פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי
    דניאלה
    21/01/2010

שלום רב

אני רוצה לשאול שאלה לגבי חבר שלי.

חבר שלי, בחור בן 28 נמצא כרגע "במלחמה" עם עצמו.

כל חייו הוא היה אדם שפוחד ממחוייבות ובורח ברגע שהוא נשאב לתוך המחוייבות.

אם זה בעבודה, מערכות יחסים, משפחה, חברים וכו'...

הוא מבין שלברוח זה לא הפתרון, הוא יודע שהפחד שלו הוא פחד שהוא לא רוצה.

לאחרונה הוא הגיע להבנות שזו לא הדרך והחליט לשנות את חייו.

אני יודעת שהוא עובר תהליך מאוד מאוד לא קל ושנורא קשה לו.

לדוגמא- הוא החליט שבכל בוקר הוא מתעורר מוקדם לעבודה (יש לו אפשרות להגיע מאוחר)

אז הוא קם בכוח למרות שמרגיש שזה לא הוא, הוא לא אותו אדם שיתעורר ממש מוקדם ויצא לעבודה.

כנ"ל לגבי כל מה שנמצא סביבו, הוא מאלץ את עצמו לפעול האחריות, למרות שלא מרגיש שזה טבעי.

איך אני יכולה לעזור לו ואיך הוא יכול לעזור לעצמו?

איך הופכים תהליך כזה לפחות קשה?

הוא טוען שהוא מרגיש שהוא לא יודע מי הוא, מה האופי שלו, במה הוא נלחם ולמה הפחד הזה קיים. ואלו שאלות ותהיות שמאוד מבלבלות אותו בימים האחרונים.

אני הצעתי לו ללכת לטיפול, אבל נדמה לי שהוא עדיין לא שלם עם עם המשפט "אני אלך לפסיכולוג"

אז אני לא רוצה ללחוץ עליו.. אולי זה יבוא לבד.

אבל כרגע- מה ניתן לעשות?

כיצד אני עוזרת לו להרגיש יותר טוב בתהליך הזה ואיך הוא יכול להקל על עצמו?

אני מאוד מאוד אשמח לתגובה

תודה רבה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תורת השלבים

בני - ילד טוב
    21/01/2010

כל הקצנה לא טובה, שייעשה תוכנית עבודה מדורגת ויעלה בכל פעם שלב, עד שיגיע לאיזון,
    האמת שהוא בדרך הנכונה וכל הכבוד לך על הדאגה והעזרה,
    ב ה צ ל ח ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתאמן בשינוי אישיותי

דורית כהן
    28/01/2010

דניאלה היקרה, ראשית תודה על מכתבך המעניין, מה שאת מתארת הוא מיוחד וזאת הזדמנות להרחיב קצת על נושא של תהליכים ושינויים.
    כמעט כולנו מסגלים לעצמנו דרכים משלנו להיות בעולם, ולהתמודד עם קשיים. חלק מן הדרכים הללו נרכש בילדות המוקדמת, חלק ע"י חיקוי המודלים המבוגרים שלצידנו, וחלק מתוך קבלת החלטות (לפעמים שגויות למדי) המבוססת על ראייה מוגבלת של המציאות כפי שהיא נתפסת בעיני ילד או מתבגר. ועם הסגנון הזה אנחנו מסתובבים ומתמודדים בעיתות משבר דווקא...כלומר כאשר אני נלחצת ממצב מסויים, היכולת שלי לראות את המציאות כפי שהיא נחלשת, כי רגשותי גוברים על ההגיון ומעוותים את התפיסה, ויש נסיגה (רגרסיה) להתנהגויות "עתיקות" שנרכשו מוקדם יותר.
    חברך הגיע לאחרונה (אולי בהשפעתך?) להבנות שהסגנון הלא אחראי ולא מחוייב לחיים - אינו משרת אותו טוב והוא עכשו בעצם מתאמן על בניית סגנון אחר, "יש מאין". הוא צריך להמציא את עצמו מחדש.
    ראשית - זה קשה...יהיו בדרך נפילות והישאבות לסגנון הישן, שהוא הרבה יותר נוח וקל, כמובן.
    אני מציעה לראות זאת כמו אימון גופני - גם כאן ההתחלה יותר קשה, וזה מוזר בתחושות הגוף והשרירים כואבים ומתחשק להפסיק ולנוח ולא לקום לאימון...אבל ככל שמתאמנים יותר - הגוף מתרגל ולאט לאט הדפוס החדש מחלחל פנימה והופך להיות מזוהה עם עצמך.
    זה יכול לקחת כמה שנים!
    מה שאת יכולה לעשות יחד איתו - אם זה עוזר לו, זה להתבונן יחד איתו איך הוא מרגיש. לפרק את התחושות ואת המחשבות - יהיו גם תגובות נעימות ויהיו תגובות של מוזרות והירתעות. הכל לגיטימי! הכל טבעי...אולי את יכולה להציע לו קואוצ'ינג במקום טיפול פסיכולוגי, אולי זה יתאים לו יותר, אבל גם אם לא פשוט יש לקבל שיהיו עליות וירידות בתהליך וכי זה ממושך. גם יתכן ויהיו משברים בהם הוא ירצה לחזור אחורנית. הקשיבי לו ולבקשות שלו. לפעמים זה יהיה יותר נכון לתת לו להישאב אחורנית ולקוות שייצא משם בעצמו, בקצב שלו, למען עצמו ולא בשבילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה הוגן
    נטע
    21/01/2010

שלום לכם!
    בעלי מאוד אוהב את החופש שלו כלשונו, יש לנו שלושה ילדים בגילאים שונים ומיותר לציין שעומס החיים הוא כבד מאוד מאחר ולי יש עסק עצמאי ומאוד תובעני. בכל שנה מזדמנת לו נסיעה עם חבר לכמה ימים, אני לא אוהבת את הרעיון, כי חסרונו מקשה עלי את היומיום שממילא עמוס וקשה, אבל קשה לי למנוע ממנו את זה ואם ההבנה הזו לא מגיעה ממנו, אני חסרת אונים, זה מילא, הוא הולך כל יום שישי לשחק כדורגל בשעות הכי קשות, של ההכנות לשבת וכד', גם זה מילא, וכאן נכנס חוסר ההגינות, בשעות הערב כאשר הכל נרגע אני אוהבת לשחק במשחק מחשב מסוים ברשת חברתית, בעיני בעלי זה ממש לא מוצא חן בטענה שאני צריכה בשעות אלה לשבת עם הילדים המתבגרים שלי, להיות איתם ולשוחח איתם, (הם אוהבים לראות טלנובלות, סדרות, ריאליטי וכד' - אני מיותרת להם בשעות הללו, מה עוד, שאני נמצאת איתם בצהרים כאשר הם חוזרים מבית הספר.).
    לא מצליחה להבהיר לו עד כמה זה לא הוגן לשלול ממני את החופש שלי, אחרי יום עבודה כל כך מתיש וקשה...
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה הוגן

הוספת תגובה

• פשרות בזוגיות - עד כמה ?

בני - ילד טוב
    21/01/2010

יעל יקרה,
    דומה שהפערים ביניכם גדולים בתפישת החיים והזוגיות, באמונה, במנטליות. יש ביניכם המון חילוקי דעות כמעט על כל דבר. אילו רק היו פה ושם חילוקי דעות ולא "שני קצוות" כהגדרתך, ניתן היה לגשר ולמצוא פשרות ופתרונות. אבל השאלה מהו הגבול ואם ניתן לגשר על הפערים. את ידידותית מאוד וחופשיה ואילו הוא קנאי ורכושני באופן קיצוני. את זקוקה ליחסי ידידות נוספים ולא יכולה להסתפק באיש אחד בלבד בחייך. ואילו יחסייך עם בני המין השני מאיימים עליו, הוא מנסה לכפות עצמו וממש לשנות אותך ולנכס אותך לעצמו בלבד. זה לא יעבוד לטווח ארוך. תמיד תחששי לנהוג בטבעיות ולא יהיה לך החופש להיות מי שאת, יגבר הגעגוע לחופש שלך, צורך לצאת מהכבלים וצורך לחזור לטבעי שלך. נסי לשוחח איתו באופן גלוי ולהעמיד את השוני והשאלות בברור ותראי לאן זה מוביל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלמה עם עצמך

דורית כהן
    24/01/2010

נטע יקרה,
    אני חושבת על פי תיאורך שמשהו קצת תקוע ביחסיכם: בעלך יודע ומצליח לקחת לעצמו את החופש שהוא זקוק לו, על פי התנאים המתאימים לו, ואת מיישרת עם זה קו ומאפשרת לו - יש להניח ללא תלונות מצידך (ואם אני צודקת ש\זה ללאתלונות צמצידך - אז כל הכבוד לך!)
    מצד שני את מרגישה לא נוח מולו לקחת לעצמך את הרגעים שעושים לך טוב וגורמים לך להרגיש קצת חופש ונינוחות. הוא שיפוטי כלפייך ואת סופגת את השיפוטיות שלו ונותנת לה לחלחל פנימה ולקלקל לך.
    אני מסכימה שזה היה הרבה יותר כיף אילו הוא היה מפרגן לך על הבחירה שלך במקום להיות שיפוטי. אבל: אם את מרגישה שלמה עם מה שאת רוצה לעשות (כמו שהסברת - הילדים עסוקים בצפיה בתכניות האהובות עליהם, ואת כן יושבת איתם בשעות אחרות בכל מקרה) - אפשרי לעצמך להיות "בעלת הבית" של עצמך, כלומר - בחרת בחירה מסויימת - עימדי מאחוריה! את לא צריכה להסביר את עצמך ולהתנצל מולו אם את שלמה עם עצמך.
    לא יזיק לכם לעשות איזה מהפך בתקשורת בעזרת קצת ייעוץ זוגי קצר מועד שיפתח כמה ערוצים שתקועים ביניכם, שהתקבעו להם ואינם בריאים. זה לא דחוף אבל שווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אגיד לך מה עושים....

אורית
    25/01/2010

אני מאוד מבינה אותך ואת צודקת בהחלט שבעלך צריך לקחת חלק בעזרה בבית ולתת לך
    גם את החופש המגיע לך.
    יחד עם זאת, שום דבר בזוגיות לא תפתרי דרך האשמות, כעס ובקורת,
    לכן, קחי אותו לבית קפה רומנטי או סתם טיול לאורך חוף הים ותדברי מלב אל לב-
    קודם כל תפרטי לו את הדברים שבו את מעריכה ואוהבת אצלו(אולי שכחת כבר או שאת רואה אותם אולי כמובנים מאליהם, אבל כדאי לך לרענן כל פרט בזכרונך,מניסיון זה עוזר מאוד ...)
    אחרי כן תסבירי לו כמה חשוב שיהיה ביניכם גם שיתוף פעולה ועד כמה זה יגרום לך להעריך אותו יותר....
    בקיצור, הבסיס להתפתחות טובה של היחסים ביניכם הוא פתיחות בשיחות,כנות,הכרת תודה וגיבוש
    אסטרטגיות חדשות להמשך ההתנהלות ביניכם כשותפים בבית בכלל וכזוג בפרט...
    בהצלחה רבה! אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר בזוגיות
    נעממי
    20/01/2010

היי
    בעלי ואני כבר 10 שנים יחד מתוכן 5 שנות נישואין עם שני ילידים קטנים ומקסימיםץ
    בחצי שנה עבנו משבר מאד רציני במערכת היחסים שלנו שערער לנו את הרצון לחיים משותפים ואפילו הגענו לרבנות (ביוזמתו). חשוב לציין שהתקשורת בניינו אף פעם לא היתה טובה ועם הזמן זה רק גרם למריבות רבות ולריחוק גדול.
    ניסינו ללכת ליועצת נישואין והפסקנו כי לטענת בעלי אין אפקט בשיחות כאלו כי עד שמגיעים לעניין בנתיים רק עושקים לנו את הכיס ולא מגיעים לפואנטה.
    ברצוני לקבל חוות דעת והמלצה לגבי סדנאות לזוגיות, ניסיתי לחפש דרך האינטרנט, כמובן, אבל יש כ"כ הרבה והלכתי לאבוד , גם אין לי מי שימליץ לי .
    מחכה בקוצר רוח
    תודה

.

לקביעת תור
    סגירה
    משבר בזוגיות

הוספת תגובה

• צר לשמוע---

בני - ילד טוב
    21/01/2010

אולי תלכו ליועץ אחר כי ישנם הרבה מאוד יועצים וסגנונות שונים,
    אני יכול להמליץ לך על סדנה זוגית שאני ואשתי משתתפים בה למעלה מ17 שנה,,, ויש לנו המון כשלונות אבל גם המון המון הצלחות,
    כל יום זה התחלה של יום חדש וניתן עם רצון של שני הצדדים להגיע להישגים לשביעות רצונם של כולם, השאלה הגדולה היא האם אנשים לוקחים את הבן זוג כמובן מאליו ? או שהם משקיעים בלטפח ולהעצים את הקשר עוד ועוד,
    זוהי הנוסחה לשימור קשר לאורך שנים, לא כסף ולא ניצוצות שהיו בתחילה יעזרו בשעת משבר !
    בקיצר צאו לעבודה עם כל הכוחות ואם צריך אז מחליפים רופא/יועץ ולא מתייאשים,
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבני -ילד טוב...אני סקרנית לדעת

אריאל
    24/01/2010

אתה כזה חכם גדול שמייעץ לכולם בפורום על סמך מה אתה איש מקצוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריאל---תודה על המחמאה---

בני - ילד טוב
    24/01/2010

אכן לייעץ לאחרים זה הדבר שאני הכי אוהב לעשות, את מוזמנת לעשות זאת גם, זה לא מזיק וזה בחינם !
    גילוי נאות] אני מייעץ כבר כמה שנים בפורום אחר, ונכנסתי לכאן רק לאחרונה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרנית לדעת

נעמי
    25/01/2010

אפשר לקבל פרטים על הסדנא שאתה הולך כבר 17 שנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין.........

נעמי
    25/01/2010

לפי איך שאתה נשמע, אצלכם לא קיים המובן מאליו שברור שמגיעים אליו עם הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמי על סדר עדיפויות שמעת ?

בני - ילד טוב
    25/01/2010

כשמוצאים סוף סוף אהבה, אומרים אוקיי נעבור לשלב הבא, עבודה קריירה בית ילדים חברה וכו', כאילו הבן זוג זה משהו שחייב להיות איתנו וחייב לסבול את כל מה שעובר כי הרי הוא הבן זוג ! אפשר להעליב חופשי--- טוב הוא לא טמבל הוא משלנו---,
    זהו שלא !
    הבן זוג שבחרנו הוא החצי השני שלנו, חלק מהגוף ממש, ואם תרצו להעמיק יותר --- הרי שהוא מחזיק או היא מחזיקה חלק מנשמתנו,,, נו כעת היעלה על דעתכם לפגוע בעצמכם ???
    זה מה שבעצם קורה, בפועל כל תהליך הפרידה והגירושין הוא חתיכת סבל בל יתואר, אנשים נקרעים וחותכים בבשר החי, למה ? כפי שנאמר לעיל אנחנו פוגיעם בעצמנו, אז זה כואב , כואב מאוד !
    נכון, יש מי שסובל בתוך המסגרת, מסיבות שונות כמו ח"ו אלימות פיזית או מילולית, השפלות וכו', בדיוק בשביל כך המציאו את הגירושין, ועל אף הכאב שפרידה אנו מצילים את המשך הכאב, ובטווח הארוך יש אפשרות להתחיל מחדש,
    אז איך מגיעים לוויתורים נכונים ?
    איך שומרים על טריות לאחר שנות נישואים ?
    איך מכניסים פלפל ליחסים מבלי שישרוף???
    ואיך לעזעזל מלמדים את צד השני כיצד לאהוב ?

קצת רצון,+הכוונה נכונה, לראות בחיים משותפים פרוייקט שמצמיח אותי אותך אישית, דגש על ה-בייחד, כניסה לחיים חדשים ומעניינים עם הפתעות לכל אורך הדרך,,,

ולידעתך> כשיש אהבה וקבלת האחר , יש הכל בחיים, יש בריאות, יש עושר כן עושר, יש סיפוק, ואז ניתן גם לסייע בידי אחרים---
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ניתן להמליץ ספציפית

דורית כהן
    26/01/2010

נעמי היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. לגבי בקשתך להמלצה על סדנת זוגיות - איננו נוהגים להמליץ באופן ספציפי או לפרסם.
    עלייך לעשות את הבדיקה הזאת בעצמך.
    יחד עם זאת, קורה הרבה פעמים שהיועץ הזוגי (או האישי) הראשון אליו מגיעים - אינו מתאים לכם, וצריך לדעת לבחור. לא כל יועץ מתאים לכל הזוגות, יש המון גישות, יש עניין של כימייה בסיסית שצריכה לקרות בין היועץ לבין שני בני הזוג, יש גישות איטיות (כנראה זה הפריע לבעלך) ויש גישות מהירות ואינטנסיביות, יש גישות פאסיביות יותר ויש גישות מכוונות ומדריכות.
    אני יודעת שאחרי שפעם אחת זה לא הצליח - מאוד קשה לגייס מחדש את בן הזוג להסכים ללכת ליועץ נוסף.
    לכן חשבת לחפש בכיוון קצת אחר - סדנא לזוגיות, וגם כאן יש המון היצע, ולא כולם מקצועיים. כמו כן את מסתכנת שוב - זה עלול לא להצליח, או לא להיות אפקטיבי, כי במצב שאת מתארת נראה לי שאתם זקוקים יותר לעבודה ישירה איתכם כזוג, לא יחד עם זוגות נוספים.
    מצטערת שאני לא יכולה לעזור מעבר לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובת הנשים בעיקר
    אנונימי
    18/01/2010

אני יוצא עם מישהי כבר כחודש, סכ"ה בינתיים הכל בסדר, אבל יש בעיה שמפריעה לי.
    מאז שהתחלנו לצאת רק אני משלם בכל הדייטים, והיא אפילו מציעה, אני כל הזמן אוסף אותה ומחזיר אותה, ובהתחלה היא לא הייתה מתקשרת עד שאמרתי לה והיא כבר מתקשרת.
    נדמה לי שאין לה כל ניסיון עם גברים בעבר, וזה בעיקר נושא של חוסר הבנה( אני מקווה).
    אל תבינו לא נכון, אני לא קמצן, אבל זה זה בעיקר הכוונה, נחמד שמישהו מציע להתחלק ולהתחשב.
    איך אני אמור לדבר על הנושא מבלי לפגוע?

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לתגובת הנשים בעיקר

הוספת תגובה

• בוקר טוב

ענבר
    19/01/2010

שלום לך..
    אחד הכלים החשובים ביותר בזוגיות - ת ק ש ו ר ת !
    פשוט שב איתה בשיחה נעימה ולא בטון מאשים , ופשוט שתף אותה ברחשי ליבך.
    אני בטוחה שלאחר השיחה הלא מרמזת והישירה תרגיש הקלה .
    אם הבחורה בוגרת ורצינית היא לא תפגע.

אני מאחלת לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זו אהבה?
    יעל
    17/01/2010

שלום לכולן

האם מישהי יודעת לתת לי כלים למענה על השאלה: איך יודעים שהאדם בו בחרתי הוא הנכון עבורי?
    אני יודעת שזו שאלה פתוחה מאד ואשמח שתמנעו מתשובות כגון "פשוט יודעים"

כרקע כללי אני בת 29, הייתי נשואה בעבר לגבר איתו יצאתי 5 שנים (מגיל 19) והתגרשנו אחרי שנתיים כיון שהרגשתי שכל אחד מאיתנו מתפתח למקומות אחרים וכי הוא לא מאתגר אותי אינטלקטואלית

מאז יצאתי עם גבר אחד בו הייתי מאוהבת עד אין קץ, אך מסתבר שגם זה לא מספיק...לא ממש הסתדרנו ורבנו המון.
    עכשיו אני רוצה להתחיל מערכת יחסים חדשה אבל מרגישה מבולבלת,כבר לא יודעת מהי אהבה, אולי אהבה אינה הדבר הכי חשוב וחשובים יותר היציבות והדאגה ההדדית? אולי אהבה נבנית עם הזמן בניגוד להתאהבות?

מרגישה שאני הולכת לאיבוד ולא יודעת איפה למצוא את התשובות
    אני מאד רוצה זוגיות וילדים אך מרגישה שלא אהיה מסוגלת לגלות שטעיתי שוב בבחירה

אשמח לכל תשובה שהיא

לקביעת תור
    סגירה
    מה זו אהבה?

הוספת תגובה

• התאהבות מול אהבה

חושבת
    18/01/2010

התאהבות- פרפרים בבטן, דפיקות לב מואצות, אידאליזציה של האהוב . בקיצור, אגדה ארצית:)
    תחושת ההתאהבות נמשכת, אם אני לא טועה, בין תקופה של מספר חודשים לשנתיים וחצי.
    אהבה- אינטימיות, משיכה מינית ואינטלקטואלית, שיתוף, חברות טובה, אמון הדדי. האהבה לא מלווה בד"כ באותם הפרפרים שהיו נחלתה של ההתאהבות, אבל לאהבה יש בונוסים נוספים כמו שכתבתי והיא מתבססת על המציאות. לא כולם מצליחים לעבור מהשלב של ההתאהבות אל שלב האהבה ולכן חלק נפרדים ברגע שההתאהבות מסתיימת.
    אבל אם האהבה טובה, היא יכולה להחזיק מעמד שנים..
    מקווה שקצת עזרתי:)
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל
    18/01/2010

בהמשך לדברייך, האם כל אהבה חייבת להתחיל בהתאהבות?
    יכול להיות שמדלגים על השלב הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה:)

חושבת
    18/01/2010

כן. אני שמעתי על אנשים שדילגו על השלב של ההתאהבות, כלומר לא התאהבו בבן זוגם, והתחילו את הקשר ללא התאהבות, קשר שהתפתח לאהבה גדולה ובריאה.
    ויש גם כאלה שלא היו מאוהבים בהתחלה ועם הזמן התאהבו.. הכל יכול להיות.
    תראי, לפי דעתי את צריכה לבחון את התגובות הפנימיות שלך כשאת עם אותו אדם. האם יש לך רתיעה מסוימת או לא. אם כן, אולי עדיף לא להיכנס לשם. במידה ויש לך משיכה מסוימת אל אותו אדם, את יכולה להמשיך משם ולבדוק האם מתקיימות בו התכונות שאת מחפשת בגבר לחיים.
    תנסי לחשוב מה חשוב לך בזוגיות, איזה גבר יתן לך תחושה נעימה לצידו. מה הטיפוס פחות או יותר..
    ואין ברירה, גם תוך כדי חיפוש אנחנו מגבשות לעצמנו את מה שטוב לנו.
    חיפוש לעיתים דורש מאמץ. לא תמיד נמצא את מה שאנחנו מחפשות כל כך מהר, ולעיתים דווקא כן.
    אני חושבת שאם תדעי מה את מחפשת, את תשדרי את זה ותמצאי מהר יותר את האיש שלך.
    תנסי לא לדאוג:) אני מבינה אותך מאוד, עם זאת- יש אלוהים בשמיים, לפחות לטעמי, והכל יהיה בסדר:). למרות הקשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה ליעל

הילה
    18/01/2010

יעל יקרה, ניכר מדברייך כי את חוששת מאוד להפגע אך מייחלת לקשר אוהב ומרפא .
    חשוב שתבררי עם עצמך או בעזרת איש מקצוע ( חברות זה לא תמיד אובייקטיבי) מה התרחש בקשרים הקודמים מה היה טוב והיכן היו הכשלים . בזוגיות צריך שניים שעונים על הצרכים ההדדיים גם צרכי הריפוי וגם צורכי התקווה . הבחירה היא מתוך משיכה בלתי מודעת בדיוק אל המקום שממנו נצמח. אך הצמיחה היא לא רק נעימה , לעיתים יש צורך להתעקש , להאבק אך גם לדעת להקשיב לבן הזוג, לראות מה אני לומדת ממנו ומה הוא יכול ללמוד ממני . מובן שכל התהליך הזה לא מתרחש בשלב ההתאהבות אלא בשלבים יותר מאוחרים של צמיחה הדדית של בני הזוג. בשלב ההתאהבות חשוב להנות מהפרפרים בבטן , לדעת שזה עשוי לנבא זוגיות טובה בהמשך אך גם להיות מודעים לפחדים , להתחשב בהיסטוריה הזוגית לדבר ולהקשיב כל הזמן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה ללא תנאי !

בני - ילד טוב
    19/01/2010

אין לזה כללים ברורים כי לכל אחת יש את הצרכים שלה,
    אבל יש לך את הקול הפנימי שאם תלכי איתו בדעה צלולה ובנפש נקיה,,, תדעי להחליט נכון,
    זוהי בעצם הזכות שניתנה לכל אדם לבחור בין טוב לרע, כלומר החיים והמוות בידיים שלך,
    לכן אם בטחי בעצמך ולכי אחרי תחושותייך הטבעיים, אלא מה ? את רוצה חיזוק מהסביבה ---,
    זכרי שהכל תלוי בתחושות הבטן שלך, כמובן אם זה כולל את שיקלול הטוב והרע שבקשר הזה, תבחני בשבע עיניים כל אחד ותראי לאן זה מוביל, עשי לך מעין סדרי עדיפויות מה חשוב על מה בשבילך ואז יהיה לך יותר קל לבחור ולצמצם אפשרויות,
    ועוד דבר שחשוב שתדעי--- >אלוקים נטע בתוכנו את התשוקה והתאווה בתחילת הקשר כדי שנדע לאיזה גבהים והאהבה ניתן להגיע, ואז מתישהו זה נעלם כמו כל דבר טוב,,, ועלינו לעבוד קשה כדי לשחזר את הטוב הזה, וזה התורה כולה של שימור חיי הנישואין,
    ואני חוזר--->החכמה היא לשחזר ולתחזק את הקשר כפי שהיה מלכתחילה, וזה מה שמחכים ומעצים ומשמר את הקשר מבלי להרגיש שיעמום ו,,, התפתחות של צד אחד בעוד השני נסוג אחורה---
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכיר היטב את זה שמאוהבים בו

דורית כהן
    24/01/2010

נוסף למה שכתבו לך כבר, ברצוני להוסיף כמה הערות.
    התאהבות יש בה מצד אחד משהו מאוד כייפי וקסום וממכר, אך מצד שני היא לגמרי מסנוורת ומטעה. כושר השיפוט שלנו מתערער בגללה.
    לכן מאוד חשוב ללמוד להכיר היטב את האדם בו מתאהבים, את תכונותיו, מעלותיו, חולשותיו. לא רק מה הוא גורם לך להרגיש אלא מי הוא, בנפרד ממך, מה אנשים חושבים עליו, מה מטרותיו וערכיו בחיים, מה ההישגים שלו, איך הוא מתמודד עם לחצים, עם בעיות, מה טיב הקשרים שלו עם חברים, האם יש לכם תחומי עניין משותפים?
    את עלולהלמצוא עצמך מאוהבת במישהו שמאוד לא מתאים לך להקים איתו משפחה. ונכון שההתאהבות נעלמת לה תוך זמן מסויים (זה מאוד אינדיבידואלי ונתון להשפעה של גורמים חיצוניים כמו לחצים, הולדת התינוק הראשון ועוד), ואחריה במקרה הטוב מפתחים אהבה ארוכת טווח, ובמקרה הפחות טוב או שמשתררת אדישות, או תחושה של שותפים לדירה או לעסק, או שלפעמים גם ממש לא מסתדרים ויש איבה וכעסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלב לא רוצה לוותר
    הילה
    17/01/2010

שלום לכולם
    קוראים לי הילה אני בת 24 ואני בקשר עם גבר בן 30 מזה 3.5 שנים.
    בהתחלה הקשר היה מאוד אינטנסיבי 3 חודשים שכל יום התראנו רדפתי אחריו וזו הפעם הראשונה שחוויותי קשר יחסית ארוך עם גבר . ולכן הייתי מוכנה לעשות הכל כדי שנהיה ביחד, הוא מצידו שיחק איתי משחקים לא ענה לי לטלפונים, לא התייחס אלי כמעט, מה שגרם לי להיות אובססיבית עד שנטרפתי על דעתי והחלטתי לחתוך, הוא הבין מהר מאוד מה הוא הפסיד והפך הוא לאובססיבי מאוד- טלפונים והודעות כל דקה (וזו לא הגזמה) וכשעניתי הוא כבש אותי עם המיל?ים שלו, (איש עסקים ממולח) ומהשנייה הזו הגלגל החל להסתוב?ב לו ועד היום הוא לא עוצר.

שאנחנו יחד הכל זורם מצויין, ?כיף לנו, אנחנו צוחקים המון, והפכנו לחברים טובים מעבר לקשר ?הרומנטי אך מעולם הקשר לא היה י?ציב- לא יצאנו מהבית שלו, הוא אף פע?ם לא בא להורים שלי ( "אני מתבייש" ) הוא לא הפתיע אותי בכלום ( "אני לא טוב בזה" ) לא הזמין אותי להורים שלו, כמעט ולא התקשר...והרשימה עוד ארוכה. קשה לי לתאר פה 3.5 שנים אבל הייתי רוב הזמן מתוסכלת.

בגלל שהקשר לא היה יציב ולא מוגדר אני הרשתי לעצמי להכיר גברים אחרים והוא ידע על כך בדרכים שונות (לא באופן ישיר ממני) מה שגרם לו להיפגע וכמובן לא ל?סמוך עלי. התירוץ שלי היה שחיפש?תי את מה שחסר לי בו, בגברים אח?רים. התירוץ שלו לכך שאני לא הר?אשונה בסדר העדיפויות שלו הוא ז?ה שהוא לא יכול לתת את עצמו עד ?הסוף מהפחד להיפגע ממני שוב.

ב?שבוע האחרון אחרי פיצוץ נוסף ושיחה מאוד אמיתית וכנה משני הצדדים, החלטתי לתת עוד צ'אנס, שנשב ונחשוב ?ביחד מה הציפיות שלנו אחד מהשני?יה ומהקשר ,בתקווה שזה יהפוך לק?שר שיוביל לחתונה.
    אני אוהבת או?תו. יש לו לב ענק, הוא עוזר לכל מי? שמסביבו, יש לו המון חברים שאו?הבים ומעריכים אותו, שאנחנו ביח?ד הוא יודע לפנק ולא מפסיק להחמ?יא לי על המראה שלי, על הנחישות? שלי, חשוב לו להעצים אותי ושאני אצליח. נכון שזה דבר והיפוכו אבל משהו בלב לא רוצה לוותר עליו.
    אני זקוקה לעזרה חיצונית וייעוץ שאולי יתנו לי פרספקטיבה שונה.
    תודה רבה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    הלב לא רוצה לוותר

הוספת תגובה

• 3.5 שנים יחד ורוב הזמן מתוסכלת ????

יהודית ברגמן
    17/01/2010

הילה יקרה,
    מצד אחד אתם 3.5 שנים יחד, אבל בסתר. ורוב הזמן את מתוסכלת. הוא מצידו ממש ממש לא מגלה רצינות כלפיך ואין לי ספק שדבר לא ישתנה ביחסו כלפיך, כי אחרי 3.5 שנות קשר, הוא לא השקיע מעצמו בך, לא יצאתם מדירתו, לא ראה את הוריך ובטח ובטח תירוץ של איש עסקים מצליח שמסתיר אותך מתוך"ביישנות" לא תופש גם בעיני, אבל את מתעקשת למסד את הקשר ולהנשא לו. החיזורים העיקשים שלך אחריו ללא הדדיות, הדואליות בקשרים שהיו לך עם גברים נוספים במקביל בגלל חוסר סיפוק וללא ידיעתו - יש בזה סוג של בגידה, שיקריות וחוסר יושר שבאופן טבעי מובילים לחוסר אמון וביטחון שהם בסיס לקיום יחסים אמיתיים, מה עוד שדומה שאפילו לא קינא לך. ולמרות השיטחיות וחוסר הרצינות והעניין שלו בך באופן עמוק יותר לחיים משותפים, את כל כך מובנת מאליו עבורו ומשתוקקת באופן פתטי לדבוק בו ולקוות למסד את הקשר הלא הדדי וחסר התקווה הזה.
    רצוי שתבחני את היחסים שלך עם עצמך לפני השאלות שאת מציבה לגבי היחסים התלותיים שלך איתו. הוא מודע עד כמה את כמהה לחיזוקים וחיזורים ומקיים אותם איתך עם כל מיני תירוצים רק בחדרי חדרים כדי לרָצות אותך ולהשיג את מבוקשו. חוסר הביטחון שלך בעצמך קושר אותך אליו, לא בגלל אהבה אמיתית, אלא אולי בגלל תלותיות והרגשה שאת שווה ובעלת ערך בעיני עצמך, כי איש עסקים ממולח ונערץ אל ידי אחרים מתעניין בך. אני מציעה שתציצי עמוק פנימה לתוכך ותבחני קודם שם את כל אותן השאלות.
    אם את באמת מצפה לקשר רציני עם גבר, ההשקעה והרצון המשותף צריכים להיות הדדיים, עליו להתנהג איתך לאורך תקופה כמו זוג המכיר זה בזה, שלא מתבייש להיראות בפני ההורים, בפני חברים, לצאת לבלות ביחד.אל תצפי שהקשר הלא תקין ישתנה עם מִיסודוֹ. להיפך. מגיע לך מישהו שיאהב אותך. שיפנק אותך. שיהיה גאה בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל על הזמן..

חושבת
    17/01/2010

היי יקירה,
    לפי דעתי חבל לך על הזמן.. מצד אחד הוא נותן לך(חיזוקים ומחמאות) ומצד שני הוא חוסך ממך ונמנע(מלהתחייב באמת ,להיות קרוב יותר, להכיר את המשפחות..). לא פלא שאת מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. המצב הזה הוא אכן מאוד מבלבל, אבל חשוב שתנסי להזיז קצת את הערפל הצידה ולאפשר לדרך שלך ולרצונות שלך להיות יותר בהירים.
    אני מבינה ממך שאת רוצה בנאדם שיודע להתחייב, מכל הבחינות כולל הכל. זה לא המצב איתו, לא מאתמול. כלומר, עברו כבר 3 וחצי שנים מתחילתו של הקשר ביניכם ואת עדיין לא רואה שינוי במקומות בהם מתחייב שינוי מבחינתך.
    אני חושבת שכדאי לך לחזק בעצמך את הרצונות שלך, לערוך איתו עוד שיחה אחת, בארבע עיניים וברצינות להבהיר לו מה את מצפה ממנו ולמה את זקוקה. חשוב שתקציבי לעצמך זמן- חודש, חודש וחצי, שתקראי לו "חלון ההזדמנויות". לאחריו, את עוזבת. חשוב שהוא לא ייקח אותך כמובן מאליו ונראה שזה מה שהוא עושה כרגע. לא משנה מה מוביל אותו לכך, מה העניינין האישיים שלו וכו'. משום שהזמן שלך עובר, ומנסיון, הזמן ממשיך לעבור ולעבור ואדם שנוח לו , לרוב לא יעשה שינוי אמיתי.
    אני בעצמי עכשיו יוצאת מקשר ארוך אפילו יותר משלך. כי אני יודעת שדברים לא היו משתנים סתם. וניסיתי. חשוב שגם הצד השני ירצה ויעשה צעדים ומאמץ.
    אל תזלזלי בזמן שלך ובחיים שלך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא משחק בך. שומר לו בובת משחק

איינשטיין
    18/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם עוד תגובה

דניאל
    12/03/2010

הילה חמודה

תיארת פחות או יותר את הקשר שהיה לי ותודה לאל הסתיים לפני שנה וחודשיים
    "תזרקי אותו" באמא שלך את כל כך תתחרטי על שלא עשית זאת בזמן - אני יודעת שקשה לעזוב ושיהיה ברור גם כשתעזבי או שהקשר יסתיים איכשהוא זה יכאב לכמה חודשים טובים אבל זה כל כך לטובתך
    הוא מנצל אותך הוא נשמע פרזיט לא קטן הוא נשמע לי קמצן -והכי אהבתי את המשפט שלך "הוא עוזר לכל מי? שמסביבו, יש לו המון חברים שאו?הבים ומעריכים אותו," זה כל כך ברור ושקוף שכלפי חוץ הוא האביר על הסוסון הלבן אבל איתך הוא יכול להתנהג רגיל ואת מכירה אותו ממש טוב והוא יודע מה להגיד ואיך לעשות את הדבר הקטן שישאיר אותך לצידו וגם כשאת הולכת הוא יודע פתאום לשגע אותך ולסמס לך ולהתקשר ולשלוח מיילים ולבוא לבית ולהיראות הכי סמרטוט בשביל שתחזרי אליו - אבל זה לא יעזור כי את חמודה מבטיחה לך תחזרי אליו כמו גדולה והוא ימשיך להשתין עליך בקשת. אני יודעת שהתגובה שלי באה באיחור ויכול להיות שאת כבר לא איתו בתקווה - אבל אני מקווה שככה את מציצה פה מפעם לפעם וכן תקראי את התגובה שלי - רק דבר אחרון את עוד צעירה וזה הזמן שלך אל תבזבזי אותו על גבר לא שווה - אני כשזה הסתיים בנינו והייתי מרוסקת ממש הייתי בת 29 וזה ממש חבל - אבל לא בוכים לפחות כבר לא עכשיו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה ממש כואב
    קורל
    15/01/2010

אני כבר כמה זמן חושבת שחבר שלי ביכלל לא מפנטז עלי בסקס לא נימצא איתי ובטח שלא נמשך אליי..
    פעם היינו עושים המון סקס היום ? פעמים בחודשיים ..
    ניסיתי לדבר איתי אז התחלתי בשאלות.. והאמת הוא לא הבין לאן אני ביכלל ניכנסת ..
    שאלתי אותו אם איפור מושך אותו בסקס? הוא אמר מאוד. .
    אבל איתי שאני בסקס אני עם איפור אבל לא איפור כמו של שחקנית פורנו .. ( והוא צופה והמון .. )
    שאלתי אותו אם הוא אוהב שיער פזור? הוא ענה כן
    אבל אני ליפעמיים עם פזור ..
    שאלתי אותו אם הוא אוהב חושך או אור? הוא ענה באמצע בין לבין ..
    אבל איתי הוא עושה סקס רק בחושך ...
    שאלתי אותו מזה אשת החלומות שלו? חשבתי שהוא יגיד משהו טוב עליי
    אבל טעיתי .. ובגדול ..
    הוא ענה לי " בלונדית עם גוף מחוטב חזה גדול יפייפיה .. "
    פה כבר הבנתי .. שאולי הוא אפילו לא חושב עלי?
    אני כבר כמה ימים בדיכאון שאני לא יודעת מה לעשות המילים שלו לא יוצאות לי מהראש ..
    הוא גם אומר שהוא בן אדם של חיי לילה ואם לא אני הוא היה יוצא למלא מעודונים ולסיים את הערב עם כמה בנות במיטה ..
    כבר פה הספקתי לסמוך עליו ..
    אני לא מבינה .. אני די אישה שמשקיעה בעצמה אם זה שיער אם זה איפור אני אפילו חלקה בכל הגוף ואני לא שמנה אני רזה ... אבל לא מחוטבת כמו שהוא אוהב ..
    הוא אמר לי שהוא אוהב נשים סקסיות חושניות עם חצאית מיני וחוטיני ...
    אז שאלתי אותו אני סקסית וחושנית .. הוא ענה כן .. אבל המשיך לדבר ... ולא עליי ..
    אני די מבולבלת .. אני אפילו לא יודעת מה קורה .. אני מרגישה מאוד רע
    אני כמה ימים בלי תאבון לא בא לי לישון אין לי חשק לכלום...
    כמה בן אדם יכול לחיות את החיים דרך מחשב? מה הקטע שלו ?
    מזה ביכלל אומר כל מה שהוא ענה לי .. מה אני אמורה לעשות עכשיו?
    הוא כאילו אמר ההפך הגמור ממני .. אז אני כבר מבינה שסקס הוא לא נימצא איתי ..
    שאלתי מה הוא אוהב במציאות או לדמיין ? הוא אמר לדמיין ........
    אשמח אם תעזרו לי .

רציתי לשתף בעוד משהו אחד ..
    הוא ניתק אותי מהחברות חברים כולם .. נישארתי לבד .. אין לי עם מי לצאת , לדבר , לצלצל , להיפגש .. כלום .. פשוט לבד...
    הוא לא היה נותן לי ללכת למקומות .. ואני כמו מטומטמת לא הייתי הולכת
    היום אני מיצטערת על זה
    הוא דאג לנתק אותי מכמה חברים טובים שהיו לי ..והיום בסופו של דבר הוא יוצא איתם .. ואני? בבית... לבד ....
    ואם אני מיתבאסת שהוא הולך הוא אומר לי מה אסור ללכת למקומות אני ילך לאן שבא לי !
    אז מה איתי? אני לא בנאדם .. ולהפך.. אני אומרת לו תיצא תהנה !
    אולי זאת בעצם טעות?
    אני אשמח אם תכוונו אותי מה לעשות ..

לילה טוב !

לקביעת תור
    סגירה
    זה ממש כואב

הוספת תגובה

• קורל יקרה

עדי בדיחי
    17/01/2010

בחלק הראשון של הודעתך דיברת על חששך ממצב בו בן הזוג מפנטז על אחרות; כן- יש מצבים בהם בן זוג חושב או מפנטז דמות אחרת, שאגב- לא סותרת את היותך מקסימה ומושכת גם כן. אנחנו נולדנו להימשך לכמה וכמה סוגים של אנשים, זה לא נגמר ברגע שמוצאים אהבה או קשר רומנטי.. זה ממשיך במקביל אבל מבחן הנאמנות נמדד כאן. ז"א, אני נמשך להרבה אחרות אבל את הכי בשבילי ואני רק איתך, לדוגמה. זה למשל משהו שהיה חסר בתגובה שלו. עד כאן הרגשתי שמדובר במשהו שאפשר לעבוד עליו אם רוצים. התגובה "אם לא את הייתי יוצא למועדונים ומסיים את הערב עם כמה בנות במיטה"- זה משפט שאף פרנטר לא היה מוכן לעבור עליו בשתיקה, זה משפט מעליב ונותן תחושה של "אז למה אני פה בכלל אם כל זה נמנע ממנו".

בחלק השני של הודעתך שנכתב אחרי אבל לדעתי הוא החלק העיקרי כאן, כתבת על בידול חברתי, על סירוס טוטאלי של חברים שלך מחייך, בעוד הוא יוצא ונהנה ואומר לך "אני אצא עם מי שבא לי", בעוד את תרקבי בבית- לבד, מחוסרת חברה, נכנסת לאיזה מצב של דיכאון - לא אוכלת, לא ישנה, אין תיאבון ועוד- הסביבה שהיתה בעבר והיום לא, והגוף שלך בעיקר- מאותתים לך שזאת לא הדרך לחיות בזוגיות, יש הרבה זלזול וביטול שלו אותך בהתנהגות שלו. נשמע שגם בתשובותיו לגבי הפנטזיות שלו הוא שם את עצמו במרכז והיתה תחושה שהוא לא כ"כ רואה את המקום שלך ביחסים ביניכם. אז אולי בהתחלה היה טוב, והייתם הרבה יחד והרגשת שזה מתאים.. אבל כמו בכל זוגיות- רק הזמן עושה את שלו, והמבחן הזה קובע.. והזמן הראה לך שהיום את ללא חברים שהיו אז, שאת לבד, שהוא יוצא ונהנה ואת מרגישה חסרת ביטחון מולו, חסרת ביטחון בעצמך וכל זה בשביל מי? בשביל מה? בשביל בחור שביטל את חברייך? שנותן תחושה שאת מיותרת בחייו, שאם לא את - הכל היה נהדר עם אלף בנות במיטה? בבקשה.. בואי נפנה לו את הדרך.

אדם שיאהב אותך באמת לא יתנהג כך, אלו לא יהיו התשובות שלו, הוא ירצה להעריך ולכבד, גם את חברייך, ירצה שתצאי ותהני, ויהיה לך כיף. הוא ירצה להכיר את חברייך ולהנות איתם- איתך. הוא יפרגן לגבי המראה שלך והתכונות שלך, הוא ירצה להיות בקרבתך יותר מפעמיים בחודש, הוא ידע לתמוך ולהרגיש אותך בקשר. להרגיש את המקום שלך- וזה מה שמגיע לך. לא פחות מזה. עמדי על שלך ועשי מעשה אמיץ - מצאי את המישהו שבאמת יעניק לך תחושה שאת האחת, החשובה, המוערכת, המושכת.

עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה קצת דבילי...
    דניאלה
    15/01/2010

אני יודעת שמה שאני הולכת לכתוב מעט דבילי, אבל זה מציק לי ומאוד רוצה לשמוע מה אתם חושבים על זה.

אני יוצאת עם בחור כשלושה חודשים. אנחנו מכירים עוד לפני...

הוא בחור מדהים וממש טוב לי איתו

כשהתחלנו לצאת שאלתי אותו (כמו שאני עושה תמיד), אם הוא בגד פעם..

כן, הוא בגד כשהיה יותר צעיר. בגידה מכוערת וגועלית ביותר...
    כדבריו, הוא לא מבין איתך הוא היה כזה נבלה ושעד היום יש לו מצפון על זה.

אני מתחילה לקרוא על המזל שלו וממש מציק לי שאני קוראת שזה מזל שלא יסרב להרפתקאות ושזה מזל לא נאמן.

אני יודעת שאולי זהדבילי, אבל זהבאמת משפיע עלי.

כפי שאני רואה אותו היום אני מרגישה ויודעת שהוא נאמן לי.
    אבל אני מסתכלת קדימה.. לא יודעת מה יהיה אבל המחשבות רצות ממש קדימה...
    אולי הוא כן מהטיפוסים שמתאפיינים במתואר על המזל?

כבר בגדו בי (במשך שנתיים) ואני ממש חרדה לזה ופוחדת מכל גבר. ממש ככה.

אפשר לשמוע דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    זה קצת דבילי...

הוספת תגובה

• הי אורית. זה מאוד לא דבילי..

עדי בדיחי
    17/01/2010

מה שמנהל אותך כרגע היא חוויית הבגידה הקשה שחווית בקשר הקודם. אני מסכימה שכשבחור מגלה בכנות כי הוא בגד בעבר (אגב הוא יכל להגיד שלא), זה ישר יביא אותך למקום ההוא, הכואב שחויית אז. ובצדק. אל תרגישי אשמה, קבלי את המצב הזה כי הוא טבעי והכי לא דבילי שיש.

אבל. אתם שלושה חודשים יחד. טוב לך איתו בגדול וכתבת שאת יודעת שהוא נאמן לך. (לא הייתי בכלל קוראת על המזלות, אני מכירה כמה אנשים שמנוגדים לאופי המזל שלהם.. בכלל, לא כדאי לתת לזה לנהל לנו את המעשים.)

נסי לחשוב אחרת- אולי החוויה איתו תוכל לתת לך משהו מתקן יותר, אבל בשביל זה צריך להעלות את הנושא הזה, לשאול אותו מה היה שם ומאידך להיות כנה ולפתוח את מה שחווית אז (כשיורגש לך נכון). את זה לעשות במידה ואת כן רואה איתו המשך אמיתי. לבגידות יש המון סיבות, זוגות גם ממשיכים משם, ולפעמים ממשיכים טוב יותר. כמובן שמדובר באובדן אמון קשה ובתחושה שמשהו נחרב, ואת יודעת את זה היטב.

השאלה הגדולה פה היא האם להיכנס לזה (שוב)- בידיעה מראש שמולך ניצב אדם שבגד והודה בכך בפנייך. השאלה הזאת היא גם נוגעת באמות מוסר ומידות, אבל נוגעת בעיקר במישור הרגשי שלך, לאן זה לוקח אותך.

נסי לחשוב עם עצמך האם את מסוגלת לנסות שוב ליצור אמון ושלווה (תחושת ביטחון בקשר), או שהידיעה על בגידתו בעבר עושה פה מספיק "לכלוך" בקשר, ומה שלא יהיה, לא משנה איך נהפוך את זה-העובדה שבגד לא תתן לך ביטחון לאורך זמן וכל הזמן תחיי בתחושה שאת צריכה לבדוק אותו ולחפש אותו (וזה לא טוב בכלל בקשר). מה שישקול משקל רב יותר מבין האופציות- זה כנראה מה שנכון לך לעשות.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להמשיך ?
    קרן אור
    14/01/2010

אנכנו ביחד 8 שנים , נשואים 4 , חולקים ילדה בת שנה . בעלי הוא אדם טוב אך הדרך הטובה ביותר להגדיר אותו היא "ילד" . כל חייו מתנהלים על פי עקרון המינימום - תמיד עושה את המינימום על מנת "לעבור " את המכשול - בכל דבר בחייו . בין אם זה ברמת ההשכלה למרות שהוא בעל תואר שלישי הוא תמיד עשה את המינימום על מנת לקבל את התואר יותר מכך של מטלותיו נעשו בעזרת אחרים - חברים ומנחה שלו . לאחר סיום לימודיו התקשה במציאת עבודה משום שהיה בטוח שעל המעסיקים "לרדוף" אחריו . לפני כל ראיון היה מצהיר "אני מקווה שלא יקבלו אותי , כך אועל להשאר בבית לשחק מחשב " בחצי חיוך . בפועל זו בדיוק האמת - ב- 3 השנים האחרונות הוא בילה מול משחב 15 שעות ביום - במשחקי מחשב . גם לאחר לידת ביתינו לא היה ניתן להשאיר איתו את הילדה בגלל "מחויבות " קודמת שלו למשחק.כחלק מזה הוא אינו קם מהמחשב לילדה במידה והיא מתאוררת בלילה בטענה שהוא לא יכול לעזוב את המשחק ובמידה ואני רוצה "לפנק"אותה אני צריכה לקום בשבילה . אינני זוכרת את הפעם האחרונה שהלכנו לישון ביחד .
    בכל מה שקשור בהתנהלות בבית - החל מתחזוקת הבית וכלה בנטילת אחריות כלכלית הוא אינו מערב ליצירת שיפור - כלומר מבחינתו אין צורך לעשות דבר . הוא לא חושב שיש צורך לנקות את הבית ולכן במידה ואני מעוניינת שהבית יהיה נקי זו היא אחריותי. הוא אינו חושב שיש צורך לנהל את החשבון משום שהחשבון יכול להתנהל ללא מעורבותו וכאן לי אסור להתערב ולהגביל את הוצאותינו. כל מה שהוא רוצה ש"יעזבו אותו בשקט" ויתנו לו להמשיך לשחק במחשב.
    אני מרגישה שכל האחריות וכל הנטל נופל עלי ובכל פעם שאני מנסה לפנות ולדבר איתו העניין מוביל לתוכחות . היום אני עובדת במשרה מלאה ולומדת לתואר שני ומטפלת כמעט לבד בביתי . בכל פעם שאני מעלה את זה בפניו הוא טוען שאני "משחקת אותה קדוש מעונה" ושאני צריכה לתמוך בו ולא להתלונן כל הזמן .
    איני יודעת באילו מילים להשתמש על מנת לגרום לו להבין שאני צריכה שותף ולא עוד ילד לטפל בו , שגם אני צריכה קצת תמיכה והבנה .
    ניסיתי לעשות רשימת מטלות - הוא טוען שאני מתנהגת כמו אמא שלו .
    ניסיתי לפתוח את עיניו לדברי הסובבים אותו עליו - אף אחד מהשותפים שלו באקדמיה אינו וכן לעבוד איתו בגלל ניסיון העבר ( פרוייקטים שנפגעו כי בעלי לא עמד במשימותיו שדחה ודחה ולבסוף התחמק מהם ). הוא טוען שאני סתם מתערבת בנושאים שלא קשורים אלי .
    אינני יודעת האם זה לגיטימי לבקש שותפות ? האם אני באמת מגזימה ?
    רק רציתי לשמוע את דעתכן .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם להמשיך ?

הוספת תגובה

• את צודקת בהחלט,

בני - ילד טוב
    14/01/2010

רק שא"א לחרוץ את גורלו מבלי לשמוע את הצד שלו לעניין,
    בעיקרון את מתומדדת עם בעיה שכיחה אלא שאצלך זה קיצוני במיוחד,
    האם אפשר לצאת מהמצב ?
    כן !
    או שתלכי ללמוד תקשורת עם לקויי למידה-בעלך מתנהג כמו אחד כזה,
    או שתלכי לייעוץ זוגי שייתנו לך כלים איך להפוך את הקערה על פיה בלי הרבה בלגנים,
    אני מאחל לך הצלחה בכל דרך,
    לא את לא מגזימה---
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם בני ילד טוב,

עדי בדיחי
    17/01/2010

וגם-

אל תתנצלי ואל תרגישי אשמה על כך שאת זקוקה לשותף אמיתי. ממה שכתבת עלתה תמונה מעט עכורה של האחריות שלו (מושג שחייבים להפנים אותו כשמגיע ילד), על המוכנות שלו לתפוס את הדברים בשתי ידיים. ממה שכתבת גם נשמע לי שזה דפוס ישן, שמגיע כפי שציינת עם מטלות של תואר, עבודה ועוד. אמא שלו כנראה לא פעם שיקפה לו את הדברים ולכן הוא אומר לך שאת מתנהגת כמוה..

אני מציעה שתשבי איתו לשיחה והבהירי לו את חוסר היכולת שלך להתמודד עם המצב כמו שהוא, את התחושות שלך; ההתנערות מאחריות, החוסר בביחד שלכם כזוג, התסכול המתמשך בלעשות הרבה הרבה לבד, המחשב כבריחה מאחריות ועוד. התחילי בייעוץ זוגי, לעצמך, באמת כמו שבני אמר- לרכוש כלים איך להתמודד עם המצב בצורה האדפטיבית ביותר, ולאחר מכן הזמיני אותו להצטרף, מתוך כוונה לנסות לשפר את המצב, מה שחשוב- הסבירי לו בחד משמעיות איפה הצרכים שלך, איפה את עומדת, מה את זקוקה בקשר הזה, במשפחה, אל תהססי להאיר את המקום שלך, כי הוא היה לי מעט חסר בהודעתך. ואני בטוחה שיש לך מקום כזה, שאת רוצה לבנות בו את עצמך, עם עזרה של מי שהתחתן איתך- ולו כדי להיות שם איתך. ולבנות איתך. לכן תחושת הלבד שלך רק מעצימה את הפער בין - מה מטרת הזוגיות הזאת- לבין מה שקורה בפועל. ועל זה כדאי לשים את הדגש בשיחה מולו. להתנהגויות מהסוג הזה יש השלכות, ועד שאת לא מסבירה אותך, ייתכן וימשיך בהתנהגותו הנוחה והכיפית.. (עבורו).

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה דחוף!!! בבקשה!
    אור
    14/01/2010

שלום,
    אני בת 27 נמצאת בקשר עם בחור בן 32, אנחנו ביחד כשנה והיינו חברים טובים עוד לפני כן במשך כ 5 שנים. אנחנו מכירים אחד את השני , יש לנו תחביבים משותפים, ומאוד כיף לנו ביחד , אני מאוד אוהבת אותו.
    אני גרה בחיפה והוא גר בירושלים. אנחנו נפגשים בעיקר בסופי שבוע ונמצאים כל שניה ביחד ובימי ראשון כל אחד חוזר לביתו. המצב הזה מאוד מפריע לי, אנחנו אנשים בוגרים ואין סיבה שנחייה ככה. העלתי את הנושא ואמרתי לו שהייתי רוצה לנתקרב אחד לשני ונחשוב על לגור ביחד. הוא אומר שהוא לא מוכן לזה עדיין , מבחינתו זה צעד מאוד דרמטי ומחייב איזושהי אמירה שהוא עדיין לא מוכן אליה. אני משתגעת מזה, אמרתי לו שזה נובע ממשהו יותר עמוק והוא אמר לי שזה נובע מזה שהוא עדיים לא סגור עליי סופית, כלומר הוא עדיין לא בטוח שאני "האחת" ולכן קשה לו לעשות את הצעד הזה. כמו כן הוא אומר שעם אף אחת שהיתה לו הוא לא הרגיש את הרגשת השלמות הזאת ושיכול להיות שהוא אף פעם לא ירגיש אותה.
    מאז ששמעתי את זה אני לא מוצאת לעצמי מקום, לא יודעת מה לעשות אני ממש נקרעת. מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו ולא רוצה לאבד אותו ומצד שני אני לא יודעת אם יש טעם.
    אני אובדת עצות!
    מה עליי לעשות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה דחוף!!! בבקשה!

הוספת תגובה

• לתת לו מרחב

חלי
    14/01/2010

מהניסיון הקשה שלי, לפני מס' שנים בן זוגי אמר לי משהו דומה, אבל אני לא ויתרתי והיום אנחנו נשואים, אולם לצערי הבעיה עדיין קיימת, והוא עדיין בספקות שלו, ואני אוכלת את עצמי שלא שיחררתי אותו אז, כי היום זה כבר הרבה יותר מורכב. לדעתי את צריכה לתת לו את הלבד על מנת שיחליט, שמעתי פעם משפט יפה :אם אתה אוהב מישהו שחרר אותו לחופשי, אם יחזור שלך, אם לא- סימן שמלכתחילה לא היה שלך"....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם חלי

דורית כהן
    18/01/2010

אור יקרה, אני לגמרי מסכימה עם חלי. כל עוד את היא זו שלוחצת להעלות את המחוייבות - הוא משקיע אנרגיה בלברוח ממחוייבות.
    נסי לקחת מרחק להתחיל אפילו לחפש מישהו אחר - בלי להסתיר זאת, לא מאחורי הגב. את יכולה להגיד לו שהמצב הזה לא מתאים לך ואת רוצה קשר יותר מחוייב ואם זה לא מתאים לו את רואה עצמך חופשייה.
    וכמו שחלי כתבה לך - אם את מתכוונת לכך ברצינות, הוא יצטרך לבחון את עצמו במצב החדש - אם הוא יגלה שהוא אוהב אותך ואינו מוכן לוותר עלייך - הוא יעשה את הצעד הנוסף שכרגע הוא לא מוכן לעשות. יתכן שזה יהיה כרוך בפרידה לזמן מסויים, וזה יהיה חלק מן ההתנסות.
    ואז - אם הוא לא ירצה לחזור - סימן שזה אכן לא מספיק חזק אצלו. אין מה לעשות. אבל בכל מצב - לא נכון ללחוץ כי זה יביא את הרצון לברוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה להשקיע ולשתוק ?
    הילה
    14/01/2010

שלום רב
    מרגישה מעט ריחוק מבעלי , נשואים 13 שנה מאוד אוהבת אותו , לאחרונה הוא רוצה לבלות עם ח ברים עד השעות הקטנות של הלילה , אין לי ברירה אך לגמרי לא שקטה , סך הכל בעל טוב , בכ=עבר ניהל רומן , הוא לא מודה בזאת למרות שיש לי הוכחות ברורות ., תמיד אני יוזמת , הוא טוען שהוא בדיכאון ללא סיבה והוא אוהב אותי .
    מעולם לא דיבר על עזיבת בית או משהו דומה , איש משפחה , אני רוצה לפענח את הריחוק וחוסר תשומת הלב מצידו כך אני מרגישה ., ותמיד אני יוזמת בילויים וכו , כמובן שהוא נענה , אך לגמרי לא מרגישה ביטחון ביחסים , מה דעתך? אשמח להמלצה טובה של יעוץ איש מקצוע

לקביעת תור
    סגירה
    עד כמה להשקיע ולשתוק ?

הוספת תגובה

• הילה בוקר טוב

ענבר
    19/01/2010

את מתארת מצב שבו את לוקחת חלק פעיל בזוגיות שלך ומולך בעלך די פסיבי.
    איך הוא היה בתחילת הקשר? צמיד את היית צריכה "להפעיל" אותו?
    ואם זה לא היה כך מההתחלה - ממתי הוא התחיל להיות פסיבי?
    אני בהחלט חושבת שיש מקום ללכת ליועץ זוגי, תציעי לו את הרעיון, תומרי לושאת מחפשת עזרה מקצועית כדי לשפר ולשדרג את הזוגיות שלכם.
    אשמח לעזור
    ענבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים והתאמות בזוגיות

דורית כהן
    28/01/2010

הילה, ראשית סליחה על האחור בתגובתי.
    מן המעט שכתבת, יש לי הרגשה שנוצר ביניכם דפוס מסויים בו הוא "בורח" ומתחמק ממך - אולי את עוטפת אותו יותר מדי, דורשת ממנו יותר מדי, והוא מרגיש צורך לצאת ולהתאוורר.
    דרך אחת לצאת מן המקום הקצת תקוע שאת מתארת היא אכן ללכת לייעוץ זוגי, לפני שקורים עוד נזקים.
    דרך אחרת היא דווקא להתרכז יותר בעצמך, להיות פחות תלוייה בו רגשית ולהעשיר את חייך בדברים עצמאיים משלך. יש מצב שאם תהיי פחות כרוכה אחריו, הכיוון יתהפך, והוא יותר יחפש אותך במובן החיובי של המילה.
    נקודה נוספת, לאחר 13 שנים (וגם מוקדם יותר) קורים שינויים - אצל כל זוג. דפוסים ישנים כבר לא מתאימים והרבה זוגות, במקום להבין זאת ולפתח ביניהם דפוסים חדשים, עושים זאת תוך כדי משבר, בגידה, התרחקות, רק משום שאינם חושבים שיש דרך אחרת.
    זוג חברים בני חמישים ומשהו, סיפרו לי פעם שהם "התחתנו מחדש" כבר איזה שמונה פעמים. הרגישו צורך להמציא את עצמם מחדש כזוג, גם כי השיגרה נמאסת, וגם כי כל אחד מבני הזוג מתבגר ומשתנה בכל מקרה, וחייבים לעשות התאמות ושינויים גם בזוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעזוב
    אולגה
    11/01/2010

אני ממש במצוקה נפשית , בעלי הודיע לי לאחר מריבה וויכוח ארוך כי נמאס לו ממני ומהוויכוחים בינינו והוא טען כי לא מרגיש כלום איזה מין ריקנות אלי ללא רגש בגלל הוויכוחים והמריבות וחוסר ההסכמות בינינו למרות שהודעתי לו כי טעיתי ואני מצטערת שנכנסנו לוויכוח הזה .
    אני שומעת את המשפטים האלה פעם ראשונה ממנו וחוששת שהמרחק לבגידה הוא קטן מאוד.
    מה עלי לעשות ואיך עלי לפעול עלמנת לשפר את המצב ואת הרגשתו אלי .
    אסתי

לקביעת תור
    סגירה
    לעזוב

הוספת תגובה

• המחיר הגבוה של ריבים וויכוחים

דורית כהן
    13/01/2010

אסתי היקרה, בעלך ככל הנראה צבר כבר המון מטענים עד שהוא הביא את עצמו להגיד לך את המשפטים החריפים האלו. יתכן שמה שעבורך זו הוצאת קיטור רגילה - את מתפרצת ומהר מתקררת ושוכחת - אצלו זה לא עובד כך והוא סובל סבל רב מכל התפרצות. אלא שבגלל שהוא שונא עימותצים - הוא דחה את השיחה הקריטית הזאת שוב ושוב עד שזה התפרץ אצלו והוא לא מוכן להיחשף ללמריבות יותר.
    קורה בזוגיות שכאשר יש הצטברות של כעס ואכזבה (וחשש מן הויכוח הבא) - כל אלו חוסמים את תחושת האהבה. קשה להרגיש בו זמנית גם אהבה וגם כעס ואכזבה ואפילו פחד וחששות מבת הזוג.
    זה מסוכן לחכות ולדחות את הטיפול בבעייה מן הסוג הזה בגלל הסכנה של דעיכת האהבה. חשוב להחליט על הליכה לייעוץ כמה שיותר מוקדם, על מנת לשנות את סגנון הויכוחים וללמוד דרכי תקשורת יותר אפקטיביות.
    אני מקווה שתקחי את עצמך ואת הזוגיות שלך בידיים ותביני שאין מנוס אלא ללכת לייעוץ ואני מקווה שמתחת לערמות הכעס והאכזבה נותרה עדיין אהבה בסיסית שתוכלו להחיות אותה.
    אני מתנצלת על המילים החריפות, אבל אני מקווה שעוד אנשים קוראים את התשובה שלי וידיעו בזמן לטיפול, לפני שהאהבה תיעלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר ביחסי מין לאחר לידה
    סיון חיים
    11/01/2010

ילדתי לפני ארבעה חודשים בן מקסים מאז הלידה יחסי המין שלי עם בעלי השתבשו לגמרי אין ביננו תקשורת זוגית הוא בעל טוב ומפנק רומנטי אבל אין ביננו יחסי אישות לחלוטין כשניסיתי לדבר איתו על הבעיה מספר פעמים באיזשהוא שלב זה הגיע לויכוח וגרר איתו קצר של כמה ימים כמו לישון בנפרד, זה לא שלפני הלידה היינו מקיימים יחסים כל יום גם לפני הוא לא היה רוצה יש לו איזשהוא מחסום ביחסי מין הוא לדעתי לא אוהב מין כמו כל הגברים שהכרתי עד היום, לדעתי יש בעיה שנובעת מבית הוריו שישינים כבר כמה שנים בנפרד הם גם בני 70 ניסיתי לדבר איתו על הנושא כל פעם נתקלתי בבעיה אין לי דרך להגיע אליו בלדבר, אז ניסיתי ליצור אוירה רומנטית בבית כולל נירות ובייבידול אך גם זה לא עזר מה לעשות??? האם אלה הנישואים שאחיה איתם לנצח ?

לקביעת תור
    סגירה
    משבר ביחסי מין לאחר לידה

הוספת תגובה

• אולי תנסו לפנות לסקסולוגית?

חלי
    11/01/2010

תנסי לתפוס אותו ביום טוב ולדבר איתו על כל הנושא הזה.
    האם הוא היה ככה תמיד או שזה בשנים האחרונות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מחזירים את האמון
    אפרת
    11/01/2010

דורית שלום,
    זקוקה לעצתך
    אני נשואה 10 שנים + ילדים.
    לפני כשנה עברנו משבר גדול שכלל גילוי בגידה של בעלי, עזיבת הבית של בעלי וחזרה לאחר חודש
    הוא הלך לנסות את מזלו עם הבחורה השניה ואז גילה שקר שם בחוץ וביקש סליחה ולחזור. אני בזמן הזה נתתי לו מרחב מחיה דבר שהוכיח את עצמו, וזאת כיוון שאני אוהבת אותו ורואה את עצמי רק איתו. אך כמובן שהדבר השפיע גם עלי רבות.
    היינו בטיפול זוגי עד שנמאס לו. אני ממשיכה כיום בטיפול אינדיבידואלי
    החלטתי כשהוא חזר שאני זונחת את הספקות ובוחרת להאמין לו, אחרת לא ניתן להמשיך.
    החלטות לחוד ומעשים לחוד
    היו מספר מקרים של "נפילות", מצבים שבגלל שעברנו את מה שעברנו מעוררים בי את הפחד הזה שאולי הוא חושב לעצמו לעזוב שוב או לעזוב מתישהוא בעתיד. אין ספק שהבטחון שלי בקשר נפגע.
    דבר שאני לא מצליחה להיפטר ממנו הוא לחטט לו בהודעות (אני יודעת שזה לא טוב) וכך גיליתי שהוא חידש קשר עם ידידה מהעבר, מצב שלא היה מפריע לי בעבר, מעולם לא הייתי טיפוס קנאי. הוא ניסה להסתיר זאת ממני וכשגיליתי, הסביר זאת שבגלל מה שקרה לנו, הוא פחד שזה יתפרש לא טוב. ניסיתי להסביר לו שדווקא הסתרה מעוררת בי את הפחד ש'יש מה להסתיר' אבל זה ממשיך. אני יודעת שהוא מוחק דווקא את ההודעות של הידידה ואני רואה שהם בקשר.
    אני לא באמת חושבת שיש רומן עם הידידה אבל אני מרגישה שאני משתגעת. לא מצליחה להחזיר את האמון. אני רוצה לבחור להאמין בו, אבל כל פעם שאני מסתכלת בהודעות שלו, אני מתחילה לפחד מחדש. מצד שני, להודות בפניו שאני מסתכלת לו בהודעות לא עוזר ליצירת קשר של אמון כך שאני במלכוד.
    אשמח לעצתך והכוונתך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך מחזירים את האמון

הוספת תגובה

• היי

חושבת
    12/01/2010

היי אפרת, אין לי המון מה להגיד לך, אני מאמינה שיש אחרים שיוכלו לסייע יותר, אבל אני רוצה לחזק אותך ולומר לך שלפי דרך הכתיבה שלך את מצטיירת לי כאדם מקסים וחזק:)
    נשמע לי שדווקא לבעלך יש בעיה מסוימת של שיתוף, שאני לא כל כך בטוחה שהיא בהכרח צמחה רק לאחר הבגידה וחזרתו הביתה ומתוך החשש מתגובתך...
    יש לי הרגשה שבעיית השיתוף מצידו, היתה קיימת עוד לפניכן, ואולי יש לו גם צורך בריגושים, או בתחושת רווקות מסויימת, שמלכתחילה הובילו אותו לבגידה ההיא.
    כמובן, שיכולות להיות עוד אלף ואחת סיבות.. אני רק נותנת השערה..
    אשמח לשמוע מה את חושבת על זה ..
    אני מאחלת לך אושר ושתוכלי לחיות את חייך ללא חרדת הנבגדות..
    ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה..

חושבת
    12/01/2010

שכחתי להוסיף, כי אם באמת הבעיה שציינתי היא הבעיה.. אז יהיה זה רק הגיוני שהוא יילך לטיפול בנושא..
    ואולי תוכלי להתייעץ עם המטפל/ת שלך, באילו דרכי שכנוע ניתן לגרום לו אכן להופיע בטיפול. כל טיפול שיתאים.
    המשך שבוע נפלא לך! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-מבולבלת
    מיכל
    11/01/2010

אני מרגישה שהקשר לא קליל מספיק כמו שהייתי רוצה ,עם האקס אני הולכים בשבת בצהריים לשתות בירה או רואים סרט ביחד חבר שלי לא אוהב לשתות הרבה לא אוהב סרטים חוץ מהקולונוע ומעדיף לטייל וכו.... זה לא שאני שוללת אבל הייתי רוצבה יותר ולפעמים אני מרגישה אני ככה כי אני לא מעריכה מספיק.אני תמיד מתפללת שה' יעזור לי וישלח לי סימן.
    אוף אני גבר לא יודעת מה להרגיש או לחשוב הייתי מצפה שאני ארצה לשכב איתו באופן סביר אבל גם אם לא נשכב שבועיים זה לא יזיז לי.למה אני ככה??
    אני אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך-מבולבלת

הוספת תגובה

• חיפוש יסודי של בן זוג מתאים

דורית כהן
    11/01/2010

מיכל היקרה, זרעת במכתבים שלך מספיק "רמזים" וסימנים שזה לא הגבר המתאים לך.
    את מעידה על עצמך שאת רוצה כבר להתחתן (ואני מרשה לעצמי להוסיף בשמך את הביטוי - "ויהי מה"...). כלומר את בלחץ שמא לא תמצאי מישהו יותר טוב, ואין לך כוח לסצנת הדייטים. האם בגלל זה נכון לעשות את הצעד הזה ולחבור לבן זוג שאינך נמשכת אליו, אין לך פרפרים, ותכנית החיים שלו לא מתאימה לשלך???!!!
    קחי עצמך בידיים, ורתמי את עצמך למשימה החשובה כל כך של מציאת בן זוג מתאים. אז מה אם צריך להשקיע בחיפושים?
    יש לי הרגשה שכאשר מחפשים דירה או מכונית או דיל טוב של חופשה בחו"ל - אנחנו מוכנים לעשות מאמץ רב יותר ומקיף יותר בחיפושנו אחר המוצר הטוב ביותר איתו נהיה שלמים - יותר מאשר נכונותנו להשקיע בחיפוש בן זוג!
    ההגיון אומר שכדי למצוא מישהו שתימשכי אליו ארוטית לטווח ארוך, שתהיה איתו תקשורת מילולית וגופנית טובה, שהתכניות שלכם לחיים יתאימו, שתכונות האופי שלו ייראו לך, שמראהו החיצוני ימצא חן בעינייך - צ ר י ך ל ח פ ש !!! אחרת תמצאי את עצמך עם ילד או שניים, בגלל האינרציה, גרושה -ואז יותר קשה למצוא, ותסתבכי עם גבר גרוש שגם לו יש ילדים...
    צריך לדעת מתי זה לא מתאים להמשיך ולאזור אומץ להגיד לעצמך - זה לא זה.
    אני מציעה לא להסתנוור אם במקרה הוא יספיק להציע לך נישואין לפני שאת חותכת, ופתאום מרוב הקלה ושמחה את תשכחי את כל הבעיות ותגידי לו כן...
    מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מיכל
    11/01/2010

ראשית תודה רבה על התשובה הכנה.
    אני חייבת לחדד עובדה שאני מאוד אוהבת אותו ויש רגעים שאני מאוהבת בו עד הראש ואני מרגישה מאושרת ביותר .אני יודעת שאין דבר כזה קשר מושלם ולכן אני יודעת שאי אפשר לחיות עם פרפרים כל החיים.
    בראייה הכי אוביקטיבית הוא גבר מדהים נאמן אוהב וכל בחורה אחרת תהיה מאושרת.
    השאלה שלי האם התחושות שלי הם בעלות משמעויות או שזה בסדר שאני מרגישה לפעמים אבודה?
    אני חייבת לציין שהייתי בטיפול פסכולוגי שנה עקב טראומה בעבר ובעזרת הטיפול המדהים של הפסיכולוגית שלי וכוח הרצון שלי עברתי את זה.היא תמיד אמרה לי כשאני מרגישה טוב במצב אני נוטה להסתכל על הצד השלילי ואני צריכה לתת לעצמי להנות ולא לשקוע בדאגות ובמחשבות מה יהיה כי זה סתם הורס!!!!
    אני עדיין מבולבלת כי אני לא רואה את עצמי נפרדת ממנו כי אני אוהבת אותו מאוד!!!!
    בבקשה תעזרי לי למצוא שקט לבלבול...
    תודה רבה מקרב לב
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה