פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבעיה היא...
    אבי
    17/10/2008

שכיצד אפשר להחכים אם כל הזמן מצויין דעות הפוכות אחת מהשנייה, אצל חלק כתוב זה משמין וחלק כתוב זה לא משמין אלא בריא ועוד הרבה סוגים שבהן אני יכול להראות לך הפכים שונים. לכן מאוד קשה להמשיך ולהתמיד בסגנון חיים X כשאת קוראת שזה לא טוב וצריך לעבור לסגנון חיים Y - אם את מבינה למה אני מתכוון. "נחזור לעניין ה"להקשיב לגוף"? אתה יודע בדיוק מה טוב בשבילך, מה עובד ומה נכון. אין כאן דרך אחת נכונה, יש דרך נכונה בשבילך" זהו, שאני לא בדיוק יודע מה טוב בשבילי או לא, ולכן אני מנסה להתייעץ "ולהחכים" כמו שאת אומרת. אני עדיין מחפש את הדרך הנכונה להמשיך ולהתמיד בסגנון הזה ולא כל הזמן להחליף ולשנות. אני עוד לא עברתי לימודים בתחום הזה, אני עדיין חובבן כפי שאפשר לקרוא לזה בכל הקשור לתזונה ודיאטה נכונה. קשה לי לבחור במאכל מסויים ולהחליט האם זה בריא או לא, ומה הכמות המספקת שצריך לאכול ביום. אני גם לא יודע איזה מאכלים אפשר לאכול והכי חשוב לקנות ( כי רוב האוכל שאני אוכל - אני לא מכין ) ולכן אני משתדל להתייעץ ולבקש עזרה, כמובן שאני יתחיל להתעמק בזה יותר שאני יתייצב קצת בחיים האישיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבעיה היא...

הוספת תגובה

• זה נכון מאד

ענת פלדמן
    17/10/2008

זה תהליך שאתה עובר עם עצמך בשילוב עם ידע מהסביבה. בגלל זה אני מאמינה בקואוציינג, כלומר לווי אישי בניגוד לביקור של שעה אצל מומחה. וגם אז יש שינויים בגוף שלנו עם השנים. אבל אתה מפתח כזו רמת מודעות שאתה עושה אדפטציה למצבך. אני מברכת אותך על התהליך שאתה עובר בגילך הצעיר, יש כאלו שעוברות הרבה שנים עד שהם "מתעוררים" ויש כאלו שלא מודעים כלל. מה שחשוב לי מכל השיחה הזו זה להעביר אותך מצד היאוש (והתחושה המנמיכה שאתה טובע אל מול כמויות החומר ומגוון הדעות - דבר שיכול בהחלט להתיש. ) ולמקד אותך בצד של התהליך, בצד של לקיחת האחריות על גופך ועל חייך, הבחירה בבריאות והדרך שאתה עושה לקראת אחד מיסודות החיים : דע את עצמך. ואפשר עוד להמשיך: למידה שמעשירה, מגביהה, מקדמת.
    לא נגיע בדיון הזה למסקנות וזה גם לא נכון לעשות זאת, ולא אחראי.
    אשמח להמשיך לעזור, בכל מקרה :))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לתרגילים לחיזוק השכמות
    יעל
    17/10/2008

בעקבות פציעה השכמה הימנית שלי לא מוחזקת יציבה במקומה , איזה תרגילים עליי לעשות ?..אשמח לקבל תיאור

הוספת תגובה

• זה

ענת פלדמן
    17/10/2008

לא "מרגיש" לי נכון לתת לך רשימת מלאי לא אחראית כשאת אחרי פציעה. אני מאד ממליצה לך לעבוד עם איש מקצוע שמבין, שותף בהיסטוריה האישית שלך ועוזר לך לדייק בתנועות ובמשקלים, דבר שהוא כנראה קריטי במצבך.
    ובכל זאת:
    משקוליות בשתי הידיים, שכיבה על כדור פיטבול או אפילו מעל קצה המיטה עד המותן אם אין כדור ואת מתרוממת קלות עם הגב והידיים מושכות למעלה ולצדדים אפשר לשים את הידים בזויות שונות - לצדדים, לאלכסונים ובמקביל לאזניים.
    בעמידה שפופה: יד אחת נשענת על מושב הכסא, יד אחרת אוחזת במשקולת ומעלה את המרפק לאחור ולמעלה. מחליפים ידיים
    עמידת פיסוק נוחה, ברכיים כפופות מעט בטן מחוזקת וטוסיק מכווץ ידיים מביאות את המשקולות מקדימה לאחור ברוחב השכמות
    לאורך כל התרגיל כווני את המחשבה לכוון השכמות, דמייני כיצד את מחזקת את השכמה, גם אם את לא ממש בקיאה בתמונה האנטומית שלה, דמייני את עצמך חזקה יותר, בריאה יותר. מיקוד המחשבה על האזור שעליו את עובדת הוכח כמשפר את תוצאות האימון. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצות בקשר לאכילת פירות.
    אבי
    17/10/2008

כן, זה שוב פעם אני, מצטער על ההפרעה. אמא שלי קיבלה היום משכנה ספר "רזה מתמיד" של הארווי ומרילין דיאמונד, והחלטתי להציץ בו והופתעתי לגלות שאני כבר באמצע הספר, וזה למרות שאיננו קורא ספרים בכלל. הדגש העיקרי בספר ( עדיין לא סיימתי ) זה על אכילת פירות, כמו כן גם על כל המערכת העיכול וחילוף החומרים ( צויין פה שלא מומלץ בכלל לאכול פחמימות וחלבונים ביחד, שלא נדבר על מוצרי חלב ובשר אבל זה פחות רלוונטי ). את הדגש שרציתי לשאול אותך זה על פירות. בעיקרון אני חובב תפוחים ירוקים ופירות בכלל, הבעיה שכל הזמן הפריעה לי זו הקלוריות וספירתם וזה קצת הרתיע אותי. קראתי לא פעם ולא פעמיים כמה פירות חשובים באינטרנט אבל תמיד הזהירו מאכילה מרובה של פירות מכיוון שהם עשויים מסוכר או כמה ארוחת בוקר חשובה, ולהפתעתי הרבה ( לא יודע אם זה לטובה, אני מאוד מקווה שכך ) בספר הוסבר הפוך. באותו ספר הומלץ בארוחת הבוקר לאכול אך ורק פירות או מיץ פירות, ובמילים קצת יותר בוטות אכול פירות כפי יכולתך - אך תאזין לגופך, את ההסבר לכך נשאיר ליום אחר. :) מה שאני מנסה להסביר שבאינטרנט מוסבר שאכילה מרובה של פירות מסוכנת מאוד, ואני אישית חושש מכל הספירת קלוריות ( כל פרי זה בסביבות ה 70-120 קלוריות ) ובחישוב קל רק על הפירות אני יכול להגיע ל 500 קלוריות - כמעט מחצית מהקלוריות הדרושה. ובספר מוסבר הפוך, ואני קצת מבולבל. האם את יכולה לשתף את ניסיונך ודעתך על כל הנוגע לפירות? בעיקרון אני לא אוכל ארוחת בוקר, אבל אולי אני יתחיל באמת להכין לי מיץ פירות או אפילו 2 מנות פרי. ובקשר לקלוריות, אם למשל התפריט שלי זה 2000 קלוריות ליממה, להחשיב את המנות פרי באותו תפריט ( זה יצטרך לבוא על מרכיבים אחרים ) או שפשוט ללכת לפי הספר ולא לספור את הקלוריות בתפריט... ? תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    עצות בקשר לאכילת פירות.

הוספת תגובה

• פעם

ענת פלדמן
    17/10/2008

שמעתי שיח מעניין בין שתי נשים מלאות, שהתלוננו שהן אינן אוכלות פירות כי זה משמין. הייתי אז ממש קטנה, עם אינטוריציות טובות, וזה נשמע לי הזוי. זה אכן כך. אם אתה מכיר אותי כבר אז אתה מכיר את המשפט האלמותי "הכל במידה" זה שחוק, משומש, ידוע, יחד עם זאת גאוני. אני מאד בעד אכילת פירות. נקודה. בלי התפלספות, בלי ספירת קלוריות היסטרית (הדבר נכון גם לגבי שאר מרכיבי המזון. לא תתפוס אותי אישית מודדת כוס פסטה. אני סופרת אגוזים. הכל במידה, מקוזז בספורט, להקשיב לגוף - כן כן - שקילה פעם בשבוע. שפיות) באופן טבעי כשאתה אוכל פרי זה בא על חשבון משהו אחר. למשל בארוחת 4 אתה אוכל פרי ולא חטיף אנרגיה. ברור לשנינו מה עדיף.
    אם אתה לא אוכל ארוחת בוקר אז פירות חתוכים זה נפלא. מיץ עדיף פחות אבל עדיף על כלום. אשמח להרחיב גם על שאר השאלות שצצות בהודעה שלך, כשתרצה.
    שורה תחתונה: בגדול לא לספור קלוריות אחת לאחת אבל כן להיות מודע למה שנכנס לגוף. לפעמים התהליך הטבעי הוא ספירה קלורית באמצעותה מקבלים המון ידע ומודעות, ועם הזמן זונחים את הספירה כי הידע קיים ואז התכנית נשארת לכל החיים.
    אני יכולה להרצות על זה שעות אז תודה על שאלותיך הממוקדות
    אני פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אבל ...

אבי
    17/10/2008

קודם כל תודה רבה על המהירות ותשובתך הכנה. אכן כן, אני מכיר את "הכל במידה" ולכן רציתי להתייעץ יותר בקשר לפירות על מנת לא לעשות טעויות. בעיקרון יש קצת-הרבה הבדל בין "הכל במידה" לבין "אכול כשאתה מרגיש רעב בבוקר", מכיוון שהכל במידה זה בסביבות ה 2 מנות פרי ביום, ואת המנות פרי הללו לפי הספר זה רק בארוחת בוקר - וזה במקרה הטוב. לא יודע אם קראת את הספר אבל בעיקרון הוא לא מעודד ספירת קלוריות או התמקדות בדיאטה אלא בתזונה נכונה ואורך חיים, ומטרת הפירות זה ניקוי הקיבה מרעלים מכיוון שזה מספק מים וכ"ו, כמובן שצריך לדעת מתי ואיך לאכול את הפרי... בכל אופן לי זה נשמע הזוי כפי שזה נשמע לך שפירות זה משמין, מצד אחד אומרים שזה משמין ומצד שני כתוב שזה בריא ועוזר לעיכול ולניקוי הגוף מרעלים וכל השטויות הללו, ואפשר לאכול כמה שרוצים השאלה זה מתי ואיך... אני פוחד להגיע למצב של אכילת 5-6 מנות פרי ואף יותר ובסוף להשמין מאכילה מיותרת ( זה שאני אוכל פירות לא אומר שאני יפספס את הארוחה העיקרית - שהיא צהריים ). דרך אגב מה דעתך בכל הנוגע לעיקרון הצירוף הנכון בארוחות, כלומר לא לערבב בארוחה גם חלובנים ופחמימות ביחד וכ"ו.. כי בדרך כלל אני נוהג בצהריים לארוחה ארוחה מלאה וטובה שזה מנת בשרית ותוספת, פה כתוב שעדיף להפריד ביניהם. בכל אופן סליחה על ההפרעה ותודה על הזמן. אני כנראה ימשיך לקרוא את הספר. קצת אבסורד ש 19 שנים בקושי הצלחתי לסיים 5 עמודים בקריאת ספר, ודווקא ספר דיאטה אני מצליח - ממש שיא. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :))

ענת פלדמן
    17/10/2008

אולי לא הגעת לספרים הנכונים. אני יכולה להפנות אותך לכמה מרתקים באמת ומבטיחה שאין בהם מילה אחת על דיאטה...
    את "רזה לתמיד" קראתי לפני עידנים. דבריך מרעננים בגדול את זכרוני. זה שאני לא ממש זוכרת אומר משהו, כי ספרים משמעותיים אני יכולה לדקלם גם אחרי שנים... בנוסף לספר זה יבואו אחרים שיאמרו דברים אחרים, תמיד כדאי לקרוא ולהרחיב את הדעת וכמו שמהנחה שלי לדוקטורט הייתה אומרת - אתה רואה את הדלת הזו משמאל? אז זהו, שפתח את זו שמימין. כלומר גם אם זו לא הדרך שלך כדאי להיות מודע למה שיש מסביב.
    פירות: עד 4 ביום- סבבה. אם בתפוח בינוני יש 60 קלוריות ובאפרסק אפילו פחות אז לך על זה !! הפירות עשירים בויטמינים ומינרלים, אכול אותם על קליפתם (את אילו שאפשר) ורחץ היטב בסבון. לא משנה מתי אתה אוכל, אפשר בבוקר, אפשר כארוחת ביניים, אפשר כארוחת לילה, אפשר אחרי אימון.
    צירופים: מצד אחד לאכול בשר עם תפוחי אדמה מאד מכביד על הקיבה ועל העיכול. אז כביכול זה לא מומלץ. מצד שני זה משביע
    מצד אחד מומלץ להפריד פחממות וחלבונים, מצד שני אם תבדוק את התויות על המוצרים השונים - כולם מכילים מידה מסוימת של פחממות וחלבונים. קשה מאד לצאת מזה...
    שוב, הכל תלוי בכמויות. תפו"א בינוני וחזה עוף אחד בשילוב עם ירקות טריים זו ארוחה מצוינת. אפשר להחליף הבשר במנת דג, רצוי לגוון ובעיקר להנות.
    המשך בקריאה, רענן את זכרוני אם אתה זקוק לי לשאלות נוספות :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבטיחה לך שאקרא את הכתבה

ענת פלדמן
    17/10/2008

והרשה לי להיות הפולניה שאומרת "אמרתי לך". הספר חביב אך אינו תורה מסיני ויש הרבה ספרים אחרים. ויש המון תזונאים. ויש המון דיאטות. ומה שאמור להוציא אותך מהיאוש זו השורה התחתונה שבסופו של דבר זה מאד אישי. למישהו מתאים פירות בבוקר, למישהו מתאים בלילה. וזו רק דוגמית. הגוף והנפש זו מכונה מורכבת ומסועפת וספר כזה או אחר אינו יכול להיות אלא המלצה בלבד.
    נחזור לעניין ה"להקשיב לגוף"? אתה יודע בדיוק מה טוב בשבילך, מה עובד ומה נכון. אין כאן דרך אחת נכונה, יש דרך נכונה בשבילך. במשך הזמן אתה לומד להכיר את עצמך טוב יותר, בטיפול אני קוראת לזה "להתחבר לעצמך" ואתה יודע הכי טוב. המשך לקרוא, להחכים, לאגור ידע, ולאכול כמו שבריא לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי

ענת פלדמן
    17/10/2008

כתבה מעולה, תודה על ההפניה, מסכימה עם כל מילה וכך פועלת עם הלקוחות שלי.
    שוב אחזור על הדברים: זה מאד אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת,
    מיטל
    17/10/2008

הגובה שלי הוא 1.60 אז מה המשקל הרצוי? אני אוכלת את הסדוויץ עם לחם מקמח מלא.. ואני משתדלת לשתות 6 כוסות מים ביום. אני לא כ"כ אוהבת פירות... אני בקושי אוכלת פירות אולי לפעמים תפוח או תפוז..

לקביעת תור
    סגירה
    ענת,

הוספת תגובה

• והתחלתי לפני שבוע..

מיטל
    17/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטלי

ענת פלדמן
    17/10/2008

אנא המשיכי להבא את השרשור הקודם שלנו, יש המון שאלות ואני לא זוכרת וצריכה לחזור אחורה... אז את 1.60 והתחלת לפני שבוע ואת רוצה לרזות. אז קודם כל - ברכות על זה שהתחלת !! כל הכבוד, המשיכי. אני לא ראיתי אותך, ואת גם צעירונת, משקל רצוי זה משקל שנוח לך בו, שהג'ינס יושב כמו שאת אוהבת, זה גם תלוי במבנה הגוף שלך. מאד בכלליות - 50 קילו. זה יתן לנו BMI של בין 19 ל- 20. כמה את שוקלת עכשיו?
    תפוח ותפוז זה מצוין. את לא צריכה יותר מזה. An Apple a days keeps the doctor away. אז תפוח כל יום ולא לפעמים. נסי לשתות יותר מיים, בעיקר בימים של פעילות. ולהשקל רק פעם בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה רק פעם בשבוע?..

מיטל
    17/10/2008

אני שוקלת 68 ואני במצב גרוע... יש לי עוד דרך ארוכה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    17/10/2008

נכון. את מתחילה תהליך, חשוב מאד לבריאות שלך. ובתור תהליך זה לוקח זמן. קחי בחשבון שבשנה הקרובה את מטפלת בעניין הזה בהדרגה, בחכמה ובסבלנות. נשקלים פעם בשבוע כי על מנת לרזות קילו יש לשרוף 7700 קלוריות, וזה לוקח זמן. וגם נכנס הפן הפסיכולוגי: לא להיות "עבד" למשקל ולהתחרפן (סליחה על העברית) משקילה אינסופית מיותרת. שקילה של פעם בשבוע מכניסה אותך לרוטינה "שפויה" שקל להתמיד בה לאורך זמן, והכוונה - לכל החיים. את במצב מצויין כי הנה, לקחת את עצמך בידיים ואת מתחילה תהליך נפלא של בריאות. בהצלחה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה שרשמתי לך שאני מתכוונת לאכול

מיטל
    18/10/2008

בסדר?.... ותודה על העידוד..[=

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וה7700 קלוריות זה כמות שנכונה לכל

מיטל
    18/10/2008

משקל ולכל גיל?.. או למצב הספציפי שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכולם.

ענת פלדמן
    18/10/2008

אצל כל אחד הקצב הוא אישי אבל בשביל לרדת קילו אחד צריך להגיע למינוס של 7700 באופן מתון ונבון בשילוב עם פעילות גופנית. מה שרשמת הוא בעיקרון בסדר, הוסיפי את הפירות, גם מוצרי חלב - סידן שמגיע ממוצרי חלב חשוב לירידה במשקל - 3 ביום זה טוב, את יכולה לגוון בחלבונים, פחממות, לזכור לאכול ירקות מכל הצבעים ואת הפירות. אני פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני יגיע למינוס כזה?!?!

מיטל
    18/10/2008

זה נראה לי בלתי אפשרי.. גם עכשיו אני בדיוק קראתי את ההודעות של "של" ואני מאוד מאוד מזדהה איתו עם הבעיה הזאת של הנפילות האלה.. היום לדוגמא אכלתי מלאאא גלידה, ואני ממש מתייאשת מזה.. וזה הורס לי הכל!!! קראתי את הטיפים שנתת ל"של"... אולי יש לך עוד עצות או משהו שאפשר לעשות נגד הנפילות האלה?.. כי אם אני לא אפול בכלל אז אני ארד יותר מהר!!(לפי ההיגיון..) מיטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילת המפתח

ענת פלדמן
    19/10/2008

היא סבלנות, אין אפס. זה תהליך, ומעל לכל זה אורח חיים. לכן אם יש "נפילה" עולים חזרה על הסוס וממשיכים. ולכן השקילה השבועית, ולכן המנה המותרת - מנת הכיף. הגלידה הזו שאכלת יכולה להיות מנת הכיף שלך, חכי עכשיו שבוע עד שתאכלי אותה שוב. אכלת, נהנית, אל תצטערי על זה עכשיו, בלי נקיפות מצפון, בלי סחסחרה של הלקאות עצמיות כי זה לא יעזור, זה רק מושך עוד יותר למטה. חזרי אל המסלול, ארוחות מסודרות, מים, פעילות גופנית. ברגע שאת מאמצת את סדר היום הזה קל לשמור עליו לשנים ארוכות, עם המעידות.
    זה נכון שזה לא פשוט להגיע ל 7700 קלוריות במינוס. וכמה זה קל להגיע ל +, נכון? אבל מגיעים לזה, עם פעילות גופנית, איזון באוכל והרבה חיוביות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רציתי לדווח..

מיטל
    20/10/2008

שלא התאפקתי ונשקלתי היום... [= וירדתי קילו!!! איזה כיף!! וירדתי למרות שאתמול הייתי בטיול ואכלתי קצת חטיפים...[= ויש לי שאלה נוספת- כמה קלוריות אני מורידה באימון ספינינג של 45 דקות בערך (והדופק נע בין 170 ל180 כמו שכתבתי לך לפני כמה זמן...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש !!!

ענת פלדמן
    20/10/2008

אני מאד שמחה, כל הכבוד !!! (הנשנושים זה סוג של "מנת כיף", עכשיו את חזרה בשגרת הבריאות...) מכוונים עכשיו לירידה של חצי קילו לשבוע, השקלי שוב בעוד שבוע.
    אני נותנת לך הערכה גסה בלבד לשריפה הקלורית, 300-400 קלוריות, ואני ממליצה תמיד לעבוד עם שעון דופק.
    ברכות !!! המשיכי כך !! מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרוש תחת..
    שוקי
    17/10/2008

אני בן 24 גובה- 177 משקל- 66. מבנה גוף די רזה. משתדל לעסוק בספורט פעם פעמיים בשבוע. אירובי ואנאירובי. הבעייה שלי טמונה בישבן. העניין שהוא ממש ממש קטן. כמעט ואין לו נפח ונוכחות או שבעצם כמעט והוא לא קיים. זה נראה מצחיק, כאילו זה מין המשך של הגב ,ללא כל קימור. מעבר לחוסר האסטתיקה (כל מכנס שאני לובש. ניתן מייד להבחין בחלל הריק שיש מאחורה) אני מוצא קושי רב למצוא זוג מכנסיים שיתאימו למידותיו. כל מה שאני לובש נופל ממני מייד כי הרי אין מה שיתפוס אותם. בעצם בלי חגורה טובה בסביבה אין לי סיכוי ללבוש שום מכנס. האם ישנה דרך כלשהיא. בעזרת שילוב של תזונה מאוד מסויימת ותרגילי כושר מסויימים לגרום לגוף שלי להעביר לישבן שומן . כל מה שאני רוצה זה ישבן עם יותר נפח. בקשר לעיצוב שלו זה כבר יבוא בהמשך.. אני כבר די נואש בנושא.. אודה על כל עזרה ועצה.

לקביעת תור
    סגירה
    דרוש תחת..

הוספת תגובה

• שוקי

ענת פלדמן
    17/10/2008

כמו שאין ירידת שומנים נקודתית (לכאלו שמבקשים לרזות רק בטוסיק) כך אין עליית שומנים נקודתית, במקרה שלך. כלומר אם אתה מעלה במשקל, באמצעות תזונה (הכנסה קלורית גדולה מהוצאה קלורית) אנחנו לא יודעים איך יתפזר השומן בגוף. הספורט שאתה עושה הוא מצוין לבריאותך באופן כללי, המשך. אפשר לעשות תרגילים לירכיים ולישבן (סקווטים) אני לא יודעת עד כמה זה ישנה מעבר ללחזק את האזור. זה כנראה מבנה הגוף שלך. אני יכולה לומר לך לקבל את עצמך כמו שאתה אבל אני יודעת שזה לא עובד ככה. כי בינתיים אתה לא מרוצה מהמצב. יש לי כלים לעזור במצבים כאלו, ואשמח לעזור, לצערי לא על דפי הפורום. אבל זה הכוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו..

שוקי
    17/10/2008

1.לא הזכרתי זאת אבל אני סטודנט. יכול להיות ששעות ממושכות של ישיבה משפיעות על מבנה וגודל הישבן? 2. האם עבודת תרגילים ממוקדת על האיזור לא תשרוף את השומנים המעטים שיש לי בישבן. ואז בעצם אני אשיג את התוצאה ההפוכה והוא יאבד עוד נפח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    17/10/2008

התשובה על שתי השאלות היא "לא". ארחיב.
    1. לא, זה לא משפיע על מבנה וגודל הישבן. כבר סיימת את הגדילה שלך, השלד כבר מעוצב. בסוגריים אני רק מקווה שאתה יושב נכון גם מבחינת גובה הכסא והשולחן על מנת לשמור על הגב שלך.
    2. שוב, אין המסת שומנים נקודתית ולכן עבודה ממוקדת תחזק את השרירים אבל לא תמיס את השומן. אילו שתי רקמות נפרדות לחלוטין. תרגילים ממוקדים לישבן עם משקולות למשל (לעבוד בהדרגה, עם השגחה ומודעות) יכולים להעלות במסה. עד כמה זה ישנה? קשה לי לצפות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    יוסי
    17/10/2008

ענת שלום! מה את אומרת על כדורים של אומגה 3? כדאי לקחת את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• למה?

ענת פלדמן
    17/10/2008

יש לך חסך מהתזונה שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי

ענת פלדמן
    17/10/2008

אני מזמינה אותך להציץ בשרשורים של "תזונה ודיאטה" מלפני כמה חודשים. לך לשם, לחץ על "חפש בפורום" מימין רשום "אומגה 3", ושזה יהיה מלפני שנה נניח (יש כמה אופציות, לחץ על "שנה", ושזה יהיה גם בכותרת וגם בהודעה. כשתיכנס תבין. ואז תמצא את כל השאלות והתשובות (המדהימות, של אהרון במיוחד) לגבי אומגה 3.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצות סדירות
    יוסי
    17/10/2008

אני רץ שלוש פעמים בשבוע (שבעה ק"מ בכל פעם). הריצה הינה על מסלול אספלט. האם יש סכנה לפגיעה בברכיים או בגב?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצות סדירות

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    17/10/2008

התשובה היא לא. נעלים טובות?
    אם כואב במהלך הריצה -להפסיק
    מתיחות (!!!!) בעיקר עם סיום הריצה. חימום יכול להיות דינאמי, הליכה מהירה לפני הריצה.
    תהנה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי ישבן
    ליאור
    17/10/2008

יש לי ישבן קצת שטוח ואני רוצה להתחיל לעשות תרגילים על מנת שיהיעה מוצק יותר . איזה תרגילים עלי לעשות? תודה . ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי ישבן

הוספת תגובה

• תרגילים לישבן

ע
    17/10/2008

היי ליאור התרגילים המומלצים לחיטוב הישבן : לאנצ'ים- אתה יכול להתחיל בסטטי ואחר כך לעבור לדינאמי. לעלות רמת קושי להוסיף משקולות בכל יד . לעלות עוד רמת קושי , לשים את הרגל הקדמית על מדרגה רגל שניה מאחור אוחז במשהו מלפנים. ולהביא את הרגל שמאחור אליך לכיוון החזה ולהחזיר לאחור. תרגיל אחר לגמרי - סקוואטים .יכול עם כדור צמוד לקיר , להוסיף משקולות בידים . יכול לעבוד סקוואטים בסוואיטאשין בחד"כ. יש את כל התרגילים של הבננות שמבצעות אותם בשיעורי עיצוב -בישיבת 6 והנפת הרגללאחור ולמעלה לצדדים . אתה יכול לבצע את זה בעמידה - גם בבית בזמן שטיפת כלים לקחת את הרגל מעט לאחור . כמובן שבכל התרגילם אתה חייב לשמור על מנח נכון של הגוף - גב ישר , בטן בפנים, להוציא אוויר בזמן המאמץ . בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ליאור

ענת פלדמן
    17/10/2008

אני מצרפת תרגילים לירכיים שעובדים גם על איזור הישבן
    בנוסף: תרגיל מעולה שממקד את העבודה על הטוסיק:
    לשכב על הגב, רגליים כפופות כפות רגלים על הקרקע.
    1. מצמידים מתנית לרצפה תוך כדי כווצי ישבן - 10 פעמים
    2. מעלים אגן לתקרה מכווצים טוסי' ומורידים לרצפה. 30 םעמים
    3. משאירים אגן למעלה, מעכשיו הטוסיק כל הזמן מכווץ ומבצעים ניעות אגן לתקרה. 30 פעמים
    4. משאירים אגן למעלה, טוסיק כל הזמן מכווץ, פותחים ברכיים החוצה - כפות רגליים נשארות על הקרקע . 30 פעמים
    ברצף, ללא הפסקה, מתיחות בסוף
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380&s=ענת%20פלדמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני דווקא

ענת פלדמן
    17/10/2008

לא ממש בעד סקווטים. אם אין השגחה צמודה הלחץ על הברכיים והגב התחתון יכול להזיק. בכל אופן תודה ע על תגובה מפורטת. אם ליאור היא בת - אפנה אותה לתרגילים "שלי", אם הוא בן - הייתי משלבת את התשובות של שנינו. בנים זקוקים לתרגילים ברמת קושי גבוהה יותר. תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מירבי
    מיטל
    16/10/2008

היי, התחלתי עכשיו אימון של פעמיים בשבוע של ספינינג במשך 45 דקות ובנוסף הליכה במשך 40 דקות 3 פעמים בשבוע.בשיעור ספינינג יש לי מד דופק והדופק עומד על 170-180 אני בת 16 וחצי ורציתי לשאול אם הדופק בסדר? ואם התוכנית שבניתי לעצמי תהיה אפקטיבית להורדה במשקל?(בהתחשב שעד עכשיו לא עשיתי שום פעילות גופנית בכלל..) תודה מראש [=

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מירבי

הוספת תגובה

• הי מיטל

ענת פלדמן
    16/10/2008

לגבי שאלתך האחרונה -אם תרזי -זה תלוי מאד מאד בתזונה שלך. ואשמח שנדבר גם על זה.
    דופק אופטימלי לשריפת שומנים הוא 70-80 אחוזים בערך מהדופק המירבי, 226 פחות הגיל לנשים. כלומר 75 אחוזים נניח מ 210. נחשב: בערך 160. הדפקים שציינת הם בסדר, (אני גם לא כל כך מאמינה לפרמטרים שעל המכשירים האלו, שעון פולר אמין יותר לעניות דעתי) אם את מזיעה (ונהנית! ) במשך לפחות 40 דק' גם בספינינג וגם בהליכות אז את בדרך הנכונה, כמובן בשילוב עם תזונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי תזונה ובדיקת הדופק...

מיטל
    17/10/2008

בדקתי את הדופק עם שעון ולא מהמכשיר... לגבי התזונה אני יכולה לפרט לך מה אני אוכלת בערך ביום: בבוקר- לבן או קורנפלקס עם חלב.. 10: סנדוויץ עם גבינה ומלפפון ו2 גזרים(את הירקות אני אוכלת במשך היום) ב4 וחצי אני אוכלת ארוחת צהרים עם שוק עוף ותוספת של תפוחי אדמה או משו בסיגנון.. ובערב אני אוכלת מלפפון עגבניה (לפעמים חביתה) ו2 פרוסות עם גבינה. כדאי לשנות משהו?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטלי

ענת פלדמן
    17/10/2008

טמה הגובה שלך? מה המשקל שלך? כך נדע כמה את צריכה לאכול בשביל לרזות וגם, מה משקל היעד שלך.
    קורנפלקס: בסדר, עדיף ברנפלקס. כריך: לחם מקמח מלא, וחסרים פירות, שתי מנות פרי. את יכולה לשלב את הפירות בין ארוחת 10 לארוחת ארבע וחצ. הפער בין השעות גדול מידי. הקפידי גם על יוגורט, את שותה מים?
    מתי התחלת בתהליך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקלה בשליחה?
    ירון
    16/10/2008

לא נשלחות לי הודעות .למה ?

לקביעת תור
    סגירה
    תקלה בשליחה?

הוספת תגובה

• יכול להיות שהן ארוכות מידי?

ענת פלדמן
    16/10/2008

שלח לי למייל ואני אעתיק אותן לפורום
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    תעני לי ??
    16/10/2008

אני בן 13 ו10 חודשים ושוקל 55 ורציתי לדעת איך אני יכול לנפח את השרירים ? ( אני מתאמן על 5 ק"ג } ותוכל לומר לי כמה סטים וכמה חזרות עלי לעשות? ותוך כמה זמן רואים תוצאות ? כמה אני יכול לעשות בשבוע אימון ומתי לנוח ? ומה עלי לאכול הודה לך אם תוכל להיות יותר ספציפי והאם מותר לי לקחת תוספים ?

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• ?? יקר

ענת פלדמן
    16/10/2008

אענה לך בשמחה, אבל למה אתה לא שואל ב"כושר גופני לילדים"?
    אני צריכה לדעת גם מהו הגובה שלך
    מה אתה אוכל, זה חשוב
    האם אתה עושה גם פעילות אירובית?
    לא אוהבת תוספים, אתה לא צריך אם אתה אוכל נכון.
    מספר החזרות והסטים הוא על בסיס של ניסוי וטעיה, אתה מתחיל עם מספר חזרות מסוים (נניח 12) עם שלושה סטים ובהדרגה מעלה את המספר. גם אפשר בהמשך להעלות את המשקלים
    מתי רואים תוצאות? גם מאד תלוי, במספר האימונים, אוכל, גנטיקה
    שולחת אותך במקביל גם לאתר שלי, יש שם הסברים פיזיולוגיים, מעט תרגילים, קישורים. אתה מתחיל תהליך חשוב שכדאי לפתח מודעות, לקרוא, ללמוד, לשאול שאלות כמו שאתה עושה עכשיו..
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

לענת
    17/10/2008

הגובה שלי זה 1.76 ואני עושה לפעמים פעילות אירובית ובפורום השני ברק לא עונה לי כבר כמה ימים את יותר טובה ממנו אבל תוך כמה זמן רואים תוצאות ? ומטרה שלי זה לעלות במסת שריר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    17/10/2008

תודה. אז אתה רזה. ואתה רוצה להעלות את מסת השריר שלך. תוך כמה זמן רואים תוצאות? זה מאד אישי, בהנחה שאתה מתאמן נניח 3 פעמים בשבוע, אוכל כמו שצריך - עם כמות חלבונים מספקת, לאורך כל היום אבל גם אחרי אימון. רבע שעה אחרי זה יכול להיות גביע קוטג', או טונה, וגם שני תמרים, או יוגורט עם גרנולה. כי הפחממות לא פחות חשובות. תוך כמה חודשים של שילוב אימונים ותזונה אתה רואה תוצאות, מתחיל לראות שינוי כבר אחרי כמה שבועות. אני ממליצה לך כשאתה עושה את האימונים לחשוב על השרירים שפועלים. להפעיל את הדמיון. איך השריר מתכווץ, איך הוא גדל. מחקרים הוכיחו שחשיבה על הפעילות (ולא לצפות בטלויזיה למשל בזמן אימון) מעצימה משמעותית את האפקטיביות שלו. האם ביקרת באתר שלי? זה יכול לעזור להבין קצת תהליכים בגוף. ועוד. מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

לענת
    17/10/2008

כן אני רזה אז עד איזה משקל אני צריך להגיע בשביל שאני היה "נורמלי" ואני מתאמן אז מה אני צריך לעשות לעלות במשקל ולא לעשות כלום או ולעלות במשקל ובמסה בשרירים (כאילו לשלב ??)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    17/10/2008

אתה נורמלי לגמרי :)) אל תשכח שאתה בשלבי גדילה והתפתחות, צמחת מהר לגובה ובהדרגה הכל מתאזן. והכל בסדר ! הייתי מכוונת לעליה של עוד 5 קילו. בוודאי שלשלב. ספורט מומלץ לעשות בכל מקרה, לבריאותך הכללית, גם אם לא הייתה לך מטרת אימון מסוימת. המשך בפעילות אירובית (אתה משחק כדור רגל? כדור סל? שוחה) משהו שכיף לך לעשות. המשך עם הפעילות האנאירובית, לא חייב חדר כושר, בגילך גם תרגילים בסיסיים כנגד משקל הגוף יכולים להספיק. הם נפלאים, לא פחות יעילים, פשוטים. אני בעד. שכיבות סמיכה, סמיכה על האמות (מכיר את זה? אמות על הרצפה, מנח הגוף כמו פוש אפ ומחזיקים כמה שיותר כשהבטן בפנים והגב ישר. זה עובד נפלא על כל שרירי הגוף), סקווטים, כפיפות בטן. תרגילים לגב (שכיבה על הבטן, ידיים שלובות מאחורי הגב התחתון והגב עולה כשהראש מסתכל לאחור פעם לימין ופעם לשמאל) מתיחות.
    וכמובן האוכל. המטרה היא לאכול מספיק קלוריות, אוכל בריא, ולא ג'אנק. יש תפריט שבועי באתר שלי שיכול לתת כוון. אני פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• kgb,

לענת
    17/10/2008

את יכולה להביא לי קישור מדויק לתפרטי כי אני לא הבנתי את האתר שלך כל כך ? וכן אני מתאמן על השכיבות ומשחק כדורגל וכדורסל וגם שוחה בכל מקרה תודה! עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצד שמאל

ענת פלדמן
    17/10/2008

תראה Nutrition tips כלומר טיפים לתזונה. הכנס לשם. (אני לא ממש יכולה לתת קישור דרך הפורום, אתה יכול לשלוח לי מייל ואעשה זאת)
    אני שמחה לשמוע, גם שעזרתי וגם על פעילויות הספורט שלך שהן מצוינות לכל גיל בכלל ולגילך בפרט. :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

לענת
    17/10/2008

ניכנסתי לתפריטים ורשום לי כמה אפשרויות של קלוריות כמה לדעתך קלוריות אני צריך כאילו מהתפריט אם ברצוני לעלות במסת שריר ולעלות במשקל ? תודה על ההסברה את עושה עבודה מצויינת !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי להוסיף

לענת
    17/10/2008

זה מחולק בתוך לעוד קטגוריות במה לבחור תפריט ישראלי יום עבודה או סנדוויץ ? וזה כולל גם פעילות ספורטיבית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, נכון

ענת פלדמן
    17/10/2008

אתה יכול לגוון, גם "לערבב" עם התפריט לבנים שמופיע בעמוד של האתר שלי. אני בעד גוון אז אם אתה בבית הספר ונוח סנדויץ' או אם בערב יש ארוחה חמה בבית- אתה מבין את הראש. קח לך את כל האופציות האפשריות. כדאי להקפיד שבכל יום יהיה לך מכל אבות המזון, ובעיקר כמות חלבונים מספקת במיוחד בימי אימון. אני בכוונה לא "מכתיבה" לך תפריט כי אני רוצה שתפתח את המודעות הזו בעצמך וזה גם מאד אישי. עבור על כל האפשרויות, תראה מה בא בחשבון, מה אתה אוהב, מה אמא שלך מכינה, מה סדר היום שלך מאפשר. אם אתה רוצה אתה יכול לתת לי כמה אופציות ונמשיך משם. מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה יכול

ענת פלדמן
    17/10/2008

להתחיל מתפריט של 2400 קלוריות. שקילה של פעם בשבוע תתן לנו אנדיקציה של מה כדאי לשנות, אם בכלל. נסה לא לפוצץ את הקיבה עם אוכל, מצד שני זה מאד אישי ויכול להיות שתוכל לאכול בימים של אימון גם 3000 קלוריות. הקפד על אכילה מאוזנת, כמו שרשום. פחממות, חלבונים, ירקות, פירות. לאכול חכם לפני האימון ולאחריו.
    בהצלחה, מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע

תעני לי ??
    18/10/2008

כתוב שהתפריט מתאים מגילאי 19 ומעלה זה יתאים גם לי ?.........אפילו אם אני בן 14 (אפשר לומר)?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    18/10/2008

זה מכוון לכאלו שכבר סיימו את הגדילה. הייתי מוסיפה לך יותר מוצרי חלב ומוצרים מועשרים בסידן בכלל, אבל בעיקרון זה בסיס טוב להתחיל איתו. חזה עוף זה חזה עוף והוא נכון גם לבני 19 וגם לנערים בגילך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תעני לי ??
    18/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת מה את אומרת?
    חיים1
    16/10/2008

450 גרם פחמימות זה יותר מדי כי אתמול איכשהו יצא לי ככה אבל ביום רגיל אני אוכל 250-300 אני חושב שזה יותר מדי אבל אני לא בטוח מה את אומרת?? ועוד שאלה גבינה צהובה טוב או לא? כי יש בה חלבון איכותי שמתפרק לאט ככה שלפני השינה זה יכול להיות מצויין לא???

לקביעת תור
    סגירה
    ענת מה את אומרת?

הוספת תגובה

• זה בסדר

ענת פלדמן
    16/10/2008

הפחממות. גבינה צהובה אני מאד אוהבת, יש בה גם הרבה סידן, אבל כדאי להעדיף את ה 9 אחוזים ולא 28...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו ששחכתי

חיים1
    16/10/2008

ביום שני הזמינו אותי לאכול על האש ואמרתי יאאלה נלך ונאכל אז אכלתי 12 שיפודים חח של פרגיות ולבבות (ביחד 12 לא כל סוג) וגם 3 כנפיים והרבה ירקות וחצי פיתה, ואני רוצה לדעת עם זה יזיק כי חוץ מזה יש לי ביום שבת הזה שבת חתן של אח שלי וההורים שלי הזמינו קייטרינג ויהיה המון אוכל אורז, שניצלים (אני דאגתי שיהיה חח זה עשיר בחלבון וטעים), פרגיות ועוד הרבה סוגים לא זוכר והרבה סלטים אז חשבתי להשתדל לאכול הרבה אורז קצת פרגיות ושניצלים בעיקר מה את אומרת זה טוב ?? וגם עוד משהו אחרון אני שותה עכשיו שוקו קר בשקית ואני קצת חושב שאני מתחיל להרוס לעצמי את כל מה שבניתי ואני ממש לא רוצה את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואי

ענת פלדמן
    16/10/2008

זה יותר מידי יקירי... תקופת החגים, מוזמנים, אוכלים יותר, זה בסדר, נסה לחזור לשגרה. שניצלים? יאמי אבל מטוגן. גם האורז מבושל בדרכ בארועים האלו עם המון שמן. והוא בדרכ לא אורז מלא...
    שוקו קר בשקית, אפשר מידי פעם. שווה לחזור לשגרת האוכל הרגילה שלך ושהחגים לא יהרסו. להנות, לחגוג ולחזור לתלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת

חיים1
    16/10/2008

חח ידעתי בתוך תוכי שזה הרבה ואני ישתדל לרדת מזה וכן אני יודע שהחגים באים וביחד עם זה המון אוכל אז אני מנסה לאכול כמו שצריך ולהמשיך בדרכי. ובקשר לשניצלים כן הם מטוגנים אבל אני ישתדל לעשות יותר אירובי בגלל זה, וחוץ מזה כאמא שלי מכינה בבית אוכל וזה אז אני מבקש שתעשה לי את זה עם שמן זית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע

ענת פלדמן
    16/10/2008

למה שלא תבקש שהיא תעשה לך חזה עוף במקום שניצל? ואם היא מטגנת דווקא אין עדיפות לשמן זית, אלא לקנולה.מה שכן היא יכולה לשמן מעט את המחבת בשמן זית ומיד לשים את הבשר. אפשר גם לעשות בגריל או על מחבת טפלון בלי שמן בכלל. זה לא בגלל הקלוריות זה בגלל הטיגון...
    אתה עוד גדל ועושה המון ססורט ואפשר שניצל פה ושם, כן חשוב לפתח מודעות של מה נכנס לפה ואת זה אני יודעת שאתה עושה יופי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרגירי חומוס.
    אבי
    15/10/2008

שלום ענת, רציתי לשאול מה הערך הקלורי של גרירי חומוס ( לא חומוס תעשייתי ולא חומוס קלוי ) בערך של צלחת שלמה. משום מה אבא שלי הביא את זה לפני שבועיים ואני לא מפסיק לאכול את זה, אני מחשיב את זה כחטיף לקראת הלילה - בעיקרון לפני משחקי כדורגל/טלוויזיה במקום גרעינים. השאלה שלי האם זה בריא או משמין כמו חומוס תעשייתי, והאם אני צריך להפסיק עם זה או פשוט להוריד בכמות ( צלחת שלמה ומלאה ) תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    גרגירי חומוס.

הוספת תגובה

• הי אבי

ענת פלדמן
    15/10/2008

קל יהיה לי יותר להעריך אם תתן לי את משקל החומוס שבצלחת. חצי קילו? 300 גרם? זה ממש ממש טעים, אני מסכימה בהחלט. משמין - זה עניין של מידה, כמו כל דבר וצלחת מלאה ושלמה נשמע לי באמת הרבה - תלוי מה אכלת במשך כל היום, ואם המטרה היא לרזות.
    אז ככה: בגרגרי חומוס מבושל בכמות של חצי קילו יש 800 קלוריות, 45 גר' חלבון, 13 גר' שומן 125 גר' פחממות ו 10 דק' סיבים תזונתיים.
    נסה לשקול את הכמות וחזור אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אבי
    16/10/2008

שלום לך שוב,

זה לא בדיוק חומוס מבושל כמו שאת מתארת לעצמך, זה חומוס כמו שמוכרים בפיצוחיה שעבר את כל התהליך ( גם טיגון וגם בישול וכ"ו - אין לי מושג בדיוק ) ופשוט אוכלים את זה ככה.

בקשר לכמות אני לא יכול להעריך בדיוק את המשקל, אבל בערך צלחת רגילה ועמוקה ( בסביבות ה 70 גרגירים ). בכל אופן לא יודע למה אמרו לי שזה דווקא בריא, לי זה נשמע יותר משמין ולא בריא. התחלתי לאכול את זה כחטיף בשעות הלילה ואני מתחיל להתחרט כל יום שאכלתי את זה, בקשר לתפריט זה הוסף לתפריט הרגיל והלא בריא שלי - 2-3 מנות פרי ( תפוח/שזיף ) לפעמיים 4, ומנה עיקרית ותוספת שזה בעיקרון יכול להיות הכל, ובלי לחם כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי התמונה

ענת פלדמן
    16/10/2008

(סחתיין על הקישור) זה לא נראה מטוגן. אם זה אכן מטוגן רצוי להפחית את הכמות. אם הוא מביא את זה מפיצוחיה אז זה בדרכ לפי משקל.
    1. אין לך מה להצטער על מה שהיה, כי זה כבר קרה, ואני בטוחה שהיה לך מאד כיף ונעים לאכול את זה :) . אפשר להמשיך מפה כרגיל ולהפחית כמויות, או לא לאכול כל יום או פשוט להפסיק..
    2. לא כל כך הבנתי מה אתה אוכל במשך היום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה.

אבי
    16/10/2008

שלום לך שוב, ותודה רבה על התשובות. כנראה שאני יתחיל להפסיק עם זה או פשוט לאכול כמות מוקטנות במקום מנת פרי. לשאלתך השנייה, בעיקרון התפריט שלי חפוז ולא כל כך מסודר כי אני לא נוהג לאכול ארוחת בוקר ( כן כן אני יודע שהיא הארוחה הכי חשובה ). בעיקרון אני אוכל בסביבות השעה 12:00 בבוקר מנת פרי שהיא תפוח. בשעה 14:00 מנה עיקרית ותוספת ( יכול להיות כל מנת בשר וכל תוספת אפשרית ) שלרוב מצורף לזה רטבים לא בריאים שאני מנסה להיגמל מהם כמו חמוץ מתוק, סוייה, וקטשופ - אבל זה ממש קשה שאמא מכינה לך ואין דרך לשכנע אותה להפסיק עם זה... בשעה 16:00 מנת פרי שהיא שוב פעם תפוח/שזיף. בשעה 19:00 לפעמיים אני מתפנק לי במנגו אבל כרגיל שוב פעם מנת פרי. ולפעמיים אם אני מרגיש רעב אז לפני שינה אני אוכל שזיף. אין לי מושג מה הערך הקלורי של זה, אבל אני מתאר לעצמי עם כל הרטבים ( והטחינה ירוקה שאני מוסיף כל הזמן - אבל זה סוד ששש.. ) אני מגיע לסביבות ה 2000 קלוריות. בעזרת השם בעוד כמה ימים אני יעבוד ואז אני יבקש עזרה בהרכבת תפריט ( מעריך שזה יהייה מי 5:00 בבוקר עד 14:00 צבא, ומי 15:00 עבודה עד 22:00 ). תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזור

ענת פלדמן
    16/10/2008

וכמובן שכדאי מאד לעשות ספורט... בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    ענת
    15/10/2008

שלום, בת 38, מתאמנת כ-4-5 פעמים בשבוע בחדר כושר פעילות אירובית ומשקולות, מיד בתחילת פעילות האנארובית היום בחדר כושר הרגשתי חולשה , סחרחורות ובחילה, פעימות הלב גברו ונוסף גם לחץ בשתי האוזניים ( כמו שמרגישים בטיסה). עקב כך נאלצתי להפסיק את האימון :( מה זה יכול להיות?? יש לציין כי הקפדתי לאכול לפני האימון תודה ענת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    15/10/2008

יש לך מד לחץ דם בבית?
    את לחוצה? מתוחה? חרדה במיוחד בזמן האחרון? כיון שאני מאמינה שהפיזיולוגיה שלנו היא תשקיף לנפש כדאי במקביל לטפל גם בכך
    האם ירדת במשקל באופן משמעותי בזמן האחרון?
    ממליצה בחום בכל מקרה להתייעץ עם רופא. אוכל בהחלט לעזור בטיפול NLP ודימיון מודרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת

עופר קיס
    15/10/2008

אני מסכים.
    עליך להיוועץ עם הרופא שלך.
    בכל מקרה תורידי את קושי ומשך האימון בפעם הבאה ותריאי עם הסימנים ממשיכים. אם כן
    עליך לקבל הפניה לקרדיולוג, אל תסתפקי בהנחיות מהרופא שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות בזרועות הידיים
    טל
    15/10/2008

כחלק מהאימון אני עובד על גמישות ורציתי לעשות מתיחות של השריר (גמישות) על שתי הזרועות הידיים לאחר שאני מרים משקולות אפשר לקבל תרגילים לגמישות הזרועות והידיים לאחר אימון משקולות

לקביעת תור
    סגירה
    גמישות בזרועות הידיים

הוספת תגובה

• מתיחות

ענת פלדמן
    15/10/2008

לשריר התלת ראשי ולכתפיים: יד ימין מונחת ישרה לכוון שמאל מתחת לסנטר, יד שמאל "דוחפת" אותה בעדינות על תוך הצוואר. להחזיק 10 שניות ולהחליף יד.
    מתיחה לתלת ראש ולשכמות: יד ימין עולה מעל לראש כפופה (מרפק לתקרה) יד שמאל אוחזת במרפק ימין ומושכת אותו בעדינות כלפי שמאל
    מתיחה לשכמות שהרבה פעמים עובדות בתרגילים לזרועות: חבק את עצמך, פעם זרוע ימים למעלה ופעם זרוע שמאל.
    מתיחה לחזה ולדו ראשי בזרוע: שתי ידיים אוחזות זו בזו מאחורי הגב, כפיפה קלה קדימה והידיים עולות כלפי התקרה
    מתיחה נעימה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה