פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה...
    עידן
    23/10/2008

יש לי מבנה גוף רזה ומשום מה בבטן תחתונה מתרכז לי שומן, לא במובן של קרס אבל שומן ולכן אני חושב שגם לא רואים אצלי ריבועים כי השרירים שלי מאומנים היטב אני יודע שגם אי אפשר להוריד נקודתית מאזור הבטן אך מה ניתן לעשות להמשיך ולעסוק בריצות וכ'ו כי לא ניראלי שזה עוזר זה רק מרזה אותי עוד יותר ואני ניראה גם ככה רזה מה האימון המומלץ להוריד תבטן אני שוקל 57 1.70 חייב עזרה ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה...

הוספת תגובה

• הי עידן

ענת פלדמן
    23/10/2008

נכון, אי אפשר להוריד נקודתית מאזור הבטן.
    פעילות אירובית תמיד טוב לעשות, לבריאותך הכללית. כשאתה אוכל מספיק קלוריות ביום של ריצה אתה לא מרזה. מה שכן - חשוב מאד לבדוק מה בדיוק אתה אוכל. ההרכב התזונתי מאד משפיע על אחוזי השומן בגוף. להפחית עד אפס מאכלים מטוגנים, להקפיד על ארוחות מאוזנות ובריאות, פירות, ירקות, פשוט לאכול בצורה נבונה. בשילוב עם פעילות אירובית ואנאירובית - לכל הגוף, לא רק לאזור הבטן, אתה תראה שיפור לאורך זמן. אתה יכול לשתף אותי במה אתה אוכל ונראה ביחד איפה אפשר לשנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן
    עידן
    23/10/2008

לא מבין למה כול פעם שאני מתחיל לעשות כפיפות בטן מתחיל לי כאבים בגב תחתון מין תחושה שאני עומד התחת אחורה והבטן קדימה וכאבים בגב התחתון אני עושה יום כן יום לא שומר על עבודה נכונה עם גב יציב ועדיין כואב למה? ומה אפשר לעשות כדי למנוע תכאב ?נ.ב אני עושה חימום לפני ריצה וכו' לפני העבודה וגם מתיחות

לקביעת תור
    סגירה
    כפיפות בטן

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    23/10/2008

יכולות להיות כמה סיבות, ואם זה ממשיך שווה ללכת לאורטופד. בעיקרון כששרירי הבטן חלשים יותר הגב נוטה "לעזור" לבטן, מבצע מאמץ, ואתה חש כאב בגב. (אתה אומר שהשרירים בבטן חזקים אז אולי זה לא המקרה). סיבה נוספת יכולה להיות בכל זאת תנועה לא נכונה של התרגיל שיוצרת עומס מיותר על הגב. או שבאמת כדאי לבדוק את העניין לעומק יותר אם הבעיה ממשיכה. מתיחות כדאי לעשות בסוף, בסבלנות, גם לגב. האם אתה עובד עם איש מקצוע שמכוון אותך? ביצוע תרגילים באופן לא מבוקר יכול לגרום נזק. חלילה. שווה לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אדיר
    22/10/2008

איך מודדים רוחב כתפיים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מה??

ענת פלדמן
    22/10/2008

לוקחים סרט מדידה ועוברים מכתף אחת לשניה. זה רוחב כתפיים. למה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע

אדיר
    22/10/2008

שלוקחים סרט מדידה אבל אני רוצה לדעת איך מודדים נכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתה צריך את זה?

ענת פלדמן
    22/10/2008

העזר במישהו שעומד מאחוריך ואוחז בסרט המדידה. הוא מעביר את הסרט מקצה כתף אחת (חיבור בין כתף לזרוע) לקצה כתף שניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סתם רציתי לדעת

אדיר
    22/10/2008

עכשיו יש לי שאלה אחרת שהלכתי לדיאטנית והיא מדדה לי גובה היא אמרה 1.72 שנמדדתי בבית לפני הקיר ולפי הריצפה הייתי 1.67 איזה זה יכול להיות ומה יותר מדויק ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדירוש

ענת פלדמן
    22/10/2008

איך אוכל לענות לך על שאלתך זו? אני לא יודעת איך היא מדדה ולא איך אתה מדדת, ואני לא מכירה אותך בשביל להעריך (או למדוד בעצמי) ההבדל בין שתי המדידות משמעותי מאד. המדידה אמורה להתבצע כשאתה יחף, העקבים צמודים לקיר ואתה צמוד לקיר לכל אורכו. צריך למתוח קו מקביל לרצפה בין הקודקוד שלך לבין הקיר ואם מדדת לבד סביר להניח שהקו שאתה עשית בין קצה הראש לקיר לא היה ישר. נסה להעזר בחבר ולמדוד שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה מוזרה לפני ריצה.
    אבי
    21/10/2008

כפי שאת בוודאי יודעת ענת הייתי ילד שמן שלא עושה פעילות גופנית בכלל, ומאז שהרזתי והתחלתי לעשות מעט כושר גופני כל הזמן מלווה אותי הרגשה מוזרה לרדת למסלול הליכה ליד הבית ולרוץ, אבל כשאני מתחיל לרוץ, גם שזה דקות ספורות בעקבות הכושר הגופני הירוד שלי, אני מרגיש בעננים. אני יודע שזו שאלה מטומטמת ואפילו מצחיקה אבל ההרגשה הזו כמובן מונעת ממני לא פעם ולא פעמיים לרדת למטה ולהתחיל לרוץ ואינני יודע כיצד להיפטר מזה וזה ממש משגע אותי. אולי זה בעקבות שאני מתבייש לרוץ ליד אנשים מבוגרים שמסתכלים מה אחד כמוהו מתחיל לרוץ באמצע הרחוב, או אולי בעקבות העצלנות שבו אני חושב עשר פעמיים אם באמת כדאי לרדת למטה וללכת קרוב ל 5-10 דקות למסלול הליכה רק בשביל 5 דקות ריצה כי אני מתעייף מהר. ת'אמת זו יראה כשאלה מטומטמת ואבסורדית אבל אינני באמת יודע כיצד להיפטר מההרגשה הזאת וזה למרות שהריצה נותנת לי הרגשה כל כך טובה, במיוחד סיפוק, שסוף סוף אני מצליח לרוץ אחרי עשרות שנים שלא זזתי מטר.

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה מוזרה לפני ריצה.

הוספת תגובה

• אבי??

ענת פלדמן
    21/10/2008

אתה רוצה טיפים איך לא לאהוב לרוץ?? אני שמחה לשמוע שאתה מחפש את ההרגשה הטובה הזאת, שלמרות העבר אתה בוחר בהווה, שאתה יודע מה גורם לך אושר. מה בעצם חוסם אותך? מה יגידו ?? רוצה סטירה וירטואלית?
    או שלא ממש הבנתי מה השאלה.
    הכושר ישתפר, מהר יותר ממה שאתה חושב אפילו. חדד את הנקודה אם פספסתי משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספינינג וכושר
    ספינרית
    21/10/2008

שלום, אני משתדלת לעשות 5-7 פעמיים ספינינג בשבוע, כבר כמה חודשים. אני בשיעורים מגיעה לדפקים מאוד גבוהים. האם הגיוני שאני לא בכושר למרות שאני עושה המון ספינינג? במידה ואני לא בכושר מה אני צרכה לעשות על מנת לשפר את הכושר? תודה וחג שמח :-).

לקביעת תור
    סגירה
    ספינינג וכושר

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    21/10/2008

למה את חושבת שאת לא בכושר? זה נשמע שאת בכושר מעולה לספינינג. יכול להיות שאם היית נכנסת לשחות היה לך מאד קשה - כי את לא בכושר לשחיה... זה עונה על השאלה? אשמח להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר

עופר קיס
    22/10/2008

יתכן ואת מבצעת יותר מדי אימונים ברמת קושי גבוהה. גם ספןרטאי מקצועי מווסת את אימוניו
    אני ממליץ לך להכנס לסוגים שונים של שעורי ספינינג כאשר בחלק מהשעורים את בדופק בינוני וחלקם גבוהה.
    תהיי תמיד ערה לסימנים של אימון יתר כגון אבדן תיאבון, בעיות שינה או וירוסים תכופים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לענת
    חנה
    20/10/2008

שלום ענת, כבר כתבתי לך לפני שבועיים והתייעצתי איתך לגבי מספר השעות שאני עושה התעמלות בשבוע (10) ועל עוד דברים ועזרת לי מאוד. רציתי לשאול אותך מה לעשות כשיש לי יום בשבוע בו יש במכון אליו אני הולכת שני שיעורים ברצף אחד בעצימות גבוהה ומיד לאחריו שיעור יוגה שהוא הרבה יותר רגוע. אני יודעת ששעה אחרי אימון חשוב לאכול פחמימות וחלבונים, אז האם את חושבת שכדאי לי בחמש הדקות שבין השיעורים לאכול ארוחה כגון כריך מלחם מלא ,גבינה וירקות או לחכות עד שאני מגיעה הביתה שזה יוצא בערך שעה וחצי אחרי תום השיעור הראשון? יש לציין שהשיעורים האלה מתקיימים בבוקר אז אשמח גם להמלצה לגבי מה לאכול לפני האימון בבוקר (בערך שעתיים אחרי שאני מתעוררת). כרגע אני אוכלת לפני אימונים בבוקר תפוח ו-6 שקדים. בנוסף רציתי לשאול אותך אם ביום שאני עושה אימון רצוף של 3 שעות (בדרך-כלל בשעות הצהריים מתחילה סביב 12:30) אני צריכה לאכול משהו באמצע האימון ואם כן מה. שוב המון תודות על העצות והנכונות וכמובן חג שמח! חנה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לענת

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    21/10/2008

1. שיעור אחרי שיעור. אם את ממש רעבה אחרי האימון הראשון אז כן (אישית אני לא יכולה לאכול כלום חצי שעה אחרי אימון עצים) את יכולה גם משקה יוגורט, משהו קטן בשביל להרגיע. וכמובן מים. כשאת באה הביתה אז את הארוחה המלאה, כן. את הכריך אפשר לאכול בבוקר, כשעה וחצי לפני האימון. גם חביתה עם ירקות וטוסט בא בחשבון,או מנת ברנפלקס ויוגורט או גרנולה. ארוחת בוקר מזינה שמכילה פחממות. תפוח ושישה שקדים - לא מספיק לפני אימון עצים וודאי אם את אוכלת את זה שעתיים לפני האימון. אם חצי שעה לפני האימון כי את שוב רעבה אחרי טוסט בבוקר אז התפוח והשקדים זה מצוין.
    2. אימון של 3 שעות. תלוי מה, תלוי איך את מרגישה במהלכו. אפשרי להצטייד בחטיף אנרגיה שהוא קל לנשיאה ולקחת כמה ביסים, או כמה תמרים. זה מדהים כמה זה מרענן ונותן כוח להמשיך את האימון.
    בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה
    מירית
    20/10/2008

קראתי כי יש להמנע מהזזת הידים מצד לצד בזמן ריצה. בעת שאני רצה ידי מוחזקות בזוית ונעות קדימה ואחורה. האם דרך זו נכונה? האם עלולה לגרום לנזק כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• לא ממש הבנתי

ענת פלדמן
    20/10/2008

הכוונה שאסור מצד לצד אבל כן קדימה ואחורה? כדאי להזיז את הזרועות באופן טבעי, איך שנוח לך, אבל שימי לב:. יצא לך להביט על אצנים? הם מניפים את הידיים במקביל לגוף, קדימה ואחורה, מרפקים דוחפים לאחור וידיים דוחפות למעלה וקדימה. קל יותר לזהות זאת בריצות הקצרות. זה שומר על איזון וגם עוזר להם להרים את הברכיים לגובה. בריצות ארוכות הדבר מורגש פחות או כי מומלץ לעשות שימוש בזרועות באופן דומה. נזק? ממש לא. להיפך. את חוסכת באנרגיה, (זה יעיל יותר מהנפת הזרועות לצדדים) וממקסמת את יעילות הריצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה
    שרית
    19/10/2008

שלום, אני רוצה להירשם למכון כושר ולהתחיל לשחות בתור פעילות גופנית. למדתי לשחות כשהייתי קטנה, כך שאני יודעת לשחות (כיום אני בת 22), אבל לא שחיתי למעלה מ-15 שנה, בגלל פחד ממים עמוקים. אני רוצה להתגבר על הפחד הזה ולהיכנס לכושר. שאלותיי בנושא הן: האם שחייה יכולה גם לחטב את הגוף, מלבד הטבה עם הכושר הגופני? כמה פעמים בשבוע מומלץ לשחות, ולמשך כמה זמן (מינימום; אני מניחה ששעה אחת בשבוע למשל לא תועיל לי)? למה כדאי לשים לב כאשר אני שוחה? היות ולא שחיתי הרבה זמן, אבל אני מניחה שזה כמו לרכוב על אופניים, אני מניחה שייקח לי זמן מה "לחזור" לעצמי. על מה כדאי לשים דגש? תודה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    שחייה

הוספת תגובה

• איזה כיף !

ענת פלדמן
    19/10/2008

שחיה זה ספורט מדהים, את תהני, תשפרי את הכושר, תתחטבי,ונכון, לפחות 3 פעמים בשבוע במשך לפחות 40 דק' ואני ממליצה לשלב כמה שיותר סגנונות, בהנחה שאת שוחה אותם היטב. כדאי בזמן השחייה לחשוב על השרירים שפועלים ולכווץ אותם על מנת להתקדם יותר מהר ובעיקר לחטב את השרירים. למשל בשחיית חזה כווצי את הטוסיק, הכניסי את הבטן, לא "לזרוק" את הרגליים אלא לעבוד עם כוח. אני פה לשאלות נוספות, זה באמת לוקח זמן כי בהתחלה אולי יהיה לך קשה יותר, תעשי הפסקות, עם הזמן זה יהיה הרבה יותר קל. עשי מתיחות בסוף האימון הראשון אם כי סיכויים גדולים שיתפסו השרירים. את יכולה להתחיל עם חזה - חתירה - חזה - חתירה. מומלץ בסיום לשחות גב, אפשר גם גב קלאסי. טוב, אני יכולה לדבר על זה שעות, אני פה לשאלות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שרית
    19/10/2008

מאוד שמחתי לקרוא את התגובה שלך, עודדתי אותי קצת! אני די מפחדת, כי באמת לא שחיתי כבר שנים רבות, ואני גם מפחדת ממים עמוקים כפי שציינתי כבר (אנסה להתגבר ומקווה שהשחייה תעזור). אני קצת חוששת כי אולי באמת שכחתי איך לשחות. אבל תודה על הטיפים, הם באמת היו מועילים. כשאתחיל לשחות אני בטוחה שיהיו לי עוד שאלות ואשמח להיעזר בך. תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחי

ענת פלדמן
    20/10/2008

ליד הקיר, זה יתן לך תחושת ביטחון גם בעמוקים. אחרי שצלחת את הבריכה הראשונה התמקדי בהצלחה הזו. אמרי לעצמך "הנה, עשיתי את זה, אני אמיצה". התמקדי בהצלחה ולא בפחד. פחד חוסם משתק ומגביל. אחרי שהתגברת עליו בבריכה הראשונה שחררי, זה מאחוריך. עוד דבר: לפני שאת נכנסת למים עצמי לרגע את העיניים ודמייני את עצמך כבר בקצה השני. תהיי רגע שם בדמיון אחרי שכבר עשית בריכה אחת. תראי את עצמך מחייכת, מאושרת, גאה. המשיכי את הדימיון גם לאחרי האימון, ראי את עצמך כעבור 40 דק' צועדת לכוון המתלחות. זה לא אמור לקחת יותר מכמה שניות, האפקט - קסם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים תפוסים.
    .
    19/10/2008

הי ענת, 1רציתי לשאול אותך אם יום אחרי יום ברציפות לעשות ספורט לא טוב לי ? כי אני בהתחלה? 2השרירים מתחילים להיתפס לי זה טבעי ? מה זה אומר והאם מתישהו הם לא יתפסו ולא יכאבו? 3מה הכי מומלץ לאכול אחרי האימון שיש הכי חלבון?אני אוכל יוגורט עם גרנולה ואין כ'כ הרבה יש7.1 תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    שרירים תפוסים.

הוספת תגובה

• זה טבעי בהחלט !

ענת פלדמן
    19/10/2008

ואומר שאתה עושה עבודה טובה.. עם הזמן הם לא יתפסו, כדאי לקחת יום אחד מנוחה בין אימון לאימון, בהמשך, כיון שהפעילות שלך אינה עצימה באופן מוגזם אין בעיה לעשות כל יום. על מנת לשחרר שרירים תפוסים הכי נכון זה כן לפעול, להזרים דם לאזור (גם מסאז' אבל גם פעילות גופנית מתונה) כך שגם אם אחרי יום מנוחה עדיין תפוס, וזה הגיוני, המשך בפעילות, בהדרגה, להוריד הילוך אבל לא לנוח. שוב, עם הזמן לא יתפס לך. פעם חשבו שזו רק הצטברות של חומצת חלב בשריר (נושא שלם, נושא עבודת הגמר שלי בוינגייט...) אחכ הבינו שזה גם קרעים מקרוסקופיים בשריר (לא להיבהל !) בכל מקרה מתיחות אחרי אימון, חימום כמו שצריך וודאי היותך יותר ויותר בכושר יקלו.
    אחרי אימון - קוטג', או טונה או יוגורט. מומלץ בשילוב עם פחממה. יוגורט עם גרנולה זה מצוין, אם זה רבע שעה אחרי אימון ותוך שעה אתה אוכל ארוחה מלאה של חלבונים ופחממות זה בסדר. , קוטג' עם כריך, טונה עם שני תמרים (לא ביחד...) אפשר שתי ביצים אם לא אכלת כבר במשך היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבועים בבטן
    טל
    19/10/2008

באחת התגובות לשאלה על ריבועים בבטן רשמתם שהם השריר לא גדל לאחר זונה נכונה אימונים נכונים וכ'ו... זה גנטיקה אז השאלה שלי האם ייתכן שיש אנשים שלא משנה כמה טוב הם יעבדו וישקיעו לא יראו אצלהם קוביות בגלל גנטיקה ? אני צריך תשובה חד משמעית תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    ריבועים בבטן

הוספת תגובה

• זה נכון, אם כי לא שכיח

ענת פלדמן
    19/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    איש השאלות
    19/10/2008

את יכולה להביא לי תרגילים לבטן התחתונה ולאלכסוניים אם אפשר גם את האתר

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• הי מותק

ענת פלדמן
    19/10/2008

מצרפת שני מאמרים, בשניהם תרגילים לחלק התחתון של הבטן. לגבי אלכסונים: בתרגילים של הניעות לאחור (כשנשענים עם הגב אחורה כאילו מועכים כדור מאחורי הגב) אפשר לעשות פניות עם הגוף - פעם לימין ופעם לשמאל. תרגיל חזק מאד לאלכסונים
    האתר שלי נמצא ליד התמונה שלי בכותרת. קשה לפספס... תהנה !
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

איש השאלות
    19/10/2008

לא הבנתי איך עושים את הניעות אין לך תמונות לזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא משובץ בכתבה

ענת פלדמן
    19/10/2008

הנה, מה שאתה רואה כאן זה עם ידיים למעלה. מגביר עצימות ומשלב גם גב. זה יותר מובן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין פתית לבין פרוסת לחם.
    אבי
    19/10/2008

רציתי לשאול מה ההבדל בין פתית אורז לבין פרוסת לחם ( פרוסה לא חלה או משהו כזה ), כי מבחינה קלורית זה אותו הדבר. לפעמיים אני אוכל 2 פתיתי אורז כי זה לא ממש משביע ויוצא לי לחשוב פעמיים אם זה כדאי ולא פרוסת לחם שזה משביע יותר וגם פחות קלוריות.

הוספת תגובה

• אתה צודק

ענת פלדמן
    19/10/2008

על אף שפתית נחשב לתחליף הלחם בדיאטה, ואני מאד בעד לחם בדיאטה ! זה אפילו מפתיע שבמשקל זהה לזה של לחם יש בו אפילו יותר קלוריות. הרעיון הוא לגוון בתכנית התזונה שלך כך שאפשר גם וגם. לחם פחות קשה לנשנש בעוד שפתית - אחד הוא זניח מבחינה קלורית אבל מגיע בחבילות אישיות וקשה לעצור אחרי אחד. לשיקולך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

אבי
    19/10/2008

ברגע שלוקחים ירקות או פירות ( ניקח את התפוח אדמה ) שעוברים תהליך כמו טיגון/בישול כל הערך התזונתי שלהם נהרס ? אני רוצה כארוחת ערב להכין לי 2 תפוחי אדמה עם קצת גבינה וירקות טריים הבעיה שאני לא יודע אם זה טוב ועוזר. ומה עדיף תפוח אדמה שחומם במיקרוגל כ- 8 דקות או תפוח אדמה בתנור או תפוח אדמה בבישול במים חמים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב,

ענת פלדמן
    19/10/2008

אתה יכול לאכול תפוח אדמה לא מבושל? אז לבשל, ולא לטגן. לי יותר נוח במיקרו, זה קל וטעים מאד אבל זה לא משנה אם בתנור או במים. במיקרו אני מבשלת עם הקליפה, אחכ אפשר להוסיף מלח ומעט יוגורט מעל וזה מעדן. בעיקרון ירקות בבישול מאבדים עד 60 אחוזים מהויטמינים שלהם, חוץ מגזר ועגבניה. לגבי תפו"א זו האופציה היחידה. קח בחשבון שבאחד בינוני יש 110 קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת אבל ..

אבי
    19/10/2008

האם קלוריות זה הדבר הכי חשוב בדיאטה? אני מתכוון שמבחינה קלורית את צודקת, אבל בלחם יש חומרים לא בריאים ומשמינים יותר, לא? יש את המשפט הזה ששמעתי כל כך הרבה פעמיים ש "לחם נדבק בקיבה"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוי לא

ענת פלדמן
    19/10/2008

בוא נשבור כמה מיתוסים. לחם לא נדבק בקיבה. אם הוא היה נדבק בקיבה זה היה אפילו יתרון כי הוא היה משביע. לחם מחיטה מלאה כמובן עדיף, הוא עשיר בדגנים ובסיבים תזונתיים. ברור שקלוריות זה לא הכי חשוב, אבל לחם - הסוג הטוב - עדיף על תחליפיו. אבל שוב, אני בעד גוון. זה גם מאד תלוי בשואל. יש כאלו שקלוריות זה כן חשוב בדיאטה שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת מסת שרירי בזמן פציעה
    רונן
    18/10/2008

שלום רב למנהלי הפורום,אני בחור בן 27 גובה 173 שוקל 75 שעקב פציעה ממושכת בכתף לא יכול להתאמן,עשו לי MRI ויצא שיש לי קרע בכתף ככה שאני מושבת לגמרה,זה מאוד מתסכל כי אני רואה איך המסת שריר שבניתי יורדת לאט לאט. בזמן האימונים הייתי לוקח BCAA במינון גבוה מקפיד על 5 לפעמים 6 ארוחות חלבון ביום ואבקת חלבון לאחר אימון,כרגע מכיוון שאני לא מתאמן לא כזה מקפיד על תזונה. שמעתי שאם אמשיך לאכל חלבון במינון יחסית גבוה זה ישמור לי קצת יותר על מסת שרירי זה נכון?השאלה כמה חלבון מומלץ לאכל ביום במקרה שרוצים לשמר מסת שריר ולא מתאמנים? 2-קראתי מאמרים באנגלית שאם אקח חומצות אמינו זה גם יעזור לי לשמור על מסת שריר,האם זה נכון?ואם כבר איזה לקחת BCAA או כל החומצות האמינו?ואם כן כבר כמה לקחת ממה 3-CLA זה נכון שעוזר לשמור על מסת שריר אם לוקחים במינון יחסית גבוה? אם אתם מכירים איזו שיטה או תוסף שיגרום שהמסת שריר שלי תרד לאט יותר בזמן הפציעה מאוד אודה לכם. 4אבקת גולטמין משמרת מסת שריר?ואם כן כבר כמה לקחת? תודה על הזמן והעזרה ושבוע נעים.

הוספת תגובה

• רונן הי

ענת פלדמן
    19/10/2008

מצטערת לשמוע על הפציעה, אני מקווה שתחזור מהר לפעילות. האם בינתיים מותר לך לעשות פעילות אירובית?
    צריכה מוגברת של חלבון יכולה להיות מסוכנת, וודאי אם היא לא מבוקרת, וככלל אני לא ממליצה על אבקות, כדורים, תוספים. חלבון מהמזון שלנו תמיד עדיף. נקודה. צריכה החלבון שלך כעת צריכה להיות פי 0.8 בערך ממשקל הגוף. כדאי מאד בחוסר פעילות להקפיד על תזונה מאוזנת, על הכנסה קלורית ששווה להוצאה קלורית פשוט בשביל לא להשמין. (זו הסיבה ששאלתי לגבי הפעילות האירובית). כן, יכול מאד להיות שתהיה ירידה במסה, אבל אני מבטיחה שלך - והנה אני אפילו לא מכירה אותך - שברגע שאתה כשיר לפעילות, ובתנאי ששמרת על משקלך הנוכחי, אתה מהר מאד תחזור לראות את התוצאות שהרווחת כל כך יפה.
    בתור מי שקוראת מחקרים באנגלית, צרפתית ואיטלקית (לא, אני לא צינית) נכתבים גם הרבה דברים לא נכונים, לא מדויקים, וודאי כל התוספים מכוונים לאנשים שמתאמנים בחדר הכושר וזקוקים לתוספות כיון שהמזון שלהם דל בחלבון, מסיבות שונות. זה לא מצבך. שוב, הייתי שומרת על תזונה מאוזנת, אכילה של דברים בריאים, פחממות, שומנים, חלבונים, מינרלים, ויטמינים, מהאוכל. אם תרצה אשמח לקבל את הנתונים האשיים שלך, ונראה ביחד כמה קלוריות אתה אמור לאכול מבלי להעלות במשקל עד שתחזור לפעילות מלאה ותזכה בשרירים בחזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ענת,
    .
    18/10/2008

השכיבות סמיכה טוובת לבית החזה גם ? אם לא אז אפשר תרגיל לחיטוב שרירי החזה? תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    הי ענת,

הוספת תגובה

• וודאי

ענת פלדמן
    18/10/2008

שכיבות סמיכה מצוינות לבית החזה. אתה יכול לשנות זויות, פעם להצמיד את הידיים זו לזו, פעם להניח אותם ברוחב הכתפיים ופעם להניח אותם רחב יותר מרוחב הכתפיים. זה תרגיל מצוין כי הוא משלב כמה קבוצות שריר ואני מאד בעד.
    מתיחות
    ולשתות מים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ.
    .
    17/10/2008

הי ענת, אז אני עובד לפי המלצותיך, אני הולך ורץ 20 ד'ק במקום 10 עד 15 הליכה ו 2 ד'ק ריצה ועוד 2 ד'ק ריצה בשניה קשה לי אבל אני מאמין שזה יסתדר. שאני חוזר אני עושה כפיפות בטן פשוטות 15 סטים 3 חזרות. תרגיל גב:אני עושה אך אני לא מבין אני נשאר כמה שניות למעלה עם הראש מסתכל אחורה? למשך כמה זמן? שכיבות סמיכה:קשה את האמת ממש פעם היתי עושה את זה בשניה אני עושה 10 - 15 2-3 סטים גג. זהו לפני אני אוכל פסטה כמו שאמרת ואחרי חלבון יוגורט גרנולה או טונה ביצה וכו'... תודה רבה,אני מרגיש מצוין =]

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ.

הוספת תגובה

• יופי, שמחה לשמוע

ענת פלדמן
    17/10/2008

אתה לא נשאר עם הראש - רק עולה, פונה לאחור וחוזר למרכז ושוב עולה לצד שני. נסה 10 פעמים לכל אחד מהכוונים, ברצף.
    כיון שרק התחלת זה ברור וטבעי שמעט קשה לך, תופתע כמה מהר אתה מרגיש בכושר.
    המשך כך, כל הכבוד :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה