פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היי אשמח לעצה
    מבולבלת
    27/10/2012

היי כתבתי פה בעבר ומאד עזרתם לי אז..אני מנסה שוב. אני גרושה+1 ויש לי "חבר" בשנה האחרונה, ורצינו כביכול לעבו לגור ביחד (חיפשנו בחצי שנה האחרונה!). אנחנו אמורים לעבור השבוע, כבר יש חוזה והכול אבל נראה לי שהוא בכלל לא בכיוון ואני לא מבינה למה הוא לא אומר שהוא לא רוצה. למשל, הוא היה בכנס השבוע מטעם העבודה ולא התקשר וגם אני לא התקשרתי, ואחכ הוא רב איתי למה לא התקשרתי. או שאמרתי לו שכבר צרי לעבור השבוע אז שיקח יום חופש ונעשה את כל ההעברות והוא אמר לי שאין לו שום סיבה לקחת יום חופש ולא אכפת לו שזה יקח עוד כמה ימים עד שנעבור..או שהיום שאלתי אם ניפגש, הוא רצה אבל כביכול יכל רק בערב למרות שבדכ הוא פנוי כל היום. אז ביטלתי את היום בערב, והוא טען שבגללי לא נפגשנו כי הוא לא מספר 1 אצלי.. כל מיני שטויות שאם אני שואלת את עצמי מסתכמות לכך שהוא פשוט לא רוצה. מה עליי לעשות ומה דעתכם?לציין שכאשר שאלתי אותו טען שרוצה אבל אין לו גם בעיה להמשיך ככה ..האמת שאני ממש כועסת וגם מרגישה שאני ממש מבזבזת את הזמן איתו..תודה רבה על כל עצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי אשמח לעצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי אשמח לעצה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    28/10/2012

מבולבלת יקרה,

ראשית, שיהיה בשעה טובה, בהצלחה ובאושר המעבר הזה למגורים משותפים. אני משוכנעת שהשהות המשותפת תעשה לכם ועמכם רק טוב.
    בואי נתחיל במה שאת רוצה, כי את זה את יודעת בוודאות. אז...למיטב הבנתי, את רוצה לעשות את הצעד הזה ואת שלמה עם המעבר למגורים משותפים. לכן, מצוין שזה מתרחש, מעולה שמצאתם דירה שמוצאת חן בעיניכם ומשביעה את רצונכם ונהדר שהחלום שלך, לו המתנת הרבה זמן, קורם עור וגידים ומתממש.
    "כנסי" לזה בהתאם לתחושותייך (את, בלי קשר למה את חושבת שהוא חושב ו/או חש). עשי למענך, למענכם ולמען ביתכם כפי שהיית רוצה שזה יהיה, כפי שראית בעיני רוחך, כי הנה ניתנת לך ולכם ההזדמנות להגשים את החלום.
    באשר לבן-זוגך, אני משוכנעת שהוא רוצה בזה. אם הוא לא היה רוצה בזה זה לא היה קורה, היות ו"לריקוד" הזה צריכים שניים. אולי הוא חושש/מפחד ממה ואיך יהיה, אולי הוא חש שהמעבר הזה "מכניס" אותו לאיזושהי קפיצת מדרגה מבחינת המחויבות והאחריות שיהיה עליו לקחת על עצמו (וכרוב בני המין החזק חושש מכך...), אולי...את לא יודעת בוודאות מה עובר לו בראש ו/או בנשמה ולכן התמקדי בך, כי כפי שציינתי, את בהחלט יודעת מה עובר אצלך, גם בפן השכלתני וגם בפן הרגשי.
    נסי לא ללכת איתו "ראש בראש". אם הוא לא פנוי ביום ופנוי בערב, היפגשו בערב, אם הוא לא מתקשר, התקשרי את. אל תנהלי איתו חשבונאות, בוודאי לא בשלב הזה כאשר הדברים מתחילים להסתדר כפי שרצית. תני לו תחושה שאת איתו ולצידו ולא נגדו.
    לי נראה שהוא רוצה אבל מעט חושש. לכן, הושיטי לו יד ועזרי לו, עזרי לו להבין עד כמה המעבר למגורים משותפים טוב לו ועבורו ועד כמה נוכחותך ובתדירות גדולה בחייו טובה עבורו.
    קבלי, הכילי ואהבי אותו, הוא זקוק לך עתה. התנהלות רכה ואוהבת מצידך תעמוד לזכותך בהמשך הדרך המשותפת שלכם בעתיד ולעת עתה תסייע לו להיות לך כפי שאת רוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואין במשבר
    ורדית
    22/10/2012

אני נשואה לבעלי 3 שנים ויש לנו ילד בן שנה. מתחילת הנישואים בעלי החיה מרים עלי ידיים וכל פעם הייה מצטער ומתנצל כל פעם שזה הייה קורה הייתי בורחת להורים שלי בתקווה שהוא יצטער וייתחרט לא לעשות לי את זה שוב אך זה החיה חוזר כל האלימות הזו פעם בשלושה חודשים.רק הורי ידעו מכך אפילו לא הוריו.הבאתי לכולם את ילדינו הראשון בתקווה שהוא יישתנה יש לציין כי בעלי ממש לא מתייחס אלי בכלל הוא טוען שהוא עובד הרבה שעות ונורא עייף. בכל פעם שאני רוצה לפתוח את הנושא על הסוגיות שלנו הוא בירי ואומר לי לא היום אני עייף הדבר פעם אחרת אמרתי לו שאני מעוניינת להציל את הנישואים האלו ושנלך ביחד ליועץ נישואין אז הוא אומר שחבל על הכסף ושהוא לא מאמין בזה.אני מאוד סובלת אמרתי לו שאני נותנת לו צ'אנס אחרון גם לאלימות שלו אחרת אזעיק את המשטרה. אנחנו כבר לא כל כך שוכבים אולי פעם בחודש בגלל היחס שהוא מפגין כלפי צו מאיים מקלל מרים ידיים פעם האחרונה הוא ניסה לחנוק אותי כמעט הוא אומר לי שאן לא נשכב אז הוא יעשה מהצד וזה מאוד פוגע בי וכל קשות.אני מבינה שהוא עובד קשה וכל יום שהוא חוזר אחרי העבודה הוא לא יושב איתי לדבר הוא מעדיף לראות טלוויזיה כי ככה הוא טוען הוא נח ואסור לי לדבר איתו כי אני מפריעה לואין לי אפשרות לבטא את עצמי בבית הזה אני מאוד מפלגת ממנו מההתקפות שלו דיברתי איתו על גט הוא לא מוכן בטענה שהילד צריך לגדול עם דמות אב בבית אני אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    נישואין במשבר

הוספת תגובה

• נישואין במשבר - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    22/10/2012

ורדית יקרה,

נראה שחייך אינם פשוטים, בלשון המעטה, וכי למעשה את לגמרי לבדך בתוך הקשר הזוגי שלכם, הן מבחינת התחושה והן הלכה למעשה. לא רק שלא ניתנת לך האפשרות לחלוק, לשתף ולשוחח באופן פתוח וכן עם בן-זוגך את עוד נאלצת לשמור על דממה בעת שהותו של בעלך בבית, כדי שלא תפריעי לו לנוח מעמל יומו.
    אינך זוכה מבעלך ליחס של כבוד, יחס לו את ראויה כבת-זוג, כאשת-איש ובוודאי כאדם. קולך אינו נשמע ולא משנה באיזו סוגיה מדובר, בעלך אומר לך גלויות כי אם לא תספקי את צרכיו הפיסיים כגבר הוא ימצא את סיפוקו מ"הצד", כפי שהוא ניסח זאת, ובנוסף לכל הנ"ל את חיה בפחד מתמיד מפניו לאור האיומים והאלימות אשר הוא מגלה כלפייך.
    לאור התמונה אשר "ציירת" בפנייתך אני מבינה לגמרי מדוע פנית אליו בבקשה להיפרד. לגבי הטענה שלו, שהילד צריך לגדול עם דמות אב בבית, באופן כללי, אני לגמרי מסכימה אך במקרה שלכם כדאי מאוד שהילד שלכם לא ייחשף לדמות אב שכזו, דמות שלילית אשר אינה מהווה דוגמא חיובית, בריאה ונכונה אלא "דוגמא" שלילית לחלוטין.
    כפי שאני מבינה זאת, תוכלי לפעול בשני ערוצים בו-זמנית. הערוץ הראשון הוא לפנות לשירותי הרווחה ולשתף אותם במתרחש בביתכם. אני משוכנעת שהם יעשו כמיטב יכולתם לסייע לך ולבנכם.
    הערוץ השני הוא סיוע מקצועי עבורך ולמענך על-מנת שאת תוכלי להיפתח באופן גלוי, לשתף, להשמיע את תחושותייך, מחשבותייך ורצונותייך. איש מקצוע יוכל לספק לך תמיכה, הכוונה והדרכה ולתת בידיך כלים להתמודד באופן הנכון והמיטבי ביותר עם מציאות חייך.
    תהליך מקצועי אשר יביאך להכיר בחזקותייך וביכולותייך ולעשות בהם שימוש נכון על מנת שתוכלי לעלות את חייך על הנתיב הנכון עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ורדית
    22/10/2012

תודה רבה על המענה עזרת לא מאוד.רציתי לציין כי היום שוחחתי עם בעלי שיחה מאוד רצינית שבה אמרתי לו שבמידה והוא לא מפסיק להרים ידיים או לצעוק ולהקים את הקול בבית אני עוזבת את הבית והוא הבטיח לי ללכת לטיפול במידה וינסה שוב להכות אותי אני מאוד מבולבלת לא יודעת מה לעשות החלטתי לתת לו צ'אנס אחרון אני מקווה לא להתחרט שוב אני מאוד מקווה שהוא ישתנה מה את המייעצת לי ? תודה מראש ורדית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלה חדשה...

מוניקה הרשקוביץ
    22/10/2012

ורדית יקרה,

ראשית, אני שמחה שהצלחת להפוך את הקערה על-פיה ולהוביל את הדברים כפי שאת רואה לנכון. הצלחת לנהל שיחה אמיתית ולהבהיר את עמדותייך באופן נחרץ. אמרת את הדברים ללא מורא, אמרת את מה שהיה על ליבך ובאופן שאינו משתמע לשתי פנים ובנוסף, הצלחת לגרום לו לסכים להיעזר באיש מקצוע.
    כל הכבוד לך!
    נראה לי שעשית נכון. הלו כבר מזה זמן רב רצית שהוא יפנה לאיש מקצוע. את רוצה להציל את הקשר שלכם, את הזוגיות, את המשפחה.
    מאחלת לכם המון הצלחה!
    אשמח באם תבחרי לחזור ולעדכן אותנו כאן בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ורדית
    22/10/2012

תודה רבה על ההכוונה ועל המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעבור לגור ביחד
    ליאת
    21/10/2012

שלום, אני בת 25 וחבר שלי בן 28, ואנחנו ביחד כשנה וחצי, הוא גר עם שותף ואני עדיין אצל ההורים. בעוד חצי שנה אסיים את הלימודים ואני מתכוונת לעזוב את הבית ולגור לבד או לחילופין איתו...
    מבחינתי זה יהיה אידאלי לעבור ביחד אך אני לא יודעת איך לדבר על זה איתו, איך לפתוח את זה....
    אני מאוד מפחדת, איך מדברים על זה?

לקביעת תור
    סגירה
    לעבור לגור ביחד

הוספת תגובה

• כמה אזהרות...

דורית כהן
    22/10/2012

ליאת היקרה, לעבור לגור יחד זה עניין מורכב.
    ראשית עלייך לבחון בינך לבין עצמך עד כמה את יכולה לכלכל את עצמך ולהיות עצמאית כלכלית, כי חשוב שכל אחד מכם יחזיק את עצמו ולא יהיה תלוי בשני.
    שנית עלייך להביא בחשבון שמגורים משותפים מביאים את היחסים ל"מבחנים" רציניים וחשובים כמו היכולת לשתף פעולה ולקבל החלטות ביחד, להתחשב זה בזו בדברים הקטנים והגדולים, ויש גם מבחן קריטי לתשוקה המינית!
    כי כאשר גרים יחד צריך למצוא שיטות אחרות לעורר את התשוקה המינית. כל עוד לא גרים יחד, התשוקה מתעוררת באופן טבעי לקראת כל פגישה שנקבעת ביניכם.
    ברגע שעוברים לגור יחד, אין יותר "דייטים", ואחת התוצאות היא שנוצרפער בתשוקה המינית בין בני הזוג, כי יוצא שהאחד רוצה ובדיודק באותו זמן השני תיכנן לעשות משהו אחר וזה מופיע לו כהפרעה מסויימת...

בקיצור - אינני נגג לגור יחד, אבל ישלדעת את הקשיים ואת המבחנים לזוגיות.

לגבי העלאת הנושא:
    לדעתי עלייך להעלות זאת בתור משהו שאת שוקלת אך גם חוששת מפניו, ולשאול אותו מה דעתו, איך הוא מרגיש ביחס לכך, כי את רוצה לשתף אותו במחשבותייך, ולהיערך לקראת השנה הבאה.
    הרבה גברים נרתעים לעשות את הצעד הזה, וזה מעיד על חוסר בשלות להתמסדות מבחינתם.
    אני חושבת שעלייך להימנע מללחוץ, לבוא מצויידת ב"תכנית ב" ולדעת שאם הוא יגיד לך שלא מתאים לו - תצטרכי לחפש לעצמך מגורים עצמאיים, מבלי ללחוץ עליו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות שלא נגמרות...
    יסמין
    21/10/2012

שלום!
    אני בת 28 נשואה כבר 3 שנים, יש לנו ילד בן שנתיים, לפני שהגיע הקטן היחסים שלנו היו מעולים אפשר לומר, אולם אחרי הלידה הרגשתי שיש ריחוק מסוים שקורה בינינו, עם כמה שבעלי עוזר ותומך ועושה גם ביחסים האינטימיים פתאום פיתחתי סלידה, אני לא נמשכת אליו כמו שהייתי ותאמת לא מרגישה אליו את אותה אהבה שהרגשתי לפני, אבל הוא מאוד חשוב לי. אני מרגישה מאוד מיואשת מכיוון שהוא מאוד נפגע מזה שאני לא מראה אהבה ורצון ולא משקיעה ולא יוזמת בעיקר. ניסינו לדבר על זה וזה תמיד מוביל למבוי סתום. אני יודעת שיש לי בעיה וזה נוצר עקב הילד שהגיע למרות ששנינו מאוד קשורים בגידול ובחינוך שלו. כאילו כל האנרגיות אהבה ותשומת הלב שלי הולכות לקטן וממש לא נשאר לי כוחות נפשיים להתייחס לבעלי, אני מבינה אותו שקשה לו ולטענתו אני לא מספקת את הצרכים שלו. מצד שני אנחנו כן מקיימים יחסים אבל זה תמיד מגיע ממנו ולא ממני וזה מתבצע באופן טכני. יש לי פתאום סלידה מנשיקות וממגע יתר בקיצור כל דבר מפריע לי ואני מראה את זה לצערי. אני לא מרגישה צורך לקיים יחסים ,אמרתי לו שאולי ינסה לעשות איזה משהו קטן שישמח אותי או יראה לי תשומת לב, אבל כלום מצידו-וזה נורא חסר לי. אני מאוד מיואשת ומוטרדת וגם אין לי למי לפנות ועם מי לדבר בעניין. אני מודעת שיש לי איזו בעיה בעניין ולא יודעת איך לפתור או מה לעשות.
    אני יודעת ושמעתי שזה מאוד טבעי שחווים דבר כזה לאחר שילד נכנס לזוגיות. אנחנו כל הזמן בעלייה וירידה כמו גלגל שחוזר על עצמו.
    אשמח לעצה טובה!

הוספת תגובה

• מה קורה איתי..?
    דנה
    21/10/2012

שלום לך.
    אני גרושה קרוב ל3 שנים ויש לי 2 ילדים מקסימים.
    אני בת 33. ניראית מצויין ומאוד מאוד מחוזרת.
    עד עכשיו הכרתי כל הזמן גברים אחרים וניסיתי לא להתפשר. כשמשהו הכי קטן הציק לי או לא התאים, הייתי חותכת מהגבר וממשיכה הלאה..
    לפני חודשיים הכרתי מישהו שהתאהב בי עד מעל הראש.. הוא מקסים ורגיש וסיפר לחברה שלי שהוא חולם לגור איתי יחד ולהציע לי נישואים.. אבל מפחד שזה ילחיץ אותי.
    לי טוב איתו.. אבל לא ותר מזה. אני לא מתאהבת.. הוא לא סוחף לי ת'נשמה ומסחרר לי את הראש..
    אני רוצה לאהוב כמו שהם מתאהבים בי..
    הוא לא הראשון שמספר לי שמעולם לא אהב כמו שהוא אוהב אותי..

אני רוצה לצין מאף פעם לא נפגעתי מגבר כדי שאסגור את הלב שלי ולא אתן לעצמי לאהוב.
    להפך. אני מאוד מאמינה באהבה ומאוד מנסה.. אפילו לאהוב בכוח..

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה איתי..?

הוספת תגובה

• לשחרר את הפוקוס ממה שחסר.להתרכז ביש

דורית כהן
    22/10/2012

דנה היקרה, מה שקצת חסר לי על מנת להבין - זה האם אי פעם היית מאוהבת ממש? האם התאהבת בבעלך בתחילת הדרך? האם היתה לך אהבת נעורים? כלומר רציתי לשמוע ממך האם בכלל המנגנון הזה שמאפשר לרוב האנשים להתאהב - הופעל אצלך בעברך, ומתי.

אם זה מעולם לא ממש קרה לך, ומכיוון שזה מטריד אותך, שווה אולי להתייעץ עם פסיכולוג ולחקור זאת בעזרתו.

אם זה כן קרה לך בעבר, ויחד עם זאת את כותבת שמעולם לא נפגעת ע"י גבר שנניח בגד בך, או עזב אותך, או חדל לאהוב אותך - אני מאמינה שזה יקרה לך בזמן המתאים ועם הגבר המתאים.

יתכן שאת מייחסת לכך יותר מדי חשיבות, במקום ליהנות ממה שיש בחיים שלך, ונשמע לי שיש הרבה דברים טובים. שחררי את הפוקוס הזה ותני לעצמך לבלות וליהנות, ואני מאמינה שזה יגיע בעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אני לא מצליחה להתגבר?
    מעין
    20/10/2012

נפרדנו לפני שנה, אחרי קשר מורכב ולא בריא של שנה. היו המון עליות וירידות, ברגעי השיא היה מושלם וברגעי השפל היה סיוט. כבר אז ידעתי שהקשר לא בריא אבל איכשהו משכנו והמשכנו להיות יחד. הייתה אהבה מטורפת, כזו שלא הרגשתי לפני ואני חוששת שלא ארגיש עוד...
    אני יודעת שהוא לא טוב בשבילי, הוא בחור קנאי ולא סומך, הוא תמיד חשב שאני מנהלת דברים מאחורי גבו (מה שהייתה המצאה לגמרי שלו, אני בחורה מאוד נאמנה), ניסיתי בכל דבר להסביר ולהראות לו שאני שם בשבילו, תמיד, לא משנה מה. ואיכשהו תמיד חזרנו לאותן מריבות שהוא לא סומך עליי ושאני גורמת לו לקנא. הייתי צריכה להתחנן שיאמין לי שהוא הדבר הכי טוב שקרה לי ולמרות הכל הוא לא הצליח באמת להאמין...
    החלטנו לסיים את הקשר עם הרבה כאב ואהבה בתחושה שלמרות הכל לא הצלחנו להתגבר על המכשולים. הרגשתי שהלב שלי נשבר לרסיסים והיה לי קשה לקבל שלמרות כל הרגשות העצומים שיש בינינו לא נוכל להיות יחד. איכשהו הצלחתי להרים את עצמי...
    לפני כ4 חדשים עברתי לגור בעיר שלו ולאחר חודש יצרתי איתו קשר, ניפגשנו, אולי בכל זאת לראות אם יש עוד סיכוי... הכל עלה שוב, הרגשות החזקים ועם זאת הידיעה שיש דברים שעדיין לא נוכל להתגבר עליהם. "חתכנו" והלב שלי שוב נשבר לרסיסים.

ועכשיו אני כאן, בערך חודשיים אחרי... עדיין חושבת עליו ולא מצליחה להבין איך לא יכולנו לפתור כלום למרות האהבה הגדולה.
    אני לא מצליחה להבין איך אחרי כל הקשיים, המריבות, "הסרטים" שהוא היה עושה לי על שטויות, אני עדיין חושבת עליו ולא מבינה למה כל זה נגמר... למה אני לא מצליחה להתגבר עליו ולהמשיך הלאה??

לקביעת תור
    סגירה
    למה אני לא מצליחה להתגבר?

הוספת תגובה

• מניסיון שלי

eden
    21/10/2012

קשה להתגבר כשאין סיבה מהותית. אין משהו אמיתי שאפשר להטיח בו אשמה - הוא בגד, היה אלים או כל דבר אחר שממש גורם לך לשנוא את הצד השני.
    אבל הזמן במקרה שלך עדין לא עשה את שלו. הרי כולה לפינ חודשיים ניסיתם להחיות שוב את הקשר... אני מאמינה שרק הזמן, או מישהו אחר - יעזרו.
    בינתיים, אולי כדאי לך לנסות להרים את הביטחון, ובאמת להאמין שמגיע לך יותר טוב. אני מאמינה שזה יעזור ויקל עם הזמן. אבל זה באמת קשה...
    בהצלחה רבה... שיגיעו ימים טובים יותר, ומאושרים, וכמובן - האחד שישפר את המצב ובאמת יתייחס אליך כראוי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה זה כואב...

דורית כהן
    22/10/2012

מעיין היקרה, את מתארת אהבה מטורפת, שסביבה חווית חוויות נפלאות וגם קשות מאוד. אין ספק שאהבה עם עוצמות כאלו נכנסת "עמוק מתחת לעור", ונחרטת חזק מאוד בהמון מדורי זיכרון במוח. זה תפס נפח עצום מן ההווייה שלך, גם כאשר זה נמשך וגם כאשר נשבר ליבך עם הפסקת הקשר.

לכן, כמו שכתבה לך עדן, חודשיים זה זמן קצר...
    קשר כזה יתכן שזה ייקח חצי שנה עד שנה להתגבר עליו.
    ככל שיעבור יותר זמן, את תראי שהוא "תופס" לך פחות זמן מחשבות.
    מה שיכול לעזור זה אם תהיי עסוקה מאוד, או תמצאי עיסוק חדש שילהיב אותך ואשר אינו קשור לדברים שעשיתם ביחד.
    כמובן שמומלץ למצוא בן זוג אחר, אם כי הסיכוי שזה ירגיש לך טוב עם מישהו אחר בזמן הקרוב הוא מאוד קטן.

צר לי, אבל כמו שכבר אמרנו פעמים רבות:

אהבה זה כואב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?
    שירי
    19/10/2012

אני מאוד נמשכת לעמית בעבודה ואני חושבת שגם הוא נמשך אלי (אני רואה לפי המבטים, היחס ודברים שהוא אמר לי). הוא גם מבוגר ממני ב10 שנים ובנוסף נשוי עם ילדים. אין בינינו כל כך דיבור מעבר למה שקשור בעבודה אבל יצא לנו לחזור ביחד הביתה ופתאום הוא הראה לי תמונות של הילדים שלו.
    מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

• משיכה בין גבר לאישה זה טריביאלי

דורית כהן
    21/10/2012

קארין, נדמה לי שאת נמצאת במסלול ישיר לפרשייה - לפחות מבחינתך. עלייך לשקול האם זה משהו שמתאים לחיים שלך פרשייה עם גבר נשוי עם ילדים?

זה שיש משיכה בין גבר ואישה - זה יכול לקרות. ככה אנחנו בנויים מבחינה ביולוגית, שאנחנו נמשכים להרבה פרטנרים אפשריים, גם כאשר יש לנו זוגיות קבועה ומאושרת.
    מאוד יתכן שגם הוא נמשך אלייך, אבל עלייך לדעת שלפעמים, כאשר יש משיכה ראשונית מסויימת, היא מתעצמת ומתגברת כאשר הצד השני מגיב בחיוב.

העובדה שהוא הראה לך תמונות של ילדיו - זה יכול דווקא להיות מסר עבורך שתדעי איפה הוא עומד ומה מצבו בחיים. אולי מסר עדין בשבילך - להישאר מחוץ לתחום, מבלי להגיד לך זאת במילים מפורשות, ומבלי לפגוע בך.

חשוב לי עוד פעם להגיד לך: העובדה שיש משיכה מינית היא טריביאלית. בסיסית. זה קורה המון. מכאן ועד להפוך זאת למערכת יחסים - זה כבר צעד אחר לגמרי, שהוא טעון משמעויות בעייתיות מאוד כאשר מדובר בגבר נשוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העניין הוא, ושכחתי לרשום פרט חשוב ז

שירי
    22/10/2012

שכשרק הכרנו הוא הציעה לי "ליהיות חברה שלו" במילים אלו ממש (בעדה שלו מקובל לנהל יחסים עם יותר מאישה אחת) ופשוט אמרתי לו "אתה נשוי", אז אני חושבת שזה היה אמור לסגור מבחינתו את העניין הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיימת משיכה לנשים עם פיגור שיכלי?
    אלינור
    18/10/2012

קרו מקרים שנערות בנות 16 הן אמיתיות כשאחרות הן שקריות. זה קרה בכל אותן מקרים מרובים שבהם ילדה בת 13 וחצי הצהירה בפרופיל שהיא בת 16 והיא מפותחת כמו בת 19. מדובר רק אותן מפותחת בגוף שמגדילות את הגיל שלהן ומטעות את הגברים בהגדרת גילן בפרופיל כאילו הן בנות 16 ומעלה.
    נחלק את כל הנערות בגילאי 16 לשניים:
    1. בנות 16 אמיתיות
    2. בנות 16 שמתחזות לבנות 16, אבל הן בנות 12 ונראות בנות 20 בגופן.

כשנבדוק מה קורה אם שתי הקבוצות פונות לגברים מכל אוכלוסיות הגיל, נגלה שיש משהו מוזר עם הגברים. הן נמשכים כמו מגנט לקבוצת המתחזות ובאמת ובתמים מאמינים שמדובר בבת 16. ואז הן נופלים לתקשורת.

איזה הסבר אפשר להביא למשיכה של הגברים? הרי פדופיליה מוגדרת לפי הספק כמשיכה למראה לא מפותח של טרום גיל התבגרות. וכאן מדובר במראה של אישה גדולה בת 20, עם שדיים גדולות ופנים מבוגרות והיא מצליחה לגרום לגברים לסכנה שהם לא מודעים אליה כי הם לא יודעים את גילה האמיתי. אז איך זה ?
    נותרה מסקנה אחת והיא השכל. כנראה שגברים נמשכים למפגרות ולא כל כך ליופי ? האם יש הסבר מדוע גברים נמשכים לבעלות פיגור שכלי ?
    ולמה לנשים אין משיכה לגברים עם פיגור שיכלי ? למה רק לגברים יש משיכה כזאת לנשים עם פיגור שיכלי?

הוספת תגובה

• קיימת משיכה לנשים עם פיגור שיכלי? - תגובה

עדי בדיחי
    18/10/2012

שלום אלינור,

אני לא חושבת שאפשר לחלק משיכה, שהיא מרכיב סובייקטיבי ואישי של כל אדם, לדיכוטומיה כזאת כפי שעשית. משיכה היא עינין אישי לחלוטין, ויהיו כאלה שימשכו למראה כזה או אחר.

מסכימה שהנושא מאוד בעייתי, בעיקר בפייסבוק, כשכל עינין התמונות הוא נושא בפני עצמו. החוכמה היא לא ליפול ברשת, להמשיך ולהתעניין ולפתח שיחה. אם נפתח שיח אחד עם השני נגלה מהר מאוד מה רמת ה-IQ שלו ומה רמת הבגרות והאינטליגנציה שלו.

בכל אופן, מפנה אותך גם לפורום נוסף, שמתאים יותר. כאן בעיקר אנחנו משוחחים על זוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עדי בדיחי
    18/10/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_סקס_ויחסים' id=link]סקס ויחסים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות והעברה לפורום נוסף

עדי בדיחי
    18/10/2012

שלום אלינור,

אני לא חושבת שאפשר לחלק משיכה, שהיא מרכיב סובייקטיבי ואישי של כל אדם, לדיכוטומיה כזאת כפי שעשית. משיכה היא עינין אישי לחלוטין, ויהיו כאלה שימשכו למראה כזה או אחר.

מסכימה שהנושא מאוד בעייתי, בעיקר בפייסבוק, כשכל עינין התמונות הוא נושא בפני עצמו. החוכמה היא לא ליפול ברשת, להמשיך ולהתעניין ולפתח שיחה. אם נפתח שיח אחד עם השני נגלה מהר מאוד מה רמת ה-IQ שלו ומה רמת הבגרות והאינטליגנציה שלו.

בכל אופן, מפנה אותך גם לפורום נוסף, שמתאים יותר. כאן בעיקר אנחנו משוחחים על זוגיות.

לכן, להמשך קבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_סקס_ויחסים' id=link]סקס ויחסים[/a].

שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפגישה
    eden
    18/10/2012

דיברנו אם לבוא אלי או לצאת. השארתי את החלטה בידיה-יתרונות וחסרונות יש בשניהם, אז העדפתי שהיא תחליט. בעודי מחכה לה שתאסוף אותה, פתאום הבנתי שכנראה לא נהיה לבד. שלי, מהעבודה (מישהי שהכרתי ביניהן, עכשיו הן באותו משרד וחברות טובות), הצטרפה. נוסעים ברכב, אני לידה, ושלי מדברת עם חברה שלה בטלפון שגם אמורה להצטרף. היא אמרה שהיא מצטערת שבכלל לא שאלה אותי, לא היה לי מה להגיד. ברכב קצת שאלה איך התפקיד ומה שלום הבן. ישבנו שלושתינו, והבעל של שלי גם הצטרף. היה נחמד. ואז להפתעתי גם רוני הצטרף... לפחות זה לא נראה שהם ביחד. ונוסף לכל, גם חברה של שלי הצטרפה. ישבתי מולה, ומתישהו היא ניסתה להפנות את תשומת ליבי, לראות אם אני בסדר. כי האמת, לא ממש היה לי מצברוח - בלי קשר לכל הנספחים, והיא הרגישה קצת אשמה - וזה מצויין מבחינתי. וכרגיל - הכל בסדר. ואז הבנתי שגם חבר של רוני אמור להצטרף אז החלטתי לחתוך. אמרתי שלום לכולם והיא קמה ללוות אותי החוצה. עמדנו בחוץ-אני ממש מצטערת, אל תדאגי את תפצי אותי. ברור. חיבוקים של שעות... ואנחנו עומדות בחוץ מסתכלות אחת על השניה בעיניים. תמיד אחת מאיתנו נשברת ומשפילה מבט, לרוב זו אני. הפעם החלטתי שאני לא מסירה ממנה את העיניים. אל תסתכלי עלי ככה. איך? ככה. לא הגבתי, המשכתי להסתכל עד שהיא זו שנשברה. אמרה שנצא שוב, שתינו, שממש רצתה לשמוע מה עובר עלי ושאלה אם אני בסדר. כרגיל - עניתי שכן. מה כבר אני יכולה לענות לה כששתינו בחוץ והיא צריכה לחזור פנימה?
    נכון, זה לא היה לפי התוכנית, אבל אני כן חושבת שבסופו של דבר זה עשה טוב - היא מרגישה קצת אשמה, חייבת לפצות, מבינה שמשהו עובר עלי - לא שאני צריכה את הרחמים שלה, אבל אני שמחה לדעת שאכפת לה ברמה החברית לפחות. אני לא יודעת אם אין לה בן/ת זוג אחרים. בקשה שאשמור על קשר, שאכתוב לה במייל (בעבודה). אני לא מתכוונת ליצור קשר, וגם היא תיצור, אני לא משתפכת במייל.
    "אל תסתכלי עלי ככה", כי היא יודעת שזה עושה לה משהו, אני פשוט לא יודעת מה עוצר אותה. אני לא מבינה למה היא לא מבינה... למה היא לא חושבת שזה יכול לקרות, שאנחנו יכולות להיות בקטע רציני, שזה אמיתי. אולי אני צריכה להראות לה יותר, או לא יודעת. בקיצור, אין לי שמץ מה עכשיו. אני רק יכולה לחשוב כמה בא לי לראות אותה מחר, בסופש, שתינו לבד...

לקביעת תור
    סגירה
    הפגישה

הוספת תגובה

• הפגישה - מפתיע..

עדי בדיחי
    18/10/2012

בוקר טוב,

הופתעתי גם אני לאור כך שהיא דאגה לצרף אליכן נספחים לפגישה. זה דבר מאוד משמעותי, המקום הזה של לא להיפגש לבד ובאופן סימבולי כנראה לא להיפגש עם חלקים מסוימים שהיא חוששת מהם, כי "אל תסתכלי עליי ככה". משהו שם נוגע בה, ועם זאת- מפחיד אותה מאוד.

לפי הבנתי, לאורך כל ההתכתבות שלכן, היה ברור כי המפגש יהיה לבד, לא?

כן, זה טוב לתת לה איזו תחושת אחריות על מה שאת הרגשת באותו ערב. כיוון שאכן היא אחראית לכך. נראה שפעלת כפי שהיה לך נוח לפעול וחשת טוב עם זה. ההתנצלות שלה ברורה, אך מפריעה לי מעט חוסר הרגישות שלה בעינין. יש משהו בה, שמאותת (לי לפחות) שעד שהיא כבר עושה צעד- היא מיד הופכת אותו למשהו חברתי, קולקטיבי ופחות אישי. וצריך לזכור שוב את השאלה- עד כמה היא מסמנת לך שהיא מוכנה או לא מוכנה לדבר בכלל או להתעסק עם מה שקורה, או שלא קורה, בין שתיכן. אידיאלי היה אם היית מניחה לזה בצד, אבל ברור שרגשית זה על סף הבלתי אפשרי מבחינתך- כי יש שם הרבה שאלות פתוחות עבורך..

אני חושבת כמוך, לחכות להזמנה ממנה ובמיילים להיות מאוד קורקטית. אין טעם לנסות להסביר בכתב או לשתף באופן הזה, לפעמים זה מאוד מקרב, אבל כאן גם להערכתי יהיה טוב אם היא תיזום פגישה רק של שתיכן.

שוב אני רוצה להרגיע אותך- היא אולי לא שם, אולי בכלל אין קשר אלייך, אולי היא תהיה שם, במקום הזה שלך, עוד מעט, או עוד תקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

eden
    18/10/2012

אכן לאורך כל ההתכתבויות היה ברור שאנחנו שתינו. הרי אם היתה באה אלי, ברור שהיינו רק שתינו. חוסר הרגישות שלה - זה לא משהו חדש. היא די חזקה בתחום. אבל כשהיא רגישה, זה עד הסוף (בגלל זה אני נופלת/נשאבת לזה כשאני מרגישה את זה מצידה). לכן היא התנצלה כמה פעמים אתמול, בגלל הרגישות, ומצד שני, עד לרגע זה לא שמעתי ממנה - שוב, חוסר רגישות. אבל מבחינתי עכשיו הכדור בידיים שלה.
    לפחות אני לא מאוכזבת מאתמול, משום דבר. וזה המון. מניחה שאין לי יותר מידי מה לעשות, חוץ מלחכות שהיא תעשה משהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה

עדי בדיחי
    18/10/2012

הי עדן,

מסכימה איתך לחלוטין. נחכה לתגובה ממנה, כלשהי, ונתקדם משם.

אכן אין מה להיות מאוכזבים- כל אחד וההתנהלות שלו, ובד"כ, ברוב המכריע של המקרים, לא מדובר בהתנהלות שהיא אישית אלא דפוסים שנשענים על עבר וערכים..

מחכה לשמוע ממך שוב.. בהצלחה. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

eden
    19/10/2012

בתום יום העבודה התקשרה והודיעה שהיא באה אלי. לא הייתי בבית, אבל יש לה מפתח. הגעתי, היא כבר היתה אצלי, ראינו טלויזיה. לרוב היא באה אלי כשיש לה משהו בעיר בערב, ולא רוצה לחזור ליישוב ושוב לעיר. שאלתי מה יש בערב - מפגש עם הבנות. אחרי שראינו טלויזיה התחלנו לדבר-היא רוצה לשמוע מה עובר עלי, הבטחתי שאדבר איתה. ניסיתי להתחמק ולא ממש הלך, אז אמרתי לה שעל כל דיכאון שלי היא מספרת משהו משמח. סיפרתי על ריב במשפחה והיא סיפרה על מעללי השבוע. ביניהם השחילה ש"אני סוג של עם רונה" (החדשה). סוג של...? אמרה שסבבה אבל זה אחר - הרי היא הראשונה שהיא לא הכירה לפני. שאלתי מה זה אחר? ענתה "אחר". טוב... הראיתי שאני שמחה בשבילה, לפחות ניסיתי. בכל מקרה, כל השיחה שלנו - אני בלי מצברוח. כשהיא אמרה את זה לא ממש הרגשתי משהו. שאלתי אותה אם המחשבות עדין רצות, אמרה שכן. אני מניחה שזה כולל את המחשבות על האקסית. שאלה למה אני לא מדברת איתה, השבתי - הנה, אני מדברת. וכל הזמן הסתכלה עלי במבט שלה. באמצע, או אפילו די בהתחלה, היא היתה צריכה כבר ללכת. ליוויתי אותה לרכב, אמרה שהיא דואגת לי, רוצה שאדבר איתה. חיבקה אותי ואני קצת פחות. מעט מבטים, כי עכשיו אני יודעת שאסור... נתתי לה נשיקה בלחי ושוב חיבוק ענק של שתינו, ונפרדנו.
    נשמע שכל השבוע היה לה משהו, אמרתי לה שאני שמחה בשבילה שהיא עסוקה. שאלתי אותה באמצע מה התוכניות לסופש, סתם כחברה שמתעניינת. אמרה שאין תוכניות. לפני שהלכה שאלה מה התוכניות שלי ואם הילד אצלי. השבתי שאין תוכניות והילד לא איתי.
    שוב, משאירה את הכדור אצלה. לא יוזמת ולא יוצרת קשר.
    אני לא ממש יודעת איך אני מרגישה. האמת, קצת הקלה. לפחות אני יודעת איפה אני עומדת. אבל אני גם יודעת שעכשיו היא פחות תספר על החדשה, פחות תתייעץ ופחות הכל. אומנם אני לידה בלי הרבה מצברוח, ואפילו כשראינו טלוויזיה, בהתחלה ישבתי לידה ואחכ עברתי לספה ליד. ועם כל זה, שוב - אני לא רוצה שתרחם עלי או מה שזה לא יהיה.ההקלה נובעת מזה שאני שוב מרגישה אצלה בלבול וחוסר ידיעה מה היא רוצה, אז כמובן שזה מעולה שאני לא שם. חבל לי קצת שהחוויה שלי ושלה, לדעתי, לא הותירה רושם מדהים, כזה שחושבים עליו ונזכרים בו ורוצים עוד. אבל ברור לי שיש משיכה גם מצידה. לפחות כך אני מרגישה.
    זהו..............

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן שיש פאדיחה קלה

eden
    19/10/2012

כשאמרה שהיא סוג של עם רונה, היא די בלעה את המילים ואני לא ממש הקשבתי.
    אמרתי לה – מה? היא מסתכלת עלי במבט של מה מה? אמרתי לה – לא שמעתי, באמת. יצא קצת דפוק...
    והקטע הוא, שגם כשאמרה את זה עשתה לי עיניים, נתנה לי מבט.
    בפעם הבאה שניפגש אני אשאל על רונה, אשאל מה אחר. סתם כחברה, אבל גם אבין כמה דברים.
    אם הכל היה רגיל, בטח הייתי שואלת מתי אני פוגשת את החדשה. אבל אני לא יודעת. ואולי בכלל אני אחכה שתגיד שהיא רוצה שאני אפגוש אותה, כמו שעשתה עם כל השאר עד כה.
    מה נראה לך? על זה ובכלל...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להחזיר את הקשר למצב יציב

עדי בדיחי
    20/10/2012

שבוע טוב עדן,

טוב, נראה שאכן היא מאוד עסוקה, אני שמחה בשבילך שאת לא נמצאת בקשר רומנטי עם מישהי שמאוד לא בטוחה מה היא רוצה ונמצאת בחוסר ודאות. ריבאונד, סתם מישהי להעביר איתה את הזמן ו"להתגלח" עליה, זה בלאגן מדי עבורך. עבור כל אחד. וטוב שאת לא בתוך אינספור הניסיונות האלו (ההכרחיים יש לציין) שלה- להבין מי היא ומה היא באמת רוצה.

הפדיחה יכולה להיות פדיחה ויכולה פשוט לספר שגם את בנאדם וגם לך המחשבות מתרוצצות וזה בסדר. זה מצוין שהיא חשה שמשהו אצלך אחר, ולא, אני לא חושבת שצריך ליזום מפגש עם שתיהן. אני חושבת שאת צריכה לצפות בה מהצד, להיות צד מאוד נייטרלי ופאסיבי בשלב זה. להחזיר את הקשר לרמת הפתיחות שהיתה (נראה כי זה חשוב לך מאוד), לתת לה לבוא אלייך ולספר, ולאפשר לה לעשות את זה ללא שיפוטיות או ציפיה שלך שיקרה משהו. פשוט לתת לה תחושה רגילה ונינוחה.

בגדול, אני חושבת שהחברות ביניכן חשובה בהרבה מהניסיון להבין האם יש סיכוי למשהו רציני בין שתיכן. אני כותבת לך את זה כי אחרי הכל, ולמרות הכל, ואיך שלא נהפוך את זה- היא מאוד חשובה לך. החברות איתה, גילוי הלב, הפתיחות וכו'. ואם משהו אחר צריך לקרות שם- יהיה לו את הזמן שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרכי פעולה מעכשיו

eden
    21/10/2012

אני ממשיכה לא ליצור קשר, אחכה שמשהו יבוא ממנה. אם וכאשר ניפגש או נדבר, אני לא מתכוונת לשאול על החדשה, אולי רק כדרך אגב (אם אראה שאני ממש נתקעת). אני פה בשבילה, תמיד, לכל דבר ועניין אם רק תרצה (אני אומרת את זה ברמה החברית). כן, החברות איתה חשובה לי, אני כבר לא יודעת למה. היא פשוט נכנסה לי ללב (בלי קשר לרגשות מעבר לחברות) והיא מסוג האנשים שקרובים אלי ולמענם אעשה כל שאוכל.
    כתוצאה מהחודש וחצי האחרונים, אני איתה (ובכלל) די בלי מצב רוח. והיא מרגישה את זה. אני לא מרגישה שאני יכולה כרגע להתנהג אחרת, לשחק אותה שהכל רגיל ושיגרתי. אז...
    ולפעמים עדין בוערת בי המחשבה - איך יכולת להיות איתי ככ אינטימית, לשאול מה אני אוהבת, ולמחרת לקום וללכת למישהי חדשה חדשה, ומאז את איתה? אבל כנראה שאלו החיים, יותר מידי אין לי מה לעשות בנידון. אז...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשיך

עדי בדיחי
    23/10/2012

הי עדן,

אני מסכימה עם הדרך שאת בוחרת בה. כמובן אי אפשר לא להיות אמיתיים ולהתנהג אחרת ממה שאת מרגישה, חשוב בכל זאת לשמור על החברות הזאת, כך אני מרגישה.

לגבי דרכי הפעולה שלה וההתנהלות שלה- איך היא יכולה להיות כה אינטימית איתך ואח"כ ללכת לקשר חדש, כנראה שזה עוד סימן לחוסר הבשלות הרגשית שלה, בשלב זה, להיכנס איתך לרבדים נוספים.

אם נשווה את זה לזוגות הטרוסקסואליים, יש פעמים שיש קשר פיזי וחברי מאוד קרוב, אך אין משהו שמתפתח מעבר. צד אחד לא מוכן, צד אחד פחות גלוי וכו'. כך שאפשר לראות בזה גם תהליך הגיוני שהיא עוברת כרגע. ולא מן הנמנע שיום אחד....

בינתיים נסי להתעסק בקשרים אחרים, בחוויות אחרות, אל תעצרי כאן. המשיכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב!

eden
    24/10/2012

קצת קשה לי לחשוב על קשרים אחרים - לא כי אני מחכה לה או משהו כזה (לפחות אני מקווה שלא), אבל אני מרגישה שאני מרמה. אני לא ממש יכולה להסביר למה אני מתכוונת. יש בי משהו שאומר - מה, בגלל שהיא בזוגיות אז פתאום גם אני? הרי עד עכשיו לא ממש רציתי. ואם זוגיות, אז עם מי - גבר, אישה? (כמובן שמה שבא, אבל מישומה פתאום גבר נראה לי קצת מוזר, אבל גם אישה - לא יודעת...). אולי אם יבוא משהו פתאום, כמו שתמיד אמרתי, אז אני אזרום ואנסה, אבל אני מצידי כנראה עדין לא מוכנה, ואם כבר הייתי קצת יותר מוכנה (אולי כי זו היתה היא), עכשיו אני מרגישה עוד פחות מוכנה.

האמת, קצת עייפתי מכל הנושא. אני חושבת שהריחוק בינינו עושה לי קצת טוב. היא עדין לא יצרה קשר, וברור שגם אני לא. למרות שגם אני מאוד רוצה לשמור על החברות הזו, אבל אולי עכשיו קצת קשה לי ולכן אני שמונה צעדים אחורה. נחיה ונראה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות מי שאת

עדי בדיחי
    24/10/2012

הי עדן,

אני יכולה להבין את מה שאת אומרת. תהיי אמיתית ומי שאת, זה בהחלט הכי חשוב (את לא יודעת להיות אחרת וטוב שכך). אני רק אומרת ומעודדת אותך באמת להמשיך. עד כמה שזה קשה ומלאכותי- לא להיעצר שם. לנסות עד כמה שאפשר לראות ולחוות ולהתנסות, לא חשוב אם זה משהו גדול או קטן, רציני או לא. פשוט להיות.

הריחוק עושה טוב כי כנראה הוא היה הכרחי. אני מסכימה עם הרעיון לחכות ליוזמה שלה. זה בסדר לפעמים לסגת הרבה צעדים ואח"כ לרוץ אותם קדימה, או לאט לאט- כל צעד בזמנו. "תחיי ותראי" והמשיכי לעדכן..

בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליצור קשר עם הגברת

eden
    25/10/2012

קשה לי לחכות, ואני מודה - הקנאה שלי גוברת. שלי, מהעבודה, כבר אמרתי לך - הן חברות ממש טובות. אני לא יודעת אם היא כבר סיפרה לה על הצד הזה שבה, בזמנו היא אמרה שמתישהו תספר לה. הכי טבעי שמישהי שיושבת מולך כל היום הופכת להיות קרובה במידה כזו או אחרת. הן מבלות המון ביחד והן חברות טובות. זה נשמע ילדותי, וממש כיתה א', אבל משהו בי כאילו מפחד, מקנא, שבסוף שלי תהפוך להיות החברה הכי הכי. אז נכון שביני לבינה יש משהו אחר, משהו שלעולם לא יהיה כמו שלי. אבל אולי זה גם בסדר מבחינתה - כאילו, כמוני יש לה מספיק (יש לה את חברת הילדות שלה, שהיא הכי הכי, והן גם היו ביחד, ויש את ההיא שהיא מתבלבלת איתה - גם בחבורה הזו). ושלי בלי ספק - קופצנית, זורמת, אוהבת את החיים, חכמה ויפה - כיף להיות איתה ולהסתובב איתה.
    ובלי קשר - אם כרגע היא עם החדשה, אז מה בדיוק אני עושה? מרחיקה אותה עוד יותר? נתתי לה זמן והיא עשתה בדיוק את מה שהיתה צריכה לעשות - יצרה קשר, גם אם בסופו של דבר, זה ממש לא יצא כמו שצריך - גם לא כשבאה אלי - כי בתכלס, באה כי לא ממש היה לה איפה להיות, וחצי מהזמן צפינו בטלויזיה, אז על מה בדיוק היה לך ככ חשוב לדבר איתי ולשמוע מה עובר עלי - אבל כזאת היא - אלו הם הרגעים החסרי רגישות שלה. חשבתי שאני אראה מה קורה איתי בסופש - אם הילד אצלי או לא. אם לא, אולי אני אצור איתה קשר היום - סתם לשאול לשלומה ולראות אם היא יוזמת משהו. ואם הוא אצלי, אני אמשיך לחכות לשבוע הבא. לא יודעת...
    כי באמת, בלי קשר לשלי, אני לא רוצה שהיא תתרחק ברמה כזו שתפגע בחברות שלנו. היה לי כיף להיות היחידה מהעבודה, זו שיודעת עליה הכל. זו שאם באמצע היום עובר עליה משהו היא פונה אלי כי אני היחידה פה. שוב, כיתה א' לגמרי, אבל אלו הרגשות שלי...
    ואני רואה את שתיהן בפייס, וזכרת איך בעבר היתה אומרת שהן הולכות לפה ולשם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לחכות

עדי בדיחי
    26/10/2012

בוקר טוב עדן,

אני מבינה שזה מאוד קשה לשבת ולחכות שהיא תיזום. ברור שהסבלנות באיזשהו שלב תיגמר. אבל בעצם הרציונל בלחכות לצעד ממנה הוא באמת להבין עד כמה היא רואה בחשיבות החברות שלכן, עד כמה היא "נלחמת" עבורה, והאם בכלל יהיה צעד רציני יותר מבחינתה, לקראתך. כל עוד את תמשיכי ליצור את הקשר, לא ממש תדעי את התשובות.
    זה בכל אופן צריך לבוא ממנה.

מעבר לכך, ההרגשה שלי שאת מאוד עסוקה כמעט רק בזה, אולי אני טועה. ההצעה להמשיך הלאה וליצור קשרים נוספים, אפילו ב"כוח", נובעת בעיקר מהידיעה שזה קשה לחכות ולהמתין שהצד השני יעשה משהו. לגבי חוסר הרגישות, גם פה הייתי חושבת איך זה היה להיות בקשר רומנטי לאור התכונה הזאת, כיוון שדווקא בקשרים של התחלה ובביסוס היחסים- יש משמעות רבה לרגישות ולראיית האחר. ולא פעם זה עלול להביא למכשולים."כזאת היא", נכון, אבל מחברה ל"חברה חברה" יש הרבה פער.

לכן- כל דבר - לטובה. אני לאורך כל ההתכתבות שלנו בהחלט חשה כי היא לא בשלה לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה את עזרתכן,בנות יפות
    אורטל
    17/10/2012

אז ככה:
    אני (בת 23) ובן זוגי (בן 24) רק 7 חודשים ביחד וכבר מהדייט ה-3 דיברנו על חתונה.אני אוהבת אותו ובטוחה שאין אחר שאני רוצה.
    בתקופה האחרונה דיברתי איתו על שינוי קוסמטי שאני מעוניינת לעבור(גשר בשיניים) והתייעצתי איתו בנושא.לאחר ששפכתי את ליבי ואמרתי לו שאני חושבת לעשות זאת מאחר ואני נורא מודעת לעצמי וקשה לי להרגיש בנוח עם שיניים בולטות ולחייך כשאני בחברת אנשים,הוא אמר לי שאם העניין נורא מציק לי -כדאי לי לעשות כדי שארגיש יותר בנוח,אבל בתוך תוכי נורא קיוויתי שיגיד לי שאני יפה ושלא צריך בכלל לעבור את הפרוצדורה המעמיסה הזאת...אני נורא מתנדנדת ומתלבטת,ועל הדרך גם משגעת אותו ב"כן ולא?"
    הדילמה שלי היא:
    האם לשתף אותו ולהגיד לו שקיוויתי למילות נחמה ואהבה או שעדיף לי באמת ללכת על זה ולעשות גשר בגיל 23 ?
    לעצתכן הכנה אודה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה את עזרתכן,בנות יפות

הוספת תגובה

• גם וגם

מוניקה הרשקוביץ
    17/10/2012

אורטל יקרה,

נראה שבחרת לך שותף לחיים ראוי ונכון עבורך. אני משוכנעת שאת יפה בעיניו גם כך. יחד עם זאת, הוא מבין שחשוב שתחושי יפה גם בעינייך ושתרגישי בנוח עם עצמך בכל מקום ובכל עת וזו הסיבה (היחידה) שבעטיה הוא הציע לך לעשות את השינוי הקוסמטי הזה ולשים את הגשר. מאותה סיבה גם אני חושבת שיהיה זה נכון לשים את הגשר.
    יחד עם כל הנאמר לעיל ולמען התחושה הטובה שלך מולו, שתפי אותו בתחושותייך. אני מאמינה שהוא יאשש את תחושתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות ותואר ראשון
    מיטל
    17/10/2012

אני קצת זקוקה לחיזוק

אני מתחילה ללמוד תואר ראשון ביום ראשון הקרוב
    יש לי בן זוג שנה וחצי אנחנו גרים יחד , החלטתי עכשיו לעשות תואר כי אף פעם לא ידעתי מה אני רוצה ללמוד ועכשיו אני מרגישה שזה עכשיו או לעולם לא ונרשמתי ללימודי ערב 3 פעמים בשבוע
    אני בת 28 הוא בן 30
    הרבה אנשים מסביבי אומרים לי המון דברים והמון דעות שקצת מערערות לי את הביטחון למה הלכתי דווקא עכשיו ללמוד.
    המון אומרים לי שעכשיו לא יהיה לי ולבן זוגי יותר זמן יחד , שזה אולי יטלטל את הסירה , שלא נוכל לעשות דברים יחד , שזה המון עבודות ומטלות בתואר
    אני יודעת שזה להשקיע ואני באה מוכנה ומזומנה להשקיע בתואר ויודעת שאולי לא אוכל לעשות עם בן זוגי את כל הדברים שהיינו עושים פעם אבל אני רוצה את זה בשביל עצמי ובשביל הפרוטוקול אני אציין שבן זוגי מאוד מאוד תומך בי ושמח בבחירתי
    אבל עדיין אני קצת מפחדת ... מפחדת שבאמת יהיה לי מאוד קשה ואינטנסיבי ומשהו יפריד בינינו ...
    אנחנו גם מדברים על חתונה ואולי ילד בשנים של התואר ואני מפחדת שזו תהייה סיבה שאולי הוא לא ירצה להתחתן כרגע וכו .

אתן חושבות שעשיתי טעות שבחרתי ללמוד עכשיו ?
    אני באמת ובתמים חושבת שהכל יהיה בסדר - מה שגם ההתחפתחות האישית שלי אמורה לעשות לו טוב

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ותואר ראשון

הוספת תגובה

• שילוב מצוין!

מוניקה הרשקוביץ
    17/10/2012

מיטל יקרה,

את צודקת! באמת הכל יהיה בסדר!
    טוב עשית כאשר פעלת על-פי תחושותייך (תמיד רצוי לנהוג כך היות ואת יודעת הכי טוב מה הוא הדבר הנכון והמיטבי ביותר עבורך. דעתם של האחרים מאוד חשובה אמנם... אולם...דעתם אינה קובעת, היחידה שקובעת זו אך ורק את).
    רובנו חיים ומתפתחים במישורים ובתחומים שונים בו- זמנית. הזוגיות והמשפחה הינם מישור/תחום אחד והלימודים והקריירה נמצאים במישור/תחום שונה, מקביל. רוב בני-האדם מנהלים מערכת זוגית ואף משפחתית בעודם לומדים ו/או מפתחים קריירה. החל מיום ראשון הקרוב תצטרפי אליהם ואני משוכנעת שכפי שרבים מצליחים לנהל את חייהם במישורים שונים בהצלחה (גם עם זה אומר שהחיים מעט יותר עמוסים) גם את תעשי זאת על אחת כמה וכמה כאשר לצידך בן-זוג תומך אשר התפתחותך האישית ומימושך העצמי כאדם ולא רק כבת-הזוג שלו חשובים לו.
    לאחר שתתחילי את הלימודים תוכלי לדעת עד כמה המערכת עמוסה, עד כמה את צריכה/רוצה להשקיע וכמה זמן "תופסים" הלימודים מזמנך במהלך היומיום והאם זה "תופס" זמן זהה או שונה בכל יום. כאשר תחושי שאת מנהלת את זמנך בתוך כל זה תוכלי גם לבחון האם ומתי מתאים לך ולכם להינשא ולהרחיב את הקן המשפחתי.
    הרבה הצלחה, הנאה והצלחה בלימודים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכה פיזית
    דינה
    16/10/2012

שלום פורום מקסים

אני בת 36 במערכת יחסים זוגית כבר שלוש שנים.

הבן זוג שלי איש מקסים, תומך בי בכל דבר, עוזר לי בכל מה שאני צריכה, יש בנינו תקשורת טובה, פתיחות ואנחנו מדברים על הכול. איתו אני מרגישה הכי בבית.
    אין לנו הרבה תחומי עניין משותפים אבל אנחנו מאוד נהנים לחיות ביחד ומשלימים אחד את השני.

אנחנו רוצים להכנס להריון אבל אני מחכה עם זה כי יש דבר אחד שמאוד מציק לי
    הוא לא נמשך אליי בכלל, אני גם מרגישה את זה וגם דיברנו על זה והוא אמר שזה אכן כך.
    יש בנינו חיבוקים חמים וסקס, את הסקס אני זאת שיוזמת בלבד, למדתי כבר איך לעשות זאת, אני מרגישה שהוא אוהב אותי בזמן הסקס אבל לא נמשך אליי, הוא היה יכול באותה מידה לאונן אם לא הייתי יוזמת.
    כמו כן הוא לא נהנה לספק אותי, לכן מצאתי כל מיני דרכים לספק את עצמי בזמן הסקס או אחרי.

כשאני חושבת על כל העניין הזה זה כואב לי אבל ככל שעובר הזמן אני לא מתעסקת בזה.

כמובן שדיברנו על זה ועל כל האפשרויות כמו טיפול, משיכה שלו לגברים - שהוא אומר שאין לו משיכה כזאת, הוא גם לא מסתכל על נשים אחרות וכו'...

יש לי רק שתי אפשרויות - להישאר ולקבל את המצב ולנסות לשפר כמה שאפשר כמו שעשיתי עד עכשיו אבל זה תמיד יגיע רק מהצד שלי, או לקום ולעזוב גבר מקסים ומשפחה מדהימה.

ברור לי שאני יפה ומושכת, זה לא מוריד לי מהערך שלי חוסר המשיכה שלו, אני פשוט מתגעגעת לתחושת החיזור, התשוקה, למישהו שנהנה לספק אותי, לחיות הזאת שבמשיכה ואני לא בטוחה שזה טוב לי לחיות בלי זה וגם אני לא בטוחה שזה נכון למערכת יחסים זוגית. כמו כן אני מפחדת לאבד את שמחת החיים שלי שקשורה גם בחיות הזאת.

אשמח מאוד לשמוע את דעתכן

באהבה גדולה
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    משיכה פיזית

הוספת תגובה

• נכונות לטיפול מתאים

עדי בדיחי
    17/10/2012

שלום לך דינה וערב טוב,

הסיפור שאת מספרת הוא סיפור מעניין. את מספרת שאת נמצאת בזוגיות נהדרת כבר 3 שנים, את מדברת על בן זוג תומך, עוזר, מתקשר איתך נכון, פתוח וגלוי, לרבות השלמה הדדית. לכאורה, קשר אידיאלי לחלוטין..

אבל, למרות שאת מעידה על עצמך שאת אשה יפה ומושכת, הוא לא נמשך אלייך. את למעשה חיה בזוגיות 3 שנים, עם גבר שאינו נמשך אלייך? הוא לא נמשך לגברים, לא נמשך לנשים אחרות, לא נהנה לספק אותך. מה כן? יש כאן איזושהי חוליה שחסרה לי- אז או שהוא מטבעו אדם א-מיני (ויש כאלו, אם כי הוא כן מספק את עצמו בדרכים אחרות), או שיש משהו שורשי ומאוד עמוק בהתייחסות שלו למיניות ולמשיכה (כאן המקום לבדוק את זה הוא רק בטיפול) או שיש עוד כל מיני כיוונים שיריעת הפורום קצרה מלהכיל אותם.

בכל אופן, אני חושבת שאם באמת הזוגיות הזאת היא כפי שאת מתארת וסה"כ האלמנט הזה הוא שחסר בה, נשאלת השאלה האם הוא מוכן להתגייס וללכת לטיפול. ממה שאני מבינה לא מדובר במשהו אישי כלפייך או מרכיב ספציפי אצלך שאינו מושך אותו (אם כן- העבודה קלה יותר..), אלא משהו אישיותי ברור אצלו.
    סביר להניח שהטיפול יהיה מולו אישית עם הזמן, אפילו אם יתחיל כטיפול זוגי, ויש לדבר איתו על האפשרות הזאת. עד כאן התייחסנו אליו.

כעת נעבור אלייך- לחיות עם אדם כזה, זה לא עינין פשוט. את עצמך מתארת איזשהו עולם זוגי חסר תשוקה, חסר עינין ומשיכה, את "דואגת" לעצמך אך אינך נאהבת במלוא מובן המשמעות, אינך מחוזרת ואינך מרגישה מהאדם הכי קרוב אלייך את מה שאת אמורה להרגיש בתוך הקשר. ואם את חוששת לשמחת חייך ולאיבוד הויטליות של הקשר שלכם- זה כנראה לא בא לך "סתם".

לכן, המלצתי היא כן לברר את זה בטיפול. העובדה שהוא מודע לבעיה היא משמעותית, היא חשובה להמשך הדרך. יהיה עליו להיחשף בטיפול ולנסות להיות כמה שיותר חתור-מטרה, וגם אז לא בטוח שטיפול יעשה שינוי אדיר. אבל צריך לתת לכל פיתרון את הזמן שלו.

מהיבט אחר, חשוב לזכור שישנם כל מיני סוגים של זוגיות. יש בהחלט זוגות שה"חוזה הזוגי" שלהם הוא שונה, והם יחד לצורך מטרות ספציפיות לרבות הקמת משפחה. יש פרטנרים שהם מצוינים כבני זוג תומכים וקשובים או כאבות מעולים, או כמפרנסים מצוינים. זה קורה גם ללא המרכיבים הקלאסיים וה"שמרנים" שנקראים "אהבה", "משיכה". במילים אחרות- יש היום הרבה סיבות להביא ילדים/להתמסד/ להיות דווקא עם בן זוג כזה או אחר.. ולא כולן קשורות בנאהבות, אהבה, משיכה ותשוקה. זה קיים.

אבל- בגלל שאת חוששת למקום הרגשי שלך, אני מניחה שזה ילך ויפריע לך עם הזמן. ולכן, ככל שתקדימו לטיפול, כן יטב. ככל שתקדימי לברר מולו מהי הנכונות שלו ללכת לטיפול, יפה שעה אחת קודם.

אשמח לתגובתך ובהצלחה רבה..!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למשיכה פיזית

דינה
    24/10/2012

היי עדי וכולם

תודה על התגובה היפה שלך
    השאלה שלך "את למעשה חיה בזוגיות 3 שנים, עם גבר שאינו נמשך אלייך?"
    מעסיקה אותי הרבה, בהתחלה חשבתי שזה ישתנה ושעם האהבה תגיע המשיכה מצידו, אחרכך כעסתי עליו שהוא לא נמשך אלי ולא עושה את המקסימום כדי שזה יקרה ואז ניסיתי לפתור את זה עם הרבה שיחות, בכי שלי, וניסיונות לשנות את המצב.
    אני חושבת שרוב הזמן חייתי באשליה שזה לא באמת כך.

הוא תמיד אומר שזה מה שהוא ושהוא לא ישתנה ושיש לי את האפשרות ללכת או לקבל את המצב ולהשלים איתו.

הוא לא מוכן ללכת לטיפול, הוא כן בדק עם רופא את מצב הטסטוסטרון שלו וזה תקין.

היום - חצי שנה אחרונה , השלמתי עם המצב אני כבר לא כועסת עליו שהוא לא מספק אותי ואני מבינה שאני בחרתי במצב הזה ואני יכולה לבחור לצאת או להשאר ומאז אני רואה בברור את המצב ולא חייה באשליות שזה ישתנה.

הוא גבר מקסים ובחרתי בו כי הוא נותן לי בית חם, תמיכה, חופש להיות מי שאני, הוא מקבל אותי כמו שאני, הוא אחראי ואני סומכת עליו , הוא משקיע בי וכיף לנו להיות יחד.
    אני מאוד אוהבת את המשפחה שלו וגם המשפחה שלי אוהבת אותו.

אני עדיין לא יודעת מה לעשות, בנתיים טוב לי ונוח לי ואני מפחדת לעזוב את המקום הטוב והרגוע הזה.
    יש רגעים שבהם אני עצובה מאוד על הבחירה הזאת ואני רוצה בן זוג גם למיטה.
    יש רגעים שבהם אני לא מבינה איך נכנסתי לזה ואני חולמת ומפנטזת על קשר אחר.

יש לי רק חברה אחת שיודעת את המצב הזה, כי אני יודעת שהראש שלה פתוח והיא יכולה לראות מעבר לנורמות החברתיות.

יש לי כמה חברים שאם הם היו יודעים את זה הם היו משתגעים ומנסים לשכנע אותי להפרד.

קשה להחליט על פרידה שטוב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורמות, בחירות והשלכות

עדי בדיחי
    24/10/2012

שלום לך דינה,

נשמע שיותר מכל- הוא השלים עם המצב שלו. הוא הבין כנראה שאין באפשרותו לשנות את המצב, שזה נתון, וזאת המציאות. כמובן שכדי לקבל מציאות כ"כ לא פשוטה, את תנסי בכל כוחך קודם כל לשנות אותה, ולכעוס, ולכאוב, ורק אח"כ הגעת למצב של ההשלמה. כמו בכל אובדן- גם זה אובדן, איך שלא נהפוך את זה, יש לך חוויה לא פשוטה שמשהו לא שם, שמשהו חסר מאוד.

כפי שכתבתי, בהחלט יש זוגות שנשארים יחד מתוקף מציאות שטובה להם, שנוחה להם, שמתאימה להם לשלב זה או אחר של הקשר, יש זוגות שמתחתנים ומתמסדים ומביאים ילדים על אף חוסרים ברורים במערכות היחסים. הם לומדים להתמודד עם זה, ולומדים מה פשר הבחירות שלהם בחיים. כפי שכתבת- זוהי בחירה לחלוטין. יש זוגות שמנסחים מחדש חוזה זוגי ביניהם ובכך יוצרים מודל זוגי חדש. כל זוג ואיך שהוא רואה את הדברים.

אם את מחפשת אישורים ואנשים שיתמכו ולא יהיו בצד של המיינסטרים - כלומר, התאהבות, משיכה עזה, אהבה, התאמה, מיסוד, וכן הלאה.. אני חושבת שהמקום הוא לעבוד יותר על עצמך ועל הביטחון שלך בקשר איתו. אני אישית דוגלת לראות את הזוגיות הזאת דרך העיניים שלך, ושלו, בלבד. כל מי שיבוא מבחוץ יכול להגיד ולהציע שלל אפשרויות, לרבות לעזוב אותו או לרבות לבגוד בו חלילה וכיוצ"ב. אבל רק את תדעי איפה טוב לך ומתי טוב לך.

לכל אחד מאיתנו, מן הסתם, שהחליט החלטות בחייו, לרבות בחירת בן הזוג, "לוקח בחשבון" את המגרעות של בן הזוג. ישנם בני זוג קמצנים מאוד, עקשנים מאוד, חסרי טאקט (מאוד) וכל קיצוניות שהיא- ובכל זאת מתחתנים איתם ואפילו מאושרים איתם. את מדברת על מרכיב אחר- על מרכיב שהוא די בסיסי בקשר, מצד אחד (אם נסתכל דרך העיניים החברתיות), ומצד שני- את מתארת זוגיות למופת (דרך העיניים שלך). אז כן, יהיו רגעי שבירה, יהיו רגעי חרטה, ואת תמשיכי לנוד מצד אחד קיצוני של "מה לעזאזל אני עושה איתו" לבין "כמה אני ברת מזל שאני איתו". וזה מבלבל מאוד. אבל איפשהו, עם תהליך נכון, אני מאמינה שגם תהיי במקום שלם ומאוזן יותר. ההשלמה עם המצב היא חשובה. הידיעה כי את בחרת את המצב- היא משמעותית אפילו יותר. הידיעה שאת תמיד יכולה לחפש משהו אחר- גם היא שם. זה תמיד שם. גם בקשרים עם בעיות אחרות.

השאלה הגדולה- מה זה עושה לך. האם את רואה את עצמך ממשיכה בקשר מהסוג הזה, ומוותרת על אלמנט כה מרכזי, או- שאת דווקא רואה את עצמך בקשר אחר, אבל יודעת שאת מוותרת על הרבה דברים טובים ואיכותיים, אותם ציינת, שיש לך בקשר הנוכחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לחוות דעת
    דניאל
    15/10/2012

שלום רב,
    הייתי במערכת יחסים עם מישהי נחמדה,שנינו בגילאי ה-30 +,רווקים.
    המערכת הזאת היתה עם המון עליות וירידות ולכן נפרדנו.
    כאשר נפרדנו,היא הציעה לי הצעה מוזרה, להביא ילד לעולם אבל כל אחד יחיה בנפרד.
    לא הייתי מוכן לכך בשום פנים ואופן,מבחינתי זה הכל (חתונה וזוגיות אמיתית).
    לא היינו בקשר לאחרונה עד שפניתי אליה והעליתי את נושא הזוגיות בינינו, היא הציעה שנביא ילד ונחיה יחד אולם ללא כזוג..
    אני כמובן לא הסכמתי והתעצבנתי על המחשבה הזאת.
    רציתי לשאול,מזווית של אנשי מקוצע,האם אופציה כזאת מקובלת? יש אנשים שחיים כך?
    אני בתחושה שאני לא בסדר או הפרימטיבי אולם,אנא,תנו לי חוות דעת, מה יכולות להיות הסיבות? איפה זה נשמע לגור עם מישהו תחת קורת גג אחת אולם לא כבני זוג?

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לחוות דעת

הוספת תגובה

• אז...זו דעתי

מוניקה הרשקוביץ
    15/10/2012

דניאל יקר,

התשובה הפשוטה לשאלתך היא כן... הכל אפשרי והכל בסדר כל עוד הדבר מקובל ומוסכם על דעתם של שני בני-הזוג גם אם ההסכמה אליה הגיעו הנוגעים בדבר אינה נורמטיבית ו/או שונה מן המקובל.
    ברובד העמוק יותר, זה לא כל-כך פשוט היות ולהסדר כזה עלולות להיות השלכות והשפעות מורכבות ופחות מוצלחות לאורך זמן.
    מה עשויות להיות הסיבות אשר הביאוה לכך שהיא העלתה הצעה שכזו...? את הסיבות האמיתיות רק היא תוכל לומר, רק היא יודעת...אני יכולה לשער שהיא חשה את ה"שעון הביולוגי מתקתק" והיא חוששת שאם היא תמתין עוד קצת ובכל זאת לא תמצא את האיש הנכון עבורה, לתחושתה, היא עלולה "לפספס את הרכבת". במילים אחרות, היא מאוד רוצה להיות אמא ואני משוכנעת שהיא הייתה מעדיפה להרות פרי אהבה משותף אל תוך זוגיות בריאה וטובה אולם היות והזוגיות שלכם לא הייתה יציבה עד כדי כך שבחרתם להביא לסיומה והיות והיא בכל זאת מאוד רוצה לממש את חלום האמהות שלה ולהיות אמא, היא הציעה את מה שהציעה.
    למה איתך...? ושוב אני משערת...יש בך המון דברים נכונים לה וטובים עבורה. כנראה שלמרות חוסר היציבות הזוגי יש בך משהו אשר גורם לה לתחושת ביטחון והיא יודעת שאם תסכים להסדר כזה או אחר, תעמוד בדבריך ולא תאכזב אותה.
    אתה לא רק בסדר, אלא בסדר גמור ולגמרי לא פרימיטיבי...גם אתה רוצה משפחה "רגילה", כמו רובנו ולא מתאים לך משהו אחר.
    לדעתי...היות ותקופה מסוימת לא הייתם יחד ובכל זאת בחרת ליצור עימה קשר שוב ולנסות להחיות את הזוגיות שלכם והיות והיא רואה בך בן-זוג נכון עבור מימוש חלום האמהות שלה (והיא מעדיפה אותך, למיטב הבנתי, על-פני אפשרויות אחרות) אני חושבת שנכון יהיה להיפגש ולנהל שיחה פתוחה וכנה על מה טוב ב"יחד" שלכם ומה טעון שיפור. מאוד ייתכן כי הפערים ביניכם לא באמת כאלה גדולים וכי כל אותם דברים אשר גרמו ל"מורדות" הינם ברי-תיקון.
    לאחר שתדעו בוודאות מה מפריע לכם להיות יחד תוכלו להתחיל לעבוד על זה. במידת הצורך תוכלו לפנות לסיוע מקצועי. מתוך העולה מפנייתך יש לי תחושה ששווה לנסות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפייסבוק הארור.
    שרית
    14/10/2012

חבר שלי עשה לייק לאיזו תמונה של החלק האחורי של איזו מישהי שנראית מאוד טוב ולא מבין למה אני מתעצבנת עליו.
    האם העצבים שלי אינם מוצדקים? היא ממש נראית טוב, עם זה אני מסכימה אבל למה שחבר שלי יעשה לייק לתמונה כזו ולא מבין למה אני מתעצבנת עליו?

אשמח לתשובה לראות אם אני היחידה שמגיבה ככה או שזה טבעי.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפייסבוק הארור.

הוספת תגובה

• אגב דיברתי איתו על זה

שרית
    14/10/2012

והוא לא מבין מה הוא עשה לא בסדר. הוא אומר שאני סתם מגזימה. איך אני יכולה לגרום לו להבין שלא עושים דברים כאלה?? ואגב, אנחנו כבר בני 25! דברים כאלה אמורים להיות מובנים מאליהם. לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרגות החופש בתוך זוגיות

דורית כהן
    15/10/2012

דנית היקרה, אילו לא היה "הפייסבוק הארור" הזה היה צריך להמציא אותו...
    הוא חושף כל כך הרבה דילמות זוגיות ושם כל כך הרבה מלכודות ופיתויים, וזוגות צריכים להתמודד בגללו - ממש מהר בתחילת הזוגיות שלהם וכמובן גם בהמשכה - מול אירועים שונים ומגוונים, כמו מה תיארת לפנינו. רק אמש ישבתי עם זוג שהיה לו ריב על נושא קרוב. האם מותר לשים תמונה חושפנית של האישה בפייסבוק שלה...

לדעתי אין כאן מוסכמות.
    אחד הקריטריונים להחליט מה נכון ומה לא הוא לשאול את עצמכם האם במצב של פנים אל פנים הוא היה מחמיא למישהי שהוא מכיר על צורת הישבן שלה.
    אם תקחי את הדוגמה הזאת, יש זוגות שהיו לוקחים אירוע כזה בקלילות, ויש זוגות שהיו נכנסים לריב נוראי בשל כך.

נדמה לי על כן שהשיחה צריכה להיות - ליידע אותו שזה פוגע בך, ושיבחר בעצמו האם לעשות זאת מתוך ידיעה שהוא פוגע בך.

נקודה נוספת:

לכל אחד יש את הגבולות שלו - עד כמה הוא מוכן לוותר על חופש הביטוי שלו ובכלל על החופש שלו - לטובת הזוגיות. הדילמה הזאת תצטרף לעוד דברים שמן הסתם קורים ביניכם (כמו אצל כל זוג) שיוצרים מגבלות ומחוייבויות בגלל הזוגיות. הזוגיות נותנת המון יתרונות, אבל גם מורידה את דרגות החופש של היחיד בתוכה.
    לכל אחד יש את נקודת האיזון שלו - מתי החופש שלו נפגע יותר מדי אל מול הדברים שהוא מקבל מן הזוגיות. אם זה יקרה יותר מדי ויעבור את הגבולות שלו - הוא לא יישאר בזוגיות. לכן חשוב לבחור היטב על מה נלחמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי
    eden
    13/10/2012

מעתיקה לפה כי זה נסגר ולא בטוחה שתשימי לב :)
    גם אני שמחה שהיא עשתה את הצעד...
    יום ראשון אני עוברת תפקיד בעבודה – היא יודעת על זה, לא בטוחה שהיא יודעת שזה ביום ראשון. אז חשבתי לענות לה במייל:
    תקופה קצת טרללה... מתחילה היום חפיפה... בירה?
    ככה זה ברור שלא נפגשים בעבודה, נפגשים במקום ניטרלי, במקום לא מוגבל בזמן. מה את אומרת על התשובה שלי אליה?
    אני אפילו לא יודעת מה קורה איתה. עם/בלי החדשה, סבא שלה, בעבודה... לא יודעת איך אגיב כשאראה אותה... אני ממש מתגעגעת... ובאמת, שכרגע, אומנם כל הפיק של סערת הרגשות נרגע, אבל אני באמת לא רואה את עצמי כרגע עם מישהו/י אחר לטווח הארוך...

לקביעת תור
    סגירה
    הי

הוספת תגובה

• עדכון

eden
    14/10/2012

הי, שלחתי לה את מה שרשמתי לך. ישר ביקשה להיפגש היום אחרהצ. אבל נראה לי שאני אדחה את זה ליום אחר השבוע... לא בא לי היום (האמת, אני גם לא נראית משהו... :) ) וגם יש לי דברים לעשות, ואני עם הילד... מעדיפה איזה יום שהילד אצל האבא, וכך יש לי יותר זמן פנוי...
    מילות חוכמה כלשהן?
    אגב, אני לא בטוחה שבמפגש הבא אני מעלה דברים שבינינו, אני אתן לדברים לזרום. אנסה יותר לשמוע מה איתה ומה עובר עליה.. ונראה מה יעלה מצידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון טוב

עדי בדיחי
    14/10/2012

הי עדן,

אהבתי דווקא מה ששלחת לה, לא תמיד אני מספיקה להגיב לך בזמן, אבל שמחה שאת לוקחת יוזמה ועושה צעד. אם לא בא לך היום נסי לקבוע ביום אחר, חשוב שתיפגשי איתה כשטוב לך, גם עם עצמך.

לגבי מה שיעלה- זה באמת נתון לשינויים, לפי הזרימה של הדברים בחדר. את כבר תדעי האם להעלות מצידך או לא, אבל אין לי ספק שהמפגש הזה יתן לך הרבה תשובות לשאלות שעלו לאחרונה. חשוב שתהיי כמה שיותר "את". זה הכי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה מהירה...

eden
    15/10/2012

הבוקר דיברנו על יום בהמשך השבוע למפגש. ואז היא שאלה מה קורה לי, שאני קצרה ומוזרה ומנותקת. אני ממש לא יודעת מה לענות לה... שוב - אולי זה חלון הזדמנויות, אבל אני ממש לא יודעת מה איתה בחיים האישיים (החדשה, או כל אחד/ת אחר). התשובה הראשונית - סתם תקופה, הרבה על הראש. והתשובה היותר מעמיקה - את באמת לא יודעת?
    אבל לא בא לי במייל, ולא בא לי להראות שהכל רגיל בסדר. ולחכות ליום רביעי כשניפגש... לא יודעת. ואיך אני אמורה להחזיק עד אז ולהתחמק? אני עונה לה פה ושם.. כי אני "עסוקה" עד מעל לראש (שזה הגיוני בהתחשב בעובדה שאני בתפקיד חדש).
    הפעם אני באמת זקוקה לעצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או שאולי בעצם

eden
    15/10/2012

אולי אני אכתוב משהו כזה:

תקופה כזו, הכל מהכל. אין לי כוח לעצמי, ובטח להשתפך במייל... תתכונני ליום רביעי :)
    (בקטע טוב, של שיחת בנות, בשביל זה הסמיילי)

ואז זה נותן לה להבין - שכן, אני רוצה לשתף אותך במה שעובר עלי (בלי קשר לשתינו), וכן, אני אולי קצת ככה כי באמת עוברים עלי דברים (כי יש עוד חוץ ממנה), אבל לא בא לי במייל - גם כי אם את חברה טובה, אז למה במיילים לדברים שהם יותר ממיילים...?
    ומה שיהיה בשיחה שלנו, מה שיתגלגל - יתגלגל...
    אני פשוט תוהה עדין, אם ואיך לענות לה שתבין שזה גם קצת קשור אליה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסופו של דבר

eden
    15/10/2012

כתבתי לה את מה שחשבתי בתגובה האחרונה ("או שאולי בעצם")
    עכשיו היא לא עונה לי... נראה לי מחזירה לי :) אבל זה בסדר... שיהיה...
    מקווה שיום רביעי יצא לפועל, ממש ממש מקווה.
    כל עצה תתקבל בברכה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסופו של דבר - תגובה

עדי בדיחי
    15/10/2012

הי עדן,

אני מתנצלת- אענה לך בערב, ברוגע.

:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצויין בערב, כי יש עדכון...

eden
    15/10/2012

סיפרתי לך שהיה מישהו שהיא ניסתה איתו (לא זה שעכשיו הם נפרדו). זה היה מישהו שרק בגלל המקום שלו בחיים לא רצתה. סטודנט, שותפים, לא מספיק בחיים של הגדולים. כשהיא חשבה להיפרד מהאחרון, אמרה ששוב חושבת על ההוא, רוני. בקיצור, הם נפגשו, ואז כשיצאנו הוא גם היה. פתאום אני רואה שהיא העלתה תמונות שלו לפייס, ממתי היא בכלל מעלה תמונות של משהו? פתאום בכלל יש לו פייס? וחברה שלה מהמחלקה שלה עושה לייקים. בקיצור, כולי בהלם. אני גם לא מתה עליו אז בכלל... ובסוף יצא שהיא בכלל איתו........
    תביני, בפסח היא הזמינה אותי לפעילות ביישוב, והוא תפס איתי טרמפ. ככה בכלל נפגשנו פעם ראשונה. והוא אמר לי בדרך שהוא בכלל לא מבין למה אני באה. הוא זה ברור, כי הוא רוצה אותה. אבל אני כחברה לא יכולה לבוא. לדעתי זה היה לפני שידע על הצד הנוסף שלה... ובכלל, הוא קצת... וזה באמת בלי קשר אלי. כשזה הסתיים ביניהם, שמחתי. התלבטתי אז מה להגיד לה עליו, כי באותו ערב היו לו עוד כמה קטעים איתי, וזה משליך עליו כבן אדם, ובסוף הם הפסיקו את הקשר.
    טוב, מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי יציבות, בלבול

עדי בדיחי
    15/10/2012

הי עדן,

עד כמה שהיא מבלבלת היא די עקבית- בכך שהיא לגמרי אמביוולנטית לגבי מה שהיא רוצה בחיים שלה. עד לא מזמן, ממש לפני ימים, היא בכלל היתה בקשר מסוג אחר לגמרי, מבולבלת, לא יודעת מה היא רוצה, ועכשיו פתאום קפצה לצד אחר, וגם פה לדעתי היא לא ממש יודעת מה היא רוצה.

אני גם מקוה שיצא לכן להיפגש ביום רביעי, ושילך כפי שאת מצפה. כך או אך, כל ההתפתחות הזאת מחזירה אותי להתחלה- היא לגמרי לא בשלה, היא לא יודעת מה היא רוצה כרגע ואולי מנסה הכל- עד שמשהו יקלע. את יכולה לנסות להיות "אחת מבין האופציות" שיקרו בדרכה, ולהסתכן בסיום החברות או סתם בדחיה מביכה, או אולי בהתנסות רומנטית איתה (הכל פתוח), ואפשר גם לחכות באמת לזמן שהיא תאותת שהיא יודעת מה היא רוצה מעצמה.. כי כרגע, זה מאוד מבלבל- היא את עצמה
    והיא את הסביבה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר...

eden
    16/10/2012

אני לא יודעת באיזה סוג של קשר היא איתו... אבל פתאום חברות שלה מהעבודה עושות לייק לתמונות שלו שהיא מעלה... האמת, שאם היא איתו, אני לא יודעת איך אני אוכלת את זה. כל כך לא אוהבת אותו, ואם הם באמת ביחד, אני אפילו לא יודעת איך אני אמורה להגיד לה את זה אם בכלל... ואם הוא באמת אחד כזה שלא מבין מה המקום של חברות בחיים שלה, אז בכלל אני לא יודעת מה מי מו. ואולי בכלל היא עדין עם ההיא, אני ממש לא יודעת. זה גם מתסכל באופן מסויים, שאני ממש לא יודעת מה איתה. כמעט חודש עבר מהפעם ההיא וזה מוזר לי מאוד...
    אבל נתרכז במה שאני כן יודעת - מחר אנחנו אמורות להיפגש. אז כן - אשתדל להיות הכי אני, ואני מאוד מקווה שהיא תספר לי דברים לפני שאני אתחיל לשתף, ככה אדע איפה היא עומדת. ממה שאת רושמת לי, נשמע שאולי אני בכלל לא צריכה להעלות דברים כעת. אלא אם כן היא תהיה זו שתרים להנחתה. אוף... מה את מציעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבדוק מה מצב השטח

עדי בדיחי
    16/10/2012

ערב טוב עדן,

כן, קשה לאכול אותה, בעיקר כשלא היתה תקשורת מסודרת. אני לאו דווקא אומרת לא להעלות מולה תכנים שקשורים אלייך ולמה שאת מרגישה, אלא באמת כפי שכתבת- לתת לה לדבר, להעלות, לשתף, הרי גם היא לא עידכנה איזה זמן. זאת לא את ש"נעלמת" לה, גם לה יש חלק בניתוק הזמני הזה שקרה.

היא כנראה הרגישה בו, וזה טוב, והיוזמה הזאת היא צעד מבורך לחברות ביניכן. שווה יהיה לבדוק איתה איפה היא עומדת היום, ואם תחושי כי היא לא יציבה ומתנדנדת, לא רק בין "צדדים", אלא בין מערכות יחסים (שזה הרבה יותר משמעותי מהנטיות המיניות שלה) - אני מציעה לא להתקרב אליה רומנטית. כי היא לא שם, לא במחויבות, לא בהבשלה רגשית לקשר חדש וכנראה עוד לא מוכנה באופן כללי להבין מה היא מחפשת.. וכפי שהרבה מאיתנו עושים - היא "יורה" לכל מיני סוגי קשרים, ובסוף משהו קולע לה.

אני מציעה כך: להגיע לפגישה במצברוח טוב ובתחושה שטוב לך עם עצמך, לתת לה לדבר, לשאול שאלות פתוחות (אז מה עבר עלייך לאחרונה?), אם היא דוקא תעביר אלייך את השאלה הזאת, את יכולה לעדכן אותה בדברים כלליים- עבודה, חפיפות, העברה, בלאגן, עומסים.. כאלה. את כבר תדעי כשהיא תנווט למקום אחר. אבל חשוב לבדוק איפה היא עומדת, מה היא מעלה מולך. האם היא מעלה משהו שקשור לקשר האישי ביניכן או לחוויות שעברתן וכד'. אם כן- שווה לפתוח איתה מה שאת מרגישה, בכנות. משם כבר תראי לאן זה מתפתח. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי עדי!

eden
    17/10/2012

בהחלט יש היום קצת מצב רוח - אני ממש מחכה למפגש שלנו, למרות שמבחינה לוגיסטית וטכנית, אני לא יודעת מה יהיה - הילד שלי אמור לחזור בסביבות 7 וזה כבר מקצר לנו את הזמן אם אנחנו יוצאות. ואם אנחנו אצלי... אני לא יודעת. אז התלבשתי יפה היום, כי כמו שאמרת ואני מסכימה - אני צריכה להיפגש איתה כשאני מרגישה טוב עם עצמי, וזה חלק מזה.
    שמחה מאוד שהיא זו שיצרה את הקשר. זה קצת נותן לי את הכדור לידיים שלי. מקווה שיצא לנו לדבר על כל מיני דברים, חוץ מחיי האהבה הלא ברורים שלה. ואני מקווה מאוד שהיא זו שתשתף בעניין לפני שהיא מתקילה אותי. חייבת לקבל תמונה מלאה על מה שעבר עליה בעניין הזה בחודש האחרון.
    ומה שיהיה יהיה. נתגלגל. אין לי יותר מידי מה לחשוב ולעשות. מה שכן, אם אנחנו נעלה בשיחה, הדבר היחיד שאני יכולה להגיד זה המקום הטוב שהייתי בו, שהרגשתי, כשהייתי איתה. ואת יודעת, אתמול חשבתי על זה - סה"כ היו לי שני קשרים - האקס המיתולוגי והגרוש. עם האקס תמיד הלכתי על ביצים - לא ידעתי מה מי מו, חששתי מאוד, לא רציתי להרוס וכו'. הגרוש - הקשר שלנו התחיל מידידות, ובלי להשוויץ או משהו כזה - אבל אני הייתי היותר שווה - משכילה, יפה, חכמה, אינטליגנטית - וזה ניכר בקשר שלנו - הוא תמיד תפס ממני ואני לא ממש שמתי עליו. ואני מאמינה שבסופו של דבר, אחרי שהפכנו לזוג (ואותי הפערים האלו מעולם לא הגדירו, הפריעו, הזיזו) ואחרי כמה שנים טובות ביחד, הפערים רק הלכו וגדלו עד שנפרדנו. אבל בגלל שאני הייתי היותר, תמיד הייתי צריכה להחזיק אותו, אותנו. בקיצור, לראשונה איתה, אני מרגישה שאני לא צריכה איזו חזות, מחשבה, אסטרטגיה. פתאום אני יכולה להשתחרר וזה מרגיש ככ הרבה יותר טוב. כאילו אם תמיד היה איזה חוט שמשך אותי ותפס אותי חזק, כאילו מישהו בא וחתך אותו, וכמו מריונטה - כולי השתחררתי ונפלתי (במובן הטוב). כי היא נותנת לי את ההרגשה, תהיי מי שאת, הכל בסדר. וזו הרגשה אדירה (בהמשך לענייני הביטחון עם החברים או חברה מסויימת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את גם מודעת וגם עושה עם זה משהו

עדי בדיחי
    17/10/2012

ערב טוב עדן,

אני שמחה שאת מלאת אדרנלין לפגישה שלכן (הערב?). אני מסכימה שטוב יהיה לשתף אותה במקום שהיה לך טוב בו, גם כחברה, גם בכלל לצורך השיתוף.

זה טוב שהעינין הזה לוקח אותך לבחון את ההתנהלות שלך בקשרים קודמים- איך היית מול האקס, מול הגרוש, מה היו האלמנטים שניהלו את הקשר, איזה פרטנר החזיק יותר את הקשר ואיזה לא. ההרגשה הזאת של להיות מי שאני בלי כל התפאורה- היא אכן הרגשה עילאית. לא צריך להסביר, היא פשוט קיימת. את כנראה מרגישה משוחררת מהרבה מכשולים, מסכות ומעצורים שהיו עד כה, והיא כנראה, בדרכה המיוחדת- גרמה לכך. אבל לא רק היא, אלא הרבה עבודה והרכבת פאזל משל עצמך; עשית הרבה "1+1", הרבה מאוד. ועל כך- שאפו.

אנחנו מאוד חכמים לחיות את החיים ובסוף להעביר את זה לידנו ולהמשיך הלאה. אבל מה שמייחד אותך, מהרגע שהגעת ושיתפת בפורום, שאת לא חוששת ללמוד את עצמך, לחשוף מעצמך, להתעמת עם חלקים מעצמך. אני חושבת שאת מהווה סוג של מודל - פה, ובכלל. וזה שאפו אחד גדול.

עדכני עדכני.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה