פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרן
    עדנית
    05/07/2007

שלום,
    אני בת 23 גוב 1.68 שוקלת בערך 52-53 ק"ג. אני עושה 5 פעמים בשבוע כ- 35-40 דק' על מכשיר ביתי אליפטיקל (סקי).
    כחצי שעה לפני האימון אני אוכלת 2 כפות אורז מלא וישר אחרי האימון אני שותה מים, ירקות ללא הגבלה ואוכלת חזה הודו. (בלי פחמימות). האם אני עושה בסדר? מה עליי לאכול לפני ואחרי האמון אם המטרה שלי זה גם לשרוף קלוריות וגם לחזק שרירים (לא לנפחם) כד י שקצב חילוף החומרים יהיה מהיר יותר.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרן

הוספת תגובה

• קרן

עופר קיס
    06/07/2007

שלום קרן
    1. אכילת 2 כפות אורז מלא לפני אימון אינה הכרחית אלא אם לא אכלתלמעלה מ3 שעות לפני האימוןוגם אז ספק אם האורז המלא יתעכל בזמן לתת לך אנרגיה לאימון - נסי בננה או מספר פירות יבשים.
    2. התזונה שלך לאחר האימון נשמעת תקינה, אם כי הייתי ממליץ להוסיף פחמימה פחות מורכבת מירקות לאחר האימון על מנת להגביר את ההתאוששות והבנייה מחדש.
    3.חילוף חומרים יעלה במקצת עקב אכילת חלבון, אך זוהי עליה זניחה.עליה תבוא רק עקב הוספת מסה שרירית, אך כיוון שאת רוצה רק לחזק מבלי לעלות מסה - כיוון זה סגור בפנייך
    4. ממליץ כן לבצע אימוני משקולות לחיזוק ועליה במסה (היא יורדת עם הגיל ושומרת מפני פציעות בגפיים התחתונות).
    בהצ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישו פה יש תוכנית נכונה של הסדר
    קרן
    05/07/2007

שחייה? משך הזמן, מס' המטרים וכאלה..
    כי אני הולכת לבריכה, שוחה הרוב שחיית חזה לפעמים מחליפה לחטירה ופעם בשוחה שחיית גב. פרפר אני בכלל לא יודעת .
    ואני יודעת שלשחות בעיקר סגנון אחד זה לא מספיק טוב, למישו יש מושג מה נכון?

הוספת תגובה

• תכנית נכונה של סדר

עופר קיס
    05/07/2007

קרן שלום
    תמיד צריך להתחיל עם הגדרת מטרה
    אם להעלאת רמת הכושר גופניאזי חשוב לשמור על דופק נכון כ 75% ממקסימום
    במשך כ 30 דקות, עקב כך הסיגנון לא משנה כל עוד העצימות והזמן נשארים. אם עקב בעיות סיגנון
    אי אפשר להמשיך בחתירה רצופה, אזי אפשר לבצע אימון הפוגות בו את שוחה חתירה במשך זמן נתון ונחה במשך חצי מזמן העבודה. למשל שחית חתירה במשך דקה וחציבאופן עצים, נוחי 30-45 שניות לפני ההפוגה הבאה. לא לשכוח להתאושש לפני יציאה מהמיים וביצוע מתיחות במיים
    בהצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה
    יוסיח
    05/07/2007

האם שחייה יומיומית במשך 45-60 דקות יכולה להוריד עודף משקל
    ?במיוחד השומן באזור הבטן

לקביעת תור
    סגירה
    שחייה

הוספת תגובה

• שחייה

עופר קיס
    05/07/2007

שחייה יכולה להוריד משקל, אם כי יש לקחת בחשבון ששחייה מעלה תיאבון.
    לגבי הורדת שומן בבטן- המדור מלא במידע המתייחס לעובדה שאין הורדה נקודתית של שומן. מיקום הורדת שומן נעשית בגוף לפי הירארכייה גנטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבות סמיכה
    יוני
    05/07/2007

זה טוב לעשות 3 סטים של 30 שכיבות סמיכה רחב
    3 סטים של 30 ברוחב הכתפיים
    ולאחר מכן 3 סטים של 15 יהלום
    או שזה מכביד על הגוף
    וכמה זה הכי טוב לעשות כדי
    שהשרירים שלי יתפתחחו יותר מהר

תודה רבה .
    דני

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבות סמיכה

הוספת תגובה

• שכיבות סמיכה

עופר קיס
    07/07/2007

לפי דעתי כל פעילות שיוצרת לחץ אורטופדי מתמשך על איזור מסויים בגוף עלולה לגרום נזק מתי שהוא.
    היעילות של ביצוע 9 מחזורי סיבולת של שכיבות סמיכה איננה תורמת לעיצוב או הגדלת השריר,
    אלא יוצרת סבולת שריר ספציפית לתרגיל הנל.
    אפשר לקצר את האימון ב שני שלישים, לקצר את זמן המנוחה בין המחזורים לדקה, לבצע יום כן ויום לא ולצאת נישכרים.
    בהצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן
    טלי
    04/07/2007

אני עושה כול יום כפיפות בטן 100 פעמים. האם זה מיותר? האם אני אראה את אותן התוצאות גם אם אעשה 50 כפיפות בטן כול יום? והאם צריך לעשות כול יום? קראתי שצריך לעשות כפיפות בטן יום כן יום לא כדי לתת לשרירים להתרפא או משהו כזה שביום שלאחר כפיפות בטן השרירים בונים את עצמם.. זה נכון? יש לי חברה שעושה 250 כפיפות בטן כול יום והבטן שלה נראת ממש טוב! בקיצור, כמה כפיפות בטן מומלץ לעשות ובאיזו תדירות? אני מסוגלת לעשות גם 1000 אם צריך.. פשוט לא יודעת כמה באמת כדאי.. ועוד איזו שאלה.. אני עושה 5-6 פעמים בשבוע הליכה מהירה של שעה (6 ק"מ), לאיזו רמת קושי זה נחשב? פעם עשיתי הליכות מהירות של שעתיים ביום (12 ק"מ) עד שהבנתי שזה מיותר האם זו הייתה רמת קושי קשה? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    כפיפות בטן

הוספת תגובה

• כפיפות בטן

עופר קיס
    04/07/2007

1. כפיפות בטן לא מורידות שומן מהבטן
    2. יום כן יום לא
    3. גודל השרירים בבטן הוא נתון גנטי בדיוק כמו ידקדמית גדולה
    4. עודך כפיפות בטן יגרום לבעיות הבאות
    א. יציבה כפופה(כתפיים קדימה)
    ב. עומס מתמשך על הדיסקים והזיזים של חוליות עמוד השדרה
    5. בצעי 2-4 מחזורים של תרגילים שונים בטווח 15-20 חזרות בקצב איטי
    6. אם קל - להוסיף התנגדות או תרגילים קשים יותר

רמת קושי היא יחסית
    אם קל לך ללכת שעה על 6 תעלי את הצהירות או תבצעי הפוגות של הליכה וריצה
    בהצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההמלצה
    ליאל
    03/07/2007

אני בחורה בת 19 ,רציתי לדעת מה ההמלצה מבחינת ספורט ,כמה זמן מומלף לעשות ובאיזו תדירות ,אם אני רזה אך אין לי בטן קשה ז"א שהיא קצת שומנית נקרא לזה כך ,כמה כפיפות בטן אני צריכה לעשות כדי למצק אותה שתראה די שרירית [לא קוביות]ואחרי כמה זמן אוכל לראות תוצאות

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההמלצה

הוספת תגובה

• המלצות לכושר גופני לפי ACSM

עופר קיס
    03/07/2007

1.אימון התנגדות(משקולות 2-3 בשבוע. מחזור אחד של כ 8 תרגילים לקבוצות שרירים גדולות
    כגון: רגליים, חזה, גב עליון, כתפיים , ידיים, גב תחתון ובטן .8-12 חזרות בכל מחזור ולהגיע לתחושה שקשה לסיים את המחזור
    2. פעילות אירובית מתונה של כ 30 דקות ביום רציפה או מחולקת למספר קטעים ביום
    3. תרגילי גמישות למפרקים העיקריים.
    זה לבריאות - כל מה שמעבר ישפר עוד יותר יכולת גופנית.

לגבי הבטן. יום כו יום לא 2-4 מחזורים של תרגילים שוניםכ 15-20 חזרות בקצב מתון, עד להרגשה
    של כאב נעים שנובע מהיווצרות חומצת חלב בשריר - מנוחה של 20 שניות והלאה למחזור הבא.
    בהצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המינון הנכון

חיים בכושר
    04/07/2007

אימוני כוח רצוי לבצע יום כן יום לא שכיבות סמיכה גם הם אימוני כוח וגם כפיפות בטן.
    תרגילים לגב תוסיף מתח ואז תוכל לבצע מתח במצב רחב או צר
    עקרונות חשובים : לבצע תנועה נקיה בלי ניעות מיותרות, להעמיס על השריר כול פעם קצת יותר
    זה יכול להתבצע ע"י קיצור משך זמן המנוחה בין סט לסט או הגדלת מספר הסטים או הגדלת העומס לדוגמא בשכיבות סמיכה אפשר להעביר את משקל הגוף לכיוון יד מסויימת ולבצע את התרגיל אך לאחר מכן לבצע את אותו התרגיל עבור היד השניה.
    [a href=http://www.fitlife.co.il id=link]מאמן כושר אישי - חיים בכושר[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבות שמיכה
    יוני
    02/07/2007

שלום אני בן 14 ואני רוצה לדעת כל כמה זמן עדיף לעשות שכיבות שמיכה יום או יומיים?
    ואותו דבר לכפיפות בטן ...
    וזה טוב לעבוד מלא על הבטן כדי שיראו לי יותר ריבועים?
    וכמה שכיבות שמיכה צריך לעשות וכמה סטים כדי שיהיה לי יותר שרירים בפחות זמן...
    וגב איזה תרגילים יש לגב ? וכמה סטים צריך לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבות שמיכה

הוספת תגובה

• ראה למעלה בתגובה בשם המינון הנכון

חיים בכושר
    04/07/2007

טעיתי בשירשור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן בבטן
    אלון
    01/07/2007

שלום,

אני מתאמן במכון כושר כחודשיים , התחלתי לפני 3 שבועות לקחת אבקה לעליה במשקל ובמסת שריר.

האחוזי שומן שלי הם נמוכים 9.5% ואני שוקל 57 קילו לפי הבדיקה במכון.

הבעיה היא שיש לי בטן (הכוונה לשומן בבטן).

אני כל אימון עושה רבע שעה תרגילים לחיזוק שרירי הבטן ובשאר האימון אני עובד על חיזוק השריר עם משקולות ומכשירים אבל אני לא עושה ספינינג או הליכונים.

השאלה היא מה אני צריך לעשות על מנת להוריד את השומן בבטן????

כי אני לא רואה שיפור במהלך הזמן שלי במכון הכושר (יש שיפור בשרירי הבטן אבל לא בשומן שבבטן).

לקביעת תור
    סגירה
    שומן בבטן

הוספת תגובה

• שומן בבטן

עופר קיס
    02/07/2007

לא הגיוני שיש שומן בבטן עם 9.5 % שומן
    אם אכן יש לך שומן עודף בבטן, תוודא שהאבקה היא כ 80% חלבון ומעט פחמימות
    הוסף 3 פעמים בשבוע פעילות אירובית מתונה ומהנה של 30-45
    בהצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן בבטן

אלון
    02/07/2007

זה ודאי שיש לי 9.8% שומן כי נבדקתי במשקל במכון כושר .
    אם אני ייעשה עוד פעילות אירובית 3-4 פעמים בשבוע אני אוריד את האחוזי שומן שגם ככה כמעט אין לי , לא?
    אם אני אקח רק חלבון ופחות פחמימות אני לא יעלה במשקל(58) שהוא נמוך לגיל שלי (21), בגלל זה לקחתי אבקה עם :
    1000 קלוריות + 55 חלבונים למנה.
    מה אני צריך לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן בבטן

עופר קיס
    02/07/2007

אם אתה רואה את ההתכתבויות שלנו בפורום אתה מבין שפריסת השומן בגוף היא גנטית.
    נראה שאצלך הבטן היא המאגר האחרון של שומן תת עורי. יתכן ועל מנת להוריד אותו , תאלץ להיות עם רמת שומן אפסית באיזורים אחרים בגופך. לשיקולך
    ביי
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוביות בטן
    אחמד
    01/07/2007

ד"ר שלום
    אני בן 17 משקל 80 קילו גובה 1.80 אני מתאמן בחדר קושר כבר שנה יש גוף יפה ויש לי קוביות בטן והכל
    הייתי פעם במשקל של 95 קילו ירדתי ל 70 התחלתי להתאמן עם האחמונים עליתי למשקל 80
    אבל קוביות הבטן שלי מכוסות בשומנים שאני לא מצליח להוריד את השומן הזה
    תציע לי בבקשה פיתרון לבעיה הזאת
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קוביות בטן

הוספת תגובה

• קוביות בבטן

עופר קיס
    02/07/2007

שני דברים. תזונה ופעילות
    תוריד קצת בכמויות ושלוט בכמות השומן באוכל, ובעיקר אוכל של אמא בסוף השבוע.
    תוסיף פעילות אירובית מספר פעמים בשבוע כ 45 דקות בקושי בינוני.
    תתמיד ככה וחכה לתוצאות טובות
    בהצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי הבטן וחיטוב הגוף
    רפי
    01/07/2007

שלום, שמי רפי בן 15 וחצי שוקל 62 קילו, אני רץ 3 פעמים בשבוע בערך 8 קילומטר בכל פעם, משחק כמעט כל יום כדורסל ובכלל אני די ספורטיבי מגיל מאוד צעיר. יש לי ריבועים אך הם לא כ"כ בולטים ולא מספיק חזקים אני מעוניין לחזק אותם ושיבלטו יותר. אני לא הולך לחדר כושר משום שאמרו לי שזה מעכב את הגדילה ועוד מוקדם בגילי ללכת לחדר כושר. רציתי לדעת איך לעבוד על שרירי הבטן ואיך לחזק אותם? איזה תרגילים מומלץ לעשות? באיזו תדירות?

תודה,רפי.

לקביעת תור
    סגירה
    שרירי הבטן וחיטוב הגוף

הוספת תגובה

• שרירי הבטן וחיטוב הגוף

עופר קיס
    02/07/2007

1. אתה מוזמן ללכת לחדר כושר בלי חשש , כל עוד המדריכים עברו הכשרה לעבודה עם
    קטינים - תשאלאת האחראי.
    2.אם אתה לא הולך - בצע כל יומיים 4 מחזורים בני כ 20 חזרות של שני תרגילי בטן:
    א. ישר - עם ברכיים כפופות לא להתרומם גבוה ולא להוריד עד הסוף בירידה. שני מחזורים
    ב. אלכסונים - צד אחד , מנוחה ולאחר מכן צד שני. שני מחזורים מכל אחד.
    אם קל לך, הוסף משקולת של 2-3 ק"ג מתחת לצוואר, אך בזהירות מבלי ללחוץ עליו.
    ג. הרפה את הגב לאחר מכן, הורד ברכיים כפופות מצד לצד. שכב, תפוס ברך שמאל כפופה וישר לגמרי את רגל ימין - 20 שניות ואז צד שני
    בהצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוביות בבטן
    דני
    01/07/2007

שלום, אני בן 17 74 ק"ג 1.80 גובה. אני רץ כל יום קצת יותר מ4 ק"מ, קופץ בחבל יותר מ-1000 קפיצות ברצף, מרים משקולות של 5 ק"ג כל יד מתי שרק יכול, משחק מלא כדורסל ובקיצור בחור ספורטיבי. הבעיה שלי היא שיש לי בטן חזקה ויש לי קוביות אבל הקוביות מכוסות בשומנים... אני יודע שאם אני רק יאכל נכון אני יוכל להוציא את הקוביות האלה לאור... אני רק לא יודע מתי לאכול ומה... לפני אימון? מה? אחרי? מה? בבוקר? בערב? איך אמור אימון שלי להיראות?
    בבקשה תעזרו לי, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קוביות בבטן

הוספת תגובה

• הורדת אחוז שומן בגוף

אייל ברוכים
    01/07/2007

דני שלום,
    לפני הכל עלייך להבין שאין לנו שליטה מאיפה להוריד שומן בגוף מבחינה פיזיולוגית באזור הבטן יש יותר תאי שומן ולכן יותר קשה ל"טפל" באזור זה, אבל זה בהחלט אפשרי עם קצת סבלנות והתמדה.
    הנה כמה דגשים שיעזרו לך להוריד את אחוז השומן בגוף:

1.הקפד על ארוחת בוקר מזינה - דגש על פחמימות.
    2.שעתיים שלוש לפני אימון ארוחה גדולה ובין חצי שעה לשעה עוד משהו קטן ע"מ לספק אנרגיה.
    3.עד שעה לאחר אימון יש לאכול ארוחה המורכבת בעיקר מחלבון בשילוב של פחמימות מורכבות(לחם מחיטה מלאה,אורז מלא. . . ) - בעיקר באימוני כוח.
    4.תתחיל להסתכל על הערכים של האוכל שאתה מכניס לגוף ותעשה " סלקציה" וכמובן עד 5% שומן.
    5. חדל "ג'נק פוד".
    6.אכול פירות חצי שעה לפני הארוחה או שעה לאחר הארוחה.
    7.תשתדל שהארוחה האחרונה ביום תיהיה עד שעתיים לפני השינה.
    8.הקפד על תוכנית אימונים שבועית מסודרת ללא הנחות:
    -בין 4-5 אימונים אירובים השבוע 45 דק' אתה יכול לשלב בין פעילויות כמו ריצה שחייה אופניים וכד'
    - 3 פעמיים בשבוע אימוני כוח.
    -כל יום 5 דק' תרגילי בטן בכמה זוויות ועומסים משתנים.
    -כל שבוע תעלה את רמת העצימות של התוכנית באופן הדרגתי.

סוד ההצלחה הוא התמדה ! ! !

בהצלחה . . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

דני
    01/07/2007

אוקיי, קודם כל תודה שענית באופן כ"כ מפורט, באמת תודה.
    יש לי כמה שאלות.
    1. קודם-כל אני קם ב-7 בבוקר ואיך שאני מבין אני צריך לאכול משהו עם פחמימות, תוכל להגיד לי מה מומלץ לאכול עם פחמימות, אני באמת לא מבין בזה?
    אני יכול לרוץ גם בבוקר וגם בערב כ-4 ק"מ כל פעם? אם כן, האם אני צריך לאכול משהו עם פחמימות כ-30 דקות לפני הריצה או מתי? אני צריך לאכול אחרי הריצה? מה?
    2.אני יוצא להתאמן בסביבות ה-8 בערב, זאת אומרת שבערך ב-5 אני צריך לאכול ארוחה גדולה, בדרך כלל אני אוכל בשר עם תפוחי אדמה, לחם עם חומוס ואיזה מלפפון ועגבניה... ככה בערך ארוחה שלי נראית, האם זה בסדר? מדי חצי שעה-שעה לאכול משהו קטן.. כמו מה? פרי?
    3.שעה לאחר האימון יהיה בערך 9 וחצי.. לחם מחיטה מלאה.. לחם אחד? צריך לאכול עוד משהו?
    4.מה זאת אומרת הערכים ומה זאת אומרת 5% שומן? להסתכל מה רשום על העטיפה? ז"א שמילקי, למשל, שיש בו 6% שומן.. אסור נכון?
    5.סבבה
    6.לפני או אחרי, אני בוחר? או שהתכונת גם וגם?
    7.אוקיי אז ככה, אם אימון ב8 וארוחה אחרונה ב-9 וחצי אז ללכת לישון ב-11 וחצי?
    45.8 דקות כל אימון אירובי? אני בספק אם אני יכול לרוץ יותר מ-20 דקות... על אופניים אין לי בדיוק איפה לנסוע... מה עוד אני יכול לעשות, לקפוץ בחבל קפיצה?
    -מה זה אימוני כוח ומה אני אמור לעשות בהם?
    -תוכל לתת לי כמה תרגילים לבטן? כל מה שאני עושה כרגע זה כפיפיות בטן וזה מוציא ממך את כל האנרגיה ולא עוזר בכלום.
    -מה אני אוכל בין הארוחות כשאני סתם רעב?

סיכום:
    קם בבוקר ב-7, אוכל, בוחצי הולך לרוץ, עד 5 לא אוכל כלום חוץ מפירות מדי פעם ולא עושה כלום, אחרי 5 אוכל משהו קטן כל חצי שעה-שעה, ב-8 אימון, ב-9 וחצי ארוחה ב-11 וחצי לישון.
    כל יום אני עושה את זה ו-3,4 פעמים בשבוע אימוני כוח, שזה הרי הרמת משקולות? לאן אני מכניס את זה, שהרי צריך לאכול גם לפני ואחרי זה?

התמדה- אני יכול להתמיד אם אני רואה תוצאות, כדי לראות תוצאות אני צריך שתעזור לי פה קצת עם השאלות, אני מבין שזה קצת קשה לענות על כל זה ושזה די חופר אבל, בבקשה, תענה לי, בעזרתך אני באמת מאמין שאני אצליח. תודה מראש, דני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של תזונה בתוכנית האימונים

אייל ברוכים
    01/07/2007

1.דגני בוקרמחיטה מלאה /שני פרוסות לחם מחיטה מלאה+ריבה/ממרח גבינה עד5% שומן.
    עדיף שתעשה אימון אחד ארוך במקום לפצל אותו.
    2.עדיף במקום תפוח אדמה אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה ועד כף 1 של חומוס.
    ולא כל חצי שעה פרי אלא חצי שעה לפני האימון.
    3.פרוסת לחם+גבינה+ביצה קשה+טונה.
    4. נכון.
    7.כן.
    8.כן,העיקר שמשך האימון יהיה 45 דק' ולאחר פרק זמן מסויים רצוי שתעלה את משך זמן האימון/עצימות האימון.
    - דוגמה לאימון כוח: 3 סטים מתח,מקבילים,שכיבות שמיכה + בטן.
    - פרי אבל לא להגזים כי גם בפירות יש סוכר לכן עד 3 פירות ביום.

בהצלחה, ואני מאמין שתצליח ! ! !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרדת במשקל...
    מנסה לרדת...
    30/06/2007

שלום אני בן 14 וחצי, מטר שבעים ושוקל סביבות 63 קילו.
    אני רוצה לרדת במשקל בערך עד שאשקול 55 קילו.
    אני מתאמן בחדר כושר פעמיים- שלוש בשבוע וכל יום אני עושה כפיפות בטן 20X4 ואני עדיין לא ממש מצליח לרדת במשקל ואני ממש אוכל פחות ממה שאכלתי.
    רציתי לדעת מה עוד אני יכול לעשות כדי להרזות כי גם יש לי שרירים בבטן ואני רוצה לחשוף אותם.
    וכמה קלוריות בערך אני צריך לצרוך ביום, ואם יש תרגילים מיוחדים שעוזרים בירידה במשקל שאני יכול לעשות...?

תודה מראש..=]

לקביעת תור
    סגירה
    לרדת במשקל...

הוספת תגובה

• מרוב אנשים ששואלים את זה אני יודע

Me
    30/06/2007

מה יענו לך

דבר ראשון, אני יודע שאירובי זה טוב מאוד לשריפת שומן
    ראיתי פעם אחת שמישהו פה המליץ גם לעשות אימוני משקולות

ומה שכולם תמיד אומרים:
    תזונה נכונה
    (דיאטה, בהתייעצות עם דיאטנית מוסמכת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרדת במשקל

עופר קיס
    01/07/2007

למה החלטתש 55 ק"ג הוא המשקל האידיאלי?
    זהירות- אתה עדיין בשלב פוטנציאלי לצמיחהה מואצת שעלולה להיפגע
    1.כפיפות בטן רק בימי אימוןצ בחדר כושר
    2.אכול נכון ומאוזן
    3. הוסף 3-4 אימונים ארוביים בני חצי שעה בקושי בינוני(תחושת עבודה, אך לא קשה מדי
    (שמור על כללי זהירות בשמש)
    בהצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל ברוכים מאור
    חסוי
    30/06/2007

לאייל שלום!
    מזה נחשב קטין?!
    אני עכשיו בן 14 וחצי בקרוב 15
    ורציתי לדעת עם גם הגיל הזה נחשב לקטין...

לקביעת תור
    סגירה
    לאייל ברוכים מאור

הוספת תגובה

• השאלה למה?

מישהוא שיודע
    18/07/2007

לחדר כושר כן אך לאימוני כושר לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרוב כתבות אני מבולבל לגמרי
    Me
    30/06/2007

יש כל כך הרבה כתבות על קוביות בבטן שאני כבר מבולבל לגמרי

אני בן 16, יש לי אחוזי שומן נמוכים מאוד (בסביבות ה5%)
    אם אני כל יום אעשה כפיפות בטן (אני לא שואל כמה, תתיחסו אל זה בתור כמה שצריך לדעתכם) יהיו לי קוביות או לא?

הוספת תגובה

• קוביות בבטן

עופר קיס
    30/06/2007

התייחס לבטן כמו כל שריר אחר
    1. אל תאמן אותו כל יום
    2.הוסף התנגדות
    3. אם לא גדל- גנטיקה
    4. וודא תזונה מתאימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה הגורמים המשפיעים פה?

Me
    30/06/2007

בהנחה שאני מתאמן כמו שצריך (פעם ביומיים, 20 חזרות, 3 סטים, הפרש של דקה בין כל סט)

אני צריך גם אחוזי שומן נמוכים וגנטיקה?
    זה הכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

מישהוא שיודע
    18/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורמים שמשפיעים

עופר קיס
    18/07/2007

כן
    בנוסף ההתנגדות צריכה להתאים. צריך לחפש משקל או התנגדות שתגרום לכישלון(אי יכולת להמשיך
    בין 15 -20 חזרות בכל מחזור(כמו בשרירים אחרים רק טווח חזרות גבוה יותר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סאונה יבשה לפני אימון.

לריאה דוד
    21/07/2007

שלום רב. אודה על עזרתתכם. אני בן 65. מתאמן מזה 15 שנים בקראטה. אני נוהג לשהות בסאונה יבשה כ-5 דקות לפני האימון. שאלתי הינה אם הדבר טוב או לא. תודה. דוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית השומן הבטני בגיל מבוגר
    זיסמן דליה
    29/06/2007

על אף היותי ספורטיבית עם כושר גופני טוב ושרירי בטן ריבועיים, משקל סביר [ 51 ק"ג 153מ גובה], מצטבר שומן בטני. אני בת 53. עושה ספורט על בסיס יומי. אוכלת מוקפד. מה אוכל לשנות כדי ששומן זה ירד?

הוספת תגובה

• בעית שומן בגיל המבוגר

עופר קיס
    29/06/2007

דליה הי
    לצערי אין לי חדשות טובות. כיוון שהיום ברור במכינה מדעית שאיחסון השומן בגוף הוא נתון גנטי
    ואין אפשרות לשנות את הירארכיאת האיחסון, עומדות בפניך שתי אפשרויות
    א. לקבל את גופך ולהמשיך ולהנות מבריאות טובה
    ב. לשמור בצורה הדוקה יותר על התזונה והפעילות בכדי להנות ממבנה גוף שיותר מוצא חן בעינייך
    רק בריאות
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה