מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עזרהשלי14/11/2011
היי אני בת28
אני נשואה כבר 3 שנים +1 ועוד 1בדרך ואני פשוט לא יודעת מה לעשות אני נורא אוהבת את בעלי אך לאחרונה התחילו להיות לי מחשבות נורא נורא כבדות על מישהו ממקום עבודתי יש ביננו משיכה מטורפת ואני מרגישה שאנחנו פשוט מקיימים מערכת יחסים אפלטונית כמובן! אני מרגישה שנפגשנו בזמן הלא נכון והעיתוי הלא נכון אני מאמינה שאם לא הייתי נשואה זה היה ברור שהיינו ביחד.אני חושבת עליו בלילות אני חושבת עליו כשאני קמה בבוקר אני חולמת עליו הקטע הוא שאנחנו מרגישים אותו הדבר פשוט לא מדברים על זה. המזל הוא שאני לא רואה אותו כל יום ואני שוב מדגישה אני אוהבת את בעלי וכל אחת היתה רוצה מישהו כמוהו הוא מקסים אבא נפלא מצחיק עם מוסר עבודה מטורף והכי חשוב שאוהב אותי מאוד,בגלל ההריון לא בא לי כל כך לקיים איתו יחסים ואם כבר מקיימים אני אפילו לא נהנת רק כדי שהוא יסופק,לפעמים אני חושבת אולי זה בגלל הבחור בעבודה ולא בגלל ההריון (החוסר חשק) אני אובדת עצות ... אני רוצה שהמחשבות יעלמו בכדי לחזור לחיים הרגילים שלי
אני צריכה עזרה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/11/2011אנונימית יקרה,
ראשית, אני שמחה על שאת אוהבת, מוקירה ומעריכה את בעלך ומודעת לכך שזכית בשותף לחיים בעל מעלות לא מעטות, שותף נאמן ותומך, שותף הולם ליצירת משפחה יציבה ואוהבת. העובדה שהוא מאוד אוהב אותך, כפי שכתבת, כמו גם העובדה שלמרות שאת לא מעוניינת באינטימיות פיסית עימו לאחרונה ובכל זאת מאפשרת להגיע למצב שכזה רק על-מנת שהוא יסופק, מעידות על כך שגם את מהווה עבורו שותפה ראויה, תומכת ומפרגנת.
באשר לחוסר החשק המיני שלך...לרוב, ההיריון והשינויים ההורמונאליים הנלווים אליו אינם משפיעים על מידת התעניינותה של האישה במין יחד עם זאת, קורה גם כי בתקופת ההיריון האישה חשה סלידה מקיום יחסים וחוסר חשק מוחלט. למיטב הבנתי, את לא חשה סלידה מקיום יחסי מין ואף נמשכת לאחרונה לקולגה שלך ממקום העבודה. לאור זאת אני מניחה שחוסר המשיכה לבעלך לאחרונה נובע (בעיקרו) ממשיכתך לאיש ההוא...
כפי שציינת בפנייתך, מה שמשחק לטובתך היא העובדה שאתם לא נפגשים על בסיס יומיומי, משהו בבחינת רחוק מהעין רחוק מהלב. האם יש באפשרותך להמעיט במפגשים עימו עד לרמה בה לא תפגשו כלל, גם לא לצורכי עבודה? הריחוק ממנו יכול לעשות לך רק טוב...לכן, עם כל הקושי והרצון העז שלך לראותו נסי להתרחק. הרגשות אשר התפתחו ביניכם, למרות העיתוי ה"גרוע" שלהם מבחינת שניכם (שהרי אינכם יכולים לממש את אהבתכם ואת משיכתכם, את אשת איש אחר) הינם טבעיים בנסיבות מסוימות. כבר קרו מקרים בהם הקרבה הרבה, השעות הרבות והחברות המתפתחת במשך הזמן, התחברו יחדיו והתפתחו לאהבה גדולה. במקרה שלכם, כפי שציינת, זה קרה בעיתוי פחות מוצלח ולחלוטין לא מתאים מבחינתך, לכן חשוב שתנסי "ללכת" עם ה"ראש" ולא עם הלב, ושוב, למרות הקושי. זה הדבר היחידי אשר יכול להפחית מעוצמת התחושות כלפיו כך שעם הזמן הם ידעכו כליל. גם העובדה שתצאי לחופשת לידה בקרוב ותתרחקי ממנו תשחק לטובתך. אני מאמינה שלאחר הלידה המיקוד שלך יהיה במשפחתך וברך הנולד כך ש"מקומו" של הקולגה שלך ידחק לקצה בלי שתצטרכי לעשות מאמצים גדולים. והיה והוא יבקש לשמור על קשר כלשהו, הסבירי לו שזה לא מתאים לך ושאת מבקשת שהוא יכבד את רצונך לשמור על שלמות משפחתך.
מאחלת לך היריון מהנה ולידה קלה וכמובן, הרבה מזל-טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה- מענה לתשובתך
שלי14/11/2011היי מוניקה תודה על תשובתך
את צריכה להכיר את בעלי בשביל שתביני שזה ברור שאני ידבר עליו בצורה כזו כי הוא בן אדם מיוחד שכל אדם שפגש אותו התאהב...ואני לא מהללת סתם (אני נשבעת)
מבחינת הריחוק זו תהיה בעיה כי אנחנו מין חבר'ה כאלה במקום העבודה ואנו מבלים לא רק במסגרת העבודה וכולם מכירים את בעלי ואוהבים אותו מאוד לי יש מין חוק כזה לכול החברים שלי קודם תהיו חברים של בעלי אח"כ שלי! בלי שום קשר אליי הקולגה לעבודה שלי מאוד אוהב אותו עצם הבן אדם שהוא (בעלי) אני לא מאמינה שנכנסתי ללופ הזה, אני ינסה להמעיט בקשר ואולי פשוט לנטרל אותו ואני מקווה שעם הזמן גם המחשבות ינוטרלו והחלומות ...
תודה לך על הכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של תקיעות בקשריובל13/11/2011
שלום רב,
שמי יובל בן 25 במערכת זוגית במשך 3 שנים , החברה שלי אוהבת אותי גם אני אותה! לכאורה הכל וורוד אך העניין הוא שההרגשה שלי בקשר ,שקיים מצב בו אהבה חונקת כלומר חברה שלי מאוד עקשנית ורואה את העולם אך ורק בפרספקטיבה אישית שלה בלבד וטוענת שהיא יודעת ולא ניתן להתווכח או לדון איתה על שום דבר מאחר והיא צודקת תמיד !!!, חשוב לי לציין שבהמלך הקשר היה נסיון יזום שלי לפרידה מאחר והרגשתי שזה לא זה אך לאחר שיחות קשות ומורכבות איתה כאשר הבנתי שלמעשה מה שאני עושה זה בריחה ולא התמודדות החלטתי להשאר ולבנות את הקשר כי אהבה יש ! בזמן האחרון היא עושה פעולות שבעיניי ובעיני רבים לא נכונות, אך היא בדרך שלה ממשיכה לא מקשיבה ולהפך מצדיקה את עצמה בצורה הרמטית ברגעים שאני מחליט להיות אסרטיבי ולא להיכנע לדרך שלה אלא לבחור במה שאני חושב השיחות מגיעות למצב בו היא בוכה ומזכירה אירועים שקרו בעבר בהם אני לא הייתי בסדר בכלל וכך סוחטת אותי רגשית ( כך אני רואה את המצב) ומחדירה בי תחושות חרטה דבר שגורר אצלי התנהגות של סליחה וחזרה לדרך המלך בו היא שולטת כיום הקשר שלנו במצב בו היא מבקשת ממני להיות דבר ספציפי כמו לחזר אחריה ,לקנות דברים מסויימים ,להיות מחליט יוזם ,להתקשר אליה ככל הניתן, לספר לה כל מה שעברתי במהלך היום ולפרט כלומר היה לי יום סבבה לא מקובל על הדעת צריך להסביר מה הכוונה סבבה ? וכדומה : )
היא מוכנה להקדיש את עצמה עבורי וכך היא דורשת שאני יקדיש את עצמי עבורה האם זו מהות אהבה ? להקדיש בצורה טוטאלית אחד את השני ?
מה עלי לנהוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עם שתלטנות
דורית כהן14/11/2011יובל היקר, נראה לי שאכן הסתבכת עם חברה שיש לה נטייה חזקה לשלוט.
ואז - או שאתה מקבל בהכנעה את דרישותיה, ואז משתררת שלווה ואהבה ו"הכל וורוד" או שאתה נאמן לעצמך ומסתכן בשיחות קשות, ביקורתיות או בכי וסחיטה רגשית כפי שכתבת...
מכיוון שאתה אוהב אותה - עליך לחפש דרך להשמיע את קולך בתוך הזוגיות הזאת אחרת זה רק ייעשה גרוע יותר.
אתם צעירים - פחות מקובל להגיע לייעוץ זוגי בגיל זה, אבל אם הקשר רציני - אני במקומך הייתי שוקלת לעשות זאת כי נראה לי שהיא לא ממש נוטה לוותר על דעותיה איך הדברים צריכים להתנהל, ואולי היא תקשיב לאיש מקצוע יותר מאשר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ובעליאלה13/11/2011
שלום, אנו נשואים כ4 שנים +2. לפני כמה חוד' עברנו לגור בשכירות רחוק מחמותי ומאמי ואני מרגישה שקורסת... הקניות עלי, הכביסה עליי, המקלחות וההתארגנות בבוקר, הפיזור לגנים, ההשכבה והמשחקים עם הילדים וכו'. בעלי אכן עוזר אך אני מרגישה שלי זה לא כל כך עוזר ולא מספיק..גם אני עובדת וממשיכה לעבוד גם בבית....הוא אומר בתגובה שאני מציקה, עושה טרור ולא נותנת מנוחה. לא כזאת הייתי רוצה להיות בעיניו אך התלונות לא מתקבלות . גם ממשפחתו אני נפגעת ולא מצליחה להבליג, - וזה גורם לעוד ויכוחים נוספים .... בקיצור אנו יותר מתווכחים מאשר עושה דבר אחר, בקיצור מה חלוקת התפקידים המקובלת, איך מצליחים לעשות את הכל - גם לעבוד, גם לנהל את הבית, גם היות עם הילדים? ואיך להתייחס למשפחה של בעל? אני רוצה להיות מעורבת וקרובה וכל פעם נפגעת מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוקוס על היחסים במקום על המשימות
דורית כהן14/11/2011אלה היקרה, אתם נתקלים בקושי מאוד אופייני לזוגות, כאשר הילדים קטנים,שני בני הזוג עובדים ויש המון מטלות. ואז קורה שאחד מבני הזוג "מגדיל ראש" - בדרך כלל האישה.
היא רואה את כל המשימות בבית ועם הילדים וזה מלחיץ אותה והיא רוצה לעמוד בהן,
ככל שהאישה מגדילה ראש - כך לצערנו הבעל מקטין ראש, ונעשה "העוזר" במקום השותף!!! במקרה הטוב הוא עושה טובה ועוזר כאשר מבקשים ממנו. במקרה הגרוע צריך לבקש ממנו המון פעמים עד שנמאס לאישה והבקשה משתנה לדרישה, המלווה בתלונות ובקיטורים ובכעסים עליו, ולא פלא שהוא מרגיש שזה הופך להיות "טרור" כפי שכתבת לנו.
מה עושים?
כרגע הפוקוס שלך הוא על תקתוק המשימות. זה גובר על איכות היחסים והזוגיות. דווקא העובדה שכתבת לנו כאן ושאת מוטרדת מן האווירה שמתפתחת - מעידה שהיחסים איתו כן חשובים לך. אז הרעיון הוא לשים את הזוגיות לפני הכל!
למצוא דרכים להגיע איתו לשותפות במקום שאת תהיי המנהלת שלו.
למשל, להזמין אותו לשיחה מתוכננת ולהציף את המצב הזה ולשאול אותו מה הוא חושב, להעלות רעיונות איך את נמנעת מלעשות טרור - ומול זה הוא מגדיל ראש ולוקח על עצמו תחומים מסויימים עם כל האחריות. כל אחד מכם חייב לעשות שינוי. את צריכה לשחרר והוא צריך לקחת על עצמו.
אם זה לא עובד, שווה להגיע לייעוץ זוגי קצר מועד על מנת שלא תיגררו למאבק מתמשך שגם פוגע עם הזמן במיניות ובאהבה. כי אחת התוצאות הידועות של התחושות עליהן כתבת היא שלא בא לך להתקרב אליו פיזית, כי את מלאה כעסים ואכזבות ממנו, ואז הוא מתחיל לכעוס עלייך - על כך שאין מספיק סקס וקירבה, ועוד יותר נמנע לעזור לך, כי הוא מרגיש מרירות ואכזבה כלפייך...
לגבי חלוקת התפקידים המקובלת - כיום מקובל לחלוק, להיות שותפים. יחד עם זאת, אם יש מישהו מבני הזוג שעובד קשה יותר,יותר שעות, השני אמור לקחת על עצמו יותר מטלות בבית. ובתוך הטווח הזה - כל זוג צריך למצוא את האיזון המתאים לו, וזה גם הסדר שאמור להתרענן מידי פעם ולהשתנות. מנסים סידור חדש, מפיקים לקחים אחרי זמן מה, ושוב משנים. וחוזר חלילה...
אבל חשוב ביותר לעשות זאת יחד, בשיתוף, בשיחות מתוכננות ולא כהמשך לפיצוץ או ריב. אם יש ריב - חשוב לחכות ולהתקרר ורק אז לקיים שיחה ליצירת כללים חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה חוזרת בתחילת קשררפי13/11/2011
שלום.
אני בן 28 ואני יוצא כרגע עם מישהי בת 27 אנחנו יוצאים ביחד חודשיים והכל (היה) טוב ויפה, אבל מתחיל לקרות לי משהו שחוזר על עצמו בכל קשר שהייתי בו:
תמיד אחרי חודש בערך מתחילות הבנות שאיתן אני יוצא להתרחק ממני במכה, ז"א חודש הכל נפלא, הכל זורם כמו שצריך ואז בבום הם מתנתקות- או שהם נפרדות מבלי לספק תשובה הגיונית, או שהן לא נפרדות ממני אלא פשוט מפסיקות ליזום שיחות, הודעות וכמובן פגישות ושאני אומר בום זה מתכוון לזה שהנה אתמול דיברנו שלוש פעמים לדוגמה בטלפון ולמחרת ובהמשך שאר הימים פשוט פתאום שקט.
אני לא חושב שתשובה כמו אולי אתה מריץ את הקשר במהירות ואז אתה מכניס אותה ללחץ זה התשובה פה, כי למדתי מטעויות העבר ובאמת פעם הייתי עושה כך אבל עכשיו אני הכי רגוע ומתחשב והכי נותן ספייס.
אני כרגע נמצא במצב איתה שבו אנחנו הולכים כנראה לקראת פרידה, כל מה שאני רוצה זה לדעת מה קורה איתי, איזה דברים אני עושה לא נכון ואולי הבעיה לא בי ופשוט אני לא מבין בנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפש דרך לקבל פידבק על עצמך
דורית כהן14/11/2011רפי היקר, ראשית זה יפה שאתה בוחן את עצמך ושם לב לדפוסים שחוזרים על עצמם, יש להניח שאכן יש משהו שאתה עושה מבלי לדעת ולהבין למה זה גורם.
יחד עם זאת, מבלי לפגוש אותך ולחקור יחד הרבה דקויות ופרטים קטנים מתוך המפגשים - אינני יכולה לתת ללך כיוון או הסבר למה שקורה.
על כן, יש בפניך מספר אפשרויות:
להמשיך בדייטים עד שתמצא מישהי שתידלק עליך וזה יהיה הדדי
להגיע לייעוץ אצל מומחה - (רצוי מומחית) דייטינג,שתיתן לך פידבק ישיר וענייני
להגיע לייעוץ זוגי כדי לחקור את יכולתך בתקשורת בין אישית ובבניית יחסים קרובים ואינטימיים.
לפנות אל אחת מן הבנות איתן יצאת ולבקש ממנה פידבק . זה דורש המון אומץ, כמובן.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית תשובה כלליתדנה11/11/2011
יש מישהו שהתחלתי לצאת איתו. יצאנו כבר מס' פעמים. לא לוחץ לסקס בכלל, נפגשים בחוץ בד"כ.. שכבנו כשאני יזמתי את זה.. כיף לנו מאוד ביחד.
עכשיו הקטע הבעייתי.... איך מגדירים את הקשר הזה? איך אפשר להפוך אותו לרציני? זה פשוט קורה? צריך לדבר על זה? אני לא רוצה סתם להלחיץ אותו.. נחמד לי איתו גם סתם ככה אבל זה תמיד נחמד לדעת איפה אני עומדת.. ועדיף עכשיו מאשר עוד כמה פגישות, כשאתחיל להיקשר אליו לא?
יש איזשהם "סימנים" שאוכל לשים לב אליהם? אנחנו מדברים כל יום אבל ממש קצת וגם בשעות יחסית מאוחרות-שנינו עסוקים ממש ואני לא עם הטלפון עד לפחות 8 בערב.
כל פעם שאני מציעה להיפגש אנחנו נפגשים בלי תירוצים מצידו..
הכל נראה "מבטיח" כביכול אבל עדיין אני מרגישה שזה מוקדם מדיי לדבר על קשר רציני כי אני לא בטוחה ב100% מה קורה ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזמינה עוד משתתפים להביע דעה
דורית כהן13/11/2011דנה יקרה, חסרים לי קצת פרטים,כמו בני כמה אתם, האם ידוע לך אם היו לו חברות קודמות? יחסים מתמשכים? מתי לאחרונה הוא סיים קשר קודם? כי יש למצב הזה כמה פרשנויות - למשל
יתכן שהוא בדיוק סיים מערכת יחסים מתמשכת והחליט שאינו רוצה להיכנס לעוד מחוייבות אלא ליהנות.
יתכן שהוא חושש בכלל ממחוייבות.
יתכן שהוא חושש מדחייה ולכן לא יוזם אלא הולך על בטוח - רק נענה לפניות שלך.
ויתכן שהוא עדיין לא ממש נדלק, ולמרות שלך ממש נעים איתו - הוא עוד מהסס. לא תמיד מה שאת מרגישה - שכיף לכם יחד - זה מה שגם הוא מרגיש.
בכל מקרה, אני מזמינה משתתפים אחרים להביע את דעתם בנוגע לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות שהתממשומאוכזבת10/11/2011
אני נשואה 17 שנים ואם ל4 ילדים במהלך חיי הנישואין היו לי חשדות בבעלי שעל אחת מהן הוא התוודה כבר בתחילת הדרך (לאחר שנתיים של נישואין) באף אחת מהמקרים בהן חשדתי בו לא הפעלתי שום דרך להוכיח את חשדותיי. היום בשיחה מאוד אישית ופתוחה בנינו הוא התוודה בפניי על עוד מס' פעמים שהיו לו אני לא יודעת איך לבלוע את הפצצה שנפלה עליי ואובדת עצות לגבי התגובה שלי ואופן ההתנהלות העתידית שלי אני חייבת לציין שאני עדיין אוהבת אותו ולכן הנושא כואב עד לשד עצמותיי (כמובן שהוא הביע חרטה עזה והבטחה שזה לא יקרה שוב אך האמון שלי בו נקרע לגזרים ולא נראה לי שאוכל להשיבו לקודמו)
צריכה עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות שהתממשו - תגובה
עדי בדיחי10/11/2011שלום מאוכזבת,
אין ספק שהפגיעה גדולה מאוד. העובדה כי בעלך שוחח באופן כן אולי מנחמת במעט- חשוב לו להיות גלוי איתך, רצה בין היתר להתנקות ולהתחיל אולי, כך אני מקוה, "דף אמון" חדש ביניכם.
קשה לתאר מה עובר עלייך ואני בטוחה שאת עוד זקוקה לזמן כדי לחשוב מה את עושה. חשוב מאוד לתת ולאפשר לעצמך את הזמן הזה. חשוב לתת לכל הרגשות לצוף ולעלות- רגשות של פחד, כעס, אהבה, שנאה, רגשות מעורבים, חוסר וודאות... כל אלו לגיטימיים במצבים כאלו וחשוב שתתני להם ביטוי. זה יכול להיות מול חברה טובה, שיתוף של קרובים אחרים או בטיפול אישי. חשוב שתתני לעצמך את היכולת הזאת להבין מה קרה, מה את מרגישה, ולא להיחפז למסקנות או למעשים שעוד פרק זמן- יתכן ותתחרטי עליהם (כמו למשל פירוק הקשר- זה צעד שיש לחשוב עליו לאחר עיכול הבשורות).
אותו כדאי יהיה ליידע שאת זקוקה לזמן הזה ואת לא יודעת לאן פנייך (באופן רגשי) מועדות. ככל שיבין שאת לא מובנת מאליה עבורו ושאת צריכה לעבור תהליך עיכול ויצירת אמון מחדש- יתכן ויציע או יהיה מוכן להתגייס גם לטיפול זוגי משותף ולברר- מה היו המניעים לפעול באופן בו פעל שפגע בך, מה אפשר לעשות ברמה האישית כדי לסייע לו לדבר-להביע, לפני ההתנהגות, ומה אפשר לעשות ברמה הזוגית כדי לחזק את הקשר (כמובן אם תסכימי לתת הזדמנות אמיתית).
אני מקוה שתתחזקי עם הזמן ותהיי קשובה לרגשותייך. חשוב שתתני לעצמך זמן כי מגיע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
מאוכזבת10/11/2011תודה רבה על התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר חמור בזוגיות - התעלמותערן09/11/2011
שלום,
אנו זוג נשוי 15 שנה + 2. הקשר ידע עליות ומורדות אבל בשנה האחרונה התכיפות עלתה.
לפני שבוע פרצה מריבה בנושא קטן יחסית (לטעמי) על רקע העובדה שאשתי הניחה לרעתי משהו שחשבה שעשיתי. אמרתי לה בכעס שמעכשיו, היות שהיא תמיד מניחה דברים לרעתי, בלי לברר, מה שגורם לה לכעס מיותר עליי אז זו בעיה שלה ושתשלוט בעצמה. מאותו רגע - שבוע - אשתי בדום שתיקה, התעלמות טוטאלית והימנעות מכל מבט לכיווני כאילו אני אויר לרבות לפני הילדים. בד"כ אני זה שהייתי מפייס לאחר מריבות אבל החלטתי שהפעם לא עוד (למרות הכאב שבדבר). לפני שאני מחליט לנקוט מעשה קיצוני הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין. מה גורם לאדם להגיב בצורה כל כך קיצונית בעיני? למותר לציין שאני די פגוע מהתנהגות זו למרות שברור לי שהיא נמצאת במצוקה משלה.
אגב הצעתי לה בעבר ללכת לטיפול זוגי והיא מסרבת בכל תוקף, בטענה שאני גרמתי לבעיות ולכן שאני אפתור אותן. אודה לעצות מועילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר חמור בזוגיות - התעלמות - תגובה
מוניקה הרשקוביץ09/11/2011ערן יקר,
בתחושה שלי, אשתך זקוקה לתחושת השליטה, הן על חייה והן על חיי הזוגיות שלכם. לכן, היא מניחה שהיא יודעת ושהיא צודקת, היא קובעת עובדות בשטח ולא בודקת אם הן נכונות או מדויקות, כי מה הטעם, אם היא קבעה אז זה בטוח נכון...כך יוצא שלא מעט פעמים היא הניחה דברים לרעתך, כפי שכתבת, ומאחר והיא בטוחה בצדקתה לא עולה על דעתה, אפילו, שהיא צריכה לבדוק מולך מה למעשה היה/קרה/אירע. מאותה סיבה היא לעולם אינה מנסה לפייס אותך לאחר מריבה, היא יודעת שהיא שולטת בך ובמצב ושלב כזה או אחר אתה כבר תבוא אליה ותנסה לפייס אותה. כך לאורך השנים שלכם יחד נוצרו כמה דפוסי פעולה ולכל אחד מכם כאילו יש את ה"תפקיד" שלו אותו הוא מבצע בנאמנות. יחד עם זאת, לך נמאס, מבחינתך הגיעו מים עד נפש, אתה לא מוכן יותר לספוג את האשמותיה ובמקביל גם לא מוכן יותר להיות ה"מפייס המשפחתי". מאחר ואתה כאילו לא ממלא את תפקידך חוסר התקשורת ביניכם נמשך ונמשך...
בראייה שלי, על-מנת לגשר על הפערים ביניכם, ראשית, יש להגיע למצב בו התקשורת ביניכם זורמת, פתוחה וכנה תמיד ובכל סיטואציה. אין הנחת והסקת מסקנות ללא בדיקה מעמיקה עם בן/בת הזוג ובוודאי שאין הטחת האשמות ונתק, כפי שיש כעת. כדי להגיע למצב של תקשורת זורמת יש מקום לשקול סיוע של איש מקצוע. מאחר וציינת שאשתך אינה מוכנה ללכת לטיפול זוגי אולי היא תסכים להיעזר באיש מקצועי לצורך תהליך אישי שלה בלבד, תהליך שהוא כולו עבורה אולם תובנותיו ישליכו, כמובן, גם על הזוגיות שלכם. תהליך בו היא תלמד להתמודד נכון עם הצורך שלה בשליטה, עם הסקת מסקנות חפוזה, עם הטחת האשמות ועם זה שהיא, לכאורה, מעדיפה ל"התבשל במיץ של עצמה" במקום לשוחח עמך וליישר את ההדורים ביניכם. במילים אחרות, בשפה שלה, סיוע מקצועי יוכל לעזור לה להתמודד נכון עם ה"בעיות" שאתה גורם ולעזור "לך" לפתור אותן מאחר ואיש מקצוע יוכל לתת לה כלים נכונים ומתאימים במקום ה"כלים" שהיא עושה בהם שימוש היום.
לחילופין, או במקביל, גם אתה יכול להיעזר באיש מקצוע על-מנת לעבור תהליך שיהיה ממוקד כולו בך, תהליך שיהיה כולו עבורך, אולם, תובנותיו ישליכו על ההתנהלות הזוגית שלכם. איש מקצוע יוכל להאיר בפנס על עצמותיך, חוזקותיך ויכולותיך המיוחדות רק לך אשר בעזרתן תוכל להתמודד נכון ובאופן אפקטיבי עם אשתך ועם סיטואציות עתידיות, דומות או שונות, לאלה שחוויתם במהלך שנות נישואיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן-
בני10/11/2011איש אחד מאוד חכם אמר > תמיד וויתרתי...ואף פעם לא הפסדתי!!!
הרווחת 15 שנים של זוגיות טובה גם אם יש בה דברים שאתם צריכים לתקן עדיין "הרווחת" זוגיות שפויה שלא נותנת לשיקולי אגו וכבוד ועוד דברים שכולנו לוקים בו פחות או יותר להרוס לך את החיים,
אם אתה באמת רוצה לשנות משהו בהתנהגות שלה אז תהיה גבר ותתפייס שוב, ובתנאי שתקבל על עצמך מעתה ואילך לשנות את הגישה שלכם במהלך ריב,
כעת זה רק יגרום לקרע גדול יותר שלא יוביל לשינוי מצדה, באחריות, אף אחד לא משתנה פתאום, או בגלל סנקציות ואיומים, כתבת נכון שהיא במצוקה משלה, זה בדיוק העניין, היא נוקטת בדפוס התנהגות שוב ושוב כי אין לה משהו אחר, היא לא יודעת אים להתנהג בצורה אחרת, אתה... כן יודע! תשמח שאתה שומר על הזוגיות שלכם בעקבות המידה הטובה הזו, אני מניח שהיא שומרת על הזוגיות מכיוונים אחרים ששם אתה פחות מוצלח ממנה...
תכלס- אתם חייבים לגשת לאיש מקצוע ביחד וללמוד איך לנהל "דיון" (לא וויכוח ולא
ריב...) מבלי לקרוע את הקשר המיוחד שיש לכם, ועל הדרך להוות מודל טוב ובריא לילדים שלכם,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שמפריעה ליזיו09/11/2011
שלום רב
יש לי בעיה.
אני יוצא עם חברתי כבר שנה הכל נהדר ויש המון אהבה בינינו
אני מעוניין ללכת לשלב הבא ולהציע נישואין
אך יש דבר שמפריע לי ואני לא מצליח להתגבר עליו והוא מספר הקשרים
והגברים איתם קיימה יחסי מין בעבר,למרות שניתן למנותם על כף יד אחת.
מפעם לפעם הדבר עובר לי בראש , איך הייתם מציעים לי להתמודד עם הדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה שמפריעה לי - תגובה
מוניקה הרשקוביץ09/11/2011זיו יקר,
אני מניחה שגם לך היו קשרים זוגיים אחרים לפני שפגשת את בחירת ליבך, כך שאתה בוודאי מבין שכל מה שהיה לפני שהכרתם שייך לעבר ולכן הייתי מציעה לך, פשוט, להשאירו בעבר, שם מקומו. מזה כשנה אתם יחד, אוהבים והכל נהדר, כפי שציינת, וזה מה שחשוב. היא מוצאת חן בעיניך, נראית לך כשותפה ראויה ונכונה לחלוק עימה את חייך אז...לך על זה. אל תאפשר לעבר, שלא שייך ל"יחד" שלכם ולהווה המשותף שיש לכם להפריע לך או להעיב על חייכם.
אני מאמינה שככל שזמן היחד שלכם יהיה משמעותי וארוך יותר העבר הזוגי של בת-זוגתך "ישקול" פחות ויראה חשוב פחות עד אשר הוא ייעלם מחייכם לחלוטין בדומה לדמות או חפץ ממנו מתרחקים וכאשר מביטים אחורה הוא נראה קטן יותר ויותר עד אשר לא ניתן להבחין בו יותר כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן הזוג של בתימעין09/11/2011
את ההודעה הראשונה כתבתי ב - 2/11/2011
ומאז יש התפתחויות.
כנראה שבתי לא הסכימה לתנאים שהוא הציב לה (כזכור הטיל ספק בנאמנותה וקנא בגברים שהייתה איתם בקשר אינטימי בעבר) והוא החליט לסיים את הקשר. "כנראה" מאחר ולא פרטה לי מה בדיוק היה, אבל אמרה לי שחברה שלה שהיא עובדת סוציאלית במקצועה, לאחר ששמעה ממנה מה דפוס היחסים ביניהם הזהירה אותה שמדובר במאפיין של גבר אלים. ידוע לי מבתי שלא היה בכוונתה להמשיך את הקשר אלא אם כן יטפל בבעיה.
אז זה המצב כעת.
בתי עם לב שבור. בוכה מגעגועים. מאחר והכל זולת קנאתו, היה אידאלי. יודעת שזה מה שהיה צריך לקרות, וכי אם הוא לא היה מסיים את הקשר מיוזמתו, היא הייתה עושה זאת אם לא היה מסכים לטפל בעצמו. התחילה טיפול פסיכולוגי לפני כחודש ימים בשל הקשיים באותה זוגיות. וכעת ממשיכה. גם כדי להתמודד עם בעיית הפרידה וגם כדי ללמוד לגבי עצמה כדי לא לחזור על טעויות כאלה בעתיד. זו הפרידה שלה מחבר שני במהלך השנתיים האחרונות. גם הזוגיות הראשונה הסבה לה סבל והיא זו שיזמה את הפרידה. היא מודעת לכך שהיא סובלת מחרדת נטישה וכי הנואשות שלה לזוגיות גורמת להתמסר רגשית לקשר לפני שהיא מכירה מספיק את הצד השני.
כותבת, כדי לדווח וכדי לקבל את התיחסותכם לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן הזוג של בתי - תגובה
מוניקה הרשקוביץ09/11/2011אדווה יקרה,
ראשית, תודה שבחרת לחזור ולעדכן אותנו כאן בפורום.
אומרים שמלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים...בן-הזוג של בתך בחר ליזום פרידה. פרידה שהיא ממילא התכוונה ליזום בעצמה מאחר והיא הבינה שזוגיות זו איננה הזוגיות הנכונה עבורה ועם בן-זוג ה"סובל" מקנאה כה עזה יהיה לה קשה עד בלתי-אפשרי להיות מאושרת, בוודאי שלא לאורך זמן.
עליה לזכור, תמיד, שבראש וראשונה יש לה ותמיד יהיה לה את עצמה ועליה לדאוג ולשמור על עצמה מאחר ואף אחד לא יעשה זאת עבורה, בוודאי לא כמו שהיא תעשה זאת. היא צריכה לדאוג לעשות את הדברים הנכונים עבורה, הדברים אשר יגרמו לה להיות מאושרת, והרי כולנו מחפשים אחר האושר, בכל תחום בחיינו וביניהם, התחום האישי משפחתי המכיל גם את הזוגיות. כך שרגע לפני שהיא מתמסרת ו"צוללת" אל תוך קשר לגביו היא לא שלמה, עליה לעצור ולחשוב על עצמה והאם הקשר הזה עשוי לקדם אותה אל אושרה או להרחיקה ממנו.
מאחר וציינת כי היא מטופלת על-ידי פסיכולוג/ית אני מאמינה כי היא תקבל את הכלים אשר יסייעו בידה להתנהל אחרת בפעם הבאה בה היא תפגוש בחור ויתפתח קשר זוגי, כמו גם לדאוג לעצמה ולא להתמסר לפני שהיא משוכנעת כי בן-הזוג ראוי לכך שהיא תתמסר לו ולקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהכנרת08/11/2011
היי אני זקוקה לתמיכה....(לא לציטוט בשום מקום)
אני בת 25 הכרתי בחור לפני חודש וחצי בגילי. היה נעים וכיף יחד, הוא הראה התלהבות, התקשר, יזם וכולי. אני רגילה למערכות יחסים רציניות וארוכות ואילו לו לא הייתה חברה רצינית אף פעם.
אי חייבת להודות שמתחילת הקשר לא הייתי כל כך מרוצה מתדירות המפגשים נראה שהספיק לו להפגש פעמיים בשבוע הוא עסוק בהרבה דברים חברים משפחה לימודים וגם אני כמובן אבל עדיין זקוקה ליותר מפגשים ויותר טלפונים במהלך היום.
לא דיברתי איתו על כך... אגרתי עד שזה התפוצץ אתמול כשאמרתי לו מה אני מרגישה הוא בתשובה אמר שלא מוכן למערכת יחסים רצינית הוא לא בשל, טוב לו איתי אבל שזה ישאר ככה. אני מאוד מופנמת באופי שלי ולא נוטה בכלל להפתח מהר וגם אתמול אמרתי לו שאני רוצה משהו רציני ומבחינתי זה נגמר בלי להראות לו שזה מפריע לי כל כך.
עכשיו אני מרגישה תחושת פספוס כי אני כן מעוניינת בו ואני מרגישה שזה נקטע באמצע ואולי אם היינו זורמים על מי מנוחות זה כן היה מבשיל לקשר אם היינו מתאהבים . אני מבולבלת מאוד כי אני לא מבינה מדוע הוא השקיע וקרא לפגישות שלנו דייטים ועשה את כל הדברים שנהוג לעשות כששיוצאים אם בא לו קשר סתמי? בנוסף הגענו לשלב אינטימי לפני שבוע דבר שלי קשה ולוקח זמן , בקיצור אני מתלבטת אם ליצור קשר ולנסות שוב או שזה אבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך בקשר צמוד יותר ישאר- זו את
עדי בדיחי08/11/2011שלום כנרת,
תודה ששיתפת מכל הלב.
ניכר כי יש פערים ביניכם, גם ברמת הצרכים, וגם ברמת ההגדרות- איזה קשר אני מחפש/ת. בעוד את רגילה למערכות יחסים רציניות ומוכנה אליהן- הוא דווקא לא כ"כ שם על פי דבריו. גם אם כבר יצאתם והיו דייטים- הוא הסתפק בתדירות מסוימת שלך דווקא לא הספיקה - בולט כי את זקוקה לתשומת לב מירבית ולהרגשה כי הקשר שלכם במקום טוב למעלה. בעוד הוא רואה את הקשר אולי כעוד תחום מיני תחומים רבים ולא מוכן להביא אותו לרמה עליונה ממה שהוא.
לגבי מה שהעלת, יתכן והוא כן רצה לבדוק מה קורה, אכן לקחת את הקשר לאן שילך ובהמשך לבחון את הרגשות, ומה שקרה שהוא נבהל מעוצמת המחויבות שדרשת. יתכן ודווקא מהתחלה הוא לא היה בעינין של לקחת את הקשר הזה למקום רציני יותר- ואכן קרא לפגישות דייטים- אבל יש מילים והגדרות ויש מעשים בפועל ומה שאת חשה.
אז מה עושים? לפי מה שהוא אמר- הוא לא בשל לקשר, ואני חושבת שיש לכבד את האמירה הזאת. ז"א לא לנסות לחזר. את כן יכולה להתנצל על כך שלא אמרת את זה קודם, או להתנצל על הפזיזות, העוצמות וכו'- אבל לדעתי לא לנסות לחזר אחריו אלא פשוט להשאיר אוירה טובה ולהגיד לו שיתכן וטעית באופן שבו נאמרו הדברים. כך או כך גם אם היית מנסה את המשך הקשר- עדיין הצורך שלך היה נשאר. הצורך בלהעביר הילוך בקשר, הצורך בלחזור למסגרת מחייבת כפי שאת רגילה, למחויבות ולביטחון. לא בטוח שהוא היה מדביק את הקצב שלך וסביר להניח שזה שוב היה מגיע לפיצוץ או לבהלה שלו.
אני סבורה שאת זקוקה למשהו מחזיק יותר, למישהו שמראש תוכלי לברר מולו את הכוונות שלו ומראש תוכלי לספר מה שלך- ולא לחכות עם דברים שמציקים לך, הרי הם גדלים בסופו של דבר ומביאים למה שקרה פה. לכן היי נאמנה לצרכים שלך, ויהיה כדאי להיות פתוחה כבר מהתחלה בקשר הבא, שאני בטוחה שיהיה לך בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמוןשלום07/11/2011
שלום רב,
ישלי בעיה עם אשתי היא תפסה אותי כבר כמה פעמים משקר לה לא מדובר בשקרים ממש רציניים אבל היא מצרפת את כל השקרים וטוענת שאני שקרן חרוני ואפילו יש מצב שאני בוגד בה ( מה שלא קרה ולא יקרה) כי לדבריה היא כבר לא מכירה אותי היא מעונינת שאלך לטיפול האמת שהשקרים באים בעיקר בגלל שהיא טיפוס מאוד דומיננטי ולוחץ למשל כשאני בבית והיא בעבודה אז היא משאירה לי מטלות שלא אשתעמם אז אני משקר לה שאני לא בבית וכדומה האם הבעיה היא רק בי ובאמת אני צריך טיפול או שיש לשנינו בעיות והטיפול צריך להיות ביחד אם בכלל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמון - תגובה
מוניקה הרשקוביץ07/11/2011שלום יקר,
אתחיל בך. ישנן דרכים אחרות להתמודד עם מטלות שלא רוצים לבצע או עם סיטואציות לא נעימות מלבד לשקר. שקר כמוצא אינו פתרון לדבר, להיפך, שקרים עשויים רק להרע ולסבך את המצב וכפי שקורה אצלכם לפגוע באמון. פגיעה באמון עלולה לפגוע באופן משמעותי בזוגיות, גם לטווח הארוך. במקום לשקר אפשר למשל, להתמודד באומץ ולומר את האמת, נניח "אני בבית, אשתדל כמיטב יכולתי" וכד'. ביתכם יהיה נעים יותר גם לך אם המטלות תבוצענה, הבית יהיה נקי ומסודר וכו'. תחזוקת הבית הינה משימה משותפת ואני לא חושבת שיש רע בכך שאם אשתך בעבודה ולך יש זמן תוכל לקדם את הנושא ולהפחית ממספר המטלות שיש לבצע בבית. יחד עם זאת, עם אתה חש שאשתך הינה טיפוס דומיננטי ולוחץ, (ובתחושה שלי אולי מעט שתלטן...) יש מקום לומר לה שתרפה מעט וכי אתה חש שלא בנוח עם הלחץ שהיא מפעילה עליך בעת שהיא בעבודה. זאת ועוד, מאחר ובאופן כללי אתה חש שהיא דומיננטית יותר, כדאי ורצוי לטפל בכך מהשורש. לכן לשאלתך יש מקום לפנות לאיש מקצוע אשר יוכל לסייע לכל אחד מכם לחוד ולאחר מכן כזוג כך שתוכלו להשיב את האמון הביתה ולהיטיב להתמודד נכון ובאופן ישר וכן עם סיטואציות פחות נעימות או עם חילוקי-דעות כמו גם עם דומיננטיות יתר של אחד מבני-הזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוג שמעליב ומקלל בכל ויכוחרותי ק.07/11/2011
יש לי בעיה עם בן הזוג. כל פעם שיש לנו ויכוח או מריבה על נושא כלשהו הוא גולש די מהר להעלבות ולפסים אישיים. מטיח בי עלבונות, מייחס לי כוונות רעות ולפעמים אפילו מקלל אותי קללות כמו בת זונה. אני רוצה לציין שגם אני לא מושלמת אבל אני מאוד משתדלת ומקפידה בזמן ויכוח או מריבה שלא לגלוש להעלבות והטחות אישויות אלא לדבר לגופו של עניין בלבד. אחרי כל מריבה כזאת הוא מתנצל ואני מסבירה לו שזה לא בסדר לריב ככה והוא מסכים איתי ומבטיח שישנה זאת אבל בזמן אמת הוא שוב חוזר לדפוס שלו. אין מצב שהוא יסכים להגיע ליעוץ זוגי. לכן אני שואלת כאן ואשמח לקבל כל עצה או טיפ מה ניתן לעשות כדי שבזמן ויכוח לא יעלו העלבות וקללות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג שמעליב ומקלל בכל ויכוח - תגובה
מוניקה הרשקוביץ07/11/2011רותי יקרה,
נראה כאילו לבן-זוגך אין שליטה על ה"ילד הרע שנכנס בו" בעת שהוא נמצא בסערת רגשות. העובדה שלאחר וויכוח סוער המכיל קללות והטחת עלבונות אישיים הוא מתנצל מעידה על כך שהוא מודע לכך שהתנהלות שכזו אינה תקינה, אינה נכונה ואינה במקומה, יחד עם זאת הוא לא מצליח לעצור את ההתפרצות, העלבונות והקללות.
האם את חשה שהוא לא בשליטה גם בסיטואציות אחרות (נניח כאשר לא נוח לו מסיבה כלשהיא או כאשר הוא לא משיג את רצונו וכד'?) או שהוא "מאבד את זה" רק בעת שהוא נסער?
האם התפרצויות אלימות מילולית, בסגנון הזה, מתרחשות גם מול אנשים אחרים (משפחה, חברים עבודה) או רק מולך?
על-מנת להשיג שליטה על חייו ועל התנהלותו בכל סיטואציה הוא יכול להיעזר באיש מקצוע שלא במסגרת טיפול זוגי, האם לכך הא עשוי להסכים?
אני מאמינה שאיש מקצוע יוכל לסייע רבות בכמה מישורים. ראשית ל"געת" בשורש הבעיה, כלומר, להבין מה גורם לו להתלקח כך, שנית, להאיר בפנס אל עצמותיו ועל יכולותיו לשלוט ברגשותיו ושלישית להדריך אותו כך שבן-זוגך יוכל להשתמש ביכולותיו על-מנת לנטרל את ההתנהלות הלו נעימה הזו. במילים אחרות, כאשר הדברים יהיו "על השולחן" יהיה קל יותר להתמודד נכון עם המצב ולמצוא פתרון, כלומר להתעמת נכון עם התחושות אשר מביאות אותו לאבד שליטה כך שהוא יצליח לנהל דיון/וויכוח/שיח לא נעים באופן תרבותי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים משותפים - פרק ב'אסנת06/11/2011
שלום רב.
אנו זוג בני כ 45 המעוניינים לעבור למגורים משותפים כפרק ב'.
אני חתומה על הסכם ממון.
בן זוגי פרע חלק מכספי הפנסיה שלו בתוספת משכנתא לרכישת דירה.
עלות הדירה 1.5 מיליון ש"ח ועלות השכרתה כ-5.5 אלף ש"ח לחודש.
לי יש ילד אחד בצבא, לבן זוגי יש ילדה בצבא ועוד 2 ילדים אצל גרושתו (שבגינם הוא משלם דמי מזונות ומדור) שנמצאים אצלנו פעמיים בשבוע וסופ"ש לסרוגין.
הוצאות הבית ואחזקתו ישולמו במשותף ע"י שיננו.
שאלתי: האם אני צריכה להשתתף עם בן זוגי גם בעלויות המגורים?
אשמח לקבל תשובה ודעות מפורטות.
תודה, כנרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתתפי פורום יקרים - מוזמנים להגיב
מוניקה הרשקוביץ07/11/2011כנרת יקרה,
בראייה שלי להבנה ולהסכמה הדדית הנובעות משותפות אמת יש משקל מכריע, לכן על פניו הייתי אומרת כי כל החלטה אשר תיקחו יחד מתוך שלמות הדדית ושלמות אישית יכולה להתאים. יחד עם זאת, לסוגיה שהעלאת כאן עשויים להיות רבדים נוספים ולכן, לדעתי, יש מקום להפנות את השאלה לעו"ד גם בגלל העובדה שאת חתומה על הסכם ממון, ואני לא יודעת אם יש לכך השלכות על הזוגיות הנוכחית שלך ו/או עלייך וגם כי, אני מניחה, לעו"ד בתחום תהיינה תשובות נכונות, מדויקות ומנומקות יותר לתת לך ובנוסף, אם תעלנה שאלות נוספות תוכלי לקבל תשובות מוסמכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרות של עשירים- במרכאות.עינת06/11/2011
אז ככה...
יש מס' גברים שיצאתי איתם. מה לעשות.. לבחון את השטח עד שאמצא מישהו שמתאים לי. הדרך הכי לגיטימית להכיר..
הבעיה היא- שאני בחרתי עם מי להיות בקשר רציני. ואני לא יודעת איך עכשיו לנתק קשר בצורה יפה עם כל השאר.. הם כולם מעוניינים במשהו איתי ורוצים משהו רציני ותכלס אין לי שום דבר רע נגדם.. בכולם אני מעוניינת בדרך זו או אחרת אבל בו-יותר.
אני לא יודעת איך אני אסביר להם עכשיו שמצאתי מישהו ושכולם נהדרים אבל זה בהצלחה בחיפושים.. חח
אני מרגישה כמו באיזו תכנית ריאלטי.. מה הדרך הכי טובה לעשות את זה? או שפשוט להתנתק מכולם עד שהם יבינו את הרמז.. באמת שהם ממש בחורים נהדרים אבל בסופו של דבר יוצאים כדי למצוא קשר (אני לפחות)... אם יצליח איתו או לא אני לא יודעת. מה שכן אני יודעת זה שאני רוצה מאוד לנסות. (אני באמצע שנות ה20 לחיי).
תודה ואני מתנצלת אם השאלה הזו מקוממת מישהו. זו לא הכוונה וזו באמת סוג של בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת-
בני07/11/2011מה שלא תעשי תחטפי על הראש, השאלה מה יותר חשוב לך? להיות "בסדר" עם כולם ולאבד את זהותך האישית? או למצוא אהבה אמיתית וללכת איתה עד הסוף?
ברגע שתקבלי החלטה ותהיי שלמה עם עצמך, הכל יסתדר לטובה!
פתאום ההוא יבין והשני יברח, השלישי ישכח, והרביעי ישמח...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרות של עשירים- במרכאות. - תגובה
מוניקה הרשקוביץ07/11/2011עינת יקרה,
ראשית,
מאחר ובסוף דברייך הזכרת את ה"דרך" שלך לבחור את האחד שלך, והתייחסת לכך כ"סוג של בעיה", אתייחס לכך גם אני.
למיטב הבנתי לא פגעת באיש מהם ויותר מזה, העובדה שכל אחד ואחד מהם מעוניין להמשיך את הקשר איתך ולנסות לפתח משהו רציני, מעידה על כך שכאשר היית איתם, עם כל אחד ואחד מהם, היית "שם" כל כולך. לא משנה אם היה זה על-מנת לבדוק אם מי מהם עשוי להתאים לך או מסיבה אחרת, העיקר הוא שהיה להם טוב איתך ועדיין טוב להם איתך. היית יכולה לבחור לא להמשיך בקשר עם מי מהם או עם כולם גם אם היית פוגשת בהם בזה אחר זה ולא במקביל.
לשאלתך, כיצד מתנתקים...באופן הכי כן, מכובד ומכבד שתוכלי לעשות זאת. קבעי פגישה עם כל אחד מהם בנפרד ואמרי להם את האמת, שפגשת מישהו שנראה לך מתאים ונכון עבורך כשותף לחיים והיית רוצה לנסות "ללכת" על זה על-מנת לבדוק האם הוא באמת האחד עבורך. אמרי להם גם שנהנית בחברתם וכי הם בחורים נהדרים, כפי שכתבת, אולם, את חשה שזה לא זה ולא היית רוצה להשלות אף אחד, לא אותם ולא אותך.
מאחלת לך הצלחה בשיחות הפרידה וכמובן המון הצלחה עם הבחור שמצא חן בעינייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשוןהילה05/11/2011
שלום לכולם.
רציתי לשמוע חוות דעת של אנשים אחרים, כיוון שכל מי שסביבי אומר לי את אותו דבר ואני לא כ"כ בטוחה שאני עושה את הדבר הנכון.
בעלי ואני יוצאים כבר 8 שנים ולפני כחודשיים התחתנו. לפני כשלושה חודשים עברתי איזשהו הליך רפואי להסרת רקמה מצוואר הרחם. למזלי הרב הרקמה שהוסרה לא מונעת ממני להכנס להריון. תמיד רציתי ילדים ואני כבר בת 28 אז חשבתי שלא נחכה ונתחיל לנסות ממש אחרי החתונה, גם בגלל הגיל וגם בגלל הנושא הרפואי. בעלי אמר שהוא מעוניין להמתין כדי שנוכל לנסוע לירח דבש ארוך בקיץ ורק אח"כ ננסה. אני חוששת מאוד שהדבר ייקח לנו זמן רב בגלל כל הנושא הרפואי ומנסה להסביר לו את תחושותיי, מה גם שאפשר לטוס גם בזמן הריון. אני יודעת שזה תרוץ ושהוא פשוט חושש מילד למרות שהוא רוצה. מצד שני לא רוצה ללחוץ עליו יותר מדי. כל מי שבסביבה הקרובה שלי מופתע שאנחנו בכלל לא מנסים ונורא לוחצים עליי. אומרים לי להפסיק להשתמש בגלולות בלי ידעתו (נראה לי מוגזם...). והאמת היא שממש ממש לא בא לי שוב טיול טרמילאים בחו"ל (שזה מה שהוא רוצה). איך אני משכנעת אותו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזמינה גם אחרים להתייחס
דורית כהן06/11/2011הילה היקרה, אני חייבת להתייחס לביטוי שבו סיימת: "איך אני משכנעת אותו". זו אולי האג'נדה שלך - לשכנע אותו, אבל אינני יכולה להצטרף אליה. העובדה שהוא מעדיף לחכות ומסמן את הקיץ הבא בתור התחלת המאמצים - מעידה שהוא די בשל אבל לא מספיק. לדעתי אם תנסי להפעיל לחץ או מניפולציות - ייגרם נזק לזוגיות שלכם. זו החלטה כל כך חשובה וקריטית בחיי זוג שמאוד חשוב להחליט אותה יחד.
במקומך - הייתי מבהירה לו איך את מרגישה ועד כמה את כבר רוצה להיכנס להריון - למען הסר ספק - ואומרת לו שיעדכן אותך כאשר מתאים גם לו. הייתי מוסיפה גם שהעובדה שאינך יושבת לו על הווריד אינה מעידה שאינך כמהה לכך או ששינית את דעתך אלא שאת מתחשבת בו ולא רוצה להפעיל לחץ.
זו דעתי והצעתי.
אינני יכולה לשכוח זוג מסויים שהגיע אלי לייעוץ ושם הגבר אמר: את ההחלטות הכי חשובות בחיים שלי - להתחתן, לקנות דירה ולעשות ילדים - לא אני קיבלתי! תארי לך לחיות בתחושה כזאת. המילים שלו נחרתו אצלי מאוד עמוק. גם הכעס שלו על אישתו היה "עמוק", וזה חיסל את האהבה שם.
יחד עם זה - אני מזמינה את שאר משתתפי הפורום ואת מנהלותיו להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה-
בני07/11/2011אני מצטרף לדבריה של דורית ואכן כך אם את לא עוסקת במכירות אז אל תשכנעי את בן זוגך לעשות איתך ילד! תכשירי את הקרקע באלף ואחד דרכים עד שיתרצה וישתוקק בדיוק כמוך, דרך אגב זה גם בריא לילד...
לא כתבת מה ממליצים לך כולם, אבל אם חיכתם 8 שנים ועברו רק 3 חודשים מהחתונה אז מה הלחץ? בעלך רוצה לצאת איתך לירח דבש יש משהו יותר יפה מזה?
ובכל זאת אל תבטלי את דעתך מפניו ואם את לא מסוגלת לצאת לטיול בחו"ל כרגע אז אל תצאי, תדברו ותשתפו אחד את השני ברצונות ובצרכים העכשווים שלכם, ומה שלא מתאים לא עושים, נקודה.
אני מאמין גדול בתקשורת "פרימטיבית" בלי טריקים ובלי שטיקים, להניח הכל על השולחן בנועם ובמתיקות בלי דראמות ופיתולים מיותרים,
בסופו של דבר שניכם אמורים לצאת מרוצים פחות או יותר תלכו לקראת, תתאמצו, תעלו רעיונות יצריתיים כמו לשנות את מסלול הטיול פחות זמן, יותר קרוב לבית וכו', תראי לו עד כמה חשוב לך להרות כבר בתקופה הקרובה, תכניסי אותו לתוך זה בחכמה, וכפי שייעצה לך דורית בלי לחץ ובלי שכנועים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)