פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר רציני מה עושים?
    מיואש
    23/12/2012

שלום רב,
    בתחילת שנות ה- 40. נשואים כ- 15 שנה עם עליות ומורדות. בשנתיים האחרונות מריבות תכופות. מזה כ-שנה לאשתי אין כל חשק למגע כגון חיבוק ספונטאני וכן לקיים יחסי מין (אבל עושה באי חשק בולט בשביל שקט).חשבתי שהמצב ישתפר אם לא נריב מספר חודשים אבל ללא הועיל. הדבר הציק לי מאוד ובעקבות שיחה שיזמתי לפני כמה ימים ציינה שאין לה כל חשק לקיים איתי יחסי מין כיון שציינתי בפניה בעבר שיש בעיה עם הסקס, כשלא הייתה כל בעיה והעלבתי אותה (מספר דברים נאמרו על ידי אחרת וכוונו אך ורק לתדירות). לדבריה לא מאמינה כי המצב יכול להשתפר וכי בשביל סקס טוב לא צריך להתאמץ ולעבוד. הצעתי לה ללכת לטיפול זוגי או אחר אבל היא מסרבת בכל תוקף וטוענת שמבחינתה זה יעשה רק יותר גרוע. והיות שאני הכנסתי אותנו לבעיה שאני אפתור אותה לבד. אני אובד עצות. אוהב אותה מאוד וגם מראה לה את זה בכל הזדמנות. לא משפיע. ומצד שני גם פגוע מאוד מהמצב עד כדי מחשבות על פרידה (ופגיעה בשני ילדים מקסימים שלא עשו דבר).
    אשמח לקבל עצות מועילות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר רציני מה עושים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקיחת אחריות אישית בתור צעד ראשון

דורית כהן
    23/12/2012

מיואש יקר, צר לי אבל נראה לי שאישתך מתנערת לחלוטין מכל אחריות למצב ומשאירה לך לפתור את הבעיה.
    נראה שהיא מצאה את הפתרון הנוח לה - להגיד לך שאתה הוא זה שגרמת לבעייה בכך שפגעת בה במילים קשות על איכות הסקס שלכם - ואחרי שאתה הוא הפוגע - עכשו תישאר עם הבעייה.

זה לא פתרון, כמובן. אבל מכיוון שהיא כל כך נחרצת ותקועה, אז אני רוצה להציע כמה צעדים שאתה יכול לעשות בשלב ראשון, סוג של "בדק בית" עצמי:

אם אתה מבין שאכן פגעת בה באותה שיחה, והשתמשת במילים ובביטויים שלא נכון היה להתשמש - עליך להתנצל ברצינות בפניה.

אחרי ההתנצלות - תשאל אותה מה מפריע לה אצלך? אם זה בהתנהגות, בתקשורת, בעזרה בבית, בהרגלים האישיים שלך. הקשב לדבריה ונסה לראות בהם פידבק.
    הרבה פעמים בני זוג לוקחים את הביקורת של בת זוגם כנסיון לשנות אותם ולעצב אותם והם נעמדים על הרגליים האחוריות ומתמרדים כנגד כל נסין לשנותם.

אבל לדעתי זהו הבסיס של זוגיות טובה - להקשיב בעניין ובנכונות למה שמפריע ולעשות את המקסימום שאתה יכול לעשות כדי לשנות את עצמך - לא כי היא רוצה לשנות אותך אלא כי לך זה חשוב שיהיה לה טוב!!!

אני משערת שאם היא תקלוט זאת בצורה כזאת, ותבין ותפנים שיש לך כוונה רצינית להתחשב בה - לאורך זמן - היא תשנה את ההתייחסות שלה כתוצאה מכך.

אם אתה תעשה זאת ממש ברצינות, ללא התחשבנות, ובכל זאת היא לא תתחיל לבוא לקראתך אחרי מספר חודשים של פעולות רציניות של שינוי מצידך - כנראה שיהיה עליך להרים ידיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    ירין
    23/12/2012

שלום רב ,
    יש לי חבר שמבוגר ממני ב7 שנים,בכל פגישה הוא תמיד ״מצטייד״ באוטו למרות שהבהרתי לו כי אין לי כל בעיה להליכה רגלית(אני בת 17 ללא רשיון) , הוא אינו מוכן לוותר בעקבות ההרגל שהתפתח אצלו במהלך השנים ...יום אחד הוא החליט לנסוע לטבריה שזה מרחק יחסית גדול מאשדוד ומיד לאח..כ הוא שאל אותי בעקיפין״מה עם עלות הדלק חחח״,אינני יודעת איך להשיב,מדי פעם בנסיעות עירוניות ובינעירוניות כשקופצים לנושא שמתקשר לעניין הוא מעלה את השאלה הזאת בנימה עליזה ובכל פעםואני מתחמקת,...אמא שלי חושבת שמאחר ואנחנו הגענו כבר לשלב האינטימיות,לטענתה זה נבזי מצידו להעלות לשיחה את הנושא בכלל וכי אין לו כל זכות,אולם אני מבולבלת,מיותר לציין שהוא לא עובד וגם אני לא,אני מגיעה ממשפחה חד הורית והוא ממעמד סוציואקונומי גבוה..
    כיצד עליי לפעול?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• כמה רעיונות

דורית כהן
    23/12/2012

ירין היקרה, לדעתי במקרה שלך הנושא הזה הוא מאוד ברור ופשוט, כי את צעירה, לא עובדת, ואני מניחה שהוא יודע על מצבך הסוציואקונומי. לאור כל זאת לדעתי לא צריכה להיות אצלו ציפייה שאת תשתתפי בעלויות דלק ונסיעות.

נשארת השאלה איך לפתור את המבוכה שלך?

נסי להעלות את הנושא מולו, ולשאול אותו מה הוא חושב על כך. את יכולה להגיד לו שאת שמה לב שהוא כל פעם כאילו מתבדח על הנושא, אבל זה עושה לך הרגשה לא נוחה ולא נעימה, וכדאי שהוא יהיה מודע לכך שצורת ההתבטאות הזאת שלו מביכה אותך. אם לא תגידי זאת - הוא כנראה לא יהיה מודע לכך.
    לפעמים צריך להעלות נושאים קצת מביכים ומלחיצים - אבל זה חלק מניהול הזוגיות. בני זוג צריכים לדעת שיש משהו שהם עושים שמפריע לשני, וכדאי לראות עד כמה הוא מסוגל לתקן זאת מתוך התחשבות בך.

דרך אחרת, עקיפה יותר, זה לקחת זאת בהומור:
    את יכולה להגיד בפעם הבאה שהוא זורק משפט כזה - "רק רגע. מאמי...תן לי לשלוף את פנקס השיקים שלי".. או משהו כזה, כלומר להביא זאת לאבסורד על מנת שהוא יבין שהציפייה שלו - אם ישנה כזאת - שתשתתפי בהוצאות היא לא ריאלית.

עוד אפשרות היא להגיד לו - אני מעריכה את העובדה שאתה מממן את הבילויים שלנו, אבל תביא בחשבון שלי אין בכלל את האופציה לתרום כך, ואני גם מסתפקת בבילויים מקומיים שלא כרוכים בנסיעות, אם זה מעורר אצלך איזה קושי.

יתכן שהוא מעלה זאת בהומור כי הוא לא באמת רוצה או מצפה שתשתתפי איתו בהוצאות, אלא רק רוצה לשמוע ממך שאת שמה לב להשקעה שהוא משקיע ושאת מעריכה זאת. כי אם עד עכשו את פשוט התעלמת מכך - בגלל שזה מביך אותך - אז אולי זה חסר לו לשמוע ממך שאת מכירה בכך ומעריכה זאת.

בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ממשיכים?דחוף ביותר
    מישהי
    22/12/2012

שלום רב
    אני בת 42 נשואה כבר 23 שנה ויש לנו שלושה ילדים גדולים .
    בתקופה האחרונה אני מרגישה שיעמום טוטאלי ורייקנות מאוד גדולה אני עובדת בין 9 ל10 שעות ביום קמה מוקדם בבוקר מכינה צהריים לילדים ולבעל מכינה לבעל אוכל לעבודה מנקה קצת ויוצאת לעבוד .בעלי גם יוצא מוקדם בבוקר וחוזר מאוחר בערב יש לנו ילדה שחולה כבר שנה הייתה מאושפזת חודשים בבית חולים לא הרגשתי ממנו תמיכה או עזרה רק אני לוקחת חופשים רק אני רצה איתה לרופאים אם יש בדיקות קשות שעליה לעבור הוא לא בא איתנו ולא רק במחלות הוא לא מופיע גם בחופשות שנתיות בעבודה שלי לא עובדים אני מודיעה לו מראש מתי אני בחופש שיקח חופשה כדיי שנתאוורר הוא לא יקח חופשה גם לא בחגים . לי כבר אין ימיי מחלה או חופשה וכל יום שאני לא מגיעה לעבודה זה על חשבוני אבל הוא צובר את הימים ויש לו אפשרות לקחת חופשה או מחלת ילד ולא יעשה זאת לפעמים אני מרגישה שהוא אוהב את העבודה יותר מהמשפחה .ועכשיו נוסף דבר חדש אימו חולה והוא צריך להיות אצלה פעמייים בשבוע יום לישון ויום משמרת עד 11 בלילה גם לי אמא מאוד חולה שמחוברת לחמצן קבוע ועם טיטולים ובסופי שבוע כשהמטפלת בחופש הנטל עליי אין לנו זמן לכלום אין לנו חברים לא יוצאים לא מבלים אנחנו תמיד בסביבה של חולים היות שאני מפסידה ימיי עבודה והילדה הייתה מאושפזת 3 חודשים לא הייתה לי משכורת ולקחתי הלוואות רבות ואם אני לא עובדת חודש מלא המשכורת לא מספיקה להלוואות הסברתי ביקשתי שיעזור אבל הוא כמו בבועה לא מעניין בגלל כל זה אני כאילו "מענישה" לא שוכבת איתו לא מדברת איתו לא מרגישה אהבה ולו יש עוד טענות ואיומים אני אמצא בחוץ אני אעזוב אותך אני אגרום לך להצטער מה עם העייפות שלי?מה עם התמיכה ?זה מה שהכי חשוב לו סקס אם נשבר משהו בבית הוא לא מתקן אם יש נזילה לא יסדר אבל למישהו אחר הוא ירוץ לעזור ואני דועכת ודועכת ועצובה ובוכה ולא ישנה טוב ודואגת מה עליי לעשות?
    אנא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    איך ממשיכים?דחוף ביותר

הוספת תגובה

• רעיה מודאגת -

בני
    22/12/2012

היי

ניתן להבין את הקושי שלכם...
    אני יודע מה זה להיות מטורטר לילה כיום בבתי חולים, זה מתיש את הנפש ואת הגוף ועל הדרך הורס כל חלקה טובה בזוגיות, כי אין זוגיות!

מהדברים שכתבת נראה שבאמת נקלעתם למצבים מאוד מורכבים שלא באשמתכם אבל אין לנו זמן לבזבז בחיפוש מי אשם, מי התחיל ומי התחיל להחזיר... מה שוקרה כרגע בקשר הוא אסון לזוגיות וחבל על כל יום שעובר,

זה מובן משום שאף אחד לא הכין אותך לסדר יום עמוס שכזה, אולם כעת שאת כבר צופה מבחוץ איך היחסים שלך נראים וקבלת החלטה לשנות משהו אז הנה לך כמה דברים פשוטים שיכולים להחזיר עטרה ליושנה ולהניע את העגלה קדימה.

אם את מסוגלת לארגן מחדש את סדר היום שלך ולמצוא בו גם זמן איכות שלך ושל בעלך אז עשי זאת - עכשיו!
    לפעמים צריך "לגנוב" בכוח זמן איכות כדי לשמר את הזוגיות, קחי דף ועט תערכי רשימה של כל המטלות לפי שעות וימים ותקבעי לך פגישה עם בעלך פעם פעמיים בשבוע (בשלב הראשון,) שבו אתם יוצאים לשתות קפה ביחד במקום ניטרלי מחוץ לבית חולים כמובן,

אם הזוגיות שלכם הייתה מספיק טובה עד הסיפור של מחלת הבת והאישפוזים סביר להניח שזה יועיל, אבל אם הבעייה יותר מורכבת והמצב הנוכחי הוא רק סיבה למסיבה אז מגיע לכם בהחלט ניעור רציני בכל זאת 23 שנה! לכו לייעוץ ואם הוא לא רוצה לבוא לכי לבד ותקבלי כלים כיצד לגרום לו להצטרף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניכם זקוקים לניעור רציני

דורית כהן
    23/12/2012

רעייה מודאגת יקרה, צר לי על מה ששניכם עוברים. הזוגיות שלכם שרדה איכשהו כל השנים - בסגנון שאינו בריא ונכון - אבל עכשו שיש עוד צרות - הסגנון הזוגי שלכם לא מחזיק מעמד וקורס. נכנסתם להתחשבנות שלילית וכל אחד מתבצר עם עצמו וסופר את עצמו ואת צרכיו הוא במקום לראות איך הוא יכול לתמוך בשני.
    את מונעת ממנו אהבה ואינטימיות, והוא מונע ממך עזרה בבית ועם הילדים.
    עליתם על דרך שהיא מוכרת וידועה, אבל מאוד שלילית ומזיקה והורסת את מעט האהבה שנשארה.

נדרשת כאן מהפכה של ממש בנכונות להעניק ולתת לאחר. להתחיל לראות את צרכיו של השני ופשוש לתמוך ולתת,בלי התחשבנות.

זה העיקרון...השאלה היא איך עושים את המהפך הזה? יש סכנה שאם את תחליטי שאת הולכת על כך - כי זה הגיוני - מה יקרה אם הוא בכל זאת לא יחזיר לך באותה מטבע, וזה ישאיר אותך עוד יותר ממורמרת. על כן הטוב ביותר - להיעזר בייעוץ זוגי שינער את שניכם ותבינו מה אתם מעוללים אחד לשני - ותקבלו החלטה הדדית לעשות שינוי. אתם זקוקים למישהו שיתמוך בכם לאורך השינוי הזה, ואת זאת ניתן לקבל רק בייעוץ זוגי, על פי השלב בו אתם נמצאים, לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה!
    מישהי
    22/12/2012

שלום רב

כתבתי כאן בעבר אהבתי את התגובה שלך אני אשמח לקבל ממך שוב תגובה.

אני בת 24. היה לי חבר שנתיים וחצי בן 25 עד לפני חודש. בגדול הסתדרנו והייתה אהבה מצד שנינו אך לא הייתי הכי שלמה איתו. במיוחד כי הרגשתי שאני נמצאת בכמה שלבים קדימה בחיים מאשר הוא. אני כבר אחרי תואר ראשון ועובדת בעבודה יחסית יציבה והוא רק התחיל את החיים.. הרגשתי שאני עם יותר ניסיון חיים מאשר הוא... שאני מובילה אותו יותר מאשר ההפך. חשוב לי שיהיה לי מישהו שידע גם להוביל אותי ולא שאני אהיה סוג של בייביסיטר עבורו... הוא לא אהב את זה שאני אומרת לך מה לעשות אבל האדישות שלו חירפנה אותי. באיזשהו שלב הנחתי לזה ואיכשהו קבלתי אותו למרות שבפנים הרגשתי איזשהיא פשרה שאני נמצאת איתו כי הרגשתי שאני יכולה להשיג יותר. האמת שגם מצד המשפחה איכשהו החדירו לי שבאמת מגיע לי יותר.
    חשוב לי לציין שמצד שני מדובר בבחור טוב עם לב טוב ודי מסתדר עם האופי הקשה שלי. היה לנו גם כיף ביחד.

מפה לשם עברו שנתיים וחצי והתחלתי להרגיש מוכנה לצעד הבא חתונה. הוא אמר לי שהוא לא מרגיש מוכן לזה. הוא רק התחיל ללמוד לתואר (וזה אגב גם אחרי שאני הסברתי לו כמה חשוב ללמוד זה לא בא ממנו...כרגיל אני מנסה לקדם אותו והוא לא אותי לא בכוונה פשוט מרגישה שהראייה שלו אולי מצומצמת יותר בגלל השלב בו נמצא בחיים ואני לא מאשימה אותו...)
    הוא אמר שהוא רואה את עצמו חושב על חתונה רק בעוד שנתיים לפחות ואני אמרתי שאני לא מוכנה לחכות כ"כ הרבה זמן. הצעתי פשרה משהו באמצע והוא לא היה מוכן להתפשר בזמן.

בגלל הקטע עם החתונה ועם שאר הדברים הפריעו לי ותאכלס גם עם התמיכה של המשפחה החלטתי להיפרד ממנו והוא די הסכים איתי...

עבר חודש ומאז הכרתי בחור נוסף שגם הוא בידיוק נפרד ממישהי שהיה איתה חצי שנה (יצא ככה). הבחור די עונה על הסטנדרטים שלי אבל לא מרגישה שיש בנינו רומנטיקה כ"כ כמו שהיה לי עם האקס...לא מרגישה שהוא מחזר כ"כ.. לא יודעת לא מרגישה כ"כ שהוא מושך אותי להיפגש איתו שוב ושוב. למרות שאני די מתרשמת מהאופי שלו אבל בלב לא יודעת אין את הפרפרים והכיף בהתחלה.

לפני כמה ימים היה לאקס יומהולדת. התקשרתי לאחל מזל טוב ובמשך השיחה הרגשתי כמה אני רוצה אותו... רציתי פשוט להגיד לו בוא ניפגש אבל עצרתי את עצמי...

יש לי הרגשה שהאקס די המשיך הלאה... לא באמת נלחם על הקשר.

אני ממש בדילמה מה עלי לעשות. אשמח לתגובה מכם.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה!

הוספת תגובה

• החיפוש החשוב ביותר בחיים

דורית כהן
    23/12/2012

מישה היקרה, העובדה שהרגש שוב רצון להיות עם האקס והרגשת געגועים לרומנטיקה - היא מאוד טבעית ומתבקשת. היו ביניכם המון רגעים טובים, חיבור חזק, כנראה גם סקס טוב, והכי טבעי שיש לך רגשות אליו עדיין.
    הרי לא על כך הפסקת את הקשר איתו. לא בגלל שחסר שם רגש או משיכה. הפסקת בגלל שלא הערכת אותו מספיק ובגלל שלא הייתם באותו שלב בחיים. לדעתי זה לא משהו שמשתנה עם הזמן. אם תחזרי אליו יהיו כמה רגעים טובים ונעימים אבל בגדול הבעייה ההיא לא תיפתר.

הבחור השני - זה לא מספיק שאפשר לעשות "v" על חלק מן הדרישות. אם הוא לא מעורר בך תשוקה גופנית ופרפרים - אז זה כנראה לא זה...המשיכי לחפש, את עכשו צריכה למצוא מישהו שיתאים לך מכמה שיותר בחינות - גם מטרות משותפות, ערכים משותפים, תחומי עניין משיקים, תקשורת טובה, וכמובן - משיכה מינית הדדית. זאת עכשו המשימה החשובה בשלב החיים בו את נמצאת - לבחור את מי שיהיה בן זוגך ואב ילדייך. זו המשימה הכי חשובה בחיים, לדעתי...ויש לך מספיק זמן לכך, את ממש צעירה, וכבר יש לך נסיון חיים עם הבן זוג הקודם, כך שאת יודעת כבר מה לא מתאים, וגם יודעת מה כן היה לך טוב שאת רוצה גם ביחסים הבאים. מצבך טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיסכול..
    מיה
    21/12/2012

שלום לכולם,

אני בת 24 ואני נמצאת עם החבר שלי בזוגיות עוד מעט 5 שנים, הוא גר בת"א ואני מהצפון ולכן עברתי לגור איתו אצלו בבית (עם המשפחה שלו). אני גרה איתם בערך שנתיים..
    אני מרגישה שהזוגיות איתו הולכת ודועכת.. אנחנו בקושי מקיימים יחסי מין וגם שאנחנו מקיימים אני כמעט אף פעם לא נהנת.. מה שגורם חוסר חשק בכלל להתחיל את זה..
    חשוב לי לציין שאני מאוד מאוד אוהבת אותו.. וקשה לי לחשוב על להיות בלעדיו..
    אבל התחושה בכללי גורמת לתסכול גדול.. לאחרונה היכרתי מישהו בבית הספר שבו אני לומדת.. והוא מפלרטט איתי הרבה .. אני מרגישה שאני נמשכת אליו ומאוד מאוד מבולבלת..
    אני מרגישה שעצם המחשבות שלי על אותו אחד מהלימודים, זאת סוג של בגידה.. למרות שלא קרה בנינו שום דבר!!
    אני לא יודעת מה לעשות.. מצד אחד אני מאוד מאוד אוהבת את החבר שלי, אבל מרגישה מתוסכלת וקשה לי לשתף אותו בזה בשביל לא לפגוע בו עם הנושא הזה..
    מה אני צריכה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תיסכול..

הוספת תגובה

• הקשר הלא בריא בין תלות לאהבה

דורית כהן
    23/12/2012

מיה היקרה, תודה על הכנות הרבה! נשמע לי שהגיע הזמן להיפרד קצת...אם אתם בקושי מקיימים יחסי מין וכלל אינך מצליחה ליהנות - אפשר לומר שהיחסים הפכו להיות יותר כמו אח ואחות. התרגלת אליו, זה נוח לך לחיות אצלו בבית, יש לך עכוש משפחה חליפית במקום זו הרחוקה בצפון, ונקשרת אליו מאוד. אבל העובדה שאת מתחילה להימשך לגבר אחר - מעידה על כך שהיחסים עם החבר שלך הינם חלקיים וחסרים, ואלו הסימנים שמתחילים לאותת לך שהגיע הזמן לעשות שינוי.

ישנו הסבר שונה:
    קיימת האפשרות שהקשיים בזוגיות שלך הינם בגלל התלות שכנראה פיתחת בו. כוונתי לכך שאת גרה אצל הוריו, ושי בכך נוחיות וחסכון כלכלי גדול.
    תלות כזאת יוצרת בהכרח התנגדות (לא מודעת) ורוגז עליו, ויתכן שאחת התופעות המתלוות לרוגז הזה הוא חוסר משיכה מינית.
    לדעתי עלייך להיעמד על הרגליים של עצמך ולבחון מה האפשרויות שלך להתקיים באותם עצמאי.
    יתכן שממקום של עצמאות ואי תלות - תרגישי יותר אהבה ומשיכה אל החבר שלך, או להיפך - האהבה תיעלם לגמרי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להישאר או לא להישאר?
    נ.
    21/12/2012

אני בת 29 בזוגיות 4 שנים יש בינינו חברות טובה , חבר שלי בתחילת הקשר תמיד אמר לי שממנו חתונה וילדים לא אראה כי הוא לא בנוי לזה (עם השנים הוא קצת התרכך בעניין הילדים והוא אמר לי עד שלא אהיה לי כסף לא אעשה ילדים ), אני המשכתי איתו כי אז הרגשתי בדידות בדיוק עברתי לתל אביב לבד אמרתי או.קי אל תצפה שגם אני רוצה דווקא ממך תן לי להכיר אותך קודם, עם הזמן התחלתי לפתח אליו רגשות אבל אף פעם לא ממש נמשכתי אליו מינית אפשר להגיד שאף פעם לא יזמתי למרות שהוא נראה טוב ולא חסר לו כלום , כמעט כל פעם עשיתי את זה בשבילו ולא בשבילי, הוא נמשך אליי בטירוף את זה אני יודעת , אבל אני בטוחה שזה מתסכל אותו אפילו העלנו את הנושא, כל פעם אני אומרת לעצמי שאשתדל אבל כשמגיע הלילה בא לי רק להתכרבל ולישון.
    בעוד חודשיים חבר שלי החליט לטוס לחו"ל ללמוד ואז לעבוד ז"א הוא איכשהו עוזב אותי דיברתי איתו על זה והוא אמר לי שהוא עושה את זה לטובתי הוא לא יוכל לתת לי מה שאני רוצה , הכי נח לו לצאת איתי ככה זה גם יכול להימשך מבחינתו שנים , אבל מה שאני רוצה שזה משפחה וילדים הוא לא יכול לתת , אתמול הוא קצת שינה את הגרסה והוא אמר לא בשלוש שנים בקרובות.
    בזמן האחרון אנחנו נמצאים במתח בבית לרוב אנחנו שותקים ולא מדברים ואם מדברים לרב מתווכחים, אני כבר לא רוצה לקיים יחסי מין איתו כי אני אומרת לעצמי שאני לא חייבת לו כלום כמו שהוא לא ,
    מה אני אמורה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    להישאר או לא להישאר?

הוספת תגובה

• אין כאן מספיק אהבה

דורית כהן
    23/12/2012

נ היקרה, איכשהו לא נראה לי שמערכת היחסים הזאת היא מספיק "אהבה" עבורך. ראשית הנושא המיני: לאורך כל השנים האלו את לא נמשכת אליו - ובעצם "עושה לו טובה" ומקיימת איתו סקס רק בגללו, לא כי באמת בא לך. זה כבר אומר "דרשני"...
    בנוסף - את בת 29, ואת כבר חושבת על ילדים כמה שנים, אם הבנתי אותך נכון, והוא מצהיר בפירוש שהוא קודם רוצה לעשות כסף. ואם גם בעוד 3 שנים הוא לא יצליח כלכלית? תחכי עוד?
    שורה תחתונה - נדמה לי שאת נשארת ביחסים האלו מתוך נוחיות בעיקר. אולי גם מתוך פחד לצאת אל העולם בסטטוס של יחידה / פנוייה.

אבל לדעתי זה הסטטוס הנכון עבורך עכשו, וצריך להסתכל על כך בישירות ובאומץ, ולהתחיל לחפש בן זוג שגם יהיה באותו שלב של החיים כמוך - כלומר ירצה להקים משפחה, וגם מישהו שתהיה ביניכם משיכה הדדית.

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשפחה
    אנונימית
    20/12/2012

שלום,
    אני וחבר שלי (24) כבר שנתיים יחד. הוא אדם מקסים ויקר. הבעיה מתחילה במשפחה שלו, היא קרה ומחושבת. וכל פעם אני מוצאת עצמי מתוסכלת מחדש. אני באה ממשפחה מאוד חמה, מכילה ומאצמת, וממש קשה לי להרגיש מנוכרת אצלו. אני תמיד מרגישה לא שייכת.
    אתמול אחרי מקרה מסויים, שוב קיבלתי סתירת לחי. זה הקש ששבר את גב הגמל. שוב הבנתי שאולי אני לא שייכת. וחשבתי פתאום, שמה שלא קרה בשנתיים, אולי כבר לא יקרה אף פעם. (אגב, אני באמת משוכנעת שזה לא אשמתי. כלומר, הם לא מתייחסים אליי ספציפית בקרירות- זאת תהיי הגישה לכל אחת).
    ניסיתי לדבר איתו. אמרתי לו שזה מפריע לי. והוא ניסה בזמנו לדבר איתם בקטנה. אבל זה לא באמת שינה משהו.

אני באמת מתוסכלת כבר ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד, האדם שלצידי באמת מדהים, והכימיה ממש טובה, אבל מצד שני תחושת הניכור באמת קשה לי. אשמח אם תוכלו להגיד לדעתם ולייעץ.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    המשפחה

הוספת תגובה

• המשפחה - חשובה, אבל

עדי בדיחי
    20/12/2012

שלום נופרי,

עצם העובדה ששניכם מגיעים ממקומות מנוגדים באשר לערכיות משפחה והבעת חום- היא משמעותית. מראש את תרגישי לא שייכת למקום כזה. את גם לא תרגישי שייכת, נניח, לסוג מסוים של תרבות אם הוא לא ידמה למה שאת מכירה.

מעבר לכך, יש לעשות הבחנה בין היחס האישי מולך (ואז את באמת לא שייכת, כי זאת רק את) לבין הגישה הכללית שלהם לכל אדם. משציינת כי היא לכל אדם- הרי שאין זה משפיע על תחושת השייכות הספציפית והסובייקטיבית שלך, ולמה? כי אם כל אדם לא מקבל שם יחס, הרי שאת כמו כולם, עבורם. הרי שאת, שייכת, מבחינת קנה המידה שלהם. את פשוט תקבלי את אותו יחס כמו שכל אדם מקבל כשהוא נכנס אליהם. אני בטוחה שאם תפשפשי, תגלי שגם בן זוגך לא קיבל "טונות" של יחס חם ואהבה, גם הוא כנראה רגיל למשהו מאוד "במינון", למשהו שהוא לגמרי לא מופגן, כפי שאת רגילה. לכן גם השיחה איתם (ביוזמתו) תהיה "בקטנה", כי קנה המידה שלו הוא אחר.

אותם לא תוכלי לשנות- זה מי שהם ואלו הדפוסים שלהם. מה שכן, תוכלי לנסות להוריד אותך מהמשוואה, פשוט להבין שככה הם, וזה העינין איתם. זה יכול להיות יתרון משמעותי שיש איזון מבחינת ההורים של שני הצדדים. צד שיותר קרוב וצד שפחות קרוב. בהחלטות עתידיות של שניכם כזוג את תראי שזה משתלם, אולי הם יטו פחות להתערב, פחות לקחת דברים אישי.

נסי ליישב את הסתירה הזאת- מצד אחד את כותבת שאת לא אשמה ואת יודעת שככה הם יתייחסו לכל אחד, מצד שני את אומרת שחטפת מהם מכה אתמול. אם תצליחי לעשות שינוי בחשיבה- שזה לגמרי לא קשור אלייך וזאת הדרך שלהם לתקשר עם הסביבה, אולי יהיה לך קל יותר להבין את ההתנהלות ולהבין שאת בכלל לא חלק מהמשוואה הזאת. ככל שתקדימי לקבל את זה כן ייטב. לפרק קשר חלילה, בגלל הקרירות שלהם- אני לא רואה בזה פיתרון נכון לך. כי את באמת אוהבת אותו ואלייך הוא מתייחס כפי שהיית רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי...
    ליהיא
    19/12/2012

שלום לכן,
    אני בת 40, נשואה + ילדים. בעלי מאוד מפרגן ומחמיא לי על מי שאני ועל איך שאני נראית. הוא מאוד אוהב את הגוף שלי, את הנשיות והסקסיות שיש בי ובאמת כייף לי על כך! לאחרונה שמתי לב כי בעלי מאוד אוהב את הידיעה שגברים אחרים מתגרים ממני, מפנטזים עליי ובעצם האישה היקרה הזו היא שלו. כך הוא טוען. במבט לאחור אני מבינה שזה היה קיים תמיד לאורך כל הנישואין אך כנראה לא ייחסתי לכך חשיבות. זה לא מרגיש לי הכי טוב, כאילו אני מעין רכוש והוא מתחלק בי עם אחרים...
    אני קצת ברגשות מעורבים... מצד אחד זה מחמיא ומצד שני זה מרגיש לי ההיפך! מישהו יכול לומר לי מה אומרת בעצם הידיעה שלו? למה זה מרגיש לי מעורבב?? אני זקוקה לשאלות כדי למצוא אצלי את התשובות.....
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    לא ברור לי...

הוספת תגובה

• הלוואי על כולנו הבעייה שלך

דורית כהן
    20/12/2012

ליהיא היקרה, אני במקומך הייתי לוקחת זאת רק לתחום החיובי: הוא גאה בך, ובין היתר על כך שאת כל כך סקסית. ברור שהמשמעות של מישהי סקסית היא שגברים אחרים מפנטזים עליה וחושקים בה. זה לא אומר שאת "רכוש" שהוא מתחלק בו, ההיפך!!! רק לו יש גישה אלייך ורק לו יש את הזכות להיות איתך וזה מעלה את הערך העצמי שלו בעיני עצמו. כי הוא פועל אולי תחת ההנחה שאחרים מקנאים בו על שיש לו אותך. כמו תרנגול בלול, להבדיל.

למה זה מרגיש לך מעורבב?
    אולי כי יש בכך התייחסות רק להיבט הזה שלך - של הסקסיות ויכולת המשיכה הנשית שלך, ואולי היית רוצה שיהיו בך עוד היבטים ותכונות שהוא אוהב וגאה בהן. כאילו זה העיקר בעיניו.

כמו כן - אולי מתגנבת כאן דאגה - שלך - מה יקרה אם תתבגרי ותהיי פחות מושכת. האם אהבתו אלייך תלוייה ביכולת המשיכה הנשית שלך?

רוב הנשים אוהבות להרגיש שהן סקסיות ומושכות, אבל בעת ובעונה אחת זה גם קצת עול, להישאר מטופחות, לשמור על היכולת הזאת.
    אולי בגלל כל הסיבות האלו - נוצרים אצלך רגשות מעורבים בנוגע למה שסיפרת.

לסיכום - הלוואי על כולנו הבעייה שלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דורית, התובנות ירדו

ליהיא
    21/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות לא ברורה
    איילה
    17/12/2012

שלום וברכה.
    אני אם צעירה מאוד לילד בן 10 ולפני מספר חודשים הכרתי בחור צעיר ממני בשנתיים, רווק.
    בהתחלה שללתי את הקשר בשל רווקותו אך לאחר מכן התפתחו רגשות והחלטתי לתת לזה הזדמנות.
    לאחר כחודשיים הוא עבר לגור איתי במשותף עקב פרוייקט שהתחלנו לעבוד עליו יחד, והיה קל יותר להישאר ערים עד שעות הלילה המאוחרות כדי לעבוד, וזה חסך את הצורך בנסיעה ארוכה בחזרה לביתו.
    לאחר זמן מה נקלעתי למשבר כלכלי שגרם לי מצד אחד להבין שכדאי שהזוגיות הזו תמשיך להתקיים- אך לא באופן צמוד וקרוב מדי כי הרגשתי שעשוי להיווצר מצב של תלות כלכלית בו, וזהו לא מצב שאני עשויה לאהוב. אך הוא אמר שזה בסדר ושזו תקופה ונעבור את זה יחד.
    במהלך המגורים המשותפים שלנו (והזוגיות כמובן) היו מספר אלמנטים שבאו לידי ביטוי ומציקים לי:
    1. התלות הכלכלית בו (ממש באופן טוטאלי- עיקולים על חשבונות הבנק שלי, על הרישיון שלי, ועוד מספר דברים שלא מאפשרים לי להרויח תלוש משכורת משלי, כרגע..)
    2. עימותים של ממש שלו עם הילד שלי ושלי מולו בשל אי ההבנה שלו את הילד שלי. ברור לי ונהיר לי שמצד אחד אני דואגת מאוד שהילד חלילה לא יופלה או ייפגע ממנו. ומצד שני ברור לי ללא ספק שאין בו את ההבנה, האמפתיה, האהבה, והאיטליגנציה הרגשית (שזה מעל לכל בעיניי במקרה זה) כלפי הילד שלי וכלפי ילדים בכלל.
    3. כשהוא לא מספיק רגיש עם הילד שלי (שלא ראה את אביו כבר מספר שנים וזקוק לאהבה וחום גברי ודמות אב) אני נפגעת עד עמקי נשמתי.
    החלטתי שהגיע הזמן לעשות מעשה שיוביל לאחד מן השניים- לפרידה חד משמעית שתוביל אותי לתקופה קשה עד בלתי נסבלת מבחינה נפשית, כלכלית, והכי חשוב ונורא: הילד שלי הולך להיפגע מכל העניין. (לא של הפרידה אלא של המצב הכלכלי והפרידה כולה), והאופציה השניה היא: להוביל אותו למצב של הבנה אחת ברורה: איך מתנהגים עם ילד רגיש. או נכון יותר, איך מתנהגים בכלל עם ילד.
    האם נכון מצדי לצפת מבן הזוג שלי (לאו דווקא הוא כרגע) ובכלל מהזוגיות שלי- שהגבר יהיה דמות אב לילד שלי? או שעליי לוותר על משהו? מבחינתת הזוגיות שלנו הוא כמעט מושלם פרט לחיכוכים על הילד...
    תודה רבה.....

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות לא ברורה

הוספת תגובה

• לעשות סדר

עדי בדיחי
    20/12/2012

שלום איילה,

מתנצלת על האיחור בתשובתי.

את מתארת קשר עם בחור שצעיר ממך גם מהבחינה המנטאלית. לכן יהיו מצבים רבים של חוסר הסכמה וחילוקי דעות. מעבר לכך הוא לא "נולד" עם כישורי הורות, אף אחד מאיתנו, הוא בעצמו נקלע למצב בו הוא צריך לשמש איזו דמות גברית אבהית ובוגרת ולא בטוח בכלל שהוא שם באמת.

אני מרגישה שהזוגיות הזאת סובבת בעיקר סביב צרכים של נוחות וזמן מסוים בחייך שמתאים לך להכניס דווקא אדם כזה לתוכם. זה לא דבר שלילי, יש זוגות רבים שמנהלים קשר שטומן בחובו כמובן רגשות חיבה עזים וגם סיפוק של צרכים - כלכליים, רגשיים, צרכי נוחיות ועוד.

הבעיות שתיארת בעיקר הכלכליות הן בהחלט שיקול להישאר בקשר הזה, אם נחשוב על זה מהבחינה הזאת. אך חשוב מאוד לזכור עד כמה הרגשות שלך הם משמעותיים להמשך הקשר. בהנחה והיית במצב כלכלי טוב, האם עדיין היית בקשר הזה? נסי להיות כנה עם עצמך בתשובתך ולבדוק מהן באמת הסיבות להישארות בקשר.

לגבי הילד- טבעי שלא תסכימו או שהקשר ביניהם לא יהיה מוצלח, גם מפאת הדברים שהזכרתי למעלה, לגבי גילו והשקפתו הנוכחית של בן זוגך. אל לנו לצפות שהוא יהיה במקום הזה- הוא לא שם. יש להנמיך לחלוטין כל ציפיה ממנו להתחבר לילד. את כן יכולה, כאמא, לספר לו אודות הילד ולנסות לחבר אותו בדרכים שלך, אבל לא מתוך הוראה, הנחיה או דרישה. כרגע הוא לא יכול לשמש דמות אבהית לילד שלך, אלא אם כן הוא באמת רציני לגביכם (לגבייך והן לגבי הילד) ומוכן להתחיל איזה תהליך בגרות מואץ.. גם פה, לא בטוח שזה יעבוד לאורך זמן.

לכן נסי לחשוב על הדברים ולעשות קצת סדר, ואם תוכלי אשמח לשמוע את דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי שוב חוזרת לבקש עצה...

איילה
    06/01/2013

את צדקת בכך שאמרת כי הוא לא אמור לדעת איך להתנהג ושזה דבר חדש לו.
    אך אתמול היתה סיטואציה שהיוותה מבחינתי את הקש ששבר את גב הגמל.
    הילד כעס עליי על איזה עניין, ומתוך כעסו כשירד במדרגות בהפגנתיות, בעט בשקית שנחה על אחת המדרגות. בשקית היה מכנס ג'ינס שחזר מתיקון, מכנס של בן זוגי.
    כשבן זוגי הבחין שהילד בעט בזה, חשב שהילד יודע שזה מכנס שלו, (לא שזה מצדיק את זה), ומה שיצא לו מהפה שבר את לבי... הוא קרא לילד: "זבל". אתה ילד זבל. זה מה שאמר לו.
    באותו הרגע אני נמלאתי חימה וכאב, ואמרתי לו שיחזור בו מדבריו. שאלתי אותו איך הוא מעז לדבר כך לילד בכלל ואל הילד שלי בפרט?
    הוא אמר: תראי איך הוא מזלזל בדברים שלי אחרי כל מה שאני עושה בשבילו...
    הבהרתי לו שאני בטוחה שהילד לא ידע שזוהי שקית שלו, וגם אם כן זוהי לא סיבה לכנות את הילד בשמות גנאי מעליבים כאלה.
    הילד מצדו קרא לעברו בתגובה: (לאחר כמה שניות של הלם ועלבון): "תקרא לאמא שלך זבל לא לי".
    כאן המקום לציין שהילד שלי הוא בלשון המעטה ילד לא פראייר כל כך, ולא מוותר כשעולבים בו.
    ואם פותחים עליו את הפה הוא יפתח בחזרה. (הוא בן עשר, כבר לא תינוק...)
    ואם לא מכבדים אותו הוא לא יכבד בחזרה....
    אני מאמינה שכבוד חייב להיות הדדי גם מבוגרים כלפי ילדים ובעיקר כדי לתת דוגמא.
    כמה שעות לאחר מכן, הבהרתי לבן זוגי שהקשר נגמר.
    חלפו כמה שעות מרגע שעזב את הבית עם חפציו האישיים, ואני בטוחה שעשיתי את המעשה הנכון.
    יש לציין שעד כה הילד לא היה בעד פרידות, למרות שהיה מעורב בחלק מהחיכוכים שלנו. תמיד רצה שנגשר על הפערים ונאהב. הפעם כששאלתי אותו מה הוא מרגיש לגבי זה, הוא אמר שהוא מרגיש שעשיתי את הדבר הנכון.
    הייתי שמחה לדעה נוספת ומקצועית. ואולי גם לדעת מה זה אומר על בן זוגי שהתנהג כך... אולי פשוט כבר נמאס לו להיות במקום שדורש ממנו יותר מדי הבלגות ועבודת מידות...
    תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשית נכון

עדי בדיחי
    06/01/2013

הי איילה,

אני מנסה לחשוב על סיטואציה אחרת בה בן זוגך לשעבר קורה למישהו "זבל" וגם היא צורמת לי. אני לא רואה שום אפשרות "לשפוט" אותו כבן זוג שראוי ובשל למערכת יחסים, כאדם שצריך לתת מודל לילד. מודל אבהי, גברי, זכרי, לא חשוב. העובדה שכך הוא כינה אותו מספרת קודם כל על סף תסכול נמוך, מעבר לזה, על חוסר הכרה בסיסי בהיותו של הילד- רק ילד.

הילד קיבל לגיטימציה להגיד חזרה את המילה הזאת, וכי למה לא? הרי אם בן זוגה של אמי מדבר כך, ואמי בקשר איתו ואוהבת אותו, למה שלא אשתמש במילה הזאת בחזרה?

לגבי התייעצות עם הילד - אני שמחה שאת משתפת אותו והופכת אותו לחלק חשוב בהחלטותייך- יש גבול דק מאוד בין "איפה הילד מחליט ומנהל" לאיפה את זאת שמושכת את החוטים. אני מזכירה את זה במאמר מוסגר ביותר, כיוון שזה לא פורום של "יחסי הורים ילדים".. ולכן אני שמחה שאת מתייעצת גם פה.

בשורה התחתונה, עשית מעשה נכון. הבחור לא מתאים למשבצת "בן הזוג" בחייך. כדי להכניס מישהו מתאים לשם, הוא צריך קודם כל להיות בעל גישה לילדים, מישהו שהתנסה בצורה זו או אחרת, שיש לו גישה לחינוך מתאים ושיהווה מודל בסיסי לפחות, לחיקוי. ילד הוא רק ילד, הוא קולט את הסביבה והוא פועל בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה- יש שינוי כלשהו..

איילה
    06/01/2013

תודה על תגובתך....
    הוא התקשר וסימס והשאיר (לא ידעתי) לילד מכתב התנצלות. הילד אמר שהוא סולח ושהוא מעוניין שנחזור להיות יחד ושהוא שמח לדעת שבן זוגי מסוגל להתנצל.
    ני מצדי לא מסתפקת בזה.
    הוא שלח לי הודעה וביקש שאמצא את הדרך שבה הוא יכול לפצות אותנו על מה שאמר.
    חשבתי אם בכלל יש משהו שיכול לפצות ולתקן רושם שכזה, והכי גרוע מהו המקור של דבר כזה.... מה יהיה הלאה... מה זה אומר על יחסו לילדים.
    מצד אחד מאמינה באמיתות כוונותיו וצערו על טעותו, ומצד שני לא חוששת שזה יהווה תקדים.
    האם נכון יהיה לתת הזדמנות אחרונה בעניין זה, ולהבהיר שפליטת פה נוספת שכזו תגרור נתק סופי?
    או שאולי יש דרך אחרת, אולי בכלל אין דרך.
    רוצה לעשות את מה שנכון....
    תודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

eden
    07/01/2013

זוהי רק דעתי בעניין. דעתי מוכבת מהיותי בן אדם, אישה, גרושה+1.
    בןנאדם שמדבר כך בעזרת קלות זה אדם לא ראוי. מהניסיון שלי עם גרושי - פה שמשתחרר ככ מהר על דבר קטן ובכזאת פזיזות זה מתכון לבאות. אלא אם כן יהיה פה שינוי מהותי כמו שאמרת שאולי זה מרמז על משהו מעבר.
    בנוסף, בן אדם שמדבר כך לילד, גם אם הילד לא פראייר, אני לאנרוצה לחשוב למה הוא מסוגל להופיא מפיו בין מבוגרים. על הילד הכי קל - הוא המבוגר, בעל הסמכות (גם אם אינו אביו), בעל הכוח. זה סוג של ניצול מעמד. ואיך לבטיחות שביום מן הימים הוא לא יעשה זאת מופת בתוקף תפקידו כבן זוג, ראש משפחה או סתם הגבר בבית.
    אולי אני קיצונית מידי בעקבות חוויותיי האישיות, אך אין להקל בזה. כאב לי מאוד לשמוע שכך הוא קרא לבנת. ולחשוב שאולי זבל זו מילה "קלה" יחסית כי הואהרק ילד...
    מכללת לך בהצלחה והמון כוח לקראת הבאות. תאמיני בעצמך! כאימהות הלביאה שהתוכנית מזנקת ברגעים הצורך וכל קושי שיעמוד בדרכך יטופל ויסתדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבתי מהפלאפון, מצטערת על השגיאות

eden
    07/01/2013

מקווה שכוונתי הובנה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לדברים של עדן

עדי בדיחי
    07/01/2013

הי איילה,

אני נוטה להסכים עם דבריה החכמים של עדן. אני כמוך, גם לא מסתפקת בהתנצלות. הוא מצידו רוצה שאת תחשבי על איך הוא יכול לפצות? מדוע זהו תפקידך? נשאלת השאלה למה הוא מסוגל ועד כמה, כדי לפצות, אם בכלל.

להערכתי מדובר בבחור שאינו בשל להתמודדות עם ילד שאינו שלו. אני לא בטוחה שאם תתני הזדמנות- ההתנהגות הזאת לא תחזור על עצמה בעימותים הבאים. עם ילדים לא חסרים עימותים, וחינוך ילדים הוא אחד הדברים שיעצבו את האישיות והאופי של הילד הפרטי שלך בהמשך. הגישה אליו צריכה להיות בשליטה תוך לימוד ברור מהי הורות- ואת זה כולנו ההורים לומדים לאט לאט עם הניסיון וגם עם הגיל.. הוא פשוט לא שם.

אני מבינה את השיקולים השונים להיכנס ולחזור להיות איתו בקשר. אבל אני לא ממש משוכנעת שהוא יודע איך להתנהג בתוך מערכת הורית. זה תלוי רק בך עד כמה את מוכנה למשוך את הגבולות האישיים שלך ולתת לזה ניסיון. פליטות פה תמיד יצאו ברגע של חוסר שליטה. קשה מאוד להתאפק כשאתה כועס, אנחנו בד"כ מתחרטים על העוצמות שלנו- בדיעבד. לאחר מעשה. מול אנשים מבוגרים זה עוד סביר, אבל מול ילדים? חשבי על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפרדים?
    נעם
    13/12/2012

אני חצי שנה עם בן הזוג השני בחיי, בחודש האחרון אנחנו רבים הרבה
    או הצורת חיים שלו לא מתאימה לי כי אני מתחילה לדאוג לגבי העתיד , אם יש עתיד איתו, גם אמרתי לו את זה ,בדרך כזו או אחרת. הוא אומר שהוא באותו ראש שאני בו ושעוד מעט זה ישתנה, וכשהוא יעבוד במקום אחר זה לא יהיה ככה בכלל, אבל אני רואה את מה שיש וכרגע מרגיש לי ואני מבקרת אותו ביני לבין עצמי שאין לו חיים הוא עובד 10 ויותר שעות ביום ומבזבז עוד שעתיים ויותר על הנסיעות , וזה משפיע על יתר החיים איתו מרגיש שאי אפשר להיות ספונטניים ושהוא עייף בגלל העבודה, ומבחינתי מבזבז את הזמן בלישון, או שכשביחד ישנים רע ואז הזמן שלי איתו לא טוב.
    מה גם שבגלל הריבים שמזכירים לי את האקס אני מרגישה שהזמן שלי לבד לא אפקטיבי תחושה שמאוד מאוד מפריעה לי, אחד הדברים שאני הכי מתעבת בעולם.
    הוא מעצבן אותי וזה מגיע לשיחות ארוכות ומעצבנות ולאסמסים מרגיזים
    גם אני די בטוחה בזה שאני איתו בגלל שאני לא רוצה להיות לבד , נוח לי וטוב לי להיות עם מישהו, גם יש בו דברים טובים והוא טוב עבורי , העניין שלמצוא מישהו אחר כנראה לא אכיר בזמן הקרוב או הרחוק אפילו, ובגדול כיף לי איתו וזה מה שהיה חשוב, אבל כשאני מתחילה לחשוב גם על עתיד אני נבהלת ואז כדי לבדוק אותו נוצרים הריבים.
    אני יודעת שיחסר לי היותו של בן זוג בחיי למרות שאני יודעת שזו לא הסיבה להישאר... בטח לא עם העצבים האלה
    כן כנראה שגם העולם שלי לא מלא מספיק, למרות שיש פעמים שאני מבטלת את הזמן איתו כדי לעשות דברים אחרים, כדי לא להרגיש שנשאבת לקשר.
    אני לא באמת יודעת איך לשלב זוגיות ואת שאר החיים. מה המקום והגבולות של כל אחד מהם .
    מה גם שאני לא מאוהבת בו ובעיקר יש לי את ההרגשה זה מישהו אחר שהוא לא החבר הראשון... למרות שהרבה יותר טוב לי איתו מאשר עם הקודם, אבל לא מבחינת הרגש וכל מה שהיה עם הראשון.

לקביעת תור
    סגירה
    נפרדים?

הוספת תגובה

• לא תודה!

נעם
    15/12/2012

אולי הייתי צריכה לא לדבר איתו בכלל ביום שלישי ואז לא היינו רבים
    והנושאים לא היו עולים שוב
    אבל למרות הריבים או בגללם כן כתבתי פה כדי שתעזרו לי
    ועכשיו כנראה שנפרדנו , עברתי על ההודעות שלנו ומחקתי , ומבאס אותי לאללה
    שיש יום כזה יפה בחוץ ואני לבד ואין לי עם מי לעשות משהו כיפי
    והוא כן היה חמוד וטוב איתו , אומנם לא מלהיב או מרגש, וגם מעצבן בחודש האחרון
    האיך שהעבודה משפיעה לו על החיים
    אבל עכשיו אני לבד ואני לא יודעת אם זה יותר טוב
    למה לעזעזל לא עונים פה כמו שצריך?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החיים האישיים לצד הזוגיים

עדי בדיחי
    15/12/2012

שלום איה וערב טוב,

ראשית- התנצלותי שלא הספקנו לענות לך לפני כן. אנחנו משתדלות לעשות את המיטב מהבחינה הזאת.

ניכר שאת נסערת מהמצב. אני מבינה מדברייך שנפרדתם. אך חשוב לי להתייחס לכל מה שהעלית-

אכן נראה שאינך מפרידה או מבחינה בין החיים האישיים שלך לבין החיים הזוגיים. נראה שאת מצפה שהזוגיות תמלא חסרים וחסכים שכיום קיימים בחייך, ובכך להרגיש מסופקת ועסוקה יותר. כשבן הזוג עובד הרבה שעות זה מקשה יותר על מערכת היחסים וזה דורש גמישות מירבית, וניצול הזמן ביחד כמה שאפשר. אך נראה שהציפיות שלך הן לגמרי שונות משלו, בכל הקשור להגדרת הזוגיות עצמה.

מעבר לכך העובדה כי מעולם לא התאהבת בו, והנטיה להשוות בינו לבין אהבות אחרות, או הנטיה לבדוק עם עצמך עד כמה באמת את אוהבת אותו, מלמדת כי אולי גם מבחינה רגשית הקשר הזה לא מספק אותך, לא ברור לגמרי עוצמת הרגש אליו, מה שבטוח מדברייך הוא שאינך שלמה עם הקשר הזה גם בבחינת ה"אהבה" שאמורה להיות שם.

דבר שיש לשים עליו דגש הוא ה"כיפיות" שקשר אמור לתת לנו. נכון, אם נצרף את כל החלקים וננסה לסכם את הקשר בשורה אחת, אמור להיות לך "כיף" עם בן הזוג. אך מקריאת דברייך אני חשה כי זה מה שאת מחפשת, בעיקרי הדברים. ז"א, את מחפשת את הכיף, מילוי הזמן, ניצול הזמן וחוויה מתקנת לקשר קודם. נשאלת שוב השאלה איך את מגדירה זוגיות ומה היא אמורה לספק לך. אם תצליחי לתחום את הגבולות, כפי שציינת, אולי יהיה לך קל יותר להבין- האם את נוטה לחפש בני זוג שיספקו וימלאו את הזמן שלך, ובכך תחושי שאינך מבזבזת זמן (הדבר שממנו את כה סולדת), או שאת באמת מחפשת זוגיות שמושתתת בין היתר על הדדיות, סובלנות, כבוד, ויכולת להתמודד גם עם משברים, לצד "טוב", "כיף", "הרמוניה", וכו'.

במילים אחרות- האם את תלויה בבן זוג כדי להרגיש כי חייך מלאים..?

אני מקוה שבינתיים את מרגישה קצת יותר טוב ואולי תוכלי לבחון גם את הדברים שכתבתי. אשמח אם תחווי דעתך כמובן.

בברכת שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עדי

נעם
    19/12/2012

היי עדי
    תודה על התגובה
    אני מבחינתי ומהסיבות שהעלית בתגובתך, הייתי בטוחה שנפרדנו, ואולי בגלל "תלות" של מילוי הזמן כבר ישר חיפשתי בחור אחר, כי אני כן רואה שזוגיות היא טובה לי,
    אבל יום אחרי היה לי מוזר המחשבה להתחיל הכל מהתחלה, אחרי כל מה שיצרנו בקשר,
    התקשרתי אליו ומסתבר שרק רבנו, ודיברנו ואנחנו בסדר, כיביכול.
    אתמול נפגשנו ודיברנו על כמה דברים, אני מבינה שבגלל שזהו לא מצב רגיל של עבודה, הברירה שלי היא או לקבל את המצב שלו או לא, אבל כאן גם הבעיה מעבר,
    אני כן רואה הרבה דברים טובים בו כאדם ובקשר שלנו, ואני גם צריכה לקבל את הדברים בנו ששונים, ודיברתי איתו על התלות המסויימת הזו שקיימת, והוא אמר שזה מאוד הגיוני שנוצרת תלות הדדית שכזו, אבל אולי כן מוזר לי שכשאני מדברת על הדברים שמעניינים אותי אני מתלהבת, וכשהוא מדבר על הדברים שמענינים אותו אבל לא אותי, אני מקשיבה אבל ביני לבין עצמי, חושבת האם יש לי כח, כמו שאמרתי גם הגענו למסקנה כי כן בעיקר נמצאים רוב הזמן "בדברים הגדולים" ולא פגישה של שעתיים, עם בן-בת זוג, והוא אמר שהוא שמח שזה איתי, ולא אמרתי לו אותו הדבר, גם עבר עליי שבוע קשה, אבל גם ההרגשה של אין ביטחון מלא בלמה אני איתו.
    אבל כן הרגשה רגועה וטובה יותר מזה שאני כן איתו, וכן איתו ספציפית, אבל השאלה אם זה בגלל שאליו אני "רגילה" ומכירה...

בנוסף, ההרגשה שאני לא בדיוק יודעת מה לעשות עם עצמי בזמן פנוי... אני לומדת, אז יש גם מטלות, אבל נגיד עכשיו שאני עייפה, ואין כח לזה, וחברים גם לפעמים ארצה להפש והם לא יוכלו, ונגיד כשלא בא לי חברים, וספורט כבר עשיתי היום, וקראתי כבר הרבה... ההרגשה שכשיש הרבה זמן פנוי לא בדיוק יודעת וגם לא בדיוק יודעת איך למצוא מה מעניין אותי. וכשאני עם החבר, אז יותר פשוט כי מטיילים מסתובבים ביחד, סתם מדברים, הולכים לשבת איפשהו... וכשאני בלבד וכשיש הרבה זמן וסימנתי וי על דברים מסויימים באותו יום, מוצאת קושי בלדעת מה אני רוצה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלות וזוגיות

עדי בדיחי
    21/12/2012

שלום שוב,

מעניין שאת חווית את הסיטואציה כניתוק ופרידה ואילו עבורו רק רבתם והכל בסדר.

ז"א עבורך הסיטואציות הן הרבה יותר עוצמתיות מאשר עבורו.

נכון לומר שתלות בקשר הינה הכרחית אפילו להמשך קיומו. אך השאלה היא האם מדובר בתלות בעייתית והרסנית, כזאת שמונעת ממך לראות אותך כאדם יחיד ולעשות עבור עצמך, או שזאת תלות שמזינה זה את זו והפוך, וגורמת לקשר להמשיך להתפתח.

אני חושבת שאת צריכה להמשיך ולברר עם עצמך למה באמת את איתו, מני את הסיבות להיות איתו וגם לא להיות איתו,נסי לעשות סיעור מוחין בינך לבינך ולהבין בדיוק איפה את עומדת. כיוון שיש בלבול אצלך לגבי ההישארות בקשר ו"למה ודווקא הוא".

במקביל כדאי להמשיך ולפתח את חייך האישיים, תחביבים, מיצוי שעות פנאי, קשרים חדשים וכד'. זה יוכל לעזור לך לשים את הזוגיות במקום הנכון ופחות לצפות ממנה שהיא תמלא לך את כל היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    נעמה
    12/12/2012

היי קוראים לי נעמה אני בת 24 לפני 3 שבועות היה מישהו בן 30 שמתגורר ליד הבית של דודים שלי שכל הזמן הייתי הולכת לשם והוא היה מתחיל איתי ואף פעם לא הייתי מתייחסת אליו , אני הרבה מורידה את הכלב שלהם לטיול אז הרבה הייתי רואה אותו למטה כל פעם הוא היה מנסה לדבר איתי ואני הייתי סנובית כזאת רק מתרחקת , פעם אחת ירדתי למטה והוא ישב עם חברים וקרא לי והתקרב אליי והתחלנו לדבר - גיליתי שהוא ממש חמוד .. הוא שאל שאלות ואפילו אחרי זה התחברתי אליו לפייסבוק ככה להכיר יותר , לאט לאט לקחנו גם את הטלפון והתחלנו לדבר יותר ולהכיר אחד את השני , הוא היה נראה לי ממש רציני היה בא לראות אותי לפני שאני הולכת לעבודה הייתי גם ישנה אצלו לפעמים ( לא היינו עושים כלום ) ואפילו היה בינינו המון נשיקות והיה לי ממש כיף איתו וממש רציתי אותו והוא תמיד אמר לי אני בן אדם למערכת רצינית אם את לא רצינית אז תלכי , לפני כמה זמן הוא התקשר אליי שסיימתי לעבוד וקבענו שנילך ביחד לאכול גלידה אמרתי לו שהתארגן ואז יבוא לאסוף אותי וניסע ..התארגנתי הייתי מוכנה ..ואז הוא שלח הודעה " ניראה לי אני הולך לישון " חזרתי אליו בצלצול הוא אמר שהוא מאד עייף אז אמרתי לו שיהיה לך לילה טוב והוא אמר " מה את עושה עליי פוזות " יאלה ביי שיהיה לך לילה טוב ( בכעס כזה ) ומאז לא דיעבר איתי מאותו ערב עד עכשיו שעבר יום וחצי , אני לא מפסיקה לחשוב עליו הוא גם היה נראה שהוא מאד קנאי לי ובאמת רוצה אותי כל הזמן ניסיתי להתקרב אליו שהייתי ישנה אצלו והוא לא היה נוגע בי ואמר לי שהוא מכבד אותי ואם הייתי מישהי אחרת הוא היה מנסה מזמן - אני באמת לא מפסיקה לחשוב אליו איך בנאדם משתנה בין רגע ומפסיק להתקשר - לא עשיתי לו שום דבר רע ...מעניין אותי מה הוא באמת חושב עליי , חשוב לי לציין שאני לא התקשרתי אליו ולא דיברתי מאז הריב שנוצר בינינו - חייבת עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• שלוש אפשרויות לפרשנות

דורית כהן
    13/12/2012

נעמה היקרה, אפשר רק לנחש סידרה של ניחושים מה עבר עליו ומה גרם לו להתהפך פתאום.

יתכן שלמרות מה שהוא אומר שהוא מכבד אותך - זה מאוד מתסכל אותו לשמור על תומתך ולדעת שהוא מנוע מלקיים איתך יחסי מין, אז מכיוון שכל כך קשה לו להתאפק - הוא מעדיף לא לפגוש אותך כלל כדי לא לעמוד מול התיסכול הזה. יש גברים שכאשר הם מעוררים מינית - נוצר להם ממש כאב באשכים, בגלל חוסר בפורקן מיני.

אפשרות אחרת היא שהוא פגש מישהי אחרת, ועל כן ביטל את הדייט איתך, אבל העדיף לעשות מניפולציה עלייך, כאילו משהו שלילי שאת אמרת או עשית היה הגורם להתרחקות שלו, כדי שתרגישי אשמה ולא תחשבי שהוא זה שפוגש מישהי אחרת.

ויתכן שיש משהו שאת עשית שהכעיס אותו ואיכזב אותו - ואולי את לא מודעת מהו הדבר הזה. הרי קורה שאנחנו פוגעים בבן הזוג מבלי לדעת זאת ומבלי לקלוט שעשינו משהו פוגעני.

שלוש האפשרויות הללו הינן שונות לגמרי זו מזו, ומכיוון שהוא כה חשוב לך, נסי לבדוק אותן איתו בדיסקרטיות, לרחרח...כמובן שעלייך להיזהר במיוחד מבירור האפשרות השנייה, לגבי מישהי אחרת. הוא בוודאי יכחיש זאת ואני לא מציעה לך להתעמת איתו על אפשרות זו אלא להשאיר אותה כאפשרות תיאורטית בלבד, פשוט לפקוח עיניים...
    שתי האפשרויות האחרות - ניתן לשאול אותו לגביהן בצורה ישירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

נעמה תגובה
    13/12/2012

להתקשר אליו או להמתין שהוא יעשה את הצעד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציעה לחכות שהוא ייזום

דורית כהן
    14/12/2012

לי נראה שעדיף להמתין שהוא יעשה את הצעד הראשון.

אם את חשובה לו - סביר שהוא יעשה זאת. אם מישהי אחרת נכנסה לחייו - במילא הוא יהיה מרוכז בה ועדיף לך להתנתק ממנו.

אם הקצר קרה משום שהוא נפגע מטון הדיבור שלך, והוא לא מסוגל להבין שהיית מאוכזבת כאשר הוא ביטל את הדייט, - והוא לא יכול לראות את האחריות שלו לקצר שנוצר ביניכם - זה מעיד על חוסר בגרות מצידו.

יש לי ניחוש שכאשר הגבת על ביטול הדייט בטון כועס ואמרת לו "לילה טוב" בכעס, זה כנראה הזכיר לו מישהי אחרת ש"עשתה לו פוזות", כדבריו, כאשר לא עשה את רצונותיה, ויכול להיות שהזכרון הזה גרם לו לחשוב שאת בדיוק כמו ההיא, ועכשו הוא נזהר ממך...מתרחק ממך.

ושוב, אלו רק השערות. נדמה לי שחוסר היכולת שלו להתמודד עם קצת תיסכול או כעס מצידך - הינו בעייתי.

שורהתחתונה - תני לו להתבשל. אל תרוצי אחריו אפילו אם מאוד מתחשק לך והוא חסר לך.
    אם תיצרי איתו קשר ביוזמתך, הוא יקבל חיזוק על ההתנהגות שלו, וזה לא כדאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההודעה ממקודם

נעמה
    29/12/2012

היי אז ככה בסוף הוא התקשר ובאמת חזרנו לדבר ...לפני כמה ימים הייתי צריכה להיפגש איתו בערב רצינו לשבת ולדבר לדעת מה קורה איתנו אמרתי לו שאני יגיע אליו בסביבות 22:00 בערב , הוא התקשר אליי חצי שעה לפני ושאל לאן אני הולכת בהתחלה אמרתי לו שאני הולכת עם חברה למסעדה ואז אמרתי אני יגיד לך תאמת אני הולכת לימולדת של אחות של האקס שלי הוא הגיב מאד קשה בטלפון וביקש שלא נדבר יותר ושאני ינתק איתו את הקשר ..אמרתי לו תירגע הוא אמר אני לא מאמין שאת עושה לי את זה ואמר אני בא איתך ..בסוף בשביל " להרגיע " אמרתי לו אני לא הולכת ...וכן הלכתי ..הגעתי אליו באותו ערב בבית הוא היה מאד עצבני כנראה גם שתה אלכוהול ואיך שנכנסתי התחיל לדבר אליי בצוקה מגעילה ולהשפיל גם קילל קצת ..אמרתי לו מה יש לך איך השתנית פתאום והוא המשיך בצוקה מגעילה ..מכגיון שהיה מאוחר כבר נשארתי לישון אצלו ..חשבתי שהוא ירגע בבוקר ובבוקר נדבר , הגיע הבוקר הוא המשיך בדיבור המגעיל אמר שהוא מרחם עליי ושהוא לא רוצה אותי אמרתי לו זה פעם אחרונה שאתה רואה אותי הוא אמר ואם הוא גבר שלא יתקשר יותר ושיהיו לו חיים יפים ...הוא אמר אני נשבע לך יותר לא מתקשר ותלכי ..באמת הלכתי ו3 ימים לא דיברנו הוא לא התקשר לא שלח הודעה לא שלח כלום ...אני יודעת שאחרי הדיבור שלו קשה לי קצת להיות איתו אבל באמת נקשרתי אליו ואני אפילו באמת מרגישה אליו משהו אמיתי ..אני לא יודעת אם הוא ירצה ורוצה להתקשר או חושב עליי אבל מה אני יכולה לעשות ..לחכות שהוא התקשר , והוא התקשר בכלל ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הוא גבר ראוי?

דורית כהן
    30/12/2012

נעמה היקרה, ככל שאת מוסיפה לתאר את מעט המפגשים שלכם - אני משתכנעת יותר ויותר שהבחור הזה מגיב כלפייך בשתלטנות ועושה לך טרור!!!עוד אין ביניכם מחוייבות זוגית, אתם רק בשלב של גישושים לקראת זוגיות, וכבר הוא עושה לך סצינות של קנאה, משפיל, צועק ומקלל!!!

קשה לי להבין למה את צריכה גבר כזה בחיים שלך??

יש לי ניחוש שאולי יש בו משהו - חיצוניות, צורת דיבור, סגנון התנהגות? שמזכיר לך איזה גבר מאוד בסיסי בחיים שלך (כמו אבא שלך)??

סליחה על הניחוש הפרוע. לפעמים אנחנו נתקלים בגבר שמאוד מזכיר לנו את ההורה שלנו - ובלי להיות מוודעים לכך אנחנו מגיבים אליו בעוצמה רגשית רבה מאוד, רק בגלל שהוא מעורר בנו את כל האסוציאציות הרגשיות שבאופן טבעי התעוררו מול אבא או אמא.

תדעי לך שהמון זוגות מתאהבים זה בזו כי יש בבן הזוג משהו שמזכיר מאוד את אבא, לטוב ולרע.

ממכתבייך אני קולטת שהתגובה שלך אליו היא מאוד רגשית. האם את גם מוצאת בו תכונות טובות? ראויות? האם את מעריכה אותו כבן אדם? כגבר? כי אם התשובה היא לא, אז עלייך להיזהר במקרה זה מעוצמת רגשותייך, כי אלו עלולים לקחת אותך לקבל החלטות שיסבכו אותך עם גבר לא ראוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

נעמה תגובה
    30/12/2012

האם הוא התקשר ? יש טעם לחכות לו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתך קונקרטית מדי

דורית כהן
    31/12/2012

צר לי, אינני יכולה לתת הצעות כל כך קונקרטיות, אלא לגרום לך לחשוב יותר לעומק עד כמה הוא באמת מתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת אהבה וריגוש
    נטלי
    12/12/2012

שלום,
    אני נשואה 3 שנים ולפני כ- 4 חודשים נולד לי ילד מקסים.
    בזמן ההריון בעלי לא רצה לשכב איתי ומאז שנולד הילד שכבנו רק פעמיים.
    מאז ומתמיד לא היינו מקיימים יחסים בתדירות גבוהה, אך פתאום אני מרגישה שזה ממש חסר לי. בעלי עובד כל יום עד שעות מאוד מאוחרות וכשמגיע הביתה כמובן שאין לו כוח, וכמעט שאינו מתייחס אלי או מעניק לי כל סוג של חום וקירבה פיזית.
    לאחרונה עולות לי מחשבות רבות על האקס איתו יצאתי 3 שנים ועדיין נותר רגש כלשהו.
    אני רוצה ליצור איתו קשר אך יודעת שזה יכול להוביל לדברים לא רצויים.
    אני כל הזמן מדמיינת מצב בו אכיר מישהו וארגיש שוב תחושה של חום וריגוש שלא הרגשתי זמן רב. אני בת 28 ולא יכולה לדמיין חיים כאלה.
    בעבודה אני מוקפת גברים שמאוד מחמיאים לי וזה גורם לי עוד יותר להרגיש אכזבה שרק בעלי לא שם לב אלי.

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת אהבה וריגוש

הוספת תגובה

• חשוב לעשות בירור מקיף לגבי הסיבות

דורית כהן
    13/12/2012

נטלי היקרה, ברור שלא טוב ולא נכון להישאר במערכת יחסים שבה אין חום ואהבה ואין גם תשוקה מינית מצידו כלפייך.
    את עושה מעשה נכון שאת מציפה את הבעייה כאן ומנסה למצוא לכך פתרון, ומודעת לסכנות, כפי שכתבת.

אבל לפני שמחליטים החלטות, (או יוצאים החוצה לבגוד) - יש שלב שצריך לעשות: עלייך לשאול את עצמך מה השתנה בזוגיות שלך. כתבת שמאז ומעולם לא הייתם מקיימים יחסי מין בתדירות גבוהה. נשאלת גם שאלת האיכות, לא רק התדירות. אני מעלה שאלה זו כי לדעתי מה שאתם צריכים לעשות הוא לנסות לברר מה המקור לחוסר המשיכה ולריחוק הרגשי והפיזי ביניכם.
    ישנן לא מעט אפשרויות שאני מתקלתי בהן אשר יוצרות מצב כגון מה שאת מתארת:
    כעסים מודחקים ותחושה שהוא הנשלט בקשר שלכם, שאת היא הקובעת בכל מיני נושאים.
    התנהגויות של האישה שמפריעות לו כמו - צעקות, חוסר נשיות, בכי, היסטריה,עצבנות, חוסר סדר, עודף סדר...ועוד...
    העדפות וטעם שונה בסקס עצמו. אם הוא לא מצליח לבטא את הרצונות שלו בצורה חופשית, ומיישר קו עם ההעדפות שלך - הסקס עבורו הופך להיות לא מרגש ומאכזב.

מעבר לכל מה שכתבתי יכולות להיות עוד סיבות.
    מתוך אחריות לתינוק שנולד לכם - חשוב לעשות את הבירור הזה מול איש מקצוע, יועץ זוגי שביררתם מראש שהוא נכנס גם לתחום המיניות וגם לתחום היחסים והתקשורת.

אם לא תיזמי את הבירור הנ"ל - סביר מאוד שעד מהרה כאשר יצוץ בפנייך פיתוי מטעם גבר חדש - את תזרמי עם זה ותבגדי, ואחרי זה מאוד קשה לשקם את הקשר. גם כי מישהו אחר עלול "להיכנס לך ללב" וגם כי בעלך עלול מאוד להיפגע מכך אם זה יתגלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה איתך מאוד

לילך
    20/12/2012

גם אני נשואה 3 שנים ובזמן האחרון יש לנו בעיות בזוגיות שגורמות לנו לריחוק הצורך לקרבה כל כך גדול שזה מפחיד לפעמים אבל מנסיון אני יכולה לומר לך לא להתבסס על קשר מהעבר כי בפנטזיה הכל מושלם ומבחינת ריגושים מבחוץ זה רק מסבך את המצב יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסנו לאן
    יעלי
    11/12/2012

הי.
    שמי יעל אני בת 28 ונמצאת במערכת יחסים עם בן זוגי מזה שנה וחצי. אנחנו גרים ביחד חצי שנה.
    אני מרגישה נאהבת, נתמכת, ועם בטחון בקשר. זכיתי באהוב וחבר הכי טוב וזאת ברור לי מאד.
    יחד עם הנ"ל יש לי בעיה- אני לעיתים קרובות מרגישה שהוא לא מספיק "גבר" בשבילי. הוא בחור תומך ואוהב אך אינו אקטיבי, פועל ויוזם. זה בא לידי ביטוי הן בקריירה שלו שאינה מתרוממת, בחיי החברה והן בזוגיות שלנו. תמיד מקונן בי חשש שלא יהיו לנו חיים יציבים ונורמאליים עקב כך ודווקא אינני מדברת מבחינה כספית.
    אני יודעת כבר שבן זוג אינו יכול למלא את כל צרכיי באשר הם, אך זה עניין אקוטי שפוגש אותי כל פעם מחדש. זה לעיתים גורם לי בצער רב לא להעריך את מה שיש לי בידיים. אנני יודעת אם זה דבר שיכול להשתנות, ואם בכלל אני יכולה לבקש לשנות תכונת אופי שכזו. מאד קשה לי להשלים עם זה. וזה לעיתים מעלה בי שאלות על המשכיות הקשר. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    יחסנו לאן

הוספת תגובה

• השלם וחלקיו

עדי בדיחי
    12/12/2012

הי יעלי,

ראשית אני שמחה עבורך שמצאת כזה פרטנר מיוחד. נשמע שסה"כ למעט מה שציינת מדובר באהבה ובבחור שעושה לך טוב.

לגבי הדברים שהעלית- יש פעמים כאלה שבן הזוג הוא "לא מספיק" במשבצות מסוימות. אם זה משבצת ה"יוזם", ה"גבר", ה"רומנטי", ה"מפרנס", וכו'. לכולנו יש כל מיני תפקידים לא כתובים, לא מוגדרים, אך הם מאוד "שם" בתוך המערכת הזוגית. ולא תמיד אנחנו מספקים את הכל לבן או לבת הזוג. יש פעמים שמתוך כל המכלול מדובר במשהו בעל אחוז מסוים- אך מספיק קטן כדי להגיד "השלם גדול מסך חלקיו", או שהאחוז הזה הוא דווקא מאוד משמעותי ותוקע את מערכת היחסים מלהמשיך להתקדם.

יש פעמים, שמרוב שטוב לנו, ואנחנו יודעים כמה ברי מזל אנחנו- יש את הנטיה לחפש איפה בן הזוג לא מסתדר לנו עם האידיליה. לפעמים ה"טוב" הזה הוא טוב מפחיד. למה הכוונה? "טוב מדי", וכשזה אידיאלי מדי, אנחנו ישר נחפש את האיזון- הרי לא יתכן שנצא עם אדם מושלם, אם הוא מושלם- מה זה אומר עליי? שאני צריכה להשתוות לו ולהיות ברמה כ"כ גבוהה? בואו נחפש "פגמים" ובכך נרגיע את עצמנו.

את כל אלו אני כותבת לך על אף שכתבת שמדובר מבחינתך במשהו אקוטי. כי לפעמים בכל זאת יש לקחת את הדברים האלו בחשבון ולבדוק עם עצמנו מה אנחנו מצפים מבן הזוג, האם אנחנו מצפים שהוא ישרת חסר מסוים שיש דווקא בנו, האם הייתי מוכנה להחליף את בן הזוג בבן זוג אחר- שיש בו את התכונה שאני כ"כ מחפשת- אך אין בו תכונות אחרות, שיש אותן כיום לבן זוגי הנוכחי?

אני מניחה שאלו שאלות שחולפות לנו בראש מדי פעם, גם כשנשואים. אך שוב- האם השלם אכן גדול מסך חלקיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת מוצר חשמלי
    רחל
    10/12/2012

שלום,
    לאחרונה בן זוגי עבר לגור עמי בדירתי ומתחלק איתי בהוצאות השכירות, החשמל, המים וכו'. את כל הריהוט ומכשירי החשמל בדירה אני רכשתי עוד לפני שהגיע. כעת החלטנו לקנות מכונת כביסה. אני מתלבטת אם לומר לו שהוא יקנה אותה או להתחלק איתו בהוצאה ?
    תודה רחל

לקביעת תור
    סגירה
    רכישת מוצר חשמלי

הוספת תגובה

• כמה אפשרויות

עדי בדיחי
    10/12/2012

הי רחל,

לא כתבת כמה זמן אתם יחד, בני כמה אתם וכד'. אלו פרטים שהיו יכולים לסייע.

לגבי שאלתך - עד שהוא עבר לדירתך, זאת תקופה אחת. משעבר אליה- זאת תקופה אחרת שבה למעשה התמסדתם ואתם חיים יחד כזוג לכל דבר. את יכולה לפנות אליו ולהגיד לו שאתם צריכים לקנות מכונת כביסה, ולבדוק מה הוא עושה עם זה. האם הוא מציע להתחלק.

בהשקפה הכללית אתם מוגדרים כזוג והשימוש בדירה הוא שימוש של שניכם. אין טעם לעשות מזה משהו "גדול" גם אם הוא לא ירצה להתחלק - אני כותבת את זה כי אני לא לגמרי יודעת מה טיב היחסים, מה ה"קילומטראז' הזוגי" שלכם ועד כמה זה קריטי להיכנס איתו לפרטים האלו. נחלק זאת כך- אם הקשר הוא בטוח, טוב, זורם, אתם בתקופה זוגית טובה- הציעי לו להתחלק או לפחות הציבי בפניו את ה"בשורה" שאתם צריכים לקנות מכונת כביסה וראי לאן הוא לוקח את זה. אם ברקע יש קשיים, מתח סביב המעבר או כל סיבה אחרת שנראית לך לא מתאימה כרגע "להזמין" (אולי) עוד חילוקי דעות- השאירי את ההשתתפות שלו לפעם אחרת.. אני בטוחה שעוד תקנו יחד מוצרים אחרים לבית..

שיהיה בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה
    מולאן
    10/12/2012

שלום, אתחיל בזה שאני לא מאמינה שאני כותבת כאן.
    אני מרגישה שהכל קורס סביבי ולא יודעת מה לעשות. התחתנתי עם הגבר שאהבתי לפני חודשיים וגיליתי לאחרונה שהוא מנהל שיחות ארוטיות ומשקיע המון זמן בכל מיני נשים דרך הצ'ט. השיחות התנהלו תמיד עם מצלמה, ארוטיקה, שיחות טלפון והזמנה אובסיסיבית מצידו לפגוש אותן.
    יש לציין שאני לגמרי מרגישה נבגדת ואין לי מושג מה אני עושה עם עצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה

הוספת תגובה

• מה עושים?

eden
    10/12/2012

האמת, אין לי יותר מידי מה לייעץ לך בעניין - אני משאירה את זה למומחים.
    אני רק יכולה לתת לך עצה מנקודת המבט שלי (גרושה, ללא קשר לבגידה).
    אם את מחליטה לעשות משהו בנידון, לבדוק, לברר, להתעמת - כמה שיותר מהר. את נשואה חודשיים, זה כלום. עדיף מוקדם מאשר מאוחר.
    ואל תעשי משהו בינתיים בתקווה שהוא ישתנה או שאחכ יהיה בסדר (כמו שאני חשבתי כשניכנסתי להיריון). תבדקי קודם מה קורה, תקבלי החלטה מה את עושה הלאה - ומשם תמשיכי.
    אני מאמינה שהתחושה הזו, אחרי חודשיים, היא נוראית. רק התחתנת, ואולי יש גם בושה ופחד לעשות צעד אחרי כלום זמן - ועוד בתקופה שאמורה להיות ככ מאושרת...
    בקיצור - מה שלא תחליטי לעשות, תאזרי אומץ - אני בטוחה שתגלי שורה של אנשים, חברים, משפחה, שאוהבים אותך ויהיו שם בשבילך לכל דבר.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה - קודם לעכל ואז לבדוק מה הלאה

עדי בדיחי
    10/12/2012

שלום מולאן,

אני מצטערת לקרוא את מה שעובר עלייך. אני מצטרפת לדעתה של עדן - את בהחלט צריכה לדבר איתו ולספר לו על מה שגילית. חודשיים זה זמן מאוד קצר לנישואין, ועדיף עכשיו מאשר אחר כך, ממש לא לדחות שיחה איתו.

אני מתארת לעצמי עד כמה קשה לך עכשיו ועד כמה זה נוראי עבורך ותחושה של "סוף העולם". אבל אחרי שיחה איתו את לפחות תביני פחות או יותר איפה את עומדת. אני מכינה אותך לאפשרות שהוא יגיד שזהו פורקן, שהוא לחוץ מהנישואין או חרד מההתחייבות החדשה, או כל רמז אחר לכך שהנישואין היו לו מוקדמים או מפחידים מדי כרגע. אם זה מה שהוא יתאר ואת תחליטי לתת עוד הזדמנות (קשה לחשוב על אופציה כזאת אבל זוגות כן מסוגלים לבנות אמון מחדש) - חשוב שתמשיכי להתייעץ ולבדוק עם עצמך אילו אפשרויות תמיכה יש לך- חברים, משפחה, אנשי מקצוע וכלים אישיים שאת יכולה לרכוש דרך החוויות איתו.

אשמח לשמוע האם שוחחתם ואיך את מרגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך עדי, אז כך..

מולאן
    14/12/2012

הראתי לו את כל שיחות הצ'ט לאחר שגיליתי אותם ואת הוידאו צ'ט ואת זה שהזמין אותן לבוא אליו לדירה "לשתות קפה" או ל"מסאג'", כשהשיחה אחרונה הייתה חודש לפני החתונה. הוא הודה ואמר ששכב עם 2 נשים בתקופה שבין האירוסין והחתונה. הוא טוען שהסיבות לכך הן:
    1. רצה להרגיש "גבר" בזה שהוא יכול להשיג כל אחת
    2. רצה להיות עם עוד 2 חוץ ממני לפני שהוא מתחייב ומתחתן.

התחושות שלי הן תערובת של כעס, חנק והרבה כאב. הוא שקר לי במשך כל השנים שהיינו יחד

אני מעוניינת להתחיל להפגש עם איש/אשת מקצוע באזור חיפה שיכולים לעזור לי לסדר את המחשבות ולחזק אותי בתקופה קריטית זו ואשמח אם תוכלי להמליץ לי על מישהו כזה.

מודה לך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצער מאוד

עדי בדיחי
    15/12/2012

שלום מולאן וערב טוב,

אני מאוד הצטערתי לקרוא את תשובתך. אני יכולה רק לתאר לעצמי מה את חווה כעת.

לצערי נראה שהבחור איתו התחתנת לא באמת היה מוכן לזה, לפי איך שהגיב ולפי מה שגילית.

התחושות טבעיות לחלוטין, אינך אמורה להמשיך לסדר היום, אלא באמת לחפש תמיכה מקצועית ולבדוק לאט ובטוח מה את עושה עם זה. אני חייבת לציין ולחדד שוב- שזוגות כן "קמים" ממשברים נוסח המשבר הזה, יש פעמים רבות שהמשברים האלה מזעזעים קשות את הקשר ושוברים את האמון מצד אחד, אך מהצד האחר הם מספקים התחלה אחרת ואפשרות "הבראה" מסוימת. השאלה היא אם זה הכיוון מבחינתך.

אינני יכולה להמליץ לך כאן על גבי הפורום, אם תוכלי שלחי לי מייל (מצוין למעלה בפיסקה) ואנסה לכוון אותך משם.

החזיקי מעמד, שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ככה הצלנו את הזוגיות שלנו

אפרודיטה
    23/12/2012

אנחנו כמו כל זוג ממוצע. הכרנו בתקופת הצבא, הוא חיזר אחרי במשך תקופה אני הייתי מוחמאת אבל הדפתי את החיזורים שלו, אני מניחה שבחנתי אותו לראות עד כמה הוא רציני. אחרי כחודש אולי קצת יותר "נכנעתי" לו והסכמתי לצאת איתו. הייתה בינינו כימיה ואחרי הצבא נסענו לדרום אמריקה לשלושה חודשים. אני לא אשקר לכם לא תמיד היינו תמימי דעים, אבל גם דרך המריבות התחזקנו, למדנו להכיר אחד את השנייה טוב יותר ואפילו למדנו להתווכח בצורה נכונה. כשחזרנו לארץ עברנו לגור ביחד בקופסת גפרורים באזור המרכז (זה כל מה שיכלנו להרשות לעצמנו), ובכל יום שישי הוא דאג לקנות לי פרחים (למרות שכמעט כל חודש חיינו בחשש שיגיע טלפון מבעל הבית שהצ'ק חזר). זה עזר לתת אווירה של שבת בבית. אמנם לא היינו מעושרים אבל היינו מאוד מאושרים. שנים עברו. מצבנו הכלכלי השתפר, הולדנו שלושה ילדים מקסימים, שני בנים ובת, שלדעתי מעולם לא חסר להם דבר, אבל איפשהו בדרך הזוגיות שלנו הלכה לאיבוד כי נתנו את כל כולנו לילדים. אני אוהבת אותם יותר מכל דבר אחר עלי אדמות, אפילו יותר מאשר את בעלי, ודווקא בגלל זה הזרים של יום שישי נעלמו במהלך הדרך ואיתם ביחד גם האינטימיות נעלמה. כשליוונו את אחרון הילדים לבקו"ם חזרנו ביחד הביתה וקיבלנו בית ריק. אני לא מאחלת לאף אחד את תחושת הלבד שהרגשתי באותו הרגע. בית כל כך גדול אבל כל כך ריק. הייתה לי התחושה שההומור והשמחה עזבו את הבית ביחד עם הילדים. אני ובן זוגי לא הצלחנו למצוא דו שיח משותף. מה שהיינו פעם אבד ולא הצלחנו לשחזר אותו. כל פעם שהתחלנו שיחה היה עולה לנגד עיני איזה שהוא מאורע או ויכוח מעברינו במהלך גידול הילדים. היה לי קשה לראות את הקרבה בנינו, את מה שבנה אותנו. כל מה שראיתי הוא אדם שחי לצידי ולא סייע לי מספיק במהלך גידול הילדים, ואפילו יצר לי עוד מעמסה במקום עוד עזרה. בנוסף גם הגוף שלי היה רחוק מלהיות מה שהוא היה פעם, והיה לי קשה לבוא איתו במגע.
    חיינו כך כמה חודשים? אני בלבד שלי והוא בשלו. שאלתי את עצמי מה יהיה הלאה? אם עדיף שנמשיך כבר ככה או שעדיף שנפרק את הזוגיות הזאת? כבר הייתי עובדת עצות. ואז יום שישי אחד שאני תוך כדי הבישולים (הילדים היו צריכים להגיע בערב) הוא נכנס עם זר פרחים. נשברתי. התפרקתי. התחלתי לבכות ולא מאושר, הרגשתי שאבדנו ואנחנו לא מוצאים את הדרך חזרה. פשוט בכיתי בכי תמרורים והשתטחתי על רצפת המטבח כמו ילדה קטנה. הוא (בהחלטיות מלאה) הרים אותי ואסף אותו לתוך זרועותיו. התייפחתי לתוך החזה שלו ותוך כדי הסנפתי את הריח שלו ושל הפרחים ונזכרתי. נזכרתי שפעם היינו זוג מאוהב. הוא עזר לי לסיים את ארוחת הערב ומשם הלכנו למרפסת ולראשונה מזה כמה שנים ישבנו ודיברנו. דיברנו באמת. דיברנו והקשבנו האחד לשנייה.
    היום שנה אחרי – אני לא יכולה להגיד שחזרתי להיות בת 20 פלוס מאוהבת. אבל יש בנינו משהו שעוד לא היה עד היום. זוגיות אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריגשת אותי מאוד.

שירן
    24/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט מרגש!

עדי בדיחי
    25/12/2012

תודה לך! אני בטוחה שהענקת הרבה כוחות לכל מי שקרא את זה.

עלו והצליחו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדהים!!!

eden
    26/12/2012

אין לי אפילו מה להוסיף...
    שמחה שהצלחתם ומאחלת לכם הרבה אושר ורגעים יפים ביחד, כזוג וכהורים.
    והלוואי וכולנו נוכל ללמוד מזה משהו, אפילו קטן...

תודה על השיתוף!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה