פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה ?!!
    חסוי
    06/01/2009

היי . אני בן 14 שוקל 55 מטר 1.81 התחלתי להיתאמן לפני שבוע רציתי לדעת אם אני יכול להוסיף עוד כמה דברים לתוכנית אני עושה פרפר בישיבה כבל מכונה כבל ידני דחיקת חזה חזה עליון ויד אחורית בקיצור רציתי לדעת אם אתם יכולים לתת לי עוד כמה תרגילים כדי שאני יוכל להגיד למאמן להוסיף לי והאם אני צריך לשנות את התוכנית אשמח אם מישהו יתן לי תוכנית אחרת ואם אפשר לתת לי תפריט כולל מה לאכול לפני ואחרי אימון תודה .....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ?!!

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים בחדר כושר

שי אלנקרי
    06/01/2009

לפי הנתונים שלך עלייך לפעול לפי הוראת המדריך בחדר הכושר, עלייך להתאמן קודם כל לפי התוכנית שקיבלת לפחות 3-4 שבועות ולאחר מכן לשדרג את התוכנית. צעד אחר צעד take it easy
    לגבי האכילה לפני ואחרי האימון, כדאי שתיתיעץ בדיאטנית קלינית לצורך התאמת תפריט אכילה אישי לפי נתונייך האישיים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב
    חגית
    06/01/2009

שלום רב, אני בת 27. מאז ומתמיד הייתי רזה וכך גם היום. אמנם, לאחרונה הבנתי שאולי כדאי להתחיל לשמור על הקיים ... אני לא מעוניינת במכון כושר אלא באימון עצמי, מהם התרגילים שעלי לעשות (ובאיזה תדירות) על מנת לשמור על הקיים? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב

הוספת תגובה

• הי חגית

ענת פלדמן
    06/01/2009

אני מסכימה איתך וכל הכבוד שאת רוצה לשמר את הקיים, זה גם נכון יותר בריאותית להיות פעילה. זה תורם לתחושה טובה יותר, בין היתר, כך שאת מרוויחה הרבה מהיותך פעילה ובמודעות לספורט. אפשרי בהחלט לעשות אימונים בבית, תרגילים לא חסרים. אני מצרפת לך כמה כתבות שלי בנושא יחד עם זאת אני מדגישה שכדאי לעבוד נכון ומדוייק, מתוך מודעות ובצורה אחראית. אפילו לעשות את התרגילים עם חברה שמשגיחה ורואה שאת מדייקת כי פעילות לא נכונה על השרירים גם יכולה לעשות נזק.
    חימום דינאמי של כמה דקות לפני הפעילות, זה יכול להיות דלגית, מדרגה, ניתורים קלים במקום, ותמיד מתיחות לסיום.
    אני מצרפת תרגילים לחיזוק הבטן ותרגילים לחיזוק הירכיים. אפשר לשלב שכיבות סמיכה לחיזוק פלג גוף עליון (זה יכול להיות גם מעמידת 6 אם זה קשה לך בהתחלה) .
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    עידו
    06/01/2009

אהלן , יש לי מספר שאלת בבקשה: 1. באיזה מצב אני אשרוף יותר שומן- בריצה של מעל חצי שעה בקצב מהיר או בריצה של מעל חצי שעה בקצב איטי? אני יודע שההגיון אומר שבקצב מהיר אבל הרבה אנשים אומרים שזה פוגע בגדילת השרירים אם אני רץ בקצב מהיר... 2. בעבודה בחדר כושר אתה אמור לבדוק את המשקל המקסימלי משהו שנקרא MR1 נכון? איך בודקים את זה ומה המשמעות והדרך הנכונה לעבוד עם זה בחדר כושר.? 3. האם ריצה ארוכה שאני עושה ישר אחרי אימון משקולות בחדר כושר שורפת יות שומן מאותה הריצה אחרי מנוחה? תודה מראש דור

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• שריפת שומן, מה כדאי?

שי אלנקרי
    06/01/2009

1. בריצה של חצי שעה אתה תשרוף כמות קלוריות גבוהה אך אחוז השומן ממנה יהיה "יחסית קטן".
    לעומת זאת בריצה של חצי שעה בקצב איטי יותר, כמות הקלוריות הנשרפת תהיה קטנה יותר אך אחוז השומן ממנה יהיה גדול יותר.
    במילים פשוטות, לדוגמא בריצה המהירה תשרוף 300 קלוריות שמתוכן כ-55% שומן, אז בריצה האיטית יותר תשרוף 200 קלוריות שמתוכן כ-70% שומן. תעשה את החשבון ותראה שבריצה המהירה ובחישוב הכללי אתה תשרוף יותר שומן.
    לפנייך טבלת RM
    חזרה 1 100% (RM1)
    1-2 חזרות 95% מ-RM1
    2-3 חזרות 90% מ-RM1
    4-5 חזרות 85% מ-RM1
    6-7 חזרות 80% מ-RM1
    8-9 חזרות 75% מ-RM1
    10-11 חזרות 70% מ-RM1
    12-13חזרות 65% מ-RM1
    14-15 חזרות 60% מ-RM1
    16-17 חזרות 55% מ-RM1
    18-19 חזרות 50% מ-RM1

ביצוע של שש חזרות של 60 קילוגרם פועלת ברמה של 80% מהיכולת המרבית שלך בקבוצת שרירים זו. בחישוב מהיר , ה-RM1 שלך הוא 72 קילוגרם, וכך הלאה.
    בדיקת RM1 לא מומלצת למתאמנים מתחילים שכן יש עומס רב על השלד ועל השרירים וקיימת סכנת פציעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה,

עידו
    06/01/2009

לגבי שריפת השומן -- לא ענית לי לגבי האם כשאי לרוץ ישר אחרי אימון כוח בחד"כ כדי לשרוף יותר שומן.? לגי בדיקת ה RM אני לא מתאמן מתחיל אני מתאמן כבר כמה חודשים... תוכל בכל זאת להסביר איך מבצעים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדור

עופר קיס
    06/01/2009

1. אירובי אינטנסיבי לאחר משקולות יפגע בגדילה
    2. לא בודקים 1RM כיוון שזה מסוכן. מוצאים משקלים לעבודה בטווח של 8-12RM (8-12 חזרות לכישלון שרירי)
    3.ההוצאה האנרגטית ( קלוריות ) של פעילות קשורה ליחסיות של עצימות ( קמ"ש) ומשך. אם משך הפעילות ( קבוע של מרחק לא זמן,- למשל 7 ק"מ) יתבצע כאשר אתה עייף יותר עשויה להיות שריפה מוגברת של קלוריות( בגלל עייפות של שרירי הנשימה) אך מצד שני תהיה שריפת שריר כמעט בטוח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לעבודה על קבוצות שרירים
    דוד
    04/01/2009

שלום קוראים לי אור.. לפני הכל נתונים : גיל 15 משקל 69 אחוז שומן 14 גובה 1.73 מתאמן כשנה אני עובד ABC ארבע פעמים בשבוע (A-יד אחורית, גב B-חזה, יד קדמית C-רגליים, כתפיים ובטן פעמיים בשבוע) עכשיו שאלתי היא: כל פעם שאני עושה אימון B אמרו לי להתחיל עם החזה ורק אז לעשות יד קדמית.. ואני נורא מתקשה בזה אז אני מוריד קצת משקלים .. חוץ מזה שאני מאוד מעוניין לתת דגש על היד קדמית כי היא יחסית חלשה אצלי והחזה חזק מאוד . האם יש אפשרות להחליף ולעשות קודם יד קדמית ואז לעבוד על החזה או שחייב קודם חזה ואז יד קדמית ?

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לעבודה על קבוצות שרירים

שי אלנקרי
    05/01/2009

אור שלום,
    סדר האימון צריך להיות מהגדול לקטן. הכוונה היא שמומלץ להתחיל לעבוד קודם על השרירים הגדולים שדורשים מעט יותר חמצן (חזה, גב ורגליים) ולאחר מכן לעבור לשרירים הקטנים (יד קידמית, אחורית, כתפיים). "כלל" זה מתבטל כאשר המטרה העיקרית שלך היא להתמקד יותר בשריר הדו ראשי (השריר הקטן יותר) ולפיכך יהיה עלייך להתחיל לעבוד עליו ראשון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי
    משה
    04/01/2009

שי , תגיד מה הזמנים שצריך לנוח מאימון לאימון? להזכירך האימון שלי זה A- רגליים חזה כתפיים B- גב ידיים תראה, אני יודע שעכשיו בטח תגיד לי, תתאמן ראשון שלישי חמישי..אבל הזהו שאני חייל ולפעמיים לא מתאפשר לי... השאלה שלי אם אפשר נגיד ראשון שני רביעי או ראשון שלישי רביעי זאת אומרת אם אפשר יום אחרי יום (כל יום שרירים אחרים) והיום השלישי שיהיה הפרש של יום מנוחה? מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    שי

הוספת תגובה

• זמני מנוחות

שי אלנקרי
    05/01/2009

זמן המנוחה האופטימאלי בין אימון קבוצת שריר אחד למשנהו הוא 48 שעות, אבל כאשר מדובר באימון המחלק את קבוצות השרירם ניתן גם להתאמן יום אחרי יום כל עוד לא עובדים על אותה קבוצת שרירים בצורה ישירה. אין ימים מסויימים שבהם צריך להתאמן, עדיף לנסות ולפזר את האימונים על פני כל השבוע.
    לדוגמא אם היית יכול להגיע 4 פעמים להתאמן, תוכל לבוא: יום ראשון ושני רביעי וחמישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי

משה
    05/01/2009

שי אם לדוגמה אני מתאמן יום ראשון- יד אחורית ויד קדמית, ויום שני אני מתאמן חזה וכתפיים, אז הבעיה פה שיום שני ,שאני עובד על חזה וכתפיים, אז היד האחורית לא נחה כי חזה וכתפיים זה שריר מוביל של היד אחורית, מבין? אז יש פה סטירה... מה אתה אומר? אפשר להתאמן ככה יום אחרי יום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוחות בין האימונים

שי אלנקרי
    06/01/2009

אכן יש עבודה של שריר התלת ראשי יום אחר יום. במידה ואתה יודע שכך יהיה, למה שלא תחלק את תוכנית האימון קצת אחרת?
    אני הייתי מחלק באופן הבא: יום ראשון:חזה, יד אחורית וכתפיים וביום שני: גב יד קידמית רגליים.
    כך גם אם אתה מתאמן יום אחר יום, אין התנגשות ממשית בין קבוצות השרירים.
    לכן אמרתי: אין חיה כזו "תוכנית האימונים הטובה ביותר" זה מאוד אינדיבידואלי כל אדם לגופו, במצב הנוכחי ובתדירות האימונים שלך שיוצאים גם יום אחר יום, רצוי וכדאי שתכנית האימון שלך תהיה שונה ולא מקובעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק

משה
    06/01/2009

וואלה צודק, תגיד שי, סתם שאלה.. יש לך תואר בחינוך גופני או רק תעודה של מדריך בחדר כושר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן מנוחה

עופר קיס
    06/01/2009

זמן מנוחה קשור ישירות לקושי של הפעילות ורמת ההתאוששות. אם אתה במגמת שיפור אזי רמת המנוחה מספקת. אם אתה מרגיש חוסר התקדמות או ירידה בתוצאות תשנה או את נפח האימון או את המנוחות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר ליום סיירות
    גדעון ברק
    03/01/2009

אני נמצא בחדר כושר. אילו מכשירים אתם ממליצים לי שיעזרו לי לפתח כושר לריצה בחול? מדובר פה בדיונות ומלא חול שכמובן קשה לרוץ בו ואני לא מורגל אליו.

לקביעת תור
    סגירה
    כושר ליום סיירות

הוספת תגובה

• גדעון הי

ענת פלדמן
    04/01/2009

במקרה כזה הייתי מכוונת אותך דווקא לאימון בתנאי שטח בדיוק בשביל להרגיל אותך לתנאי הריצה הללו. אין ספק שעבודה על חיזוק שרירי הירך והשוקיים, גם קואורדינציה ושווי משקל, ותרגילי גמישות למפרק הקרסול יעזרו, אבל אין כמו ריצה על חול ודיונות בשביל אימון אופטימלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גר בירושלים. אין פה דיונות.

גדעון ברק
    04/01/2009

איזה מכשיר בחדר כושר הייתי ממליצה? קרוס? אופניים?סקי? תודה רבה אני ממש חייב עזרה. היום סיירות בעוד שבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להסתדר :)

ענת פלדמן
    04/01/2009

ריצות, בשביל הכושר האירובי והאימפקט על שרירי הרגליים, אפשר לשלב גם אופניים, בעיקר הרבה מתיחות בסיום האימון ותרגילי גמישות לקרסול. קח בחשבון ששבוע זה ממש מעט, בדר"כ להכנס לכושר זה יותר מ"הוקוס פוקוס"...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה כיתה אתה?

טל
    09/01/2009

באיזה כיתה אתה... אני יכול לבנות לך תוכנית אימונים מושלמת ליום סיירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אתה טמבל?

טל
    09/01/2009

שבוע לפני יום סיירות את נזכר להתאמן? צר לי לאכזב אותך אבל פחות מחודשיים לא יכינו אותך כמו שצריך... ואני מדבר איתך על חודשיים עמוסות של 3-4-5 אימונים בשבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשי/עופר/ענת (אשמח ל-3 דעות)
    אבי
    03/01/2009

אני כבר ב-10 וחצי חודשים של מסה רצינית. גדלתי טוב מאוד ברצוני כרגע להתחטב. השאלה שלי היא: האם הגוף ישרוף שומנים מאיפה שיש מאגרים הכי גדולים של שומן? כלומר..את רוב השומן הוא ישרוף מאיפה שיש את הכי הרבה? שאלה שנייה- האם ספינינג 25-30 דקות שורף שריר? או רק שומן? וכמה פעמים בשבוע לעשות ספינינג?

הוספת תגובה

• דעה מספר 1. (התרגלתם לטוב, הא?:)))

ענת פלדמן
    03/01/2009

אנחנו לא יכולים לשלוט על כמות השומן ופיזורו, נכון הדבר גם לגבי ירידה במשקל. זה תלוי גנטיקה.
    ספינינג שנעשה בעצימות גבוהה יביא כמו כל פעילות שכזו לתהליך קטאבולי בשריר. ץזונה נכונה אחרי האימון תתרום להתאוששות אופימלית.
    כמות הפעמים השבועית לביצוע ספינינג היא תלוית מטרה, כמו כל דבר. אני בעד שילוב, ספינינג, ריצה, הליכה, אמנות לחימה, קיקבוקסינג, שחיה, לבחור כמה דברים מהנים ולגוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה מספר 2

שי אלנקרי
    03/01/2009

אכן אין לנו שליטה מאיפה ירד השומן קודם. זה הרבה תלוי בגנטיקה האישית של כל אחד. בד"כ באזור שבו אנו משמינים ראשון, זהו האזור ממנו נצליח להיפטר אחרון..
    בשביל למזער את הפעילות הקטבולית (פירוק מסת שריר) עלייך להקפיד על תזונה נכונה לפני/אחרי אימון, לבצע פעילות אירובית לפחות 3-4 פעמים בשבוע בטווחי דופק של 75%-80% במשך 40-45 דקות בכל פעם. אם יש לך אפשרות לבצע פעילות אירובית בבוקר ואנאירובית בערב או להפך הרי זה משובח..אני באופן אישית ממליץ על ספינינג, קיקבוקבס וריצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון גופני
    נעמה רופא
    03/01/2009

שלום התחלתי להתאמן ממרץ בערך אני רצה כל יום על ההליכון כ-10 קמ על מהירות של 10 קמש בנוסף אני עושה ספינינג וסטפר כמעט שעה ביום יש לי שעון דופק שבו אני רואה את הקלוריות אחוזי שומן וזמן האימון יוצא לי בממוצע כל יום להתאמן כמעט שעה וחצי הנוסף הוספתי גם אימוני כח אבל אני לא יורדת במשקל למה?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון גופני

הוספת תגובה

• הי נעמה

ענת פלדמן
    03/01/2009

ירידה במשקל היא פונקציה של הוצאה קלורית מול הכנסה קלורית. כדאי לעבור ביחד על התזונה שלך ולראות מה קורה שם. האם את מרגישה שינוי בבגדים? יכול להיות גם מצב שהמשקל לא מראה ירידה אבל כן הייתה היצרות היקפים וירידה באחוזי שומן בגוף. זה מאד תלוי במה שאת אוכלת. בנוסף רשמי לי את הגיל גובה ומשקל נוכחי, זה יעזור לתת תשובה מתאימה עד כמה שאפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמה

שי אלנקרי
    03/01/2009

עושה רושם שאת בכושר גופני די טוב ופעילה לא מעט פעמים בשבוע.
    באמת כדאי לבדוק האם חלו שינויים בגופך בעקבות האימונים (הצרת היקפים, ירידה במידת המכנסיים) במידה ולא אז כפי שענת אמרה כדאי לבדוק את כל הנושא התזונתי שלך.
    מנסיוני האישי עם מתאמנים רבים, אימונים עצימים ואינטנסיביים אכן גורמים לשריפת קלוריות מטורפת אבל באותה מידה גם גורמים להרבה מאוד מתאמנים בולמוסי אכילה המגיעים מיד לאחר האימון ומשפיעים בצורה ישירה על כושר ההחלטה שלנו לגבי הסלקציה באוכל ובכך לאכול לפעמים אפילו יותר ממה שהוצאנו באימון. במידה וכך אכן מתרחש-יש פיתרון לזה. אשמח לשמוע פרטים נוספים לגבייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום כולם
    אבירם
    03/01/2009

לפני שבוע הייתי במקום כזה שנקרא "חוסן" מטעם הצבא,שם נתנו לי "כאפה" שהעירה אותי ואמרה לי להתחיל להזיז את עצמי, והעלתה לי כמה : 1.איך משלבים ריצה עם תרגילים לשוקיים? כאילו, 20 דקות ריצה ואז 20 תרגיל לשוקיים כדי להשיג מקסימום תוצאות במינימום זמן? 2.הבנתי מקריאה מרופרפת בפורום שחבל זה גם טוב, כמה פעמים לקפוץ? כמה זמן? 3.לקפוץ על רגל אחת בדילגית זה טוב? על איזה שרירים זה עובד? 4. כמה זמן אני לרוץ? כדי שזה יהיה יעיל? ה-BMR שלי הוא 1655 ,כמה אני צריך לשרוף כדי להשיג חיטוב טוב?.. תודה לכל העונים,שבת שלום :)

לקביעת תור
    סגירה
    שלום כולם

הוספת תגובה

• אבירם הי

ענת פלדמן
    03/01/2009

בוא נעשה רגע סדר. כל השאלות שלך נכנסות תחת המסגרת של מטרת האימון. מה המטרה שלך? מה בדיוק אמרו לך בצבא? למה אתה מחפש תרגילים לשוקיים? מה התוצאות שאתה רוצה לראות? רשום לי את הגיל שלך, הגובה והמשקל שלך.
    שוב, חבל זה מצויין, תלוי למה. זה טוב לחימום לפני אימון אנאירובי למשל ואז גם 5 דק' של ניתורים זה יופי. ככלל זה עוזר לסבולת לב-ריאה, לקואורדינציה, שווי משקל, משלב כמה שיותר קב' שרירים בפעילות, גם מחזק את שרירי הירכיים. אם אתה מנתר על רגל אחת זה טוב, אזן את זה גם לרגל השנייה ולהיזהר מפציעות, לנתר באזור נוח, לא גבוה מידי, ואם כואב אז להפסיק. תמיד תמיד עם נעליים נוחות וטובות.
    ריצה - זמן הריצה תלוי שוב - במטרות האימון שלך.
    שריפת הקלוריות שלך במנוחה מוחלטת היא 1655, סביר להניח שבמשך היום אתה מוציא יותר אנרגיה, וודאי בימים של אימון. אם אתה מבקש לשמור על המשקל שלך כמות הקלוריות שאתה אוכל צריכה להשתוות לכמות הקלוריות שאתה מוציא. התזונה לא גורמת לחיטוב אלא תרגילי הכושר שאתה מבצע.
    יש לך המון שאלות, אולי כדאי להתייעץ באופן אישי עם מומחה ולעשות סדר בדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת

אבירם
    03/01/2009

פשוט שמתי לב שאני עומד על שני מקלות חסרי שרירים וזה לא פרופורציונלי. אני רוצה לראות קצת שרירים שם ולא בשר מדלדל אז ככה שמטרת האימון היא פלג גוף תחתון שרירי(לא מנופח יותר מדי אלא שנראה טוב) ובגלל זה הייתי רוצה לדעת רק מה מסגרת הזמן שאני צריך לרוץ בה(בגדול,יודע שזה תלוי בי ובכושר שלי) התייעצתי עם המדסניקית אצלנו,היא נתנה לי תכנית אבל היו בה חורים שאני מנסה למלא דרך פה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון של המד"סניקית

שי אלנקרי
    03/01/2009

אבירם שלום,
    נשמח לראות את תוכנית האימון שקיבלת מהמדסניקית ועל פיה נוכל לסייע לך למלא את החורים החסרים. בהמשך נוכל גם להזין אותך בלא מעט רעיונות לשיפור שרירי הרגליים ושיפור הכושר הגופני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לענת /שי /עופר
    משה
    02/01/2009

כמה סטים וחזרות אתם עושים לכל תרגיל (חזה,כתפיים ,ידיים, רגליים,גב)???? למתאמן שכבר שנה מתאמן...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לענת /שי /עופר

הוספת תגובה

• תלוי מה מטרת האימון

ענת פלדמן
    02/01/2009

תלוי גם בתרגיל, במכשיר. זה מאד אישי. לעמיתי אולי תהיה תשובה מדוייקת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרות האימון

משה
    02/01/2009

ניפוח ואני מתאמן 3 פעמיים בשבוע....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה הי

ענת פלדמן
    03/01/2009

וסליחה על האיחור. זה תלוי בתרגיל, בכושר שלך, שווה לעבוד עם מדריך בחדר הכושר שלך שיכוון אותך. הבסיס וודאי ידוע לך, עומס גדול יחסית על מספ רחזרות לא גדול. מחקרים מוכיחים שלפעמים מתאים אפילו רק סט אחד (סט, לא חזרה) על מנת להשיג השפעה אופטימלית לשם ניפוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

משה
    03/01/2009

שכתבת : מחקרים מוכיחים שלפעמים מתאים אפילו רק סט אחד (סט, לא חזרה) על מנת להשיג השפעה אופטימלית לשם ניפוח. לכמה חזרות התכוונת אבל באותו הסט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    03/01/2009

אתה מנסה להוציא ממני מספר מדוייק, זה לא ילך. זה מאד תלוי בתרגיל, בכושר שלך, זה יכול להיות 10 חזרות ויכול להיות 15 ויכול להיות גם 8. תלוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרות וסטים בתכנית האימונים

שי אלנקרי
    03/01/2009

משה שלום,
    בהתאם למטרתך אני מניח שאתה עושה תוכנית אימון המחולקת לשניים(AB) במידה ולא כדי שתחליף את התכנית הנוכחית ותעבור הלאה..
    החלוקה שלך יכולה להיות כזאת:
    אימון A: רגליים, יד קידמית, חזה
    אימון B: גב יד אחורית, כתפיים
    (ניתן גם לשנות, זה לא פורמט נעוץ בסלע)
    באימון שכזה עלייך לבצע כ-9-12 סטים לשריר גדול (רגליים,גב,חזה) ו-6-8 סטים לשריר
    קטן (יד קידמית, יד אחורית) לגבי הכתפיים יש הרבה מחלוקות איפה לכלול אותו(שריר לא גדול ולא קטן), אני מציע שתבצע כ- 6 סטים כי גם ככה באימון גב שריר הכתף כבר עובד.
    לגבי מספר החזרות:
    כדאי שתשנה ותגוון בין מספר החזרות בכל תרגיל בטווחים שבין 6-15 חזרות.
    למשל תרצה לשפר את הכוח בתרגיל לחיצת חזה כנגד מוט בשכיבה, תוכל לעבוד בצורה יחסית חזקה יותר שבין 6-8 חזרות. בתרגיל אחר כדאי שתעבוד 10-12 חזרות ובתרגיל אחר 15 חזרות.
    הגיוון הזה גורם לגירוי אופטימאלי של השרירים, ובכך עלייך לגוון מפעם לפעם בכדי לא לא להרגיל את הגוף לאותה שיטת אימון ומונוטוניות עם אותו תרגיל ואותו מספר חזרות. בנוסף אני מציע שתחליף בסדר התרגילים מפעם לפעם בטענה שציינתי קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי שלום!

משה
    03/01/2009

אני מתאמן ככה A- רגלייים חזה כתפיים בטן B- גב ידיים בטן יש לי כמה שאלות בבקשה 1) אני מתאמן ככה שנה, 3 פעמיים בשבוע , שבוע ראשון אני עושה ABA, שבוע שני אני עושה BAB. ככה אני מחליף כל שבוע, האם זה בסדר? 2) לגבי התשובה שלך, אמרת שצריך לעשות לפעמים 15 חזרות, ואני לא מסכים איתך כל כך בגלל שידוע שעבודה בטווח חזרות נמוך, מתחת ל-5 חזרות, עם עומס גבוה (משקלים שמהווים 85%-100% מ- RM1) מגייסת את האחוז הגבוה ביותר של סיבי שריר מסוג II-B (סיבים לבנים, "מהירים"), להם יש את פוטנציאל הגדילה הגבוה ביותר, זה אומר שבשביל לגדול צריך מספר חזרות קטן עם משקלים גבוהים, מה אתה אומר על זה? 3) עד עכשיו עשיתי טעות קטנה, ויש לי קצת חוסר פורפרציה בין הידיים שהתמקדתי בהם יותר והם גדולות מאוד, מאשר לשאר השרירים בגוף, מה אתה יכול להציע לי שאני יתקן את המצב? תודה מראש משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בנפח השריר

שי אלנקרי
    03/01/2009

משה שלום,
    1.תוכנית האימון שלך די בסדר, יוצא לך מרווח של 3-4 ימים בין אותם קבוצות שרירים. על שרירי הבטן תוכל לעבוד לפחות 2-3 אימונים בשבוע כל עוד אתה מקפיד על מרווח של 48 שעות בין אימון אחד למשנהו.
    2.אמרתי שצריך לגוון בין 6-15 חזרות, בטווחים אלה ניתן להשיג היפרטרופיה בשרירים (גידול בנפח התא) לתשומת ליבך, העומס המינימלי הדרוש להיפרטרופיה (גדילת השריר) הוא לפחות 40% מהיכולת שלו. טבלת RM לפנייכם:

חזרה 1 100% (RM1)
    1-2 חזרות 95% מ-RM1
    2-3 חזרות 90% מ-RM1
    4-5 חזרות 85% מ-RM1
    6-7 חזרות 80% מ-RM1
    8-9 חזרות 75% מ-RM1
    10-11 חזרות 70% מ-RM1
    12-13חזרות 65% מ-RM1
    14-15 חזרות 60% מ-RM1

מכאן אנו למדים שגם עבודה בטווח של 15 חזרות תביא להתפתחות השרירים, על כן כפי שכבר ציינתי מומלץ לעבוד בכל טווחי החזרות. עבודה בטווחים של בין 1-5 חזרות מסייעת בשיפור הכוח .עבודה בטווחים אלה תביא לבסוף ובטווח הארוך לפציעות בלתי רצויות בגידים ובמפרקים. מישהו היה רוצה לנסות?

לגבי חוסר הפרופורציות בידיים, עלייך להפחית את מספר הסטים בתרגילי ידיים, לא ידוע לי מה אתה עושה באימון ידיים, אך יש לזכור ששרירי הידיים הינם שרירים קטנים שמשתתפים בנוסף בכל אימון חזה, גב וכתפיים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי

משה
    03/01/2009

שי, דבר ראשון תודה רבה על התשובה!!! ויש לי עוד שתי שאלות בבקשה: 1) רשמת לי "תוכנית האימון שלך די בסדר," ה- "די בסדר", נישמע לי שמשהו בתוכנית שלי מפריעה לך, אשמח לדעת למה רשמת "די בסדר". להזכיר לך התוכנית שלי זה AB.שלוש פעמיים בשבוע, שבוע ראשון- ABA, שבוע שני - BAB, וככה אני מחליף כל שבוע..(כרגע אני מתמקד אפילו יותר ב-A, בגלל החוסר פורפורציה בידיים שאמרתי לך). A- רגליים חזה כתפיים B- גב יד קדמי יד אחורי עוד שאלה ... 2) המאמן שלי בחדר כושר אמר לי להתאמן ככה A- חזה כתפיים יד אחורית B- רגליים יד קדמי גב והוא אמר לי שאני לא יעשה את התוכנית שרשמתי לך למעלה, כי זה עובד על קב' שרירים אחרים בכל אימון וזה לא טוב, מה אתה אומר? זה באמת לא טוב התוכנית שרשמתי לך בהתחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים

שי אלנקרי
    04/01/2009

התכוונתי שהתוכנית שלך היא די בסדר מכיוון שהיא יכולה להיות בסדר גמור עם רק תוסיף יום אימונים אחד נוסף בשבוע ובכך תהפוך את תוכנית האימון שלך לקלאסית הרבה יותר. במידה וזה לא מאפשר, תמשיך לדבוק במה שאתה עושה.
    לגבי היפוך קבוצות השרירים:
    יש חוק אחד שאומר להתחיל לעבוד קודם על השרירים הגדולים ולבסוף שרירים קטנים(מהגדול אל הקטן) חוק זה נשבר במידה ותרצה לתת דגש יותר לשרירים קטנים כמו הידיים והכתפיים.
    כנ"ל לגבי התוכנית הנוכחית, זוהי תכנית קלאסית (כנראה גם של המאמן שלך) שגם היא אינה נעוצה בסלע..., באותה מידה ניתן לעשות זאת אחרת ועדיין זה יהיה מצויין, למשל:
    A: גב, יד אחורית וכתפיים
    B חזה, יד קידמית, רגליים
    כך או כך תביא את הגוף לאותו מקום..
    במה אתה בוחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי

משה
    04/01/2009

אני בוחר ב A- רגליים חזה כתפיים B- גב ידיים שי, אני עובד במכון 3 פעמיים בשבוע ,ולא 4,מכיוון שאני מוסיף ל-3 פעמים האלה גם פעמיים ריצה, אז זה אומר שאני מתאמן 5 פעמיים בשבוע, וחייבים גם לנוח אז יומיים אני נח. לפי דעתי זה יותר מידי עומס על הגוף, אם אני יתאמן 4 פעמים במכון ופעמיים ריצה, יש רק יום אחד בשבוע לנוח וזה ניראה לי קצת מידי. מה אתה אומר ????? ( מצטער על החפירה) ויש לי עוד שאלה קטנה... אפשר להתאמן באימון אחד, גב חזה כפתיים??? כי המאמן אמר לי שגב לא הולך עם חזה וכתפיים... מה אתה אומר????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים

שי אלנקרי
    04/01/2009

היי משה,
    סה"כ 3 אימונים אנאירוביים ו-2 אימונים אירוביים זה יפה מאוד. הכי חשוב זה להקשיב לגוף. אם אתה מרגיש שזה יותר מידי עבורך בשבוע אז זה בסדר. חלוקת האימונים של ארנולד שוורצונגר בימיו הזוהרים היתה:
    A- גב, חזה ורגליים
    B- כתפיים, יד קידמית ויד אחורית.
    מכאן אנו למדים ששילוב שרירי גב וחזה באותו אימון מוביל למקום אחד-
    לכסא של מושל קליפורניה...
    שיהיה בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארנולד שוורצונגר

משה
    04/01/2009

אז אתה אומר ש ארנולד שוורצונגר ,עבד יום על שרירים גדולים ויום על שרירים קטנים.... זה לא מיסתדר לי כל כך...אבל יפה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי, זמני מנוחה

משה
    04/01/2009

שי , תגיד מה הזמנים שצריך לנוח מאימון לאימון? להזכירך האימון שלי זה A- רגליים חזה כתפיים B- גב ידיים תראה, אני יודע שעכשיו בטח תגיד לי, תתאמן ראשון שלישי חמישי..אבל הזהו שאני חייל ולפעמיים לא מתאפשר לי... השאלה שלי אם אפשר נגיד ראשון שני רביעי או ראשון שלישי רביעי זאת אומרת אם אפשר יום אחרי יום (כל יום שרירים אחרים) והיום השלישי שיהיה הפרש של יום מנוחה? מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית האימון של ארנולד

שי אלנקרי
    05/01/2009

אכן ארנולד שוורצונגר עבד יום על שרירים גדולים ויום על שרירים קטנים..
    הדוגמא שהבאתי לפנייך היא דוגמא אחת מיני רבים, צריך להבין שאין תוכנית אימונים "הכי טובה"
    תוכנית אימונים שיעילה לאדם אחד לא בטוח שתתאים לאדם אחר. לכן חשוב ולגוון את התוכנית לעיתים תכופות ולא להתקבע על אותה שיטת עבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטים לניפוח

עופר קיס
    03/01/2009

ישנם שתי אסכולות הרבה סטים או מעט סטים עם תוספת של שיטות מתקדמות.
    הראשונה דורשת זמן ויש בה מן השעמום והשניה קשה פיזית ונפשית עקב רמות חומצת חלב גבוהות ובפלג גוף תחתון גם דפקים גבוהים - בחירתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכון או אליפטיקל?
    דוד
    01/01/2009

שלום רב, אנו מתלבטים האם להחלחיף הליכון או לרכוש אליפטי. אנו בגיל 50 והמטרה היא שמירה על כושר סיבולת לב ריאה תוך שמירה על הגוף מינימום פגיעות ברכיים. כמו כן אשמח לקבל המלצות למוצרים או יצרנים. תודה, דוד

לקביעת תור
    סגירה
    הליכון או אליפטיקל?

הוספת תגובה

• דוד הי

ענת פלדמן
    01/01/2009

הליכון (מסלול ריצה, המילה הליכון מעט בעייתית) או אליפטיקל. לשיקולכם, זה מאד אישי. אני מניחה שאתם יודעים מה נוח לכם יותר. אישית אני בעד המסלול, אבל זו אני. לגבי חברות - אני בעד ללכת לחנות, לנסות את המכשירים השונים, לשאול, אני מנועה מלעשות פרסום על גבי הפורום לחברה זו או אחרת. אבל גם לא צריך. שלבו גם הליכות בחוץ בימים יפים, עדיף ביחד. השיחות מעבירות את הזמן ומעצימות את הקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכון VS אליפטיקל

שי אלנקרי
    01/01/2009

שלום דוד,
    בהמשך לתשובתה של ענת אני מוסיף שיש אכן הבדל בין פעילות גופנית על הליכון שבו יש אימפקט על מפרקי הגפיים התחתונות שכן יש אלמנט נשיאת משקל הגוף ובלימת זעזועים בכל צעד וצעד לעומת מכשיר האליפטיקל אשר מצריך תנועה רציפה וללא התנגשות כף הרגל בכל צעד שתעשה. מכשיר האלפטיקל יכול להתאים לאלה הסובלים משחיקת סחוס בברכיים, בעיות קרסול ומפרקי ירך. בנוסף אני ממליץ בחום לעבוד עם שעון דופק לצורך מעקב ובקרה על טווחי הדופק הרצויים לגילך ולמצבך הגופני ובכך לייעל את הפעילות. כמו כן כדאי לגוון מפעם לפעם ולשקול הליכה באוויר הפתוח שכן גם הליכה "בתנאי שטח" יכולה להועיל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית תחת אש
    גילי
    01/01/2009

אני תושבת הדרום שבזמן רגיעה נוהגת לעשות פעילות גופנית בבית עם מכשיר הליכה ובסוף כל פעילות אני נוהגת לעשות הורדת דופק. אך בימים קשים אלה כאשר נשמעות אזעקות תכופות הדופק עולה גם ללא פעילות גופנית האם זה לא מסוכן להפסיק את הפעילות ההגופנית ולרוץ למרחב המוגן ? איזה פעילות גופנית ניתן לעשות בכל זאת על מנת להרגע וגם לשמור על כושר?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית תחת אש

הוספת תגובה

• דנה הי

ענת פלדמן
    01/01/2009

שאלתך מצויינת. זה נכון שבתום פעילות כדאי להוריד בהדרגה את הדופק, מה שנקרא Cool down, ואחכ מתיחות והרפיה. ריצה למרחב מוגן בעיצומה של פעילות גופנית מעבירה אותך באופן תאורטי מפעילות אירובית אחת לאחרת ולדופק לוקח יותר זמן להגיע בסיכומו של דבר לערכי נורמה, אבל אין בזה כל סיכון. חרדה ולחץ בהחלט יכולים להעלות את הדופק, במצבי מתח קיצוניים אפילו מעל לדופק המירבי. לאנשים בקבוצת סיכון זה יכול להיות בעייתי.
    אחת מהתופעות הנפלאות שבפעילות אירובית היא תחושת ה"high" שאנו מרגישים תוך כדי, שחרור אנדורפינים ואדרנלין בזמן האימון אשר משפר את ההרגשה הכללית ו... כן, מרגיע. בסיום האימון רצוי לעשות בנוסף למתיחות גם הרפיה, נשימות נכונות ודמיון מודרך. אם תרצי אתן לך כמה טיפים. במגזין "מנטה" האחרון פסרמתי את 15 טיפים להרגיע, כמה שזה רלוונטי להיום, אפילו לא היה לי מושג.
    בהזדמנות זו אני שולחת לכולנו הרבה אנרגיות חיוביות, בריאות ורוגע. אני איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בצל הלחימה

שי אלנקרי
    01/01/2009

דנה שלום,
    לצערנו מצב לחימה זה מקשה על רוב תושבי הדרום לקיים אורח חיים רגיל. דיווח מהשבוע האחרון מקולגות בעלי חדרי כושר וממאמני כושר באזור הדרום מעיד על ירידה חדה בכמות האנשים אשר פוקדים את חדרי הכושר במהלך היום בעקבות המצב הביטחוני. דווקא בימים אלה שאין כוח ואין ראש לפעילות גופנית אני חושב שכדאי לנסות לעשות כל סוג של פעילות גופנית בבית, שכן פעילות גופנית ידועה כמפחיתה סטרס ומשחררת אנדרופינים שגורמים לתחושה נעימה ולהרגשה טובה. לגבי ה- COOL DOWN הורדת הדופק מיד לאחר הפעילות, אין יותר מידי מה לעשות, יש להגיע למרחב המוגן ברגע הישמע האזעקה ולנסות לבצע שם מתיחות והרפייה (אם זה מתאפשר), נסי גם לתרגל נשימות עמוקות שיסייעו לך בהורדת הדופק ויסייעו בהפחתת החרדות והמתחים. ניתן לרכוש זוג משקולות וגומיית התנגדות ולבצע בעזרתן מגוון רחב של תרגילי כושר המפעילים את כל חלקי הגוף. במידה ותרצי דוגמאות לתרגילים אשר אותם ניתן לבצע בבית עם הדגמות והוראות את מוזמנת ליצור קשר באמצעות הפורום ונשתדל לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאוששות בממ"ד

עופר קיס
    03/01/2009

דנה שלום.
    רוצי למרחב המוגן מיד בהשמע אזעקה וכאשר את מגיעה תמשיכי לבצע צעד שנקרא בשפת המורים לאירובי STEP-TOUCH הכוונה מעבר משקל מרגל לרגל התחילי בקצב יותר מהיר והורידי בהדרגה תוך 3-4 דקות תלוי בעצימות שעבדת לפני כן. בסיום אם אם את עומדת עדיין תעבירי משקל מרגל לרגל עד תום 5 הדקות הדרושות. אם לא ברור תכתבי שוב
    תשמרי על עצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכנית תרגילים יומית
    אריה
    01/01/2009

בן 81. COPD. מתרגל שנים רבות יום יום (הולך כל בוקר הליכה נורדית מינימום 20 דקות). אני משתמש בתכנית התרגול של National Institute of Aging)NIA נראה לי שחסר שם תרגילים שהיו יכולים להיות לי לעזר ברצועות כושר. ובכלל אני מחפש תוכנית יום יומית לשבוע שאוכל לאמץ ללא חשש.. תודה. אנא עזרתכם..

לקביעת תור
    סגירה
    תכנית תרגילים יומית

הוספת תגובה

• אריה הי

ענת פלדמן
    01/01/2009

האם שחיה היא אופציה מבחינתך? אפילו שחייה איטית יכולה לעזור מבחינה נשימתית - האם זה משהו שהרופאים המליצו לך עליו ב COPD? שחיה גם תחזק מני וביה את כל השרירים בגוף. תרגילי כושר לכל הגוף לא חסרים, שאלתך כללית מידי. מה אתה יודע שחסר לך? כמובן שהכוונה היא לשמור על איזון בחיזוק השרירים. היינו עבודה על שרירי הבטן אבל גם על שרירי הגב. עבודה על שריר הירך הקדמי וגם על האחורי. חזה ושכמות. על אילו אזורים אתה עובד ומה בדיוק אתה עושה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שלום! כמה שאלות..
    נמרוד
    31/12/2008

ענת היי, שמי נמרוד קראתי תגובות שלך, ואת ממש מגניבה, עונה יפה ואכפתית! וגם אני מזדהה עם שיטת הדמיון המודרך- אני חושב שאדם יכול להועיל ולהזיק לגופו באותה מידה רק באמצעות המחשבה.. אשמח לשמוע גם את דעתך.. נכנסתי לכושר לפני כ-9 חודשים, מתוכם כחצי שנה ברצינות( בהתחלה תמיד נעדרים קצת...), לאחר שהבנתי שאם לא אקח את עצמי ברגליים לא יהיה טוב.. סדר האימונים כדלהלן: 4 ימים בשבוע מתוכם יומיים- פעילות אירובית (שעה או שעה ועשר דקות הליכה מהירה + כ-45 דקות שחיה), יומיים נותרים -הליכה זהה +כ-40 דקות אימוני כח במכשירים בעיקר כשהמטרה היא לחזק את השרירים(לא לפתח גוף). לעתים משלב ביום אחד כזה גם שחיה שמשכה כ-40 דקות. גילי 24 וגובהי 1.73. לפני שינוי אורח-החיים משקלי היה 84 והיום 74-76 עיקר השומן צבור בבטן(זה משפחתי...) ובישבנים.ידוע לי כי השמנה בטנית מאוד מסוכנת בטווח הארוך, ןלכן אני מעוניין להוריד את מירב השומן שם.. המליצו לי לרוץ (לשלבו בהליכה: מעט ריצה וללכת, וכן הלאה.). אני גם מרגיש שהגוף שלי התרגל לאותה הפעילות. אף פעם לא אהבתי ריצה, אך לא ממש ניסיתי...ולא אכפת לי לנסות. (נאמר לי לבדוק דופק מנוחה, בדקתי והוא 60- המדריכה התפלאה ואמרה שזה אומר שאני בכושר...) אני מקפיד על תזונה מבוקרת והגיונית ולא אוכל שטויות כמעט לחלוטין: אני אוכל בבוקר לפני הפעילות הגופנית (תמיד מתרחשת בבוקר): 2-3 פרוסות לחם לבן או מלא (תלוי מה יש) עם גבינה 5% לרוב +ירק . בלחם קל אני לא נוגע כי זה כיס אוויר במסווה של קמח אפוי... ואז הפעילות הגופנית. כשאני חוזר אוכל ארוחת צהריים: אורז +מעט בשר או קינואה או אורז מלא וכו' + תוספת ואולי פרוסת לחם. לאחר כשלוש שעות אוכל פרי או שניים. ואח"כ ארוחת ערב: 2-3 פרוסות ולפעמים גם קערת קורנפלקס+ ירקות. אני מקפיד לאכול 6-7 ירקות כל יום. כמו כן, אני שותה המון: כ5 ליטרים ביום. בנוסף להפחתה במשקל אני מעוניין גם להתחטב במידה (לא להתנפח וכד') לשמור על חיזוק. 1.האם תזונה זו נכונה ומתאימה לסוג הפעילות? 2. מה מומלץ לאכול מיד אחרי אימון? 3.במחשבון באתר של BMR היה משהו לא הגיוני... המותניים אצלי 84 ס"מ והירך 55. לפי המחשבון אני מת עוד 10 שנים... :-) ולפיו מותניי צריכות להיות 55 ס"מ..מה זה? אני דמות קומיקס? 4. נראה לך שאני מתאמן יותר מדי? (ביחס לאוכל וכד') תודה רבה רבה ומקווה ששרדת את החפירה... :-) יום נפלא! :-))

לקביעת תור
    סגירה
    ענת שלום! כמה שאלות..

הוספת תגובה

• תודה חמוד

ענת פלדמן
    31/12/2008

אני מתחילה ערב של אימונים, אענה בפירוט עוד הליל. תודה על הכל :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני איתך

ענת פלדמן
    31/12/2008

ותודה על ההודעה, חוש ההומור שלך מקסים !
    אני מסכימה עם כוחה של המחשבה. אנחנו יכולים להועיל לעצמינו מאד בכוח הדמיון (אני יכולה להרצות על כך שעות) ובהחלט ליצור חסימות ולעכב התפתחות מנטלית ופיזית כשאין מודעות לעניין. (המחשבה לא יכולה להזיק, חוסר מודעות לכוחה יכול לעכב). אין ספק ששילוב של הדמיון אפילו באימון עצמו יכול לחולל פלאים ולתרום לשיפור ביצועים, מחקרים הוכיחו זאת ומוכיחים עוד ועוד.
    מאד אוהבת את האימונים האירוביים שלך, ובמיוחד את השחיה. אני קוראת לזה אימון מדיטטיבי. של גוף ונפש.
    אני גם בעד ריצה, התחל בהדרגה. אם ממש קשה עבור להליכה, להשלים אימון. בפעם הבאה תגדיל את זמן הריצה על חשבון ההליכה. עם הזמן זה נהיה קל יותר ויותר ופשוט תלמד לאהוב את זה. לי זה קרה בדיוק כך.
    לגבי התזונה, נשמע בסהכ טוב, הרשה לי לתת נק' שיפור קלות:
    עדיפות ללחם דגנים
    כדאי לשמור על מרווח של עד 3 שעות בין ארוחה לארוחה (בין שעה וחצי לשלוש)
    כדאי להוריד קצת בלחם. אתה לא זקוק לו בצהרים למשל.
    נראה לי שיש מקום ליותר חלבון: למשל יוגורטים- לפחות שניים, חסרה ביצה למשל - לאו דווקא בגלל החלבון יותר בגלל חומצות האמינו.
    קורנפלקס: לך על סוג טוב, אבל ברובם יש המון סוכר. חובה עבורך? אז סבבה, אבל אפשר לוותר או לא כל יום.
    זה מתאים לסוג הפעילות, שווה לאמץ חלק ממה שרשמתי.
    מיד אחרי אימון, אם אתה רעב: יוגורט עם פרי זה טוב. אם אתה לא מורעב אפשר לחכות עד שעה לארוחת הצהרים.
    אתה שותה יותר מידי מים. זה מדלל את הדם ויכול להיות ברמות קיצוניות אפילו מסוכן. עד 3 ליטר ביום זה מספיק. בימים חמים אולי 4 - אבל לא צריך יותר מזה.
    לגבי המידות, דמות קומיקס יקרה שלי, :)))))))))) יש לך טעות כנראה. זה נשמע מוזר.
    אתה שואל מאמנת כושר אישית אם אתה מתאמן יותר מידי? זה כמו לשאול חתול אם אתה אוכל יותר מידי שמנת. אז התשובה היא לא. ובכל זאת: הקשב לגוף שלך. זה אומר שאם אתה עייף, מותש, לא בא לך - אז לא בכוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! את נפלאה :-))

נמרוד
    01/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה רבה ותודה :)

ענת פלדמן
    01/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת פלדמן :)
    שי
    30/12/2008

אני לאיודע אם את זוכרת לפני איזה חודש ביקשתי עזרה בנוגע לחיטוב גוף עבדנו על תפריט פה ביחד.. ומאז אני משתדל לעקוב אחרי התפריט שבנינו ובהתחלה לא ראיתי תוצואות ולא ראיתי שמשהו זז ולאחרונה אני מתחיל לראות את התוצאות והכל בזכות התפריט בנינו ועזרה שנתת וננת לי את הרצון לנסות עוד ניסיון אחד לפני שהייתי נגרר ל "שורפי שומן" והבנתי שאם עבודה קשה ותזונה נכונה מגיעים לתוצאות..אומנם יותר לאט אבל בדרך הבריאה והנכונה... תודה רבה עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    לענת פלדמן :)

הוספת תגובה

• הי חמוד

ענת פלדמן
    30/12/2008

תודות על ההודעה, אני שמחה מאד לשמוע שזה מסתדר בשבילך וכמובן על כך שיכולתי לעזור. בריאות והצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גם לך :)

שי
    30/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה