פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להמשיך הלאה ???
    אבי
    09/12/2012

אני והאקסית שלי פרודים כבר 3 וחדשים ואני עוד ממשיך לחלום עלייה ולהזכר בה...
    ולא יודע איך אבל כל בחורה שאני פוגש אני פשוט חסר מילים אני לא יודע מה להגיד ומה לעשות ואני פשוט מפחד להכנס למערכת יחסים שתגמר עוד הפעם ככה :(
    מה עושים במצב כזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להמשיך הלאה ???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להבין שאהבה זה כואב לפעמים

דורית כהן
    10/12/2012

איליה היקר, מה שעוצר אותך זאת המחשבה שאתה עלול להיפגע שוב, להרגיש שוב את הכאב הזה שחשים כאשר מסתיימת מערכת יחסים משמעותית.
    מה שיכול לעזור לך הוא ההבנה שאתה נמצא בשלב בחיים שבו חשוב להתנסות בהיכרויות ובמערכות יחסים שונות, כדי שמכל מערכת יחסים כזאת אתה תפיק לקחים, תלמד להכיר מקרוב אישה, יצור כל כך שונה ממך, ולהתחיל גם להכיר את עצמך תוך כדי, איך אתה בתוך מערכת יחסים.
    מי שחווה את הכאב הזה, יכול להגיד לעצמו שהוא לא מסוגל לעבור זאת שוב, ולחסום את עצמו מלהרגיש שוב שהוא מתאהב.
    או שהוא יכול להגיד לעצמו - אלו הם כללי "המשחק" מי שנכנס לשדה האהבה חייב לדעת שזה כרוך ברגשות מאוד נעימים ונהדרים כמו גם ברגשות של פגיעה ועצב. הכל בעוצמות גבוהות.
    מה שקורה לך אינו יוצא דופן. כולנו חווינו פרידות כואבות לפחות פעם בחיים, וזה משולב בחיי האהבה.

וחשוב שתמשיך להכיר נשים אחרות, עד שתמצא מישהי שזה יתאים לשניכם.
    עליך לנסות לראות בכאב ובפגיעה כמו הצד השני של המטבע ששמה אהבה...

אני מאמינה שכאשר תיתקל סוף סוף במישהי שתדליק אותך ותרשה לה להיכנס אל ליבך - תצליח למצוא את המילים כי תרגיש סוף סוף התלהבות והתרגשות ואז זה יבוא באופן טבעי ויזרום. וזה עלול לקחת עוד כמה חודשים עד שתידלק על מישהי, גם בגלל החסימה ששמת על עצמך, וגם בגלל שלא כל יום פוגשים בדיוק את המישהי שמתאימה לך, וצריך כאן סבלנות ואמונה שזה פשוט יגיע, וכמובן - לא "לשבת בבית בחושך", אלא לצאת לבלות כך שתוכל לפגוש כמה שיותר נשים, כך שיהיו לך הזדמנויות.

בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועכשיו זה קשה בלי זה

אבי
    10/12/2012

אבל אני צריך את זה כל כך את החיבוק המגע הנשיקה ואת החום..
    ואני מתגעגע ואני כל כך רוצה לחזור אלייה
    לחבק אותה חזק חזק אבל אין לי מושג מה היא חושבת ומה היא מרגישה :(
    ואיך אני משיג את החום הזה ???!!!
    כי הייתי איתה שנתיים ואין לי מושג איך לעשות את זה ..
    איך ליצור משיכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 חודשים
    מיקי
    09/12/2012

היי חברי הפורום,
    פגשתי בחור מקסים במסגרת העבודה, אנחנו 3 חודשים יחד, אני בת 29 והוא בן 32, מנהלים לגמרי חיים זה לצד זה, אני מרגישה שאני תומכת בו הרבה, מרגישה תמיכה גם מצידו, רק שיש לי תחושה מוזרה שהחלה ללות אותי בשבוע האחרון, תחושה שהקשר לא מעמיק, לא דיברנו על רגשות אחד כלפי השני אף פעם, לא פגשנו משפחה אחד של השני, חוץ מבני דודים ואחים( שלו), אין לנו תמונות משותפות ברשתות חברתיות. לאחרונה התחלתי לחשוב מה אני עבורו, התחלתי לחשוש שאולי אנחנו לא רואים את הקשר באותה הצורה ומאז שכל החששות האלו התחילו לעלות אני מבחינה רק בדברים שליליים, יש לי תחושה לא טובה שהקשר הולך להסתיים וכו'. לא ממש מרגישה רצון לעשות את השיחה של יחסינו לאן, לא רוצה לאבד את מה שיש לנו, אני חוששת שאני חסרת סבלנות ומנסה לרתום את העגלה לפני הסוסים.
    לכן שאלה לי אליכם, אולי זה נשמע דבילי אבל האם יש פרק זמן נכון לכל הדברים הללו שיקרו, אני לא ממש מנוסה בקשרים מוצלחים, רוב הקשרים שלי הסתיימו בשלב מוקדם, לרוב בגלל דחייה מהצד השני.
    בשורה התחתונה- האם זה שלא דיברנו על רגשות זאת נורת אזהרה שמשהו לא עובד כשורה, מתי זה זמן נכון לפגוש את המשפחה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    3 חודשים

הוספת תגובה

• לדבר, דווקא כדי לא לאבד

עדי בדיחי
    10/12/2012

הי מיקי וערב טוב,

קודם כל אני שמחה מאוד בשבילך שאת נמצאת בזוגיות שטוב לך בה ואת מרגישה תורמת ונתרמת באותה מידה.

לגבי השאלות שהצבת- שאלות טובות, זה מן הסתם עינין מאוד סובייקטיבי, כל זוג ואיך ש"זורם" לו. אבל- מה שחשוב הוא קודם כל למדוד את המעשים עוד הרבה לפני ההצהרות, הסיסמאות והמילים שאת שומעת מהבחור שלך. חשוב לראות את התמיכה, את המסירות לך ולקשר, איפה הוא שם אותך (למשל האם הוא נותן עדיפות לפגישות ביניכם), מעבר לכך לבחון אלמנטים של בניית אמון מולו, הכנות שלו והכבוד שלו אלייך לא פחות חשובים. במילה אחרת אני מנסה לבדוק איתך האם את חשה שהאוירה בקשר היא מתאימה, בטוחה, מכילה, מקבלת ואוהבת (כן, גם בלי "אני אוהב אותך" את יכולה לחוש ברגשות שלו).

לגבי השאלה מתי לעשות את השיחה "ההיא". אני לא חושבת שיהיה נכון לדחות אותה, לא כי "כבר הגיע הזמן", אלא כי מאז שהתחלת לחשוש, את רואה פחות חיובי את הקשר ובאופן אוטומטי יותר ויותר חוששת ועוסקת בשאלות ובמחשבות שליליות, שאולי הן לגמרי מיותרות לך ועולות לך ביוקר (רגשי בעיקר).

3 חודשים זה זמן מאוד קצר להתוודע זה לעולמה של זו והפוך, זה זמן קצר גם להפוך את הקשר למאוד רשמי מול משפחה. אך מצד שני, כן התראית עם המשפחה שלו, חלקה, וכן יש איזה ביסוס של רצינות- וזה חשוב.

אני לא חושבת שאת תאבדי את מה שיש לכם אם תשוחחי עימו. להפך, אני חושבת שתקבלי קצת סימני קריאה על סימני השאלה שלך, ותוכלי להבין איפה את עומדת.

אחרת, מה זה "שווה" לנו להימצא בקשר שאם נדבר בו- נאבד אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם החבר
    דנה
    08/12/2012

היי,שמי דנה ויש לי בעיה עם החבר שלי ,אנחנו יוצאים כבר שנתיים וחצי ומההתחלה ההורים שלו לא ממש חיבבו אותי,בגלל שאני מבית חילוני ובגלל שהם חושבים שאני משנה אותו,כל הזמן הם מציקים לי...וזה השפיע על הקשר שלי ושל חבר שלי התחלתי להיות ילדה יותר עצבנית,וכל זה נפל על חבר שלי. רבתי עם אחותו כי היא ממש התערבה לנו בקשר וזה הגיע לנקודה שלא יכולתיי יותר לשתוק לה.
    לחודשים האחרונים אמא שלו התחילה "לקבל אותי" שזה אומר להגיד לי "שלום" -ממש התקדמות.....וכל פעם שנכנסתי לבית שלהם היא בחנה אותי מכף רגל עד ראש...לפני יומיים אמרתי לחבר שלי שזה ממש מציק לי ושיעשה כבר משהו..אמא שלו ממש קשה והיא לא מקשיבה אפילו לבן שלה....היא גם מתייחסת אליו כמו ילד.
    אני רוצה להתחתן איתו בעז"ה...ועם המשפחה הזו לא נראלי שאני מסוגלת!!
    מה אני עושה??

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם החבר

הוספת תגובה

• ראי תגובתי לפוסט המקורי שלך מה-4.12

עדי בדיחי
    10/12/2012

שלום דנה,

אני מפנה אותך שוב לתגובתי בפוסט המקורי שלך.

אני מצטערת שאין לי מה להוסיף מעבר למה שכתבתי לך. בהזדמנות זו אני מזמינה את שאר הגולשים והקוראים לענות לך ולראות האם תוכלי להיעזר בעצותיהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתגרש ?
    ליאור
    06/12/2012

שלום.
    אני נשוי 10 שנים + 1 .אנחנו בסביבות 50 .
    לפני חצי שנה לאחר שהרגשתי שהיחסים ביננו מדרדרים בגלל ויכוחים בנושא יחסי מין אמרה לי אשתי כי כי לא נהנת מקיום יחסי מין (לא אמרה שזה איתי דוקא) ועושה זאת בשבילי כי לי זה עושה טוב ורוצה שאני אהיה מאושר ושיהיה לי טוב .היא מבחינתה מוכנה לותר על סקס ומספיק לה פעם בשבוע פעם בשבועיים .
    מאז אותו ויכוח ודברים שנאמרו לי אינני מסוגל ליזום סקס עם אישתי , לא מסוגל להחמיא לה , לא מסוגל לחבק אותה ולהתקרב אליה , אם אני מתקרב אליה זה לסקס מהיר וזהו .
    אני מסתובב מתוסכל מה לעשות להתגרש או לחיות ככה כאשר אני יודע שאשתי נותנת לי סקס כדי שלא אבגוד בה . דרך אגב גררתי אותה ליעוץ זוגי מיני והרבה זה לא עזר המשפטים שהיא אמרה לי "דפק לי את הראש וכל הרגש שהיה לי אליה .
    עד אותו יום תמיד יזמתי , נתתי לה כבוד , חיבקתי אותה , נתתי לה אהבה , החמאתי לה , קניתי לה מתנות וכל מה שניתן וגם השקעתי ביחסי המין ביננו על מנת שיהיה לה טוב אבל מאז הכול מת אצלי כלפיה .
    מה לעשות ? להתגרש , להשלים או לחיות עם משהי במקביל?.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    להתגרש ?

הוספת תגובה

• התשובה מורכבת

דורית כהן
    09/12/2012

עומרי היקר, אכן עסק ביש. אישתך "יצאה מן הארון" וחשפה מציאות שכנראה היתה שם זמן רב מבחינתה, אשר היא לא תיקשרה אותה איתך לפני כן.
    מצד אחד, לה עכשו יותר נוח, כי היא לא צריכה יותר להסתיר מפניך את תחושותיה ורגשותיה, ולא צריכה לזייף מולך. מצד שני כל החווייה המינית, שאליה משתייכת גם האהבה בכללותה, התקלקלה עבורך לגמרי.
    אני חושבת שיש לינקייג' עמוק בין סקס ואהבה. לאורך זמן - שני ההיבטים האלו מתחזקים זה את זה. קשה מאוד לאורך זמן לקיים יחסי מין ללא אהבה, ומצד שני, אהבה בלי סקס, בלי המגע הגופני האינטימי - אף היא עלולה להתנדף.

כך שלהמשיך לחיות יחד כמו שזה עכשו - יהיה לשניכם מאוד קשה.

במשבר מסוג זה אתם זקוקים לליווי מקצועי, על מנת לראות האם ניתן להמשיך יחד כזוג, ואם כן - אז איך. נכון שיש זוגות שמכירים בבעייה כזאת ונשארים יחד, ומאפשרים שיהיו יחסים מן הצד, כפי שכתבת.

עם זאת, אינני בטוחה שבייעוץ אליו הלכתם - הכל נחשף. חשוב להבין מה גרם לה לתחושות העמוקות הללו מולך, לאיבוד החשק והעניין בסקס. זה אגב לא משהו מאוד יוצא דופן. מנסיוני נשים (וגם גברים) מגיעים למצב כזה כתוצאה מכמה סיבות אפשריות:

חוווית הסקס עבורם אינה טובה - אפילו אם אתה טוען שאתה מאהב שמשקיע- לא בטוח שאתה משקיע באופן שהיא היתה רוצה

סיבה נפוצה אחרת היא כעסים שאינם קשורים בסקס. מרירות ותלונות לגבי חלוקת העבודה בבית או היחס שלך לילדים, או דברים נוספים שמפריעים לה שנשארים קבועים ואינך מתחשב בה. כל אלו יוצרים משקעים שמחלחלים עד המיניות ופוגעים בה קשות.

לסיכום, אתם זקוקים עכשו להגיע לייעוץ זוגי כדי לבקל עזרה מקצועית האם יש משהו שניתן לעשות ולעזור לכם לקבל את ההחלטות הנכונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת ועצובה
    נועה
    06/12/2012

שלום,
    אני בת 27 וכל כך לחוצה מתוסכלת ועצובה מבחינה זוגית.
    היה לי קשר רציני שנמשך שנה וחצי וכלל מגורים משותפים הייתה ביננו תקשורת טובה אבל עם הזמן האידיאולוגיות שלנו והצורות חיים התנגשו והוא נפרד ממני- זו הייתה פרידה קשה ביותר שכללה פירוק בית באמצע שנה, ויתורים כאלה ואחרים. בכי וריבים רבים אחרי פרידה. היה לי מאד מאד קשה רציתי להילחם על האהבה שלנו אבל הוא לא היה מעוניין.. אבל אחרי 3 חודשים הכרתי בחור חדש. תחילת הקשר החדש הייתה מלווה בהתגברות על הפרידה הקודמת אבל הבחור היה כל כך מבין והוא קיבל זאת והכיל אותי. הקשר ביננו היה טוב בתחילתו, הוא העניק לי המון והיה מדהים. בחודש האחרון התחיל להיכנס לדכאונות שכללו בריחה ליום/ יומיים וניתוק כל קשר, לחץ מהלימודים, מחברים וממשפחה ואני ניסיתי להבין אותו ולעזור לו ולתת עצות והוא כל הזמן אמר שאני צודקת ושהוא מאד אוהב אותי ואני הדבר הכי טוב שקרה לו בזמן האחרון, אך למרות זאת המצב חזר על עצמו והוא המשיך בדרכו וגם הרגשתי שהוא פחות מעניק, ופחות מסוגל להקשיב לי ולרצונות שלי. (חשוב לציין שאף פעם לא רצה לבלות איתי סופי שבוע וזה היה לי מאד מאד קשה וכל סוף שבוע זה חזר על עצמו) לפני שבוע וחצי ביקש להיפרד בטענה שהוא לא יכול להחזיק עכשיו קשר זוגי. אני לא הסכמתי עשינו שיחה ארוכה והחלטנו שניקח את זה יותר לאט ושהוא יקבל זמן בשביל עצמו. ואכן כך היה. ניסיתי להפחית בלחץ, לתת לו מקום, לא להכביד עליו לשמוע אותו ולהעצים אותו. אך לצערי זה לא עבד, שלשום הגיע אליי ונפרד ממני סופית שוב באותה טענה- שהוא לא יכול ולא רוצה כרגע להיות בקשר זוגי. שהוא אוהב אותי אבל אחרי הרבה מחשבה הוא בטוח בזה. ניסיתי שוב להתעמת להסביר לו שלא נתן לזה נסיון אמיתי. שיש לו לחץ מהלימודים אבל אנחנו אוהבים זה את זו וחבל לוותר על קשר טוב. הוא לא הקשיב ודבק בהחלטתו.
    עברו 3 ימים ואני סמרטוט.... כל כך עצובה כל כך מתוסכלת...! אני מתגעגעת אליו, אני מתוסכלת מניפוץ החלום.. מהידיעה ששוב אני לבד, ששוב צריך להתחיל מהתחלה.. ששוב הלחץ הגובר של השעון הביולוגי שרץ והחברות שבזוגיות מתמשכת שמתמסדות ואני- אני לבד...אפילו לחברות כבר אין כוח לנחם אותי..
    אני רוצה להחזיר אותו אליי למרות שאני יודעת שהוא במצב נפשי לא פשוט והוא צריך להחליט לבדו מה הוא רוצה.
    קשה לי ועצוב לי....

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת ועצובה

הוספת תגובה

• לעבד

עדי בדיחי
    07/12/2012

הי נועה,

היטבת לתאר מה עובר עלייך, מצער לקרוא את כל מה שאת חשה כתוצאה מהפרידה. כמה דברים:

קודם כל העובדה שנכנסת לקשר הזה מיד אחרי פרידה, גם היא חשובה. אכן קשהל התגבר על פרידות, אבל כשיש פרידה אחרי פרידה, בשני קשרים שיחסית צמודים (תקופה של 3 חודשים) זה רק מגביר יותר את הרצון לעכל ולהבין מה עברת.

לגבי הבחור הנוכחי- אני איפשהו שמחה עבורך שהקשר הזה נגמר. קשה אולי לקרוא את זה, אבל מהיכרותי עם "עולם הדיכאון" - זה לא ממש פשוט לקיים קשר זוגי. אם האדם לא מטופל ולא נתמך ע"י שיחות (כמובן הכל תלוי בעוצמה), יהיה קשה לו להמשיך הלאה ולעסוק בתחומים האחרים של חייו. כל האנרגיות מנותבות לדבר אחד- לדיכאון. למחשבות. לצמצום, להסתגרות. לא פשוט. הסביבה שלו מנסה בכל כוחה להוציא אותו, לעודד אותו, אבל האדם הדכאוני לרוב ימשיך להסתגר, לאבד תחומי עינין, לא לרצות יחסים אינטימיים, פשוט להיות הוא והמחשבות לו. זה יפגע בלימודים, בעבודה, בקשרים, בבריאות, ביחסים. זה הלך הרוח הכללי. אם נעצרים ומחליטים לטפל, יש דרכים ואני אישית מכירה אנשים שחיים עם זה, ואפילו בשלום. הם מצאו את הדרך היעילה להתמודד ועדיין להקים בית ומשפחה, עדיין להחזיק חזק במקום העבודה..

אז אני לא יודעת באמת עד כמה את היית יכולה להיות מאושרת במעין קשר עם אדם שכרגע עובר את מה שהוא עובר. יאמר לזכותו שהוא היה אמיתי איתך ודבק בעיקרון שלו שלא מתאים לו קשר, אני מעריכה אנשים כאלה. אני בטוחה שגם את, על אף הקושי והעצב.

לא, אין לך ממש מה לעשות כרגע. את כן יכולה לתת לדברים לשקוע, כן לכאוב את הפרידה ולקבל אותה בהבנה. להבין שלאורך טווח את כנראה לא היית מאושרת עם אדם כזה, שאין בו יכולת להעניק כרגע. נסי להבין שלא את הכל אנחנו מכירים לעומק, לא את כל ה"בתוך" של האדם אנחנו מזהים, ולפעמים גם קשה לאדם עצמו לבטא מה באמת עובר עליו. כך שאולי את נחשפת לחלק קטן ממה שעבר עליו באמת, אין לדעת. בד"כ דיכאון הוא "צובע" את הכל, ונראה שכאן זה גם קרה לצערנו. הדבר היחיד הוא להמשיך להיות שם בשבילו אם הוא רוצה לשתף, אבל לא להיכנס לקשר זוגי איתו, אני חושבת שהוא צודק במקרה הזה.

כל זה לא מבטל את הכאב שלך. כמובן. תהיי איתו, תקבלי את הפרידה ותנסי לעכל אותה לאט לאט. אם תרגישי קושי אמיתי לאחר תקופה, להתגבר, נסי ליצור קשר עם איש מקצוע ולקבל אולי מספר טיפים או שיחות כדי למצוא כיוון טוב להתגבר על הקשר הזה, וגם על הקודם- כי יש לו השפעה עלייך גם היום (לא הבחור עצמו כמו הפרידה הקשה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הכל שווה בחלוקה
    יפית
    06/12/2012

אני נשואה כ-4 שנים +ילדה מתוקה אני ובעלי בני 30+העניין הוא שבכל מקרה שאנחנו עם חברים ומשפחה הוא מתקן אותי בפרסיה אפילו אם אני מספרת משהו הכי קטן כמו איך הגענו לבית שבו אנחנו גרים או כל מיני שמות שהיו לנו שיכלנו לתת לילדה ברוב המיקרים אני עומדת ומתקנת אותו ומסבירה לו ליד כולם שמה שהוא עשה זה ממש לא יפה כמובן שהוא מתעצבן והטון קצת עולה ושם אני שותקת..וזה לא מחשש שהוא יפגע בי אלה הפדיחות שהוא עושה.ועוד דוגמה הוא מחליט איפה מתאים לבזבז את הכסף הוא אף פעם לא החסיר מאיתנו דבר (אני בבית עם הילדה לא עובדת)ואם החלטתי לקנות לאחינים שלנו משני הצדדים מתנות חנוכה וסוף סוף קניתי במחירים סבירים הוא מתלונן שבכלל זה יותר מידי ככה ליד הגיסה שלי כמובן שאמרתי לו שנדבר על זה אחר כך אבל הוא בשלו יש משחקים שונים ויותר מענינים וככה זה נמשך כמה דקות עד שניכנסתי לבית וכמובן שהגיסה עזה כעסתי המון והוא אמר סליחה וכל הקישקוש
    וכמובן כל מה שקשור למינוס בבנק אין לי מילה כי כמובן הוא יודע יותר טוב
    אני ממש מתוסכלת וזה מרגיש ממש לא נעים
    מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב שבו אני נימצאת?

לקביעת תור
    סגירה
    לא הכל שווה בחלוקה

הוספת תגובה

• שוויון ועימותים בפומבי

עדי בדיחי
    07/12/2012

שלום יפית,

כבר מהכותרת שלך ניתן לראות כי הנושא המרכזי פה הוא חלוקת המטלות. אם להתייחס לנושא הכלכלי שהעלת, אולי בגלל שבעלך הוא המפרנס העיקרי והיחיד של הבית, הוא יותר מנכס לעצמו את קבלת ההחלטות ואת ההתיחסות למינוס בחשבון. זה לא אומר שזה אמור להיות כך, אבל אולי זה הסבר. כשהכסף מגיע כביכול ממנו, הוא מרגיש יותר שליטה עליו. במאמר מוסגר הייתי מציעה לך לחשוב על אופציה של תעסוקה עבורך, אולי משרה קטנה או משהו שמתאים לך, לא כדי לפרנס גם, אלא כדי להרגיש טוב יותר במקום הזה.

לגבי ההתנהגות שלו אלייך באירועים חברתיים- אני מניחה שיש לו נטיה לתקן הרבה אנשים ולא רק אותך, אך כשזה מגיע למקום פומבי, זה יכול להיות מאוד לא נעים. כשאנחנו רבים או מתעמתים מול קבהל, הרצון האוטומטי הוא לנצח ולזכות באהדה של החברה מסביב. יש אנשים, כמוך, שיעדיפו (ובחוכמה) לא להיגרר לעימות כזה וישתקו ויבליגו. אך גם כאן התחושה לא נוחה בכלל.

במצב כזה יש לדבר איתו ולהסביר לו מה את מרגישה. אולי כדאי שתנסו לעבוד על כך ולנתב את ה"ויכוחים הפומביים" לתוך הבית הפרטי. חשוב מאוד שסבירי לו מה את חשה באותו רגע. יש פעמים בהן לא נוכל לשנות את בן הזוג עד כדי כך, אבל אולי אם הוא יבין מה זה באמת עושה לך, הוא יחשוב פעמיים אם לתקן אותך על כל פרט, מול כולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גברים בעידן החדש
    נעמה וייס טוה
    05/12/2012

גברי העידן החדש מכירים בעוצמה שיש בבינה הנשית ככזו שנועדה להוביל שינוי. הם בוחרים לפנות את הבמה ,ללכת כמה צעדים אחורה ולהעצים את האישה שלהם- והאשה שבהם. עידן האדם-אדמה מסתיים ומתחיל עידן חדש של אש ואוויר: זו הבינה היתרה שיש באישה להבדיל מהאיש : זו תוספת ה' הידיעה (שבחרה בה חווה כשהפעילה שיקול דעת ואכלה מפרי עץ הדעת). הם יודעים שעכשיו הזמן להשאיר מאחור את כל תפיסות השבי הישנות, לאפשר לגבולות בין המינים להטשטש , לזמן לעצמם התנסות בחוויות שתוייגו עד לא מזמן כ"נשיות", להתחבר לרגש שלהם, לוותר על האגו ועל השליטה,להתחבר לילדים שלהם ולילד הפנימי שהינם.

לקביעת תור
    סגירה
    גברים בעידן החדש

הוספת תגובה

• תודה לך על השיתוף

עדי בדיחי
    10/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת
    ליאת
    05/12/2012

שמי ליאת, אני בת 26, גרה עם אבא שלי ואחותי ויש לי חבר כשנתיים.
    הבעיה שלי מתחלקת לשני חלקים:
    הראשון הוא יחסי עם אבי. אמא שלי נפטרה לפני מספר שנים, מאז ככל שעוברות השנים אבא שלי הולך ומזדקן והדברים בבית כבר לא כפי שהיו. אני מוצאת את עצמי יותר ויותר תופסת את מקומה בבית (כביסות, אוכל, קניות), דואגת לאחותי הקטנה ממני ודואגת לאבי ובעיקר לבריאותו. בשנה האחרונה עומס הדברים גורם לי להיות דואגת ממקום לא טוב, אלא ממקום של כעס, אבא שלי לא משתף אותנו במצב הכלכלי ופחות עווזר לי מבחינת הוצאות. בנוסף, אני מרגישה שהוא חוסך בדברים בסיסיים בבית וזה מאוד פוגע בי. מבחינה מנטלית יש לי איתו הרבה פחות נושאי שיחה, הוא לא מתעניין בדברים שקשורים אלי ולפעמים לא בא לי להיכנס הביתה כי לא בא לי להגיד לו שלום. יש בי המון כעס כלפיו.
    הבעייה השנייה שנובעת לדעתי מהבעייה עם אבי היא שאני מוצאת את עצמי כעוסה ולא נעימה כלפי חבר שלי. אני מרגישה שאין לי סבלנות אליו לפעמים ואם הוא עושה דבר קטן שלא נראה לי אני יכולה להפוך את זה לריב גדול. זה ממש מתסכל אותי כל המצב הזה. לפעמים בא לי לברוח כבר מהבית הזה אבל הדאגה לאחותי ולאבא שלי לא מרפות ממני. נמאס לי לכעוס ועוד יותר נמאס לי לדאוג. בא לי לחשוב על עצמי ולדאוג לאינטרסים שלי אבל אני פשוט לא מצליחה לשים את כל הדברים הרעים האלה בצד.... לפעמים נדמה לי שכל החיים שלי יראו ככה ואצטרך תמיד לדאוג לכולם....
    אני ממש מתוסכלת....
    אשמח לשמוע את עצתכם....

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת

הוספת תגובה

• התמודדות עם כעסים

דורית כהן
    06/12/2012

ליאת היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. בחורה בגיל 26 לרוב עסוקה בהשקעה בחיים הפרטיים שלה, בהזנקת הקרייירה והזוגיות שלה, ולרוב היא מקבלת גיבוי ותמיכה רגשית וכלכלית מהוריה. אצלך המצב הוא הפוך. את מחוייבת לנהל את משק הבית של אביך במקום אמא שנפטרה, לטפל באחותך הצעירה, ובאביך שמזדקן, ולהיאבק עימו על תקציב להוצאות, משהו בעבר אימך עשתה אותו מן הסתם וחסכה זאת ממך...

אני שומעת את המילה "כעס" חוזרת במכתב שלך שוב ושוב.

אלא שאחת הבעיות עם כעס היא שזה כמו ר ע ל , שאת רוצה למזוג לכוסו של האדם עליו את כועסת, אבל שותה אותו בעצמך...
    כלומר הכעס מחלחל פנימה וצובע את החיים שלך בצבע עכור. ואז כל הסובבים אותך חווים חוויות לא נעימות. זה זולג החוצה ויוצר חיץ ומשקעים בינך לבין האנשים החשובים בחייך. את נעשית קצרת רוח ועצבנית, וסף התגובה שלך נעשה נמוךף כל דבר קטן שמפריע - הוא כמו קש ששובר את גב הגמל, כי הכוס שלך כל כך מלאה בכעס שלא נפתר.

נשאלת השאלה מה עושים עם כעס?

יש כמה דרכים וגישות להתמודדות.
    * לשתף חברה טובה,על מנת לפרוק מטענים.
    * למצוא דרך להפוך את אבא בכל זאת לשותף במקום יריב. חישבי על התכונות החיוביות שלו - בטוח יש בו כמה דברים שהם גם טובים, ונסי להסתכל עליו דרך משקפיים חיוביים יותר. וויתרת על שיחה איתו, אולי למצוא דרך חדשה לנהל איתו שיחות, בלי כל הכעס. כאשראת באה לשיחה כשאת טעונה בהמון כעס - זה מייד מבצבץ החוצה ומאיים על שותפך לשיחה הווא נכנס להתגוננות או להתקפה עלייך.
    * אני הפקתי המון מלימוד הגישה הפילוסופית הבודהיסטית, שיש בה הרבה התייחסות לחיים של "כאן ועכשו", להיות שלמים עם מה שיש, ולא להתאבל על מה שנלקח, או על מה שמפריע.
    מעבר לכל אלו, לפעמים מאוד עוזר ללכת לטיפול נפשי או לסדנא כגון הפורום של לנדמרק שאף היא עוזרת מאוד להתמודד עם כעסים ועם תלונות בדרך שונה מכפי שאת רגילה.

נכון שחלק מההצעות שהצעתי עולות כסף, ואני מבינה שקשה לכם כלכלית.

חוץ מן ההצעה הראשונה, שגם אותה צריך לעשות במידה, כי אם תיפלי על חברה טובה ותעשי רק את זה איתה - היא תרצה להתרחק ממך בדיוק כפי שאת מתרחקת מאבא שלך - כל ההצעות כרוכות בשינוי הגישה הפנימית שלך והפרשנויות שאת שמה על מה שקורה עם אבא ועם החבר שלך. שינוי כזה יכול להגיע או מעבודה אישית ומכוונת שלך או ע"י עזרה חיצונית מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורמלי או חריג
    רחל
    04/12/2012

שלום,

לפני כחמישה חודשים חידשנו את הקשר ביוזמתי לאחר נתק של חצי שנה ולפניה היינו בקשר חמישה חודשים נוספים. לפני כחודשיים בן זוגי עבר להתגורר עימי בדירה שלי בצפון. סמוך לדירתי (בבית נפרד) מתגוררים הוריי ואחותי. כל סוף שבוע שני בן זוגי נוסע למרכז, שם מתגוררים הוריו. ואילו בסוף שבוע לאחר מכן הוא נשאר עימי בצפון. כאשר הוא נמצא אצלי אנו סועדים את ארוחות סוף השבוע (שישי שבת) בחיק המשפחה שלי. בסופי השבוע שבן זוגי נוסע למרכז הוא לא מעלה בפני הזמנה להצטרף אלי, אלא טוען כי הוא נוסע קצת למשפחה ולהיות עם החברים. אני מאמינה לדבריו. המצב שנוצר בנוגע לסופי השבוע בעצם יוצר מצב שסוף שבוע אחד בן זוגי מבלה עימי (ועם משפחתי) ובסוף שבוע שלאחר - מכן הוא נוסע, מיום חמישי בבוקר ועד יום ראשון בערב, (כאשר מסיים עבודתו) אז אנו שוב מתראים, זאת לאחר שבכל מהלך סוף השבוע "ביליתי" לבדי והוא שהה במרכז. מפריע לי שהוא לא מזמין אותי אל משפחתו בעוד אני מזמינה אותו לארוחות ולבילוי עם משפחתי וחברים. בחיי לא היו לי הרבה מערכות יחסים משמעותיות. לפיכך, השאלה שלי לבעלי המקצוע באתר ולאלה שחוו מערכות יחסים רציוניות ואף כאלה שהובילו לנישואין - האם היפרדות בכל סוף שבוע שני היא מקובלת או חריגה. האם בן זוגי אולי באמת צריך מרחב אישי משל עצמו בכל סוף השבוע אחת לשבועיים?.. האם העלאת הנושא הזה בפניו ובקשה שלי להצטרף אליו לנסיעה למרכז עלולה להכביד עליו ולפגוע במרחב (SPACE) האישי שלו? יש לציין כי אני רואה את הקשר רציני, בשאיפה לעתיד משותף ונישואין ושנינו בוגרים די ( 28.32) , אך התופעה הזו שכל סוף שבוע שני אני נשארת לבד בדירה והוא נוסע, איני יודעת כיצד "לטפל" בה, והיא נותנת לי תחושה שהקשר לא הולך לכיוון רציני, כי הריי זוגות נשואין לא מתנהלים כך. . אשמח לתשובות ועצות מהמנוסים שבינינו. תודה רבה, מאיה.

לקביעת תור
    סגירה
    נורמלי או חריג

הוספת תגובה

• ראי תגובתי בשרשור המקורי

עדי בדיחי
    05/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם המשפחה של החבר,עזרו לי!!
    דנה
    04/12/2012

היי יש לי חבר עוד מעט כבר 3 שנים,הקשר הוא מכיתה י,המשפחה של החבר תמיד לא התייחסה ברצינות לקשר שלנו,תמיד היו מעירים לנו שאנחנו יוצאים הרבה ולי במיוחד שאני משנה את חבר שלי לרעה ..שיניתי אותו אך ורק לטובה,אחותו הגדולה התערבה והגיבה לנו בפייסבוק לגבי היחסים שלנו-משו כמו-אתם לא יודעים מה זה אהבה בכלל! זה לא משחק ילדים וכו...אז אני עם האחות בריב כי כמובן שהפסקתי לשתוק לה בשלב מסויים,האמא שלו תמיד פחדה שאם נתחתן הילדים שלנו יהיו חילונים..כי אני חילונית,אבל היא לא יודעת שאני ארצה לשמור שבת שאני אהיה גדולה...יוצא מכך שכל פעם שהייתי נכנסת אליהם הביתה היא הייתה עושה לי פרצופים וכל הזמן מעירה לחבר שלי לגביי..אז גם עם האמא אני לא בקשרים טובים..אנחנו עוד מעט 3 שנים ביחד והדבר היחיד שהשתנה זה שאמא שלו מקבלת אותי אבל לא נפתחת אלי בכלל רק אומרת היי וביי...לי זה ממש מציק ,החבר שלי לא עוזר לי ככ בעניין הזה. כי אמא שלו קשה מידי ומתייחסת אליו כמו ילד בן 8..מה אני אגיד..אני לא רואה עתיד עם הבחור הזה שאני מאוד אוהבת כי אני צופה ליחס מזעזע מצד המשפחה שזה חלק נכבד מהקשר...באמת שקשה לי

הוספת תגובה

• להכיר להם אותך!

עדי בדיחי
    05/12/2012

שלום דנה,

עבור הורים דתיים אולי לא קל לראות את הילד שלהם יוצא עם מישהי שאינה דתיה. הם לא מכירים אותך לעומק, והאמת שלא נראה שהיה ניסיון מצדכם לעשות איזו שיחה עמוקה עלייך ועל הקשר שלכם.

כשלא מדברים על משהו- הוא עוד יותר גדול. ולכן, ההמלצה שלי היא קודם כל ליזום שיחה איתם, על רצונותייך בעתיד, על הפן הדתי, על הקשר שלכם. אולי אם את תיזמי ותהיי הצד ה"בוגר" של היחסים מולם, את תוכלי להביא אותך כפי שאת ופחות להתרכז בויכוחים ובעימותים. כשאמא שלו תכיר אותך יותר טוב, יתכן וגם אחותו תרד מ"העץ" הזה, ותהיה אפילו קרובה אלייך בעוד תקופה.

מבחינת החבר שלך, נראה שאפשר להבין אותו, הוא קרוע בין שני מקומות- אהובתו, ואמא שלו (והמשפחה בכלל). וזה כנראה לא קל עבורו להגן מולם על הקשר, כי כנראה כל מה שהוא שומע בבית אלו רק התנגדויות לקשר, חשבי עד כמה זה קשה להחזיק קשר של 3 שנים, בגיל כ"כ משמעותי כמו גיל ההתבגרות, ובכל זאת, לעמוד בכל הלחצים מסביב.

לכן, חשבי על דרך יצירתית לגשת לאמא שלו לשיחה אישית רק ביניכן ולהרגיע מעט את החרדה שלה. אם את מתכוונת לאמץ אורח חיים דתי בעתיד, הסבירי לה את זה, ספרי לה על אמונתך ועל הגישה שלך מהבחינה הזאת. יתכן וזה יפתח שיחה טובה יותר, שתרגיע אותה בהמשך.

בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל באופי ביננו
    ניקי
    03/12/2012

שלום אני נשואה כבר 9 שנים ויש לנו 2 ילדים בני 6 ו-3 , הזוגיות ביננו טובה וגם האינטימיות אך יש דבר אחד שמציק לי וגורם לנו לא פעם להתווכח וזה נושא הלארג'יות והנתינה, אני טיפוס רכושני שאוהבת לשמור על הדברים שלי ולא לחלקם וגם אינני לארג'ית כאשר יש לי אני אתן ואכבד בדברים אך כאשר אני מרגישה שאין לי מספיק אני לא אתחלק ואתן, בעלי הפוך ממני כל הזמן רוצה לעזור לאנשים לתת, גם אם אין לנו מספיק כסף ולמשפחה הקרובה, הדבר מאוד מפריע לי ואני בטוחה שגם לבעלי זה מציק מהצד שלו,
    איך אנו יכולים לגשר על הרגשות אלו ? והאם אני אמורה לא להתערב כאשר בעלי רוצה לקנות דברים לאחרים או למשפחה הקרובה ? אודה לתשובה .

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל באופי ביננו

הוספת תגובה

• יש לדבר ולהבין מה הוא חושב

עדי בדיחי
    03/12/2012

שלום לך ניקי וערב טוב,

ראשית טוב שאת מודעת לחוזקים ולחולשות שלך, לרבות תכונות כמו רכושנות. אני לא בעד להיות בשום קיצוניות, ונראה ששניכם משקפים, כל אחד, את הצד האחר- את את הקנאה לעצמך ולדברים שלך והוא משקף את המקום האחר- של לראות את הזולת ולהעניק.

יש "בעיה" בלהעניק ללא גבולות, אך לא ממש התרשמתי שזה המקרה. יתכן ולהערכתך זה יותר מדי, כיוון שאת אינך רגילה לכך, את יותר מתקשה "לשחרר" במקום הזה. יהיה נכון במצב כזה לערוך שיחה משותפת, להחליט ביחד על חוזה מסוים, הסכמים ברורים - מתי נותנים, כמה נותנים, למה נותנים, למי נותנים. את תצטרכי לעבוד על המקום הזה ולנסות לשחרר, והוא יצטרך להבין את המקום שלך ואת המצוקות שלך בנושא, ולשחרר לקראתך.

יש לבדוק עם בעלך מה הוא רואה לגבי הנושא, מה הוא מרגיש, את מעריכה שבטח גם לו זה מציק, אבל השאלה היא מה הוא מרגיש והאם הנושא הזה דובר כמו שצריך.. כנושא בעייתי בתוך הזוגיות. יתכן והוא יגיד לך שהוא מרגיש שאת שמה לו גבולות, וזה מתאים לו (הפכים נמשכים..), יתכן ודווקא תופתעי. לפעמים על אף שמתווכחים, בפנים יודעים שהריבים האלו הם תוצאה של רצון לאזן את הקשר- כשיש כף אחד שנוטה יותר במאזניים, יהיה צורך לאזן אותה.

אשמח לשמוע מה דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקי -

בני
    03/12/2012

היי

רק לאחר שעדי עונה אני מרשה לעצמי להוסיף...
    מצד אחד מגיע לכם צל"ש בכל זאת 9 שנים ביחד! ורק דבר אחד שמפריע...
    א. זה לא נורא לריב מידיי פעם, את יודעת זה אפי' גורם לקשר להיות יותר חזק רבים ואז משלימים וכו', ובכלל - אומרים שאם 2 אנשים חושבים אותו דבר, סימן שמישהו מיותר...
    ב. בכל זאת יש לי הארה קטנה, השילוב הקוטבי והמנצח של שניכם יכול לבוא לידיי ביטוי - בזמן שתדברו בשפת ה"אנחנו" - תארגני ערב מיוחד שבו תקיימי עם בעלך שיחה באווירה רגועה ונעימה, תדברו על איך אנחנו יכולים לנהל את הבית בצורה שתגרום לשנינו הרגשה של שיתוף ושנתחשב אחד בצרכים של השני!
    כדאי שתאמצו את שיטת השקשוקה הידועה בעסקים, תשאלי אותו ברחל בתך הקטנה מה הן הצרכים שלו? מה הוא מרגיש שהוא נותן? מה זה עושה לו?
    באותה נשימה תספרי לו בכנות מה את מרגישה שהוא נותן... מה זה עושה לך...
    עם קצת יצירתיות ורצון טוב אתם תגיעו מהר מאוד להחלטות שירצו את שניכם, והכי חשוב יירצו את הזוגיות שלכם שתהפוך ליותר טובה ויותר חזקה.
    אתם במקום טוב לכו על השדרוג הזה שייתן לכם חשק להחזיק מעמד עד זקנה ושיבה.
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עדי וגם לך בני.....

ניקי
    04/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות במשבר
    קרן
    02/12/2012

שלום,
    לפני כשנה וחצי חמתי נפטרה ממחלה קשה. חמתי היתה עמוד השדרה של המשפחה שלה, הילדים (בנים) היו מתייעצים איתה על הכל.
    בעקבות פטירתה בעלי שינה את עורו, הוא הפך להיות אדם קר, עצבני, חסר סבלנות, לא איכפתי, פחות עוזר בבית ואני כבר לא נמשכת אליו.
    אני מנסה לעשות מבחינתי את הטוב ביותר, רוצה באיזשהו מקום להחליף את אמא שלו בכך שלהיות גם אוזן קשבת אך הוא לא מעוניין. אני שמה לב שמשפחתו הקרובה אביו ואחיו הם האנשים החשובים לו ביותר ואני ובתנו בעדיפות שנייה. ההתרחקות הזו גורמת לי להיות מאוד עצבנית כי אני הופכת למובן מאליו.
    אני מאוד מתוסכלת ואני מנסה לשכנע את עצמי שזה תקופה חולפת אך אני חלשה ואוכלת את עצמי מבפנים, גם אני צריכה תמיכה בחיים!
    אני לא מדברת על גירושין בגלל הילדה. אבל אולי זה הצעד המתבקש?
    אודה על תשובתם
    תודה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות במשבר

הוספת תגובה

• קצת על דכאון אצל גברים

דורית כהן
    02/12/2012

קרן היקרה, טוב שאת ערה לשינוי שעובר עליו ובעקבות זאת על הזוגיות שלכם.
    נראה לי שאכן הוא עובר עכשו הסתגלות למצב החדש, ואולי הוא מרגיש שעליו להקדיש יותר למשפחתו משום שנוצר שם ואקום.

לצערנו, הרבה גברים לא יודעים להתמודד היבט עם רגשות של צער ואובדן: הם מרגישים כל זאת, מוצפים ברגשות של חסר, אי וודאות, חרדה, ועוד, כפי שטבעי בעינינו הנשים שיקרה לאחר מותה של אמא מרכזית וחיונית כל כך - אבל במקום לתת לכך רשות - להרגיש את מגוון הרגשות הזה - הם מפנים את ההצפה הרגשית הזאת לכיוון של עצבנות ורגזנות וחוסר סבלנות. הם פשוט לא יודעים מה לעשות עם הרגשות הללו. כאשר דבר כזה קורה לנו, הנשים, אנחנו מייד מוצאות חברה טובה לשוחח איתה ולשתף אותה, ומצליחות לעבד את הרגשות ולבטא אותם...גברים לא יודעים לעשות זאת, והם רק מצליחים "לתרגם" את עוצמת הרגש להתנהגויות עצבניות ולכעס.

על כן מקובל להגיד היום שדכאון אצל גברים מתבטא ברגזנות יתר, התפרצויות על שטויות, חוסר סבלנות וכו'.

אילו היית יודעת שבעלך נמצא בסוג מסויים של דכאון, האם זה היה מקל עלייך לקבל את ההתנהגויות שלו?

מה שעוזר זה אכן שיחות, להפנות את האנרגיות שלו אולי לפעילות קונסטרוקטיבית כמו הנצחה של האמא שנפטרה, ובכלל - פעילות ספורטיבית קבועה, שמעלה את מצב הרוח.

במקרים חמורים - אפשר לפנות לרופא המשפחה ולקחת במשך תקופה מסויימת תרופה נוגדת דכאון כגון פרוזאק, על מנת להתאזן ולחזור לנורמה.

עלייך לשנות בתקופה הקרובה את הציפיות ממנו, ולקבל שעוברת עליו עכשו תקופה קשה, ולחשוב מה את יכולה לעשות כדי להקל עליו.

אולי אם תיקחי על עצמך חלק מן התפקידים שאותה אמא עשתה, אולי בשותפות עם גיסות אחרות - להנהיג ארוחות משותפות, למשל, כדי שבעלך ואחיו לא ירגישו שהכל הלך לאיבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות במשבר
    אופטימית
    02/12/2012

שלום,
    אנו במשבר זוגיות כבר יותר משנה וחצי. ניסינו שיחות אצל יועץ אך זה לא ממש עזר. המשבר מתבטא בחוסר תקשורת אמיתית, והקשר היחיד שיש הוא בנושא ילדים. הבעיה העיקרית היא שכלפי חוץ וגם בבית אנחנו כאילו מתפקדים כרגיל, אבל הקרע כל הזמן מבחינתי הולך וגדל. כשאני מנסה להעלות את הבעיה אני מייד מותקפת ומואשמת בכך שאני רוצה להרוס את האוירה בדיבורים, ושאין בעיה. בעלי טכנית הוא הבעל המושלם- שותף מלא בגידול הילדים, עושה כמעט כל מה שאני מבקשת, אין לו דרישות מיוחדות, הוא טיפוס ביתי וזורם, אבל.... יש ביננו חילוקי דעות רבים בנושאי חינוך הילדים, איכות חיים, וכלכלת הבית - אלה הם הנושאים הכבדים שעליהם אנו מתווכחים. אני כותבת, היות ובזמן האחרון כל פעם שצצה בעיה אני ממש נמלאת זעם ומכל דבר קטן עושה פיצוץ וממש שונאת את ההתנהגות שלו. אני מבינה שהתגובה שלי לא פרופורציונית למעשה, אבל אני לא שולטת בכך... האם יש איזשהו כלי שיכול לעזור לי להביא אותו להידברות אמיתית. בינתיים כל פעם שאני מנסה לדבר הוא מתקיף או מתגונן והשיחה לא מתחילה אפילו...

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות במשבר

הוספת תגובה

• ללמוד סוג אחר של שיחה ותקשורת

דורית כהן
    02/12/2012

אופטימית יקרה, יש כלי תקשורת שניתן ללמוד אותו בייעוץ זוגי (קשה ללמוד אותו ב"התכתבות"), הוא נקרא "הקשבה אקטיבית". במקום לתקוף ולהתווכח - כל אחד לוקח על עצמו - לפני שהוא עונה לבן זוגו - לבדוק עד כמה הוא הבין את דברי האחר, גם אם הוא לחלוטין לא מסכים איתו. "הבנתי ממך ש...". כאשר משתמשים בכלי התקשורת הזה באופן עקבי, במקום להיכנס לדברי האחר באמצע ולתקוף אותו - מתחילה להיווצר אווירה אחרת, ולורק בגלל שכל אחד מרגיש רגוע יותר בזכות העובדה שהוא יודע שדבריו הובנו במלואם ע"י בן זוגו.

זהו כלי תקשורת מאוד אפקטיבי, אבל כדי להשתמש בו חייבים ללמוד היטב את העקרונות ולהתאמן עליו.
    החדשות הטובות הן שניתן ללמוד זאת בפגישה אחת, ומייד להתחיל להתאמן בשיחות כאלו, ומהר מאוד זה עוזר.

לאור התיאור שלך - שאת כבר נעשית "אלרגית" למעשיו וכל דבר קטן מעורר אצלך התנגדותוכעס ועצבים - כדאי לעשות זאת כמה שיותר מהר, לפני שזה יפגע עמוק יותר במרקם היחסים, ויגיע גם לתחום האינטימי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר חדש
    תות
    01/12/2012

שלום,
    לפני חודשיים הכרתי בחור הגדול ממני ב9 שנים.
    ההכרות איתו הגיעה אחרי פרידה כואבת והתמודדות קשה וארוכה שעברתי במהלך שנתיים בהם היתי ללא בן זוג ובלי נסיונות לקשר חדש, מתוך אי יכולת להתמודד עם משהו חדש.

לפני כמה חודשים כשסוף סוף הרגשתי מוכנה לדבר טוב וחדש, פגשתי אותו.
    הכימיה בנינו, הדינמיקה, והתקשורת מאוד טובים. אני בהחלט רואה בו בתור בן אדם שיכול להיות לי לבן זוג וגבר לחייים. אנחנו מאוד דומים בדברים מסויימים, אך עם זאת גם מאוד שונים, בעיקר בנושאים הנוגעים לגיל.

אני בסיום התואר, הוא כבר עם קריריה, דירה חדשה שקנה לבד! וכו...
    פערי הגילאים (אני 27 והוא 36) ניכרים אך אנחנו מצליחים לגשר עליהם .

אנחנו יוצאים כבר חודשיים, עם הפסקות קטנות באמצע בעקבות -וידאוי שהיה לי בנושא הדת שלי. אינני יוהודיה והוא לקח את זה מאוד קשה בהתחלה..כך שאחרי הפגישה הראשונה שלנו שהיתה מדהימה!! עברנו תהליך שלם סביב קבלת הנושא ובכלל ההשלכות וההתמודדות עם הדבר. וגיור עשאני עתידה לעבור.

אחרי התהליך הזה , עניין שהיה כחודש... הוא הגיע עם תשובה, רוצה ללכת על זה!
    אחרי זה חזרנו לצאת..נפגשים כמה פעמים במהלך השבוע, לקפה,להליכה,לסרט...
    הפגישות טובות , ומוצלחות וטוב לנו מאוד ביחד. עם זאת, אני פונה אליכן כי נוצר מצב שבו שנינו מרגישים שאין לנו את ההתלהבות שכביכול אמורה להיות בתחילת קשר.
    אין ההחיזור וההתלהבות.. נוצר מצב שיש לנו הרגשה שאנחנו כבר שנים יחד, והכל מתנהל על מי מנוחות...מדברים פעם פעמיים ביום, שולחים הודעות..ונפגשים לפעמים... כך שגם בלי "ההתלהבות" יש משהו טוב שנוצר בנינו ! משהו לא רציף..אך טוב.

השאלה שלי היא, האם חוסר ההתלהבות הזו לכאורה, היא סימן למשהו לא תקין?
    או שמא אנחנו דורשים יותר מידי מקשר של חודש סך הכל אחרי כל התהליך הלא פשוט שעברנו מיד עם תחילת הקשר ושהעלה אותנו כמה רמות למעלה..ונדמה שבדרך שכחנו או השארנו התנהגויות ש"צריכות" להיות ??

אשמח לתשובה מכוונת... או לדעה, עצה... כי כן טוב לנו ואנחנו רוצים עוד ועוד..אך מצד שני תוהים למה אין התלהבות ו...פתיחות עד הסוף הן מצידי והן מצידו.
    אני יכולה להגיד על עצמי שאני חוששת להיפגע ולא נותנת מעצמי להיות שם עד הסוף וגם הוא... השאלה אם זה יגיע... עם הזמן...

תודה:) ושבת נפלאה~

לקביעת תור
    סגירה
    קשר חדש

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה..

תות
    02/12/2012

אשמח לתשובה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומץ להיפתח ולהיחשף

דורית כהן
    02/12/2012

תות היקרה, היטבת לתאר את ההיווצרות המיוחדת של הקשר הזה.
    שני גורמים תורמים לקושי שאתם חווים. האחד - היסטוריה של פרידה כואבת, שמרתיעה מהעמקה והתמסרות בפעם הבאה, על מנת להיזהר ולא להיפגע שנית. הגורם השני - עצירת המומנטום הטבעי של ההתאהבות הספונטאנית בגלל ההתלבטות שלו לגבי נושא היהדות.

אני חושבת שהעצירה שלו והבדיקה בינו לבין עצמו היתה חשובה והכרחית. הוא כבר לא ילד, וברור שהוא נכנס למערכת היחסים מתוך כוונה רצינית לבנות משפחה, ועל כן מאוד מובן שהוא היה צריך לחשוב על כך ברצינות.

מאוד יתכן שאצלך נוצרה חסימה ונעשית מאוד זהירה משתי הסיבות הללו, בעיקר כדי לשמור על עצמך לא להיפגע שוב, ואין מה לעשות - נוצרת כאן אינטראקציה, ולעובדה שאולי את אינך מספיק מתלהבת - יש השפעה גם עליו, ואף הוא נהייה קצת יותר מסוייג, וכאשר את רואה אותו לא לגמרי מתלהב - זה תורם לכך שאת לא יכולה להרשות לעצמך להיות לגמרי משוחררת ומתלהבת...וחוזר חלילה...מעגל קסמים בו כל אחד מכם משפיע על האחר.

מכיוון שעברו רק חודשיים בסך הכל, אני מציעה לך להתחיל לבנות ביניכם אווירה פתוחה יותר, חשופה יותר. זה תלוי בך. אם את תעשי את הצעדים האלו, תתחיל להיבנות ביניכם אינטימיות רגשית, "פתיחות עד הסוף" כמו שקראת לכך, ואני מקווה שבן זוגך ייענה לאתגר הזה וכי יש ביכולתו להיענות לעומק רגשי רב יותר, כפי שאת היית רוצה שיהיה ביניכם.

הביאי בחשבון שעדיין אינך מכירה אותו מספיק טוב. רק חודשיים עברו. אתגרי אותו בנושא הפתיחות ע"י דוגמה אישית, (חס וחלילה לא ע"י הטחת ביקורת, או תלונה מצידך כלפיו) ותראי מה הוא יעשה עם זה, האם הוא בנוי לכך, האם גם הוא ייחשף מולך.
    אינטימיות רגשית היא משהו שניתן לבנותו בהדרגה במערכת היחסים, אך ורק ע"י חשיפה מתמדת של הפנימיות שלך, ומתן אמון בו שהוא מסוגל להכיל זאת ולא חושש מכך, ומסוגל אף הוא לחשוף את פנימיותו בפנייך, עם הזמן.

אז יתכן שכרגע חסרה ההתלהבות והריגוש המתלווה לתקופת ההתאהבות, אבל אם תצליחו למנף את היחסים שלכם בהיבט של הפתיחות, זה יכול להעלות את רמת הריגוש וההתלהבות שחסרים עכשו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות ואיך להתגבר ??!!
    נתן
    01/12/2012

לפני 3 או 4 חודשים הסתיימה מערכת יחסים של שנתיים וחצי בצורה דיי מוזרה...
    וזה הסתיים מצידה...
    ובהתחלה חשבתי שזה לא הזיז לי אבל אחרי ניסיתי לצאת מזה ואפילו הלכתי להרצאות של פיקאפ...
    לא שזה לא עזר להפך אבל אני עדיין מתגעגע אלייה
    ולא נראה שתיהיה אפשרות של סגירת מעגל ופשוט קשה לי להכנס למערכות יחסים בגלל זה :(
    מה אני עושה במקום סגירת המעגל ואיך אני שוכח אותה?!?!?!
    אני לא יודע אם חשוב לציין אבל היא אמרה לי שהיא לא רוצה לשמור על קשר בכלל....
    וגם בזמן "עמוד ענן" כתבתי לה שאני דואג לה וכל זה אבל היא לא הגיבה בחזרה...

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות ואיך להתגבר ??!!

הוספת תגובה

• להיפך! לא חייבים להתגבר...

דורית כהן
    02/12/2012

נתן היקר, אני רוצה לשים סימן שאלה על ה"הכרח" לשכוח אותה.
    מי אמר שזה חייב לקרות? או שזה חיוני שזה יקרה?
    עובדה שהקושי הזה מלווה את כולנו כאשר יחסים קרובים נגמרים. קשה לנו להוציא את החבר/ה לשעבר מן הלב...
    מה שקורה הוא שהדמות שלה נכנסה עמוק לליבנו/ למוחנו...המון אסוציאציות מסוגים שונים מקושרות לדמותה (ריחות, מראות, מקומות, טעמים, מילים, ביטויים, מחוות...ועוד...) ועל כן אתה נזכר בה בהמון הזדמנויות, הזכרון שלה קופץ ראשון כי הוא כל כך מקושר לכל דבר.

לדעתי - אם לא תילחם בכך, אלא תקבל זאת בהבנה, זה פחות יטריד אותך.
    לדעתי זה פשוט מעיד על כך שהיית מאוד קשור אליה, שאהבת אותה, שהיית מושקע רגשית לעומק. כלומר יש לך את היכולת הזאת - ליצור קשר עמוק.

עם הזמן, בעיקר אם לא תילחם בכך ותראה בעיקר את ההיבטים החיוביים של התופעה הזאת (היכולת שלך ליצור קשר רגשי עמוק) - זה ייחלש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל מה אחר כך??

נתן
    03/12/2012

אני ניתקתי איתה את הקשר ולמורות כל זה אני עדיין מתגעגע ...
    ואין לי מושג איך היא מרגישה כלפי אז אם יגיע רגע ואני והיא נפגש
    אז יכולים לקרות 2 דברים או שהיא תרצה לחזור או שהיא תתעלם ממני...
    וגם עכשיו איך אני ממשיך הלאה כלומר מתחיל קשר חדש ???!
    כי איני מצליח ליצור משיכה או שפשוט בגלל שהייתי איתה במשך כל כך הרבה זמן אני לא יודע איך !!!
    אודה לך מאוד אם תעזרי לי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשאל אותך שאלה:

דורית כהן
    04/12/2012

נתן היקר,
    האם אני מבינה אותך נכון? האם אתה מתחרט על כך שניתקת איתה את הקשר? אם היא עכשו במקרה תיפגש איתך ויתברר לך שהיא עדיין אוהבת אותך ורוצה להיות בזוגיות איתך - האם אתה תרצה בכך?

כי אם התשובה לכך היא חיובית, אזי עליך לנסות ליצור איתה קשר שוב, למרות שהיא אסרה זאת עליך. לפעמים הזמן עושה את שלו והגעגועים משפיעים לטובה, וכמושאתה מתגעגע כל כך - מאוד יתכן שגם היא מתגעגעת. אני מניחה שהיא דרשה ממך לא ליצור עימה קשר כי היא מאוד נפגעה ממך וחשוב לה לשמור עכשו על עצמה לבל תיפגע שוב.

אם התשובה לשאלה ששאלתי אותך היא שלילית, וגם לאחר שעברו כמה חודשים אתה בעצם שלם עם ההחלטה לעזוב אותה - אזי עליך לקבל את התופעה הטבעית, כפי שהסברתי לך בתשובתי הקודמת, של הגעגועים, של הקושי לחשוב על נשים אחרות. זה חלק מן העיסקה הזאת שנקראת אהבה. ולפעמים זה לוקח שנה ואפילו שנתיים לפני שמצליחים להכניס מישהי חדשה ללב.

עליך להמתין בסבלנות, עד שתגיע מישהי שתיגע לך בלב פנימה. אין טעם לעשות חשבון של זמן. אין טעם להילחם בכך. לדעתי, אם תיפגוש מישהי באמת טובה, שתתלהב ממנה חיצונית ופנימית - זה פשוט יקרה באופן טבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה