שבוע 35

כל המידע על מה שקורה לך ולעובר בזמן שבוע 35 להריון - בדיקות הריון, תזונת הריון וטיפים לאמא שבדרך. שבועות הריון: שבוע 35

מה עובר עלייך: שבוע 35

בשבוע 35 יתכן שהעובר התקדם לכיוון האגן ותחושי זאת בזמן ישיבה, יש לך פחות מקום בקיבה ויותר לחץ על אגן הירכיים. זה יתבטא, בין היתר, בהליכות תדירות יותר לשירותים, כיוון שראש התינוק לוחץ על השלפוחית שלך, ויתכן אף שתחווי קושי להתאפק וגם בריחת שתן במצבים כמו צחוק או התעטשות. זרימת דם רבה עוברת מגופך לתינוק, וכשישית מהדם הזורם בגופך מגיע לרחם. בימים אלו תרגישי יותר תנודות והתפתלויות אצל התינוק ואף יותר בעיטות.

חשוב לשים לב לתנועות העובר בתקופה זו, ובכל מקרה של צירים, דימום או ירידת מים עליך לפנות לבדיקת רופא נשים או לחדר לידה. צירים אמיתיים מופיעים במשך שעה בתדירות של אחת לחמש דקות, במקרה כזה מומלץ להגיע לבית חולים בדחיפות, כמו גם אם יורדים לך המים, או אם את חשה בשינוי קיצוני במצבך.


מה עובר על העובר: שבוע 35

בשבוע 35 בדרך כלל העובר כבר מגיע לגודל ודרגת הבשלות שמאפשרים חיים מחוץ לרחם מבלי שיזדקק לסיוע מיוחד. אם ייוולד כעת, יש לו סיכויי הצלחה של 99% לשרוד. התינוק שלך שוקל בשלב זה כבר כ-2.15 ק"ג ואורכו מגיע לכ-45 ס"מ. והיד עוד נטויה. התינוק שלך ממשיך להתפתח ברחם ולאט לאט דוחק הצידה עוד ועוד איברים כדי לפנות לעצמו מקום, וכתוצאה מכך גובר הלחץ ברחם, מה שכמובן משפיע עליך.

בשלב זה ידיו ורגליו מתפתחות וצוברות עליהן עוד שכבת שומן. שכבת השומן העוטפת את גופו של תינוקך כיום היא כ-15% ממשקל גופו ועד סוף ההריון תעמוד על כ-30% ממשקלו. גם ראשו של הפשוש שלך מתפתח בשלב זה, פרט לעצם הגולגולת שנותרת רכה, וזאת כדי להקל על מעברו העתידי בתעלת הלידה. במקביל, גם הכבד שלו מתפתח ומתחיל לנקז את הפסולת מגופו הקטן.


מעקב הריון, בדיקות הריון: שבוע 35

בדיקות המעקב שמבוצעות בשלב זה הן בדיקת ספירת דם על מנת לבדוק רמת המוגלובין, בדיקת שתן כללית ותרבית ועוד. כמו כן, אם את בהריון בסיכון, למשל אם קיימת ירידה בתנועות העובר, מומלץ בשבועות 34-35 לבצע בדיקת מוניטור עוברי (נקראת גם ניטור עוברי, NST - non stress test). בבדיקה זו בוחנים האם קיימים רמזים למצוקה עוברית.

בדיקת מוניטור עוברי נעשית עם מכשיר המונח על בטן האישה, ובודק את דופק העובר במשך 20 דקות. באמצעות הבדיקה, שנחשבת ללא מסוכנת ולא מכאיבה, ניתן להעריך את רמות החמצן העוברות מהשליה אל מוח העובר. לעתים עושים את בדיקת מוניטור עוברי לנשים שלא בהריון בסיכון, במטרה להעריך האם יש פעילות עוברית וצירים.

כמו כן, ניתן לבצע בתקופה זו בדיקת GBS - משטח וגינאלי שנועד לבדוק חיידקים מסוג סטרפטוקוקוס, (Group B Streptococ). זוהי לא בדיקת חובה, אבל נשים רבות מבקשות לעשות אותה. בדיקת GBS נעשית לרוב בשבועות 35-37, אך ניתן לבצע אותה החל משבוע 31 בערך. הבדיקה נועדה לאתר חיידקים המצויים בנרתיק, הם אינם מסוכנים לאישה, אך יש בהם סיכון גדול לעובר, שיכול להידבק בהם בזמן המעבר בתעלת הלידה במהלך הלידה.

יש להקפיד שהתינוק לא ידבק בחיידקים אלו, משום שהדבר מאוד מסוכן עבורו בשלב זה, והוא עלול להיוולד עם מחלות. במידה ונמצא שהאם נושאת את החיידקים מתבצע טיפול מיוחד במהלך הלידה (ולא במהלך ההריון), במטרה למנוע את הידבקות התינוק.

למרות הצורך התכוף לגשת לשירותים, אל תמנעי מעצמך לשתות הרבה נוזלים. כמו כן, זה הזמן לחזק את שרירי האגן שלך ולהכין את עצמך ללידה הקרובה.

לשבוע 36


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר