מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטןגליה27/12/2008
היי ענת! אני בת 22, גובהי 1.55 משקלי 47 , אני מאד רזה וצרה . אך יש לי כרס קטנה , שמאד מפריעה לי . שאלתי היא - אם אעשה פעמיים בשבוע אירובי + חיטוב ועיצוב + דיאטה שזה אומר ששיעור זה שעה : 20 דק' אירובי ו40 דק עיצוב חיטוב האם כך הבטן תרד הכי מהר ?!! או שאני צריכה יותר שיעורים בשבוע או רק שיעורי אירובי או רק שיעורי עיצוב וחיטוב ? מה את ממליצה לי על מנת שהבטן תירד ? ואיזה שיעורים ? וכמה שע' כל שבוע ?? תודה מראש גליה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גליה
ענת פלדמן27/12/2008האם זו פעם ראשונה שאת מתחילה לעשות כושר ?
כדאי לקחת בחשבון שאולי זה מבנה הגוף שלך. האם תמיד הייתה לך בטן קטנה?
בהנחה שאחוזי השומן שלך אינם נמוכים - אע"פ שאת אכן רזה מאד - יש מקום לשיפור ואת צודקת בשילוב של אירובי, אנאירובי ותזונה - על זאת האחרונה שווה להקפיד, אוכל מזין ובריא ולא בהכרח פחות קלוריות. אני מאמינה ששלוש פעמים בשבוע של פעילות אירובית ואנאירובית זה מצויין. אם זה במסגרת חוג וזה מה שאת אוהבת אז יופי, בעיקרון אני בעד פעילות של למעלה מ - 20 דק' אירובי. את יכולה למשל לפני השיעור לעלות על אליפטיקל ואז להופיע לשיעור אבל זה לא הכרח המציאות. אמרי לי מה בא בחשבון מבחינתך. האם את שוחה? זו אופציה נהדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה כל הזמן ...עור רפוי27/12/2008
שלום רב, ראשית, הרשי לי להתנצל שאני כותב את השאלה הזאת בפורום הנ"ל שאולי לא כל כך קשור לגוף השאלה, אבל מכיוון שאת מומחית בכל העניין וגם עונה במהירות עם תשובות מפורטות ( ח"ח על כך ) אז החלטתי לשאול פה. :) כבר תקופה ארוכה אני סובל מהתופעה הזאת של הרגשה של בטן נפוחה מאוד, וזה ממה לא נוח וגם לא מחמיא לאחד כמוני שמבנה הגוף שלו קטן... כל פעם גם אם אני אוכל קצת, וגם אם אני אוכל הרבה ואפילו אוכל בכמויות מטורפות תמיד אני ירגיש את התחושה של בטן נפוחה מלווה בתזוזות מוזרות בבטן. בהתחלה חשבתי שזה בגלל אכילה מרובה של פירות וירקות, אבל לאחר שהורדתי את המינון בצורה משמעותית לירק ופרי אחד ביום זה עדיין לא עבר. אימי אמרה לי שזה יכול להיות שאני לא אוכל בכלל ( אי אפשר להתווכח עם אמא, תמיד הן חושבות שהילד לא אוכל ) אבל גם זה ניסתי והגעתי אפילו למצבים של בולמוסי אכילה שרק גרעו מהמצב. ממה זה יכול להיות? זה החל רק בחודש האחרון בערך... הייתה לי תקופה מסויימת של שבוע-שבועיים לפני כחודש וחצי של בולמוסי אכילה או איך שלא קוראים לזה שבו אכלתי ממש הרבה אבל לשמחתי הרבה נפטרתי מזה וחזרתי למסלול. האם יכול להיות שפגעתי בעצמי בזה שהכנסתי כמויות גדולות לקיבה קטנה ובכך העמסתי על הבטן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אבי
ענת פלדמן27/12/2008אין צורך להתנצל, כיון שאני יודעת שגוף ונפש חד הם - כלומר הכל קשור בכל - אתה בהחלט במקום הנכון מבחינת נושא השאלה. ראשית להרגיע: רוב הסיכויים שלא פגעת בגוף שלך מאכילה בולמית, וודאי אם זה היה לתקופה קצרה. מה שכן, הייתי מפנה אותך לעשות חיפוש בגוגל על "תסמונת המעי הרגיז", זה לא ממש קשור לכמה אוכלים אלא למה בדיוק אוכלים. זה שהורדת את מינון הפירות והירקות לקצה השני (אחד מהם ביום) זה גם לא ממש נכון. ואכילה עודפת של סיבים תונתיים גם היא יכולה להביא לתחושת הנפיחות הזו שאתה מתאר. כלומר הרעיון הוא:
1. להיות מודע לתופעה, שיכולה להופיע "פתאום" בחיים
2. לקרוא חומרים, יש בהמונים, ולמקם את עצמך מבחינת התופעה
3. ניסוי וטעיה לגבי מוצרים שגורמים לתחושה הזו. הרשה לי לכוון אותך: רובינו נסבול מרגישות מסויימת ללקטוז ולגלוטן. אילו דברים שיעלו בחומר שתקרא. שווה לתת על כך את הדעת.
ולבינתיים: ארוחת בוקר "בסיסית" של טוסט למשל עם גבינה, שמלווה בעוד 5 ארוחות קטנות יחסית פרוסות לאורך היום, שתייה של מים, פעילות גופנית, הרבה ניקיון מחשבתי - כלומר אל תתמקד בבטן אלא בגוף כולו, (דיברנו על כך בעבר כמדומני) וייתכן והתחושה הזו תחלוף כלעומת שבאה. מחכה לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה ..חן26/12/2008
אני בת 16 עוד 3 חודשים ושוקלת 53-54 והגובה שלי 1.57 יש לי צורת גוף גיטרה ו"צדדים" בינוניים שתורמים לי לצורה יפה , היקף החזה שלי הוא 86 ,אמצע הבטן 65 והיקף מותניים 88 . [מקווה שנתונים אלו יכולים לעזור .] עקב דיאטות שעברתי על דעת עצמי, החזה שלי מתחיל לקבל צורה נפולה וזה מאוד מפריע לי , עכשיו בגלל גילי הצעיר אינני חושבת שזהו הזמן המתאים ביותר לעבור הרמת חזה , אחרי הכל אני רוצה להיות אמא ולהניק את ילדיי .[בע"ה ] אני רוצה לדעת איזה תרגילי חיזוק של כושר גופני , אני יכולה לעשות על מנת לשפר את המצב , ולהגיע לקיץ הבא עם גוף פחות או יותר מוצק וחטוב .. אני רוצה לקבל חוות דעת לדעת פחות או יותר מה ממומלץ לי לעשות [תרגילים וכו'..] מקווה שאני כותבת נורמלי על מנת שתבינו .. , [יש לי נגישות לחדר כושר אך לא מקצועי במיוחד .. **אבא שלי הוא מאמן חדר כושר אני יוכל לקבל הדרכה ממנו פשוט לא נעים לי לדבר איתו על נושא זה ] מחכה מאוד לתשובה , תודה רבה !!! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן הי
ענת פלדמן26/12/2008תודה על השאלה ועל הפירוט. לפי מיטב ידיעתי הרמת חזה לא פוגעת בהנקה עתידית. יחד עם זאת אני מסכימה שניתוח הוא אופציה אחרונה, ואת באמת מאד צעירה. חיזוק שרירי החזה אכן יחזק את השריר אולי ישפר את המצב אבל לא ממש ירים אותו. אני גם חושבת שצורת החזה שלך לא נובעת משינויים קיצוניים במשקל אלא יותר תלוי גנטיקה. אבא שלך מאמן כושר, זה נהדר !! א לא חייבת לספר לו למה אבל תשאלי אותו על תרגילים שמחזקים את שרירי החזה ואת כל השרירים בגוף בכלל. אני בעד איזון. עודף עבודה על שרירים מסויימים יוצר חוסר איזון בגוף וזה לא נכון בריאותית ואסתטית. בעיקרון שכיבות סמיכה מצויינות לשרירי חזה, כשהידיים מונחות במרווחים שונים על הרצפה. גם לחיצות על כדור, אחזי בו לפני הגוף במרפקים כפופים פעם לפני הגוף, מעל לראש, בידיים ישרות, בזוית אלכסונית כ -10 ספירות לכל כוון. בקשי מאביך שיסתכל אם את עושה נכון על מנת שתעבדי מדוייק. בתור אמא אני בטוחה שהוא מאד ישמח שאת מתייעצת איתו ומבקשת את עזרתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ענתוש עזרת לי מאוד :)
חן26/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב להבין משהואנדריי25/12/2008
ההאמסטרינג הוא מייצב דינמי בגלל שוא עובד כסינרגיסט במפרק אחד ואנטגוניסט במפרק שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אנדריי26/12/2008? שוב שחכת אותי ענת חחחחח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שכחתי
ענת פלדמן26/12/2008עברתי קצת על החומר... התשובה היא כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה נכון
אנדריי26/12/2008מהקרקע ועד לגובה הברכיים האמסטרינגס אכן משמשים כמייצבים דינמיים (אין שינוי משמעותי באורך), מהברכיים ועד לסוף התנועה אפשר לומר שהם סינרגיסט לכל דבר בפשיטת ירך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוןאנדריי25/12/2008
ענת, אני מתאמן 3 פעמיים בשבוע במכון כושר ואמרו לי לעבוד כל אימון לאמן את כל השרירים... מה את אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי
ענת פלדמן25/12/2008וייתכן. יש כל מיני תכניות אימון. היצמד למדריך שמבין שם. בעיקרון אפשר לעשות 3 פעמים בשבוע כל פעם את כל השרירים. מתיחות כמו שצריך, לשתות רק מים ולאכול נכון. ותמיד תמיד לחשוב חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר ואפילו מומלץ
אהרון26/12/2008בתנאי שהאימונים אינם בימים עוקבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בריצהשלומי25/12/2008
שלום אני בן 41 ותאמן בחדר כושר כ 3 פעמים בשבוע. למרות שאני רץ בקצב איטי הדופק עולה לאחר 5-7 דקות ל 160 פעימות בדקה ומגיע לאחר כ 15-20 דקות ל170. אני מטופל בכדורים לאיזון לחץ הדם (מאוזן). כיצד ניתן לרוץ בדופק נמוך יותר ומהו הדופק המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי הי
ענת פלדמן25/12/2008כמה שאלות ברשותך:
1. מה מטרת האימון שלך? פיתוח כושר ? שריפת שומנים?
2. כמה זמן אתה רץ על המכשיר? (רבע שעה? שעה?)
3. כמה זמן אתה מתאמן ? (חודשים? שנים? רק התחלת?
הדופק המקסימלי שלך הוא 220 פחות הגיל. כלומר 179. אכן מומלץ להגיע לרמות דופק נמוכות יותר, בעיקר לצורך שריפת שומנים, וודאי אם אתה רץ ברציפות על דופק גבוה שכזה. אם המטרה היא שריפת שומנים, אתה יכול לעבור להליכה, להאריך את זמן האימון על ההליכון ולהגיע לדופק של 130-140. זה מספיק. לשם שיפור הכושר, עבודה על סבולת לב-ריאה הייתי מכוונת אותך לאימון אינטרוולים שמשלב הליכה (דופק 130) עם ריצה קלה למשך כמה דקות (ואז להגיע לדפקים הגבוהים יותר) ושוב חוזרים להליכה, מורידים דופק (130) וכך הלאה, כחצי שעה.
אם רק התחלת - תוך כמה שבועות אתה נכנס לכושר וערכי הדופק יהיו נמוכים יותר. עוצמות האימון יוכלו לעלות. הדברים דינאמיים. תשובות לשאלותי יתנו כוון מדוייק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק ריצה
שלומי25/12/2008מעוניין להגיע למצב בו אני רץ כ 30-40 דקות ב בדופק של 145-150 מהירות של 10 קמ"ש לערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי התחלת?
ענת פלדמן25/12/2008אם רק עכשיו התחלת, זה לוקח זמן והדופק המהיר שלך מורה שאתה עוד לא בכושר. עבור להליכות , בהמשך תשלב גם ריצות קלות, כמו שרשמתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בריצה
עופר קיס26/12/2008שלומי שלום
תעבור מיד להליכה בקצב בו רמת הדופק שלך היא כ 130 בין 4-6 פעמים בשבוע במשך 20-30 דקות. באופן הדרגתי העלה את הקצב כך שהדופק יגיע לכדי כ 140 .
במידה שדופק זה לא קורה בהליכה אלא בריצה קלה עבור לריצה. בדוק כל 3 דקות את הדופק לראות שהוא התייצב ולא ממשיך לעלות. אם אתה לא בטוח תתיעץ אם הרופא שלך איך להגיע בקופה שלך לרופא ספורט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענתלענת היקרה25/12/2008
שלום לך, אני בוחרת להתפרק פה,משום שאני רואה את התגובות שלך לאנשים כאן,הכל תמיד מורחב,עשיר בידע,ואת נותנת הרגשה של יחסי מיוחד למרות שזה רק פורום,מדהים לדעתי זה קצת מקוצר וקשה להסבר את מה שעברתי בשנה וחצי האחרונים בחיים שלי... הכל התחיל מדיאטה של 2 3 קילו בשביל להראות טוב,וזה הדרדר...הכנסתי חור שחור לחיים שלי,גוש דיכאון שלא יצא ממני,נההיתי חלשה נפשית ופיזית, תקופה שלא יצאתי מהבית שפשוט ההיתי אנטי,עצבנית,ומלאה בעצב..שאינני יודעת אם הוא נבא 100 אחוזמהענין של ההפרעת אכילה,זה התלבה בעוד המון דברים בתקופה הזאת היהלי המון מחשבות,חשבון נפש עם עצמי, גוף האדם לא רגיל למצבי דיכאון כאלה קשים,אני לפחות(ההיתי ילדה כ"F שמחה) ופתאום הגוף היה קשה לו להתמודד עם חוסר תסכול כזה,מה שנתן לי ללמוד המון על עצמי, מכל התקופה הזאת יצאתי מ ח ו ז ק ת ,!!! עם המון מודעות עצמית,למדתי להכיר את עצמי ולהבין מה טוב לי באמת לעומק,תקופת מתנה אני קוראת לה,הכל לטובה...היא חיזקה אותי המון,ביגרה אותי,נתנה לי פלוסים נוספים לתכונות ולאישיות שלי.. לימדה אותי הרבה ענין גם על האוכל..ושזה בעצם לא רק אוכל שיש המון רקע נפשי סביב הדבר הזה..שאומרים שבלי אוכל אי אפשר להתקיים..זה לא רק מבחינה פיזית לתפקוד היומי. למרות כל החיזוקים האלה ההיתי עדין במחלה..הפעם בבולמסים קשים.. שבאו מרקע נפשי,ואולי גם מרעב לפעמים,בכל מקרה הם היו נוראים מאוד מדברת על 20 אלף קלוריות...(אם לא יותר) יום אחרי לא ההיתי יכולה להזיז את הגוף כל השרירים כאבו וכומבן חרדות מהשמנה(וכמובן ההיתי עולה 3 קילו אחרי !!! ) הגוף היה בחסך רציני.. לאט לאט איזנת יאת זה והבנתי גם איך להשתלט על זה במוח שזה הדבר העיקרי! ואיך להתמודד עם זה... למזלי אני עוסקת בספורט יומיומי ככה שההיתי חוזרת למידות מאוד מהר לא האמנתי שאנייכנס למעגל הזה,הוא נראה לי שטחי למדי,וההתעסקות והאובבסביות בו מיותרות למדי. אך מצאתי את האיזון שלי. אני מדברת אחרי תקופה שלמה..זאת אומרת ההבראה שלי מכל הענין קרתה אחרי המון המון זמן ! לאט לאט.אחרי כל מכשול,למדתי.! היה לי מאז התקופה עוד פעמים שאכלתי המון אבל אני לא מגדירה את זה כבולמוס אכילה מטורף,מדובר בהתקף של רגע שבא ממש מתוקים,ודברים טעימים,אבל עצם זה חשוב ממה באה המחשבה זאת אומרת בבולמסים אם המשך הבולמוס זה כבר היה הרס עצמי,ופה מדובר בחשקים אמיתים אז קורה שמתפרקים לפעמים..ולמה לא נהנתי מזה :) אני נותנת לעצמי גם את המנה של ה600 קלוריות בכיף פעם בשבוע ביום שישי. בכל מקרה פצחתי עכשיו בתוכניתאימונים שאני יתחיל אותה ממחר,המטרה להוריד 5 אחוזי שומן מקווה שאצליח:) אך החיות שלי למרות הניצחון הפנימי שלי שהוא הכל,נעלם,נכנס בי רוח שקטה ורגועה,אוליכי התבגרתי?אינני יודעת,אבל זה משהו שגורם לי לתסכול,שאני לא מעונינת כל כך לצאת מהבית לחברות,די מנותקת ומעופפת אפילו "מתגעעגת לימים של פעם" שההיתי יותר בעשייה ! אני מספרת את זה כל זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ..
לענת היקרה25/12/2008כי עכשיו גם התפרקתי קצת על האוכל אחרי המון זמן,ונכון קורה זה לא סוף העולם..אני פשוט יודעת שזה מיום חרא כל כך שהיה לי וכנראה שמצאתי בו נחמה,לא נורא ממחר נמשיך כרגיל... אני כבר לא אובססיבית כמו פעם על ענין האוכל,כי זה מחלה נוראה לגוף האדם יש 100 אחוז אנרגיה,ברגע שהוא מרכז את עצמו רק בזה,אין עיסוקים אחרים,וזה מה שהיה לי.. היום אני פשוט אובססיבית לגוף שלי בצורה"נורמלית" ומתכוונת להכנס מחר לספורט בצורה טובה, חשוב לציין שההיתי גם מטופלת 3 חודשים במקום להפרעות אכילה,לפני זה גם ביקרתי המון אצל פסיכלוגים האמת שאף פעם לא האמנתי בדבר הזה פסיכלוג כי אני יודעת מה הכי טוב בשבילי,פסיכלוג מיועד לאנשים שלא מכירים את התוכן העומק הפנימי שלהם,זה שאנחנו קמים כל בוקרעם עצמנו וחיים אותנו..זה לא הכרות 100 אחוז ובגלל זה במצב רע..אנשים לא יודעים איך להגיב לעצמם..ושם אולי הפסיכלוג יעזור להם אני את זה ידעתי עם הבחנות וביקורות לגבי. אני גם חושבת שכל פסיגלוד מביא את הדעות והערכים שהוא גדל עליהם זאת אומרת לדוגמא: כל ספר הוא ספר,אבל לא כל ספר יספר את אותה תספורת,כל אחד מביא את הטאצ' שלו.כך גם אצל פסיכלוג המקום שטופלתי בו..לא עזר לי אך התמיכה נורא עזרהזה "המסגרת" שיותר הכניסה בי את המטובציה להמשיך.. גם נכנסתי לשם בראש דיי בריא לקראת סוף התהליך שלי,למרות שהיה לי עוד המון נפילות אבל אין מה להשוות לתקופה הקודמת שהיתה לי. היום אני שוקלת 53 ואני 1.65 שתי קילו מעליית מסה שעשיתי בזמ האחרון.נורא חשוב לי לגדול טיפה עקב העבר שלי,היה חשוב לי לעלות את המסה..ועכשיו שסימתי נשאר לי עודף שומן של 5 אחוז אני באחוז שומן 23 מעונינת לרדת ך19 בעזרת השם !!! אם זה יתן לי הרגשה טובה למה לא:) אני לא יודעת גם למה כתבתי לך פה את כל מה שכתבתיפשוט ההיתי חיבת לשפוך קצת הדימוי העצמי שלי היה כל כך גבוה ונפל פתאום למתחת לריצםה..עם הזמן העלתי אותו עוד ועוד..אבל עדין יש את הדימוי הקטן הזה שמציק מדי פעם,וכל זה למרות שאני ילדה מאוד דומנטטית,עם המון חברים,וביטחון מלא. אבל מה שווה להפגין ביטחון עם ההרגשה הפנימית לא 100 אחוז ???? חברים עכשיו גם כל כך לא מוצאת בהם ענין לא משוויצה,אבל יש לי פלוס גדול מאוד על כל החברים שלי,לפעמים אני לא מוצאת את עצמי מתחברת אליהן\ם מרגישה שאני בוגרת מהם בהרבה ושיש להם עוד המון מה ללמוד בחיים שלהם. היום אני בת 16 רק..והחיים עוד לפני...התקופה שהיתה עיצבה לי את האישיות יותר,חיזקה אותי.נתנה לי כוח להתמודד.....! והכי חשוב להעריך את החיים האלה כמה שיותר ולנצל רגעים.. אני אשמח ליצור איתך קשר מדי פעם אם יש לך איימל.. את נראת לי אחת שנחמד לדבר איתה כי יש לך שיטת טיפול ....הדיבור שלך לאנשים כאן,מראה כי את מביאה את הטאצ' שלך לטיפול ואת ההבנה שלך-נורא אהבתי אותה חבל שאת לא מטפלת קרוב אלי,אחרת ממזמן ההיתי מגיעה אלייך בכל מקרה,יום טוב שיהיה.....:) שמחתי לשתף פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
לענת היקרה25/12/2008ועכשיו לעניניו:) תגידי לי אם התוכנית מתאימה לי אני ממש יפרט לך ימי ראשון שלישי וחמישי-אימון משקולות חופשיות-שלוש סטים לכתף בכל כתף 3 חזרות של 12 פעם,שתי תרגילים לשריר הקדמי,שתי סטים,12 חזרות,ושתי לזרוע האחורית אחריו 40 דקות ריצה שני רביעי ושישי-תרגילי התנגדות כוח לרגלים,תרגילים לירך על ידי משקולות לרגלים,סטים וחזורת מסודרים,שלוש סוגים של תרגילי בטן,בכל תרגיל שלוש סטים,של 30 חזרות ועוד כמה תרגילי חיטוב אחריו 30 דקות ריצה יום שבת מנוחה והתפריט הולך ככה: בבוקר:שתי פרוסת לחם קל+חצי גביע קוטג' 5 אחוז+ירקות.\כוס חלב+חצי כוס קורנפלקס ביינים:שתי פרוסות לחם קל+ביצה צהורים-כוס פחממה+חזה עוף+ירקות+כף שמן זית לפני האימון:פרי.\חטיף אנרג'י לייט אחריו:קופסת טונה(כמעט שלמה)+100 גרם קוטג'+ירקות+כף טחינה לילה:יוגורט 1 וחצי אחוז+פרי\פרי+3 אגוזי מלך זה תפריט להורדת אחוז שומן לפניו היה לי תפריט עננננננננק מעושר בקלוריות,המון פחממה וחלבון,ואכן עזרו לי בבנית השרירים והעלו אותי גם בשומן,אבל עכשיו זה הזמן לחטב את הגוף בהמון חלבונים וחצי מהכמות פחממה שאכלתי.וזה יורד את השכבת שומן. אני לא במאזן קלורי רציני.התפריט מכיל 1600 קלוריות,והוא מגוון מאוד,עשיר בחלבונים, בסדר כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מתוקה
ענת פלדמן25/12/2008סליחה על האיחור בתשובה, הייתי באימונים וטיפולים עד עכשיו. אני מודה לך מאד מאד ששיתפת אותנו, אני בטוחה שרבות ורבים מקבלים מסיפורך השראה ואנרגיות טובות. עניין ה"לצאת מחוזקת" ממשבר עולה מאד חזק מדבריך וזה מאד נכון. "משבר" בסינית זו גם סכנה וגם הזדמנות. הרעיון הוא כפול: יש לנו אפשרות לבחור לראות במשבר משהו מסוכן, ויש לנו אפשרות לבחור במילה החיובית יותר- הזדמנות למשהו אחר, נכון יותר עבורינו. אבל מה זה עוד אומר? זה אומר שמכל סכנה יוצאת הזדמנות. בבחינת משברים שצומחים מהם, שמתחזקים מהם, שמקבלים תובנות ושיעורים לחיים. והרי הדשא הירוק צומח על אדמת זבל. אמרתי פעם שגם השרירים מתפתחים מול התנגדות, כך גם הנפש שלנו שצומחת ומתפתחת מתוך קשיים שעולים בחיים, ועלינו ללמוד לקבל את הקשיים הללו בהבנה ואהבה. והנה זה מקשר אותי לתשובה ל"תוספת "שלך. גם בצד העשייה הספורטיבית וגם בצד התזונה עולה המודעות המצויינת שלך. זה נכון, זה מתאים, ואת לוקחת אחריות על גופך, וזה נפלא. מודה על הפירוט, שוב - השראה קסומה לכולנו. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה שעלתה במוחיחיים24/12/2008
אני לא אוכל יותר מדי?? בסך הכל ה-BMR שלי הוא 1901 אני מעגל את זה ל2000 נגיד עוד 250 זה פעולות יום יום, עוד 450 אימון זה יוצא 2700 ואני אוכל 1000 קל' יותר מה את אומרת ?? כבר התבלבלתי כי אני באמת רוצה כרגע לעלות במסה ללא תוספת שומן מיותר! בבקשה עזרי לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המממ...
ענת פלדמן24/12/2008זה באמת המון המון, אבל בטוח בחישוב הקלורי שלך? נסה שלא לאכול יותר מידי חלבונים (מה שיכול להפוך לשומן), מאכלים מזינים ולא ג'אנק, להישקל, למדוד היקפים, תהיה עם יד על הדופק. אתה לא מפוצץ את הקיבה עם האוכל, אז זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה !חיים24/12/2008
ענת כיום אני אוכל כבר 3700 קלוריות כל יום אבל הבעיה היא שאני בסוף יום עוד רעב! אני פשוט טוחן כמו משוגע ועוד בסוף היום אני רעב את ממליצה לי לאכול יותר?? באיזה 100-200 קלוריות??? ועכשיו עוד משהו שמטריד אותי אני אוכל כבר קבוע 350 גרם פחמימות ויש גם ימים שזה יוצא 400+ אני רוצה לנסות להוריד את כמות הפחמימות ל 320 למרות שזה לא נראה לי בגיוני ואת כמות השומנים ל 60 כי כרגע אי אפשר לעשות אירובי לצערי בגלל הקור והגשם (תכננתי לצאת 4 פעמים בשבוע בחופש לצערי הגשם מנע את זה ממני). את יכולה לתת לי בבקשה את כמות הפחמימות שצריך לאכול לפי כל ק"ג?? ועכשיו נראה לי שגיליתי מה הייתה הטעות עלייה באחוזי השומן (פחמימות יותר מדי וכמובן ששומן) כרגע אני לוקח את עצמי בידיים ומנסה לרדת באחוזי שומן ללא חיטוב פשוט אירובי 3 פעמים בשבוע שזה יהיה ריצה וכדורגל עם יצא לי בשאר הימים מה את אומרת זה אפשרי לאכול כל יום 3700-3850 קל' כל יום ועוד לרדת באחוזי שומן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים הי
ענת פלדמן24/12/2008אכן התזונה חשובה. אם אתה רעב: תאכל, אבל קודם תשתנ מים. הרבה פעמים תחושת הצמא מתחלפת לתחושת רעב. האם אתה שותה מספיק מים? בעיקרון 50-55 אחוזים מהתזונה היומית מקורה מפחממות, עדיפות כמובן למורכבות: דגנים, קטניות, שורשים. פירות ירקות. כמה שפחות פחממות פשוטות.
גשם - זה נכון. אבל אפשר לעשות פעילות אירובית בבית. יש לך דלגית? מדרגות בבית (לעלות בריצה, לרדת בהליכה ובזהירות) קפיצות במקום, ניתורים, אפשר לעשות יופי של פעילות אירובית בסלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(:
חיים24/12/2008אני יודע שאפשר לעשות פעילות אירובית בבית בעבר הייתי עושה הרבה, כן יש לי דילגית אבל אמא שלי לא מוכנה שאני יקפוץ בבית כי שברתי כבר משהו מכיוון שקפצתי בדלגית, האירובי לא ממש מטריד אותי, אני יותר מוטרד מהתזונה כי מיד שיעברו לי תפיסת השרירים ברגליים (כתוצאה מאימון) אני ייצא לרוץ ולא מעניין אותי גם בגשם אני עכשיו החלטתי שאני עושה אירובי בכל מחיר. וענת עוד שאלה יש לי חבר בגילי הוא מתאמן במכון כושר כבר שנה וחצי אני גבוהה ממנו ב3-4 ס"מ והוא שוקל 70-71 ויש לו מסה יותר גדולה משלי כלומר הגוף שלו יותר מנופח משלי מהי הסיבה הרי אני יותר גדול ממנו במשקל והוא גם לא על אחוז שומן נמוך משהו כמו 13 בערך כמוני, מה שכן הוא מרים משקלים הרבה יותר כבדים משלי, ועוד משהו שרציתי להגיד לך שאני מתכננן לעלות עד 82 ק"ג ואז לחטב ל79-80, אה ויש לי עוד חבר ששוקל 86 ואנחנו באותו גובה ופשוט יש לו מסה ממש יפה וגדולה אבל הוא על אחוז שומן גבוהה 14 אני מעריך והכוח שלנו פחות או יותר אותו דבר איך את מסבירה את זה? הרי יש לו מסה כל כך גדולה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן24/12/2008יכול להיות הבדלים במשקלים, וודאי גנטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקרא
לענת היקרה25/12/2008בשביל לעלות במסה הכמויות שכתבת אכן מתאימות, בשביל לחטב צריך להיות במאזן קלורי,זאת אומרת אם כרגע אתה אוכל 3700 קלוריות תוריד מהם 500 ויוצא 3200 קלוריות,בשביל לחטב אתה צריך להוריד חצי מכמות הפחממות שנשאר לך מ320 ולאמר את זה בחלבון והשאר בשומן איכותי !! לכמות הזאת מומלץ בערך 60 גרם שומן שהם שווים ל-540 קל'השאר תחלק בפחממות וחלבונים,מינימום 1.8 גרם חלבון לכל משקל גוף והשאר תאמר בפחממה ככה הכי תתטב..כמובן תשתדל לעשות אירובי 3 פעמים בשבוע בהצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..זה פשוט נשלח
לענת היקרה25/12/2008ככה אני עשיתי וזה עזר לי מאוד!!:)ממליצה לךךךך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שהבנת
חיים25/12/2008אני שלחתי לפני כן לענת תמונות שלי כי חשבתי שאני כבר נראה שמן מרוב שאני אוכל הרבה, בקיצור החלטתי להמשיך ולגדול (מסה) ובעוד חודש וחצי-חודשיים לעשות חיטוב קצר של שבועיים אולי שלוש. בכל מקרה תודה על העזרה, ומה את אומרת כמות המזון הזאת מתאימה בשבילי ? רק כדי ליידע אותך לפני חודשיים בערך אני אכלתי 3100-3300 קל' ועכשיו העלתי את זה ב500 קל' כמה שומן את ממליצה לי לאכול? בהנחה שאני רוצה כמה שפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקרא
לענת היקרה25/12/2008תראה לפי מה שאני יודעת ואני דיי מבינה בתקופת במסה כי אני בעצמי עשיתי למרות שאני בחורה אבל אני דיי מבינה בנושא הזה נכון שצריך לאכול המון קלוריות בתקופת במסה,אך גם לא להפריז בכמויות!!בכל זאת אתה רוצה לעלות במסה ושהקלוריות האלו לא ילכו למאגרי השומן אז אין צורך בקלוריות מיותרות מה שאתה צריך לבדוק זה את ה-bmr שלך ולהוסיף לו 500 קלוריות גג 800 זה מאזן קלורי חיובי,כמובן שאם אתה ממש רזה אז צריך יותר מ500 וממנו אתה כבר תעלה,אני פשוט לא יודעת מה המשקך והגובה שלך והיחס בתפריט מאסה הוא כזה 50% אחוז פחממה 35%חלבון ו15% שומן לכן, כאשר אתה בוחר לעצמך תפריט תזונה, אפילו שזהו תפריט המיועד לעלייה במסת השריר, עשה חישוב של "כמה קלוריות יש כאן, ומאיזה מקור". חישוב שכזה עשוי בעתיד לעזור לך להחליט אם כדאי להעלות או להוריד את כמות הקלוריות שבתפריט. אתה גם חיב בנוסף לעליה במסה לעשות אימוני אירובי לא כאלה בעצימות גבוהה,אבל זה יעזור מינימום 3 פעמים בשבוע כל פעם 30 דקות כמובן גם שסוג הארוחות ומה אתה כולל בינהם חשובות מאוד !!!! במיוחד ארוחת בוקר,ארוחת אחרי אימון,ואחרי לילה,צריך בין 6-8 ארוחות.אבל אלה הארוחות המרכזיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודעת למה זה כל
לענת היקרה25/12/2008הזמן כותב לענת היקרה אוטמטית,בכל מקרה רציתי גם להוסיף שרק עם הזמן בגדילה במסה רצוי להוסיף קלוריות כי השריר צורך יותר כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראי
חיים25/12/2008אלו הנתונים שלי אני בן 14.8 גובה 1.80 משקל 75-76 ה-BMR שלי הוא 2000 וביום אני מוציא בערך 300 אז זה כבר 2300 ואימון אצלי הוא עצים מאוד וזה גם יוצא לי עוד 450 וזה כבר 2750 אני מתאמן כבר חצי שנה התחלתי במשקל של 63-64 והייתי די "שחיף", כרגע קיבלתי עובי ורוחב ובמיוחד גדלתי מאוד אמנם אני תמיד שואף ליותר מקווה להגיע עד סוף החורף ל80 ק"ג, המטרה שלי היא פיתוח גוף, אני מתאמן בבית יש לי שני דאמבלים מתברגים ו36 ק"ג צלחות, יש לי ידע די גדול בתחום ואני עובד לפי תוכנית טובה מאוד שאיתה אין לי שום בעיה . עכשיו בקשר לתזונה לפני כמה ימים החלטתי לעלות את כמות הקל' ל3700-3900 כי הרגשתי שאני לא ממש גודל זאת לאחר שלפני כן אכלתי במשך כחודש וחצי בערך 3000-3300 קל', אני אוכל בערך 5-6 ארוחות ביום זה משתנה בהתאם לזמנים שיש לי, אני לא אוכל לפי תפריט אני פשוט לא מצליח לעבוד עם תפריט זה קשה לי אני פשוט אוכל בריא ירק או שתיים ביום, הרבה אורז,קוסקוס,פתיתים ומקרוני הרבה מאוד טונה,בשר (עוף,חזה עוף וכו') שומנים כגון טחינה וזיתים מוצרי חלב אני אוכל בערך 3 ביום לפעמים יותר ואני אוכל כמעט על בסיס קבוע גרנולה להשלמת קל' וכך אני כל יום מחשב את כל מה שאני אכלתי במהלך היום במחשבון תזונה באינטרנט, וזהו כך אני עבדתי מההתחלה וזה עוזר לי יותר מאשר תפריט כי אני לא בנאדם שיכול לעמוד בתפריט פשוט אני אוכל מתי שבא לי ואוכל בריא, יש לציין שאני מחשב כל ארוחה לפני שאני אוכל אותה כדי לדעת עם היא מספקת, ואני מחשב שכף שווה בערך ל15 גרם זה הגיוני???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
לענת היקרה25/12/2008אני לדעתי חושבת שכל החישובים האלה מטורפים שאתה בודק כמה קלוריות בכל ארוחה דרך מחשבון וכאלה. זה בסדר גמור שאתה לא הולך על פי תפריט והולחך על פי מה שבאלך אבל אתה פשוט במקום לעשות לך דרך כזאת קשה זה לכתוב לך פשוט כמה אתה צריך לצרוך לכל ארוחה למשל בוקר:אני מאמינה שיש לך מהכל,חלבון שומן ופחממה,אז פשוט תרשום כמה כמויות בכל אחד מאבות המזון הללו ואז ככה תחליף כל פעם שזה יהיה שווה לדוגמא ביום איקס את אוכל שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה אפשר להחליף את זה בדגני בוקר ללא סוכר,תכין לך מראש את כל האופרויות וכל פעם תיקח מה שבאלך במקום לחשב כל יום כמה וכמה... תזכור שגרם פחממה שווה ל4 קלוריות זאת אומרת לא משנה איזה פחממה תיקח זה יהיה אותם סכום קלוריות.. כה שמראש תרשום לך את הכמויות בקשר לעליה במסה,קודם כל עם עלית ממש זה אומר שכבר המצב שלך מצוין,אך תמיד יש את השלב שבו נתקעים,אני לא יודעת אם זה בהוספת אוכל אולי לשנות תוכנית אימונים ולעלות את העצימות שלה,תזכור שפעם בשלושה חודשים צריך לעשות מנוחה של כמה ימים ולהחליף תוכנית אימונים בשביל "לבלבל" את הגוף ולתת לשריר גירוי תנסה את זה קודם כל ותראה אם יש שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי
חיים25/12/2008כבר את השיטה הזאת של מנוחה והחלפת תוכנית, לפני שלושה שבועות התחלתי תוכנית חדשה ולפניה עשיתי הפסקה של שבוע עקב מחלה ועוד 3 ימים מנוחה להתאוששות וחזרתי מלא כוח. אם את רוצה אני יכול לשלוח לך תמונות כדי שיהיה לך יותתר קל להעריך את מצבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
חיים25/12/2008אני רוצה לעשות אירובי אבל כרגע אני פשוט לא יכול לרוץ בגלל אימון הרגליים שהיה לי אתמול בעקבות האימון השרירים שלי נתפסו למרות שאני עושה הרבה מתיחות זה לא עובר אני יקווה שמחר זה יעבור ואז אני יוכל לעשות אירובי בהקדם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על טעויות משלמיםליאת24/12/2008
היי, אני בתהליך ירידה במשקל, תפריט מאוזן ופעילות גופנית. ירדתי במשקל כמה ק"ג, ונותרו לי עוד 4-5 להוריד, אולי אפילו פחות. עברתי שבוע רצוף "מכשולים" עקב כל מיני פעילויות גיבוש כאלו ואחרות בעבודה. דווקא אתמול הגיע הבולמוס, ובערב אכלתי המון! בייגלים עם ממרחים שונים, גם סופגנייות, גם שוקולד, גם קצת עוגה- בקיצור- מה לא. בסדר, קורה, אבל כמו שכתבתי בכותרת- על טעויות משלמים. אני יודעת שאת הירידה של השבוע הרסתי ועוד איך, אבל מה עושים מכאן? איך מאזנים את יתר השבוע? איך ממזערים את הנזק מבלי להרגיש סובלים? היום למשל, ויתרתי על מסיבת חנוכה בעבודה מפחד מהמאכלים שיוגשו, ומהכמות האינסופית. אשמח לעצות, אני לא רוצה להיכנס ללופ של הרעבה בליסה. תודה, ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטעויות לומדים
ענת פלדמן24/12/2008כלומר: את יכולה לקבוע לעצמך פעמיים בשבוע מנת כיף. מנה של מותר, בצורה מתוכננת ומודעת. ערב אחד סופגניה, ואחרי שלושה ימים - פרוסת עוגה. נכון, זו תוספת של 500 קלוריות לתפריט היומי (תוסםת, לא במקום ארוחה, זה חשוב לציין) ובאותו יום את יותר פעילה למשל. מה זה נותן?
1. אורח חיים הגיוני, מאוזן.
2. את נהנית מהכל, מחכה למנה הכייפית הזו ובכךמייצרת שליטה ומודעות
3. מוציאה את הגוף משגרה מטבולית
נכון שהמשך הירידה במשקל יהיה אולי איטי יותר (לא בטוח) אבל זה סוג של שגרה שאפשרי לחיות איתה. תהני מכל ביס, האוכל זו הנאה צרופה, תענוג. תתחברי לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת לחלוטין
ליאת24/12/2008הבעיה היא שאתמול למשל הוספתי בין 2000 ל- 3000 קלוריות לתפריט היומי (אני באמת לא מגזימה) ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה ביומיים שלושה הבאים. להוריד פחמימות? אירובי של שעה בארבעת הימים הקרובים יוכל לאזן את זה מעט אבל אני לא בטוחה שזה משהו שהגוף שלי יעמוד בו. מכסת הקלוריות של אתמול היא של כ3-4 ימים. התפריט שלי לא יכול להישאר רגיל בימים האלה, אני חייבת לקזז ממנו ולא יודעת איך בצורה חכמה ונכונה לגוף, שתביא לעיכוב מינימלי בירידה שלי. תוכלי ליעץ לי בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאתוש
ענת פלדמן24/12/2008המשיכי כרגיל. זה יתקזז בשבועיים הקרובים, שום דבר לא לחוץ ואני בעד מתינות והדרגתיות. זה לא ממש משנה הרי אם זה יקח שבוע, שבועיים ואפילו חודש... ירידה מתונה תקל על שמירה עתידית על המשקל. כווני לאכול מעט פחות, יותר ירקות ודברים מזינים, אם תרצי נעבור בפירוט על התפריט. המשיכי עם הספורט כרגיל - אל תסחטי את עצמך (!!) , זה מיותר. הישקלי כרגיל, יש לי הרגשה שתופתעי לטובה בעוד שבוע. עדכני אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
לענת היקרה24/12/2008מתוקתי,מבינה אותך גם לי היה יום שהכנסתי כמות קלורית מטורפת,ואצלי זה היה עשר אלף קלוריות יותר,אז נכון ראיתי במשקל 1,2 קילו יותר..אבל המשכתי בדיאטה שלי כרגיל ותוך שבוע זה התאזן אל תוסיפי ואל תקזזי פשוט תמשיכי רגיל ותראי שתוך שבוע בלבד את חוזרת לשגרה ולמשקלך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה. תודה על התגובה :))
ענת פלדמן24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות וחיטוב ישבן: >23/12/2008
1. אני בת 14 ואני מאוד גמישה, אני מצליחה לעשות שפגאט בנות בשמאל ובימין ועוד כמה דברים אך אני לא מצליחה לעשות שפגאט בנים. האם יש תרגילים שיכולים לעזור לי בנושא הזה ? 2. הייתי רוצה לחטב את הישבן שלי מכיוון שהוא די גדול לגילי, ושמעתי על התרגיל של כיווץ אבל הבנתי שמהכיווץ הזה הישבן שלי יהייה מכווץ בסוף, ואני רוצה שהוא יהייה קטן יותר. מה אני יכולה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות וישבן
ענת פלדמן23/12/20081. למה את צריכה צעשות שפגט בנים? ובכל זאת, שבי בישיבת פיסוק, הישעני על הידיים כשהן מונחות מאחורי הטוסיק והרימי את עצמך עמעט למעלה כשאת מחליקה בזהירות קדימה לפיסוק רחב יותר. החזיקי בשיא המתיחה (ללא ניעות !). זה בסיס לשפגט בנים, אבל זה ממש לא נחוץ. הזהרי שלא לפגוע בעצמך, עבדי בזהירות רבה
2. מכווץ הישבן יהיה מחוזק ומעוצב. אבל בשביל שהוא יקטן, בהנחה שאכן יש שם מצבורי שומן וזה לא מבנה הגוף שלך, צריכים לקרות כמה דברים במקביל. כיון שעבודה על שרירי הישבן לא ממיסה שומנים אלא מחזקת את רקמת השריר. אז מה צריך לעשות? תזונה נכונה, כלומר מאכלים בריאים ונכונים לגוף שלך, פעילות אירובית וכן, גם תרגילי חיזוק. כווצים זה מצויין, מכרעים ותרגילים בסיסיים לירכיים יחזקו גם את איזור הישבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת(:חיים23/12/2008
תודה על התגובה! לא הבנתי כל כך מה לעשות חיטוב או להמשיך מסה. ועכשיו אני רוצה להגיד לך שהיום עשיתי אימון רגליים מטורף!!! האימון הכי קשה שהיה לי בחיים הרגשתי שאני עוד שנייה מתמוטט עשיתי סקוואט עם 46 ק"ג!! שבשבילי זה הישג אדיר ועוד לחשוב שפעם הייתי עושה עם 10 ק"ג והייתי מת חח, אין התחלתי לאהוב רגליים זה פשוט כייף לאמן אותם במיוחד את התאומים שהתפתחו מאוד אצלי!! מחר בעזרת ה' אימון חזה בשבוע כוח האימון רגליים היה בשבוע של הסופר סטים והדרופ סטים עשיתי 10 חזרות עם 46 ק"ג בעצם לא הורדתי את המשקל במשך כל הסטים של התרגיל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע מצוין
ענת פלדמן23/12/2008זה חשוב שאתה נהנה. בהצלחה ! אני פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר אינטנסיבי והתבגרות/ הזדקנותאורי23/12/2008
שלום! אני עושה עבודה בנושא ההשפעה של כושר אינטנסיבי בגיל ההתבגרות על הגדילה וההזדקנות בגיל מאוחר יותר. האם מישהו יכול לעזור לי בנוגע למקורות שעוסקים בנושא הזה, האם לדוגמא אצל ספורטאים מקצועיים רואים בגיל מאוחר יותר השפעה על ההזדקנות? או עד כמה בריא בכלל לעסוק בכושר בצורה אינטנסיבית+? האם כשבן אדם יהיה כבר בגיל 50+ יהיה לו השפעה ממה שעשה בגיל צעיר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי הי
ענת פלדמן23/12/2008יופי של נושא לעבודה. אני ממליצה לך לעשות חפוש בגוגל, לא רק בעברית, המאגר שם בלתי נדלה. אני מנועה מלהפנות אותך ישירות מהפורום הזה לאתרים מתחרים, בהחלט תוכל לנצל את הבמה הזו לשאול גולשים לגבי החוויות האישיות שלהם ואולי לשלב זאת בעבודה כנספח או בשילוב עם דוגמאות ממחקרים. כלומר לשלב את הפן האישי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף
אורי23/12/2008לא כ"כ מצאתי מקורות בגוגל. תוכלי אולי לכוון אותי עוד יותר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון
ענת פלדמן23/12/2008כדאי מאמרים באנגלית, לא תהיה ברירה. אני מתחילה אימונים עד הלילה אבל מחר אנסה למצוא לך משהו רלוונטי, אעביר אותו בפורום, זה כנראה יהיה באנגלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות והזדקנות
עופר קיס24/12/2008נסה Longitudinal Study Links
או ב PUB MED הכנס את המילים מחקרי ופעילות גופנית - בהצלחה
אני מקרי רק מחקר אחד שרץ קרוב ל 30 שנה של מרצים לפעילות גופנית באמריקה ששמרו על פעילות אינטנסיבית ויש להם נתונים אמיתיי - אך כמות הנחקרים קטנה כאשר חלקם כבר מתו.
לצערי אני לא זוכר את שם המקור.
אחלה נושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם!
אורי25/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להשמיןגילי23/12/2008
שלום אני בן 24 , גובה 169, שוקל 66 ק"ג . כמו שאתם בטח מבינים אני רזה ואני מאוד רוצה להשמין ובעיקר להגדיל מסת שריר. נרשמתי לאחרונה לחדר כושר (לפני 3 שבועות) ואני מתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע אימוני כוח ובמקום לעלות במשקל הופתעתי לגלות שירדתי 2 קילו (הייתי שוקל לפני 68). מה הסיבה לכך? האם נכון עשיתי שנרשמתי לחדר כושר? חשוב לציין שהתחלתי לקחת שייק לעלייה במסה ולשלב אותו עם הארוחות (אוכל פעמיים 3 ביום). דבר נוסף הוא שעד לפני 8 חודשים הייתי שוקל 58 ק"ג. מה עלי לעשות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי הי
ענת פלדמן23/12/2008אתה רק בהתחלה. זה נכון שאנחנו רוצים לראות תוצאות - ועכשיו, אבל זה לוקח זמן. הירידה שלך במשקל יכולה להעיד על עבודה מאומצת שהגוף שלך מבצע, שריפה קלורית מוגברת ואיזון קלורי שלילי בסופו של יום. אכילה של 6 ארוחות ביום (גם מנת ביניים קלה היא ארוחה), אכילה של מספיק קלוריות (השייק במקרה הזה הוא כנראה לעניין, היזהר מעומס יתר של חלבונים) שלב יותר פחממות למשל. אתה יכול לספר לי בדיוק מה אתה אוכל ומתי ונראה אם זה מספיק לך.
ספר גם מה אתה עושה בחדר הכושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רזה מדי
אהרון23/12/2008אתה במפורש לא רזה מדי אפילו תוריד עוד 3 קילו, למעט במקרה שמבנה הגוף שלך רחב מאוד.. הפרמטר החשוב הוא אחוז השומן. מדידת אחוז השומן נותנת בעקיפין אינדיקציה גם לגבי מסת השרירים יחסית למשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר חתירהטל23/12/2008
שלום לכולם, אני בן 27 1.90 מ' שוקל כ- 100 קילו. קניתי מכשיר חתירה במטרה לבצע אימון כושר אירובי אחרי שעות העבודה הארוכות אך גיליתי שאני לא בטוח במיוחד האם אני משתמש בו נכון מבחינת עומס משך אימון ועוד. אשמח לשמוע מיכם בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל הי
ענת פלדמן23/12/20081. יש לך את הלינק של המוצר שיש לך בבית ?
2. חתירה היא אכן ספורט "אירובי", אבל מה בדיוק אתה עושה?
3. האם אתה מבצע עוד פעילות לפני או אחרי (חימום דינאמי לפני, מתיחות אחרי למשל)
4. תזונה. המטרה שלך בין היתר היא לרזות?! שווה שנדבר גם על זה.
מחכה לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתירה
עופר קיס24/12/2008מכשיר חתירה מעצם טבעו משלב מספר רב של קבוצות כך שהוא יכול להכלל במסגרת אימון אירובי
או עם בעצימות גבוהה יותר כאימון אנאירובי לפי חילוף החומרים הספציפי.
לגבי נפח ועצימות המכשיר דומה לפעילויות אחרות. ניתן ללכת לפי דופק או תחושת מאמץ כאשר משך האימון 20- 30 דקות באופן רציף או באינטרווליםץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)