מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפה מסובך, מסיבה קטנה של סיום שנהprinnydood14/04/2010
אז הנה הסיפור- אני וחברות שלי כבענו שנפגשים ואוכלים פיצה ביחד, אז חברה חדשה טיפה חשבה על להזמין עוד ילד שאני לא מחבב בגלל שהוא מזכיר לי את מה שכנראה הייתי פעם- אני לא מצליח לדבר איתו וכשהוא בסביבה פשוט לא נעים לי- הוא מנסה להצחיק בכוח ואומר כול מה שעובר לו בראש, ומצד שני אני מרחם עליו והתאריך יום הולדת שלו היה בקרוב, הוא לא באמת קרוב לאף אחד, גם לא לבחורה עצמה, היא עדיין לא אמרה לו, מה לעשות?:\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טובתי מול טובת אחרים
טלי איסרוב17/04/2010שלום לך,
על פניו, נשמע שהסיפור שקלעת אליו הוא סיפור שבו עליך לבחור בין טובתך והנאתך שלך, שמשמעותה לא להזמין את אותו ילד, לבין טובתו והנאתו של מישהו אחר - אותו ילד שבטח מאוד ישמח להיות מוזמן.
לאורך החיים אנחנו נתקלים לעיתים במצבים שכאלה ותמיד קיימת דילמה.
כדי לנסות להתמודד עם הדילמה הזאת, ראשית כדאי לבדוק אם אכן הדברים הם כאלה 'או-או'. האם באמת אם תזמין את אותו ילד, לא תוכל עוד להנות? האם במצב שבו תמנעו מלהזמין אותו הוא באמת ישאר לבד או יעלב?
אם כן, צריך למצוא פתרון ולדילמות מסוג זה אין תשובה אחת שמתאימה בכל מקרה. אפשר לנסות לאמץ גישה שאומרת 'מה שטוב לזולתי, טוב גם לי', כי לעיתים קרובות אנחנו מגלים שכשאנחנו פועלים בנדיבות ובחברות כלפי אחרים, הדברים נוטים להסתדר על הצד הטוב ביותר וגם אנחנו מרגישים עם עצמנו הכי טוב...
בהצלחה!
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשנות תדמיתירדן11/04/2010
שלום, אני רוצה לכתוב קצת ממה שעבר עלי בזמן האחרון.
יום לפני תחילת הלימודים של שנת תש"ע עברתי דירה , עיר , בית ספר.
זה היו לי רגעים לא קלים.
לעזוב, ולקוות שיהיה טווב.
בבית ספר הקודם שהייתי לא הייתי ממש חברותית.
ז"א בהתחלה הייתי ואז זה התחיל לרדת ולרדת.
וכשהגעתי לפה, עם המון כחוחות נפש אדירים הצלחתי לשנות את התדמית שלי כנראה מרוב שהיה לי קשה , וכן , התגברתי וב"ה נהייתי ממש מאושרת.
זה התחיל ככה: בחודשים הראשונים הייתי ביישנית , ואחרי זה התחלתי להראות לכולם מי אני וזה היה באמת הפתעה.
כי בהתחלה הייתי שקטה ופתאום בבום הילדה מתגלה כמזה לא.
החברות שלי נהנו להייות אתי וכל הפסקה הייתי עושה להם"מופעים" בכיתה
בקיצור הכל זרם , וגם בגלל שזה היה הפתעה בשבילם אז הם עוד יותר רצו להיות איתי.
אבל עכשיו שחזרתי מחופשת פסח אני מרגישה בכיתה שלי כתסם ילדה רגילה שאין לה מה לעשות .
משעמם אפשר להגיד.
הכון, בכל מקום יש רגעים משעממים אבל אני מרגישה שאני משעממת את עצמי.
ואני רוצה לגעת מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ..
אלונה11/04/2010נשמע שאת חושבת שאת מלכת הכיתה..
אל תעלי בסולם יותר מדי גבוה כי בסוף תיפלי.. תמיד האנשים שפורצים פתאום ומראים צד אחר שלהם חוזרים לאותה נקודה בהתחלה.. ככה לפחות אני חושבת.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו שלא ממש נראה לי.
ירדן11/04/2010שכתבתי את זה היית ממש עיפה וכנראה שלא ממש אמרתי את מה שרציתי להגיד.
אז זהו שלא.
לא עליתי בסולם יותר מדי גבוה, עליתי צעד צעד , כמו שצריך ובכל צעד שעליתי למדתי והשתדלתי ועברתי תהליך מאוד מאוד מספק.
זה לא היה קל , אבל זה היה לי מאוד כיף לאתגר את עצמי.
בבית ספר הקודם לא הייתי ממש מסכנה ולא חברותית. הייתי סבבה ילדה שמחה חייכנית וחברותית עד לאותו אמצע שנה שפתאום כל כך השתניתי בגלל המצב שהיה לי בבית .
נסגרתי כנראה.
ולא זה לא שניסיתי להיות מישהי אחרת , לא ניסיתי להשתנות.
נייסיתי לחזור למצבי הקודם.
כנראה שאת זה לא רשמתי ועכשיו הדברים יותר מובנים.
עכשיו ברוך ה' אני שמחה שוב כי גם הכל השתנה לי בבית.
אולי קצת נסחפתי , ונכון שלא כל יום צריך להיות מענייין,
אבל מלכת הכיתה.?? אני נגד כל דבר שקשור לזה.
אני מכבדת ואוהבת כל אחד ולא שמה לב לאיפה הוא ב"רמה החברתית" שונאת את כל הקטע הזה.
ושמחה ומאושרת שאני רואה ואוהבת כל אחד כמו שהוא.
אז זהו לא ממש הסברתי את עצמי נכון , לא ממש הבינו אותי נכון.
והשאלה שלי הייתה בכלל: מה אני ? אני בעצמי? תורמת לכיתה?
תודה על התגובה:)
ירדןן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה :(א09/04/2010
אך מתמודדים אם זה שאתה ילד מוכה(בבית) :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הושטת יד לעזרה
ענבל שני10/04/2010שלום א,
קצת קשה לי להתייחס באופן ספציפי להודעתך בגלל מיעוט הפרטים שנתת, ולכן אתייחס באופן מעט כללי.
באופן כללי, כבר עשית את הצעד הראשון כשפנית לכאן, טוב עשית.
חשוב לא להשאיר את הדברים כמו שהם ולהמשיך לפנות לעזרה למישהו שאתה יכול לסמוך עליו בסביבת המבוגרים, למשל בבית הספר (יועצת, מחנכת) או למחלקת רווחה בעירייה (דרך המוקד העירוני) או לכל אדם מבוגר שאתה מרגיש שאתה יכול לסמוך עליו.
אתה צריך לקחת בחשבון שבזמן שהדברים נפתחים וטוב שהם נפתחים ומטופלים, לא יהיה לך פשוט לעשות זאת, ההורים עשויים להתנגד (גם מי שפוגע בך וגם מי שמשת"פ בין אם פעיל או סביל) ולהפעיל יותר לחץ. האם המשפחה המורחבת יודעת? עד כמה האלימות מסכנת חיים, פיזית, ועד כמה יותר נפשית?
רצוי שתתן לי יותר פרטים, כיוון שיכול להיות שאוכל לעזור יותר טוב.
אנא כתוב לי שוב אם דבריי סייעו ואם אוכל לסייע יותר.
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
א19/04/2010(אני בת) אמא שלי לפני כמה ימים איימה עלי שהיא תרצח אותי והיא הייתה עם סכין ואמרה תזהרי ממני (זה קרה במטבח), ואבא שלי מרביץ לי הרבה שהוא מתעצבן עלי :( פעם אמא שלי הייתה זורקת אותי לגינה ונועלת אותי בחוץ :( יש עוד הרבה דברים שהם עושים לי ואני לא יודעת מה לעשות אני כול הזמן בוכהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויית טרור בתוך הבית
ענבל שני23/04/2010שלום לך,
סליחה שטעיתי בכך שהתייחסתי בלשון זכר.
מהתיאור שלך נשמע שאת סובלת מאוד בבית ושזהו מצב מתמשך שהגיע כנראה לכך שהוא כבר
בלתי נסבל עבורך. אני חייבת שוב לתקף (לאשר לך שאת צודקת שמצב כזה הוא לא תקין!
העניין הוא שדרוש הרבה מאוד אומץ לצאת עם זה החוצה (נקרא לזה אפילו באנלוגיה - "מהארון")
ולספר לאנשים זרים, לא בשם-קוד "א" אלא בשם המלא שלך ולבקש את עזרתם. אחר כך קשה
מאוד לסמוך על אנשים שבאמת יעזרו. אני חושבת שאת באמת בתוך סיחטואציה מאוד קשה לניהול
בטח עבור נערה ואפילו אם היה במקומך אדם מבוגר. הרבה פחד וחוסר אונים.
אבל בכל זאת, אני מציעה להמשיך ללוות אותך, ולכוון אותך לעבר מי שיכולים לעזור לך - היועצת
בבית הספר ו/או עובד/ת סוציאלי/ת מלשכת הרווחה ב איזור שלך. אני חושבת שהכי טוב קודם לספר ליועצת (שתשמור על כך בסוד, את תצטרכי להדגיש זאת, גם אם זו בכל מקרה חובתה) והיא יודעת בדיוק לאיזה מקומות צריך לדווח (לרווחה) ולבקש סיוע דחוף. בדרך כלל היועצת גם מפנה לטיפול
ואז כבר יהיו מעורבים גורמים טיפוליים עבורך שיוכלו גם לנסות לשנות את העמדה התוקפנית
של הורייך עד כמה שניתן. לעתים במצבים קיצוניים גורמי הרווחה ממליצים על הוצאה מהבית, אבל זה לא ההמלצה הראשונית, רק אם הטיפול בילד ובהורים לא עובד.
מה את חושבת?
כל טוב,
והמשיכי לשתף אותנו, זה חשוב.
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיזרה-הדרכה להוריםלריסה08/04/2010
שלום!היתי מעונינת לקבל כתובת או טל. מסגרות שנותנים הדרכה ותמיכה להורים בעיזור דרום.ילד בן 19 מישתמת.בלילה בחוץ מביתו.במשך היום ישן.עושה חובות של עלפי שקלים.רב עם הורים.עם סמים לו גבולות בורך מיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאן לפנות
ענבל שני10/04/2010שלום לריסה,
כאב לי לקרוא את מה שכתבת, העברת את המצוקה והסבל שאת עוברת עם בנך.
חשבתי על כך שבאמת בגיל 19 כבר לא מדובר בילד, אלא באיש צעיר, שהדרכת הורים
כבר קצת פחות רלבנטית כאן, והיכולת שלך לעזור לו באופן ישיר מאוד מוגבלת.
ובכל זאת, אני יכולה לחשוב על שני מקומות שכדאי לנסות לפנות אליהם ולבקש עזרה:
1. לארגון "עלם" (ELEM) ארגון שמעסיק עובדים ומתנדבים ומטרתו לעזור בדיוק לאנשים כמו
בנך שמוצאים עצמם נפלטים מהחברה אל השוליים, אל הסמים ואל ניתוק חברתי. כדאי לבקש את עזרתם או ישירות ביצירת קשר איתו ו/או גם לתת לך עיצות והכוונה איך להתמודד איתו. יכול להיות שיש להם גם קבוצות להורים.
2. עבורך, נשמע שאת זקוקה לעזרה אולי יותר מעמיקה וממושכת, ואפשר לפנות (גם בנוסף לפנייתך ל"עלם"( למרכז לבריאות הנפש שקרוב אלייך. מדובר בתחנות לטיפול פסיכולוגי של משרד הבריאות והן נותנות ייעוץ וטיפול חינם לפחות למשך שנה. אמנם לעתים יש תור המתנה מסויים אבל במצבים קריטיים ודחופים ישנה קדימות. גם בתוך בתי חולים כלליים (למשל קפלן, ברזילי, המרכז בבאר-שבע) יש יחידה/מחלקה לטיפול פסיכולוגי חינם (של משרד הבריאות).
אנא הרשי לעצמך לפנות לכאן שוב אם תרגישי שאת זקוקה לעוד עזרה והכוונה.
כל טוב,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום:)ירדן06/04/2010
היי מה נישמע? איתי הכל טוב ב"ה.
אהמ אני לא ממשח חושבת שאני במצוקה אבל אני אשמח לקבל עזרה:)
קודם כל רציתי להגיד לכן תודה רבה שאתן עוזרות לנוער שבאמת צריך אתתכן ולפעמים כל כך זקוק לאוזן קשבת ישר כח!
טוב רציתי לכתוב שני דברים . אני ילדה שמחה חייכנית חברותית והכי חשוב מאושרת.
שהתחילה חופשת הפסח אחי חזר מהישיבה שלו לבית וזה ממש הציק לי.
לא הציק לי שהוא חזר , הציקה לי ההתנהגות שלו.
הוא ילד שמאוד מאוד ביקורתי כלפי עצמו וכלפי הסיבה והייתי איתו הרבה בחופש והוא כל הזמן אומר לי: אל תצעקי , או מה יש לך , וכדומה . שאנחנו הולכים ברחוב הוא כל הזמן חושב מה חושבים עליו וזה משגע אותי.
אז מה שבאתי לשאול זה:
איך אני אמורה להתנהג אליו ? בתור אחותו(הוא בן 16 ואני 15)
ויש לי הרגשה שבעקבות זה שהייתי איתו יותר מדי הוא השפיע עלי קצת.
ז"א לא שהוא גרם לי לשתוק ולא להיות אני כי הרי אני מודעת שהבעיה שלו.
אבל לא יודעת כנראה כי הייתי איתו יותר מדי אז אני פחות מדברת.
אשמח אם תעזרו לי .
ושוב תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של אח
טלי איסרוב07/04/2010שלום אביה,
ממה שאת כותבת נשמע שיש לך מודעות גבוהה לעצמך, להתנהלות של אח שלך ולאופן שבו התנהגותו משפיעה עליך.
המודעות הזאת עוזרת לך להפריד בינו לבינך ולדעת למקם את הבעיה אצלו ולא אצלך.
טבעי שעדיין התנהגותו משפיעה עליך במיוחד כשאת מבלה איתו הרבה זמן.
האם ניסית לשוחח איתו על התנהגותו?
האם תארת בפניו איך הוא גורם לך להרגיש?
אולי תוכלי לתרום לו מהמודעות הגבוהה והמפותחת שיש לך.
אולי כשיבין שהוא גורם לךוכנראה גם לאנשים אחרים, להרגיש לא בנוח במחיצתו הוא ישנה מעט את דרכיו.
בהצלחה,
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ירדן07/04/2010תודה רבה אולי באמת עכשיו זה קצת ישתנה כי הוא עכשיו בבית.
לפעמים אני מדברת איתו על זה , ואני מדברת איתו יפה.
אבל הוא לא ממש רוצה כנראה שאני אסביר לו את ההתנהגות. יכול להיות שזה מבייש אותו פשוט.
אם אני אעשה את זה בעקיפין ואגיד לאמא שלי לדבר איתו אולי זה יהיה אחרת.
אבל את ממליצה לו ללכת לפסיכולוג או שיחה עם אמא ?
מה יותר כדאי?
תודה:).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפנות לטיפול
טלי איסרוב07/04/2010שלום אביה,
כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי כשמרגישים קושי ומעוניינים לפתור אותו.
האם אחיך מרגיש מצוקה? האם הוא מעוניין לשנות את המצב?
אם לא, אין טעם להפנות אותו לפסיכולוג, מכיוון שסביר להניח שהוא לא יצליח להפיק ערך מהטיפול.
שיחה עם אמא יכולה להועיל במצב הזה יותר.
כל טוב,
טלי איסרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כל הזמן לבד.06/04/2010
שלום
אני בן 17
אני כל הזמן לבד, עברתי לבית ספר לבד בלי אף חבר שלא כ"כ הצלחתי להשתלב בו. מה גם שזה בית ספר שרוב התלמידים הם נמצאים בפנימיה. רוב החברים שלי עברו ממקום המגורים וכך לאט לאט הקשר איתם נותק עד שנשארתי לבד.
אף פעם לא הייתי לבד ועכשיו כשאני לבד אני לא כ"כ יודע מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת לבד
טלי איסרוב07/04/2010שלום לך,
אתה מתאר תחושת בדידות קשה.
לאף אחד לא נעים להרגיש שהוא לבד.
לפעמים נסיבות החיים מזמנים לנו מצבים בהם הסביבה חדשה ולא מוכרת, או שפשוט אין לנו תחושה של שייכות או כימיה עם הסביבה הקרובה. מצבים אלה מעוררים אי נוחות רבה, אבל הם גם מהווים הזדמנות להתמודדות מעניינת.
ראשית, תוכל לבדוק איך אתה נהנה מחברת עצמך.
שנית, תוכל להחליט מי הם האנשים שהיית רוצה בקרבתם ולנסות להתקרב.
מה דעתך לחדש את הקשרים עם החברים שהתרחקו? בעידן האינטרנט והפייסבוק זו בטח לא תהיה משימה קשה מדי...
מה עם המשפחה שלך - אותם אנשים שכמעט תמיד נמצאים שם בשבילך, אבל אנחנו מרבים להתייחס אליהם כאל מובנים מאליהם...?
אם תרגיש שהקושי להשתלב בחברה הוא משהו שהולך איתך משך זמן רב ועל פני מסגרות שונות, אפשר תמיד להעזר בטיפול פסיכולוגי. טיפול קבוצתי מתאים לבעיות מסוג זה באופן מיוחד.
אני מאחלת לך הצלחה ושהרגשתך תשתפר במהרה,
כל טוב,
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכינה קדם צבאית כן או לאמתן שלום05/04/2010
שלום לכולם..
יש לי בעיה שמציקה לי כבר די הרבה זמן..
אמא שלי נורא שאני ילך למכינה אבל היא רוצה לפי דעתי מהסיבות הלא נכונות.. היא לא רוצה שאני ילך בגלל שאני יהנה או יעשה חברים או ילמד וכו'.. אלה בגלל שזה ידחה את הגיוס בשנה ויהיה לה שנה שקט נוספת.. הסיבה שזה כזה חשוב לה בגלל שאח שלי נפטר לפני כמה שנים והיא לא מוכנה לסבול עוד מוות של ילד שלה.. ואני לגמרי מבין אותה.. אבל מה שהיא לא קולטת זה שאני ילך לצבא רק שנה אחת מאוחר יותר.. שאני דוחה את הקץ זה הכל.. אני מנסה לרמוז לה שמכינה לא כזה מעניין אותי והיא מגיבה בחצי צעקות שזו שנה מדהימה ואני יהנה ובזמן שאני מגיבה עומדות לה דמעות בעיינים.. ואני תמיד נשבר ומנסה לרצות אותה ושאני כן ילך למכינה ... ואם אחרי שהלכתי ואני יהיה חייב להתגייס.. מה יקרה אז?
זה ממש קשה לי והיא גורמת לי להרגיש רע לזה שאני לא כל כך רוצה ללכת למכינה...
אני אשמח לעצות ולטיפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לדבר על מה שמטריד באמת
טלי איסרוב05/04/2010הי מתן,
נשמע שאתה מגלה רגישות מאוד גבוהה לאמא שלך, למצוקה שלה, לדאגה שלה כלפיך, לאבל שהיא חוותה ובוודאי עוד חווה ולדרכים המיוחדות בהן היא מנסה להגן עליך.
אתה חושד שהדאגה של אמך היא סביב השירות הצבאי שלך.
למעשה אתה חושד שהדאגה האמיתית היא, שהיא מפחדת לאבד אותך.
מה דעתך ליזום שיחה איתה על הנושאים האלה, שהם כנראה הגרעין של הקושי בו אתה מתחבט?
אם תמקדו את הקושי סביב השירות הצבאי, והדאגה שהשירות מעורר בה, נושא המכינה יהפוך פחות חשוב ותוכל לקבל לגביה את ההחלטה שמתאימה לך.
יתכן שקונטקסט של טיפול משפחתי יעזור לך לפתוח את הנושאים האלו עם הוריך, אם אתה חש קושי לעשות זאת לבדך.
בהצלחה,
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב מוזראנונימית03/04/2010
שלום,
אני לא בטוחה מה מטרת ההודעה הזאת, אני מניחה שבעיקר פריקה...
אני בת 16 וחצי ומאז שאני זוכרת את עצמי בערך, סבלתי מדכאונות ומחרדות חוזרים ונישנים, מכל מיני סוגים ועקב כל מיני סיבות. קשה לי להיות מאושרת לגמרי. בין אם בגלל בעיות בבית, בעיות דימוי עצמי קשות שנלוו גם לבעיות אכילה, בעיות חברתיות... מה שיצא מזה בסופו של דבר הוא שהתרגלתי למין מצב בו אני לא לגמרי בתוך התהום מצד אחד, ולא יכולה להגיד שטוב לי מצד שני. כי הרי מנגד אני גם תלמידה מצטיינת, אינני מבודדת חברתית אם כי נוטה מעט להיות "עוף מוזר", ויש לי תחומי עניין בהם אני משתדלת להשקיע, תיאטרון למשל ובעיקר מוסיקה לה אני מקדישה הרבה זמן.
לאחרונה התחברתי עם נער שלאחרונה סובל מדיכאון, אך מטפל בו. הפכנו קרובים מאוד, אך דרך הקשר איתו, הבנתי שאולי כדאי שגם אני אטפל בעצמי. שאולי כדאי לשפר את המצב ולא להשלים איתו ככה, כי אולי זה קצת לוותר על עצמי.
ואכן, לפני כשנתיים, כן פניתי לטיפול פסיכולוגי בעקבות שיחות עם מורה בבית הספר בהן גיליתי נטיות אובדניות, אך בחרתי שלא להמשיך לאחר שתי פגישות. למה? כנראה שפשוט נרתעתי, היה לי מוזר להתחבר לצד הזה שלי ולהיפתח בנושאים שקשה לי לפתוח.
עכשיו אני שוב חושבת, אולי כדאי לפנות ליועצת השכבתית (בעידודו של אותו נער) - כי קשה לי לפנות ישירות להורים שלי ולבקש פסיכולוג, גם לפני שנתיים היה לי קשה. חשבתי לספר לה קצת ממה שעובר עליי. אבל אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל, ואם כדאי בכלל להתחיל, וכמה אפשר לספר ומה לספר, ובעיקר לאן זה יוביל ואם היא תספר להורים ומה היא תספר להם. מאידך, ניסיתי לשבת עם עצמי ולחשוב מה הגיוני לעשות, והגעתי למסקנה שלפנות אליה מיד עם תום החופש... אבל אני מפחדת. באמת. מפחדת להתחרט על ההחלטה, מפחדת ששוב לא אצליח לפנות אליה (ניסיתי בעבר ולא הצלחתי לגרום לעצמי לגשת אליה), מפחדת ממה שיהיה כשאדבר איתה, אולי גם מפחדת לגלות שיכול להיות גם אחרת.
אם יהיו לך כמה מילות עידוד בשבילי, אשמח כל כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליט לפנות לטיפול
טלי איסרוב03/04/2010היי אנונימית,
נשמע שעשית עם עצמך חשיבה מאוד רצינית ביחס למצב שלך ומה את רוצה בחיים.
את סובלת מדיכאונות מצד אחד, אבל גם יש לך הרבה כוחות מצד שני.
ההחלטה לשנות את המצב ולא להשלים עם הסבל והמצוקה הם כוח מאוד גדול שלך.
אין סיבה שתעבירי את חייך בסבל. החיים צופנים הנאות רבות ואושר, שאין סיבה שלא תהני מהם ותקחי בהם חלק.
בעבר טעמת טעימה קטנה מטיפול. אולי עכשיו את מרגישה מוכנה יותר לעשות את המסע כולו.
לנסות להביא לשינוי בחיים שלך הוא באמת דבר מרגש ולא פשוט. לפעמים אפילו מפחיד.
בטיפול פסיכולוגי תגלי שהתהליך הוא ממושך והדרגתי ואף אחד לא ידחוף אותך למקום שאינך מוכנה כבר ללכת אליו בעצמך .
טוב לשמוע שאת חשה שיועצת ביה"ס היא כתובת עבורך וכדאי בהחלט לנצל זאת. חבל שאינך מרגישה שאת יכולה לפנות להורייך ישירות. האם התסריט בו את מבקשת מהורייך להתחיל טיפול כדי להרגיש יותר טוב, הוא תסריט כל כך מרתיע?
כל הכבוד לך על הדרך האמיצה שהחלטת ללכת בה...
בהצלחה!
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שכתבתיענת29/03/2010
משהו שכתבתי על התקופה שאני עוברת עכשיו של התפכחות והבנה מחודשת על העולם:
הבדידות, כמו מדבר המלא בעשבים שמנסים לתפוס אותי מתוך החול ולמשוך מטה בכל הכוח.
רק לרגעים נבחרים קצובים אמשה מתוך ביצת החול הטובעני, וחיש יתחילו שוב לשקוע רגלי.
בסוף רק אשחה בבריכה שעשויה מדמעותי שלי, שמסרבות לצאת. עד שיגיע גל אחד ויסחוף אותי.
והנה שוב אני מבינה שאני לא מיוחדת ושהיקום לא אוהב אותי
שאני עוד גוש גס של בשר ועור וורידים ועורקים ולב וריאות שמסתובב ללא תכלית בעולם הזה, שלקיום שלי כיצור חי אין שום מטרה מעבר להמצאות כאן ברגע הזה
ושלבערך 99.7% מכל האנשים שמסתובבים גם הם כך על הפלנטה הזו אני לא מזיזה אפילו את קצה הציפורן באצבע הקטנה של הרגל
ומשום מה דווקא זה גורם לי לצחוק.
והצחוק משחרר כמו שכולנו יודעים. ומביא אחריו עוד צחוק, ועוד אחד. ואז על אותו הגל שפיללתי אליו קודם לכן, נישאת אני אל מחוזות אחרים בהם כלום לא משנה.
ואני יושבת לבדי וצוחקת כל כך חזק עד שכבר כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות ההפך כפתרון
ענבל שני30/03/2010היי ענת,
כפי שכתבתי גם בהודעה אחרת שעוסקת באופן לא מפתיע באותו נושא - ההתמודדות עם תחושת בדידות - זו תחושה שמוכרת לי, ונראה לי שלכל אחד/ת. במיוחד בחג. זה משהו אפילו בלתי נמנע, פחות כשנמצאים עם אנשים ויותר כשלא, אבל זה שם תמיד באיזושהי מידה, לפחות לתחושתי האישית.
זאת ועוד - לכל אדם יש הדרכים שלו להתמודד איתה. את כותבת כאן בדרכך היצירתית על אפשרות אחת להפחית מהכאב, בהקטנתו עד כדי גיחוך (צחוק) אבל זה לא יעיל, הכאב ממשיך להיות שם, כיוון שהצחוק הזה הוא "עוד מאותו דבר", ההפך ובעצם הקצה השני של אותה הסקלה. אולי לכן זה לא עוזר. אולי אפשר לנסות דרכים אחרות. אולי אפשר לבדוק אם יש שם גם כעס, ואם כן, על מי. האם על "כל העולם" (זה בעצם כמו לומר על אף אחד, כי אין לאן להפנות זאת) או על אנשים ספציפיים שאכזבו? ואם כן, מה טיב הכעס, ואיך אפשר להעביר להם את האכזבה הזו, כך שידעו, או לנסות לבדוק עד כמה הציפיות שהטרימו את האכזבה היו גבוהות או מותאמות.
אני כמובן כותבת "מהשרוול" ויכול להיות שמחטיאה לגמרי את כוונתך, אבל אני מנסה לגשש לתוך לבך, ולהתייחס לכתיבה שלך הרגשית והמרגשת.
אני מאוד מקווה שתחווי את תחושותייך מחדש, ואולי לא כהתפכחות בלבד, אלא כדרכים נוספות להתבונן על מה שקורה לך, אולי לא למחוק לגמרי את מה שהבנת קודם לכן. (אם הבנתי נכון).
כל טוב וחג מיטיב (במידה זו או אחרת),
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחסוי28/03/2010
אני בודדה, משעמם לי ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי.
אני מנסה לקבוע עם כולם לצאת לבלות אבל אף אחד לא יכול ואז אני תקועה בבית 24 שעות. אני עצובה ומבואסת. אין לי חברות לבלות איתן את החופש ואף אחד לא מתעניין בי, לכולם יש תוכניות עד לסוף החופש ואני נשארת לבד בלי שום עניין, לא נהנית בכלל מהחופש. ואמא לא ממש יודעת איך לעזור, היא אומרת שהיא תלך איתי לקניון ולא בא לי איתה, אני רוצה עם חברה...
חלק יגידו לי לא נורא, יהיה לך מה לעשות בחופש הבא-
הבעיה היא שזה קורה בכל חופש ואני מאוד רוצה לבלות אבל כולם מנפנפות אותי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף- אני בת 14...
חסוי29/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדידות
ענבל שני30/03/2010שלום לך,
המצב שאת מתארת באמת נשמע לא נעים ולא רצוי. יחד עם זאת, מוכר לאנשים רבים ולא מצב סופי.
נכון שלא מעודד לחשוב על החג הבא ובטח לא על שינוי המצב בשנה הבאה. לכן אולי אפשר לחשוב
על מה תורם למצב כפי שהוא היום. לאו דווקא כמשהו שכרוך בהאשמה או ביקורת כלפייך אלא יותר
בדיקה עצמית - מה קרה מבחינה חברתית השנה? מה לא איפשר לך להשתלב? (ההתפזרות בקבוצות שלא הצלחת להכנס לתוכן, בחירה לא מוצלחת של אנשים שאולי לא מתאימים לך, התחלה טובה שהסתבכה, ואיפה תרומתך בתוך זה אם בכלל..) . אלו שאלות מנחות אפשריות שאת יכולה לשאול את עצמך כבדק-בית. יכול גם להיות שמדובר במצב שאופייני מאוד לחגים - אנשים דואגים לעצמם מבעוד מועד, מתכננים דברים מראש, וכשלא עושים זאת, לעתים מרגישים עזובים ולא חשובים, למרות שזה לאו דווקא בדיוק כך. אבל זו תחושה שאני יכולה לומר בפירוש שהרגשתי לפחות כמה פעמים בחיי בעבר ולעתים גם בהווה, אבל השאלה אם זו החוויה תמידית, או שיש גם לעתים תחושות אחרות, שלפעמים כן מתעניינים בך, שלפעמים את יוזמת וכן נענים לך או אפילו יוזמים.
אם תרצי להמשיך ולחשוב ביחד כאן, אשמח.
חג שמח ונסי לעשות בו עם משפחתך דברים, במקום להלקות עצמך פעמיים ולסגור אפשרות להנות מהחג בכלל. אני בטוחה שברגע שתשימי בצד את ההיעלבות, תוכלי לשקול לקבל את ההצעות מהבית, ולא לבטל אותן על הסף.
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לפרוקענת26/03/2010
אני בת 17 בכתה י"א,
בזמן האחרון נכנסתי לתקופה מאוד לא טובה בחיים שלי, אני לא יודעת בדיוק ממה זה נובע כי במבט מבחוץ יש לי הכל. יש לי משפחה באמת מדהימה ומעוררת קנאה, יש לי בית גדול ומצב כלכלי טוב, ויש לי קבוצה קרובה של חברות באמת טובות שאני יכולה לשתף בהכל. אבל למרות כל זה אני מרגישה בודדה. אני מרגישה תקועה, כאילו שכבר השגתי את כל המטרות שהצבתי לעצמי ועכשיו אני רק מקלקלת לעצמי מרוב שיעמום את כל מה שעבדתי בשביל להשיג. אין לי שום דבר חדש בחיים, כל מה שהייתי רגילה להיות ולהרגיש על עצמי כבר מאוס עלי ומרגיש מזוייף. אני מרגישה כאילו אין לי שום דבר שאני יכולה להיות בטוחה בו ולהשען עליו. אין לי משהו גדול בחיים, להרבה חברות שלי יש חבר והייתי רוצה שגם לי יהיה, רק כדי להרגיש שאני האחת של מישהו ושמישהו רוצה בי ואוהב אותי.
קשה לי עם כל התחושות האלה כי אלה לא דברים שאני רגילה להרגיש, בדרך כלל אני שמחה וקופצנית, אני זאת עם כל האנרגיה שכולם אוהבים להיות איתה. עכשיו חברות מתחילות לדאוג לי ולהגיד שאני כבר לא קורנת ולא עצמי. בנוסף המצב הבריאותי שלי לא טוב ואני חולה המון, דבר שמשפיע גם על המצב הנפשי ועל מצב הרוח שלי וגורם לי להיות יותר מדוכאת. ביקשתי מאמי להתחיל ללכת לטיפול פסיכולוגי והיא שוקלת את זה. אני מאוד מקווה שזה יעזור כי אני מתחילה להתייאש. יש לך עצות או דרכי התמודדות שעוד לא ניסיתי ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
אלונה27/03/2010אני בכיתה י"ב.. לפני כ4 ניסיתי להתאבד והלכתי לטיפול פסיכולוגי. האמת שלי זה לא כ"כ עזר. רק שהמצב שלי היה יותר גרוע משלך. תמיד הייתי תלמידה טובה בלימודים אבל באותה תקופה נפרדתי מהחבר, ההייתי בכסח רציני עם ההורים, הייתי בריב עם כמעט כל החברות חוץ מ2 והיה לי חרא. למרות שהתאוששתי מזה והיום אני שמחה ויש לי הכל. חברות , משפחה מדהימה גם אני מרגישה שחסר לי משהו. היייתי קוראת לזה ריגושים.
חסר לי בנים שאני ידבר עליהם והם עלי [כי מאז שנםגעתי מהאהבה אני לא מדברת על שום בן], חסר לי הרפתקאות בחיים שאני יחזור מהם ויחפור עליהם שעות עם חברות. אני חושבת שזה מה שחסר לך. בכל מקרה זה מה שאני חושבת. לדעתי את צריכה לעשות יותר.. לכי תעבדי, תבלי, פאבים, מסיבת, ים, פגישות עם חברות, ימי הולדת, תכירי בנים, תחפשי בנים לדבר עליהם, תחפשי בנים שיסתכלו עלייך.. שיהיה לך אחר כך מה לדבר עליו ותאמיני לי שאחר כך את לא תרגישי ככה. ותמיד תשאפי לעוד !!! בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון גישוש...
ענבל שני28/03/2010שלום לך,
תודה על השיתוף. אני מרגישה שאת מתארת את החוויה שלך בצורה שמאוד קל להזדהות איתך, אפילו לי כמבוגרת.
מסקרן אותי לדעת איך הרגשת עם התגובה שהגיבו כבר אלייך, האם עזר קצת לא להרגיש לבד? האם רצית תגובה או רק קצת לפרוק?
אם תרצי לשמוע עוד, אוסיף שנראה שאת מתארת חוסר במשמעות בתוך הדברים שאת חווה. בסך הכל מבחוץ הכל נראה עם פוטנציאל למלא ולספק, אבל כנראה אלו לא דברים שממלאים רגשית, אלא יותר מאפשרים נוחות.
האם את יכולה לנסות לשים את האצבע - האם יש משהו שלא מאפשר אותנטיות, אמיתיות, ביחסים
שיש לך כיום? לא תמיד רק ביחסים זוגיים אפשר להרגיש דרכם משמעות. אפשר גם בתוך יחסים שמרגישים נאהבים, אמיתיים, שמקבלים אותך כפי שאת, ושאת מעריכה את האנשים הללו.
האם הרצון בחבר הוא אמיתי, או יותר כדי להיות כמו האחרות? ואם את באמת מעוניינת בחבר, איזה אדם את מחפשת שיהיה בקרבתך?
זה נשמע לי רעיון לא רע לפנות לטיפול פסיכולוגי ולחפש דרכו את מה שאת רוצה באמת, ומה יכול לעזור לך להרגיש יותר התמלאות וסיפוק בחייך. יכול להיות גם שזה דבר תקופתי, אבל את יודעת הכי טוב אם זה משהו תקופתי או מלווה אותך זמן רב.
אכן טיפול פסיכולוגי לא עוזר לכולם, ולא עם כל פסיכולוג/ית תוכלי להרגיש קרבה, קבלה והבנה, אבל זה מסע שאם את מוכנה להתמסר אליו, את עשוייה להרוויח ממנו. כמו כל דבר אחר, הוא לא מציע את הפתרון האולטימטיבי, כמו למשל שהמסע הזה לפעמים קצת ארוך (לפעמים כמה חודשים, לפעמים חצי שנה, שנה, תלוי בכמה תרגישי מורווחת).
אם תרצי הפניות, המלצות, אשמח לנסות ולעזור בזה.
את כמובן מוזמנת להמשיך ולכתוב כאן,
חג שמח,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאלונה23/03/2010
הצעיר שנהרג אתמול בתקרית הירי בכיסופים הוא מהשכונה שלי. לפעמים הייתי מדברת איתו.. לא ממש מדברת.. סתם שלום ולפעמים גם רבים בצחוק שהיינו נוסעים לטיולים על החבר'ה מהשכונה.
פעם אפילו הייתי דלוקה עליו כמעט חצי שנה... אתמול ששמעתי מה שקרה הייתי בהלם
גם אחרי ההלוויה שהייתה היום אני לא מעכלת..
איך אפשר להתמודד עם דבר כזה? למרות שבקושי דיברנו אני מריגשה כאילו הוא ידיד טוב שלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ענבל שני24/03/2010שלום לך,
נשמע שהוא היה משמעותי לך, בתוך תוכך, וזה באמת לא חייב להיות קשור למה שהיה או לא היה
במציאות בקשר עם אותו חייל.
מה שאת חווה כעת - הלם, שוק, קושי להאמין, אלו תגובות טבעיות ומובנות, קודם כל.
בדרך כלל, עם חלוף הזמן יש מידה רבה יותר של עיכול של הארוע.
אני מתארת לעצמי שמעבר להלם ולכאב על האבדן של אותו בחור (גם ברמת הפנטזיה על הקשר
שיכול היה להיות ביניכם), אולי עולה חרדה מכך שמקרה כזה קורה "לייד הבית" ,במובן הזה שמישהו
שהיה יחסית קרוב, בא ממקום מגורייך, נהרג. זה מפחיד כי ברמה מסויימת זה כל נושא המוות מתקרב גם אלייך, הקרקע מרגישה כלא יציבה.
נסי לשתף אנשים שהכירו אותו, אל תישארי לבד עם הכאב, וראי עם הזמן מה את מרגישה. אם
ההרגשה הרעה ממשיכה, את יכולה לפנות לכאן שוב, ואם תרצי נוכל להמשיך ולתת מענה.
כל טוב,
חג שמח,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית
0544-968066* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
אלונה24/03/2010אין לי עם מי לדבר.. הייתה רק חברה אחת שידעה שפעם הייתי דלוקה עליו. אבל זה היה לפני שנה בערך.
לבוא עכשיו ולהגיד שהייתי דלוקה עליו ישמע כאילו אני מחפשת תשומת לב ושינחמו אותי.
אבל זה באמת לא ככה, ממש כואב לי על זה, סבתא שלי נפטרה לפני חצי שנה ואני אפילו לא מתגעגעת אלייה, לא התגעגעתי אליה מאז שהיא נפטרה. ופתאום הוא נהרג, בן אדם שלא היה לי כמעט תקשורת איתו אני מתגעגעת אליו ברמות, אני מבקששת אלף פעם סליחות ביום ממנו למקרה שאולי עשיתי משהו לא במקום בתקשורת שעוד איכשהו הייתה לנו, אני מדברת איתו על דברים [למרות שעברו רק יומיים]..הבן אדם לא מכיר אותי.. זה מוזר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.לירן17/03/2010
מצאתי את הפורום הזה במקרה והרגשתי שאני צריכה לפרוק את מה שעובר עליי.
אני בת 16 וחצי כיתה י"א. יש לי המון חברות, יש לי משפחה מדהימה.. אבל בכל זאת אני מרגישה לפעמים כ"כ בודדה, כאילו אני לא יכולה לסמוך על אף אחד. לפעמים עולה בי המחשבה להיות לבד, עצמאית בלי חברות בלי משפחה. אני לא יודעת מה גורם לי לחשוב על זה.. ואני יודעת שיש תקופות כאלה להמון אנשים של בדידות ושל תקופה לא טובה, אבל זה קורה לי הרבה.
אולי בגלל שאני נפגעת המון, וגם מגלה כל הזמן יותר ויותר דברים על החיים האמיתיים!
אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים בוכה, רבה עם כולם סביבי, מוציאה את העצבים שלי על אנשים שלא אשמים בדבר. אני כועסת על עצמי בגלל זה, אבל אני לא יכולה להפסיק עם זה.
נהייתי נורא עצבנית! נורא רגישה! כל דבר קטן נוגע לי בלב, ואני מתחילה להזיל דמעות.
זה נורא מפריע לי, כי אני בכללי אחת כזאת שדווקא כולם יבואו אלייה לבקש עצות או בשביל שאני יחזק אותם. תמיד כולם מוצאים בי את הדמות של האחראית, של היודעת דברים..
אני בן אדם חזק. אני מפגינה רגשות המון, אבל זה מפריע לי פתאום שמדברים קטנים אני מתחילה לבכות ולהיות רגישה ועצבנית.
הבטחון העצמי שלי ירד, אני מניחה שזה בגלל בחור שאני אוהבת המון זמן, וזה לא מסתדר בנינו.
אני רבה עם חברות, חלק מהריבים זה באמת אמיתי ואני מצדיקה אותם, כי עם הזמן יש לי פחות ופחות חברות טובות כי אני מגלה יותר דברים עליהן. עם אמא שלי תמיד הייתי רבה, אבל בתקופה האחרונה זה יותר גרוע. היא תמיד מעירה לי שכשאני לא מקבלת את מה שאני רוצה אני פתאום עם דמעות בעיניים וזה מפריע לי!
כמו שאמרתי אני לא אוהבת לבכות סתם, ועוד לפני אנשים.. אני משתגעת מזה!!
אממ וזהו פרקתי את כל מה שהיה לי על הלב! תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצון לפרוק
טלי איסרוב18/03/2010היי לירן,
טוב שפרקת את מה שמטריד אותך.
כמו שכתבת, את יודעת שזאת תקופה שאת עוברת ושלכל אחד יש תקופות של בדידות או תחושת רגישות.
את גם מודעת לנקודות החוזק שלך, לכך שיש לך הרבה חברים ומשפחה אוהבת ושחברייך רואים בך מקור לתמיכה.
הסערה שאת עוברת אופיינית לגיל ההתבגרות, אבל את לא חייבת לסבול אותה לבד. יתכן שתגלי שאם תפתחי את ליבך בפני מישהו קרוב ומבין, תוכלי לזכות בתמיכה ובתובנות שיהפכו את התקופה הזאת להזדמנות לצמיחה אישית, שתצאי ממנה מחוזקת.
תוכלי לפנות להורייך או לבן משפחה קרוב אחר, לחברה טובה, למורה או ליועצת ביה"ס ואפילו לשקול טיפול פסיכולוגי עם פסיכולוגית שמנוסה בטיפול בבני נוער, שתוכל להבין אותך, לתרום לך מניסיונה ולהעמיד דברים בפרופורציות הנכונות.
אני מאחלת לך כל טוב,
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!שחר16/03/2010
חברה שלי נכנסה להריון מאדם שהיא אוהבת וניצל אותה.. כעת הוא רוצה והיא מודעת לצורך שהיא תעבור הפלה היא בת 17 .. מה עושים מפה ? האם יש לאן לפנות ? והאם יש איך לסבסד את סכום ההפלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רפואי
ענבל שני17/03/2010שלום שחר,
היא צריכה לפנות לגניקולוג/ית מקופת חולים, ולהתייעץ עמו/ה.
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלת פתוחה
מיכל17/03/2010שלום לך
הריון לא רצוי לנשים מתחת לגיל 19 הינו במימון ממשלתי.
גוף תומך שרצוי לפנות אליו הינו דלת פתוחה, שם תוכלו למצוא תמיכה, לווי ומענה לכל שאלותיכם
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מיכל, על הוספת המידע. ענבל
ענבל שני17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה לסבית בהדרדרותדודה דואגת13/03/2010
שלום,
יש לי אחינית בת 22 היא ההירה שהיא לסבית.החברה שלה משתלטת עליה וממש מנהלת אותה לנו נראה כי אפילו נותנת לה איזה שהו סם כי היא עוברת ממצב רוח דיכאוני לעליזות מקיצוניות לקיצוניות , נראה לנו שיש לה איזו פוסט טראומה או משהו. איך אנחנו יכולים לנתק אותה מאותה חברה שנראה לנו שרק הורסת אותה. הילדה עזבה את הבית . ניתקה קשר עם כל המשפחה ואנחנו רוצים "להציל" אותה ולא לאבד אותה.
נא עזרתכם בהול, למי פונים ומה עלינו לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התערבות במערכת יחסים
טלי איסרוב14/03/2010שלום לדודה המודאגת,
בוודאי קשה לראות את אחייניתך הצעירה פעולת בדרכים שנראות לך מזיקות ואני בטוחה שת רוצה בטובתה.
מדברייך עולה שאחייניתך, אף שהיא אישה צעירה, היא בכל זאת אישה בוגרת.
בגיל 22 היא קיבלה החלטה ביחס למערכת היחסים שהיא רוצה להיות בה ונשמע שהאישה עימה היא נמצאת גורמת לה אושר רב.
לא הבנתי מדברייך במה את חושבת שמערכת היחסים שלה מדרדרת אותה.
בכל מקרה, הניסיונות "להציל" אותה ו"לנתק" אותה מבת זוגה, הם נסיונות שמשתמעת מהם פסילה וחוסר קבלה של רצונותיה של אחייניתך ושל שיקול דעתה.
אחייניתך תוכל לחזור לחיק המשפחה רק אם תחוש שהיא זוכה לכבוד ולתמיכה.
יש ליצור עמה מערכת יחסים של אמון וקבלה, שתאפשר לה להתייעץ עמכם.
כשהיא תחוש קבלה והבנה מצדכם, אולי תהיה מוכנה לקבל חלק מעצותיכם.
אני מאחלת לכם הצלחה והרמוניה משפחתית,
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס' דברים לחידוד
.14/03/2010אני מרגישה צורך לחדד מס' דברים
אנחנו לא שופטים את היותה לסבית, אנחנו תומכים בכל הקשור. העניין הוא שבת זוגה ממדרת אותה מכל סביבתה, הן המשפחה והן החברים. בין אם זה סינון השיחות שלנו אליה עבורה ובין אם זה טפטוף רעלים נגדנו ונגד חברות הילדות שלה.
אני חושבת שהבעיה היא לא בזוגיות, אלא באחיינית עצמה. אני חושבת שהיא לוקה במאניה דיפרסיה, לפי כל התסמינים המתוארים המצב מתאים כמו כפפה ליד.
כמו כן אני בטוחה שאם היא היתה מאובחנת ו \או מטופלת היא היתה זונחת את מערכת היחסים הנוכחית שלה כי זו מביאה אותה מדחי אל דחי ונראית כמו עוד תסמין של הרס עצמי.
אני מודאגת מאד שהיא כך כבר שנים רבות אך אף אחד לא העז לשים את האצבע, כמו כן היא בוודאי לא תחשוב בעצמה על האפשרות של הפרעה דו קוטבית ואולי ביום מן הימים תנסה לפגוע בעצמה כחרוז נוסף בשרשרת ההרס העצמי.
רוצה מאד ליצור איתה נתיב לדיבור וכך לשכנע אותה לנטוש את סורה אך לא יודעת איך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרתום לטיפול
טלי איסרוב14/03/2010תודה שחידדת את הדברים.
דאגתך מאוד מובנת.
נשמע שטיפול פסיכולוגי יכול מאוד לעזור לאחייניתך.
כמו שאת בוודאי יודעת, הפרעה דו-קוטבית (או הפרעת אישיות שלפעמים נראית דומה) הינה הפרעה כרונית ודורשת טיפול ממושך המלווה בטיפול תרופתי. אני כותבת זאת פשוט כדי להבהיר שבוודאי לא תהיה דרך קצרה להשיב את אחייניתך מסורה...
אני ממליצה לנסות לרתום את אחייניתך לטיפול רגשי דרך הדברים שחשובים לה.
האם היא עצמה מוטרדת משינויי מצב הרוח שלה?
האם היא סובלת מדיכאון?
האם היחסים העכורים עם משפחתה גורמים לה למצוקה?
אין טעם לנסות להכריח אותה ללכת לטיפול, או ללכת לטיפול למען מישהו אחר ולא למען עצמה, כי אז שיתוף הפעולה שלה יהיה חלקי והיא לא תוכל להפיק מהטיפול תועלת.
אני מקווה שמישהו מהמשפחה יצליח להפוך לאיש בו היא נותנת אמון, איש סוד, שהיא תרגיש שמבין אותה ובהדרגה אותו אדם יוכל לשכנע אותה לפנות לטיפול למען עצמה.
יתכן שבת זוגה דואגת לה מספיק כדי לסייע לה לפנות לטיפול, על מנת שלא תפגע בעצמה?
אם אחייניתך אינה נותנת אמון בשיחות פסיכולוגיות, ניתן לנסות להפנות אותה לדרכי טיפול שונות: טיפול באמנות, פסיכותרפיה גופנית ועוד.
כל טוב,
טלי איסרוב,
פסיכולוגית קלינית מומחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
.15/03/2010ראשית, תודה רבה
כולנו היינו רוצים שהיא תיוועץ עם פסיכולוג ולו רק כדי שתוכל לפרוק את שעל ליבה
אך היא איננה חושבת שהבעיה בה, היא שרויה בתהליך התעצמות מפלצתי כזה שאף אחד לא יכול להביע את דעתו מבלי שהיא תוציא אותו מחייה. ולאחר מכן מגיע דכאון עמוק ומתמשך שבו היא שונאת אותנו יותר ועושה צעד נוסף בהנתקות.
בכל מקרה אין לנו יכולת ליצור איתה קשר, בת זוגה ממדרת אותה כפי שהזכרתי ולנו (כולל הוריה) נחסמה הגישה אליה. כמו כן בת זוגה אינה אובייקטיבית ולכן לא רואה את הדרדרותה של האחיינית ואין היא חושבת שנדרש פה טיפול \ התערבות חיצונית כך שאנחנו במבוי סתום
איך ניגשים אליה באופן שלא ירחיק אותה יותר מאיתנו? ממני?
אבדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדודה המודאגת
ענבל שני15/03/2010שלום לך,
ממכתבך עוברת תחושה חזקה של חוסר מוצא, כאשר נשמע שניסית/ם להגיע אל האחיינית
מכל מני כיוונים וכשלתם.
האם בעבר הקשר שלך איתה היה טוב יותר? האם בעבר היה לה איש/אשת סוד במשפחה?
מה הוביל לערעור? האם עוד לפני הקשר עם בת הזוג היו קשיים נפשיים? איך התמודדתם איתם?
אצלי עלתה שאלה בהשתלשלות העניינים מה הוביל למה - האם חלה החרפה נפשית שרק חלק
ממנה הוא ההצמדות לאותה בת-זוג, או שההצמדות לבת הזוג הולידה חוסר איזון נפשי?
זו שאלה מהותית כיוון שלעתים חלק מהחרפה נפשית משמעותית (למשל במחלת נפש) הוא התנתקות מהמשפחה ולעתים גם ערעור של הזהות המינית, שקודם לכן היתה יחסית יציבה יותר. אז לעתים
צריך לחכות עד שהמצב יאפשר בדיקה פסיכיאטרית כפוייה (דרך הפסיכיאטר המחוזי).
אני לא בטוחה שמדובר כאן במחלת נפש. האם יש מחלות נפש במשפחה? מאניה דיפרסיה היא
מחלה גנטית.
האפשרות השנייה היא שההחרפה הנפשית היא על רקע הקושי שלה והחרדה סביב גילוי הזהות המינית והקשר האינטנסיבי עם בת הזוג. אם זו האפשרות היותר סבירה (אם בעבר למשל מצבה הנפשי היה יחסית יציב והזהות המינית התגלתה בשלב מאוחר), הייתי, כפי שטלי הציעה, מנסה להצטרף ולא לבטא אנטגוניזם כלפי בת הזוג וכמובן לא כלפי האחיינית, אלא ממשיכה לנסות
להגיע אליה, לא לבקר, לנסות להבין מה מייצר אצלה את מצבי הרוח, יחד איתה.
כפי שטלי כתבה לך, יש לזכור שאחייניתך *אישה* צעירה במצוקה, ולא נערה, ובמובן זה היא אדון לחייה. יכולתך לסייע לה תלוייה ברצונה להעזר.
אם כעת היא מסרבת בכל תוקף לטיפול, כל ניסיון להביא אותה אל השוקת לא תביא לשתייה ממנה,
אלא רק עוד כעס והתרחקות.
יכול להיות שעוד פרטים לגבי העבר המשפחתי שלה ושלכם ישפכו עוד אור על המצב ויסייעו לייעץ לך.
נקודה נוספת ואחרונה - נשמע שגם את והוריה חווים מצוקה לא מבוטלת, ולכן הייתי מציעה קודם כל עבורכם לשקול לפנות לטיפול, כדי להיתמך, לחשוב יחד ולהרגיע אולי חלק מחששותיכם.
אשמח להמשיך ולחשוב איתך,
ענבל שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההחרפה חלה כבר כמה שנים
.16/03/2010תודה לך שני,
אתן לך מידע שאולי יעזור לך לגבי עברה, ההדרדרות החלה, אם אני מצביעה נכון כשנשבר לה הלב לראשונה בגיל 17.
היא נכנסה לדכאון עמוק של שנה שלמה והחל מאותה נקודת זמן פיתחה אובססיה לכל הבא ליד, החל מעבודה, ועד ליחסים אסורים עם המעסיק.
חשוב לציין שמאז ומעולם היתה כחומר ביד היוצר ולכן קל לאנשים הנקרים בדרכה להוליך אותה שולל כל עוד זה במעטה של ביטחון וחום.
כמו כן אציין שכמו שנקלעה ליחסים שעשו לה רע במהלך ההחרפה במצבה הנפשי, כך בדיוק נקלעה למערכת יחסים הנוכחית.
לו היתה זו בת זוגה המפתחת אותה ומתפתחת איתה, היתה יורדת לכולנו אבן גדולה מהלב, אך האנטגוניזם בקרבנו גדל מכורח הסיבה הפשוטה שלא נראה כי היא מבינה מה מתרחש ונותנת לאחיינית ליפול לתהום עמוקה ובנוסף מונעת מאיתנו להושיט יד לעזרתה.
היא איננה גרה עם הוריה וגם לא מדברת איתם.
אם עד לא מזמן יכולנו ליצור עימה קשר עכשיו גם הדבר הזה תלוי בקפריזות של בת זוגה הממונה על סינון שיחות הטלפון.
אני חושבת שבמשך 5 השנים האחרונות חלה הדרדרות אדירה במצבה אך אף אחד לא העז לשים את האצבע, אבל עכשיו זה הופך קריטי.
אנחנו מרגישים שהיא מזיקה לעצמה עוד ועוד בכל יום שעובר
אם יש לך שאלות נוספות לגבי עברה אשמח לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
.16/03/2010אגב שכחתי לציין שאין במשפחה שלנו מקרים של מחלות נפש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הנחלים זורמים לטיפול
ענבל שני17/03/2010שלום לך שוב,
המידע שהוספת רק מחזק את ההשערה לגבי צורך בטיפול שהיה קיים כבר זמן רב, והסביבה
היא רק נדבך בתוך זה. כלומר זו הסביבה ש*היא* בוחרת. לשים את האחריות על הסביבה רק ירחיק אתכם ממנה. ועוד, אני מדגישה שוב - יכולתך להתערב ול"הציל" מוגבלת.
כפי שכבר כתבתי, אם ניתן לשכנעה לפנות לטיפול, באופן ישיר או דרך חברתה, לא כדי "לתקן אותה" אלא כדי שיהיה לה מקום משל עצמה לעבוד בו על מצבי הרוח והקשיים הרגשיים שחווה, מה טוב. אם לא, אפשר לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולתאר את מצבה הנפשי, ולבקש בדיקה פסיכיאטרית כפוייה.
כל טוב,
ענבל שני
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
.18/03/2010שלום לכן,
ברור לנו שהמצב מחייב בדיקה אך אין לנו דרך לשכנע אותה להבדק .
האם יש דרך אלטרנטיבית לכפות בדיקה?
האם ביכולתו של פסיכיאטר פרטי לכפות בדיקה?
ומהן בעצם השלכות של בדיקה פסיכיאטרית כפויה על התיק האישי שלה? (מבחינת מקום עבודתה, אוניברסיטאת וכיו"צ)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)