פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה אני עושה?
    אין
    02/02/2010

היי ..
    טוב יש לי חבר כבר שנתיים ..
    יש לי בעיה איתו שהוא לא מבין אותה אפילו ולא רואה ..
    אני הולכת איתו למקומות והוא תמיד מיסתכל על נשים וזה הכי לגיטימי בעולם להיסתכל..
    אבל המבט שלו שונה כאילו בתוכו הוא אומר " איזה ישבן סקסי " רואים במבט שלו בידיוק מה שהוא חושב
    אז אמרתי לעצמי שאני מספיק ניפגעת מיזה .. ואני חייבת לעצור את זה
    ניגשתי אליו ודיברתי איתו.. אבל זה לא ממש עזר ..
    אמרתי לעצמי או שאני הולכת איתו וסובלת מיזה או שלא..
    אז לאחרונה אני בקושי והולכת איתו לכל מיני מקומות לסידורים וכ'ו ..
    אני יתן דוגמה
    למשל עכשיו הוא רצה שאני ילך איתו אבל אמרתי לו שאני לא יכולה כי אני עסוקה
    אז הוא היתעצבן מאוד והוא הגיע למצב שהוא אמר כרגע לא בא לי שנדבר..
    הוא עד כדי כך אטום?
    הוא לא מבין?
    שהוא עושה דברים שדי מפריעים לי אפילו שדיברתי איתו זה לא היה אכפת לו!

מה אני עושה כדי שיבין שזאת הסיבה שיבין שזה לא לעיניין שיבין שעומדת לידו בחורה שהוא אמור לכבד..? מילים לא עזר.. אז מה כן?

אשמח אם תעזור לי , ביי ביי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אני עושה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום

עדי בדיחי
    02/02/2010

מה שאת מתארת מפריע להרבה נשים, חלקן מבינות את הצורך של אותו גבר וחלקן לא. תתפלאי שיש גם גברים שמפריעות להן התנהגויות דומות של האשה.

ייתכן ומה שאת אולי זקוקה לשמוע היא שאת אטרקטיבית בעיניו ומושכת בעיניו, ולאו דווקא הבטחות שלא יסתכל (הרי הוא לא יסתכל אולי כשאת איתו, אבל ייתכן ו"יחזור לסורו" כשהוא לבד או עם חברים), אולי חסר לך את החלק הזה- המפרגן, המעודד, ואז אולי פחות יפריע לך שהוא מסתכל- כי את החברה שלו.

תראי, לחנך אותו- אני לא בטוחה שאפשר. הוא כבר אמר את שלו- או שתסבלי את זה או שלא. יש גברים שפחות מסתכלים, שיותר מכבדים מי שנמצאת לידם, ויש כאלה שלא רואים זאת כך- אלא "זה הטבע שלי", ואין להם בעיה עם זה.

בדקי עם עצמך האם את מוכנה לנסות לקבל את זה כמו שזה, או להיות כנה ולומר שזה ימשיך להפריע, וזה משהו שיהיה קשה להתגבר עליו, גם בנושא אמון וכד'.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התדרדרות בחיי הנישואין לאחר פוריות.
    ענבל
    02/02/2010

שלום רב,

זו הפעם הראשונה שאני פונה לפורום בנושא, לכן קשה לי לדעת מהיכן להתחיל.
    אני ובעלי נשואים למעלה משנתיים וחצי ויש לנו ילדה מדהימה בת שנתיים.

לפני כשנה התחלתי בטיפולי פוריות אשר החלו בהזרעות אשר לא צלחו הטיפול היה כרוך בהורמונים וזריקות יום יומיות לתוך הבטן.

לאחר שההזרעות לא צלחו התברר כי אנחנו צריכים ללכת על טיפולי I.V.F , וכך עשינו, לאחר טיפול השגנו הריון ואני הכי מאושרת שבעולם.

הבעיה הינה שמאז שהתחלתי את טיפולי ההזרעה וההפריה מצבי הרוח שלי היו נתונים לשינויים אשר השפיעו רבות על מערכת היחסים עם בעלי.

בכל מריבה רציתי להתגרש ולא דיברתי לבעלי בצורה יפה, אציין כי הדבר לא קרה מידי יום וגם לא מידי שבוע אך כאשר היו מריבות הדברים יצאו מכלל פרופוציה ושליטה.

ההורמונים יחד אם הצפיה והאכזבות בכל פעם מחדש הובילו אותי למצב הנתון, אשר לצערי בעלי אינו מבין ואינו מוכן להבין אותו.

כיום הגענו למצב בו אנו עומדים בפני שוקת שבורה, אני מרגישה שאני בהריון הזה לבד אין לי תמיכה או הבנה או חיזוקים כלל מצד בעלי, הדבר מפריע לי מאוד ובעלי אינו מבין על מה אני מדברת בכלל.

אני מרגישה כאילו שאני משכירה דירה עם אדם זר שאומר לי בקושי שלום או בוקר טוב, ובזה נסתיימה השיחה ביננו.

טענתו העיקרית הינה שאני הובלתי למצב הזה ולכן הוא מתנהג כך, אציין כי בעלי אדם רגיש מאוד וקיצוני מאוד. הוא יכול להיות אדם מדהים ונפלא ומצד שני להתעלם ממני לחלוטין.
    כיום אין ביננו תקשורת או מגע כלל.

פנינו ליועצת נישואין ולאחר כ - 10 פגישות אני לא מרגישה כלל בשינוי.

אני מיואשת ומרגישה שאיני יכולה להכיל יותר את המערכת הזוגית בצורתה כיום, אני בהריום ורוצה תמיכה והבנה מבעלי.

כל הדברים שיכלו להאמר כבר אמרתי אבל נראה לי שדבר לא ישתנה.

אשמח מאוד לשמוע את הצעתך בעניין, כי אפסו כוחותיי.

תודה מקרב לב.

הוספת תגובה

• מותר להחליף את המטפלת הזוגית

דורית כהן
    04/02/2010

ענבל, צר לי על הסבל של שניכם. זה יכול להיות מאוד מדכא לעבור את כל העינוי של טיפולי הפוריות ולהיווכח שיש ביניכם נתק וזרות, ולתוך זה אתם מביאים עוד ילד.
    עלי לומר שיש מצב שאם אחרי עשר פגישות עם היועצת לא חל שינוי - יתכן שהיא לא מתאימה לכם, או שקורה משהו מעבר לכך במערכת היחסים, אולי מתחת לפני השטח, שאינו בא לידי ביטוי בטיפול. ראי, ענבל, מותר להחליף מטפל! לא כל מטפל מתאים לעבוד עם כל זוג, כמו שלא כל פסיכולוג מתאים לעבוד עם כל מטופל. יש שיטות שונות, וכמובן יש אישיות שונה לכל מטפל, וחשוב לבחור נכון, ואם זה לא נכון - אז לא להסס לבדוק אנשי מקצוע אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בזוגיות פרק ב' ובתחושה שחסר ..
    אילת
    01/02/2010

אז ככה.. אני בת 33 גרושה + 2 ילדים. אני כמעט שנתיים בזוגיות עם גבר גרוש בן 36 + 2. בן זוגי בחור מקסים, יציב, אבא מדהים לילדיו, אוזן קשבת וחבר.
    הכל נשמע טוב.. רק שבן זוגי הוא קר ביחסית אלי. חסר לי החום, החיבוקים, הנשיקות. הוא יכול ללכת אתי לטייל ולא לחבק או לנשק וזה כלל לא יפריע לו.
    שאנחנו בארוחות ערב אצל המשפחה שלו הוא אפילו לא נוגע בי (ככה כולם שם. אין מגע).
    אתמול התקלחנו יחד והוא לא נגע או התחכך בי. כלום ושהערתי לו הוא ענה - "כולה מקלחת".
    מאוד חסרה לי האינטימיות אתו - להכין ארוחת ערב ולעשות טיזינג, לראות סרט וכו'.

אני חייבת להבהיר שהסקס אתו מצוין. אנחנו מאוד פתוחים אחד עם השני והוא בהחלט גורם לי סיפוק במיטה.
    הבעיה גם פה שאני רוצה וצריכה יותר ממנו. הוא אומר שלא תמיד בא לו. שיכול להיות ימים שהוא לא רוצה (עייף לדוג'). מאוד מתסכל אותי שאני רוצה סקס בלילה והוא לא.
    מאוד מתסכל שהוא לא מספיק או נוגע ולא מספיק אומר לי שהוא אוהב או מתגעגע או כמה שטוב לו אתו. התחושה שלי שיש לו איזה מחסום רגשי. שאני מנסה לדבר אתו הוא עונה לי שככה הוא וזהו. וכמו שהוא מקבל אותי עם החסרונות גם אני צריכה.
    ושוב.. אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל אני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות.

אשמח לקבל עצה טובה.

תודה
    אילת

הוספת תגובה

• הי אילת

עדי בדיחי
    02/02/2010

נשמע שבן זוגך מטבעו לא אדם חם- גם במשפחה לא מחבקים, ככה הם, כולם "כולה מקלחת". שם גדל וזה מה שחווה.

לא התרשמתי שאין משיכה, הרי שאמרת שהיחסים האינטימיים מספקים בגדול. לך מטבעך יש כנראה יותר צורך ויותר חשק, יכולת- לחיבוק, למגע החם.. אצלו אין כ"כ את הצורך הזה והוא גם לא כ"כ מבין מה הבעיה.

אני חושבת שיש מקום לשבת איתו לשיחה ולשאול אותו- האם את תוכלי ליזום, כרמז, חיבוק (למשל שאת תתחילי אותו), והוא יבין את הצורך שלך ויעניק לך אותו?

כמו כל זוג, יש צרכים מסוימים ורצונות, וכשיש אהבה ורצון להעניק, זה הולך לקראת זו. אז נכון, בהתחלה אולי זה יהיה מאולץ קצת, אבל כשהוא ייכנס לאותה משבצת של אהבה אלייך ויעניק לך את זה כמתנה, כמעשה שעושה לך טוב- הוא גם יפיק ממנו טוב, אוטומטית. נסי לחבר אותו למקום הזה.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול נוראי-שאלה לדורית
    אושרי
    01/02/2010

שלום דורית
    אני ובן זוגי גרים יחד ,והיחסים בסדר מלבד תסכול שיש לי .
    כבר כמה חודשים הוא רואה פורנו כל ליילה ומסתיר ממני את זה ולאחרונה גם מנהל צ"טים עם בחורות
    און ליין כדי לענג את עצמו
    זה הפך ליומיומי ואובססיבי והוא מתכחש לכך ולא רוצה לדבר על זה
    הוא לא רוצה לשתף אותי בכל הנושא הזה ובכלליות הוא לא טיפוס שמתקשר בקלות
    הוא סגור וגם נוטה לשתיקות אם באים אליו בבקשות וטענות .לא משתף פעולה .
    המין ביננו בסדר ,היו לי חוויות יותר מרגשות ,אבל באמת שאין לי טענות ..
    למרות שמאז שהוא התחיל לראות פורנו ולנהל צ"טים הוא הרבה פחות משקיע ואני מרגישה חסך
    וגם מושפלת ,לא מושכת ,ואין לנו סקס בתדירות שהייתה ,למרות המשיכה שיש לנו עדיין אחד לשני .
    קשה לי לגשת אליו ,הוא עלול להיות תקיף ,אני רוצה לנסות גישה שאולי תהיה נכונה ולכן פניתי לכאן
    זאת נראית לי התמכרות ,אבל אין לי מושג מה עומד מאחורי כל זה
    קשה לי להתקרב אליו ושנינו הרבה בבית כי אנחנו לומדים .
    לי אישית אין בעייה עם פורנו מלבד התדירות שנראית בעניי מוגזמת וגם הצ"טים האלו (שמראים על צורך בהתרגשות אמיתית ואולי צורך לבגוד .?)
    אני נורא זקוקה לעיצה ,ומאוד מתוסכלת
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תסכול נוראי-שאלה לדורית

הוספת תגובה

• תגובה בבקשה

האבירה
    02/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בבקשה :(

האבירה
    04/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת, שיחות "בירור" לא נעימות

דורית כהן
    04/02/2010

אושרי היקרה, את מתארת זוגיות שיש בה בעיות מעבר לבעיית הפורנו. את מציינת בעיית תקשורת, סגירות, חוסר היענות כלפייך, פגיעה בסקס, חוסר חופש לגשת זה אל זה ולהעלות בעיות. ההתמכרות שלו עכשו לפורנו נראית לי איזו בריחה קלה מן המציאות למקום פרטי ומאובטח משלו, שבו יש לו שליטה מוחלטת על עולם שהוא רק שלו, ובו הוא אינו צריך כל הזמן להתחשב במישהו אחר ובדרישות שלו ובצרכים שלו ולשמוע את התלונות שלו או את הבקשות שלו.
    וכאן נוצר מעגל קסמים, שמסבך את הבעייה עוד יותר: ככל שהוא נמשך ושוהה יותר בצ'טים הללו ובפורנו, כך את יותר מודאגת ונעלבת, ומפתחת התנגדות שגם אם היא לא נאמרת במילים - הוא ודאי מרגיש אותה ממך, ואז על מנת להרגיש שאינך שולטת בו הוא ממשיך לעשות זאת, וזה יוצר ביניכם חיץ יותר ויותר, ובנוסף משמש לו פורקן קל, שלא מציב בפניו דרישות כמוך.
    בסך הכל - המצב אם לא תעשו משהו דראסטי - עלול רק להידרדר בכיוון אחד.
    נראה לי, שכמו הרבה גברים, הוא אינו אוהב שאת "מחנכת" אותו ומבקרת אותו, וזה גורם לו להיסגר ולהינעל ולהתחמק משיחות "בירור" שאת אולי יוזמת. יכול להיות שהשיחות הללו חשובות בעינייך וחיוניות, אבל מכיוון שהוא נקרא שם לסדר - הוא לא אוהב לשהות בשיחה כזאת, שאת יוזמת, ומראש מנחש שזו הולכת להיות נזיפה וביקורת.
    את כל זאת אני אמנם מנחשת, אבל נתקלתי בכך אצל הרבה זוגות.
    מה עושים, את שואלת? מכיוון שהיחסים איתו חשובים לך - צריך לעשות משהו בדרך אחרת, שכן תגיע עד אליו. דרך אחת היא ללכת איתו לייעוץ זוגי (כן, יש המון זוגות שאינם נשואים המגיעים לייעוץ זוגי). דרך אחרת היא להתחיל לפתח לעצמך חיים עצמאיים, שאינם תלויים בשיתוף הפעולה שלו, ולקוות שבשלב מסויים הוא ירגיש בחסרונך, ויתחיל לקחת אחריות על שיפור היחסים, דבר שעד כה נדמה לי שאת עשית לבדך, אבל הוא לא עבד. אם את רוצה ליזום איתו שיחה - נסי לא ליפול עליו אלא לקבוע איתו שיחה כדי שהוא יתפנה נפשית לקראת השיחה. בשיחה אל תבקרי אותו. עיש מאמץ להדגיש בפניו רק מה עובר עלייך. הפוקוב צריך להיות על עצמך, על רגשותייך, על הדאגה שלך, ולא על מה הוא עושה "לא בסדר" רוב הגברים ממש ננעלים כאשר הם שומעים מסר שהם לא בסדר.
    מקווה שזה יעזור במקצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה קטנה

*
    04/02/2010

שלום לך
    אני הייתי ממליצה לך, מנסיון אישי שלי בלבד, להיות שותפה שלו גם פה. אם תהיה פתוחה וליברלית אולי הוא יתחיל לשתף אותך תוכלי לצפות איתו בפורנו או לצ'וטט ביחד. ואולי תמצאי שזה מעניין ומרגש אותך גם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מיכל
    31/01/2010

אני בת 33נשואה 5 שנים עם ילדה בת 4.2 הילדה רוצה אח או אחות אני בדילמה גם אני רציתי ילד
    בעלי מתלבט בקשר לילד
    אבל כשאני חושבת על הזוגיות שלי ושל בעלי אני לא רואה לנכון להביא ילד נוסף יש לנו ויכוחים מיותרים אחת הדוגמאות הוא יותר סגור מבחינה חברתית אין לו תקשורת כמוני עם אנשים הכל איתו קשה
    תמיד חסר כסף, אז לא לצאת למסעדות לא לקנות הרבה בגדים לא לבלות הייתי אומרת בפשטות קמצן ואני חושבת שאם שנינו עובדים שכירים אז לפחות בעבור העבודה הקשה נצא נבלה ובעצם נחייה
    במקום שנשב בבית ונריב נעסיק את עצמנו ואת הילדה בדברים אחרים.גם הגידול של הילדה לא קל
    איתו על כל דבר הוא מאשים ,היא חולה, אני אשמה. בהרבה דברים לא קל לי איתו, יש בו גם צדדים טובים אני מנסה להתמקד בהם אבל זה עדיין לא משכנע אותי לעשות איתו עוד ילד מצד שני חבל לי שהילדה תגדל בלי אח ולי לא יהיה עוד ילד למרות שאני עדיין פוריה יש נשים שלא יכולות ללדת ואני
    כן מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• הי סיגל

עדי בדיחי
    31/01/2010

בהתחלה היה נראה כי את רוצה לספק את רצון הילדה שלך לאח קטן, בעוד את לא חושבת שאתם כזוג מתאימים לגדל עוד ילד עקב בעיות מסוימות בזוגיות (שיש לכולם).

אח"כ הגיעה התלבטות אמיתית אולי כן להביא ילד כל עוד אפשר.

לדעתי גם לזה יש מחיר. נכון אמרת שחשובה הזוגיות כדי להיות הורים, לא משנה לכמה ילדים ואולי שווה לכם לקחת את ההבאת ילד הזאת כאתגר, כיעד, אבל כדי להגיע ליעד הזה צריך לעבור דרך שתהיה כלולה בה העבודה על הזוגיות. נראה שבלי קשר לאישיו הזה- אם להביא או לא, דרושה פה עבודה על הדברים שהזכרת, על התקשורת ביניכם, על עבודה על השונות ביניכם מבחינת האופי, על גישור של הדברים. יכול להיות שהזמן וגידול הילדה עשו את שלהם ואולי הזוגיות זקוקה לאיזה ריענון.

אני חושבת שהנושא של תחזוקת הזוגיות חשוב בהרבה מהבאת ילד, שכן ילד יכול להיוולד לעולם זוגי בריא, עם פחות פערים ובכך להבטיח לו מודל נכון יותר לזוגיות ולהורות. מאידך ילד יכול להיוולד לעולם לא בריא של זוגיות, ולראות בעיות ופערים רבים. לכן שווה לחכות מעט (את בת 33, עדיין צעירה ויש זמן נוסף), ואם כבר להביא ילד- להביא אותו לאחר עבודה על הקשר ביניכם, על האהבה ועל התקשורת, על מנת להבטיח לו מודל נכון של זוגיות. נשמע שסה"כ אתם אוהבים וטוב לך, למרות הכל, ולכן אני משוכנעת שלחזק את הביחד שלכם יכול לעשות רק טוב.

בברכה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי עדי

מיכל
    01/02/2010

נתת לי תשובות מתאימות שחשבתי עליהן עמוק בלב הוצאת את הכל על הכתב וזה נהיה מוחשי וברור-תודה.
    עכשיו נותר לי לדבר איתו ולשנות לו גישה שיסתכל על החיים בצורה אחרת.
    זה הולך להיות משימה קשה. הוא בן 43 וחושב שהדרך שלו נכונה מקווה שאני לא אצטרך לחיות עם
    האופי הזה והוא יצליח להתגמש
    תודה על ההקשבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל,

עדי בדיחי
    01/02/2010

אני שמחה שזה שיקף לך דברים שידעת, ורק היית צריכה פנס שיאיר את הפינות האלה.

תודה על הפידבק, ותודה ששיתפת. זכרי שמהחיים תמיד יש מה ללמוד וגם אם הוא בן 43, והוא רוצה בקשר ויש בסיס נכון של אהבה וחיבור- תוכלו עם רצון ומוכנות להתקרב ולנסות לגשר על הפערים, ולחשוב על ההמשך יחד מבחינת הבאת עוד ילד.

את מוזמנת לעדכן.
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט מתוסכלת
    *
    30/01/2010

שלום, אני פשוט אובדת עצות ולכן רוצה להעלות את הבעיה שלי פה אולי מישהו ייתן לי את העצה שלא חשבתי עליה- אני פשוט מתוסכלת מחיי הסקס שלי ...
    אני נשואה כבר מעל 3 שנים ( יחד כ 6 שנים) בהריון מתקדם ועם ילד בן שנתיים בבית.
    אני מאד מאד מינית, אוהבת להתנסות ולנסות אבל לצערי בעלי בדיוק ההיפך ממני ואני אפרט קצת יותר.
    אני מרגישה שאני חיה עם "צנון" במיטה , בעלי סגור ולא נוטה לשתף בפנטזיות או כל דבר מיני, ניסיתי לדבר על זה ולא קרה כלום, ניסיתי להיפתח בעצמי ולספר לו מה הפנטזיה שלי ( ראיתי שזה גירה אותו וששאלתי מה הוא אומר על זה הוא פשוט היה נבוך)
    נסיתי ליזום - אביזרים , סרטים וכדומה אבל לא היה לזה המשכיות ממנו, אני פשוט לא יודעת מה לעשות עוד??? בעלי טיפוס שגרתי בחייו וכך גם במיטה , לא מגוון , מונטוני ברוב הפעמים ולא יוזם מעבר למינימום. דיברתי איתו על זה מכיוון שחשבתי שאולי הבעיה היא בי: חוסר משיכה או חוסר עניין בי אבל הוא מתעקש שלא כך הם הדברים( אני אישה יפה ומשקיעה על מנת להיות גם סקסית) . התחלתי לחשוב שאולי הוא בוגד או אפילו נמשך לגברים אבל לטענתו פשוט כיף לו והוא נהנה מהשיגרה הזאת ( הוא אוהב דברים מאד מסויימים שגם נעימים לי ברוב הזמן) - מוזר לי ביותר , לא יודעת האם למצוא גבר לחלוק איתו את הפנטזיות?( משהו שכמעט קרה בעבר אבך הצלחתי לעצור שנייה לפני ) לעזוב אותו למרות שאני אוהבת אותו ורוצה לחיות איתו ? קשה לי ואני מתוסכלת מאד !

לקביעת תור
    סגירה
    פשוט מתוסכלת

הוספת תגובה

• ככה זה מתחיל,,,

בני - ילד טוב
    30/01/2010

אם הבנתי אותך נכון,,, את מעוניינת לשפר את חייך במסגרת הנישואין, ומאוד רוצה שבעלך יהנה איתך,
    הרשי לי קודם כל להצדיע לך, כל הכבוד !

חשוב שתפנימי שגם אם נרביץ לו הוא לא יישתנה---,
    הוא יישתנה אם את תלמדי איך לפנות אליו נכון, זוהי משימה חדשה שטרם הורגלת אליה ולכן את חייבת עזרה מבחוץ, אז או שתלמדי תקשורת, או שתלמדי מספרים, או שפשוט תלכי לייעוץ זוגי או מיני או שניהם ייחד,
    תביני זה לא פגם בך או בו, לא ולא ! העניין הוא שצריך להשקיע מחשבה והרבה סבלנות כדי לגרום לו להבין מהן הצרכים שלך, ועל הדרך לשפר את הקשר לרמות שלא חלמתם,
    ב ה צ ל ח ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לבני

חושבת
    03/02/2010

אהלן בני,
    ראיתי שאתה כותב כאן תגובות והתחברתי לצורת החשיבה שלך על זוגיות.
    יש לי בן זוג כבר מספר שנים אבל הקשר תקוע,
    רציתי לדעת האם אתה מייעץ גם טלפונית?
    אני מנסה לגרום לבן זוגי להיפתח לחשיבה זוגית, אבל לבד אני לא יכולה וחשבתי ששיחת טלפון, אפילו אחת איתך, עשויה לעזור לפחות לפתיחת הערוצים.
    אני עדיין צריכה לשאול אותו האם הוא מסכים לכך,
    אבל קודם לכן רציתי לדעת אם באמת אתה מייעץ טלפונית, ככה אפילו באופן חד פעמי כאמור..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחשבי טוב יהיה טוב,,,

בני - ילד טוב
    08/02/2010

תני מייל ונמשיך משם,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיסכול הוא גם סוג של בחירה..

הכי טוב שיש
    31/01/2010

קורא אותך וחושב לעצמי - אין צדק בעולם.."אלוהים נותן אגוז למי שאין שיניים"...
    זהו נושא השיחה שלי עם החברים לצד כוס בירה כאשר הבעיה שלנו היא הפוכה!!

אבל אם אתייחס לענין פנייתך, גודל האכזבה (תסכול) הינו כגודל הציפיות. לדעתי את יכולה להתאים את הציפיות שלך ואולי אף להעלותן אבל בהדרגה מציאותית. אם יש בינכם פער כזה גדול אל תצפי שהוא יילך אחרי הפנטזיות שלך שהרי את נמצאת במקום מאד מתקדם מבחנת פתיחות, יצירתיות וכו'
    את חייבת להוליכו לאט בהתבסס על הקיים ומשם להתקדם ביחד
    נראה לי שהוא די נבהל מהפער בינכם ולא אתפלא גם אם הוא לא חושש או בסתר ליבו דואג מהפער הזה.
    כל הכבוד לך על היוזמה (וכמובן על החשק) - תזכרי סקס זוהי הנאה צרופה ולא שום דבר אחר
    וזה חייב להיות כזה בעבור שני בני הזוג
    בעצם מה אני מבין? ומי שם אותי כיועץ? פשוט לא יכולתי שלא להגיב
    מה אגיד לך - בהצלחה זה נראה לי כמו "צרות של עשירים" ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת

א
    01/02/2010

אתם אומרים לאט ובזהירות אבל זה פשוט לא שם ואין לי מושג איך להוביל את זה לשם . ניסיתי הכל חוץ מטיפול מיני . אולי הגיע הזמן?
    אלו ממש לא צרות של עשירים כי התסכול הוא תסכול כמו שמרגיש גבר שאשתו לא מעוניינת ואין שוני פשוט אצלנו זה הפוך . לצערי במיטה אני זאת שיוזמת, עושה אבל לא מרגישה שיש לי פרטנר וזה מתסכל.
    אז שינוי גישה מתאים לי , איך בפועל כדאי ליישם את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלה של מה שיש, מחמאות ונינוחות

דורית כהן
    04/02/2010

"א" היקרה, כמו שכתבת, מה שאת מתארת הוא נחלתם של הרבה זוגות, ונכון שברוב המקרים המצב הוא הפוך, והגבר הוא היותר מתוסכל מחוסר ההיענות של האישה לרעיונות ולפנטזיות ולגיוונים שונים. לדעתי, אצל המון זוגות יש פער בכיוון זה או אחר, והשאלה הגדולה היא מה עושים עם הפער, איך לא הופכים אותו לבעייה שמרחפת מעל שניכם ויוצרת גם רגשות אשמה וחוסר ערך אצל הצד הפחות מתעניין בסקס. מאוד יתכן שכבר עבר אליו מסר ממך של אכזבה ותסכול וזה עלול ליצור מעגל קסמים "זדוני" שבו הוא יעדיף במשך הזמן להימנע מסקס לעיתים קרובות, בגלל שהוא מקבל ממך את התחושה שהוא לא מספק אותך, שהוא לא מספיק טוב במיטה.
    כמעט כל דבר בזוגיות שאינו נעים לנו באופן קבוע וחוזר על עצמו-- אנחנו משתדלים להימנע ממנו באופן קבוע...זו מעין אקסיומה...
    מה עושים? אפשרות אחת היא להיעזר בייעוץ סקסולוגי, שיכול להוות מעין תיווך לפער שיש ביניכם. שם אפשר אולי ליצור תקשורת יותר פתוחה ביניכם ולהגדיל את טווח האפשרויות של דברים שמהנים את שניכם.
    אפשרות נוספת - להתאזר בהמון סבלנות, ולהחמיא לו על כל מיני דברים שקורים ביניכם בתחום הזה. ככל שאיכות הסקס ביניכם תהיה חיובית יותר, נעימה, מלווה במחמאות, בהתפעלות, ולא בתסכול, רטינות וביקורת - הוא ירגיש חופשי יותר ואם טמון בו יצור יותר מיני שם בעומק - בתנאי החממה האלו הוא יכול לצאת לאור. אם את יכולה ומוכנה לקבל את מה שיש, לשמוח בחלקך, לשבח את מה שכן מופיע - במקום כל הזמן לרצות את מה שחסר - יש סיכוי שבעלך ירגיש יותר ויותר נוח וחופשי - מה שקשה לי להאמין שקורה כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת להבין
    משתגעת
    29/01/2010

היי אני ובעלי זוג צעיר+ילד בן שנה וחודשיים נשואוים מזה שנתיים + ובכללי ביחד כבר כמעט 5 שנים.בתחילת הזוגיות שלנו סקס היה משהו מאוד מרכזי היינו מקיימים יחסים בכל הזדמנות אפשרית.עכשיו אני מבינה שתמיד בהתחלה יש להט כזה והכל אבל הדאגה שלי לא נובעת מכך שהתדירות ירדה היא נובעת מכך שלפעמים אם אני לא יזום או יזכיר זאת אז הוא יכול גם בלי. עכשיו אני יודעת וכמעט בטוחה שגבר לא יכול בלי סקס כ"כ הרבה זמן אני מדברת על פעם בשבועיים ומשום מה זה עושה לי הרגשה לא טובה אני מנסה להבין למה?יכול להיות שהוא לא נמשך יותר?יכול להיות שהוא מספק את עצמו?שהוא בוגד? מה ???הייתי רוצה לציין שביננו הינ אמון מאוד חזק עד שפעם אחת כשהייתי בהריון מתקדם והוא נורא היה פוחד לקיים יחסים גילתי שהוא היה גולש באתרי פורנו ומספק את עצמו...ושם מבחינתי נשבר האמון....מה לדעתך יכולה להיות הסיבה אני משתגעת...בבקשה חזרי אליי בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת להבין

הוספת תגובה

• למשתגעת

עדי בדיחי
    31/01/2010

נשמע שנושא האמון תופס הרבה מקום בשאלה שלך- מה קורה שם לבעלך ולמה הוא מתנהג כפי שתיארת.

אני חושבת שדבר ראשון, נתחיל מהתחלה- שאלי את עצמך האם גלישה באתרי פורנו אכן מהווה לדעתך שבירת אמון ובגידה? חשבי טוב, כיוון שאם את תשימי את ההתנהגות הזאת בטייטל של בגידה, ייתכן ואת מחמירה עם המצב. כמובן שלאף בן או בת זוג לא אידיאלי שהפרטנר יגלוש ויספק עצמו, אבל חשוב לשים את הדברים בפרופורציות. היית בהיריון מתקדם והיה חשש אמיתי לקיים יחסי מין, הוא מצא לעצמו מפלט, אל מול מפלטים אחרים שבאמת היו שוברים את האמון. לכן חשוב שתראי את הדברים בעיניים יותר פשרניות לדעתי. קשה לקבל את זה, נכון, אבל דעי שרוב הגברים באמת מתנהגים כך, ובעולם של פיתויים כ"כ גדולים, אולי זה הרע במיעוטו? נסי לחשוב כך על הדברים.

מעבר לכך, חסר היה לי נתון בהודעתך- האם דיברת על כך עם בן זוגך, האם פתחת את הדברים מתוך עולמך שלך, האם הסברת ושיקפת מה את מרגישה, התסכול ביחסי המין, ההימשכות אלייך, וכד'. אני חושבת שמה שאת מבקשת הוא לדעת שאת מושכת אותו, שאת עדיין מישהי אטרקטיבית בעיניו, וחשוב לך אולי לשמוע שאין לך סיבה להיות מאויימת מאתרי פורנו.. (?)

וכן- יכול להיות שהוא מספק עצמו וזה בסדר. הגוף הזה הוא רכושו שלו, הגוף שלו ברשותו, ואין מה לעשות. אנחנו לא "האח הגדול" ,גם אם נרצה, ואין לנו אפשרות לבדוק ולפלוש אחר בן זוגנו.. וטוב שכך- כי בדיוק במשוואה הזאת נכנס נושא האמון. אז בואי נסי להחזיר אותו ע"י שינוי הגישה ושימה של כותרת אחרת לגלישה בפורנו. בנוסף- דברי איתו- לא בתקיפות אלא מתוך רגש של אהבה, וניסיון אמיתי להביא לכנות ולגילוי לב מה הסיבה של אותו ריחוק שלו.

הערה נוספת- פרנטר שמרגיש שעוקבים ובודקים אותו, יתרחק.. וחבל. נסי להחזיר אותו למרחב שלך ע"י גישה עדינה, שמזמינה שיתוף וגילוי.

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדורית
    אוהבת ופגועה
    28/01/2010

כתבתי לך בעבר.ועזרת לי רבות בדבריך ותמיכתך וראיתי כי אני בדרך נכונה. אספר מעט על שהיה ומה כעת. אנחנו בני 42 ו 35. יחד 5 שנים. נשואים שלוש. ללא ילדים.
    בעלי בגד בי בנסיעת עבודה בחו"ל וזאת מתוך צורך לדבריו בריגושים שלא אפשרתי לדבריו בבית. לאחר שיחות רבות והבנה עמוקה אחד של השני וכמובן אהבה גדולה הצלחנו לגשר על הדברים האמורים ולהמשיך את חיינו הלאה.
    מאז בעלי מבקש מפגש עם עוד זוג שירגיש בטוח ואירוטי.
    לפני חודש ימים הסכמתי לכך ונוצר מפגש עם זוג נוסף של חיכוך ואירוטיקה קלה שהיה נעים לשנינו.
    לי זה הספיק לעת עתה.והוא כבר בעיסוק של חיפוש מפגש נוסף.
    חשוב לי לציין - המיניות ביננו גדולה.פתוחה. עושים כיף,צעצועי מין, אין בושה ודיבור אמיתי ופתוח על הכל. שנינו סקרנים- הוא הרבה יותר. לי אין כעת צורך בריגושים ולו כן.
    אנחנו רוצים להכנס להריון בקיץ כשאסיים את לימודי התואר השני. לפני מספר ימים הוא אמר שהוא רוצה להספיק לפחות 15 מפגשים כי אז נכנס להריון וזה לא יהיה אפשרי במשך כמעט שנה ויותר.
    אני היתי בשוק. הוא מנסה ליצור הספק של ריגושים למלא את הארגז. הוא לא מסופק. ואני, מלאה וכבר נוזלת מהצדדים עוד שניה.
    כעת הוא מדבר על מפגש נוסף בעוד חודש. ואני מלאה. מה עושים? הוא מאוד כועס כשאני אומרת לו שאני מלאה ושיש לי קצב אחר. הוא טוען שזה "בסדר" אבל אולי יום אחד זה פשוט יתפוצץ לי בפנים ושהוא רוצה שנהנה לפני שיהיו ילדים ואם לא אז ההריון ידחה.
    מה אני עושה איתו? הוא לא מוכן ללכת ליעוץ בשום אופן.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדורית

הוספת תגובה

• פער בצורך בריגושים

דורית כהן
    01/02/2010

שלום לך שוב!
    נדמה לי שאני זוכרת את התכתבותנו הקודמת. חבל שאי אפשר לשרשר, זה היה תורם לכולם המון...
    נדמה לי שאז מאוד נפגעת מן הבגידה בחו"ל והיה לו חשוב לא להסתיר זאת מפנייך. ודיברנו על הצורך בריגושים.
    מה שעכשו את מתארת מזכיר לי זוג אחר שהגיע אלי לייעוץ. שם נוצר מתח של שנים רבות (הם נשואים כמעט 20 שנים) שבהן לבעל יש פנטזיות על שיתוף פרטנר נוסף, ואישתו כל הזמן בהתנגדות, אבל עם השנים היא לאט לאט באה לקראתו, כל פעם קצת. היא הסכימה לאחר כמה שנים להוסיף גבר - מסג'יסט - אבל רק כאשר היו יוצאים לנופש בעיר רחוקה. עם הזמן היא הסכימה שהגבר ההוא ייגע בה במקומות מסויימים בגופה כאשר בעלה צופה בהם. כל פעם היא נעתרה לצעד נוסף שבעלה ממש השתוקק שיקרה, אבל היו לה גבולות שלא היתה מוכנה לעבור. הם הגיעו אלי כי הבעל היה מאוד מתוסכל מן הגבולות שלה. היה לו קשה להשלים עם זה שבחיים לא יהיה לו מימוש של הפנטיה שלו. שניהם לא היו מודעים - בגלל המתח הרב - עד כמה חיי המין שלהם היו עשירים ומלאים ומספקים, לעומת זוגות אחרים בוותק הזה...
    התרשמתי אז שדווקא בגלל המתח הקבוע שנוצר ביניהם - זה שמר בצורה מאוד ייחודית על הארוטיקה והתשוקה ביניהם. הוא אף פעם לא היה בטוח למה היא תסכים. תמיד היה עליו לנהל איתה משא ומתן - לוותר על משהו ולהסתפק במשהו קטן. תמיד היתה ק צ ת התקדמות לקראת הפנטזיה שלו.
    הרי כאשר הכל ידוע מראש וצפוי בזוגיות - ואצל רוב הזוגות מתקבע דפוס ידוע מראש מה הולך להיות בסקס - השיגרה הורגת את הכיף שיכול להיות בסקס בלתי צפוי מראש. לאחר שהקשבתי להם - ניסיתי לא להפריע! לא לקלקל את הפלא הארוטי שנוצר אצלם ע"י מציאת פתרון מטעמי...חששתי שאם אציע להם פתרונות זה יפר את המשחק המיוחד שהם המציאו ושיכללו שהכניס כל כך הרבה מתח חיובי וסקרנות ואי וודאות אל תוך החיים שלהם, ושימר בצורה יוצאת דופן את המיניות שלהם...

כאשר את מספרת על הפער ביניכם, אני מבינה זאת היטב, אבל חושבת גם שניתן על ידי משא ומתן קליל, סוג של טיזינג, למצוא דרכים איך לבוא לקראתו קצת כל פעם.
    הנושא הזה יישאר תמיד, לדעתי, כאישיו ביניכם, תמיד יהיה פער בצורך בריגושים, ועליך למצוא במה את יכולה לבוא לקראתו. לא כל הדרך, לא כל מבוקשו. קצת.
    מקווה שמה שסיפרתי לך על הזוג ההוא יעזור.
    מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיפור עזר אבל..

אוהבת ופגועה
    09/02/2010

תודה על הסיפור. באמת הבנתי וראיתי קווים מקבילים.
    ניסיתי ללכת על משהו כמו -"בוא נחליט על מינון קבוע, שאדע שאז אני לא צריכה להיות בחרדה מתי זה יקרה וכמה.. משהו כמו פעם בחצי שנה, ואז אם יבוא לי יותר, אני לא אחשוש לומר זאת וכך זה נותן גם לי וגם לא סוג של שקט וידיעה שזה בנמצא, בתכנון. ושאף אחד לא מנסה להתחמק / לדחוף באלגנטיות או במניפולציה.
    הוא אהב את זה. ונשמתי כשהוא אמר לי שזה מוצא חן בעיניו.
    אבל אז שוב הגיע העניין של מה יהיה אבל עד שנכנס להריון. כי זה לא אפשרי .היה מפגש אחד ואם נחכה עוד חצי שנה, עד שגם אסיים את הלימודים יהיה עוד מפגש ואז אנחנו רוצים להכנס להריון
    והוא פשוט כעס שרק שני מפגשים יהיו עד ההריון, ואז תקופה ארוכה של הריון ולידה לא נחווה אף מפגש. והוא רוצה על "חשבון" התקופה הזו 5 מפגשים בסך הכל.
    זה רגיש לי כאילו אני חשבון בנק שמושכים ופודים על חשבון משהו... על חשבון ילדים.
    אני ממש לא מסכימה עם הגישה שלו וזה גרם לריב.
    כלומר אחרי שבאתי עם פתיחות וקבלה של המקום הזה שכמו שאמרת, תמיד יהיה שם ביננו, ואני מנסה להשלים עם זה שלפחות פעמיים בשנה יהיו מפגשים (ושוב, אם יתאים לי יותר..אז אני לא אעצור את עצמי- ואמרתי לו את זה ) ואז הוא אם היציאה הזו של- כן אבל צריך להספיק על חשובן התקופה שלא יהיה לנו... ממש תקופת צנע.
    מה אני עושה? איך אני נגשת אליו לשיחה על כך? ילדים מול ריגושים.... לא מרגיש לי נוח ומתאים.
    אפילו באתי לקראתו ואמרתי לו -"אוקיי, 3 מפגשים. אבל לא יותר." והוא כעס.
    אני סחוטה מזה. מיואשת ועייפה.
    כבר לא מרגיש לי כמו טייזינג נעים וחושני כמו שכתבת באותו הסיפור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעלות עוד רעיונות

דורית כהן
    14/02/2010

"אוהבת ופגועה" יקרה, יתכן שהמשא ומתן שלכם היה על מישור אחד וספציפי, אם אינני טועה - מפגש אירוטי עם עוד זוג? ואולי, אם הייתם מעלים עוד כמה אפשרויות בהן ניתן לקבל ריגוש ולצאת מן השיגרה - יתכן שהייתם יכולים יותר להתקרב זה אל זו מבחינת העמדות, מבחינת הפער.
    יש סדנאות מגע, טנטרה, אפשר להעלות רעיונות... אם קשה לכם לערוך שיחה פתוחה, ללא כעסים ותסכולים (הרגשות השליליים האלו ממש חוסמים את היצירתיות ואת חופש החשיבה) - אולי שווה לקחת ייעוץ קצר וחד פעמי אפילו, על מנת לא להיכנס להתסבכויות או לתיסכול כזה מצידו שהוא ירגיש ש"אין לו ברירה" אלא לעשות דברים ללא ידיעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת-אשמח לתגובתם של כולם
    אדווה
    28/01/2010

שלום לכולם.
    איך יודעים שהאדם שאת מתחתנת איתו זה האחד? אני בת 25 והוא בן 26ויוצאת איתו כבר שנתיים,
    הוא הציע לי נישואים והסכמתי,עדיין לא התחלנו את ההתארגנויות החתונה.
    אני כל כך מבולבלת! ממש במצוקה עד שזה מפריע לי לישון בלילה, כל לילה אני מפחדת לעשות טעות,
    להתחתן ולגלות שזה לא זה הרי כלכך הרבה מתגרשים . אני רוצה להדגיש שהוא לא לוחץ בעניין החתונה ואנחנו גרים ביחד כבר כמט שנה, אין לנו בעיות ביחסים שקשורות לחלוקת הכסף בינינו ומי משלם על מה הכל באמת זורם,יש לנו קבוצת חברים טובה ,משפחה תומכת משני הצדדים אבל הבעיות שלנו שגורמות לי להתלבטות הם אחרות למשל: גידול הילדים בעתיד מאוד חשוב לי שיעשה בדרך שונה מזו שהוא מאמין בה, ניסיתי מספר רב של פעמים לדבר איתו על הנושא אך הוא חושב שאני טועה ורכה מידי וזה מוביל אותי לנושא השני שקשור אחד בשני, כל עוד אנחנו לא רבים הכל מושלם, כאשר אנחנו רבים זה נורא!הוא לא יודע לריב בצורה תקינה, הוא פשוט צורח ומקלל יורד אלי ומזכיר ריבים אחורנית וכל הזמן משתמש ב"את עשית" " "את אשמה" " זה רק בגללך" " את לא יודעת להתנהג" וכו'.. אחרי שהמצב נרגע ואני מנסה לדבר איתו על הריב שהיה הוא אומר ככה אני תקבלי את זה או שלא,ככה גידלו אותי , כשאני אומרת לו שיש לו דיבור אלים כאשר הוא אומר לקבלה המשותפת שלנו אפילו בצחוק " אני אבעט בך" הוא אומר ככה אני מדבר אל תשני אותי.
    הצורת דיבור שלו מאוד מאוד מפריעה לי כי גם שדיברנו בעבר על גידול הילדים הוא כל הזמן אומר שהוא גדל טוב וככה הילדים שלו יגדלו וכל מיני משפטים שגורמים לי לתהות.. האם אני עושה את המעשה הנכון או שאני סתם נסחפת? תודה מראש בכל אופן.

הוספת תגובה

• ללמוד לריב בצורה אחרת

דורית כהן
    01/02/2010

אדווה היקרה, הביאי בחשבון שהדברים שמפריעים לך היום עלולים להיות הרבה יותר גרועים בהמשך אם לא מצליחים לטפל בהם ולשנות אותם. ניתן לשנות את צורת התקשורת שלו בשעת ריב, אבל זה דורש רצון והשקעה מצידו, וקשה לעשות זאת ללא ייעוץ מקצועי כי אני חושבת שקשה לו לקבל אותך כמחנכת שלו.
    את אינך שלמה עם הדברים הללו - הרי זה לא רק כלפי הילדים שיהיו אלא התנהגות בראש ובראשונה כלפייך!
    היום מקובל מאוד שמגיעים לייעוץ זוגי זוגות לפני נישואין, כי יש להם התלבטות האם נכון להם להיות יחד ולהקים משפחה, או כי פשוט רוצים לשפר את הזוגיות ולבחון אותה לפני שמחליטים להתחתן.
    אל תתפשרי על ההתנהגויות הללו, לכל זוג יש ריבים ואי אפשר בלי לריב, זה נורמלי ואפילו רצוי, כי בריב אנשים מוציאים החוצה את הדברים שחיוניים להם, וחשוב שהשני יידע על כך וזה לא יהיה נסתר מפניו. אז יש תכלית לריבים עם כל הכאב שיש בהם. אבל אם הריב משפיל ומפחיד - עם הזמן את תנסי לבלוע דברים כדי להימנע להגיע לריב קשה איתו, וזה לא בריא לבלוע...בסוף כל מה שאת מבליגה עליו - יוצא בבת אחת...
    עליכם ללמוד לריב בצורה אפקטיבית יותר. יש להניח שהוא "למד" לריב בבית הוריו כמו כל אחד מאיתנו, ובשעת לחץ יוצאות לאור ההתנהגויות העתיקות, הפחות מתוחכמות, שקיימות מתחת להתנהגויות החדשות יותר שאימצנו בבגרותינו. קוראים לכך "רגרסיה" - נסיגה, וזו תופעה אנושית כללית. כל אחד נסוג לתגובות האוטומטיות שרכש אותן בילדותו, בריבים הקדומים של משפחתו.
    לסיכום הנושא - עמדי על כך שאו שתעבדו על הנושא בעזרת ייעוץ מקצועי זוגי, או שהוא יעבוד חזק על עצמו וישנה את סגנונו - וזה כמעט בלתי אפשרי ללא עזרה מקצועית - או שלא תמשיכו יחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית תודה! אבל איך מתקדמים?

אדווה
    01/02/2010

קודם כל אני רוצה להודות לך שכיוונת אותי ומצאת את המלים שאני לא הצלחתי להגדיר לעצמי. .
    אני אוהבת אותו בלי סוף! באמת! הוא שוכב עכשיו במיטה מולי ,אני קוראת את ההודעה שלך ופשוט נזכרת כמה מושפלת ופגועה אני מרגישה כשאנחנו רבים (רבנו לפני שעתיים בערך וזה לווה במילים כמו "שקרנית" (לא שיקרתי לו פעם אחת בחיים) "סתומה" "את דואגת לכל העולם רק לא לי" (אני דואגת לו בלי סוף עם זה באוכל חם כשהוא מגיע הביתה (בסביבות 6 ואני מגיעה ב5), לזכור להדליק את הדוד שיהיה לו מים חמים, להכין לו בגדים למקלחת, להתעניין בו וביום שלו וכו'..
    ואת צודקת בקשר לכך שהוא למד את ההתנהגויות האלו בבית מאבא שלו ,השאלה היא אחרי כל כך הרבה שנים בהסתכלות על אבא שלך איך משנים את זה אצלו?? ???? אני כל כך חוששת וכבר נגמרים לי התירוצים לכל העולם למה אני לא מתחילה את ההכנות לחתונה?איתו ניסיתי לדבר על ייעוץ זוגי ,והוא כזה אמר ברפרוף "זה שטויות זה עולה מלא כסף אבל נלך אם את רוצה" ,בדקתי כמה מקומות זה עולה פגישה בסביבות 250-300 ש"ח לפעם בשבועיים. זה סכום שאין לנו כרגע, האם בכל זאת יש מה לעשות?אני לא יכולה גם לדבר על ההתנהגויות האלו עם המשפחה שלי כדי לא להלחיץ אותם על שטויות ולהדאיג אותם,ואת החברות אני גם לא רוצה לערב כי זה נראה לי התנהגויות אישיות מידי שלו שאני בטוחה שהוא לא יאהב שהם ידעו עליהם,לפעמים אני כל כך מפחדת מעצמי עד שאני לא רוצה לחשוב על הדברים האלו ומעדיפה להדחיק אותם ופשוט להמשיך הלאה......... כמו שזה עכשיו ולהגיד שאני מסוגלת להתגבר על ההתנהוגיות האלו שלו ובסך הכל הכללי טוב לנו ביחד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לשנות

מיכל
    02/02/2010

אבל יכול להיות אפשרי במקרה שלי עם בעלי, גם הוא כזה כשאנחנו רבים, יש לנו ילדה בת 4 וגם לי קשה עם זה שהוא מנהל ריבים בצורה נוראית וזה נכון שכך הוא ראה אצלו בבית ,קשה לשנות הרגלים עדיין לא הצלחתי לשנות את הסגנון שלו אבל אני מתמקדת בצדדים היותר טובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תכניסי את עצמך למיטה חולה אחרי ש

יעלי
    04/02/2010

מתחתנים זה רק מתעצם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במקרה זה ייעוץ שווה את ההשקעה

דורית כהן
    04/02/2010

אדווה היקרה, היום עוד יש את כל האהבה הזאת. את חייבת להביא בחשבון שתחושת האהבה מתמעטת עם הזמן - בכל מקרה - ואם יש ריבים מכאיבים ומשפילים - האהבה נעלמת ממש מהר!!!
    מגיעים אלי גם זוגות לאחר חודש ושני חודשים של נישואין כשהם על סף גירושין!!!
    אל תוותרי.
    נכון שזה כרוך בהוצאה. לדעתי אתם זקוקים למשהו כמו 10 שעות ייעוץ. כלומר - סביב 3000 ש"ח. האם לא שווה להשקיע את הסכום הזה ולאחר ההשקעה הזאת לדעת בבטחון - שיש לכם את הכלים להתגבר על הריבים והצלחתם ללמוד לתקשר בצורה אחרת, או שאת רואה שזה לא מצליח לכם, והוא תקוע עם התנהגויות שלא ניתן לשנות אותן. האם לא שווה לך לדעת זאת מראש? מה גם שהוא הסכים - אמנם לא ברצון - אבל ככה זה...

בלי לעשות זאת - את עלולה להיכנס לנישואין, ללדת ילדים עם האדם הלא מתאים!

וזו צומת כה חשובה בחיים. ההחלטה הכי חשובה שאדם יכול לקבל בחיים שלו היא עם מי להתחתן ולהביא ילדים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכול איתה, לא יכול בלעדיה
    מוטרד
    25/01/2010

שלום.
    אשמח לקבל פתרונות אפשריים למצב, או גם תחושות לגבי סיטואציות דומות.
    אני ואשיתי נשואים כ 5 שנים + ילד שאנחנו מת עליו, לאחר הכרות של 5 שנים לפני החתונה. לאשתי היו מערכות יחסים קצרות וארוכות, ומספר פרטנרים לא קטן. לי לעומת זאת, לא היה שום נסיון כשהיכרנו. היא היתה הראשונה שלי, והיחידה עד כה - ובתקווה - לכל חיי...
    הבעיה היא שישנן התנסויות מיניות שאני מעוניין לחוות, והיא איננה מעוניינת לספק אותם.
    ברור לי כמובן שאין שום דרך להכריח אותה, אך הדבר פוגע ומעליב אותי בעיקר בגלל הידיעה שבעברה נהגה לבצע את הפעולות האלה (אם להיות מדויק - אנלי וגמירה בפה...) עם פרטנרים אחרים. זה עיקר העניין - הידיעה שזה לא משהו זר לה.
    הידיעה הזו אוכלת אותי מבפנים. לא רק שעלי להשלים שכנראה לא אזכה לעולם לחוות התנסויות שאני מאוד מעוניין בהן, אלא שאשתי היקרה היתה נוהגת לבצע אותן לפני ורק איתי - היא לא מעוניינת. היא מסבירה שזה קצת כאב לה ולא נעים לה, וקצת מגעיל אותה. לטענתה היתה צעירה ו"טיפשה" ולכן הסכימה.
    הנושא העלה כבר מס' מריבות קשות. אני מבין את עמדתה אבל חושש שהיא לא מבינה כמה הדבר חשוב לי עקב חוסר התנסות מוחלט בתקופת הבגרות. שוחחנו על הנושא כבר מס' פעמים והסכמנו שננסה לראות איך זה מתקדם, אך הנושא לא ממש מתקדם, ובכל פעם שמנסים (אחת לשנה???) אחרי 4 שניות היא אומרת "די לא מתאים לי".
    אני מרגיש לא ממוצה מינית. דחוי, לא מספק, עצור ושאינני ממצה את מה שהחיים מציעים. מצד שני אני ממש לא מוכן לפרק את החבילה המקסימה שבניתי לי.
    מה עושים עם זה? איך מעבירים את התחושה הנוראית הזו? יש לי רצון בלתי נשלט לבקש שוב ושוב משהו שהיא לא רוצה. בדגש על לבקש בלבד. מצד שני - איך אפשר להסביר לה כמה זה חשוב לי? ניהלנו עשרות שיחות בנושא ותמיד עושה רושם שיש התקדמות להתפשרות - אך בנסיון הראשון מיד מפסיקים ואני נשאר ממורמר מתוסכל וחסר התנסות מינית - ועם תאוותי ביידי.
    אשמח להערות והארות, רעיונות או פתרונות...

הוספת תגובה

• מוטרד יקר

שירית
    25/01/2010

אישתך הסבירה לך יפה שהיא אינה מוכנה לספק לך את מבוקשך והיא גם נתנה לך הסבר מאוד יפה. בשורה התחתונה היא פשוט לא רוצה. נקודה.
    האם היית רוצה שהיא תעשה זאת נגד רצונה רק בגלל שאתה רוצה?
    היא מכבדת את עצמה ואת רצונה ונשארת נאמנה לעצמה . והיא ראויה להערכה וכבוד מצדך על כך . אלא שבמקום זה אתה בוחר להפגע, להרגיש דחוי וכו' וכו'. רק בגלל שהיא לא מוכנה למין אנאלי ואוראלי מלא ?? הגזמת קצת .לא? אתה כ"כ עסוק בעצמך ששכחת לראות אותה...
    בן אדם, שחרר אותה ואל תגרום לה מפח נפש נוסף על מה שכבר גרמת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים, ובכל זאת

מוטרד
    26/01/2010

תודה על התגובה, שירית.
    אני חשוב שקצת פספסת את הנקודה...
    אני מכבד אותה מאוד ואוהב אותה מאוד. לא ביקשתי שתעשה דברים מעבר לרצונה, והכל מתנהל בשיחות מאוד פתוחות ביננו. לא זו הנקודה.
    יש לי יצר מיני חזק (לצערי?!?!), מבחינתי אפשר כל יום 3 פעמים. היא, מבחינתה, טוענת (בצדק) שההצקות שלי בנושא גורמות לה ל"אנטי" ומונעות ממנה בכלל לנסות.
    ושוב, חוזר נושא ההתנסויות הקודמות שלה. המחשבה שהיא עשתה דברים כאלה עם אחרים משגעת אותי. ולא מקינאה, אלא מתסכול. הייתכן שאני, בעלה - מקבל פחות מסטוצים ופרטנרים זמניים? אני חושב שכל אדם שפוי היה נפגע מזה, לא רק מי ש"עסוק בעצמו" כהגדרתך...
    זה הורס אותי והיא יודעת את זה, אבל משום מה הנושא תמיד שוקע ונעלם, עד שאני מעלה אותו שוב...
    היא מבינה, משתדלת, תומכת, אבל ברגע האמת - אאאפס. כלום. אני ממש מתוסכל. מרגיש שאני פותח את הלב וכלום לא קורה. בהנחה שהיא מבינה ומשתדלת, אבל כלום לא יוצא, אני מסיק שמשהו שאני עושה לא בסדר, אחרת - איך עשתה זאת בעבר?!?!
    אני מניח שבנוסף לחוסר נסיון מיני, אני לוקה בחוסר נסיון בין-אישי בפן הזוגי. אולי אני לא מתנהל נכון? אולי אני לא משקיע מספיק? אני יודע שהיא אוהבת אותי הרבה יותר לעומת הפרטנרים הקודמים. בשיחות הנפש אחרי הריבים שהזכרתי היא מדגישה את זה ללא דופי...
    אז איפה אני לא עושה את זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקט הלחץ

שירית
    26/01/2010

ככל שאנו לוחצים על מישהו (אם זה בן זוג, ילד, לא משנה...) לעשות משהו בניגוד לרצונו ,הדבר גורם לו לתחושות שליליות, להתבצרות בעמדתו ולסגירות. (כשמדובר באדם לא כנוע ומרצה באופיו). עצתי לך היא לשחרר. תגיד לאישתך שאתה מבין ורואה שהיא לא רוצה ושאתה מכבד את רצונה ושאם היא תבחר אחרת בעתיד אתה מאוד תשמח להתנסות איתה באותן חוויות מיניות שכ"כ חסרות לך. תגיד את זה ממקום של הבנה ואמפתיה . ללא נימת כעס או אכזבה.
    וזהו! אל תעלה את הנושא יותר. היא תאהב אותך על כך. זה יראה לה שאתה מתחשב בה, קשוב אליה..
    ואולי( ורק אולי ) זה יגרום לה להיפתח אליך בעיניין. ואולי לא, אבל את ה"לא" כבר יש לך ממילא...(-:
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכולים בסקס הזוגי

דורית כהן
    01/02/2010

מוטרד יקר, ראשית, התנצלות על שפיספסתי את הודעתך מזה כמה ימים. שנית, אני מאוד מסכימה עם שירית.
    ברצוני להוסיף משהו בנוגע לתסכול שלך.
    גם כאן, אישתך מספקת לך את התשובה הפשוטה והישירה: הייתי צעירה ותמימה. ובכל זאת זה עורר בי גועל וגרם לכאב. עכשו, מול האדם שהיא אוהבת היא לא רוצה להגיע למצב בו היא תרגיש שאתה מכאיב לה או שמשהו בך מעורר אצלה גועל. אתה יכול לראות זאת דווקא באור חיובי. היא למדה משהו חשוב ממערכות היחסים הסטוציות שהיו לה, ואולי טוב שזה קרה שם ולא איתך.
    למה?
    כי אם היא היתה מאפשרת לך - יתכן וזה היה פוגע קשות בחיי המין שלכם. יתכן היו מצטברות אצלה תחושות של חשש מכאב, חשש ממשהו שהיא לא אוהבת ולא נהנית לעשות אותו, וזה היה מעכיר את הציפייה שלה לסקס באסוציאציות שליליות. כבר עכשו יש פגיעה - יש פער בין רמת התשוקה שלך לבין הרצון שלה. אני מעריכה שהיא כבר יודעת מה הולך להיות. היא קולטת את התסכול שלך אפילו אם אתה לא מעלה את הנושא אלא רק פעם בשנה. כלומר נוצר מצב שיש נושא סביב הסקס שלכם שמעיק ותלוי ועומד מעליכם ומפריע לשניכם ליהנות בצורה חופשית וכייפית.
    אני שמחה שהדגשת את המילה "מבקש" ולא כתבת "דורש". אבל שים לב. בקשה אמיתית, נקייה, היא בקשה שבה אתה מכין את עצמך לאפשרות שיגידו לך "לא" ולא מתלונן אחר כך על התשובה השלילית שקיבלת. האם זהו המצב? אינני חושבת שזה ככה. אתה כותב שיש ביניכם ריבים על הנושא, כלומר יש לך תלונה קבועה על כך, כאשר היא אומרת לך "לא".
    אני חושבת שזכותך לבקש ממנה מידי פעם את בקשותיך, אבל עם המון חופש לה לענות לך בשלילה. זה כדאי לך לתת לה את החופש הזה להחליט, כי אחרת היא תרצה להתחמק מסקס כי תמיד תחשוש מן השלב הזה שבו אתה "מבקש" ומקטר כאשר היא לא נענית.
    סקס צריך להיות חופשי, משעשע, ללא דאגות, ללא שאריות שצריך לברר אחר כך, משחק של בקשות, התמסרות, התחשבות, נתינה, לקיחה, קבלה, הכל מתוך חופש ורצון טוב.
    האם אתה יכול לראות בסרוב שלה - משהו שהוא לא נגדך אלא שמירה על עצמה וכך גם על חוויית הסקס הזוגית שלא תתקלקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר שלי קנאי, אני ליברלית.
    יעל
    24/01/2010

אני והחבר שלי יוצאים שנה. אנחנו אוהבים מאוד, וזו פעם ראשונה שאני מרגישה ממש בזוגיות, למרות שזה ממש לא הקשר הרציני והארוך (כביכול...) הראשון שלי.
    הוא דתי ואני לא... יש ביננו המון חילוקי דעות כמעט על כל דבר, אבל לרוב הקשר שלנו מאוד פתוח ואנחנו מסוגלים לדבר על הדברים, ולהגיע לפשרות ופתרונות. חוץ מדבר אחד...

אני רוצה להסתייג... אני לא בטוחה כמה הוא קנאי בצורה מוגזמת כמו שאנחנו פשוט עומדים על שני קצוות... אני בדיוק ההיפך הגמור. הרגשתי בסדר ללכת מחובקת עם אותו ידיד שגרם לכל המהומה, אין לי בעיה לעשות מסאז'ים לידידים,ואין לי בעיה עקרונית עם שמירת קשר כלשהו עם גברים שיצאתי איתם פעם. לאחרונה החבר הראשון שלי, מלפני 9 שנים הציע לי חברות בפייסבוק. אני לא רואה בזה שום פסול.

הלכתי מחובקת ברחוב עם ידיד (לפני שבע שנים יצאתי עם אותו ידיד, ושמרנו על קשר. גרנו כשותפים בשנתיים האחרונות, באמצע השנתיים האלו הכרתי את החבר שלי), החבר ראה אותנו ולקח את זה מאוד קשה. כשהחבר שלי ביקש שאנתק קשר עם הידיד הזה, בהתחלה זה נשמע לי מאוד הגיוני. אני מבינה שחציתי את הגבול. (אם כי מבחינתי זה נעשה בתמימות לגמרי) אך עם זאת זה הפחיד אותי. גם נזכרתי בעוד ועוד דברים שהתחברו לי לדמות של אדם קנאי...

היה לי קשה שלמרות שאנחו מדברים על הכל, החבר שלי לא הסכים לדבר על המקרה בו הוא ראה אותנו מחובקים, לא הסכים בשום אופן שאני אקרא לו "ידיד" (אלא "אקס") ולא הסכים לפשרות. הוא רוצה שאנתק את הקשר באופן מוחלט עם אותו ידיד, וגם אם אני אפגש במקרה עם אותו ידיד ברחוב או עם כל אקס אחר, הוא מצפה שלא אפתח שיחה, אלא מקסימום "שלום מה שלומך" נימוסי.
    יום לפני סיפור החיבוק, החבר שלי שם לב שאני מסתכלת לעבר בניין בו גר אקס שלי, וכל אותו יום התנהג אלי מוזר. אמרתי לו שהסתכלתי על בחורה שיצאה משם ( מה שהיה נכון) אבל הוא גם התקשה להאמין לי, וגם : אני לא חושבת שאסור לי להסתכל...
    היו עוד כמה סיפורים, עם מישהו שהתחיל איתי, ולטענת החבר שלי לא הייתי מספיק קשוחה איתו, הייתה פעם שחייכתי לכיוון של אדם שיצאתי איתו פעם למשך שבועיים...

מכל מה שסיפרתי כאן, אני רואה אדם קנאי, ומצד שני מצטיירת גם דמותי כאובר-ליברלית. יכול להיות שזאת אני כאן ה-לא בסדר, אבל בכל זאת אני רוצה לשאול מה אפשר לעשות?
    אני מוצאת את עצמי בלחץ, פוחדת לפגוש אנשים ברחוב כי איך אני אגיב, ומה יקרה אם החבר יראה אותי בכל מיני מצבים ויחשוב כל מיני דברים, אני מרגישה שזה מצב לא סביר.
    אפשר לפתור את זה?

הוספת תגובה

• פשרות בזוגיות - עד כמה ?

יהודית ברגמן
    25/01/2010

יעל יקרה,
    דומה שהפערים ביניכם גדולים בתפישת החיים והזוגיות, באמונה, במנטליות. אילו רק היו פה ושם חילוקי דעות, ניתן היה לגשר ולמצוא פשרות ופתרונות. אבל השאלה מהו הגבול ואם ניתן לגשר על הפערים. את ידידותית מאוד וחופשיה ואילו הוא קנאי ורכושני באופן קיצוני. את זקוקה ליחסי ידידות נוספים ולא יכולה להסתפק באיש אחד בלבד בחייך. יחסייך עם בני המין השני מאיימים עליו גם כשהם תמימים, הוא מנסה לכפות עצמו, לסגור עליך וממש לשנות אותך ולנכס אותך לעצמו בלבד. זה לא יעבוד לטווח ארוך. הליכה על קליפות ביצים בקשר - תמיד מבלבלת. תמיד תחששי לנהוג בטבעיות ולא יהיה לך החופש להיות מי שאת, מהר מאוד יגבר הגעגוע לחופש שלך, צורך לצאת מהכבלים וצורך לחזור לטבעי שלך. נסי לשוחח איתו באופן גלוי ולהעמיד את השוני והשאלות בברור ותראי לאן זה מוביל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואה דברים אחרת

חושבת
    25/01/2010

אני דווקא תוהה למה את שומרת לעצמך שורה של אקסים מהעבר והופכת אותם לידידים שלך במקום להתמקד ולהינות ממה שיש בהווה, כלומר מהזוגיות העכשווית שלך.
    אני לא בטוחה בכלל שבן זוגך מגזים בקנאה שלו. יכול להיות שלא הכנת אותו לכך שאת מאוד ליברלית והכל נפל עליו די בהפתעה, מה שגרם לחוסר אמון מצטבר שלו כלפייך.
    אני חושבת שרוב האנשים היו חשים מאוימים ממצבים שאת תיארת. אבל זו דעתי בלבד. אחרים יכולים להביע את דעתם.
    יש לי שאלה אלייך, שאולי תסייע: אם את היית במקומו, האם היית מרגישה עם זה בנוח?
    האם לא היה מפריע לך שיש לו ידידות שהן בעצם אקסיות שלו?
    האם לא היה מפריע לך לראות אותו במפתיע הולך מחובק עם אחת מהידידות/אקסיות הללו?
    התשובה חייבת להיות כנה מצידך.
    אולי כך תוכלי באמת להבין האם אלו פערים אמיתיים בתפיסה שלכם לגבי ידידים/ידידות, או שאולי ציפייה חד צדדית ולא כל כך הגיונית שלך, להבנה מצידו.

בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה דומה ופתרונו...

אורית
    25/01/2010

לי היה את אותו הסיפור כמעט כמו שלך לפני ובתחילת הנישואין-הייתי חופשייה עם
    כולם ולא ראיתי שום פסול בזה, כי לא היו בזה כוונות לא כשרות.
    כשראיתי שלבעלי זה מאוד מפריע ובסופו של דבר גם ובעיקר לזוגיות,
    החלטתי לוותר על כל ה"תשומי" שאני מקבלת בחוץ והפכתי ליותר סולדית ורישמית לטובת הזוגיות
    ( כי היא באמת חשובה לי מאוד-ואמרתי את זה לבעלי...)

את לא תאמיני! בהתחלה הוא לא כל כך נתן בי אמון ועדיין בחן אותי, אבל כשראה שאני רצינית ולא סתם "מסבנת" אותו, הפך למאהב שלא הכרתי עד אז,הוא הרעיף עלי חום ואהבה שלא קיבלתי
    מעולם מאף אחד-הוא פשוט גמל לי טוב בחזרה עבור הנאמנות הטוטאלית שקיבל ממני-
    לא היה מאושר ממנו!
    אם תרצי והזוגיות חשובה לך מאוד, אין זו אגדה !
    בהצלחה ממני,
    יעלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לסקס /זוגיות
    מאור
    24/01/2010

שלום ..

אני בן 21 וחברה שלי בת 21 יוצאים כבר שנתיים וחצי בשנה האחרונה היחסים שלנו ממש לא טובים בעיקר בגלל היחסי מין שלנו. יש לי בעיה אני אדם שאוהב לקיים יחסי מין בתדירות גבוהה אני מבקש מחברה שלי בנורמל 5 פעמים בשבוע סקס שבכל יום פעם אחת! אבל גם את זה אני לא מקבל מימנה, שאנחנו מקיימים יחסי מין לא כיף לי אני מתוסכל מאוד מימנה אחרי 5 דק' של סקס היא אומרת לי " נוו תגמור כבר" וזה מאוד מתסכל שהיא אומרת דבר כזה.. או שאני רוצה לעשות תנוחה אחרת במיטה " היא אומרת לי "אין לי כח" וממש מתסכלת אותי היחסי מין שלי ממש לא טובים וזה גורם לי הרבה לריב איתה .. ולפעמים שהיא לא רוצה לעשות סקס אז אני רוצה מין אורלי אבל היא לא עושה את זה תמיד מתחמקת.. מבחינת אהבה בנינו יש אהבה אני אוהב אותה מאוד ואני יודע שהיא אוהבת אותי מאוד. אבל זה לא עוזר.. או שאני מנסה נוגע בא מנסה משחק מקדים היא אומרת לי אני לא אוהבת משחקים היא מאוד שלילית.. אין אין זה ממש מתסכל אותי היחסי מין שלי איתה..
    לפעמים היא אומרת לי שכואב לה למטה אז אני אומר לה לכי לרופאת נשים אז היא אומרת לי יום למחורת שהיא קבעה תור ואחרי שבוע שאני אומר לה מתי יש לה תור היא אומרת לי השבוע ובעצם בסוף היא לא קבעה בכללל כי היא ממש מזלזת ביחסי מין שלנו ..
    דודה שלי שלי אמרה פעם שזוגיות זה 50% סקס ו50% זוגיות... אז אני פה בלי סקס!!!!
    אני ממש בבעיה פסיכולוגית ותסכולית תעזרו לי בבקשה..

היא אומרת לפעמים שטויות כמו שאני מגדל שעירר אני רוצה שעיר ארוך אז היא אומרת שזה מוריד לה את החזק בגלל שהיא לא אוהבת את הבחירה שלי. או

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לסקס /זוגיות

הוספת תגובה

• פער בתשוקה המינית

דורית כהן
    01/02/2010

מאור היקר, אין ספק שיש לכם בעייה ביחסים. לדעתי זה יותר ויותר הופך להיות מצב בו אתה לא יכול להפסיק לחשוב על סקס - כי אין לך מספיק - ואז אתה כל הזמן מנסה להשיג זאת וליזום זאת, ואילו היא נמצאת במצב קבוע של הדיפה - איך להימנע, איך לקצר. כאילו מעדיפה שכלל לא יהיה ביניכם שום דבר מיני.
    אני חושבת שיש לך שתי אפשרויות. מכיוון שאתם צעירים מאוד - אפשר להרים ידיים ולוותר על היחסים, כי ללא טיפול זה לא ישתפר, רק ייעשה יותר גרוע.
    אפשרות שנייה - להגיע לטיפול זוגי סקסולוגי.
    לדעתי האיכות של הסקס אינה טובה לשניכם: עבורך היא קצרה מדי, ללא משחק מקדים, ללא גיוונים, ללא אקטיביות ותשוקה מצידה. עבורה זה בתדירות גבוהה מדי, כרוך בכאבי חדירה, ברגשות אשמה מולך כי היא יודעת שאתה מתוסכל וכועס עליה, והיא רק רוצה שזה ייגמר.
    משהו לא עובד בתקשורת שלכם. לא למדתם להגיב, לבקש, ללמד אחד את השני מה עושה לכם טוב ומה לא טוב, ולכן הסקס מתקצר למינימום ההכרחי.
    לכן - עליכם ללמוד מחדש את כל הנושא בעזרת מומחה, להתחיל הכל מחדש, לאט, בסבלנות, תוך בניית תקשורת פתוחה. אם היא (או אתה) לא מוכנה לכך - אינני חושת שנכון להמשיך יחד.
    אבל, גם אם אתה מוצא בת זוג חדשה, הבא בחשבון שעליכם ללמוד לתקשר בצורה כמה שיותר פתוחה בתחום זה, על מנת שלא תגיע שוב למצב דומה. הבא בחשבון שכאשר לך יש יצר חזק, זה עלול לחזור על עצמו שוב ושוב הדפוס הנוכחי, שבו אתה רוצה יותר ואז היא (גם החברה הבאה שלך) מוצאת את עצמה מתחמקת. בשלבים הראשוניים של קשר זה לא בולט כי בדרך כלל שני בני הזוג מרגישים תשוקה רבה בתחילת הקשר, אבל בהמשך זה יכול לקרות שוב. ממליצה לך לקרוא כמה מאמרים שכתבתי בנושא באתר שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות באמון בחיי נישואין
    מיכל
    23/01/2010

בעלי מידי יום ניגש למחשב ובכל פעם שאני עוברת מוריד את המסך שאני לא אראה. שהייתי שואלת אותו הוא היה אומר שזה רק פורום, חברים, וכו'. אחרי חודשים רבים שהייתי מוטרדת מאוד מהעניין שלא פסק, הוא גילה לי שהוא בקשר עם ידידה כבר כ - 5 שנים רק מהאינטרנט. איך לקבל את זה? לומר לו לחדול? היא אף הציעה לו להתחבר איתי אבל אני מרגישה נבגדת ופגועה. מה לעשות? הוא טוען שהוא אוהב שיש לו משהו " רק שלו".

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות באמון בחיי נישואין

הוספת תגובה

• בנאדם שאוהב שיש לו משהו רק שלו,

חושבת
    23/01/2010

לא צריך להתחתן לדעתי. נכון שהתגובה שלי לא עוזרת, אבל כמה חוצפה יש לאנשים לפעמים..
    תלכו לסדנת זוגיות ביחד, שילמד מה משמעות המילה "זוגיות", ואיך מתנהגים במסגרת הזוגית.
    מדברייך, לא נשמע לי שבעלך מבין זאת.
    נכון שבזוגיות ניתן וגם רצוי לעשות דברים גם בנפרד, אבל תלוי אילו דברים, ותלוי מה טיבה של המערכת הזוגית. האם המערכת הזוגית מטופחת? האם שני הצדדים תורמים להצלחת הקשר באופן אקטיבי?, האם ישנו גם תחביב משותף?.
    אבל פשוט לעשות מה שאתה רוצה, ללא שיתוף, תוך כדי הסתרה של מידע כזה- לא נשמע לי מאוד בריא בלשון המעטה.
    ואם יש עוד אנשים שקוראים את התגובה שלי כאן: אל תיכנסו למערכת זוגית מחייבת ללא בשלות אמיתית, רצון אמיתי להיות בה, ללא ידע על המשמעות של המערכת הזוגית והחיים בה, וללא רצון אמיתי.
    לכו לסדנאות, להרצאות. לא חסרים כאלה בשוק הידע. בדיוק כפי שהייתםם משקיעים בכל פרוייקט עבודה כזה או אחר, תשקיעו גם בזוגיות שלכם, ואף יותר. מספיק לזלזל במערכת הזוגית.
    אני מאחלת לך ולבעלך בהצלחה, ואני מקווה שהוא ישכיל ללמוד את מה שאינו יודע..
    בהצלחה יקירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקוע
    תום
    22/01/2010

חברה שלי מסרבת לקיים איתי יחסי-מין עקב אונס שעברה(ככה היא אומרת או בדתה מליבה איני יודע)ועקב יובש בנרתיק שממנו היא סובלת
    ניסיתי לשכנע אותה ללכת לטיפול זוגי או מקצועי כל בקשותיי נדחו על ידה
    עלי לציין שלפני שהכירה אותי היתה פעילה מאוד מבחינה מינית
    כשלא היתה לי ברירה התחלתי לבגוד בה עם נערות ליווי ולפני כחודשיים נדבקתי בהרפס באיבר המין כשסיפרתי לה היא האשימה אותי ואת כל העולם מלבד עצמה
    מה עלי לעשות?אני אובד עצות

לקביעת תור
    סגירה
    תקוע

הוספת תגובה

• שלום דורון

עדי בדיחי
    23/01/2010

בהודעתך היו כמה מרכיבים שחשוב לשים עליהם את הדגש:

"ככה היא אומרת או בדתה מליבה איני יודע". כתבת שמדובר בחברה שלך. עיניין האמון פה זהר בכמה נורות אדומות כשלמעשה אתה משתף אותנו באיזשהו חוסר אמון.. אתה לא יודע האם אכן נאנסה, אולי אתה חושש שמדובר באיזו רתיעה ממך וכן הלאה ולכן לא מאמין לה? בכל אופן, יש פה אישיו גדול והוא נושא האמון.

דבר שני, לא הזכרת כמה זמן אתם יחד, הנקודה הקודמת שהעלתי יכולה להצביע על מערכת יחסים לא ארוכה, או לחלופין- מערכת כזאת שנושא האמון עלה בה ע"י כמה טריגרים שונים ואני מזמינה אותך לשתף כאן, האם הרגשת זאת בעוד מקומות במערכת שלכם, על מנת לעזור לך להצביע על נקודה אחרת שהיא הרבה יותר חשובה מיחסי מין, לתחילתו (או להמשכו) של קשר (אמון כאמור). במילים אחרות- האם הנושא האמיתי פה הוא יחסי מין או למעשה האמון ביניכם (שאולי הוא זה שהוביל לבגידה..?)

שלישית, שאלת מה לעשות. על זה לצערי אף אחד לא יענה לך תשובה אובייקטיבית דווקא בגלל שכולנו אובייקטיבים, ז"א, דרושה כאן תשובה שלך- סובייקטיבית, כי אתה הוא המרגיש ואתה הוא החווה, ולצערך אתה הוא ה"נאשם" פה ע"י חברתך.
    סביר להניח שאם הגעת לנקודה בה לא יכולת יותר ובגדת- הרי שזוהי נורת אזהרה נוספת. מעבר לכך, חברתך דחתה כל ניסיון להגיע לטיפול זוגי, מה שמעיד (לא בטוח, ייתכן) על חוסר רצון לעזור לעצמה בשלב זה, אולי אם היתה ללא מערכת זוגית היה לה קל יותר, אני לא יודעת. הרבה פעמים בן הזוג יכול להרים בת זוג שחוותה התעללות או אונס, ולשמש לה כאיזו חוויה מתקנת- אבל זה תלוי רק בה. לרגע אל תאשים את עצמך בכך שאינה מוכנה לעזור לעצמה.

וזה עיקר תשובתי אליך- זאת היא שתחליט אם לעזור לעצמה. האחריות אצלה. אין ספק שמדבריך עולה שהיא זקוקה להרבה עזרה. הדבר מסרס אותה, תרתי משמע, ואני לא משוכנעת שהיא טובה לך כרגע לאור מה שקרה (מתוך ראיה של המקום שלך), ואני לא משוכנעת שאתה, או הקשר הזה, טובים לה. דווקא בגלל העיניין המיני שעלה פה וגרם לתסכול בקשר.. לעומת מצבים בהם בני הזוג "לוקחים את הקשר בידיים" ואחד עוזר לשני ומתקן את החוויות הקשות כאמור. אני לא בטוחה שזה המצב כאן.. לאור ניסיונותיך לעזור לה, ולאור העובדה שאתה לא בטוח שאכן זה קרה.

לכן, חשוב שתשקול את הדברים כפי שהם, חשוב עם עצמך האם טוב לך בקשר, העלה לתודעה את נושא האמון, האם יש לדעתך מקום לשפר, האם לדעתך חברתך במצב בו כן יכולה לעזור לעצמה, ואם אתה באמת רוצה להיות חלק בזה, זכור כי העבודה היא קשה וסיזיפית במקרים כמו אונס, הטיפול הדרוש הוא מאוד אינטנסיבי ומכיל.

בהצלחה רבה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הענין הוא כזה

חגי
    24/01/2010

ממה שהספקתי להכיר אותה היא רוב הזמן משקרת
    ב9 חודשים שהינו הראשונים קימנו יחסי מין ואחר כך שום דבר הלכנו לטיפול ואחרי שלושה פגישות עם הסקסולוג היא החליטה שזה לא בשבילב והיא עוזבת
    ככה היא סוחבת אותי 4 שנים
    אני עד עכשיו אהבתי אותה אבל כבר אני לא אוהב אותה איך אפשר לאהוב אחת שמנדה אותי מהמיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגי/דורון

עדי בדיחי
    24/01/2010

ראה, ממה שאתה כותב עולה תמונה שהמערכת הזוגית מאוד בעייתית. אם הגעת למצב בו אתה לא מאמין לה יותר, חושב שהיא משקרת ומרגיש "נסחב", ואם אני לא טועה- קצת דחוי ואולי מרומה, כדאי שתחשוב אם ההישארות בקשר הזה טובה לך או משרתת משהו מצרכיך.

נשמע שאתה זקוק לחשיבה עם עצמך, מדוקדקת, האם יש פה פרטנרית לשינוי או האם כדאי להניח לקשר הזה.

עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חוששת שבעלי לא רוצה להביא ילדים
    ליה
    21/01/2010

שלום רב,

בעלי ואני חיים יחד כבר 4 שנים, התחתנו לפני שנה והקשר ביננו לרוב פתוח, חם, אוהב וגם לגבי הנושא עליו אני כותבת, הוא יודע ודיברנו עליו.
    לפני 3 שנים נכנסתי להריון ועשינו הפלה כי הרגשנו שזה היה לנו קצת מהר. רצינו עוד להנות אחד מהשני לפני שנצטרך לחלק את אהבתנו.
    רעיון ההפלה היה לי קשה אך הבנתי שאני מוכנה לחכות עד ששנינו נרגיש מוכנים ונרצה להביא ילדים באופן מודע., והיה לי חשוב שהוא יהיה שלם עם עצמו עם העניין.

בינתיים התחתנו, והרגשתי שאנחנו מתחילים להתכונן בהוויתנו להבאת ילדים לעולם.
    הפסקתי גלולות והתחלתי לקחת חומצה פולית ומדי פעם, כל מני הערות שנזרקו לחלל מצידו של בעלי גרמו לי לחשוב שהוא מעכל את עניין ההורות.

זמן קצר אחרי הפסקת הגלולות שמתי לב שאנחנו מקיימים פחות יחסי מין, כשהעליתי את העניין בפניו הוא אמר שהוא לא מרגיש מוכן ולא מתחבר לעניין ההורות.
    (הפסקנו אמצעי מניעה ובתאריכים הקריטיים הוא דואג לגמור בחוץ..)

קשה לי מאוד עם העניין, שנינו מתקרבים לגיל 35 והשעון מתקתק..
    אני לא רוצה ללחוץ עליו מצד אחד, מצד שני מאוד רוצה ילדים ואני יודעת שזה לא מובן מאליו שכאשר רוצים זה מיד קורה..
    צריך זמן ובלי לחץ..
    מפחידה אותי המחשבה שהוא לעלום לא ירגיש מוכן ואני ארגיש שחיכיתי לשווא.
    למישהו יש עצה?

הוספת תגובה

• שלום ליה

עדי בדיחי
    23/01/2010

הבנתי את החוויה שאת חווה ואכן מה שתארת לא פשוט.

אני לא יודעת מה ואיך נגעה החוויה של ההפלה- עליו. בכל זאת, מדובר במשהו שנוצר, ונגדע, על ידי שניכם, ואולי החוויה של להביא עוד ילד יכולה להביא לרתיעה נוספת, שאלות בינו לבינו כמה- האם מגיע לי ילד? האם מה שעשיתי נוראי? האם אני אשם? אם כן, אולי לא מגיע לי? ועוד ועוד. אולי הוא גם לא רוצה להגיע למצב בו יחליט על הפלה נוספת- משבר בפני עצמו, ולגרם לך לעבור סבל- ויש בזה הרבה התחשבות.

הערכתי לבן זוגך היא בכך שיכל לשתף אותך שעדיין לא מתחבר לעיניין ההורות. דעי שהרבה כאלה קיימים בקירבנו וחלקם בוחרים כן להביא את הילד בעוד הם לא מוכנים- מה שיוצר השלכות בהמשך.

בלחץ שום דבר לא יהיה יעיל. אני חושבת שכדאי להעלות מולו לדיון נושא של טיפול זוגי, כי להרגשתי לנושא ההפלה שעברתם (עברתם יחד) יש פה משקל לא מבוטל, ואם תיכנסו לשורש העיניין וגם תעבדו אותו- יהיה קל יותר לגשת לנושא הזה שוב ובהמשך ליישם.

מבחינת גילך, אנחנו יודעים שיש נשים פוריות, ורבות, שיותר מבוגרת ממך, אני אישית מכירה מישהי שנקלטה בטבעיות בגיל 43. אולי זאת נקודת קיצון, אבל לרפואה יש פתרונות יצירתיים ורבים בנושא פוריות, ואם תחכי עוד חצי שנה או עוד שנה, ותעשו את זה ממוכנות אמיתית- תראי כמה זה היה שווה, אל מול מצב בו בעלך לא מוכן, ואת תחיי עם תחושת התסכול וחשש האם הוא באמת רצה בילד הזה. אז בואי נהרוג תוכי וננוח, קרי, נסו ייעוץ זוגי בעיניין הספציפי הזה, עבדו ועיבדו את מה שעברתם שם, ואני משוכנעת שדברים יתחילו להתבהר ולהסתדר. רק בלי לחץ.

בהצלחה רבה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה