשיכי ל - 12 חזרות. בעיקרון בפיתוח שרירים רואים די מהר את התוצאות. את גם רזה ומתמידה ונהנית מזה אז די מהר תראי שינוי. יחד עם זאת זכרי שזהו תהליך שאת נהנית מהדרך ושנעים לך באימונים. אל תזדרזי ואל תעמיסי יותר מידי. שמרי על עצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    עינב
    13/11/2008

שאלה קצת ארוכה מקווה שתביני אז ככה..אני כתבתי את ההודעה הקודמת האם זה אני יגיע לתוצאות ככה..! אז אוקיי אני בת 18,גובה 1.65 משקל 51,רזה!!אך רוצה לחטב את הגוף מאוד,ולעלות במסת שריר,אני אוהבת מאוד לעשות ספורט מתאמנת קבוע על בסיס יום יומי קבוע(בבית) חודשים שלמים עבדתי על התוכנית הזאת,3 פעמים בשבוע עבודה עם משקולות חופשיות כל משוקלת 3 קילו,וגם תרגילים לרגלים עם משקולות של משקל קילו(תרגילי פילאטיס כאלה של חיטוב)+5 סטים לבטן=בקיצור כל זה יוצא לפחות שעה ועשרים דקות,יום כן יום לא,ביום שלא ההיתי עושה את זה,ההיתי הולכת על ההליכון 40 דקות על שיפוע 6 במהירות 7.2 ועדין יש לי כרטס קטנטנה ביותר,אז חשבתי לשנות תוכנית אימונים וזה ככה תגידי לי איך זה כל יום הליכון אבל רק חצי שעה(לא 40 דקות כמו בפעם הקודמת)+חצי שעה לידים,ביום האחר לרלגלים ולבטן,זאת אומרת חילקתי יום כן יום לא(בשביל לתת לשרירים לנוח) כייון שאני מוציאה כל יום יותר אנרגיה(אם זה נכון בכלל) בגלל שעכשיו כל יום אני עושה על ההליכון(למרות שרק חצי שעה) אז צריך לעלות קצת את הכמות הקלוריות? בתוכנית הראשונה שבנו לי אכלתי את התפריט ההוא שכתבתי לך הודעה לפני,ועכשיו חשבתי לשנות כך,תגידי לי אם זה נכון בכלל לעלות את הכמות הקלורית,(בשביל לראות תוצאות),ועם כן איך זה בבוקר:כוס פיטנס מדגנים מלאים ללא סוכר+כוס חלב בארוחת עשר:פרי בצהורים:Fוס אורז מלא+חזה עוף+כפית שמן+שתי ירקות(מלפפון,עגבניה) לפני אימון,תפוח אחרי האימון:לחמניה מחיטה מלאה+ביצה+גבינה צהובה+כפית שמן+שתי ירקות לילה"יוגרט 1 וחצי אחוז בעצם מה ששינתי בתפריט זה את הארוחת בוקר והארוחה אחרי אימון(גם כי האימון יוצתר קשה לדעתי) וגם לעלות טיפ טיפה בקלוריות מה את אומרת על כך?????? סליחה על האורך ,אשמח אם תעני לי.!

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• כמיטב יכולתי

ענת פלדמן
    13/11/2008

1. את נהנית מהאימונים וזה מצוין. את במודעות למה שאת עושה וזה נפלא. את צעירה, רזה ומטפלת בגוף שלך.
    2. למה את חושבת שאת מוציאה כל יום יותר אנרגיה?
    3. האם את יודעת מהם אחוזי השומן בגוף שלך? שלחי לי מייל ואעביר לך מחשבון בנושא
    4. לא ברור לי מה זאת אומרת להעלות את כמות הקלורית. לאכול יותר? את הרי לא רוצה להשמין. התוצאות שאת תראי אם תאכלי יותר ממה שאת מוציאה הן עליה במשקל.
    5. מה המטרה שלך: להוריד את הבטן הקטנה? לפתח מסת שריר? בשני המקרים הגנטיקה משחקת תפקיד חושב ביותר. הבטן לעיתים קשורה למבנה הגוף - לכן אחוזי השומן בגוף יעזור לי. שרירים: אפשר לעצב אותם בהחלט, להבליט, עד גבול מסויםץ
    6. האוכל נראה מאוזן ונכון בשבילך. הרעיון באימונים עצימים יותר כשאת עובדת קשה על השרירים זה לאכול נכון ולא יותר. כלומר פחממות כמו שצריך לפני האימון ושילוב של פחממה וחלבון אחריו. זה נראה בסדר גמור. האם את שותה מים?
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך.

עינב
    13/11/2008

שלום לך,תודה על ההודעה, כמובן שאני לא רוצה לעלות למשקל שהתכוונתי שנאי מוציאה יותר אנרגיה לדעתי זה כי עכשיו אני עושה כל יום חצי שעה אירובי במקום יום כן יום לא 40 דקות התפריט נשאר אותו דבר רק במקום בערב לאכול 4 פרוסות לחם קל החלפתי לפיתה מקמח מלא,זה בסדר? ובבוקר במקום שתי פרוסות לחם קל החלפתי לכוס דגנים מחיטה מלאה מה את אומרת על כך? ולגבי המים,ברור...ששותה והמון,לפחות 14-15 כוסות מים ביום וכן אני דיי משתדלת לשמור על הגוף שלי,בעקיר אחרי מה שעשיתי לו לפני שנתים בערך,עם דיאטות קיצוניות השריר שלי נורא ירד פיתחתי לעצמי הפרעות אכילה ולא אכלתי המון זמן,אני נורא רוצה להחזיר לעצמי את המסת שריר חזרה,כמובן שעכשיו הכל בא אך ורק ממחשבה של ראש ב-ר-י-א!!!! אחוז שומן שלי בגוף לא חושבת שהוא כזה נמוך(23) מעונינת להוריד..ולעלות במסת השריר למרות שאני מאוד מרוצה מהגוף שלי,אבל ההיתי שמחה לבטן קצת יותר חטובה:))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    13/11/2008

זה בסדר, המים כמובן מצוין, ברכות על הבחירה בדרך חיים בריאה ואכילה מאוזנת. זהו מסר חשוב לדבקות בחיים, נפש בריאה בגוף בריא. יישר כוח!
    כן, עם הזמן בקצב הזה ירדו אחוזי השומן. את בתהליך, המשיכי כך, את עושה נכון ומקשיבה לגוף שלך וזה מה שחשוב באמת. כל השאר מגיע בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני יקבל תוצאות ככה?
    עינב
    12/11/2008

בת 17,גובה 1.65,משקל 54,אני רזה אך מעונינת להוריד באחוזי שומן עושה ספורט כל יום,חצי שעה על ההליכון במהירות 7.2 על שיפוע 6+חצי שעה כוח+יום כוח יום פילאטיס,עובדת על קבוצות שרירים שווה לגבי התזונה בוקר:שתי פרוסות לחם קל+גבינה צהובה 5 אחוז עשר:פרי צהורים:כוס אורז+200 גרם חזה עוף+שתי ירקות+כפית שמן לפני אימון:תפוח אחרי אימון:4 פרוסות לחם קל\כוס דגנים+ביצה\קופסת טונה במים\4 פרוסות פסטרמה|שתי כפות גבינה לבנה\גבינה צהובה+מנצת שומן=טחינה\זית וירקות טריים. לילה:יוגרט 1 וחצי אחוז רוצה לעלות טיפה גם במסה בקיצור גוף עם פוטנציאל:) יש לכם אולי דרך להמליץ לי על תפריט בסגנון אחר בשביל להגיע לתוצאות יותר טובות? אודה לכם,

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני יקבל תוצאות ככה?

הוספת תגובה

• לולי, יופי של מודעות

ענת פלדמן
    12/11/2008

אכן בדרך הנכונה להפחית באחוזי השומן. אני מציעה לך להכנס לאתר שלי ולראות כמה תפריטים לדוגמא, יש שם קישורים לאתרים אחרים, כולל מחשבוני תזונה ועוד. זה נותן רעיונות נוספים לגוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אני צריכה לעשות בשביל להרזות ?
    ..........
    12/11/2008

אני שוקלת 49 או 50 והגובה שלי 1.58 אני לא כל כל שמנה אבל יש לי טיפה בטן והרבבה צדדים , מה אני יכולה בשיבל להרזות שם (בצדדים ) ? איזה כושר גופני לעשות ? אני עושה בבית ספורט כמו מסובבת חישוק 10 - 5 ד'ק ולפעמים עושה אירובי .. ומה אני צריכה לאכול ? ירקותת זה טיפה נמאס , תוכלי לעשות לי תפריט ? אשמח אם תעזריי לי ענתת אני מאוד הודה לך ( : ( :

הוספת תגובה

• נוינוי

ענת פלדמן
    12/11/2008

את נשמעת צעירה מאד. בת כמה את? זה טוב שאת מפתחת מודעות ושואלת שאלות חכמות מגיל צעיר. הרעיון בהרזיה זה לאכול פחות ממה שמוציאים. אני מזמינה אותך גם לגלוש קצת באתר שלי ולקבל הסברים על מה קורה לנו בגוף בפעילות למשל, סוגי תפריטים ועוד.
    מה צריך?
    פעילות אירובית (כל מה שאת אוהבת - שחיה, ריצה, אירובי) של לפחות 40 דק',
    פעילות אנאירובית של תרגילי כוח בסיסיים
    אכילה נכונה ומאוזנת. את יכולה לרשום לי מה את אוכלת -
    ונמשיך.
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר ותזונה בחורף
    עדנה
    12/11/2008

איזה פעילות עדיפה בתקופת החורף בגיל 60 פלוס? חשק לצאת מהבית אין כל כך, ומגוון הפעילויות מצטמצם. בחורף גם נוטים לעלות במשקל.. איך כדאי לשמור על הכושר בתקופה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    כושר ותזונה בחורף

הוספת תגובה

• יש

ענת פלדמן
    12/11/2008

קלטות שאפשר לעשות בבית מול הטלויזיה. בחרי לך משהו שמתאים לך, את יכולה להסתכל בסטימצקי למשל, או להתקשר ולשאול מה יש להם במבחר לחזור אלי ונחליט ביחד. כדאי בהחלט גם להכניס למודעות יתרה את עניין התזונה כי בחורף נוטים להוציא פחות אנרגיה. גם על זה נוכל לדבר אם תרצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאמן אך חסרים הקוביות
    אריאל
    11/11/2008

שלום וברכה, הייתי רוצה לשאול אם כי עדיין לא ברור לי מה עלי לעשות על מנת להגיע לאותו חלק נחשק בגוף האדם(לפי דעתי לפחות) הקוביות..אני בן 16 ואני מתאמן בצורה קבועה,אני רץ 3 פעמים מהשבוע 6-7ק"מ כל פעם בקצב נאה של 30-36 דק' אני מרים משקולות ועושה תרגילי בטן. התזונה שלי בנוייה מ3 ארוחות,בוקר צהריים וערב. אני אכן שם לב לשינוי בגוף מהזמן שבו הייתי במכון כושר ועתה,אולי כי הגברתי את המאמץ,אני מתמיד באימונים ומתאמץ בהתאם. אך עדיין אני לא מגיע למטרה שלי,והיא בטן שטוחה-קוביות..מה עלי לעשות עוד...אולי יש משהו שפיספסתי במהלך כל האימונים הייתי רוצה תשובה לשאלה זו,אני באמת לא יודע מה חסר לי כרגע אולי באמת אני צריך להתאמץ יותר אני פשוט מתוסכל לראות חברים שמתאמנים חצי שנה ויש להם בטן שטוחה וכמעט קוביות,ולי לצערי לא.. ברוב תודוץ,אריאל

לקביעת תור
    סגירה
    מתאמן אך חסרים הקוביות

הוספת תגובה

• הי אריאל

ענת פלדמן
    11/11/2008

עניין הקוביות הוא גם גנט, וצריך לקחת את זה בחשבון.
    האם אתה יודע כמה אחוזי שומן יש לך בגוף?
    מה אתה אוכל מבחינת הרכי המזון?
    האם אתה משנה עצימות בתרגילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ

אריאל
    11/11/2008

אני אבדוק את עניין אחוזי השומן בקרוב אני אוכל בדרך כלל כריך ותה בבוקר בצהרים אני אוכל בשר עם מספר ירקות ואיזשהו סוג של קטניות ובערב פירות או אולי איזה מעדן BIO אני כן מעלה את העומס.. אולי אני צריך לעשות יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המממ

ענת פלדמן
    11/11/2008

אחוזי שומן מאד יעזרו כאן, כדאי לדעת. שלח לי מייל ואשלח לך מחשבון של איך למדוד. נמשיך משם. אני לא אהיה זמינה הערב להמשיך ולענות אז נמשיך מחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי הנה זה

אריאל
    12/11/2008
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחתי

ענת פלדמן
    12/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי בדקתי

אריאל
    13/11/2008

17% בקירוב... תאמת זה לא אומר לי הרבה...לפי המדדים באתר אני מתחת לממוצע אך לפי דעתי יש מקום לשיפור-ובצורה ניכרת אני מתאמן חודש בתוכנית הזו(3 פעמים ריצות ארוכות(7-6 ק"מ) ו3 אימוני כח(משקולות וכו')) אולי שפוט להתמיד ולחכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אטל
    13/11/2008

הייי ענת איך בדיוק בודקים את האחוזי שומן אני גם רוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות מדוייקות

ענת פלדמן
    13/11/2008

עושים במכונים מיוחדים, לי בסטודיו יש קליפר אלקטרוני שהוא קרוב לתוצאות אמיתיות, מה ששלחתי לאריאל זה מחשבון שנותן מענה אינדיקטיבי לפי מדידות. שלח לי מייל ואשלח לך את המחשבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענת

אטל
    14/11/2008

האמת שאני לא מבין איך אפשר לבדוק את זה באינטרנט כי זה אמור להיות במגה לפי מה שידוע לי אבל אני ישמח [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 17 אחוזים

ענת פלדמן
    13/11/2008

זה בסדר, אבל יש בהחלט מקום לשיפור. אתה יכול לרדת לכוון ה -13, 14 ואולי פחות. יש מצב שאז הקוביות נראות לעין. איך עושים את זה? כן, להמשיך. זה לוקח זמן. להקפיד על האוכל, בעיקר דגש על הדברים הבריאים ולהמשיך בתכנית ה"בריאות" שלך. בהצלחה, המשך לעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מצב שגם אני מקבל? :)

אבי
    13/11/2008

[email protected] אני מאוד ישמח למחשבון שמודד אחוזי שומן אם זה אפשרי כמובן. תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שולחת. זה באמת מחשבון חביב

ענת פלדמן
    13/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה בגיל מבוגר
    יעקב
    11/11/2008

אני בן 73. עד לפני שנתיים נהגתי לרוץ כחמישה קילומטר כמה פעמים בשבוע. אני רוצה לחזרו לרוץ. אין לי בעיות בריאות מיוחדות אני נוהג להתאמן כל יום במכון כושר ובהליכות.האם מומלץ לרוץ בגילי.

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה בגיל מבוגר

הוספת תגובה

• עד 120

ענת פלדמן
    11/11/2008

התחל בהדרגה, רצוי אחרי בדיקות תקופתיות, בעיקרון אתה בהחלט יכול לרוץ. בריאות והצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה בגיל מבוגר

עופר קיס
    11/11/2008

יעקב שלום
    הבעיה בריצה היא גם אורטופדית וגם קרדיווסקולארית
    התחל בריצה ל 20-30 מטרים והליכה למרחק דומה כפול 10 פעמים ואז המשך בהליכה הרגילה
    ביום שלמחרת לך רגיל וכך העלה מרחקים בכל יום לסרוגין.
    לפני כן בצע בדיקת לב במאמץ רצוי למקסימום היא נקראת CPET בקש מהקופה או בצע
    בוינגייט או MEDIX
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת
    אלון
    11/11/2008

שלום אני בן 13.5 ואני מתאמן כמעט כל יום בכדורסל בליגה ושלוש פעמים בשבוע אני עושה תרגילים לרגליים והשאלה היא אם הם טובים. 1. סקווטים רגל אחת על מדרגה 2. לחיצת תאומים על מדרגה. 3. קפיצות על רגל אחת. 4. מדרגות. 5. קפיצות 2 רגליים שיא הגובה. תודה אלון. נ.ב. הכל בלי משקולות.

לקביעת תור
    סגירה
    ענת

הוספת תגובה

• יופי, תודה

ענת פלדמן
    11/11/2008

אז בוא נמשיך פה ובהודעה הבאה תספר לי גם מה אתה אוכל
    האימון רגליים שאתה מתאר הוא מצויין. למה רק על רגליים? אני מסכימה שאתה רוצה לשפר את הניתור. אתה מתאר סוג של אימון פליומטרי, ודאי שמעת על זה. כדאי גם לעבוד במקביל על ידים ובטן. לא חובה עם משקוליות. אפשר גם שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, הדברים הפשוטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עושה גם ידים

אלון
    11/11/2008

שחכתי לרשום אני עושה גם מתח כפיפות בטן שכיבות שמיכה וג'קסונים(יד אחורית) ומה זה אומר מה אני אוכל לפי בוקר צהריים וערב כי לא כל יום אני אוכל אותו דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז יופי

ענת פלדמן
    11/11/2008

ברור שאתה אוכל דברים שונים ומגוון, כדיא לדעת מבחינת קבוצות המזון: חלבונים, פחממות, שומנים. על מנת לעזור לגוף להתאושש, לאכול מסודר ובריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל

אלון
    11/11/2008

אני אוכל: בוקר:דגנים(שוקולד) עם חלב. בצפר:כריך עם גבינה(לא תמיד מסים) צהרים:בשר כלשהו ופחמימות (תפוא"ד אורז ספגטי) ערב:פיתה עם טונה\ביצה\גבינה ולפני אימון אנרג'י ספורט. את יכולה להביא לי דרכים לשפר את התפריט? נ.ב. אני גם דיברתי איתך מפורום תזונה אז אני ידבר מפה. והנתונים שלי(אם לא נתתי):גיל: 13.5 גובה:166 משקל:רזה מאוד!! 47 רוחב:די רחב לא ממש. מתאמן בכדורסל וכושר כמעט כל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    11/11/2008

טוב, אז חסר בתפריט שלך למשל פירות. חסרים ירקות. עדיפות לאורז חום למשל, דגנים כמו פייבר 1 או ברנפלקס שהם מופחתי סוכר. יותר דגש על חלבונים ביום של אימון. אני מצעיה לך להציץ באתר שלי יש שם תפריטים לבנים, קישורים לתפריטים מאתרים אחרים ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אלון
    11/11/2008

כמה קלוריות לפי הנתונים והגיל שלי אני צריך בערך לאכול ביום ואיזה חלבונים טובים לפני אימון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא

ענת פלדמן
    11/11/2008

לפני האימון עדיף פחממות (פסטה, אורז, לחם דגנים למשל)(כשעתיים לפני האימון) ואחרי האימון שילוב של פחממות וחלבונים (כריך עם גבינה, יוגורט עם גרנולה.) את כמות הקלוריות שאתה מוציא ביום לפי הנתונים תוכל לחשב לפי מחשבון BMR של BEOK. את התוצאה זכור להכפיל פי 1.3. הערב אני לא ליד המחשב, נוכל להמשיך מחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבישת חיטובית בזמן אימון
    מזי
    10/11/2008

שלום, מזה כמה חודשים שאני עוסקת בפעילות גופנית, הליכה-ריצה על הליכון, ואלפטיקל. ותמיד תמיד הקפדתי ללבוש חיטובית. (חגורת בטן) היום עמדתי מול המראה, במקלחת - ולא הייתי מרוצה מישבני המדובלל. זה הפליא אותי. כי אחרי מספר חודשים של פעילות מסיבית, עם "בונוס" של הפחתת 17 קילוגרמים ממשקלי, אני מצפה לראות ישבן מוצק. לפתע צצה בי "הארה" - אולי בכלל זו היתה טעות להיתאמן עם חיטובית. אני בת 42, שוקלת 60 ק"ג. (לפעמים גם 58 ק"ג. אבל ממש לפעמים... כמה חבל) מה היא תשובתכם? תודה, מזי.

לקביעת תור
    סגירה
    לבישת חיטובית בזמן אימון

הוספת תגובה

• הי, אמשיך לענות בבוקר, תודה !

ענת פלדמן
    10/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתי הכנה

ענת פלדמן
    11/11/2008

ראשית כל הכבוד על הירידה המרשימה במשקל, האימונים והטיפול בגוף שלך.
    לא ממש ברור לי למה חיטובית מלכתחילה. זה לא הזיק, ממש לא, כלומר זו לא הייתה טעות אבל מה התועלת?. זה לא קשור לשרירי הישבן, זה בטוח.
    איך משיגים ישבן חטוב?אכילה נכונה. לא רק מבחינה קלורית אלא בעיקר מבחינת הרכבי המזון, דברים בריאים ומזינים. זה משמעותי מאד לאחוזי השומן.
    פעילות אירובית היא תמיד במקום, במיוחד אם את רוצה לרדת במשקל. לא ציינת את הגובה שלך. האם 58 זה המשקל שהיית רוצה להיות בו? אם כך, 60 זה נפלא, זה נשמע כמו משקל שתוכלי לשמור עליו יותר בקלות ועם תכנית תזונה נוחה. עדיף להשאר ב - 60 מאשר להיות בתנודתיות לא ממש בריאה במשקל. הייתי מוסיפה תרגילי חיטוב וכוח לכל הגוף, ועובדת גם הוליסטית על קבלה עצמית.
    ההליכה-ריצה והאליפטיקל הם מצוינים. האם את עושה גם תרגילי כוח בכלל ותרגילים ממוקדים לאזור הישבן?
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עושה פעילות נוספת

מזי
    11/11/2008

תודה על התגובה המהירה. המטרה בלבישת החיטוב היתה לצורך "כינוס איברים, חשבתי שזה מה שיגרום לישבני להיתמצק. טעות. טעיתי. גובהי מטר שישים. אני רוצה להישקל 55-54 ק"ג. אני יכולה להמשיך לרצות... לצערי זה לא יקרה בקרוב. כי תפסתי קצת עצלות עם ה"פרוייקט" הזה. התעייפתי. זה מאוד מציק לי. חוץ מההליכון והאליפטיקל,(גם זה כבר לא בתדירות כמו בהתחלה) אני לא עושה פעילות גופנית נוספת. אני יודעת שצריך, אי יודעת מה ממולץ וכדאי לעשות. במסגרת תקופת "פרוייקט הדיאטה" אני יכולה לעשות דוקטורט על הנושא. לצערי, אני מאוד עצלנית. עייפה מלחזור מהעבודה הביתה, למשמרת שנייה, לטיפול בשלושת בניי הקטנים.. תודה על תגובתך. הפורום מדהים מדהים מדהים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה !

ענת פלדמן
    11/11/2008

אני מסכימה שזה מאד מעייף, כאמא לשלושה קטנטנים אני יכולה לומר בוודאות שאני יודעת למה את מתכוונת. זה גם מאד קשה להתמיד, בכוח, כשזה לא ממש ב"טבע" שלך. כמה זמן אפשר לרוץ מרתון? את יודעת, את מודעת לגוף שלך, את בחורה עם הרבה הגיון. ובכל זאת עולות "החלטות מגבילות" או :"אמונות מגבילות" מדבריך:
    "אני מאד עצלנית"
    "אני יכולה להמשיך לרצות"
    הצמדות למשפטים שכאלו רק מקבעים את המצב ולא מביאים לשינוי.
    החוק הקוסמי אומר שכל מה שאת רוצה את מקבלת. הכל "מגיע לך", הכל שלך. כל עוד את לא חסומה, לא מגבילה את עצמך.
    איך משתחררים מחסימות שכאלו?
    טכניקות ב NLP ומתרפיית קו הזמן, שמטרתן הוא חיבור לתת המודע דווקא (ההגיון "לא מפריע" לתהליך. הוא מאפשר לתת המודע שלך לצוף למעלה ולשחרר חסימות ולקבל על עצמו תובנות חדשות לגבי עצמך). בסופו של תהליך קצר מאד יחסית, מאד ממוקד שעובד על ה"תכל'ס" את מוצאת דרך חיים מתאימה, נוחה, נעימה, ספורטיבית, עם קבלה עצמית. "פרוייקט הדיאטה" הוא כבד, מעייף, כך גם פרוייקט כתיבת דוקטורט. הייתי שם. כתבתי, הרציתי, העברתי קורסים של כתיבה אקדמית לתואר שני. הי, אני יודעת מה זה. מעייף ביותר. זה לא אמור להיות ככה. כל אחד מאיתנו זכותו למצוא את הקלות, הריחוף, הפשטות והאושר בחיים שלנו.
    אשמח להרחיב עוד ועוד ועוד בנושא, באהבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. נקווה שיצוץ הרגע המתאים.

מזי
    11/11/2008

אצא מהעצלות, ואחזור שוב למרץ הגדול, ההתחלתי. אני כרגע נמצאת באופוריה מהמחמאות הרבות שאני מקבלת מכל מי שאני נפגשת איתו, אחרי תקופה שלא התראינו. אז אני מרשה לעצמי לחטוא מדי פעם ולאכול יותר ממה שאני צריכה, ולעשות לעצמי כל מיני הנחות כגון: " לא נורא, לא יקרה לי כלום אם היום אני לא אעשה פעילות גופנית." הבעיה היא שאני עושה לעצמי יותר מידי הנחות כאלה.(יותר מההנחות שמקבלים עכשיו במכירות "סוף עונה"....) שוב תודה. אני יוצאת עכשיו להצביע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצביעי למועמד המתאים ביותר

ענת פלדמן
    11/11/2008

שמרי על החיוביות שעולה מתוך דבריך. טיפ קטן לדרך: נסי לומר לעצמך דברים בחיובי ובזמן הווה. בבחינת: "היום אני נחה, מגיע לי". ולמחרת: "היום אני יוצאת להליכה, חצי שעה, ככה להתאוורר". "עכשיו אני אוכלת נכון ומזינה את הגוף שלי".
    אני פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עימות אימונים
    אטל
    10/11/2008

שאלה לגבי אימונים מה עדיף הרבה סטים בעצימות יותר נמוכה למשל ב abc לחזה 16 או 10 בעצימות יותר גבוה פשוט כשאני עושה 10 בעצימות ממש גבוה כל סט עד כשל אז הגוף שלי ממתעייף לפעמים לפני השרירים ועוד שאלה האם יש טעם ביכלל להגיע לכשל כאילו שאני לא מסיים את החזרה האחרונה ועוזרים לי

לקביעת תור
    סגירה
    עימות אימונים

הוספת תגובה

• הי, אמשיך לענות בבוקר. תודה !

ענת פלדמן
    10/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה דברים

ענת פלדמן
    11/11/2008

1. זה תלוי מאד במטרת האימון שלך, אשמח לשמוע ולהרחיב בעניין. בעיקרון לניפוח עובדים על משקל כבד ומעט חזרות. וגם לא צריך הרבה סטים.
    2. תמיד כדאי להקשיב לגוף. אם זה קשה עד כדי התשה, כנראה שמשהו שם לא נכון. אני לא אומרת שלא להעלות עצימות אבל אפילו המילה שהשתמשת בה "כשל" היא כישלון ולא הצלחה. או העמסה. אז משהו שם נכשל כשאתה בכשל ושווה לעשות הערכת מצב מחודשת.
    מה קורה אם אתה לא יכול לסיים את החזרה האחרונה:
    הייתי נותנת לך סדרת אימנים מקבילה, שעובדת על הכוח האיזומטרי של השרירים. היינו להחזיק התנוחה מסויימת ללא תזוזה. זה מכניס את השריר לסוג מאמץ אחר, כך שכשאתה חוזר לאימון הרגיל שלך אתה "פתאום" כן מצליח לסיים אותו. לכן אשמח לשמוע מה בדיוק אתה עושה.
    לעת עתה: שוב, הקשב לגוף. אם זה עמוס לך מידי כנראה ששווה להוריד בעומס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כ

אטל
    11/11/2008

אמממ אין קשר זה שאני לא מסיים את החזרה האחרונה זה בכוונה בשביל להגיע לכשל חיובי ושהאימון יהיה בעצימות גבוהוככה הגוף שלי עובד במשקלים גבוהים וממש חזק ואני מדגיש את השלב האקצנטרי של התרגיל ממש והמתיחה והכל הקטע שמרוב שהאימון עצים וכל סט ככה עד כשל הגוף מתעייף לפעמים לפני השרירים כי הלחץ דם עולה ממש גבוה ואם אני עושה כמו שאמרת כאילו שאני מצליח את האחרונה לבד אז זה פחות קשה לי ביגלל זה הוספתי סטים ואני מיתאמן כבר יחסית הרבה זמן שנה ומשהו בלי הפסקות חוץ מפעם ב 4 חודשים מנוחה של שבוע אני עובד על מסה כרגע אני 83 קילו גובה מטר 80 היקף יד בערך 37 סנטימטר כאילו סבבה שני השיטות עובדות עליי טוב אבל אני חושב שהשיטה של יותר סטים בעצימות פחות נמוכה יותר טובה לי ביגלל שאני מרגיש יותר את השרירים מתעייפים מאשר את הגוף חוץ מזה שהייתי מיתאמן בעצימות גבוה הייתי עושה אולי 20 סטים בכל האימון והייתי מסיים 2 וחצי ליטר ב 50 דקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע

ענת פלדמן
    11/11/2008

שאתה מאד מודע, קשוב לגוף שלך ו"עם יד על הדופק". יישר כוח תרתי משמע. למעשה אתה עונה לעצמך על השאלה, לגבי מה מתאים ומה טוב בשבילך. אז כל הכבוד עם על זה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כו, עד כשל

אהרון
    14/11/2008

זאת מילה נפוצה בלקסיקון של פיתוח שרירים. להקשבה לגוף יש מובן הפוך בהקשר זה. אימון לצורף הפרטרופיה הוא בהגדרה אגרסיבי בגלל שהמטרה היא דסטרוקטיבית, כלומר גרימת נזק לסיב על ידי פיצוצו לצורך בניה מחדש בזמן ההתאוששות. אם לא מגיעים לכשל אחרי 8-12 חזרות לפחות בסט האחרון, האימון אינו אפקטיבי להיפרטרופיה אלא לסיבולת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה,

ענת פלדמן
    14/11/2008

ומציעה בכל זאת שלא לאמץ ז'רגון שלילי לגבי הגוף, גם אם הוא נפוץ ושמיש. כשל הוא דסטרוקטיבי, כמו שאמרת, הורס, מפוצץ, הכל נכון. כוונתי לרמה הפילוסופית, לכוחה של המילה, כל מילה וגם זו. הרי אף אחד לא רוצה להרוס את הגוף (נכון שפיזיולוגית זה נחוץ לשם בנייה והתפתחות) והמטרה בסופו של דבר היא לעבור את המכשול, להתחזק ממנו לפתח שרירים. הרשה לי לצטט את עצמי (בצניעות) מתוך מה שרשמתי בגליון מנטה האחרון: " שרירים מתפתחים רק מול התנגדות וקושי כמו שהתנגדויות וקשיים בחיינו מפתחים את הנפש. קבלו אותם באהבה והיו מודעים לחיבור המבורך בין הגוף לנפש". שורה תחתונה: השימוש במילה, גם אם היא נכונה וכולנו יודעים את התאוריה הפיזיולוגית שמאחוריה, צרמה לי, אישית. כן להקשיב לגוף במובן של אם זה מרגיש לא נכון למרות הקושי, משהו כאן לא עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישלון או לא

עופר קיס
    11/11/2008

1. אל תגיע לכישלון בכל סט אלא באחרון או שניים אחרונים
    2. מלא יומן עם התכנית שלך ומשקלי עבודה, זמני מנוחה, כמות סטים וחזרות
    3. אם אתה מתקדם במשקלים המשך. אם לא הורד קושי כיוון שאתה לא מתאושש מהאימונים
    4. נסיון וטעיה - אין אופציה אחרת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אטל
    12/11/2008

תגובה לעופר בשני השיטות עליתי במסת שריר הקטע שבעצימות ממש גבוה בכל סט הגוף שלי היה מתעייף לפעמים לפני השרירים והלחץ דם עולה גבוה והאימון בעצימות ממש גבוה אז פשוט כרגע אני עושה יותר סטים בעצימות יותר נמוכה כאילו עדיין העצימות של האימון עצמו ממש גבוה אבל לא כל סט על לכשל חיובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אטל

חיים1
    15/11/2008

סוף סוף מצאתי מישהו בפורום שמתאמן על מנת לעלות במסה, גם אני כזה בהתחלה שקלתי 64 כיום 74 אשמח עם תוכל לתת לי ביקורת על תמונות שברצוני לעלות ועם תוכל לשער בערך את היקף ידי. בבקשה ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה
    שני
    09/11/2008

עד כמה שחייה עוזרת לירידה במשקל ולחיטוב הגוף? אם אני עושה שחייה בשעות הבוקר המוקדמות ושותה רק נס קפה לפני זה יעיל? תודההההה

לקביעת תור
    סגירה
    שחייה

הוספת תגובה

• שני הי

ענת פלדמן
    09/11/2008

תודה על השאלה. אני מאד מאד בעד שחיה, כשאת שוחה נכון ומדויק, ובעצימות בינונית ומעלה את בהחלט מקבלת את "כל החבילה", גם שריפת השומנים בפעילות אירובית וגם חיטוב והחיזוק הגוף כולו תוך כדי הפעילות. זה לא ממש משנה מתי את שוחה בשביל להשיג את מטרתך, זה כן משנה מה את אוכלת, לא בהכרח לפני השחיה אלא במשך כל היום. לירידה במשקל את אמורה להגיע לאיזון קלורי שלילי. כלומר גם אם תשחי המון ותאכלי יותר ממה שאת מוציאה לא רק שלא תרדי גם תעלי. ולכן מומלץ מאד לשלב זאת עם תזונה בריאה, מאוזנת, כזו שתתרום לך את כל אבות המזון ותתן לך אנרגיה לפעילות בפרט ולכל היום בכלל, וודאי תזונה שתתרום לירידה במשקל - היינו פחות קלוריות. נס קפה עם חלב לפני השחיה זה בסדר, אם זה ממש מוקדם ואת לא יכולה לאכול כלום. אבל שוב, לירידה במשקל נצטרך להסתכל על התמונה הכוללת. ספרי, שתפי ונמשיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

שני
    09/11/2008

או.קי תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה :))

ענת פלדמן
    09/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לתזונה נכונה.
    אבי
    07/11/2008

שבת שלום. אני יודע שזאת שאלה כללית ואין תשובה ספציפית, אבל רציתי לבקש ממך האם את יכולה לעזור לי בכל הקשור למזון בדיאטה אם זה בייעוץ/'קישורים לאינטרנט/מתכונים וכ"ו אבל לא משהו מסובך בכלל, על מנת לשמור על תזונה נכונה ובריאה כי זו הבעיה המרכזית שלי. בעיקרון החלטתי שמעכשיו אני ישתדל לאכול אך ורק ממה שאני מכין ולא להסתמך על אחרים ( אמא , צבא ) ועל האוכל התעשייתי והשומני שהייתי נוהג לאכול, הבעיה היא שאני לא טבח גדול והידע שלי דל מאוד בכל הקשור למזון בריא ודיאטתי. אני משתדל לאכול כל יום באופן קבוע שתי מנות פרי בבוקר ובערב ( תפוח עץ ירוק ) כי הוא גם משביע וגם בריא וכמובן טעים, הבעיה היא כשאני מגיע לארוחת צהריים שלפי הדרך שלי זו הארוחה המרכזית ביום ( קראתי את ההמלצות שלך לאכול ארוחות קטנות אבל זה לא מתאים לי ) ואני צריך שזה ישביע אותי, אבל כל הזמן אני בחששות מסויימות שכל דבר יש ערך קלורי גבוה ולפעמיים יוצא לי לאכול ממש מעט בגלל זה. יש לי בסביבות השעה בצהריים על מנת להכין לי ארוחה ועדיף שזו תהייה ארוחה שצריך רק לחמם :) חשבתי על שניצל תירס של טבעול שאני מאוד אוהב, הבעיה היא שכל יחידה זה בסביבות ה- 200 קלוריות פלוס והיא לא ממש משביעה לכן אני מכין שניים ואז זה קצת מוגזם ברגע שאני מוסיף תוספת מסויימת. האם את מכירה עוד סוגי מזון קנוי כמו השניצל תירס של טבעול? כל עזרה וייעוץ תתקבל בברכה ,:) דרך אגב את עושה עבודה מצויינת ונותנת השראה לכולם, כל הכבוד לך על הזמן שאת משקיעה בפורום ועל התשובות המהירות והכנות.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לתזונה נכונה.

הוספת תגובה

• תודה חמוד

ענת פלדמן
    07/11/2008

זה נכון, שניצל טבעול לא ממש משביע, אבל זו לא הבעיה העיקרית שלו. הוא פשוט לא ממש בריא, מתועש וכדאי למצוא תחליף. אני גם מסכימה איתך שאתה צריך להיות שבע, וארוחת הצהרים היא בהחלט הארוחה העיקרית והיא לא צריכה להיות קטנה בכלל. חזה עוף למשל, או דג, וכוס של אורז חום מבושל וירקות מבושלים (קערה גדולה) או סלט שמורכב מעגבניה מלפפון ופלפל אדום - זו יוצאת ארוחה גדולה ומזינה. להכין אורז חום או קינואה זה קלי קלולה (כמו שאומר אחד הילדים שלי) ואתה יכול להכין את זה ממש בכמה שניות, משאירים על האש במשך 10 דק' וזה מוכן.
    בסיר אתה שם כף שמן קנולה, מוסיף כוס אורז חום או קינואה או אורז בר, [ או אפילו מערבב שיש שליש שליש ) מערבב עם כף מרק קנור או עדיף מרק "10" , מוסיף שתי כוסות מים (שתי כוסות מים על כל כוס אחת של אורז) אתה יכול להוסיף גם ברוקולי של סנפרוסט או תפזורת ירקות למרק של סנפרוסט ולהביא לרתיחה. אתה סוגר את המכסה ומעביר על אש בינונית ל - 10 דקות. מ-ע-ד-ן. יוצאת לך כמות ענקית, לארוחה אתה יכול לאכול כוס של תבשיל מוכן.
    יש לי באתר גם קישור לאתר שנותן מתכונים דיאטטים לא מסובכים, שווה לבדוק.
    לגבי מוצרים קנויים שקל להכין - יש למאמא עוף יופי של מנות שפשוט מחממים על המחבת. יש רצועות עוף או קציצות עוף. זה הכי קרוב ל"טבעי" שאני מכירה. וזה גם טעים.
    טיפיםלארוחות ביניים כיפיות: קח פלפל אדום, תרוקן אותו ותשים בפנים טונה, קוטג', זיתים. תאכל כמו כריך. זה משביע וטעים.
    אני מברכת אותך על לקיחת האחריות על חייך. זה מופלא, ומעורר השראה !! אני פה לשאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לא ולא ....

אבי
    07/11/2008

מי שמעורר השראה ומעניק תמיכה כל כך גדולה לאנשים שבאמת זקוקים לזה זו את ולא אני, אל תמעיטי בתרומתך העצומה... כנראה "שהאוצר מילים/מזון" שלי יותר דל ממה שחשבתי, כי את האמת הייתי בטוח ששניצל תירס טבעול הוא עוד איכשהו בריא ומזין אבל כנראה שטעיתי. כל פעם אני שומע חזה עוף חזה עוף כמנה עיקרית אבל אין משהו אחר חוץ מחזה עוף? מאיפה בדיוק אני יכול להשיג חזה עוף שאני יוכל להכין אותו ( האם יש קנוי כמו טבעול? ). בקשר למנת ביניים אין לי כל כך בעייה עם זה בגלל שהפירות זה כמו מנת ביניים... בכל מקרה הוספתי לרשימת הקניות שלי אורז חום וקינואה למרות שאין לי מושג כל כך מה זה. ירקות מאודים? מצטער על השאלה המטופשת אבל כיצד אפשר להכין את זה? במקרה היום שוב פעם בלת ברירה אכלתי את האוכל של אמא וכמובן שהיו תפוחי אדמה ובטטות עם אורז רגיל כתוספת אבל כמו תמיד יתווסף לזה רטבים וזה פשוט הורס הכל, מה גם שהערך הקלורי של בטטה ותפוח אדמה גבוה מאוד ככה שוויתרתי על זה היום. בכל מקרה תודה על העזרה, אם יש לך זמן וכוח אני ישמח לעוד המלצות למנה עיקרית. אני לא מחובבי דגים את האמת וחזה עוף רשמתי לעצמי למרות שאני ישמח לדעת האם אפשר לקנות קנוי :) פירות וירקות וכמובן לשתות הרבה מים זה תמיד אני ימשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן כן, וודאי

ענת פלדמן
    07/11/2008

לא ממעיטה, חלילה. אני יודעת, האמן לי, בצניעות ובלי אגו. זהו "היעוד המקודש" שלי: לעזור, לכוון, להצמיח. "הנתינה ממלאת," "שלח לחמך", "אהבה מביאה אהבה" ועוד ועוד ...
    אז בוא נמשיך:
    1. ראה הערותיו של אהרון
    2. הסתכל בסופר על המנות של מאמא עוף, לא אילו שבשקית אלא אילו שבתוך קופסא שקופה (זה נשמע לא טוב אבל זה ממש מוצלח) יש להם מבחר יפה של רצועות עוף ש"זורקים" על המחבת, או קציצות או כנפיים. זה ממש טעים ומגוון כל ארוחה. רק להקפיד על הכמות.
    3. אורז חום זה אורז שלא רוקנו אותו מהתכולה הבריאה שלו בוא נגדיר את זה כך, ובקינואה יש הרבה חלבון, זה נראה כמו פתיתים קטנטנים ומכינים את זה כמו אורז. מאד בריא.
    4. ירקות מאודים זה ירקות שמתבשלים באדים של מים חמים. אבל אל תסתבך. אתה יכול להרתיח במחבת גדולה מעט מים, לשים ברוקולי (אפשר מסנפרוסט) או תרד או שניהם להוסיף תבלון ולכסות את המחבת. עד שזה מתרכך.
    5. בטטה ותפוחי אדמה זה מצוין, תלוי איך מבשלים את זה (כלומר כמה שמן יש שם) מאד טעים לקחת תפוח אדמה בינוני (110 קלוריות) לשטוף היטב, ולשים במיקרו עם הקליפה ל 6 דקות. או 7. עד שהוא מתרכך. פורסים במרכז, שמים מעט מלח ואפשר להוסיף קוטג' או יוגורט. מעולה. כך גם עם בטטה. אחד כזה כתוספת בצהרים זה מוצלח מאד.
    6. עוד הצעות למנות עיקריות יש, אבל זה יסבך אותך. אפשר לקנות בשר טחון (התייעץ עם הקצב לגבי טריות, אחוזי שומן בבשר וכו'), קנה חצי קילו. אתה יכול להכין לך יופי של רוטב בולונז כמנה מדהימה. לבשל את הבשר על מחבת טפלון (שלא דורש שימון) להוסיף תבלינים -מלח, פלפל, שיני שום כתוש, בצל חתוך דק) כשזה עשוי להוסיף רוטב עגבניות. אני מתה על פסטריה בטעם בולונז. אפשר כמובן להכין רוטב מעגבניות ותבלינים אבל אל תסתבך. הוסף שלוש כפות של רוטב לבשר שבמחבת ואתה יכול להוסיף את זה לכוס פסטה (כוס הכוונה לאחרי הבישול). תאמר לי שאתה יודע לבשל פסטה ויש לך יופי של תחליף לצהרים. זמן ההכנה הוא קצר וכאמור ב"קלי קלולה". אני פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערות להצעה הקודמת

אהרון
    07/11/2008

כף שמן מכיל 110-120 קלוריות, אפשר לוותר. כף אבקת מרק גם כן לא רצוי, זה מוצר מתועש, סתם כימיקלים ומכיל גם קלוריות. לעומת זאת, במקום חזה שהוא בעל ערך תזונתי דל, בשל פולקה של עוף ללא עור ושומן, עם ירקות מרק(אם מסובך, הסתפק רק בבצל וגזר) ותבלינים. בנוזל הבישול , בשל את האורז\קינואה ותקבל מנה טעימה, טבעית ובריאה. אפשר להכין כמה מנות מראש ולשמור במקרר. בתאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נכון מאד

ענת פלדמן
    07/11/2008

יחד עם זאת זה די "פצ'קריי". אבי לא ממש בנוי לזה... אני יכולה להציע לו לטבל במלח, פלפל, אפילו פלפל בטעם שום, להוסיף במקביל עוד ירקות. יש אבקות מרק ללא מונוסודיום גלוטומט? (באמריקה יש...) מסכימה בהחלט לגבי כף השמן אבל אם מכל הכמות הוא אוכל רק כוס אז זה מתחלק יפה בכל הסיר... זה גם חייב להיות טעים... אהרון - תביע יותר את דעתך ותן עוד טיפים. תודות על הכל !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתפשר, עשינו עסק?

אהרון
    07/11/2008

אם זה ל3 מנות, כף שמן זה סביר בהחלט. לגבי אבקת מרק אני מחזיק בדעתי. בהגדרה, אבקה לא יכולה להיות מוצר טבעי, במקרה הטוב יש בה מרכיב טבעי אבל אחרי העיבוד המתועש עם תוספת כימיקליים. על האריזה יש רשימה די ארוכה של חומרים לא טבעים. לגבי הפצ'קראי יש משהו בזה, אבל לכל דבר יש מחיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההצעות...

אבי
    07/11/2008

אז את אומרת שכל המאכלים של הטבעול( המבורגר צמחי, שניצל תירס, ברוקולי עם גבינה וכ"ו ) להוריד מהמדף? בכל מקרה הוספתי לרשימת הקניות קינואה, אורז חום, ירקות של סנפרוסט. אני גם יתן הצצה למנות של מאמא עוף :) פסטות? את האמת תמיד נזהרתי מלאכול אותם בגלל שזה עשוי בצק... מה עם פתיתים מבושלים וגם אטריות? :( נקווה לטוב ... תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה

ענת פלדמן
    07/11/2008

בגדול לא מתה על טבעול (זה יכול להיות סלוגן לא ממש מחמיא...) . בתור ילדה אמא שלי הייתה קונה מידי פעם וזה היה טעים, אבל אכלנו את זה ברגעי חירום כשהיא לא הספיקה לבשל. זה היה נדיר. ואם אנחנו מאמצים את ססמת הדגל "הכל במידה" אז מידי פעם זה לא נורא. אם כבר קנית וזה בפריזר: שמור למקרי חירום.
    פסטות: זו חיטת דורום. שוב, הכל במידה. כוס מוכנה זה בסדר גמור, אפשר גם פסטה מחיטה מלאה אבל אני מזהירה אותך שהטעם לא מדהים. איטריות עבות כאלו זה על משקל פסטה מבחינתי וכך גם פתיתים, אם זו מנה מדודה אז תהנה. זכור שאתה גם עושה פעילות גופנית וזקוק לפחממות והגוף שלך משתמש בהן לאנרגיה.
    תקווה זה תמיד נכון, אבל החוק הקוסמי אומר שתמיד הכל בסדר. גם אם קשה זה בסדר כי כך זה צריך להיות. כי אתה לומד על עצמך, על היכולות שלך, על הכוחות שיש בך, והכל בסדר (קוסמי) אז הכל טוב :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון: מקבלת, באהבה. תודה !

ענת פלדמן
    07/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה