שבוע 30

כל המידע על מה שקורה לך ולעובר בזמן שבוע 30 להריון - בדיקות הריון, תזונת הריון וטיפים לאמא שבדרך. שבועות הריון: שבוע 30

מה עובר עלייך: שבוע 30

שבוע 30 הוא כבר שבוע מתקדם - אם ייוולד תינוקך היום, קיימים כ-90% שהוא ישרוד. עם זאת, העובר בשבוע זה עדיין קטן ביחס לחלל הרחם שלך ולכן אינו מכביד מאוד עליך. בסביבות שבוע 30 אולי את חשה חום, רדימות, עקצוצים וכאבים בידיים. אלו הם סימפטומים של תופעה הנקראת תסמונת התעלה הקרפלית, הנגרמת מלחץ על העצב בשורש כף היד. את חשה בסימפטומים אלו משום שבעת ההריון ההשפעות ההורמונליות, הנפיחות והעלאת המשקל יכולים ללחוץ על העצבים בתוך פרקי כף היד. תחושות לא נעימות אלו נפוצות בכ-25% מכלל הנשים ההרות. סמפטומי תסמונת התעלה הקרפלית אולי יפריעו לך לישון בלילה, אבל הרגעי, בדרך כלל הם נעלמים אחרי הלידה.

הבטן שלך כיום כנראה גדולה ברמה שאת לא יכולה יותר לראות את רגלייך כשאת עומדת. זה דבר טוב אם את (כמו כ-40% מהנשים בהריון) מפתחת דליות לא אסתטיות ברגליים במהלך ההריון. הדליות (ורידים מורחבים, מוארכים ומכאיבים, בעיקר ברגליים) שיכולות להתפתח בהריון או להחמיר בהריון הן רק לעתים נדירות סיבה לדאגה. הן בדרך כלל לא יותר מסיבה לשים בצד לכמה חודשים את החצאיות. הדליות מתפתחות בגלל לחץ הדם הגבוה במהלך ההריון, בגלל שהרחם הגדול לוחץ על הוורידים שבאגן הירכיים, ובגלל ההרפיה של הוורידים כתוצאה מהורמוני ההריון.


מה עובר על העובר: שבוע 30

משקל עוברך כעת כ-1.4-1.3 גרם ואורכו כ-38 ס"מ, זהו כמעט הגובה שבו הוא או היא יהיו כשייוולדו, אבל המשקל יכפיל ואפילו ישלש את עצמו עד הלידה. מעתה גדילת עוברך בגובה ובמשקל תאט באופן יחסי עד ללידה. לידיעתך, כעת, רוב הסיכויים שהוא או היא כבר נראים כתינוק שזה עתה נולד.

העור של עוברך הופך לחלק יותר ככל ששומן מצטבר מתחתיו. השומן הזה, שנקרא שומן לבן, שונה מהשומן המוקדם שנקרא שומן חום שהעובר שלך צבר בתחילת ההריון. השומן החום חיוני להסדרת טמפרטורת הגוף, בעוד שהשומן הלבן (השומן שגם לך יש בגוף) משמש כמקור אנרגיה לגוף.

לעובר שלך בשבוע 30 נוח מאוד מבחינת מרווח בביתו הקטן, ואת תחושי יותר דחיפות ומכות מהמרפקים והברכיים שלו. המכות הללו כעת יותר חזקות מבעבר משום שהוא כעת יותר חזק ומגיב יותר לכל הגירויים שיש לו שם בפנים - תזוזות שלך, רעשים, אור והממתק הזה שאכלת לפני חצי שעה...


מעקב הריון, בדיקות הריון: שבוע 30

במידה ואת אישה בריאה באופן כללי וללא מחלות מיוחדות, משבוע 24 ועד סוף ההריון, יש לערוך כל ארבעה-שישה שבועות מעקב הריון שכולל בדיקות מעבדה שגרתיות. תדירות הבדיקות השגרתיות נקבעת בהתאם לערכי הברזל וההמוגלובין בדם שלך, במידה וימצא אצלך משהו לא תקין יערכו לך בדיקות נוספות. בבדיקות השגרתיות נערכות בעיקר בדיקות דם, המוגלובין, ברזל וזיהום בשתן.

מומלץ שתהיי ערנית לתנועות העובר, ודווחי לרופאך על כל שינוי מיוחד בתנועות. כמו כן, חשוב לטול כדורי ברזל בכל יום, ויש להיזהר מתאונות בבית ובעבודה בגלל מימדי הבטן הגדולים.


לשבוע 31


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר