שבוע 27

כל המידע על מה שקורה לך ולעובר בזמן שבוע 27 להריון - בדיקות הריון, תזונת הריון וטיפים לאמא שבדרך. שבועות הריון: שבוע 24

מה עובר עלייך: שבוע 27

בשבוע 27 את נמצאת בתקופה נהדרת. את לא כבדה מדי כמו שתהיי עוד מעט וסביר להניח שעברו כבר תופעות הלוואי של תחילת ההריון, כגון הבחילות, ההקאות והעייפות.

עם זאת, בחלק השני של ההריון בדרך כלל יש קשיי נשימה. ברוב המקרים בשבוע 37-36 את תחושי הקלה בקשיי הנשימה, כי העובר שלך יכנס לעמידת מוצא עם הראש כלפי מטה ויכין עצמו ללידה וכך יתפנה מקום בחלקה העליון של הבטן וישתחרר הלחץ על דרכי הנשימה.

בערך בתקופה זו, בשבוע 27, או אולי שבוע-שבועיים מוקדם יותר, הרחם שלך דוחף את הבטן קדימה באופן משמעותי ומקנה לך פרופיל של ברווזונת. שיווי המשקל שלך כעת לא תקין ועליך להיזהר בעת הפעולות השגרתית שאת עושה. בנוגע ליחסי מין, זה זמן מעולה להתפנק עם בן הזוג.

את מרגישה שהעובר שלך מתאמן באגרוף תאילנדי בתוך בטנך? זה נכון. עד עכשיו קרוב לוודאי רק את יכולת לחוש את תנועות העובר בגופך, מעכשיו אנשים יכולים לחוש אותו גם מבחוץ. זו תחושה נפלאה לשתף אחרים בתנועות העובר שבתוכך.

למצוא תנוחה טובה לשינה זה משימה חדשה וקשה בשבילך. דעי כי בין הקימות לשירותים, לשתות או לנשנש משהו, את זקוקה לשינה טובה ולכן עליך להשתדל לישון מספיק. כמו כן, עלייך להקפיד על תזונה בריאה. את אולי עולה במשקל הרבה אבל זה לא הזמן לדיאטה – העליה במשקל היא עליה בריאה שבחלקה נגרמת בגלל העליה בנפח הדם.

מה עובר על העובר: שבוע 27

משקל העובר שלך כ-800 גרם ואורכו כ-33 ס"מ. הוא כבר יכול לשמוע אותך ואת הסובבים אותך. אגב, למרות שאנו חושבים שהרחם זה מקום שקט, זה אינו כך. התינוק מוקף ברעשים כמו דפיקות לב, רעשי עיכול, רעשים חיצוניים ועוד, כבר זמן רב. בתקופה זו, אם ישמע רעש חזק ופתאומי בקרבתך, תוכלי אולי לחוש בתינוק קופץ ברחמך.

דרך הרחם ניתן גם לראות בעמימות האם בחוץ אור או חושך, כך שלעובר שלך יש מושג מה קורה שם בחוץ. למרות שאת כבר משתוקקת שהתינוק ייוולד, יש לו עדיין כמה חודשים להיות בחמימות הרחם. שימי לב היטב לסימני לידה כדוגמת צירים ואם את חשה משהו חשוד גשי מיד לרופא - לתינוקות פגים יש סיכוי גבוה למחלות ובעיות בגלל משקלם הקטן וחוסר ההתפתחות.

מעקב הריון, בדיקות הריון: שבוע 27

במסגרת מעקב ההריון השגרתי אצל הרופא בתקופה זו נמדדים לחץ הדם, הדופק, המשקל וקיומן של בצקות. נמדד גם גודל הרחם והתאמתו לשבוע ההריון בו את נמצאת. כמו כן, במעקב הריון תישאלי האם את חשה בתנועות העובר. ניתן להשלים הבדיקה בביצוע אולטרה-סאונד שגרתי להוכחת צמיחת עובר תקינה, קביעת כמות מי השפיר והדגמת תנועות גוף ונשימה של העובר. בתקופה זו נבדקות גם תוצאות המעבדה להמוגלובין, בדיקת שתן כללית ותרבית וכן נבדקים הנוגדנים ל-RH במידה ואת בעלת סוג דם RH שלילי.

כמו כן, אם עדיין לא ביצעת, בין שבוע 24 לשבוע 26 עליך לבצע בדיקת העמסת סוכר במטרה לשלול הסיכוי לסוכרת הריונית. סוכרת הריונית היא מחלה בה לוקות שלוש עד חמש נשים מתוך 100 נשים הרות.

יתכן שאת סובלת מהתכווצויות שרירים ברגליים ובשיפולי הבטן, שהם תופעה טבעית בסביבות שבוע 27, אבל חשוב להבחין בינם לבין צירים. אם ההתכווצויות בבטן חזקות, עליך לומר זאת לרופא המטפל שיבדוק שלא מדובר בצירים מוקדמים. הטיפ הכי טוב שניתן לתת לך להפחתת הכאבים מההתכווצויות הוא - תעשי לעצמך מסאז' במקומות הכואבים או בקשי מבן זוגך שיעשה זאת. אם את סובלת מכאבי גב, אין לרפואה היום תשובה טובה בשבילך, משום שאסור לך לקחת בהריון תרופות לכאבי גב כגון וולטרן או נקסין. נסי את הטיפולים שיש לרפואה המשלימה להציע.

אם יש לך לחץ דם נמוך יתכן שאת סובלת מסחרחורות, בעיקר בעת קימה מישיבה או שכיבה. הפיתרון: חשוב שתקומי לאט, משום שאם תעשי זאת מהר את יכולה לקבל סחרחורות עד כדי עילפון. לחץ דם נמוך זה בדרך כלל טוב, כי זה משמר את כלי הדם ולא מאמץ אותם, אבל בהריון זה עלול להיות מסוכן.

לשבוע 28


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר