פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום וערב טוב!
    שלי
    25/10/2007

מה שלוכן חברות יקרות?
    אני בסדר, הייתי כל כך עסוקה היום שאפילו לא הספקתי להיות מוטרדת...
    אתמול היה לילה נחמד ומרגיע עם חברה, חזרתי עייפה מאד אבל משום מה גררתי עוד ועוד את שעות הערות עד שקרסתי למיטה.
    וקמתי מוקדם כדי להספיק לנקות את הבית, בניסיון להיות בת זוג חמודה ומתפקדת ולהסתיר את כל הבלאגן שעשיתי כאן השבוע...
    אין לכן מושג כמה אני שמחה שהסתיים השבוע הזה, וכמה אני מודה לכן על התמיכה בזמן אמת.

קרן אור - שמחתי לשמוע שהיה לך היום קצת זמן לעצמך, ומקווה מאד שתכניות ארוחת הבוקר למחר יצאו לפועל! וכמובן, שתהנו מזמן איכות זוגי ושקט...
    פגישה עם הפסיכולוגית נשמעת כמו רעיון נפלא. ראשית, אם את חושבת על כך, כנראה שפשוט בא לך לשוחח איתה. גם אם אין איזה מניע נסתר מאחורי זה.
    ושנית, אני אכן חושבת שכדאי שתשוחחי איתה על הצורך שלך בפעילות יתר ועל הפרפקציוניזם (שבשילוב עם האנגינה מתיש אותך כנראה...). אולי את פשוט זקוקה למשהו אובייקטיבי שיעניק לך לגיטימציה לקחת קצת זמן לעצמך... אולי היא תוכל לשכנע אותך שאין דבר פסול בלשים את עצמך, רק מדי פעם, במקום הראשון.
    אז ספרי לנו מה החלטת!

בלונדי - איזה כיף לשמוע שמצב רוחך השתפר! מאחלת לך סוף שבוע נפלא ושמכאן רק תתקדמי למעלה למעלה...

כרונית - המון תודה על העצה הנפלאה! עצה הגיונית מאד וכלל לא מבלבלת. כשחושבים על זה, זה נשמע כמו רעיון פשוט כל כך, לא להתמקד בחשש מנפילה, אלא בתעסוקה בריאה... אך היה לוקח עוד זמן רב עד שהייתי מנסחת זאת לעצמי.
    מקווה שתקדישי זמן בסוף השבוע לאגירת כוחות פיזיים ומנטליים ותפחיתי את עוצמת התשישות.

אז ערב טוב לכולכן, וסוף שבוע מקסים!
    אוהבת,
    שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום וערב טוב!

הוספת תגובה

• היי יקרה!

קרן אור
    25/10/2007

אני שמחה שבן הזוג שלך חוזר(או חזר כבר??),והיני השבוע שכ"כ פחדת ממנו,הסתיים לו בהצלחה.כנראה שזה מעיד על הכוח רצון שלך,וע"כ שאת באמת כבר במקום אחר.וכל הכבוד ,אני יודעת עד כמה היה לך קשה...
    לגביי-קיבלתי עכשיו את תוצאות בדיקות הדם במייל(למעט משטח הגרון).הכול יצא תקין בגבולות הנורמה.ריכוז הרעלן בדם קיים אבל לא כמו שחשבנו(יכול להיות שזה בגלל האנטיביוטיקה שכרגע מפעפעת לי בדם...).אני עייפה נורא,לא יודעת מה יש לי.אני בקושי מצליחה להחזיק את עיניי פקוחות,אז נראה לי שעוד מעט אפרוש.וכן,אני כבר בונה על ארוחת בוקר במקס ברנר(יש לי סניף כזה ליד הבית!),בתור מורעלת שוקולד זה סביר ביותר שבחרתי במקום כזה!
    לגביי הפסיכולוגית-היא הסכימה איתי שאין לי צורך כנראה בטיפול,והאמת היא שאני הולכת אליה יותר ממקום שהתגעגעתי,אבל אני כמובן אזרום לאן שהשיחה תתפתח.עוד לא קבעתי איתה,כי יש לי שבוע די עמוס בתכנון(2 אירועים),אבל אני מאמינה ששבוע לאחר מכן זה כבר יקרה.
    מאחלת לך סופשבוע נעים וזוגי,
    אוהבת,
    קרן אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב למקסימות!!!
    בלונדי
    25/10/2007

הי בנות יקרות. מה שלומכן?
    אצלי הכל בסדר... מצב רוחי השתפר מאוד ואיתו כל ההרגשה הכללית.

קרן אור- כתבת לי מייל? יכול להיות שלא קיבלתי אותו.. או שכן? אין לי מושג ואבדוק זאת שוב. אני חושבת שזה נהדר שתדברי קצת עם הפסיכולוגית שלך. שתוכלי לקבל, גם את, קצת עזרה ותמיכה, לתת למישהו אחר לדאוג לך. להרפות מהלחץ שלך. זה נפלא! והלוואי ותמצאי את זה עוזר. אני מבינה שאת לקראת בדיקות ומאחלת שהכל יהיה תקין.

כרוניתוש- צר לי לשמוע שאזלו כוחותייך. אני מקווה שתתעוררי ליום קל וקצת פחות מעייף... ותרגישי טוב, יקירה.

שלינקה- גם אני, כמו קודמותיי, מחזקת את ידייך בנוגע לתכנון "פעילות" שתסיח את דעתך מכל מחשבות שליליות אפשריות. זה טוב וחשוב. אל תפחדי מהנפילה, פשוט לכי עם התחושות הטובות, זרמי איתן. והכל יהיה בסדר.

אני יוצאת כעת ואחזור מאוחר יותר. הימים קצת לחוצים אצלי לאחרונה, אך הלחץ המעיק הוחלף כבר בלחץ "רגוע" יותר. אז אני מחכה לשמוע מכן.. ומאחלת לכן יום נפלא וקל.

אוהבת,

בלונדי!

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב למקסימות!!!

הוספת תגובה

• בנות- היכן אתן???

בלונדי
    25/10/2007

מה קורה?
    הכל בסדר??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יפה שלי!

קרן אור
    25/10/2007

היום הייתי ביום חופש(לא משהו מוצהר...)-קמתי על הבוקר נסעתי לבדיקות דם,הלכתי לקניות,הלכתי להסתפר סוף סוף,ולקחתי את בני לטיפת חלב.בסה"כ אני מרגישה טוב,למרות שכשלקחו לי היום משטח גרון,הלבורנטית ציינה שהוא מאוד אדום(אני עדיין על אנטיביוטיקה),אבל המרגש בסדר,חוץ מעייפות קשה.
    מה שלומך???איך את מתמודדת??
    שמחתי לקבל ממך מייל ולשמוע שאת יותר טוב,ושאת עסוקה בדברים שעושים לך טוב.(אשיב לך עליו יותר מאוחר).
    אתמול היינו אמורים לצאת,אבל גיסתי הבריזה לנו,כנראה בגלל העיניינים המשפחתיים.אבל לא נורא,אם משהו לא ישתנה עד מחר,אני ובעלי נשב על ארוחת בוקר כמו שרציתי לפני כמה שבועות.
    טוב יקרה שלי אני לבד עם הילדים,
    אנחנו נשתמע יותר מאוחר,
    אוהבת מאוד מאוד
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה!!!
    ליה
    24/10/2007

שלום,
    אני מחפשת קבוצת תמיכה מקצועית לאנורקסיות באיזור ת"א, חולון, בת ים.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה!!!

הוספת תגובה

• שלום ליה!

אני
    24/10/2007

אמנם אינני יודעת על קבוצות תמיכה המתארגנות באופן עצמאי, אך אני יודעת שבטיפולים המקובלים במרפאות להפרעות אכילה משבצים אותך לקבוצת תמיכה, כמו גם למעקב תזונתי-דיאטני. כל זאת מוצע במסגרת של טיפול משולב שלא במסגרת אשפוזית.

באזור המרכז תוכלי לפנות למרפאה בתל השומר או למרפאה הפסיכיאטרית של בי"ח איכילוב (היחידה להפרעות אכילה באיכילוב שייכת למרפאה הפסיכיאטרית הכללית של ביה"ח).

תרגישי טוב ולילה טוב!

כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן כולם נעלמו????????
    קרן אור
    24/10/2007

אני מקווה שהכול בסדר......

לקביעת תור
    סגירה
    לאן כולם נעלמו????????

הוספת תגובה

• אצלי הכל בסדר!

שלי
    24/10/2007

ואצלך?
    אהבתי מאד את הודעתך מהבוקר.
    אוהבת את הכנות שלך כשאת מודה שעדיין יש צורך בזהירות ובעירנות ומעריצה את ההתמודדות העיקשת שלך.
    נראה לי שעם ההחלמה, הילדים, העבודה, בנית לעצמך בטחון עצמי והערכה עצמית שממשיכים להתחזק כל הזמן. וכמו שכתבת, אסור לך לאפשר לאף אחד להרוס את מה שבנית!
    כנראה שרק מי שהגיע כבר לשלב כזה של החלמה ובריאות מבין על מה וויתרנו כל כך הרבה שנים... על שפיות ואושר.

אני בדרך לחברה, אך קודם מכינה לי ארוחת ערב מוקדמת. חוששת שאם אוכל שם יתעוררו כל מיני מחשבות שליליות כגון "אכלתי יותר מידי", "לא הייתי צריכה לאכול את זה", ובמצבי כרגע עדיף לתכנן מראש ולוותר על ספונטניות.
    קשה לי לקבל את המצב הזה של צעד קדימה, צעד אחורה, אך העיקר שהנפילה לא הגיעה? נכון?
    מקווה שבקרוב אשוב לשלב הטוב יותר בו אני יכולה להרשות לעצמי לאכול בחופשיות רבה יותר.
    אך כרגע המטרה המרכזית היא לא להביא את עצמי למצב לא נוח ולהתמודד עימו לבדי בלילה בבית...
    ערב נעים יקירתי, אם לא אהיה עייפה מידי אשוב הנה בלילה.
    שלך,
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יקרה!

קרן אור
    24/10/2007

אני בסדר גמור,תודה על ההתענינות.אבל האמת היא שכ"כ מתחשק לי להתעמל,אפילו רק תרגילי מתיחות,אבל אני מונעת בעדי...לפחות עד שאסיים את האנטיביוטיקה.מחר אעשה בדיקות דם,ואז כשאקבל את התשובות אדע יותר מה המצב עם החיידק.
    קיבלתי מכתב היום מהפסיכולוגית,בעקבות השיחה של החג,והיא הזמינה אותי לשיחה אצלה.נראה לי שאענה להזמנה.האמת היא שאני צריכה לברר לעצמי כמה דברים כמו מה מניע אותי,מה רודף אותי שאני לא מצליחה לאפשר לעצמי רגע של שקט(ועכשיו שאני עושה את זה למה זה מרגיש לי כ"כ מוזר??)??ממה אני מפחדת??או שזה באמת האופי שלי-היפר,תקתקני,יצרני...??
    את רואה גם אני עדיין לא שלמה עם הרבה דברים,אבל מרגיעה את עצמי בכך שלפחות בסיס יציב הצלחתי לבנות.
    אני שמחה שאת מתכננת את הצעדים שלך,זה חשוב בתקופה כזאת.אין כל רע לצעוד במקום או טיפה אחורה,כל זמן שלא נשארים שם.אני קוראת לזה "מנוחה".הפוגה ריגעית.וכן,כל עוד שלא היתה נפילה(תאמיני גם שלא תהיה) הכל כשיר כדי למנעה.
    מאחלת לך בילוי נעים עם החברה,ואולי יום אחד גם אנחנו נשב על כוס קפה.
    ערב נעים וקליל,קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילה טוב, שלי!

אני
    25/10/2007

אני חושבת שאת נוהגת נכון בכך שאת מתכננת כמה צעדים קדימה ומוותרת באופן זמני על ספונטניות. כי אם את מרגישה עכשיו במצב עדין, אז כן, בהחלט כדאי להרחיק עוד קצת את הגדר משפת הבור כדי לא ליפול לתוכו (לספק יותר מרווח בטחון בין הבור לגדר). תנסי פחות לחשוב על הפחד מהנפילה, אלא יותר על תוכניותייך לעיסוקייך ל-12 השעות הבאות (זוהי סתם דוגמה). באופן כללי, ככל שפחות תחשבי על תסריט שלילי - בעצם כך את תתרחקי ממנו.

טוב,אני מקווה שלא בלבלתי אותך לעת לילה...

ומקווה שנהנית אצל חברתך ושיהיה לך לילה נעים וקל!

כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלונדי אהובה!
    קרן אור
    24/10/2007

מה שלומך??שלחתי לך אתמול מייל,טרם הגבת...מקווה לשמוע ממך...
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה
    בלונדי אהובה!

הוספת תגובה

• בלונדי מתוקה!

אני
    24/10/2007

מה שלומך?? מקווה שהכל טוב ושעובר עלייך בילוי משפחתי נעים. מתוקה, קיבלתי את מכתבך מאתמול, ואני אענה לך עליו בקרוב. תודה על שכתבת לי. מכל מקום, אשמח בינתיים להתעדכן אודותייך.

אני מרגישה זוועה, תודה. חוסר הכוחות שלי הוא כבר מעבר לכל גבול, נורמלי ולא נורמלי. אבל אני משתדלת לטפל בזה, ומקווה להתאושש מתישהו.

ובינתיים - לילה טוב ורק טוב!

כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרונית יקרה!!!!!!!!!!!!!
    קרן אור
    24/10/2007

לא שמעתי ממך אתמול יפה שלי,אני מקווה שהכול בסדר...תרימי ראש ותכתבי כמה מילים שאדע לא לדאוג...מאחלת לך יום מקסים,אוהבת מאוד,קרן אור

לקביעת תור
    סגירה
    כרונית יקרה!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• לילה טוב, אהובה!

אני
    24/10/2007

שלחתי לך עכשיו קצת יותר מכמה מילים... מה שלומך?? האם כבר הלכת לישון? אני מבינה שמחר את הולכת לבצע בדיקות דם. אני מחזיקה לך אצבעות, מקווה לשיפור ממשי ומחכה לעדכון.

אני חושבת שזה רעיון מצוין ללכת ולדבר עם הפסיכולוגית שלך. אני זוכרת שרציתי להציע לך את זה עוד אז, כאשר סיפרת שדיברתן. אז אם באמת היחסים ביניכם היו טובים ופוריים, כדאי לך לתפוס אתה שיחה. למה לא? לדעתי זה יהיה רק לטובה. אם את מרגישה צורך וחשק - לכי על זה.

לגבייך - לדעתי חוסר המנוחה שלך נובע מפחד. הפרפקציוניזם משרת פה את ההתנהגות התקתקנית והיצרנית, כלשונך, אך אולי הוא מחפה על פחד של עצמך מפני עצמך. פחד מלגלות על עצמך עוד דברים או פחד להתמודד עם רגשות קשים שעלולים חלילה להפילך ושמאלצים אותך להרגיש תחושות קשות.

יקירתי, אני שולחת לך חיבוק ענקי ואוהב...

ליל מנוחה!

כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילה טוב ושקט!
    שלי
    23/10/2007

שלום לכולם!
    מה שלומכן ושלומכם?
    כאן עבר לו עוד יום סביר, עם משמעת קשה מאד של תעסוקה ואכילה מבוקרת... וכן, יש גם תוכניות למחר. מנסה ליישם כמיטב יכולתי את כל עצותיכן, ושמחה לבשר שוקצת הוקל לי היום.

בלונדי - תודנ על המחמאות המופלאות! שמחה שהכל בסדר אצלך, מקווה שאת חשה הקלה רצינית לאחר הימים הרעים הללו.

קרן אור - היכן את? מקווה שלא בקרת אותנו היום בשל עומס בבית ובעבודה, ושאת בריאה וחזקה. השמיעי קול, רק כדי שנדע שהכל בסדר.

כרונית - איך עבר לו עוד יום בעבודה? נטול כעסים? האם הקדמת את שעת השינה או שרק נדמה לי? (או שהקדמת את שעת הפרישה למיטה, אך השינה עדיין מאחרת לבוא?)

רונן - מקווה שתשוב לשוחח איתנו גם מחר ושיחד נוכל לחשוב על טיפול מתאים ומוצלח.

לילה טוב וחלומות מתוקים,
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    לילה טוב ושקט!

הוספת תגובה

• היי שלינקה

קרן אור
    23/10/2007

הייתי כאן ואפילו כתבתי תגובה ארוכה,אך המחשב פתאום החליט שהוא עושה ריסטרט לעצמו...איך התבאסתי!
    בכל אופן היה לי יום מדהים היום,זוכרת את ההיא שדיווחתי לפני שבועיים שבאה אליי "ביציאה" מאוד פוגעת,אז שתביני שהיום היא זימנה אותי לשיחה וקידמה אותי,ואיזה מחמאות קיבלתי שרק חשבתי כל השיחה נו בטח כל רגע היא הולכת לקלקל...
    אני בסדר יפה שלי,הגרון כבר לא כואב אבל אני עייפה מאוד.בצורה חריגה.כמעט נרדמתי היום לפני שמונה בערב.אז בעלי הכין לנו נס קפה וארוחת ערב,ודיברנו קצת מן "זמן איכות" שמזמן לא הקדשנו אחד לשני בתקופה האחרונה של קיא-אנגינה-עוד פעם קיא...
    כתבתי לך לפני שזה נמחק כמה אני קוראת את מה שאת כותבת ומתפעלת כל פעם מחדש.אני לא שוכחת לרגע איך ביום אחד קיבלת החלטה מדהימה להפסיק להקיא.ולא חיפשת לעצמך תירוצים,פשוט עשית את זה.זה משהו שאני מעריצה את יכולת השליטה המדהימה הזאת,ולכן אני כ"כ מאמינה בך שאת רק תתחזקי "מהמשברון" ומהקושי הריגעי שכרגע את חווה.את נמצאת היום במקום אחר,טוב יותר,שלם יותר ואת יודעת לפעמים כשיוצאים מה"א פתאום מגלים שהיא "לא הדבר הכי טוב שיש לנו",ואח"כ באיזשהי נפילה פתאום כל "ההילה" שכביכול ציירנו לעצמנו לגביי המחלה כבר לא שם.ולא חוזרים.זה קרה לי כמה פעמים,זה עובר לי בראש לעיתים רחוקות,החשק לצלול לברוח,אבל אני יודעת שאין לי לאן,שה"א לא שירתה כלום מלבד כלא,כאב ומועקה.ואז זה מכריח אותי להתמודד,ואח"כ אני יודעת ומרגישה חזקה יותר.לא רק מול עצמי אלא כלפיי הסובבים אותי.
    אתמול העזתי אפילו להגיד לחמותי:"אני בחורה איכותית ואת לא יודעת להעריך את זה.ואני מתנצלת אבל אקיף את עצמי רק באנשים איכותיים כאלו,ולא באלו שקמים בבוקר וחושבים שהם ירגישו טוב יותר עם עצמם כשלמישהו אחר יהיה רע..."והיא היתה בשוק!(סיפור ארוך,לא סתם דיברתי כך,זה פשוט הצטבר אצלי...)
    יפה שלי מאחלת לך ימים קלים,
    אוהבת קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור מתוקה!

שלי
    24/10/2007

כל הכבוד!
    אני כל כך גאה בך. לא משנה מה קרה בינך לבין חמותך, נפלא בעיני שאת לא "מתקפלת" ומנסה לרצותה, אלא מחזיקה בעמדה שלך ומאמינה בערכך. ואם היא לא מכירה בעבודה שאת אדם נפלא, זהו ההפסד שלה.
    שמחה לשמוע שהיה לך יום נפלא בעבודה. רואה? ההערות הפוגעות של אותה האשה וודאי נבעו מקנאה בך, או שכמו רבים אחרים, היא לא חשבה לרגע לפני שפרקה עלייך איזה תסכול אישי שלה. ולמרות כל זאת היא מעריכה אותך וכנראה מכירה בטעות שלה...

ברור שאת עייפה, המחלה והתרופות מחלישות מאד. אך נשמע שיש לך מצב רוח טוב, וסגרת שני עניינים כואבים ביום אחד, ואני בטוחה שלפחות במובן הרגשי את חשה חזקה יותר.

המון תודה על המחמאות והתמיכה והמילים הנכונות כל כך. מקווה שיהיה לי את הכוח שלך לשרוד בתהליך הזה לאורך זמן, לתמיד, ולא לשקוע שוב. הידיעה שמצפה עוד דרך ארוכה עד שאבסס ביטחון בעצמי מתסכלת, אך הרבה יותר מפחידה המחשבה על צלילה מחדש לתוך המחלה.
    קבעתי עם חברה להערב, ומחר הולכת לאיזו הופעה, והנה, כמעט והסתיים השבוע...

יום נפלא יקירתי, נסי לא להתיש את עצמך, ותמשיכי לעמוד כך באומץ מול כל העולם!

אוהבת,
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב!

קרן אור
    24/10/2007

תודה על המחמאות.אבל לא הייתי כך תמיד,היציאה מהמחלה,הילדים שלי,הם דברים שחישלו אותי מאוד,וגרמו לי להבין מה נכון בשבילי בחיים,ואיך אני לא מוכנה שידרכו עליי יותר,גם אם זה אומר שיחשבו עליי דברים רעים(פעם רק המחשבה הזאת "סירסה" אותי).בסופו של יום אני נשארת עם עצמי,וחשוב לי להרגיש טוב מבפנים.להיות נאמנה לעצמי.כמובן שאני לא מתפרצת,אני טיפוס מאוד מאופק,מאופק מידי אפילו,אבל אני מחכה בסיבוב ויורה את החץ שלי בדיוק בנקודה.
    אני לא חושבת שאני חזקה מספיק,אבל אני משתדלת להיות כזאת.גם לי יש את הימים שלי,שבהם אני מסתכלת במראה ואני לא מבינה איך אנשים אומרים לי שאני ניראת טוב,ימים שבהם אני רואה בעצמי פגמים.ואז המחלה לפעמים מרימה את ראשה,בייחוד בזמנים של לחץ שפתאום התיאבון שקט יחסית,עוברת לי המחשבה למה בעצם לאכול אם אני לא רעבה,לא יזיק לי קצת.אבל אני דוחקת אותה,כאילו מפחדת ליפול אפילו פעם אחת.וזאת ההתמודדות,והיא כנראה תלווה את כולנו לאורך זמן,אבל הנקודה היא שה"א כבר לא שולטת לי בחיים.אני שולטת לעצמי בחיים.האושר שלי והטוב שיש לי השגתי בשני ידיים,ואני שומרת על זה בקנאות,כאילו מפחדת שמישהו יטול את זה ממני בכוח,כמו שהיה לי...הבנתי שאני לא מחפשת יותר תירוצים,אני מבצעת.אז לפעמים זה קל והכול מושלם,אבל החוכמה היא לקבל את זה גם בימים לא פשוטים,ולדעת להתרומם מעליהם.וזה לא קל,אבל אני מאמינה במטרה.אני מאמינה בבריאות.בהתמודדות.בלחיות באמת.וכל אחד מוצא את הדרך שלו בתוך הכאוס הכללי.
    יפה שלי,עוד מעט נגמר השבוע שאפו על ההתמודדות.
    מאחלת יום מקסים,נשתמע בהמשך,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב, מקסימות שלי!!
    בלונדי
    23/10/2007

בנות חכמות ויפות ייעצו לי לכתוב... והן צדקו! הכל מתחדד כך.

הייתה לי נפילה אז... ולאחריה הגיעו כל תופעות הכאב השונות המלוות לאחר הקאה. וזו הייתה בשבילי כמו "סטירת לחי" להוכיח לי שאני לא רוצה ולא מוכנה לחזור למקום ההוא. זה ממש כמו "האיר" את עיניי מחדש. זו הייתה תזכורת טובה לדבר הכי רע בעולם. ואולי טוב שזה קרה, כי המוח החולה כבר החל לשדר לי שדרים על תחושות הריחוף מהרזון ועל האופוריה שהייתה בזמנו. והרי הכל שקר!!! זה לא באמת כך, זה רק מה שאני ניסיתי לזכור, אולי בכוח, כדי לחשוב האם להשאב חזרה פנימה.

אז נזכרתי גם בדברים הרעים. וזה טוב! אני לא רוצה להיות שם, בשום מחיר!!!

אז תודה שייעצתן לי לכתוב. יש לי תכונה להסגר כאשר רע לי. זו תכונה שלמדתי לעשות מגיל ינקות כי לא היה מי שיקשיב לי. אז למדתי להפנים ולשתוק. זה רע, כי הכל נאגר בבטן עד שמתפוצצים. אבל אני שמחה שהוצאתי.

גם אם אני לא מדברת, דעו שאני חושבת הרבה בפנים, רק שמאוד קשה לי להוציא החוצה, ואני צריכה את התזכורת הזו שאפשר לדבר! אז אל תהססנה להזכיר לי, אם אתן מזהות צורך כזה.

קרן אור- שלחתי לך משהו.. מקווה שקיבלת. מה שלומך הבוקר? האם הוטב לך קצת? ומה שלום בנך? הלוואי ואתם כולכם מרגישים טוב יותר.

כרוניתוש- מה שלומך הבוקר? איך המרגש הפיזי? ואיך המרגש הנפשי? אני מחבקת אותך מפה ושולחת לך קצת כוחות לעבור בשלום את היום הזה, על כל מכשוליו ופוסטמותיו!!!!! ומקווה לשמוע ממך לעת ערב. נשיקות!!

שלינקה- אני גאה בך שאת עושה תוכניות לתקופת המילואים (אוף שיבטלו את זה כבר, חחח) וזה ממש נכון, הרי בביתנו שלנו אורבות לנו הסנכות הכי גדולות. ואני מחזקת את ידייך על שאת לא נותנת לעצמך להשאב חזרה וממשיכה בדרך הטובה. כל הכבוד לך!! המשיכי כך!!!

זהו בנותיי, בזאת אסיים להפעם. עם תקווה לימים יפים לכולנו, לכל אחת ואחת מכן.
    אני אוהבת אתכן באמת, מקסימות שלי!!

נשיקות ויום נפלא לכולן!!!

בלונדי.

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב, מקסימות שלי!!

הוספת תגובה

• בוקר אור יקירה!

שלי
    23/10/2007

והנה, את כבר נשמעת הרבה יותר טוב!
    שמחה שכתבת ושהוקל לך, ודברים התבהרו.

נדמה לי שכמעט כולנו "לוקות" בנטיה הזו להסתגר כשרע וקשה, לשמור את הכאב בפנים. והרי זוהי אחת הסיבות למחלה, ואחד הגורמים שמעוררים אותה שוב ושוב.

כמו שכתבתי אתמול, הרי גם אני, במקום להודות שלפני תקופה של בדידות ו"העדר השגחה", ניסיתי לשכנע את עצמי שהכל בסדר, שאני יכולה להסתדר היטב לבדי ושתחושת בדידות היא ילדותית ומטופשת.
    אז שמחה מאד ששתפת אותנו, שפרקת עם עצמך וכאן את הכאב, הבנת היכן את עומדת ומה המגבלות כרגע ובחרת איך לשוב לדרך הטובה.

ידעתי שכך יהיה, הרי את חזקה להפליא ומכירה היטב באמת - המחלה הזו היא מוות, רגשי ופיזי. היא רק מספקת אשלייה של שביעות רצון מהגוף, כשלמעשה היא הורסת עוד ועוד.

אני בסדר, קמתי מוקדם להתעמלות ומחכות לי כמה שעות לפחות של מצב רוח טוב...
    יש לי פתק קטן ליד המחשב עם תזכורות, תוכניות ושיטות איך לעבור עוד יום ללא נפילות, ובשאיפה - גם ללא תשוקה ודחף להתנהגות חולנית.

שיהיה לך יום נפלא יקירתי,
    אוהבת,
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שלינקה!

בלונדי
    23/10/2007

שלום יקירה. תודה על המחמאות שלך!!

אני חושבת שזה מאוד חכם שאת מתכננת לעצמך פעילויות ולא משאירה "פתחי מילוט" מסוכנים! כל הכבוד, את חזקה להפליא ואני ממש גאה בך שאת מתמודדת עם הכל בגאון!!

אצלי הכל בסדר גמור.....

שיהיה לך ערב נפלא ונעים ומקווה שהכל בסדר אצלך.

אוהבת,

בלונדי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב לכולן!
    אני
    22/10/2007

כן, כן, זאת אני, ובשעה זו, ואפשר לקום מהרצפה...

מה שלומכן??

היה לי יום זוועה בעבודה, ואני עצבנית! וחוץ מזה, הגדנה לי בבקשה, יקירותיי - האם הגזרה הגבוהה (במכנסיים) פסה לה לגמרי מן העולם?? למה בכל החנויות יש רק גזרות נמוכות מכוערות?? אני שונאת אותן!

קרן אור אהובה - מה שלומך? ומה מצב הדלקת בגרון? מתוקה, אל תדאגי! אני בטוחה שיהיה בסדר! בבקשה אל תפליגי למחוזות רעים - זה לא נשמע לי כמו החיידק הטורף! חס וחלילה!!! מתוקה, אני שולחת לך ברכות להחלמה מהירה בצירוף מייל קטן... ואני מחכה לשמוע ממך.

בלונדי מתוקה - איך את מרגישה? האם הוקל לך מעט? מקווה שכן. רציתי לייעץ לך לחזור מהר לתרופות, אך הנה אני רואה שהגעתם את ובעלך לאותה מסקנה. בלונדי, אל תתעצבי ממנה! זאת החלטה נכונה ושקולה! כל תסריט אחר עדיף מאשר תסריט של צניחה חוזרת למחלה, וכל שכן תסריט שבסך הכל היה בעזרך תקופה ארוכה ואת בעצמך הודית בזאת. אני מחזקת מכאן את ידייך ומחזיקה לך אצבעות לעבור את המשבר הזה בצורה הטובה ביותר. אענה לך מאוחר יותר.

שלינקה חביבה - כמה זמן בן זוגך ייעדר מהבית? יקירה, אני מאד מבינה אותך. אני חושבת שהתמודדת בצורה מאד נבונה ומושכלת עם התחושות הקשות של אתמול. כל הכבוד. טבעי שאת מפחדת מנפילה כאשר את מרגישה קרובה לפתחה, ובייחוד כאשר עברת לאחרונה כברת דרך שכולה עליות. אני יודעת שהגורם הכי "מטרגר" (גורם לטריגר) הוא תחושות של תסכול ובדידות, ובייחוד הבדידות. אז אולי כדאי לך להקיף את עצמך באנשים שאת אוהבת בתקופה הקרובה, כמו גם לתכנן מראש פעולות שכנגד ולרשום אותן על דף. יש משהו בקיבוע שבכתיבה שעוזר לארגן את המחשבות.

שיהיה לכולכן המשך ערב נעים ולילה של מנוחה!

גם הלילה נראה לי שאפרוש מוקדם (יחסית). אני מרגישה... לא משהו בכלל.

שלכן,

כרונית.

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב לכולן!

הוספת תגובה

• היי יקרה

קרן אור
    22/10/2007

אכן מפתיע לראות אותך מבציעה כאן בשעות "לקטינים" כמוני,אז אחרי שקמתי מהריצפה(האמת שזה מאמץ בשבילי כי אני די מרוחה על הריצפה בתקופה האחרונה,לפחות עם המחלות) רציתי להגיד לך ששלחתי לך מייל,וברוכה הבאה לעולם "האנושי",לצערי.אני כמעט פעם בשבוע חוטפת עצבים ממישהי חסרת טקט,או מישהי שסתם בא לה להגיד משהו נורא מצחיק על חשבוני,על מצבי,כאילו שחתמתי על טופס ויתור סודיות כללי.זה משהו במנטליות כאן,שלכולם מותר להגיד כל מה שבא להם...להגיד לך שאני השלמתי עם זה??אני רחוקה מאוד,מה שכן,למדתי לא להיכנס להתנצחויות האלו,כי בסופו של דבר אני מבזבזת אנרגיות שגם כך אין לי,ורק אני נפגעת מאנשים שלא שווים את זה.אני לא יודעת ממי ומה נאמר לך,אבל אני מקווה שמעבר לכעס\פגיעה ראשוניים,צפצפי עליה.הרבה פעמים אנשים מוציאים על מישהו שהם מקנאים בו את התסכול שלהם,תשאירי אותה ללא תגובה עם התסכול שלה,תאמיני לי כמה פעמים כשקמתי והלכתי זה הרתיח אפילו יותר מתשובה חדה.
    ולגביי-אני כבר מרגישה חזקה יותר,הגרון כבר לא דואב לי,אבל אני עייפה מאוד.ולא יכולה להתעמל או לאמץ את עצמי יותר מידי.וזה מרגיש כמו לשים ציפור דרור בתוך כלוב.אבל כנראה שאין לי ברירה נכון??
    אני מקווה שתישני גם היום מוקדם,
    אוהבת,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יפות שלי!
    בלונדי
    22/10/2007

קרן אור מקסימה- צר לי כל כך לקרוא על מצבך ואני מקווה שתוכלי להתחזק ולטפל בעצמך היטב, ולנצח את כל המחלות ותחלואים שיש לך. צר לי שאת כל פעם נאלצת לעבור סבל כזה מחדש והלוואי והכל יסתדר ממש במהרה.
    אני שמחה שאת לא כועסת... כבר התחלתי לחשוש....!! אז יאללה, תבריאי כבר!!

שלינקה- אני מבינה שהיה לך ערב קשה אתמול. זה מגיע כאשר אנחנו לבד בבית פתאום וכל ההרגלים הרעים פתאום צצים במוח ומזכירים על קיומם. מכירה את זה כל כך טוב... מבינה אותך לחלוטין. אני שמחה שיכולת לצאת מהבית כך עם חברה, ואפילו שזה עוד לא לגמרי נרגע. העיקר שהיית מחוץ לבית! זה הכי חשוב. וטוב שקנית לך שוקולד. אני גאה בך שהצלחת לעמוד בכך ולסיים עם שוקולד אחד בודד!!!! כל הכבוד, זה ממש אדיר!!!! טפחי לעצמך ארוכות על השכם!!!

ואני? אני לא משהו. אני ובעלי החלטנו שבריאותי כעת קודמת לכל, ולכן לפני הכל, אני חוזרת לתרופות!! קשה לי מאוד ואין שום סיבה לסבול ולהסתכן בהדרדרות למחלה. וזה ממש מאיים לקחת אותי חזרה למטה. אז אני חוזרת לתרופות!!! וזה בטוח יקל על הכל. כי ההדרדרות החלה עם הגמילה מהן. אז עשינו החלטה (יותר נכון- בעלי די אילץ אותי) וזה כרגע מה שאני עומדת לעשות. אני לא יכולה להסתכן בכניסה חזרה לתוך החושך הזה. השגתי כל כך הרבה, וחבל לסכן הכל.... אני בטוחה שאתן מסכימות איתי.

זהו יקירות. אז תהיה לי תקופת הסתגלות חזרה לתרופות, ואני מקווה שהכל יהיה טוב יותר.

התמיכה שלכן מאוד חשובה לי. אתן מקסימות, אחת-אחת!!! ואני חושבת עליכן כל הזמן, גם כשאני לא פה... או לא כותבת.

ושוב קרן אור- אני שולחת לך חיבוקי החלמה מהירה, לך ולבנך!!! קדימה להבריא.

ושלינקה- אני מאחלת לך שתקופת השהות של חברך במילואים- תעבור בשלום. הזכירי לעצמך איזו דרך ארוכה עשית!! וכמה עברת עד כה. והלוואי והכל יעבור לך בשלום. היי חזקה, יקירה!! ואנחנו פה (אני קצת עסוקה לאחרונה) תמיד, לשמוע הכל!!!

אוהבת מאוד!!!!

בלונדי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום יפות שלי!

הוספת תגובה

• בלונדי מתוקה

שלי
    22/10/2007

ראשית - המון תודה על החיזוקים והתמיכה, יודעת שאת מזדהה עם תחושותיי ומבינה כמה קשה להאבק בהרגלים הישנים, הטבעיים כל כך.
    מקווה שהימים הבאים יעברו בקלות יחסית, וכבר תכננתי כמה אסטרטגיות נוספות שאולי יסייעו לי להמנע מנפילה (למשל, להתחיל לבשל למרות שאני אוכלת לבד... לא להשאר בלי שום דבר מזין וטעים בבית).

מאד מעריכה את החלטתך לחזור לתרופות, ובטוחה שהגעת למסקנה הנכונה. אין שום סיבה שתאבקי כך כשלידך מונחות תרופות שסייעו לך להתמודד עם החיים ועם עצמך בקלות רבה יותר.
    כמו שכתבת - הבריאות שלך חשובה יותר מכל!
    ומדברייך בימים האחרונים נוצר רושם שאת סובלת ממש, שקשה לך, וחבל שכך.
    רק מקווה שאת לא חשה אכזבה או כעס כלפי עצמך, כי אלו לא נחוצים כלל! וכמובן, מקווה שבמהרה יעלמו כל התחושות הקשות וקולות המחלה יעלמו להם.

אז שוב, המון תודה על התמיכה המיידית שלך ושל קרן אור, יוצאת עכשיו לפגישה ואחר כך להורים, אשוב להודעת לילה טוב!

אוהבת,
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יפה שלי!

קרן אור
    22/10/2007

אני חושבת שטוב שהגעתם למסקנה הזאת ביחד.הבריאות שלך קודמת לכל.העתיד שלנו הוא ההווה.
    כמה זמן לוקח עד שהתרופה מתחילה לעבוד-שלושה שבועות???אני מתארת לעצמי שתצטרכי לבלוע קצת את הרוק בתקופה זאת ולהיעזר בכל דבר שיגרום לך להרים את הראש למעלה,עשי זאת.אל תוותרי על עצמך,בראש ובראשונה.ואני כאן כדי להכיל את מה שיתאים לך.אל תהססי לפנות אני אקבל כל בקשה שלך בזרועות פתוחות.
    מקווה לימים יותר טובים עבורך ועבורנו,
    אוהבת מאוד מאוד,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 35 וסובל סובל 20 שנה של הקאות
    רונן
    22/10/2007

הי
    בן 35 שכבר 20 שנה מקיא כל דבר בדיוק בגלל הסיבות שכולם פה - להכנס לגינס שרוצים , לא לגדל כרס ועדיין לאכול בורקס, קרואסון ושאר גיפה משמינה

לא מצליח לצאת מזה וניסיתי כבר די הרבה דרכים שלא החזיקו להרבה זמן

מה עושים ??

הוספת תגובה

• שלום רונן

שלי
    22/10/2007

וברוך הבא...
    כאב לי מאד לקרוא את ההודעה הקצרה שלך, כי ברור שמאחוריה עומד סבל וכאב עצום.
    אני בולימית יותר מעשור, כמעט 4 חודשים "נקייה", ויודעת כמה קשה לצאת מהמחלה הזו. וכמה מתסכלים ניסיונות העבר שלא צלחו, וכמה יאוש וחוסר אונים כרוך בכל התהליך הזה.

לא פרטת איזה טיפולים ניסית, האם היית בטיפול נפשי, תזונתי, או אשפוז.
    אשמח לשמוע, בעיקר מכיוון שנראה לי ואין תשובה אחת לשאלה
    "מה עושים".

מאמינה שלכל אחד דרך שונה שתסייע לו לצאת מהבור הזה ולהתחיל חיים חדשים ובריאים.

גם אני אחרי שנים של טיפול פסיכולוגי וגם תרופתי בשלב מסוים. שום דבר לא עזר, עד שלפני כמה חודשים התגבשה איזו תחושה שפשוט אי אפשר להמשיך כך, ואיתה גם האמונה שאפשר להצליח ולהחלים.

יש לקבל החלטה נחושה מאד להפסיק לזלול ולהקיא ולהתחיל לחיות ללא הסתרה, בושה, וכל הזוועה שכרוכה במחלה הזו.
    וכן, כנראה שצריך גם לוותר על חלום הרזון, על הרעיון של לאכול כמה שרוצים מבלי להשמין.
    זה קשה, ואני עדיין נאבקת עם כל אלו.

אך מחשבה אחת קטנה - אנו חוששים כל כך להשמין ובו בזמן מסרבים לוותר על אכילה לא מבוקרת, אך ההתנהגות הסדרתית הזו הרי גורמת לנזקים חמורים וכעורים יותר מכל עלייה במשקל! השיניים, העור, השיער, ועוד לא התחלנו לדבר על מערכת העיכול הדפוקה לחלוטין ושאר המערכות שניזוקות...

בקיצור, רונן יקר, גם לי לא ברור מה עושים, אך ברור שחייבים לעשות משהו.
    נכון?
    אשמח אם תכתוב עוד על עצמך, אם תשתף אותנו "בהיסטוריה" של מחלתך וכו'.
    ואנחנו כאן, כל הזמן, ונספק כל תמיכה אפשרית.
    שלך,
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה... זה הסיפור שלי ...

רונן
    22/10/2007

קודם כל המון תודה על התגובה הנהדרת - זה בטח מאד עוזר לי להפתח ולכתוב יותר על עצמי

אז ככה..
    בגיל 17 לערך אחרי שהייתי כדורסלן חתיך ושווה :) של קבוצת כדרוסל ידועה , נפצעתי והושבתתי לתקופה ארוכה בה ישבתי בבית וטחנתי אוכל כאילו אין מחר - ובאמת לא היה מחר ועליתי 25 קילו ... מרוב יאוש מעצמי כבר לא ידעתי מה לעשות ואחרי איזה תוכנית טלויזיה שדיברה על בולמיה - "נדלקתי" והתחלתי להקיא - ירדתי תוך חודשיים 22 קילו ששולבו עם ריצה וכושר מה שגרם לי להיות שוב נחשק וכו וכו
    מאז אני שם עולה 5קג יורד 7 עולה 7 יורד 6 כל שנה עולה ויורד עם הקאות קבועות של כל מה שמשמין אותי ומאפשר לי חטאים מידי פעם על מנת לשמור על המשקל
    שיניים הרוסות , יש - שיער דליל - יש למרות זאת אם תראו אותי תחשבו ואני לא בקטע השחצני - נראה מצוין - בגובה 180 עם משקל של 79 קג - ידיים שנשארו שריריות ובטן נטולת ריבועים אבל לפחות לא כרס
    זהו כאן אני תקוע - ניסיתי טיפולים במראפת אכילה של מכבי ולא הלך - ניסיתי 2 פסיכולוגים - לא הלך - ניסיתי דיאטנית - הלך לכמה חודשים עד שנשברתי
    בקיצור י א ו ש !!!

לא יודע מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רונן!

אני
    22/10/2007

אני מבינה אותך. חוסר האונים נשקף מהודעתך, אך אסור להתייאש אף פעם. העובדה שהפצעת פה מוכיחה שאינך מיואש ושאתה מחפש דרך החוצה, וזה נפלא כשלעצמו. אני מבינה שלקחת חלק במספר טיפולים שנכשלו. רונן, מדוע הפסקת את הטיפול? מדוע זה לא הלך לדעתך? כי לחצו אותך מדי? כי כאב לך מדי? או כי חשבת שהטיפול החטיא את המקום הנכון ולא היה לעניין? כיצד אתה מדמיין טיפול יעיל בבעייתך? מה היית מצפה מטיפול אמיתי?

כמו שאתה כבר יודע - אין פתרונות קסם, ואין באמתחתנו תשובה ניצחת עבורך שתוציא אותך מהבור העמוק הזה. אני חושבת שהמשימה הכי קשה בדרך הזאת היא לשבור הרגלים ישנים, ולהתמיד בדרך חדשה שהיא לא כ"כ נוחה לך. וכדי להצליח בזה חייבת להיות לך מטרה ברורה בחיים - להיות בריא ולחיות חיים בריאים. ועוד מלפני זה - להשלים עם עצמך וגם עם עובדות החיים. אתה חייב לפסול את המשוואה האוטומטית של "אוכל משמין=הקאה", ולשנן "אוכל משמין=השמנה" וגם שזה טבעי ולא פסול, כי קודם כל אין איסור ליהנות מאוכל ולהשמין קצת, ושנית - כשתלמד לאכול במידה - לא תשמין. אז קשה מאד לשנות קווי מחשבה שהתקבעו כבר שנים ארוכות, וקשה עוד יותר לתרגם אותם למעשים, אבל אני מאמינה שזה אפשרי אם באמת רוצים ואם מקבלים החלטה להילחם בזה עד הסוף.

שיהיה לך המשך ערב נעים...

כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי רונן!

שלי
    23/10/2007

שמחה ששתפת אותנו!
    ולפני שאגיב רציתי לציין שלמרות שפורום זה קיבל "אופי נשי", בגלל שאנו "הקבועות", נשים, הפורום פתוח לכולם ואתה יותר ממוזמן להשאר איתנו!

הסיפור שלך נשמע מוכר ויש בו נקודות דמיון רבות לסיפור האישי שלי ונדמה לי שגם לסיפורן של רבות אחרות.
    בת שלושים היום. גם אני התדרדרתי למחלה (ראשית אנורקסיה) לאחר שהפסקתי לרקוד, עיסוק אינטנסיבי של שנים רבות. הגוף השתנה עקב הפסקת הפעילות הגופנית וגיל ההתבגרות, לא יכולתי לסבול זאת, וגורם זה בשילוב גורמים אחרים באישיותי זרקו אותי הישר לבור של הפרעות אכילה.
    כמוך, גם אני נראת כאדם רגיל, למי שאין היכרות אישית עם בולימיה לא ינחש לעולם את מצבי.
    גם אני הצלחתי לשמור על גוף שרירי ומראה בריא וחיוני, ולמדתי כיצד להסתיר את הנזקים החיצוניים של המחלה.

אך כל זה לא שווה דבר. הרי מבפנים הכל הרוס וכואב, וגם אם איש לא רואה זאת, אנו רואים זאת כאשר אנחנו מביטים במראה.
    גם אם הסביבה רואה בנו אנשים נאים ומושכים, הרי התעוב העצמי שמתעורר אחרי כל סדרה של זלילה/הקאה לא מאפשר לנו להנות באמת מההופעה הנאה.

אני הגעתי להכרה שאי אפשר להמשיך לחיות כך. אי אפשר להמשיך ולנסות לבנות הערכה עצמית על בסיס משקל הגוף. כי בעוד ששמרתי על משקל נמוך באמצעות המחלה, הרסתי כמעט כל חלקה טובה שהיתה בחיי.
    ותחושת הערך העצמי המיוחלת לא נבנתה מעולם...

ההמלצה היחידה שאני יכולה לספק כאן היא לחזור לטיפול מתוך רצון אמיתי. לחפש את המטפל ואת השיטה המתאימה, והפעם - בלי הסתרות, בלי הכחשות, ועם נכונות אמיתית להשאיר את המחלה בצד ולבנות חיים חדשים.

זה לא קל, התהליך דורש גם בנייה של אדם חדש. אדם בריא, ללא מחלה שמאחוריה ניתן להסתתר מהעולם, ללא מחלה שאפשר לברוח אליה עם כל מצוקה שמתעוררת.

פנית הנה, ונראה לי שפנייה זו מצביעה על נכונות להחלמה ויאוש מהמצב הקיים. אז נסה לשמר את המוטיבציה הזו לשינוי אמיתי וחפש עזרה.

האם משהו ממשפחתך או חברים קרובים יודע על המצב? האם יש משהו שיכול לספק תמיכה יומיומית כמעט? זה עשוי לעזור.

אז להתראות בנתיים והרבה הצלחה ואושר.
    שלך,
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה על התגובות

רונן
    23/10/2007

המון תודה - ולמרות שאני מאמין שהרוב פה נשים - לי לא ממש משנה .. הפפך - יש פה אוזן קשבת אמיתית ותודה

לאן אתן ממליצות לפנות - אני כן מחפש מקום אבל רוצה לשמור על דיסקרטיות בכל זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה, ואל-לא-דבר...

שלי
    23/10/2007

לאן לפנות - אתה מתכוון לטיפול פרטני או למסגרת טיפולית מאורגנת?
    אני חלשה במסגרות שכאלו ובמרפאות, אך הבנות האחרות כאן בקיאות יותר וודאי יגיבו בקרוב.
    אך לפי מה שידוע לי, כל קופות החולים היום מאפשרות טיפול פסיכולוגי בעלויות מוזלות, ויש מטפלים/ות מצוינים.
    אני חושבת שאתה צריך להחליט מראש איזה סוג טיפול אתה מחפש - פסיכולוגי, פסיכיאטרי, או טיפול ייחודי במרפאות להפרעות אכילה ברחבי הארץ שמספקות טיפול משולב, ליווי פסיכולוגי ותזונתי, ולעיתים גם קבוצות תמיכה.
    בכל מקרה, רצוי לשלב גם יעוץ תזונתי, כי כמו שאתה יודע, אנשים כמונו כבר לא ממש יודעים איך לאכול כמו שצריך... כל דבר נראה לנו משמין ומסוכן, וגם הגוף פיתח רגישויות משלו.
    בטוחה שעוד מעט תקבל מידע מפורט יותר אודות אפשרויות הטיפול.
    יום נפלא!
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רונן היקר!

בלונדי
    23/10/2007

ברוך הבא לפורום שלנו. טרם יצא לנו "לדבר" כי שקעתי בכמה ימים רעים...

אני מבינה שאתה רוצה לפנות עלזרה. אני הייתי מאושפזת ויכולה להמליץ לך בחום על טיפול במסגרת של אשפוז או טיפול שלא באשפוז, רק צריכה לדעת מה אתה מעדיף.... אז אשמח לעזור אחרי שתשתף אותנו..

וחוץ מזה- מה עם הסביבה הקרובה אליך? החברים והמשפחה? יודעים על מחלתך??

מקווה שאוכל לעזור...

לילה טוב ושקט,

בלונדי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שלום לכן !

רונן
    24/10/2007

בוקר טוב...
    אז ככה חוץ מאשתי ומא שידעו שסבלתי מבולמיה שנים רבות וכיום הם חושבות שאני אחרי ( כי כבר שנתיים מכרתי להם סיפורים )
    אף אחד לא יודע ...

אז אשפוז ממש לא בא בחשבון
    חייב דיסקרטיות , טיפול מינימלסטי או משהו שיאפשר לי להמשיך את החיים "כרגיל"

מה אתן אומרות ? ממליצות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רונן

קרן אור
    24/10/2007

לא כתבתי לך עד עכשיו כי לא היה לי מה להוסיף על מה שכתבו הבנות.
    אבל בכ"ז-אני שמחה שאתה מחפש מסגרת תומכת.אני מאמינה גדולה בטיפול,בייחוד עכשיו שאתה תגיע אליו ממקום אחר,מודע ופתוח יותר.ממקום שמחפש שינוי,שמחפש להפסיק לבסול,ומוכן לכנות,לפתיחות וגם לכאב שהוטבע עד היום,וצועק מתוכך.
    קצת חורה לי שאתה לא משתף את אשתך במה שעובר עלייך.ישנה סיבה לזה??איך היא הגיבה בפעם הקודמת??אני יודעת שתמיכה של בן\בת הזוג היא דבר חשוב בטיפול.
    לא ציינת היכן אתה גר,ומה אני המאמין שלך לגביי אופן הטיפול שאתה רוצה,
    אני גם לא עברתי אשפוז,חיפשתי דיסקרטיות ואין רע בזה.אני אישית טופלתי שנים אצל פסיכולוגית שמתמחה בה"א שאליה הופנתי מטעם קופ"ח.וגם אצל דיאטנית,כי שינוי ולמידה של זיהוי רעב\שובע הם דברים חשובים בשבילנו.אבל אני יודעת שישנם מחלקות לה"א למבוגרים שנותנות טיפול יום.
    אז תנסה לכוןן אותי לאיזור בארץ.
    שיהיה לך ערב נעים,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב על התגובות המחזקות!

רונן
    24/10/2007

אני מהשרון
    אשתי פעם קודמת לא הגיבה טוב ולא אהבה את זה שהסתדרתי כל השנים - ובל מקרה כרגע מעדיף ככה
    רוצה כבר לשנות לא רק מודעות אלא לרמה הפרקטית והחזיק לאורך זמן
    זה מה שמיאש אותי
    שבסוף שוב אשבר ואחזור לזה
    כי מכור נשאר מכור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילה טוב, רונן!

אני
    25/10/2007

שמע יקירי - אם אתה מאמין בכל לב שמכור נשאר מכור - מן הסתם תישאר כזה. אולם אם תאמין שיש דרך החוצה מכל הפלונטר הזה- אני מאמינה שתמצא אותה, אבל זה לא יבוא לך בקלות. זה יבוא לך רק אם תעבור את דרך החתחתים של הייסורים ושל ההתמודדות עם כל הדברים הקשים והתחושות הרעות. יש לי תחושה על פי דבריך שאתה מחפש לעצמך "טיפול אינסטנט", מין גלולת הרגעה זמנית כדי להגיד לעצמך שאתה בטיפול ועכשיו צריך להיות בסדר. או כמו שאתה אמרת - אתה מחפש טיפול שלא יפריע לשגרה שלך יותר מדי. אך זו טעות, כי בסופו של דבר אתה תצא קירח מכאן ומכאן - גם לא תיפטר מההפרעה, וגם משאבים יקרים ילכו לאיבוד לחינם. אני חושבת שאתה צריך לעשות "רגע חושבים" ולהבהיר לעצמך את הציפיות שלך מעצמך, את הרצונות שלך ואת המטרות שלך.

וכעת לחלק האינפורמטיבי - באזור השרון יש את מרפאת "נופית" בהוד השרון. זוהי מרפאה פרטית והטיפול שם הוא יקר למדי. אפשרות נוספת - מרפאת "הנוטרים" ברעננה, שאם אינני טועה היא שייכת לקופ"ח כללית. באפשרותך להגיע גם למרפאת תל השומר במרכז - המרפאה הכי מפורסמת והכי מצולמת בארץ... מכל מקום, בשלושת המקומות שמניתי תוכל לקבל טיפול על בסיס שבועי שלא במסגרת אשפוז. כמובן שהם מחויבים לשמור על חסיון רפואי ואף אחד לא צריך לדעת שאתה מטופל שם.

בהצלחה ולילה טוב!

כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר אור יקירות!
    שלי
    22/10/2007

כמעט ונרדמתי מול המחשב אתמול בלילה ולא הספקתי לאחל לכן לילה טוב.
    בלודני מתוקה - הבילוי של אתמול היה דרך לחלץ עצמי מהבית ומסכנה ממשית לנפילה. לא הייתי מסוגלת לכתוב זאת אתמול בערב, אך תכף אפרט, קודם אלייך:
    עצוב לי לשמוע שקשה לך כל כך ושהשדים חוגגים בראשך המתוק. שמחה שאת משתפת ומקווה שזה עוזר מעט. האם את מסוגלת לעקוב אחר הגורמים לתחושות הללו? האם זה משהו חיצוני, המשקל, האם את מרגישה בעוצמה רבה את העדר התרופות?
    בכל מקרה, בטוחה שאת מסוגלת לעבור גם את התקופה הזו. אל תשכחי לאן הגעת ואיזו דרך עברת. אולי חזרה לשגרה שלך בקרוב תקל עלייך.

קרן אור יקרה - ממש דואגת לך. דברי הרופא נשמעים מאיימים מאד, אך בהחלט נראה שאין פתרון מלבד אנטיביוטיקה קטלנית.
    ברור לי שבלתי אפשרי עבורך לסגת מהכל ופשוט לנוח, אך את יודעת שבסופו של דבר המנוחה וההחלמה שלך קריטית גם עבור הילדים. הרי הם זקוקים לך בריאה וחזקה, ואת חייבת לסיים את מעגל האנגינה הזה.
    ואיך הם מרגישים השבוע?
    האם את דואגת לאכול כמו שצריך? ירידה במשקל רק תחליש אותך יותר...

ואצלי? לא קל כל כך... החבר שוב יצא במילואים ארוכים וכבר אתמול התעורר אצלי דחף לשוב להרגלי הישנים. בשעות אחר הצהריים הרגשתי קרובה מאד לנפילה, לזלילה שלא תסתיים היטב. ואפילו לא היה איזה טריגר רציני, פשוט ההרגל הישן ו"היכולת" - אני הרי לגמרי לבד בבית...
    אז גרגרתי עימי חברה לבילוי לילי, אך גם במהלכו לא ממש נרגעתי. ואז פתאום פגשנו משהו שהיה די קרוב אלי בתקופה בה החלה המחלה... משהו שאני אוהבת מאד אך התרחקנו עם הזמן. וזו היתה תזכורת מחרידה לתקופה רחוקה.
    בדרך הביתה שוב הרגשתי כמו נרקומנית לשעבר שהולכת לשוב לסורה. קניתי לי שוקולד קטן והצלחתי לספק את הדחף של אותו הרגע מבלי להקיא.
    אך למרות ההצלחה של אתמול לא יכולה שלא לחשוש מהימים הקרובים. הרי לא יכולה לצאת כך כל ערב... חייבת ללמוד להרגיע את עצמי גם כאן בבית.

טוב יקירות, מקווה שיהיה לכן יום נעים וקל,
    אשוב בהמשך.
    נשיקות רבות,
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר אור יקירות!

הוספת תגובה

• היי יקרה שלי!

קרן אור
    22/10/2007

שמחה שכתבת וסיפרת לנו על תחושותייך ורגשותייך.תקראי טוב טוב את מה שכתבת לבלונדי,ואשמח אם כשאת מרגישה לפני נפילה,תנשמי עמוק ושבי לכתוב לי.אולי זה יעזור מעט.את כבר 4 חודשים(נכון??) ללא הקאות,אל תתני לעצמך ליפול,גם אם זה אומר לצאת כל יום עם חברות עד שהחבר יחזור!(או עד שיעבור זעם...).
    ולגביי-כן,אני בחופש חלקי,הולכת לכמה שעות וחוזרת להתאושש.אין לי כבר חום,מרגישה טיפה יותר טוב.ולא,אני לא מרזה כי אני מכריחה את עצמי לאכול.
    מקווה שיהיה לנו ערב מוצלח וללא יותר מידי קשיים...
    אוהבת קרן אור
    לגביי הילדים-הבן שלי בבית,כי אתמול לאחר הירגעות בלילה הוא הקיא פתאום.אז גם הוא במחלקת "התאוששות".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה קרן אור יקרה שלי!

שלי
    22/10/2007

ברור שאת צודקת, בכל מילה.
    צריכה לגשת למחשב ולכתוב מייד, לצאת להליכה או לחברות, ובעיקר צריכה לזכור היטב את כל הדרך שעברתי עד כה. אך זה בהחלט לא קל...
    אלו יומיים קצת מגעילים, ללא סיבה ממשית. אפילו וויתרתי על התעמלות וזה סימן רע מאד... רק גורם לי להיות יותר מתוסכלת מעצמי. כך שמחר בבוקר, בלי וויתורים, בשבע בבוקר אתייצב לשיעור.
    שמחה לשמוע שאת מרגישה מעט טוב יותר ושהצלחת לפנות זמן למנוחה.
    מאחלת לכם יום נעים במחלקת ההתאוששות... והתאוששות מלאה, כמובן!
    נשיקות,
    שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יקרה שלי!

קרן אור
    22/10/2007

אני קוראת את מה שאת כותבת לאחרים,ואני מלאת תקווה.את הולכת לעבור את "המשברון" הזה,זה ברור לי.הניצחון האמיתי הוא לעבור את המשברים האלו,ולהצליח לא להישאב לתוכם.עשית את זה ברגע שהחלטת.וזה לא קל,אבל אל תלקי את עצמך כי זה טיבעי.במקומות שקצת קשה לנו,אנחנו נדרשים ללמוד להתמודד באמת.ולא באמצעות השלכה למשהו אחר.אבל ברגע שיודעים לפרק את זה ,להבין ולהמשיך הלאה,המחלה מאבדת "מההילה" שלה.מצבים כאלו אומנם דוחקים אותנו לפינה,אבל כשעוברים אותם,תחושת הכוח שמקבלים חזקה יותר מהכול.פתאום מבינים בעצם שזאת השליטה האמיתית.שאנחנו קובעים את המסלול והדרך שלנו(ונכון יש לפעמים שינויים במזג האוויר שמאיטים את הדרך),שהמטרה ברורה לנו.
    אני יודעת שלי שאת תתגברי.קשה לך עכשיו,אל תקשי על עצמך יותר.אם לא היית בהתעמלות לא יקרה כלום.(תארי לך אותי חודשים הולכת לא להתעמל),מקסימום תלכי מחר או יום אחרי.הדברים יהפכו למשהו שאת נהנית ממנו ולא למשהו שאת חייבת לעשות.זה ההבדל הגדול בתפיסה וההרגשה.
    מקווה שהלילה יהיה לך קל יותר,אוהבת,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר אור לכולן!
    בלונדי
    22/10/2007

שלום בנות יקרות.
    ממש מוקדם ואני כבר ערה... אין ברירה!
    מה שלומכן שם?? האם הכל בסדר?

קרן אור- מה שלומך? לא שמעתי ממך.. ואני מקווה שאת לא כועסת עלי. מקווה שאתם מרגישים טוב שם כולכם.

כרוניתוש- מה שלום הגרון? ואיך ישנת הלילה? מקווה שיהיה לך יום נעים ומוצלח...

שלינקה- הבנתי שחזרת מבילוי אמש.. מגניב לך! ואני שמחה שהטאמס גברו על הצרבות.. מקווה שהצלחת לישון היטב...

יפות שלי... שיהיה לכן יום קל ומוצלח. ונקווה שגם לי יהיה יום קל ונעים...

נשיקות!

בלונדי.

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר אור לכולן!

הוספת תגובה

• ואגב...

בלונדי
    22/10/2007

ממש לא קל לי בימים האחרונים... המחלה ממש "מזמינה" אותי ומאיימת לשאוב אותי חזרה... אני נלחמת חזק מאוד בכל השדים וזה לא פשוט. אני מקווה שזה יעבור בקרוב...! הכל התערפל לי קצת לאחרונה, אז אני מנסה לעשות סדר בדברים....

סליחה שלא תקשרתי כל כך...

שיהיה לנו יום קל ונעים.

בלונדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב יפה שלי!

קרן אור
    22/10/2007

קבלתי את המייל שלך יקרה,ואני ממש לא כועסת על כלום,ואין לך צורך להתנצל.תתמקדי בלהילחם בשדים בראשך,את שומעת???כל השאר כרגע באמת לא חשוב.
    לא כתבתי כי אני שקועה ב-ח-ר-א(וסליחה על ההתבטאות) של עצמי.ואם להיות מדוייקת,הבנתי מהרופא שלפי הרמה של הרעלן בדם שלי נדע כמה נזק החיידק עשה\צפוי לעשות.הוא דאג מאוד מהתפתחויות לכיוון החיידק הטורף,כי 5 אנגינות בחודשיים וחצי זה מראה שהחיידק יוצא משליטה והופך אלים יותר.כמובן שהפתרון במקרה הזה הוא אנטיביוטיקה בכמות אגרסיבית,אבל הוא טוען שזה הרע במיעוטו אז אקשיב לו.בעלי הבין שהוא צריך לסחוב את המושכות בידיים בתקופה האחרונה.
    בכל אופן זאת הסיבה שלא כתבתי לך ובכלל בפורום הרבה,כי אני סחוטה מעייפות וצנחתי לישון אתמול בתשע.אבל אני אגיב לך כשטיפה אתחזק במשך היום,אבל חשוב לי שתסירי דאגה מלבך,אני לא מודדת אותך במצבים שקשה לך,אני רוצה\מעדיפה שתעשי הכל כדי להיות בריאה.זה הכי חשוב לי.
    ולכולן,נשתמע יותר מאוחר,
    אוהבת מאוד,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי למקסימות שלי!!!
    קרן אור
    21/10/2007

אני בדרך לרופא אף-אוזן-גרון,לנסות ולטפל אחת ולתמיד בסטרפטוקוקוס העקשן.הייתי היום בעבודה לשלוש שעות,העברתי את ההדרכה החשובה,וכל האקשן והאדרנלין גרמו לי לחוש בטוב,אך ברגע שישבתי הרגשתי את הלחץ בחזה.וכן אני יודעת שהגוף שלי צועק שלי,אבל אני גם יודעת שכשיש לך שני ילדים חולים בבית באופן טבעי את מתרכזת בהם.אבל מחר אני נוסעת לעוד שעתיים נוספות,וחוזרת הביתה.מה שנקרא יום עבודה מקוצר.כל הנוגעים בדבר יודעים שאני חולה,אז מראש מיתנתי אותם.
    בלונדי-קיבלתי את המייל ממך,אך אגיב עליו ברצינות הראויה ברגע שאתפנה יותר.צר לי לשמוע על התחושות והרגשות שלך אבל אני שמחה שיש איתך את בעלך שעוזר לך,ואני בטוחה ביכולות שלך להתגבר על "המשברון" הזה.ברור לי שיש זמנים שה"מחלה" מנסה להרים ראש,כי זה הפתרון "הקל" וה"נוח" שאנחנו מכירות,גם היום אני לפעמים מרגישה לאיזה יום-יומיים את זה,אבל ברור לי גם שזה לא פתרון,ושצריך באמת "לפרק" לגורמים את מה שמוביל לזה,גם אם כרגע זה נראה משהו שקשה לשאת.אני בטוחה שאת תידעי להתמודד,ושוב,כשיתאים לך והדברים יהיו יותר ברורים,אשמח אם תירצי לשתף...
    שלי-שמחה שבסוף נהנית מהסופשבוע,באופן עיקרוני,למרות שאני מבית דתי(כיפות סרוגות),נרתעת מכפייה ומפתרון אולטימטיבי אחד לכולם.בן אדם צריך לעשות מה שהוא מרגיש שנכון וטוב עבורו.
    כרונית-אעדכן אותך לגביי הרופא,שלחתי לך מייל יקירתי,ובטח עוד מעט תגיעי הביתה ותגיעי אליו.אני מקוה שיומך עבר בסדר.
    נשוב ונשתמע יותר מאוחר חברות,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה
    היי למקסימות שלי!!!

הוספת תגובה

• לילה טוב למקסימה בעצמה!

אני
    21/10/2007

מה שלומך הלילה? הלוואי שאת מרגישה יותר טוב בחסות התרופות... תודה רבה לך על העדכונים ועל הכל. אני מקווה שאת כבר ישנה ושמחר תקומי ליום מאושש יותר.

ומה שלום הילדים? חזרו לשגרה? מקווה שכן.

טוב יאללה, אני אלך "להזיז דברים"...

אז לילה טוב והמון אהבה!

ממני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב לכולן!!!
    בלונדי
    21/10/2007

מה שלום כולכן הבוקר?
    אני בסדר... קצת יותר טוב. אני לא שומרת בבטן ובעלי יודע בדיוק כל מה שעובר עלי. זה בסדר, אני לא לבד. אני בעצמי לא יודעת בדיוק מה עובר עלי... אבל יחד אנחנו מנסים לברר מה, איך ולמה... תודה! עלו לי קצת מחשבות רעות... אבל סילקתי אותן מייד. מחשבות על מחלה..! אבל אין לי רצון למחלה הזו, זה סתם משהו שעבר לי בראש וחלף כלא היה!! אל דאגה! כבר עברתי דרך ארוכה מכדי לשוב לביצה הטובענית הזו. אין כל סיכוי...

קרן אור- סלחי לי על השתיקה היחסית לאחרונה, אני פשוט לא כל כך הייתי על הקרקע הזו... אבל אני מקווה שהכל בסדר אצלך, ומחכה לשמוע ממך.

כרוניתוש- תודה על הדאגה. אני בסדר... יהיה בסדר. אני עוד מעט אשיב לך על המייל שלך.

שלי- החוויה שתיארת נשמעת לי איום ונורא!! גם אני הייתי מתקפלת אם היו מנסים להחזיר אותי בתשובה, וזה כבר קרה... אז אני מבינה לחלוטין את תחושתך... אבל לפחות נהניתם בפסטיבל... כייף!

זהו... התחיל לכן שם שבוע חדש, ואני מאחלת לכן שבוע קל ונעים ומוצלח... עם הרבה כוחות להתמודדות.

שולחת נשיקות!

בלונדי.

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב לכולן!!!

הוספת תגובה

• לילה טוב, בלונדי!

אני
    21/10/2007

איך המרגש כעת?? מקווה שיש שיפור במצב. קיבלתי את המייל שלך, ואשיב לך עליו מחר. אני שמחה שסילקת כל מחשבה חולנית מראשך. כל הכבוד!!!!! מתוקה, זה ידוע שאנחנו נמדדות רק בזמנים הקשים, ולך יש את הכוחות להילחם במה שמאיים עלייך. הכוחות שלך מצויים בך, ואלה לא סתם משפטים נדושים. הם אמיתיים. בלונדי, אני מאד מאמינה בך!!!

אני בסדר. קצת חלשה, אבל זה יעבור. הכל יעבור... לפחות כך אומרים... בכל אופן, אני מתכוונת לפרוש מוקדם היום, מכיוון שאתמול בלילה הבטן שלי די עצבנה אותי.

שיהיה לך לילה טוב ורגוע ורק מחשבות טובות וחלומות פז מתוקים!!!

שלך באהבה,

כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה